אני מניח שאני היחיד כאן שממש מרוצה מהתוצאות... ספק

מעניין. באיזה קטע?חסוי מאוד

חוץ מזה, יש הרבה אנשים מרוצים...

כבר ראיתי ש@אינליאז ו@תקוות עולמים מרוצים,

ובטח גם @cintetit ואולי @cintya ו@בא לי בירה ו@אוהב א"י והעם

תעשו פארברענגען.

מאיפה להתחיל?...ספק

קודם כל, מזה שהועבר כאן מסר לנתניהו שהרבה מאזרחי ישראל לא מרוצים ממנו ומתפקודו. 

בנוסף, ימינה, ככל הנראה יישבו באופוזיציה או שיהיו חלק זניח וחסר חשיבות בקואליציה. 

מעבר לזה, כל אלה שהשמיצו ושיקרו לגבי מפלגת זהות בסיבוב הקודם כדי שזו לא תעבור את אחוז החסימה, קיבלו את ליברמן כלשון המאזניים - וזה לגמרי משמח אותי. 

יש עוד סיבות, אבל אלו העיקריות. 

קיצור. הרבה סיבות רגשיות...חסוי מאוד

רק האחרונה. ה-2 הראשונות הן רציונליות.ספק

מה יש לך נגד ימינה?חסוי מאוד

(חוץ מזה שאנשיהם כאן בפורום העליבו את זהות)

למיטב הבנתי, בנט הכי קרוב לפייגלין במצע הכלכלי שלו.

אתה מעדיף את ניסנקורן? לא הבנתי. זה לא נשמע לי רציונאלי.

אה, ולגבי 1, אתה בהחלט אופטימי.

על קצה המזלג:ספק

1. בנט, שקד והעינויים בפרשת דומא. 

2 העובדה ששום דבר לא היה מספיק חשוב להם כדי לאיים בפרישה מהממשלה למעט כיסא שר הביטחון שהתפנה. 

3. חוסר התפקוד שלהם במשרדים עליהם היו מופקדים. 

4. חוסר האחריות של סמוטריץ' בפרשת שדה דב. 

5. הרצון של סמוטריץ' להחליט עבורי מה הוא מוכן שאכניס לגוף שלי ומה לא. 

6 כן, זו לחלוטין אשמתה של ימינה שגם ימינה וגם זהות לא נכנסו לכנסת בסיבוב הקודם עם כל ההכפשות והשקרים שהם ותומכיהם הפיצו, אז גם יש כאן שמחה לאיד. 

בנט לא קרוב לשום דבר. 

פתאום, יומיים אחרי הבחירות הוא נזכר שהוא בעד שוק חופשי. פתאום אכפת לי מהאבות הגרושים והוא בכלל בעד שרופאי משפחה יוכלו לרשום מריחואנה. 

איפה הוא היה עד היום? הוא היה שר כלכלה, חבר קבינט - לא זוכר שהוא קידם שוק חופשי בצורה משמעותית או שהיה אכפת לו מחירות הפרט. 

אז לפני הבחירות האחרונות הוא אימץ 80% מהמצע של פייגלין שאותו הוא השמיץ בכל מערכת הבחירות הקודמת. 

רמת אמינות: ביבי מבטיח לספח את בקעת הירדן. 

מעדיף את ניסנקורן על פני מי? כחלון? חיים כץ? שולי מועלם? 

לא רואה את ההבדל. 

עכשיו, ביבי וגנץ, ראש בראש, יצטרכו לשבת ביחד ולהראות לאזרחים מי עושה עבורם יותר. 

יש מקום לאופטימיות.  

קצת חולק עליך...חסוי מאוד

גם קצת בתיאור המציאות וגם באופטימיות שלך..

בכיף. כרגע אני מחייך...ספק

נתניהו כל כך חי בסרט שהוא יחשוב שזה בגלל התקשורתלקט
הדפוק הזה, אתה תירק לו בפרצוף והוא יחשוב שיורד גשם
נשמע שאתה לניניסטאקאי נצחוני

ואתה דוגל במשנתו: ככל שיהיה רע יותר יהיה טוב יותר

לא. יהיה טוב יותר בלי סחטנות של מפלגות קטנות.ספק

ואולי, ביבי יתעורר ויתחיל לעבוד עבור האזרחים מדינת ישראל אחרי עשור שהוא לא עשה את זה. 

בהצלחה עם שר האוצר ניסנקורןאקאי נצחוני

מעניין למה כל תומכי פייגלין שהכרתי לא בדיוק מחוברים עם כל הברגים...פלא.

לא יותר גרוע מכחלון...ספק

מעניין למה כל הימנואידים הם מטומטמים חסרי יכולת מחשבה מינימלית... פלא. 

(אם אתה רוצה לדרדר את זה לקרב עלבונות, אז יאללה...). 

מעניין שפייגליניסטים רוצים לחזור לכלכלת מפא"יאקאי נצחוני

רק כדי להוכיח שהאידיאולוגיה הפסיכית שלהם צודקת. אני בכל זאת מניח שכחלון מעט יותר טוב מסוציאליזם אוריגינלי.

וזאת כי יש לי השכלה כלכלית מינימלית, וגם כי בניגוד אליך אני לא חושב כמו ילד בן 7 שלקחו לו את הסוכריה.

"לחזור"? אתה יודע איפה את חי?ספק

מועצות המזון נשלטות ע"י מועצות.

מועצת החלב, מועצת הדבש, מועצת הלול, מועצת הצמחים ועוד. 

מועצה=סובייט. 

שוק המזון כאן הוא סובייטי. 

למה יש בדיוק "לחזור"? 

כחלון שחילק כספי ציבור לכל קבוצת לחץ, פרץ את יעד הגירעון בכמעט 100% - יותר טוב מניסנקורן? (ואגב, ניסנקורן לא יהיה שר אוצר. תנו קצת קרדיט לשיקול הדעת של גנץ. הוא לא נתניהו). 

אתה לא ילד בן 7 שלקחו לו את הסוכריה - אתה הבריון שלוקח לילד בן ה-7 את הסוכריה. 

"השכלה כלכלית מינימלית"... לגמרי מינימלית. 

אם אתה לא חושב שיש הבדל כלשהו בין ישראל של נתניהואקאי נצחוני

לבין ישראל של לוי אשכול בתחום הכלכלי, אתה בור ונבער.

ואולי אתה באמת בן 7. ולכל הפחות אתה אחד שלא למד על תקופת הצנע, על מיעוט מוצרים, על ייבוא וייצוא כמעט לא קיים, על משכורת שמספיקה ל-20 ארוחות ותו לא, על תוצר לאומי גולמי ברמה של קוסטה ריקה.

צא ולמד. אתה נבער לחלוטין. כמו מרבית הליברטריאנים, אגב.

אם אתה לא מצפה אחרי עשור של "ימין" שלא נתנהל כמו בבריה"מספק

אז אתה טמבל ואהבל. 

אתה מבין שצריך להיות ממש טיפש כדי להשוות בין ישראל של היום לישראל של לפני 50 שנים, נכון? 

ההשוואה צריכה להיות בין ישראל של היום לבין המדינות המפותחות של היום. 

כל העולם מתקדם (למעט מדינות סוציאליסטיות) - ואנחנו מתקדמים לאט יותר. 

צא ולמד. אתה ממש ממש טמבל. 

כמו כל הסוציאליסטים, אגב. 

אתה על הספקטרום או שיש סיבה אחרת שאתה לא מבין סיטואציות?אקאי נצחוני

אם המדינה מתנהלת במספר תחומים באופן סוציאליסטי, זה לא אומר שלא היה שיפור ושינוי אדיר ודרסטי באלפי תחומים אחרים מאז שלטון מפא"י. איך דבר כזה לא יכול להיות ברור לאדם בוגר?

אי אפשר להשוות את ישראל למדינות מפותחות, גם כי האוכלוסיה אינה אותה אוכלוסיה, גם כי המדינה יצאה מהשיטה הסוציאליסטית לא מזמן וגם כי יש בה כוחות חזקים שרוצים להחזיר את הגלגל אחורה (ואולי, בזכותך, בקדנציה הזו - גם יצליחו).

את ישראל אפשר להשוות למדינות מזרח אירופה כמו סרביה, בולגריה, הונגריה או פולין. ויחסית אליהן היא יותר מבסדר.

זה שאתה טמבל לא אומר שאני על הספקטרום...ספק

שיפור היה בכל העולם. 

להשוות את ישראל של היום לתקופת הצנע, זה מטומטם. 

זו היתה תקופה זמנית וקשה. 

אגב, היא הסתיימה הרבה לפני בגין. 

אפשר ועוד איך להשוות את ישראל למדינות המפותחות - אנחנו חברים בארגון המדינות המפותחות. הצמיחה כאן אפילו גבוהה מעט לעומת הממוצע - רק שהאזרחים לא נהנים מזה. 

למה לעזאזל עדיין יש כאן מועצות חקלאיות - אתה יכול להסביר לי? 

עשור של "ימין" בשלטון - למה לעזאזל יש מחסור בחמאה? 

את ישראל אפשר וצריך להשוות לאנגליה, קנדה וארה"ב. 

יחסית אליהן, אנחנו במצב על הפנים. 

שיפור כלכלי מתהווה מהאוויר הצח עם עבור זמן מספק?אקאי נצחוני

עצם זה שישראל חברה בארגון המדינות המפותחות זה הישג שנובע מליברליזציה מונטרית, מדה-צנטרליזציה והפרטה של מאות חברות ממשלתיות. ואלו דברים שלא היו מובנים מאליהן. איך בדיוק זה מובן מאליו? ישראל יכלה להשאר חור עלוב ברמה מזרח אירופאית במקרה הטוב.

אתה באמת לא קולא שיש בעולם מדינות שמצבן הרבה יותר גרוע מישראל?

אל תקח את ונצואלה, קח את אוקראינה למשל. זה לא מובן מאליו. למה להשוות לארה"ב וקנדה, מה אתה, דפוק? יש לך את ההיסטוריה שלהם, את השלווה שלהם, אתה משאבים הטבעיים שלהם? אולי תשווה לחייזרים בגלקסיית אנדרומדה?

שכחת את הכי חשוב בהשוואה בין המדינותאריך וייס
להם יש שוק חופשי ולנו אין.
מצטער לבשר לך שלאף מדינה אין שוק חופשי לגמריאקאי נצחוני

ולכל מדינה יש חסמי ייבוא ורגולציות. חוץ אולי מסומליה, האוטופיה האנרכיסטית שספק כה מעריץ

יש רגולציה כדי למנוע פגיעה בכללאריך וייס
בישראל יש רגולציה כדי להגן על כמה בודדים באוכלוסייה.
שאריות של השיטה הריכוזית מימי מפא"יאקאי נצחוני

אגב, בלי סובסידיות וחסמי ייבוא ענפים שלמים יחדלו להתקיים. חלקם בצדק ואין שום הגיון לתחזק אותם (למה צריך לתחזק את ענף ייצור הזכוכית? הרי גם את הטקסטיל סיבסדו ועדיין כל מפעלי הטקסטיל בארץ פשטו את הרגל כבר לפני 15 שנה), אבל לחלק מהתעשיות המקומיות יש חשיבות אסטרטגית.

למשל חקלאות. אני מרוגז לא פחות ממך מהלובי החקלאי, אבל מדינה צריכה להיות מסוגלת לזון את עצמה למקרה של מלחמה כוללת או מצור.

אווו איך אני אוהב את האמרה הזואריך וייס
למדינת ישראל יש מאגרי חירום, שהמזון בו הורכב מתוצרת חול. אז אפילו החקלאים אי אפשר לסמוך החירום. אז למה הם קיימים?
אז יחדלו להתקיים. אם הם לא יעילים, שימצאו עבודה אחרת.ספק

לא. אין שום חשיבות אסטרטגית בחקלאות יותר מבכל תחום אחר. 

אין אף מדינה בעולם (למעט אולי ארה"ב) שמסוגלת לזון את עצמה במקרה של מלחמה כוללת. 

מצור? 

אתה אמיתי? 

אני מבין שבעולם שלך, עדיין לא בנו את המטוס... 

אולי תפסיק לבלבל את המח על סומליה?ספק

אין שם אפילו חופש עיתונות - אז אין לך מושג בגלל מה קורה שם.

כי אנחנו מדינה מפותחת. אגב, את רוב הרפורמותספק

עשה משה ניסים תחת יצחק שמיר. 

