אוף למה זה צריך להיות כ''כ מסובך?והוא ישמיענו
אני לא מכיר סגנונות של אולפנות, ולא באמת מבין בתחום של השידוכים.
סה''כ אני יודע מי אני, ומה אני מחפש.
אבל אני לא מוצא שדכנים בשביל בינישים חוץ מ'חיים קורץ, בת אל גרינשפן' משהו כזה.
אוף זה ממש מוזר כל הקטע של השידוכים בציבור הדת''ל- דת''ל תורני שפשוט כולם סביבי אומרים שאין להם הצעות (כמוני), וזאת בעיה כללית וכו' וכו' (חברים מהישיבה שלי).

כל פעם קם ארגון אחר ו.. אוף. זה פשוט מתסכל. כאילו למה לא מרימים את הכפפה לעזור לנו, הרווקים? אולי יש משהו.. לי כבר ממש אין מושג למי לפנות ואיפה..

אני לא אדם של מפגשי היכרויות או שבתות או דברים המוניים (אתרי היכרויות למשל). סה''כ צריך לפחות הצעה אחת כדי שיהיה איזה התחלה של משהו

וגם מעניין אותי- שואל את הבנות התורניות- למי אתן פונות? יש לכן הצעות? או שגם אצלכן יש את אותה הבעיה?
תנסההפי
אתה נשמע באמת זהב בעז"ה אני בטוחה שיהיה לך טוב מאוד אפילו.
אפילו תציע את עצמך לחברים נשואים . אין סיבה שהם לא ישדכו
אבל אל תתייאש באמת אסור לך כי אם אתה תתייאש מה אנחנו נגיד
אין לי יותר מידיעלמת חן
מה להוסיף, רק אומרת שמזדהה עם הבעיה שבאמת קיימת בציבור שלנו, תכלס כשמישהו מפרסם פה דבר בסיגנון תמיד נותנים לו את אותו המספר של אותו שדכן ואותו שדכן לא יכול לפתור באמת את בעיית כל הרווקים הדתיים לאומיים כך שלפי דעתי צריך באמת לקחת את הנושא ברצינות לכיוון יותר רציני, מאחלת לכולם שתהיה שנה מוצלחת
מה עם לפרסם במשפחה הרחבה, בקהילה, שאתה מעוניין להכיר?קרן-הפוך
לפני שמתחילים עם שדכנות.
..והוא ישמיענו
לדעתי המשפחה הרחבה -שלי- לא יציעו לי דברים בכיוון (חלקם גם לא יציעו כי הם חושבים שהגיל שלי צעיר ומה הלחץ וכדאי קודם לעשות קריירה וכו')
ובקהילה זה לא מקובל לפרסם
גם אם תהיה היכרות דרך שדכן יטיפו לך שזה מוקדם מידיקרן-הפוך
לפני שאתה מסוגל לעמוד עצמאית על רגליך ולפרנס משפחה.

או לפחות לפני שיש לך כיוון מוגדר כיצד לפרנס בעתיד את משפחתך. (נניח אם אתה סטודנט, אז יודעים שבסופו של תהליך יש לך מקצוע ופרנסה).

בעל נראה תצטרך לדעת לעמוד על שלך.

שנית - מהמשפחה והקרובים, ומאנשים בקהילה - תגדיר היטב מה אתה מחפש.
כדי שיציעו רק מישהי מתאימה, העונה לסף דרישות מסויים.

בד״כ בכל קהילה יש נשים שהן מדריכות כלות, ויש להן קשרים עם מדריכות כלות אחרות, ודרך הקשרים הללו אפשר להגיע רחוק.

