היי,
אני בחור בן 26. במהלך 7 חודשים האחרונים חלה נשירת שיער מסיבית ברמה שאיבדתי כ 70% מהשיער. הלכתי לרופא עור באופן פרטי ששלל מחלות פטרייתיות למיניהן בקרקפת ואיבחן כי מדובר בנשירה מלחץ(Telogen effluvium). כל יום נושרות לי בין 400-500 שיערות בכל מקום. נושרות לי גם ריסים והגבות מידללות. הגעתי למצב שאני פוחד לחפוף את השיער כי היד מתמלאת בשיער והכל פשוט נושר. ביצעתי בדיקות דם ויצא הכל תקין מלבד ברזל בדם 56 שזה לא מאוד נמוך מהסף התחתון(60-160) ופריטין 30 (הסף הוא בין 22-322). רופא המשפחה חושב שזה קשור בברזל וכרגע אני לוקח שני כדורי פריפול ביום כבר במשך חודש אך הנשירה עדיין לא האטה אפילו. לפני כשנה עברתי ניתוחון עם הרדמה מלאה והייתי נתון תחת המון סטרס עם המבחנים באוניברסיטה(אבל ככה זה כל שנה, לא משהו יוצא מגדר הרגיל). היה לי גם מחסור בויטמין D שתיקנתי באמצעות תוסף וכרגע תקין.ויטמין B12 יצא 331 והרופא המליץ לקחת גם תוסף לזה(אני צמחוני כבר במשך עשור ועכשיו חזרתי לתזונה רגילה) שמתי לב לאחרונה גם כי הלשון מאוד לבנה. ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות(מחלות מין למיניהן, הורמוני תירואיד) אבל חוץ מהברזל שטיפה נמוך אין משהו חריג. אני כן סובל גם מכאבי בטן, חוסר ריכוז לא אופייני וטיפה עייפות אבל לא קיצונית. כרגע אני מטופל עם מינוקסידיל בריכוז גבוה לשיער ותמיסת פינסטרייד טופיקלית לקרקפת(למרות שרופא העור טוען כי נשירה כזו היא לא גנטית אני לא רוצה לקחת סיכון) שהביא לי רופא העור. האם חוסר קטן בברזל יכול לגרום לדבר כזה? אם כן למה הנשירה לא נעצרת, אני כבר חודש נוטל פריפול פעמיים ביום בדיוק לפי ההמלצות ומפריד ממזונות שעלולים למנוע ספיגה?רופא העור אמר לי שזה כרוני כי זה נמשך מעל 6 חודשים ולכן הגורם לנשירה לא טופל. האם יש סיכוי למחסור באבץ?(אני אוכל דיאטה יחסית בריאה דגנים מלאים,המון ירקות ופירות, חלב עזים וכעת גם בשר).אודה מאוד לכל עזרה/ עצה!