דחווף מי שער בבקשה!!!!Fff
אתמול בלילה באמצע ויכוח בעלי יצא מהמיטה התלבש לקח את האוטו ונסע. אני נרדמתי ועכשיו קמתי ורואה שהוא לא חזר... מנסה להתקשר אליו, לא עונה. מה לעשות? גם דואגת, גם כועסת שהוא עושה את זה וגם צריכה את הרכב לעבודה....
ולא אני לא טרול אתם יכולים לראות את שאר הודעותי בפורומיםFff
אנחנו נשואים ממש טריים וזה כבר קרה פעם אחת באמצע מריבה. אז התקשרתי אלף פעם וביקשתי מההורים שלו וחבר גם לצלצל אליו... לא ענה לאף אחד ובסוף הוא חזר אחרי שעה.
נראה שאין לך הרבה ברירות*אשתו של בעלי*
אם הוא לא עונה.
תשאירי לו הודעה בוואטסאפ...וחכי שיצור איתך קשר.
להתקשר לרב שלו? להורים שלו? שלי? אני באמת לא רוצה לערב אנשיםFff
אחרים אבל גם דואגת וגם זה ממש התנהגות נבזית אז כבר לא יודעת מה לעשות
כנראה נרדם איפשהוmp3
תנסי להירגע.
לעבודה צאי במונית או אוטובוס.
ולגבי ההתנהגות הזו תדברו על זה בזמן רגוע יותר
בנתיים לא..חכי קצת..*אשתו של בעלי*
אולי כרגע הוא ישן איפה שהוא.
אולי יכנס הביתה או ישלח הודעה בקרוב.
אין לך אפשרות ללכת לעבודה בתחבורה ציבורית?
או עם מישו אחר שנוסע לשם או לכיוון?
בנתיים תמשיכי את היום כרגילאלף המגן

אם עד הצהריים הוא לא חוזר תתחילי להפעיל את מי שנראה לך,

ד"א אם הוא כבר חזר על זה כמה פעמים כנראה הוא קלט שזה קלף עלייך ואת מאוד נבהלת

תראי לו שאת יכולה לחיות גם בלעדיו ואם הוא רוצה ללכת שילך הוא דופק רק את עצמו.

ובמקביל תדאגי ללכת לייעוץ או משהו שיסבירו לו שזה מעשה שלא יעשה!

שולחת לך חיבוקחיבוק תהיי חזקה..

אז בינתיים זה מה שאני עושה. וכבר ניסיתי לקבוע תורFff
לייעוץ פשוט זה לא מהרגע להרגע אז מחכה...
ואני פשוט מאוד רוצה לשתף בזה מישהו... חברה טובה או אמא. מתלבטת כי אני יודעת שעדיף שלא אבל קשה לי אני לא יודעת אם אפשר לסלוח על דבר כזה. ואיך ממשיכים ככה?
כ"כ מבינה אותךאלף המגן

לגבי שיתוף לדעתי תשתפי חברה טובה אבל רק אחת שאת ממש סומכת עליה שתשמור סוד ולא תגיד לך עצות לא נכונות

כי כשאת משתפת בכזה דבר זה אוטומטי משנה את הרושם על בעלך

עדיף שזה יהיה חברה ולא אמא כי אז קשה מאוד לתקן את הרושם

זה ישאר שם תמיד (גם הרבה אחרי שתשכחו מזה) וחבל

לגבי לסלוח- אתם חזקים מזה

כל זוג בתחילת הנישואים מגשש את הדרך להבנה והסכמה 

ועד שלומדים מה לעשות ואיך לוקח זמן.

אם תלכו לייעוץ ולא תזניחו אז רק תתקדמו מהמקרה הזה

הוא באמת עשה מעשה שלא יעשה אבל הוא גבר שהתחתן הרגע

הוא כנראה לא מבין מה זה אומר לאשה שמרגישה שהדבר שאמור להיות הקרקע היציבה בחייה הוא הדבר הכי לא יציב.

כשיבין את זה אני בטוחה שיתחרט

קחי מונית לעבודההריונית ותיקה
שתיפגשו תבהירי לו שזו התנהגות לא מקובלת על גבול האלימה ( לא פיזית ברור )
אם זה מתחיל ככה שאתם נשואים טריים זה יכול להחמיר עם הגעת הילדים ומירוץ החיים התובעני .
אני לא מבין איך נרדמת כשאת יודעת שהוא הלך.אניוהוא
(במצב העכשיוי אני די מסכים עם מה שכתבו פה)
לגמרי . פעם בוויכוח שמממש הרגזתי אותוה' אלוקינו

הוא יצא לסיבוב של חצי שעה, כמעט הפעלתי את המשטרה ... 
התקשרתי בוכה לאבא שלו וצעקתי ברחוב עד שאיזה שכנה אמרה לי שהוא יושב איפה שהוא .. 
וכשחזר הוא היה בהלם .... חחחח וגם אנחנו נשואים די טריים .. 

למה? מה יכול לקרות? הוא לא ילד קטן שילך לאיבודחדשה ישנה
באמת שואלת... לא בכעס
מבינה את השאלה שלך .. אני חרדתית קצת ...ה' אלוקינו

בגלל זה היה לי ממש מוזר שהיא כתבה שהיא הלכה לישון ...
קצת קינאתי בה שהיא רגועה כנראה ? קורץ 

אני הייתי במקומךחדשה ישנה
לא רגועה מרב עצבים לא מרב דאגה אליו... חחח
ואוווmiki052

מוזר.

אם זה משהו שחוזר על עצמו, הוא בטח מבין שזה משפיע עלייך ומפריע לך, ולכן משתמש בזה.

כדאי ללכת לייעוץ

תגובההעני ממעש
תשלחי לו הודעה שאת אוהבת ומחכה לו ולהתפייס וכו

מקווה שהלכת לעבודה כרגיל, איכשהו בלי הרכב..

בהמשך תציירי לעצמך את המצב לאחר רגיעה, בין היתר מחברותייך בעבודה, ותוכלי לדון בפחות לחץ.

זהו מצב שקורה, וניתן לתיקון וסידור, באופן שהאהבה תהיה חזקה יותר לאחר המשבר.

בהצלחה וכל טוב
אני עוד לא יודעת להגדיר את זהסוסה אדומה
אבל משהו בי מאוד לא שקט עם הצעה שאומרת במקרה הזה "לשלוח הודעה שאת אוהבת ומחכה להתפייס"...

אולי אולי אולי אם היה מדובר במקרה שהאישה ברחה, הייתי מבינה את זה.
כלומר, יכול להיות שהצעת את זה מתוך המקום הגברי (הג'נטלמני) שלך. אולי מבין שאישה מתמודדת לפעמים עם הורמונים ומצבי רוח קיצוניים שגורמים לה לעשות דברים מהסוג הזה, ושם אישה צריכה באמת לשמוע שהוא אוהב, ומחכה שיתפייסו. כי אחרת היא לא תרגיש שיש מקום לחזור אליו.

כאן, מרגיש שמדובר ב"כלי" לא קביל בעליל, ואסור לעודד אותו להשתמש בו.
מדובר בגבר, שחוזר על המעשה הזה יותר מפעם אחת, הוא משאיר את אישתו בלי הרכב "שתסתדר...", ומתעלם מטלפונים.
זאת לא התנהגות גברית. הכי הרבה, של אישה במצוקה גדולה מאוד מאוד.
ולכן יש הרבה מקום לחשוב שמדובר באלימות. ואלימות, אסור לעודד.
תגובההעני ממעש
אכן, זה נתפס יותר קביל במקרה ההפוך, ובצדק, וכפי שהסברת.

לא עברתי בעיון על הפנייה. - אם זה שיטת עבודה, ולא מקרה חד פעמי, אכן זה בחומרה רבה

ובכל זאת, פעמים שגבר מתנהג 'בצורה נשית', ופעמים שיש על אשה להתנהג 'בצורה גברית'
אוי ואבוי, כמה הקטנת נשים בהודעה אחת שאלהשאלה
ממש העצבת אותי. נשים הן לא ילדות קטנות.
אני לא רואה בזה הקטנהסוסה אדומה
ואפילו הגבת להודעה הזאת, חשבתי שהגבת לזאת שאחריה...

אני ממש מצטערת שגרמתי לך להתעצב ❤

אני אנסה להסביר...
נשים הן רגשיות יותר, וכמו בכל דבר יש לזה שני צדדים. וגם מה שנראה כשלילי במקרים מסויימים, במקרים אחרים זה יכול להיות חיובי.

לפעמים למשל אמפולסיביות יכולה להיות חיובית, מה שבטוח שגם אם נראה לפעמים שלא, זה נובע משורש רחב יותר, והשורש תמיד חייב להיות חיובי.

בואי נגיד שאני מעדיפה להאשם באימפולסיביות, מאשר להאשם בחוסר רגישות...

זה שאנחנו רגשיות יותר, זה לא אומר שאנחנו חכמות פחות. אפילו ממש לא.
גברים ונשים עולמות אחרים...
כל אחד עם החוזקות שלו, וכל חוזקה מגיעה עם הצל שלה, וכל צל מעיד על זה שיש אור.

מה שכן, אני מקנאה בגברים באיזשהו מקום שאין להם הורמונים... כן, זה מוציא ממני דברים שאני ממש לא עומדת מאחוריהם.
יש תקופות שאני ממש מצליחה להיות מודעת אליהם ולשלוט בהם, ויש תקופות שממש לא.
אם היו שואלים אותי, הייתי בוחרת שלא יהיו לי.
אבל גם כשיש, אני מצליחה לראות את החיוביות שבזה... מצב הרוח שלי דינמי ומתחדש כל הזמן. לא משעמם לי בכלל...
מה שבטוח, שמה שלא תלוי בי, ה' "אשם"... אז שלילי זה אף פעם לא יכול להיות.
בקיצור, קיבלנו מתנות, הן לא מושלמות, אבל הן חיוביות בהחלט, ובמה שלא, עבודה שלנו להשתמש בהן בתבונה...

מקווה שעכשיו זה מרגיש לך יותר טוב...

את נחמדה אבל אני לגמרי לא מסכימה איתך. מצטערת.שאלהשאלה
לנשים יש הורמונים- נכון. הם משפיעים על דפוסי חשיבה ורגש- נכון. לגברים אין הורמונים- לא נכון! הם אף פעם לא מושפעים מהם - ממש לא נכון.
אבל גם אם נתעלם רגע מכל זה. זוגיות טובה היא זוגיות שבה שני הצדדים לוקחים אחריות על עצמם ומצפים לאחריות מבן זוגם. וגם אני הריתי, וילדתי, וידעתי רכבות הרים הורמונליות ודמעות ועצבים אבל מעולם לא ציפיתי מבעלי לספוג התנהגות נבזית שלי (לקחת את האוטו כשהיא צכה אותו לעבודה?! מה?) בשל כך. ואף פעם לא עשיתי לו הנחות מסוג ״הוא גבר, נו, הוא צריך לנוח כשהוא חוזר מהעבודה ואני לא כי ככה זה גברים״ והוא גם לא ציפה לכאלה. אני אפילו לא יכולה לדמיין איך זה לחיות בזוגיות כזו שהיא משחק תפקידים ארוך של ״גבר״ ו״אישה״. נשמע לי מדכא לאללה.
אבל בטוחה שאני במיעוט כאן ושכל אחד יעשה מה שטוב לו (זו מהות הפמיניזם, בתכלס)
קודם כל זה בסדר גמור שנחלוקסוסה אדומה
כאן את אומרת כבר דברים אחרים.

קראתי מה שכתבת, ולא מצאתי ממש מחלוקת בנינו.
מקסימום, ייתכן שלא הובנתי מספיק ועוד כמה ניואנסים קטנים.

לא חושבת שאישה צריכה לעשות הנחות לעצמה, וכן, גבר לעצמו.
אבל כן נכון בעיניי שכשקורה משהו, בן הזוג יכול להבין שזה נובע מהבדלי אופי (וקיימים הבדלים, אין מה לעשות), ולא ממשהו אחר.
גם בהבדלים הקיימים, יש יוצאי דופן, אך לא על זה מדובר.

אז לעשות הנחות כשמישהו פוגע במישהו אחר, לא. להבין ולא להפוך זבוב לפיל, כן.

וגם פה, אולי לא היה מספיק ברור, דיברתי על ההצעה שלו. שאני יכולה להבין למה כגבר הוא מציע דבר כזה (לא שאני בהכרח מסכימה איתו)... ואני עדיין על זה.
בכוונה כתבתי מראש "אולי אולי אולי"...
באתי רק לומר שלא נראה לי נכון לעשות את זה אםילו מול אישה, אבל מה שבטוח שלא לעשות את זה מול גבר - בגלל הבדלי האופי. (טם הוא חריג, זה כבר נושא אחר).

ועדיין אני לא מוצאת הקטנת נשים משום בחינה בדברים שכתבתי.
״אפילו מול אישה״שאלהשאלה
זו הקטנה. הבדלי אופי יש תמיד. ללמוד לא לעשות פיל מזבוב, קריטי, ותהליך מאד אופייני לשנה הראשונה של הנישואים. איך כל זה קשור לזה שלאישה שלא חוזרת הביתה ולא עונה אפשר לסלוח כי היא רק אישה ולגבר לא, אני פשוט לא מבינה, סורי.
ואני לא ככ בטוחה שזה זבוב. זאת התנהגות לא תקינה שכדאי ךהתייחס אליה ברצינות ולוודא שתפסק.
קודם כל, לסלוח אפשר תמידסוסה אדומה
גם לגבר. אלא אם כן הוא (או היא כמובן) באמת עבר קווים אדומים.

אבל לא, זאת ממש לא הקטנה. כי אין הבדל בינהם מבחינת ה"סליחה", אלא מבחינת החיזור שהוא הציע. אפילו מול אישה - אך ורק בגלל הבדלי האופי.

ומה שכתבת בסוף, אם תקראי שוב את מה שכתבתי לו, תראי שה"וויכוח" מיותר. אני לא חושבת שונה ממך.
זה ממש לא בסדר בעיניי.סוסה אדומה
זה סוג מסויים של אלימות.

הוא מבין שזה מטריף אותך ובמקום לפתור את הויכוח, הוא מייצר פיוס מלאכותי שיבוא מן הסתם מיוזמתך.

אז קודם כל, אל תחזרי אחריו בשום אופן.
הוא ילמד שלא ככה משיגים דברים.

דבר שני, דברי איתו על זה באסרטיביות.
תגידי לו שמה שהוא עושה מאוד לא תקין, ואת לא מוכנה יותר לדברים מהסוג הזה.
אם יש צורך תשלחי אותו לטיפול או שתלכי יחד איתו.

בנישואים לא בורחים. מתמודדים.
קורה שאנחנו מרגישים מחנק או צורך לעבור לחדר אחר כדי לנוח רגע ולאגור כוחות ולהתאפס. או כמו שימימה אביטל אומרת - צריכים מידת רוחק כדי להצליח להתקרב.
אבל המעשה שלו קיצוני מידי. ואת חייבת לעמוד על זה.

במקביל, תדברי עם אנשים שיכולים לדבר איתו (מתוך ביטחון גמור שמה שהוא עושה לא בא בחשבון, לא משנה מה היה בינכם. - בהנחה שלא היו מכות מצידך או משהו בסדר גודל שמצדיק "בריחה" כזאת).
ולדעתי, כרגע, אל תחזרי אחריו בשום צורה. שיבוא הוא ויתנצל ויפייס. הוא יעשה את זה כשהוא יבין שהוא טעה, גם אם יקח קצת זמן.
הוא מפעיל עליך כח, וכדאי שלא תזיני את זה.

אחר כך תנסו כמו שני בוגרים לפתור את הוויכוח בינכם.

במקביל, תמיד יתכן שהוא עובר משבר כלשהו שגורם לו להתמודד/לברוח בצורה קיצונית.
זה לא מצדיק שום סוג של אלימות, אבל חשוב שיטפל בעצמו.
לגמרי איתך! יישר כוח, תגובה לעניין.לה' המלוכה
לא מסכימה שלכל דבר קוראים אלימותrivki
במיוחד כשגבר עושה אותו...
התגובה קיצונית, אבל זאת לא אלימות
איפה נכתב שלכל דבר קוראים אלימות?סוסה אדומה
מותר לך לא להסכים עם הפרשנות ביחס למקרה הספציפי.
אבל צריך לדייק, דובר פה על התנהגות מסויימת במקרה ספציפי. ולא על "כל דבר".

ההגדרה של אלימות בין היתר היא כל מעשה שפוגע בזולת בכל דרך שהיא (פיזית, מילולית, רגשית), כשהמטרה היא לפגוע בו או להשיג משהו דרך התנהגות לא ראויה/מוסרית/חוקית.

אמנם, לפעמים אנשים מגיבים בצורה קיצונית בלי שום מטרה מודעת או לא מודעת. אלא שזאת הדרך שלהם להתמודד.
אבל כאן זה נראה כמעין מניפולציה חוזרת.

אפשר לחלוק על זה. אבל לא להכניס לפה מילים שלא נאמרו.

מי יכול להגיד שאף פעם לא פגע בזולת?rivki
לפי ההגדרה הזאת כולנו אלימים.

לא יודעת, למה החלטת שבמקרה הזה מדובר במניפולציה. מכירה הרבה זוגות שיצא להם להתנהג ככה לפעמים, לשני בני הזוג , כולל אותי עצמי. וכמובן יש סיבה להתנהגות כזאת כמו לכל דבר.

כמה תגובות למטה גם נתת הצדקה של " הורמונים" במקרה שמדובר באישה.
לפעמים אנחנו אכן מתנהגים באלימותסוסה אדומה
אף אחד לא אמר שלא.

במקרה הזה אני קוראת לזה אלימות, כי מדובר במעשה קיצוני שברור לו שהוא פוגע בה, והוא מתעלם מהטלפונים שלה. משאיר אותה בבית לבד בלילה (כלה צעירה מאוד), ובבוקר להסתדר בלי רכב. ולא יוצר קשר גם אחר כך.
מה הוא מנסה להשיג בדרך הזאת? הרי שום דבר טוב לא יצא מזה.

גם את, אם התנהגת ככה, זאת אלימות מבחינתך. זה שאת עשית את זה, זה לא נותן לזה הכשר.
לא אמרתי שאת אלימה, אמרתי שזאת התנהגות אלימה ואני לא מוצאת שום סיבה שלא להגדיר אותה ככזאת.
לפעמים מפחדים לקרוא למעשה בשמו כי חוששים מחוסר ההבחנה שבין המעשה לילד עצמו.
לא נאמר פה שמדובר בגבר אלים אם זה מה שהובן בטעות.

לכל דבר יש סיבה, לא כל סיבה קשורה לבן הזוג, לפעמים אנשים סוחבים בעיות מהעבר שלהם, והאמירה של בן הזוג היא רק טריגר.
מה שבטוח, לא לכל התנהגות יש הצדקה.
לפי מה שנכתב כאן, התגובה קיצונית מידי.

לגבי מה שכתבתי על האישה, אם תקראי שוב, תראי שם, שכתבתי אחרי הסתייגות גדולה, וגם זה, רק ביחס להאם נכון במקרים מהסוג הזה להיות אלה שיוזמים את הפיוס.
זה לא הופך את ההתנהגות של האישה ללא אלימה.
אלא אם כן לא מעורב שם שום רצון להשיג משהו על ידי זה. אלא תגובה קיצונית לפגיעה רצינית.
ואפשר לראות דברים כאלה אצל נשים במצב הורמונאלי מאוד.
כמובן, שאם אחרי שההורמונים נרגעים, אם היא חושבת שזאת התנהגות ראויה, זה לא תקין.
הדיבור פה הוא על אדם שמשתמש במעשה הזה כ"שיטה". ולא כאיבוד עשתונות רגעי.
וזאת כבר בחירה "מושכלת" בדרך אלימה.

גם פה, יש חוסר דיוק לא נתתי שום הצדקה כאמור.
אז נשיםיהודה224
ממש אלימות כי הן משתמשות הרבה יותר מגברים באופציה הנ"ל?
אם אישה עושה את זה מהמקום שעליו דיברתיסוסה אדומה
היא אכן מתנהגת באלימות. ואם היא מרבה להשתמש בדרכים מהסוג הזה, אולי היא אפילו אלימה.
(אני רק לא בטוחה ביחס להנחה שנשים משתמשות הרבה יותר באופציה הנל, אבל זה לא הנושא).

אישה שמשתמשת במניפולציות (גורמת לאיש שלה להרגיש רע) כדי להשיג משהו, היא מתנהגת באלימות.

אני רואה שהרבה אנשים כאן חושבים ש"מתנהג באלימות" = "אדם אלים"...
ולכן קשה להם לקבל את זה.

צריך לעשות הפרדה.
לא אני כתבתייהודה224
זאת לא התנהגות גברית. הכי הרבה, של אישה במצוקה גדולה מאוד מאוד, המקור למעלה..
זה מה שהבנתי מהכתוב למעלה
אולי לא הבנתי נכון..
לא הבנת נכון.סוסה אדומה
תגובה אחרונה שלי בקשר לזה בלי נדר.

אני אסביר.
אישה כשהיא נמצאת במצבי קיצון, יכולה להגיב בצורה כזאת. למרות שלא שמעתי על מקרה כזה אישית.
אבל גם אם הייתי שומעת דבר כזה על אישה, לא הייתי נלחצת.
לא כי אני עושה הנחות לנשים.
אלא יותר כי נשים הן אימפולסיביות יותר, ונפגעות יותר בקלות, ובנוסף לזה לפעמים גם יש להן הורמונים שגורמים להן להתנהג בצורה בלתי רצונית.
(מי שלא מאמין להורמונים של נשים ולהשפעות שלהם, זה רק גבר או אישה שה' עוד לא נתן להן להתמודד עם דברים מהסוג הזה).
גם במקרה שמדובר באישה, לרוב, אם הפגיעות היא אמיתית, בשלב כל שהוא היא תפסיק להתעלם מהשיחות, ותנסה להתפייס, כי הסיבה להתנהגות הזאת היא כי רע לה באופן קיצוני, והיא רוצה תיקון.
אם היא רואה שהוא אומר לה שהוא אוהב אותה ומחכה להתפייס והיא לא מנצלת את זה.
זה כנראה כי היא לא מאמינה לו (ולפעמים יש סיבה טובה לכך).

ביחס לזה, גבר לא חריג במיוחד, לא אמור להגיע למצב קיצון שכזה. ואם הוא מגיע לשם, זה אוטומטית מחשיד במניפולציה (או במצב נפשי רעוע מאוד).
זה פשוט לא התנהגות גברית.
ואם הוא נותן לאישתו להתקשר אליו והוא מסנן אותה, זה נבזי ביותר.
היא אישה, מה אתה נותן לה לחזר אחריך ככה ואתה עוד מעז לדחות אותה? אחרי שהשארת אותה בלילה לבד? אחרי שהריב הוא לא "לא סובלת אותך" אלא "רוצה אותת איתי יותר"? (זה לא משנה שזה נאמר בחריפות. ברור לו שהיא צריכה אותו, והדבר האחרון שהוא צריך לעשות זה לברוח ממנה עכשיו )
להשאיר אותה להסתדר עם תחבורה בבוקר ומן הסתם שגם ללכת לעבודה אחרי לילה ללא שינה.
ולא להגיב לשיחות?
ואחר כך גם לא ליצור קשר?
לא שייך בשום צורה!!

(אולי התרגלתי למלאך, לא יודעת. אבל הגבר שלי לעולם לא היה נותן לי ללכת לישון פגועה ודואגת כל כך.
אבל גם לא מכירה את עצמי ככזאת שהיתה מעבירה את זה בשתיקה אם היה מתנהג בצורה הפוכה).

בקיצור, התנהגות לא אופיינית לגבר.
ואם הוא עושה את זה בכל זאת, לדעתי אחד משניים.
או שהוא משתמש במניפולציה שלילית ביותר, או שהוא ממש מעורער בנפשו.

עברה לי מחשבה שאולי צריך לדאוג לו מאוד אפילו.
לא כי אישתו אשמה.

אוקיייהודה224
אז ברור שאת מגזימה מאד.
גם גבר וגם אישה צריכים לפעמים בזמן כזה את המרחב האישי שלהם להרגע.. (ברור שצריך לדעת לעשות את זה בהידברות ולא בשליפה מהמותן)
אין פה שום אלימות, יש פה גבר שלא מכיר לעומק מה זה אישה ומה דרך וצורת ההתנהגות שלה במצבים ובזמנים מסויימים ואם הוא גבר נורמלי אז הוא בהחלט יבין ויעשה את ההתיעצויות הנכונות לדעת איך להתמודד עם השונות הזו
ובהחלט אני מצפה מאשה לשלוט בעצמה גם אם היא הורמונלית מאד ורגשית מאד אני מצפה שהיא תדע להגביר את השכל על הרגש שלה
כמו שכל אישה מצפה מגבר שישלוט בעצמו ובכעסים שלו ויהיה רגשן ומבין ומכיל ברגש (ולא בשכל) אותה ואת רגשותיה.
יש מרחב אישי ויש בריחה. בהצלחה...סוסה אדומה
זו לא אלימות אלא ילדותיות.... האם גם אחד מהוריו התנהגמוש השור.
ברגעי משבר?
ילדים לפעמים מתנהגים באלימות. והם אפילו משיגים דבריםסוסה אדומה
דרך זה.
מניפולציה זו אלימות, והיא מצויה הרבה אצל ילדים קטנים.

לא מבינה מה הפחד הזה מההגדרה הזאת.

בכל מצב, אדם בוגר צריך להיות מודע להשלכות של המעשים שלו.
הוא יודע שהיא דואגת, ושכואב לה, והוא השתמש בדיוק במה שהיא הכי זקוקה לו.
היא ביקשה שיהיה איתה, ובתגובה לזה, הוא בחר להתרחק.

הוא לא אדם רע, הוא נשמע במצוקה.
אבל לא צריך לחשוש מלקרוא ל"ילד" בשמו.
מניפולציה ריגשית היא אלימות תלוימוש השור.
אם היא מבוצעת באופן שיטתי עי הנמכת האחר ופגיעה ריגשית בו באופן שלא ניתן לפרשנות אחרת.
אם בעת ויכוח לבן הזוג אין כלים להתמודד בצורה נכונה עם הסיטואציה והוא בורח... זו ילדותיות.
אני לא בטוחה שאני מסכימה ביחס להגדרהסוסה אדומה
של המניפולציה.

וגם לא רואה צורך להמשיך לדון בזה. מותר לך לקרוא לזה בשם אחר.
כך אני מגדירה את זה. ולא רואה שום סיבה שלא, להפך.
חושבת שלקרוא לזה בכל מיני שמות אחרים, לא יעשה יותר טוב בעולם.
אבל זכותך וזכותם של האחרים לבחור בהגדרה מסוג שונה.

העיקר שאף אחד לא יחשןב שבשם הילדותיות מותר לו להתנהג כך.
לא נעים....ד.

לדעתי, כרגע תמתיני..

זה נראה כמו זוג צעיר שעוד לא יודעים איך מנהלים ויכוח כשיש.

חכי שהכל יירגע, ואז תשוחחו ביניכם, איך מתווכחים, צורה וגבולות.

לא כתבת מה גרם לו להתנהג ככהיוניס

זה יכול להיות רלוונטי........

באילמות אין גורם.סוסה אדומה
לא שואלים אישה מוכה מה היא עשתה שהוא הרביץ לה. זה רק להאכיל את הטרול אצל שניהם.
לגרום לו לחשוב שיש מקום שזה לגיטימי, ולגרום לה למשוך לעצמה התנהגויות נוספות מהסוג הזה כלפיה.

פה מדובר אומנם בסוג אחר של אלימות, ויש שיגידו שהיא חמורה פחות (לא בטוח שבצדק - כי אי אפשר לדעת מה קורה שם בשאר הזמן) אבל גם כאן חל הכלל הזה.
הוא התנהג באלימות, ואין לזה שום הצדקה. אז השאלה לא רלוונטית, וזה לא "יכול להיות רלוונטי".

אחר כך בטיפול אפשר לנסות להבין מה מביא איתו להתנהגות מהסוג הזה. אבל זה שלו לגמרי, זה לא שלה. ולא באשמתה.
שוב, אלא אם כן היא התנהגה באלימות בעצמה.

מה שלא נשמע לי כאן מכל מיני סיבות.

קורה שיש וויכוחים בין בני זוג, אבל צריך לדעת מתי זה עובר את גבול הטעם ה"טוב".

את צודקת שבמקרה אחר, תמיד יש מקום לברר מה הוציא בן זוג מהכלים. שוב, כשה"יציאה מהכלים" היא עדיין בגבול הטעם הטוב.
וגם פה, אחרי שהוא יודה בפה מלא שהוא טעה, ושזאת לא דרך שהוא מאמין בה כהתמודדות, יהיה מקום לשאול, "חבר, מה גרם לך להגיב בקיצוניות כזאת"?
הרבה פעמים נגלה שמדובר בפצע אישי, שהוויכוח או משהו בו זרה עליו מלח.
אך אחד לא רוצה לזרות מלח, אבל זה דבר שקורה, במיוחד בין בני זוג. זה לא הופך מישהו לאשם. זה כן קורא לכל אחד מהם לעבודה אישית בנושא - הפוגע מבין שזאץ נקודה רגישה, והנפגע מקבל הזדמנות להיות מודע לדברים שעדיין לא פתורים אצלו.
צודקת. יש לו ויכוח כבר כמה זמן שהוא כל הזמן בישיבה הולך מוקדFff
מוקדם בבוקר, וחוזר מאוחר. מוסיף לו הרבה שיעורים מעבר לסדרים הרגילים ואני אומרת לו שאני צריכה אותו איתי בבית. אתמול אמרתי לו שזה מעניין איך אדם שלומד כל כך הרבה שיעורלא משקיע בזוגיות עם אישתו וזה גורם לנו רק ריביפ. אמרתי לו שזה לא לימוד אמיתי ואיך זו תורה וזה שכרה. דרך אגב עד עכשיו לא יצר קשר
אל תתעסקי לו בעולם הבא.העני ממעש
זה לא קשור לעולם הבא. זה קשור לזה שאישה שנשואה חודשייםFff
שלוש הגיוני שתרצה את בעלה בבית. ולא רע לנו ביחד, בכלל לא.
אם כך, אז בסדרהעני ממעש
שמעתי רב שאמר שבשנה הראשונה הבעל צריך לבואבדויה123

ולהיות עם אשתו בערבים אפילו אם זה לוותר על שיעור תורה

אני שמעתי את הקבה אומר את זה...מוש השור.
לא צריך רבנים שיאמרו את זה יש מצווה של ואהבת לרעך כמוך...
מה גם שכל אחד מהגברים שנישאו כדת משה וישראל חתם על כתובה בה הוא מתחייב לכבד לזון לפרנס ולכלכל ועוד.. בשום מקום בכתובה הבעל לא חתם שזה בתנאי שזה יסתדר לו עם הלימוד תורה. ובכלל אין אזכור בחובות של הבעל ללמוד תורה. את כול כולו הוא חייב להעניק בפן החומרי והריגשי לאישתו עד שהיא תבעט אותו ללמוד. ואם זה לא מסתדר לו.. שיתפלל על זה. את מצוות לימוד תורה שיקיים בקריאת שמע של שחרית וערבית..

גם מה שאת אמרת..ד.

לפי מה שאת מצטטת עכשיו - זו לא אמירה נכונה.

כך לא בונים כלום.

אתם לא מבינים אחד את השני כנראה, לא את את הלימוד שלו, לא הוא את מה שאת צריכה.

לא פלא שהתוצאה היא "לברוח"..

מציע שתשבו בנחת, אחרי שיחזור - תדברו בנחת. תגידי לו שאתם כנראה לא מבינים מספיק האחד את צרכיו של השני - לא את בקשר לעולמו, ולא הוא בקשר למה שאת צריכה כאשה - ושאת מציעה שתלכו למישהו, לא כדי להאשים, אלא כדי שיעזור לכם להיטיב להבין את ההבדלים בין איש לאשה, מה חשוב לכל אחד, ואיך מגשרים.

אם את תשמעי לכל מיני עצות איך את אמורה "להיעלב" (ואינני רואה כל הבדל בין איש שעושה דבר כזה, לבין אשה, שבוודאי היו מתייחסים ב"הבנה" למצוקה שהרגישה..) - שניכם עלולים להפסיד מזה.

אתם צעירים, חסרי נסיון, לא מספיק מבינים הדדית כנראה - גשו לייעוץ טוב. של מישהו תורני, שיבין את שני הצדדים.

אפשר להבין אותך מאודסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך י"א באלול תשע"ט 13:42
ואפשר גם להבין את הפגיעות שלו. לא את המעשה... המעשה בעיניי לא לגיטימי ובמיוחד לא כתגובה לזה שאת אומרת לו שאת צריכה אותו איתך.
אני משתדלת שלא לחמם אישה על האיש שלה ולהפך, ואני מאמינה שלא תקבלי את זה ככה.

אנחנו אנושיים, ולפעמים אנחנו טועים בדרך שבה אנחנו מתנסחים מול בני הזוג שלנו, ובמיוחד מולם. אבל זה לא אומר שצריך לשבור את הכלים, במיוחד לא את הכלים השבורים.
וזה העניין פה, אמרת לו דברים שפגעו בו, אבל זאת לא סיבה לברוח.

לגבי הדברים שאמרת לו.
אני יודעת שיהיו כאלה שידאגו להגיד את הדברים בסדר הפוך (עודני כותבת, ואני רואה תגובות חדשות...), אבל אני בוחרת בסדר הזה בכוונה תחילה. -
קודם כל, התהיה שלך מובנת מאוד.
בהחלט צריך שהתורה תיראה על לומדיה.
יש מקרים שעדיף "לבטל תורה" בהם.
פה אפילו לא מדובר בביטול תורה, אלא בקיום ובבניה של זוגיות.
אפשר מאוד להבין את המצוקה שלך כאישה צעירה, שהתחתנה לא מזמן ומרגישה צורך גדול מאוד בקרבת האיש שלה.
הדברים ידועים, בשנה הראשונה יש הרבה מאוד דגש על הצורך בלשמח את האישה, וכל שכן שלא לצער אותה.
אם אני זוכרת נכון, הנושא הזה לא חדש בינכם.
וכנראה שהוא עוד לא מבין שבאמת, העיקר עכשיו זה בניית הבית והקשר בינכם.
אז הוא ילמד פחות תורה, אבל הוא יקיים אותה יותר.
אבל לא את זו שתוכל להסביר לו את הדברים כרגע, כי נראה שגם אם בתוך תוכו הוא מודע ומבין את הבעיה, לא ברור לו איך נכון להתנהג.
גברים לפעמים צריכים לשמוע בחוץ את מה שהאישה יודעת בפנים. זה דבר ידוע...

הדרך שבה התנסחת, עם כמה שאני מבינה אותך, פגעה בו מאוד.
כדאי אולי בפעם הבאה לחשוב כמה דקות איך את מנסחת את הדברים באופן הרבה פחות חריף.
הוא משקיע הרבה זמן בלימוד תורה, ואולי עם כמה שזה נראה לנו קל, זה לא קל בכלל...
ואת באה ואומרת לו טענה (שבתוך תוכו הוא יודע כמה את צודקת - וזה חלק מהסיבה בעיניי שהוא נפגע עד כדי כך) ואת אומרת לו שכל העבודה שלו לא שווה.

זה רק לפעם הבאה.
מה שעשית, מובן והגיוני בעיניי, ובטוחה שלפעם הבאה תחשבי לפני כן איך לנסח את זה באופן פחות מעליב.
זה לא קל... במיוחד כשזאת באמת האמת שלך.
אבל אנחנו לומדים עם הזמן לעדן את האמירה, ואחר כך גם את המחשבה.

בכל אופן, גם אם יגידו לך אחרת, ההתנהגות לא מוצדקת.
ועוד לפני שפירטת, ברור שהוא נפגע ממשהו שאמרת, וזה לא מצדיק בריחה מהבית. במיוחד ובעיקר בנסיבות האלה.

נ.ב.
אגב, אני לא רוצה לאבחן אותו. אבל אפשר לראות בבריחה הזאת כביטוי קיצוני חיצוני מובהק למה שקורה אצלכם בדרך כלל.
אני מרגישה שהנישואין חדשים לו ומאתגרים אותו, ושיעורי התורה הם מעין בריחה מההתמודדות בשבילו.
כלומר, יש פה דפוס חוזר של בריחה. ככה הוא רגיל להתמודד עם קשיים חדשים ואולי דווקא בתחום הזה.
אני אגיד לך יותר מזה, נראה שהוא אדם שרגיל להצליח, הזוגיות חדשה בשבילו, והוא לא מקבל שם את ה"מחיאות כפיים" שהוא רגיל אליהם, גם לא מעצמו, ולכן הוא מפחש מקום שבו הוא מרגיש שהוא טוב בו והוא "ממצה" את עצמו. בגלת שהוא לא טיפש, הוא יודע שבסופו של דבר התאוריות נבחנות במעשים. ואת מנכיחה מולו את זה שהוא נכשל במבחן המעשי. ולא יעזור לו שהוא ינסה לברוח, הוא יצטרך להתמודד עם המבחן החשוב ביותר של החיים.
הוא צריך טיפול, ואולי תצטרכו אולי אפילו ללכת ביחד לטיפול נוסף במקביל, אבל בשביל זה את תצטרכי לדבר עם הרב שמלמד אותו תורה - כדי שהוא יהיה זה שיגיד לו את זה.
ממך, לדעתי, כרגע הוא לא יקבל את הדברים.
למה הוא יצטרך טיפול..? וכן רגיל להצלחות ומחיאות כפייםFff
כמה סיבותסוסה אדומה
א. הדרך שבה הוא מתמודד עם קשיים.
ב. לא ברור למה כנשוי טרי מאוד הוא לא מוצא צורך גדול לבלות יחד עם אישתו - זה יכול לנבוע מהרבה סיבות. וכדאי לברר ולטפל בהן. חלק מהן מובנות ולא מדאיגות, אבל תמיד יכול להיות שזה משהו מעבר לזה. ותמיד כדאי לטפל בהתחלה, כי אחר כך זה רק הופך לכדור שלג מתגלגל.
ג. נראה שמעבר לזה שהוא רגיל להצלחות ולמחיאות כפיים, הוא ממש תלוי בהן. פה, במציאות החדשה שלו, הוא גם יוכל לקבל את המחיאות כפיים אחרי עבודה מאומצת. אבל כרגע אין לו כח אפילו להתמודד עם התהליך. וגם די תלוי במטרה, כשהמטרה היא - לקבל ח"ח.
לדעתי יש בו גם משהו שמודע לזה שהמטרה היא לא לשם שמיים בלבד, ובגלל שהוא ערכי, זה מפריע לו, ואת מציבה את זה מולו - וזה שורף לו.
ד. הוא צריך לדעת להתמודד גם עם ביקורת לא נעימה. ולא רק עם כזאת שמהללת ומשבחת אותו. ובשביל זה, הוא יצטרך בעיניי טיפול שיעזור לו להבין מה בהיסטוריה שלו גרם לו להגיע לדפוס הזה. הטיפול יציף לו דברים, הוא יחבוש אותם עד שיתרפאו. ואז הוא יצליח להתמודד בחופשיות עם החיים, בלי להיות תלוי בגורמים חיצוניים.
ה. הדרך הקיצונית מאוד שבה הוא מתמודד עם ההערה המאוד לגיטימית גם אם חריפה שלך.

צריך טיפול בקיצור. זאת לא בושה.

הוא נשמע גבר שיודע להגיע להשיגים, ולכן, בעבודה נכונה, הוא יוכל להגיע רחוק גם מבחינה זוגית.
לא סתם בחרת בו. אבל לפעמים התהליך דורש מאמצים רבים. וה' מאמין דווקא בך להיות לו עזר כנגדו. בואי נקווה שהוא יצליח להעריך את זה ולא לפספס את זה.
חשוב שתהיה לך בינתיים חברה תומכת - הורים, חברות וכו'.

אגב, חשוב לי שלא תקחי את ה"אבחון" הזה כתורה למשה מסיני, כי תמיד יכולים להיות אי דיוקים. במיוחד כששומעים חלקי דברים דרך הפורום.
קחי מה שנראה לך ועושה לך טוב, ומה שלא, תזרקי.

את נותנת לו 'מחיאות כפיים' או מחמאות על דברים שהוא עושה?אניוהוא
הוא חזר הביתה ??? הכל בסדר??ה' אלוקינו

אמאלה הדאגת אותיייי . איפה הוא היה בסוף ?? 

את צודקת! אתם עוד בשנה הראשונה לנישואיםכלה נאה
אין כולל ערב בשנה ראשונה!
נקי יהיה לביתו.. השנה הראשונה זה כמה שיותר להיות ביחד ולבנות קשר יציב.
ובכלל שאת מרגישה בדידות. להיות לבד גם בערב זה לא בסדר.

את צריכה לדבר עם הרב שלו. או מי שהוא מקבל ממנו שידבר איתו ויסביר לו מה התפקיד שלו עכשיו.
ואולי תסכמו שילך לשיעור ערב רק פעמים
בשבוע ?

על זה שהוא בורח.. יכול להיות זה דפוס התנהגות שהוא ראה בבית. או שככה הוא היה משיג דברים מאמא שלו.
אצלך זה לא יקרה יותר.
אין ליברוח. יש להתמודד!

תגידי לו אולי אני גם אברח כשאתה מעצבן אותי?
לכי לרב שלו. הוא צריך הדרכה נכונה.

את ממש חמודה, גרמת לי לחייך ❤סוסה אדומה
וכי לא די בויכוח בעצמו, צריך להתוכח מי מפייס ומבקש סליחה?!בחור זהב

איזה משונה.

גדול השלום ומה זה משנה מי מפייס? 

אנשים הם גם כאלה שטועים ואפשר להתפייס ולהתקרב עוד יותר. קטנוניות וחישוב דקדקני הן לא מידות שתורמות לבניה.

שום וויכוח.סוסה אדומה
אם יש פה דפוס של אדם שרגיל לקבל בצורה אלימה פיוסים וחיזורים, צריך לעצור את זה כאן ועכשיו.

יש הבדל מאוד גדול בין ההתייחסות שצריכה להיות לאדם שנפגע ומתנהג בצורה לגיטימית (כל אדם שקשוב לעצמו יודע מתי זה עובר את הגבול במיוחד אם הוא מעורב בנסיבות), לבין אדם שחושב להשיג דברים כאלה בצורה אלימה (וחוזרת!).

ופה, שוב, מעבר לזה... נראה שבריחה היא דפוס חוזר, ושום דבר לא מעורר אותו לחשןב שלא זה מה שיביא אותו לפתור את הדברים. להפך.
נכון רק שויכוחים מי יבקש סליחה לא מובילים לשום מקוםבחור זהב

טוב.

מסכימה. אבל אי אפשר לנתק בין האמירה לסיטואציהסוסה אדומה
כאן מדובר במקרה שבו אסור בעיניי לחזר.

אבל אתה צודק שככלל, כל עוד לא מדובר ב"אלימות" בכל רמה שהיא, לא צריך לעשות חשבונות בנושא הזה.
אולי הוא הגיב ככה לאלימות מצידה?יוניס

רק רוצה לומרקוד אבל פתוח
גברים הרבה פעמים, כדי להירגע צריכים להיות לבד, בניגוד לנשים שצריכות לפרוק ולשחרר את זה מול מישהו...

כמובן זה לא מצדיק את מה שהוא עשה, אבל יכול להיות שאם תביני למה הוא עשה את זה יהיה לך יותר קל לפתור את זה מולו.
^^מצטרף.אנננאחרונה

יש פרק שלם בספר של "גברים ממאדים ונשים מנוגה" שעוסק בזה שבעוד שהאישה כשעובר עליה משהו היא משתפת בלי סוף, הגבר בורח למערה שלו ומסתגר בה.

התופעה של גבר שיוצא מהבית אינה נדירה, אך זה לא אומר שזה יימשך כך.

לשבת גם קופסת גלידה ופאנקייק ולדבר על זה. לסגור את הנושא הזה סופית בע"ה.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחהאחרונה
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך