ממשלת הימין הבאה, חייבת להחזיר את מערכת המשפט לגודלה הטהסטורי
כל אדם סביר, מבין בשביל שלא תהיה אנרכיה - חייבים מערכת משפט אפקטיבית. אבל אין גם ספק, שהכח של המערכת הזאת יצא מכל פרופורציה.

לנתניהו עצמו, יש אחריות על כך שמנע או לפחות עיקב את כל הנסיונות לצמצם את כחם.
גם לראשי הממשלות הקודמים יש אחריות - בגין הכניס את היועמ"ש לישיבות הממשלה ובעצם קיבע את המציאות ההזויה - שלראש התביעה במדינה, יש יכולת ווטו על תפקוד הממשלה, כולל החלטה על מלחמות!
שמיר היה עסוק בנושאים חשובים אחרים, אבל מתחת לאף שלו, חברים ליברלים ממפלגתו, העבירו בגניבה את חוקי היסוד, שאפשרו לברק את ההפיכה החוקתית.

אם הימין רוצה להוביל, הוא חייב לדאוג לא רק לנצח בבחירות, אלא גם לכך שגורמים אחרים ברשויות השלטון יעשו רק את תפקידם ולא ייקחו את השלטון.
בשביל זה צריך שהממשלה הבאה תהיה ממשלת ימיןמיכאלצ

הבחירות הקודמות היו הזדמנות מושלמת לכך, אבל בנט מנע את הקמת הממשלה אז.

בנט או מי ששתה אותוסי שארפ

בכוונת מכוון כדי שלא יעבור?

די אם נזכיר שכאשר נודע שבנט ושקד לא עברו נפתחו שמפניות(אולי ורודות) בבלפור.

במועד א', נתניהו ניסה לא לנגוס כלל בליברמן ובכחלון, ואילו נלחם עד חורמה בבנט("יש שומנים מיותרים", מ.רגב, שם), פלא שבסוף זה התפוצץ לו בפרצוף.

לא שבמועד ב' הוא למד את הלקח, גם אז הוא עדיין ניסה(והצליח חלקית) לשתות ולהקטין ככל האפשר את ימינה(וקודם לכן למנוע את החיבור בין איחוד הימין לימין החדש), למרות שידע בשני המועדים שמה שחשוב הוא גודל הגוש ולא גודל המפלגה(לכן הוא מכנס את הבלוק כל יומיים וטוען שמחנה הלאומי בא כבלוק לאחדות).

ובאיזו זכות אתה טוען לבעלות על הקולות של הציבור?מיכאלצ

יש איזה חוק שאוסר לשכנע מצביעים להצביע לך?

ולמה שבן אדם לא ישכנע את כל מי שאפשר להצביע לו?

אולי מספיק להתבכיין "אכלו לי שתו לי"?

לעניין הזה, הטיעון שלך לא רלוונטי...אדם כל שהוא

מבחינה דמוקרטית, מותר להשפיע על מצביעים.

[הטעיית הציבור על מנת לקבל קולות של בעלי דעות אחרות היא מעשה לא הגון, ויש לדון האם הקמפיין הזה היה הגון או לא, אבל אין צורך להכנס לשאלה הזו כעת].

אבל, מי שמשכנע אנשים לעבור ממפלגה למפלגה, נושא בחלק מהאחריות לתוצאות.

במקרה הזה, הוא גם סבל מהם ישירות. וזו גם התשובה מדוע שבן אדם לא ישכנע את כל מי שאפשר להצביע לו די פשוטה. אם הוא לא היה עושה זה במקרה של הימין החדש, הוא היה כעת ראש ממשלה עם קואליציה, ולא ראש ממשלת מעבר במצב הבעייתי הנוכחי.

מענייןסי שארפ

הוא לא התמקד בליברמן ובכחלון, רק בימין החדש(ובאיחוד הימין במידה מועטה יותר), הוא אפילו לא פתח מטה רוסי במפלגה כדי שליברמן יעבור, אבל מטה דת"ל פתח גם פתח.

