דור ישריםהללויה~
בעד? נגד?
ואם כבר מכירים?..

שמעתם על זוגות שנפרדו בגלל תוצאה שלילית? או שיש פתרון אם חס ושלום יש בעיות?..
בעדחבקו"ק בנשמה!
בדיוק אתמול שמעתי על עוד אחת שנולדו לה שני ילדים עם פיגור/אוטיזם בגלל בעיות גנטיות
השאלה אם זה משהו שהיה אפשר לדעת מראשתפוחית 1
ושדור ישרים/ קופח בודקים.
יש דברים שהם גנטיים אבל נדירים ולכן לא בודקים אותם
צר לי. אבל א. אוטיזם לא גנטי..מקום בעולם
ב. לא בודקים פיגור בדור ישרים..
מחילה לא בקי בפרטים...חבקו"ק בנשמה!
יכול להיות שדובר על מחלה אחרת,
נגדאריק צדק
מאוד מאוד מאוד נגד.
מתחתנים עם אדם, לא עם שק גנים. מי שרוצה להיות בטוח יכול לבדוק עוד לפני שנפגשים. אבל אם כבר נפגשים, שזו לא תהיה סיבה לפסילה
^^מבשר שלום
לפני 100 שנה לא היו כלכך ילדים פגומים אפילו שהתחתנו בתוך עיירות בינם לבין עצמם
לא הבנתי את הטענה.צהרים
גם אם נניח שפעם לא היו, היום יש. אז למה לא לעשות?
אין בעיה לעשותמבשר שלום
חושב שלחתוך על זה,זה מוגזם.
לא מתחתנים רק כדי חא להביא ילדים פגומים לעולם
אבל גם לא מתחתניםמלכישוע

כדי כן להביא ילדים פגומים לעולם

נכוןמבשר שלום
לכן אם כבר הכל טוב ורוצים חתונה,לא רואה סיבה לעשות דור ישרים..
אני לא מסכיםegb2006
גם אם כבר קובעים חשוב לעשות בדיקות כדי לדעת לפעול בהתאם אם באמת יש חשש לבעיות גנטיות בעזרת מכון פוע"ה.
אוקימבשר שלום
לא חייב להסכים איתי
תיקוןegb2006
אני מתכוון שחשוב גם אם נפרדים לעשות בדיקות בקופ"ח כדי לדעת לפעול בהתאם, אבל דור ישרים בשלב הזה לא יעזור כי הם אם מגלים את סיבת חוסר ההתאמה.
יש בעיותבן מכיר

שאפשר לפתור אותם בלי לחתוך אם מודעים לקיומם וזו סיבה מצויינת לשלוח לדור ישרים בכל מצב

מחילה, לא קראתי הכללבנה כירח

אבל צורם לי השימוש במילה "פגומים"...

מניין המידע? ולפני 100 שנה טרם הומצאה האנטיביוטיקה והמוניםקרן-הפוך
נפטרו בגיל הינקות ממחלות פשוטות.

סביר שהיו בתוכם תינוקות עם בעיות גנטיות.
לא ברורה לי האמירה הזאתאיכה
אתה יודע כמה זוגות היו עקרים?
כמה פעמים הריונות נפלו בגלל פגמים גנטיים?
כמה תינוקות נפטרו בגלל מחלות שלא ידעו את שמם?

מה אכפת לך למנוע בעיות מראש עם יש לך אפשרות כזאת?
היו תינוקות שמתו בצעירותם ממחלות שכיוםתפוחית 1
בזכות דור ישרים ב"ה לא מכירים
לא מסכימה עם הטענה
אבלדאק
יש אנשים שמתחנתים כאשר הסיבה העיקרית שלהם זה להביא ילדים, ורק אחרי זה חושבים על עצמם
בעד.אשכנזי פריווילג
למה לא למנוע בעיה מבעוד מועד אם אפשר.
זה אגואיסטי להביא לעולם ילד עם סיכוי גבוהה לבעיות רפואיות.
זה אגואיסטי להביא לעולם ילד.אריק צדק
נקודה.
לא נכון!עלומה!

רצון של ההוריםמבשר שלום
בלי לחשוב על הילד ובלי בחירה.
נטו בגלל אהבת ההורים.
(אני חא מסכים למה שהוא אמר,רק מסביר)
למה לא?אריק צדק
אנשים יולדים ילדים כדי לספק צרכים אישיים, שמישהו ידאג להם כשיזדקנו, לממש אהבה, לדאוג להמשך קיום העולם וכו'.
אפס מחשבה על הילד.
אם זה היה נכוןבלא כחל
אז לא היו מגדלים ילדים מיוחדים בככ הרבה מסירות ואהבה.
בכל אופן - המילה "אגואיסטי" לא שייכת כאן.
אפשר אולי לומר שזה חסר אחריות (אפילו שלדעתי זה גם בוטה מדי) או אולי שלא מבינים לגמרי את ההשלכות.
אבל אגואיסטי? לגדל ילד עם מחלה, שהרבה פעמים גם מתאפיינת בתחילת חיים קצרה, זה מאד מאד לא אגואיסטי.
המעשה עצמו הוא ביטוי של אגואיזםאריק צדק
הגיוני שלאחר הלידה נוצר קשר בין ההורים לילד, ואז גורם האגואיזם נחלש
לא חושב שאפשר להפריך את הטענה שלךultracrepidam

אבל כשעושים מעשה נכון וחיובי, המאמץ לטהר אותו מכל צד של רווח אישי זה דבר מזיק ולא מועיל

חבל שזו הגישה שלך לחייםאוויל מחריש
איזה צרכים ילדים מספקים בדיוק? את יודעת כמה זה קשה לגדל ילדים? מספיק לשמור על ילד אחד לכמה שעות ותביני כמה זה קשה, אז למה שמישהו ירצה לעשות את זה אם הוא אגואיסט?
גם ניתן לראות במציאות שככל שחברה מושחתת מוסרית כך רמת הילודה בה נמוכה יותר.
הבעיה המרכזית בטענה שלך היא שהנחת היסוד שלך בנויה על גישתך הסובייקטיבית למציאות, ככל הנראה אם תראי יותר את הטוב שבעולם אז תביני איזה זכות זה לקחת חלק בהבאת חיים חדשים לעולם.
הולדת ילדים זה בהחלט "אגואיסטי".מקום בעולם
תמנה לי את הסיבות ללדת ילדים, ואז נבחן כמה לא אגואיסטי זה..
הנה כמה:אוויל מחריש
עשיית רצון ה׳
ביטוי חי של האהבה בין איש לאשתו
רצון לזכות עוד נשמות לחיות בעולם הנפלא הזה
תרומה לאומה
זירוז הגאולה
הנה סיבות למה זה בכלל לא משתלם מלכתחילה:
צריך להוציא על זה הרבה זמן, רגשות, כסף ועבודה עצמית וכללית עצומה, בן אדם שרוצה שיהיה מי שיטפל בו כשיהיה זקן יכול לחסוך את הכסף ולהביא עובד זר בזול, ואדם שרוצה שיהיה לו קרובים יכול להשקיע בחברים, ואפשר למלא צורך זה בדרכים עוד פחות מוסריות...

אני יכול לשער ממה נובעת הטענה שלכן, אך איני בטוח אם זה מתפקידי לומר לכן את האמת המרה, אז אם ברצונכם לתקן דרכם תודיעו לי...
זה אולי לא אגואיסטי כי אתה לא חושב רק על עצמךאריק צדק
אבל זה בהחלט אגואיסטי כי אתה לא חושב על טובת הילד. ובסופו של דבר זה לא רק ילד, זה אדם, עולם ומלואו, שאתה בוחר להביא לעולם.
קראתי איפושהו, לא זוכרת איפה, מישהו שכתב שהוא מאוד אוהב ילדים, ו בדיוק בגלל זה הוא לא יביא כאלה.
ברור שהגישה האמונית אתה יכול למצוא הרבה סיבות ללדת והרבה טוב בעולם, אבל בוא, בתכלס, העולם הזה הוא לא באמת מקום נעים לחיות בו.
מה שאני חושבת (שנכון לי ומן הסתם לא נכון להרבה אחרים) שזה יהיה הרבה יותר הוגן לאמץ ילד שננטש, שנולד למציאות קשה (ויש הרבה כאלה) מאשר ללדת ילדים ופשוט להוסיף עוד בני אדם לעולם.
אם לא היינו מביאים ילדים לעולםבינייש פתוח
היינו מזדקנים ונכנסים לפנסיה בלי מי שיעבוד במקומנו. ואז הכלכלה קורסת וכולנו נשלם ביוקר. מה שצפוי לקרות במדינות אירופה ובסין ויפן
זו טענה טובה,אוויל מחריש
אבל היא לא תוסיף לדיון כי לשיטתו זה לא רלוונטי הטוב שאתה מוסיף בעולם, אלא רק אם יהיה טוב לך כאדם פרטי.
ככל הנראה הבנתך במושג אגואיזם מצומצמת לנקודה מסוימתאוויל מחריש
איך זה שאני יכול להיות מרוכז בקב״ה, כנסת ישראל, אשתי ובכל זאת בגלל מישהו אחד שלטענתך סובל אני יוצא אגואיסט? אם כבר הילד בסיפור שלך יוצא אגואיסט, שכן מעניין אותו רק מה שכיף לו.
הבן אדם הזה שהזכרת לא אוהב ילדים, והוא גם לא אוהב את עצמו, לכן ודאי שזו תהיה תגובתו...
העולם הזה הוא טוב מאוד, הקב״ה שמח בו, וכל יום העולם מתעלה ולא רק מבחינה עליונה אלא אלא אפילו בני אדם כמונו מלאים שמחה ומשמעות רוחנית, אז יש פה עוול נורא למנוע את טוב ה׳ מנשמות הקשורות בנשמתכם.
בטענה שלך אודות אימוץ יש סברה שכלית נחמדה, אך היא אינה מיושרת לפי דבר ה׳, אי לכך היא מלכתחילה חסרת בסיס ערכי לדיון.
יש מן קטע כזה בעולםהשתדלות !
שהאדם חושב שהוא יכול לקבוע מה מוסרי, לפי השכל שלו בלבד.
הבעיה היא, שהאדם לפעמים הופך להיות יפה נפש כזה, שהמוסר שלו סותר את מצוות התורה.
ומה שסותר את המצוות הוא לא מוסרי. התורה היא הכי מוסרית בעולם. כי הקדוש ברוך הוא ברא את העולם והוא מחליט מה זה מוסר. ואין לנו את החכמה הזאת להתעלות על מה שכתוב בתורה ולהחליט שמה שכתוב בה לא מוסרי. לעולם לא תהיה.
אז אולי זה נשמע הגיוני, אבל זה רק נשמע ככה, בשכל שלנו, האנושי, המצומצם.
אוקיי אז ככה.מקום בעולם
- עשיית רצון ה': מה זה אם לא אגואיסטי? אני עושה רצון ה' כי אני מרוויח מזה. זה ממש לא טובת הילוד ;)
- ביטוי חי של האהבה: גם פה אין כלום למען הילד.
- רצון לזכות עוד נשמות..: נגיד וזה נחשב כזכות, אחלה. (הרי אנחנו פה למען תיקון משהו.. לא הייתי בוחרת במילה זכות).
- תרומה לאומה: שוב פעם.. אתה רוצה לתרום לאומה. מה הילד קשור לזה? מה זה נותן לו בתור ילוד?
- זרוז הגאולה: כנל..

בסופו של דבר,
ללדת ילדים זה אגוצנטרי.
אתה מוליד ילדים כי כמו שאתה רוצה לאהוב את ילדך, אתה רוצה לקבל את האהבה שלו.
כי אתה רוצה להעניק למישהו בצורה מוחלטת.
ובמשפט מפתח, *כי אתה רוצה ...*
והכתוב חלילה לא מעיד על אמונתי,מקום בעולם
או על רצונותיו.
יחד עם זאת אני מבינה שדווקא הולדת ילדים זה לא ה-דבר הכי אכפתי וחומל כלפי דור ההמשך שלנו.
יש כאן הנחות יסוד שגויותאוויל מחריש
עשיית רצון ה׳ - שה שאת עובדת על מנת לקבל שכר לא אומר שכולם כאלה (או לפחות בשאיפה שלהם)
ביטוי חי של אהבה - הילד אינו מרכז העולם, וזה שאני משמח את אשתי זה כבר לא אגואיסטי.
לזכות עוד נשמות - אנחנו לא פה רק כדי לתקן, התכלית של התיקון היא לדבוק בה, וכשמביאים ילד אז מאפשרים לעוד אדם את הטוב האינסופי הזה.
כל הקשור לכנסת ישראל וגאולתה - הילוד הוא חלק מכנסת ישראל וכך את מאפשרת לו למלא את חלקו במציאות.

למה את חושבת שכולנו תלויים באהבה הזו?
ולמה יש פסול ברצון שלנו? הלא רצון זה חלק גבוה מאוד באדם...

זה נראה שהגישה שלכם כל כך מרוכזת בעצמה שאין לכם בדיון מושגים של משמעות אובייקטיבית...
כמו שכבר אמרתי-מקום בעולם
מה שכתוב פה לא אומר שזה מה שאני חושבת.
ועדיין בעין רחבה וחיצונית- טדאם.

עשיית רצון ה'- במפורש, מי שעושה רצון ה' "מרוויח". גם אם זאת לא מטרתנו הראשית, זה המצב בשטח. יכול לנסתכל בכיף בכתובים, בנוסף ללהסתכל סביב.

משמח את אשתך? אתה לא מעוניין בילדים? וגם אם זה לשמח את אשתך, אז זה הופך לאגואיסטיות שלנ. זה לא משנה. אין פנ כלום למען הילוד.

תראה.. האדם הזה הוא עוד לא יצור. ולכן לא מרגישה שיש פה משהו שמיטיב איתו, כי בכרגע במצבו הלא קיומי אין לו שום רע.
אם היית אומר טת זה על חוזרים בתשובה , זה משהו אחר.

הופ. למלא את חלקו במציאות. מיטיב לעולם. לו- אולי כן ואולי לא.

וכמו שכבר אמרתי, מה שאני כותבת לא מעיד על מחשבותי ואמונותי. אני רק באה לתת קונטרה לאלה (גם אתה) שטוענים שהבאת ילדים לעולם זה בכלללל לא אגואיסטי.

...אוויל מחריש

זה שמרוויחים מעשיית רצון ה' זה לא אומר שזה אגואיסטיות, אם מישהו הולך להתנדב ויש לו הנאה מהתחושה זה לא אומר שהוא אגואיסט...

אז אותו רעיון, התינוק הופך להיות חלק מהמשפחה ואז האגואיסטיות לכאורה שלך כוללת גם אותו...

זה שאת לא מרגישה זה לא רלוונטי לדיון, בוא נדון בעזרת עובדות אובייקטיביות, הקב"ה שואל את הנשמה, החלק הרוחני של האדם שכן אני מקווה שלפחות את מסכימה שהאדם הוא לא רק גשמיות, אם היא רוצה לבוא לעולם והיא רוצה, וככה היא מגיעה לדבקות בה' שזה העונג הכי גדול שאפשר להשיג בכל העולמות.

"אם היית אומר את זה על חוזרים בתשובה , זה משהו אחר." - לא הבנתי את כוונתך.

ברור שזה מיטיב לו, בשביל זה הוא נברא וככה הוא מגיע לשלמות.

אפילו אם נגיד שיש כאן אגואיסטיות, מכיוון שהיא חיובית אובייקטיבית ואפילו סובייקטיבית אז הכל טוב בה. 

תוכלי לתאר התנהגות לא אגואיסטית?ultracrepidam

לפי מה שאת אומרת, כל מעשה הגיוני או נכון הוא אגואיסטי כי אני שמח בו או נהנה ממנו.

אוקיי. אולי. אבל אם ככה, אז אשאר אגואיסטי, זה טוב לכולם.

כי להתנהג בצורה לא אגואיסטית פירושו לעשות רק דברים שאני מתחרט עליהם

לא.. יש ההדל בין אם רק אני שמח מהמעשהמקום בעולם
או שזה גם נותן למי שהמעשה מושפע עליו..
אז אם מספיק "גם", אני חושב שזה ממש לא אגואיסטיultracrepidam

הרי את לא רוצה למות, נכון? כי בסך הכל לחיות זה טוב

ולכן אנחנו מחשיבים רצח למעשה לא מוסרי, כי באופן כללי וגורף לחיות זה טוב ולא להיות קיים זה גרוע

אז להיות שותף בקיומו של אדם זה מעשה חיובי, שמועיל לאותו אדם, ולכ העובדה שאני נהנה מנוכחותו זה לא אגואיסטי

אני חושבת שהעניין של לחיות זה טוב לעומת למותמקום בעולם
תקף רק אם אתה כבר חי.
לא אם אתה במצב של נשמה ;)
מקבל שאת חושבת כך. לא מסכים אישיתultracrepidam
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך כ"ח בתשרי תש"פ 10:54

ואני חושב שמבחינה ערכית זאת טעות מהותית וחמורה, אבל לא נוגדת את ההגיון והלוגיקה

מה שכן, לדעתי אגואיזם נחשב לדבר שלילי רק אם אני במודע לוקח אדם ומשתמש בו לצרכים שלי. כאן מדובר בדרך העולם, ובדרך שהעולם מתקיים מאז ומעולם והדרך היחידה שהוא ימשיך להתקיים, אז לבדוק אם נכון לנהוג כך או לא זה לדעתי חסר הגיון

ואני חושב שיש תשובה עמוקה ומהותית יותר - שלהוליד אדם אחר זה לא מעשה אגואיסטי ולא יכול להיות - אבל אני לא יודע לנסח אותה, בטח לא בפורמט כזה

אני אבהיר שוב, שאלו לא תחושותי ומחשבותיי.מקום בעולם
רק רוצה להראות שלא הכל זה כי אנחנו רוצים בטובת הילוד.
זה הכל.
לייפות את הבאת ילדים לעולם ולהוציא מהרצון את האגואיסטיות זה לא נכון לדעתי.
אבל למה זה סותר בעינייך?השתדלות !
למה זה לא יכול להיות הכול לטובת הילד והכול לטובתנו? למה טובתנו סותרת את טובת הילד?

תכלס כמעט לכל דבר שאנחנו עושים אפשר לקרוא אגואיזם.
תלוי איך את קוראת לזה.
מישהו יקרא לזה אגואיזם ומישהו אחר יקרא לזה חיים.
חד משמעית..מקום בעולם
יש דברים שהם לא לשני הצדדים, ויש כאלה שכן .

בכל אופן, נראה לי שהבהרתי את הנקודה וכאן אסיים את הדיון.
הולדת ילדים היא לא נטו אגואיזם, אך גם לא נטו אהבת האדם והעולם..
אולי גםעלומה!

אבל אני יכולה להגיד לך שאני אוהבת את הילדים שלי אפילו שהם עוד לא נולדו ואני לא יודעת מי יהיה הפרטנר שיהיה בעלי

אני פשוט אוהבת אותם

וברור שזה לטובתם, אתה יודע איזה כיף זה להיות הילד שלי? אני בטח יהיה האמא בכי טובה בעולם (בלי להשוויץ)

שטויותמלכישוע

בכסף שאדם משקיע בילדיו הוא יוכל לשלם בעתיד למישהו שיטפל פה

ולאהבה יש כלבים

במדינות המערב שתרבות ה"אני" (אגואיזם) שולטת, יש ירידה בילודה, ולא עליה - מה שמוכיח שאגואיזם זה אי הבאת ילדים ולא הבאת ילדים

לא נכון.אשכנזי פריווילג
דווקא ככל שאנשים חיים בחברה נהנתנית יותר וערכית פחות הם מביאים פחות ילדים.
חוץ מזה ה' אמר פרו ורבו.
..דאק
אולי זה אגואיסטי, אבל אגואיזם זה לא בהכרח רע
אנחנו לא מלאכים, ויש דברים שאנחנו עושים לא
מהמניעים הכי טובים, אבל זה זרימת החיים.

נ.ב אם היו שואלים אותי אם הייתי רוצה שההורים שלי לא היו מולידים אותי הייתי אומר ברור שלא
בעד.בלא כחל
הרפואה והמדע ב"ה יכולים למנוע הרבה סבל וקושי.
לבדוק לפני, אבל מבחינתי זו גם סיבה לפרידה..
מכיר חבר שנפרד (לפני אירוסין, אם אינני טועה). היום נשוי+.ultracrepidam

מה נגד? אתם נורמלים?מלכישוע

מכיר זוג שיש להם בעיה גנטית

מתוך חמשה ילדים נפטרו שלשה

אחד נוסף נכה

(ההורים עצמם בריאים)

"לא סיבה להיפרד"??? זה חיים קשים ונוראים שאין לדמיין

ברור שצריך לעשותחידוש

גם מהיגיון וגם מאמירות של רבנים רבים.

והכי טוב לבדוק התאמה לפני שנפגשים, ככה אין צורך להיפרד ואין את הספק הזה ברקע במהלך הקשר.

בעדegb2006
למה שמישהו יחליט לפסול על כל מיני דברים הרבה שוליים יותר כמו מרחק נסיעה לפגישה שזה כאב ראש להיפגש כרחוקים, ואילו דוקא את הבדיקות האלה, שהם ממש השפעה משמעותית לכל החיים אם לא מבררים לא עושים... נראה לי פשוט שזאת סיבה לפסילה.

אחרי מעשה כמובן, אם כבר החתתנו ולא עשו, חשוב בכל זאת לעשות בדיקה גם אם לא יפרדו כדי להיות מוכן ואז אפשר לדאוג לכך שלא יהיו בעיות גדולות מדי בעזרת מכון פוע"ה.
בעדיהודיה קטנה
תלוי מה רמת הקשר.
לא נראה לי שרלוונטי לציבור הדתי לאומיאנונימי פלוס

שמראש מצפים ליצור קשר משמעותי לפני החתונה אם כבר מצליחים ליצור משהו יפה אז חבל לקטוע את זה. לא מכיר את החלופות להתמודדות במקרים מסובכים שאין התאמה אבל אם ישנן חלופות שאפשר להתגבר באמצעות פתרונות רפואיים כאלה ואחרים שלא דורשים מחיר מוגזם במיוחד אז חבל לקטוע קשר שהצליח. 

לכן בודקים לפני שנפגשיםברגוע

א. במציאות שלא כולם עושיםאנונימי פלוס

ב. מראש אני מעורר תהיה האם לא כדאי להכנס למורכבות רפואיות ולהקל בנושא השידוכין?

מה שהקים את דור ישרים זה היה אדם חרדי מחו"ל שנפטרו לו 6 ילדים רצוף כתוצאה מבעיות גנטיות  שלא ידעו מחוסר בדיקה. אם זה המצב חייבים לעשות הכל כדי למנוע את זה. אבל אם היום מבחינה רפואית אפשר לעקוף את זה איכשהו צריך לברר במה מדובר היום.. מדבר על שמועות לא מבוססות, אני לא יודע.

...ברגוע

א. לא הבנתי

ב. פוסלים היום על שטויות הרבה יותר גדולות..

אם לך העניין לא מפריע אז אל תעשה, אבל כדאי שתברר קודם בדיוק באיזה טיפולים מדובר והאם הם באמת עוזרים בכל המקרים. וגם תיקח בחשבון שיש בנות שיפריע להן שלא עשית.

מצטרף מכתב של רבנים מהציבור שלנו:

לא רק שבעד- חושב שחובה!מזמור לאל ידי
מנגד חשוב וצריך לדעת שהם לא עושים
את *כל* הבדיקות.
לפני כל קשר אתה בודק התאמה?אנונימי פלוס

ומי שלא עשתה?

לא כל קשרמזמור לאל ידי
כשמגיע לשלב רציני.

הרי רק פעם אחת עד היום שבאמת הייתי צריך לבדוק
אבל היינו מעדות שונות לגמרי- ואמרו לי שאין צורך לבדוק.

אם זה יגיע לכדי כך- גם אפרק קשר בגין התוצאות
לא מוכן לקחת שום סיכון של להעביר פגמים לילדי.
לא מומחה בתחום הרפואי..אנונימי פלוס

א. כל הכבוד על האחריות!! ראוי להערכה.

ב. הבנתי שאפשר להתמודד באופנים מסויימים גם אם אין התאמה ושבסופו של דבר יצאו ילדים שלא פגומים.

צריך לבדוק את העניין. אולי אם יודעים בשלב ראשוני כדאי למנוע מורכבות כזאת.

צריך לבדוק מה המחיר שמשלמים מי שמתמודד עם זה רפואית. אולי כדאי להתמודד עם זה בדיעבד. 

בדיוק השבת דיברתי עם אחותי על זהy a l
אני המוזר היחיד שבודק התאמה על ההתחלה?
אמנם יצא לי רק פעם אחת אבל בדקתי בין דיט ראשון לשני...
ואיך הבחורה הגיבה?מזמור לאל ידי
נשמע מלחיץ לבדוק דבר כזה על ההתחלה
ובשביל מה?

לא עדיף לחכות לדייט חמישי לפחות?
הגיבה סבבה לגמריy a l
האמת גם לה זה היה פעם ראשונה שיצאה...
ואני לא אחכה לדייט חמישיy a l
כי זה מאבד את האפקט של לסנן מראש אם זה לא רלוונטי מלכתחילה, מצידי אפילו בבירורים...
בעדאיכה
תלוי מה רמת ההכרות, עדיף עדיף עדיף לפני.

אם זה בשלב שלא רוצים לוותר, כדאי לבדוק בכל מקרה. רוב הפעמים התשובה חיובית, במידה ולא כדאי להיות מודעים ל-כ-ל ההשלכות שיש לזה. ולהתייעץ עם אנשים מהתחום, שגם יבינו אתכם.
(עדיף לא לקבל תשובה חיובית בדור ישרים..)ברגוע
...בעד.השתדלות !
אחרי שמכירים העניין באמת יותר מורכב, ובגלל שהוא מאוד מורכב דור ישרים מאוד לא מעודדים לעשות את הבדיקה לקראת/אחרי אירוסין.
אבל אם אתה רוצה לצאת עם מישהי, ועשית את הבדיקה וגם היא (שזה סך הכול כמו בדיקת דם), מתקשרים לדור ישרים, ובאותו יום הם מחזירים תשובה! וזה כל כך לא מסובך.
הסיכויים שהתוצאה תצא לא טובה (ששניכם נשאים לאותה מחלה קשה) הם די נמוכים... והמחלות שנבדקות אלה מחלות קשות. תחשבו כמה נורא זה לגדל ילד שסובל, ממש סובל. ונפטר בגיל צעיר לא עלינו... ויכלת למנוע את זה. ואתה, הורה, רואה מהצד, ופשוט אין לך מה לעשות.
ולא. אין לכל אדם מישהו אחד בעולם בלבד שמתאים לו. אז אין כאן הפסד מצד ההיכרות, בעז"ה עוד תזכה למצוא מישהי אחרת... (שוב, מדברת על לפני היכרות.)

אני חושבת שאחרי היכרות זה בכל זאת משהו שמהווה סיכון בקשר, ויכול להפסיק אותו.

**לא כתבתי במכוון כפניה ללשון זכר, רלוונטי לשני המינים
לא יודעת אם אעשה אי פעם...לב אוהב

אבל אם הבחור יבקש.. בכיף

בעד. ולבדוק לפני שבכלל נפגשיםמפצלש"ת

ככה חוסכים כאב לב במידה וזה לא מתאים.

תיאורטית אם כולם היו עושיםהשקט הזה
הייתי ממליצה מאד, וממליצה לבדוק לפני שמתחילים לצאת.. אבל בציבור שלנו זה פחות עובד ככה ובמצב שכבר יוצאים והקשר רציני, ואין לכם דור ישרים, בעיני עדיף כבר בדיקות גנטיות של הקופה, יותר מהיר, יותר זול בחלק מהמקרים (כי לא צריך לשלם תוספת על לקבל את התשובות מוקדם יותר) ואת יודעת מול מה את עומדת ועם מה את מתמודדת.. (אגב, בקופה בודקים קודם את האישה ורק אם יש אצלה בעיה בודקים את הבעיה הספציפית הזאת אצל הגבר)

אני יצאתי עם מישהו ורק חודש וחצי- חודשיים אחרי שהתחלנו לצאת עשינו את הבדיקות (הוא מאד רצה), שלושה שבועות של מתח נוראיייי ברמה שיום לפני שקיבלנו את התשובות בכינו ביחד בטלפון והקלה מטורפת כשהגיעה תשובה שלילית (או חיובית, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה)

ואז הוא חתך והשאיר אותי עם הבדיקות..

חשוב לדעת גם שהמדינה מממנת בדיקות גנטיות פעם אחת. אני "בזבזתי" את המימון על דור ישרים וכשאתארס בעז"ה וארצה לבדוק קצת יותר בהרחבה דברים שדור ישרים לא בודקים, אני אצטרך לשלם את המחיר המלא של הבדיקות שהוא בסביבות ה-800-900 ש"ח אם אני לא טועה..
מסכים מאודאוורסט
אם בודקים, אז רק לפניבניחותאאחרונה

אם זה בקלות, ולא יוצר אי- נעימות וקשיחות, למה לא?

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

לחתונה שלימשה
דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטוב

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

תגובה יפה וחכמה.נקדימון
איזבלadvfbאחרונה
בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך