'מהפך' אל הפחתמרדכי

​בס"ד


​במהלך כנס הפעילים הראשון של מפלגת 'ביחד' שהתקיים בשבוע שעבר, ביקש יו"ר המפלגה, נפתלי בנט, לעורר במשתתפים תחושות נוסטלגיות. "בבחירות הקרובות עם ישראל יחולל מהפך שלא היה כמותו מאז 1977", הבטיח בנט לקהל שפקד את האולם באקספו תל אביב. לאור האמירה הזאת התיישבתי לקרוא השבת את הספר 'גבירותי ורבותי מהפך' שכתב ד"ר משה פוקסמן־שע"ל, כדי לקרוא מה באמת אירע פה במהלך המהפך שעשה מנחם בגין, ולנסות להבין מה בין זה לבין ההצהרות של בנט.


​כדי להבין מדוע הניסיון של בנט לנכס את המהפך שהיה בשנת 1977 הוא אשליה, יש לחזור אל העובדות ההיסטוריות. המהפך שהוביל מנחם בגין לא היה רק חילופי שלטון טכניים. זה היה רעידת אדמה תרבותית וחברתית ששינתה את פניה של מדינת ישראל ברובד העמוק ביותר. בגין לא עלה לשלטון לבדו, הוא עשה זאת באמצעות ברית עמוקה, אותנטית ויציבה עם מה שכונה לאחר מכן "המרד המזרחי". הליכוד דאז הפך לביתם של הציבור המסורתי, תושבי הפריפריה ועדות המזרח, שהרגישו מודרים ונרמסים תחת שנות שלטון ארוכות של מפלגת העבודה.


​הברית החברתית-עדתית שהעלתה את הימין לשלטון ב-77' רחוקה שנות אור מהמפלגה החדשה שמקים בנט יחד עם האח הישן-חדש יאיר לפיד. הפער מעמיק עוד יותר כשבוחנים את היחס לדת ולמסורת. מנחם בגין, אף שלא היה אדם דתי במובן ההלכתי, רחש כבוד עצום ליהדות. הוא זה שכונן את המושג "השותפים הטבעיים" עם המפלגות החרדיות והדתיות, העניק את פטור הגיוס הרחב וקיבע את הסטטוס-קוו הדתי.


​כשבוחנים מי הם השותפים הטבעיים של בנט בגוש הנוכחי, אנחנו רואים מפלגות חילוניות מובהקות מהמרכז והשמאל, שחלק מאג'נדת הליבה שלהן כולל שינוי דרסטי של הסטטוס-קוו, גיוס חרדים בכפייה וקידום יוזמות ליברליות אנטי-דתיות. מהפך שישען על שותפים כאלה לא יחזק את המרקם היהודי של המדינה - הוא יפרק אותו.


​מהפך 77' נועד, בין היתר, לנפץ את האליטות בתוך מוקדי הכוח הבלתי-נבחרים של המדינה: במערכת המשפט, באקדמיה ובתקשורת. בגין רחש כבוד לחוק, אך שאף למערכת משפט המשקפת את כלל גוני החברה הישראלית, ולא כזו הפועלת כסניף אידיאולוגי מוגן של הגמוניה מובסת. גם בנקודה זו, התהום בין הבטחות של מפלגת 'ביחד' למציאות הפוליטית שלה היא העמוקה ביותר. השותפים של בנט הם המגינים האדוקים ביותר של הסטטוס-קוו המשפטי והאקדמי הישן.


​הם אלו שנלחמים בחירוק שיניים נגד כל פשרה או רפורמה שתאזן בין הרשויות או תאפשר גיוון בזהות היושבים בכס השיפוט. בממשלה שתקום על קולותיהם, שום שינוי אמיתי במערכת המשפט או פתיחה של השורות לא יוכלו לצאת אל הפועל. המהפך של בנט, (שלפני כמה שנים רץ במפלגת 'הימין החדש" תחת הקמפיין "שקד תנצח על הבג"ץ") ישמש דה-פקטו כשכפץ ההגנה הגדול ביותר של המערכת הממסדית הוותיקה.


​גם בתחום ההתיישבות, לקחי 1977 מציבים מראה מביכה מול הצהרות ההווה. באותה מערכת בחירות עלתה לגדולה מפלגת המרכז 'ד"ש' (התנועה הדמוקרטית לשינוי) בראשות האלוף יגאל ידין, שגרפה 15 מנדטים. בגין, מנהיג תנועת החירות שדגל ב"אף שעל" ובזכותנו התנ"כית על יהודה ושומרון, הקים את ממשלתו תחילה בלעדיהם. הוא סירב להכניס את אנשי המרכז לקואליציה עד שהבהיר מעל לכל ספק שהקו המדיני וההתיישבותי שלו אינו נתון למיקוח. רק לאחר שד"ש נכנעה וקיבלה את תנופת ההתיישבות של הימין, היא הצטרפה לממשלה.


​בנט, לעומת זאת שצמח מתוך מפעל ההתיישבות ביו"ש, מנסה היום לעשות את ההפך הגמור. כדי להגיע לכיסא ראש הממשלה, הוא ייאלץ להישען על שותפים פוליטיים שרואים בהתיישבות נטל ומכשול. את חברי מפלגתו הוא שולח להסביר שהנושא הפלסטיני כלל לא נמצא על הפרק, ובכך הוא מנסה להתחמק מכל שיח שיבליט את הפערים בינו לבין שותפיו.


בשנת 77' בגין הוא זה שכופף את מפלגות המרכז לקווי היסוד של הימין למרות כעס גדול מצד הממשל בארה"ב של אותם הימים (מה שלצערנו הוביל בהמשך הקדנציה לוויתור על סיני, אך גם זה נעשה מתוך רצון לשמור על ההתיישבות היהודית ביו"ש ולהוביל להתפתחותה). לעומת זאת, בסיטואציה הפוליטית של 2026, השותפים של בנט מהמרכז-שמאל הם אלו שיכופפו אותו כפי שראינו שקרה בממשלה הקודמת ביחס להתיישבות.


​צריך לזכור - מהפך פוליטי אמיתי אינו נמדד רק בזהות האיש שיושב בלשכת ראש הממשלה, אלא ברעיונות ובקבוצות הכוח שהוא מביא עמו אל השלטון. בעוד שמנחם בגין הביא את הימין, המסורת והפריפריה אל מרכז הבמה, המהפך של 'ביחד' מסתמן כמהלך שיחזיר את השלטון לידי האליטה הליברלית-חילונית הישנה. מי שמבטיח שחזור של שנת 1977 עם השותפים של שנת 2026, מוביל שוב את בוחרי הימין (אלו ששבט להאמין לו) בעיניים פקוחות אל תוך הפחת.


---

כעת, שמערכת הבחירות בפתח, אנסה מידי פעם לגעת פה לעומק בנוקודת שונות ובראיה רחבה יותר מאשר הסגנון שהיה בעבר.

הבחירות הפעם הן על ראשו של נתניהואיתן גיל

וכשזה המצב, החרדים ויאיר גולן ילכו ביחד.

לחרדים חשוב שהממשלה תיפול על רקע חוק הגיוס, ואם מישהו חשב שהימין והשמאל יעשו יד אחת בעד מתווה מוסכם, הוא פשוט אדיוט.

החרדים לא היו דוחפים לפיזור הכנסת במועד צמוד כל כך למועד החוקי אם לא היתה בידיהם הבטחה מפורשת מהאופוזיה להעביר את החוק תמורת ראשו של נתניהו.

להערכתי הפור נפל. גם אם לא יצטרפו לקואליצית קפלן,  הם ינקטו בשב ואל תעשה, וילמדו את נתניהו לקח.

וגם את סמוטריץ' כמובן, שניסה לרקוד בשתי החתונות.

אל תגידו שלא הזהרתי.

במשך שלוש וחצי שנים אני מזהיר וקולי כקול קורא במדבר.

כבר שלושים שנה הבחירות הן על ראשו של נתניהוהסטורי
והקונספירציות שלך עובדות שעות נוספות.

אם באמת היו רוצים לפרק ולהפיל - היו עושים זאת מזמן.


דווקא עכשיו כשבכל מקרה עוד רגע בחירות והשאלה היחידה האמיתית היא התאריך המועדף - המריבה המתוקשרת היא בסך הכל הדרך הכי יעילה למצות הצבעה לגוש -


ג' מרוויחים את אלו שמתבלטים אם להצביע בכלל והמפלגות הציוניות בגוש מנטרלות את קמפיין ה'מכרו אותנו לחרדים' של השמאל לסוגיו.

מה זה היו עושים מזמן?איתן גיל

מהלכים צבאיים ופוליטיים עושים כשהכוכבים מסתדרים.

האופוזיציה מוכנה היום לשלם לחרדים מה שלא היתה מוכנה לשלם מאז הדף הריק של גנץ.

דחוף לאופוזיציה עכשו לסכל את מינויו של גופמן, ולרכב על כשלונו של טראמפ לחסל את המשטר האירני, שאיך שהוא יפילו על נתניהו.

אדלשטיין, סופר, ואחרים, יתוגמלו על הפלת הממשלה, ונתניהו ילך הביתה.

וכמו שכשגנץ העביר דף ריקהסטורי
החרדים לא הלכו איתו - כי ידעו שאחרי זמן קצר נטישת השותפים הטבעיים תתהפך עליהם, גם עכשיו לא יעשו זאת.
אני דווקא מאד חוששקורא נלהב לשעבר

ממצב בו החרדים ירגישו שנשארו להם רק שתי אפשרויות- או חוק גיוס שיסדיר את מעמד בחורי הישיבות שעל הדרך יחזיר את ההטבות הכספיות שהם התרגלו לקבל או  להשאר עם הימין אבל להמשיך במצב הנוכחי שבעייתי מבחינתם.

כי בסוף הם לא רואים אידיאל עצמי במדינה, אלא בכמה הפרה הזו שנקראת מדינת ישראל יכולה לחלוב להם. -אין להם ערך של 'מדינה וזהות יהודית', אלא כאוסף פרטים לאפשר לכמה שיותר יהודים חופש דת.

אז כמובן שאם מתאפשר הם יעדיפו ללכת עם הימין המסורתי ולקרב אותו. ואם התאפשר לשמור על צביון יהודי גם נחמד כי אין ספק שזה עוזר לעוד יהודים לשמור על אורח חיים מסורתי.
אבל אם יהיה התנגשות בין הדברים היפים האלה לחיים עצמם, הם יחזרו לחומות שלהם בחינת תן לי יבנה וחכמיה. הם לא ילחמו לא על ארץ ישראל ולא על הצביון של המדינה= זה יחזור להיות כמו מדינת פולין וכמו אצל הצאר הרוסי שהחרדים בשלהם והחילונים בשלהם.
כך שאם הם ירגישו איום אמיתי על עולם התורה החרדי הם לגמרי יוכלו להסתדר עם מדיניות שמאל וגם לחיות בשלום עם מדינת 'תל אביב' ומדינת 'בני ברק' העיקר תיתן להם את האוטונומיה שלהם בדמות חוק גיוס ותקציבים.

ואל תגיד שזה פגיעה לתווח הארוך- הם פשוט יאמרו לך שזה לא אישי, שהם הולכים עם מי שיתן להם מה שיבקשו- ימין או שמאל- ובינינו אם הימין יצטרך אותם לממשלה יצרפו אותם יופי.

 

אבל הפיתרון מאד פשוט- לחוקק את חוק גיוס מה שהוסכם כבר ולהעביר אותו עם פסקת התגברות. ואם יהיה צורך גם שזה יבוא עם טיפול יסודי בבית המשפט- החרדים הראשונים שיתמכו במהלך כזה. 

והיום הם מכים על חטא שלא הלכו איתואיתן גיל

כחלק מהתיקון הם נעתרו למהלך של פיזור הכנסת תמורת התחייבויות ראשי האופוזיציה להעביר את החוק בכנסת הבאה שנכרכו בראשו הפוליטי של נתניהו.

גם אם הבחירות תתקיימנה במועדן תחת קומבינה כזו או אחרת, הפור נפל. החוק יעבור במהלך המושב הראשון של הכנסת הבאה, בלי הליכוד ובלי הציונות הדתית. 

תודה אופיר סופר.

הכל הצגה למצלמותהסטורי
למה אתה מערער על היושרה שלהם?איתן גיל

במקום לבוא בטענות אל החבר שלך.

לו היה בו קורטוב של תבונה פוליטית, ואין לו, היה נותן לחרדים להפיל את החוק ועל הדרך גוזר קופון פוליטי.

את הצבעתו בעד החוק היה מנמק בהתחייבות קואליציונית, שככל התחייבות צריך לקיים.

והיה מוסיף ואומר שהחוק לוקה בחסר משתי סיבות:

1. הוא לא עונה על צרכי צה"ל.

2. הוא לא שוויוני מעצם העובדה שאינו מקיף את המגזר הערבי, אם לשרות אזרחי, ואם כתומכי לחימה. אין שום סיבה שלא ישרתו בחיל רפואה וכיוצא בו.

עניתי לך, אבל תשובות עניניות לא מענינות אותךהסטורי
אם גפני באמת כל כך משוכנע שהחוק בנוסח המוצע הוא טוב וראוי והעובדה שלא מגישים אותו כל כך מזעזעת שמצדיקה לפרק את הגוש - הוא קודם כל היה מפרק את השותפות הפוליטית עם גולדקנוף, טסלר ופורוש שהודיעו שיצביעו נגד.

העובדה שלא מפרק את השותפות איתם - מעידה שהכל הצגת בחירות לבייס שלו שנלחץ מהפלג.

הפוך, גפני לא חושב שהחוק טובאיתן גיל

ולמרות זאת הוא מוכן לבלוע אותו כרע במיעוטו אולי כי ממילא לא יפגע בעילויים שהוא מייצג.

הבעיה שלו היא עם השותף גולדקנוף שמייצג את הבטלנים ומאייים לפרק את השותפות, אם גפני ינקוט בעמדה עצמאית.

הסיעה המשותפת בכנסת מונה 7 ח"כים בסך הכל. אם ירוצו בנפרד, פשיטא שאחת מהן לא תהיה בכנסת הבאה.

לגבי הפלג, הוא מונה 10 אלפים איש, כמו מעוז, ולא יכול לאיים על גפני. בושה שאתה מציף את זה.

ושוב, כמו קאטו הזקן, אם לחבר שלך היה קורטוב של תבונה פוליטית, ואין לו, לא היה מציע לחרדים להתפצל ולשרוף מנדטים לימין.

ואולי להיפך, בהנתן שקלושים סיכוייו להכנס לכנסת הבאה, הוא אומר לעצמו: אם אני בחוץ- גם החרדים בחוץ.

לא יודע מה אתה רוצההסטורי

אבל אתה צודק בדבר אחד, הסיבה היחידה שהחוק בנוסח הנכחי לא עבר בשנה הראשונה של הממשלה - היא שסיעת יהדות התורה לאגפיה וסכסוכיה הפנימיים עשו שרירים ואף אחד מהם לא יכל לצאת פחות פאנט מהאחרים. כל כוונתם היתה שהם יהיו נגד ובעזרת פוילישטיק עם הערבים שיעדרו - החוק, שהם באמת רוצים, אבל גם תקשורתית ממש חייבים להיות נגדו - יעבור.


בזה שהם, במריבות הפנימיות שלהם, מרחו את השנה הראשונה ובזה שגם כשהבינו את הטעות, גלודקנוף, טסלר ופורוש מבהירים שהם נגד - נופלת הטענה על ההסכם.


בנתיים, נפל דבר. הגיע טבח שמחת תורה והתברר שהתכנון לסכם על פתרון ל'לומדי התורה' ובפועל לא לאכוף גם על הבטלנים - לא רלוונטי.


אם ההנהגה החרדית היתה מבינה את גודל השעה ומעודדת בגלוי את כל אלפי הבטלנים להתגייס, תוך ליווי הדוק של ההנהגה הרבנית והפוליטית - האווירה הציבורית היתה מסוגלת לשאת הסדרה של דחיית השירות של אותם השוקדים על תלמודם יומם ולילה.

אבל ההנהגה החרדית, חוץ מקולות בודדים ממש, החמיצה ומחמיצה את השעה. מבחינתם שהציבור ימשיך להקרע תחת הנטל, שאמהות יקרסו מיום המילואים השבע מאות של האבא, העיקר שהבטלנים שלהם ימשיכו לשבת בצ'שונטיות ולהציק לעוברים ושבים.

אתה פרשן לענייני חרדים כמו שביבי מבין ביע"ל קג"םאיתן גיל

אם כבר, לקואליציה יש 68 ח"כים, וזה אומר שאפשר להעביר את החוק גם בלי הח"כים של יהדות התורה. הבעיה היא שיש כמה "עצמאים" כמו סופר למשל שיצביעו נגד ויהי מה.

החרדים לא למדו ליב"ה אבל לספור עד 61 הם יודעים. 

אין שום הצדקה להעביר בלי הח"כים של יהדות התורההסטורי
אם הם מוכנים להביא את החוק ולהגיד בפה מלא שהם בעדו - יעבור. אם הם מתעקשים שאחרים יהיו 'הגויים של שבת' שלהם - הם לא יכולים לצפות שאחרים יקיימו את ההסכם איתם, כשהם עצמם לא מקיימים.
הפור נפל, הולכים לבחירות ולהתנתקות מהשלטון.איתן גיל

ערוצי התבהלה הונחו להקפיא את קמפיין ההשתמטות, והם מצייתים.

כאמור הפור נפל.

ואחרי שהפור נפל מסכים אופיר סופר לשקול מחדש את התנגדותו.

מוטב שישתוק.

שום דבר לא נפל, תנשום עמוקהסטורי

במציאות המדינית/בטחונית/פוליטית בישראל - אקטואליה וחדשות


וכפי שכתבתי:

אם הם באמת היו מפרקים את הגוש - היו עושים זאת מזמן. כרגע זה בסה"כ לבחור את התאריך היותר נח לבחירות, והצורך שלהם להראות לקראת הבחירות כ'אלו שנאבקו'.

נשמתי עמוקאיתן גיל

אם טראמפ יחזור לתקוף באירן במהלך שבוע זה, או זה שאחריו, הרכבת שדוהרת לבחירות תבצע עצירת חירום.

אגב, כבר מזמן הם לא מצביעים עם הקואליציה, והקואליציה נאלצת למשוך את חוקיה בזה אחר זה. עלאק גוש.

אתה צודק שזו באמת חוצפה שאין כדוגמתההסטורי
שהם כבר תקופה ארוכה תוקעים מקלות בגלגלי הקואליציה ועדיין מעיזים להיות עם צפיות. מה לעשות, זה המצב.  כמו שהתרגלו רק לקבל ולקבל מהמדינה, בלי לקחת חלק - ככה הם מתייחסים לקואליציה.

בסופו של דבר, חוק פיצול היועמ"ש עבר כעת בתמיכתם ותוחל עליו רציפות.

רציפות רק אם הימין ירכיב את הממשלה הבאהאיתן גיל

לעניין זה, אם בצלאל יתנצל על חלקו במשבר ויפייס את החרדים, לא בלתי אפשרי שהחוק יעבור בקריאה שלישית לפני פיזור הכנסת.

בהזדמנות זו תאמר מילת שבח לבצלאל על הצהרתו בדבר פינוי מחנה הטרור חאן אל אחמר. נקוה שיהיו גם מעשים...

הנסיון הנואש שלך, לבנות בנושא נרטיב שמאשיםהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ג' בסיוון תשפ"ו 16:29

את סמוטריץ' בסיפור, מכמיר לב.
 

 

אם לא שמת לב, החרדים, שאתה כל כך מתיימר להיות הדובר שלהם, לא אומרים מילה על סמוטריץ'. הם יודעים היטב, שהוא מצידו עמד לחלוטין בסיכומים בתחומים שבאחריותו ועשה כל מאמץ לשמור על האחדות - גם במחירים כבדים מתוך הציבור שלו.


 

הטענה של החרדים, היא על חוסר העמידה בהתחייבויות של נתניהו והליכוד. לתשומת לבך.

למה הוא מסרב לגלות איך יצביע אם החוק יובא להצבעה?איתן גיל
מי? פורוש?הסטורי
מזהה?איתן גיל
נוצר ב- AIאיתן גיל
רפואה שלמה לאיתן גילהסטורי
רק עכשיו קלטתי, שאתה כל כך אובססיביהסטוריאחרונה

ששמת את התמונה המביכה הזאת כפרופיל שלך.


אתה רל"ס על מלא.

בדיוק כמו שהרל"בים, הם הכי ביביסטים - הולכים לישון איתו, קמים איתו וכנראה גם חולמים עליו בלילה, בדיוק כמו שבנט חסר זהות עצמית וכל מה שיש לו לענות על כל שאלה זה: "אבל ביבי...", אתה עם אותה מחלה, רק כלפי סמוטריץ'.


דחילאק, זו הזהות שלך?!

כן.משה
אגב, אין מפלגה בשם 'יהדות התורה'. כל ח''כ למעשה הוא נציג של מפלגה או תת מפלגה אחרת.
עוד לא ראיתי שהממשלה נפלהמשה

נראה יותר כמו מריחת זמן כדי להציף את התקשורת עד שיקרה משהו אחר.

תזכורת:משה

יש חוק לפיצול היועמ"ש שלוקח זמן כי יש שם איזה 250 חוקים שצריך לשנות. עידן ארץ לעג להם שהם לא מקדמים את זה ומסתבר שהם כן מקדמים את זה. זה פשוט לוקח המון זמן כדי שהבג"ץ לא יוכל לפסול אחר כך באיזו אמתלה מפגרת.

 

מעניין אם לחרדים יהיה שכל להצביע עליו. אבל יש  סיכוי שהוא יעבור.

זה חסר משמעותכמו🐌תמס

גם אם השמאל הבטיח להם, אני חוששת שהם שוב ילכו עם הערבים. יש להם נטיה כזאת.

אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים

סוף סוף הבנת שגם "הימין" משענת קנה קצוץ.סיעתא דשמייא1
רק חשוב להזכירהסטורי
בגין אמנם החליף ממשלה, אבל נכשל כשלון חרוץ בהחלפת האליטות. במידה רבה הוא צעד לכשלון הזה בהדר בית"רי ובנימוס של אנשי הסדר והנקיון.
הוא לא נסה להחליף אותן כי לא הבין את עומק השליטהאורין

וחוסר היושרה שלהן. עם כבודו והדרו הבית"רי הוא ריחם עליהם וחשש לגזול פרנסה של עובד אליטיסטי כלשהו.

זה נכון חלקיתהסטורי

1. התרגיל שעשו לו בין הבחירות להקמת הממשלה, עם הקמת הות"ת, לא קשור לאיבוד פרנסה. דווקא היה נראה לו הגיוני, שוועדה לא תלויה תוביל את תקציב ההשכלה. בפועל זה גרם שהיום המדינה ממנת לימודי נכבה...


2. עד אז היועמ"ש היה יושב בחדרו בזמן ישיבות ממשלה ואם היתה התלבטות משפטית, היו קוראים לו, מוסר את חוות דעתו ויוצא.

בגין, מתוך אמון עיוור באנשי 'החוק', קיבל את הצעת היועמ"ש (שהוא השאיר ממשלת המערך...) אהרון ברק - ומאז ועד היום יועמ"ש יושב בכל ישיבות הממשלה והקבינט. בזה הוא עשה בלי כוונה צעד גדול במהלך הנואל של ברק, להעביר את הגדרת התפקיד מיועץ לממשלה - ל'בייביסיטר' של הממשלה.

הוא באמת חשב שהשופטים "הייקים" ו"הנכבדים" הם ישריםאורין

כסרגל וסמך עליהם, למרות פקחותו ושנינותו הפולנית. 

בנט לא שמאל!!!!….סיעתא דשמייא1

…אתם לא ממש אוהדי ביבי ומשפחתו בלשון המעטה אבל נדבקים אליו ואל הליכוד כדי לשמר תקציבים ושלטון ומתייגים כל מי שלא ביביסט כשמאלני למרות שאתם יודעים שזה לא נכון.  זה ממש נסיון לגנבת דעת שאם הוא יצלח אתם תמשיכו לשלוט עם ממשלה "ימין על מלא" והשם יעזור.

שיהיה לכם חג שמח.

בנט אכן אינו שמאל, אינו ימין, אינו מרכז ואינו כלוםהסטורי
בסך הכל מלוגמן, שבשביל לשבת על כס ראש הממשלה, הסכים לוותר על כל מה שיומים קודם מכר כקדוש וכיקר לו...

אני ממש לא מבין את המטומטמים שמצביעים לו מכל הצדדים, אין שום דרך לדעת מה הוא יעשה רגע אחרי הבחירות.

לא כתבתי שבנט שמאל - מוזמן לקרוא שובמרדכי
קראתי והבנתי שהכותרת מטעה ולא במקרה...סיעתא דשמייא1
איתמר דורש לעצמו את תיק הבטחוןאיתן גיל

גם פייגלין דורש

גם סמוטריץ' דורש

גם ישראל כץ דורש

גם וינטר דורש...

ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה

ובסוף איזנקוט יהיהברגוע

אציע זווית אחרת:ארץ השוקולד

הרבה דורשים לעצמם כעת בקמפיין כי הם חושבים שהקהל שלהם רוצה שינוי לכיוון שלהם עם ההתנהלות בביטחון.

מעורר מחשבה אודות התפיסה הציבורית אודות ההצלחה הביטחונית בממשלת הימין על מלא...

זה פשוט הנושא החם עכשיוברגוע

פעם הנושא הכלכלי היה במרכז הבחירות, עכשיו זה הביטחון

נכון, למה זה הנושא החם?ארץ השוקולד

ברור שהמלחמה השפיע על הציפיות שלנו מההתנהלות הביטחונית,

אבל לא ראיתי את הליכוד מבטיח שכץ יהיה שר הביטחון הבא.

כי אנחנו במלחמה כבר 3 שניםברגוע

ואני בטוח שעוד מעט נתניהו יכריז שתיק הבטחון ישאר בליכוד

אמת, השאלה היא למה בוחרים מעדיפים ממפלגהארץ השוקולד

זו או אחרת את שר הביטחון.

אתה יודע מה?

ההצעה שלך תלמד קצת יותר את ההבנה של הפוליטיקאים בתפיסות הציבור, בוא נראה, אם הליכוד יגיד שהם רוצים שכץ ימשיך כשר ביטחון, כנראה הם חושבים שהציבור תומך בהתנהלות הביטחונית.

אם הם לא יגידו מילה על היכן שר הביטחון יהיה, כנראה שהם חושבים שהציבור נגד ההתנהלות כעת.

אם הם יגידו באופן כללי שהם רוצים את השר אצלם, אז פחות וודאי אבל נוטה להבנה של תמיכה.

הליכוד שומר לעצמו את משרד הבטחוןאיתן גיל

אבל אם המועמדות האחרות לקואליציה ידרשו את כל העולם ואשתו, כמו בסיבוב הקודם, הוא יאלץ למסור את המשרד הזה לאיזנקוט כדי להקים ממשלה, לא ממשלת חלומות, ולא ימין מלא.

הם אמרו את זה?ארץ השוקולד

לא ראיתי אפילו אמירה כזו הפעם

אומרים כל הזמן ובעיקר הציבור מבין את זה.איתן גיל

בדגש על בן גביר, הוא חבר לטלי גוטליב כדי ליצור מכפיל כח, אבל הציבור לא קונה, ואפילו בורח ממנו. בסקר עדכני הוא עומד על 6 מנדטים, וזה אומר שהיא מבריחה 2 מנדטים לפחות.

אם בן גביר חפץ חיים פוליטיים הוא צריך לחזור להיות שחקן קבוצתי בתוך גוש הימין, אחרת הוא ימחק.

מצאתי כעת תגובה על דרישת בן גבירארץ השוקולדאחרונה

אבל לא ראיתי הבטחה כשלעצמה

איתמר משחק באשאיתן גיל

הוא אומר בעת ובעונה אחת דבר והיפוכו. מצד אחד לדבריו גודל הגוש קובע, והמטרה להגיע יחד ל- 61 מנדטים לפחות, ומצד שני הוא נוטל לעצמו את עור הדוב למפרע, כאילו ה- 61 מנדטים העתידיים הם כולם שלו.

ההפךמרדכי

בס"ד

איתמר הבין שנתניהו בדרך להקים ממשלה עם אייזנקוט. הוא שומע את התדרוכים, ולא מאמין להכחשות. לכן הוא בא ומתחיל להכין את הקרקע לרגע שהתניהו יזרוק אותו.

אם זה יקרה, בכנסת הבאה הוא יהיה אופוזיציה לוחמנית לממשלת אייזנקוט-נתניהו, והתוכניות אותן הוא הציג אתמול יהיו הבסיס לכל זה.

איתמר הבין שאם בנט יכול להיות ראש ממשלה עם 6 ח"כיםאיתן גיל

גם הוא יכול, למעשה כל אחד יכול. לכן הוא מכין את המשבר הפוליטי הראשון עוד לפני הבחירות. זה האירוע.

לגבי ממשלה עם איזנקוט, לפי כל הסקרים הם מביאים במצטבר, 50 מנדטים פלוס מינוס, ומשכך, הם זקוקים לעוד 11 מנדטים לפחות כדי להקים ממשלה, וזה לא ריאלי.

לגבי אופוזיציה בכנסת, היא טובה בקריאות ביניים. הרפורמה המשפטית נבלמה בגלל הפגנות רחוב, ומיליארדים שנשפכו על זה בכל מקום.

בכל הכבוד לבן גביר, מיליארדים אין לו.

נראה בעיני שבמקום להערך לממשלת חלומות ימנית, ללא קלקולים, הוא נערך להטריל את הכנסת הבאה. אין לי אלא לאחל לו הצלחה.

מפרקטיקה כזו לא תקום קואליציה. בוודאי לא ימניתאיתן גיל

נראה שבן גביר מכוון לנהל את ענייני המדינה, והיריב שלו הוא נתניהו, ולא השמאל.

יריבים נוספים שלו הם כל שותפיו הקואליציניים בממשלה היוצאת: דרעי, סמוטריץ', גולדקנופף, וגפני.

אף אחד מהם לא יצטער אם את הכנסת הבאה הוא יטריל מספסלי האופוזיציה.

כמה טמטוםרועישםטוב

ביבי האפס הרשע מסמס לחלוטין את תכנית ההגירה, ועכשיו כפרס על הטבח

יקבלו רצועה משודרגת מודרנית, עד הטבח הבא (חלילה)

ביבי אף פעם לא רצה שתהיה הגירהנפשי תערוג

אם היה רוצה, היה פועל לעשות את זה

אחרי 7/10 היתה לו הזדמנות פז

גב של רוב העם (גם השמאל תמך בלהעיף את העזתים מכאן)

לגיטמציה בין לאומית

אבל הוא בחר במלחמה אבודה מראש (לך תוציא חמאסניקים מתוך אוכלוסיה. מחט בערימת שחת)

בשביל לרצות את ה"ימין על מלא"

והם התרצו (טעות גדולה שלהם)

זה להוציא מחט מערימת מחטיםאריק מהדרוםאחרונה

יאיר גולן טוען שהציל חיים בשביעי לאוקטוברhamedinai

יאיר גולן לא מפסיק להתפאר ודואג שיזכירו לכולם שהוא הוציא כמה אנשים מהתופת ב-7 באוקטובר. אבל היו עוד המוני אזרחים וחיילים שנלחמו בגבורה באותו יום – רבים מהם נפלו או נפצעו, ואף אחד מהם לא דורש תמורה פוליטית או מנפנף בזה בכל הזדמנות. גם נתניהו לחם ימים ארוכים במלחמת יום כיפור, מלחמה קשה פי כמה, ולא דורש שיזכירו לו את זה כל בוקר.

אבל בואו נזרום איתו. האם הוא מכיר בתרומה האדירה של ההתנחלויות ונערי הגבעות, שבהן אנשים, נשים וילדים חיים בסכנה יומיומית כדי להגן על כולנו?

בואו נחשב כמה אנשים ניצלים בזכותם: בלעדיהם, כל עוטף יו"ש היה הופך מזמן להייות כמו עוטף עזה. זה כפר סבא, ראש העין – איפה שיאיר גולן עצמו גר – וירושלים, שמוקפת שטחי יו"ש מ-3 צדדים, היא עוטף יו"ש כפול שלוש.

ההתיישבות והאחיזה בשטח הן שמונעות מטבח נוסף להתרחש בלב המדינה.

הצבא מגן, לא ההתיישבותנפשי תערוגאחרונה

בלי צבא שמגן, ההתיישבות לא תצליח להגן על עצמה

הפוך יכול לקרות, הצבא יכול לתפוס שטח ולהגן עליו בלי התיישבות

אם הייתם ראש ממשלה, מה הייתם עושים?בינייש פתוח

מה שאני הייתי עושה:

בונה עיר גדולה מאוד בנגב שתפתור את מחירי הדירות הגבוהים.

מפרק לחלוטין את מועצת הדבש החלב והביצים, מוריד רגולוציה ופיקוח על מחירים, פותח את שוק המזון לתחרות וייבוא.

מגדיל את שוק העובדים הזרים ופותח חברות חדשות לחקלאות כדי לצמצם את החוסר בפירות וירקות.

מפריט את ביטוח לאומי.

מעביר חוק שנותן מאסר עולם או גירוש על כל תמיכה מכל סוג בלחימה על הבית.

מעביר רפורמה בחינוך שנותנת לילדים בגיל 14 אפשרות ללמוד מה שהכי מתאים להם, במקום לנסות להעלות רק לימודי מתמטיקה ואנגלית. ומאפשר להם לעבוד במאפייה במשרה מלאה במאפייה בית דפוס וכדומה, בשביל שיתחילו קריירה מוקדמת במקום לבזבז זמן על מתמטיקה ואנגלית עבור מי שלא יהיה מהנדס רופא או עורך דין, שזה בפועל רוב האנשים.

אנשים רוצים לגור ליד מקורות תעסוקה טובים, לידפ.א.

מערכות חינוך מעולות, ליד שירותי תרבות, רפואה ברמה גבוהה.

זו הסיבה לצפיפות המטורפת באזור המרכז - והסיבה המרכזית מדוע הפריפריה לא מושכת אליה מספיק אנשים ומשפחות.

כי בדרום אין את האפשרויות הרבות שיש במרכז.

אפילו אנשי צבא הקבע של יחידות המודיעין והתקשוב, שהבסיסים שלהם במרכז, לא מוכנים לעבור לדרום. ופינוי הבסיסים מתעכב מזה שנים.

ביטוח לאומי הוא ענף של המדינה. והוא בעיקרו חברת ביטוח לנושאים שאף חברת ביטוח פרטית שפועלת על בסיס עסקי, למקסם רווחים, לא היתה מבטחת. נכים, סיעודיים, מובטלים …

חלקו ממומן ממיסים ישירים וחלקו האחר ממומן ע"י המדינה, מחלק קצבאות מכספים של המדינה, מכובה ומבוטח אקטוארית מול תקציב המדינה.

המדינה מזרימה לביטוח הלאומי מימון גמלאות לא-ביטוחיות: קצבאות שהמדינה החליטה להעניק לפי מדיניות סוציאלית, כגון השלמת הכנסה, קצבת ניידות, קצבאות מזונות וקצבאות ילדים.

כאשר הממשלה מחליטה להקל על מעסיקים או עובדים ולהפחית את שיעורי דמי הביטוח, היא משפה את הביטוח הלאומי על אובדן ההכנסה הזה.

להפוך את הביטוח הלאומי לחברת ביטוח פרטית - משמעותו שרבים מאוד מהזקוקים לביטוח, הנכים, הסיעודיים, כל מי שלא יכול לממן את עצמו, לחברת הביטוח הפרטית לא יהיה משתלם לבטח אותו.

הסיפא, הכשרה מקצועית - זו באמת רפורמה שמאוד נחוצה. לפתוח מחדש את בתי הספר המקצועיים שהיו בישראל עד שנות ה-80 של המאה הקודמת.

שמעתי מעידן ארץבינייש פתוח

שהפיצול בין מס הכנסה לביטוח לאומי לא הגיוני

יש יתרונות וחסרונות לפיצול - אבל אתה כתבת להפריטפ.א.

את הביטוח הלאומי.

לא לייעל ולאחד את המנגנונים עם מס הכנסה.

ישראל באמת בין המדינות היחידות בעולם עם הפיצול.

לא שזה פסול. יש הגיון רב להשאיר אותו.

ולעומת הבעיות הקשות בעבר בגלל הפיצול, כיום שהכל ממוחשב ונגיש דרך האינטרנט- הרבה הרבה יותר פשוט להתנהל ולקבל את השירות.

אגב, ישראל גם בין הבודדות בעולם, במבנה שירותי הבריאות - קופות חולים.

וזה מודל מצויין.

לא כל דבר במערכת הציבורית בישראל הוא מודל גרוע….

המודל אומץ מגרמניה, ע"י העולים מגרמניה שעלו לכאן לפני השואה בעקבות עליית הנאצים.

מעניין שהמודל הזה קיים במדינות בודדות בעולם - גרמניה, הולנד, בלגיה, שוויץ, אוסטריה וצ'כיה.

מתפטרתאורי ציון

חחח חד-משמעיתנקדימוןאחרונה

נתון שהתפספס בערב יו"כמרדכי

בס"ד

בהודעה שהוציא ארגון 'יוזמת אברהם' שעוקבת אחרי מספר הנרצחים בחברה הערבית הובא נתון ובו ירידה של 3.2% במספר הנרצחים מהתקופה המקבילה אשתקד. מי שעוקב אחרי ההודעות שלהם רואה שהחלה פה מגמת ירידה ומי שרוצה לשים אצבע יותר ברורה - מרגע שהשב"כ נכנס לתמונה כמו.

אגב, זו הייתה תגובת הארגון למהלך בחודש יוני האחרון.

מיוזמות אברהם, ארגון משותף ליהודים וערבים, נמסר: "הממשלה לוקחת מאות מיליוני שקלים מתוכנית 550 ומכניסה את השב"כ לחברה הערבית. זה לא מאבק בפשיעה, זו הפיכת אזרחים לאיום ביטחוני. פשיעה אינה טרור. במקום משטרה מתפקדת, חקירות ומניעה אזרחית, הממשלה בוחרת להחליש את החברה הערבית ולפגוע בדמוקרטיה".

אם המגמה הזו תימשך, ייצטכו בחברה הערבית לעשות חשבון נפש לא רק האלימות שיש בתוכה, אלא גם מדוע הם התנגדו לכל צעד שיביא לירידה במספר הנרצחים. מי יודע כמה חיי אדם היו ניצלים לו זה היה קורה קודם, וכמה עוד יכולים להינצל לו היועמ"שית תאפשר למשטרה את הכלים שהיא צריכה (כמו לדוגמה לאפשר למשטרה לעקוב אחרי תחלופת ווטסאפים בין חברי בארגוני הפשע).

קטעמשה

הם רק קיימים כדי לדפוק את הימין ובמקרה את בן גביר?

לא, הם ותיקים יותרמרדכי

בס"ד

גם את הודעות המעקב אחרי מספר ההרוגים הם החלו עוד לפני כניסתו לתפקיד.

כן אני יודע שהם וותיקים יותרמשה

הקמפיין שלהם בעד הערבים בהרבה מישורים התחיל הרבה לפני. ספציפית פה הם עשו קמפיין נגד בן גביר (קצת בצדק) במקום למשל קמפיין לעודד את האנשים שלהם לא לשטוף את הרצפה ולשרוף את המצלמות לפני שבאה משטרה.

זה נתון סטיסטי שיבדק בעוד 12 חודשיםאיתן גיל

מענייןארץ השוקולד

מתי השבכ נכנס לתמונה?

בחודש יולימרדכי

כלומר, הנתונים כאן לא מבחינים בין התקופה עם או בליארץ השוקולד

השבכ

אני אסבירמרדכי

בס"ד

ההודעות אלו יוצאות בכל פעם שיש רצח בחברה הערבית. מי שעקב אחרי ההודעות האלו שיוצאות לתקשורת ראה לאט לאט את האחוזים עולים לעומת אותו יום אשתקד, מה שהצביע על עלייה בהיקף התופעה. אלא שפתאום לאחרונה יש היפוך במגמה ואנחנו פתאום רואים בהודעות האלו ירידה בהשוואה לשנה שעברה. כשמנסים לשים אצבע איפה מונח השינוי, אז זה מקביל לכניסת השב"כ לנושא.

מעניין מאוד, יש לך נתונים שמראים זאת?ארץ השוקולדאחרונה

אם כי בסך הכל לטענתך יש פה חודשיים וחצי, כדאי לראות קצת יותר זמן, מה עוד שמניח שההשפעה של הכנסת השבכ לוקחת יותר מיום כך שצריך להפחית מתוך החודשיים וחצי זמן מה.

הקודם קישור שגוי: הקצינה הקרבית מהרשימה שנמאס להסביר11

מסבבי הקטל הטפשיים

כזו לוחמנית, מה עושה אצל פייגלין האופורטוניסטאיתן גיל

בגדול השיטה של כל האנשים האלהמשה

(לא המדברת)

זה פשוט להפעיל לחץ חיצוני כדי שהמלחמה תיפסק. BIDEN HELP US סטייל. ועכשיו כשיש ממשל אחר באמריקה הם מנסים להפעיל לחץ מכיוון ארופאי, כל עוד היבשת הזו קיימת ולא נחרבה על ידי החברים שלהם.

הצללים של ה-7 באוקטובר:Nachman Wilhelmאחרונה

הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית

תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?

חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.

ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.

שועלים מחבלים בכרם המולדת: חובת השעה

השבר של השביעי באוקטובר מעניק משמעות מצמררת למילים: "אֶחֱזוּ לָנוּ שׁוּעָלִים... מְחַבְּלִים כְּרָמִים". האסון הלאומי הוא תולדה של שילוב קטלני בין אויב אכזרי מבחוץ לכרסום הרסני מבפנים:

  • ערעור הלכידות: פועלם של גופים כגון "כוח קפלן" ו"אחים לנשק" עודד סרבנות, פגע בחוסן המנטלי והקרין חולשה החוצה. כדברי חז"ל על עקבות משיחא – "הָאֱמֶת נֶעְדֶּרֶת".

  • עלילות האנרכיסטים: תאים קיצוניים מפיצים עלילות כזב המאשימות את לוחמי צה"ל בהרג אזרחים, ובכך משרתים ישירות את תעמולת האויב.

  • ניצול הפירוד: חמאס זיהה במדויק את נקודת השבר הפנימית והלם בעוצמה, כמימוש האזהרה: "כְּשֻׁעָלִים בַּחֳרָבוֹת, נְבִיאֶיךָ יִשְׂרָאֵל הָיוּ".

  •  הניצחון מחייב את הרחקת השועלים מבית.

הקביעה המקראית "מַהֵרְסַיִךְ וּמַחֲרִיבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" מבהירה כי הסכנה הגדולה ביותר צומחת מתוכנו. כדי לקום מהחורבן, חובה עלינו להוקיע, לנטרל ולהיפטר לחלוטין מכוחות הפירוד וההרס העצמי. רק ניקוי יסודי של כרם המולדת מאותם שועלים, לצד אמונת ברזל, ימוטט את אויבינו מבחוץ ויוביל לגאולה: "וְנַהֲפוֹךְ הוּא, אֲשֶׁר יִשְׁלְטוּ הַיְּהוּדִים הֵמָּה בְּשֹׂנְאֵיהֶם".

מה דעתכם בעניין סעודיה?אברהם יאיר שטרן

ע"פ מקורות לא רשמיים סעודיה פנתה לישראל בבקשת עזרה נגד החות'ים, הללו לא מפסיקים לנג'ז להם... (משתלטים על איזור מיצר באב אל מנדב)

סעודיה בכללי במצב בעייתי, הם מוקפים באיראן, החות'ים, המיליציות העיראקיות השיעיות (שמובלות ע"י איראן תכל'ס, ותוקפים את מאגרי ומתקני הנפט שלהם לאחרונה), לא ברור למה אבל גם היחסים שלהם עם איחוד האמירויות התקררו משום מה..., הrsf בסודאן יכול להקרין כוח על הים לכיוונם, האחים המוסלמים (כרעיון) שונאים אותם מכיוון שהם התחילו לעשות כל מיני דברים לא צנועים ומערביים...

מה יהיה גורל סעודיה? ואולי עדיף לנצל אתזה שהיא בדחק, לעזור לה ולחתום איתה כך על הסכם מבלי שתאלץ אותנו לעשות וויתורים למען פלסטין?

(@hamedinai אשמח ספציפית לשמוע את דעתך )

ישראל לא צריכה להתערב בפוליטיקה הערבית הפנימיתאיתן גיל

ערב הסעודית חתמה על ברית הגנה עם שתי אויבות ישראל מובהקות. שתפנה אליהם בבקשת עזרה.

זו ברית הגנתית נגד איראן, כל עוד מצרים בחוץ אנחנואברהם יאיר שטרן

יכולים לנשום לרווחה...

והברית הזו לא תעבוד תכל'ס...

דווקא לתחושתי יותר ברית נגד ישראל...ארץ השוקולד

וחוצמזה למה לא לנצל מצב קיצון שהם נקלעו אליואברהם יאיר שטרן

ע"מ לייצר ביטחון אזורי?

תגיד לסעודים שישלחו לכאן נציג רישמי שלהםאיתן גיל

כדי שנדע במה מדובר.

ניסינו להתקדם עם הלבנונים, וכלום לא יצא מזה.

אולי בעוד 50 שנים יקום אצלם מנהיג אמיץ שישנה את המשוואה.

יצרנו מולם הרתעה משכנעתקורא נלהב לשעבר

אחרי החיסולים המהדהדים בצמרת שלהם.

ולכן הם מפחדים לתקוף אותנו ולא מטילים מצור ימי על ספינות שנוסעות לישראל.

כך שנראה לי שטות להתערב בסכסוך פנים ערבי רחוק אלפי קילומטרים ממנו.

אם יש מידע ביטחוני לא ידוע על סיכונים סיכויים וכו' כמובן יש לשקול בהתאם

בשביל סעודיהמשה

אנחנו צריכים את איראן קיימת.

הסעודים אנטישמיםshindov

יבקשו טובה. ואחרי זה יהיו כפויי טובה. אין להם שום בעיה עם זה.

לא מדויק, אפרט עוד מעט (אני בנסיעה)אברהם יאיר שטרןאחרונה

'מגדל בבל' של מפלגת נעם, קורס על בוניוהסטורי

בנתיים ההתעקשות של נעם לטעון שרצים עד הסוף, לא רק שלא מחזקת אותם, אלא רק שוברת את ההגמוניה בקו. כבר לא מדובר רק על 'מקווקוים' כמו הרב יהושע שפירא או הרב חיים גנץ - שאמנם קשורים אבל תמיד היו עצמאיים פוליטית וגם לימודית.

הציטוטים מהרב קלנר והמכתב של הרב רודריגז, הם רעידת אדמה:

מצפה שאבי מעוז ברגע האחרון יודיע שפורש

המכתב שמטלטל את ישיבות הקו

אבלברגוע

אם הסקרים כ"כ שונים אחד מהשני אז יש סיכוי טב שהמציאות היא באמצע.

חוץ מזה שבסקרים של I24 הקואליציה על 60 מנדטים.

אתה לא יכול לומר מצד אחד שיש לכם המון קולות, ולכן גם סיכוי לעבור, ומצד שני לומר שאי מעבר שלכם לא ישפיע.

אולי יעניין אותך