בעקבותאוי טאטע!
השרשור של הפי להסתעפויותיו
שאלה שמעניינת אותי לבנות שמחפשות בחורים מישיבות גבוהות או מהסדר חזקות ורציניות שמתכננים להיות אברכים להרבה זמן ושהתורה היא חייהם (כי הם חיינו) ורוב ככל יומם
מה אתן מצפות מהשיח שלכן עם בעלכם?
בהנחה שמה שמעסיק אותו רוב היום זה התורה שהוא לומד, ומן הסתם אתן פחות רוצות להתפלפל איתו בלומדעס
עברתי פה במקרה ואני אברכית..מנגינת ליבי

אברכית אבל של אחת הישיבות הכי רציניות במגזר,לא אגיד את שמה כדי לא להיחשף.

חששתי מהנושא כל זמן הפגישות ותכלס יכולה להגיד שמדברים על ה כ ל!!

וזה לא קשר לכמה בעלי רציני בלימוד התורה שלו, ברור שזה משפיע על הבית ויש לנו לימוד משותף מידי פעם.

אני לא החברותא של בעלי, אלא חברה שלו!

מתוך כך באמת שיש דיבור על כל נושא שרק עולה מפוליטיקה וביולוגיה מולקולרית ועד לחדשות החמות במגזר..

"אברכית של אחת הישיבות הכי רציניות במגזר"ה' אלוקינו

נו? ומה זה אומר ? אמור לתת "תעודת כשרות" ללימוד של כולם ? 
ואם בעלך היה לומד חזק אבל בישיבה שלא "נחשבת" מה אז  ?
"סתם כי הכל סטיגמות , וישיבה לא אומרת כלום על אף אחד....
אבל ישר כחכם !!

וואי אני איתך..לעבדך באמת!
לא חברותא של בעלך אבל חברה שלותהילים קיט צז
מדוע שתי הנקודות הללו מוצגות כסתירה?
האם אין מציאות כזו שהבעל מספיק רחב אופקים, בעל נפש אצילית ומידות מתוקנות כדי שאשתו תוכל להיות גם החברותא שלך וגם החברה שלו?
למה להצטמצם למקום שזה או זה או זה.
אני חושבת שאנשים בעלי נפש מורכבת וגדולה דיו, מסוגלים ללמוד ביחד, בעיון, בעמקות, ממקום נקי שאוהב למדנות וסוגיות מורכבות, ויחד עם זאת, לבנות קומה של חברות. מסכימה שזה נדיר, אבל צריך להבין שיש נשמות שלא מסתפקות בלהיות או חברותא או חברה, וממש חייבות שיהיה גם וגם.
מוסיפה בתור אברכית לשעברחדשה ישנה
שכשיצאתי עם בעלי הוא היה עמוק עמוק בתוך הישיבה... והוא היה מלא פעמים מכניס דיבורים על תורה, מושגים שלא הכרתי והתנהגויות ביינישיות שכאלה...
זה די הפריע לי אבל ראיתי השתדלתי לא לעשות מזה עניין. כי זה העיסוק שלו בחיים. כמובן שדיברנו על הכל בכל מכל כל. אבל זה שמדברים לפעמים ביינישיות , לא לקחת קשה, לפעמים זה מהרגיל ולא להתבייש להעיר בעדינות.
אישה היא לא חברותא
אישה היא לא חברותא?תהילים קיט צז
עבר עריכה על ידי תהילים קיט צז בתאריך כ"א בכסלו תש"פ 12:52
אני לא מבינה את האמירה הזו.
למה להצטמצם לססמאות.
יש נשים שבפשטות נהנות משיח ביינישי שלך כן מפריע כדבריך.
ואם אותן זה מחייה, למה לחנוק את נפשן ולאלץ אותן להיות באיזה פס ייצור כזה שמתכנס לאמירה של 'אישה היא לא חברותא'
אולי צריך להפסיק לפחד ולגלות כוחות נפש אמיתיים כדי לראות שיש נשים שבהחלט יכולות להיות חברותא, ויחד עם זאת להציע קשר רגשי, פשוט ומעמיק. את צריכה לפגוש נשים למדניות שיודעות לעסוק בלימוד תורה ובסברות מעמיקות וזה לא נופל ולא ממעיט לרגע מהיכולת שלהן להיות רגישות, עדינות, לא פמניסטיות, וכן בעלות ייראת שמיים אמיתית.
זה שלך זה לא התאים, ולא אהבת את זה, עדיין לא מאפשר לצאת בהצהרה, שאישה לא חברותא. נא לא להכליל. כי עבורי, כל רצוני הוא שיח תורני עם מי שיהיה בעלי, והאמירה שלך ממש מחלישה את הכמיהה שלי לכך.
זה לא סיסמא.חדשה ישנה
מדברת מניסיון אישי, מי שטוב לה ללמוד בישיבה גבוהה, וזו הרמה שלה, אשריה.
כן יצא לי הרבה פעמים ללמוד משהו עם בעלי. לשבת איתו ל'חברותא'. היה נחמד, לא אומרת שלא. זה יפה מאוד ללמוד יחד איזשהו ספר.

העניין הוא שאני מדברת על חברותא שלומדים יחד גמרא עיון למשל, זה לא מתאים לנפש האישה תכף יבואו כל הפמיניסטיות ויצקצקו . אני רוצה לראות את האישה שלומדת ברמה של בייניש שמתעסק בתורה יומם ולילה במשך 10 שנים. ייכול להיות שיש כאלו, אבל בודדות.
קשר של בעל ואישה יכול להיות תורני ועמוק גם בלי להיות חברותא כל יום.
אולי לא הייתי ברורה מה הפריע לי כשייצאנו , אתן דוגמא- אמרתי משהו בצחוק, אני אפילו לא זוכרת מה , עברו שנים... והוא התחיל לדון אם זה נכון הלכתית או לא..ואני כזה -רק צחקתי...
מבינה את העקרון? צריך שיהיה קשר לא רק של שכל ולמידה כמו עם חברותא , אלא קשר גם רגשי, קשר של צחוק , של חברתי.... חברותא זה רק ללמוד. בנאדם יכול להיות חברותא גם כן מישהו שהוא לא ממש חבר שלו..
אם היית יודעת איך מדברים ומתנהגים עם חברותאאניוהוא
אז גם היית אומרת ש'אשה זה לא חברותא'.
מה ההבדל בין אברך רציני למתכנת שמתכנן לעבוד בזה כל החייםאנונימי פלוס

לעניין שדיברת עליו?

כל אחד והעיסוק שלו, בין בקודש, בין בחול.. והוא נשאר בנאדם שיש לו תחומי עניין ונושאי שיחה.

גם אברך.

לא כל מתמטיקאיאוי טאטע!
הוא משולש
ולא לכל מתכנת יש וירוסים ומחלות
אבל אברך רציני הוא כן יותר קרוב ל-ד' וזה כן אמור להשפיע על החיים שלו ולהיות החיים שלו
מסכים לגמריאנונימי פלוס

אבל הוא נשאר... בנאדם.

ולכל בנאדם יש תחומי עניין ונושאי שיחה מעבר לעיסוק המרכזי שהוא עוסק בו.

אוליאוי טאטע!
יש המון שחולקים עליך
רק שתדע
מי חולק עלי?אנונימי פלוס

אתה חולק עלי?

אתה רואה סברה משמעותית לצד השני?

אתה לא חושב שזה מסתכם בסטיגמות?

אני מהאו"םאוי טאטע!
החזון איש למשל
"ואמנם האיש הזוכה לידיעת התורה הוא הולך בין אנשים ונדמה כבן האדם אבל באמת הוא מלאך הדר עם בני תמותה וחי חיי אצילות ומרומם על כל תהילה"
לדוגמה...
יש עוד ויש כמובן גם שחולקים, ומעניין אותי לדעת מה חושבות בנות שרוצות להתחתן עם כאלו

לא הבנתי מה שאלת "שזה מסתכם בסטיגמות"?

(קצת לא אהבתי את הסגנון ביטוי שלך)
יש בחינה ויש בחינהאנונימי פלוס

אפשר להסכים עם מילות החזון איש בכל מילה בהבנה יותר מעמיקה לענ"ד. הייתי בטוח שאור החיים הקדוש כותב את זה...

מודה ששיש תפיסה יותר 'חרדית' שאני פחות מושפע ממנה.

שהכל ת'ירה ת'ירה ת'ירה... כל דיבור אחר הוא בגדר ביטול תורה ושיחה בטלה...

אב לא משנה איזה ציטוט תביא מאיזה ספר, בסופו של דבר העובדה שבנאדם יכול להיות גם בעל תחומי עניין ונושאי שיחה אחרים מאשר סדר בוקר בישיבה זאת עובדה אנושית שלא תלויה בשאלה 'מה האידיאל?'

זה לא בגללאוי טאטע!
ביטול תורה
פשוט בדרגה כזאת זה פשוט לא מעניין/שייך
ואיך אפשר להבין בהבנה יותר מעמיקה?

ולכן לא שאלתי על כל סתם בייניש שלומד סדר בוקר בישיבה, אלא על כאלה שהתורה היא חיהם ורוב ככל עיסוקם ומתכננים להמשיך לשקוד עליה עוד הרבה, ולהקריב בשביל זה הרבה, כמה כאלה אתה מכיר שאתה יכול לקבוע שזה העובדה?
הגיוני שאתה צודק אבל למה אתה כ"כ בטוח?
אנסה להסביר את נקודת האמת שבדבריךאנונימי פלוס

ומתוך כך אולי גם תבין אותי.

אפשר מאוד לראות בתורה כדבר שהוא על אנושי ולכן במידה מסויימת סותר את האנושיות.

ויכול להיות שזה נכון קורה בשלבי ביינים כאלה ואחרים.

אדם ששוקע בתורה (אברך) משלם מחיר לא פשוט.

עצם העובדה הכי פשוטה שהוא לא עובד לפרנסתו.

כמו שאתה רואה שת"ח גדולים עסוקים בתורה ועד כמה היא מחייה אותם ומעניינת אותם.

כך אתה רואה עד ככל שהתורה יותר משפיעה עליהם ככה הם מאוד אנושיים.

תלמיד אחד סיפר לי על ראש ישיבה גדול שאחרי תלמיד חוזר מהפסקה מפסיכומטרי הוא מעביר איתו חוויות על זה.

אם אתה חי בציבור הדתי לאומי בהוויתו אתה גם חי בכל הפתיחות שלו לעולם שמחוץ אליו.

ת"ח שחי בהוויה כזאתי אז הוא כזה.

גם אם ת"ח עסוק בעיקר בלימוד והרבצת תורה הוא יכול להיות עשיר בעוד תחומים וזה לא סותר כהוא זה.

גדולי ישראל לאורך הדורות היו בעלי רקע עשיר בנושאים שונים.

מישהי שלא רוצה לדבר שיחה בטלה תתאים למישהו שגם בדר"כ לא מדבר אותה..

אוקיאוי טאטע!
יש ת"ח כמו שאתה מתאר ויש גם כאלו שלא... הרב אלישיב אם זכרוני לא מטעה אותי הקדיש מעט מאוד זמן לשאלות הלכתיות וכ"ש לסתם קבלת קהל
אבל זה ממש לא משנה
גם לשיטתך שיש שלב כזה וגם אם לא
אני שואל בנות שמתכננות להתחתן עם אחד כזה מה הציפיות שלהם?
זה שאלה שלא קשורה למציאות האובייקטיבית של היחס של ת"ח לעולם ולחיים או איך שלא תגדיר את זה

מה שהגבתי לך זה סתם כי עיצבן אותי ההחלטיות, לא באתי לחלוק אני חושב ששתי הצדדים אמיתיים
אבל למעשה זה לא רלוונטי לשאלה של השרשור
עצם השאלה שלךאנונימי פלוס

בנויה על הנחת יסוד שזה מתנגש

רק היה חשוב להראות שהיא לא הכרחית בכלל,

גם אם יש צפייה לחיות את התורה שהוא לומד.

לפי דעתי, היא גם לא נכונה.

שזה עלול להתנגשאוי טאטע!
או שאנשים יכולים לחשוב שזה יתנגש
חייבת להגיב, נשמע שאתה לא מכיר מקרוב אברכיםיושר בן אמת

ההבדל בין עיסוק בקודש לבין עיסוק בחול הוא תהומי, לא בר השוואה בכלל.

מתכנת לדוגמא, שנהנה מעבודתו, יכול לתת ביטוי לעוד תחביבים.

אבל אדם העוסק בתורה מתוך רצון ונהנה מכך, כל תחביב גשמי הוא טפל ליד זה.

אתה תראה אותו פחות מתענין בדברים אחרים. לא מתוך צמצום אלא מתוך הכרה בהנאה גדולה יותר ממה שהתעסקות בתחביבים מציעה. הנאה רוחנית.

לכן השאלה בעיני לגיטימית, אדם שתחומי הענין שלו שונים כ"כ, האם יענין אותו בכלל נושאי השיחה המקובלים. 

אדם כ"כ עמוק שאתה מדבר עליואנונימי פלוס

יבין שהעיקר זה לא הפלפולי תורה שיש בש"ס. אלא האמונה שעומדת מאחוריהם על ידי העיסוק בהם.

לכן, גם אישה, שאינה חריפה בש"ס ופוסקים, תהיה בעלת שיח תורני עמוק שיש לו שיתוף עם הגבר.

(ומן הסתם גם תרצה להבין קצת בהלכה).

מסכימה, אבל זה שונה מהטענה הראשונהלהשתמח
שזה כמו מתכנת
גם אם עבודת ה' תופסת את כל העיסוקים האחריםחפצה לרצות

עדיין זה לא סותר את העיסוקים האחרים. 

הסיבה שה' שם אותנו בעולם זה כדי שנעבוד אותו דווקא מתוכו,

לא כדי שנפרוש ונבטל אותו.

תתקל בבעיה הזאת לא רק עם אשתך.

עבד ה' לא אמור להיות מנותק מהעולם. להפך,

ככל שיותר קרובים לד' מחוברים יותר ויתור למהות העולם

(כמו שלמה המלך שהכיר אפילו את שפת החיות)

הדיבור של עבודת ה' לא סותר את העולם, הוא הנשמה של העולם,הוא התכלית

לכן זה אמור להתחבר ולא לסתור

גם את התורה שלומדים מיישמים בעולם גשמי

לא הבנתי.חפצה לרצות

איך תורה מתקיימת אם לא ביישומה?

(ברור לי שכמו שאני רוצה בעל תלמיד חכם אני רוצה בעל שמקיים מצוות)

מה שבאתי לומראוי טאטע!
שאני לא שואל פה שאלה תיאורטית על היחס בין לימוד התורה והחיים
אלא שאלה לבנות שרוצות להתחתן עם אברכים רציניים לטווח ארוך מה הם מצפות?

כלומר לענות שזה לא סותר זה לא תשובה
אלא אם את כזאת אז את יכולה לענות שאת מצפה שהלימוד שלו לא יסתור שיח פתוח וכייפי וזורם
סבבהחפצה לרצות

אז אני מצפה שהלימוד שלו לא יסתור שיח פתוח וכייפי וזורםחיוך

תודהאוי טאטע!
חייב לציין שניסוח מדהים לתשובה⁦

מסכים ממש!והוא ישמיענו
ככה שמעתי שהרצי''ה היה מפרש את דברי חז''ל על ''קדוש- לעולם קיים'', שככל שהאדם מתקרב לבורא ומתקדש כך הוא מתקרב גם יותר אל העולם פועל בו וחי אותו..
זאת באמת שאלה מאתגרת כי "מה אהבתי תורתך כל היום היאחסדי הים
שיחתי".

אני לא תלמיד חכם או אברך, אבל יש לי נטייה חזקה להתעסק ברוחניות, תורה וחכמה, אז כל שיחה שלי בסוף הולכת לכיוון הזה.
כשזה לא הולך לכיוון אני מרגיש לא נוח כאילו השיחה מאולצת.

נקווה שאשתי גם תתעניין בדברים האלו.
סוף סוף.תהילים קיט צז
חייבת לציין שמרבית הבחורים המעמיקים, נרתעים מבחורות שחשקה נפשן בתורה. ישנן נפשות מסויימות שבאמת חפצות שזה יהיה השיח שלהן עם הבעל שלהן. ולא ברור מדוע מוצגת בשרשור הזה חלוקה כ"כ דיכוטומית. שהרי ודאי שהבעל יכול לעסוק עם אשתו בלמדנות, אם היא מסוגלת לכך וחפצה בכך. ברגע שיש מצע אמיתי של יראת שמיים, נטול אג'נדות.. ברגע שכל מה שאופף את השיח זה בקשת אמת טהורה, ממיילא אין את החלוקה הזו ואין קושיה בכלל אם האישה חברותא של בעלה או לא. הרי אישה מעמיקה באמת, אוהבת תורה, שרגישה לצרכי הבעל ולצרכי הזוגיות, תוכל גם להגיע לסוגיות למדניות עם בעלה מבלי שהדבר ייצור מתיחות בינהם. וכן הבעל.. אע"פ שממה שראיתי עד היום, מאוד נדיר למצוא בחור עם אישיות שהיא מספיק גדולה ורחבה כדי לא להרגיש מאויים מכך שעיקר השיח של אשתו, הוא ד"ת וחיפוש פנימי, בין אם בלמדנות בעיון ובין אם בשיח פשוט.
מרבית הבחורים מעדיפים אישה שהאתגר מולה בנושא הזה, לא יהיה גדול מידי.. וזהו הפסד גדול, שהרי זוג שמגיע ממקום של ענווה ויודע שמאבקי כוחות הם מחוץ לתחום, רק יכול להרוויח מכך שאשתו תדבר איתו ב"לומדס" או איך שלא קראו לזה כאן.
חחח לא אכפת לי על מה הדיבורהפי
אבל שיבין אותי
ה' דואג לך ורוצה שתהיה לך אהבה ממלאת וייעד לך מישהונאור97
שיבין אותך ותהיו מאושרים.
זה יגיע. אל תדאגי
רוב האברכים שאני מכיר מעורים בעולםנאור97
וממילא הבעיה לא קיימת אצל רוב האברכיות.

יש כאלה שפחות מעורים אבל חיים את הרגש יותר ואז יש באופן טבעי שיחה קולחת.

ויש גם אברכים שפחות מעורים ופחות חיים את הרגש אבל פשוט כיף להם לדבר עם האישה שלהם. עצם השיחה ולא משנה על מה מהנה אותם. הוא אוהב את אשתו ושמח להקשיב לה ולדבר איתה ולעשות לה טוב ויזרום עם הכל.

ויש כאלה ששקועים בתורה נטו ונשים ששמחות שהבעל לומד הרבה תורה והן לא מרגישות צורך לשיחה מרובה ואת החיות הן מקבלות מהילדים. אבל הם מיעוט.
אוי. המשפט האחרון.. אתה מכיר כאלהחדשה ישנה
או שאתה סתם אומר מה שנראה לך?
כי זה פשוט לא נכון.
מכיר. אבל כמו שכתבתי זה מיעוטנאור97
מכיר כי ככה אמרה לך האישה? או כי זה מה שנראה לך?חדשה ישנה
שאין לה צורך בשיחה מרובה עם בעלה כי יש לה את הילדים שנותנים לה חיות?
ה' יעזור.. עצוב מאוד..
ילדים לא צריכים להיות תחליף לזוגיות.
מכיר את הבעל טוב וקצת את האישהנאור97
זה לא עצוב מאוד..
כל זוג והאופי והצרכים שלו. יש יוצאי דופן. היא שמחה ומאושרת שבעלה לומד בשיא ההתמדה. היא אוהבת אותו מאוד. היא יודעת שהוא שם בשבילה לגמרי כשהיא צריכה.

וזה לא שהילדים תחליף לזוגיות. הזוגיות שלהם והאהבה באה לידי ביטוי פחות בצורה של הרבה שיחה אלא באופנים אחרים.