אם לא שמת לב אתה התבכיינת על בנט שבגללו אין ממשלה ואני עניתי לך מי האשם בכך.

והנה הוכחה כמה ביבי תיעב את הימין החדש שאפילו אחרי הבחירות(ולפני שנודע על עריקת ליברמן)סירב לעזור להם(מתוך הטור של זאב קם בבשבע)

רק בבשבע יש כאלה "כתבות" בכייניותסגסו

אם ביבי היה פועל לפסול את כסרא וסמיע,

וגם איכשהו ללחוץ לערוך שם בחירות חדשות,

ואולי היה משכנע בכבודו ובעצמו 50% מהדרוזים להצביע לבנט...אז אולי בנט היה עובר.

אז ביבי אשם שבנט לא עבר ואין לו ממשלה. מסקנה מדהימה!

ואתם אשכרה קוראים את ההבלים האלה ולא משליכים את ה"עיתון" ארצה מרוב צחוק...זומבים מהונדסים

זכותו של נתניהו לנהל קמפיין נגד יריב פוליטי.אריאל יוסף

תרצה או לא, נתניהו מחק את בנט ופייגלין וחסר לו מנדט אחד בלבד(!) כדי להרכיב ממשלה בלי ליברמן.

הפספוס הזה עלול לעלות לו מחיר יקר, אבל זה ההימור שהוא לקח.

את האשמה בכישלונותיהם הפוליטיים, על בנט, פייגלין ועוצמה - בדיוק כמו נתניהו - לקחת על עצמם בלבד.

אף אחד לא חייב להם שום דבר.

לא מדוייק, זו לא שאלה של בעלותהסטורי
בנט לא העלה על דעתו שהוא לא יעבור את אחוז החסימה, גם אף אחד אחר (חוץ מהנביא @אריאל יוסף) לא העלה על דעתו שהוא לא יעבור. מספר הקולות שהיו חסרים לו כדי לעבור, קטן בהרבה ממספר האנשים שכנראה התלבטו עד הקלפי ובסוף לא הצביעו לו ובוודאי קטן ממספר האנשים שהקמפיין של נתניהו לקח לו.

זכותו המלאה של נתניהו, ללכת על הראש של מי שהוא רוצה - אבל אם מתעלים מעל החשבונות הקטנוניים האישיים - זה יצא לנתניהו לא חכם (כי אין לו ממשלה) ומבחינת האידיאלים שבשמם נתניהו רץ גם לא מוצדק (שאי אפשר להקים ממשלת ימין).

אם נתניהו (בשתי המערכות) היה משקיע ב'לשתות' קולות ממצביעי מפלגות מרכז וממפלגות שאין סיכוי שיעברו את אחוז החסימה (...), כנראה שגם הליכוד היה המפלגנ הגדולה וגם היתה ממשלה.
המן הקים את העץ שעליו נתלה.הקב״ה מסבב עניינים שביבי ישלח הביעם הארץ
הביתה בגלל ההתנכלות שלו לבנט ושקד.
"ישראל אם אין נביאים הן בני נביאים הן"אריאל יוסף

אני לא נביא, אבל תודה על הפרגון

 

הסברתי כמה פעמים:

כדי לעבור את אחוז החסימה נדרש "בייס" נאמן של מצביעים,

הרואים במפלגה את ביתם הטבעי

ומהווים חתך סוציולוגי חזק מספיק כדי לעבור.
 

זה דבר שאין לזהות, עוצמה, או הימין החדש

ולכן היה ברור לי שלא יעברו,

גם כשהסקרים טענו אחרת.

היה עוד נביא שהתנבא על כך (למרות ששמו הוא א-נביאי לגמרי..)נאור97
אפילו הרווחתי שווארמה בהתערבות... ספק
חח כן זכרתי משהו כזהנאור97
מצביע עוצמה מבקש להפסיק להתבכיין אכלו לי שתו לי אריאל יוסף


מי מנע מנתניהו לעשות את השינויים בעשור האחרון?ספק
תשובה שהזכרתי אותה יותר מפעם אחת בפורום.אוהב א"י והעם

דף המסרים של ביבי וחבר המלקקים מסביבו מהליכוד הוא בעיקר האשמות וטיעונים בנוסח

"טול קיסם טול קורה" ולכן:

הליכוד לקח את כל החלאים שבגללם הוא נבחר ב77 בזכות הקול שלי ושל אחרים ועוד חלאים שהוא אסף בדרך, מינף ושיפר אותם לטובתו

ובכל קמפיין בחירות הלהיב את ההמונים בסגנון " טול קיסם-טול קורה" לבחור בו מחדש.

דוגמאות:

ועדי עובדים- רובם פעילי ליכוד כיום

משרות בכירות בשירות הציבורי- רובם פעילי ליכוד כיום

שלום תמורת שטחים-רק הליכוד יכול.

פינוי ישובים-רק הליכוד יכול.

שחיתות- שר השיכון לשעבר אברהם עופר זל התאבד, רבין התפטר והיום יש עזות מצח.

מערכת המשפט- לראשי הליכוד נוח להאשים ולהסיט ולכן חוק ההתגברות לא יעבור,

כניעה לטרור- ישום החלטות ועדת שמגר לא נראות באופק.

פער עדתי- אף מועמד מעדות המזרח לא נבחר לראשות הליכוד.

ולבסוף הדובדבן שבקצפת

הסכם אוסלו- עם השתלטות חמס על עזה היה לגיטימי לבטל את ההסכם, אמה מה, בנסטיות ערמומית

ליכודניקית אופיינית מונף המצב:

1. כל עוד ההסכם קיים אפשר להאשים.

2. כל עוד חמס בעזה אין צורך לזוז מדינית (על חשבון תושבי העוטף כמובן).

3. יש תיאום בטחוני לכאורה כי למעשה פה ושם יש ידוי אבנים, ירי או סתם זריעת פחד ביהודה ושומרון.

אחזור שנית בכאב רב על משפט ששמעתי:

במקום שיש הרבה חכמים יש הרבה יותר טפשים

ברור שנתניהוהסטורי
לנתניהו יש הישגים משמעותיים, יחד עם חולשות משמעותיות. אחת החולשות המשמעותיות, היא שהוא ניסה לא לעצבן את החונטא המשפטית.
מי שיבוא אחריו - יצטרך להבין שאם הוא חפץ חיים, מוכרחים D9.
החולשה העקרית של נתניהו היא.....אוהב א"י והעם

ההתנהגות של אשתו ובנו. וחוסר היכולת שלו להשתלט עליהם.

צעקות אוטנטיות ביוטיוב, בילויים בפוסיקט ועוד כל מיני זוטות.

פשיטא להצביע רק ימין! למה? אתה רוצה ממשלת שמאל??!!Netanel Illouz


אני מכיר שיש לו רק חולשות...ספק
חבל, חשבתי כדאי להעמיק...הסטורי
גם מתנגדיו מודים שהוא מדינאי בסדר גודל בין לאומי. נכנס ויוצא בין ראשי המדינות הגדולות והחזקות בעולם (ואפילו מתווך ביניהן). עם כל הביקורות ועם כל הטענות על שנאלץ שתי קדנציות לתת את האוצר לשרים פופוליסטים, סה"כ תחתיו מדינת ישראל עברה את המשבר הכלכלי הבן לאומי די בקלות ודירוג האשראי שלה עלה. הוא עמד בלחץ של אובמה שמונה שנים - לא היתה אף נסיגה. אין לו אומץ לפרק את הרשות הפלסטינית, אבל בניגוד לכל קודמיו, אין אף נסיגה משטחים בשנות שלטונו. ואפשר להוסיף עוד הרבה.

אפשר לטעון שהחסרונות רבים מהיתרונות ועדיף להחליפו (אשמח, אם יש מחליף טוב, לא מכיר כרגע). אבל לטעון שיש רק חולשות זה ממש ראיה חד גונית ומתעלמת מהרבה צדדים.
כל ראש ממשלה מדבר עם ראשי מדינות אחרים.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ו בחשון תש"פ 13:36
ראינו כמה הקשרים שלו עם הקרמלין הדוקים בפרשת נעמה יששכר...

מינוי סטנלי פישר היה טוב. התפלקה לו החלטה טובה אחת..
ואז הוא מינה את לפיד וכחלון לאוצר.

הוא לא ניצל בכלל את נשיאותו של טראמפ, הוא ניפח את המגזר הציבורי ואת השכר במגזר הציבורי והוא נכנע לכל ועד מושחת.

פה ושם הוא עשה משהו חיובי, הוא היה ועודנו, ראש ממשלה איום ונורא.
אף אחד, אבל עכשיו זה כבר הגיע אליומיכאלצ


ובאחרונות, עוצמה כמעט העלו ממשלת שמאל- ערביםהסטורי
מזל שברגע האחרון (?) השבשבת של ליברמן 'נזכרה' במה שהוא תמיד חשב על הערבים.
רק ממשלת ימין! גם אם צריך בחירות שוב!Netanel Illouz


פעם הבאה, כש'הבית היהודי' יסכימו להתאחד עם 'עוצמה יהודית'...Netanel Illouz


למה אתם רוצים ימין בדיוק, למה? יש הסבר?סגסו

בגין וביבי עשו הכל לקדם את מערכת המשפט לדרגת המחליט הבלעדי אבל "ממשלת הימין הבאה" בטח תעשה הפוך מכל ממשלות הימין ב-40 השנים האחרונות! שמיר פסל את כהנא ועשה את מדריד (מדרגה אחת לפני אוסלו).

לא הבנתי למה אתם שונאים את השמאל, השמאל כבש קרקעות והקים התנחלויות, השמאל נלחם נגד מערכת המשפט (אולמרט ניסה לפחות ובגלל זה הורידו אותו), השמאל מפוצץ את עזה ולבנון בזמן שביבי המציא את הקש בגג! 1200 הרוגים בעזה לאולמרט, 1500 בלבנון! אצל ביבי נהרגו מספר זהה של מחבלים וחיילים!

 

 

נראה לי שהתבלבלת קצתמיכאלצ

השמאל של פעם זה לא השמאל של היום. כל הרצף הפוליטי זז הרחק שמאלה. אם פעם השמאל רצה שתי מדינות ממניעים גזעניים (כדי שיהיה רוב יהודי), היום זה ממניעים מוסריים (הם גם בני אדם). כמו כן בימין אפשר לראות כיצד זזנו ממצב שבו טרנספר נראה לנו פשוט והגיוני, למצב שבו אסור להעלות את המילה על דל שפתותינו ושר הביטחון דוגל בפתרון שתי המדינות (ראה "המתנחל" אצל בנט החל מדקה 4).

זה לא משנה את העובדה שאין דבר כזה ימיןסגסו

יש ליכוד שזו מפלגה "ליברלית" שמאז ועד היום עשתה נזק גדול יותר מכל השמאל. יש שמאל חילוני אשכנזי מתנשא משרידי מפא"י שדווקא לא חושב כל היום על ויתורים לערבים. יש שמאל אידיאולוגי-גלובליסטי שזז שמאלה בקצב התפשטות היקום.

 

איפה הימין בדיוק? ליברמן? הליכודניקים בנט ושקד? פרץ המתקרנף הסדרתי? סמוטריץ הלפלף המרכזניק? איך תקים ממשלת ימין אם אין לך אפילו מפלגה אחת שקרובה להגדרה "ימין" במובן הקלאסי של המלה?

הייתי עונה לך אם לא היית משתמש במילים בוטות נגד אנשים גדוליםמיכאלצ


עוד הצהרות חסרות משמעות מדף המסרים של ביביאינליאז

עכשיו צריך להזכיר לכל הכהניסטים מהרחוב ולכל הילדים מהגבעות

שמערכת המשפט לא גרמה לביבי לבצע הקפאה ולא גרמה לביבי לבצע מעצרים מנהליים

 

את כל אלו הוא עשה לגמרי בעצמו

 

ביבי הוא פושע, הוא צריך לעמוד לדין, לא בגלל שהוא ימני ולא בגלל שהוא מהליכוד ולא בגלל ההתנחלויות ולא בגלל הערבים.

 

הוא גנב והוא חבר של גנבים ועכשיו הכי קל לו להסית נגד מערכת המשפט

אוזניים להם ולא ישמעו. נערים עברו עינויים בגלל האיש הנלוז הזעל במותיך
נואף, גנב, מושחת.
אנחנו עוד משלמים בעבור מאבטחי שב"כ שיצטרפו לבנו הכושל במועדוני חשפנות לא עלינו. בושה וחרפה!

(אף "סמאלן" לא התלונן שאבנר מקבל מאבטחים כסטודנט ומלצר. אבל יאיר... בושה וחרפה. איזה ג'ורה יש לבחור הזה. "בחור"? גבר!)
תיאוריות קונספירציה מיותרות. כל אנשי החוק כרגע הם מהימיןעל במותיך
מפכ"ל המשטרה האחרון מתנחל דתי, מנדלבליט דתי ימני ושניהם מינויים אישיים של נתניהו.


הקשר בין הביקורת המוצדקת על בג"ץ, שבפילפולים מאפשרים למסתננים סודנים להטיל אימה על דרום תל אביב, או מטילים מגבלות על חקירת מחבלים - להתמודדות המערכת עם ראש ממשלה מושחת וציני שמקפיא בנייה בחלקים מיו"ש כבר שנים, הוא קשר קלוש לכל היותר.
דתיי מחמד גרועים מכל אויבינו ושונאינוסגסו

אחת התוצאות של המפלצת הציונית דתית שגידלה דור שכל רצונו להתייפיף כלפי מוסדות המדינה.

תומכי "שלטון החוק" של מדינת יסרעל הציונית הם לרוב אנשים עם נשמה מושחתת, עם דעה מסולפת ועם תורה מוחלפת.

 

בתקווה שיהיה נס ונקבל ממשלת אחדותסודיתאחרונה
ולא ממשלת שמאל.
ממשלת ימין נוכל לקבל בנס גמור רק אם נתאחד. ימין חדש עם הליכוד, בית- תקומה- עוצמה, והחרדים.
(ליברמן לא יחזור לימין - נצטרך להסתדר בלעדיו.)
הליכוד צריך לערוך פריימריז כדי שלציבור יהיה ברור מי מקום 2 במקרה של 'נבצרות'.
מקום 2 חייב להיות נחוש מאד שלא יחלמו לחקור אותו על סיקור אוהד בטמקא..
אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרום

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

הדרייפוס?משה

טעות, טעותshaulreznik
  1. עמיר כן רצח את רבין (ראה כמה וכמה מאמרים באתר "א. א. קונספירציות" וגם את הפוסט של יגל הנקין על תאוריית הכדורים שהוחלפו)

  2. "משפט צדק" כל פעם מקבלת את מספר הקולות השווה למספר העוקבים של עמוד המפלגה בפייסבוק, שזה כ-500. למישהו הזיזו הקולות האלה? גזר הדין של עמיר בוטל הוא הומתק? מי שרוצה לפעול לשחרורו, מוזמן להשתמש בשיטות הרבה יותר הגיוניות כמו למצוא מספיק תורמים ואז לשכור לוביסטים, לנהל קמפיין ציבורי מקצועי ועוד.

..אריק מהדרוםאחרונה

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

צודק 100% כולם חושבים כמוךשנונימי

נער גבעות עם כבשים נראה כמו ילד שטעה בדרך.

אם כולם חושבים כך למה פוליטיקאים…סיעתא דשמייא1

… לא מדברים?

למה?ארץ השוקולד

אפשר גם באופן הדרגתי, בדיוק כמו הגאולה שמתקדמת הדרגתית מול העיניים שלנו עם ההשתתפות שלנו

אם הוצע לבצע שינויים במערכת המשפט בהסכמה ובאופן הדרגתי, למה לא לבצע אותו דבר ביו"ש, בלי מהפכות קיצוניות ובאופן הדרגתי.

למה הדיכוטמיה הזאת?הסטורי

כל תהליכי הגאולה, התחילו מ'משוגעים לדבר' שהלכו כחלוצים לפני המחנה, כשהרוב הדומם קצת העריך מרחוק ותמך וקצת שם להם ברקסים.

כמובן, הדבר הנכון זה שהממשלה תכריז על ריבונות מנהר מצרים עד הנהר הגדול נהר פרת. אבל יש מציאות, לא רק אצלינו גם אצל יהושע בן נון היו אילוצי מציאות. בתוך האילוצים - מה שמקדמים זה חיובי.

מוסיף דברים חשובים שכתב בעניין מאיר אטינגרהסטורי

אחרי שרה"מ הצהיר על העתקת 'פרויקט החוות' לנגב ולגליל.

(על נקודה 1. בדבריו על הראיון דילגתי, כי אינה רלוונטית לנושא)

2. נתניהו לוקח קרדיט על החוות ביהודה ושומרון ומדבר על העתקתם לגליל ולנגב - גם כאן ניתן לראות עיקרון חשוב. נתניהו כלל לא היה מיוזמי פרוייקט ההתיישבות, ושינוי המרחב ביהודה ושומרון. להפך, במשך שנים הוא התנגד ומנע את פיתוח ההתיישבות. אחרי שנים ארוכות של מאבק של נוער הגבעות, מול הריסות חוזרות ונשנות והתעמרות של הממסד, בעקבות פרשת דומא נבקעה החומה והחל שינוי שהתעצב לאט לאט בדמות החוות החצי-מוסדרות גם אז נתניהו לא היה יוזם, אלא במקרה הטוב נגרר. ההישגים הגדולים של החוות והגבעות - בפירוק מאחזי ההשתלטות של הרשפ, שנתניהו העלים מהם עין במשך שנים, היו כרוכים במאבקים רבים וגינויים מול תפיסות ששלטו בצמרת פיקוד מרכז שנתניהו נתן להם גב. וגם זה היה לאט ומעט, עד שסמוטריץ נכנס לממשלה

למה האמירה הזו חשובה? לא כדי להתחשבן עם נתניהו על העבר, להפך, כדי ללמוד על העתיד. העובדה שנתניהו מנכס לעצמו את השינוי ומדבר על העתקתו לנגב ולגליל - מלמדת שיש שכר לפעולתך. גם דברים שנתניהו מתנגד אליהם, ותחת אחריותו הממסד מתנכל, כשמגיע היום והמציאות מוכיחה את עצמה - הוא יצטרף להצלחה.

וזה כמובן מלמד גם על המאבק על התיישבות בשטחי B. גם אם כיום נתניהו מדבר נגד, ובפיקוד מרכז שולחים מדי יום כוחות הרס לפינוי. יום יבוא והם יצטרפו ואז יקשרו לעצמם כתרים על התהילה.

3. וזו נקודה מאד חשובה: נתניהו מדבר על העתקת מודל החוות לנגב ולגליל. ראוי לשאול למה חוות? אם יש שם מדינה וריבונות, למה לא לעשות פרוייקט ייהוד מסודר מטעם המדינה ולא שישען על חלוצים בודדים?

התשובה היא שצריך להכיר במציאות. בניגוד לכפי שרגילים להגיד בראיונות בתקשורת, ש"היה עדיף שהמדינה תעשה אבל היא לא עושה" וכו'. העובדה שהשינוי ביהודה ושומרון קורה על ידי יחידים, חלוצים, והרבה מאד בשטח האפור, היא לא מצב של בדיעבד, או לפחות לא בדיעבד במובן המקובל.

למדינה יש גם חסרונות, היא דבר מאד מסורבל ומאד כבול. אם זה היה תלוי רק במדינה לא היתה התיישבות ביוש בכלל - לא משנה איזו ממשלת ימין היתה. אם זה היה תלוי במערכת מלמעלה - לא היה ניצחון בעזה אילולי שיטוח המבנים שהתחיל מלמטה. וגם ביהודה ושומרון הערבים היו מנצחים.

הטרור הערבי נשען תמיד על המרחב שיש לו (מעין דוד וגוליית הפוך, להבדיל וכו') מול המדינה. ותמיד הצליח להביך אותה ולהכריע (כאמור, זו היתה הסיבה שרבין התייאש ורצה שהרשפ תטפל בלי בגץ ובלי בצלם. הוא כמובן לא הבין את התכנית של ערפאת). ההצלחה של החוות והגבעות קשורה לזה שנוער הגבעות משוחרר יותר, זה לא באג זה פיצ'ר והפיצ'ר.

אי אפשר להכניע אויב שפועל בטרור בלי פעולות תגמול רק עם פעולות סיכול, וגם כשהצבא מותח את עצמו לפעולות שבעבר לא נעשו זה לא היה יכול להספיק לבד.

ההבנה הזו מחייבת חשיבה מעמיקה על הגבולות, על המשמעות ועל הסכנות ובעיקר מצריכה המון המון בהירות דרך ונחישות. אבל בלעדיה אי אפשר לנצח לא ביהודה ושומרון, ולא בגליל.

הם מפחדיםshir20

נתניהו וסער מפחדים מתגובת האמריקאים והארופים למהלך כזה,מרבית שרי הליכוד מפחדים בעיקר מהתגובה התקשורתית, מהלך כזה יוביל גם לעימות של בכירי הצבא מול הממשלה כמו גם חידוש הסרבנות. מנגד, צריך לזכור שכל מהלך ההתישבות ביו"ש, החזרה לצפון השומרון וכל מפעל החוות בשטחי C, התחיל מעשים "לא חוקיים" של בודדדים, תזכרו כמה פעמים צהל פינה את ישיבת חומש. הבעיה העיקרית היא הפרובקציות של אנרכיסטים שמאלנים ותקשורת עויינת. חבל שבלוט לא מוציא צווי הרחקה מנהליים לאנרכיסטים .

הצד הימני לא מפחד הוא…סיעתא דשמייא1אחרונה

… פשוט רוצה להזכיר את אוסלו כל הזמן.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בכר ופלד נועדו לעצב מחדש את ההות היהודית של הצה"דאיתן גיל

הוא מאמין בהעתק והמשך של תפיסת הבית היהודי עם איילת שקד, ינון מגל, ואלי אוחנה.

מעוז ולייטנר הם דמויות בעיתיות בעיניו.

המצאות חסרות כל ביסוס...הסטורי

חוץ מזה שמעוז אכן בעייתי, סתם בזבז כסא בכנסת ארבע שנים. לא מועיל בכלום וגורם אנטגוניזים לכל מה שכולנו מסכימים עליו.

לא מכיר את לייטנר ושות', אבל אם באמת היה רוצה מקום בכנסת ולא סתם לעקוץ את ג', היה מתחיל מלהתאחד עם 'הקהל' ועם 'אח"י'.

למה סמוטריץ' לא התאחד איתםאיתן גיל

היו מוסיפים עוד 1500 קולות ביחד, וכל קול חשוב.

להזכירך שזה יותר ממספר הקולות שהלך הנוכל לחפש בפחי האשפה של ועדת הבחירות המרכזית.

אין לשנינו מושג, מה כל אחד דרש בתמורההסטורי

לגבי 'נעם' ההערכה הפשוטה שלי, אין לי מושג מה סמוטריץ' חשב, שאכן הם ישרפו מעט מאוד והרבה יותר מזה מהמתלבטים בין הצה"ד לכל מיני מפלגות "מרכז" יעזבו.

כלומר - צירוף מעוז היה מקטין את הסיכוי לממשלת ימין.

לפי המסתמן אין לימין יותר מדי סיכוי לקבל רובנוגע, לא נוגע

הפעם לא ישרפו לשמאל כמה מנדטים של מרץ ושל בל"ד.

ולגוש הימין, עוד לפני שהתחלנו בכלל, הולכים להישרף כמה מנדטים של וינטרים וחרדים.

אולי בסוף הרב אברג'יל יורה לחסידיו להצביע לבן גביר (הם מאוד מקורבים), אבל עדיין המצב לא טוב. הכל תלוי בהעלאת שיעורי ההצבעה במעוזי הימין.

הפוך, הם לא באו כדי להיכנסארץ השוקולד

אלא כדי להביע תמיכה.

חשבתי שהוא הצטרף כשריוןנקדימון

אתה בעצם אומר שהוא "סתם" התפקד? בשביל האמירה שבזה

ישימו אותו במקום סמלי ברשימה, לא במקום ריאליהסטורי

הוצב במקום 24מרדכי

אם הוא יכנס, לא נצטער...🙃הסטוריאחרונה

נכון, הוא סתם התפקד בשביל האמירהארץ השוקולד

וזה אמירה משמעותית (אומר זאת כאחד שסיכוי סביר שלא אצביע להם עדיין) שמפקד בכיר במילואים במלחמה הנוכחית מביע אמון בסמוטריץ' בהינתן ההישגים וההתנהלות במלחמה.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולד

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

ברוך שובך הביתהשנונימיאחרונה

תיזהר מחרדים, הם יחזירו אותך לאוסטרליה...

זה לא בדיחה.

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

הרעש העצום עם בן זאיד פתח תיבת פנדורהhamedinai

הרעש העצום עם בן זאיד (שהיה או לא היה), פתח תיבת פנדורה אחרת שקצת נשכחה:

בימים שסביב 7 באוקטובר 2023, צייץ עיתונאי "הארץ" ניר גונטז' (@gontarzn) גילוי דרמטי: הוא סיפר כי מתוקף קשריו ברצועת עזה, הוא זיהה לפני ה-7 באוקטובר שצמרת חמאס ירדה מתחת לאדמה באופן מסונכרן ושקט. גונטז' פנה מיוזמתו לאחד מגופי הביטחון, התריע שזה סופר חריג וזעק ש"משהו קורה שם".

אם המידע על בן זאיד מעורר סערה, הידיעה הזו בוערת פי כמה - כי כאן לא מדובר בהערכה כללית, אלא במידע שטח מדויק בזמן אמת שהונח ישירות בידיים של גורמי הביטחון בישראל.

והשאלות הקשות חייבות להישאל:

* מי הם "אחד מגופי הביטחון הרלוונטיים" שניר גונטז' העביר להם את המידע הזה בזמן אמת?

* האם שב"כ או אמ"ן התעניינו בכלל? האם מישהו מהם חזר אליו בזמנו לשאול מה הסיפור, מי נעלם ומה הפרטים?

* מה קרה אחרי שפרצה המלחמה? האם לפחות אז, כשהבינו את גודל המחדל, מישהו ניסה לברר איתו מה בדיוק היה שם?

תמליל של הציוץ (תודה לגרוק):

:ציוץ 1 (11 באוקטובר 2023, 21:28):

יש לי מקורות בחמאס עזה. אני בקשר רציף עמם. מנטר בעזרתם את שקורה ברצועה בשגרה, ומה שקרה ולא קרה בנוגע לישראלים שמוחזקים אצלם מזה זמן.

לפני פרק זמן, שרלוונטי בעיני לאירוע השבת האחרונה, שמתי לב שצמרת חמאס עזה ירדה אל מתחת האדמה. הצלחתי להבין שמדובר על הצמרת ברחוב, ושהירידה נעשתה באופן מסונכרן ושקט.

ציוץ 2 (המשך):

פניתי לאחד מגופי הביטחון הרלוונטיים לניטור הביטחוני של הרצועה, ואמרתי: "אני מרגיש מחויב להגיד לכם, שמשהו קורה שם, ושצמרת הארגון ירדה מתחת לאדמה". אמרתי שזה סופר חריג בעיני ומעורר תשומת לב מיוחדת.

______

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוג

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

התודעה היהודית שתכריע את האויבNachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).

אולי יעניין אותך