לדעתי זה מורכב גם אצל בנות (אולי אפילו יותר? לא מתחילה עם תחרויות.. פשוט עבר לי בראש שבד"כ בחורה מקבלת הצעה רק אחרי שהבחור אמר 'כן', אז יכול להיות שזה מעצים את העניין..)
מבאס שזה ככה, ומבאס שעניין הפניה לשדכנים מרגיש דיי נואש (למרות שזה ממש לא צריך להיות ככה. למה בשביל דברים אחרים, הרבה פחות חשובים, לגיטימי לפנות לבעל מקצוע, אבל בעניין הזה- לא?).
אני כן חושבת שהיום נעשה מקובל יותר ששדכנים לא עושים את העבודה שלהם לבד, ויש כלמיני קבוצות של שדכנים שמנסים לשת"פ (חוץ מ40 יום שמעתי על עוד כמה דברים שהם גם יותר שיתופיים כאלה), אבל גם בנושא הזה כנראה עוד יש לאן לשאוף.
לגבי רשימה מסודרת- אני כן חושבת שמתפרסמות כאלו אחת לכמה זמן, אבל אני לא בקיאה מספיק (יש לי משהו שעודכן לאחרונה לפני 3 שנים, אם יעזור במשהו..)
מה אפשר לעשות בינתיים?
א. ליידע חברים שאתה מחפש (אגב, גם כאלה שלא נשואים יכולים להפתיע).
מפדח. אפילו מאוד.. אבל אולי שווה לנסות להתגבר על זה.
לי עזר לנסח איזושהי הודעה קצרה לכמה חברות ולתת לה 'להתבשל' כמה ימים כטיוטה בפלאפון כדי להרגיש קצת יותר בנח עם הניסוח ועם הסיטואציה.
אם אפשר לנסות לעזור עם הניסוח- בכיף.
אגב. יכול להיות שיש איזו תחושה ש'נופלים' על החבר הזה שפונים אליו, אבל מהקצת ששמעתי מחברות- זאת לא טרחה.. באמת. הרבה פעמים אפילו ממש שמחים בזה. והרי תכל'ס מה שיקרה אם תבקש כזה דבר, זה שאותו החבר יחזור הביתה, יספר לאשתו עליך, וכשהיא תוכל, היא תנסה לחשוב על חברות שלה שאולי יתאימו. זהו.
לא תמיד צריך להיות אדם שמומחה בתחום בשביל להצליח. זה הרי בעיקר הרבה מאוד סיעתא דשמיא.. וגם. אתה לא מבקש מהם שעכשיו יקדישו את כל הזמן שלהם רק לזה.
ב. אמרת שאתה לא מרגיש בנח עם אתרי היכרויות.. אבל אולי אפשר למצוא מישהו שיעשה את זה בשבילך? (יש לי חברה שסיפרה שאח שלה חיפש בשבילה.. אני חושבת שפעם מישהי כתבה פה שחברה שלה ניהלה לה את הכרטיס וכו'..)
או משו דומה- היה איזה משהו שהרב יהושע שפירא הציע (נראה לי), למנות חבר שאחראי עליך. הוא עושה בשבילך את הפניות לשדכנים/בירורים/וכו'.. אני לא בקיאה בזה מספיק אז לא רוצה להגיד סתם, אבל אם מישהו מכיר את הקונספט אולי אפשר להרחיב..(: