דחווף מי שער בבקשה!!!!Fff
ולא אני לא טרול אתם יכולים לראות את שאר הודעותי בפורומיםFff
נראה שאין לך הרבה ברירות*אשתו של בעלי*
תשאירי לו הודעה בוואטסאפ...וחכי שיצור איתך קשר.
להתקשר לרב שלו? להורים שלו? שלי? אני באמת לא רוצה לערב אנשיםFff
כנראה נרדם איפשהוmp3
לעבודה צאי במונית או אוטובוס.
ולגבי ההתנהגות הזו תדברו על זה בזמן רגוע יותר
בנתיים לא..חכי קצת..*אשתו של בעלי*
אולי יכנס הביתה או ישלח הודעה בקרוב.
אין לך אפשרות ללכת לעבודה בתחבורה ציבורית?
או עם מישו אחר שנוסע לשם או לכיוון?
בנתיים תמשיכי את היום כרגילאלף המגן
אם עד הצהריים הוא לא חוזר תתחילי להפעיל את מי שנראה לך,
ד"א אם הוא כבר חזר על זה כמה פעמים כנראה הוא קלט שזה קלף עלייך ואת מאוד נבהלת
תראי לו שאת יכולה לחיות גם בלעדיו ואם הוא רוצה ללכת שילך הוא דופק רק את עצמו.
ובמקביל תדאגי ללכת לייעוץ או משהו שיסבירו לו שזה מעשה שלא יעשה!
שולחת לך חיבוק
תהיי חזקה..
אז בינתיים זה מה שאני עושה. וכבר ניסיתי לקבוע תורFff
ואני פשוט מאוד רוצה לשתף בזה מישהו... חברה טובה או אמא. מתלבטת כי אני יודעת שעדיף שלא אבל קשה לי אני לא יודעת אם אפשר לסלוח על דבר כזה. ואיך ממשיכים ככה?
כ"כ מבינה אותךאלף המגן
לגבי שיתוף לדעתי תשתפי חברה טובה אבל רק אחת שאת ממש סומכת עליה שתשמור סוד ולא תגיד לך עצות לא נכונות
כי כשאת משתפת בכזה דבר זה אוטומטי משנה את הרושם על בעלך
עדיף שזה יהיה חברה ולא אמא כי אז קשה מאוד לתקן את הרושם
זה ישאר שם תמיד (גם הרבה אחרי שתשכחו מזה) וחבל
לגבי לסלוח- אתם חזקים מזה
כל זוג בתחילת הנישואים מגשש את הדרך להבנה והסכמה
ועד שלומדים מה לעשות ואיך לוקח זמן.
אם תלכו לייעוץ ולא תזניחו אז רק תתקדמו מהמקרה הזה
הוא באמת עשה מעשה שלא יעשה אבל הוא גבר שהתחתן הרגע
הוא כנראה לא מבין מה זה אומר לאשה שמרגישה שהדבר שאמור להיות הקרקע היציבה בחייה הוא הדבר הכי לא יציב.
כשיבין את זה אני בטוחה שיתחרט
קחי מונית לעבודההריונית ותיקה
אם זה מתחיל ככה שאתם נשואים טריים זה יכול להחמיר עם הגעת הילדים ומירוץ החיים התובעני .
אני לא מבין איך נרדמת כשאת יודעת שהוא הלך.אניוהוא
לגמרי . פעם בוויכוח שמממש הרגזתי אותוה' אלוקינו
הוא יצא לסיבוב של חצי שעה, כמעט הפעלתי את המשטרה ...
התקשרתי בוכה לאבא שלו וצעקתי ברחוב עד שאיזה שכנה אמרה לי שהוא יושב איפה שהוא ..
וכשחזר הוא היה בהלם .... חחחח וגם אנחנו נשואים די טריים ..
למה? מה יכול לקרות? הוא לא ילד קטן שילך לאיבודחדשה ישנה
מבינה את השאלה שלך .. אני חרדתית קצת ...ה' אלוקינו
בגלל זה היה לי ממש מוזר שהיא כתבה שהיא הלכה לישון ...
קצת קינאתי בה שהיא רגועה כנראה ?
אני הייתי במקומךחדשה ישנה
ואוווmiki052
מוזר.
אם זה משהו שחוזר על עצמו, הוא בטח מבין שזה משפיע עלייך ומפריע לך, ולכן משתמש בזה.
כדאי ללכת לייעוץ
תגובההעני ממעש
מקווה שהלכת לעבודה כרגיל, איכשהו בלי הרכב..
בהמשך תציירי לעצמך את המצב לאחר רגיעה, בין היתר מחברותייך בעבודה, ותוכלי לדון בפחות לחץ.
זהו מצב שקורה, וניתן לתיקון וסידור, באופן שהאהבה תהיה חזקה יותר לאחר המשבר.
בהצלחה וכל טוב
אני עוד לא יודעת להגדיר את זהסוסה אדומה
אולי אולי אולי אם היה מדובר במקרה שהאישה ברחה, הייתי מבינה את זה.
כלומר, יכול להיות שהצעת את זה מתוך המקום הגברי (הג'נטלמני) שלך. אולי מבין שאישה מתמודדת לפעמים עם הורמונים ומצבי רוח קיצוניים שגורמים לה לעשות דברים מהסוג הזה, ושם אישה צריכה באמת לשמוע שהוא אוהב, ומחכה שיתפייסו. כי אחרת היא לא תרגיש שיש מקום לחזור אליו.
כאן, מרגיש שמדובר ב"כלי" לא קביל בעליל, ואסור לעודד אותו להשתמש בו.
מדובר בגבר, שחוזר על המעשה הזה יותר מפעם אחת, הוא משאיר את אישתו בלי הרכב "שתסתדר...", ומתעלם מטלפונים.
זאת לא התנהגות גברית. הכי הרבה, של אישה במצוקה גדולה מאוד מאוד.
ולכן יש הרבה מקום לחשוב שמדובר באלימות. ואלימות, אסור לעודד.
תגובההעני ממעש
לא עברתי בעיון על הפנייה. - אם זה שיטת עבודה, ולא מקרה חד פעמי, אכן זה בחומרה רבה
ובכל זאת, פעמים שגבר מתנהג 'בצורה נשית', ופעמים שיש על אשה להתנהג 'בצורה גברית'
אוי ואבוי, כמה הקטנת נשים בהודעה אחת
שאלהשאלה
אני לא רואה בזה הקטנהסוסה אדומה
אני ממש מצטערת שגרמתי לך להתעצב ❤
אני אנסה להסביר...
נשים הן רגשיות יותר, וכמו בכל דבר יש לזה שני צדדים. וגם מה שנראה כשלילי במקרים מסויימים, במקרים אחרים זה יכול להיות חיובי.
לפעמים למשל אמפולסיביות יכולה להיות חיובית, מה שבטוח שגם אם נראה לפעמים שלא, זה נובע משורש רחב יותר, והשורש תמיד חייב להיות חיובי.
בואי נגיד שאני מעדיפה להאשם באימפולסיביות, מאשר להאשם בחוסר רגישות...
זה שאנחנו רגשיות יותר, זה לא אומר שאנחנו חכמות פחות. אפילו ממש לא.
גברים ונשים עולמות אחרים...
כל אחד עם החוזקות שלו, וכל חוזקה מגיעה עם הצל שלה, וכל צל מעיד על זה שיש אור.
מה שכן, אני מקנאה בגברים באיזשהו מקום שאין להם הורמונים... כן, זה מוציא ממני דברים שאני ממש לא עומדת מאחוריהם.
יש תקופות שאני ממש מצליחה להיות מודעת אליהם ולשלוט בהם, ויש תקופות שממש לא.
אם היו שואלים אותי, הייתי בוחרת שלא יהיו לי.
אבל גם כשיש, אני מצליחה לראות את החיוביות שבזה... מצב הרוח שלי דינמי ומתחדש כל הזמן. לא משעמם לי בכלל...
מה שבטוח, שמה שלא תלוי בי, ה' "אשם"... אז שלילי זה אף פעם לא יכול להיות.
בקיצור, קיבלנו מתנות, הן לא מושלמות, אבל הן חיוביות בהחלט, ובמה שלא, עבודה שלנו להשתמש בהן בתבונה...
מקווה שעכשיו זה מרגיש לך יותר טוב...
את נחמדה אבל אני לגמרי לא מסכימה איתך. מצטערת.שאלהשאלה
אבל גם אם נתעלם רגע מכל זה. זוגיות טובה היא זוגיות שבה שני הצדדים לוקחים אחריות על עצמם ומצפים לאחריות מבן זוגם. וגם אני הריתי, וילדתי, וידעתי רכבות הרים הורמונליות ודמעות ועצבים אבל מעולם לא ציפיתי מבעלי לספוג התנהגות נבזית שלי (לקחת את האוטו כשהיא צכה אותו לעבודה?! מה?) בשל כך. ואף פעם לא עשיתי לו הנחות מסוג ״הוא גבר, נו, הוא צריך לנוח כשהוא חוזר מהעבודה ואני לא כי ככה זה גברים״ והוא גם לא ציפה לכאלה. אני אפילו לא יכולה לדמיין איך זה לחיות בזוגיות כזו שהיא משחק תפקידים ארוך של ״גבר״ ו״אישה״. נשמע לי מדכא לאללה.
אבל בטוחה שאני במיעוט כאן ושכל אחד יעשה מה שטוב לו (זו מהות הפמיניזם, בתכלס)
קודם כל זה בסדר גמור שנחלוקסוסה אדומה
קראתי מה שכתבת, ולא מצאתי ממש מחלוקת בנינו.
מקסימום, ייתכן שלא הובנתי מספיק ועוד כמה ניואנסים קטנים.
לא חושבת שאישה צריכה לעשות הנחות לעצמה, וכן, גבר לעצמו.
אבל כן נכון בעיניי שכשקורה משהו, בן הזוג יכול להבין שזה נובע מהבדלי אופי (וקיימים הבדלים, אין מה לעשות), ולא ממשהו אחר.
גם בהבדלים הקיימים, יש יוצאי דופן, אך לא על זה מדובר.
אז לעשות הנחות כשמישהו פוגע במישהו אחר, לא. להבין ולא להפוך זבוב לפיל, כן.
וגם פה, אולי לא היה מספיק ברור, דיברתי על ההצעה שלו. שאני יכולה להבין למה כגבר הוא מציע דבר כזה (לא שאני בהכרח מסכימה איתו)... ואני עדיין על זה.
בכוונה כתבתי מראש "אולי אולי אולי"...
באתי רק לומר שלא נראה לי נכון לעשות את זה אםילו מול אישה, אבל מה שבטוח שלא לעשות את זה מול גבר - בגלל הבדלי האופי. (טם הוא חריג, זה כבר נושא אחר).
ועדיין אני לא מוצאת הקטנת נשים משום בחינה בדברים שכתבתי.
״אפילו מול אישה״שאלהשאלה
ואני לא ככ בטוחה שזה זבוב. זאת התנהגות לא תקינה שכדאי ךהתייחס אליה ברצינות ולוודא שתפסק.
קודם כל, לסלוח אפשר תמידסוסה אדומה
אבל לא, זאת ממש לא הקטנה. כי אין הבדל בינהם מבחינת ה"סליחה", אלא מבחינת החיזור שהוא הציע. אפילו מול אישה - אך ורק בגלל הבדלי האופי.
ומה שכתבת בסוף, אם תקראי שוב את מה שכתבתי לו, תראי שה"וויכוח" מיותר. אני לא חושבת שונה ממך.
זה ממש לא בסדר בעיניי.סוסה אדומה
הוא מבין שזה מטריף אותך ובמקום לפתור את הויכוח, הוא מייצר פיוס מלאכותי שיבוא מן הסתם מיוזמתך.
אז קודם כל, אל תחזרי אחריו בשום אופן.
הוא ילמד שלא ככה משיגים דברים.
דבר שני, דברי איתו על זה באסרטיביות.
תגידי לו שמה שהוא עושה מאוד לא תקין, ואת לא מוכנה יותר לדברים מהסוג הזה.
אם יש צורך תשלחי אותו לטיפול או שתלכי יחד איתו.
בנישואים לא בורחים. מתמודדים.
קורה שאנחנו מרגישים מחנק או צורך לעבור לחדר אחר כדי לנוח רגע ולאגור כוחות ולהתאפס. או כמו שימימה אביטל אומרת - צריכים מידת רוחק כדי להצליח להתקרב.
אבל המעשה שלו קיצוני מידי. ואת חייבת לעמוד על זה.
במקביל, תדברי עם אנשים שיכולים לדבר איתו (מתוך ביטחון גמור שמה שהוא עושה לא בא בחשבון, לא משנה מה היה בינכם. - בהנחה שלא היו מכות מצידך או משהו בסדר גודל שמצדיק "בריחה" כזאת).
ולדעתי, כרגע, אל תחזרי אחריו בשום צורה. שיבוא הוא ויתנצל ויפייס. הוא יעשה את זה כשהוא יבין שהוא טעה, גם אם יקח קצת זמן.
הוא מפעיל עליך כח, וכדאי שלא תזיני את זה.
אחר כך תנסו כמו שני בוגרים לפתור את הוויכוח בינכם.
במקביל, תמיד יתכן שהוא עובר משבר כלשהו שגורם לו להתמודד/לברוח בצורה קיצונית.
זה לא מצדיק שום סוג של אלימות, אבל חשוב שיטפל בעצמו.
לגמרי איתך! יישר כוח, תגובה לעניין.לה' המלוכה
לא מסכימה שלכל דבר קוראים אלימותrivki
התגובה קיצונית, אבל זאת לא אלימות
איפה נכתב שלכל דבר קוראים אלימות?סוסה אדומה
אבל צריך לדייק, דובר פה על התנהגות מסויימת במקרה ספציפי. ולא על "כל דבר".
ההגדרה של אלימות בין היתר היא כל מעשה שפוגע בזולת בכל דרך שהיא (פיזית, מילולית, רגשית), כשהמטרה היא לפגוע בו או להשיג משהו דרך התנהגות לא ראויה/מוסרית/חוקית.
אמנם, לפעמים אנשים מגיבים בצורה קיצונית בלי שום מטרה מודעת או לא מודעת. אלא שזאת הדרך שלהם להתמודד.
אבל כאן זה נראה כמעין מניפולציה חוזרת.
אפשר לחלוק על זה. אבל לא להכניס לפה מילים שלא נאמרו.

מי יכול להגיד שאף פעם לא פגע בזולת?rivki
לא יודעת, למה החלטת שבמקרה הזה מדובר במניפולציה. מכירה הרבה זוגות שיצא להם להתנהג ככה לפעמים, לשני בני הזוג , כולל אותי עצמי. וכמובן יש סיבה להתנהגות כזאת כמו לכל דבר.
כמה תגובות למטה גם נתת הצדקה של " הורמונים" במקרה שמדובר באישה.
לפעמים אנחנו אכן מתנהגים באלימותסוסה אדומה
במקרה הזה אני קוראת לזה אלימות, כי מדובר במעשה קיצוני שברור לו שהוא פוגע בה, והוא מתעלם מהטלפונים שלה. משאיר אותה בבית לבד בלילה (כלה צעירה מאוד), ובבוקר להסתדר בלי רכב. ולא יוצר קשר גם אחר כך.
מה הוא מנסה להשיג בדרך הזאת? הרי שום דבר טוב לא יצא מזה.
גם את, אם התנהגת ככה, זאת אלימות מבחינתך. זה שאת עשית את זה, זה לא נותן לזה הכשר.
לא אמרתי שאת אלימה, אמרתי שזאת התנהגות אלימה ואני לא מוצאת שום סיבה שלא להגדיר אותה ככזאת.
לפעמים מפחדים לקרוא למעשה בשמו כי חוששים מחוסר ההבחנה שבין המעשה לילד עצמו.
לא נאמר פה שמדובר בגבר אלים אם זה מה שהובן בטעות.
לכל דבר יש סיבה, לא כל סיבה קשורה לבן הזוג, לפעמים אנשים סוחבים בעיות מהעבר שלהם, והאמירה של בן הזוג היא רק טריגר.
מה שבטוח, לא לכל התנהגות יש הצדקה.
לפי מה שנכתב כאן, התגובה קיצונית מידי.
לגבי מה שכתבתי על האישה, אם תקראי שוב, תראי שם, שכתבתי אחרי הסתייגות גדולה, וגם זה, רק ביחס להאם נכון במקרים מהסוג הזה להיות אלה שיוזמים את הפיוס.
זה לא הופך את ההתנהגות של האישה ללא אלימה.
אלא אם כן לא מעורב שם שום רצון להשיג משהו על ידי זה. אלא תגובה קיצונית לפגיעה רצינית.
ואפשר לראות דברים כאלה אצל נשים במצב הורמונאלי מאוד.
כמובן, שאם אחרי שההורמונים נרגעים, אם היא חושבת שזאת התנהגות ראויה, זה לא תקין.
הדיבור פה הוא על אדם שמשתמש במעשה הזה כ"שיטה". ולא כאיבוד עשתונות רגעי.
וזאת כבר בחירה "מושכלת" בדרך אלימה.
גם פה, יש חוסר דיוק לא נתתי שום הצדקה כאמור.
אז נשיםיהודה224
אם אישה עושה את זה מהמקום שעליו דיברתיסוסה אדומה
(אני רק לא בטוחה ביחס להנחה שנשים משתמשות הרבה יותר באופציה הנל, אבל זה לא הנושא).
אישה שמשתמשת במניפולציות (גורמת לאיש שלה להרגיש רע) כדי להשיג משהו, היא מתנהגת באלימות.
אני רואה שהרבה אנשים כאן חושבים ש"מתנהג באלימות" = "אדם אלים"...
ולכן קשה להם לקבל את זה.
צריך לעשות הפרדה.
לא אני כתבתייהודה224
זה מה שהבנתי מהכתוב למעלה
אולי לא הבנתי נכון..
לא הבנת נכון.סוסה אדומה
אני אסביר.
אישה כשהיא נמצאת במצבי קיצון, יכולה להגיב בצורה כזאת. למרות שלא שמעתי על מקרה כזה אישית.
אבל גם אם הייתי שומעת דבר כזה על אישה, לא הייתי נלחצת.
לא כי אני עושה הנחות לנשים.
אלא יותר כי נשים הן אימפולסיביות יותר, ונפגעות יותר בקלות, ובנוסף לזה לפעמים גם יש להן הורמונים שגורמים להן להתנהג בצורה בלתי רצונית.
(מי שלא מאמין להורמונים של נשים ולהשפעות שלהם, זה רק גבר או אישה שה' עוד לא נתן להן להתמודד עם דברים מהסוג הזה).
גם במקרה שמדובר באישה, לרוב, אם הפגיעות היא אמיתית, בשלב כל שהוא היא תפסיק להתעלם מהשיחות, ותנסה להתפייס, כי הסיבה להתנהגות הזאת היא כי רע לה באופן קיצוני, והיא רוצה תיקון.
אם היא רואה שהוא אומר לה שהוא אוהב אותה ומחכה להתפייס והיא לא מנצלת את זה.
זה כנראה כי היא לא מאמינה לו (ולפעמים יש סיבה טובה לכך).
ביחס לזה, גבר לא חריג במיוחד, לא אמור להגיע למצב קיצון שכזה. ואם הוא מגיע לשם, זה אוטומטית מחשיד במניפולציה (או במצב נפשי רעוע מאוד).
זה פשוט לא התנהגות גברית.
ואם הוא נותן לאישתו להתקשר אליו והוא מסנן אותה, זה נבזי ביותר.
היא אישה, מה אתה נותן לה לחזר אחריך ככה ואתה עוד מעז לדחות אותה? אחרי שהשארת אותה בלילה לבד? אחרי שהריב הוא לא "לא סובלת אותך" אלא "רוצה אותת איתי יותר"? (זה לא משנה שזה נאמר בחריפות. ברור לו שהיא צריכה אותו, והדבר האחרון שהוא צריך לעשות זה לברוח ממנה עכשיו
)להשאיר אותה להסתדר עם תחבורה בבוקר ומן הסתם שגם ללכת לעבודה אחרי לילה ללא שינה.
ולא להגיב לשיחות?
ואחר כך גם לא ליצור קשר?
לא שייך בשום צורה!!
(אולי התרגלתי למלאך, לא יודעת. אבל הגבר שלי לעולם לא היה נותן לי ללכת לישון פגועה ודואגת כל כך.
אבל גם לא מכירה את עצמי ככזאת שהיתה מעבירה את זה בשתיקה אם היה מתנהג בצורה הפוכה).
בקיצור, התנהגות לא אופיינית לגבר.
ואם הוא עושה את זה בכל זאת, לדעתי אחד משניים.
או שהוא משתמש במניפולציה שלילית ביותר, או שהוא ממש מעורער בנפשו.
עברה לי מחשבה שאולי צריך לדאוג לו מאוד אפילו.
לא כי אישתו אשמה.
אוקיייהודה224
גם גבר וגם אישה צריכים לפעמים בזמן כזה את המרחב האישי שלהם להרגע.. (ברור שצריך לדעת לעשות את זה בהידברות ולא בשליפה מהמותן)
אין פה שום אלימות, יש פה גבר שלא מכיר לעומק מה זה אישה ומה דרך וצורת ההתנהגות שלה במצבים ובזמנים מסויימים ואם הוא גבר נורמלי אז הוא בהחלט יבין ויעשה את ההתיעצויות הנכונות לדעת איך להתמודד עם השונות הזו
ובהחלט אני מצפה מאשה לשלוט בעצמה גם אם היא הורמונלית מאד ורגשית מאד אני מצפה שהיא תדע להגביר את השכל על הרגש שלה
כמו שכל אישה מצפה מגבר שישלוט בעצמו ובכעסים שלו ויהיה רגשן ומבין ומכיל ברגש (ולא בשכל) אותה ואת רגשותיה.
יש מרחב אישי ויש בריחה. בהצלחה...סוסה אדומה
זו לא אלימות אלא ילדותיות.... האם גם אחד מהוריו התנהגמוש השור.
ילדים לפעמים מתנהגים באלימות. והם אפילו משיגים דבריםסוסה אדומה
מניפולציה זו אלימות, והיא מצויה הרבה אצל ילדים קטנים.
לא מבינה מה הפחד הזה מההגדרה הזאת.
בכל מצב, אדם בוגר צריך להיות מודע להשלכות של המעשים שלו.
הוא יודע שהיא דואגת, ושכואב לה, והוא השתמש בדיוק במה שהיא הכי זקוקה לו.
היא ביקשה שיהיה איתה, ובתגובה לזה, הוא בחר להתרחק.
הוא לא אדם רע, הוא נשמע במצוקה.
אבל לא צריך לחשוש מלקרוא ל"ילד" בשמו.
מניפולציה ריגשית היא אלימות תלוימוש השור.
אם בעת ויכוח לבן הזוג אין כלים להתמודד בצורה נכונה עם הסיטואציה והוא בורח... זו ילדותיות.
אני לא בטוחה שאני מסכימה ביחס להגדרהסוסה אדומה
וגם לא רואה צורך להמשיך לדון בזה. מותר לך לקרוא לזה בשם אחר.
כך אני מגדירה את זה. ולא רואה שום סיבה שלא, להפך.
חושבת שלקרוא לזה בכל מיני שמות אחרים, לא יעשה יותר טוב בעולם.
אבל זכותך וזכותם של האחרים לבחור בהגדרה מסוג שונה.
העיקר שאף אחד לא יחשןב שבשם הילדותיות מותר לו להתנהג כך.
לא נעים....ד.
לדעתי, כרגע תמתיני..
זה נראה כמו זוג צעיר שעוד לא יודעים איך מנהלים ויכוח כשיש.
חכי שהכל יירגע, ואז תשוחחו ביניכם, איך מתווכחים, צורה וגבולות.
לא כתבת מה גרם לו להתנהג ככהיוניס
זה יכול להיות רלוונטי........
באילמות אין גורם.סוסה אדומה
לגרום לו לחשוב שיש מקום שזה לגיטימי, ולגרום לה למשוך לעצמה התנהגויות נוספות מהסוג הזה כלפיה.
פה מדובר אומנם בסוג אחר של אלימות, ויש שיגידו שהיא חמורה פחות (לא בטוח שבצדק - כי אי אפשר לדעת מה קורה שם בשאר הזמן) אבל גם כאן חל הכלל הזה.
הוא התנהג באלימות, ואין לזה שום הצדקה. אז השאלה לא רלוונטית, וזה לא "יכול להיות רלוונטי".
אחר כך בטיפול אפשר לנסות להבין מה מביא איתו להתנהגות מהסוג הזה. אבל זה שלו לגמרי, זה לא שלה. ולא באשמתה.
שוב, אלא אם כן היא התנהגה באלימות בעצמה.
מה שלא נשמע לי כאן מכל מיני סיבות.
קורה שיש וויכוחים בין בני זוג, אבל צריך לדעת מתי זה עובר את גבול הטעם ה"טוב".
את צודקת שבמקרה אחר, תמיד יש מקום לברר מה הוציא בן זוג מהכלים. שוב, כשה"יציאה מהכלים" היא עדיין בגבול הטעם הטוב.
וגם פה, אחרי שהוא יודה בפה מלא שהוא טעה, ושזאת לא דרך שהוא מאמין בה כהתמודדות, יהיה מקום לשאול, "חבר, מה גרם לך להגיב בקיצוניות כזאת"?
הרבה פעמים נגלה שמדובר בפצע אישי, שהוויכוח או משהו בו זרה עליו מלח.
אך אחד לא רוצה לזרות מלח, אבל זה דבר שקורה, במיוחד בין בני זוג. זה לא הופך מישהו לאשם. זה כן קורא לכל אחד מהם לעבודה אישית בנושא - הפוגע מבין שזאץ נקודה רגישה, והנפגע מקבל הזדמנות להיות מודע לדברים שעדיין לא פתורים אצלו.
צודקת. יש לו ויכוח כבר כמה זמן שהוא כל הזמן בישיבה הולך מוקדFff
אל תתעסקי לו בעולם הבא.העני ממעש
זה לא קשור לעולם הבא. זה קשור לזה שאישה שנשואה חודשייםFff
אם כך, אז בסדרהעני ממעש
שמעתי רב שאמר שבשנה הראשונה הבעל צריך לבואבדויה123
ולהיות עם אשתו בערבים אפילו אם זה לוותר על שיעור תורה
אני שמעתי את הקבה אומר את זה...מוש השור.
מה גם שכל אחד מהגברים שנישאו כדת משה וישראל חתם על כתובה בה הוא מתחייב לכבד לזון לפרנס ולכלכל ועוד.. בשום מקום בכתובה הבעל לא חתם שזה בתנאי שזה יסתדר לו עם הלימוד תורה. ובכלל אין אזכור בחובות של הבעל ללמוד תורה. את כול כולו הוא חייב להעניק בפן החומרי והריגשי לאישתו עד שהיא תבעט אותו ללמוד. ואם זה לא מסתדר לו.. שיתפלל על זה. את מצוות לימוד תורה שיקיים בקריאת שמע של שחרית וערבית..
גם מה שאת אמרת..ד.
לפי מה שאת מצטטת עכשיו - זו לא אמירה נכונה.
כך לא בונים כלום.
אתם לא מבינים אחד את השני כנראה, לא את את הלימוד שלו, לא הוא את מה שאת צריכה.
לא פלא שהתוצאה היא "לברוח"..
מציע שתשבו בנחת, אחרי שיחזור - תדברו בנחת. תגידי לו שאתם כנראה לא מבינים מספיק האחד את צרכיו של השני - לא את בקשר לעולמו, ולא הוא בקשר למה שאת צריכה כאשה - ושאת מציעה שתלכו למישהו, לא כדי להאשים, אלא כדי שיעזור לכם להיטיב להבין את ההבדלים בין איש לאשה, מה חשוב לכל אחד, ואיך מגשרים.
אם את תשמעי לכל מיני עצות איך את אמורה "להיעלב" (ואינני רואה כל הבדל בין איש שעושה דבר כזה, לבין אשה, שבוודאי היו מתייחסים ב"הבנה" למצוקה שהרגישה..) - שניכם עלולים להפסיד מזה.
אתם צעירים, חסרי נסיון, לא מספיק מבינים הדדית כנראה - גשו לייעוץ טוב. של מישהו תורני, שיבין את שני הצדדים.
אפשר להבין אותך מאודסוסה אדומה
אני משתדלת שלא לחמם אישה על האיש שלה ולהפך, ואני מאמינה שלא תקבלי את זה ככה.
אנחנו אנושיים, ולפעמים אנחנו טועים בדרך שבה אנחנו מתנסחים מול בני הזוג שלנו, ובמיוחד מולם. אבל זה לא אומר שצריך לשבור את הכלים, במיוחד לא את הכלים השבורים.
וזה העניין פה, אמרת לו דברים שפגעו בו, אבל זאת לא סיבה לברוח.
לגבי הדברים שאמרת לו.
אני יודעת שיהיו כאלה שידאגו להגיד את הדברים בסדר הפוך (עודני כותבת, ואני רואה תגובות חדשות...), אבל אני בוחרת בסדר הזה בכוונה תחילה. -
קודם כל, התהיה שלך מובנת מאוד.
בהחלט צריך שהתורה תיראה על לומדיה.
יש מקרים שעדיף "לבטל תורה" בהם.
פה אפילו לא מדובר בביטול תורה, אלא בקיום ובבניה של זוגיות.
אפשר מאוד להבין את המצוקה שלך כאישה צעירה, שהתחתנה לא מזמן ומרגישה צורך גדול מאוד בקרבת האיש שלה.
הדברים ידועים, בשנה הראשונה יש הרבה מאוד דגש על הצורך בלשמח את האישה, וכל שכן שלא לצער אותה.
אם אני זוכרת נכון, הנושא הזה לא חדש בינכם.
וכנראה שהוא עוד לא מבין שבאמת, העיקר עכשיו זה בניית הבית והקשר בינכם.
אז הוא ילמד פחות תורה, אבל הוא יקיים אותה יותר.
אבל לא את זו שתוכל להסביר לו את הדברים כרגע, כי נראה שגם אם בתוך תוכו הוא מודע ומבין את הבעיה, לא ברור לו איך נכון להתנהג.
גברים לפעמים צריכים לשמוע בחוץ את מה שהאישה יודעת בפנים. זה דבר ידוע...
הדרך שבה התנסחת, עם כמה שאני מבינה אותך, פגעה בו מאוד.
כדאי אולי בפעם הבאה לחשוב כמה דקות איך את מנסחת את הדברים באופן הרבה פחות חריף.
הוא משקיע הרבה זמן בלימוד תורה, ואולי עם כמה שזה נראה לנו קל, זה לא קל בכלל...
ואת באה ואומרת לו טענה (שבתוך תוכו הוא יודע כמה את צודקת - וזה חלק מהסיבה בעיניי שהוא נפגע עד כדי כך) ואת אומרת לו שכל העבודה שלו לא שווה.
זה רק לפעם הבאה.
מה שעשית, מובן והגיוני בעיניי, ובטוחה שלפעם הבאה תחשבי לפני כן איך לנסח את זה באופן פחות מעליב.
זה לא קל... במיוחד כשזאת באמת האמת שלך.
אבל אנחנו לומדים עם הזמן לעדן את האמירה, ואחר כך גם את המחשבה.
בכל אופן, גם אם יגידו לך אחרת, ההתנהגות לא מוצדקת.
ועוד לפני שפירטת, ברור שהוא נפגע ממשהו שאמרת, וזה לא מצדיק בריחה מהבית. במיוחד ובעיקר בנסיבות האלה.
נ.ב.
אגב, אני לא רוצה לאבחן אותו. אבל אפשר לראות בבריחה הזאת כביטוי קיצוני חיצוני מובהק למה שקורה אצלכם בדרך כלל.
אני מרגישה שהנישואין חדשים לו ומאתגרים אותו, ושיעורי התורה הם מעין בריחה מההתמודדות בשבילו.
כלומר, יש פה דפוס חוזר של בריחה. ככה הוא רגיל להתמודד עם קשיים חדשים ואולי דווקא בתחום הזה.
אני אגיד לך יותר מזה, נראה שהוא אדם שרגיל להצליח, הזוגיות חדשה בשבילו, והוא לא מקבל שם את ה"מחיאות כפיים" שהוא רגיל אליהם, גם לא מעצמו, ולכן הוא מפחש מקום שבו הוא מרגיש שהוא טוב בו והוא "ממצה" את עצמו. בגלת שהוא לא טיפש, הוא יודע שבסופו של דבר התאוריות נבחנות במעשים. ואת מנכיחה מולו את זה שהוא נכשל במבחן המעשי. ולא יעזור לו שהוא ינסה לברוח, הוא יצטרך להתמודד עם המבחן החשוב ביותר של החיים.
הוא צריך טיפול, ואולי תצטרכו אולי אפילו ללכת ביחד לטיפול נוסף במקביל, אבל בשביל זה את תצטרכי לדבר עם הרב שמלמד אותו תורה - כדי שהוא יהיה זה שיגיד לו את זה.
ממך, לדעתי, כרגע הוא לא יקבל את הדברים.
למה הוא יצטרך טיפול..? וכן רגיל להצלחות ומחיאות כפייםFff
כמה סיבותסוסה אדומה
ב. לא ברור למה כנשוי טרי מאוד הוא לא מוצא צורך גדול לבלות יחד עם אישתו - זה יכול לנבוע מהרבה סיבות. וכדאי לברר ולטפל בהן. חלק מהן מובנות ולא מדאיגות, אבל תמיד יכול להיות שזה משהו מעבר לזה. ותמיד כדאי לטפל בהתחלה, כי אחר כך זה רק הופך לכדור שלג מתגלגל.
ג. נראה שמעבר לזה שהוא רגיל להצלחות ולמחיאות כפיים, הוא ממש תלוי בהן. פה, במציאות החדשה שלו, הוא גם יוכל לקבל את המחיאות כפיים אחרי עבודה מאומצת. אבל כרגע אין לו כח אפילו להתמודד עם התהליך. וגם די תלוי במטרה, כשהמטרה היא - לקבל ח"ח.
לדעתי יש בו גם משהו שמודע לזה שהמטרה היא לא לשם שמיים בלבד, ובגלל שהוא ערכי, זה מפריע לו, ואת מציבה את זה מולו - וזה שורף לו.
ד. הוא צריך לדעת להתמודד גם עם ביקורת לא נעימה. ולא רק עם כזאת שמהללת ומשבחת אותו. ובשביל זה, הוא יצטרך בעיניי טיפול שיעזור לו להבין מה בהיסטוריה שלו גרם לו להגיע לדפוס הזה. הטיפול יציף לו דברים, הוא יחבוש אותם עד שיתרפאו. ואז הוא יצליח להתמודד בחופשיות עם החיים, בלי להיות תלוי בגורמים חיצוניים.
ה. הדרך הקיצונית מאוד שבה הוא מתמודד עם ההערה המאוד לגיטימית גם אם חריפה שלך.
צריך טיפול בקיצור. זאת לא בושה.
הוא נשמע גבר שיודע להגיע להשיגים, ולכן, בעבודה נכונה, הוא יוכל להגיע רחוק גם מבחינה זוגית.
לא סתם בחרת בו. אבל לפעמים התהליך דורש מאמצים רבים. וה' מאמין דווקא בך להיות לו עזר כנגדו. בואי נקווה שהוא יצליח להעריך את זה ולא לפספס את זה.
חשוב שתהיה לך בינתיים חברה תומכת - הורים, חברות וכו'.
אגב, חשוב לי שלא תקחי את ה"אבחון" הזה כתורה למשה מסיני, כי תמיד יכולים להיות אי דיוקים. במיוחד כששומעים חלקי דברים דרך הפורום.
קחי מה שנראה לך ועושה לך טוב, ומה שלא, תזרקי.
❤
את נותנת לו 'מחיאות כפיים' או מחמאות על דברים שהוא עושה?אניוהוא
הוא חזר הביתה ??? הכל בסדר??ה' אלוקינו
אמאלה הדאגת אותיייי . איפה הוא היה בסוף ??
את צודקת! אתם עוד בשנה הראשונה לנישואיםכלה נאה
נקי יהיה לביתו.. השנה הראשונה זה כמה שיותר להיות ביחד ולבנות קשר יציב.
ובכלל שאת מרגישה בדידות. להיות לבד גם בערב זה לא בסדר.
את צריכה לדבר עם הרב שלו. או מי שהוא מקבל ממנו שידבר איתו ויסביר לו מה התפקיד שלו עכשיו.
ואולי תסכמו שילך לשיעור ערב רק פעמים
בשבוע ?
על זה שהוא בורח.. יכול להיות זה דפוס התנהגות שהוא ראה בבית. או שככה הוא היה משיג דברים מאמא שלו.
אצלך זה לא יקרה יותר.
אין ליברוח. יש להתמודד!
תגידי לו אולי אני גם אברח כשאתה מעצבן אותי?
לכי לרב שלו. הוא צריך הדרכה נכונה.
את ממש חמודה, גרמת לי לחייך ❤סוסה אדומה
וכי לא די בויכוח בעצמו, צריך להתוכח מי מפייס ומבקש סליחה?!בחור זהב
איזה משונה.
גדול השלום ומה זה משנה מי מפייס?
אנשים הם גם כאלה שטועים ואפשר להתפייס ולהתקרב עוד יותר. קטנוניות וחישוב דקדקני הן לא מידות שתורמות לבניה.
שום וויכוח.סוסה אדומה
יש הבדל מאוד גדול בין ההתייחסות שצריכה להיות לאדם שנפגע ומתנהג בצורה לגיטימית (כל אדם שקשוב לעצמו יודע מתי זה עובר את הגבול במיוחד אם הוא מעורב בנסיבות), לבין אדם שחושב להשיג דברים כאלה בצורה אלימה (וחוזרת!).
ופה, שוב, מעבר לזה... נראה שבריחה היא דפוס חוזר, ושום דבר לא מעורר אותו לחשןב שלא זה מה שיביא אותו לפתור את הדברים. להפך.
נכון רק שויכוחים מי יבקש סליחה לא מובילים לשום מקוםבחור זהב
טוב.
מסכימה. אבל אי אפשר לנתק בין האמירה לסיטואציהסוסה אדומה
אבל אתה צודק שככלל, כל עוד לא מדובר ב"אלימות" בכל רמה שהיא, לא צריך לעשות חשבונות בנושא הזה.
אולי הוא הגיב ככה לאלימות מצידה?יוניס
רק רוצה לומרקוד אבל פתוח
כמובן זה לא מצדיק את מה שהוא עשה, אבל יכול להיות שאם תביני למה הוא עשה את זה יהיה לך יותר קל לפתור את זה מולו.
^^מצטרף.אנננאחרונה
יש פרק שלם בספר של "גברים ממאדים ונשים מנוגה" שעוסק בזה שבעוד שהאישה כשעובר עליה משהו היא משתפת בלי סוף, הגבר בורח למערה שלו ומסתגר בה.
התופעה של גבר שיוצא מהבית אינה נדירה, אך זה לא אומר שזה יימשך כך.
לשבת גם קופסת גלידה ופאנקייק ולדבר על זה. לסגור את הנושא הזה סופית בע"ה.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8
זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות, מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה
לשאול אותו
אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל
ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.
בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.
הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.
הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.
הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל
בישלתי , גם בשביל אותו אדם.
בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.
עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.
התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.
אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.
חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי
ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".
היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים
אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.
היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.
ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.
אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.
אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת
אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה
אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...
כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.
מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה
ולגבי שם של גרושה עדיף
אבל לחיות בנחת ובשלווה .
נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.
אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו
הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה
יש פה כמה דבריםכל היופי
א. העזרה של בעלך לאדם בודד
ב. חוסר בגבולות בעזרה
ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה
ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו
אתחיל מההתחלה.
בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.
גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.
הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.
כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.
ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.
השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?
למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?
האם את מרגישה שאכפת לו ממך?
האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?
ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?
האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?
תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.
להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.
שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.
למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.
מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.
יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.
מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.
בהצלחה יקרה!
וואו, כואבהסטורי
מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.
ממש בשולי הדבריםפשוט אני..
לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?
אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.
החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם.
ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28
או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק
או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.
הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?
לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.
נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>
שיש כל מיני מורכבויות,
מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.
ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,
וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)
אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.
קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.
יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.
בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר
(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").
מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.
לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+
ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך
ובפרט כשאת בהריון
תעצרי אותו לשיחה
ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.
בצורה ברורה.
אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר
לא מקובל וכאלה
רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע
ולא לדפדף את המקרה
כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון
הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.
זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם
מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.
הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,
ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית
לפעמים האנשים האלה סבירים
יודעים לא להפריע.
ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.
ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי
תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.
אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו
נתח מהזמן, שישים לב.
רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !
בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!
למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.
את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.
תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.
אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה
שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.
כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות
נר איש וביתו
דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,
מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים
דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.
שנר איש וביתו.
"ואישתו היא ביתו"
איש ואישתו.
בבית.
פנימה.
כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו
רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.
נתרכז בביתנו פנימה.
נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם,
נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.
גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,
גם במחיר אחר.
כמה שנצטרך.
עד שנרגיש שאנו מלאים.
וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.
נר ה' נשמת אדם
ה', הקב"ה -
אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו
שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו
ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.
נשמת אדם -
נשמה שנתת בי טהורה היא.
ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.
ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.
טהורים הם.
כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.
כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.
וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
כוונותיהם טהורות.
וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.
נלמד גם אנחנו יחד.
נלבן. נברר. נתקרב.
נגדל מזה. נתעצם.
נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,
בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".
והרוב טוב.
ולא צריך לחפש את ה"כל".
נדבק ברוב. ברוב הטוב.
נגדיל אותו.
נמשיך ללמוד אחד את השנייה.
נמשיך ללמוד את עצמינו.
"מוסיף והולך"
נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד
עוד תובנה,
עוד קירבה,
עוד אהבה,
עוד כלים,
עוד תקשורת,
עוד גדילה זוגית ואישית.
8 נרות
8 - מעל הטבע.
נס.
ימים של ניסים, הלל והודיה.
*מעל* הטבע.
וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו
וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.
נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו
מה היה שם?
היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?
ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?
מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?
מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?
"לא טוב היות האדם לבדו" -
לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב
"אעשה לו עזר כנגדו" -
כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.
מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
המבט על הזה,
מעל,
יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.
מעל הטבע האנושי שלנו.
להתגבר.
להתגדל.
להרחיב את כוחות הנפש שלנו.
לעלות מעלה מעלה.
להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.
ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו,
לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.
ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)
לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?
ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -
מ-קץ
עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -
וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.
ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור.
בלב שלנו.
בלב של החצי השני שלנו.
נראה גם את האור שבו/בה.
את כל הטוב שבו/בה.
נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,
מה הוביל לכך,
מה אני הכי הייתי צריך שם?
מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?
לכן נזכור -
כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.
גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.
קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.
כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.
אבל אפשר גם אחרת.
אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.
נר החיים
הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",
והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.
"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.
ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.
אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
הטומאה היא היעדר החיים.
וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"
איתה, ורק איתה אני אראה חיים.
איתו, ורק איתו אני אראה חיים.
ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר.
כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.
נתחזק בחיים.
בשלמות.
בשלום.
בבלעדיות.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים
רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*
רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.
רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.
תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.
לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.
לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.
להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.
להסתכל *לה* בעיניים
לשמח *אותה*
להצחיק אותה
לפלרטט איתה
לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום
לשלוח לה אימוג'ים אוהבים
לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?
לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
-----------
"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך
והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.
תהיי האישה שלו, ורק שלו.
שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.
ראי חיים ואהבה יחד איתו
כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.
השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.
להביט בו בעיניים
לשמח אותו
לצחוק איתו
להעריך ולתמוך בו
לאהוב אותו.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת
פשוט אני..
הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.
עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.
(GPT)
יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
תודהנפשי תערוגאחרונה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127
היי
מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...
תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה?
בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק
ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.
לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.
ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.
קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.
בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם
בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד
אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.
מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:
1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).
2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.
עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.
כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.
אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.
מלא הצלחה יקרים!
ומזל טוב 🍷
תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה
פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.
המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה
קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.
אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...
מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות
רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)
הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש
אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה
ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...
שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)
זה עניין של החלטהרקלתשוהנ
ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.
אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.
מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר.
לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.
אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.
מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).
מציע לדייקהסטוריאחרונה
באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.
אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.
הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.
כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.
מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות
ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.
ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,
ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.
כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,
ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:
בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.
זו ממש עבודת חיים.
בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,
גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם
ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.
ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:
לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.
וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.
וזה ממש לא סתם.
הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -
שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"
וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.
עכשיו,
בתקופה שאסורים,
ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,
ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -
פתאום נלקחה מכם השפה הזו!
משניכם!
אז גם בעלך - זה קשה לו
כי הוא אוהב אותך
ורוצה להגיד את זה
להגיד את זה גם במגע
והוא לא יכול!!!
ואת, אוהבת אותו כל כך
ורוצה להיות קרובה אליו
אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!
ואז מה קורה?
למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...
ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!
ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -
*כי* כל כך אוהבים
*כי* כל כך קשה בלי המגע
ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי
וגם כדי לא ליפול.
השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!
שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!
שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו
שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!
אם מבינים את השורש של זה,
את המקום ממנו הכל קורה -
זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.
כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית
אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך
ואז התסכול גדול שבעתיים
גם אין שפת המגע
וגם אין את שפת המילים
אז כאילו מה? אז מה כן יש?
מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?
מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?
מה, הוא כבר לא אוהב אותי?
מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?
מה יש לנו?!
אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!
יש ביניכם קשר שלם!
אהבה שלמה ואמיתית
אתם פשוט אנושיים!
פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!
והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!
עכשיו זה חשוב חשוב חשוב
אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן
וכ"כ למה?
כי דווקא בימים האלו,
הימים שאיש ואישתו אסורים,
הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".
הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש
אותו איש
או אותה אישה
יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה
ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם
ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי
ע"י קשרים אסורים ל"ע
או מריבות
ויכוחים
צעקות
חוסר הבנה
רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,
או לצחוק ממישהו אחר חלילה,
או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו
וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק
כיוון שאין ואקום בעולם.
איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.
וישר צריך למלא אותו!
כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"
ומפרש רש"י מים אין בו
אבל נחשים ועקרבים יש בו!
ז"א, אם אין את הקירבה
אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!
וצריך להיזהר שבעתיים!
צריך ל"סור מרע" שבעתיים!
ואז "לעשות טוב" שבעתיים
לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)
לא לריב מריבות מכוערות
להמשיך להבין אחד את השני
כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)
כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע
כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,
כן לדבר על הדברים
כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"
או בפתקים
או מחוות
או חיוך
כן להתמלא במה שכן יש
במה שכן היה
להיזכר בזה
לזכור את זה
להפנים את זה
להסניף את זה עמוק לתוכנו
ובשאר הזמן?
בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.
ולשחרר.
להרפות.
ככה זה.
אי אפשר תמיד מושלם.
אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*
זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו
זמן יותר לפיתוח תחביבים
זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר
זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר
זמן יותר לבקר הורים ומשפחה
זמן יותר לישון
זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג
וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו
זמן יותר לעצמו
לעבודה/לימוד תורה
לחברים
ליציאות עם משפחה וחברים
לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו
ואז
כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע
אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -
שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,
ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים
עוד יותר שמחים
עוד יותר *הם*
ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר
כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)
ואז יש גם את הגעגוע
והציפייה
והכמיהה
והתשוקה
ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!
ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.
אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"
שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,
שצריך מדי פעם להתאפס
לאפס אותו.
כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה
אבל כאשר מאפסים אותו
ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה
ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -
שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,
שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,
למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,
אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,
לדבר על הילדים החמודים
להקדיש יותר זמן לילדים החמודים
לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים
לרקוד
לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)
בילוי יזום יחד
שיחה טובה
מבט בעיניים א ר ו ך
ממש להעיר את הקירבה הזו
כמו שעון מעורר
ואז,
במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -
ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות
עם חברה
לצאת לאוויר עם מוזיקה
לישון
להסניף את הילדים
להתפלל על זה ולהתפלל בכלל
להתחזק
לראות סרט טוב
לראות תמונה שלכם יחד
ליצור משהו
לעזור למישהו - בטוב
ממש להתכוונן לזה!
לדבר את זה.
לשהות לבקש מהשם את זה.
במילים פשוטות.
כל יום.
ואם קשה אז יותר חזק לבקש.
ותמיד תמיד לחשוב
מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -
אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?
ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?
וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!
וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!
ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹
יש מטפלים בקהל?חוזר
אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה
אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.
טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר
מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?
מה היקף העבודה?
על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי
מנסה להשיג.
המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.
מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה
גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.
המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.
אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?
תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik
זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך.