אני מבקשת לשמוע דעתכם על אישה שיוצאת לעבוד ללא צורך כלכלי בבית במשכורת נוספת, אם אפשר לצרף מקורות הלכתיים כלשהם עוד יותר טוב.
בגדול, אני חוזרת בתשובה הרבה שנים נשואה + ילדים. ב"ה בעלי עובד בעבודה טובה ואנחנו מסתדרים טוב מאוד עם המשכורת שלוו עם תנאי העבודה שלו, הוא קובע עיתים רבים לתורה וגם לומד בכולל לעיתים קרובות. עד היום בערך מלידת הבן הראשון נשארתי בבית וגידלתי את הילדים באהבה ובתשומת לב לכל צרכיהם כמה שיכולתי.
לצערי, אני לא מוצאת ומעולם לא מצאתי הגשמה או שמחה בלהיות בבית, בכלל. תפקיד עקרת הבית בשבילי הוא באמת עקר ובכל זאת השתדלתי ליצוק תוכן תורני ולהתחזק מבחינה רוחנית כל השנים האלה וזה מילא לי את החסר.
כרגע המשפחה ממשיכה להתרחב ב"ה ואני עוד צעירה יחסית אבל מאוד מחפשת משהו בשבילי, לתחושת ההגשמה שלי באופן אישי ולא רק בכובע של האמא. לעשות משהו בעולם הזה שבאמת יעזור לאנשים ולא רק בתוך ה4 קירות שלי (למרות שאני באמת מעריכה ומודה להשם על ה4 קירות האלו וכל מה שבתוכם).
יש לי רקע מעשי והשכלתי בתחום הכספים וחשבתי לעבור עוד הכשרה כדי להיות יועצת לכלכת המשפחה וככה ליעץ למשפחות אברכים ובכלל למשפחות תורניות איך להתנהל יותר נכון עם כסף, אולי גם לעזור פה ושם במה שאוכל כספית.
אבל פתאום צצו לי המון שאלות שאין לי עליהן מענה. הרי את כלכלת המשפחה על פי רוב מנהל הגבר בבית, אני לא אשב עם גבר אחר לשיחה וודאי שלא כלקוח לייעוץ. מצד שני אני חוששת שעוד כמה שנים תהיה לי תחושת החמצה ואולי אפילו אגיע לנקודת אל חזור מבחינת היכולת שלי ללמוד משהו חדש וללמד.
מה הקב"ה באמת רוצה מאיתנו הנשים? רק שנשב "באוהל" כל היום? אם יש לי אפשרות לעסוק במשהו אחר ואני לא רוצה להיות מורה או גננת אז זהו? מיציתי את האפשרויות שלי כאישה דתיה?