לא משנה מה קורה לך בגוף, את לא מקולקלת! את גם כשמשהו לא עובד, גם כשיש מערכות משובשות בגוף, זה לא את. זה אפילו לא הגוף שלך. את לא מקולקלת, הגוף שלך לא מקולקל. אולי הוא תקוע, אולי הוא משובש, אולי יש בו משהו שלא עובד... זה נשמע רק הבדל בטרמינולוגיה; אבל זה משמעותי. המילה שאת בוחרת להשתמש בה היא גם העמדה הנפשית שלך.
ואני לגמרי מזדהה אתך עם הקושי בטבילה. גם אני חוויתי קשיים. ברוך ה' אין לי בעיות פוריות רפואיות, אבל היו קשיים מסוגים אחרים בתחום (יותר קושי רגשי-נפשי. וכן, אנחנו בטיפול). אני לגמרי חוויתי את החודשים האלה שאין לי כוח לטבול, שלא בא לי לעבור את הסיוט הזה, לא סובלת את מה שאני צריכה להכריח את הגוף שלי לעשות... שונאת את המקווה, שונאת את הטבילה, בא לי להרביץ לכל הרבניות הצדיקות והמדריכות שאומרות כמה זו מצווה מדהימה ומיוחדת! אז לא, לא תמיד הייתה לי טבילה מדהימה ומיוחדת. לפעמים עשיתי את זה כי זו מצווה ואני חייבת ואף אחד לא שואל אותי.
ואני אשתף אותך בעוד סיפור: פעם טבלתי בראש חודש. כשיצאתי והבלנית איחלה לי חודש טוב, אמרתי לה: "במקווה, כשאומרים 'חודש טוב' זה תרתי משמע". אמרתי את זה כאילו זה משעשע, אבל בפנים הלב שלי נקרע. כי ידעתי שהחודש, לכאורה, לא הולך להיות טוב. כי אנחנו לא במצב להיכנס להיריון, אנחנו בקושי מקיימים יחסים, אין סיכוי. אבל אז, כשהגעתי הביתה, אמרתי לבעלי: החודש הזה הולך להיות חודש טוב. גם אם הוא יהיה טוב צורה אחרת, גם אם לא נגיע למה שאנחנו רוצים להגיע מבחינה רגשית-גופנית. אבל יהיה משהו אחר שיהיה בו טוב.