צדקה.יורבית
כמה שאלות אם יורשה לי..

אני הולכת בעיר הקודש. כל 5 צעדים בערך צץ מישהו. או אישה ברסלבית שמחלקת חוברות, או זקן שיושב בפינה, או שני נגנים ליד הרמזור של המעבר חצייה, קופת צדקה להכנסת כלה ביציאה מהסופר, תרומה לאיזו אגודה של נכים תמורת סטיקר, וכו'..

- מה עדיף: לתת לכל אחד קצת או לאחד מהם הרבה?
- האם אני צריכה לבדוק אמינות של אנשים לפני שאני נותנת להם?
- הרבה פעמים כשרואים לדוג' חרדי'ה שמקבצת נדבות, אומרים "שתלך לעבוד במקום לשבת פה כל היום". וכשמתרימים לאיזו עמותה, אנשים ממלמלים "חצי מזה הולך למנהלים."
זה באמת צריך להיות שיקול?
לא נותנים.אוסנת
הרב אבינר תמיד אומר שהאנשים האלה מליונרים מרוב תרומות.
אם רואים אדם ממש מסכן, אז לא נותנים כסף בכל מקרה (הולך לסמים, האדם נשאר רעב) - קונים סנדוויץ' או משהו כזה.
אדם שמקבץ נדבות זה לפעמים צורך נפשי. הוא לא צריך את הכסף, כי אם את היחס...
וכמובן שיש את "עניי עירך קודמים".

לכן אני לא נותנת צדקה בכותל.
[ובכלל, למה לתת? אם רוצים לתת צדקה לפני תפילה, אפשר להחליט שנותנים כסף בבית. אבל אם זה חלק מ"אפקט הכותל" - התנהגות צדיקית ברחובות העיר העתיקה... נראה לי מצחיק. ה' נמצא בכל מקום]

---זאת דעתי העניה---
אממ...אח..
(כמובן שמומלץ לשאול רב. אבל בנתיים -)

- מה עדיף: לתת לכל אחד קצת או לאחד מהם הרבה?
קצת לכל אחד , זו עבדות המידות. (כמדומני שזה אפילו מופיע ברמב"ם)

- האם אני צריכה לבדוק אמינות של אנשים לפני שאני נותנת להם?
לא יודע. ברור שעדיף לאמינים. לבדוק כל אחד ברחוב? לאן נגיע?!...
שוב , כמובן , שהדבר לא פשוט , ו - יש גם כאלה שממש לא אמינים , ו - אם נאמר ככה - עדיף שלא לתת להם...

- הרבה פעמים כשרואים לדוג' חרדי'ה שמקבצת נדבות, אומרים "שתלך לעבוד במקום לשבת פה כל היום". וכשמתרימים לאיזו עמותה, אנשים ממלמלים "חצי מזה הולך למנהלים." זה באמת צריך להיות שיקול?
הכי טוב לתת למי שבאמת צריך. ת'כלס , אנחנו מקיימים את המצוות , כי -
ה' אמר. ככה ש , עקרונית , כל מיני שיקולים לא אמורים לעניין אותנו...
אבל , כן. זה אמור לעניין אותנו. כי - אפשר לתת לאנשים שנצרכים באמת את הכסף שהולך לאנשים "מליינים" או ל - "מתחזים" או ל - "מתפרנסים"...
כי , כך בעצם אנחנו יודעים - חוץ מזה שנתנו צדקה - היא הלכה למקום אמיתי.

(לכן - בסה"כ ,נראה לי שאם כבר נותנים - לתת דבר מועט מאוד. את ההרבה - ניתן לאנשים שבאמת נזקקים לדבר - אמינים...)

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!
וואי..התפקשש לי...יורבית,אוסקר
זה טעון לגבי השאלה אם לתת לכל אחד קצת או לאחד הרבה:

יש משפט במסכת אבות "והכל לפי רוב המעשה"

רבינו יונה מפרש שזה כמו עניין הצדקה,

"כי מי שנותן אלף זוז לצדקה באלף פעמים זהו לפי רוב המעשה,אבל לא על פי המעשה,זה מי שנותן אלף זוז בפעם אחת, מפני שזה מעורר מחשבתו אלף פעמים לעשות טוב בתוך עמו"
 זה אומר:
לפי רוב המעשה-נותן אלף זוז באלף פעמים.
אבל לא על פי המעשה-זה שנותן בפעם אחת.

וכמו ש"אח.." אמר זה עבודת המידות,זה מעורר מאוד את מידת החסד.

לגבי השאלה אם לתת לעניים שמסתובבים ברחוב היה כתוב בעלון ב"עולם קטן" ש-90% מהם רמאים.

אפשר לתרום להרבה אגודות שיש לנו היום..;)

בהצלחה וכל טוב..
לתת קצתנועמיק
עדיף לתת קצת לכל אחד,כי ככה מפתחים את מידת החסד.
חוץ מזה,עצם היחס שאת נותנת לעניים,בזה שאת נותנת להם כסף(במיוחד אם את גם מחייכת או אומרת שלום),כבר עוזר להם,אז עדיף קצת להרבה עניים.

בקשר לקבצנים שלא בטוחים ביושר שלהם,אפשר לפעמים לבדוק אותם לפי הבושה. מי שצריך כסף מאנשים אחרים,בדרך כלל מתביש לבקש.
[[תגובות לכולם]]יורבית
אוסנת - את אומרת שאם אני רואה קבצן ברחוב אז אני בכלל לא צריכה לתת לו? וואו, את זה לא שמעתי אפ'פם.. כאילו, לוידעת, יש אנשים שכן צריכים את זה..
ויש הבדל בין לתת לקופת צדקה בבית ולתרום בטלפון לאיזו עמותה, כי כמו שאמרו פה-- חלק מהעניין זה החיוך, התשומת-לב.. [שאגב גם על זה אני צריכה לעבוד.]

אח.. - לגבי השאלה הראשונה, ידעתי שראיתי תשובה איפשהו, אבל לא זכרתי מהי ואת הנימוק שלה.. אז תודה
מה שאתה אומר בסה"כ, זה ללכת בדרך האמצע. לא לבדוק בזכוכית מגדלת כל אחד, אבל גם לשים לב. הבנתי נכון?

אוסקר ונועמיק - תודה על הפירוט.

עוד נקודה - אני מרגישה שזה אחד הדברים המקדשי-שם-שמיים. ולהפך, כשאני עוברת ליד מישהו שנראה הכי מסכן בעולם ומעמידה פנים שאני לא רואה, כולם רואים את זה. וזה מחלל שם שמיים. [ברור שלא רק בגלל זה אני אתן צדקה, אבל זה חשוב.]
תגובתי.אוסנת
כל מה שאמרתי, על דעת עצמי.

אם יש לך כסף, אני הייתי אומרת לתרום למקום בטוח. שיעזור.
אבל מצד שני, יש אנשים שפשוט זאת הדרך שלהם לצומי. אז אפשר לתת יחס.
אממ...אח..
כן.
זה לעניות דעתי.

ו...בהחלט , הנקודה שהזכרת. לעצור , מול כולם , בתחנה מרכזית -
ו - לפתוח את הארנק כי - יש מסכן , וואו. זה באמת קידוש ה'.
(מומלץ. זה כזה כיף. זה להרגיש "הנאה אמיתית" של התקרבות לה' , ו -
וואלה , אבאל'ה , אומנם זה שקל , אבל זה גם בשבילך...)

בשורות טובות!
ערב מבורך.
לא נותנים!!!ii
א. רוב הקבצנים אינם עניים.
ב. רובם הגדול ילכו במקרה הטוב לקנות עם זה סיגריות - במקרה הפחות טוב - סמים.
ג. מי אמר שהם לא יכולים לעבוד ולהרוויח כסף בעצמם - לקבץ נדבות זה תמיד יותר קל.
ד. גם אם הם לא מבזבזים את הכסף על סיגריות וכו'... - אולי הם לא יודעים איך להשתמש בו - כדי לצאת מהעוני?

ולכן המלצתי - פעמונים - ככה יודעים שהכסף מנוצל היטב - ואין את כל הסיבות שלמעלה.

חוץ מזה שנפסק שהצדקה הכי גדולה זה לעזור לעני להשתקם מעצמו - למצוא לו עבודה וכו'... - וזה מה שפעמונים עושים...
מחשבות על צדקהמאמע צאדיקה
זכורתני שבתחנה מרכזית י-ם היה קבצן שעבר ואמר "רחמנות, רחמנו, יש לי תאומים בבית, רחמנות, רחמנות..."
לא נתתי לו כסף- ואמרתי בכאב לחברה שאיתי- הוא זקוק לרחמנות-לא לכסף....

גם לי זה תמיד דילמה.... לתת-או לא?
יש בצדקה עיניין של "לא תאמץ את לבבך ולא תקפוץ את ידך מאחיך האביון" שזה מצוות לא-תעשה.
מצד שני- כמו שכתבו כאן-- רוב הקבצנים לא משתמשים נכון בכסף שנותנים להם...

לי זה בודת מידות קשה- גם כשאני רואה קבצנית שאני כן רוצה לתת לה- לעצור, לנבור בתיק, לפתוח את הארנק- ובעיקר את הלב....

וכמובן שמדובר רק בסכומים מאוד קטנים. סכומים רציניים של מעשר כספים אני מעדיפה לתת לעניי עירי, ללומדי תורה...
פעמונים זה יפה- זה פרוייקט לאומי טוב, אבל זה לא עוזר למי שרעב, וזה לא הקריטריון הישיר בהלכה של למה נותנים מעשר כספים. (הרב גנצפריד כותב- מעשר כספים- לעניים!! בלבד. ועיינו שם- שווה לקרוא)

פעמונים זה יותר טוב מצדקהנועמיק
כשאת נותנת צדקה למישהו, את עוזרת לו בקשר לארוחה הקרובה,אבל את לא פותרת לו את הבעיה של העוני.
בפעמונים עוזרים לעניים לבנות חיים יציבים מבחינה כלכלית,כך שהם יסתדרו לכל החיים שלהם.

בכלל,רוב העניים יעדיפו לעבוד ולהתפרנס בעצמם,מאשר לקבץ נדבות ברחוב.
יש מצווה להלוות למי שניהיה עני,כדי שיוכל ליצב את עצמו כלכלית,ולא יגיע למצב שהוא צריך לקבץ נדבות(דברים פרק ט"ו).בפעמונים לפעמים גם נותנים הלואות(ולפעמים גם מענקים),כדי לעזור למשפחות עניות,ולחנך אותם לכלכל את עצמם בלי שיצטרכו לבקש כסף מאנשים ברחוב.
לכן אני חושב שפעמונים זה הדבר שהכי עוזר לאנשים שלא יהיו רעבים,ועונה יפה מאד על ההגדרה ההלכתית של גמילות חסד,ואפילו צדקה.
אנירוצה להציע כיוון אחרמחפש את האור..
ננכון,אני מסכים שהרבה מהקבצנים רמאים,ואני מסכים שכנראה הרבה ילכו לקנות מזה סיגריות,אבל...
יהודי אמיתי הוא רחמן בן רחמנים,ואינו מסוגל לסרב לבקשה שונים לבקש ממנו, ואוסיף ואומר שגם אם רוב הסיכויים שהקבצן שעומד לפניך עם הכוס המרשרשת ילך לקנות בזה סיגריות,עדיין,עצם זה שהוא הולך לקבץ נדבות,שזה - למי שעדיין לא יודע-המקצוע הכי מביש בשוק כיום,ומי שמקבץ נדבות,גם אם הוא לא זקוק לזה כספית,כנראה הוא זקוק לזה נפשית. אז אני אומר,כן, תתרמו,ואפילו לכל אחד! ואין צורך לתרום מאה שקל,ואפילו לא חמישה שקלים, מספיק רק חצי שקל אפילו, אבל,וזה האבל הגדול, מה שמשנה זה הדרך שבה אתה מעניק את הכסף: תתבונן לקבצן בעיניים, תחייך, תוציא את החצי שקל,ותשים לו בחיוך גדול בכוס (חס וחלילה בלי לתת לא הרגשה שאתה עליון מולו-זה לא!!!), ותוציא איז משפט מעודד,כמו:"יום טוב לך,רב יהודי", או "שיהיה רק טוב,איהודי יקר!"או, "הכל יהיה טוב בסוף, אל תדאג!", דברים מהסוג הזה...קבצן שמרגיש שמעניקים לו יחס,ולא רק כסף - אתה לא יודע מה זה יעשה לו!!! הוא יעדיף את היחס הזה יותר מאשר אפילו (כך להערכתי) מישהו שישליך לו בזלזול ובבוז תהומי שטר של מאה שקל!!! ואתה, מה אכפת לך, אז תרמת חצי שקל,ואולי זה ילך לסיגריות,ואולי לא - לא זה ממה שחשוב! מה שחשוב זה שנתת לעוד יהודי הרגשה טובה, שהוספת שמחה בעולם!!! הקבצנים האלה רגילים שעוברים מולם כאילו הם בלתי נראים במקרה בטוב, או מסתכלים בשאט נפש עליהם במקרה הרע - ככה שאם אתה פתאום (או את, אין לי שום כוונה לפנות רק לגברים...) בא אליו ומעניק לו יחס, נותן לו הרגשה שהוא שווה מולך, אתה לא יודע מה זה יכול לעשות לו!!! הוא יכול ללכת לישון עם חיוך בלילהרק בזכותך!!! באמת!!!
אז את הכסף הגדול תשמור לעמותות השונות,אשר מעניקות את הכסף בצורת תלושי מזון למי שבאמת צריך (או לפעמונים), אבל בחייאת, כשאתה הולך במדרחוב,או בכותל, שים בכיס כמה עשרות אגורות, ותהיה נדיב לקבצנים, לא רק בכסף, אלא גם ביחס!
שבת שלום!!!
מסכימה עם "מחפש את האור.."יעל =)
לדעתיאנונימי (פותח)
1. כל הפושט נותנים לו. זה הלכה ברורה. אומנם יש כאלה שזורקים 10 אג' כאילו זה לא כסף ואז אני אישית לא נותן לאלה שאני יודע שזורקים.
2. לצערי (ושמעתי את זה ממקור ראשון) כל הטלפניות שעובדות בעמותות ומתקשרות להתרים מקבלות מזה אחוזים ואז לא כל הכסף הולך לצדקה, לכן מי שרוצה לתרום לעמותה מסוימת שישלח להם צ'ק בדואר.
3. יש הרבה אירגונים של חסד שניתן לשלוח להם כספים כמו של חב"ד הוראות קבע או דברים כגון אלו. למשל:
פתיחת בית התבשיל:
חלוקת מצרכים פסח:
חלוקת תיקים לנזקקיםלפני פחות משבוע:
כל זה בנוסף למנות קבועות כל יום לקששים מעוטי יכולת.

גילוי נאות אני פעיל במקום ויודע שכל הכסף הולך לחסדים ושום דבר לא נכנס לכיס של אף אחד
וכמו זה יש המון אז ישר כח לכל התורמים.
תזכו למצוות.

כל הפושט נותנים לו זה רק בפוריםאנונימי (פותח)
ובגמרא בב"ב כתוב שיש לנו להחזיק טובה לרמאים שלולא הם היינו נכשלים שלא נותנים רואים שאין עניין לתת לרמאים ומאז שישנם רמאים אי"צ לתת אם לא יודעים שזה אמיתי
ועוד ירמיהו הנביא התפלל על שונאיו שגם אם יתנו צדקה זה ילך לרמאים כדי שלא יחשב
מסקנה:1 חבל על הכסף לתת סתם
2 זה פוגע בעניים אמיתיים (שבד"כ ישנם באמותות צדקה למיניהם שבודקות את זה) שנותנים להם פחות כי כבר נתנו לרמאים
לגבי חינוך לחסד כדי אם כך להחליט שכל פעם שיש רמאי שמעורר בי רחמים שאתן בלנ"ד לעמותה טובה
תיקוןאנונימי (פותח)
כל הפושט נותנים לו זה לא רק בפורים.
עצם זה שהבן-אדם מגיע למצב שהוא פושט יד צריך לתת לו ואתה יכול לעיין בפסקי הלכה של הרב מרדכי שליט"א שה' ישלח לו רפואה שלמה מהרה ביחד עם שאר חולי עמו ישראל, שכותב שמצווה לתת לכל מי שפושט יד.
הסתכלתי בפסקי ההלכה של הרב אליהואנונימי (פותח)
ולא מצאתי את מה שאתה כותב הבא מקור וגם אם יש מסתבר שכוונתו לעני ולא לנוכל הפושט יד
ודווקא בפורים כתוב שלא מדקדקין בשונה משאר השנה וכל הפושט נותנים לו (עיין קצוש"ע קמב)
שמעתי רב בשבתאורושקוש
שאמר שעדיף לתת לכמה ולא לאחד כי אז כלח פעם אנחנו פותחים את היד ונותנים ואז מתרגלים לתת.
יותר מזהאנונימי (פותח)
לפי המקובלים לתת שקל , 10 מטבעות של 10 ג' יותר טוב מלתת מטבע של 1 ש"ח. כי עצם הנתינה היא המצווה ולא הכמות.
עדיף לאחדL ענק
90% מהם שקרנים
אז אם תיתן לאחד שאתה מכיר עדיף בכל מקום יש עמותת צדקה אזורית
עיצהחשבשבת
פשוט קחי 10 שח ופרטי לעשרות אגורות לכל אחד תיתני 20 אג' והכל יהיה בסדר
עצתיחשבשבת
פשוט קחי 10 שח ופרטי לעשרות אגורות לכל אחד תיתני 20 אג' והכל יהיה בסדר
כמה דברים......אנונימי (פותח)אחרונה
לא קראתי את כל השרושור אבל בכל זאת......

1.לא כל העמותות והארגונים נותנים למקבצי תרומות כסף תמורת זה!לדוג נוער למען א"י לא נותן אגורה....מנסיון

2.בעקרון עדיף לתת למי שמכירים וסומכים אבל מה הבעיה לתת 10 אגורות למי שלא מכירים?כולה טיפה כסף אל תהיו קמצנים....

3.הרב ליאור שליט"א אמר לתלמיד ישיבה (היה בשו"ת של האתר ישיבה) שאם בא קבצן לישיבה הוא לא צריך לתת כי גם לתלמיד אין כסף והוא לומד על חשבון ההורים....

קיצור-תעשו מה שהרב שלכם אומר או מה שנראה לכם.אני אישית נותת אם יש לי 10 אגורות ואם אין-לא 
שבת שלום ומבורך!

תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך