אנטיביוטיקה טבעיתאוהביה
לדעתי הכי עוזר עיסויחיות צבעונית
מניסיון אישי כאבי שרירים וקל וחומר דלקות אף פעם לא עברו רק באמצעות משחה/תרופה
איך עיסוי יכול לעזור לדלקת?אוהביה
לרוב דלקות בשרירחיות צבעונית
העיסוי עוזר להזרים לשם דם ולשחרר את השרירים התפוסים מסביב ואת חומצות החלב שנוצרו.
טווינה זה סוג של עיסוי
הבנתי, תודה רבה לכולם!אוהביה
(רק איפה משיגים, סופר פארם?)
יש בחנויות טבערקפת לבנה
או תעשי חיפוש בגוגל
רפואה שלימה!
(ניתן גם לקחת את השמן לא רק בשמוש חיצוני אלא גם לבלוע)
שמן אורגאנו פראי - מומלץרקפת לבנה
אני מנחש שקיבלת אתופן או ארקוקסיה. (סביר להניח שאתופן).ספק
קחי את הכדורים כי את עלולה לדפוק לעצמך את השכמה לכל החיים ולהפוך כאב חד פעמי לכרוני.
כאב בשריר יכול להתחיל לעומס וכיווץ אבל אם הוא נמשך, זה בגלל תהליך דלקתי.
מתישהו, סביר להניח שזה יעבור לבד אבל עד אז:
1. יכאב לך סתם. חבל לסבול.
2. בגלל הכאב, תהיה לך מוגבלות בתנועה ובגלל שהתנועות שלך לא יהיו טובות, את תעשי נזק אורתופדי לטווח הרחוק וזה יהיה מאוד חבל.
אין שום תחליף טבעי שבאמת עובד ועיסוי זה דבר שלא מומלץ לעשות אלא אם זה נעשה ע"י פיזיותרפיסט מוסמך (שלרוב ימנע מלעשות דבר כזה כיוון שזה עלול להחריף את הכאב ואת הנזק).
._.אוהביה
ב' קיבלתי אורקוקסיה או מה שזה לא יהיה ומכיוון שבחיים לא לקחתי כל מיני אנטיביוטיקות למינהם (אולי איזה פעם שהייתי ממש קטן) ומהסיבה שהרופא לא באמת בדק מה יש לי אלה ישר ששמע כאב וגב הוא רשם לי את הכדור הזה ואמר שיהיה בסדר אם אקח אותו במשך שבוע/שבועיים אז אני חושש שהגוף שלי יקבל את זה ממש רע מעבר לזה שיש בו יותר תופעות לוואי ממה שכבר יש לי,
עם הכאב אני מתמודד יחסית בסדר, קצת מפריע אבל אני משתדל לעשות תנועות נכונות למרות המורד, עיסוי אכן גורם לכאבים פי כמה וכמה מהמקוריים אבל דיי עוזר בטווח הרחוק, אני פשוט אולי חשבתי שהכאב נובע באמת מדלקת בשריר שם אז אמרתי שאולי יש איזה משחה אנטיביוטית או משהו, בגדול מקווה כזה שהגוף יתמודד בעצמו.
ארקוקסיה זו לא אנטיביוטיקה.ספק
זה כדור נוגד דלקת ומשכך כאבים.
אף רופא לא נותן אותו ככה סתם כשהוא "שומע שיש כאבי גב". נותנים את זה כשיש סיבה לחשוד בכאבים שמקורם במחלה ראומטולוגית בד"כ ואם יש כאבים ממש ממש קשים.
זה כדור שנותנים אותו מאוד במשורה. (והוא מאוד מאוד יעיל).
גם אין סיכוי שרופא אמר לך לקחת אותו במשך שבועיים - בטח שלא בגלל כאב גב.
זה כדור שנותנים למקסימום עשרה ימים וגם זה במקרים קיצוניים.
מבחינת תופעות לוואי, עבור אדם צעיר ובריא בד"כ, אין יותר מדי והוא גם לא גורם לתחושה רעה אם אין איזו תגובה אלרגית מיוחדת.
תופעות הלוואי הן בעיקר לטווח הארוך אחרי שימוש ממושך ומדובר בעליית הסיכון לאירועי לב או שבץ - אבל כאמור, לא מדובר על שימוש חד פעמי לטווח קצר ובד"כ זה מסוכן יותר אם יש היסטוריה של בעיות לב ומחלות בכלי הדם.
סביר להניח שבאמת יש לך דלקת בשריר וכדאי לטפל בה לפני שהיא עלולה להפוך לכרונית.
אני מופתע שקיבלת ארקוקסיה לכאב שאתה מתמודד איתו בסדר כיוון שבד"כ נותנים אתופן במקרה כזה.
סליחה שאני אומרתחיות צבעונית
הכדורים ממש אבל ממש לא מרפאים את הדלקת בשריר, ועיסויים לגמרי כן.
אני כבר 8 שנים בטיפולים של פציעות ספורט שונות, כדורים לא עזרו לי אף פעם (סתם דפקו לי את הכבד) וטיפולים ועיסויים עזרו תמיד. גם כשהיה מדובר בדלקות.
ברור שכדורים זה חארטה,אוהביה
בכללי העיסויים עוזרים לך למיגור או רק לשיכוך הכאבים? ועוד משהו, המליצו לי על דיקור סיני ידוע משהו על זה, מבירור קטן שעשיתי זה פשוט מנקז פסולת מהחוליות ומאפשר זרימת אנרגיה טובה יותר מה שלכאורה לא יעזור דווקא לשרירים אלה יותר לחוליות וכו' ,אשמח לחוות דעת על זה למי שיש, אני פשוט לא מצליח למצוא לזה פתרון מלבד תפילות כמובן, כי הרופאים לא באמת עוזרים.
כמעט תמיד הכל מתחיל מהגבחיות צבעונית
אם נתפסים שרירים באופן קבוע כדאי לעשות באופן קבוע מתיחות של השריר, אחרי שהתקצר.
עשיתי דיקור סיני לא מעט פעמים. אני אישית לא מרגישה שזה עוזר
מה שבאמת עזר לי זה טווינה, עיסוי רקמות עמוק וכוסות רוח (כן זה באמת עובד
).כמובן שזה גם תלוי מי מטפל..
כשהיתה לי כבר דלקת אז זה היה טיפול שבועי, וכשזה התחיל להחלים אז פעם ב3 שבועות-חודש לתחזוק, כדי לא להגיע שוב לעומס רציני.
יש אביזרים ומכשירים שגם עוזרים עם זה. הכי טוב זה לעשות מתיחות לפני ואחרי.. זאת השקעה של זמן, אבל אז תדירות הטיפולים יכולה לרדת.
תודה רבה! אני אבדוק את האפשרויותאוהביה
אני הלכתי באופן פרטיחיות צבעונית
אגב יש את הגליל הזה, הוא מעולה לשרירים תפוסים.
גליל פילאטיס 90 ס"מ HI-TEC
אתה עלול להפוך בעיה זמנית לבעיה כרונית שתהפוך לנכותספק
אם תקשיב לעצות חושי הארכי שאתה מקבל פה. (כן, חושי הארכי הוא זה שנתן את העצה בגרועה. אחיתופל דווקא נתן עצה טובה שלא התקבלה... אני מנסה לתקן את הביטוי...).
אם הרופא נתן לך ארקוקסיה, כנראה שהוא חשב שאתה צריך את זה וזה אומר שהמצב שלך יותר גרוע ממה שאתה חושב (או שהוא רופא גרוע במיוחד וכדאי שתקבע תור אצל רופא אחר).
אם אתה לא רוצה לקחת ארקוקסיה, לך לרופא ותבקש אתופן.
אתה יכול למעשה להתחיל אפילו עם איבופרופן - (שזה החומר הפעיל באדוויל, אדקס, נורופן ועוד הרבה תרופות אחרות שהן כולן זהות אבל עם שמות שונים...). הוא גם מאותה משפחה של נוגדי דלקות והוא אפילו לא צריך מרשם (אבל הוא חלש יותר).
איזו קשקשתספק
כדורים עובדים.
אם הם לא היו עובדים, ומוכח שהם עובדים, לא היה ניתן לשווק אותם כתרופות - אלא כקשקושים פסאודו-מדעיים כמו "אנרגיות"...
בעיות אורתופדיות הרבה פעמים מחמירות בגלל שהכאבים גורמים לאדם לנוע בצורה לא נכונה וכך נוצרות עוד ועוד בעיות אורתופדיות.
לכן, כדאי לקחת כדורים נגד הדלקות ונגד הכאבים כמה שיותר מהר ולגמור עם הסיפור בצורה שבאמת עובדת לפני שהופכים מצב זמני למצב כרוני.
טיפולי הוודו שאת מציעה לבחור יכולים לגרום לו להיות נכה לכל החיים ולזה קוראים, חוסר אחריות בלשון המעטה.
לגבי התמכרויות - nsaid's כמו ארקוקסיה לא ממכרים.
אופיאדים ואופיאטים ממכרים וזה לא מה שהוא קיבל.
דיקור סיני זה פלסבו.
זה חרטא.
אוי איך אני אוהבתמקום בעולם
עוד רגע ותגידו שגם אוטיזם אפשר לרפא עם שתיית אקונומיקה.
לא סליחה שאני כותבספק
אבל את מבלבלת את המח.
כדורים מעבירים את הדלקת ועיסויים מחמירים אותה.
תנוח דעתך... ה"ניסיון" שלי בתחום (כמטופל) יותר מכפול משלך...
בסדרחיות צבעונית
חחח מה הלחץ אח יקראוהביה
ב'- זה שהחומר הפעיל הזה דווקא לא מוכר כרגע כממכר לא אומר שהוא לא כזה ובטח ובטח שלא אומר שהוא טוב לגוף, ןבאופן כללי כל אחד שקצת יכנס אל מאחורי הקלעים של כל הנושא הזה היום של הרפואה ובעיקר התרופות יבין שמדובר בעצם בעוד מונופול מיני רבים שמתופעל בצורה כזאת שיהיה יותר רווחי כלכלית למנהליו מעזרה לציבור,
לגבי העיסוי, התנסיתי פעם אחת ב"עיסוי רקמות עמוק" ותכלס באמת בשבוע הראשון היה לי יותר כואב מלפני אבל אחר כך בשילוב של תרגילים כאלה לגב תחתון הכאב באזור פג למעשה עד עכשיו, מה שכרגע יש לי זה כאב חד בגב עליון שמקרין שרפה על כזאת על הכתף (דלקת), עכשיו אני לא חושב שיש פה איזה עניין לנבואת זעם כזאת של דלקת כרונית ונכות בסופה, ואני מאמין שעם טיפול כזה טבעי (כן טבעי) ותרגילים לגב העליון ותזונה נכונה, (ואולי קצת מנוחה מהעבודה הפיזית) בנוסף לתפילות אני מאמין שבעזרת ה' שזה יספיק לגוף בשביל לרפות את עצמו, לגבי הכאב הוא כן מטריד ברמות אבל אני לא באמת יתחיל עכשיו לשבת ולגשדר עליו, הלכתי לרופא נטו כדי לקבל חוות דעת רפואית כזה קטע כזה, אבל מי מסתמך היום רק על רופאים בקופה?!
לגבי זה שהיה לך יותר כואבחיות צבעונית
אין לחץ. זו רק הבריאות שלך...ספק
אני מתאר לעצמי עם אלו "מומחים מתחום התרופות" דיברת - מן הסתם מאותו סוג שנמצאים כאן בפורום.
אם ראית רופא תורן, זה אומר שהגעת לטרם או למיון - אז כנראה שמאוד מאוד כאב לך ואולי היו גם תופעות אחרות.
זו הסיבה שקיבלת ארקוקסיה.
וכן, רופאים במיון הם לרוב מתמחים ובמיוחד אם מדובר על שעות הלילה - סביר להניח שאיכות הטיפול לא תהיה מאוד גבוהה.
תרופות לא עובדות כמו פלצבו. אם זה היה המצב, לא היו משווקים אותן.
כמו כן, שימוש בזמן הנכון בתרופות יכול לחסוך ממך לקחת תרופות נוספות בהמשך. אם מטפלים בבעיה כשהיא קטנה, יש יותר סיכוי לצאת ממנה מהר.
אם עושים שטויות ופונים לכל מיני "מטפלים" ומעכבים טיפול אמיתי, אז עלולים לעשות נזק לטווח ארוך.
משפחת התרופות מסוג nsaid's לא ממכרות. זה נבדק ואף מחקר לא העלה חשש קל שאפשר להתמכר אליהן.
הן לא עובדות בצורה כזאת שתגרום להתמכרות.
זה גם לא טוב לגוף - כן, יש תופעות לוואי - אבל באופן חד פעמי במינון הגיוני, אם אין היסטוריה של בעיות רפואיות, לא אמורה להיות בעיה.
והן לא פלסבו. קח כדור ארקוקסיה אחד ובעוד חמש שעות תגיד לי אם זה פלסבו.
מבחינת כל הנושא הכלכלי - אני שמח לבשר לך שמכרו לך לוקשים.
הפטנט של תרופה פג תוקף אחרי שבע שנים ואז כל אחד יכול לייצר את התרופה - כך שמונופול, אין. (זה אגב, היה אחד הדברים שהובילו לקריסה של טבע - איבוד הפטנט על הקופקסון).
קח לדוגמא את האיבופרופן - נורופן, אדוויל, אקדס, איבופן - אלה רק חלק מהמשמות של אותה תרופה בדיוק שמיוצרת ע"י חברות שונות. איזה מונופול אתה מזהה כאן?
כמו כן, מי שמפיצים את הקשקושים הללו לרוב עוסקים ב"רפואה טבעית" שזו דרך אחרת לגבות ממך 400 שקל עבור מבט אמפתי וכוס מי ברז. (אגב, תעשיית מי הקסמים למשל, מגלגלת לבדה יותר ממליארד דולרים בשנה).
אתה משחק עם הבריאות שלך בגלל שאתה מאוד רוצה להאמין שסיפורי פיות שאנשים מספרים לך.
אתה מספר שזה כאב שנמשך שבועות. זה לא צחוק.
אתה עושה לעצמך נזק בלתי הפיך.
האמן לי, מניסיון, לך לרופא מומחה.
קבע תור - פרטי, דרך הקופה - לאורתופד מומחה עם תת התמחות באזור הרלבנטי.
בניגוד לכל מי שמוכר כאן כל מיני "טיפולים" - לי אין איטרס. אני לא מוכר כלום, לא מייצר תרופות, לא רופא ולא עשוי להרוויח מזה בשום צורה שהיא.
אני אומר לך את זה כי אתה עומד להרוס לעצמך את החיים בגלל שאתה מאמין בסיפורי פיות.
חבל.
בעוד כמה שנים, אתה תיזכר במה שנכתב לך כאן עכשיו וזה כבר יהיה מאוחר מדי.
אני לא כותב מאנונימי.ספק
איך אתה אומר שאין שום תחליף טבעי?שירה 8531
את פשוט לא מכירה את הניק הזהבת 30
עזבי...
שקר וכזב. כל שיטה שהופרכה בניסויים היא שקר.ספק
כמו שריצ'רד פיינמן אמר: "לא משנה לי כמה יפה התיאוריה שלך, אם היא לא עומדת בניסוי, היא שגויה".
קצר ופשוט.
דא עקא, ברגע ששיטת טיפול כלשהי מוכחת כיעילה, יא נכנסת לתכני הלימוד של בתי הספר לרפואה.
ככה זה עובד.
למי אכפת מהטיפשים שהורגים את עצמם?אריך וייס
אכפת לי מהתמימים - לא מהטיפשים.ספק
אבל יש את התמימים שעלולים להיפגע.
למשל, פותח השרשור הזה נשמע לי תמים שמנסים לעבוד עליו - מה שיכול להפוך אותו לנכה.
ממנו אכפת לי.
מאלה שמנסים לעבוד עליו - לא.
כי זו האמת.ספק
אם אני אעשה דיקור למישהו או אם את תעשי אותו - התוצאה תהיה זהה.
גם לאורן זריף היו מקרים בהם הוא הציל לאנשים את החיים, את הקריירה ומנע מהם ניתוחים.
באמת.
עדויות מצולמות של אנשים ביוטיוב.
אפילו של שחקן הכדורגל טוטו תמוז.
בקופ"ח לא ממליצים על דיקור אלא מעדיפים שאותם פתיים שעושים דיקור, ישלמו להם.
יש ביקוש, יש מי שיספק את המוצר.
פשוט.
כן והיתה אחת שבמקום כימו עשתה דיקור ומתה.. לכולם יש סיפוריםאריך וייס
אחת? היו אלפים.ספק
יש לי משהו טבעי שיכול לעזורשירה515
אפשר לפנות בפרטי.
פיזיוטרפיהאמת ואמונה
אומרים שלשים עלים של כרוב על המקום זה סופח דלקתאניוהוא
כורכומין מאוד עוזר במקרה של דלקתסבתא טריה
לקחת כדורי כורכומין (מאיכות טובה) יש ברשת או בבית מרקחת וטבע . בהתחלה תיקח אפילו 2 כדורים ביום. וכשתרגיש יותר טוב תוכל לרדת לכדור ביום.
אני ממליצה לא כאשת מקצוע רק מסיפורים ששמעתי שממש הציל אנשים.
רדיאן B וחומץ תפוחיםבת 30
חומץ תפוחים- לשתות כף ביום, יחד עם חצי כוס מים כי זה מגעיל. יכול להקל מאוד מאוד.
יששירוש16
כמה אנשים הציעו פה מוצרים כאלה.
אבל כמות הצריכה שלך לא תתקרב לכמות הנדרשת.
אין לי מושג מה יש לך. לא כתבת את האבחנה או את התרופה.
כאב חד וחזק בכתף - איזה סוג כאב? מקרין לאפשהו? לוחץ/דוקר/שורף? מתמשך או בא בגלים? מה מחמיר ומה מקל על הכאבים? עשית משהו חריג בימים האחרונים ? וכו.
כל אלה ועוד הם שאלות בסיסיות כדי להבין מאיפה מקור הכאב ומה הטיפול עבורו.
הכי כאב היא הדרך בה הגוף מעותת לנו שמשהו לא תקין.
אפשר להתאלם מהבעיה ולטפל בכאב, ואפשר לטפל במקור הבעיה ולמנוע את הכאב.
בכל מקרה, אין דבר כזה 'אנטיביוטיקה טבעית'.
אנטיביוטיקה ואנטי דלקתי /משככי כאבים - זה שתי דברים שונים.
ישנם מגוון מוצרים טבעיים (כמו כורכום) שהם אנטי דלקתיים. אך צריך לקחת כמויות מאוד גבוהות של החומרים הללו בכדי להגיע למינון טרפויטי של החומר בגוף.
לכל חומר ישנו השפעה על הגוף.
לא נכון להגיד שלתרופה יש תופעות לוואי אך לחומרים אחרים, גם אם הם טבעיים, אין ת.ל.
תה הרדוף ומרק עוףמישהו כל שהוא
הבעיה היא שגם לא תעשה שום דבר אחר .....
אני לא מבין מאיפה הנחת היסוד שכל דבר טבעי הוא בריא וכל תרופה מזיקה?!
ההבדל המרכזי בין רפואה לרפואה טבעית היא שרפואה זה תחום מפוקח שאשכרה צריך ללמוד ולעבוד מבחנים כדי לעסוק בו בעוד שכגי לפתוח מכון טבע או איזה שטות אחרת מספיק רק כסף...
אז לפני שאתה נעזר פה בעצות הפורום ושותה מרק עוף נגד דלקת גרון אני מציע ללכת לרופא מומחה ולא מתמחה ב"טרם" או לפיזוטרפיסט שמבין באמת מה הוא עושה ...
עד אז כורכום זה אחלה תבלין למרק עוף של סבתא .
..בת 30
לא כל דלקות הפרקים זיהומיות, לא לעשות שטויותCharizard
אם הדלקת פרקים שלך היא שיגרונית (מחלת חיסון עצמי) לא יעזור שום תחליף טבעי.
הגוף שלך נלחם בעצמו, והדרך היחידה שלך לשרוד ללא כאבים כרוניים זה לקחת את התרופה האנטי דלקתית שמדכאת את מערכת החיסון.
נכון, זה נשמע מפחיד "לדכא את מערכת החיסון" אבל אין מה לעשות, מחלות חיסון עצמי הן דבר נורא: זאבת, פסוריאזיס, צליאק ודלקת פרקים שגרונית הן המחלות הכי נוראיות שיש לגוף האדם.
במידה והדלקת פרקים היא זיהומית, התרופה הטובה ביותר היא לתת למפרק לנוח, אם אפשר לחמם אותו קצת. אבל הרופא שלך יודע את זה, ואם הוא נתן אנטיביוטיקה כנראה שיש סיבה.
אגב, לפי המיקום - סביר יותר שהדלקת היא זיהומית. ממה שאני מכיר הדלקות השגרוניות הן בדרך כלל בפרקי כף היד, אבל זה כלל לא מחייב.
מה זה "לא באלי להכניס לגוף"?! אדם צריך לתת אמון ברופא שלו, אם יש חשש אז אפשר לשמוע חוות דעת נוספת, אבל אין דבר כזה לא לוקח תרופות. בטח אדם מאמין שיודע את חשיבות השמירה על הגוף.
רפואה שלמה.
ויטמין סי!!!!חיוך-כוח י'
דר פולינג זוכה פרס נובל שטיפל במאות במינונים גבוהים מאוד אמר שהטעות היחידה שאפשר לעשות עם ויטמין סי זה לא לתת מספיק
ובגלל שד"ר פולינג היה אדם רציני, טענותיו נחקרו לעומקספק
ויטמין סי הוא חיוני (למי שלא רוצה למות מצפדינה), אבל הוא לא מרפא דלקות.
ואגב, הוא לא טיפל באיש - למיטב זכרוני הוא היה כימאי ולא רופא. הוא האמין שלויטמין סי יש סגולות. לא היתה לו שום ראיה מדעית עליה הוא התבסס.
.
לא רק פולינג, גם עוד רופאים מומחים רבים שטיפלו במאותחיוך-כוח י'
הינה מעט...
ועוד קצת

ועוד קצת עם תרגום לעברית

יהא עסק זה לנו לרפואה כי רופא חינם אתה
טוב, תאמין במה שתרצה.. פרס דארווין וזה.....אריך וייס
זה לא אמונה זה פשוט מה שעבד לאנשיםחיוך-כוח י'
מכיר את כל סרטוני הרופאים לשעברספק
אה כי לתת מרשמים לתרופותחיות צבעונית
יש רופאים לא הגונים בכל מקוםאריך וייס
אני מאמינה במה שנטו עובדחיות צבעונית
במה שנטו שרלטנים אומרים לך שעובדספק
ברפואת אליל יש רק נוכלים.ספק
רק שלא עושים את זה.ספק
אגב, גם קופת החולים לא מקבלת כסף על מרשם - היא משלמת עבור התרופה.
את מבינה שקופת החולים היא בעצם חברת הביטוח שלך?
האינטרס שלהם לתת לך מרשם שאת לא צריכה זהה לאינטרס של חברת ביטוח הרכב שלך להגיד לך לחתוך את הבלמים ברכב שלך כי היא עושה קומבינה עם ספקית החלפים...
אוקי אבל מעליהם כן יש בעלי אינטרסיםחיוך-כוח י'
אבל הבעיה מתחילה בראש הפירמידה שהם חברות התרופות שהם בעלי אינטרסים כבדים בהחלט שכבר הוכח בבתי משפט שההתנהלות שלהם רחוקה מלהיות ישרה ומוסרית, שהם משחדים מדענים וקובעי מדיניות , קונים "מחקרים" לטובת המוצרים שלהם ומסתירים מידע שלא משתלם להם, למשל הם הורשעו לא פעם על שיווק תרופות שהם ידעו שמסוכנות והסתירו את זה, כמו התרופה וואיוקס שגבתה חיי עשרות אלפים עד שירדה מהמדפים. הם בעלי המאה בעלי הדעה- הם שקובעים איזה תרופות יהיו בשימוש ומה ילמד בתוכנית הלימודים ללימודי רפואה ומהם הרופאים המומחים מקבלים כל הזמן תקציבים והטבות והנחיות באיזה תרופות ואיזה טיפולים להמליץ....משהו חולה במערכת הבריאות...והדג מסריח מהראש
מי נותן את המרשם? הרופא. נקודה.ספק
בנית כאן תיאוריה הזויה שנשענת על חוסר הגיון מוחלט לפיו קופת החולים שלך מנסה להפסיד כסף בתואנה שכך הם מרוויחים כסף... שום הגיון.
וכשאת מביאה דוגמא לתרופה שירדה מהמדפים בעקבות מחקרים שנמשכו לגבי תרופה שדווקה לזמן מאוד קצר, את למעשה מראה שאין היום שום אפשרות לשווק תרופה כלשהי שניאממסוכנת לזמן ממושך.
הכל נמצא תחת בקרה.
לפי התיאוריה שלך, חברות התרופות היו צריכות להמשיך ולמכור תרופות מסוכנות ללא הפרעה - והנה, זה לא קורה.
אגב, לגבי ויוקס, רק לאחר שימוש של שנה וחצי, נמצא כי היא מעלה את הסיכון להתקפי לב.
מספר האנשים שזכו בפיצוי בבית המשפט עומד על אנשים בודדים בלבד.
היא לא גבתה את חייהם של עשרות אלפים, אלפים וכנראה שגם לא עשרות...
עם זאת, היא שילמה פיצויים בגלל שיטות שיווק מטעות.
חברות התרופות לא קובעות שום דבר לגבי תכני הלימוד - זה כמובן עוד קשקוש מוחלט.
כל מה שכתבת, הוא לא נכון בעליל ואין בו טיפת הגיון אחת.
ראש הפירמידהשירוש16
מערכת הבריאות בישראל לא מתנהלת לפי בקשותיהם של חברת התרופות.
באופן כללי - תרופות הינם כלי טיפולי אחד. במערכת הבריאות יש שימוש במגוון כילים טיפוליים הכוללים מכשור רפואי, צוות רפואי, בתי חולים, קופות חולים, תכנולוגיה רפואית, מחקר ועוד.
לאו דווקא תרופות.
אז להגיד שהכל נשלט על ידי חברת התרופות ורק להם יש השפעה על תהליך קבלת החלטות רפואיות- זו שטות וטעות.
רופא יכול לטפל במגוון דרכים. מהמלצות לשינוי באורך חיים, בדיקות, תרופות, הדמיות ועד ניתוחים.
הטיפול במטופל כולל כל כך הרבה פרמטרים. שאין אפשרות שרק חברה אחת אחראית ועומדת בראש (איזושהי..) פירמידה.
בית המשפט לעיתים קובע שחברות תרופות מסוימות שגעו. זה לא הופך את כל תעשיית התרופות למושחתת.
בגלל שחברת קוקה קולה מבצעת עבירות בתחום השיווק זה הופך את כל חברות המשקאות בעולם למושחתות שרק דןאגות לכסף שלהם?
לגבי תכניות הרפואה-
לכל מוסד אקדמאי המציע תוכניות בתחום הרפואה ישנם סטנדרטים בינלאומיים שעליהם לעמוד בהם.
תוכניות אלה לא נקבעות לפי חברות ההתרופות אלא לפי ההיצע שיש בשוק.
כיוון שחברות התרופות הן אלה המייצרות את התרופות ומשווקות אותן - אז ברור שיש להם השפעה על סילבוס הקורס.
אם חברה תייצר תרופה חדשה - הסטודנטים ילמדו עליה. במידה ולא ייצרו תרופה - לא ילמדו עליה.
זה כל כך פשוט.
לגבי מחקרים ומדענים-
המחקרים על התרופות מקבלות מימון ישיר מחברות התרופות. וזה די ברור למה.
הרי אם תרצה לייצר מוצר חדש - תצטרך לייצר אותו בעצמך. כולל ניסוי וטעיה של מבנה המוצר, תפקודו וכו.
אם חברת התרופות רוצה לייצר מוצר-תרופה חדשה - עליה קודם להוכיח את יעלותה, תפקודה ובטיחותה.
ואת זה מבצעים ע"י מחקר.
המדענים- כימיקאים מקבלים משכורת מחברת התרופות מאותה סיבה.
לחברת התרופות אין עיניין לייצר תרופה מזיקה לציבור או אחת שאינה מועילה. אחרת מחקר של 10 ויותר שנים יורדת לטימיון ברגע השיווק. כולל מאות המיליונים ששילמו כדי לממן את המחקר לאורך השנים.
אישית, אני לא חושבת שחברות התרופות הן מלאכים בלבן.
הם בסך הכל בני אדם שמצאו את הדרך שלהם להתעשר ולהשיג כסף. כמו כל חברה אחרת בעולם שמטרתה להתפתח ולצבור כספים.
אין הבדל (מבחינתי) בין חברת קוקה קולה לחברת טבע.
לשניהם יש אינטרסים כלכליים במהלך היצור והשיווק.
מטרת העל של קוקה קולה אינה להנעים את שעת הארוחה שלך - אלא לגרום לך להוציא 10 שח מהכיס שלך ולהעביר לכיס שלהם.
כך כל חברה אחרת. גם אם משווקת תרופות.
ההבדל הוא ש*אנחנו* מצפים מחברות התרופות להיות חסרי אינטרסיים אישיים. לייצר מוצרים לטובת הציבור נטו.
וזו כמובן אשלייה שאין כדוגמתה.
..ספק
כתבה מעניינתשירוש16
לא צריך הרבה עובדות.אניוהוא
די לחשוד ברופאים. עליהם לפחות יש פיקוחאריך וייס
הרופאה שלי נתנה לי לאחרונה מרשם עם שם גנרי...ספק
במרשמים אלקטרוניים יש שם תרופה ושמות מסחריים.
לפחות ככה זה בכללית.
אבא של עשיתי רופא, והוא אמר שבארץ אנשים לא רוציםאריך וייס
שהוא עבד בחו"ל שמה אנשים העדיפו את הגנריות.. כי יותר זה יותר זול
הוא צודק. מי מבקש היום איבופרופן בבית המרקחת?ספק
אנשים מעדיפים לשלם פי 3 על אדקס או אדוויל כי זה ירוק\אדום וזורח...
התור מישהי שלומדת פרמקולוגיה- זו שטות.מקום בעולם
אני לא צריכה לשאול את הרופאשירוש16
אחרי שלמדתי פרמקולוגיה זה די פשוט להבין לבד.
אגב, אין לי שום בעיה לבקש מרשם לתרופה הגנרית.
אני פשוט יודעת ש*לי* זה עולה יותר כסף. (קופ"ח משלמת השתתפות עצמית באחוזים. תרופה שעולה יותר לקופה גם תעלה לי יותר כסף).
אגב, ההבדל הוא לא כל כך משמעותי. מדובר באחוזים בודדים.
ברגע שתרופה משווקת במחיר מסוים - אי אפשר להציע אותה לציבור במחיר גבוה יותר. אף אחד לא יקנה אותה.
לכן צריך עובדות.
בתור אחת שעובדת במערכת הבריאות - יש לי עובדות.
את יודעת כמה עולה איבופן 400מ"ג?ספקאחרונה
בתור מי שעובדת במערכת הבריאות, הייתי מצפה שתדעי שההבדל הוא ממש לא אחוזים בודדים - מדובר על 50% ויותר.
גם משרד הבריאות מודהאנונימי (6)
ומוצא לנכון לנסות להסדיר את מערכת היחסים בין רופאים לחברות התרופות ולא להסתמך על רגולציה עצמית של התעשיה.
בין היתר בחוזר מנכ"ל שהיה אמור להיכנס לתוקף ב1/11/18.
https://cdn.doctorsonly.co.il/2018/11/medicSal19-pages-12-14.pdf
ומה שבאמת פרימדה זה פווראר... פרימדה מהתחלה ועד הסוףאריך וייס
עודף C קטלניפרה
נמצא שמי שלוקח טבליות של ויטמין C, ומעמיס על הגוף, הגוף לא יודע לפרק את זה, והסיכוי לחלות בסרטן עולה.
לפני שהמציאו את האנטיביוטיקה אנשים מתו מזיהומים, אז צריך לדעת שתרופות גם עוזרות.
נכון יש אינטרס לחברות התרופות ולא כל תרופה שדוחפים לך אתה אכן צריך, אבל....
סטרפטוקוק בגרון שאינו מטופל באנטיביוטיקה יכול להביא לקריסת כליות, מסתמים, לסוכרת...
שכל אחד יבחר מה עדיף לו.
ובל נשכח שהסמים כולם טבעיים, כך גם פטריות רעילות וכו'
בטבע יש תרופות, אבל צריך לבדוק אותן ולדעת מה הן עושות, יש שמתקנות ויש שמקלקלות.
בקיצור, הכל במידה.
עודף ויטמין גורם לשלשולבת 30
זה בגלל שהויטמין מסיס במים.
נכון לכן זה הסימן מתי לגוף זה הספיקחיוך-כוח י'
וזה שויטמין סי עושה סרטן זה שטויות במיץ כי ויטמין סי עצמו הוכח כטיפול יעיל לסרטן, הוא מחסל תאי סרטן והוא בטוח ויעיל יותר מכל כימותרפיה כי הוא פוגע רק בתאי הסרטן ולא בתאים הבריאים וכאשר לוקחים ויטמין סי עם כימוטרפיה (אם מתעקשים לקחת את הרעל הזה) הויטמין סי שיפר את תוצאות הכימוטרפיה וגם עזר להפחית את הסבל מתופעות הלוואי הנוראיות של הרעלת הכימוטרפיה.
יעיל יותר מכל כימו... מזל שיש אבולוציה.אריך וייס
אם זה החשיבה שלך ...
מחכה למחקר שתוכי שויטמין כי יעיל יותר מכימו
אחפש לךחיוך-כוח י'
הינה כמהחיוך-כוח י'
שים לב יש כמה מקורות והפניית בקישור הזה.
No Deaths from Supplements. No Deaths from Minerals. No Deaths from Amino Acids. No Deaths from Herbs.
DoctorYourself.com - Vitamin C vs Cancer
Ascorbate availability affects tumor implantation-take rate and increases tumor rejection in Gulo−/− mice
Supplemental ascorbate in the supportive treatment of cancer: Prolongation of survival times in terminal human cancer.
יש עוד המון בגוגל...
אני חושב שהוא שאל איפה יש מחקר שמראה שזה *יותר*ספק
בהצלחה.
חחחבת 30
כי ברגע שהוכיחו לך שהויטמין יעיל בטיפול נגד הסרטן, שזה נוגד את כל תפיסת העולם שלך, אתה נתפס לזה שהוא לא הוכח כיעיל יותר. .
מי לימד אותך להיות כזה דמגוג?
אני מדייק. זה מה שהיא קישקשה וזה מה שהוא שאלספק
אין לי שום דבר נגד ויטמינים ואם יוכח שויטמין סי יעיל נגד סרטן, אני אהיה מאוד מאושר שיש עוד משהו שיעיל.
מה שהיא כתבה היה פשוט לא נכון.
מי לימד אותך להיות כזאת נוכלת?
המממ....בת 30
אולי כדאי שתתיעץ עם הממונה עליך, ותמצאו שיטות פעולה חדשות .
בסופו של דבר, גם מי שהוא טיפש ונוכל (כלומר- כל אותם אנשים שמטפלים בעוד דרכים חוץ מרפואה קונבנציונלית) הוא לא כזה מטומטם.
כבר מזמן זיהינו את שיטות הפעולה שלך, וזה כבר מה-זה לא מרגש אותנו...
כן. אני אומר את האמת פעם אחר פעם.ספק
אולי כדאי שתפסיקי לחשוב על אייך לעשות כסף מלרמות אנשים ותמצאי לך עיסוק הגון.
כבר מזמן הבנו שאת עושה כסף מלהיות נוכלת ושרלטנית.
יואו הצחקת אותיבת 30
בעצם, מה זה משנה לך, איש האמת הצרופה, אם אני עובדת בזה או לא.
העיקר שיש משהו אישי שתוכל להתנגח בי בעזרתו!!!
למען הסר ספק, אני לא מרוויחה שקל מהתחום. אני בכלל בתחום החינוך והיהדות...
אבל מה לעשות, שזה מענין אותי, ובבני משפחתי אני מטפלת בדרכים שבעיניך הן משוקצות.
רוצה לטעון שזה לא עובד?
בבקשה. enjoy.
אולי יש לך רעיון נוסף בשבילי איך לעצור דלקות גרון שחוזרות לילדה בת 8, בתדירות של חודש וחצי, כשכל פעם היא מקבלת אנטיביוטיקה?
מה יש לאדוני המלומד באמת הצרופה להציע לי אחרי 8 דלקות כאלה?
שותפך לגישה, הווה אומר רופא הילדים שלנו, לא ניסה אפילו לעזור. הוא אפילו לא חשב שזה בעייתי, שילדה בגילה קיבלה אנטיביוטיקה כל חודש וחצי לעשרה ימים במשך כמעט שנה וחצי.
מה עזר בסוף? אדון האמת הקונבנציונלית הצרופה?
פשוט מאוד. תה צמחים שהזמנתי במיוחד, ופרופוליס. זהו. ומאז שלום שלום לדלקות הגרון
ולאנטיביוטיקה.
ועכשיו- הנה תגובתך הצפויה. מכיון שיש לפניך מקרה מוכח, אתה תנסה לעשות אחת מהדרכים הנ''ל.
1. לטעון שהמקרה הוא שקרי. (ואז תצא אהבל. כי הוא אמיתי לגמרי)
2. לטעון שיש הרבה צמחים שנחקרו (ובכל זאת אתה האחרון שתזמין תה צמחים כזה...)
3. למצוא מילה אחת בדברי ועליה להיתפס ולבנות תיאוריה שלימה (שוב תצא אהבל)
4. להכפיש אותי אישית בכל מיני האשמות מגוחכות (אמרנו כבר אהבל?)
אז כאמור, בבקשה.
לשנות את התפיסה שלך - זה מעבר לכבודך (מעשה מחכם אותם קראת??? אופס, לא נעים למי שנעול על השיטה שלו)
אז עדיף לשנות את דרכי הפעולה, כי כאמור, אנחנו כבר מזהים אותם, וזה בעיקר מצחיק אותנו!!
ביי, שיהיה לך יום טוב ומלא אנטיביוטיקה.
את האשמת אותי קודם. אני רק מחזיר טובה.ספק
אני אמור להאמין לך שאת לא מרוויחה מזה כסף?
למה?
כי אמרת?
הרי שקרים זה לא דבר שזר לך כפי שהוכח פעם אחר פעם.
ואגב, כל מי שמכיר את הניק שלי מפורומים אחרים (פורום סטודנטים, למשל) יודע במה אני עוסק.
בניגוד אלייך, שאף אחד לא יודע מה את עושה בחיים... מחשיד משהו...
אני לא טוען שזה לא עובד, אני רק אומר שאם מי שמספר שזה יעיל יותר מכימו מביא מחקר על עכברים שפורסם ב-1976 כגיבוי המרכזי לדבריו, אז אולי זה רק אני, אבל זה לא נראה משכנע במיוחד...
אני לא רופא. אין לי "רעיונות".
לכי לרופא ואם הוא לא פותר את הבעיה, לכי לקבל חוות דעת שניה.
בניגוד לנוכלים חסרי אחריות, אני לא מאבחן ולא מציע טיפולים לאנשים. ודאי שלא באינטרנט.
זה מה שיש לי - כאדם מלומד מאוד בתחומים אחרים לחלוטין - לומר בנושא.
את לא מרוצה מרופא הילדים שלך?
לכי לרופא אחר.
כמו בכל מקצוע - יש אנשי מקצוע טובים יותר ואנשי מקצוע טובים פחות.
זה עד כדי כך פשוט.
מה את מספרת שעזר?
מה שיכניס לך קליינטורה...
בניגוד אלייך - שהוכחת שוב ושוב שאת אדם ממש ממש טיפש וחסר אחריות - אני אמשיך לכתוב את האמת.
אני, בניגוד אלייך, מקבל הוכחות מדעיות.
אם מחר ייצא מחקר שייראה שמי קסמים (מה שמכונה "הומאופתיה) עובדים - אני אהיה המאושר באדם שמים יכולים לרפא.
את, לעומת זאת, אין דבר בעולם שישכנע אותך שאת טועה.
כשרוצים לבחון מדע מול פסאודו מדע ושרלטנות, יש לשאול רק שאלה אחת:
"מה יכול לשנות את דעתך?"
אצלי, התשובה היא מחקר מדעי.
אצלך, התשובה היא כלום.
וזה מה שעומד בבסיס ההבדל בינינו.
את זו שלא מסוגלת לשנות את דעתך ולהחכים.
אני דווקא כן.
מכיר את המשפט: "אין הגמל רואה את דבשתו"?
אז הוא תופס גם לגבי נאקה שעושה כסף מלהיות נוכלת...
צדקתיבת 30
אתה מכפיש אותי אישית.
זה מה שכתבתי.
אין לי ענין להמשיך בדיון.
אם האמת מעניינת אותך, פנה לאלעד, תשאל אותו במה אני עוסקת.
צדקתיספק
את לא מוכנה לומר מה עשוי לשנות את דעתך ואת עמדותייך האוויליות.
את לא רוצה שיתקפו אותך אישית?
אל תתחילי עם זה.
אני חושב שגילוי נאות לגבי העיסוק שלך לכלל חברי הפורום כאן יהיה נחמד...
שאלתי שאלה פשוטה, ואת בורחת.
כרגיל.
הדפוס הקבוע של נוכלים ושרלטנים - ברגע שמישהו שואל אותם שאלות פשוטות ואין להם תשובות, הם מקפלים את הזנב.
ביי-ביי.
משלושת הקישורים הראשונים אתעלם כי אין בהם מחקר אלא קשקשתספק
הרביעי מדבר על עכברים.
יש המון ניסויים בעכברים שנראים טוב שכשמגיעים לבני אדם - התוצאות קצת שונות - אז הייתי מחכה עם זה קצת.
החמישי מדבר על טיפול תומך בויטמין סי כדבר שעשוי להאריך מעט את תוחלת החיים של החולים בסרטן סופני.
זהו.
היו מחקרים בנושאבת 30
אז למה מחקר על העכברים הוא זה שנבחר לייצג אותם כאן?ספק
ועוד מ-1976?
מסתבר שיש אינדיקציה מחקרית שעודף ויטמין c מעלה את הסיכויספק
לחלות בסרטן השד.
Vitamin supplement consumption and breast cancer risk: a review - ecancer
Vitamin C
We found 11 studies, six cohort [4, 25–28, 31], and five case-control studies (one nested case-control study) [2, 38, 39, 43, 44]. Two studies reported a significant increased risk of breast cancer. Cui et al [31] reported an increased risk (RR=1.16; 95% CI: 1.04–1.30) for high supplement intake (≥ 711mg) in a cohort of postmenopausal women. Rohan et al[38] found an increased risk (OR=1.46; 95% CI: 1.05–2.01) for high consumption (250 mg) in a case-control. The results were not statistically significant in the other studies also considering long-duration supplement use or frequency of consumption [25, 43, 44].
(למען האמת, לא חשבתי שיש אמת בטענה הזאת, אבל מסתבר שיש...).
פחחח אתה קראת מה ששלחת?חיוך-כוח י'
בניגוד אלייך - ששמה מחקר על עכברים מ-1976...ספק
מה שכתוב במאמר עוסק בסיכון לחלות בסרטן השד. (בהקשר של נטילת תוספים וויטמינים).
הוא מראה שיש מחקרים שמראים שנטילת ויטמין סי במקרים מסוימים, מעלה את הסיכון לחלות בסרטן השד.
לכן כתבתי שיש אינדיקציה לכך שעודף ויטמין סי מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן השד - ולא שזה הוכח באופן מוחלט וסופי כפי שאת חירטטת לפי מחקר על עכברים מ-1976!!!
אגב, אם לא הייתי קורא מעבר לכותרת, לא הייתי מצטט חלק מגוף המאמר - החלק שנוגע לויטמין סי.
הייתי מצפה מאדם עם יכולות שכליות מינימליות להבין את זה.
זה לא מה שאמרתי והמחקר הזה היה רק דוגמיתחיוך-כוח י'
בכל אופן שום מחלוקת מדעית לא מצדיקה את היחס המשפיל והמזלזל והתוקפנות הזאת שלך.
אפשר בבקשה לנהל דיון מכובד
ולכבד אחרים גם אם אתה חולק עליהם
תהיה בריא וכל טוב
אה, הבנתי איך זה עובד...ספק
"ויטמין סי יעיל יותר מכימו והנה מחקר על עכברים מ-1976 שמראה את זה".
- טיעון בלתי ניתן להפרכה.
"יש אינדיקציה שצריכת יתר של ויטמין סי מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן השד והנה מאמר מ-2013 שמראה את זה ומתבסס על שני מחקרים שונים"
- אתה סתם מדבר שטויות.
מדהים כמה אנשים מוכנים לעשות צחוק מעצמם...
אני לא התעלמתי מעשרות מחקרים וגם לא ממחקרים בודדים.
אם יש לך כאלה, אז קדימה, אשמח לקישורים.
כמו כן, יש ***כימאי*** (כבר דיברנו על זה) זוכה פרס נובל שחשב כך בהתבסס על תחושת בטן.
זה הכל.
היחס המשפיל שלי?
וואו, חשבתי שבת 30 פתטית אחרי שהיא האשימה אותי שאני עובד אצל אנשי הלטאה (או מי שהיא מאמינה שעומדים בראש חברות התרופות בימים אלו) ואז נעלבה כשטענתי שהיא עושה כסף משיווק של רפואות אליל.
הזוי.
לא.בת 30
ברגע שיש טיעון אמיתי מולו הוא מתחיל בהכפשות אישיות.
זו השיטה.
ראי הוזהרת.
כתבה זו שכינתה אותי אהבל וטענה שאני עובד עבור אנשי הלטאה...ספק
זו השיטה של השרלטנים והנוכלים - לרדת לפסים אישיים ואז, כשמחזירים להם, להעמיד פני נעלבים ותמימים ולברוח עם הזנב בין הרגליים...
לא שווה תגובהבת 30
ובניגוד אליך, אין לי ענין לפרסם קבל עם ועדה את מקום העבודה שלי, זה ענין פרטי.
היא קראה לי אהבל ושיקרה לגבי תחום העבודה שלי ביודעיןספק
ואני הגזמתי?
חה!
ובכל זאת, הגבת...ספק
תמיד יש לך תירוצים.
אף פעם אין לך תשובות לענין.
מעניין...
אנונימי פחדן מדבר על כבוד... תני לי לנחש... לב אמיץ...ספק
לא מבין אותך...ספק
פעם אחרי פעם את נכנסת לדיון אתי ומפסידה אחרי שאת יורדת לפסים אישיים כדי לחמוק מלהגיב לענין.
אין לך את השכל או הידע ברמה המתאימה כדי לעמוד בדיון ענייני - אז למה את עושה את זה לעצמך?
זו התמכרות?
אולי אם תיקחי מספיק ויטמין c תוכלי להיגמל ממנה...
ממש ממש לאחיוך-כוח י'
וויטמין סי הוא אנטי סרטני! הוא מחסל תאי סרטן ומשמש כטיפול שהוכח כיעיל דווקא בכמויות גדולות.
להגיד שאף מוות לא נגרם מעודף בויטמין זה שקר.מקום בעולם
זה הנתונים של FDAחיוך-כוח י'
טיפול לא נכון.מקום בעולם
ואם הדלקת היא חיסון עצמי?Charizard
במצב כזה ככל שהמערכת החיסונית יותר חזקה - מצב הדלקת יחריף.
אני לא רופא, סתם אחד שראה האוס וקורא בזמנו החופשי על רפואה בויקיפדיה (גם האנגלית).
ולכן תמיד מה שכדאי לעשות זה להקשיב לרופא שעבר הכשרה של עשר / שתים עשרה (כולל התמחות) שנה.
כל מקרה לגופו, ולכן לא נתתי המלצה פרקטית מה לעשות - מלבד לציית לרופא.
אתה יודע בכלל מה זה ויקיפדיה?Charizard
ויקיפדיה, שכל המהות שלה זה שהיא מבוססת קהילתיות, עליה אתה אומר שחברות שולטות?
זה כמו לומר שחברות הייטק שולטות בתעשיית הקוד-פתוח, זה פשוט סותר את עצמו....
תהיו בריאים אנשים.
פוראוור. משחת אלו היט ומסמ.וואוו
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.