מאז, אין הרבה שינוי. 

ביבי עשה קצת ב-2003 כשר אוצר, אבל מאז, הוא עושה רק נזקים. 

למה להשוות לקנדה וארה"ב? כי אלו מדינות מפותחות, כמונו, עם קצב צמיחה קרוב לשלנו. 

צריך להיות דפוק ברמות כדי להשות אותנו למדינות לא מפותחות. 

אין שום דמיון בין ישראל לארה"ב בשום פרמטראקאי נצחוני

צמיחה גבוהה יש גם במדינות מתפתחות, אם זה הבסיס שלך להשוואה - הוא מאוד רעוע.

ישראל עם העבר הסוציאליסטי שלה, המצב הדמוגרפי, המצב הבטחוני והתקציבים המטורפים שהולכים למשרד הבטחון, הוועדים, ההסתדרות, העובדה שרוב העם רוצה "מדיניות חברתית" - צריכה לשמוח שהיא לא אוקראינה. ובהחלט צריך להודות לביבי גם על זה.

משעשע שאתה מזכיר את תקציב הביטחוןספק

ואז מספר שאין דימיון בין ישראל לארה"ב... 

רוב העם לא רוצה "מדיניות חברתית". קבוצות לחץ רוצות להמשיך להיות פרזיטיות על חשבון יתר האוכלוסיה. 

ביבי הוא ראש ממשלה כושל מבחינה כלכלית. 

אתה רוצה להודות לכישלון? 

תהנה. 

תלמד חשבוןאקאי נצחוני

ארה"ב מבזבזת פחות במונחים של תקציב\תל"ג. וגם רוב התקציב שלה הוא השקעה בבסיסים בחו"ל ובפיתוח טכנולוגי, שמביאים לה דיבידנדים נאים בתור השפעה מדינית וכלכלית. זה עדיין מפליא אותי עד כמה אתה הזוי להשוות בין ארה"ב לישראל ולצפות שיהיו זהות.

ואתה באמת חושב שהעם רוצה מדיניות כלכלית ליברלית? מעניין שאת המפלגה שלך שהיתה היחידה שהציעה מדיניות ליברלית בהדיא, העם בעט מחוץ לכנסת בבזיון. העם גם לא תמך לא בהפרטה ולא בקיצוצי קצבאות כשביבי עשה את זה. ולכן אולי תחשוב על זה מעט ותתחיל להעריך את הדברים הלא פופולריים שעשה נתניהו.

מבטיח לך שהרמה שלי במתמטיקה גבוהה בהרבה משלך.ספק

גם ישראל משקיעה בפיתוחים טכנולוגיים. 

מפתיע אותי גם כמה אתה מתקשה בהבנת הנקרא - אני לא רוצה להיות זהה לארה"ב - אני רוצה להיות יותר טוב מארה"ב. 

כן, העם שעובד, רוצה מדיניות כלכלית ליברלית. 

הבטלנים שרוצים לחיות על חשבון אחרים - רוצים "רווחה". 

תן לי לנחש, אתה "עובד" מדינה, נכון? 

יש הרבה יותר מדי בטלנים במדינת ישראל ונתניהו דאג שיהיו יותר כשניפח את מגזר נותני השירותים הציבוריים בעוד 20% בעשור האחרון. 

ומעניין שכל הפוליטיקאי מבינים שזה מה שהעם רוצהספק

פתאום בנט מדבר על שוק חופשי, על תחרות... נתניהו פונה לפייגלין וחותם אתו על הסכם שמדבר על כלכלה חופשית... ליברמן מדבר בנאום שלו אחרי הבחירות על הפחתת הרגולציה ועל הרצון שלו להתמנות לשר אוצר בממשלת אחדות... עוצמה יהודית מדברת על שוק חופשי!!

מה הפוליטיקאים יודעים שאתה עוד לא הבנת? 

אולי את זה...מסקמילים

* ליברמן זה לא כלכלה ליברלית. במקרה הטוב הוא יחלק את הכסף שעבר מ-א' ל-ב'. הכסף לא יגיע לכיס של האזרח. זה בערך כמו מתווה הגז  - את הכסף אתה לכאורה תספור בפנסיה שייעלמו לך. כך שאם אתה לא מאוכלי העוגה הקרובים אל תצפה להרבה (אבל אולי אתה מקרוב ולכן אתה מצדיע לרעיון).

** באופן אישי לא הייתי סומכת על ליברמן שיחד עם דרעי הריצו באותה עיר מועמד (משה ליאון). אתה לא יודע מה תקבל...בטח כשליברמן הגיע מאותו אזור, ברית המועצות, בה רווח הקומוניזם. 

* כשליברמן אומר "מדינה ליברלית" הוא עולה על גל הליברליות ומרחיב את גבולותיה ולמה לא? שידגים למצביעי זהות, בנט ואילת מה היא ליברליות! רק כדי שילמדו את מי הם בעקיפין מחזקים ועם מי הם לוחצים ידיים כשהם לוחצים (לא שלבנט ואילת זה צריך להפריע אבל כן למפלגה דתית שחוברת עליהם). יש המון רוסים ואוקראינים שאין להם זכות להינשא בישראל חרף היותם יהודים. הם מרגישים שהרבנות מתייחסת אליהם כסוג ב. תחושות דומות יש גם בקרב הציבור האתיופי. במקום שמשהו ישמע לצעקות ולעשות משהו...ליברמן רוכב כאן על גל קולות רוסי נוסף, ואף כפול כי נישואים אזרחים מדבר גם להומוסקסואלים וכו – אותו קול רוסי הוא הקול שמציל אותו בבחירות. למה לא לקטוף עוד כמה קולות? האם זה אומר שנראה נישואים אזרחים? ביטול מאגר ביומטרי? יגבילו את כהונת ראש הממשלה? ספק.

*  לא העם לא רוצה ליברליות כלכלית. כי רב העם לא עוסק במדיניות כלכלית בסדרי גודל כאלו. אין להם תכנונים או אידאלים ענקיים לעסוק בהם. בקושי זמן. רב העם הולך לעבוד בבוקר ומסיים מאוחר בלילה. חוזר לילדים, לניקיונות... אין להם ממש זמן לחשוב על מדיניות כלכלית למדינת ישראל. הם רוצים לחיות: בית, אוכל, מיטה, ואם יש להם די, מה עושים עם יתר הכסף – לא ממש מעניין אותם. הבעיה היא ב"די" כי כרגע לאנשים אין די לדירה, לסיים בשקט את החודש... ואולי זו גם הבעיה שלך? אולי זה לא הליברליות אלא האמונה שלך שהליברליות תפתור את המצוקה הכלכלית.

* "העם שעובד, רוצה מדיניות כלכלית ליברלית" סליחה, אך זו אמירה יהירה ומתנשאת. יש המון אנשים שעובדים במדינה. גם דתיים. גם לא דתיים ואין קשר בין מי שעובד למי שלא לבין הרצון שלו במדינת רווחה. מדובר על תפיסת עולם. הבחירות האלו לא עסקו בין שמאל כלכלי לימין כלכלי אלא עם מי ירכיב נתניהו את הכנסת הבאה, האם יישאר בשלטון או לא (חוק החסינות, חוק עוקף בגץ...), חלוקת תקציבים וכו'. ומכאן לנקודה הבא שאולי בעיקר עמדה כבסיס בבחירות:

** לחלק מהעם יש פחד עמוק מכפיה דתית. רואים זאת בערים כמו בית שמש, מעלה אדומים ועוד, בהם יש עלייה של קבוצות שטוענות שהם מדברות בשם ה', אך בפועל מרחקים אנשים עוד יותר מהדת. אותו ציבור רואה אירועים במימון ציבורי בהפרדה מלאה של נשים וגברים, משפחות וילדים ונחרד עוד יותר שכן אירועים אלו בין היתר יוצאים לפועל בזכות פוליטקאים בממשלה.  

** כאשר הציבור הדתי נמצא בתוך עצמו ולא מביע דאגה לאותו ציבור, אותו ציבור רואה את הציבור הדתי כציבור מתנשא ואגו-צנטרי – כל עוד זה לא נוגע אליהם – זה לא מטריד אותם, ולהפך, אולי זה גם לא ממש מטריד אותם ההפרדה - אז אותו ציבור שלא בהכרח חילוני - בבית שמש נבחרה אישה דתיה - חובר לאנשי כוח חילונים שרק מחכים שיפלו לידיהם, ומחבק אותם ואומר להם כמה אותם הם מקבלים. להבדיל מהדתים החרדלים שרואים בהם סוג ב... כך הציבור הדתי מרחיק מעליו קבוצות שמוצאות עצמן רחקות יותר מהציבור הדתי ומתחלנות עם השנים.

סיכום: ככה זה כשכול אחד דואג לעצמו וכולנו בסוף רודפים אחר כוח וכסף. שוכחים את מי אנחנו עובדים.

ליברמן אמר שהוא איש של השוק החופשי.ספק

זה לא אומר שהוא כזה- אבל זה אומר שהוא מבין איפה נמצאים הקולות. 

דווקא מי שחווה קומוניזם, מבין את החשיבות של השוק החופשי. 

אנשים שלא מבינים את הקשר בין ליברליות כלכלית לזה שעולה להם כאן יותר לגור, לאכול ולנשום - הם טיפשים. 

ליברליות כלכלית הובילה לשפע בכל מדינה שבו ייושמה. ככל שהשוק חופשי יותר, המצב של האזרחים במדינה טוב יותר. 

בדקי את אינדקס הפיתוח האנושי מול אינדקס החירות הכלכלית. אין מנוס מהמסקנה הזאת. 

יש אנשים שכאילו עובדים - הרבה מהם עובדי מדינה, מורים, פקידים מיותרים ועוד - שהם לא באמת עובדים. 

אלה שיש להם קביעות ולא צריכים יותר לעבוד. 

אגב, יש הבדל בין רווחה לשוק חופשי. אלו הם שני דברים שונים. 

מי שרוצה רווחה, בד"כ הוא לא זה שמשלם יותר מדי מסים. 

למעשה, הגענו למצב ש-91% מהמסים שהמדינה גובה מגיעים מ-20% מהתושבים - זה אומר ש-80% מהתושבים בקושי משלמים מסים אם בכלל... אז ברור שהם ירצו "רווחה". 

ואכן, רווחה הם מקבלים... קביעת תור לרופא מומחה נעה באזור השלושה חודשים. 

המתנה לבדיקות חיוניות יכולה להתארך ל-4 או 5 חודשים. 

החינוך חינם מספק לנו מורים עם ממוצע פסיכומטרי של 488 ושמבקר המדינה כתב בגדול שהם לא יודעים את החומר שהם אמורים ללמד... 

איזה כיף זה רווחה... 

במדינות רווחה אמיתיות, יש שוק חופשי וממסים בכבדות את כולם - כולל השכבות החלשות. 

(שבדיה, דנמרק, פינלנד - מה שנקרא, המודל הסקנדינבי). 

במצב כזה, יש הרבה שפע בגלל השוק החופשי וגם אז, ממסים אפילו את השכבות החלשות בכ-50% מהשכר שלהם - ואז במדינה שבה יש תרבות עבודה אמיתית - ולא ישראבלוף - אפשר להקים מערכת רווחה שגם היא מופרטת ברובה, דרך אגב. 

לחילונים נמאס מכפיה דתית. ולא, זה לא רק בבית שמש. 

גם בת"א אין להם אוטובוסים בשבת והם מאוד רוצים לבקר את סבתא בשבת. 

הם רוצים סופר פתוח ליד הבית בשבת אם הם נתקעים בלי חלב. 

מוזרים כאלה. 

כשכל אחד דואג לעצמו - אז העולם מתקדם. 

כמעט כל פיתוח משמעותי בעולם היה יוזמה פרטית שמונעת ע"י שורת הרווח של מי שיזם אותה. 

אם 80% מרוויחים מהשיטה ו20% מפסידים - היא לא תשתנהסודית
היא תשתנה כשמספיק אנשים יעזבו. זה מה שקרה בצרפת.ספק

יופי אז אנחנו מסכימים שליברמן לא יעשה שינוי כלכלי מסקמילים
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ט באלול תשע"ט 13:15

ההבדל בנינו הוא שאני חושבת שליברמן מבין כי הקולות נמצא אצל הציבור שמפחד מכפיה דתית והוא רוכב על עוד מספר גלים כמו נישואים אזרחים ופתיחת עסקים בשבת. [לכן תשמע אותו מדבר במושגים של נישואים אזרחים, שבת, ולא, במושגים כלכלים כמו פתיחת מכסות וכו]. 

מכאן שאין מה לשמוח שליברמן בממשלה. ליברליות כלכלית אתה לא תראה.  

במילים אחרות, אתה תראה משהו שמדבר על ליברליות אבל מישם אותה זה כבר רחוק ממך...

אגב אתה רומז בעקיפין שלכל מי שאין תומך במדיניות של רווחה ("מי שרוצה רווחה, בד"כ הוא לא זה שמשלם יותר מדי מסים", ומי משלם יותר מיסים במדינה? למי שיש יותר ממון).  

אם נשלול את הטיעון, לפי דבריך, כל מי שיש לו כסף תומך במדיניות אנטי רווחתית, לכאורה, ליברלית. אתה מגדיר את עצמך כמי שיש לו ממון כלכלי לרכוש דירה, מתמודד עם יוקר המחיה וכו?

ברור. ליברמן לא עושה כלום באף תחום.ספק

ליברמן מבין שהקולות נמצאים בכפיה הדתית וגם בכלכלה. 

הוא בהחלט מדבר על שוק חופשי - פשוט התקשורת נותנת לזה פחות דגש. 

אני לא רומז שום דבר - אני אומר את זה בצורה מפורשת:

אנשים בארץ שרוצים מדיניות רווחה הם אלה שיהיו הראשונים להתנגד לה אם זה אומר שיעלו להם את המסים. 

כמעט כל מי שנמצא ב-20% הללו, מתנגד למערכת הרווחה - ודאי במתכונתה הנוכחית. 

אני מגדיר את עצמי כמי שמשלם הרבה מאוד מסים בכל שנה. 

ובסוף, אני נתקע עם מערכת בריאות לא מתפקדת ועם מערכת חינוך כושלת לתפארת בשם הרווחה - ואם אני רוצה משהו נורמלי אני צריך לשלם בנוסף בפרטי. 

בסוף, זה מוביל ל"בריחת המוחות". 

במילם אחרות אתה טוען שההשקעה אינה שווה את הרווח?מסקמילים

ולחילופין אתה עוד אדם, כרובנו שצריך להמתמודד עם יוקר המחיה, קשיים בלהשיג דירה וכו? לכן צריך להחליף את השיטה?

אני טוען שמערכת ממשלתית היא תמיד לא יעילהספק

ברמה המעשית ולא צודקת ברמה במוסרית. 

אני לא צריך את העזרה של המדינה - אני רק צריך שהיא לא תפריע לי. 

בלי ה"עזרה" של המדינה, הייתי קונה היום איזו דירה שאני רוצה בכל מקום שאני רוצה ואפילו בלי לקחת משכנתא. 

סביר להניח שעוד היה נשאר לי עודף לדירה להשקעה... 

אני עוד במצב טוב - יש כאלה שאצלם לא מדובר על דירה, אלא על בחירה בין עבניה, מלפפון, קוטג/ ואבוקדו. 

כן, השיטה דפוקה. 

אז אתה גם מתנגד לרעיון של קיומה של מדינה?מסקמילים

או שזו רק השיטה של הכלכלה?

לא. מדינה צריכה להיות כדי לשמור על החוק והסדרספק

כלומר, למנוע אלימות ולשמור על הביטחון.  

כל דבר אחר, רק מיותר ומזיק. 

אין שום דבר אחר שהתערבות המדינה מועילה בו. 

אנחנו אנשים בוגרים שמסוגלים לפתור את הבעיות שלנו בעצמנו ואין שום סיבה להאמין שפקיד כלשהו יעשה עבודה טובה יותר. 

"אלמלא מוראה, איש את רעהו חיים בלעו".

זו ההצדקה לקיומה של מדינה. 

ובמשפט המלך מופיע שהוא מביא ומוציא את העם למלחמה. 

זהו. 

אז יש לי כמה בעיות עם הטיעון שלךמסקמילים

אני מסכימה שיש בעיות עם המדיניות ששמה לכאורה "רווחה" (לא אכנס לדיון אם אני מסכימה שיש בישראל מדיניות רווחתית או לא) אך בניגוד אליך אני לא חושבת שצריך לשנות אותה אלא לתקן את הכשלים שבה. למה? כי זה שיש כשלים בשיטה לא אומר שהבסיס שלה אינו נכון.

כנ"ל עם קיומה של מדינה.

לדוג' המשטרה בימינו אינה עובדת. חצי מהשוטרים לא עושים כלום במהלך העבודה שלהם, בד"כ נושאים שניתן לפתור אותם נסגרים מ"חוסר עניין ציבורי", יש שחיתות, גניבות של בע"ח, הטרדות בידי שוטרים, גזענות ועוד. התקשורת עושה את עבודת המשטרה בנאמנות טובה יותר.

למה לא לסגור את המשטרה? להפסיק את קיומה? אולי להחליף אותה? לשלם לבדואי לשמור על הבית או לחברת אבטחה?

אני חושב שזה לא נכון ברמה המעשית וברמה המוסריתספק

ברמה המעשית - כל דבר שהמדינה מנהלת, נראה ככה. 

אין שום מערכת ממשלתית שמתפקדת אפילו בצורה סבירה מינוס. 

ברמה המוסרית - לאף אחד אין זכות לקחת מאדם אחד ולתת לאדם אחר. מי שרוצה להפגין את נדיבותו, שיעשה זאת על חשבונו. 

אני מבטיח לך שפתאום תראי שאנשים הופכים להרבה פחות נדיבים. 

תציעי לתומך מדיניות הרווחה הנלהב את המודל הסקנדינבי וצייני בפניו מה יהיה שיעור המס אותו הוא ישלם. 

מהר מאוד הוא יתנגד למדיניות רווחה. 

משטרה, בתי משפט וצבא, אי אפשר להפריט כיוון שאז מה שנקבל זו מיליציות וארגוני פשיעה. (שזה לא רחוק מהמצב כיום). 

מה כן אפשר לעשות? 

לתת לאזרחים להצביע עבור משרת התובע הכללי המחוזי ועבור מפקד תחנת המשטרה.

זה ייתן לעוסקים בדבר את התמריץ לעשות את עבודתם בצורה הטובה ביותר במידה והם מעוניינים להמשיך בתפקידם. 

אם אין תמריץ, אנשים לא עובדים. (כמו כל עובד עם קביעות במערכת הציבורית). 

אז למהמסקמילים

ברמה המעשית נראה לך שח"כ יפעל למען המטרה שלך? אם המערכת לא עובדת אולי יש לה סיבה והיא נעוצה מראש באלו ששם, ואלו ששם, צריכים לעבור דרך כדי להגיע לשם, ואותה דרך מראש מכריחה אותם להיות תלוים באנשים נוספים. איזה תמריצים את נותן להם? ממון? 

ברמה המוסרית - אתה מאמין שמתווה הגז הוא מוסרי?

"אני מבטיח לך שפתאום תראי שאנשים הופכים להרבה פחות נדיבים" אגב בשל טיעון זה אני בדיוק דואגת. כי אכן אנשים יהיו הרבה פחות נדיבים וכאשר לא עוזרים לנוער בסיכון, כאלו שנופלים בין הכסאות וכו' הפשיעה גדולה, הגניבות וכו.

אם לא ניתן להפריט משטרה, בתי משפט ועוד אתה למעשה מותיר את אותה מערכת. כי למעשה כל המערכת קמה מתוך צרכים שנתנו להם מענים. לא חושבת שכאשר משהו הקים את רעיון הממשלה הוא עשה זאת מתוך אידאלים תרומתים. 

אתה גם יכול להקים פה דמוקרטיה ישירה שכל החלטה תהיה בידי הציבור. למה לא?

עכשיו מה זה ביטחון?מסקמילים

האם ביטחון כלכלי זה לא ביטחון?

מדיניות רווחית מגיעה מתוך תפיסה של מניעת פשיעה, שמירה על פערים של עושר ועוני ועל ידי כך המנעות מגניבות, רציחות ועוד.

מניעת אלימות.ספק

לא. ביטחון כלכלי זה לא ביטחון. 

מניעת פשע נעשית באמצעות אכיפה וענישה. 

פערים חברתיים הם מצוינים והכרחיים עבור חברה משגשגת. 

זה אומר שיש תגמול לעבודה קשה. 

אם זה כואב למישהו בעיניים והוא פועל באלימות, אז מקומו בכלא. 

זה לא מניעת אלימותמסקמילים
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ט באלול תשע"ט 18:07

הפוך זה עידוד. כשיש פערים אנשים מקנאים, תאווים והתוצר הוא שאנשים מוכנים להסתכן למען תגמול גם ברציחה, חטיפה וכו. כי ברגע שיש פערים קשה לצמצם אותם אז עוקפים את המערכת ומוכנים להסתכן. מה הכוונה שביטחון כלכלי זה לא ביטחון? אז מה זה? אנשים רוצים לחיות. לחיות פרושו ביטחון כלכלי. למה אתה מגן עליהם מפני טילים אך לא מפני גסיסה איטית שנובעת מרעב?  

אשמח גם תשובה ללמה:

ברמה המעשית נראה לך שח"כ יפעל למען המטרה שלך? אם המערכת לא עובדת אולי יש לה סיבה והיא נעוצה מראש באלו ששם, ואלו ששם, צריכים לעבור דרך כדי להגיע לשם, ואותה דרך מראש מכריחה אותם להיות תלוים באנשים נוספים. איזה תמריצים את נותן להם? ממון? 

ברמה המוסרית - אתה מאמין שמתווה הגז הוא מוסרי?

אם לא ניתן להפריט משטרה, בתי משפט ועוד אתה למעשה מותיר את אותה מערכת. כי למעשה כל המערכת קמה מתוך צרכים שנתנו להם מענים. לא חושבת שכאשר משהו הקים את רעיון הממשלה הוא עשה זאת מתוך אידאלים תרומתים. 

אתה גם יכול להקים פה דמוקרטיה ישירה שכל החלטה תהיה בידי הציבור. למה לא?

פערים זה הותרת אנשים לגוויעה ברעב???עוד סתם אחד
למה, זה שאתה לא מרוויח כמו מנכ"לית בנק לאומי גורם לך להתקפי בולמיה או לחוסר תיאבון קיצוני?

יש הרבה אנשים שמרוויחים יותר ממני, וב"ה יש לי בטן, וגם לילד שלי יש מה לאכול. אין קשר בין פערים לחיים בכבוד.

וכן, מתווה הגז *מאד* מוסרי בעיניי. גילו את הגז הזה בעקבות העובדה שמשקיעים שילמו ממון עצום כדי לחפש אותו (ההערכה היא כמיליון דולר ליום!). לא על ידי זה שאני במקרה גר במדינה שבה מצאו את הגז הזה. אז ברור שמדינה מרוויחה ממסים, אבל מאד הגיוני לתת הטבה למשקיעים שהסכימו לבצע את ההשקעה הזאת. אלמלא הם גם את המס הזה קופת המדינה לא היתה מקבלת - פשוט כי הגז היה נמצא שם אבל אף אחד לא היה יודע עליו.
אז כן, זה מוסרי מאד בעיניי.
אסבירמסקמילים
עבר עריכה על ידי מסקמילים בתאריך י"ט באלול תשע"ט 19:09

"ביטחון כלכלי זה לא ביטחון"

* אם אין לך ביטחון כלכלי זה אומר שגם יש מצב שלא יהיה לך מה לאכול וכן הרווחה היא בין חלק הגופים שמעברים אוכל, שעות פעילות לילדים מבתים לא משהו ועוד. כפי שאמר ספק אנשים פחות ירצו לתרום מכספם למען אותו ציבור אז זה אומר שכן אנשים ירעבו יותר ברחוב, יהיו מסוממים יותר וכו. 

* אנשים היום גונבים לחם, מטרנה, נייר כסף מהסופר - את כולם תכניסו לכלא?

* כמה פערים. אם אין מי שאומר די לפערים הם יגדלו ויגדלו ושיעור פשוט ביותר: העולם נולד מאוזן. כשלאחד יש לשני אין. 

מתווה הגז מאוד מוסרי, יאלה בוא נפתח את זה

1. מה מוסרי בכך שחשבון החשמל שלי עלה?

2. מה מוסרי בכך שמשאב טבעי שהיה שייך לכולם, לדוג', ים המלח נהרס?

3. מה מוסרי בכך שאסבול מפליטות הנפט בים (אותם אגב המדינה בוודאי תממן בניקיונות וכ')

4. הם לא השקיעו ממון עצום. הרבה אנשים במהלך השנים השקיעו ממון. זה ידע שהצטבר שנים על גבי שנים. זה נטו מזל.

5. אבל אתה בעד הקטנת מיסים. אז מה עכשיו הדיון של מיסים? 

6. איך לתת לקבוצה קטנה של אנשים בעלות כזו גדולה על משאב טבעי זה ליברלי? איפה השוק החופשי?

אגב אני בטוחה שאתם המיצגים את עניין המוסר בטוחים בעצמכם שקנאה ותאווה הם מוסרים ביותר

כל כך הרבה הנחות יסוד מופרכות שאין לי איך להתחיל בכלל דיוןעוד סתם אחד
ההנחה שהעולם 'נולד מאוזן', נניח. זה שאנשים גונבים כי אין להם כסף בכלל לקנות (ולא נניח כי הם רוצים להשתמש בו לדברים אחרים). ואיך מתווה הגז קשור לים המלח, לא הבנתי? וכל השקעה תלויה במזל, ועדיין שווה לך לעודד השקעות.

והפיסקה האחרונה לא רלוונטית בשום צורה שהיא לדיון. השאלה מה טוב מבחינה כלכלית ואיך יש להתייחס להשקעה אחרי שהיא כבר נעשתה - בכלל לא רלוונטית בשום צורה שהיא לסוגיות האישיות שהעלית. לא בא לך לרדוף אחרי ממון וכבוד? סבבה, אבל אל תצפה שמישהו אחר ישקיע ואתה תקבל את הכסף שלו.
הבנתי רק על מדיניות "רווחתית" מותר לדבר בדיעבדמסקמילים

השחצנות של אנשי הערוץ הזה בלתי נסבלת. הן מהצד הדתי והן מהצד החילוני. כולכם בלתי נסבלים אבל בחיי דומים! כל כך ראויים זה לזה. 

אם @ספק מעוניין להמשיך לדון באופן בוגר, ענייני ואינטליגנטי שלא שואל אותי איך משאב טבע כמו ים המלח ומשאב טבע אחר קשורים זה לזה - אדון איתו.

עד אז ספק אשמח להסבר עמוק מה כל כך מוסרי בכל הנקודות שציינתי ולא התחמקות. תודה ושבת שלום

את מכירה מישהו שאין לו מה לאכול?ספק

תכתבי פוסט בפייסבוק והמקרר שלו יהיה מלא בתוך רבע שעה. 

כתבי לי בפרטי ואני אדאג לזה בעצמי. 

שעות פעילות לילדים זה חרפת רעב? באמת? 

אנשים תורמים והרבה. 

האנשים שמצדדים בכפיה יהיו הראשונים להתנגד כשירצו לכפות גם עליהם להשתתף בענין. 

המצב כרגע הוא שרוב כספי הרווחה הולכים לשום מקום. 

את יודעת שאם תיקחי את כל תקציב הרווחה ותחלקי אותו בין רבע מהמשפחות במדינה (אלא שמוגדרות "עניות") - כל משפחה תקבל 300,000 שקלים בשנה?

עושקים כאן שני עשירונים כדי לממן שחיתות מטורפת (ולא מעט בדואים שחיים בפוליגמיה) וכל היתר מוחאים כפיים כי זו "מדינת רווחה". 

לכן, אני בעד המודל הסקנדינבי למרות שכנראה שאני אשלם יותר מסים. 

למה?

כי ברגע שגם האחרים ישלמו הרבה מסים, פתאום יהיה אכפת להם לאן הכסף הזה הולך. 

את מכירה מישהו שגונב לחם או מטרנה? וסליחה, אבל ממתי מישהו אוכל נייר כסף? 

מי שגונב צריך להיענש. 

אם מישהו גונב ממך, את יכולה לוותר לו אם את רוצה. 

במקום לגנוב, אפשר לבקש. 

ואם הפערים יגדלו? 

את יודעת מה הפער ביני לבין מארק צוקרברג? 

עצום. ענק.פסיכי לחלוטין. 

אבל מה אכפת לי? 

שיהיה לו לבריאות ושיקנה לעצמו עוד יאכטה על הדרך אם בא לו. 

מפרגן לו מכל הלב. 

העולם לא נולד מאוזן והוא לא משחק סכום אפס. 

זה לא שאם לאחד יש לשני אין - בעולם כל הזמן נוצר ערך חדש. בנית כיסא? יצרת ערך שלא היה קיים קודם. 

לא לקחת מאף אחד את הכיסא שבנית - פשוט הרווחת בלי שאף אחד יפסיד מזה. 

ויש אנשים מוכשרים יותר ויש מוכשרים פחות, יש שמוכנים לעבוד יותר קשה ויש שרוצים רק להתבטל ולהתבכיין. 

1. מה מוסרי שמחיר החשמל שלך עלה? שהמחיר הריאלי של חשמל גבוה אפילו יותר. 

הוא מסובסד מכספי המסים של שני העשירונים העליונים. 

2. אני לא זוכר שגילו מצבור גז בים המלח. 

3. אין נפט - זה גז ואת מוזמנת למחות ולעבור לאור נרות. 

4. ננניח שזה נטו מזל - וזה לא כי לקח להם שנים למצוא את המאגרים ומאות קידוחים כושלים שעלו להם מליארדים - את חושבת שיש לך זכות להיכנס לקזינו ולקחת מזוכה את הרווחים שלו כי הוא הרוויח את הכסף במזל? 

5. כי זה עדיין משאב טבע ולכן יש תמלוגים למדינה בהתאם להסכם שנקבע מראש. 

6. אף אחד לא נתן להם בעלות. 

את יכולה עכשיו, להגיש בקשה לקדוח בים התיכון בחיפוש אחר גז. 

את גם יכולה לרכוש מניות של חברה שעוסקת בתחום. 

המון בהצלחה. 

מצד אחד "קנאת סופרים תרבה חכמה" ומצד שני "לא תחמוד". 

שפע מעודד אלימות?ספק

מי שמקנא, שיתאפק או שיישב בכלא. 

פערים ישנם ותמיד יהיו. 

ככה זה בחברה שמתגמלת יצרנות ותפוקה. 

חברה שלא מתגמלת יצרנות ותפוקה אפשר למצוא בונצואלה ובבריה"מ. 

ביטחון כלכלי הוא לא ביטחון. 

לאף אחד אין זכות לכסף של אחרים וכל זמן שאף אחד לא פוגע בגופו או ברכושו, זה לא קשור לביטחון. 

את רוצה לתת לאנשים את הכסף שעבדת בשבילו?

בכיף. לכי על זה אם את רוצה. 

את מכירה אנשים שגוססים לאיטם ברעב? כי אני מכיר אנשים מאוד עניים ומסכנים שצריכים לבחור בין אייפון לגלקסי. 

ברמה המעשית:

אכן, זו בעיה. לח"כים אין שום תמריץ - ודאי שלא במצב הקיים - לפעול למען האזרחים. 

השיטה הנהוגה בישראל היא גרועה והמחנאות כאן הפכה לעיקר ההצבעה. 

אנשים מדברים על ימין ושמאל כאילו מדובר על דרבי בין מכבי להפועל חיפה. 

איך לתקן את זה? 

יש רק דרך אחת שאני מכיר - החלפת שיטת הממשל הנוכחי בשיטה נשיאותית ובחירה ישירה לכנסת לפי מחוזות. 

במקום שכל ח"כ יתחבא מאחורי משמעת סיעתית או קואליציונית - הח"כ שלך יצטרך לעמוד מולך בתום הכהונה שלך ולהסביר לך למה הוא, באופן אישי, ראוי לאמון שלך. 

השיטה הזאת גם תפתור אותנו מבעיות הקואליציה והאופוזציה - כיוון שלא יהיה בהן צורך והנציגים יצביעו לפי עמדתם העניינית. 

כן, זה מדהים לחשוב על ח"כ שמצביע בצורה עניינית על הצעת חוק... 

כרגע, כל זמן שזה לא קורה, התמריץ בעיני הוא לדפוק את כולם. מסתבר שיש לפחות שמונה מנדטים שחושבים כמוני וזה מספיק. 

ברמה המוסרית - מתווה הגז לא מוסרי כלל. הוא פוגע באנשים שהשקיעו מכספם וסיכנו הון תועפות כדי לחפש את הגז ולדלות אותו מקרקעית הים. 

החברות שקדחו היו חברות שהונפקו בבורסה וכל מי שהיה מוכן לסכן את כספו ברכישת מניות שלהן, היה יכול לעשות זאת. 

מתווה הגז הזה הוביל למצב שחברות בינלאומיות לא רוצות יותר לחפש גז בחופי ישראל ויכול להיות שיש מאגרים נוספים ועצומים שלעולם לא יתגלו. 

אפשר כמעט להפריט את המשטרה ובתי המשפט. 

כפי שציינתי לגבי המשטרה, אפשר גם לאפשר למתדיינים להישפט בפני בית דין שהם רוצים ולקבל פסק דין עם תוקף כמו של בית משפט. 

דמוקרטיה ישירה זה מאוד קשה טכנית לבצע. 

לא רואה איך זה אפשרי - אבל אפשר בהחלט להחזיר את הכח לעם בהרבה מאוד תחומים. 

אתה עונה לא עניינימסקמילים

אני שואלת א' ואתה עונה ב.

אני מבינה שלא אקבל תשובות לשאלות שבקשתי

לא ביקשתי ממך המלצות לפתרונות.  

לידיעתך ראיתי אנשים שאין להם מה לאכול בישראל. ראיתי גם ילדים שבחורף מתקלחים במים קרים אבל הבעיה שאני מציגה עמוקה יותר והעובדה שאינך רואה אותה מראה את הניתוק המוחלט שאתה חי בו.

יש ילדים שחוטפים אלימות בבתים. אני מכירה אנשים שמטפלים בילדי פנימיות כיתות ב' -ו'. אתה יודע למה ילד נמצא בפנימיה בכיתה ב? ילדים בכיתות ו שבחרו בפנימיה? אלו ילדים שפשוט אין להם בית. אם משרד הרווחה לא דואג להם פשוט אין להם.  

זה שאתה לא רואה - אין לי מה לעשות עם זה משהו. אבל אם קצת תפקח עינים תבין שזה לא כזה רחוק ממך.

"אלו ילדים מגיעים לפנימיות? היו סביבנו הכל מהכל. רוב הילדים מגיעים מרקע של מצוקה בבית, חלק דרך לשכות הרווחה, חלק מבחירה, להיות רחוקים מהקשיים"."

נכון לכרגע אני לא שומעת פתרונות עניינים לבעיות שעמן מתמודדת הרווחה. נראה כי אתה חושב שהרווחה היא ארגון לחלוקת אוכל בלבד. ואתה לא רק לא מציע פתרונות לאותם ילדים אתה אפילו לא רואה בקיומם. 

זה שאתה מאמין שהפתרון הוא להכניס את כולם לכלא "מי שמקנא, שיתאפק או שיישב בכלא" - זו איננה תשובה עניינית

את גרה במדינה שאין בה חמלה.אוהב א"י והעם

אני כותב מאוד לענין - את כותבת בסיסמאותספק

ואני מסביר לך למה הסיסמאות הללו לא קשורות למציאות. 

אין בארץ אנשים שאין להם מה לאכול ואם יש, הם טפשים. 

כל אחד שיילך לסופר ליד הבית ויבקש חבילת פסטה ממישהו, יקבל. 

את מכירה מאפיה שלא תיתן לאדם מסכן כיכר לחם?

יש מאפיות וחנויות של פירות וירקות שבסוף היום מחלקות את מה שנשאר. 

יש עמותות שמחלקות סלי מזון במאות שקלים על בסיס שבועי. פרטיות לחלוטין. 

עכשיו את מתחילה לדבר על דברים אחרים כמו ילדים בסיכון. 

לא הזכרת את זה עד עכשיו. 

מה את חושבת שעדיף - שהקהילה תבנה לעצמה מנגנון להתמודד עם מצבים כאלה - ואנשים מהקהילה שמכירים את הנפשות הפועלות יהיו אחראיים לו או שאיזה פקיד בשלט רחוק יקבל החלטות הרות גורל בנוגע לאותם ילדים? 

לא חסרים סיפורים על ילדים שאיזו פקידה מרושעת הוציאה מהבית למרות שגם ההורים וגם הילד רצו להישאר ביחד. 

מנגנון הרווחה בישראל לא מתפקד. 

אם מנכ"ל המשרד לשעבר אומר שמחצית מהילדים שהוצאו מבתיהם לא היו צריכים להילקח מהוריהם - אז משהו מאוד רקוב קורה שם. 

זה לא משהו שצריך להיות ממשלתי ולא מנוהל ברמה הארצית. 

הנה, שמעת פתרון מאוד פשוט - קחי אחריות. את ואנשים כמוך, קחו אחריות במקום לזרוק אותה על חבורת פקידים עם קביעות שלא ממש מעניין אותם שום דבר מלבד לשחק סוליטר כל היום. 

וכן, מי שקשה לו שלאחר יש יותר ממנו והוא גונב, שיישב בכלא. 

זו תשובה סופר עניינית. 

"לא תחמוד" זו אחת מעשרת הדיברות למיטב זיכרוני.

אתה רוצה לשכנע אותי כמה מתווה הגז מוסרי, ליברלי וטוב לאזרח?מסקמילים

ולא אתה לא עונה לעניין.

אני דנה על ילדים שמכים אותם בבית ואתה ממשיך לרשום לי הרצאה על ילדים רעבים. 

מוסרי מאוד ולנסות לשנות אותו, זה גם לא חכםספק

כי זה מבריח השקעות. 

מי יחפש פה גז אם המדינה לא עומדת מאחורי החוזים שהיא חותמת עליהם? 

ואני עונה מאוד לענין - את פשוט מתעלמת כי אין לך מה לענות לענין. 

העתק -הדבקמסקמילים

עניתי. זה שאתה לא מסוגל לראות - מה יכולה לעשות?

אתה מצד אחד מצטט שאנשים הם אגוצנטרי, "אני מבטיח לך שפתאום תראי שאנשים הופכים להרבה פחות נדיבים"(אני חושב שזה לא נכון ברמה המעשית וברמה המוסרית - אקטואליה וחדשות)  ומצד שני רוצה להפקיע מהממשלה את האחראיות. יש לך כשל בהנחה. בפרט שאיני מסכימה עם הגישה "להכניס את כולם לכלא". לא עדיף שאדם יעבוד בחצי מזמנו מאשר שאתה תממן את כסאו החם בתא הכלא? [אין צורך לענות]

אשמח תשובה לשאלות האלו - נראה אם אולי פה אצליח יותר:

1. מה מוסרי בכך שחשבון החשמל שלי עלה?

2. מה מוסרי בכך שמשאב טבעי שהיה שייך לכולם, לדוג', ים המלח נהרס?

3. מה מוסרי בכך שאסבול מפליטות הנפט בים (אותם אגב המדינה בוודאי תממן בניקיונות וכ')

4. הם לא השקיעו ממון עצום. הרבה אנשים במהלך השנים השקיעו ממון. זה ידע שהצטבר שנים על גבי שנים. זה נטו מזל.

5. אבל אתה בעד הקטנת מיסים. אז מה עכשיו הדיון של מיסים? 

6. איך לתת לקבוצה קטנה של אנשים בעלות כזו גדולה על משאב טבעי זה ליברלי? איפה השוק החופשי?

עניתי לך על הכל.ספק

אין אצלי שום כשל. 

את יכולה לחפש בתגובות שלי למעלה. 

אין נקודה אחת שלא התייחסתי אליה. 

את פשוט מתעלמת מכל מה שכותבים לך בגלל שאין לך שום טענה עניינית. 

"מה מוסרי שחשבון החשמל שלי עולה?"

אפילו לטענה המטופשת והילדותית הזאת התייחסתי למרות שהיא לא ראויה לתגובה. 

מה עוד את רוצה? 

אני בודקת מי אתה מסקמילים

כל טוב!

מה את רוצה לדעת?ספק

אני לא מסתיר כלום. 

כלום. כל טובמסקמילים

מעניין מי את... בטח דפני ליף...ספקאחרונה

והסיכום הוא שאולי בנט ירא שמיםמסקמילים

ובנט, מיצג הילך רוח מסוים של דתים, שמאמין שהבנות שלו ישארו דתיות, והלוואי שכך, אבל הוא פשוט מעולם לא חי בעולם החילוני החומרי כדי להבין כמה מהר אתה מאבד את ה' ומתחיל לרדוף אחר הכסף, הכבוד והכוח...אז יש אולי מי שיתנחם אם בנט יקים יחד עם גנץ ממשלה וחושב שבזה יש תקווה לדתים...אבל הם פשוט לא רואים לאן לוקחים אותם... 

כמה קללות, חבל.סודית

מעניין שאת לא כותבת את זה לו. הוא התחיל עם זה.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט באלול תשע"ט 09:16

כך הוא כתב:

"מעניין למה כל תומכי פייגלין שהכרתי לא בדיוק מחוברים עם כל הברגים...פלא."

עכשיו בואי נראה כמה יושרה יש לך לכתוב גם לו משהו בנושא. 

החירות להגיב למי שאני רוצהסודית
יש לך זכות להיות צבועה. בהחלט. ספק

ממה יש לשמוח? מה שהסקרים הראו התממש.בא לי בירה
ביבי צריך את ליברמן לממשלת ימין.

יהיה מו"מ לוחץ וארוך,
ועד הדקה ה-90 לא נדע כלום.
לא יודע. מאחד השרשורים כאן היה נשמע שאתה עף על ליברמןחסוי מאוד

ואינו מן הנמנע:

לא עף. מצביע לובא לי בירה
אכן, אני שמחה וצוהלת.cintetit

אני לא מרוצה!!!!!!אוהב א"י והעם

להלן ציטוטי מהעבר:

"... עדיף ממשלת ליכוד שתמשיך למשול. לא מגיע לכם שינוי,"

"ליכוד

מפלגה שחבריה מפחדים וסוגדים לביבי שסוגד ומפחד משרה.

לקיים את הכתוב: "כֹּל אֲשֶׁר תֹּאמַר אֵלֶיךָ שָׂרָה שְׁמַע בְּקֹלָהּ כִּי בְיִצְחָק (יאיר)  יִקָּרֵא לְךָ זָרַע." 

אידיאולוגיה: תאבת שלטון בכל מחיר.

כחול לבן

מפלגה שחבריה שונים זה מזה אידיאולוגית וספק אם יוכלו לנווט את הספינה לכוון אחד.

אידיאולוגיה: רק לא ביבי.

דעתי האישית: מבין שני המפלגות הללו עדיף ליכוד.

ימינה

מפלגה שחבריה מחוברים באיחוד טכני (גניבת דעת לשמה). ראשת המפלגה מעידה על עצמה:

"אני (לא אנחנו) מכוונת גבוה". כמו כן מעידה על מספר שלוש שהוא חם מזג.

אידיאולוגיה: רק לא שמאל.

שס ודגל התורה

שתי מפלגות שדבקות קודם קול ביהדות התורנית ולמכסם תקציבים למטרה זאת.

אידיאולוגיה: ...ולימוד תורה כנגד כולם.

המפלגה הדמוקרטית

מפלגה שחבריה באמת ובתמים מאמינים בחתירה לשלום אבל לא מתפשרים

על סוגיות בטחוניות. לדידם בטחון המדינה הוא החתירה לשלום. ראוי לציין שהעבר מוכיח שלא כמו אחרים

הם חותרים לשלום מבלי לישם בשטח.

אידיאולוגיה: "עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל".

העבודה גשר

סוף סוף מפלגה שהעמידה על ראש שמחתה את הרווחה של אזרחי מדינת ישראל.

אידיאולוגיה: "וְכִי יָמוּךְ אָחִיךָ וּמָטָה יָדוֹ עִמָּךְ וְהֶחֱזַקְתָּ בּוֹ גֵּר וְתוֹשָׁב וָחַי עִמָּךְ. "

מי יתן ועם ישראל סוף סוף יבחר את הבחירה הנכונה עבורו."

אתה יכול להסביר מה ההיגיון?סודית
הוא רוצה ממשלת אחדות חילונית. אבל הרי לכזאת הוא מיותר.
מה הוא השיג?
הסיפור עם מרטין שלאף זה ההסבר?
אולי, רק אולי, הוא אשכרה חושב שהגיע הזמן לממשלה בלי קבוצותספק

לחץ?

אולי הוא מבין את מה שכל מי שנמצא כאן לא מסוגל - שככה אי אפשר להמשיך?

איך כולם כאן מלמדים זכות על כל מי שפשע נגדם אינספור פעמים ("ביבי מנהיגות מוכחת... הצבעתי בעד ההתנתקות אבל שכחתם לי את זה...") - אבל לא מסוגלים לקבל את האפשרות שליברמן עושה את מה שהוא חושב שהוא המעשה הנכון? 

והוא אמר בעצמו - לא אכפת לו לשבת באופוזיציה. 

מהודעה להודעה אני מתחיל להשתכנע שאתה לא ליברלהסטורי
אלא אנרכיסט.

פעם היה על זה וויכוח בינך לבין @די"מ (שנעלם מאז מהפורום). אם אני זוכר נכון, אתה כן טענת שצריך ממשלה. כרגע נראה שאין מנצחים ומפסידים אלא רק מערכת שקורסת לתוך עצמה.
צריך מדינה. ממשלה, זה לא חובה.ספק

היא בד"כ מזיקה. 

כל זמן שאין ממשלה מתפקדת, אין שר אוצר פופוליסט שיפרוץ את יעד הגירעון, למשל... 

ושר אוצר אחראי גם לא צריך?הסטורי
איך יהיה צבא, משטרה, בתי משפט וכו'?
צריך גם חדי קרן לפרקונים... אני לא חושב שיצורים כאלה קיימיםספק

במציאות של מדינת ישראל. 

איך יהיה צבא? 

החשב הכללי מנהל את התקציב והוא לא יכול לחרוג ממנו. 

בן גביר פושעיהודי קטןן

בן גביר פושע..

עוצמה יהודית חבורה של מפגינים בשקל...

סמוטריץ אשם שבן גביר לא היה באיחודצדק משמים נשקף
אופיר סופר הסכים להתחלף עם בן גביר לתת לו מקום 6 וסמוטריץ מנע.
סמוטריץ פושע בגללו הפסדנו את הבחירות
נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.

בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.

אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

הנה, שברנו את המשוואההסטורי
אנחנו תקפנו בדחיאה, אירן לא תקפה אותנו.
הם השיגו בתמורה הפסקת אש מלאה בלבנוןברגוע
בעז"ה ובהשתדלותנו - לא תהיה. ובזאת תבחן ממשלתהסטורי
ישראל.

מודה, בשונה מהערכותי עד לרגע זה - הרושם הוא שטראמפ אכן נשבר ונכנע (עדיין מקווה שזה חלק מתרגיל הונאה מתוחכם וכבר היו תקדימים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות, אבל קשה לראות זאת).

אבל בזאת תבחן ממשלת ישראל! בסופו של יום, מי שאחראי לשלום ובטחון ישראל - זו רק ממשלת ישראל, שצריכה לשקול מה נכון לישראל. ייחסי חוץ הם אחד השיקולים, אבל לא השיקול היחיד וממש לא השיקול המכריע.

ההכרזה של שר הביטחון מהבוקר - חשובה ומאוד וכדאי מאוד שגם רה"מ עצמו יגיד בקולו דברים דומים. מדינת ישראל אינה חלק מההסכמות והיא צריכה, עם או בלי נשיא ארה"ב, להלחם על שלומה, בטחונה ושגשוגה.

"אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים"shaulreznik

לממשלת ישראל קוראים בנימין נתניהו. ומה לעשות שהוא די זקן, אבל מאז שהיה לפוליטיקאי, לא הצטיין בכישורי משילות. אז יהיה עוד סבב, עוד שיחה טלפונית לקקנית עם טראמפ, ואז בבחירות השמאל חלילה יגרוף את כל הקופה.

רק עניין של זמן שהחיזבאללונים יתגרו בישראלאיתן גיל

ולו כדי להביך את השלטון "המרכזי" (עלאק) בלבנון.

או אז ישראל תחזור לתקוף מכוח הזכות להגנה עצמית.

וגם, לא פוסל אפשרות שטראמפ החדש יארגן פגישה בין נתניהו לנשיא לבנון, כדי להסיט את דעת הקהל מהזגזגנות המופקרת שלו.

אמןברגוע

כרגע נראה שעצרו את הפעילות, מקווה שלפחות לא ניסוג מהכפרים שצה"ל נמצא בהם

טראמפ היה יכול להיכתב בהסטוריה כמנהיג האמיץנוגע, לא נוגע

ששינה את פני המאבק ברוע העולמי (ונצואלה, איראן וכו'. שנפילתן גם תחליש את סין) והביא לשלום אזורי נרחב, אבל במקום זה הוא בחר בפוליטיקה קטנה ובלבזות את ראש ממשלת השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק מול הרוע הזה. כרגע נראה שמה שיזכרו ממנו זה הרבה דיבורים, התקפלות מפוארת, מזרח תיכון ישן והסכם שאפילו עד סוף הקדנציה שלו לא החזיק מעמד.

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אנחנו לא נעלה לעולה כי יש לנו את הקב"הסודית

אבל מה שכתבת על טראמפ מדויק למרבה הצער.

בגד בנו ומסכן את קיומינו כאן ומזרים לאוייבים שלנו מאות מליארדים, בשעה שאנחנו תלויים בארה"ב לאספקת מיירטים ונשק. מי שלא מבין את עוצמת הבגידה חי בחלום

הזהרתי מפני טראמפ החדש אבל לא הקשיבו.איתן גיל

במובן מסויים דונאלד טראמפ הוא אריאל שרון. אם תרצי, דונאלד שרון ואריק טראמפ. שניהם שווקו כתקוותו הגדולה של הימין הישראלי ושניהם אכזבו כל אחד בדרכו.

השמאל הקפלניסטי רוכב על מבוכת הימין, ורגע השיא שלו יהיה אם יוכרז על חיסול מדינת ישראל. הילת. 

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימון

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

חחחחח...הסטורי
האמת שלפני שנים שאלתי אותו למה אף פעם לא רואים אותו בצמ"ע, בלנ"ו/נשו"ט, בביהמ"ד, או בעוד תחום עניין כל שהוא חוץ מאקטואליה...
אם תחפש- תמצאאיתן גיל

אבל בארגז הכלים שלך נמצא רק מוצר אחד- סמוטריץ', וגם אותו תפסיד בחודשים הקרובים

מוזמן לבדוק בכ.א. שלי, כמה הודעות שלי בכלל לאהסטורי
קשורות לאו"ח...
למה תחומי העניין שלך ושלי אמורים לעניין מאן דהואיתן גיל

כתבתי כמה פעמים בפורומים אחרים. האם עובדה חשובה זו מוסיפה לי ניקוד בעיניך.

ספרתי כשלושים פורומים, כן ירבו. אז מה? האם אני חייב להוכיח נוכחות בכולם.

ולמה הריון ולידה, או בישולים ומתכונים, ושאר ירקות, אמורים לעניין אותי, ומה אני יכול להוסיף לשיח שמתנהל שם.

תכל'ס, עשה טובה. הנח לי.

אויש. תנוחאיתן גיל

לך תמכור פיתות עירקיות...

ותמיד, תמיד, תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

וסיג לחכמה שתיקה.

גם אויל מחריש, חכם יחשב.

אם היית מחריש, היית נחשב לחכםנקדימון
זה נכון. 
Wishful thinkingshaulreznik

טראמפ הוא עסקן גס רוח וכסיל שאת אבחנותיו הרפואיות נדע אחרי שיעזוב את הבית הלבן. קרבות כלובים במסיבת יום ההולדת שלו מעידים על האיש יותר מכול. נתניהו הוא סתם ימין חלש המפטפט את עצמו לדעת, מאז 1996. לא צריך לחפש הגיון בשיגעון ובחוסר משילות. יהיה הסכם עם איראן, ביבי יפסיד בבחירות, וטראמפ ישמח לקדם "הסכמי שלום" עם הפלסטינאצים כדי לקושש את פרס נובל לשלום.

אני חושב שכולם משחקים בשטויות כדי להחביא את החשובמשה

והחשוב זה הזרבוב. כלומר ההרס היסודי שמבצעים עכשיו קבלני עבודות עפר. גם בדרום לבנון וגם בעזה. כל יום שעובר והורסים להם כפר, זה עוד מקום שהם לא יכולים לחזור אליו ונזק אמיתי.

אנחנו מכירים את הצבא שלנו שיכול ליסוג תחת פקודה פוליטית מממשלה פחדנית. אבל כפר שכבר נדרס ונהרס יהיה יותר קשה לשקם.

שיקום תשתיות זה אחד הדברים המהירים ביותרנקדימון
שמעתי הרצאה של גיא אביעד על עזה (חוקר חמאס וותיק) והוא סיפר שאחרי אחד המבצעים שנעשו בעזה לא רק שבתוך פחות משנה שיקמו את ההריסות אלא גם מה שנבנה היה פי כמה וכמה ממה שנהרס.

אז מה זה כפר בלבנון? בתוך שנה למפלצת שחתכת את ראשה יהיו שני ראשים.

לא כל כך מהר. גם לפנות הריסות לוקח זמןמשה

(וגם להרוס)

אז יקח 3 או 5 או 10 שנים, אז מה?איתן גיל
לקיחת אדמה זה כואב ועם כל השאר אפשר להסתדר
זה לא אותו דבר, אז רק פוצצוהסטורי
כעת, גם בעזה וגם בלבנון, משמידים להם לחלוטין
אז רק הרסו בתים ששימשו באופן ישיר ללחימהמשה

היום פשוט הרסו את כל הכפר. כפרים כפרים. 3/4 מעזה כבר לא קיים היום. וכל כפרי קו המגע בדרום לבנון גם לא.

כמה זמן לוקח להקים גבעה או חווה?נקדימון
אז תחשוב עכשיו בערבית מוסלמית עם ים של כסף ותמיכה וגב פוליטי ומנהלי. 
גבעה זה לא כמו שכונה עירונית צפופה.משה
כנראה שכחת איך נראיתנקדימון
ההשתלטות הערבית בשטחי c
שקופלה יפה יפהמשהאחרונה
למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.

העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.

אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.

הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.

בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.

את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.

על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימוןאחרונה
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
וכאשר אבדנו אבדנורועישםטוב

ישראל הפסידה במלחמה.

לא יאומן.

צבא הרבה יותר חזק בפער מהאחרים.

אלפי הרוגים, מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

שנתיים ו-8 חודשים.

400 מיליארד שקל.

ואחרי כל זה - הפסד בכל הזירות.

הכל בגלל ביבי.

טראמפ נתן לפחות 3 פעמים אישור לביבי גם לעשות הגירה מוחלטת וגם "לפתוח

את שערי הגהנום", ומה ביבי עשה - כלום. אפילו לא שם אתר אינטרנט

שכל עזתי יוכל להרשם כדי להגר משם.

לבנון - היו הרבה הזדמנויות לכבוש הרבה יותר או לפגוע בתשתיות, ומה ביבי עשה - כלום.

הוא גם טען למרבה הטיפשות שצריך קודם חמאס ואז חיזבאללה, במקום לתקוף אותם מההתחלה

ובגלל ההחלטה הטיפשית הדבילית הזאת הוחרב כל כך הרבה מהצפון.

יהודה ושומרון - הטרור פורח ומתעצם ולא השתנה שום דבר אסטרטגית.

סוריה - משטר יותר גרוע.

תימן - הכל עומד על תילו ומתחמש יותר.

ברחבי הארץ - מאות אלפי נשקים בלתי חוקיים.

השם של ישראל ניזוק בצורה קשה מאד ברחבי העולם.

ועוד אינספור נזקים עקיפים אחרים.

והכל בגלל הנרקסיסט ביבי שהדבר היחיד שמניע אותו זה רק להיות בשלטון וחוץ מזה כלום ושום דבר.

עכשיו איראן יחכו טיפה עד שטראמפ יעוף, ואז בשיטת הלאט-לאט שוב פעם יעלו על המסלול לגרעין,

לעשרות אלפי טילים בליסטיים, לחימוש מואץ של כל הפרוקסים הישנים וחדשים ועוד.

יש פה גם את הונאת ה-30 שנים האחרונות. ביבי כל הזמן מכר שהוא מי שיטפל בגרעין, והוא נכשל

כשלון חרוץ. איך אמרו בנט ולפיד כשהחליפו אותו - הם פתחו את המגירה כדי לראות מה ביבי עושה

בנושא ומה מצאו במגירה - כלום.

פשוט אפס מוחלט טוטאלי. דיבורים דיבורים, כריזמה כריזמה, אבל מתחת לכל, במבחן התוצאה,

במבחן המעשים - כלום ושום דבר. אויר חם ותו לא.

אתה מגזיםזיויק
ונראה שזה בכוונה ומסיבות פוליטיות 
אין כאן שום הגזמה. נהפוך הוא….סיעתא דשמייא1

… ההתייחסות שלך למהלך העניינים הוא נובעת בכוונה ומסיבות פוליטיות.

ההנהגה המדינית לאורך כל התקופה בזבזה לשווה השגים צבאיים. צה"ל התעשת מהר מאוד ממחדל השביעי באוקטובר בניגוד להנהגה המדינית שהוליכה אותנו מדחי אל דחי.

כנראה שאתה ושכמותך ימשיכו לדבוק בהנהגה הקיימת למרות כשלונותיה. אוי ואבוי לנו אם אתם תיצגו את רוב העם בבחירות הבאות עלינו.

כן כן נפתלי, שמענו אותךהסטורי

ישראל ניצחה בכל החזיתות, ניצחון יותר גדול מששת הימים. אנחנו בקווים יותר קדמיים ממה שהיינו - בכל החזיתות. צה"ל יושב בכתר החרמון, בכל הקו עד היבוק, כותש לקמח את הכפרים השיעיים עד הליטני וגם מצפונו. גם בעזה, רוב הרצועה בידינו ובדרך להפוך לטיילת. הגרעין האירני נסוג עשרות שנים אחורה, צבא סוריה על הטילים ששנים הפחידו אותנו מהם - הושמד. מטוסי חיל האוויר עושים בשמי אירן כבשלהם, גם בלי תיאום אמריקאי.

נכון, יש עדיין אויב, גם אחרי ששת הימים היה אויב. חודשים ספורים אחרי ששת הימים, פרצה מלחמת ההתשה. אבל מכאן ועד 'הפסדנו' - נו שויין.

שנפתלי בנט, שהקים ממשלה שכדברי ליברמן 'לא תוכל לעסוק בביטחון', שבנט שהתפאר שנגד עמדת גורמי הביטחון הכניס עשרות אלפי מרגלים, סליחה פועלים, מעזה, שמינה את הכושל רונן בר ולא הטיל ווטו על מסירת השטחים ללבנון ועל הפויילישטיק של מינוי הרצי רגע לפני הבחירות - לפחות ישתוק.

ישראל אכלה אותה 5 שנים אחרי מלחמת ששת הימיםshaulreznik

איראן משתקמת כבר עכשיו. זה לא שהמתחרים של ביבי משמאל, כולל בנט הנוכל, טובים ממנו, אבל הוא ימין גרוע, חלש ותבוסתני. 

כן.משהאחרונה

(לממשלה של בנט הייתה הצלחה אחרת)

ישראל מנצחת במלחמה שעוד לא הסתיימהאיתן גיל

ישראל נלחמת באויב הערבי מיום הקמתה עם הפוגות קצרות מועד פה ושם.

מלחמה זו תמשך קרוב לוודאי גם ב- 80 השנים הקרובות.

כי ראשי מערכות הבטחון בכל הזמנים מבינים את המזרח התיכון כמו שפותח שרשור זה מבין את ביבי.

לצד כל כשלונות ראשי מערכת הבטחון, יש מקום מפואר להתעלמות מהזגזגנות של הג'ינג'י האמריקאי ההפכפך דולנד טראמפ.

וגם לא נגרע חלקה של האופוזיציה המופקרת שלנו שמוציאה דיבתנו רעה בכל אתר ואתר.

איש ביצוע בעל דיעות,לשם שינויסביר11

הכותרת לא מתאימה למציאות. מצ"ב דוגמה לפוליטיקה מצילת חיים

חסר משוגעים אני?איתן גיל

בחכמת הבדיעבד הוא מספר לנו מה היה צריך לעשות?

הייתי ממנה אותו לחבר בועדת חקירה מטעם יצחק עמית ודפנה ברק ארז.

בעיניו כולם בזויים.

נתניהו בזוי. סמוטריץ' בזוי. בן גביר בזוי...

פחחחח... איש ביצוע חחחחחהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 19:28

מה הוא ביצע בחיים, חוץ מלחסום כבישים לפני שלושים שנה?!

התגובה שלפני העריכה הייתה מדוייקת יותראיתן גיל
פייגלין הוא פובליציסט ותו לאshaulreznikאחרונה

האיש לא מסוגל לנהל מכולת שכונתית, שלא לדבר על מפלגה. אגב, מה היו ההישגים של פייגלין בתקופת היותו חבר כנסת? מה עם תוכניתו הגרנדיוזית להשתלט על הליכוד?

מדבר סקר תרחק (?)מרדכי

בס"ד

"סקרים הם כמו בושם - אפשר להריח אותם, אבל לא כדאי לשתות", אמר שמעון פרס במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה־14 בשנת 1996 כשהתמודד ראש בראש מול נתניהו. אלא שמאז חלפו שלושה עשורים, והמציאות שבה נאמרו הדברים השתנתה לבלי הכר. אם בעבר התייחסו לסקרים בחשדנות רבה, הרי שכיום מדובר בכלי עבודה מרכזי, משוכלל ומדויק הרבה יותר, שגם אם אינו מסוגל לנבא את העתיד - הוא בהחלט יודע לתאר היטב את ההווה ולשרטט עבורנו את המגמות בפוליטיקה הישראלית.

ראשית חשוב להדגיש שהשימוש בסקרים אינו נחלתם הבלעדית של הפוליטיקאים. חברות מסחריות, רשתות ענק וגופים עסקיים מקבלים באמצעותם החלטות הנוגעות לתקציבים של מיליוני שקלים, השקות מוצרים וקמפיינים פרסומיים. שום מנכ"ל לא היה מוכן להסתמך באופן קבוע על כלי שאינו מעניק תמונת מצב אמינה, וגם אם הסקרים אינם מושלמים -  המציאות מלמדת שהם מספקים מדד בעל ערך רב להבנת הלך הרוח הציבורי.

אחת הטענות הנפוצות נגד הסקרים היא קיומם של "מצביעים שקרנים", כאלה שאינם חושפים בפני הסוקר את בחירתם האמיתית. הסוקרת מינה צמח סיפרה בעבר כי לאחר בחירות 2015 היא קיבלה שיחות ממצביעי הליכוד שהודו כי הטעו את הסוקרים מתוך חשש לחשוף את עמדתם הפוליטית. אלא שכיום, כך העידו לאחרונה צוריאל שרון מדיירקט פולס ודודי חסיד מקאנטר בריאיון ל'ישראל היום', התופעה הזאת כמעט ואינה קיימת, והנכונות של הציבור לשתף פעולה ולענות בכנות גבוהה בהרבה מזו שהייתה בעבר.

יחד עם זאת, חשוב לזכור את מגבלותיהם של הסקרים. השאלה שעליה הם משיבים היא אחת בלבד: "למי היית מצביע אילו הבחירות היו נערכות היום?". הם אינם מתיימרים לנבא מה יקרה בעוד שבועות או חודשים, ובוודאי שלא לחזות אירועים בלתי צפויים. גם בישראל, שבה החוק אוסר לפרסם סקרים בשלושת הימים שלפני הבחירות, יודעים כי אפילו סקרים פנימיים הנערכים בבוקר יום הבחירות עלולים להשתנות עד סגירת הקלפיות. הדוגמה הידועה ביותר לכך היא סרטון "הערבים נוהרים לקלפיות" של בנימין נתניהו בבחירות 2015, שהצליח להשפיע על המערכת הפוליטית בשעות האחרונות ממש ולהביא לבסוף לניצחונו.

כדי להבין מדוע הסקרים ממשיכים להיות משמעותיים כל כך, די להסתכל על החודשים האחרונים. נפתלי בנט ויאיר לפיד, כל אחד בנפרד, זיהו מגמת היחלשות והחליטו לחבור יחד ולהקים את מפלגת ביחד. האחד מביא מקומות ריאליים והשני מביא עמו מימון מפלגות יקר ערך. אלא שמאז, מי שעוקב אחר הסקרים השבועיים רואה מגמה הפוכה: כמעט מדי שבוע מאבדת הרשימה המאוחדת של השניים מנדט או שניים, בעוד מפלגת 'ישר' של גדי איזנקוט מתחזקת בהתמדה. בסקר ישראל היום שפורסם בסוף השבוע אייזנקוט אף עוקף את מפלגת ביחד, נתון שמצטרף לסקרים קודמים. בחדשות 12 הם על שוויון עם מגמה מאוד ברורה, וכך גם בסקר השבועי של מעריב.

לפתע, שאלת האיחוד בין איזנקוט לבין בנט ולפיד נראית אחרת לגמרי. אם בהתחלה זה היה נראה שאייזנקוט טעה בכך שלא הצטרף לאיחוד משולש, הרי שכעת ההחלטה הזאת נראית הגיונית ונכונה. זו גם הסיבה שבמפלגת הליכוד החליטו בשבוע שעבר להתחיל להפנות את האש לעבר איזנקוט ולהתעלם מבנט. זו עדות נוספת לכך שגם הפוליטיקאים עצמם מתייחסים ברצינות רבה לנתונים.

ואם כבר סקרים, תמיד עולה שאלה מי הסוקר שדייק בצורה הקרובה ביותר לתוצאות האמת. מבט על מדגמי יום הבחירות מלמד כי חדשות 12 (מכון מדגם) הציגו את התוצאה הקרובה ביותר למציאות, עם תשע טעויות בלבד. אחריהם הגיעו חדשות 13 (קמיל פוקס ז"ל) עם עשרה טעויות, כאן 11 (קנטאר) עם אחת-עשרה טעויות, ובמקום האחרון ניצב ערוץ 14 (דיירקט פולס) עם 16 טעויות, כפי שניתן לראות בתרשים מצורף.

המכנה המשותף לכל המדגמים היה ההערכה שמרצ תעבור את אחוז החסימה, בעוד שבפועל היא נותרה מחוץ לכנסת. נוסף על כך ההעריכו כל המדגמים שש"ס תסתפק בעשרה מנדטים, כאשר בסופו של דבר זכתה ב-11 מושבים בכנסת. במדגם שפורסם בערוץ 14 טעו גם בהערכת כוחם של רשימת הציונות הדתית-עוצמה יהודית וכך גם בכוחה של מפלגת העבודה.

גם אם מסתכלים לאורך מערכת הבחירות, מרגע סגירת הרשימות, ניתן לראות שסקר מדגם הוא המדויק ביותר מבין ערוצי הטלוויזיה. מדיוק ממנו היה הסקר השבועי של מעריב, וגם במקרה הזה דיירקט פולס נמצאים בתחתית הרשימה. לטובת דיירקט פולס ייאמר שמבחינת הגושים הם היו הכי קרובים לאפשרות שהממשלה הנוכחית היא זו שתרכיב הממשלה, אך את 64 המנדטים שהיא קיבלה - אף אחד לא צפה. גם לא 61.

יהיה מעניין לראות כיצד תיראה התמונה בבחירות הקרובות. ערוץ נוסף נכנס לזירה, הפערים בין הסקרים גדולים מתמיד, ולעיתים נדמה שכל מכון סקרים מציג מציאות אחרת לחלוטין. דווקא בשל כך יהיה מסקרן לעקוב אחר המדגמים ביום הבחירות ולבחון מי מהם יצליח, פעם נוספת, לספק תוצאות הקרובות כמה שיותר לתוצאות האמת. אבל עד שיגיעו תוצאות האמת, זכרו שהסקרים הם אחד המדדים הכי מדעיים למדוד איפה עומדת דעת הקהל הישראלי, נכון לאותו היום.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1437080#1747098

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

אז באמת הם יודעים מה קורהמשה

תמיד חשבתי שזה כלי סופר בעייתי.

הכי חשובאיתן גיל

סקרים הם כלי משחק בידי הסוקר להפוך משאלת לב למציאות. הפרדוקס הוא שלפעמים  זה עובד.

את תופעת העדר כולם מכירים, וכשמפלגה מתחזקת באופן שיטתי אז כדאי להצביע עבורה. בדומה למניה שמתחזקת כל הזמן מייצרת דימיון שכדאי לקנות אותה והיא תמשיך לעלות.

שלמה פילבר עזב את דיירקס. בסקרים שלו הליכוד חזקיותר בעשרה מנדטים בהשוואה לכל השאר, וגם לגבי בנט נראה שמשתדלים לגמד אותו.

אתה מחמיר עם ערוץ 14ברגוע

מה שמכריע כאן בחירות זה מצב הגושים, לא תזוזה של מנדטים מהליכוד לש"ס או לסמוטריץ, ובזה הם היו הכי קרובים בסקרים ובמדגמים.

קודם כל - הפרט הזה צוין במפורשמרדכי
בס"ד

עם זאת אני כן חולק על המסקנה שלך, ואני אסביר גם למה.

בבחירות הקודמות הטעות עם מרצ הייתה הקריטית ביותר (וגם במקרה הזה הוא נתן להם 5 בעוד היתר נתנו 4). העבדה שהמפלגה לא עברה את אחוז החסימה היא זאת ששינתה את כל המפה. זה לא רק טעות בין מנדטים בתוך הגוש - אלא השוני בין 60-61 לבין ה-64 שמחנה הימין קיבל לבסוף.

בבחירות האלו המפלגה שמקבלת 4-5 זו הציונות הדתית (שעדיין, צריך לשים לב לעובדה, אין שבוע שבו היא עוברת בכל הסקרים את אחוז החסימה). טעות כזאת בתוך הגוש היא קריטית לשאלה האם הציונות הדתית עוברת את אחוז החסימה או לא. לכן ברור שהשאלה של המנדטים הרבה יותר חשובה מכמה מקבל הגוש.

זה נכון שאני מחמיר עם פילבר (לא עם ערוץ 14), אבל זה אחרי כמה וכמה כשלים שנמצאו בפרשנויות שלו ובהתנהלות שלו. על חלק גם התכבתי והתווכחתי עם המסקנות שלו - לצערי מבלי לקבל תשובות משיבות את הדעת. אז לאור העובדה שהוא הצליח ליצור מצג שווא כאילו הסקרים שלו הכי מדוייקים, אז אני חושב שכן ראוי להראות שזו לא בהכרח המציאות.

אצל פילבר הגוש מונה 63-64 מנדטיםאיתן גיל

מבוסס, אצל פילבר, על 5 מנדטים לסמוטריץ' למרות שבכל הסקרים האחרים הוא מגרד את אחוז החסימה פעם מלמעלה ופעם מלמטה.

בשקלול תוצאות כל הסקרים, אני מריח סיבוב בחירות נוסף, ואולי חזרה על 5 מערכות בחירות בזו אחר זו.

תרחיש נוסף שנראה בעיני ריאלי הוא ממשלת נתניהו אייזנקוט חרדים, אם מגמת ההתחזקות של אייזנקוט לא תבלם מתי שהוא במהלך החודש הקרוב.

נתניהו ילחץ לבלוק בן גביר סמוטריץ', ואם לא יעלה בידיו, הסבירות שיאלץ להפרד מלשכת ראש הממשלה היא הרבה מעל 50 אחוז.

...ברגוע

לגבי מרץ בבחירות הקודמות- כל הסקרים טעו בזה, ככה שלא מדובר בטעות קריטית שלו לעומת אחרים.

ולפי הסקרים שלו עכשיו גם אם סמוטריץ' לא עובר עדיין יש 61 לימין.. ההבדלים הגדולים בסקרים עכשיו הם בכמות המנגטים לגושים, ושם ראינו שהוא הכי מדייק.

גם לשיטתך- 61 מנדטיםאיתן גיל
מבשרים סיבוב נוסף בתוך זמן קצר, ולדעתי נתניהו לא יתמודד בסיבוב הנוסף.
יכול להיותברגוע

אבל לדעתי סמוטריץ' כן יעבור ויהיו לימין מעל 61

זה לא מדויקמרדכיאחרונה
בס"ד

בארבעת הסקרים האחרונים  (מאז ה-14.5) גוש הימין נמצא בסקרים של פילבר על 63 מנדטים. פחות חמישה מנדטים של הציונות הדתית, גם עם חלוקה של בדד-עופר, כבר עלולה להיות גורלית יותר.

מעניין איך ביבי ימכור את זהרועישםטוב

עוד שניה נחתם הסכם עם איראן שבמקרה הטוב יישמר עד סוף כהונת טראמפ ואז חזרה להתחמשות הגרעינית,

עשרות אלפי טילים בליסטיים, ופרוקסים מכל עבר, ישנים וחדשים.

עזה: כפרס על ה-7/10, בונים להם רצועה מודרנית יפהפייה.

מתוך ישראל היום של היום: במועצת השלום מקדמים את התשתיות לקראת הצעדים הבאים, ובין השאר הוכנו בוועדות המומחים השונות תוכניות במגוון תחומים אזרחיים, בהם חינוך, תשתיות ופינוי הריסות, לקראת שלב שיקום הרצועה.

לבנון: חיזבאללה יתעצם מחדש עם כל הלקחים שהיו לו, ופעם הבאה יהיה כפול 10 או יותר יותר קשה. כל סבב איתם זה הרבה יותר קשה.

יהודה ושומרון: הטרור פורח.

סוריה: משטר יותר גרוע מהקודם.

תימן: התחמשות מואצת.

כל הארץ: נשק בלתי חוקי במאות אלפים.

אלפי הרוגים

מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

400 מיליארד שקל הוצאה בטחונית.

השם של ישראל ירד בעשרות אחוזים בכל העולם.

במלחמה של שנתיים ו-8 חודשים לא הצליח לנצח אף מערכה ולהפך כפי שנמנה למעלה.

שום דבר לא יקרה בעזה לפני שתוקם ממשלה חדשה בישראלאיתן גיל

מי שירכיב את הממשלה הבאה יתמודד עם האתגרים הלא פשוטים שמנית.

אני מהמר גבוה שלא ליברמן ולא פייגלין ירכיבו את הממשלה הבאה.

פ'סדר, את הממשלה הבאה יקים דגנרל מצויshaulreznik

עם דגנרל מצוי אחר, איזנקוט&גולן. חזרנו ל-1992.

תנשום עמוקהסטורי
בנתיים לא נחתם כלום וגם אם יחתם הוא זמני.

בעזה יש מועצה שמקשקשת על תכניות, בנתיים צה"ל עובד, לאט אבל בטוח וטוחן את הרצועה. בהושענא רבא עמדנו על 51%, לאט לאט והרחק מהזרקורים דוחפים את הקו ונמצאים כבר מעבר ל60%.

גם בלבנון, את כל כפרי המגע השיעיים, צה"ל טוחן לעפר. גם אם חיזבאלה לא יפורק לחלוטין, מצבנו הרבה יותר טוב.

בקרוב לשלוש שנים האחרונות, מדינת ישראל בהנהגת נתניהו שינתה את פני המזרח התיכון. התמנון האירני נגדע מזרועותיו וכולו מדמם. הדיבורים של ראש הממשלה ואחרים על 'פסע מהנצחון המוחלט' אמנם היו מוגזמים, הניצחון המוחלט האחרון היה כנראה של אלכסנדר ינאי וגם הוא לא החזיק הרבה, אבל מה שהשגנו במלחמה הזאת, זה הישגים כבירים ומשמעותיים לבטחונינו לדורות - לא פחות מהנצחונות במלחמת ששת הימים.

הגענו לשורה הזוסודית
...וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומר להיכן נבוא ונלך להיכן נבוא ונלך, ואומר להם בני אל תתיראו כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם מפני מה אתם מתיראים אל תיראו הגיע זמן גאולתכם".

(עד עכשיו מלך פרס התעסק בלהשמיד את כלכלת העולם, וזה עוד לא נגמר  - כי המיצר מלא מוקשים, ותמיד אפשר למקש מחדש, אחרי ש24 מליארד יהיו אצלם)

הג'ינג'י מתחנן להסכם, ולאירנים יש זמן.איתן גיל
בסבירות 50 אחוז, הנשיא הבא יהיה פרו אירני.

ויתר על הכל, רק שהמיצר יפתחסודית

והם כבר הודיעו שיגבו "אגרת שירותים"

שארה"ב תאסוף את המוקשים

ועדיין הם לא מודיעים שההסכם יחתם מחר אלא "בימים הקרובים".

הוא היה צריך להשמיד את הגרעין על ההתחלה, ולא להסתפק בכמה בומבות אלא הרבה מאד.

הוא פחד מהאיומים שלהם ועכשיו אפילו הסכם כניעה קשה לו לקבל מהם

הזהרתי שוב ושוב מפני האיש המסוכן והזגזגן הזהאיתן גיל

אבל כל חכמי הפורום כאן התעקשו שאני לא מבין והם מבינים.

מאחורי הליטופים שלו אותנו יש רק אינטרסים כלכליים. מכר לנו נשק כדי להוסיף כמה דולרים לכלכלה האמריקאית.

הוא לא נותן לחסל את חמאס ולא את חיזבאללה, ואין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים.

סליחה על ההתערבות בנושא כל כך "גברי"נחלת

השורה האחרונה היא החשובה. זה לא רק מילים בעלמא;

לא זוכרת אם כתבתי כבר (ואם כן סליחה על החזרה)

אבל בזמנו, לפני שנים רבות שמעתי בשיעור של הרב

טאובר זצ"ל, שהביא מהנביא ישעיהו, פרקים ראשונים

שתבוא תקופה בה עם ישראל יווכח שאי אפשר לסמוך

על אף אחד. גם לא על אמריקה...

ואז, "ויצעקו אל השם..."

כי מה יצא לקב"ה אם נגיע לנצחון מוחלט ונחסל

את כולם עד ה"טיפה האחרונה"?

יהיה מן הסתם כזה כוחי ועוצם ידי שזה פחד.

גדולה הסרת טבעת...סודית

אחשווראש הסיר עכשיו את הטבעת והעביר להמן בן המדתא צורר היהודים, פלוס 300 מליארד שיזרמו לתעשיית הנשק והגרעין

אבא תרחם🙌

זה לא הפריע לקב"ה במלחמת ששת הימיםנקדימון
אני מציע להפסיק לחשבן חשבונות בשביל ריבונו של עולם.

אולי עם ישראל נוכח שאי אפשר לסמוך כבר בימי השואה? אולי זה יקרנ בכלל רק בעוד 50 שנה? ומאיפה הקביעה המקטרגת ש"מן הסתם יהיה כזה כוחי ועוצם ידי"?

הגיע הזמן להתבגר ולהפסיק עם ההבלים האלה. עדיף להתמקד במה שמוטל על כל אחד לעשות בעצמו, לא? ללמוד, ללמד, לשמור, לעשות ולהתגייס.

אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתןנקדימון
תיפח עצמן של מחשבי קיצים
תתבייש לךסודית

מי מחשב קיצים?

עוקבת אחרי המדרש ורואה שורה שורה מתגשמת מול העיניים שלנו.

מתי יבוא המשיח? לא יוגעת.

זה שאין לנו אף אחד בעולם חוץ מהקב"ה, זה ברור לחלוטין.

תתעורר מהחלום

ב3 השנים האחרונות היו הרבה דורשי "מדרשים"נקדימוןאחרונה
מדרשים אמיתיים שאנשים עקבו שורה אחרי שורה. הכל הבל. אף אחד לא באמת יודע, ובטח שלא להצביע על מאורע ספציפי.

לא ראיתי את הציבור החרדי מדבר באותו אופן על כל נבואות הגאולה ומדרשי הגאולה. להיפך. התכחשות רבתי ושלילה גורפת. "גלות ישראל" יש המגדילים לומר.

מה שברור זה שכשם שהקב"ה החריב את ביתו והגלה אותנו בדרכים ארציות, כך הוא יגאל אותנו ויבננ את ביתו בדרכים ארציות. מי שבוחר רק צד אחד של הסיפור הוא זה שצריך להתעורר מהחלום והאשליה שהוא אחוז בה.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
כמה מאותאריק מהדרום
לפי עולם קטן 9500 בחודש.
אזoo

לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם

טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו

גם את המלגה של כמה מאות השקלים

המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר

שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות

אלא מהמצב הכלכלי

ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה

נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות

כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה

לא שאני מעודדת אברכות

אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק

אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור

(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)

מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל 

עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
האמירה שמדובר ב"גרושים" היא פתטית.

אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?

תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).

כל אחדoo

וההגדרה שלו לגרושים

בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'

הנחה בארנונה

הנחה במעונות

אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת

מוזמן להוסיף

בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים

צריך להיות עני כדי לקבל אותם

זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם

למה הם מזדעקים?

1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות

כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים

2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה

'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים

אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'

בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה

(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).

את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.

האמת הפשוטה היא שלא מדובר בגרושיםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ"ו בסיוון תשפ"ו 12:20

לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.

מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.

הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה.  גם זו עובדה.

כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו. 

לא באמת אכפת לי איך החרדים מסובבים את זהנקדימון
בפועל, ואני מדבר מידיעה קרובה מאוד, גם כשהאישה מכניסה הון עתק משק הבית עדיין מקבל את ההנחה.
יכול להיותoo

שנחשפת לאיזושהי רמאות

זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת

העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת 

רמאות אחת? הלוואינקדימון

תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.

לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.

אז בעצםoo
עזבנו את ההטבות שהחרדים מקבלים והתחלנו לדבר על הרמאות שלהם?
לא. נשארנו בתחום העובדות.נקדימוןאחרונה
אני מניח שבגלל שאתה כינית את מה שכתבתי אוסף סיסמותקול אומר קרא

אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו

ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם

מזל שלא קראת לי "נאצי"נקדימון
ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר. יודע יותר מידי.
ההנחה הכי גדולה היא במעונותברגוע

למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).

והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.

(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)

ההנחה במעונותoo

אצל אברך היא עבור האישה שעובדת

או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה

אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג

יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה

אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך 

מציע לך לבדוק את העובדותברגוע

במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.

עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.

כיoo

הוא לומד כמו סטודנט

הוא לא מובטל 

לא..ברגוע

מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.

טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.

כן לעודדoo

והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי

לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים

יש קריטריונים בחוק

לא פרשנות ורצונות של אנשים

כשרוצים לשנות אותם

צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה

(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)

קשה לי להתווכח על עובדותברגוע

החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.

אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.

חחח מה?ברגוע

עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?

דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)

לא הבנתי מה מצחיקoo

אברך לא נמצא בבית

הוא בכולל

בלימודים של מכסת שעות כלשהי

בעל מובטל הוא לכאורה בבית

אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם 

אבל הוא לא חייב להיות בכולל, זאת בחירה שלוברגוע

(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)

אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.

זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.

why not both?משה

עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.

גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.

מדיניות רווחהoo

מיועדת למניעת קטסטרופה

של פשע/ אלימות/ רעב

אני רואה אותה כנכונה

בלי קשר לסיבה של העוני

גם כעוני קבוצתי/ שכונתי

כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה

יש יותר סיכון מאשר סיכוי

עזוב את החרדים

למדינה זה לא משתלם

יש דברים שכן הוכחו כעוזרים

כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים

הכשרות מותאמות

מלגות ללימודים ועוד

מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה

כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.

לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי.  וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.

לפי גימיניoo

תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב

נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה

לכמה אחוזים מגיעים?

אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?

אני בספק גדול

גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה

לוקח אחריות במקום אחרים

נראה לי רווחה עדיף 

תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה

זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.

אפרופו חינוךoo

החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות

מחינוך רגיל

כלומר

אני משלמת פעמיים

גם מיסים

וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת 

נכון.משה

אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.

ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.

דווקאoo

הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך

ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים

למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה

וגם לדתית

וגם לחילונית

האלטרנטיבות לא בשיא

וחינוך החרדי

בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים

הוא לא רע

ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח

אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי 

לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

תגדירו "גדולי הדור"shaulreznik

הם הגו פתרונות כלשהם כדי להיטיב את חיי המגזר החרדי? אולי חשבו על דרכים יצירתיות כדי להילחם ב"גזירת הגיוס"? התנהגו בצורה יעילה בתקופת הקורונה?

המימד החמישי ברבעון הרביעיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך