מחשבותקוד אבל פתוח

הקדמה חשובה: כשאני אומר פה דוסים/ דוסיות, אין הכוונה לרמה דתית אלא להשקפה שיותר קרובה לחרדל מאשר אל הדתי הלאומי, אין הכוונה שאני לא דוס במובן של פחות מקפיד על ההלכה. אני שומר נגיעה לא יוצא מהארץ מתפלל 3 תפילות ובאופן כללי משתדל לשמור תורה ומצוות וגם מחפש מישהי שומרת נגיעה מתלבשת בצניעות וכו'

גדלתי בבית חרד"לי ואפילו 'קווניקי', כשגדלתי בחרתי דרך שונה מאוד מהדרך שבה גדלתי וכיום מי פה שמכיר את דעותי מבין למה אני מתכוון...

שמתי לב, אני מניח שבשל הסביבה שבה גדלתי, שכאשר יצאתי עם בנות דוסיות יחסית יש לי כימייה טובה, זרימה, פתיחות וממש כיף איתן. אבל לכולן הפריע הגישה שלי שלא תאמה את מה שהן מאמינות בו. דברים כמו יחס לחברה מעורבת, סינון באינטרנט, סרטים, סדרות וכו'. יצאתי עם בנות שלהן זה לא הפריע, אבל איתן היה משהו חסר.

אני חושב שבגלל שהאופי שלי הוא אופי עדין רגיש ושקט מהסוג שיותר נפוץ אצל דוסים (ברור שקיימים גם לא דוסים שיש כאלה, אבל זה עדינות/ רגישות/ שקט שונה. קשה לי להסביר מקווה שזה מובן), אז יש את הכימייה הטובה עם בנות דוסיות.

השאלה היא איך אפשר למצוא בנות או שהן דוסיות אבל לא מפריע להן חוסר הסכמה על הנושאים הנל, או בנות לא דוסיות עם אופי דוסי או שמחפשות מישהו דוס אבל לא בגלל ההשקפה.. או שלמישהו יש פתרון/ רעיון אחר?

תוכל לדייק?ultracrepidam

"בנות דוסיות יחסית" - כלומר כמוך, או כמו החברה שגדלת בה? כי אני חושב שכמוך יש יחסית הרבה, וכמו החברה שגדלת בה - יש גם הרבה אבל באמת לא יתאימו לך...

את הבעיה עצמה אני כן יכול להבין (אני לא באותו מקום כמוך אבל יש קווי דמיון מסוימים בין מה שאתה מתאר לחוויות שלי) - ולא בטוח שאני יודע באיזה כיוון אפשר לפתור אותה, אבל לא ברור לי מה בדיוק הסיטואציה

אני מדבר על בנות כמו בחברה שגדלתי בהקוד אבל פתוח

אני מבין שהן לא יתאימו לי, לכן אני מנסה להבין מה ואיך לחפש, יכול שזה בנות עם אופי דוסי ולא עם השקפה דוסית... לא יודע..

אז לדעתי אתה צריך לדייק יותר בחיפושultracrepidam

יש על הרצף הדתי מגוון מאד עשיר. יש המון אנשים (אני חושב שאני בתוכם) שחיים בפרברי העולם שבו גדלת. הם נהנים מקיומן של ישיבות גבוהות ברמה גבוהה, מאנשים שמעודדים מחויבות להלכה ואנשים שמחויבים לזה... מצד שני, הם לא אידאולוגים גדולים, ומבחינתם כל מה שההלכה מתירה הוא בסדר (וכאן יש לכל אחד מה שהוא בכל זאת לוקח משם - לימוד תורה, חברה, תרבות, תפילות ימים נוראים, מפלגות פוליטיות, ועוד)

כל מה שאתה צריך זה לדעת שזה מה שאתה מחפש. מישהי שהאווירה הסביבתית שלה היא כמו זו שגדלת בה - וכנראה נשאר לך משהו מזה, אבל מצד שני, שלא נמצאת בפנים. זה נכון שברגע שאתה לא מחפש בפנים אלא על הגבול, אז אתה עלול לפגוש כאלה שנמצאות על גבולות אחרים מאשר הגבול שבחרת (אם למשל אתה ממש אוהב ללמוד אמונת עתנו ולא סובל את מפלגת נעם, ותפגוש מישהי שהיא בדיוק ההיפך. וסליחה כמובן על הדוגמאות הסטריאוטיפיות) - זה מה שקורה לכל מי שהולך בדרך עצמאית, שקשה לו למצוא מישהו בדיוק כמוהו

יכול להיות שזה הכיוון או שאני אומר דברים שאתה כבר יודע ואתה מחפש משהו מעבר לזה?

מבחינה השקפתית אני לא על הגבולקוד אבל פתוח

הרבה יותר קרוב לגוש מאשר להר המור  (גם סטריאוטיפ אני לא שם ולא שם) ופגשתי המון בנות עם השקפה דומה לשלי, הבעיה זה בא עם כימייה הרבה פחות טובה.

אני מדבר על האופי של מי שחרדלית, למרות שמישהי עם השקפה חרדלית לא תתאים לי.

יכול להיות שמישהי שגדלה כמוני ושינתה כיוון השקפתי יכולה להתאים לי... זה גם כיוון חשיבה..

בהחלטultracrepidam

אבל אולי זאת באמת הבעיה, כי חלק מהערכים של החברה הסגורה זה לא למרוד. אצל בנים זה עוד קורה דרך הלימוד הישיבתי שמעודד סוגים מסוימים של פתיחות, אצל בנות בדרך כלל מישהי שעוברת תהליך כזה גם לא חיה מתוך הערכים האלה. 

בכל אופן מההיכרות שלי עם העולם די ברור לי שיש כאלה (כמושג, לא "יש שתיים כאלה") לפחות ברמה מסוימת, אתה צריך להיות מדויק בחיפושים וגם לנסות לבדוק בצורה שורשית יותר איך לאבחן מה זה מה שאתה מחפש כדי להגיע מדויק יותר

אוליאיכה
לנסות לחפש בנות שגם גדלו בבית מאוד מאוד דוסי בסגנון הבית שלך, אבל ''פרצו גבולות''?

השתנו מבחינת הסגנון חיים ואידאלים, נפתחו מעט מבחינה רוחנית, אבל לא הפסיקו להקפיד על ההלכה (אלא רק ירדו ברמת הסגירות המחשבתית והמקובעות, אם הבנתי נכון..)
זה יכול להיות כיווןקוד אבל פתוח

אם זה באמת הכיוון, אולי יש אנשים עם רקע דומה שמכירים את התחושה הזאת?

לא ממש בכיוון שלך.. אבל קצת קשוראיכה
אבל כן יש לי פתיחות מחשבתית וחשיבה עצמאית שלא מאוד נפוצה בציבור החרד''לי הכבד (שבסטיגמות אני נכנסת היישר לתוכו) וכשמציעים לי מישהו שלא למד בישיבות הרגילות יש לי מין תחושה שיש סיכוי שהוא יותר יבין אותי.

לא אומרת מידיעה ברורה, אין לי מספיק פז''מ בעניין הזה ספציפי..
הבנתיקוד אבל פתוח
זה כן נראה לי קשור, אולי קצת למה ש@y101 ו@ניצנים אומרות...
אתה קצת אמביווילנטייודו ל-ה' חסדו
מחפש מישהי מקפידה על צניעות ודוסית.
בעצמך, בנושא אינטרנט וסדרות - לא עומד במקום חרד"לי. השאלה היא, עד כמה אתה חי בסוג של סתירה ערכית? אם התשובה היא 0, לא היית שואל כזו שאלה.

כאן הפרדוקס שלך... בת שבהשקפה בכיוון שהבנתי ממך, לרוב לא מתלבשת כמו הר המורניקית.
תברר מה אתה בדיוק מחפש, ומה הצד השני של המטבע של כל דבר שאתה מחפש. הכוונה - התכונה שלרוב תבוא עם זה. מה אתה יכול להכיל ומה לא.
יש לך עבודת דיוק. תאחוז במציאות.
לא מסכיםultracrepidam

זה נורא קל לחשוב שיש שטאנץ ומי שלא מתאים לשטאנץ לא יצליח להתחתן כי הוא חי בסתירה.

גם אם היתה סתירה, יש המון אנשים שחיים ככה, וזה מה שמשנה כדי מצוא מישהי.

אבל זאת לא סתירה, זאת מורכבות

זה לא מה שאמרתייודו ל-ה' חסדו
אין שטאנץ אחד
יש מורכבות
בתוך זה יש מצוי
יש מה שנקרא הצד השני של המטבע, תכונות שלרוב, יבואו כעיסקת חבילה.
לדוג', מאורגן ומחושב לרוב לא יהיה ספונטני וזורם.
ההמשך בתשובה שכתבתי לקוד
יש הבדל בין תכונות אופי לסגנון ואווירהultracrepidam

קראתי גם מה שכתבת לו, ורציתי להגיב גם לזה...

תכונות אופי - באמת יש תכונות אופי שהולכות ביחד. לפחות סטטיסטית. עדיין יש אנשים מיוחדים עם שילובים ממש מעניינים של תכונות אופי, ויש אנשים שממש חייבים מישהו בדיוק כזה (בדיוק כמו שיש אנשים שלא מסוגלים לסבול את זה, ויש אנשים שלא מסוגלים להבין את זה)

אווירה, אצל כל מי שלא גדל ממש בבית סגור, בדרך כלל תהיה מעורבת מסגנונות שונים. יש את האווירה במשפחה של אמא ושל אבא, בשכונה ובמוסדות הלימוד. בן אדם מקבל מכל אחד מהם לפי האישיות שלו, וזה בונה משהו שתמיד הוא ייחודי מאד. בצירוף לזה יש החלטות אישיות ודברים שקורים, ובסך הכל יש עולם מאד מאד מורכב.

הוא מדבר על אווירה. לא על אופי במובן של תכונות אופי. הוא מדבר על סוג מסוים של עדינות - נראה לי שאני יודע בדיוק על מה הוא מדבר. הרי לא סביר שכל הבנות שגדלו בסביבה מסוימת הן בעלות אותו אופי. הן כן יהיו בעלות תרבות דומה, תרבות שמתעלת, מנתבת ומפרשת את האופי. וזה מה שהוא מחפש, לפי מה שאני מבין. מישהי שיש לה את אותה התרבות שבה הוא גדל, אבל בלי האידאולוגיה, שאותה הוא עזב. מישהי שחיה באותה תרבות אבל לא מקפידה על הניואנסים, או פתוחה יותר לתרבות אחרת.

כאלה לדעתי יש המון, בהמון סגנונות שונים, וצריך לעשות את העבודה ולמצוא מה בדיוק צריך, אבל זה חיפוש נכון.

אני עצמי נמצא במצב קצת דומה - אולי לכן אני לוקח את זה באופן יחסית אישי (לא בקטע של להעלב, אבל אכפת לי)

ומשהו בקשר לסגנון - את מדברת על "מורכבות שתוקעת שוב ושוב". האמירה הזאת היא בעצם "יש משהו בך שמזיק לך, ואתה לא מצליח להיחלץ ממנו". זאת אמירה שלדעתי מזיקה: המשמעות היא שאני נמצא בלופ שגורם לי רק נזק, והוא מובנה בדרך הפעולה שלי. איך יוצאים מזה? יש מלאך מושיע? הרי הדרך היחידה של אדם היא לעזור לעצמו, ובשביל זה הוא חייב לדעת שהוא מסוגל לצאת מזה. אז זאת לא "מורכבות שתוקעת". בן אדם אף פעם לא תקוע, זה קודם כל. זאת גישה שלדעתי מסוכנת. בן אדם לפעמים נמצא במצב זמני לא נוח או בעייתי, זה הכל. ואחרי זה, לא המורכבות היא הבעיה. מורכבות היא מאפיין של המצב שלו. הבעיה היא שהוא צריך לעשות עבודה ולדייק מה הוא מחפש.

אני מסכים כמובן שאם אדם מחפש משהו לא נכון, כדאי לבדוק אם החיפוש הוא ריאליסטי. אם יש כאלה וכמה זה קיים, ועד כמה אני צריך את זה - יכול להיות שזאת הדרך היחידה (ככה זה נשמע ממה שהוא מתאר), ואז צריך לבדוק איפה וכמה יש (להערכתי יש). אם אין, אפשר לבדוק חלופות. אבל לצאת מנקודת המוצא שאנחנו מאמינים לעצמנו.

תודה על התגובה המושקעתיודו ל-ה' חסדו
אנחנו מסכימים ברוב הגדול. וכמו שכתבת, אם זה מציאותי, הכל בסדר.
כשאדם מבין שיש לו דפוס חוזר שלא מקדם אותו, יש הרבה דרכים לצאת ממנו. לפעמים לבד ולפעמים עם ליווי.
אם קשה לך המילה תקוע, תיקח מילה אחרת.
מעניינת הדעה שלך שאין דבר כזה אדם שתקוע. יש לי הרבה דוג' מחיי הנורמטיביים לגמרי שנתקעתי. ומשם, איך יצאתי משם, מה עזר לי להבין שאני מזיקה לעצמי ועוד....
תגובה ממש יפה, מעודדתפשוטת עם
תודה רבה על התגובה הזאתקוד אבל פתוח
לא מחפש מישהי שמתלבשת כמו הרהמורניקיתקוד אבל פתוח

ויש המון בנות ברמה הדתית כמו שאני מחפש, שלא מפריע להן הרמה הדתית שלי, יצאתי עם כאלה אבל שם הפער הוא באופי ובכימייה...

אתה בעצמך אומר שבעקביותיודו ל-ה' חסדו
האופי והכימיה של הבנות שברמה דתית פחות, לא התאימה לך.
כך שיש בך מורכבות שתוקעת אותך שוב, ושוב.
כמה בנות אתה מכיר שהן משלבות דוסיות כמו שאתה רוצה ולבוש צנוע? . אם המון, סימן שאתה מחפש משהו מציאותי. אם בודדות או בכלל לא, אתה לא מדוייק בדרישות, אם יש בחורה כזו, הסיכוי שלך מזערי. וחתונה לא יוצרים בסיכוי של 1 לאלפים...
מאחלת לך להקים את ביתך בקרוב עם בח"ל בע"ה
בהחלט יש המון בנות כאלהקוד אבל פתוח
פשוט האופי של רובן לא מתאים לי.

אופי זה לא רמת דוסיות או קשור להשקפה, אבל יש מתאם מסויים, שאותו אני מחפש להבין כדי לעקוף אותו.
וכמה בנות כמו שמתאימות לך יש?יודו ל-ה' חסדו
שגם האופי וגם ההשקפה וגם הסגנון וגם הרמה הדתית מתאימות לך
מי שבאופי לא טובה לך, היא לא במעגל שאתה מחפש
מעריך שיש הרבהקוד אבל פתוח
רק צריך למצוא אותן...
מה יעזור לך למצוא אותן?יודו ל-ה' חסדו
במשל לציד, אתה מחפש אילה וכל הזמן מסתובב איפה שהעדרים של הזברות...
איך תדע איפה אילות מסתובבות? כשתהיה מוגדר יותר תמצא את השביל
מאוד מזדההקלידים
מבינה את התחושה..kaparalay

יצא לי להיתקל בזה קצת..

אני לא כ"כ מסכימה עם נקודת ההנחה שממנה אתה יוצא, שתפיסת עולם מסוימת מחייבת אופי מסוים (לא מחייב שדוס יהיה מסכן/צול"ר, ולא מחייב שמי שלא דוס תמיד יהיה שוקק חיים ועוד מליון תוויות כאלה ואחרות..). הרי אתה בעצמך מפריך את הטענה(;

יכול להיות שאם תנסה להגדיר לעצמך מה היה באופי (ולא בתפיסת העולם) של אותן הבנות שאיתן הרגשת את הכימיה, תדע אילו תכונות לחפש גם אצל מישהי שהיא אולי פחות דוסית.

אני יכולה לשתף מהמקום שלי, שניסיתי לעשות את זה ואני מרגישה שזה דיי עזר לי להגיע להצעות רלוונטיות יותר.

בהצלחה

להגדיר את האופי זה אפשרותקוד אבל פתוח
אם כי אני גרוע בדברים האלה...
איך עושים את זה?

אני אדם שלא כל כך שיפוטי, לכן מאוד קשה לי לקטלג אנשים, ולייחס להם תכונות מסוימות. זה אחלה בתור תכונת אופי, אבל לפעמים זה באמת עם חסרונות..
איזה תכונות אצל הצד השניהשאלה.
גורמות לך להתחבר ולקשר לפרוח?
הופה! עלית על המוקשיודו ל-ה' חסדו
אין לך הגדרת אופי מנוסחת למילים, אז אתה נפגש עם בחורות עם תנאי סביבה חיצוניים מתאימים, והאופי לא מה שחיפשת...וזה כמובן לא מצליח.
מתסכל משהו...
תתחיל בלכתוב על מה פסלת מדוייטות עד כה. מתוך זה תדייק מה אתה מחפש
ואז, מה לשאול בבירורים שיגרום שתיפגש עם המתאימות.
תקדיש לזה זמן מחשבה.
תיעזר בדמיון מודרך של איך האידיאלית נראית בהתנהלות והתנהגות יומיומית אם תצטרך.
תשתף כשיהיו לך כיוונים חדשים
זה לא אני פסלתיקוד אבל פתוח
אם אני הייתי פוסל הייתי יודע בדיוק.
זה משהו שכנראה הפריע להן, וגרם להן לפסול.
מה שכן, שמתי לב שיש כימייה יותר טובה עם בנות דוסיות. אבל זה לא משהו שהפריע לי אלא יותר לצד השני.

אולי, וזו רק תאוריה, בנות שגדלו בסביבה דוסית לא מדברות הרבה עם בנים, ובדייטים יש מין בושה כזאת שקיימת גם אצלי. ולכן אנחנו מרגישים יותר בנוח ביחד.
מבין לגמרי את הבעיה שאתה מתאר.אלעזר300

קצת חוויתי אותה מהצד השני. אנסה להיזכר איפה אני הלכתי.

דבר אחד אני זוכר בינתיים, והוא מה כתבתי אז:

כמו שני פתיתי ברד

וְאֵשׁ מִתְלַקַּחַת בְּתוֹךְ הַבָּרָד.
הָאֵשׁ קָדְמָה לַבָּרָד, לְמַעֲשֶׂה,
וְהִקִּיפָה עַצְמָהּ בִּשְׁכָבוֹת-שְׁכָבוֹת שֶׁל מַיִם
כִּי כָּךְ רָאוּי וְכָךְ יָאֶה
וְאוּלָם לַחֲבֹר לִפְתִית אַחֵר לֹא תוּכַל
אִם לֹא שֶׁהָאֵשׁ מִתְלַקַּחַת בּוֹ -
וְנִמְצָא זֶה סוֹמֵךְ עַל הַנֵּס
שֶׁיִּתְרַחֵשׁ בַּחֲבֵרוֹ כְּפִי שֶׁהִתְרַחֵשׁ בּוֹ,
שֶׁלֹּא יְכַבּוּ הַמַּיִם אֶת הָאֵשׁ
וְלֹא תִפְרֹץ הָאֵשׁ אֶת חוֹמוֹת הַמַּיִם
וְיַחְבְּרוּ מַיִם לָמַיִם וַעֲלֵיהֶם אֵשׁ לָאֵשׁ
לַאֲבוּקָה גְּדוֹלָה, כַּמָּה אַבְּסוּרְדִי שֶׁזֶּה נִשְׁמָע.

מה זאת אומרת מהצד השני?קוד אבל פתוח
זאת אומרתאלעזר300

שיצאתי יותר דוס מהמשפחה שלי, ובכיוון הדוסיות הזה גם המשכתי ללמוד, וגם לחפש אישה, אבל מתישהו שמתי לב שאצל רוב הבנות הדוסיות שיצאתי איתן היתה חסרה לי איזו נקודה של התלהבות, שנפוצה יותר בחברה כמו של המשפחה שלי, ושבלעדיה לא הצלחתי להתחבר. די הדהים אותי כשגיליתי את זה, עד כמה המשפחה שלי בכל זאת טבועה בי, אבל ככה זה.

בסופו של דבר, אשתי היקרה גם היא בצד הדוסי של המשפחה שלה. (משפחה מקסימה וקיבוצניקית; בוגרת מדרשת נשמת, אם תרצה לחפש שם. [עריכה: נזכרתי שאנחנו מצדדים הפוכים. אבל השארתי את זה כתוב. ואולי בכל זאת...])

אולי יש מקומות בהן מסתובבות בנות שעברו תהליך דומה?ארץ השוקולד
נראהy101
לי שבאמביולנטיות הזו שאתה מתאר קורה לאנשים כשהם מתבגרים (הכונה עוברים את השלב של ממסגרות כמו ישיבה ומדרשה).
יכול להיות שחלק מהדברים שציינת לא חייבת להיות עליהם הסכמה מוחלטת בין בני זוג. (אם זה מעניין אותך אני ידגים לך איך) ואתה צריך לחפש משהי שמבינה שהחיים הם לא תמיד אסור או מותר בוודאות, אלא שיכולה להכיל גם דעות אמצע. כמובן שאינן נוגדות את ההלכה.
ולדעתי סביר יותר שבנות כאלו הן מחוץ למסגרת של מדרשה או אפילו מכללה דתית בערך שנה או שנתיים.
בהצלחה !
^^^^ניצנים
זה באמת עניין של זמן ובגרות
ואישיות שמסוגלת להכיל.

אני למשל טיפוס שמאוד חשובה לי שמירת מצוות והלכה ותמיד הייתי מהקפידות ב"ה.
אבל יש לי גם פתיחות מחשבתית.
הרבה שנים גם חייתי ועבדתי בסביבה שהיא יותר חרדית וזה השפיעה עליי בעיקר חיצונית.

והיה באמת קשה למצוא מישהו שיכול להכיל את הגם והגם

וחלק מהתהליך שעברתי כדי למצוא אותו היה שגם אני הייתי צריכה לצאת מהמקובעויות שלי ולהתמקד במה שחשוב באמת.

מעניין, אנסה לחשוב בכיוון...קוד אבל פתוח
אני אשמח אם תוכלי להדגים איך..איכה
ועל מה בדיוק את מדברת.
תודה
משהיy101
שלדעתה צפיה בסרטים זה לא תחביב אידאלי
אבל מוכנה שבעלה יצפה בסרטים יחסית צנועים.
בנות כמוך. דוסיות לשעבר.מפצלש"ת

סליחה מראש, קצת חריף. לא חייבים לפתוחהסטורי

קצת בעייתי לצפות שאשתך תתלבש יותר צנוע - מנשים שאתה צופה בהן.

(נ.ב. ואל תשאלו על הרחוב, קודם כל כי אין ברירה וגם שם צריך להשתדל כמה שפחות)

לא מעוניין לפתוח על זה דיון פהקוד אבל פתוח
אבל זה בהחלט דיון מעניין, וכמובן שיש תשובות...

בכל אופן פרקטית, יש בנות שזה שאני עקרונית צופה בסרטים וסדרות לא מפריע להן, והן מתלבשות בצניעות.
לכן התנצלתי מראשהסטורי
אתה בסדר גמורקוד אבל פתוח
וכן החזרתי תגובה
איזורים יותר פתוחים בחברה הדתיתאנונימי פלוס

שקצת יותר רציניים.. מדרשיסטית יכולה להתאים לך?

זה גם כיוון מחשבהקוד אבל פתוח
אבל לא מחייב, יש בנות שלא היו במדרשה והיה איתן כימייה טובה...
מצוייןאנונימי פלוסאחרונה

אתה צודק בהחלט. זה ממש לא אומר עכשיו לפסול כאלו שלא עשו מדרשה אבל זה נותן לך פתח 'לחתור'.

תראה מדרשות שהבנות שם יכולות להתאים לך ותיגש לבנות שאתה מכיר או אפילו לחפש באינטרנט ולראות איך אפשר ליצור קשר עם גורמים שם.

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך