מהוא 'מתווה הגון' לאיחוד הציונות הדתית? שוטוהסטורי
סמוטריץ' הכריז שאין מקום לרסיסי מפלגות והוא יסכים לפרק את מפלגתו בשביל כל 'מתוה הגון' של אחדות אמיתית בציונות הדתית.
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/417765

עד כמה שמובן מהכתבה - הוא מדבר על סוג של וועדה מסדרת, אלא שהיא אמורה לסדר לא רק את הרשימה, אלא גם את איחוד המנגנונים. כמה שאלות:

1. מהו 'מתווה הגון'?
2. מי מוסמך להחליט שהמתווה שיקבע הוא הגון?
3. מי שייך לציונות הדתית?
4. האם יש סיכוי לשתף במהלך גם גורמים ציוניים דתיים אלו ואחרים שאינם - המפד"ל-הבית היהודי ותקומה-האיחוד הלאומי?
5. האם יש סיבה/טעם/הצדקה לשתף חילונים במהלך?
6. אם התשובה ל5 היא כן, מה ידרש כדי שהחילוני יחשב שייך?
7. אם התשובה ל5 היא כן, האם גם להיות המוביל?
8. אם התשובה ל7 היא כן, מה ידרש ממנו, כדי להיות מנהיג הציונות הדתית? בפרהסיא ובצנעה.
9. איך מאחדים את המנגנונים - המרכזים, המזכירויות, וועדי הרבנים ועוד - שונים באופים, בכמותם, בצורת הבחירה אליהם (אם בכלל היתה בחירה מסודרת) ובעיקר בסמכותם?
10. האם ואיזה סמכות תהיה לרבנים במפלגה המאוחדת?

ושאלת השאלות: האם יש היתכנות אמיתית למהלך כזה שיחזיק מעמד לאורך זמן?

@מרדכי, @אריאל יוסף @שלומי20104, @נחשון מהצפון, @איתן גיל @חיובי @ספק @סודית, @ימ"ל @ברגוע, @בינייש פתוח
מוזמנים לתייג את מי שנראה לכם בעניין
תשובת התשובות: לא.ספק

זה שלאנשים יש כיפה סרוגה על הראש, לא אומר שהעמדות הפוליטיות שלהם זהות או אפילו קרובות. (כמו שאפשר לראות בפורום הזה). 

כל יתר השאלות הן לא רלבנטיות בעיני מהסיבה הזאת. 

אל תהיה כזה, אם פייגלין ירוץ במקום ראלי ברשימת הציונות הדתיתסודית

לא תצביע לו?

פרט, נמק והסבר.

@ספק

אני בעד לאחד את כולם. הרב פרץ (ממלכתי). סמוטריץ (משיחי). בן גביר (ימין קיצוני). שקד (ימין זהיר).  פייגלין (כלכלי).

זו החמישיה הקאמרית.

{מקווה שבנט בליכוד}

צריך עוד ליברל/ית, כדי שיהיו חצי ליברלים חצי חרדלים.. 

כבר לא אכפת לי מי בראש אם כולם ירוצו ביחד, עדיף חובש כיפה לדעתי, העיקר שהחמישה הקאמרית תנגן בהרמוניה...

(למען ה', תשיירנו את מקום 5 לבן גביר  - ותחסכו מאיתנו.) 

אם כל הגברים לא מסוגלים לוותר איש לרעהו, אלא רק מחווה ג'נטלמנית לשקד.. גם בסדר. 

לכל אחד מהנ"ל יש יותר ממנדט אחד מאחוריו.

ששת המקומות הבאים שיעלו בגורל.. להכניס את מספר 2 בכל רשימה.

פעם אחת שנהיה מאוחדים לא פחות מהרשימה הערבית...

מסכים בעיקרוןחיובי

הצורה שזה ייעשה לא משנה.

העיקר שישבו ביחד ויגיעו לאיזה מתווה שמקובל על כולם.

איזה מתווה יהיה מקובל על כולם?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ג בחשון תש"פ 21:56
הם נמצאים בקצוות הפוכים ברוב התחומים.
הדבר היחיד שמשותף לכולם הוא נאמנות לא"י וזה לא מספיק.

אני לא אצביע למי שרוצה לכפות עליי את הערכים שלו ולגזול את פירות עמלי - גם אם הוא נאמן לא"י.

אין כאן "עמק השווה" - יש כאן מאבק על חירות וצדק.

בד"כ, אצל אנשים צעירים יותר, הדבר היחיד שחשוב הוא א"י.
זה הגיוני כי עד שלא מתחילים את החיים, לא מבינים מה זה באמת אומר.
גם אני הייתי כזה.

אבל אז, מתבגרים, מתחתנים, יש ילדים ואתה קולט שמישהו אחר רוצה להגיד לך איך לחנך את הילדים שלך.
אתה חותם על חוזה עבודה, מקבל תלוש ראשון ומקבל חום כי אתה לא מבין איך הנטו כ"כ רחוק מהברוטו.
אתה טס לחו"ל וקולט שבכל מדינה שאתה מגיע אליה, הכל יותר זול. כן, אפילו במדינות מפותחות כמו אנגליה.

ולך, יש משפחה שאתה צריך לדאוג לה. חוץ מהמאבקים על א"י - שנותרו בדיוק באותה נקודה כבר שני עשורים ושום דבר לא צפוי להשתנות בקרוב - יש לך גם את החיים שלך לחיות.
אתה עובד, אתה מרוויח, אתה משלם, אתה מחנך ואתה קולט יותר ויותר שמשהו דפוק בצורה מהותית באיך שהדברים מתנהלים כאן.

פתאום, א"י חשובה, אבל יש עוד דברים חשובים לא פחות ואני לא אצביע למי שעושה כל שביכולתו להרוס את מה שאני מנסה לבנות גם אם הוא בעד א"י השלמה.
מצטער.
זה לא מספיק.

סמוטריץ', הרב פרץ ובנט רוצים להגיד לי איך לחנך את הילדים שלי.
הם רוצים לגזול את פירות עמלי כדי לתת למי שהם חושבים שיצביע עבורם אם הם יעשו את זה.
הם רוצים לכפות על אנשים - חברים שאני עובד איתם - את הערכים שלהם. אחרי זה, אני צריך להמשיך לעבוד איתם - איך אני אמור להצביע להם ולהמשיך להיות חבר שלהם?

אז תאמר לי בבקשה: איזה מתווה אתה חושב שיוכל לעבוד?
לא העלתי על דעתי להכניס את פייגלין לסיפורהסטורי
אי אפשר למסגר את פייגלין תחת המיתוג 'כלכלי', התפיסה הכלכלית שלו, שלובה בכלל תפיסת החירות שלו, על פי המודל האמריקאי של הפרדת המדינה מכל נושא ערכי. זה ממש הפך תפיסת התורה.
אתה מתכוון כמובן שזו בדיוק תפיסת התורה - בחירה חופשית.ספק

אם חוזרים על שקר הוא לא הופך לאמתהסטורי
אי אפשר להתעלם מכל דיני עונשים, מחיוב בית דין לכפות על קיום מצוות, מהעובדה שהתנ"ך מודד את צדיקות המלכים בעד כמה הם כפו את העם לקיים מצוות. ועוד ועוד
אז למה אתה ממשיך לשקר?ספק

דיני העונשין הם רובם ככולם תיאורטיים - למה אתה חושב שזה כך? 

כשיהיה לך כאן מלך - תעדכן. (שלפי ההיסטוריה, סביר להניח שזה יהיה איום ונורא כי רוב מוחלט של מלכי ישראל ויהודה, לא היו מי יודע מה מאף בחינה... אתה כמובן זוכר למה התפצלה הממלכה המאוחדת לממלכת יהודה והממלכה הצפונית - מסים גבוהים... גם זה בתנ"ך איפשהו, אני די בטוח...). 

התורה מדגישה שוב ושוב את נושא הבחירה החופשית - וגם חז"ל. 

לעומת זאת, דין תורה הוא כמעט לחלוטין בתיאוריה כפי שהגמרא עצמה מעידה. 

ועוד ועוד... 

אני לא משקרהסטורי
דיני עונשין בחומרתם, באמת תלויים בדברים רבים. אבל דין כפיה על המצוות ועל הצדקה, מסור לכל בי"ד. כך גם נהגו בכל הקהילות כל הדורות.
יכול לקבל שזה לא מעשי היום ורק יגרום נזק. אבל במה שמתקבל על הציבור - אין סיבה שלא.
אתה בהחלט משקר. וחוזר שוב ושוב על השקר.ספק

דיני העונשים הם כמעט תיאורטיים לחלוטין. 

כדי להרשיע אדם צריך לחקור אותו בצורה כזאת שלא תותיר מקום לספק, ועדיין ,דיין אחד צריך לזכות. 

במילים אחרות - דין תורה בכל הקשור לעונשים, הוא לא דבר שאמור להתרחש במציאות. 

ואין שום דין כפיה על מצוות וצדקה. זה היה רלבנטי לשטיבעל בליטא ולקהילות קטנות בהן כולם הכירו את כולם. 

לא למדינה של מליוני אזרחים. 

ואין שום דבר שמתקבל על הציבור - הנה, הודות לאנשים כמוך, אין ממשלה מתפקדת כבר כמעט שנה. 

לאנשים נמאס מכפיה. 

זה נקרא "מתקבל על הציבור" בעיניך? 

שקד, אני מבינה, מגלמת את תפיסת התורהסודית

בכשרות,

שמירת השבת

וכו'

ממש כל היסודות שהבית היהודי מושתת עליו. 

איתה ועם בנט אפשר בלוק טכני. אבל לא עם פייגלין. 

תהיו בריאים

אני הצגתי שאלות. לא מתלהב בכלל מבנט ושקדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ד בחשון תש"פ 00:06
כל מי שעקב אחרי הודעותי בשנים האחרונות שם לב לזה. אבל יש הבדל. הם לא מדברים בשם התורה.

רגע, את הצבעת למפלגה, שבראשה עומד מחלל שבת שגם הכריז בפומבי שנאף, לא?
לא. עדיין לא הבנת?ספק
אני לא מצביע לאדם - אני מצביע לרעיון.
אם הקול שלי יכניס את פייגלין ויחד איתה את סמוטריץ' והכפיה הדתית, שקד והמועצות החקלאיות ובנט התומך בעינויים - מה עשיתי בזה?
מה פייגלין יקדם שהאחרים לא יטרפדו?
אם תתני לבן גביר מקום 5 לא תחסכי מאיתנו שום דבר.אריאל יוסף

הציעו לו כבר מקום 5 והוא לא היה מוכן.

רק פיזר ספינים לכל הכיוונים והמאיס את עצמו על כולם.

לכולם נשבר ממנו ואף אחד לא רוצה לנהל איתו מו"מ אפילו.

כרגע לא ברור שיציעו לו בפעם הבאה אפילו מקום 8.

תחסכי מאיתנו ושלחי אותו מראש לרוץ שוב לבד.

כך ייטב לכולם.

פייגלין בכל מקרה לא יסכים להיות חלק מהרשימה הזו.

אז גם אותו תחסכי מאיתנו.

אני יכולה לחסוך מכם רק את עצמי, ולהצביע לליכוד.סודית

חזרה למקומות.

הכיון, הכן, רוץ.

כל טוב

תצביעי לליכוד. בהצלחה. רק אל תזרקי קולות לפח.אריאל יוסף

ולהמשיך להינות מכמעט הכי הרבה שעות עבודה במערבספק

משכורת נמוכה ביחס ליתר העולם המפותח, מחירים יקרים, שוק מזון סובייטי (האמת שזה נחמד לשחק בסופרים "חפש את החמאה"...), ועדי עובדים עם כח הזוי, מגזר ציבורי מנופח ללא כל פרופורציה שאיכשהו מצליח להישאר לא יעיל ועוד... לדפןק את עצמך זו אחלה בחירה... 

אני מהצד הנכון של ועד העובדים עם הכוח ההזויסודית

הצד המוגן.

אז אין טעם לצרף את פייגלין?

מקובל עלי

לא מפתיע...אין צד נכון. גם העובדים המקומבנים נדפקים מהמחיריםספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ג בחשון תש"פ 23:10

מהשירותים הציבוריים העלובים שגם הם עצמם סובלים מהם ויתר החלאים הרעים. 

גם לך אין חמאה בסופר ואין תחבורה ציבורית סבירה. 

גם את משלמת מחיר מופרז על פירות וירקות סוג ג' במחיר מופרז. 

גם את משלמת מס בלו מטורף על דלק ו-100% מס על רכישת רכב.

הילדים שלך הולכים לאותה מערכת חינוך כושלת כמו כל יתר הילדים ואז הם יילכו לצבא שמעדיף לשלוח אותם לעזה בתוך נגמ"ש שהגיע ברכבת האווירית ב-1973 ושאקדח 22 מ"מ חודר אותו בגלל שהכסף הלך לפנסיות תקציביות של נגדי רכב בקבע שפרשו בגיל 45 ועוד... 

לרוב, למעט מקובמני המקומבנים (עובדי דור א' בנמל, למשל), הם גם מרוויחים שכר נמוך בהרבה ממה שהם היו יכולים לקבל - במיוחד אם מדובר על עובדים טובים. 

כשחברה פרטית מתאגדת, זה כמעט תמיד נגמר בפשיטת רגל או מעבר לחו"ל. (קומברס, פיניציה, eci, נגב קרמיקה וממש עכשיו, מעדני מיקי הם הקרבן האחרון...). אגב, זו אחלה דרך לעשות כסף - שורטים על חברות שהעובדים בהם התאגדו. אין תשואות כאלה בעולם למי שיש את ה-5 שנים לחכות לבלתי נמנע... 

את עדיין דופקת את עצמך. 

לא, אתה טועה- לגבי בכל אופןסודית

הועד שלנו היה שמח מאד לא ליצג אותנו. למעשה הוא זרק את חברי מכל המדרגות שהם באו לדבר איתו, אבל אין לו ברירה- הכל כאן קשור חוליה בחוליה, אם הוא דואג לעצמו הוא בהכרח דואג גם לי- כמה שזה מרגיז אותו 

הילדים שלי הולכים למערכת חינוך מצויינת. לא יודעת לאן אתה שולח.

לגבי הצבא, אנחנו לא יכולים לסמוך על שכירי חרב.

לגבי פשיטות הרגל של חברות פרטיות- לדעתי אנחנו במיתון ורק לא אומרים את זה בקול רם. עדיין

אני לא.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ג בחשון תש"פ 23:37
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ג בחשון תש"פ 23:33

ברור שהועד יזרוק את העובדים מכל המדרגות. זה מה שועד עושה - דואג למקומבנים ודופק את כל השאר. 

את לרגע חשבת שועד העובדים עובד בשבילך?... למה את חושבת שעובדי חברת הראל ניהלו מלחמה כדי שההסתדרות לא תצליח לכפות עליהם להקים ועד באמצעות חוק השליש? כי הם הבינו בדיוק מה זה ועד ומה זה ההסתדרות. 

למה את חושבת שאין ועדים בהייטק? כי אף אחד לא מעוניין להקים קבוצה של אנשים שתדפוק את כולם כדי לצ'פר כמה מקורבים. 

הוא "דואג" לך בהסכם קיבוצי שממצע את השכר, לרוב לפי ותק ולא לפי תפוקה - כך שיש שתי אפשרויות:

או שאת עובדת טובה ויכולה להרוויח יותר בלי ועד או שאת עובדת גרועה ואת מרוויחה מהסיפור הזה כרגע אבל ברגע שכל העובדים הטובים יברחו, מקום העבודה שלך יקרוס. 

מערכת החינוך הציבורית היא פח ולך, כהורה, אין שום אמירה בנוגע לתכנים אותם הם לומדים. (אלא אם את שולחת ילדים גדולים לישיבה תיכונית פרטית וגם שם, משרד החינוך מכתיב את הנהלים). 

אני מעדיף לסמוך על שכירי חרב מאשר על מח"ט שמתגאה שהוא שלח חיילים לעזה בנגמ"ש שהגיע לארץ ברכבת האווירית וכולנו זוכרים איך זה נגמר... אני זוכר שאמרתי לאשתי שאני לא מאמין שהיו חיילים שלא סירבו פקודה להיכנס לעזה בתוך קופסת השימורים הזאת - אם היה מדובר ב"שכירי חרב", אף אחד אפילו לא היה מעז להעלות את הרעיון המטומטם הזה... שלא לדבר על כל טמבל בן 19 שעשה קורס של ארבעה חודשים וחושב שהוא מלך העולם כי הוא קיבל כמה טירונים...

אנחנו לא בשום מיתון. איפה שאין ועדים, השוק פורח. 

הבורסות שוברות שיאים של כל הזמנים. 

את יודעת איזו בוננזה יש עכשיו בהייטק? העובדים הם מלכים.

המשכורות הן פסיכיות. 

טבלאות השכר מהשנה שעברה כבר לא רלבנטיות אחרי חודש. 

אני לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל כרגע, אין שום מיתון. 

מה שמפיל חברה אחרי חברה זה הועדים וההסתדרות. 

חברה לא יכולה להתחרות בחברות אחרות כשיש לה ועד. 

מה לעשות שאת הציונית דתית לא מעניין כלכלה?אריך וייס
כי שנים ניסו להכניס לנו לראש שהכל רק אידאלים כאלה ואחרים וכסף זה שטויות?
אני עובדת טובה מאד, בזה שלא יהיה לך ספק..סודית
עבדתי גם כעצמאית. היה טוב. כעת אני שכירה. הועד דואג לעצמו אבל אם היית קורא את הסכמי השכר היית מבין שהוא דואג גם לי. לגבי היכולות הנוספות - ב"ה באות לידי ביטוי גם בשכר.

צבא של שכירי חרב יזרוק את הנשק כשירצה ואי אפשר לסמוך עליו. זה שצריך לנער את הפיקוד שידאג לביטחון לחיילים - מסכימה איתך ב100%.

לגבי מערכת החינוך אכן ילדי בפרטית למחצה.
חברה יכולה ועוד איך להתחרות באחרות כשיש ועד.
כשתכיר מבפנים תבין איך זה עובד
צבא של שכירי חרב עובד יפה מאוד בארה"באריך וייס
והם לא בוכים שצריך להילחם בכל מיני קומנסטים מוזרים... או דורשים נעליים טבעוניות..

צהל חושב שתפקידו לחנך את כולם, לא תפקידו להילחם. לא לבזבז כסף על מערכי חינוך מיותרים. צבא מקצועי יעשה את העבודה הרבה יותר יעיל.
בעיה להשוות ישראל לארה"בה-מיוחד

גם פה יש צבא שכירי חרב. זה נקרא משטרה וזה לא נראה טוב

מה שכן. כצעד ראשון הצבא לא יגייס\ישחרר את  מי שאין לו מה לתרום ללחימה הנדרשת. ולהעלות שכר לאלו שמתגייסים. 

אם היית עובדת טובה, לא היית עובדת במקום שיש בו ועדספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 13:37
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 13:36

מהסיבה הפשוטה: היית מקבלת הרבה יותר במקום עבודה אחר. 

העובדים הטובים נדפקים איפה שיש ועד והגרועים מרוויחים (עד שהחברה קורסת). 

אנסח זאת כך: אם מחר יקום ועד במקום העבודה שלי, רבע שעה לאחר מכן, אני שם לבוס שלי מכתב על השולחן.

התראיינתי פעם בחברה גדולה ומוכרת מאוד, חצי ממשלתית, עם ועד מאוד חזק. 

הם סיפרו לי שהם מחפשים מישהו לתפקיד כבר יותר משנתיים - כשקיבלתי מממשאבי אנוש את החוזה, הבנתי למה.

זה היה 30% (לא 30% פחות אלא 30% בסה"כ) ממה שהרווחתי בחישוב פר שעה באותו זמן. 

התבאסתי שבזבזתי זמן על הראיונות שעברתי שם. 

אני רואה איך כל הצבאות בעולם - שכמעט כולם הם "שכירים חרב" זורקים את הנשק ואי אפשר לסמוך עליהם. 

בגלל זה עד עכשיו, האמריקאים לא הצליחו לחסל את בן לאדן ואל בגדדי בעומק שטח עוין בשליטת סדאם חוסיין בפעולות מסוכנות, אה, רגע.... 

ולא, אי אפשר לנער את הפיקוד שמפקד על צבא של עבדים. הפקודים שלהם הם עבדים - איך תנערי אותם בדיוק? 

מערכת החינוך היא קטסטרופה. גם הפרטי "למחצה" (מוכר שאינו ממלכתי) נתון לחסדי משרד החינוך מבחינת תכנים וערכים. מקסימום, אפשר לתגבר נושאים מסוימים. 

חברות עם ועד קורסות אחת אחרי השניה כי הן לא יכולות לעמוד בתחרות. 

התהליך הוא תמיד זהה: 

1. מוקם ועד. 

2. הסכם קיבוצי לפיו מרוויחים לפי ותק ולא לפי תפוקה. 

3. העובדים הגרועים מרוויחים יותר והם מבסוטים והטובים בורחים. 

4. החברה נשארת רק עם עובדים גרועים שמרוויחים הרבה יותר ממה שהם שווים ושאסור למעסיק לפטר והחברה קורסת. 

אלו הם השלבים הבלתי נמנעים מהרגע שבו מוקם ועד במקום עבודה פרטי. 

אין שום דרך למוע את זה למעט אם העובדים מוכנים מרצונם הטוב לוותר על שכר והטבות כדי שמקום העבודה שלהם ישרוד. (זה קורה במקרים ספורים כמו עכשיו באמיליה קוסמטיקה - ולרוב, גם זה לא עוזר). 

במקום עבודה ציבורי, ובכן... מקבלים מערכת חינוך שבה אנשים הולכים לעבוד בלית ברירה כך שציון הפסיכומטרי הממוצע של סטודנט להוראה היום הוא 488. 

מכיר מצוין איך זה עובד. 

הרבה יותר טוב ממך. 

תודה על המחמאהסודית
יש הרבה יתרונות סוציאליים, כעת זו ההעדפה שלי.
עבדתי בשכר פי ארבע, ויותר כעצמאית - לא מסכימה עם קביעותיך הנחרצות.
יש בהחלט יתרון לועד חזק וכוחני. גם לעובדים הטובים. יש שיטות לתגמל את הטובים - בלי להכנס לפרטים, אני את החשבון שלי עשיתי.
ציונים בפסיכומטרי זה תורשתי. (ואם להורים יש כסף לממן את יואל גבע ודומיו, אז גם סביבתי. לא קשור בכלל למערכת החינוך, שמקנה כלים ללימוד).
אני לא מנסה להחמיא אלא לתאר את המציאותספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 14:14
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 14:12

גם מהבחינה הסוציאלית, במקום בלי ועד, עובד טוב יקבל יותר. (הטבות, ביטוחים, ימי מחלה מהיום הראשון, ארוחת צהריים וכו' - את יודעת, כל התנאים הסטנדרטיים שיש למשל בהייטק). 

אם הרווחת פי ארבע ויותר עבור אותן שעות ואותה עבודה - לא היית מוותרת על זה בשביל להיות שכירה בגלל "תנאים סוציאליים" מהסיבה הפשוטה: היית לוקחת שליש מההפרש הזה ומסדרת לעצמך את כל התנאים הסוציאליים שאת מקבלת עכשיו בצורה פרטית.

(ואגב, תקני אותי אם אני טועה, אבל את מחשבת ככל הנראה את השכר שלך לפני מיסוי כעצמאית מול השכר שלך כשכירה וזה לא החישוב הנכון. את צריכה לחשב את זה לפי עלות מעסיק כי המיסוי על עצמאיים גבוה הרבה יותר. או לחילופין, את צריכה לחשב את זה נטו מול נטו). 

אין שום יתרון לעובד ***טוב*** בועד. 

אני לא יודע כמה את טובה בחשבון, אבל במקרה הטוב, עשית שגיאת חישוב גסה במיוחד. 

אני הסברתי בדיוק את התהליך שאליו מוביל הקמת ועד. כל מה שכתבתי מנגד זה "לא נכון". 

את יותר ממוזמנת להסביר למה מה שכתבתי לא נכון - ואני דווקא מאוד אשמח אם תיכנסי לפרטים. 

ציונים בפסיכומטרי זה לא תורשתי. יש רכיב תורשתי באינטליגנציה, אבל זה לא רק תורשתי.

488 בפסיכומטרי זה אדם עילג עם יכולות מוגבלות בחישובים בסיסיים במקרה הטוב ושיודע אנגלית ברמת ה - candy can do it.

אלה המורים של הילדים שלך. זה הידע שלהם.

אחלה מערכת... 

אני בדרכי לשרשרת אז ממש בקצרהסודית
ב"ה החוב לאוקטובר נובמבר ב"ה שולם אתמול (שרשור בנ"ט)- אבל הלקח נלמד.
עצמאי כל הזמן בלחץ כי העבודה לא מווסתת. יש לזה מחיר. כלכלי. מישהו אחר צריך לעבוד בבית במקומי. אם גם זה יכנס למשוואה ירדנו לפי 2. לגבי תנאים סוציאלים לא כאן המקום לפרט אבל יודעת על מה אני מדברת....
ולא, אתה לא יכול להשיג תנאים סוציאלים בכסף. יש רווחה נפשית כשאתה עובד הצוות ואם אתה רוצה חופש או חלילה מחלה יש מי שימשיך את העבודה ויתן לך גב. זו רשת חברתית שחוסכת לי כסף בעוד דרכים שלא רואה צורך לפרט אותן
לא משכנע מסיבה פשוטה: זה עדיין לא מצדיקספק

אם בממוצע הרווחת פי 2 בסה"כ בממוצע (ולא פי 4 כפי שכתבת בהתחלה), אז אין כאן שום לחץ והמצב הנוכחי שלך מלחיץ הרבה יותר כיוון שאת יודעת שבאופן קבוע את מרוויחה פחות. 

לגבי תנאים סוציאליים - אם היית יודעת על מה את מדברת, לא היית מתחמקת מלכתוב זאת. 

לא רואה שום סיבה להסתיר משהו כזה. 

וכן, ועוד איך אפשר להשיג תנאים סוציאליים בכסף. 

אפשר לעשות ביטוח פרטי למקרה שיש חולי או ביטוח תאונות אישיות למקרה של פציעה. 

חוץ מזה, שאם מרוויחים פי 2, אז מקסימום מפסידים פה ושם יום עבודה בגלל מחלה - זה עדיין אמור להשתלם מאוד. 

את לא רוצה לספר על התנאים הסוציאלים המדהימים שאת מקבלת, את לא רוצה לספר איך זה חוסך לך עוד כסף בדרכים אחרות - אבל את מוכנה לוותר על מחצית מהמשכורת שלך בשביל זה? 

מצטער, אבל בכל הקשור לרמת האמינות זה נופל בקטגוריית ה:

ביבי: "אני אמוטט את שלטון החמאס בעזה". 

לי זה נשמע שפה ושם היו לך חודשים שהרווחת פי 2 יותר ממה שאת מרוויחה היום ובד"כ הרווחת כמו שאת מרוויחה היום וכנראה שפחות - ופשוט כתבת שכעצמאית הרווחת כפול ממה שאת מרוויחה היום. 

זה הרושם שלי בכל אופן. 

אם אתאר - יוכלו לזהות אותיסודית

אתה לא עצמאי. אתה שכיר במקום בלי ועד.

לפי הטענות שלך אתה אמור להיות הכי מבסוט בעולם כי הרי אתה עובד במקסימום שכר.

ואתה לא נשמע מרוצה כ"כ

אם תתארי את התנאים הסוציאלים? מסופקני.ספק

יכולתי להיות עצמאי - אבל זה לא משתלם לי כיוון שאני אזרח אמריקאי. 

יכולתי לעבוד במקום עם ועד - אבל ראיתי כמה הם משלמים. 

אני מבסוט מאוד מהשכר שלי.

אני לא מבסוט מזה שועדים מטורללים ושיכורי כח הורסים כאן את המדינה, גורמים לעסקים לפשוט רגל, משביתים רכבות ונמלים, מעלים לכולנו את יוקר המחיה ובגדול, הופכים את חייהם של אזרחי מדינת ישראל - ואני ביניהם - לגיהנום. 

במקרה שלי המקום עם הועד משלם יותר מהמקום בליסודית

כשמדובר על השוואה של עבודה כשכירה בשני המקומות.

כפי שכתבתי: זה לא קורה אצל עובדים טובים.ספק

ועד משיג הסכם קיבוצי שממצע את השכר. 

העובדים הטובים מרוויחים פחות והעובדים הפחות טובים, מרוויחים יותר על חשבונם. 

עד שכל העסק מתמוטט כי העובדים הטובים עוזבים. 

אתה טועה.סודית
בכל הסכם תמיד נשאר פתח לתגמל את הטובים יותר. לא כל עובד זכאי לכל תוספת. ההנהלה בהחלט יודעת לנהל את זה.

* זה לא יום לשרשראות.

** צו השעה הוא להתאחד
אני לא.ספק
גם אם יש דרך לתגמל בצורה מסוימת עובדים טובים (שבהסכמים קיבוציים זה שם קוד למקורבים) - זה לא מתקרב להפרש בשכר שעובד טוב ישיג במקום בלי ועד.

צו השעה הוא להתאחד? סבבה. ותרי את.
למה את מצפה ממני לוותר?
אז בלי פייגליןסודית
אני אצביע ל'קפיטליזם החזירי' תחת מטריית הועד,
ואתה תצביע לתוצר הקומוניסטי המובהק?

מחזירה את השרשור לפסים הנכונים שלו - איחוד הציונות הדתית
נראה לי שאת בצד הקומוניסטי המובהקספק

ואני בצד של הקפיטליזם החזירי... 

איחוד הציונות הדתית - אין דבר כזה ונראה לי שהדיון שלנו מראה את זה בצורה נהדרת. 

בגן העדן הקומונסטי, תדייק במונחסודית
יש כאן הרבה קוראים שהם בעד איחוד הציונות הדתית. יש ערכים מעל כן או לא ועד
אין הרבה בציונות הדתית. מתוכם, רובם נגד.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 22:49
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 22:49

כל אחד פוסל את האחר - ולטעמי, בצדק. 

ה"נאור" לא מוכן בשום אופן להצביע לבן גביר כי יש לו תמונה של ברוך גולדשטיין בסלון, הדוס מהגבעה לא מוכן להצביע לנפתלי בנט שתומך בעינוי החברים שלו, מי שתומך בחירות כלכלית ואישית לא יכול להצביע לסמוטריץ' וודאי שלא לבן גביר וגם לנפתלי בנט יהיה לו מאוד קשה ומי שתומך בכפיה דתית, כלכלה קומוניסטית וגזל (מיסוי פרוגרסיבי), יתקשה להצביע לפייגלין - במקרה של הציונות הדתית, השלם קטן מסך חלקיו. 

יש ערכים מעל ועד - ביטול המעמד החוקי של ההסתדרות... וברצינות, פתיחת שווקים לתחרות, הפחתת רגולציה, ביטול כפיה דתית, מתן בחירה בחינוך, מיסוי פרוגרסיבי להחריד שרובו מתחזק בעיקר את הבדואים ואת המגזר הציבורי המנופח והלא יעיל ועוד ועוד. 

כל אותם דברים שהופכים את החיים במדינת ישראל להרבה פחות טובים מאשר בכל מדינה אחרת במערב, כמעט. 

מדובר על אסון אסטרטגי - לא פחות. 

סתם לצורך ההמחשה: רק כ-2.5% מהעובדים בישראל, עוסקים בפיתוח בהייטק. 

הם אחראיים לכ-50% מהייצוא הכולל של מדינת ישראל. 

בכל שנה, כ-10% מהם, בורחים מכאן. מדובר על המוחות המבריקים ביותר שצמחו כאן שפשוט הולכים ולא חוזרים. 

עובד אתי בצוות אדם כזה שגר בקנדה ואין לו שום כוונה לחזור.

אז מעבר לפגיעה בייצוא - את יודעת כמה זמן לוקח לגייס איש פיתוח? 

חצי שנה במידה ויש מזל. (בשני מקומות העבודה האחרונים שלי זה לקח בין שמונה חודשים לשנה). 

יש מחסור עצום. 

אותם אנשים שעזבו, הם האנשים שאותם הכי צריכים היום במשק, כיוון שבשלב כלשהו, כל החברות הבינלאומיות יבינו שככה אי אפשר להמשיך. 

אי אפשר להעמיד כאן מרכז פיתוח כשאין אנשים מתאימים והם יתחילו לעזוב. 

זו תהיה קטסטרופה לאומית. 

אז כן, יש גם את א"י. זה חשוב, אבל גם החיים עצמם חשובים לא פחות. 

היי טק זה לא דוגמאה-מיוחד

לא לנהגי אוטובוס, לא לעובדי כפיים ולא לעובדים במעמד הנמוך-בינוני

למה?ספק
כי בהייטק נמצאים משתכרים במעמד הגבוהה-מיוחד

ועדיין יש חוסר במשרות בארץ. להייטק טק יקחו מישהו עם הרבה יכולות. בלי להסתכל אני יכול להגיד לך שממוצע הבגרות שלך הוא 90+ ובמתמטיקה ואנגלית אתה נושק ל 100 ב-5 יחידות.  

נהג אוטובוס (גם בחברות הפרטיות שלא עושות נסיעות המוניות כמו אגן דן וכד) ירוויח 50 ש"ח לשעה במקרה הטוב ולא יקבל את אותם תנאים כמו בהייטק

קודם כל, זה תלוי באיזה תפקיד.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ד בחשון תש"פ 20:38

דבר שני, השכר גבוה כי אין ועד.

בהייטק יעדיפו לא לגייס מאשר לגייס מישהו לא טוב. זה נכון וזה שיקול עסקי.
הבגרויות שלי היו סבירות ולא באזור של מה שתיארת.
הייתי עצלן בתיכון. מאוד מאוד עצלן. (כמה עצלן? לא היה לי כח לכתוב חיבור בבגרות באנגלית למרות שהיתה לי שעה לעשות את זה - אז פשוט הגשתי ככה למרות שהייתי יכול לעשות את זה בעשר דקות... )
הפסיכומטרי שלי פשוט פיצה על זה.
אבל אין קשר לענין.

נהג אוטובוס לא השקיע פרומיל ממה שאני השקעתי.
כמה לילות בלי שינה הוא עבר לפני הטסט - שזה המבחן היחיד שהוא היה צריך לעבור?

אז למה אתה מצפה שהוא ירוויח יותר?

אבל נושא הועד לא משתנה - הוא פוגע בעובדים הטובים ומתגמל את הגרועים.
כך ועד פועל בהגדרה.

הסיבה שאין ועד בהייטק היא לא המשכורות הגבוהות שיש בתחום - הרי כולם רוצים להרוויח יותר ואם ועד היה מהווה אמצעי, הרי שגם בהייטק היו מאמצים אותו - אלא בגלל שעובדי ההייטק מספיק חכמים להבין שועד פוגע בעובדים בכלל ובעובדים הטובים בפרט.
אין שום דרך לרבע את המעגל הזה.
על נהגי אוטובוס אפשר לעבוד ש"הועד דואג לך".
על הייטקיסטים, זה עובד הרבה פחות טוב.

השכר גבוה כי צריך יכולות יותר גבוהותה-מיוחד

ואני לא מצפה שתרוויחו אותו הדבר, ממש לא.

אבל אתה לא צריך ועד שידאג לך כי אצלך בעבודה כן צריכים אותך ויודעים להעריך אותך. בעבודות אחרות זה לא תמיד ככה. 

אתה משווה מאזדה 2002 למרצדס 2019. 

"כי אצלך בעבודה כן צריכים אותך" - וחברת האוטובוסיםספק

לא צריכה את נהג האוטובוס? 

פשוט יש הרבה שיכולים להחליף אותו והשכר והתנאים בהתאם. 

ברגע שיש ועד, הוא דורש עבור העובדים שכר ותנאים שהם פשוט לא מוצדקים מבחינת השווי של העובד. ואם יש עובדים טובים ועובדים גרועים וכולם כבולים יחד בהסכם קיבוצי, אז העובד הפחות טוב ירוויח יותר על חשבון העובד היותר טוב שיכול לקבל יותר במקום אחר - מה שיגרום לו לעזוב. 

זו בדיוק הבעיה. 

החברה צריכה להוציא יותר כסף על עובדים גרועים, מאבדת עובדים טובים ולא יכולה לעמוד בתחרות. 

בדיוק ככה חברות פושטות רגל. 

אם ועד הוא דבר טוב שמשפר את תנאי העובדים - אז זה היה נכון לכל תחום, כולל ההייטק.

העובדה היא, שזה פשוט לא נכון. 

ועד זה פשוט דבר רע.  

גם כשמדובר במאזה 2002 וגם כשמדובר במרצדס 2019 - תקר בגלגל, זה לא דבר טוב. 

אבל למה אתה טוען שהשכר והתנאים לא מוצדקים?ה-מיוחד

הרי גם בעל החברה רוצה להרוויח כמה שיותר כסף. למה לו לתת יותר לעובדים אם הוא יכול לתת פחות? 

האמת שזה מזכיר לי סיפור אישי מלפני כמה שנים. היו באותו תפקיד שלי 8-9 אנשים אבל עבדנו לפי כמויות ולא לפי שעות אבל היו כאלו מסודרים שקיבלו את העבודה היותר קלה ולכן הרוויחו יותר. באתי לאחי שעבד איתי ולחבר שלו ואמרתי להם בואו "נתאגד ונקים ועד" ונבוא לבוס עם דרישות. הם לא רצו ולכן זה נפל. אני בטוח שאם היינו באים בגישה כזאת היינו מרוויחים. 

אתה כנראה עובד בחברות עם מנטליות אחרת ואתה לא צריך ועד, כי אצלך דואגים יותר וכמו שאתה מתאר יש לך דרישה ולכן הכח אצלך. אישתי גם לא ישראלית במקור ואמרה לי שאצלה ברוב העבודות בחו"ל סוף שנה היא קיבלה בונוסים מרווחים, כאן היא מקבלת חצץ, והחברה שלה פרטית, עובדת מול חו"ל אבל זאת חברה ישראלית.

כיוון שהתפוקה של העובדים לא שווה יותר.ספק

אם כיסא עולה 30 שקלים ולעובד לוקח שעה לייצר כיסא - הוא לא שווה 40 שקלים בשעה. 

אם עובד שם אולטימטום למעסיק שלו ודורש שכר מסוים או שהוא הולך והמעסיק אומר לו שהוא יכול ללכת - אז השכר שהוא דורש לא מוצדק. 

אין כאן איפה להסתבך. 

אם אתה שווה משהו ודורש אותו - אתה תקבל אותו עם ועד או בלי ועד. 

אם אתה דורש יותר ממה שאתה שוה בלי ועד - לא תקבל אותו. 

אם אתה דורש יותר ממה שאתה שווה עם ועד - מקום העבודה שלה יפשוט רגל. 

הכי פשוט בעולם. 

אלה האופציות. 

וכן, השווי של העובד הוא לפי היצע וביקוש. 

אם היום בתחום מסוים לכל עובד יש חמש הצעות עבודה בכל רגע נתון, הוא ירוויח יותר - אבל כדי להגיע למצב הזה, צריכים לעבוד מאוד קשה במשך הרבה מאוד זמן. 

ההכשרה מעלה את שווי העבודה של העובד. 

אם כל מה שנדרש כדי לעבוד זה לעשות טסט על אוטובוס - אז יש היצע מאוד גדול והשווי של העובד יורד. 

הועד לא ישנה את כמה שהעובד שווה ואת התפוקה שהוא נותן (אם כן, אז רק לרעה, כי ברגע שאי אפשר לפטר עובד, הוא נוטה לעבוד פחות אם בכלל). 

אני גם לא מבין למה אתה מתווכח אתי על זה - יש מציאות בחוץ. 

תראה מה קורה למקומות עבודה שמתאגדים. 

אפילו בהייטק היו חברות שהקימו ועד: קומברס שעברה להודו ו-eci שהתרסקה. (יש עוד כמה דוגמאות). 

רוצה לדאוג לעובדים החלשים? 

דאג שמקומות העבודה שלהם לא יפשטו רגל. 

ועד רק פוגע. 

לא סתם עובדי ביטח הראל וסודה סטרים נלחמו בשיניים כדי להשאיר את ההסתדרות בחוץ. 

זה פשוט לא נכוןסודית
בין נשים לגברים קיימים פערי שכר של 25-30% - זה המון.
אותו תפקיד אותה איכות אותה תפוקה.
נא לגגל.
פשוט כי עדיין גברים נתפסים ככוח המפרנס והמשא ומתן שהם עושים יותר קשוח, בעוד שנשים מחפשות תנאים נוחים לחיי משפחה וגידול ילדים.
בא הועד וסוגר את העניין, ובדרך מצ'פר חברים.
ויטמין P קיים בכל מקום. גם בחברות נטולות ועד.
למה שארצה לעבוד ב30% פחות
למה שארוץ אחרי כסף שמגיע לי, בגלל תרבות התשלומים בשוק החופשי?
כאמור יש דרך לשלם יותר למי שהחברה מרוויחה בזכות עבודתו.
סוף דיון
מיתוס פערי השכר בין גברים לנשים הופרך מזמןספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ו בחשון תש"פ 11:12

זה פשוט שטויות. 

יש מחקרים על גבי מחקרים שמוכיחים את זה. 

גגלי את בעצמך כי נראה שאת מפגינה בורות מחפירה בחומר ולא אני. 

(אגב, זה גם מסביר את העמדות שלך)

גם הגיונית - אם מה שאת טוענת היה נכון, בעלי עסקים היו מעסיקים רק נשים... מה אכפת ליצרן הכיסאות מי בונה את הכיסא? העיקר שהוא מגיע לאותה תפוקה.  

אם הוא היה יכול לחסוך 30% מעלות ההעסקה שלו, הוא היה עף על זה בלי לחשוב פעמיים...

בא הועד וממצע את המשכורות של העובדים בעלי התפוקה הגבוהה והעובדים בעלי התפוקה הנמוכה ונותן לכולם את אותו שכר. 

הסוף, כמובן, ידוע. 

ויטמין P לא ממש עוזר בעסק פרטי. הוא עוזר כדי לקבל ראיון - לא כדי לקבל משרה. 

אני יכול להמליץ בחום על אדם מסוים לתפקיד בצוות שלי - הוא עדיין יצטרך להתראיין מול הבוס שלי וזה מאוד מאוד לא קל. (זו אחת הסיבות שבחרתי את מקום העבודה הנוכחי שלי - ראיון העבודה היה קשה וזה מבחינתי העיד על איכות הצוות ועל היכולת שלי ללמוד שם ולהתקדם). 

תרבות התשלומים בשוק החופשי זו בעיה ואת מוזמנת לדרוש תשלום מראש עבור כל עבודה שתבצעי. 

אם אתה ממש ממש טובה - כפי שאת טוענת - ורוצים דווקא אותך לצורך עבודה מסוימת, יסכימו לתנאים שלך. 

אם יש עוד 1000 כמוך, אז כנראה שפשוט ייקחו מישהו אחר. 

לגיטימי. 

אין דרך לתגמל עובד טוב במקום שבו יש ועד שתפצה אותו על כך שהוא מרוויח עשרות אחוזים פחות ממה שהוא היה מרוויח במקום אחר. 

אין חיה כזאת. 

חבל על הויכוח, אתה מכיר רק הייטקסודית
חבל על הויכוח - את לא מכירה כלום. כולל נתונים.ספק

וגרוע מזה, את גם לא רוצה לדעת. פשוט מעדיפה לטמון את הראש בחול ולהאמין שהעולם שטוח. 

הועד הוקם מתי שהקריסה כבר היתהה-מיוחד

הוקם במרץ 15 אחרי שהיו פיטורים וביולי 15 החברה עברה להודו. אתה מסכים שחברה לא קורסת ומספיקה לעבור ב 3 חודשים

ועד חדש בענף ההייטק: עובדי קומברס התאגדו בהסתדרות

קומברס – ויקיפדיה 

גם eci תחילת הכישלון שלה לא היה בגלל ועד עובדים הועד הוקם ביוני 16

בעשור השני של המאה ה-21 התמקדה החברה באספקת פתרונות תקשורת ליישומים בפס רחב, תקשורת באמצעות סיבים אופטיים ושירותי VoIP, אך סבלה באופן משמעותי מהתחרות מול יצרנים סינים (בעיקר וואווי), שהביאו לירידת מחירים חדה במוצרים לתשתיות תקשורת. החברה נאלצה להתמודד גם עם המשבר בכלכלת רוסיה, שהייתה אחד משווקי היעד העיקריים שלה. כמו כן, ייסוף השקל וקיצוץ מענקי המדען הראשי פגעו בה והובילו אותה להפסד של כ-50 מיליון דולר בשנת 2014. שאול שני רכש את מלוא הבעלות בחברה לפי שווי של 200 מיליון דולר בלבד[16]. בתחילת שנת 2018, לאחר משא ומתן מול ועד העובדים, החלו בצעדי התייעלות כולל פיטורים של כ-80 עובדים בישראל, זאת לאחר שבמשך השנים הצטמצם מספר העובדים בישראל לכ-850 עובדים, מהם כ-150 במרכז הפיתוח בעומר והשאר במרכז הפיתוח בפתח תקווה. והיצור עבר למיקור חוץ[17]. החברה מעסיקה כ-800 עובדים נוספים בחו"ל, בהם כ-150 במרכז פיתוח בבנגלור שבהודו, ו-150 במרכז פיתוח בסין[18].

לפחות לפי הכתבה הזאת הראל בהחלט דואגת לעובדים שלה בלי שום עזרה חיצונית 

מה גרם לעובדי חברת הביטוח 'הראל' להתארגן נגד ההסתדרות? - ביזנעס

בסודה סטרים יש ועד עובדים רק לא של ההסתדרות  

עסקת סודהסטרים: כך ניצחו העובדים את ההסתדרות

רק לדייק בעובדות. כנראה שועד שלעצמו לא ממש רע

בקומברס זה היה המסמר האחרון.ספק

ב-2014 הם עברו למשרדים חדשים בארץ. לא נראה שהם תיכננו לסגור כאן את הבאסטה.  

eci היתה באי אלו קשיים - והיו חברות שנחלצו ממצבים קשים בהרבה, כמו טאואר, למשל  - אבל רק לאחר הקמת הועד, הייצור עבר לחו"ל. כלומר, לא היה שווה יותר להעסיק בארץ את העובדים הפחות חיוניים.

מי נפגע? העובדים החלשים בייצור בשלב הראשון. 

וכן, עובדי הראל הם כנראה עובדים טובים שיודעים מה הם שווים ומקבלים תנאים בהתאם. 

הם היו מספיק חכמים כדי להבין שועד רק יפגע בהם כיוון שהם עובדים טובים.

מצד שני, היו כאלה שרצו להתאגד - העובדים הפחות טובים. 

מזל שבהראל יש כנראה סטנדרטים בקבלה לעבודה ואין מספיק עובדים גרועים כדי להכניס את ההסתדרות ולדפוק את כולם - אחרת, על מה בעצם היה המאבק?. 

בסודה סטרים, אחרי שהעובדים כבר הבינו שהם עומדים להיבלע במלתעותיה של ההסתדרות, האופציה היחידה שנשארה להם היתה להקים ועד מתחרה כדי שחוקית, לא יכפו עליהם להתאגד תחת ההסתדרות.  

לא זרק מכל המדרגות, המשא ומתן מתקדםצדק משמים נשקף

אידיאולוגית את יותר קרובה לליכוד מאשר לאיחוד הלאומי?עם הארץ
חבל שהשר אוחנה לא היה במקום שקדסודית
מעניין אותי מי מסוגל להוציא לפועל
אל תהיי בטוחה שבנט בליכודסי שארפ

הליכוד לא מעוניין לתת לו שריון, וגם אם כן לא נראה לי שהוא ירצה להיכנס לבד לליכוד ללא כוח פוליטי עצמאי(שבזכותו הוא השיג את משרד הביטחון).

לכן, רוב הסיכויים(במיוחד אם יהיו בחירות שלישיות) שגם בבחירות הבאות הימין החדש ירוץ עם הבית היהודי בפלטפורמה של ימינה.

איחוד הציונות הדתיתאיתן גיל

דבר ראשון, מיהו ציוני דתי. בשנות החמישים של המאה הקודמת שאלה זו היתה טריויאלית, אבל מאז זרמו מים רבים. הדור השני שינה את פניו, והדור השלישי כבר לא ידע את יוסף.

בשנת תש"פ ערך ציונות בפני עצמו עלה בעשן, והפך לביטוי לשוני ולא למטרה. כך למשל, "קואליציה של מפלגות ציוניות", משמע גם יהדות התורה, וש"ס שלא מגדירות עצמן ציוניות.

המבחן הוא איפוא מיהו דתי, ובעיני כל שומר תורה ומצוות באופן מלא או חלקי (=מסורתי) הוא כזה.

תנועה פרלמנטרית שתשים לה למטרה לקדם ערכים דתיים מובהקים, ונגזרת מהם שלמות הארץ, תעשה חיל ותחזיר עטרה ליושנה.

כל השאר, מי בראש, למי יש זכות וטו, ושאר ירקות, הם פרטים שוליים בנסיבות העניין.

כלומר - באותה מידה אפשר להתאחד עם ש"ס/אגודה/דגלהסטורי
לא מתווכח, רק בודק אם הבנתי נכון את תשובתך.
לא הבנתאיתן גיל

ריצה משותפת של כיפות סרוגות עם חרדים אינה ריאלית, ודי להזכיר את נועם שניסתה לרקום איזשהו חיבור עם יהדות התורה ונדחתה על הסף. אם נועם נדחתה, הלייטים של בנט מקל וחומר. 

לעצם העניין, מסגרות מפוצלות של כיפות סרוגות/ ציונות דתית/ דתיים לאומיים, וכל כינוי אחר, אינן מניבות 4 מנדטים בטוחים כל אחת. הקונספט הזה מת ונקבר קבורת חמור. עוצמה שרפה קולות פעם אחר פעם. הימין החדש לא עבר. פייגלין לא עבר, ואיחוד הימין עבר על הקסקס.   

לא להתאחדדי"מ

אבל אם כן - פריימריז

לדעתי המתווה האידאליבינייש פתוח

הוא מפלגה דתלית אחת, שבנט ושקד משוריינים ומעומדים לממשלה ומתעסקים בענייהם המיניסטריאלים בלבד, בלי לעסוק או להתראיין בנושא אחר

קצת מורכב להגביל אנשים במה להתעסקהסטורי
במיוחד שזה מאוד תלוי בכח אלקטורלי. אם יש מספיק כח לקבל בשבילם משרדי 'חול', זה נחמד, אבל מה אם לא?
תמיד יש מגבלות וחסרונות, וצריך לדעת להתמודד ולהתפשרבינייש פתוח

א. כרגע יש להם שלושה מנדטים.אריאל יוסף

על בסיס מה אתה לוקח להם אחד?

ב. למה המפלגה הדתית לאומית צריכה להעניק מראש שריון לחילונית?

ג. למה צריך לשריין מראש מקום ללייט? אתה נותן גם שריון מראש לנציג חרד"ל?

ד. למה צריך להעניק להם מראש התחייבות לתפקיד שר?

ה. למה אתה מחליט בשבילם מראש במה הם עוסקים ובמה לא?

לנציגים של הלייטים אסור לעסוק בנושאים שחשובים לציבור שלהם מנקודת המבט שלהם?

יש עוד כמה שאלות, אבל נתחיל באלו.

בעצם אולי לא חייב לשריון מקום לאיילת שקד אבלבינייש פתוח
בנט הציל אותנו מהמנהרות, והוא לאו דווקא מביא 3 מנדטים, זה תלוי בעוד הרבה גורמים. ככה נוכל לקחת קולות ליברליים בלי שהם עושים קמפיינים ומתבטאים בצורה שלא הולמת את עמדת רוב הציבור הדתי ורבניו. ואין צורך לשריין חרדל כי ככה שאר חברי הרשימה (רובם).
ואגב יותר חשוב לאנשים כמונו מתווה דתי שמרו מאשר מה חשוב לליברלים מתווה פתוח
א. אז משריינים במפלגת הציונות הדתית מקוםאריאל יוסף

לכל מי שתרם לביטחון המדינה?

למה לא לשריין מקום לעופר וינטר?

ב. מי קובע מה עמדת "רוב הציבור הדתי"?

החרד"לים כן מייצגים את רובו?

ג. אם אחרי פריימריז שאר רוב חברי הרשימה הנוכחיים לא ייבחרו שוב, מי ייצג את החרד"לים?

ד. אתה מצפה לקחת קולות ליברליים בלי שהשקפת עולמם תיוצג?

ה. למה אתה קובע שלך חשוב יותר מתווה דתי שמרן מאשר ללייטים חשוב פתוח?

דוגמה הפוכה, לצורך העניין: מחאה פמיניסטית אף פעם לא מגיעה בזמן הנכון - מקור ראשון

כמה דבריםבינייש פתוח
שאלה ה שלך הוא רושם אישי שלי, אני שומע יותר שיח על החשיבות של נישואים לפי ההלכה מאשר נישואים אזרחיים (ואני לא בא ממקום שמרן במיוחד) לגבי ב מה שחשוב זה עמדת הרבנים, כי זו מפלגה דתית, ומי שתרם לביטחון המדינה ימשיך לעשות כך בעתיד מהקבניט. עופר וינטר מוזמן בחום ובמיוחד לאור השמועות שהוא סיפר לבנט על המנהרות
אני לא יודע למה אתה יוצא מנקודת הנחה שלא יהיה חרדלים בסבב הבא. מה מונע מאנשים להיבחר שוב?
ושירת נשים זה יוצא דופן כי האיסור הוא מאוד לא פופולרי לצערנו (וזה משהו חריג ברוך ה')
א. חשבתי שאתה בייניש...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ג בחשון תש"פ 19:21

תתפלא, יש לא מעט דתיים שסבורים שנישואין ע"פ ההלכה הם כפייה דתית,

ורוצים מאוד מאוד לאפשר לכל אחד להינשא כרצונו.

הם גם חושבים שהמצב הקיים משניא את היהדות,

וממילא מי שבאמת רוצה מתחתן בקפריסין, אז בשביל מה?

ב. אתה סבור שבגלל שהמפלגה דתית הרבנים קובעים,

אבל על עצם ההנחה הזו ליברליים רבים חולקים.

הם סבורים שרבנים לא אמורים להתערב בפוליטיקה.

ג. הכתבת להם איך נראית מפלגה דתית (=כמו שאתה רוצה),

ועכשיו אתה גם מצפה שהם יקבלו מראש את התכתיבים שלך.

אתה קובע בשבילם מה חשוב להם ומה לא, מי מחליט ומי לא.

ד. לא ענית על השאלה: אתה משריין מקום לוינטר? הוא מתמודד בפריימריז?

אם הוא סיפר לבנט על המנהרות, למה לבנט מגיע שריון ולוינטר לא?

ה. אני לא יודע כמה חרד"לים יהיו ומי יבחר.

אני גם לא יודע כמה לייטים יהיו ומי ייבחר.

אא"כ אתה גם מכתיב מראש איך תראה הרשימה,

וקובע שרובה יתבסס על הח"כים המכהנים...

למה מגיע רק ללייטים שריון?

ולמה רק שריון ותפקיד שר

ולא את ראשות הרשימה?

מה שאני אומרבינייש פתוח
שהמתווה שאני מציג נותן מענה לרוב גדול של הציבור הדתי. אמרתי את הנחות היסוד ואפשר לחלוק ומי שלא מתאים לו יכול להצביע למפלגה אחרת ואם יש לו כוח פוליטי גם להקים מפלגה משלו (כמו שפייגלין ניסה ונכשל)
לגבי וינטר, אמרתי בפירוש שהוא מוזמן ואפשר לשריין אותו, פשוט לא כרגע. הוא עדיין בצבא, יסיים את הקריירה הצבאית שלו, יחכה לסוף הצינון ולאחר מכן יכול להצטרף אם ירצה (וכן, אפשר לשריין לו מקום)
לגבי הבינייש, יש לי עוד חברים חוץ מהישיבה, ולא שמעתי שיח בעד נישואים אזרחיים. זו דעתי ואפשר לחלוק
א. או שאולי נאמץ מתווה אחר -אריאל יוסף

ואתה תחלוק ותצביע למפלגה אחרת או אם יש לך כוח פוליטי גם תקים מפלגה משלך (כמו שפייגלין ניסה ונכשל).

ב. על סמך מה אתה קובע שההצעה שלך נותנת מענה לרוב הציבור הדתי?!

בדקת פעם מי הרוב ומי המיעוט?

מה חושב הרוב ומה חושב המיעוט?

ג. למה לוינטר מגיע שריון ולבצלאל, למשל, לא?

בדקת מה עמדת וינטר בענייני דת ומדינה?

אתה יודע אם הוא הצביע לימין החדש, לזהות, או לאיחוד הימין?

האם הוא מתייעץ עם רבנים וחושב שיש לשתף אותם בהכרעות פוליטיות?

ד. אחרי כל השריונים שלך (בנט, שקד, וינטר) והמשך כהונת הנציגים החרד"ליים (בצלאל, יוגב, הרב רפי, סופר),

כמה מקומות נותרו לפנים חדשות ונבחרי הפריימריז?

אולי פשוט נשאיר את הרשימה כפי שהיא?

אני נותן הצעה וגם אתה יכול. דמוקרטיהבינייש פתוח

לגבי שריון בנט.וינטר מי שמגיע מהעולם המקצועי מביא קולות(כנראה, לדעתי), הוכיח את עצמו ואין משמעות לדעתו על דת ומדינה כי עליו להתעסק בנושאיו המיניסטריאלים בלבד בעוד ששאר האנשים שאמורים לייצג את הציבור התורני עליהם לעמוד למבחן עד כמה הם אכן מייצגים אותו מול המתפקדים שהם הגרעין הקשה של אנשי המפלגה 

מה פירוש "בנושאים המיניסטריאליים בלבד"?!אריאל יוסףאחרונה

היית מוכן שהנציגים החרד"ליים יעסקו רק בנושאים הללו?

שבצלאל יעסוק רק בתחבורה?

אתה מציע שהליברלים יהיו שרים והחרד"לים יהיו רק ח"כים מן השורה?

מה פירוש "אין משמעות לדעתו"?!

למה דעתו של נציג חרד"לי צריכה להישמע ושל ליברלי לא?

כי הוא מייצג מישהו אחר ולא אותך?

מי אמר לך שרוב הציבור (והמתפקדים) הם מהזרם התורני?

במה ה"ציבור התורני" הוא הגרעין הקשה יותר מהליברלים?

למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.

העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.

אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

אי אפשר היה להפציץ אותם 24/7 כי הם כבר הצליחוכמו🐌תמס

להבעיר את שדה הנפט של אחת המפרציות ואיימו להבעיר את כולם.

הוא היה צריך במכת הפתיחה להשמיד את הגרעין עם הרבה אמהות של כל הפצצות ולא עם כמה בודדות. ואז מההלם הם היו יורדים על ארבע. אבל הוא פחד. הם איימו לפגוע במתקני ההתפלה של המפרציות ושכולם ימותו מצמא. אי אפשר לנהל מלחמה כשאתה מפחד מהאויב ולא מוריד לו את האאש. והראש פה זה הגרעין, לא הנפט.

אפשר היה לייצר שטח סטרילי ברדיוס 500 ק"מ מהמיצריםאיתן גיל

אבל טראמפ ההפכפך התהפך פעם נוספת.

כמו סטייק.

אולי הוא חשב על זהכמו🐌תמס

אבל האמין שמאורע כזה ייצר קואליציה של המערב, דהיינו נאטו תצטרף, והמפרציות יואילו לעזור.

נאטו לא רצתה לשלוח אפילו שולות מוקשים שלא לדבר על לאבטח ספינות.

והמפרציות, עצרו אותו מתלקוף והתחיחו לשלם מליארדים פרוטקשיין לאיראן. זה הרס את הסנקציות והסגר שהוא יצר.

לא נותרו לו הרבה ברירות לפתוח את הורמוז. אם היה מפציץ את האי חארג האיראנים כבר הודיעו שיפציצו את שדות הנפט של המפרציות. והוא נבהל - הוא מצא את עצמו בעמדת הדביל שהרס את כלכלת המערב, ורצה להחלץ מזה בכל מחיר. והאיראנים גבו את כל המחיר.

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.

הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.

בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

זה לא המערב השבעסודית
בשבוע האחרון המפרציות עלו לרגל לאיראן לשלם פרוטקשיין. כל הסגר הכלכלי שלו ירד לטימיון. הוא מצא את עצמו ללא שום מנוף.לחץ מולם. אלא אם היה מתגבר על הפחד להפציץ אץ האי חאג. אבל כל הזמן הם איימו שישרפו את כל המפרץ ו אמין להם
השאלה היאזיויק
איך הוא לא צפה את חסימת מיצרי הורמוז
הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.

את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.

על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימון
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
אני בחיים לא מקטרגת על עם ישראלכמו🐌תמס
תסתכל בעיניים טובות ותראה בעצמך
הוא מתכוון אליסודית
הוא חושב שאם אמרתי שהיינו רואים בטראמפ מושיע זה אומר ששכחנו את הקב"ה. וזה לא מה שאמרתי. אני אמרתי שהקב"ה רצה שנרים עיניים רק אליו. לא דרך שליח. אולי לא כתבתי מספיק ברור
יש פה מהלכים גאונייםש.א.צ

איך זה שכל פעם אנחנו שוב פעם אוכלים את מה שטראמפ וביבי מספרים לנו דרך התקשורת בכזאת תמימות?

כמה פעמים האמנו שהם רבו והם בכאסח ואז פתאום תקיפה מטורפת באיראן עם שיתוף פעולה מדהים בין טראמפ לביבי?

כמה פעמים היינו עוד שנייה בהסכם ואז קרה משהו מפתיע ובלתי צפוי?

עובדים עלינו ומסובבים אותנו דרך התקשורת

כל מה שיש בתקשורת קחו בערבון מוגבל

נחיה ונראהכְּקֶדֶםאחרונה
אשמנו, בגדנו, קונספרצנו...איתן גיל

הזהרתי מפני הג'ינג'י האמריקאי אבל לא הקשיבו.

אמרו לי שהוא איש עסקים מצליח, ועניתי שהמצליח הזה, בעיני עצמו, פשט רגל 4 פעמים.

נחמה פורתא, שהוא פחות גרוע עשרות מונים מהאנטישמית השחורה קמלה שחולקת את חייה עם יהודי מתבולל.

הוא לא מקורי, וקדם לו שארל דה גול הצרפתי שברח כמו שפן מאלג'יריה אחרי התקוות הגדולות שתלו בו הבוחרים הצרפתיים.

קדם לו גם אהוד ברק, החייל המעוטר ביותר בצ.ה.ל, וחברו הקרוב ושותפו של ג'פרי אפשטיין, שברח מלבנון.

קדם לו גם אריאל שרון שברח מגוש קטיף אחרי שגירש משם עשרת אלפים מתיישבים פטריוטים.

המסקנה הראשונה היא: ארור הגבר אשר יבטח באדם... 

המסקנה השניה שמשתלבת עם הראשונה: ולא תקיא הארץ אתכם... 

ב- 29 בנובמבר קיבלנו מנדט מהאומות המאוחדות להקים מדינה יהודית! בארץ ישראל. מדינה יהודית, ולא דמוקרטית, ולא מדינת כל אזרחיה, ולא מדינת פרוגרס קפלניסטית. 

בשנותיה הראשונות של המדינה נפנפנו כל הזמן בקלף: המדינה היהודית היחידה בעולם, וזה עבד. אבל מאז זרמו מים רבים, וההגדרה יהודית נשארה במסמכים הרישמיים למראית עין בלבד.

זקני צפת מתקשים לזכור מתי פסק בג"ץ שמדינה יהודית היא ערך בפני עצמו, כאשר ערכים אחרים נסוגים ממנו.

אולי הגיע הזמן להכריז איסטרטגית שמערכת הבחירות הקרבה תוקדש לביצור יהדותה של המדינה, ולא לקידום אג'נדות להטביות, ובתי זימה על זחלי טנקים.

ומי שמתעקש לחיות במדינה חילונית דמוקרטית בדווקא, מוזמן להתחפף מכאן, ולתקוע יתד בצרפת או באיטליה, או בכל דמוקרטיה אחרת, וכאלה לא חסרות בעולם. הרחב. 

המשךאיתן גיל

מומחי הבטחון שלנו הסבירו שישראל היא מעצמה אזורית שבמידת הצורך תגן על המפרציות מפני איומיה של אירן.

מסתבר שלא דובים ולא זבובים, תכלית ההתחמשות שלהם היתה ועודנה כדי לתקוף את ישראל מתי שהוא. 

גורמי הבטחון שלנו האמינו ועודם מאמינים שהיריבות בין הסונים לשיעים יכולה לשרת את ישראל, ועתה הוכח שלא כן הדבר. 

האם יופקו אצלנו לקחים? חליווה כבר לא יסע לאילת על חשבון בטחוננו, אבל מחליפיו ימשיכו לנסוע.

כל מילהכְּקֶדֶםאחרונה
וכאשר אבדנו אבדנורועישםטוב

ישראל הפסידה במלחמה.

לא יאומן.

צבא הרבה יותר חזק בפער מהאחרים.

אלפי הרוגים, מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

שנתיים ו-8 חודשים.

400 מיליארד שקל.

ואחרי כל זה - הפסד בכל הזירות.

הכל בגלל ביבי.

טראמפ נתן לפחות 3 פעמים אישור לביבי גם לעשות הגירה מוחלטת וגם "לפתוח

את שערי הגהנום", ומה ביבי עשה - כלום. אפילו לא שם אתר אינטרנט

שכל עזתי יוכל להרשם כדי להגר משם.

לבנון - היו הרבה הזדמנויות לכבוש הרבה יותר או לפגוע בתשתיות, ומה ביבי עשה - כלום.

הוא גם טען למרבה הטיפשות שצריך קודם חמאס ואז חיזבאללה, במקום לתקוף אותם מההתחלה

ובגלל ההחלטה הטיפשית הדבילית הזאת הוחרב כל כך הרבה מהצפון.

יהודה ושומרון - הטרור פורח ומתעצם ולא השתנה שום דבר אסטרטגית.

סוריה - משטר יותר גרוע.

תימן - הכל עומד על תילו ומתחמש יותר.

ברחבי הארץ - מאות אלפי נשקים בלתי חוקיים.

השם של ישראל ניזוק בצורה קשה מאד ברחבי העולם.

ועוד אינספור נזקים עקיפים אחרים.

והכל בגלל הנרקסיסט ביבי שהדבר היחיד שמניע אותו זה רק להיות בשלטון וחוץ מזה כלום ושום דבר.

עכשיו איראן יחכו טיפה עד שטראמפ יעוף, ואז בשיטת הלאט-לאט שוב פעם יעלו על המסלול לגרעין,

לעשרות אלפי טילים בליסטיים, לחימוש מואץ של כל הפרוקסים הישנים וחדשים ועוד.

יש פה גם את הונאת ה-30 שנים האחרונות. ביבי כל הזמן מכר שהוא מי שיטפל בגרעין, והוא נכשל

כשלון חרוץ. איך אמרו בנט ולפיד כשהחליפו אותו - הם פתחו את המגירה כדי לראות מה ביבי עושה

בנושא ומה מצאו במגירה - כלום.

פשוט אפס מוחלט טוטאלי. דיבורים דיבורים, כריזמה כריזמה, אבל מתחת לכל, במבחן התוצאה,

במבחן המעשים - כלום ושום דבר. אויר חם ותו לא.

אתה מגזיםזיויק
ונראה שזה בכוונה ומסיבות פוליטיות 
אין כאן שום הגזמה. נהפוך הוא….סיעתא דשמייא1

… ההתייחסות שלך למהלך העניינים הוא נובעת בכוונה ומסיבות פוליטיות.

ההנהגה המדינית לאורך כל התקופה בזבזה לשווה השגים צבאיים. צה"ל התעשת מהר מאוד ממחדל השביעי באוקטובר בניגוד להנהגה המדינית שהוליכה אותנו מדחי אל דחי.

כנראה שאתה ושכמותך ימשיכו לדבוק בהנהגה הקיימת למרות כשלונותיה. אוי ואבוי לנו אם אתם תיצגו את רוב העם בבחירות הבאות עלינו.

כן כן נפתלי, שמענו אותךהסטורי

ישראל ניצחה בכל החזיתות, ניצחון יותר גדול מששת הימים. אנחנו בקווים יותר קדמיים ממה שהיינו - בכל החזיתות. צה"ל יושב בכתר החרמון, בכל הקו עד היבוק, כותש לקמח את הכפרים השיעיים עד הליטני וגם מצפונו. גם בעזה, רוב הרצועה בידינו ובדרך להפוך לטיילת. הגרעין האירני נסוג עשרות שנים אחורה, צבא סוריה על הטילים ששנים הפחידו אותנו מהם - הושמד. מטוסי חיל האוויר עושים בשמי אירן כבשלהם, גם בלי תיאום אמריקאי.

נכון, יש עדיין אויב, גם אחרי ששת הימים היה אויב. חודשים ספורים אחרי ששת הימים, פרצה מלחמת ההתשה. אבל מכאן ועד 'הפסדנו' - נו שויין.

שנפתלי בנט, שהקים ממשלה שכדברי ליברמן 'לא תוכל לעסוק בביטחון', שבנט שהתפאר שנגד עמדת גורמי הביטחון הכניס עשרות אלפי מרגלים, סליחה פועלים, מעזה, שמינה את הכושל רונן בר ולא הטיל ווטו על מסירת השטחים ללבנון ועל הפויילישטיק של מינוי הרצי רגע לפני הבחירות - לפחות ישתוק.

ישראל אכלה אותה 5 שנים אחרי מלחמת ששת הימיםshaulreznik

איראן משתקמת כבר עכשיו. זה לא שהמתחרים של ביבי משמאל, כולל בנט הנוכל, טובים ממנו, אבל הוא ימין גרוע, חלש ותבוסתני. 

כן.משה

(לממשלה של בנט הייתה הצלחה אחרת)

ישראל מנצחת במלחמה שעוד לא הסתיימהאיתן גיל

ישראל נלחמת באויב הערבי מיום הקמתה עם הפוגות קצרות מועד פה ושם.

מלחמה זו תמשך קרוב לוודאי גם ב- 80 השנים הקרובות.

כי ראשי מערכות הבטחון בכל הזמנים מבינים את המזרח התיכון כמו שפותח שרשור זה מבין את ביבי.

לצד כל כשלונות ראשי מערכת הבטחון, יש מקום מפואר להתעלמות מהזגזגנות של הג'ינג'י האמריקאי ההפכפך דולנד טראמפ.

וגם לא נגרע חלקה של האופוזיציה המופקרת שלנו שמוציאה דיבתנו רעה בכל אתר ואתר.

GameClact1945

Join the adventure in Space Wave and test your reflexes. I love this game because it keeps me entertained while improving my reaction speed.

ביבי באמת חלש אבל לתת אמירה של בנט ימ"ש כמקורכְּקֶדֶם
זה פשוט אבסורד
"בזכות" ביבי והליכוד….סיעתא דשמייא1אחרונה
… "היינו כטומאת הנידה".
נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.

בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.

אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

הנה, שברנו את המשוואההסטורי
אנחנו תקפנו בדחיאה, אירן לא תקפה אותנו.
הם השיגו בתמורה הפסקת אש מלאה בלבנוןברגוע
בעז"ה ובהשתדלותנו - לא תהיה. ובזאת תבחן ממשלתהסטורי
ישראל.

מודה, בשונה מהערכותי עד לרגע זה - הרושם הוא שטראמפ אכן נשבר ונכנע (עדיין מקווה שזה חלק מתרגיל הונאה מתוחכם וכבר היו תקדימים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות, אבל קשה לראות זאת).

אבל בזאת תבחן ממשלת ישראל! בסופו של יום, מי שאחראי לשלום ובטחון ישראל - זו רק ממשלת ישראל, שצריכה לשקול מה נכון לישראל. ייחסי חוץ הם אחד השיקולים, אבל לא השיקול היחיד וממש לא השיקול המכריע.

ההכרזה של שר הביטחון מהבוקר - חשובה ומאוד וכדאי מאוד שגם רה"מ עצמו יגיד בקולו דברים דומים. מדינת ישראל אינה חלק מההסכמות והיא צריכה, עם או בלי נשיא ארה"ב, להלחם על שלומה, בטחונה ושגשוגה.

"אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים"shaulreznik

לממשלת ישראל קוראים בנימין נתניהו. ומה לעשות שהוא די זקן, אבל מאז שהיה לפוליטיקאי, לא הצטיין בכישורי משילות. אז יהיה עוד סבב, עוד שיחה טלפונית לקקנית עם טראמפ, ואז בבחירות השמאל חלילה יגרוף את כל הקופה.

רק עניין של זמן שהחיזבאללונים יתגרו בישראלאיתן גיל

ולו כדי להביך את השלטון "המרכזי" (עלאק) בלבנון.

או אז ישראל תחזור לתקוף מכוח הזכות להגנה עצמית.

וגם, לא פוסל אפשרות שטראמפ החדש יארגן פגישה בין נתניהו לנשיא לבנון, כדי להסיט את דעת הקהל מהזגזגנות המופקרת שלו.

אמןברגוע

כרגע נראה שעצרו את הפעילות, מקווה שלפחות לא ניסוג מהכפרים שצה"ל נמצא בהם

טראמפ היה יכול להיכתב בהסטוריה כמנהיג האמיץנוגע, לא נוגע

ששינה את פני המאבק ברוע העולמי (ונצואלה, איראן וכו'. שנפילתן גם תחליש את סין) והביא לשלום אזורי נרחב, אבל במקום זה הוא בחר בפוליטיקה קטנה ובלבזות את ראש ממשלת השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק מול הרוע הזה. כרגע נראה שמה שיזכרו ממנו זה הרבה דיבורים, התקפלות מפוארת, מזרח תיכון ישן והסכם שאפילו עד סוף הקדנציה שלו לא החזיק מעמד.

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אנחנו לא נעלה לעולה כי יש לנו את הקב"הסודית

אבל מה שכתבת על טראמפ מדויק למרבה הצער.

בגד בנו ומסכן את קיומינו כאן ומזרים לאוייבים שלנו מאות מליארדים, בשעה שאנחנו תלויים בארה"ב לאספקת מיירטים ונשק. מי שלא מבין את עוצמת הבגידה חי בחלום

הזהרתי מפני טראמפ החדש אבל לא הקשיבו.איתן גיל

במובן מסויים דונאלד טראמפ הוא אריאל שרון. אם תרצי, דונאלד שרון ואריק טראמפ. שניהם שווקו כתקוותו הגדולה של הימין הישראלי ושניהם אכזבו כל אחד בדרכו.

השמאל הקפלניסטי רוכב על מבוכת הימין, ורגע השיא שלו יהיה אם יוכרז על חיסול מדינת ישראל. הילת. 

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימון

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

חחחחח...הסטורי
האמת שלפני שנים שאלתי אותו למה אף פעם לא רואים אותו בצמ"ע, בלנ"ו/נשו"ט, בביהמ"ד, או בעוד תחום עניין כל שהוא חוץ מאקטואליה...
אם תחפש- תמצאאיתן גיל

אבל בארגז הכלים שלך נמצא רק מוצר אחד- סמוטריץ', וגם אותו תפסיד בחודשים הקרובים

מוזמן לבדוק בכ.א. שלי, כמה הודעות שלי בכלל לאהסטורי
קשורות לאו"ח...
למה תחומי העניין שלך ושלי אמורים לעניין מאן דהואיתן גיל

כתבתי כמה פעמים בפורומים אחרים. האם עובדה חשובה זו מוסיפה לי ניקוד בעיניך.

ספרתי כשלושים פורומים, כן ירבו. אז מה? האם אני חייב להוכיח נוכחות בכולם.

ולמה הריון ולידה, או בישולים ומתכונים, ושאר ירקות, אמורים לעניין אותי, ומה אני יכול להוסיף לשיח שמתנהל שם.

תכל'ס, עשה טובה. הנח לי.

אויש. תנוחאיתן גיל

לך תמכור פיתות עירקיות...

ותמיד, תמיד, תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

וסיג לחכמה שתיקה.

גם אויל מחריש, חכם יחשב.

אם היית מחריש, היית נחשב לחכםנקדימון
זה נכון. 
Wishful thinkingshaulreznik

טראמפ הוא עסקן גס רוח וכסיל שאת אבחנותיו הרפואיות נדע אחרי שיעזוב את הבית הלבן. קרבות כלובים במסיבת יום ההולדת שלו מעידים על האיש יותר מכול. נתניהו הוא סתם ימין חלש המפטפט את עצמו לדעת, מאז 1996. לא צריך לחפש הגיון בשיגעון ובחוסר משילות. יהיה הסכם עם איראן, ביבי יפסיד בבחירות, וטראמפ ישמח לקדם "הסכמי שלום" עם הפלסטינאצים כדי לקושש את פרס נובל לשלום.

אני חושב שכולם משחקים בשטויות כדי להחביא את החשובמשה

והחשוב זה הזרבוב. כלומר ההרס היסודי שמבצעים עכשיו קבלני עבודות עפר. גם בדרום לבנון וגם בעזה. כל יום שעובר והורסים להם כפר, זה עוד מקום שהם לא יכולים לחזור אליו ונזק אמיתי.

אנחנו מכירים את הצבא שלנו שיכול ליסוג תחת פקודה פוליטית מממשלה פחדנית. אבל כפר שכבר נדרס ונהרס יהיה יותר קשה לשקם.

שיקום תשתיות זה אחד הדברים המהירים ביותרנקדימון
שמעתי הרצאה של גיא אביעד על עזה (חוקר חמאס וותיק) והוא סיפר שאחרי אחד המבצעים שנעשו בעזה לא רק שבתוך פחות משנה שיקמו את ההריסות אלא גם מה שנבנה היה פי כמה וכמה ממה שנהרס.

אז מה זה כפר בלבנון? בתוך שנה למפלצת שחתכת את ראשה יהיו שני ראשים.

לא כל כך מהר. גם לפנות הריסות לוקח זמןמשה

(וגם להרוס)

אז יקח 3 או 5 או 10 שנים, אז מה?איתן גיל
לקיחת אדמה זה כואב ועם כל השאר אפשר להסתדר
זה לא אותו דבר, אז רק פוצצוהסטורי
כעת, גם בעזה וגם בלבנון, משמידים להם לחלוטין
אז רק הרסו בתים ששימשו באופן ישיר ללחימהמשה

היום פשוט הרסו את כל הכפר. כפרים כפרים. 3/4 מעזה כבר לא קיים היום. וכל כפרי קו המגע בדרום לבנון גם לא.

כמה זמן לוקח להקים גבעה או חווה?נקדימון
אז תחשוב עכשיו בערבית מוסלמית עם ים של כסף ותמיכה וגב פוליטי ומנהלי. 
גבעה זה לא כמו שכונה עירונית צפופה.משה
כנראה שכחת איך נראיתנקדימון
ההשתלטות הערבית בשטחי c
שקופלה יפה יפהמשהאחרונה
מפרשת השבוע לפרשת השעה: כוחה של מילהhamedinai

מפרשת השבוע לפרשת השעה: כוחה של מילה

פרשת השבוע מפגישה אותנו עם אחד הרגעים הדרמטיים ביותר במנהיגות של משה ואהרן. העונש הכבד שנגזר עליהם – שלא להיכנס לארץ ישראל – הגיע בעקבות חטא אחד מרכזי: הם הכו את הסלע במקום לדבר אליו.

המסר האלוקי כאן מהדהד לדורות: תמיד עדיף לדבר מאשר להכות.

גם כשנראה שמולנו עומד "סלע" קשוח, אטום, שאין שום סיכוי שיבין מילים או יקשיב לדיבורים – התורה מלמדת אותנו שאסור להרים ידיים (או מטה).

והכוונה היא לא רק להימנע מאלימות פיזית. דיבור נוקשה, צעקות, כעס והטחת האשמות – כל אלו נכנסים תחת אותה קטגוריה של "הכאה". השינוי האמיתי מגיע מתוך הסברה, סבלנות, ודיבור רך בגובה העיניים.

מימין לשמאל: מדברים בדרכי נועם

​אנחנו במחנה הימין רוצים להשפיע, להוביל ולחבר. כדי לעשות את זה, אנחנו חייבים לשנות דיסקט. במקום להתווכח ולהתעמת, עלינו למצוא את הדרך לדבר אל אחינו מהשמאל בדרכי נועם ובדרכי שלום – בשפה שהם יוכלו וישמחו לשמוע.

איך עושים את זה בפועל? הנה שתי הצעות מעשיות (על קצה המזלג) לשינוי הטרמינולוגיה שלנו:

* להכניס ללקסיקון את המושג "עוטף יו"ש": בדיוק כמו שכולם מבינים את החשיבות של עוטף עזה, הביטוי הזה ממחיש בצורה גרפית וברורה שיישובי יהודה ושומרון הם השכפ"ץ שמגן על גוש דן ועל המדינה כולה.

* לאמץ את המשפט "אין ציונות ללא יהודים": אמירה פשוטה שמבהירה באופן מובן מאליו שלמדינת ישראל אין זכות קיום כבית לאומי ללא השורשים, המסורת והזהות היהודית שלנו.

​יש עוד רעיונות רבים, אך בינתיים נתחיל מאלו. הצעד הראשון לשינוי פני המדינה מתחיל במילים שאנחנו בוחרים להוציא מהפה. בואו נדבר, לא נכה.

תכין תגובות טובות לנקודות המחלוקת העיקריות ביןפ.א.אחרונה

ימין ושמאל ואז תגיע עם הצעות ורעיונות.  

הוויכוח בין הימין לשמאל בישראל בנוגע לעתיד יהודה ושומרון (יו"ש) הוא אחד מקווי השסע העמוקים והמשמעותיים ביותר בחברה הישראלית. המחלוקת אינה רק פוליטית או ביטחונית, אלא נוגעת בשאלות יסוד של זהות, היסטוריה, דמוגרפיה וצדק.

להלן ריכוז נקודות המחלוקת המרכזיות והפערים בתפיסות העולם:

## 1. הזכות על הארץ וההיבט ההיסטורי-דתי

* **תפיסת הימין:** רואה ביהודה ושומרון את ערש ההיסטוריה היהודית (שם נמצאים אתרים תנ"כיים מרכזיים כמו חברון, שילה, ובית אל). הזיקה לחבל ארץ זה נתפסת כזכות אבות היסטורית ודתית שאינה ניתנת לערעור. מבחינת הימין, ויתור על שטחים אלו הוא פגיעה בזהותה היהודית של המדינה ובזכותו הטבעית של העם היהודי על ארצו.

* **תפיסת השמאל:** אינו מכחיש בהכרח את הזיקה ההיסטורית, אך מציב במרכז את חשיבות המשפט הבינלאומי, ההכרה העולמית והצורך בפשרה. השמאל טוען כי מימוש "זכות האבות" על מיליוני פלסטינים החיים באזור גורר פגיעה מוסרית ודמוקרטית, ולכן יש להעדיף שיקולים פרקטיים של שלום וחלוקת הארץ על פני החזקה בכל חבלי המולדת ההיסטורית.

## 2. ביטחון לאומי ואסטרטגיה

* **תפיסת הימין:** השליטה הצבאית והאזרחית ביו"ש חיונית להגנת מדינת ישראל. השטח משמש כ"עומק אסטרטגי" וההרים שולטים על שפלת החוף ומרכזי האוכלוסייה (נתב"ג, תל אביב). הימין מזהיר כי נסיגה מהשטח תוביל להקמת "חמאסטן" בלב הארץ, בדומה למה שקרה לאחר תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה, ותהפוך את ערי המרכז למטרות לירי רקטות יומיומי.

* **תפיסת השמאל:** המשך השליטה במיליוני פלסטינים הוא עצמו האיום הביטחוני הגדול ביותר, שכן הוא מייצר חיכוך מתמיד, טרור ומחייב השקעת משאבים צבאיים עצומים בהגנה על התנחלויות מבודדות במקום במשימות אסטרטגיות. השמאל מאמין שביטחון אמיתי יושג באמצעות היפרדות, קביעת גבולות מוכרים בינלאומית, והסדרי ביטחון קפדניים (כמו פירוז המדינה הפלסטינית העתידית ושליטה ישראלית בבקעת הירדן במסגרת הסכם).

## 3. האיום הדמוגרפי ודמותה של המדינה (יהודית ודמוקרטית)

המחלוקת כאן היא אולי החריפה ביותר, כאשר שני הצדדים משתמשים באותו טיעון – שמירה על עתיד המדינה – אך מגיעים למסקנות הפוכות:

* **השמאל מזהיר מפני "מדינה דו-לאומית":** לטענת השמאל, סיפוח יו"ש או המשך המצב הקיים יובילו לכך שבין הים לירדן יהיה רוב ערבי או שוויון דמוגרפי. במצב כזה, ישראל תצטרך לבחור: להעניק לפלסטינים זכויות הצבעה מלאות (ואז המדינה תפסיק להיות יהודית), או למנוע מהם זכויות (ואז המדינה תפסיק להיות דמוקרטית ותהפוך למדינת אפרטהייד). הפתרון מבחינתם הוא **היפרדות** לשתי מדינות כדי לשמור על רוב יהודי מוצק במדינה דמוקרטית.

* **הימין מציע פתרונות חלופיים:** בימין יש המפקפקים בנתונים הדמוגרפיים וטוענים שהשמאל מפריז במספר הפלסטינים ביו"ש. מעבר לכך, הצעות הימין נעוצות במנעד רחב: החל מסיפוח שטחי C בלבד (שבהם רוב יהודי מוצק) והשארת שטחי A ו-B תחת אוטונומיה פלסטינית, דרך מודלים של תושבות ללא אזרחות, ועד למודלים של אזרחות הדרגתית למי שיצהיר נאמנות. מבחינת הימין, הקמת מדינה פלסטינית היא איום קיומי מיידי, החמור בהרבה מהאתגר הדמוגרפי.

## 4. מפעל ההתנחלות ועתיד היישובים

* **תפיסת הימין:** רואה בהתנחלויות מעשה ציוני חלוצי, הממשיך את הקמת המדינה. היישובים נתפסים כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. עמדת הימין הרשמית היא שאין לפנות אף יישוב או תושב יהודי מביתו, ושנוכחות אזרחית היא זו שמקבעת את האחיזה הביטחונית בשטח.

* **תפיסת השמאל:** רואה בהתנחלויות (ובעיקר באלו המבודדות, מחוץ לגושי ההתיישבות הגדולים) מכשול מרכזי לשלום ונטל כלכלי וביטחוני. השמאל שואף להקפאת הבנייה וטוען כי בעתיד יהיה צורך לפנות עשרות אלפי מתיישבים, או לחילופין לבצע חילופי שטחים כדי להשאיר את גושי ההתיישבות הגדולים (כמו גוש עציון או אריאל) תחת ריבונות ישראלית, תמורת שטחים מתוך הקו הירוק.

זה לא נכון שבלי ארהב לא היה ישראל, כיקעלעברימבאר

היינו מוצאים מעצמה אחרת שיש לה אינטרס לדריסת רגל באזור, שתעזור לנו.

אגב, עד תחילת שנות ה60 צרפת בכלל היתה הגב שלנו, לא ארהב.

תמיד בהיסטוריה עם ישראל מצא מעצמה שיהיה לה אינטרס לעזור לו (בבל בימי חזקיהו נגד אשור, מצרים, רומא נגד הסלווקים, הפרתים, בריטניה)

איש ביצוע בעל דיעות,לשם שינויסביר11

הכותרת לא מתאימה למציאות. מצ"ב דוגמה לפוליטיקה מצילת חיים

חסר משוגעים אני?איתן גיל

בחכמת הבדיעבד הוא מספר לנו מה היה צריך לעשות?

הייתי ממנה אותו לחבר בועדת חקירה מטעם יצחק עמית ודפנה ברק ארז.

בעיניו כולם בזויים.

נתניהו בזוי. סמוטריץ' בזוי. בן גביר בזוי...

פחחחח... איש ביצוע חחחחחהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 19:28

מה הוא ביצע בחיים, חוץ מלחסום כבישים לפני שלושים שנה?!

התגובה שלפני העריכה הייתה מדוייקת יותראיתן גיל
פייגלין הוא פובליציסט ותו לאshaulreznikאחרונה

האיש לא מסוגל לנהל מכולת שכונתית, שלא לדבר על מפלגה. אגב, מה היו ההישגים של פייגלין בתקופת היותו חבר כנסת? מה עם תוכניתו הגרנדיוזית להשתלט על הליכוד?

מדבר סקר תרחק (?)מרדכי

בס"ד

"סקרים הם כמו בושם - אפשר להריח אותם, אבל לא כדאי לשתות", אמר שמעון פרס במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה־14 בשנת 1996 כשהתמודד ראש בראש מול נתניהו. אלא שמאז חלפו שלושה עשורים, והמציאות שבה נאמרו הדברים השתנתה לבלי הכר. אם בעבר התייחסו לסקרים בחשדנות רבה, הרי שכיום מדובר בכלי עבודה מרכזי, משוכלל ומדויק הרבה יותר, שגם אם אינו מסוגל לנבא את העתיד - הוא בהחלט יודע לתאר היטב את ההווה ולשרטט עבורנו את המגמות בפוליטיקה הישראלית.

ראשית חשוב להדגיש שהשימוש בסקרים אינו נחלתם הבלעדית של הפוליטיקאים. חברות מסחריות, רשתות ענק וגופים עסקיים מקבלים באמצעותם החלטות הנוגעות לתקציבים של מיליוני שקלים, השקות מוצרים וקמפיינים פרסומיים. שום מנכ"ל לא היה מוכן להסתמך באופן קבוע על כלי שאינו מעניק תמונת מצב אמינה, וגם אם הסקרים אינם מושלמים -  המציאות מלמדת שהם מספקים מדד בעל ערך רב להבנת הלך הרוח הציבורי.

אחת הטענות הנפוצות נגד הסקרים היא קיומם של "מצביעים שקרנים", כאלה שאינם חושפים בפני הסוקר את בחירתם האמיתית. הסוקרת מינה צמח סיפרה בעבר כי לאחר בחירות 2015 היא קיבלה שיחות ממצביעי הליכוד שהודו כי הטעו את הסוקרים מתוך חשש לחשוף את עמדתם הפוליטית. אלא שכיום, כך העידו לאחרונה צוריאל שרון מדיירקט פולס ודודי חסיד מקאנטר בריאיון ל'ישראל היום', התופעה הזאת כמעט ואינה קיימת, והנכונות של הציבור לשתף פעולה ולענות בכנות גבוהה בהרבה מזו שהייתה בעבר.

יחד עם זאת, חשוב לזכור את מגבלותיהם של הסקרים. השאלה שעליה הם משיבים היא אחת בלבד: "למי היית מצביע אילו הבחירות היו נערכות היום?". הם אינם מתיימרים לנבא מה יקרה בעוד שבועות או חודשים, ובוודאי שלא לחזות אירועים בלתי צפויים. גם בישראל, שבה החוק אוסר לפרסם סקרים בשלושת הימים שלפני הבחירות, יודעים כי אפילו סקרים פנימיים הנערכים בבוקר יום הבחירות עלולים להשתנות עד סגירת הקלפיות. הדוגמה הידועה ביותר לכך היא סרטון "הערבים נוהרים לקלפיות" של בנימין נתניהו בבחירות 2015, שהצליח להשפיע על המערכת הפוליטית בשעות האחרונות ממש ולהביא לבסוף לניצחונו.

כדי להבין מדוע הסקרים ממשיכים להיות משמעותיים כל כך, די להסתכל על החודשים האחרונים. נפתלי בנט ויאיר לפיד, כל אחד בנפרד, זיהו מגמת היחלשות והחליטו לחבור יחד ולהקים את מפלגת ביחד. האחד מביא מקומות ריאליים והשני מביא עמו מימון מפלגות יקר ערך. אלא שמאז, מי שעוקב אחר הסקרים השבועיים רואה מגמה הפוכה: כמעט מדי שבוע מאבדת הרשימה המאוחדת של השניים מנדט או שניים, בעוד מפלגת 'ישר' של גדי איזנקוט מתחזקת בהתמדה. בסקר ישראל היום שפורסם בסוף השבוע אייזנקוט אף עוקף את מפלגת ביחד, נתון שמצטרף לסקרים קודמים. בחדשות 12 הם על שוויון עם מגמה מאוד ברורה, וכך גם בסקר השבועי של מעריב.

לפתע, שאלת האיחוד בין איזנקוט לבין בנט ולפיד נראית אחרת לגמרי. אם בהתחלה זה היה נראה שאייזנקוט טעה בכך שלא הצטרף לאיחוד משולש, הרי שכעת ההחלטה הזאת נראית הגיונית ונכונה. זו גם הסיבה שבמפלגת הליכוד החליטו בשבוע שעבר להתחיל להפנות את האש לעבר איזנקוט ולהתעלם מבנט. זו עדות נוספת לכך שגם הפוליטיקאים עצמם מתייחסים ברצינות רבה לנתונים.

ואם כבר סקרים, תמיד עולה שאלה מי הסוקר שדייק בצורה הקרובה ביותר לתוצאות האמת. מבט על מדגמי יום הבחירות מלמד כי חדשות 12 (מכון מדגם) הציגו את התוצאה הקרובה ביותר למציאות, עם תשע טעויות בלבד. אחריהם הגיעו חדשות 13 (קמיל פוקס ז"ל) עם עשרה טעויות, כאן 11 (קנטאר) עם אחת-עשרה טעויות, ובמקום האחרון ניצב ערוץ 14 (דיירקט פולס) עם 16 טעויות, כפי שניתן לראות בתרשים מצורף.

המכנה המשותף לכל המדגמים היה ההערכה שמרצ תעבור את אחוז החסימה, בעוד שבפועל היא נותרה מחוץ לכנסת. נוסף על כך ההעריכו כל המדגמים שש"ס תסתפק בעשרה מנדטים, כאשר בסופו של דבר זכתה ב-11 מושבים בכנסת. במדגם שפורסם בערוץ 14 טעו גם בהערכת כוחם של רשימת הציונות הדתית-עוצמה יהודית וכך גם בכוחה של מפלגת העבודה.

גם אם מסתכלים לאורך מערכת הבחירות, מרגע סגירת הרשימות, ניתן לראות שסקר מדגם הוא המדויק ביותר מבין ערוצי הטלוויזיה. מדיוק ממנו היה הסקר השבועי של מעריב, וגם במקרה הזה דיירקט פולס נמצאים בתחתית הרשימה. לטובת דיירקט פולס ייאמר שמבחינת הגושים הם היו הכי קרובים לאפשרות שהממשלה הנוכחית היא זו שתרכיב הממשלה, אך את 64 המנדטים שהיא קיבלה - אף אחד לא צפה. גם לא 61.

יהיה מעניין לראות כיצד תיראה התמונה בבחירות הקרובות. ערוץ נוסף נכנס לזירה, הפערים בין הסקרים גדולים מתמיד, ולעיתים נדמה שכל מכון סקרים מציג מציאות אחרת לחלוטין. דווקא בשל כך יהיה מסקרן לעקוב אחר המדגמים ביום הבחירות ולבחון מי מהם יצליח, פעם נוספת, לספק תוצאות הקרובות כמה שיותר לתוצאות האמת. אבל עד שיגיעו תוצאות האמת, זכרו שהסקרים הם אחד המדדים הכי מדעיים למדוד איפה עומדת דעת הקהל הישראלי, נכון לאותו היום.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1437080#1747098

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

אז באמת הם יודעים מה קורהמשה

תמיד חשבתי שזה כלי סופר בעייתי.

הכי חשובאיתן גיל

סקרים הם כלי משחק בידי הסוקר להפוך משאלת לב למציאות. הפרדוקס הוא שלפעמים  זה עובד.

את תופעת העדר כולם מכירים, וכשמפלגה מתחזקת באופן שיטתי אז כדאי להצביע עבורה. בדומה למניה שמתחזקת כל הזמן מייצרת דימיון שכדאי לקנות אותה והיא תמשיך לעלות.

שלמה פילבר עזב את דיירקס. בסקרים שלו הליכוד חזקיותר בעשרה מנדטים בהשוואה לכל השאר, וגם לגבי בנט נראה שמשתדלים לגמד אותו.

אתה מחמיר עם ערוץ 14ברגוע

מה שמכריע כאן בחירות זה מצב הגושים, לא תזוזה של מנדטים מהליכוד לש"ס או לסמוטריץ, ובזה הם היו הכי קרובים בסקרים ובמדגמים.

קודם כל - הפרט הזה צוין במפורשמרדכי
בס"ד

עם זאת אני כן חולק על המסקנה שלך, ואני אסביר גם למה.

בבחירות הקודמות הטעות עם מרצ הייתה הקריטית ביותר (וגם במקרה הזה הוא נתן להם 5 בעוד היתר נתנו 4). העבדה שהמפלגה לא עברה את אחוז החסימה היא זאת ששינתה את כל המפה. זה לא רק טעות בין מנדטים בתוך הגוש - אלא השוני בין 60-61 לבין ה-64 שמחנה הימין קיבל לבסוף.

בבחירות האלו המפלגה שמקבלת 4-5 זו הציונות הדתית (שעדיין, צריך לשים לב לעובדה, אין שבוע שבו היא עוברת בכל הסקרים את אחוז החסימה). טעות כזאת בתוך הגוש היא קריטית לשאלה האם הציונות הדתית עוברת את אחוז החסימה או לא. לכן ברור שהשאלה של המנדטים הרבה יותר חשובה מכמה מקבל הגוש.

זה נכון שאני מחמיר עם פילבר (לא עם ערוץ 14), אבל זה אחרי כמה וכמה כשלים שנמצאו בפרשנויות שלו ובהתנהלות שלו. על חלק גם התכבתי והתווכחתי עם המסקנות שלו - לצערי מבלי לקבל תשובות משיבות את הדעת. אז לאור העובדה שהוא הצליח ליצור מצג שווא כאילו הסקרים שלו הכי מדוייקים, אז אני חושב שכן ראוי להראות שזו לא בהכרח המציאות.

אצל פילבר הגוש מונה 63-64 מנדטיםאיתן גיל

מבוסס, אצל פילבר, על 5 מנדטים לסמוטריץ' למרות שבכל הסקרים האחרים הוא מגרד את אחוז החסימה פעם מלמעלה ופעם מלמטה.

בשקלול תוצאות כל הסקרים, אני מריח סיבוב בחירות נוסף, ואולי חזרה על 5 מערכות בחירות בזו אחר זו.

תרחיש נוסף שנראה בעיני ריאלי הוא ממשלת נתניהו אייזנקוט חרדים, אם מגמת ההתחזקות של אייזנקוט לא תבלם מתי שהוא במהלך החודש הקרוב.

נתניהו ילחץ לבלוק בן גביר סמוטריץ', ואם לא יעלה בידיו, הסבירות שיאלץ להפרד מלשכת ראש הממשלה היא הרבה מעל 50 אחוז.

...ברגוע

לגבי מרץ בבחירות הקודמות- כל הסקרים טעו בזה, ככה שלא מדובר בטעות קריטית שלו לעומת אחרים.

ולפי הסקרים שלו עכשיו גם אם סמוטריץ' לא עובר עדיין יש 61 לימין.. ההבדלים הגדולים בסקרים עכשיו הם בכמות המנגטים לגושים, ושם ראינו שהוא הכי מדייק.

גם לשיטתך- 61 מנדטיםאיתן גיל
מבשרים סיבוב נוסף בתוך זמן קצר, ולדעתי נתניהו לא יתמודד בסיבוב הנוסף.
יכול להיותברגוע

אבל לדעתי סמוטריץ' כן יעבור ויהיו לימין מעל 61

זה לא מדויקמרדכיאחרונה
בס"ד

בארבעת הסקרים האחרונים  (מאז ה-14.5) גוש הימין נמצא בסקרים של פילבר על 63 מנדטים. פחות חמישה מנדטים של הציונות הדתית, גם עם חלוקה של בדד-עופר, כבר עלולה להיות גורלית יותר.

אולי יעניין אותך