אני לא כ-זה קנאית לבריאות אבל חשוב לי בהחלט.
הילדים שלי עוד קטנים אז זה קצת יותר פשוט. למרות שהגדול שלי בן4 התחיל עם כל מיני משפטים של- אמא, תקני לי משהו לא בריא... הוא קלט שהלא בריא- זה טעים. פעם בעלי קנה לו סוכריה על מקל ומאז הוא באורות..
אני קונה רק לחם מקמח מלא או אופה. זה לא טרחה אם את גם ככה אופה חלות אז להכין ממלא זה אותו מאמץ.
משתדלת גם פחות להכין פסטה ופתיתים אלא יותר בורגול (שהוא מלא) ואורז מלא. לא תמיד אני עושה את זה אבל כשאני מגישה לארוחת צהריים פסטה עם רסק עגבניות אני יודעת שהבאתי משהו שאין בו שום דבר מזין, זה רק טעים ומשביע ולא עוזר להתפתחות שלהם אם לא פוגע. אבל אני לא הסטרית על זה.
משתדלת לפתוח את הבוקר בפירות ולא שיאכלו סוכרים על הבוקר . אם כבר, אז אני מכינה עוגיות ביתיות מקמח מלא , קוואקר..
הקושי הוא מול בעלי (אצלך זה מתבגרים אצלי זה בעלי) שפחות זורם עם זה. הוא אוהב לנשנש עוגיות כל הזמן וכמובן שגם הם רוצים, הוא אוהב מטוגן שמבחינתי זה מממש לא בריא. תמיד אנחנו צוחקים שהוא הורס את הבריאות בבית, השבוע הגשתי להם מרק כתום והוא הלך לשתות מיץ כתום... שיעשה מה שהוא רוצה רק שלא יראו את זה וירצו גם.
מסכימה איתך שהקיצוניות זה ממש נורא.... במעון פעם ביקשתי שיהיה לחם מלא והבנתי שאין עם מי לדבר אז שחררתי.
ואגב, תבשילים עם עדשים זה בכלל לא מסובך!
הכלל הוא שמה שאת תבשלי בבית זה מה שיאכלו, לפחות הקטנים .. ואת