קהילת פסיפס היקרה לי מאוד!!בת שמש
בתחילת השבוע פורסם באתר פרק א' של הסיפור החדש שלי, שתיקה רועמת. התגובות ממכם לא איחרו להגיע- תגובות נהדרות, מחמיאות ומפרגנות.
רובכם הערתם לי שוב ושוב על אותן נקודות, ואת הנקודות האלו אני מחלקת לשני חלקים:
הארות בונות והערות טיפשיות.

הארות בונות:
הכל קורה מהר מדי, הם מתחברים מהר מדי, השפה שלהם גבוהה מדי, התיאורים מאולצים מדי--
הכל נכון. בפעם הראשונה מאז הגעתי לאתר הזה [לפני כמעט שנתיים], אני לוקחת לתשומת לבי את ההארות המחכימות שלכם- ומשפרת.

הערות טיפשיות:
זה קיצ'י, זה רומנטי, זה נורא דביק.
שוב, הכל נכון. יש לי רק שאלה אחת- אז מה??
כן, הסיפורים שלי קיצ'יים. אני אוהבת אותם ככה. גם הסיפור בהמשכים הקודם שלי, עד שתחפץ [ושוב- תודה על התגובות המדהימות!! פשוט עושה חשק להמשיך וליצור!!], היה נורא קיצ'י, וקול או שניים גם טענו שהוא "רדוד".
אמרתי אז, ואני חוזרת ואומרת- לא אכפת לי.
הסיפורים שלי נכתבים בשבילי, ואני מעלה אותם הנה להנאתכם ולשיפור אישי [גם אם אתם לא רואים אותו בפועל], ולא כדי להעביר לכם מסרים כלשהם. זה לא סמינריון.

בקיצור, אחרי כל החפירה,
שכתבתי את פרק א' של שתיקה רועמת, ושלחתי אותו מחדש לאשר"צ, שם הוא מחכה בכליון עיניים להיכנס בשערי האתר.
כל הארה בונה [או מחמאה... ] תתקבל בברכה, כתגובה ליצירה, במסר או בשיחה אישית.
כמובן, מי שרוצה לחפור, מוזמן.

שוב תודה לכולכם, אתם נהדרים,
מנוחה.
אוהבים אותך מנוחה!קלמנטינה
תקשיבו לה, היא מדברת דברים חכמים.
אוהבים מאוד מאוד!הסנה-בוער
בס"ד
זה מה שכיף בסיפורים-הם יכולים להיות קיטשיים, מוקצנים, מוגזמים, הזויים..
ומי שלא טוב לו- שלא יקרא.
חחחח....Holy_Fire
זה בכלל לא הערות טפשיות או מפגרות, זה הערות הכי מקובלות שיש.
את כותבת סיפור ברמה כל כך דביקה, וזה פשוט טבעי שמישהו יגיד, היי להתעורר שנייה.

סתם דוגמא שקפצה לי לראש, על הפרקים הראשונים בספר של חנוך דאום {אלוהים} קראתי כל כך הרבה ביקורות שהם "בכיינים" יקפוץ חנוך ויגיד -זכותי. בסדר, זכותך, לא הרבצנו לך. אבל זה מעצבן לקרוא את זה.

אז רוב העולם לא אוהב לקרוא ספרים דביקים מדי, ספרים בכיניים מדי, ספרים משעממים מדי, ספרים מסובכים מדי. כל הדוגמאות שהבאתי נוגעות לתוכן ולא לשיפור כזה או אחר, וזכותו של כל אדם לתת ביקורת כזאת על ספר, אין בכך כל פגם. עצוב שיוצר שמקבל ביקורת כזאת מתלונן על זה...

[ממש שיעשעת אותי עם התלונה הזאת... XD )
לא התלוננתי.בת שמש
אבל זה לא "ספר". זה אתר לשיפור.
נכון שזה תירוץ מפגר, אבל.. עדיין.
אני אגידיהודה ו.
בקיצור כי אין לי כוח להרחיב:
ספרות ויצירה בכלל זה בכלל לא רק בשביל "כיף". ספרות נועדה לעורר מחשבות, לרגש, להסעיר...
שמעתי מצוטט משם עמוס עוז שאמר "כשיש לי משהו אחד להגיד אני כותב מאמר. כשיש לי שני דברים להגיד אני כותב שנים" - כלומר, ספרות זה משהו עמוק. בגלל זה לא אוהבים קיטש, בגלל זה מוחים על רדידות. כי זה כמעט תמיד חסר עומק. [יש לי חבר שקורא לספרים כאלו "ספרים עם טעם של קרטון"].

עכשיו תבא מנוחה ותאמר: מה אכפת לי? שני דברים:
א. לא בהכרח אכפת לך. אבל לנו אכפת! וגם, מגיבים לפי מה שרוב האנשים היו רוצים לשמוע.
ב. האתר נועד לעורר יצירה, לא שיתוף קבצי מעבד תמלילים. התגובות הן לפי האתר.

לא שמפריע לי שתעשי דברים בשביל הכיף של עצמך, אבל לפרסם אותם באתר ששואף להיות "אתר יצירה", ועוד לאומית, שזו שליחות הרבה יותר גדולה [כי לא יכול להיות שהספרות הישראלית היא רק גרוסמן ועוז], זו הבעיה.

[אבל אני כבר מזמן התייאשתי.]
אבל זה עניין של טעם!קלמנטינה
"ספרים עם טעם של קרטון", זה מה שאתה וחבר שלך מרגישים וזה הטעם שיש  ל כ ם בפה!
על טעם וריח אין להתווכח. נקודה.
ספרות זה לאו דווקא עמוק. מה שמדהים בספרות, זה שכל אחד יכול למצוא שם את עצמו, ושיהי'ה הרדוד ביותר. יש גם אנשים לא עמוקים, סורי על ניפוץ הבועה.
אתה לא יכול לבא ולומר ליוצרת 'תפסיקי לכתוב כי אני לא אוהב סיפורים כאלה'
גם אם יש באתר ולו קורא א ח ד [ונגיד שזה רק אני.] שאוהב קיטש', אז מגיע לו לקבל אתזה.
כן, מנוחה מעלה לפה יצירות בשביל הכיף, ובשביל עצמה, וגם בשביל להשתפר, ובלעדינו זה בלתי אפשרי.
תודה על תשומת הלב.
בסדר גמור,Holy_Fire
זכותי למתוח על כך ביקורת? לומר על יצירה שלדעתי היא רדודה? משעממת?
כמו שאת יכולה לכתוב "יאפפפפהההה!!!!!!!!" אני יכול לכתוב "דביק, מגעיל, משעמם" זה זכות של מגיב לא?

לא צריך לפתוח סדנת "מנוחה אנחנו אוהבים אותך" בגלל שמישהו כתב שהיצירות שלה רדודות...

יומטוב!
אויש, אתה קשקשן.בת שמש
אני גם לא ביקשתי שתכתבו. כתבתי כמה דברים שאני חושבת שהם נכונים. כתבתי תגובה כוללת לך ולכל מי שלא אהב את הסיפור שלי. זה סיפור בהמשכים. אתם לא רוצים- אל תקראו את ההמשך. לא אהבתם? זכותכם לומר. תאמרו כמה שאתם רוצים, לי- זה לא מזיז.

יהודה- ליצור זה לא רק דברים עמוקים, ותתפלא כמה אפשר למצוא גם בסיפור אהבה רדוד ושטחי.
ובכן,יהודה ו.
כל שיש לי לומר הוא שאני מתפלא.

כי את האהבה העמוקה באמת אי אפשר למצוא בסיפור רדוד ושטחי. צריך בשביל זה עומק. יכול להיות סיפור אהבה שידבר על אהבה שלא סתיימת ברע ולא יהיה שטחי, אבל אי אפשר למצוא עומק בסיפור רדוד.

קלמנטינה - תקראי בבקשה שוב את דבריי. התייחסתי שם לטענותייך, ואני מצטט: "עכשיו תבא מנוחה ותאמר: מה אכפת לי? שני דברים:
א. לא בהכרח אכפת לך. אבל לנו אכפת! וגם, מגיבים לפי מה שרוב האנשים היו רוצים לשמוע.
ב. האתר נועד לעורר יצירה, לא שיתוף קבצי מעבד תמלילים. התגובות הן לפי האתר.

לא שמפריע לי שתעשי דברים בשביל הכיף של עצמך, אבל לפרסם אותם באתר ששואף להיות "אתר יצירה", ועוד לאומית, שזו שליחות הרבה יותר גדולה [כי לא יכול להיות שהספרות הישראלית היא רק גרוסמן ועוז], זו הבעיה."

אוקי?

ואזה בדיוק מה שאני אומר: ספרות זה בהחלט כן בהכרח עמוק. זו כל מהותה של האומנות, ובתוכה גם הספרות, להיות עמוקה.
צודק, לא הובנתי.בת שמש
אהבה אמיתית, עמוקה, יכולה להיות מתוארת גם בסיפור כזה, שנראה רדוד. אוקיי? דגש על ה"נראה".
אני לא מבינה איך השם של האתר סותר את היצירהקלמנטינה
של מנוחה. ואני אסביר-
אתה, בעצם, טוען פה 2 דברים.
- היצירה של מנוחה היא 'קובץ מעבד תמלילים' ולא יצירה.
- בקובץ מעבד תמלילים של מנוחה אין עומק, זו יצירה רדודה וחומרית, בטח לא משו שראוי להסתופף בצילו של "אתר יצירה לאומית".
אז יש לי 2 דברים להגיד לך.
- ברגע שמנוחה *כתבה* את היצירה הזו, *יצרה* את הדמויות והמקום, זו יצירה.
- לא כל עומק נראה לעין, או- כל עומק אינו נראה לעין.
גם אם היצירה -בעינייך- שטחית ורדודה, אז היא לא.
מה גם שקראת רק פרק אחד,
רד קצת למטה יש שם משו על מגילת אסתר, תקרא.

בכל מקרה אמרנו את זה.קלמנטינה
מנוחה כתבה בפירוש שהיא התייחסה להערות ותיקנה את הסיפור.
הוא מופיע בדף הראשי.
רק שהיא אמרה אתזה במילים טיפטיפה עדינות יותר.
א--ב--ל.
מנוחה התייחסה להערות שהיא הסכימה איתן.
חסר תוכן? אולי לגבייך.
את העומק נסה לחפש ולמצוא, אם לא תמצא, יכוליות שתבוא להתלונן שהיצירה רדודה, ויכוליות שתבין שיש דברים שנשגבים מבינתך ותעבור לקרוא סיפור אחר.
מגעיל זה טעם אישי ואין על זה וויכוח.
ובכלזאת היא תכבה חדש.
[סליחה אם לא התייחסתי להערות,
בכל רגע עלול *מישו* לבא ולכבות לי את המחשב.] 
אין לי כח להתווכח,
בהצלחה בחיים.
שבוע טוב!
הבהרהיהודה ו.
כלל לא קראתי את הסיפור. התייחסתי רק לדברים של מנוחה כפי ששנאמרו באופן כוללני.
אם תקרא את התגובה של יהודה תבין למה התכוונתי.קלמנטינה
לה"ו
חיים מבורכים.
>>>הסנה-בוער
בס"ד
אין בעיה שאנשים יעירו הערות לשיפור-
אבל הערות כמו "לא אהבתי"-ממש לא עוזרות לכותב להשתפר.
ואם יש מי שלא אהב את הסגנון- שיערב לו. אם הוא מרגיש צורך לשתף אחרים- אז לא על חשבון היצירה.
אם הוא חושב שהיוצרת מסוגלת ליצור גם בסגנונות אחרות- שיפנה אליה.
למה לכתוב את זה אחרי יצירה שהיא פרסמה, אחרי שעבדה עליה קשה?

נכון!! |מחזק|בת שמש
לא דיברת עליי במשפט האחרון, נכון? ;)
לא.הסנה-בוער
יש מישהי אחרת שאני מכירה שכתבה פרק ממש יפה, ואז היתה צריכה לכתוב מחדש,
וזה די באסה לכתוב כמה פעמים מחדש,
אבל בכל זאת היא עשתה את זה- כי היא כן התייחסה להערות הבונות בתשומת לב אמיתית.
[אבל מפה ועד לשנות סגנון..]

נכום, הסנה צודקת^ניצוץ אלוקי
אבל לפעמים, אין כ"כ מה לשפר אפשר רק להחמיא;) (למרות שאם יש, אני מעירה..)

ו-בת שמש, לדעתי, הסיפור מעולה- רק תמשיכי אותו=]
יש כבר עוד שני פרקים.בת שמש
אבל אני לא אעלה לפני שהחדש יעלה.
בהHoly_Fire
ברור שאני לא אקרא סיפור שאני לא אוהב- אין על זה וויכוח. {אם להיות אמיתי, אפילו את הפרק הראשון לא סיימתי}

את אומרת שזאת זכותנו לומר את דעתנו ושזה לא מפריע לך, ובכל זאת אחרי שהבענו אותה כתבת הודעה בפורום שבה נכתב שההערות האלה טפשיות ומיותרות. {מפריע לך או לא?!}

הסנה- כשיש יצירה רדודה ושטחית, זה דבר מצויין שיתנו תגובה שאומרת היצירה רדודה ושווה להשתפר. כשהעלתי סיפור בהמשכים וכתבו לי "הסיפור מתחיל לשעמם" ישבתי וחשבתי איך אני הופך אותו למעניין יותר, לא התעצבנתי ואמרתי "זכותי. אינ אוהב סיפורים משעממים". זאת ביקורת קלאסית ליצירה, ואין סיבה לכעוס בגללה.

ואני חושב שאתם קצת טועים- זה לא סגנונות כמו דרמה, קומדיה, מתח, אימה, והיא פשוט כתבה מתח כשאני אוהב אימה אז הערתי לה. היא כתבה נגיד דרמה, ואת הדרמה היא כתבה בצורה רדודה ומגעילה, וכאן הקוראים צריכים להעיר ולתת על זה ביקורת {והיוצרים לא צריכים לבכות על הביקורת הזאת XD }

שבת שלום!
רדודה ומגעילה?קלמנטינה
גם מגעיל זה עניין של טעם, אגב.
ת'אמת, הדבר שהכי כיף לי בלקרוא סיפור, הוא למצוא את העומק מאחוריו.
גם מאחורי מילים שטחיות וקטנות יש עומק. בטוח. כתב אותם בנאדם ולא רובוט.
לא ידעת איך להגדיר את היצירה שלה, מתח דרמה או אימה.. אז הנה אני עוזרת לך- קוראים לזה קיטש'. כי היצירה הזו פשוט כזו. וכמו שזה טיפשי לכתוב על יצירת אימה בגבול הנורמה "הפחדת מדי. לא אהבתי", זה מאוד טיפשי לכתוב על יצירת קיטש', שאני לא אוהבת דביקי אז אני גם לא אוהבת אתזה. הבנצ'וס?

ממ.. וחוצמזה, למרות ההודעה הזו שמנוחה פתחה, היא גם כתבה, שהיא עברה עוד על הסיפור, ושהיא שלחה את הפרק מחדש [!!!] אז בבקשה לא להשמיץ. תודה. ;)
זה פשוט לא נכון.Holy_Fire
לטעון שככל שהיצירה תהיה רדודה יותר היא תהיה טובה יותר?

בכל יצירה שתכתבי, תוכלי להוסיף עומק ויופי נפלאים. אני לא מתכוון לכך שככל שהיצירה יותר פילוסופית ועמוקה מני ים היא יותר טובה, אלא שגם אם אתה כותב סיפור נחמד, צריך לכתוב אותו בצורה מעניינת וטובה.

יש רמה מסויימת של סיפור שמעורר בך עניין לרצות לקרוא אותו, שמעורר בך התפעלות. הסיפור שהיא כתבה, הוא פשוט רדוד מדי, וכן כולנו שואפים לעומק.

יש לי דוגמא מצויינת. נתיחס למגילת אסתר בתור סיפור.
מה שמנוחה עשתה זה בעצם לכתוב במגילה את הקטעים שבו הנשים יושבות בשמן המור, על המסיבות שעורך אחשוורוש, אולי קצת על הרכילות שמסתובבת בארמון. וזהו.

אני לא מבקש ממנה לכתוב את כל העומקים שיש במגילה {ויש המון} אלא לכתוב על הגזרה, על ניסיונות ההצלה, על המן. לכתוב סיפור מעניין יותר פחות להתעסק ביופי ובדמיונות מסביב ויותר בדברים שקורים. אף אחד לא מתעניין בכמה חודשים הנשים ישבו בשמן כשאין סיפור טוב.

ודרך אגב, בכוונה בחרתי את המגילה, שמבין כל הספרים בתנ"ך נחשבת בתיאור הסטורי לרדודה יותר. (איך הרב שלי אומר? המגילה בראי היסטורי זה כמו שיקחו את "לאישה" היום ויגידו- ככה היה!)

אגב, היא יכלה לכתוב בהודעה הזאת גם שפרצה מלחמה, התכוונתי לזה שהיא כתבה שההערות האלה טפשיות.

שבת שלום!
ילד,בת שמש
בגלל זה זה סיפור בהמשכים. גם במגילה יש פרקים, ובפרק א' מסופר על המשתה.
חחח...Holy_Fire
המגילה מחולקת לפרקים? תלמדי מי חילק אותה.

המגילה נקראת כולה בצורה שלמה. אם הית כותבת "סיפור קצר" כמו המגילה ובהתחלה היה את זה אבל סבבה, אבל לכתוב פרק שלם שאין בו שום דבר, ממש שום דבר, זה עילבון לקורא.
זה כמו שתקרא פרק ראשון בספר,קלמנטינה
תקום לאכול צהריים, ושזמן הארוחה תתבכיין איזה ספר גרוע קנית.
ובזמן*קלמנטינה
אף פעם לא טענתי שככל שיצירה תהי'ה רדודה יותרקלמנטינה
בלה בלה בלה.
התכוונתי לזה שנורא לגיטימי שיצירה קיטשית תהי'ה רדודה מעט, [תגיד, אז לא מעט.] ואין עם זה שום בעי'ה. עדיין נותרו בעולם דברים עמוקים, שאתה ואני בפירוש, לא - חייבים - לאהוב.

השווית למגילה. במגילה יש אאל"ט תשעה פרקים.
רבש"ע, קראת רק את הפרק הראשון מה'מגילה' של מנוחה.
רק את ההיכרות עם שני הגיבורים.
ואפילו אותו לא סיימת, העיקר לומר שהסיפור שטחי ורדוד ו.. ו.. ו.

אנחנו אשכרה מתווכחים פה על טעם וריח.
בה אחותך.בת שמש
כתבתי שההודעות האלו טפשיות ומיותרות, לא כי זה מפריע לי אלא כדי להבהיר לכם- לך בעיקר- שאין טעם בהודעות האלו, כפשוטו. כי שלא כמו יצרה "רדודה", שאפשר לשפר, יצירה קיטשית פשוט אין איך לשפר, מבחינת הקיטשיות. כמו שאורית אמרה, אתה לא תשנה סיפור אימה כי הוא מפחיד מדי.
מה לעשות, יש בספרות גם ז'אנרים שאתה לא אוהב, תתרגל.

לא קראתי את הסיפור שלך, אבל אם היו אומרים לי שהסיפור שלי משעמם, שזה לא עניין של טעם אלא של עובדות, הייתי עושה אותו דבר כמוך- יושבת וחושבת איך לשפר. מכיוון שפה העניין הוא של טעם- אני אוהבת קיטשיות, אתה לא- בזה נגמר העניין. תאמר מה שאתה רוצה, אתה מבזבז מילים.

"
ואני חושב שאתם קצת טועים- זה לא סגנונות כמו דרמה, קומדיה, מתח, אימה, והיא פשוט כתבה מתח כשאני אוהב אימה אז הערתי לה. היא כתבה נגיד דרמה, ואת הדרמה היא כתבה בצורה רדודה ומגעילה, וכאן הקוראים צריכים להעיר ולתת על זה ביקורת {והיוצרים לא צריכים לבכות על הביקורת הזאת XD }"

אז קודם כל, הנה אני יכולה לומר בפה מלא: נעלבתי.
זה לא עניין של ילדה בת שלוש שאמרת לה שהציור שלה מכוער, ואני אודה לך אם לא תתייחס אליי ככה כי זה מה שאתה עושה. זה הקטע שיש כבוד בסיסי לאדם, יוצר או לא, ולומר למישהו "מגעיל" על דבר שהוא השקיע בו, זה בהחלט לא מכבד אותו.
בנוגע לצורה בה כתבתי, אתה לא יכול לומר שום דבר- כי אתה לא יודע איך כתבתי.
אתה יכול לומר שהכתיבה שלי, או שהסיפור, רדודים, ואת זה אני מקבלת. לא מסכימה אבל מקבלת.
בנוגע למגעילה, אני לא חושבת שיש טעם לדבר על זה, מהסיבה הפשוטה שאתה כל כך דואג לזכויות בני אדם שונים שכנראה שכחת איך להתייחס לשווים אליך.

מנוחה.
חח...Holy_Fire
כל דבר בעולם יחסי, גם משעמם זה יחסי. וכמו שמשהו משעמם מדי, הוא יכול להיות גם רדוד מדי, מסובך מדי וכן האלה.

על החלק העליון כבר הגבתי מקודם, אין לי כוח לחזור על עצמי.

כן, אני דואג לזכויות ההומוים והלסביות. וכן, אם הייתי כותב שאת מגעילה הייתי מבין את הטענה, כתבתי שהיצירה שכתבת רדודה ומגעילה. לדעתי היא באמת כזאת שמתעסקת ביופי וחיצוניות ומנסה להציג את הכול מושלם וקיטשי ודביק וכן, מגעיל.

שבת שלום!
ממ. קראת רק פרק אחד.קלמנטינה
קפץץ.קלמנטינה
ואתה לא מכיר את ההמשך.
אז אם באלך, חכה בסבלנות, ואם לא- תמשיך לטחון פה מים.

ו.. סורי, אתה בן. יהי'ה לך קשה להבין איך להנות מסיפור כזה.
תגובה כוללת.Holy_Fire
לגיטימי ליצור יצירה מעט רדודה, נניח. אבל לא פרק שלם רדוד כל כך, חסר תוכן, חסר עניין! יש גבול!

המגילה לא נקראת בפרקים, את סיפור המגילה כולנו שומעים פעם אחת, ברצף אחד.

יצירה שמועלת בסיפור בהמשכים, דורשת עוד יותר מסיפור רגיל עניין ותוכן. אם אני אקח ספר, וגם הטוב ביותר, ואחתוך אותו באקראי ואעלה לסיפור בהמשכים, יהיו פרקים חסרי עניין. לכן צריך ליצור עניין בפרקים, שיהיה למה לחכות, שיהיה משהו שווה לקרוא בשבילו.

{כמו שכתבת, אני בן, גם אם זה היה ספרק לא הייתי קורא אותו. אבל נניח את זה. סיפור בהמשכים שכל הפרק הראשון סובב סביב כלום?!}

לא סיימתי את הפרק, כי יש לי אינטואיציה וראיתי לאן זה מוביל. לשום מקום.

בדבר אחד את כן צודקת, נמאס לטחון מים. היא הרי תמשיך להעלות פרקים חסרי עניין ורדודים כל כך, ואני בן כה וכה לא אקרא אותם.

שבת שלום!
וואי.בת שמש
אתה פשוט.. טוב, בכל מקרה ימחקו את התגוב שלי, אז אני אצנזר מראש.
אתה כל כך מרובע בתוך עצמך, כל כך שקוע בדעות שלך ובמחשבות שלך על עצמך ועל מה שאתה אוהב, שאתה לא מסתכל מסביב.
אתה כל כך הולך עם האמת שלך קדימה, שאתה לא עוצר לראות את מי דרסת.
לי אישית נשבר מהויכוח הזה- אתה לא מקשיב, רק יורה לכל כיוון בלי טיפת אבחנה.
אז כל טוב שיהיה לך, תתבשל במיץ האנוכיות והמגעילות של עצמך, ואני מקווה שיום אחד תתבגר מספיק בשביל להסתכל מסביב ולהבין שאתה לבד.
מבחינתי,בת שמש
אין הבדל בין לומר לי שאני מגעילה או לומר על משהו שכתבתי שהוא מגעיל. לא, יש הבדל- על הכבוד של היצירות שלי אני לא מוחלת, על הכבוד שלי כן.
אני לא חושבת שהיצירה שלי מנסה להציג הכל מושלם. קיטשי אולי כן, אבל לא מושלם. ואני גם לא חושבת שהיא מתעסקת רק ביופי וחיצוניות.
אני אוהבת לכתוב על אנשים יפים. נו-אז-מה?! זה אומר שעל זה ידבר הסיפור שלי, ורק על זה? אני אתן לך רמז: לא, זה לא אומר.
לא יודעת מתי בפעם האחרונה למדת ספרות, אבל כל יצירה אמורה להיפתח ב,כמה מפתיע, פתיחה.הצגה של המקום, המקרה, הדמויות. אז במקרה שלי מדובר במדבר, בפגישה בין שני אנשים שמגיעים מעולמות שונים ו-הי, במקרה הם גם יפים. [ולא משנה שהם לא, לפחות לא מבחינת עצמם.]
חחח...Holy_Fire
לפחות ערך עצמי טוב יש לך אה? -זה חשוב.

סיפור בהמשכים צריך לעורר עניין. לא עוררת שום עניין לסיים את הפרק, ובטח שלא לצפות לפרק הבא.
{אני מאמין שבמקומות כמו ביכורים אנשים היו אומרים לך דוגרי, זה לא שווה את זה. כאן אנשים, טוב, כולם כבר מכירים את הבעיה.}

אגב, בסוגרים האחרונות נתת לי פתאום להרגיש- זה לא הולך להיות רק רדוד ושטחי, זה הולך להיות גם נדוש ומצוץ.

שבת שלום!
אתה מוכן להפסיק לפתוח כל הודעה ב"חחח.."קלמנטינה
זה רק מדגיש את דברי'ה של מנוחה מלמעלה.
אתה לוקח אותנו ככמה ג'וקים קטנים שלא מגיעים לגובה הבוהן שלך,
וצוחק לכל מילה שאנחנו מוציאות מהפה.
תלמד לקבל דעות שלא דומות לדעות שלך.
אני הסתדרתי יפה מאוד עם זה שיש בעולם אנשים שאוהבים גבינה, ועם זה שאני לא.

שבת שלום!
...Holy_Fire
נשבע לך שזאת הייתה אחת מהעבודות המידות הטובות שהיו לי בזמן האחרון, פשוט צחקתי וכמעט כתבתי "חחח.."

קלמנטינה, את לא ג'וק קטן, ואני כן מסוגל לקבל דעות אחרות משלי.

אני גדלתי במקום מאוד מסוגר, שאפילו את המילה "הומו" אסור להגיד, ושימי לב איך קיבלתי את הדעה שלהם ואיך אני מכבד אותם ומעריך אותם. אני כן מסוגל לקבל דעות אחרות, אני פשוט צוחק כי יש כאן אנשים שנעלבים מביקורת לגיטימית. את מוזמנת לחזור ליצירה ולראות איזה הערה כתבתי שם, אפילו כתבתי בסוף "בהצלחה!" באמת לא ממקום רע, ואנשים לוקחים ללב ונפגעים ומסתובבים סביב עצמם, וכן, זה פשוט מצחיק.
אני רוצה להבין דבר אחד.מילים נסתרות.
למה, לעזאזל, אתה מרשה לעצמך להשמיץ אתר שלם ואת כל האנשים שלוקחים בו חלק?
למה אתה כ"כ בטוח שאתה יודע הכי טוב מכולם? 

"אני מאמין שבמקומות כמו ביכורים אנשים היו אומרים לך דוגרי, זה לא שווה את זה. כאן אנשים, טוב, כולם כבר מכירים את הבעיה."

באמת הגעלת אותי.
אף אחד פה לא מחפש ללקק לשני. אף אחד פה לא אומר שהוא אוהב כשהוא לא.
א-ף אחד פה, לא שונה מהאנשים בביכורים.

זה מגעיל כמה שאתה אומר דברים על סמך-- שום דבר בעצם.
כמה אתה מכיר פה את היוצרים והמגיבים שאתה מרשה לעצמך להגיד את זה?
נעלבת?Holy_Fire
אני מאוד אוהב את האתר, ומאוד אוהב חלק גדול מהאנשים כאן.

אני חושב שזאת בעיה שעלתה מספר פעמים, וגם המנהלים מודעים אליה, זה לא משהו חדשני במיוחד, יוצרים באתר מפחדים להגיד על יצירות את האמת. המון יצירות גרועות, באמת גרועות בכל קנה מידה, זוכות לביקורות של "וואווו... מדהים!!!" וזה בעיה.

את מוזמנת לערוך איתי סיורים וירטואלים ולראות כמה פעמים מגיבים מגיבים על יצירות בצורה שאתה חושב לעצמך- היוצר באמת מאמין לזה?

אני אומר את הדברים על סמך דברים שאני ראיתי וכן על סמך דברים שאנשים אחרים אמרו כאן.

אגב, אני יודע שהשוואה לביכורים לחלק מהאנשים כאן זאת נקודה רגישה, אני לא חושב שהאנשים בביכורים יותר או פחות טובים מהאנשים שכאן. אני פשוט חושב ששם הן בתגובות והן ביצירות הרמה בוגרת יותר.

לא ממש הבנתי למה כל כך נפגעת, הרי דיברו על כך רבות. או אולי שמשהו אחר מעצבן אותך?..............
כן, נעלבתי.מילים נסתרות.
נעלבתי בשם כל אלה שמנסים להעלות עכשיו את רמת התגובות באתר.
אמירות כמו שלך הן אמירות מחלישות. אמירות שכאילו אומרות- במילא באתר הזה אין תגובות שמגיבות לך דוגרי.
ויש תגובות כאלה. אני לא יודעת אם שמת לב לתגובות של הזמן האחרון- אנשים פה מתאמצים והאתר משתפר.

ואז אתה בא, בבום. זורק אמירות מחלישות לאוויר.
מי אתה חושב שאתה?

ביכורים יותר מבוגרים מאיתנו. וכל אתר עובר את התהליך הזה שלנו. אז למה סתם לבוא ולהצהיר הצהרות?
תפתח קצת את העיניים, תראה מה קורה מסביבך.
חבר'ה פה מתאמצים ורואים שיפור.
(תסתכל - אולי גם אתה תראה)
נו, יאללה.יהודה ו.
[זה לא סוד שאני ביכוריסט, אז אפשר לקחת רת דבריי בערבון מוגבל.]

התירוץ הזה של ה"ביכורים יותר מבוגר מאיתנו" כבר לא מחזיק מים. יש לי משהו מיוחד להגיד לכם. גם בעוד עשרים שנה - בעז"ה, בתקווה ששני האתרים יישארו וייתפתחו עד אז - ביכורים יהיה יותר מבוגר. זה נכון לשנה הראשונה. אולי שנה וחצי. כמה זמן פסיפס כבר קיים? שנתיים? שנתיים וחצי?

באמת, ממקום רק של רצון טוב, אני חושב שאנשי האתר, מנהלי האתר, בקיצור אלה שיש להם השפעה על העניינים פה צריכים לחשוב למה ביכורים - כדוגמה, אין לי מושג מה קורה בצורה - אחרי שנתיים כבר היה במקום אחר.

אני בעצם עזבתי את המקום הזה כשהתייאשתי, ואני יכול להבין אם לא רוצים לשמוע מה שיש לי לומר, אבל חבר'ה - הדיונים כאן לא השתנו מלפני שנה בדיוק, בתקופת הזמן הקצרה שהייתי חלק מצוות העריכה כאן. אפשר לשאול את יעקב, אפשר את "ההיא מהחוף", בת מלך - כל מי שהיה אז באתר יכול להעיד על זה.

זה אומר אחד משתיים:
או שלא היה שיפור באתר כל הזמן הזה - אני לא יכול לומר האם זה נכון, אני לא באמת מכיר את רמת האתר.
או שהוא דווקא השתנה מאד, אבל איכשהו הדיונים נשארו אותם דיונים.

אני אומר את הדברים האלה כי אני חושב, כמו שהזכרתי כבר קודם באחת ההודעות האלו, שהאתר הזה צריך להיות מקום חשוב, מקום רציני. אמנם אני לא בדיוק מאנשי ערוץ 7, אבל אני חושב שחשוב שהרוח הזו, ה"יצירה הלאומית" תבוא לידי ביטוי. בינתיים, בזירה האינטרנטית - ועוד יותר מכך בספרות הדתית המודפסת - הזרם שבהכללה גסה אפשר לקרוא לו "רוח כיפה" [ע"ש האתר] שולט יותר, ואין סיבה שזה יהיה ככה, לכאורה.

אז מה הסיבה? אני לא יודע. יש לי ניחוש, אולי שניים. אבל אני חושב שהאינטרס העליון של האתר הזה צריך להיות - להתעלות, להשתפר, להשתלם.

סליחה אם הפרעתי למישהו לכתוב סיפורי קיטש רק בשביל עצמו. אם הנהלת האתר הנוכחית חושבת שזו מטרתו [ואולי - ספקולציה בלבד - מטרת האתר היא רק להביא גולשים נוספים לערוץ 7], אז אני אשתדל לא להרגיז עוד [למרות שקשה לי לשתוק, ואני לא מבטיח].

יהודה.
אני לא מרגישיהודה ו.
שפגעתי במישהו, ואם כן, אז אני מבקש סליחה. לא לזאת היתה כוונתי.

ואגב, לא נדבר עכשיו על רוטנר, אבל צר לי לומר לך שרשימת רבי המכר לא משקפת שום דבר, פרט אולי למה שהמו"ל ובעלי הרשתות משווקים בצורה הכי אגרסיבית. אין קשר לאיכות.
אל תדאג,בת שמשאחרונה
אף אחד לא דיבר אליך.
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך