הנקה...להיות לאם
בנות,

שאלה: מניקה או לא? למה?

ואם כן אז...

מה הדבר שיגרום לכם להפסיק להניק?

או למה להמשיך למרות הקושי?

תעזרו לי לסדר את הראש...
כבר אמא..אנונימי (פותח)
כן,מניקה
למה?-זה הכי טבעי (וגם קשה)...
מה יגרום לי להפסיק-מן הסתם עבודה...לצערי.
שווה להמשיך גם אם קשה.זה ממכר.זה כיף.חויה ככל שהתינוק גדל.וזה הכי טוב לכולם.
בהצלחה.אל תפסיקי להתפלל......

ברור שהנקה, וכמה שיותראדמונית החורש
מה יגרום לי להפסיק? רק סיבה בריאותית כשאין שום פתרון אחר. 

למה? כי זה הדבר הכי טבעי, הכי בריא פיזית ורגשית, הכי נוח, הכי נגיש וזמין, הכי זול ובעיקר הכי מדהים בעולם (אחרי שמתגברים על הקשיים של ההתחלה כמובן...)

כשיש קשיים חשוב לבקש עזרה ותמיכה ולא לנסות להתמודד עם הכל לבד. אבל לא להתייאש!

בהצלחה...
אצלי...טל שחר
מניקה, ממליון סיבות- ככה נבראתי, זה הכי טוב לאהובת ליבי הקטנטונת, זה נח- זמין וחינם, יש לי פיקוח על התכולה
אני מניחה שעבודה באמת יכולה לפחות להמעיט, ואולי אף לבטל הנקה, אבל   הפנטזיה בע"ה שאני לא אפסיק- אלא היא .
ממשיכה למרות הקושי- כדי לנסות להפוך אותו מקושי לזכות- שמתי לב שניתן להשליך  מלא מההנקה- לחיים בכלל- וכך לקבל- את החיים ואת ההנקה. ואולי- כדי לנסות לעמוד באידיאלים שלי.
 אבל- הכלל המנחה- עד שזה לא פוגע בבריאות הנפש של אמא, כבר קרה לי שלא עמדתי באיזה פרץ גדילה ועשיתי החלפות  עם בקבוק לארוחה...

צודקת מאד!!במשפט האחרון..אנונימי (פותח)
הנקהmp4
כל הקודמות כתבו על המעלות , בריאות שא"א לקנות ולתת תחליף  לו , נפשית וכלכלית.
בתי בנותיי הפסקתי כי נכנסתי להריון ועבדתי מלא במקביל אז פשוט הגוף לא יכל לעמוד יותר מידי....

לדעתי כדאי להמשיך ולנסות בקשיים שיש להם פתרון נורמאלי והגיוני. לדוג'יועצת הנקה, מקלחות, תרופות סבתא, משחות וכדו'.

בהצלחה רבה!!!
תזרמי עם הטבע!!

תשובותחילזון 123
מניקה? כן.
למה? כי ככה הגוף שלנו נברא פשוט לתת לילד את מה שצריך. הכל בתאום עם הגוף והרגש והנפש.
לדעתי זה גם הרבה יותר נח להניק ולישון תוך כדי מאשר לקום לשטוף בקבוקים לחמם מים לעקר וכל ההתעסקות עם זה. (וגם יותר זול)...
מה יגרום להפסיק? לא יודעת.
עם הגדול הפסקתי באמצע ההריון כשזה היה כואב ומציק ומעייף מאד והוא מצידו פחות התלהב כנראה מטעם החלב, אז איכשהו ההנקות ירדו יותר ויותר. אבל הוא כבר היה בן קצת יותר משנה.
למה להמשיך? בגלל הבריאות, בגלל כל מה שזה נותן לילד גם נפשית וגם פיזית, וגם בגלל מה שזה נותן לאמא.
שמתי גם לב שיש שלבים שזה מתחיל להיות מעצבן\מציק\קשה וכו' ואחרי שעוברים את המשוכה והמינון מסתדר מחדש אז זה נהיה כיף לכל הצדדים.

בכל מקרה לדעתי זה דבר ממש ממש אישי ותלוי במלא דברים, ההחלטה צריכה להתאים לתינוק\ילד אבל כמובן גם לאמא, ולהרגשה שלה.
מניקה בשמחהאמאקנגורו
מעניקה בשמחה.
ה' עושה נפלאות.
בורא לי תינוק עם המזון שלו קומפלט.
אני פשוט לא מאמינה שיד אדם מסוגלת ליצור משהו מושלם כמו המזון שה' מספק לתינוק שלי בילד אין.
ברור שאם מאיזו סיבה יש בעיות אמיתיות ומוכחות, שיועצת הנקה מוסמכת IBCLC אמרה שאי אפשר להניק, אז ב"ה שאיפשר לנו גם את המטרנה...אבל אם אין בעיה כזו, אז למה לא להניק? אפילו מטרנה מכירים בזה שחלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוקך...
ואם אשה חוזרת מהר לעבודה, ואין לה כח לשאוב (בהחלט מבינה. אני אישית לא יודעת אם הייתי שורדת עם שאיבות...מעריצה את השואבות) או שמראש יש בעיה בכמויות החלב, אז עדיף לפחות עד חצי שנה לשלב תמ"ל והנקה, כדי לתת לתינוק את מקסימום ההנקה שאפשר. לא להתייאש, אומרים שאפילו טיפה חלב אם עדיף מכלום. (רצוי כמובן להתייעץ עם יועצת הנקה על אופן השילוב הרצוי על מנת שההנקה לא תיפגע)

מה יגרום לי להפסיק?
בטח לא הקושי הראשוני. אצל בכורתי היו לי חודשיים סיוטיים ואח"כ שנה נהדרת.
אצל הבאים ב"ה הלך בקלות.
הדבר היחיד שגרם לי אצל בנותי להפסיק להניק בגיל שנה-שנה ורבע זה הלחץ שלי להיכנס שוב להריון. (אני כבר בת 31 ויש לי 'רק' 3 ילדים...) אני מקוה שיום אחד תהיה לי הנחת הנדרשת להניק עד גיל שנתיים...אבל שנה זה המינימום מבחינתי.

למה להמשיך למרות הקושי?-
כי הנקה, כאמור, זה הכי טוב וטבעי לתינוק. כפי שכבר אמרתי: התינוק מגיח לעולם ישר עם המזון המתאים לו ביותר, אז למה לא, לפחות, להשתדל לתת לו את מה שה' ייעד לו?
וגם כי בדר"כ (בטח עם ייעוץ ותמיכה טובים)  תוך חודשיים ההנקה מסתדרת והופכת לכיף צרוף.

מה טוב וכיף בהנקה?-
 הנקה זה חיבור נפלא עם התינוק, וכש'מתמקצעים' בה, זה נוח, זמין, קל לתפעול ונשי, אבל אלה לא סיבות להניק, אלא עוד בונוסים על הדרך.
בדיוק הסברתי היום למשהי שילדה ילד רביעי (והניקה את כולם) איך להניק בשכיבה על הצד בלילה...עד היום היא לא ידעה איך...הבוקר היא אמרה לי שזה מדהים....כ"כ נוח...איך לא ידעה קודם...
כיף ללמוד תנוחות-הנקה חדשות. כמו מין ספורט זוגי עם התינוקי...(אני כבר הינקתי אפילו בשכיבה על הגב...אחרי קיסרי)
אני ממש נהנית מההנקה, מהיופי הנשי שמצאתי בה, מהיכולת שלי להעניק בקלות ובשמחה ובאהבה לילדי,
מהיכולת להמשיך את החיבור שביני לבין תינוקי גם אחרי שהתנתק מרחמי, (עם הנקה הניתוק הוא הדרגתי וחם ורך יותר...לי זה נראה טבעי ונכון יותר מאשר כשתינוק רק נפל לעולם וכבר מנותק מאמא לחלוטין.)

בקיצור, אני ממש אוהבת להניק, אפילו יותר מלהיות בהריון...מבחינתי תינוק=הנקה.
כולי תפילה שבע"ה אוכל תמיד להניק את ילדי
 ושלעולם לא אצטרך מסיבה כלשיא, לא עלינו, להמנע מהפלא הגדול הזה.
בהצלחה.

איזה תשובות יפות...יוקטנה
אני כבר 8 שנים או בהריון, או מניקה, או שניהם חולקת את המשאבים שלי לפחות עם עוד אחד, ולפעמים גם עם עם שניים (אחד בבטן, אחד בחוץ). 
עד ההריון האחרון, הגדולים שלי הפסיקו מתישהו מיוזמתם לינוק במהלך ההריון, כנראה בגלל שינוי הטעם. 
בהריון האחרון היתה לי רגישות גבוהה מאוד בזמן ההנקה, עד כדי כך שהיה לי מאוד קשה, ונאלצתי לגמול את הקטנטונת (היא היתה בת שנה ו-9 - היונקת הכי ארוכה שלי עד כה). עדיין, מדי פעם נתתי לה כאילו לינוק, ועד היום היא לפעמים מבקשת, ואני לפעמים נותנת (אבל היא לא באמת יונקת). 
עם כל תינוק היו לי בהתחלה פצעים. בסופו של דבר הסתבר לי שהם נולדים עם לשון קשורה. עם יואבי הקטן נסעתי לניתוק בגיל יומיים, ואחרי שבועיים עוד ניתוק. אני חושבת שעוד ניתוק היה עוזר מאוד, אבל כבר היה "מספיק טוב", אז התעצלנו לסוע שוב. 
תמיד שדמיינתי תינוק, היתה לי תמונה בראש שלי יושבת ומניקה. מאוד הופתעתי מהקושי, אבל זה לא היה מספיק בשביל לוותר. אבל שמעתי על סיפורים מאוד מאוד קשים וכואבים, וגם פגשתי נשים שידעתי שגם אם הקושי שלהן איננו פיזי אלא נפשי, הוא אמיתי וממשי, ולפעמים אפילו יותר מכריע. אני חושבת שבמיוחד נשים שלא ינקו, מתקשות להניק. אבל כמובן, אין כללים בדברים האלה. 
השאלה היא לא "למה להניק", כי כיום כולם יודעים שהנקה עדיפה על תחליפים (גם אם רוב האנשים לא יודעים עד כמה היא עדיפה). כמו אדם מעשן, שברור לו עד כמה המעשה שלו מסוכן ומזיק, אבל לא מצליח ליהגמל, כך יש נשים שיודעות עד כמה הנקה עדיפה על תחליפים, אבל אינן מצליחות להניק. זה הרבה פעמים לא עניין של מודעות, ולא עניין פיזי, אלא קושי נפשי מאוד גדול. לפעמים מצליחים להתמודד, לפעמים זה לוקח קצת זמן, לפעמים מצליחים להתגבר לא עם הילד ראשון אלא בשני או בשלישי, ולפעמים זה פשוט לא מסתדר, אבל בע"ה בדור הבא תהיה הצלחה גדולה יותר. 
מניקה- סיבוב שניאמא מסורה
את הגדול הנקתי עד גיל שנה ומה שגרם לי להפסיק היה הריון נוסף.
אם לא הריון, אז נראה לי שאניק עד גיל שנה וחצי -שנתיים תלוי אם ימאס לי עד אז או לא ותלוי אם היונק ירצה
וכשאני בעבודה - שואבת.

למה? אני המקור ויכולה להעניק להם את האוכל הכי טוב, הכי מזין, הכי בריא. זמין בכל מקום ובכל זמן, אף פעם לא נגמר
בנוסף, ידוע הפתגם- "יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק". הפתגם כ"כ נכון, ההנקה ממכרת ומחזקת את הקשר בין האמא לתינוק.
חוץ מאוכל ההנקה נותנת לתינוק קירבה גופנית ממש שמרגיעה אותו, ומי שאומר שאפשר גם בלי הנקה זה נכון, אבל א"א להשוות כרבול עם הידיים בלבד לבין כרבול  עם חיבור, החיבור לאמא מזכיר להם מעט את הביטחון שהיה להם ברחם.

למה להמשיך למרות הקושי?
גם אם קשה בהתחלה, בהמשך הכל מסתדר וההנקה הופכת לחלק מהשיגרה.
נסו לדמיין תינוק שאוכל מבקבוק. השעה 3:00 לפנות בוקר, התינוק מתעורר רוצה לאכול הדבר היחיד שאת רוצה לעשות זה לישון ובמקום זה את צריכה לקום, לחמם מים, להכין בקבוק, להאכיל, לשטוף את הבקבוק שיהיה מוכן לארוחה הבאה, להשכיב.
או תינוק יונק. השעה 3:00 לפנות בוקר, התינוק מתעורר, את לוקחת אותו למיטה שלך, מניקה בשכיבה יכולה לישון תוך כדי (תוך שמירה על סביבה בטיחותית שלא יפול מהמיטה).

אני יודעת שיהיו כאלה שיחלקו עלי בעניין השינה, אני מרגישה שככה זה נכון אצלי. אצל הגדול קמתי כל לילה, הנקתי בישיבה החזרתי אותו למיטה ואז חזרתי לישון. הייתי משלימה שעות שינה במשך היום. התחלתי לעבוד כשהוא כבר ישן לילה אז לא הייתה לי בעיה של עירנות במשך היום.
אחרי הלידה השניה, הייתי נכנסת למיטה מחוסלת אחרי טיפול בשניים קטנים (ובעלי עזר ועוזר במקסימום שהוא יכול) לא הייתי מסוגלת להשאר רגע ערה בזמן ההנקה ואם בכל זאת הייתי מחריכה את עצמי להישאר ערה, לילדים לא הייתה אמא מתפקדת בבוקר.

כמובן שאם יש קשיים בתחילת ההנקה יש לפנות ליועצת שתדריך

בהצלחה רבה
הנקה למה?חמסה עלינו
כי זה שם. מהרגע שהתינוק יוצא מהרחם הוא יונק ולי יש חלב. מדהים הא? פשוט פלא הבריאה. לפי המינון, הטמפ' והכל.

אצלי ב"ה עם שני הילדים היה חלב בשפע. (עוד בהריון סבלתי מנזילות) לא היו לי קשיים בהתחלה להתגבר עליהם והעניין ב"ה זרם בקלות הילדים אכלו מייד  כשהיו רעבים בלי לחמם בקבוקים/ לשטוף וכו'. וזה גם פתרון זול (בהנחה שהפרה לא אוכלת כ"כ הרבה כדי להניק...)
הנקתי כל אחד מהם עד גיל שנה וחודשיים- שלושה כשהרגשתי שהגיע הזמן שזהו מתחיל להמאס ולא כיף (וגם כשהתחילו להרים לי את החולצה כשהיו בוכים..)
עם הקטנה שאבתי אבל כן לפעמים כשהיה קשה היתה אוכלת מנה מטרנה במקום (משו כמו  פעמיים בשבוע) כי באיזשהוא שלב נהיתה לי וואחד דלקת ורציתי להמשיך להניק אבל וויתרתי על מנת שאיבה לארוחת אחה"צ.
מאחלת לעצמי המשך הצלחה בהנקה גם עם הבאים בתור
להניק- להעניקאמא ל-5
את שלושת בניי הראשונים לא הצלחתי להניק .
הראשון שלושה שבועות ינק עם תחליף חלב. השני והשלישי בבי"ח וזהו.
לא הייתי אנטי מההתחלה, דווקא רציתי. אבל, כמו שקודמותיי ציינו זה עניין רגשי, הישיבה וההיצמדות, התלות היו קשים לי. כנראה גם שלא ידעתי להעריך מספיק את ההנקה.
אני לא זוכרת דמות מניקה בילדותי, אימי לא הניקה אותי ולא את אחיי (רק את הבכור- 3 ח'). הסביבה צריכה לעודד. הייתי לחוצה על הבית הנקיון. 
זה קשור גם לגיל- הייתי בת 22 כשילדתי את בני הראשון ולא הייתי פנויה לזה, כנראה עסוקה בעצמי.
כשרציתי להניק- סבלתי מפצעים וגודש ומיד ייבשתי- חשבתי שזה כך לנצח.

חברה אמרה לי בהריוני הרביעי- את צריכה לחשוב מדוע את לא יכולה להעניק ולהניק.
ת'אמת, נפגעתי. אבל זה רק משום שרציתי ולא הצלחתי.
ואז הגיעה הבת הנסיכה שלי.
בגיל 6 ימים רצתי איתה בדחיפות עם גודש נוראי ליועצת הנקה בטיפת-חלב והיא שחררה לי את הגודש, הראתה לי תנוחות הנקה, הביאה לי משחה מקלה לפצעים.
וראו זה פלא - אני מניקה- ללא תוספת עד גיל שנה. הייתי כל-כך מאושרת, מטיילת איתה במנשא הטבעי , מניקה ומניקה , גם בטיולים היא עשתה איתנו מסלול במנשא- על בעלי- בקיצור זה גרם לחיבור הכי טבעי שיכול להיות.
התקרבתי לבת שלי, היא פשוט כ"כ נהנתה וגם אני.
את ההריון החמישי תכננתי רק כי רציתי תינוק ורציתי להניק אותו.
ושוב היה קושי ביום הרביעי אבל עברנו אותו.
אסור לפספס את זה לאמא ולתינוק 

עוד חודש אחזור לעבודה- נראה מה יהיה .
תודה על כל התגובות.להיות לאם
אבל- אין פה מישהי אחרת? שהפסיקה להניק כי...
חברה שלי הפסיקה כיטל שחר
סבלה מגודש הרבה, בטיפת חלב הלחיצו אותה שהילד לא עולה במשקל, וככה היא הפסיקה בחודש וחצי, אני חושבת שהיא עשתה צעד נכון, כי היא לא הייתה רגועה, דאגה מאוד כל הזמן, והמעבר לבקבוק- גם תחושת השליטה במצב גדלה, וגם התינוק גדל- וכך היא יכלה להתפנות להיות אמא נפלאה ונינוחה, ולא חרדתית.
כמעט ולא כי..בוזי נוזי
ילדי הראשון ירד במשקל בצורה מאוד מפחידה במהלך ה10 ימים הראשונים. גילינו שנגוף שלי פשוט לא ייצר מספיק חלב.עם כל התוכניות של ה-24 שעות, והחילבה, והמנוחה וכל השאר, פשוט לא היה לקטנצ'יק אוכל והוא היה רעב עד כדי סכנה. אז הוא קיבל בקבוקים, למרות הלחץ החברתי המעיק באמת, ש"למה את לא מניקה, עצלנית וכו'.
בכל זאת כדאי ילד בריא ושלם שותה מטרנה ולא תינוק יונק שסובל מתת תזונה מסוכנת!
בשני אמרתי- אני לא מתייאשת ולא נשברת, הלכתי שלושה ימיםאחרי הלידה באוטובוס עם התינוק, ליועצת הנקה, ישבתי שם שעות, והשתדלתי להאמין שבע"ה הפעם זה ילך, גם הפעם זה לא הלך כשגילית שבועיים אחרי הלידה, שהוא הרבה יותר רזה (יותר מ10% ) ממה שהוא נולד. שוב, הלכתי ליועצת הנקה, הפעם מטעם ללהלצה (שהם באמת נהדרים), ושוב, התמלאתץי תקווה ושוב, זה לא הספיק , אבל במשך שלושה חודשים המשכתי להעניק לו מה שבכ"ז היה לי ואח"כ הוא קיבל בקבוק.
בשלישי, אמרתי מהתחלה- אני לא רוצה תינוק אומלל, שבוכה ובכוה כי הוא רעב, אז כשגיליתי סימני רעב ראשןונים הוספתי לו מטרנה. וגם אותו הנקתי בתחילת הארוחה, ואח"כ הוא שתה מטרנה.
והוא התינוק הכי רגוע שהיה לי. (אחרי הברית לדוגמא הוא היה כ"כ רגוע בהשוואה לאחים שלו)
ומה אגיד לכן- ההשתדלות בידי- ההצלחה בידי ה'.
אי אשפר להילחם , ככה ה' ברא אותי ואני מקבלת את רצונו (למרות כל הדמעות ששפכתי על זה.)
בהצלחה לכולן בכל.
הנקתיveredd
די הרבה זמן, יחסית, והתחלתי לתת לו גם בקבוק רק בגיל חצי שנה, ששאיבה מלאה כבר הרגה אותי.
בכל מקרה, עדיף להניק- עד שזה בא על חשבון בריאותה של האמא. זו דעתי.
לי אישית היה קשה בהתחלה, היו לי חתכים מחרידים על הפטמות, ובכיתי כמעט כל פעם שהנקתי. אבל עודדו אותי ואמרו שזה עובר, ובאמת לאט לאט הכאב פחת, ואחרי חודש כבר נהייתי מומחית, בכל תנוחה, בלי שום כאב...
ההתחלה נראה לי הרבה פעמים קשה- אבל זה שווה את זה! אחר כך יוצאות שיניים- ולפעמים רק זה מה שעוזר להרגיע (יש אנדורפינים בחלב שמשככים כאבים) גם כשחולים- זה מצויין. יש לך תמיד אוכל מוכן, רק צרך לשלוף!
וואי מענייןשמחה תמיד
מניקה כי זה ממש כיף ואפילו ממכר הכי בריא, חסכוני משמח,חשבתי על זה לפני כמה זמן אם זה מודה אבל גם אם כן היא טובה... אני מוצאת שזה מאוד טבעי אם ה' נותן לנו את השפ הזה אז למה לא להשתמש בו...?
הדבר שיגרום לי להפסיק זה הריון הבא בעז"ה לא יודעת אם אהיה מסוגלת להניק וליהיות בהריון  מקוה אולי.. בהתחלה אחרי הלידה הייתי סובלת מסתימות זה נורא ואיום היה לי עודף חלב ולא הייתי משתלטת ובצד אחד כנראה שיש לי צינורית דקה וכל יומיים שלושה היה נסתם ולא יוצא חלב זה נורא מלחיץ כי בשלב מסויים נגמר החלב גם בצד השני.. אחרי יועצות הנקה רבות וד"ר מירה מאודים אם מישהי מכירה התאזנתי אחרי שלושה חודשים ...שלושה חודשים סבלתי והתחננתי לה' שיעזור לי . יום אחד התעצבנתי ולחצתי על הצינורית -כלומר איפה שהסתימה בצורה אגרסיבית ביותר -השתחרר וב"ה מאז אין סתימות בלי עין הרע ואני מרגישה גאה כ"כ שאני מניקה ובסבלנות זה מצריך המון סבלנות במיוחד שיוצאות השיניים היא נושכת אותי ואני אומרת לקטנה בצחוק-"הלו הפיטמה עוד מעט הושרת יש לי עוד ילדים להניק"..זה נותן לי גאווה שאני יכולה מסוגלת לתת ולהעניק בלי סוף

לסיכום -אם את שואלת כנראה שאת במשבר לא?למה עשית את הסקר הקטן הזה?
אז ככה...להיות לאם
א- אני חוזרת עוד מעט ללימודים (רח' חשוון) ואני לא יודעת עד כמה יהיה לי כח לשאוב 4 ימים מלאים מהבוקר עד הערב...

ב- קשה לי לשאוב! כואב, מציק, ולא יוצא מספיק.

ג- אין לי מספיק חלב, וגם ככה אני מתמודדת כל יום בלנסות שלבן שלי יהיה מספיק חלב ויהיה שבע. אז קל וחומר עם שאיבה שאומרים שיש פחות מהנקה.

טוב, זה לא שאני לא יודעת שחשוב וטוב. וגם לי כייף להניק אבל זה התמודדות לא קלה ולכן קשה לי לקחת את זה בתור כי ככה ה' ברא אותי, אלא חשוב לי להרגיש שאני עושה את המקסימום לילד שלי אבל עדיין לא על חשבון הבריאות שלי.

חוץ מזה שתמיד אני אומרת לבעלי שה' יחליט אם אני אמשיך להניק או לא... (כלומר הריון נוסף...)
קודם כל קבלי ח"ח על ההשתדלותאמאקנגורו
כבר כתבתי שאני מעריצה את השואבות. (אני עובדת מהבית, כך שלא מתמודדת עם הבאסה הזאת. אני מניחה שהשאיבות מוציאות את כל הכיף מההנקה, ונשאר רק האיכות של החלב כשיקול להמשיך...)
נראה לי שלא כדאי להפסיק לגמרי את ההנקה, אלא לשלב.
ולדעתי האישית והלא מומחית, לא חייבים לשאוב אם זה ממש עונש. נראה לי שלתינוק גם חשוב שאמא תהיה שפויה בקצת זמן שהיא איתו...
לתת מטרנה במעון/מטפלת ולהיות שלמה עם זה. וכשאת חוזרת הביתה, להמשיך להניק כאילו לא היתה הפסקה. כך את ממשיכה לתת לבנך את הטוב ביותר, וממשיכה להנות, וההנקה לא הופכת לעול או סיוט.
החלב נוצר לפי דרישה, כך שבימים הראשונים מן הסתם יהיה לך גודש בשעות היום, אז תנסי להוציא ידנית רק עד שזה מקל עלייך, לא יותר כדי שלא ייוצר עוד חלב...ואז בערב ובבוקר תמשיכי להניק כרגיל.
הגוף ילמד מהר מאוד לספק את החלב בשעות שהוא נחוץ, ויפסיק לייצר עודפים בשעות שאין להם דרישה.
זה מה שנראה לי שאני הייתי עושה.
ושוב, כל הכבוד על ההשתדלות. הנקה היא לפעמים מאוד קשה בהתחלה, ואין לי מילים כשאני רואה כמה מאמץ וסבל נשים עוברות בשביל הזכות להניק.
בן כמה התינוק שלך?חילזון 123
זה לא שאת רוצה לא להניק תינוק בן יומיים, כבר הנקת אותו מן הסתם לא מעט ימים. הוא קיבל ממך לא מעט ויטמינים.
ועד חשוון עוד יש לך כמעט חודשיים של הנקה מהנה...
ועוד קצת והוא כבר יאכל מוצקים

חוץ מזה את תמיד יכולה לתת מטרנה בבוקר כשאת בעבודה ולהניק הנקת ערב נעימה כשאת חוזרת ואולי גם פעם בבוקר, זה לא כזה שחור לבן או הכל או כלום.

הכי חשוב זה לטפל ברגשות האשם (קל לכתוב וקשה לבצע...)

בן חמישה חודשיםלהיות לאם
והתחלתי איתו מוצקים כבר כי הוא מאוד מפותח לגילו (ברוך ה') והאחות אמרה לי שהוא שורף הרבה קלוריות -הוא זוחל...

ורצתי לדעת זה באמת אפשרי להניק רק חצי יום?
למה לאחילזון 123אחרונה
נראה לי שלאט לאט הגוף מתרגל להסדר החדש, כמו שכשהילד גדל אז הוא מפסיק לינוק 24 שעות ביממה ויש הפסקות של 5 ואח"כ של 6 שעות וכו'. אין דבר כזה שמפסיקים לינוק בבת אחת וזהו אין חלב בכלל ולא יחזור אף פעם. אפשר גם להניק 5 דקות ביום ועדיין יהיה קצת חלב.
אם הוא אוכל מוצקים אז בגיל 7 חודשים (בחשוון) הוא כבר יוכל לאכול ארוחת עשר וארוחת צהריים טובה ומקסימום ישתה איזה בקבוק לפני השינה של הבוקר או משהו. זה לא אומר ש"הפסקת להניק". ואם בערב תהיי סחוטה ולא יתאים לך אז תחשבי אם לגמול או לא מההנקה הספציפית שאין לך כח אליה.
הענקהנחשונית
שני המתוקים שלי נולדו פגים לפני הזמן. ושניהם היו בפגייה ולא יכלו לינוק, אין להם עדיין את הרפלקס. שאבתי והם קיבלו את זה וגם הרבה סימילאק לפגים, גם בזונדה וגם בבקבוק. ברגע שיכולתי, יומיים אחרי הקיסרי, ניסיתי "להניק". כי זה לא להניק, הם קטנים מדי, אבל אמרו לי לתרגל.

אח"כ התחלתי להניק באמת, אבל אף פעם לא הצלחתי לעבור להנקה מלאה בלי תוספות, כי הם כבר התרגלו לבקבוק וכי הלחיצו אותי בטיפת חלב שהם יורדים במשקל והם פגים ואסור לקחת סיכון. אבל ואולי בגלל זה את שניהם הנקתי שנה, בשילוב הפורמולות. אמרתי: אני אתן להם בחוץ כל מה שלא הספקתי לתת להם בפנים, עוד ברחם.

וזה היה מאוד מאוד קשה. אף פעם לא הצלחתי ללמוד להניק בשכיבה, וגם לא מחוץ לבית עם חיתול עלי. תמיד חייבת את הכורסת הנקה עם הידיות, דרגש וכרית הנקה שירימו לי את הגוף הפצפון הזה עד לשד, ובלי שום בדים מתנפנפים מעלי שמפריעים. חייבת לראות את הפנים שלהם, כי הפנים שלהם כ"כ קטנים ופעם הילד השני, רק יצא מהפגייה ונחנק לי מהשד ובעלי הנשים אותו ברגע האחרון כשהוא כבר היה כחלחל. אז מחוץ לבית זה היה לרוב פורמולה, ואז זה מחזק את הבילבול פטמות, אז הם לא מתאמצים מספיק בהנקה, אז אין מספיק חלב, אז צריך לתת פורמולה, ויש חור בדלי ואוף.

ובלילה רק אני קמתי אליהם כי רק אני שמעתי אותם בוכים, אז מה הטעם להעיר את בעלי, הרי הוא לא יניק ופורמולה אני לא רוצה לתת בבית, ובשכיבה לא הלך כאמור, ורציתי להניק בבית כמה שיותר, כי בחוץ זה בעיקר פורמולה כאמור, אז אין לילה ואין יום יותר 10 חודשים.

ושניהם הפסיקו מעצמם בגיל שנה. הבכור הפסיק כי ה' נתן לי את ההריון של השני וטעם החלב השתנה, והשני כי הייתי חולה וגם אז טעם החלב השתנה והוא לא רצה יותר. הייתי נותנת הרבה כדי להניק מלא בלי בקבוקים והרתחות ופורמולות יקרות ותופסות מקום בתיק ותמיד צריך קומקום צמוד.

אז למה כן להניק בעצם? זה כמו לשאול אשה: אז למה להתחתן? למה ללדת? למה, כי ככה. כי מדי פעם זה כן היה טוב ואז זה כ"כ כ"כ טוב. הרבה פעמים הייתי יושבת שעה ומניקה ושרה ושרה, וקוראת, עד שעצם הזנב כבר כואבת והם נרגעים ונרדמים, ולפעמים גם אני. וזה מסוכן ד"א.
יש עלון, אולי של משרד הבריאות, עם משפט כזה: "הניקי לי חום ואהבה."  וואללה, חותמת.

הלב
כמו הים, כמו לב הים, ליבו של מרקו סוער בו.
הוא יורד לחוף, יורד לחוף, מביט למרחק.
כי אמו שלו שם במרחקים,
והלב, הוא רוצה אל אמא...
כמו בלב, כמו בים, סערות יש, וגם סודות.
מי יגיד לו, מי ידע? הסוד שבלב!
הלאה! אל המרחק, אמא! שם במרחק,
עוד מצפה לו דרך ארוכה,
אל המקום בו אמא מחכה.
מעבר הר וים, הלב מושך לשם,
רוצה לעוף אל אמא, למרחק!

כמוכן כמוני...אמא קטנה
ואי איזה כייף לראות כזו עוצמה של חיזוק בעניין ההנקה הזאת!אכן נחשונית צודקת -זה ממש הענקה..
מה אומר לכן,ילדתיח לפני חודשים והספקתי להכיר את הבת שלי בכל גווני הפליטות/היחנקויות,ולילות לבנים...=]
ב"ה היא כלכך גדלה והכל נראה שונה וטוב.
בהתחלה היה לי כוווואאאבב!!!חשבתי שאני מתחרפנת,מה גם שזה גורם לקווץ את הרחם...עוד כאב מעצבן..
בביה"ח אמרו לי שזה לא מספיק מה שהיא אוכלת כי היא לא עשתה "צואה"...ולכן היה לה גם צהבת..אז הבאתי לה בקבוק..ומשם התחילה לנו ההרפתקאה..היא אכלה אותו בשמחה כזאת,והקיאה את הכל שניה אחרי...הלכתי לתינוקיה מיד ואמרו לי שזה כנראה יותר מידי בשבילה....מצחיקים ,לומשנה ...הקטע שמאז היא ינקה בהתלהבות ולרוב היתה משפריצה את הכל בחזרה החוצה באותה מהירות...ואז כל הנקה היתה לוקחת שעתיים עד להנקה הבאה בתור ככה ברצף כל היום...אמנם זה הי יותר קורה בהנקות של הערב.אמרו לי שלא לדאוג זה לא ריפלוקס כי היא עלתה ב"ה במשקל,היא שמנמנה כ"כ שזה מצחיק..פשוט היא ואהבת לאכול..עכשיו זה כבר ב"ה  הרבה פחות .היא מקיאה לי ככה רק אולי פעם בשבוע,אפשר לומר שזה בזכות העצות מהאחות,אני מניקה חצי בשכיבה...כדי שהזרם יהיה יותר חלש,וגם מחזיקה אותה אחרי ההנקה 10 דק' ישר..
על בקבוק אין מה לדבר,למרות שגם זה משתפר אבל 5 מציצות ומוציאה מהפה...ואז נחנקת...
מזל שבנתים אני איתה בבית..אני לא יודעת מה יקרה כשאצא לעבוד..
יעזור ה',זה ממש חוויה...והכי כייף שעכשיו היא התחילה לחייך לי ולדבר איתי תוך כדי ההנקה..זה ממש משעשע...
בהצלחה לכל המניקות,והשואבות וכו'....
ישר כוח!!
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלooאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה

אולי יעניין אותך