פורום אקטואליה וחדשות
בהנהלת: מרדכי , שלומי20104
מכתב פתיחה
אני מניח שאני היחיד כאן שממש מרוצה מהתוצאות...
ספק
מעניין. באיזה קטע?חסוי מאוד
חוץ מזה, יש הרבה אנשים מרוצים...
כבר ראיתי ש@אינליאז ו@תקוות עולמים מרוצים,
ובטח גם @cintetit ואולי @cintya ו@בא לי בירה ו@אוהב א"י והעם
תעשו פארברענגען.
מאיפה להתחיל?...ספק
קודם כל, מזה שהועבר כאן מסר לנתניהו שהרבה מאזרחי ישראל לא מרוצים ממנו ומתפקודו.
בנוסף, ימינה, ככל הנראה יישבו באופוזיציה או שיהיו חלק זניח וחסר חשיבות בקואליציה.
מעבר לזה, כל אלה שהשמיצו ושיקרו לגבי מפלגת זהות בסיבוב הקודם כדי שזו לא תעבור את אחוז החסימה, קיבלו את ליברמן כלשון המאזניים - וזה לגמרי משמח אותי.
יש עוד סיבות, אבל אלו העיקריות.
קיצור. הרבה סיבות רגשיות...חסוי מאוד
רק האחרונה. ה-2 הראשונות הן רציונליות.ספק
מה יש לך נגד ימינה?חסוי מאוד
(חוץ מזה שאנשיהם כאן בפורום העליבו את זהות)
למיטב הבנתי, בנט הכי קרוב לפייגלין במצע הכלכלי שלו.
אתה מעדיף את ניסנקורן? לא הבנתי. זה לא נשמע לי רציונאלי.
אה, ולגבי 1, אתה בהחלט אופטימי.
על קצה המזלג:ספק
1. בנט, שקד והעינויים בפרשת דומא.
2 העובדה ששום דבר לא היה מספיק חשוב להם כדי לאיים בפרישה מהממשלה למעט כיסא שר הביטחון שהתפנה.
3. חוסר התפקוד שלהם במשרדים עליהם היו מופקדים.
4. חוסר האחריות של סמוטריץ' בפרשת שדה דב.
5. הרצון של סמוטריץ' להחליט עבורי מה הוא מוכן שאכניס לגוף שלי ומה לא.
6 כן, זו לחלוטין אשמתה של ימינה שגם ימינה וגם זהות לא נכנסו לכנסת בסיבוב הקודם עם כל ההכפשות והשקרים שהם ותומכיהם הפיצו, אז גם יש כאן שמחה לאיד.
בנט לא קרוב לשום דבר.
פתאום, יומיים אחרי הבחירות הוא נזכר שהוא בעד שוק חופשי. פתאום אכפת לי מהאבות הגרושים והוא בכלל בעד שרופאי משפחה יוכלו לרשום מריחואנה.
איפה הוא היה עד היום? הוא היה שר כלכלה, חבר קבינט - לא זוכר שהוא קידם שוק חופשי בצורה משמעותית או שהיה אכפת לו מחירות הפרט.
אז לפני הבחירות האחרונות הוא אימץ 80% מהמצע של פייגלין שאותו הוא השמיץ בכל מערכת הבחירות הקודמת.
רמת אמינות: ביבי מבטיח לספח את בקעת הירדן.
מעדיף את ניסנקורן על פני מי? כחלון? חיים כץ? שולי מועלם?
לא רואה את ההבדל.
עכשיו, ביבי וגנץ, ראש בראש, יצטרכו לשבת ביחד ולהראות לאזרחים מי עושה עבורם יותר.
יש מקום לאופטימיות.
קצת חולק עליך...חסוי מאוד
גם קצת בתיאור המציאות וגם באופטימיות שלך..
בכיף. כרגע אני מחייך...ספק
נתניהו כל כך חי בסרט שהוא יחשוב שזה בגלל התקשורתלקט
הדפוק הזה, אתה תירק לו בפרצוף והוא יחשוב שיורד גשם
נשמע שאתה לניניסטאקאי נצחוני
ואתה דוגל במשנתו: ככל שיהיה רע יותר יהיה טוב יותר
לא. יהיה טוב יותר בלי סחטנות של מפלגות קטנות.ספק
ואולי, ביבי יתעורר ויתחיל לעבוד עבור האזרחים מדינת ישראל אחרי עשור שהוא לא עשה את זה.
בהצלחה עם שר האוצר ניסנקורןאקאי נצחוני
מעניין למה כל תומכי פייגלין שהכרתי לא בדיוק מחוברים עם כל הברגים...פלא.
לא יותר גרוע מכחלון...ספק
מעניין למה כל הימנואידים הם מטומטמים חסרי יכולת מחשבה מינימלית... פלא.
(אם אתה רוצה לדרדר את זה לקרב עלבונות, אז יאללה...).
מעניין שפייגליניסטים רוצים לחזור לכלכלת מפא"יאקאי נצחוני
רק כדי להוכיח שהאידיאולוגיה הפסיכית שלהם צודקת. אני בכל זאת מניח שכחלון מעט יותר טוב מסוציאליזם אוריגינלי.
וזאת כי יש לי השכלה כלכלית מינימלית, וגם כי בניגוד אליך אני לא חושב כמו ילד בן 7 שלקחו לו את הסוכריה.
"לחזור"? אתה יודע איפה את חי?ספק
מועצות המזון נשלטות ע"י מועצות.
מועצת החלב, מועצת הדבש, מועצת הלול, מועצת הצמחים ועוד.
מועצה=סובייט.
שוק המזון כאן הוא סובייטי.
למה יש בדיוק "לחזור"?
כחלון שחילק כספי ציבור לכל קבוצת לחץ, פרץ את יעד הגירעון בכמעט 100% - יותר טוב מניסנקורן? (ואגב, ניסנקורן לא יהיה שר אוצר. תנו קצת קרדיט לשיקול הדעת של גנץ. הוא לא נתניהו).
אתה לא ילד בן 7 שלקחו לו את הסוכריה - אתה הבריון שלוקח לילד בן ה-7 את הסוכריה.
"השכלה כלכלית מינימלית"... לגמרי מינימלית.
אם אתה לא חושב שיש הבדל כלשהו בין ישראל של נתניהואקאי נצחוני
לבין ישראל של לוי אשכול בתחום הכלכלי, אתה בור ונבער.
ואולי אתה באמת בן 7. ולכל הפחות אתה אחד שלא למד על תקופת הצנע, על מיעוט מוצרים, על ייבוא וייצוא כמעט לא קיים, על משכורת שמספיקה ל-20 ארוחות ותו לא, על תוצר לאומי גולמי ברמה של קוסטה ריקה.
צא ולמד. אתה נבער לחלוטין. כמו מרבית הליברטריאנים, אגב.
אם אתה לא מצפה אחרי עשור של "ימין" שלא נתנהל כמו בבריה"מספק
אז אתה טמבל ואהבל.
אתה מבין שצריך להיות ממש טיפש כדי להשוות בין ישראל של היום לישראל של לפני 50 שנים, נכון?
ההשוואה צריכה להיות בין ישראל של היום לבין המדינות המפותחות של היום.
כל העולם מתקדם (למעט מדינות סוציאליסטיות) - ואנחנו מתקדמים לאט יותר.
צא ולמד. אתה ממש ממש טמבל.
כמו כל הסוציאליסטים, אגב.
אתה על הספקטרום או שיש סיבה אחרת שאתה לא מבין סיטואציות?אקאי נצחוני
אם המדינה מתנהלת במספר תחומים באופן סוציאליסטי, זה לא אומר שלא היה שיפור ושינוי אדיר ודרסטי באלפי תחומים אחרים מאז שלטון מפא"י. איך דבר כזה לא יכול להיות ברור לאדם בוגר?
אי אפשר להשוות את ישראל למדינות מפותחות, גם כי האוכלוסיה אינה אותה אוכלוסיה, גם כי המדינה יצאה מהשיטה הסוציאליסטית לא מזמן וגם כי יש בה כוחות חזקים שרוצים להחזיר את הגלגל אחורה (ואולי, בזכותך, בקדנציה הזו - גם יצליחו).
את ישראל אפשר להשוות למדינות מזרח אירופה כמו סרביה, בולגריה, הונגריה או פולין. ויחסית אליהן היא יותר מבסדר.
זה שאתה טמבל לא אומר שאני על הספקטרום...ספק
שיפור היה בכל העולם.
להשוות את ישראל של היום לתקופת הצנע, זה מטומטם.
זו היתה תקופה זמנית וקשה.
אגב, היא הסתיימה הרבה לפני בגין.
אפשר ועוד איך להשוות את ישראל למדינות המפותחות - אנחנו חברים בארגון המדינות המפותחות. הצמיחה כאן אפילו גבוהה מעט לעומת הממוצע - רק שהאזרחים לא נהנים מזה.
למה לעזאזל עדיין יש כאן מועצות חקלאיות - אתה יכול להסביר לי?
עשור של "ימין" בשלטון - למה לעזאזל יש מחסור בחמאה?
את ישראל אפשר וצריך להשוות לאנגליה, קנדה וארה"ב.
יחסית אליהן, אנחנו במצב על הפנים.
שיפור כלכלי מתהווה מהאוויר הצח עם עבור זמן מספק?אקאי נצחוני
עצם זה שישראל חברה בארגון המדינות המפותחות זה הישג שנובע מליברליזציה מונטרית, מדה-צנטרליזציה והפרטה של מאות חברות ממשלתיות. ואלו דברים שלא היו מובנים מאליהן. איך בדיוק זה מובן מאליו? ישראל יכלה להשאר חור עלוב ברמה מזרח אירופאית במקרה הטוב.
אתה באמת לא קולא שיש בעולם מדינות שמצבן הרבה יותר גרוע מישראל?
אל תקח את ונצואלה, קח את אוקראינה למשל. זה לא מובן מאליו. למה להשוות לארה"ב וקנדה, מה אתה, דפוק? יש לך את ההיסטוריה שלהם, את השלווה שלהם, אתה משאבים הטבעיים שלהם? אולי תשווה לחייזרים בגלקסיית אנדרומדה?
שכחת את הכי חשוב בהשוואה בין המדינותאריך וייס
להם יש שוק חופשי ולנו אין.
מצטער לבשר לך שלאף מדינה אין שוק חופשי לגמריאקאי נצחוני
ולכל מדינה יש חסמי ייבוא ורגולציות. חוץ אולי מסומליה, האוטופיה האנרכיסטית שספק כה מעריץ
יש רגולציה כדי למנוע פגיעה בכללאריך וייס
בישראל יש רגולציה כדי להגן על כמה בודדים באוכלוסייה.
שאריות של השיטה הריכוזית מימי מפא"יאקאי נצחוני
אגב, בלי סובסידיות וחסמי ייבוא ענפים שלמים יחדלו להתקיים. חלקם בצדק ואין שום הגיון לתחזק אותם (למה צריך לתחזק את ענף ייצור הזכוכית? הרי גם את הטקסטיל סיבסדו ועדיין כל מפעלי הטקסטיל בארץ פשטו את הרגל כבר לפני 15 שנה), אבל לחלק מהתעשיות המקומיות יש חשיבות אסטרטגית.
למשל חקלאות. אני מרוגז לא פחות ממך מהלובי החקלאי, אבל מדינה צריכה להיות מסוגלת לזון את עצמה למקרה של מלחמה כוללת או מצור.
אווו איך אני אוהב את האמרה הזואריך וייס
למדינת ישראל יש מאגרי חירום, שהמזון בו הורכב מתוצרת חול. אז אפילו החקלאים אי אפשר לסמוך החירום. אז למה הם קיימים?
אז יחדלו להתקיים. אם הם לא יעילים, שימצאו עבודה אחרת.ספק
לא. אין שום חשיבות אסטרטגית בחקלאות יותר מבכל תחום אחר.
אין אף מדינה בעולם (למעט אולי ארה"ב) שמסוגלת לזון את עצמה במקרה של מלחמה כוללת.
מצור?
אתה אמיתי?
אני מבין שבעולם שלך, עדיין לא בנו את המטוס...
אולי תפסיק לבלבל את המח על סומליה?ספק
אין שם אפילו חופש עיתונות - אז אין לך מושג בגלל מה קורה שם.
כי אנחנו מדינה מפותחת. אגב, את רוב הרפורמותספק
עשה משה ניסים תחת יצחק שמיר.
מאז, אין הרבה שינוי.
ביבי עשה קצת ב-2003 כשר אוצר, אבל מאז, הוא עושה רק נזקים.
למה להשוות לקנדה וארה"ב? כי אלו מדינות מפותחות, כמונו, עם קצב צמיחה קרוב לשלנו.
צריך להיות דפוק ברמות כדי להשות אותנו למדינות לא מפותחות.
אין שום דמיון בין ישראל לארה"ב בשום פרמטראקאי נצחוני
צמיחה גבוהה יש גם במדינות מתפתחות, אם זה הבסיס שלך להשוואה - הוא מאוד רעוע.
ישראל עם העבר הסוציאליסטי שלה, המצב הדמוגרפי, המצב הבטחוני והתקציבים המטורפים שהולכים למשרד הבטחון, הוועדים, ההסתדרות, העובדה שרוב העם רוצה "מדיניות חברתית" - צריכה לשמוח שהיא לא אוקראינה. ובהחלט צריך להודות לביבי גם על זה.
משעשע שאתה מזכיר את תקציב הביטחוןספק
ואז מספר שאין דימיון בין ישראל לארה"ב...
רוב העם לא רוצה "מדיניות חברתית". קבוצות לחץ רוצות להמשיך להיות פרזיטיות על חשבון יתר האוכלוסיה.
ביבי הוא ראש ממשלה כושל מבחינה כלכלית.
אתה רוצה להודות לכישלון?
תהנה.
תלמד חשבוןאקאי נצחוני
ארה"ב מבזבזת פחות במונחים של תקציב\תל"ג. וגם רוב התקציב שלה הוא השקעה בבסיסים בחו"ל ובפיתוח טכנולוגי, שמביאים לה דיבידנדים נאים בתור השפעה מדינית וכלכלית. זה עדיין מפליא אותי עד כמה אתה הזוי להשוות בין ארה"ב לישראל ולצפות שיהיו זהות.
ואתה באמת חושב שהעם רוצה מדיניות כלכלית ליברלית? מעניין שאת המפלגה שלך שהיתה היחידה שהציעה מדיניות ליברלית בהדיא, העם בעט מחוץ לכנסת בבזיון. העם גם לא תמך לא בהפרטה ולא בקיצוצי קצבאות כשביבי עשה את זה. ולכן אולי תחשוב על זה מעט ותתחיל להעריך את הדברים הלא פופולריים שעשה נתניהו.
מבטיח לך שהרמה שלי במתמטיקה גבוהה בהרבה משלך.ספק
גם ישראל משקיעה בפיתוחים טכנולוגיים.
מפתיע אותי גם כמה אתה מתקשה בהבנת הנקרא - אני לא רוצה להיות זהה לארה"ב - אני רוצה להיות יותר טוב מארה"ב.
כן, העם שעובד, רוצה מדיניות כלכלית ליברלית.
הבטלנים שרוצים לחיות על חשבון אחרים - רוצים "רווחה".
תן לי לנחש, אתה "עובד" מדינה, נכון?
יש הרבה יותר מדי בטלנים במדינת ישראל ונתניהו דאג שיהיו יותר כשניפח את מגזר נותני השירותים הציבוריים בעוד 20% בעשור האחרון.
ומעניין שכל הפוליטיקאי מבינים שזה מה שהעם רוצהספק
פתאום בנט מדבר על שוק חופשי, על תחרות... נתניהו פונה לפייגלין וחותם אתו על הסכם שמדבר על כלכלה חופשית... ליברמן מדבר בנאום שלו אחרי הבחירות על הפחתת הרגולציה ועל הרצון שלו להתמנות לשר אוצר בממשלת אחדות... עוצמה יהודית מדברת על שוק חופשי!!
מה הפוליטיקאים יודעים שאתה עוד לא הבנת?
אולי את זה...מסקמילים
* ליברמן זה לא כלכלה ליברלית. במקרה הטוב הוא יחלק את הכסף שעבר מ-א' ל-ב'. הכסף לא יגיע לכיס של האזרח. זה בערך כמו מתווה הגז - את הכסף אתה לכאורה תספור בפנסיה שייעלמו לך. כך שאם אתה לא מאוכלי העוגה הקרובים אל תצפה להרבה (אבל אולי אתה מקרוב ולכן אתה מצדיע לרעיון).
** באופן אישי לא הייתי סומכת על ליברמן שיחד עם דרעי הריצו באותה עיר מועמד (משה ליאון). אתה לא יודע מה תקבל...בטח כשליברמן הגיע מאותו אזור, ברית המועצות, בה רווח הקומוניזם.
* כשליברמן אומר "מדינה ליברלית" הוא עולה על גל הליברליות ומרחיב את גבולותיה ולמה לא? שידגים למצביעי זהות, בנט ואילת מה היא ליברליות! רק כדי שילמדו את מי הם בעקיפין מחזקים ועם מי הם לוחצים ידיים כשהם לוחצים (לא שלבנט ואילת זה צריך להפריע אבל כן למפלגה דתית שחוברת עליהם). יש המון רוסים ואוקראינים שאין להם זכות להינשא בישראל חרף היותם יהודים. הם מרגישים שהרבנות מתייחסת אליהם כסוג ב. תחושות דומות יש גם בקרב הציבור האתיופי. במקום שמשהו ישמע לצעקות ולעשות משהו...ליברמן רוכב כאן על גל קולות רוסי נוסף, ואף כפול כי נישואים אזרחים מדבר גם להומוסקסואלים וכו – אותו קול רוסי הוא הקול שמציל אותו בבחירות. למה לא לקטוף עוד כמה קולות? האם זה אומר שנראה נישואים אזרחים? ביטול מאגר ביומטרי? יגבילו את כהונת ראש הממשלה? ספק.
* לא העם לא רוצה ליברליות כלכלית. כי רב העם לא עוסק במדיניות כלכלית בסדרי גודל כאלו. אין להם תכנונים או אידאלים ענקיים לעסוק בהם. בקושי זמן. רב העם הולך לעבוד בבוקר ומסיים מאוחר בלילה. חוזר לילדים, לניקיונות... אין להם ממש זמן לחשוב על מדיניות כלכלית למדינת ישראל. הם רוצים לחיות: בית, אוכל, מיטה, ואם יש להם די, מה עושים עם יתר הכסף – לא ממש מעניין אותם. הבעיה היא ב"די" כי כרגע לאנשים אין די לדירה, לסיים בשקט את החודש... ואולי זו גם הבעיה שלך? אולי זה לא הליברליות אלא האמונה שלך שהליברליות תפתור את המצוקה הכלכלית.
* "העם שעובד, רוצה מדיניות כלכלית ליברלית" סליחה, אך זו אמירה יהירה ומתנשאת. יש המון אנשים שעובדים במדינה. גם דתיים. גם לא דתיים ואין קשר בין מי שעובד למי שלא לבין הרצון שלו במדינת רווחה. מדובר על תפיסת עולם. הבחירות האלו לא עסקו בין שמאל כלכלי לימין כלכלי אלא עם מי ירכיב נתניהו את הכנסת הבאה, האם יישאר בשלטון או לא (חוק החסינות, חוק עוקף בגץ...), חלוקת תקציבים וכו'. ומכאן לנקודה הבא שאולי בעיקר עמדה כבסיס בבחירות:
** לחלק מהעם יש פחד עמוק מכפיה דתית. רואים זאת בערים כמו בית שמש, מעלה אדומים ועוד, בהם יש עלייה של קבוצות שטוענות שהם מדברות בשם ה', אך בפועל מרחקים אנשים עוד יותר מהדת. אותו ציבור רואה אירועים במימון ציבורי בהפרדה מלאה של נשים וגברים, משפחות וילדים ונחרד עוד יותר שכן אירועים אלו בין היתר יוצאים לפועל בזכות פוליטקאים בממשלה.
** כאשר הציבור הדתי נמצא בתוך עצמו ולא מביע דאגה לאותו ציבור, אותו ציבור רואה את הציבור הדתי כציבור מתנשא ואגו-צנטרי – כל עוד זה לא נוגע אליהם – זה לא מטריד אותם, ולהפך, אולי זה גם לא ממש מטריד אותם ההפרדה - אז אותו ציבור שלא בהכרח חילוני - בבית שמש נבחרה אישה דתיה - חובר לאנשי כוח חילונים שרק מחכים שיפלו לידיהם, ומחבק אותם ואומר להם כמה אותם הם מקבלים. להבדיל מהדתים החרדלים שרואים בהם סוג ב... כך הציבור הדתי מרחיק מעליו קבוצות שמוצאות עצמן רחקות יותר מהציבור הדתי ומתחלנות עם השנים.
סיכום: ככה זה כשכול אחד דואג לעצמו וכולנו בסוף רודפים אחר כוח וכסף. שוכחים את מי אנחנו עובדים.
ליברמן אמר שהוא איש של השוק החופשי.ספק
זה לא אומר שהוא כזה- אבל זה אומר שהוא מבין איפה נמצאים הקולות.
דווקא מי שחווה קומוניזם, מבין את החשיבות של השוק החופשי.
אנשים שלא מבינים את הקשר בין ליברליות כלכלית לזה שעולה להם כאן יותר לגור, לאכול ולנשום - הם טיפשים.
ליברליות כלכלית הובילה לשפע בכל מדינה שבו ייושמה. ככל שהשוק חופשי יותר, המצב של האזרחים במדינה טוב יותר.
בדקי את אינדקס הפיתוח האנושי מול אינדקס החירות הכלכלית. אין מנוס מהמסקנה הזאת.
יש אנשים שכאילו עובדים - הרבה מהם עובדי מדינה, מורים, פקידים מיותרים ועוד - שהם לא באמת עובדים.
אלה שיש להם קביעות ולא צריכים יותר לעבוד.
אגב, יש הבדל בין רווחה לשוק חופשי. אלו הם שני דברים שונים.
מי שרוצה רווחה, בד"כ הוא לא זה שמשלם יותר מדי מסים.
למעשה, הגענו למצב ש-91% מהמסים שהמדינה גובה מגיעים מ-20% מהתושבים - זה אומר ש-80% מהתושבים בקושי משלמים מסים אם בכלל... אז ברור שהם ירצו "רווחה".
ואכן, רווחה הם מקבלים... קביעת תור לרופא מומחה נעה באזור השלושה חודשים.
המתנה לבדיקות חיוניות יכולה להתארך ל-4 או 5 חודשים.
החינוך חינם מספק לנו מורים עם ממוצע פסיכומטרי של 488 ושמבקר המדינה כתב בגדול שהם לא יודעים את החומר שהם אמורים ללמד...
איזה כיף זה רווחה...
במדינות רווחה אמיתיות, יש שוק חופשי וממסים בכבדות את כולם - כולל השכבות החלשות.
(שבדיה, דנמרק, פינלנד - מה שנקרא, המודל הסקנדינבי).
במצב כזה, יש הרבה שפע בגלל השוק החופשי וגם אז, ממסים אפילו את השכבות החלשות בכ-50% מהשכר שלהם - ואז במדינה שבה יש תרבות עבודה אמיתית - ולא ישראבלוף - אפשר להקים מערכת רווחה שגם היא מופרטת ברובה, דרך אגב.
לחילונים נמאס מכפיה דתית. ולא, זה לא רק בבית שמש.
גם בת"א אין להם אוטובוסים בשבת והם מאוד רוצים לבקר את סבתא בשבת.
הם רוצים סופר פתוח ליד הבית בשבת אם הם נתקעים בלי חלב.
מוזרים כאלה.
כשכל אחד דואג לעצמו - אז העולם מתקדם.
כמעט כל פיתוח משמעותי בעולם היה יוזמה פרטית שמונעת ע"י שורת הרווח של מי שיזם אותה.
אם 80% מרוויחים מהשיטה ו20% מפסידים - היא לא תשתנהסודית
היא תשתנה כשמספיק אנשים יעזבו. זה מה שקרה בצרפת.ספק
יופי אז אנחנו מסכימים שליברמן לא יעשה שינוי כלכלי
מסקמילים
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ט באלול תשע"ט 13:15
ההבדל בנינו הוא שאני חושבת שליברמן מבין כי הקולות נמצא אצל הציבור שמפחד מכפיה דתית והוא רוכב על עוד מספר גלים כמו נישואים אזרחים ופתיחת עסקים בשבת. [לכן תשמע אותו מדבר במושגים של נישואים אזרחים, שבת, ולא, במושגים כלכלים כמו פתיחת מכסות וכו].
מכאן שאין מה לשמוח שליברמן בממשלה. ליברליות כלכלית אתה לא תראה.
במילים אחרות, אתה תראה משהו שמדבר על ליברליות אבל מישם אותה זה כבר רחוק ממך...
אגב אתה רומז בעקיפין שלכל מי שאין תומך במדיניות של רווחה ("מי שרוצה רווחה, בד"כ הוא לא זה שמשלם יותר מדי מסים", ומי משלם יותר מיסים במדינה? למי שיש יותר ממון).
אם נשלול את הטיעון, לפי דבריך, כל מי שיש לו כסף תומך במדיניות אנטי רווחתית, לכאורה, ליברלית. אתה מגדיר את עצמך כמי שיש לו ממון כלכלי לרכוש דירה, מתמודד עם יוקר המחיה וכו?
ברור. ליברמן לא עושה כלום באף תחום.ספק
ליברמן מבין שהקולות נמצאים בכפיה הדתית וגם בכלכלה.
הוא בהחלט מדבר על שוק חופשי - פשוט התקשורת נותנת לזה פחות דגש.
אני לא רומז שום דבר - אני אומר את זה בצורה מפורשת:
אנשים בארץ שרוצים מדיניות רווחה הם אלה שיהיו הראשונים להתנגד לה אם זה אומר שיעלו להם את המסים.
כמעט כל מי שנמצא ב-20% הללו, מתנגד למערכת הרווחה - ודאי במתכונתה הנוכחית.
אני מגדיר את עצמי כמי שמשלם הרבה מאוד מסים בכל שנה.
ובסוף, אני נתקע עם מערכת בריאות לא מתפקדת ועם מערכת חינוך כושלת לתפארת בשם הרווחה - ואם אני רוצה משהו נורמלי אני צריך לשלם בנוסף בפרטי.
בסוף, זה מוביל ל"בריחת המוחות".
במילם אחרות אתה טוען שההשקעה אינה שווה את הרווח?מסקמילים
ולחילופין אתה עוד אדם, כרובנו שצריך להמתמודד עם יוקר המחיה, קשיים בלהשיג דירה וכו? לכן צריך להחליף את השיטה?
אני טוען שמערכת ממשלתית היא תמיד לא יעילהספק
ברמה המעשית ולא צודקת ברמה במוסרית.
אני לא צריך את העזרה של המדינה - אני רק צריך שהיא לא תפריע לי.
בלי ה"עזרה" של המדינה, הייתי קונה היום איזו דירה שאני רוצה בכל מקום שאני רוצה ואפילו בלי לקחת משכנתא.
סביר להניח שעוד היה נשאר לי עודף לדירה להשקעה...
אני עוד במצב טוב - יש כאלה שאצלם לא מדובר על דירה, אלא על בחירה בין עבניה, מלפפון, קוטג/ ואבוקדו.
כן, השיטה דפוקה.
אז אתה גם מתנגד לרעיון של קיומה של מדינה?מסקמילים
או שזו רק השיטה של הכלכלה?
לא. מדינה צריכה להיות כדי לשמור על החוק והסדרספק
כלומר, למנוע אלימות ולשמור על הביטחון.
כל דבר אחר, רק מיותר ומזיק.
אין שום דבר אחר שהתערבות המדינה מועילה בו.
אנחנו אנשים בוגרים שמסוגלים לפתור את הבעיות שלנו בעצמנו ואין שום סיבה להאמין שפקיד כלשהו יעשה עבודה טובה יותר.
"אלמלא מוראה, איש את רעהו חיים בלעו".
זו ההצדקה לקיומה של מדינה.
ובמשפט המלך מופיע שהוא מביא ומוציא את העם למלחמה.
זהו.
אז יש לי כמה בעיות עם הטיעון שלךמסקמילים
אני מסכימה שיש בעיות עם המדיניות ששמה לכאורה "רווחה" (לא אכנס לדיון אם אני מסכימה שיש בישראל מדיניות רווחתית או לא) אך בניגוד אליך אני לא חושבת שצריך לשנות אותה אלא לתקן את הכשלים שבה. למה? כי זה שיש כשלים בשיטה לא אומר שהבסיס שלה אינו נכון.
כנ"ל עם קיומה של מדינה.
לדוג' המשטרה בימינו אינה עובדת. חצי מהשוטרים לא עושים כלום במהלך העבודה שלהם, בד"כ נושאים שניתן לפתור אותם נסגרים מ"חוסר עניין ציבורי", יש שחיתות, גניבות של בע"ח, הטרדות בידי שוטרים, גזענות ועוד. התקשורת עושה את עבודת המשטרה בנאמנות טובה יותר.
למה לא לסגור את המשטרה? להפסיק את קיומה? אולי להחליף אותה? לשלם לבדואי לשמור על הבית או לחברת אבטחה?
אני חושב שזה לא נכון ברמה המעשית וברמה המוסריתספק
ברמה המעשית - כל דבר שהמדינה מנהלת, נראה ככה.
אין שום מערכת ממשלתית שמתפקדת אפילו בצורה סבירה מינוס.
ברמה המוסרית - לאף אחד אין זכות לקחת מאדם אחד ולתת לאדם אחר. מי שרוצה להפגין את נדיבותו, שיעשה זאת על חשבונו.
אני מבטיח לך שפתאום תראי שאנשים הופכים להרבה פחות נדיבים.
תציעי לתומך מדיניות הרווחה הנלהב את המודל הסקנדינבי וצייני בפניו מה יהיה שיעור המס אותו הוא ישלם.
מהר מאוד הוא יתנגד למדיניות רווחה.
משטרה, בתי משפט וצבא, אי אפשר להפריט כיוון שאז מה שנקבל זו מיליציות וארגוני פשיעה. (שזה לא רחוק מהמצב כיום).
מה כן אפשר לעשות?
לתת לאזרחים להצביע עבור משרת התובע הכללי המחוזי ועבור מפקד תחנת המשטרה.
זה ייתן לעוסקים בדבר את התמריץ לעשות את עבודתם בצורה הטובה ביותר במידה והם מעוניינים להמשיך בתפקידם.
אם אין תמריץ, אנשים לא עובדים. (כמו כל עובד עם קביעות במערכת הציבורית).
אז למהמסקמילים
ברמה המעשית נראה לך שח"כ יפעל למען המטרה שלך? אם המערכת לא עובדת אולי יש לה סיבה והיא נעוצה מראש באלו ששם, ואלו ששם, צריכים לעבור דרך כדי להגיע לשם, ואותה דרך מראש מכריחה אותם להיות תלוים באנשים נוספים. איזה תמריצים את נותן להם? ממון?
ברמה המוסרית - אתה מאמין שמתווה הגז הוא מוסרי?
"אני מבטיח לך שפתאום תראי שאנשים הופכים להרבה פחות נדיבים" אגב בשל טיעון זה אני בדיוק דואגת. כי אכן אנשים יהיו הרבה פחות נדיבים וכאשר לא עוזרים לנוער בסיכון, כאלו שנופלים בין הכסאות וכו' הפשיעה גדולה, הגניבות וכו.
אם לא ניתן להפריט משטרה, בתי משפט ועוד אתה למעשה מותיר את אותה מערכת. כי למעשה כל המערכת קמה מתוך צרכים שנתנו להם מענים. לא חושבת שכאשר משהו הקים את רעיון הממשלה הוא עשה זאת מתוך אידאלים תרומתים.
אתה גם יכול להקים פה דמוקרטיה ישירה שכל החלטה תהיה בידי הציבור. למה לא?
עכשיו מה זה ביטחון?מסקמילים
האם ביטחון כלכלי זה לא ביטחון?
מדיניות רווחית מגיעה מתוך תפיסה של מניעת פשיעה, שמירה על פערים של עושר ועוני ועל ידי כך המנעות מגניבות, רציחות ועוד.
מניעת אלימות.ספק
לא. ביטחון כלכלי זה לא ביטחון.
מניעת פשע נעשית באמצעות אכיפה וענישה.
פערים חברתיים הם מצוינים והכרחיים עבור חברה משגשגת.
זה אומר שיש תגמול לעבודה קשה.
אם זה כואב למישהו בעיניים והוא פועל באלימות, אז מקומו בכלא.
זה לא מניעת אלימותמסקמילים
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ט באלול תשע"ט 18:07
הפוך זה עידוד. כשיש פערים אנשים מקנאים, תאווים והתוצר הוא שאנשים מוכנים להסתכן למען תגמול גם ברציחה, חטיפה וכו. כי ברגע שיש פערים קשה לצמצם אותם אז עוקפים את המערכת ומוכנים להסתכן. מה הכוונה שביטחון כלכלי זה לא ביטחון? אז מה זה? אנשים רוצים לחיות. לחיות פרושו ביטחון כלכלי. למה אתה מגן עליהם מפני טילים אך לא מפני גסיסה איטית שנובעת מרעב?
אשמח גם תשובה ללמה:
ברמה המעשית נראה לך שח"כ יפעל למען המטרה שלך? אם המערכת לא עובדת אולי יש לה סיבה והיא נעוצה מראש באלו ששם, ואלו ששם, צריכים לעבור דרך כדי להגיע לשם, ואותה דרך מראש מכריחה אותם להיות תלוים באנשים נוספים. איזה תמריצים את נותן להם? ממון?
ברמה המוסרית - אתה מאמין שמתווה הגז הוא מוסרי?
אם לא ניתן להפריט משטרה, בתי משפט ועוד אתה למעשה מותיר את אותה מערכת. כי למעשה כל המערכת קמה מתוך צרכים שנתנו להם מענים. לא חושבת שכאשר משהו הקים את רעיון הממשלה הוא עשה זאת מתוך אידאלים תרומתים.
אתה גם יכול להקים פה דמוקרטיה ישירה שכל החלטה תהיה בידי הציבור. למה לא?
פערים זה הותרת אנשים לגוויעה ברעב???עוד סתם אחד
למה, זה שאתה לא מרוויח כמו מנכ"לית בנק לאומי גורם לך להתקפי בולמיה או לחוסר תיאבון קיצוני?
יש הרבה אנשים שמרוויחים יותר ממני, וב"ה יש לי בטן, וגם לילד שלי יש מה לאכול. אין קשר בין פערים לחיים בכבוד.
וכן, מתווה הגז *מאד* מוסרי בעיניי. גילו את הגז הזה בעקבות העובדה שמשקיעים שילמו ממון עצום כדי לחפש אותו (ההערכה היא כמיליון דולר ליום!). לא על ידי זה שאני במקרה גר במדינה שבה מצאו את הגז הזה. אז ברור שמדינה מרוויחה ממסים, אבל מאד הגיוני לתת הטבה למשקיעים שהסכימו לבצע את ההשקעה הזאת. אלמלא הם גם את המס הזה קופת המדינה לא היתה מקבלת - פשוט כי הגז היה נמצא שם אבל אף אחד לא היה יודע עליו.
אז כן, זה מוסרי מאד בעיניי.
יש הרבה אנשים שמרוויחים יותר ממני, וב"ה יש לי בטן, וגם לילד שלי יש מה לאכול. אין קשר בין פערים לחיים בכבוד.
וכן, מתווה הגז *מאד* מוסרי בעיניי. גילו את הגז הזה בעקבות העובדה שמשקיעים שילמו ממון עצום כדי לחפש אותו (ההערכה היא כמיליון דולר ליום!). לא על ידי זה שאני במקרה גר במדינה שבה מצאו את הגז הזה. אז ברור שמדינה מרוויחה ממסים, אבל מאד הגיוני לתת הטבה למשקיעים שהסכימו לבצע את ההשקעה הזאת. אלמלא הם גם את המס הזה קופת המדינה לא היתה מקבלת - פשוט כי הגז היה נמצא שם אבל אף אחד לא היה יודע עליו.
אז כן, זה מוסרי מאד בעיניי.
אסבירמסקמילים
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ט באלול תשע"ט 19:09
"ביטחון כלכלי זה לא ביטחון"
* אם אין לך ביטחון כלכלי זה אומר שגם יש מצב שלא יהיה לך מה לאכול וכן הרווחה היא בין חלק הגופים שמעברים אוכל, שעות פעילות לילדים מבתים לא משהו ועוד. כפי שאמר ספק אנשים פחות ירצו לתרום מכספם למען אותו ציבור אז זה אומר שכן אנשים ירעבו יותר ברחוב, יהיו מסוממים יותר וכו.
* אנשים היום גונבים לחם, מטרנה, נייר כסף מהסופר - את כולם תכניסו לכלא?
* כמה פערים. אם אין מי שאומר די לפערים הם יגדלו ויגדלו ושיעור פשוט ביותר: העולם נולד מאוזן. כשלאחד יש לשני אין.
מתווה הגז מאוד מוסרי, יאלה בוא נפתח את זה
1. מה מוסרי בכך שחשבון החשמל שלי עלה?
2. מה מוסרי בכך שמשאב טבעי שהיה שייך לכולם, לדוג', ים המלח נהרס?
3. מה מוסרי בכך שאסבול מפליטות הנפט בים (אותם אגב המדינה בוודאי תממן בניקיונות וכ')
4. הם לא השקיעו ממון עצום. הרבה אנשים במהלך השנים השקיעו ממון. זה ידע שהצטבר שנים על גבי שנים. זה נטו מזל.
5. אבל אתה בעד הקטנת מיסים. אז מה עכשיו הדיון של מיסים?
6. איך לתת לקבוצה קטנה של אנשים בעלות כזו גדולה על משאב טבעי זה ליברלי? איפה השוק החופשי?
אגב אני בטוחה שאתם המיצגים את עניין המוסר בטוחים בעצמכם שקנאה ותאווה הם מוסרים ביותר
כל כך הרבה הנחות יסוד מופרכות שאין לי איך להתחיל בכלל דיוןעוד סתם אחד
ההנחה שהעולם 'נולד מאוזן', נניח. זה שאנשים גונבים כי אין להם כסף בכלל לקנות (ולא נניח כי הם רוצים להשתמש בו לדברים אחרים). ואיך מתווה הגז קשור לים המלח, לא הבנתי? וכל השקעה תלויה במזל, ועדיין שווה לך לעודד השקעות.
והפיסקה האחרונה לא רלוונטית בשום צורה שהיא לדיון. השאלה מה טוב מבחינה כלכלית ואיך יש להתייחס להשקעה אחרי שהיא כבר נעשתה - בכלל לא רלוונטית בשום צורה שהיא לסוגיות האישיות שהעלית. לא בא לך לרדוף אחרי ממון וכבוד? סבבה, אבל אל תצפה שמישהו אחר ישקיע ואתה תקבל את הכסף שלו.
והפיסקה האחרונה לא רלוונטית בשום צורה שהיא לדיון. השאלה מה טוב מבחינה כלכלית ואיך יש להתייחס להשקעה אחרי שהיא כבר נעשתה - בכלל לא רלוונטית בשום צורה שהיא לסוגיות האישיות שהעלית. לא בא לך לרדוף אחרי ממון וכבוד? סבבה, אבל אל תצפה שמישהו אחר ישקיע ואתה תקבל את הכסף שלו.
הבנתי רק על מדיניות "רווחתית" מותר לדבר בדיעבדמסקמילים
השחצנות של אנשי הערוץ הזה בלתי נסבלת. הן מהצד הדתי והן מהצד החילוני. כולכם בלתי נסבלים אבל בחיי דומים! כל כך ראויים זה לזה.
אם @ספק מעוניין להמשיך לדון באופן בוגר, ענייני ואינטליגנטי שלא שואל אותי איך משאב טבע כמו ים המלח ומשאב טבע אחר קשורים זה לזה - אדון איתו.
עד אז ספק אשמח להסבר עמוק מה כל כך מוסרי בכל הנקודות שציינתי ולא התחמקות. תודה ושבת שלום
את מכירה מישהו שאין לו מה לאכול?ספק
תכתבי פוסט בפייסבוק והמקרר שלו יהיה מלא בתוך רבע שעה.
כתבי לי בפרטי ואני אדאג לזה בעצמי.
שעות פעילות לילדים זה חרפת רעב? באמת?
אנשים תורמים והרבה.
האנשים שמצדדים בכפיה יהיו הראשונים להתנגד כשירצו לכפות גם עליהם להשתתף בענין.
המצב כרגע הוא שרוב כספי הרווחה הולכים לשום מקום.
את יודעת שאם תיקחי את כל תקציב הרווחה ותחלקי אותו בין רבע מהמשפחות במדינה (אלא שמוגדרות "עניות") - כל משפחה תקבל 300,000 שקלים בשנה?
עושקים כאן שני עשירונים כדי לממן שחיתות מטורפת (ולא מעט בדואים שחיים בפוליגמיה) וכל היתר מוחאים כפיים כי זו "מדינת רווחה".
לכן, אני בעד המודל הסקנדינבי למרות שכנראה שאני אשלם יותר מסים.
למה?
כי ברגע שגם האחרים ישלמו הרבה מסים, פתאום יהיה אכפת להם לאן הכסף הזה הולך.
את מכירה מישהו שגונב לחם או מטרנה? וסליחה, אבל ממתי מישהו אוכל נייר כסף?
מי שגונב צריך להיענש.
אם מישהו גונב ממך, את יכולה לוותר לו אם את רוצה.
במקום לגנוב, אפשר לבקש.
ואם הפערים יגדלו?
את יודעת מה הפער ביני לבין מארק צוקרברג?
עצום. ענק.פסיכי לחלוטין.
אבל מה אכפת לי?
שיהיה לו לבריאות ושיקנה לעצמו עוד יאכטה על הדרך אם בא לו.
מפרגן לו מכל הלב.
העולם לא נולד מאוזן והוא לא משחק סכום אפס.
זה לא שאם לאחד יש לשני אין - בעולם כל הזמן נוצר ערך חדש. בנית כיסא? יצרת ערך שלא היה קיים קודם.
לא לקחת מאף אחד את הכיסא שבנית - פשוט הרווחת בלי שאף אחד יפסיד מזה.
ויש אנשים מוכשרים יותר ויש מוכשרים פחות, יש שמוכנים לעבוד יותר קשה ויש שרוצים רק להתבטל ולהתבכיין.
1. מה מוסרי שמחיר החשמל שלך עלה? שהמחיר הריאלי של חשמל גבוה אפילו יותר.
הוא מסובסד מכספי המסים של שני העשירונים העליונים.
2. אני לא זוכר שגילו מצבור גז בים המלח.
3. אין נפט - זה גז ואת מוזמנת למחות ולעבור לאור נרות.
4. ננניח שזה נטו מזל - וזה לא כי לקח להם שנים למצוא את המאגרים ומאות קידוחים כושלים שעלו להם מליארדים - את חושבת שיש לך זכות להיכנס לקזינו ולקחת מזוכה את הרווחים שלו כי הוא הרוויח את הכסף במזל?
5. כי זה עדיין משאב טבע ולכן יש תמלוגים למדינה בהתאם להסכם שנקבע מראש.
6. אף אחד לא נתן להם בעלות.
את יכולה עכשיו, להגיש בקשה לקדוח בים התיכון בחיפוש אחר גז.
את גם יכולה לרכוש מניות של חברה שעוסקת בתחום.
המון בהצלחה.
מצד אחד "קנאת סופרים תרבה חכמה" ומצד שני "לא תחמוד".
שפע מעודד אלימות?ספק
מי שמקנא, שיתאפק או שיישב בכלא.
פערים ישנם ותמיד יהיו.
ככה זה בחברה שמתגמלת יצרנות ותפוקה.
חברה שלא מתגמלת יצרנות ותפוקה אפשר למצוא בונצואלה ובבריה"מ.
ביטחון כלכלי הוא לא ביטחון.
לאף אחד אין זכות לכסף של אחרים וכל זמן שאף אחד לא פוגע בגופו או ברכושו, זה לא קשור לביטחון.
את רוצה לתת לאנשים את הכסף שעבדת בשבילו?
בכיף. לכי על זה אם את רוצה.
את מכירה אנשים שגוססים לאיטם ברעב? כי אני מכיר אנשים מאוד עניים ומסכנים שצריכים לבחור בין אייפון לגלקסי.
ברמה המעשית:
אכן, זו בעיה. לח"כים אין שום תמריץ - ודאי שלא במצב הקיים - לפעול למען האזרחים.
השיטה הנהוגה בישראל היא גרועה והמחנאות כאן הפכה לעיקר ההצבעה.
אנשים מדברים על ימין ושמאל כאילו מדובר על דרבי בין מכבי להפועל חיפה.
איך לתקן את זה?
יש רק דרך אחת שאני מכיר - החלפת שיטת הממשל הנוכחי בשיטה נשיאותית ובחירה ישירה לכנסת לפי מחוזות.
במקום שכל ח"כ יתחבא מאחורי משמעת סיעתית או קואליציונית - הח"כ שלך יצטרך לעמוד מולך בתום הכהונה שלך ולהסביר לך למה הוא, באופן אישי, ראוי לאמון שלך.
השיטה הזאת גם תפתור אותנו מבעיות הקואליציה והאופוזציה - כיוון שלא יהיה בהן צורך והנציגים יצביעו לפי עמדתם העניינית.
כן, זה מדהים לחשוב על ח"כ שמצביע בצורה עניינית על הצעת חוק...
כרגע, כל זמן שזה לא קורה, התמריץ בעיני הוא לדפוק את כולם. מסתבר שיש לפחות שמונה מנדטים שחושבים כמוני וזה מספיק.
ברמה המוסרית - מתווה הגז לא מוסרי כלל. הוא פוגע באנשים שהשקיעו מכספם וסיכנו הון תועפות כדי לחפש את הגז ולדלות אותו מקרקעית הים.
החברות שקדחו היו חברות שהונפקו בבורסה וכל מי שהיה מוכן לסכן את כספו ברכישת מניות שלהן, היה יכול לעשות זאת.
מתווה הגז הזה הוביל למצב שחברות בינלאומיות לא רוצות יותר לחפש גז בחופי ישראל ויכול להיות שיש מאגרים נוספים ועצומים שלעולם לא יתגלו.
אפשר כמעט להפריט את המשטרה ובתי המשפט.
כפי שציינתי לגבי המשטרה, אפשר גם לאפשר למתדיינים להישפט בפני בית דין שהם רוצים ולקבל פסק דין עם תוקף כמו של בית משפט.
דמוקרטיה ישירה זה מאוד קשה טכנית לבצע.
לא רואה איך זה אפשרי - אבל אפשר בהחלט להחזיר את הכח לעם בהרבה מאוד תחומים.
אתה עונה לא עניינימסקמילים
אני שואלת א' ואתה עונה ב.
אני מבינה שלא אקבל תשובות לשאלות שבקשתי
לא ביקשתי ממך המלצות לפתרונות.
לידיעתך ראיתי אנשים שאין להם מה לאכול בישראל. ראיתי גם ילדים שבחורף מתקלחים במים קרים אבל הבעיה שאני מציגה עמוקה יותר והעובדה שאינך רואה אותה מראה את הניתוק המוחלט שאתה חי בו.
יש ילדים שחוטפים אלימות בבתים. אני מכירה אנשים שמטפלים בילדי פנימיות כיתות ב' -ו'. אתה יודע למה ילד נמצא בפנימיה בכיתה ב? ילדים בכיתות ו שבחרו בפנימיה? אלו ילדים שפשוט אין להם בית. אם משרד הרווחה לא דואג להם פשוט אין להם.
זה שאתה לא רואה - אין לי מה לעשות עם זה משהו. אבל אם קצת תפקח עינים תבין שזה לא כזה רחוק ממך.
"אלו ילדים מגיעים לפנימיות? היו סביבנו הכל מהכל. רוב הילדים מגיעים מרקע של מצוקה בבית, חלק דרך לשכות הרווחה, חלק מבחירה, להיות רחוקים מהקשיים"."
נכון לכרגע אני לא שומעת פתרונות עניינים לבעיות שעמן מתמודדת הרווחה. נראה כי אתה חושב שהרווחה היא ארגון לחלוקת אוכל בלבד. ואתה לא רק לא מציע פתרונות לאותם ילדים אתה אפילו לא רואה בקיומם.
זה שאתה מאמין שהפתרון הוא להכניס את כולם לכלא "מי שמקנא, שיתאפק או שיישב בכלא" - זו איננה תשובה עניינית
את גרה במדינה שאין בה חמלה.אוהב א"י והעם
אני כותב מאוד לענין - את כותבת בסיסמאותספק
ואני מסביר לך למה הסיסמאות הללו לא קשורות למציאות.
אין בארץ אנשים שאין להם מה לאכול ואם יש, הם טפשים.
כל אחד שיילך לסופר ליד הבית ויבקש חבילת פסטה ממישהו, יקבל.
את מכירה מאפיה שלא תיתן לאדם מסכן כיכר לחם?
יש מאפיות וחנויות של פירות וירקות שבסוף היום מחלקות את מה שנשאר.
יש עמותות שמחלקות סלי מזון במאות שקלים על בסיס שבועי. פרטיות לחלוטין.
עכשיו את מתחילה לדבר על דברים אחרים כמו ילדים בסיכון.
לא הזכרת את זה עד עכשיו.
מה את חושבת שעדיף - שהקהילה תבנה לעצמה מנגנון להתמודד עם מצבים כאלה - ואנשים מהקהילה שמכירים את הנפשות הפועלות יהיו אחראיים לו או שאיזה פקיד בשלט רחוק יקבל החלטות הרות גורל בנוגע לאותם ילדים?
לא חסרים סיפורים על ילדים שאיזו פקידה מרושעת הוציאה מהבית למרות שגם ההורים וגם הילד רצו להישאר ביחד.
מנגנון הרווחה בישראל לא מתפקד.
אם מנכ"ל המשרד לשעבר אומר שמחצית מהילדים שהוצאו מבתיהם לא היו צריכים להילקח מהוריהם - אז משהו מאוד רקוב קורה שם.
זה לא משהו שצריך להיות ממשלתי ולא מנוהל ברמה הארצית.
הנה, שמעת פתרון מאוד פשוט - קחי אחריות. את ואנשים כמוך, קחו אחריות במקום לזרוק אותה על חבורת פקידים עם קביעות שלא ממש מעניין אותם שום דבר מלבד לשחק סוליטר כל היום.
וכן, מי שקשה לו שלאחר יש יותר ממנו והוא גונב, שיישב בכלא.
זו תשובה סופר עניינית.
"לא תחמוד" זו אחת מעשרת הדיברות למיטב זיכרוני.
אתה רוצה לשכנע אותי כמה מתווה הגז מוסרי, ליברלי וטוב לאזרח?מסקמילים
ולא אתה לא עונה לעניין.
אני דנה על ילדים שמכים אותם בבית ואתה ממשיך לרשום לי הרצאה על ילדים רעבים.
מוסרי מאוד ולנסות לשנות אותו, זה גם לא חכםספק
כי זה מבריח השקעות.
מי יחפש פה גז אם המדינה לא עומדת מאחורי החוזים שהיא חותמת עליהם?
ואני עונה מאוד לענין - את פשוט מתעלמת כי אין לך מה לענות לענין.
העתק -הדבקמסקמילים
עניתי. זה שאתה לא מסוגל לראות - מה יכולה לעשות?
אתה מצד אחד מצטט שאנשים הם אגוצנטרי, "אני מבטיח לך שפתאום תראי שאנשים הופכים להרבה פחות נדיבים"(אני חושב שזה לא נכון ברמה המעשית וברמה המוסרית - אקטואליה וחדשות) ומצד שני רוצה להפקיע מהממשלה את האחראיות. יש לך כשל בהנחה. בפרט שאיני מסכימה עם הגישה "להכניס את כולם לכלא". לא עדיף שאדם יעבוד בחצי מזמנו מאשר שאתה תממן את כסאו החם בתא הכלא? [אין צורך לענות]
אשמח תשובה לשאלות האלו - נראה אם אולי פה אצליח יותר:
1. מה מוסרי בכך שחשבון החשמל שלי עלה?
2. מה מוסרי בכך שמשאב טבעי שהיה שייך לכולם, לדוג', ים המלח נהרס?
3. מה מוסרי בכך שאסבול מפליטות הנפט בים (אותם אגב המדינה בוודאי תממן בניקיונות וכ')
4. הם לא השקיעו ממון עצום. הרבה אנשים במהלך השנים השקיעו ממון. זה ידע שהצטבר שנים על גבי שנים. זה נטו מזל.
5. אבל אתה בעד הקטנת מיסים. אז מה עכשיו הדיון של מיסים?
6. איך לתת לקבוצה קטנה של אנשים בעלות כזו גדולה על משאב טבעי זה ליברלי? איפה השוק החופשי?
עניתי לך על הכל.ספק
אין אצלי שום כשל.
את יכולה לחפש בתגובות שלי למעלה.
אין נקודה אחת שלא התייחסתי אליה.
את פשוט מתעלמת מכל מה שכותבים לך בגלל שאין לך שום טענה עניינית.
"מה מוסרי שחשבון החשמל שלי עולה?"
אפילו לטענה המטופשת והילדותית הזאת התייחסתי למרות שהיא לא ראויה לתגובה.
מה עוד את רוצה?
אני בודקת מי אתה
מסקמילים
כל טוב!
מה את רוצה לדעת?ספק
אני לא מסתיר כלום.
כלום. כל טובמסקמילים
מעניין מי את... בטח דפני ליף...ספקאחרונה
והסיכום הוא שאולי בנט ירא שמיםמסקמילים
ובנט, מיצג הילך רוח מסוים של דתים, שמאמין שהבנות שלו ישארו דתיות, והלוואי שכך, אבל הוא פשוט מעולם לא חי בעולם החילוני החומרי כדי להבין כמה מהר אתה מאבד את ה' ומתחיל לרדוף אחר הכסף, הכבוד והכוח...אז יש אולי מי שיתנחם אם בנט יקים יחד עם גנץ ממשלה וחושב שבזה יש תקווה לדתים...אבל הם פשוט לא רואים לאן לוקחים אותם...
כמה קללות, חבל.סודית
מעניין שאת לא כותבת את זה לו. הוא התחיל עם זה.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט באלול תשע"ט 09:16
כך הוא כתב:
"מעניין למה כל תומכי פייגלין שהכרתי לא בדיוק מחוברים עם כל הברגים...פלא."
עכשיו בואי נראה כמה יושרה יש לך לכתוב גם לו משהו בנושא.
החירות להגיב למי שאני רוצהסודית
יש לך זכות להיות צבועה. בהחלט. ספק
ממה יש לשמוח? מה שהסקרים הראו התממש.בא לי בירה
ביבי צריך את ליברמן לממשלת ימין.
יהיה מו"מ לוחץ וארוך,
ועד הדקה ה-90 לא נדע כלום.
יהיה מו"מ לוחץ וארוך,
ועד הדקה ה-90 לא נדע כלום.
לא יודע. מאחד השרשורים כאן היה נשמע שאתה עף על ליברמןחסוי מאוד
לא עף. מצביע לובא לי בירה
אכן, אני שמחה וצוהלת.cintetit
אני לא מרוצה!!!!!!אוהב א"י והעם
להלן ציטוטי מהעבר:
"... עדיף ממשלת ליכוד שתמשיך למשול. לא מגיע לכם שינוי,"
"ליכוד
מפלגה שחבריה מפחדים וסוגדים לביבי שסוגד ומפחד משרה.
לקיים את הכתוב: "כֹּל אֲשֶׁר תֹּאמַר אֵלֶיךָ שָׂרָה שְׁמַע בְּקֹלָהּ כִּי בְיִצְחָק (יאיר) יִקָּרֵא לְךָ זָרַע."
אידיאולוגיה: תאבת שלטון בכל מחיר.
כחול לבן
מפלגה שחבריה שונים זה מזה אידיאולוגית וספק אם יוכלו לנווט את הספינה לכוון אחד.
אידיאולוגיה: רק לא ביבי.
דעתי האישית: מבין שני המפלגות הללו עדיף ליכוד.
ימינה
מפלגה שחבריה מחוברים באיחוד טכני (גניבת דעת לשמה). ראשת המפלגה מעידה על עצמה:
"אני (לא אנחנו) מכוונת גבוה". כמו כן מעידה על מספר שלוש שהוא חם מזג.
אידיאולוגיה: רק לא שמאל.
שס ודגל התורה
שתי מפלגות שדבקות קודם קול ביהדות התורנית ולמכסם תקציבים למטרה זאת.
אידיאולוגיה: ...ולימוד תורה כנגד כולם.
המפלגה הדמוקרטית
מפלגה שחבריה באמת ובתמים מאמינים בחתירה לשלום אבל לא מתפשרים
על סוגיות בטחוניות. לדידם בטחון המדינה הוא החתירה לשלום. ראוי לציין שהעבר מוכיח שלא כמו אחרים
הם חותרים לשלום מבלי לישם בשטח.
אידיאולוגיה: "עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל".
העבודה גשר
סוף סוף מפלגה שהעמידה על ראש שמחתה את הרווחה של אזרחי מדינת ישראל.
אידיאולוגיה: "וְכִי יָמוּךְ אָחִיךָ וּמָטָה יָדוֹ עִמָּךְ וְהֶחֱזַקְתָּ בּוֹ גֵּר וְתוֹשָׁב וָחַי עִמָּךְ. "
מי יתן ועם ישראל סוף סוף יבחר את הבחירה הנכונה עבורו."
אתה יכול להסביר מה ההיגיון?סודית
הוא רוצה ממשלת אחדות חילונית. אבל הרי לכזאת הוא מיותר.
מה הוא השיג?
הסיפור עם מרטין שלאף זה ההסבר?
מה הוא השיג?
הסיפור עם מרטין שלאף זה ההסבר?
אולי, רק אולי, הוא אשכרה חושב שהגיע הזמן לממשלה בלי קבוצותספק
לחץ?
אולי הוא מבין את מה שכל מי שנמצא כאן לא מסוגל - שככה אי אפשר להמשיך?
איך כולם כאן מלמדים זכות על כל מי שפשע נגדם אינספור פעמים ("ביבי מנהיגות מוכחת... הצבעתי בעד ההתנתקות אבל שכחתם לי את זה...") - אבל לא מסוגלים לקבל את האפשרות שליברמן עושה את מה שהוא חושב שהוא המעשה הנכון?
והוא אמר בעצמו - לא אכפת לו לשבת באופוזיציה.
צריך מדינה. ממשלה, זה לא חובה.ספק
היא בד"כ מזיקה.
כל זמן שאין ממשלה מתפקדת, אין שר אוצר פופוליסט שיפרוץ את יעד הגירעון, למשל...
ושר אוצר אחראי גם לא צריך?הסטורי
איך יהיה צבא, משטרה, בתי משפט וכו'?
צריך גם חדי קרן לפרקונים... אני לא חושב שיצורים כאלה קיימיםספק
במציאות של מדינת ישראל.
איך יהיה צבא?
החשב הכללי מנהל את התקציב והוא לא יכול לחרוג ממנו.
בן גביר פושעיהודי קטןן
בן גביר פושע..
עוצמה יהודית חבורה של מפגינים בשקל...
סמוטריץ אשם שבן גביר לא היה באיחודצדק משמים נשקף
אופיר סופר הסכים להתחלף עם בן גביר לתת לו מקום 6 וסמוטריץ מנע.
סמוטריץ פושע בגללו הפסדנו את הבחירות
סמוטריץ פושע בגללו הפסדנו את הבחירות
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27
באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.
בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים. איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?
מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?
אני לצערי לא מכיר.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות.
סורי בודד שברח מסוריה המושפלת הוא ראיה?נקדימון
אדם שבחר לא להיות קשור לאף צד במדינה שלו, ואז הגלה את עצמו למקום הכי רחוק שמצא על הגלובוס הוא הראיה שלך וממנו אתה רוצה ללמוד על מיליארד ערבים שיש בעולם?! מיליארד ערבים שחגגו את הטבח, ששומעים דרשות אנטישמיות שיוצאות מסעודיה, שלומדים על הג'יאהד הגדול ועל הג'יאהד הקטן, שמהללים שאהידים מטונפים, ושגדלים על חלוקת דאר-אל-חרב ודאר-אל-אסלאם.
זה כאילו שאתה טיפש מלידה.
ההרתעה הישראלית גדלה בשנתיים האלה, גירוש הוא פנטזיה שאפשר לממש, וכל דפריש - מרובא פריש.
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה
כי נראה שלא.
מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.
אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי
לגופם של דברים:
א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.
אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.
ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.
ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.
ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.
ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.
ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.
את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).
שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה
גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.
ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.
אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות.
שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד
חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:
כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.
בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב, ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).
כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.
לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.
מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד
כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.
הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.
הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון
ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.
הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.
בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.
ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם
ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם
אולישלג דאשתקד
באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.
ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.
לא הבנתיאוהב כל יהודי
נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,
אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,
אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,
מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,
כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,
עוד לא ראיתי
אסביר לךשלג דאשתקד
אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.
לגופו של עניין:
אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.
ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.
מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).
עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.
אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.
כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.
זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.
עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד
אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.
כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.
ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד
כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.
כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:
"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:
יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,
שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.
וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,
סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.
וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,
יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;
שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,
וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.
וְאַתֶּם,
מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)
רש"י שם:
"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"
הרמב"ם שם:
"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.
ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."
הרב עובדיה מברטנורא שם:
"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:
שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:
וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"
הטור:
"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.
ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.
וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.
ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.
ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)
הבית יוסף:
"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)
"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)
רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.
מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר
בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.
אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.
חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד
מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד
לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.
(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...
זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)
זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.
לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.
(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)
לא מצדיק רק מסבירדרור אל
לגמרי מחוץ לעניין, אני דתי לאומי, ולא הייתי תורם לאף צד שם.
כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.
אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.
הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.
כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.
זה בערךדרור אל
כמו שאם בישיבת מרכז נגיד, היה קם פלג אידיאולוגי שמתנגד להנפת דגלי ישראל וגיוס לצבא. ומצליח משפטית לקבל את הזכויות על הישיבה.
ברור שלא הינו בקלות מוותרים.
ברור שלא הינו בקלות מוותרים.
אני נתקלתי גם, אבל בעיקר בעולם החרדימשה
שאני קצת עובד בו.
אני לא חושב שאתה מציג את הרב מרקוביץ בצורה נאמנה.ימח שם עראפת
ניכר שיש לך דעה אישית אודותיו ואתה דוחף אותה. אני מזכיר שמי שהתחילו את האלימות לא היו תלמידי הרב מרקוביץ.
צר לישלג דאשתקד
אין לי שום דעה אישית עליו. כעיקרון למדתי בבני ברק בשנים קשות וחוויתי את האלימות שהייתה בעת הפילוג עצמו (לפני כ21 שנה, לאחר פטירת הרב ברמן זצ"ל). היו לי חברים משני הצדדים, כולל בנו של הרב מקרוביץ עצמו.
עדיין אני חושב, שאם אדם אחד חושב שמגיע לו משהו ובכדי להשיג את זה הוא יצטרך לבלגן סדרי בראשית, הייתי מאוד מעריך אם הוא היה מוותר - וכל עוד מדובר בתלמיד חכם ובבלגן כל כך עוצמתי, בפירוש הייתי מצפה שהוא יעשה את הצעד הזה - זה לא אומר שהוא טועה או שהוא לא בסדר, הבהרתי את זה קודם ואני חוזר ומבהיר את זה שוב.
אני לא בטוח שאת האלימות הפעיל צד פלוני או אלמוני, המריבות הראשוניות בפוניבז' התחילו עוד לפני הרב מרקוביץ (כמדומני שגם אז צד "המחבלים" היה אלים ומחלל שם שמים גדול בהרבה מ"השונאים", ואכן השונאים הבינו את משמעות המחלוקת ולקחו צעד אחורה כפי שראוי לנהוג). לכן כלל לא הזכרתי את האלימות בדבריי (רק לגלגתי שיש לזה לגיטימציה בישיבת פוניבז', אבל לא התכוונתי בהכרח לצד מסוים).
כדי להבין איך כן אמורים להתנהג במצב כזה, אני מציע לך להסתכל על מריבות דומות שאירעו בישיבות שונות: במרכז הרב, הרצי"ה לא הסתדר עם הרב אריאלי, אז הרב אריאלי עזב והמשיך את הרבצת התורה שלו באופן שכולם היו מרוצים; הרב שפירא לא הסתדר עם הרב טאו, אז הרב טאו עזב והקים לעצמו ישיבה משלו, היה קצת מריבות הם לא הפכו את הישיבה לזירת קרב ואת התלמידים ללוחמים/קבצנים; בישיבת חברון היו לא מעט מריבות - עם הרב חיים סרנא (ובכלל זה עם הרב פרבשטיין), הרב אזרחי, הרב זקס ועוד ועוד - איכשהו הישיבה הצליחה להישאר שפויה, ומקסימום הלך תלמיד חכם ומימן בעצמו ישיבה למי שאוהב אותו ורוצה לשתות את דבריו בצמא (ולא תמיד זה קל, תבדוק כמה היה קשה לתחזק כלכלית את ישיבת עטרת ישראל, וכמה כסף וזמן ודיני תורה היו עד שישיבת כנסת הגדולה עמדה על הרגליים). גם אם היו מריבות קטנות, הן הסתיימו מהר, ובוודאי שלא ציפו שהתלמידים יסתובבו ברחובות כדי לגייס כסף. בישיבת גרודנא, איך שהתחילו מריבות, הרבנים המבוזים הודיעו שכל התלמידים הולכים הביתה עד להודעה חדשה, ואכן קבוצת התומכים שלהם פתרה את הבעיה תוך שבוע-שבועיים.
נתתי לך רשימה די ארוכה של אנשים לא פחות יפים, חכמים וצודקים מהרב מרקוביץ, ואתה רואה ארסנל של פרקטיקות שמשאירות את המריבות במקום מכובד ופותרת את הבעיה בלי להפוך את התלמידים ל"מוציאים לפועל" של הרב שלהם. על זה אני מדבר, ופירוש לא על צדק ויושר ולמי מגיע.
משהאחרונה
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11
לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של תחילת ואמצע דצמבר מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות
ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,
פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר
ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס
שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד
כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי
מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה
או לפחות תשתנה שם רוח המפקד
אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון
ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה
ומתנערים מזה.
עכשיו יש להם מפקד חדש