הייתי מנסה לדבר עם מדריכות כלות באיזור שלך.
מדריכת כלות? על זה בחיים לא הייתי חושבתפה לקצת
אם כבר הן מכירות בנות, זה את הכלות בטח
לא לא... יש להן קשרים עם שדכנית. מאיפה הכלות מגיעות אליהן?קרן-הפוך
דרך חברות נשואות שלמדו אצלן...פה לקצת
אני מתכווןוהוא ישמיענו
כמו שתבקשי ממשפחה חרדית להציע לך שאת נניח לצורך הענין דתית לאומית. גם אם תגדירי ממש טוב זה פשוט לא יהיה קשור.. כי הם לא מכירים הרבה דתיים לאומיים בסביבה שלהם ולא הכי מבינים בזה ככל הנראה
מי אמר לך שהוא לא מודע לזה?ברוקולי
מזדהה מאוד..תפוח עץ ירוק

השאלה שלי מה זה להרים את הכפפה? מה אתה חושב שצריך לעשות כדי שיהיו יותר הצעות?
אני הרבה פעמים חושבת על מיסוד השדכנות.. שזה ברור שלכל אולפנא/ישיבה/ מדרשה יש אנשים שמתעסקים בזה . ולא רק בזמן החופשי שלהם, אלא יש להם שעות שהמוסד משלם להם עליהם שהם יושבים ומתעסקים בזה..
ומה עם מי שכבר לא במסגרת? קודם כל, אולי אם זה יתחיל להיות ממוסד יותר הרבה יצליחו בע"ה להתחתן עוד כשהם בתוך המסגרת.. ומי שלא, יהיה לו יותר אנשים לפנות אליהם חוץ מהרב קורץ ובת אל..

כמובן, שלעורר חברים נשואים, בני משפחה וגם חברים רווקים שמכירים עוד כמה מבין המין השני שמסביבם( אחים וכו', וגם אנשים שהם יצאו איתם ולא התאים יכול מאוד שיתאים לחבר אחר- עובד מניסיון!!.)

המון תפילות, ומאחלת שיהיה לך סיעתא דשמיא ולכל אחד ואחת שצריכים..
הלוואי שהייתי יודע..והוא ישמיענו
אבל לפחות קודם כל אם יפרסמו בצורה מסודרת רשימת שדכנים שמחולקת ע''פ מגזרים פחות או יותר, וסגנונות שלהם, ועוד פרטים שיכולים לסייע- אולי זה יעזור..
אין לי אחים בוגרים שאני יכול להתייעץ איתם בענין,
ומפדח לפנות לחברים נשואים (אני לא יודע גם למי לפנות אני לא חושב שהחברים מתעסקים בזה יותר מדי)
..תפוח עץ ירוק

קודם כל, להחליט שלא מתפדחים! לא אומרת שזה קל ופשוט.. אבל בסוף 'אם אין אני לי, מי לי' ?
יכול להיות באמת שכמה מהחברים לא מתעסקים.. אבל מספיק אחד שלאשתו יש חברה.. וגם, הגיוני שהם לא מתעסקים ולא מודעים אבל ברגע שתפנה אליהם אולי יפתח משו והם יחשבו עליך..
ורעיון שאפשר אם לא נעים לך לפנות לחברים על עצמך.. לנסות לחשוב על חבר רווק שיש לכם חבר נשוי משותף, ולדבר עם הנשוי על הרווק.. לכתוב על הרווק כמה משפטים ולהגיד לנשוי שאתה יודע שהוא מחפש וככה וככה.. ולהגיד שאם כבר, אני גם מחפש משו בסגנון איקס..

ולא יודעת באמת איך להתחיל לפעול ברמה הארצית-ציבורית להקמת הכפפה.. אבל אפשר להתחיל בגדר החברים הקרובים, לשמוע על שדכנים להתחיל לחלק למוסדות..

ולא ישמע חס וחלילה שכותבת ממבט מתנשא.. כותבת מתוך ניסיון לעורר את המצב וליצור יותר הצעות רלוונטיות בשבילי ולחברות שבאותו מצב..
אתה צודקברוקולי

גם בסקאלה התורנית הנשית הבעיה קיימת
והיא מתחילה מקשת מאוד רחבה של ציבור דתי לאומי-דתי לאומי תורני - חרדל וכו.

אני בכלל בעד שהלגיטימציה לשדכנות כמו במגזר החרדי תהיה יותר מקובלת גם אצלנו

וברמה הפרקטית/ יש מדרשות שיש להן שדכנים רשמיים
גם אני בעדעלמת חן

שיהיה שיטה אצלנו כמו במגזר החרדי, לפנות לשדכן\ית בתשלום מראש, גם בשיטה הזו יש חסרונות כמובן אבל לפי דעתי פחות מהמצב כיום

אצל הבנות התורניות יש את אותה בעיהבינה.
ולפעמים אפילו יותר, כי כשמציעים, מציעים קודם לבחור ואם זה לא רלוונטי, ההצעה לא מגיעה בכלל לבחורה. יש בזה יתרון שהבחורה לא נעלבת, אבל יש גם חסרון שהבחורה לא יודעת שחשבו עליה בכלל והיא בהרגשה שאין לה הצעות בכלל, ושלא חושבים עליה.

ומזדהה עם מה שכתבת לגבי משפחה מורחבת שלא בסגנון ולא מכירים ולא יציעו, ואני גם בכורה ככה שאין אחים גדולים נשואים וכדו'. אני אמרתי לחברות (כמובן שגם נשואות, אבל בכלל לא רק).
לגבי מפגשי היכרויות/ שבתות וכאלו זה ממש לא מתאים לכולם באופי, ויש גם הרגשה שזה פחות לחבר'ה צעירים ו/או תורניים (תקנו אותי אם אני טועה?)

אין לי עצות מועילות ככ, אבל צרת רבים חצי נחמה
כן אני גם חושב שזה פחות לצעירים תורנייםוהוא ישמיענו
אבל לא יודע אולי יש את הזה של אתר ישיבה וכל מיני- שגם אליהם אני לא מתכוון ללכת
אוף, באמת מצב מתסכל ממש.בינה.
שיהיה מלא בהצלחה וסייעתא דשמיא, שתגיע ההצעה הנכונה בקרוב ממש בעז"ה
אמן. תודה!והוא ישמיענו
מזדהה. בעיה אמיתית בציבורultracrepidam

ועד שמישהו הולך לשדכן, יש כאלה שרואים את זה בעין שלילית, ושדכנים עצמם לא עושים את העבודה קלה מדי...

הלוואי והיה פתרון נראה לעין

זה נושא מעניין להבין למה זה כך, ואולי אז יהיה אפשר גם לשנות את זה

יש לך כיוון למה זה ככה?והוא ישמיענו
אני חושב שלאultracrepidam

אם יש משהו, זה השתלשלות היסטורית של אבותינו שהלכו לבני עקיבא מעורב והיו מתחתנים עם מישהי שהכירו בסניף, או באופן כללי לא היו להם הרבה מגבלות כי דתיי הרצף של אז היו שונים מדתיי הרצף של היום (אז כולם הסתדרו עם כולם והיום אתה צריך להיות באותו מקום על הרצף), ובכלל המודעות הרגשית היתה נמוכה יותר אז היה קל יותר להתאים, ולכן לא נזקקו לשדכנים

(בניגוד לציבור החרדי, שדגל בהפרדה ולכן בחור ובחורה היו מתביישים להכיר בצורה טבעית)

ואז שכחנו שאנחנו כבר לא ושהדורות השתנו, והמשכנו עם המסורות הכובלות של לא ללכת לשדכנים, או שלשדכנים לא מגיע תשלום כי זה לא מקצוע אמיתי, ועוד ועוד

אולי זה יכול להסביר את זה.

אבל אנחנו משקיעים -ובצדק - את האנרגיה בלסבול מהמצב הקיים, כמו שאתה מתאר לא רע, ופחות במחקרים היסטוריים למה הגענו לזה

הסבר מאוד צר ונקודתי ולא מייצג את הציבור הדתי לאומי.קרן-הפוך
יש המון היכרויות דרך קרובי משפחה קרובים ורחוקים, דרך בני דודים של ההורים ומשפחות מהצד השני של הבני דודים.
דרך חברים וחברות של ההורים בקהילה, בעבודה,
דרך קרובי משפחה של שכנים.

חוק הדתיים השלובים עובד ומגיע רחוק.
כן.. מזכיר ליוהוא ישמיענו
את הסיפור על הרב דרוקמן איך הוא השתדך ⁦
...השתדלות !
אני מבקשת מחברות, אפילו מבנות שאנחנו לא בקשר קרוב, והן ממש שמחות לעזור... צריך להזכיר להן מדי פעם, וזה גם מקפיץ את הקשר ביננו. כיף לדעת שדואגים לך
ויש בנות שהן לא בסגנון שלי, אבל הן יודעות שאני שונה מהן, ואני סומכת עליהן שהן מספיק חכמות להציע לי מישהו שיכול להתאים לי... מקסימום, הן מציעות, ואני אברר...

בנוגע לדברים המוניים- התנדבויות, זו מצווה עצומה, וזה יכול מדי פעם להוביל להצעה או שתיים כמובן שזו לא המטרה בהתנדבות, אבל אם כבר יש סיבה להתנדב, למה לא? בעמותות חינוך מיוחד וכו'

לשדכנים אני בקושי פונה, כי לוקח זמן לתפוס את האופי שלי, אומרים שאני תמיד עושה על ההתחלה רושם אחר, אין לי שליטה על זה... הביישנות כנראה.
חוץ מזה שאני לא אוהבת להיפתח לכל בנאדם.
אבל פניתי לשניים, כי אם יש סיכוי, אפילו הקטן ביותר שהיא תציע מישהו מתאים, זה שווה את זה.
לגבי התנדבויות-והוא ישמיענו
אני מעדיף להתנדב בשביל הענין עצמו. כאילו נראה לי להתנדב בשביל שידוך זה על דרך המשל להבדיל כמובן אלפי הבדלות- כמו ששמעתי בצבא על אנשים שכותבים יומן אישי כדי שיהיה לאנשים מה לקרוא עליהם במידה וח''ו..
אני כרגע מתנדב במשהו אבל זה נפרד
כמובןהשתדלות !
ב"ה אני מתנדבת בכמה מקומות, וזה תופס חלק נכבד מהזמן שלי... רק בשביל ההתנדבות עצמה.
בקיץ האחרון התנדבתי בקייטנה, ובאה משם הצעה... אף אחד לא באמת מתנדב בשביל שידוך, אבל ברור שחושבים על זה אחרי מצווה גוררת מצווה ואם זה לא גורע מההשקעה שלך בהתנדבות, אין בזה שום דבר פסול, זה לגמרי לא אגואיסטי.
איכה
לגמרי לגמרי מזדהה.

זה ממש ממש לא רק בעיה של בנים תורניים.
אנחנו באותה הסירה.
מה עם שדכניות של מדרשות?אנונימי פלוס

זה בדר"כ יהיה יותר מעיד על סגנון מסויים מאשר אולפנה...

כן אבל אני לא מכיר בכלל סגנונות.. לא מכיר כלום.והוא ישמיענו
ובכל אופן חבל להינעל דווקא על מדרשיסטיות
לא מתכוון להנעל. אבל זאת יכולה להיות אופציה מאוד טובה.אנונימי פלוס

אתה יכול גם ללמוד להכיר. מספיק שאתה סתם מכיר אפילו קרובת משפחה מאיזו מדרשה שנראת לך רצינית, אתה יכול לבדוק לגביה. אתה יכול גם לשאול ולברר קצת על מדרשות זה לא קשה.

אני פשוט מנסה לפנות לכל מיני מאגרים ושדכנים של אולפנות, מדרשות ואז יש כמה שיותר סיכוי לקבל הצעות טובות.

שום דבר לא מחייב אותך להנעל, לא משנה לאיזה שדכן אתה פונה. מקסימום מביאים הצעה אתה אומר לא.לנסות בחיים לא מזיק. להרחיב את מעגל האפשרויות להצעות תמיד מועיל.

סתם לגבי סגנונות של מדרשות, מהקצת שאני קצת מכיר - יש מדרשות 'רוחניות' (במלעיל) יותר חסידיות, ויש מדרשות יותר 'למדניות', ויש גם הרבה בין לבין כמובן. זה עולם הרבה יותר מגוון מעולם הישיבות (שהוא בדרך כלל חד משמעי).

אין לי קרובות משפחה מדרשיסטיות כ''כ..והוא ישמיענו
חברים, אינטרנטאנונימי פלוס

אולי יש לך חברים שקצת יותר מכירים..

אמהפי
מדרשה חסידית לא אומרת שהיא פחות למדנית
לא תמיד יש להםאיכה
אני אישית לא למדתי במדרשה, כמו הרבה הרבה חברות טובות שלי.
ואנחנו נחשבות תורניות ללא כל ספק.

ואל סוג כזה של בנות השדכניות האלו לא מגיעות..
הנה תפתחי מיזם בפורוםברוקולי

יש כאן ככ הרבה רווקים.ות תורניים שזה חסר להם
איכה
חלום.

אני לא ישדך לחברות שלי מישהו שאני לא מכירה ממקום מוסמך. וכאן זה לא המקום.
ולפגוש בנים לפני שאני בעצמי נשואה, במטרה להכיר אותם כדי לשדך לחברות פחות מתאים לי. בשלב זה של חיי.

כרגע במאגר שידוכים שלי יש בעיקר בחורים שיצאתי איתם, או שחברות שלי יצאו איתם.
זה עובד, הוצאנו הרבה חבר'ה לדייטים, עוד אין שליש. אבל יומאחד הוא יגיע ⁦⁩ (שהוא בכלל לא המטרה כמובן).

כרגע משתדלת לפעול בעניין המישורים האפשריים, אחרי החתונה (בע''ה בקרוב) נעלה רמה אי''ה.
אמן בעז״ה בקרובברוקולי
אמןאיכה
שדכנים מכרים את המועמדים והמועמדות ממקום מוסמך?קרן-הפוך
מספיק לדאוג להתאמה בסיסית של המאפיינים העיקריים שכל צד מגדיר לעצמו.
לא, וזו בדיוק הבעיה שלי איתם.איכה
אני לא רצה לשמוע כל הצעה, וככל שמי שמציע פחות מכיר אותי (ובטח אם לא דיבר איתי) הסיכוי שאתלהב או אמצא התאמה קטן.

ומה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך.
וגם לא לכל המדרשות יש שדכנית..תפוח עץ ירוק
הממkaparalay

לדעתי זה מורכב גם אצל בנות (אולי אפילו יותר? לא מתחילה עם תחרויות.. פשוט עבר לי בראש שבד"כ בחורה מקבלת הצעה רק אחרי שהבחור אמר 'כן', אז יכול להיות שזה מעצים את העניין..)

מבאס שזה ככה, ומבאס שעניין הפניה לשדכנים מרגיש דיי נואש (למרות שזה ממש לא צריך להיות ככה. למה בשביל דברים אחרים, הרבה פחות חשובים, לגיטימי לפנות לבעל מקצוע, אבל בעניין הזה- לא?).

אני כן חושבת שהיום נעשה מקובל יותר ששדכנים לא עושים את העבודה שלהם לבד, ויש כלמיני קבוצות של שדכנים שמנסים לשת"פ (חוץ מ40 יום שמעתי על עוד כמה דברים שהם גם יותר שיתופיים כאלה), אבל גם בנושא הזה כנראה עוד יש לאן לשאוף.

לגבי רשימה מסודרת- אני כן חושבת שמתפרסמות כאלו אחת לכמה זמן, אבל אני לא בקיאה מספיק (יש לי משהו שעודכן לאחרונה לפני 3 שנים, אם יעזור במשהו..)

מה אפשר לעשות בינתיים?

א. ליידע חברים שאתה מחפש (אגב, גם כאלה שלא נשואים יכולים להפתיע).

מפדח. אפילו מאוד.. אבל אולי שווה לנסות להתגבר על זה.

לי עזר לנסח איזושהי הודעה קצרה לכמה חברות ולתת לה 'להתבשל' כמה ימים כטיוטה בפלאפון כדי להרגיש קצת יותר בנח עם הניסוח ועם הסיטואציה.

אם אפשר לנסות לעזור עם הניסוח- בכיף.

אגב. יכול להיות שיש איזו תחושה ש'נופלים' על החבר הזה שפונים אליו, אבל מהקצת ששמעתי מחברות- זאת לא טרחה.. באמת. הרבה פעמים אפילו ממש שמחים בזה. והרי תכל'ס מה שיקרה אם תבקש כזה דבר, זה שאותו החבר יחזור הביתה, יספר לאשתו עליך, וכשהיא תוכל, היא תנסה לחשוב על חברות שלה שאולי יתאימו. זהו.

לא תמיד צריך להיות אדם שמומחה בתחום בשביל להצליח. זה הרי בעיקר הרבה מאוד סיעתא דשמיא.. וגם. אתה לא מבקש מהם שעכשיו יקדישו את כל הזמן שלהם רק לזה.

ב. אמרת שאתה לא מרגיש בנח עם אתרי היכרויות.. אבל אולי אפשר למצוא מישהו שיעשה את זה בשבילך? (יש לי חברה שסיפרה שאח שלה חיפש בשבילה.. אני חושבת שפעם מישהי כתבה פה שחברה שלה ניהלה לה את הכרטיס וכו'..)

או משו דומה- היה איזה משהו שהרב יהושע שפירא הציע (נראה לי), למנות חבר שאחראי עליך. הוא עושה בשבילך את הפניות לשדכנים/בירורים/וכו'.. אני לא בקיאה בזה מספיק אז לא רוצה להגיד סתם, אבל אם מישהו מכיר את הקונספט אולי אפשר להרחיב..(:

הפתרון לדעתינצבת

להיות בחור זהב וחברותי.

אם שני התנאים מתקיימים הצעות בד"כ זורמות מעצמן.

אז מי שזהב ולא חברותי צריך להשאר רווק.ה?ברוקולי
זה מה שהבנת ממני?נצבת

אני רק חושבת שהשילוב הזה הכי מזרים הצעות.

אני מסכימה חלקיתברוקולי
אבל מה העניין לכתוב את זה?
וואי נראלי הסתבכתי איתכם כאן..חחנצבת

כתבתי דוגרי , נא לא לבלוע אותי,

כשאני חושבת את מי להציע אני בד"כ חושבת על הטיפוסים האלה בהתחלה ולא ממקום שיפוטי כלפי מי שלא כזה!!

אני בעצמי עדיין רווקה.

אפשר להתעלם ואפשר לקחת את זה כטיפ. וזהו.

את צודקת, אבל כדאי לקחת את זה לכיוון ההפוךultracrepidam

שיתחילו לשים לב לכאלה שהם לא ה"מגניבים" שכדאי לשדך

כי התפיסה הזאת מחלחלת, והתוצאה היא שיש כאלה שהם "בחור זהב ולא חברותי" או דברים כאלה, שגם אם מישהו עשה להם טובה וקיבלו הצעה, זה על תקן של לעשות להם טובה, ולא מתוך ההבנה שהם באמת טובים. ואז זה מנמיך את הסיכויים של ההצעה להתקבל (זה יישמע יותר כמו "הוא אמנם לא הבחור המושלם אבל הוא בסדר בשבילך"), והשדר מגיע לבחור ש"אתה לא מגניב מספיק כדי שמישהי תרצה אותך"

צודק.נצבת

הרבה פעמים מי שמשדך מציע את האנשים שהוא אוהב 

ופעמים רבות מדי קל יותר להתחבר ולאהוב תוך זמן קצר את מי שיש לו נטייה להיות יותר מוחצן

מאשר לגלות את ערימות הטוב שיש במופנם 

מדוע? כי קל יותר ומהיר יותר, אנחנו אנשים שנוטים להכניס אנשים למשבצות מהר מדי וחבל.

אני לא מופנם, אבל אני לא מאמין במוחצנותוהוא ישמיענו
ואתה בסדר גמור.נצבת

סליחה אם נפגעת ממני. לא התכוונתי .חבל שהגבתי .

אין סיבה.. ולא נפגעתי. רק מנסה לומר שיש כל מיני דברים שלא יווהוא ישמיענו
שלא יודעים
כאילו לא הכל זה או מופנם או מוחצן, יש המון שבאמצע
מוחצנות עוזרת לזכור בד"כנצבת

במקרים שאין מספיק זמן להכיר לעומק את מי שמולך.

במקרים שכן יש היכרות מעמיקה מוחצנות יכולה להתפס גם כתכונה לא טובה תלוי את מי שואלים.

אין עניין להיות מוחצן דווקא.

אולי דוקא טוב שהצפת את הנושאultracrepidam

חשוב שזה לא יישאר מתחת לשולחן. הרבה אנשים עם כוונות טובות מציעים את רוב ההצעות למיעוט מהרווקים, ואין מודעות לזה שיש המון רווקים פחות בולטים שנשארים לבד

ורואים שיש לך כוונות טובות ורצון לעזור

אף פעם לא חשבתי על זה,נצבת

יכול מאוד להיות שאתה מאוד צודק.

לצערנו ככה זה בכל תחום שאדם צריך לדעת לשווק את עצמו- מי שיודע לשווק מרוויח 

גם אם יש בו פחות ממי שלא יודע..

לגמרי!!והוא ישמיענו
אע''פ שאני לא מחפש מומים אצל אחרים אבל זאת בהחלט תחושה אמיתית
ואם לא זורם אז זה הפוך?והוא ישמיענו
לא טענתי את זה.נצבת

ראה מה שהגבתי לברוקולי.

אבל לא זורם בכלל ואני לא חושבוהוא ישמיענו
שאני לא חברותי או משהו..
מה שכן, אני לא מוחצן כל כך. אבל ברור שאנשים רבים מכירים אותי
ממש לא נכוןעלומה!

אותו דברעלומה!

גם לי אין כמעט הצעות

אולי תנסה להסביר מה הסגנון שלך?עלומה!

וככה אנשים פה יכולים לנסות להפנות אותך לשדכנים או מדרשה או בחורה מסוימת

ישיבה? שאיפות וזה?

..והוא ישמיענו
אז כתבתי פה לא מזמן
לא יודע מה לכתוב בכותרת.. - לקראת נישואין וזוגיות

אבל אני לא נעים לי לעשות שרשור על עצמי.. אני התכוונתי לפתוח שרשור לא על עצמי אלא בכללי- אולי יש עצות. ואולי יש אנשים כמוני באותה הסירה שייעזרו קצת בשרשור (אולי)
אגב לאמיצות בנינוברוקולי

שלחתי לאנשים שאני חושבת שיכולים להיות רלוונטים הודעה מזמינה בעניין לקראת ר״ה ואיפשרתי בסוף לשמוע פרטים

ככה שמרתי על הפרטיות שלי ואיפשרתי למי שרוצה לעזור
ממליצה למי שאמיצה
מה? לאנשים מפה כאילו?עלומה!

לאברוקולי

ויש כאלה מפה אבל שמכירה במציאות
זה פתח הרבה דלתות של שיח והצעות ממקומות שלא דמיינתי

פדיחה רצינית. אבל שווה
אופציהאוי טאטע!
רק בשביל להרחיב לא בשביל להינעל
ללכת לחבר שמכיר אותך טוב ומכיר בכללי סוגי וסגנונות של מדרשות ואז לנסות לפנות לשדכנית שלהן אם יש

ואם אתה בקטע ממש להגדיל ראש
אז אולי כדאי לנסות להקים מאגר שידוכים בישיבה שלך (נראלי שבמרכז ואלון מורה יש, רץ בפורום פעם טופס לבנות שרוצות הצעות משם שימלאו על עצמם פרטים) שגם יהיה פתוח לאברכיות של הישיבה שרוצות לנסות לעזור, ושגם שיהיה מישהו מטעם הישיבה שיהיה בהגדרה זה שפונים אליו, ובנות שמכירות את הסגנון של הישיבה יוכלו לפנות אליו, אולי אפילו לפרסם בעלוני שבת קצת שבנות יכירו ויוכלו לפנות
ימ''ל

באמת עסק ביש.

לא יודע באיזה שלב אתה, אני יודע שבמסגרות יותר קל (כשהייתי בייניש לא הייתי צריך לא ללכת לשדכנים ולא להירשם לאתרים כי ההצעות ב"ה הגיעו מעצמן, מטבע הדברים עכשיו זה יהיה סיפור אחר לגמרי. מרגיש שאתה לבד בסיפור הזה. מבאס ממש), אולי אתה יכול להתחבר למסגרת כלשהי.

והלוואי שהייתה דרך ליצור כאן יותר הזדמנויות, בסה''כ יש כאן המון בחורים ובחורות טובים ואיכותיים שיכולים להתאים וחבל לפספס הזדמנות שכזו.

יודע מה? חבל לומר חבל, אני בע''ה אחשוב איך להרים את הכפפה הזו.

ניסו כמה פעמים פה בעברברוקולי

וגם יצאו 70 זוגות פורום 

אבל בהחלט כדאי לא להתייאש ולחדש את הניסיון שוב  ! 

אני יודעימ''ל

לכן אני רוצה לחשוב בכיוון אחר. יש לי רעיון גולמי, צריך לפתח אותו קצת.

(הזוגות שיצאו יצאו באופן ספונטני, לא בזכות איזו התארגנות. שזה טוב מאוד, אבל אולי יכלו לצאת יותר)

שכוייח אשמח לעזור אם צריך בינה.
גם אני בשמחה!תפוח עץ ירוק
אני כרגע ביניש.. כלומר במסגרת ישיבתיתוהוא ישמיענו
ואין שום הצעות. וגם כמעט ולא היו בעבר
אין שדכן בישיבה שאתה לומד? או לפחות אברך שקצת מתעסק בזה?תפוח עץ ירוק
גם כשיש, לא תמיד יש הצעות. ולא תמיד ישultracrepidam

אין באופן רשמיוהוא ישמיענו
אולי זה תלוי באיזו ישיבה מדוברימ''ל
אצלנו הייתה מודעות לזה כבר מהשיעורים הנמוכים, וגם הייתה מדרשה קרובה, ככה שהגיוני שחברים יציעו את אחיות/גיסות שלהם ובנות מהמדרשה יציצו מעזרת הנשים ויבקשו לשדך להן (ובמקרה אחד רב שלימד בישיבה ובמדרשה ניסה לשדך לי, אבל לא אספר איך זה נגמר 🙈).

כשאני כותב את זה זה נשמע בל''חי נורא, אבל ככה זה היה. כנראה שכמו שכתבת זה פשוט עניין של מודעות, אז אולי מה שכתבת פה תתלה גם אצלכם בלוח המודעות (בחולם ובשורוק).
..והוא ישמיענו
אני חושב שאתה לא כ''כ דוגמא.. כאילו בקטע טוב..
חכם מאוד וכו'

כאילו אני פשוט בממוצע, אני לא מעל הממוצע אז זה פחות בא בקלות
לאימ''ל
אין כאן עניין של השוואה, לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אני לא חושב שזה תלוי בנתונים כאלו ואחרים אלא בעיקר במודעות של הסביבה.
א. אולי תפנה,ד.אחרונה

לאחד האברכים אצלכם, רציני ומבין לליבך - שידבר עם אשתו אם יכולה לחפש עבורך - וגם לבקש מחברות שלה. אפשר להתארח אצלם פעם, שיבינו יותר מה אתה מחפש.

ב. אתה יכול לכתוב כאן, עליך ומה אתה מחפש. שיפנו. אם יש מתאימות ומתביישות ישירות - אני מוכן לעזור בתיווך..

ג. אין לכם בישיבה מישהו שעוסק בשידוכים לחבר'ה? ומה אם לשאול את אחד הרמי"ם?

ד. תתקשר לחיים קורץ.....

גמר חתימה טובה. באהבה רבה.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך