השכל כמעכב לנישואיםאוויל מחריש
כידוע אדם יכול להיות תקוע במצבו מכל מיני סיבות, ביניהם השכל/ הרגש וכו׳. אם מישהו מכיר את האתגרים שהשכל יוצר בתהליך אשמח מאוד לקבל עזרה בפרטי.
שכל זה דבר מרתיע הרבה פעמים.אשכנזי פריווילג
אנשים אוהבים לייצים וכאלה שלא חושבים הרבה לפני שהם מוציאים משהו מהפה.
חוץ מזה למה שהשכל יעכב?
השכל הוא דבר נפלא דווקא, אני ממליץ לכל אחד שישיג לעצמו אחד כזה.
..והוא ישמיענו
הצגת את הרגש כדבר לא רציני ואינסטינקטיבי, ואת השכל כדבר נפלא. לדעתי זו חצי אמת.
וצריך את שניהם באופן מאוזן (משתנה בין כל אדם ואדם)

אדם שיש לו לב ואין לו שכל- עלול להזיק לעצמו.
אדם שיש לו שכל אבל אין לו לב- עלול לפגוע באחרים..
יפה מה שכתבת בסוףחיות צבעונית
תודהוהוא ישמיענו
למרות שזה לא לגמרי מדוייק.
השכל מסייע לנו גם בבין אדם לחברו, והלב גם בבין אדם למקום. וגם כלפי עצמו (אהבה עצמית, הכלה וכו')
אבל ניסיתי לתת כיוון וממש בקטנה למה אנשים נרתעים מהשכל.
בתחושה שלי דווקא הלבחיות צבעונית
הוא זה שעוזר לנו בבן אדם לחברו. בואהבת לרעך כמוך יש המון ניואנסים שרק בלב מרגישים אותם, כל הרגש הזולת זה בלב.
מסכים מאוד.והוא ישמיענו
לכן מה שכתבתי הוא הסתייגות.
ברור שהתפקיד המרכזי של הלב הוא החיבור- אל החבר, אל הקב''ה
אוי, ממש לאultracrepidam

אדם שאין לו שכל ויש לו לב יכול להזיק לאחרים כל כך הרבה.

וכשאדם מזיק לעצמו הוא מזיק גם לאחרים

..והוא ישמיענו
אז תראה את מה שהסברתי.. ידעתי שיבוא המישהו הזה, שיתייחס לתגובה עצמה ולמה שנכתב בה בלי ההקשר שלה (בהתחלה התלבטתי איך לכתוב אותה)
תודה - לקראת נישואין וזוגיות
-.-אשכנזי פריווילג
אתה מציג את הרגש בתור הבסיס למוסריות ומעשים טובים. לא על זה אני מדבר (זאת גם טעות בפני עצמה דרך אגב).
הרגש הוא בהחלט דבר אינסטינקטיבי ולא רציני. בדיוק כמו תאווה לאוכל. הרגש הוא דבר זמני, הפכפך, סותר את ההיגיון, ומקורו בשקר ואשלייה במוח.
צריך דבר ראשון שכל. רגש זה מותרות לא נחוצות ואפילו פוגעניות.
גם השכל הוא בלתי יציב ומשתנה כשהוא לא שכל של תורהוהוא ישמיענו
מה שאתה טוען עכשיו, כנראה שלא תטען בעוד עשר שנים. אתה תחשוב אחרת.

ועל האנשים שמפקפקים בחושים וברגשות, אתה מוזמן לקרוא בפרק א' באמונות ודעות. הדעה הזאת מובאת כדעה האחרונה, בסדר של רס''ג- זו הדעה הכי פחות מושכלת שיש.
??אשכנזי פריווילג
שכל של תורה?
אני באמת צריך להביא לך עכשיו הוכחות לרבנים גדולים שחזרו בהם מדבריהם או שאתה מבין לבד שכתבת נונסנס?
לא הבנת. הם לא חוזרים בהם מהעקרונות, אלא רק מהצורה החיצוניתוהוא ישמיענו
שלהם. מהדרך ליישם אותם במציאות. וגם זה במגבלות ההלכה שאינם משתנים.

התורה לא משתנית ולא תשתנה. זו התורה לא תהא מוחלפת
המוח לפחות לא משלה את עצמו שהוא צודקאשכנזי פריווילג
ברור שההבנה שלנו על העולם עלולה להשתנות בעתיד.
אבל אתה נוסע במכונית נכון? איך אתה מעז? אתה סומך על המוח ההפכפך של בני אדם עד כדי כך שאתה שם את החיים שלך בידיו?
אוקיי. אז אתה כבר מדבר על רמות של בטחוןוהוא ישמיענו
לא על כל דבר אתה סומך באותה המידה.
אני סומך על השכל האנושי, אבל שם אותו במקומו הנכון. הוא ארעי, הוא לא קבוע. ולכן גם לא קדוש.
השכל האלוקי הוא יציב.

וכמשל לנושא הזה- הזכרת לי עכשיו את הפירוש של רבינו בחיי על הפסוק "טוב לחסות בה' מבטוח בנדיבים"- מוטב לחסות בה', מבלי שהוא מבטיח לנו כלום, מהבטחות של בני אדם..
מקומו הנכון זה בראש הפירמידהאשכנזי פריווילג
ככה אני טוען.
המוח האלוקי הוא לא עניין פה כי אין לי מוח אלוקי ואני לא יכול לפעול על פיו.
יש לך תורה, ויש לך את חז''לוהוא ישמיענו
ואני שמח שהגעת להבנה שהעוה''ז אין לו שום קיום ויציבות מבלעדי התורה וה'... והוא ארעי ומקרי.
הרבה פילוסופים בדורות האחרונים הגיעו להבנה הזאת. ולכן השיטות שלהם מלאות בייאוש מוחלט.

עיין שפינוזה, עיין שופנהאואר. ועוד ועוד.. אגב, האחרון שבהם גם לא התחתן מאידאולוגיה וסבל מפחדים
כן אבלאשכנזי פריווילג
אני זה שמחליט אם להיות מחוייב לתורה.
וגם כל ציווי בתוכה עובר סינון דרך השכל הישר.
ואני מעדיף את השכל הישר מאשר לעשות מה שאיש שחי לפני 2000 שנה אמר שצריך.
אז כן השכל עדיין בראש הפירמידה.
גם אם ה' יגיד לי בעצמו נגיד ללכת ולהרוג אדם שאני יודע שהוא חף מפשע אני פשוט לא אעשה את זה. אף אחד לא..
זה לא יאומן. ה' נתן לך את הבחירה החופשית ואתהוהוא ישמיענו
משתמש בזה נגדו?..
זה הוכחה לבחירה החופשיתחיות צבעונית
מה פתאום נגדו.אשכנזי פריווילג
לא ייתכן שה' יגיד לי לישון. דבר כזה. אם אני אשמע אותו אומר לי לעשות את זה זה בוודאי אשליה או הזיה שלי.
כשתשמע את קול ה' אתה תדע שזה הוא. אל תדאגוהוא ישמיענו
בהר סיני שמעת את קול ה'. ואז קיבלת גם את התורה שבע''פ.
חח היי זה מוכיח את התאוריה שלי!השתדלות !

טוב זה יהיה קצת מסובך, אנסה להסביר קצר.

אז לפי התאוריה שבניתי העולם בעצם חוזר לפרימיטיביות.

איך זה עובד?

אנשים מתחילים לאבד אמון במערכת. במדע. או בהלכה במקרה שלך.

הם מתחילים לחקור הכול הכול מחדש. עד רמה הזויה של קהילת "פירותניים"- אנשים שאוכלים רק פירות בצורתם הטבעית, ועד אנשים שמאמינים שהעולם שטוח! ושכל הנחיתה על הירח זה בלוף אחד גדול. אנשים מפסיקים לחסן את הילדים שלהם מחוסר אמון ברפואה, מחלות שלא נראו עשרות שנים חוזרות!

מה הבאסה בכל זה?

שתחשוב על זה רגע... כמה זמן לקח למדענים להגיע להישגים המרשימים האלה של פיתוח טכנולוגיות מטריפות ותרופות שמצילות חיים? כמה אלפים של שנים נראה לי. לא ככה?

כמה זמן רבנים כותבים ספרים שמפרשים את הספרים שלפניהם שמפרשים את אלה שלפניהם... הרבה לפני שהמדע התחיל את דרכו.

לא חבל לך לחכות עוד חמשת אלפים שנה ולהגיע לאותן מסקנות, בייחוד כשאתה יודע שלא תהיה כאן עוד חמשת אלפים שנה (וגם אנחנו לא נהיה כדי לומר לך "אמרנו לך")?

אתה משווה אותי לפלאטארפרז?אשכנזי פריווילג
איזה לפני שהמדע התחיל את דרכו? יסודות המדע התחילו עוד במצריים העתיקה..
בכל מקרה הטענה שלך חלשה ברמות אם אתה לוקח בחשבון שהאי אמונה בסמכות חכמים זה לא דבר חדש וזה התחיל ממש כשהפרושים התחילו לטעון שקיימת תושב"ע. אף אחד חוץ מהעמארץ לא האמינו להם. לא הצדוקים לא הנוצרים לא האיסיים.. הערעורים על הטענות שלכם היו מאז ומעולם זה לא דבר חדש בכלל.
חוץ מזה על פי דבריך כנראה שהיינו אמורים עדיין להאמין היום שהעולם שטוח ושהשמש מסתובבת סביב הארץ... הרי זה מה שחשבו במשך עשרות אלפי שנים...
ממ למי?השתדלות !

לא מצאתי את הפירוש למילה בגוגל. אשמח אם תסביר לי אותה (לא שכלתנית שכמותי).

לפני המדע, כן כן שם. מצרים העתיקה, אז לפני. אל תיתפס על המילה. אולי התחילו לכתוב אחרי (כי לא היה איך לכתוב...). אבל התורה מתחילה מבראשית, משם הכול מתגלגל... כל האמונה, כל המשמעות של העולם הזה, הכול מתחיל משם.

זה לא משנה אם זה חדש או לא. זה קיים, ומתרחב לא עלינו, ובעזרת ד' התופעה המטופשת הזאת תיפסק.

אז אני רואה שדרוש כאן הסבר. כשעוד הייתה קיימת התאוריה שהעולם שטוח, אף אחד לא בדק אותה, לכן היא הייתה ניתנת להפרכה וכולם קיבלו את זה, חוץ מעמי ארץ, כדוגמת הנוצרים אם כבר מדברים על נוצרים.

יש עניין למסורת ביהדות, שזה דבר מדהים ומבורך. אבל גם יש עניין ללא 'לעצום עיניים'. ויש עניין לחידושים, שהם בתוך גבולות ההלכה כמובן.

והיהדות כל כך מדוייקת. והלוואי והייתי יכולה להראות לך מול העיניים ברגע אחד כמה שהתורה מדוייקת, ועד כמה החוכמה של חז"ל מפעימה.

ואם כבר משווים בין מדע ליהדות- כמו שבמדע מה שאי אפשר לברר עד הסוף הוא אף פעם לא מאה אחוז, ככה למשל כל ההשערות לגבי איך תיראה הגאולה. זה המון השערות, שהן יכולות להיות מאוד נכונות, אבל אף רב לא מבטיח שזה בדיוק מה שיהיה, כי אין איך לדעת.

ולא כדאי שניכנס לזה כי אני בטוחה שיש אנשים אחרים שיכולים להרחיב על הנושא הרבה יותר טוב ממני.

אבל בעצם כמו שבמדע יש חוקר שיאמר שאיקס מסוכן לבריאות וחוקר אחר יאמר שאיקס זה משחק ילדים, תמיד יהיה רב שיאמר ההיפך מהאחר. לכן צריך לבחור טוב מאוד לפי איזה רב אתה הולך.

flatearthersאשכנזי פריווילג

שמאמינים שהעולם שטוח.

האדם הראשון שכפר בעובדה שהעולם שטוח לא היה עמארץ. כל השאר באותה תקופה חשבו ההפך. אדם אחד חכם נגד טענה שכל העולם האמין בה כבר אלפי שנים. על פי התאוריה שלך הוא עשה דבר רע. 

"והיהדות כל כך מדוייקת. והלוואי והייתי יכולה להראות לך מול העיניים ברגע אחד כמה שהתורה מדוייקת, ועד כמה החוכמה של חז"ל מפעימה." מה זה בכלל אומר? באיזה קטע היהדות מדוייקת?

ובנוגע לחוכמה של חז"ל, כן היא נחמדה.. אבל זה בקושי מתקרב לחוכמת הגויים.. בעיני לפחות. (ובעיני כל אחד שבאמת בודק).

ביהדות השמרנית אין שום מקום לחידושים. גם את ספריו של הרמב"ם שרפו. למעשה כל רב גדול שהעז וחידש את היהדות על פי שכלו נקרא כופר ורשע בפי רבים לדוג' הרב קוק. ובימינו - הרב מיכאל אברהם שליט"א.

בכל מקרה התאוריה שלך חלקית ביותר ומתעלמת מרוב המציאות. מטומטמים היו מאז ומעולם זה לא חדש. חוץ מהם כל שאר העולם הולך ומתפתח.

תביני, אני לא מוחק את כל היצירה הרבנים לדורותיה, אבל בהחלט הרבה מאוד ממנה מיותר בעיני ושגוי מיסודו. 

אז בקיצור אני לא רואה שום ערך במסורת של אלפי שנים. אני רואה ערך באמת ובמה שנכון וזהו.

כן. קוראים לזה ניהליזם.והוא ישמיענו
זה מה שקורה כשאין אמת.
בדיוק.השתדלות !

כשלאדם אין את התורה שהיא האמת המוחלטת, הוא פשוט מוצא לעצמו אמת מגוחכת לחלוטין שתשתנה עם הזמן. איבוד השכל הישר...

(מתייחסת למקרים שציינתי, כאן אולי זה סתם תעיה או חיפוש הדרך)

רגע והתורה לא משתנת עם הזמן?אשכנזי פריווילג

לגבי הסוףאוי טאטע!
אברהם אבינו עשה את זה בעקידת יצחק! הוא היה מוכן לשחוט אותו בציווי ד' למרות שלא היה מגיע לו למות
ואברהם הוא גם מידת החסד אז זה רק עוד יותר מקשה עליך
לפני קבלת עול מצוות יש קבלת עול מלכות שמיים שזה אומר שאני מחויב לרצון ד' ושם אתה צריך לבחור
לא בכל מצווה בפרטי
הרמב''ם מדבר על זה במו''נ (חלק ג', כ"ד)והוא ישמיענו
על המוכנות של אברהם לשחוט את בנו אחרי 100 שנה שהוא מחכה לבן וכו'- שזה מראה כמה הנבואה היא דבר חזק...
אתה יכול להסביר את זה?חיות צבעונית
למה זה קשור לנבואה?
אני מעתיק מויקיטקסט את דברי הרמב"ם:והוא ישמיענו
"והענין השני - להודיע אותנו איך יאמינו הנביאים באמת מה שיבואם מאת האלוה בנבואה. שלא יחשוב החושב בעבור שהוא בחלום ובמראה (כמו שבארנו) ובאמצעות הכח המדמה שפעמים לא יהיה מה שישמעוהו או מה שיומשל להם אמת או יתערב בו קצת ספק; ורצה להודיענו שכל מה שיראה הנביא במראה הנבואה הוא אמת יציב אצל הנביא לא יסופק בדבר ממנו אצלו כלל ודינו אצלו כדין הענינים הנמצאים כולם המושגים בחושים או בשכל. והראיה על זה הסכם אברהם לשחוט "בנו יחידו אשר אהב" כמו שצווה - ואף על פי שהיתה המצוה ההיא בחלום או במראה; ולו היו הנביאים מסופקים בחלום של נבואה או היה אצלם ספק במה שישיגוהו במראה הנבואה לא היו מסכימים לעשות מה שימאנהו הטבע ולא היה הוא מוצא בנפשו לעשות זה המעשה הגדול מספק"
בשמחהוהוא ישמיענו
לא למדתי עדיין מורה נבוכים אבל פשוט ראיתי את זה יחסית לאחרונה
אצל אברהם זה שונהאשכנזי פריווילג

הוא היה קיים לפני מתן תורה כך שהציווי הזה של ה' לא סתר ציווי קודם של ה'. מה גם שה' היה איתו בקשר תמידי ואם אני אקבל נבואה זה יהיה כנראה הזיה או מתיחה של מישהו. אבל בכל מקרה כן הייתי מסרב גם במקרה של העקידה. 

הרגש הוא לא הסיבה, הוא הכליultracrepidam

אדם בלי סיר לא יכול לאכול אוכל מבושל כי הוא אף פעם לא יכול להגיע לזה

היכולת להשתמש נכון במערכת הרגשות (לא ברגש מסוים, אלא במערכת. לכן "לב") היא הדבר היחיד שמאפשר להתיחס לרגשות של הזולת, והרבה פעמים הדרך היחידה להתייחס גם לזולת עצמו 

אני חושב בדיוק הפוך. אבל אין לי כח להרחיב כרגע.והוא ישמיענו
(לגבי הכותרת)
אתה מתאר אינטיליגנציה רגשיתאשכנזי פריווילג
אפשר להיות חסר כל רגש ועדיין להבין היטב את נפש האדם.
פשוט לומדים פסיכולוגיה..
ניתוק מהרגשות האישיים זה דבר מאוד בסיסי שצריך לעשות בשביל להתחיל להבין את האדם האחר
למה נראה לך שה' ברא אותך עם רגשות כדי שתעקור אותםוהוא ישמיענו
מהעולם?

מחילה, זו תפיסה מזעזעת.
אתה באמת חושב שרצון ה' הוא שלא תהיה טבעי?..
המטרה של השכל היא לרומם את הטבעיות, לא לעקור אותה. המטרה היא שהרגשות יתפתחו ולא יהיו שטחיים וילדותיים
למה הוא ברא את היצר?אשכנזי פריווילג
כדי שאני אעקור אותו?
כן.
אבל מה לעשות הוא חלק ממני וצריך וניתן לספק אותו איפה שאפשר.
אבל אסור שהוא יהיה המוביל.
הוא ברא את היצר כדי שתשתמש בו ע''פ ההדרכה האלוקיתוהוא ישמיענו
הישרה.

אני יודע שאתה לא אוהב שמצטטים את חז''ל הקדושים, אז אצטט אותם ברשותך:
"ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך, בשני יצריך, ביצר טוב וביצר רע" (ברכות ט', ב').

אין מצוה מן התורה להיות נזיר כמו המינים. יש מצווה של פריה ורביה. ועוד..
ה' לא ברא שום דבר לבטלה, הוא ברא בדיוק את מה שצריך כדי שנעבוד אותו ונשיג את חכמתו
הרגש הוא לא לבטלהאשכנזי פריווילג
הוא אתגר. כל אחד אמור להתאמץ כדי לכבוש אותו. אם אפשר להשתמש בו אז למה לא.
אבל ברירת המחדל זה להשתיק את ההשפעה הרעה שלו.
הרע זה לא בריאה בפנ''ע, זה פשוט היעדר טוב.והוא ישמיענו
עיין באמונות ודעות (פ''א).

אתה לא עוקר בריאה של ה' מהעולם במלחמה שלך עם הרע..
רגש זה חומרים כימיים במוחאשכנזי פריווילג
הם לא רעים ולא טובים.
הם רק לא רציונליים.
כמו שסכין זה לא רע, אבל מי שמשתמש בזה עושה עם זה רע.
והמוח? ממה הוא מיוצר?.. והוא ישמיענו
אני עונה לשלושתכם פה.אשכנזי פריווילג
המוח והמסקנות שלו כשהם לא מבוססות על רגש אז הם רציונליות. יש לנו אינטיליגנציה שייתכן שמקורה מהקשרים בין הנוירונים במוח ויתכן שמקורה גם מהנשמה. בכל מקרה הוא עובד כמו מחשב עם אינטיליגנציה מלאכותית וככה הוא מגיע למסקנות רציונליות ומחושבות.
הרגש עובד אצלנו כמו אצל כל חייה אחרת. פשוט דחפים ואשליות שנועדו לגרום לנו לשרוד. פחד משיכה והנאה הם יעילים מאוד מבחינה אבולוציונית. גם אם הם לא הגיוניים בכלל.
אני אסביר לך את הבעיה בשיטה שלך.והוא ישמיענו
ממה שהתרשמתי מתגובותיך, ואפילו כתבת את זה במפורש- אתה מאמין במדע.
אז יש לי חידוש בשבילך- המדע בסה''כ מגלה תופעות. הוא מתעסק עם גילויים, לא עם הסיבות. זה כמו שיש טבע של עם מסויים, ואחרי כמה מאות רבות של שנים באים החוקרים ומנתחים מה יש לנו כאן. ואיך זה פועל. ככה גם כשאתה לומד מדעי הרוח באוניברסיטה.

נוירונים, חומרים כימיים זו הצורה בה הרגש/ השכל מופיעים- אולי, סבבה, אין לי בעיה עם זה. אבל זה בסה''כ גילוי וצורת ההופעה של הרגש בגוף האדם (שים לב- אפילו ההופעה שלו בעולם היא לא כזאת..), זה לא הסיבה.

מי שאין לו תורה לא יודע מה הסיבה. ב''ה שלנו, עם ישראל יש הבנה עמוקה במהות העולם, ולאט לאט אנחנו מגלים יותר ויותר מה המטרה והתכלית של כל דבר ודבר, של כל בריאה ובריאה. כי יש תכלית. כי לא הכל כימיקלי. כי אלוקים הוא מעל הטבע ומתגלה גם בתוך הטבע, אבל אלוקים זה לא הטבע.
??אשכנזי פריווילג
אני יודע מה זה מדע.
התכוונתי לכלים מדעיים, זה כולל גם כלים לוגיים פילוסופים.

אם אתה רוצה להוכיח מתוך התורה שהרגש הוא משהו עליון אתה מוזמן..

בכל מקרה הרגש של בני אדם לא שונה ממש מזה של חיות. אז אם אתה טוען שיש לו מטרה שונה (רוחנית?) אצל בני אדם זה קצת מוזר.
זה מוזר לך כיוהוא ישמיענו
לא פגשת כנראה אנשים שעבדו על הרגשות שלהם ועידנו אותם..

וזה הרבה יותר מוזר..

בחיים לא שמעתי טענה כ''כ מוזרה כמו הטענה שהרגש של בנ''א הוא כמו של חיות.
זאת עובדה מדעית..אשכנזי פריווילג
אנחנו יכולים להביע אותו יותר טוב לכן אתה חושב שזה שונה אצלינו.
אבל האמת שזה ממש לא.
תחפש מאמרים יש מלא.
יש מאמרים על כל דבר. הדמיון כיום נורא מפותחוהוא ישמיענו
ולא אתפלא אם חלק מהמדענים האלה- הרגשות שלהם באמת דומים לרגשות של חיות..
אתה מוזמן להתעלם מהעובדות אם אתה רוצה.אשכנזי פריווילג

אבל בכל מקרה הטענה שלי היא שרגשות זה דבר גשמי ונחות שמעלתו בדיוק באותה רמה כמו התאווה לאוכל.

יאללה אחי. אז תפסיק לאכולוהוא ישמיענו
אתה חי בבועה וזה עצובאשכנזי פריווילג

אתה נותן ערך נעלה לנפש הבהמית שלך. וזה נובע בעצם ממנה.

מי אמר לך שיש בכלל דבר כזה 'נפש בהמית'?והוא ישמיענו
מה אתה ממציא?
(בבקשה חברים, חכו שניה.. תנו לו לענות)
המציאות?אשכנזי פריווילגאחרונה
אם צריך אז אולי יש גם מקור לזה התורה אבל זאת עובדה דיי אינטואיטיבית בעיני אז אני לא רואה צורך בכלל
ושכל זה מה?ultracrepidam

עניתי לראשוןאשכנזי פריווילג
האין זו הפרשה כימית מעניינתבניחותא
הרגש הוא סופר רציונלי.השתדלות !

אתה צודק בהנחה הבסיסית שלך. "המוח שליט על הלב" מכיר?

זה אומר שכל רגש שאנחנו חווים מגיע ממה שאנחנו מפענחים לעצמנו במוח (בעייתי לומר 'כל' אבל נניח).

לדוגמא- מישהו לוקח לך מהשקית של הקליק כמה קליקים. במקרה אחד לא אכפת לך, כי אתה לא רעב במיוחד או שיש לך עוד קליק. במקרה אחר זה קצת יבאס אותך מבפנים כי ממש בנית על הקליק הזה. הבנאדם עשה אותה פעולה, והרגשות שלך בכל אחד מהמקרים נמצאים בצדדים שונים. איך זה הגיוני?

הרגש לכאורה 'צף' משום מקום, בלי שום אזהרה, אבל הוא בעצם בה היישר מהמוח. ממה שגרמת לעצמך לחשוב ולהרגיש.

אבל בשורה תחתונה, שכל בלי רגש זה רובוט. שכל בלי רגש זה כמו עץ תפוזים שלא משקים אותו (או פרי אחר שאתה אוהב). הוא לא יצמח, ולעולם לא יגיע למימוש הייעוד שלו (הפירות- או שהם לא יהיו טובים, רקובים, מצומקים). כן, חלק מהעניין של החיים זה להרגיש. אחרת, זה חסר פואנטה.

לאאשכנזי פריווילג
זה שרגש מבוסס על התפיסה החושית של המציאות לא הופך אותו לרציונלי.
הרגש הוא נועד לגרום לנו לשרוד. הוא אגואיסטי וחבר היגיון. יש את הקטע הזה שאנשים מכבים את האור בסלון ואז הולכים מהר לחדר מפחד מהחושך.
למרות שהם ראו לפני שנייה שאין שם כלום ואין להם שום סיבה הגיונית לפחד הרגש הזה מופעל בלי קשר להגיון. ככה אנחנו מתוכנתים להרגיש וזה יעיל להישרדות, אבל לא יעיל למי שרוצה לחיות בצורה אמיתית.

ומה שאמרת בסוף... אתה מנסה להגיד שהרגש הוא מה שמפריד בינינו לבין רובוטים ולכן הוא חשוב.
חרטא. מה שמפריד בינינו זה התודעה והבחירה החופשית.
הרגש לא מפריד אותנו מכלום. אם כבר אז השכל הוא זה שמייחד אותנו... מהחיות.
גם לחיות יש רגש. מה שאין להם זה שכל שיכול להתמודד כנגד הרגש הנמוך והגשמי
אתה מדבר בסה''כ על רגש של פחד,והוא ישמיענו
שזה רגש מאוד מסויים וספציפי שאכן השימוש (אולי המרכזי לפחות) שלו הוא לגרום לנו להגן על עצמנו.

אבל זה לא המטרה של כל הרגשות...

לגבי הפסקה השניה- זה שהאדם גבוה מהחיות לא אומר שאין בו מדרגות שיש לחיות. האדם כלול מהכל, הוא נזר הבריאה. יש בו גם רגש וזה חלק בלתי נפרד מהשלימות שלו.
איזה רגש לא?אשכנזי פריווילג
ומה כן המטרה של הרגשות אם לא מטרה אבולוציונית של העלאת השרידות?
אהבה למשל? רחמים? שמחה? יש עוד מלא..והוא ישמיענו
ומחילה מכבודך, אבולוציה זה די פרימיטיבי.
לא שזה מפריע ליהדות. אבל נו באמת.. אין לך קנה יותר חזק להישען עליו?
אבולוציה זאת עובדה מדעית..אשכנזי פריווילג
אהבה זה קיים גם אצל חיות והיתרון האבולוציוני שלה ברור.
גם בכלל אהבה זה אשליה גמורה. תחשוב כמה אנשים היו מאוהבים ואז בבת אחת הבינו שהם חיו בסרט כל הזמן הזה והמציאות נתנה להם סטירה.
למה אתה חושב שמתגרשים כל הזמן? זה כי הרגש נשחק ואנחנו מתוכנתים לרדוף אחרי כמה שיותר נשים שונות ומגוונות כי ככה הגנים שלנו יתפזרו הכי טוב.
הבאת לדוגמא את הרגש הכי טוב בשבילי..
חח תהיה בריא. מה שתיארת זו לא אהבהוהוא ישמיענו
ומי שמתגרשים לרוב הם בדיוק אלה שחושבים שרגשות הן דברים כימיים
אתה חי במערה או משהו כזה?אשכנזי פריווילג

אחוז הגירושים עולה בכל המגזרים (אם אתה מחשיב גם גירושים רגשיים אז בכלל).

אהבה זה אשליה אני מצטער לגלות לך אבל זאת המציאות

וואלה, חשבתי שבלי מוח לא שורדים...השתדלות !

הרגש חסר היגיון?

איך תסביר את זה שאף אחד עדיין לא הצליח לפענח את המוח האנושי? ואף אחד אפילו לא יודע כמה יש לפענח...

אנשים לא מפחדים מהחושך עצמו. אנשים מפחדים מחוסר הידיעה. מהסיפורים שהם קראו על נחשים שהתגלו בחדר באמצע הלילה, על מחבלים שנכנסו מהחלונות של החדרים החשוכים, וממפלצות שמסתתרות מתחת למיטה. נשמע לי הגיוני.

לא אמרתי שהרגש חשוב כי הוא מפריד ביננו לבין הרובוטים. ניסיתי להדגיש ששכל בלי רגש זה חוסר חיות. אתה חי כמו מכונה, שעובדת בלי סוף, אבל אין לה שום קטע כשלעצמה. טוחנת מים.

וזה ממש מגניב מה שמפתחים היום. לרובוטים גם יש אפשרויות לבחירה חופשית ותודעה. זה באמת מטורף. ומי יודע, אולי יום אחד גם יפתחו רובוט שבוכה. אבל עד אז, נשתדל להיות בני אדם שאכפת להם, כלומר מרגישים.

למה את קוראת תודעה?חיות צבעונית
כי את התודעה שיש בנו רק ה' יכול לנפוח באדם..
למה אתה קורא תודעה?השתדלות !

כי את המחשבה של "אם הבורא שלי יצווה עליי לעשות משהו אני לא אעשה כי אני לא חושב כמוהו" רק האדם יכול לנפוח באדם.

מחשבה זאת לא תודעהחיות צבעונית
זאת תולדה שלה.
ואני בת
חחח הי לךהשתדלות !

משום מה חשבתי שאשכנזי הגיב

אז קחי את דבריי כמופנים לכיוון הזה. לכיוון שבו הבנתי איך הוא מתייחס לתודעה...

הרגש חסר הגיון כן זאת עובדהאשכנזי פריווילג

זה שהוא לא אקראי לא אומר שהוא לא חסר הגיון. זה כמו שאני אקפוץ שלוש פעמים במקום כל 5 דקות. זה לא אקראי כי יש לך חוקים אבל זה גם לא הגיוני, כי זה מטומטם.

אין ולא יהיה גם שום רובוט עם תודעה או בחירה חופשית בקרוב וגם ברחוק.

כן חוסר רגש זה חוסר חיות. אם לחיות לא יהיה רגש הם ימותו וגם אנחנו כנראה. זה מה שמשאיר אותנו בחיים אני מסכים. אבל זה עדיין גשמי נחות ומי שחי על פי זה יעשה דברים לא הגיוניים. זה בדיוק כמו היצר הרע, אי אפשר איתו ואי אפשר בלעדיו.

רוב האנשים שלא מסוגלים לחוש רגשות לא מסוגלים להביןultracrepidam

ואין להם מושג איך זה אצל אנשים שחשים רגשות. ולא משנה כמה ספרים הם יקראו.

קשה לי לקבל שיכול להיות אדם כל כך חכם שהשכל שלו יכול לדלג על מחסור בהבנה חווייתית של רגש

זאת עובדה שזה קיים.אשכנזי פריווילג
אחרת רק משוגעים או משוגעים לשעבר יכולים להיות פסיכולוגים בבית משוגעים.
ורק עבריינים יכולים להיות פסיכולוגים בבית כלא.
לפי השיטה שלך..
אני לא יודעת אם זה השכלחיות צבעונית
כמו שאלו אמונות מסוימות מוטעות שנטועות בנו ומעכבות אותנו.
לדוגמה בחורה שמתהלכת עם ''כל הבחורים הטובים נתפסו'' או קונפליקטים מסוימים כמו ''אי אפשר באמת גם להיות אמא וגם לפתח קריירה/לממש את עצמי וכו'' וכדו'.
נכוןultracrepidam

אבל השכל מוסיף שפע של מחשבות כאלה, כי אנשים עם שכל (בין אם יש להם הרבה שכל או שהם נוטים להתנהל על פי שכל) נוטים להשתמש בכלי הזה, של מחשבה, גם במקום שלא צריך

ממש לא.אשכנזי פריווילג
ההפך הגמור. אנשים שכליים לא מאמינים בכל השטות שמקובלות בחברה.
לפני שאתווכח איתך אצטרך לדעת למה אתה קורא אדם שכליultracrepidam

אגב יש ספר כזה:.  HebrewBooks.org Sefer Detail: אדם שכלי המדקדק בהדרת קודש -- שמעון בן שמואל, מצרפת

בכל מקרה, לאנשים שונים יש הגדרות שונות למושג הזה.

לדעתי האמירה שלך לא נכונה ברוב המקרים, אבל לא בא לי לפרט את כולם

המקרה שבו האמירה שלך תהיה נכונה, זה מקרה שבו תגדיר אדם שכלי כאדם שאמונותיו הן הגיוניות. יש הגיון בהגדרה הזאת, אבל מכח ההגדרה שלה ברור שכל מי שעונה על ההגדרה הוא מה שאתה מתאר

אדם רציונלי שמשתמש בשכלואשכנזי פריווילג
ושואף לאמת.
המאפיינים שלו הם הטלת ספק שימוש בשכל הישר ובכלים מדעיים לגילוי האמת.
כן ככה תמיד אומרים. המונח "אדם רציונלי" הוא לא מוגדר היטבultracrepidam

אם אני זוכר נכון הרשב"א* כותב בתשובה שאמנם להטיל ספק זה חלק חשוב של החשיבה ומאפיין אנשים חכמים, אבל כשמטילים ספקות כל הזמן בכל דבר זה כבר לא.

מותר לקבל את זה שיש עוד דרכים לחיות חוץ מאשר ניתוח לוגי והסקת מסקנות שלב אחרי שלב, והן לא פחות לגיטימיות ולא פחות בריאות - כנראה יותר.

כל אדם עושה המון דברים לא רציונליים, כולל ההדבקות ברציונליות של כמה אנשים

-----------------------

זכרתי נכון שזה שו"ת הרשב"א חלק א סימן ט

הנה הציטוט: "ואיני אומר שנסמוך על הדין הזה להכזיב כל מה שיאמר כל חכם כי אילו אמרנו כן היה כסילות באמת"

אבל בהקשר, המשפט הזה דוקא אומר "זה שאני אומר שהפילוסופים לא מבינים הכל לא אומר שהם לא מבינים כלום". את ההסבר לזה שהפילוסופים לא מבינים הכל, והמדע מסביר תופעות אחרי שהוא מגלה אותן - ולא תמיד בהסבר נכון, הוא כותב באריכות בפתיחת התשובה

יש מלא דרכים לחיותאשכנזי פריווילג
השאלה מה האמת.
ומה זה קשור שאנשים עושים דברים לא רציונלים? זה גלוי וידוע. אנשים גם רוצחים גונבים ואונסים, לא הבנתי מה הפואנטה.
אין "אמת" מה צריך לעשות, כמו שאמר פילוסוף ידועultracrepidam

מה שהקב"ה אמר לעשות זה הדבר היחיד שממש מחייב

וגם חז"ל כתבו כמה הדרכות, אחת מהן היא להיות נורמלי

והמציאות בעולם מוכיחה שיש כמה אנשים שדבקים ברציונליות שלהם והם לא מוגדרים נורמליים כל כך, וזה בדרך כלל לא משפר את איכות החיים שלהם

גם להיות דתי זה כבר לא נורמאלי.אשכנזי פריווילג
סטטיסטית..
שלא נדבר על להיות יהודי..
אין שום ערך דתי בלהיות נורמלי.
מה שכן יש זה פסוק מפורש שאוסר הליכה אחר הרוב נגד האמת.
תלוי איזה אמתultracrepidam

האמת שצהוב הוא צבע יפה - אין שום פסוק שאוסר להתנגד לאמת הזאת.

הפסוק מדבר על משפט שבו יש כללים מסוימים להכרעה.

רוב חיינו אנחנו לא נדרשים להכרעות כאלה ולא על זה מדובר

נכוןאשכנזי פריווילג
אבל מפה אתה צריך להבין שהתורה מעוניינת באמת ולא בדעת הרוב.
יכול לנסותדעתן מתחיל

מוזמן אם תרצה.

לפעמים אנחנו בונים את המחשבות על בסיסים מסוימים שאולי לא נסכים בהם, והרי לא נדון על כל אחד בנפרד. טיפה מסובך, אבל אולי.

טעות אופטיתבניחותא
אדם יכול למצוא את האישה של החיים שלו, לאהוב באמת ולהתקטב איתה (כן כן, תכירו ביטוי חדש...), אבל להחליט בשכל שזה "לא מתאים'", יען כי איננה עורכת דין, או כי היא ממגזר אחר, או כי השד יודע מה, ואשר על כן זה "לא מדוייק לו".
וכן להיפך.
השכל לא מעכבהיום הוא היום
לפעמים יש כאלה שמקשיבים רק לשכל ומתעלמים מהרגש וזו בעיה רצינית (גם הפוך כמובן).

לפעמים יש כאלה שעושים חשבונות יותר מדי ולא מחליטים להתחתן, כי זה דורש גם אמונה ולא רק חשבונות שכליים.

העניין זה איזון בין שכל רגש אמונה רצון ושאר חלקי הגוף והנפש
השכל יכול להקנות את הרגשות.חסדי הים
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך