הוא נולד בכפר כל כך קטן שאם אי פעם הייתה שם חתונה אז החתן היה צריך להיות גם הכלה
אבין ואמו היו הוריו הייחידים דבר שהשפיע עליו קשות למשך כל חייו
כל הזמן הם ניסו לנחם אותו ואמרו "תתעודד בנינו המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע" אז הוא התעודד והמצב באמת ניהיה יותר גרוע
מול ביתו הצנוע היה צריף דל ורעוע שם גרה ילדה דלה ורעועה
היא הייתה משחקת כל בוקר ליד ביתה בתופסת לבדה ויודוקליס היה מבחין בה בדרכו לבית הספר
הוא היה מחייך אליה וצוחק אך היא הייתה פונה עליו בחיוך קל ועדין ואומרת לו "חליב מן תעוול"
קראו לה סלביה במפר
כשקראו לה...
אך המזל אזל ואסון מצער פקד את בני משפחת קימל
אביו של יודוקוליס שהיה אלוף הארץ בדמקה הפסיד לחובב רוסי
לשם השמועה הנוראה חלתה אמו של יודוקוליס במחלה וטרינרית קשה😭
גדל לה זנב
יודוקוליס הבין שעליו לשאת את עול המשפחה על כתפיו וברח מהבית הוא נדד ימים ולילות ללא מזון וללא אוכל וללא כלום...
בעצם... לא ללא כלום
היה לו קצת מים בכובע
והוא נדד ונדד, נדד ונדד עד שיום אחד פגש בזקן
יושב על אם הדרך ובוכה
שאלו יודקוליס בפה צוחק :" מה לך זקן כי תבכה ללא מעצורים? "
ענה לו הזקן בפה עונה "הלכו לי הברקסים חוץ מזה יש לי קוץ ברגל" יודוקוליס הוציא לו את הקוץ ושם חדש הזקן אמר " אי! " ונעלם
באותו ערב שכב יודוקוליס על אם הדרך והיא נתנה לו
ובעוד קורי שינה עוטפים את עיניו דמותה של סילביה במפר הילדה הקטנה מהכפר הקטן צפה ועלתה אל מול עיניו לבושה בחצאית משגעת מכנסי התעמלות ונעלי פלאדיום, שיערה הנושר התעופף לעברו ידיה הושתו לעברו וכמעט נגעו בו
ופתאום.... באותו רגע הרגיש יודוקוליס יד רכה מלטפת את כל גופו הוא פקח עיניו בפה צוחק ולצידו מצא את הזקן והוא בשלו
פנה אליו הזקן ואמר לו " אם תמשיך ככה תרחיק לכת יא שמנדריק, בנה לך מכולת ושם תמצא את אושרך
לא עברו עשרים שנה...
עברו חמש עשרה.
ויודוקוליס ניצב לו מאחורי הדוכן בעל מכולת גאה ומאושר ומידי יום ביומו ולפעמים גם באמצע השבוע הייתה באה אליו סלביה ובקולה הצלול אומרת לו"יש לך איזה שמנת...? משהו. לקננוס שאני אלך?" "כן" והולכת לה לה לדרכה "כן" "אבל אפשר"? והולכת לה לדרכה!
ואז עלו המחירים והקונים הפסיקו לבוא
ואבק כיסה את מדפי החנות ועכבישים וג׳וקים הסתובבו בין השוקולד החלב בין המרגרינה לסוכריות והתרנגולות ובין כל המצרכים שהיו במכולת באותה שעה ופניה הזוהרים של סיביה במפר לא נראו ולא מלאו את החלל הריק שמילא את ליבו של יודוקוליס ובלילות קרים יושב לו ידוקוליס עצוב ומיותר ושר