מבין למה זה מפריע לך. אולי זה דומה לזוג שהבעל קצין בכיר בצבא ולא הרבה בבית וגם אין לו הרבה זמן לדבר בטלפון. האישה לא רק מקריבה בשביל האידיאל אלא עצם הידיעה שבעלה עושה דבר טוב ומוסר נפשו גורמת לה לאהוב אותו ולהרגיש קשורה אליו גם בלי הרבה שיחה.
זה נראה לך אידיאלי שזה יהיה הקשר בין איש ואשה?והוא ישמיענו
לא. אבל יש מציאות כזו וכאלה שטוב להם ככהנאור97
ובנוסף לזה, בלי קשר למקרה הספציפי שלו, יש לפעמים אהבות כ"כ חזקות ששם ה"חוקים" יכולים להיות אחרים.
יש הרבה מה לדבר..ד.

האיש צריך להבין את זה, שהוא לא ידבר עם אשתו ב"לומדס"...

יש שיח ערכי, שהוא בוודאי ברמה יותר - ויש גם השוטף, וההתענינות ההדדית, וכו'.

הרי הוא מקיים מצוות. גם מצוות שאינן "למדנות", כמו להקים סוכה, להכין לשבת..

אז גם זה, לשוחח עם אשתו שיח שמקרב את הלבבות, ולהתענין גם בעולמה, זה גם בבחינת חלק ממצוה של בנין הבית.

בכלל, מי שהוא באמת אברך רציני, הרי שגם השיח שלו על ענייני העולם, פחות שטחי. יותר מענין.. גם יותר מתענין.

לגבי הרישא...תהילים קיט צז
לא מבינה מניין הנחרצות שבמשפט הראשון שבדבריך.
זה נכון לגבי הרוב.ד.

רוב הנשים, השיח שלהן עם הבעל לא יהיה בלמדנות על הסוגיא שהוא לומד.

לא שאי אפשר לספר על מה שלומדים, להסביר את הצדדים השונים, זה יכול להיות מענין לחלק מהנשים.

אבל בדרך כלל, מה שהוא קרא, "להתפלפל איתו בלומד'ס", אכן לא יהיה. 

יש באופן טבעי שיח שונה במידה מסוימת בין נשים לגברים - וזה נחמד וטוב ויפה.

הבסיס המשותף, עם מי שמתאימה, רחב בהרבה.

ומי שהיא חורגת מהכלל הזה, וזה טוב לשניהם - למה לא..

מדויק, אבל..תהילים קיט צז
המציאות מראה שהמשפט האחרון לא כ"כ מדוייק.
שהרי עבור מרבית הבחורים, מי שחורגת מהכלל הזה, יוצר עבורם רתיעה מסויימת שלי היא לא ברורה ובעיניי נובעת מחולשה כלשהי.. שאיני מצליחה בדיוק להגדיר אותה ולהבין את מקורה.

ולכן מסתבר שמה שכתבת לגביו "למה לא", זו אכן באמת שאלה שמעסיקה אותי.. ואינה שאלה רטורית בעיניי.
את לא צריכה את מרבית הבחוריםחדשה ישנה
מספיק לך אחד
בטוחה שיש מי שיתאים לו הסגנון הזה של אישה שנהנת מאוד מלימוד תורה, ושמחה בהתפלפלות.
זכותך לרצות את הסגנון הזה,
רק אומרת שיכול להיות אחרי שתתחתני ובעיקר אחרי שיבואו ילדים בע''ה די נראה לי שזה יעבור לך.
יכול להיות שיתמתן .. אבל לא יעבור.. כי זהתהילים קיט צז
מהות, אישיות, זה פנימי ובלתי תלוי בנסיבות.
והלוואי בע"ה שאם תהיה סיבה שזה יתמתן בגללה , זה בעקבות הקמת בית ולא בעקבות דעות מחלישות.
אבל תודה לך יקרה!
בהצלחהultracrepidam

בחור טוב באמת, שזה סגנון שמתאים לו, כן ישמח למישהי כזאת. מכיר זוגות שמדברים ביניהם גם בענייני תורה ברמה גבוהה, וכמו שאני מכיר מבחוץ, טוב להם.

המון הצלחה. אל תתני לדעות מחלישות להחליש את הרצונות שלך

אצלך,ד.

זה "מהות, אישיות, זה פנימי ובלתי תלוי בנסיבות"?  ומצד עצמך? לא בגלל אג'נדות למיניהן?

אם כך, זה באמת מעורר התפעלות. איזה יופי.

נקוה שתמצאי מישהו מתאים (עצה: תשתדלי בכל זאת "לתת לו את מקומו", להיות "מוביל".. זה טוב שמורגש "הגוון הנשי", גגם בתוך מציאות כזו..), ושאכן, אם יתמתן - זה יהיה בגלל מציאות נורמלית של אמא שממש עסוקה בילדיה ובביתה, מסיבות טובות..

הצלחה רבה!

תראי..ד.

אם אנחנו מדברים על מישי שכפי שאמרנו, זה די חריג מ"הכלל המצוי", אז סביר שזה דבר ששייך למכלול אישיותה, ולכן גם תצטרך בחור שאינו בדיוק "הכלל המצוי"..  אין בכך כל רע. רק קצת יותר להתאמץ לחפש.

המשפט האחרון, הרי כתבתי לפני ה"למה לא", גם "אם זה טוב לשניהם"....

ובאמת, אם זה טוב לשניהם - למה לא.. מותר לאשה ללמוד גמרא אם ליבה חפץ בכך - ואם לאיש טוב שאשתו "מדברת איתן בלימוד", אז למה לא.. יגדיל תורה ויאדיר.

אלא שהמציאות אכן היא שלרוב זה לא כך.

לעומת זאת, שיח בחלקים אחרים של התורה, בפרט בצד האמוני והמוסרי, הוא מצוי הרבה יותר, ורצוי. כמובן, גם בזה יש גוונים. זה לא ממש "חברותא" - ולרוב האשה שמחה לקבל מבעלה, והוא נהנה מהפידבקים וההתעניינות, וגם מרעיונות מקוריים תוך כדי..

לדעתי אין סיבה שתצטרך יותר להתאמץ לחפשלהשתמח
ה' שולח לכל אחד ואחת את זה שמתאים לו/ לה בתזמון המדוייק. ומבחינה טכנית, אם יש בחורה כזאת, הגיוני שגם ישדכו לה בחור בסגנון דומה, כך שבכלל לא מתחייב שהחיפוש יהיה יותר ארוך או ידרוש יותר מאמץ.
ה' שולח - אבל גם צריך כידוע להשתדל..ד.

והשתדלות על משהו שקצת פחות מצוי - דורשת טיפה יותר מאמץ.. זה שווה, אם מדובר בדבר עקרוני וחשוב.

וגם מי ש"ישדכו לה", דהיינו מישהו שזה מה שהוא מעונין, הוא גם קצת פחת מצוי. לא נורא, גם השדכנים יתאמצו טיפה יותר..

ונכון שלא חייב שזה יקח יותר זמן. ממש אי אפשר לדעת מה יזדמן ומתי.

השורה האחרונהלהשתמח
זה בדיוק מה שהתכוונתי
משפטן, רופא, רב, קברן, עיתונאי, חקלאי, שוטר, מנכ״ל, - וכלקרן-הפוך
מקצונ אחר - השיח בבית הוא רק ״בעינייני עבודה״ ?
מן הסתם?תהילים קיט צז
האם פגשת בנות שהמשפט "מן הסתם אתן פחות רוצות להתפלפל איתו בלומדעס"- לא רלוונטי לגביהן?
אני יכולה להבין את נק ההנחה שלך, כי באמת רוב הבנות אינן רוצות. אבל מה בעבור אלו ששיח התורה הוא כל חייהן? שזה מחייה אותן? שהן מסוגלות לכך ממקום של יראת שמיים, עמקות ודרישת אמת. שהן באמת מונחות בצמאון לתורה, בלי אף אג'נדה פמינסטית מקולקלת.
מה אם אומר לך שהשאלה שאותי מעסיקה, זה מדוע בעבור אותן נשים, אין גברים שמסוגלים לפתח שיח מספיק מעמיק ותורני, ויחד עם זאת מכיל ורגיש? מדוע מרבית הגברים נרתעים מכך, במקום לרומם זאת לחיפוש אמת משותף? לשיח כנה ופשוט שצמא ללימוד והשתלמות תמידית, וכן, מכיל לימוד רציני, מעמיק ועיוני.
אנונימי פלוסתהילים קיט צז
עבר עריכה על ידי תהילים קיט צז בתאריך כ"א בכסלו תש"פ 12:44
?
זה אומר, אני מסכים חחאנונימי פלוס

חחח בסדר גמור, משמח לשמוע ב"ה. תודה!תהילים קיט צז
אני חייב לומר שנראהיהודי פשוט.
שאת אומרת את הדברים ממש מעומק ליבך ולכן אני כותב תגובה. אני רק רוצה לדייק את מה שאת אומרת, זה לא בהכרח שיש פחד מאישה שרוצה ללמוד, ההפך אם היא עושה את זה ממקום אמיתי שרוצה תורה ללא שום כוונות זרות ואג'נדות כמו שאמרת אז אשריה. העניין הוא יותר גדול מזה, ככה אני חושב, העניין הוא מה ההגדרה של התפקיד של האישה בבית ? כי לפחות בדרך שלי, (ע"פ רבותי כמובן) תפקיד האישה הוא קודם כל בבית. לגדל את הילדים, להיות עיקר הבית, לתחזק את הבית וכו'. (כמובן גם הבעל צריך לעשות דברים וכו) והבעיה שיכולה להתרחש זה שאישה "שוכחת" מזה, וזה יכול להגיע למצב שהיא כל יום כל היום בחוץ כי היא מעבירה/הולכת לשיעורי תורה, והראש שלה בכלל לא בבית, והיא מאוד מקפידה על דברים שהיא בכלל לא חייבת בהם במקום להיות מה שהיא כן צריכה וזה להיות עיקר הבית. כמו שכתוב בגמרא במה נשים זכיין וכו'.
לכן השאלה היא זה האם
לכן גם אישה שחשקה מאוד בתורה צריכה לדעת קודם כל מה התפקיד שלה ומה ה' רוצה ממנה.
ולדעת שבראש ובראשונה זה התפקיד שלה לפני הכל, להשקיע בבית, בילדים וכו.
ושאהבת התורה שלה לא תיקח אותה לתפקיד אחר שלא שייך לה.

מקווה שהצלחתי להבהיר את מה שרציתי להגיד, אשריך על הכנות ובהצלחה גדולה בע"ה.
מסכימהתהילים קיט צז
אני ממש מבינה את הצורך שלך לסייג את הדברים ולפתוח חלונית לגבי נשים ששוכחות את תפקידן וכו'.. כי כשם ששמעת מרבותייך, כך גם שמעתי מרבותיי, וכולנו מודעים לתופעה החברתית שהשכחה הזו מייצרת.
מה שלי היה חשוב להבהיר, זה שלא נעניש את אותן נשים שפשוט להן שדווקא מתוך המפגש האמיתי עם הלימוד העיוני והעמיק שלהן, הן יודעות בהרמוניה את תפקידן ויעודן כנשים.
קשה להאמין שזה קיים כי השיח הוא בעיקר לצאת נגד אותן נשים שהן לא כאלה ושמוציאות ד"ת לדברי הבאי וכו'
ובעבור אותן נשים שנפשן מספיק גדולה ומורכבת כדי לחיות את כלל כוחות החיים הללו, לימוד מעמיק ותפקיד נשי לצד בעלה, חסר גברים שיכולים להתמודד עם זה ולתת לזה מקום וביטוי בריא... כי רובם נרתעים. ועל כך כתבתי.
מ"מ תודה על ההתייחסות!
אני מבין את מה שאת אומרתיהודי פשוט.
ואני לא יכול לענות כי אני לא נמצא במקום של להביע דעה בנושא הזה, כי אני לא מספיק מבין בו.
בכל אופן אני מאחל לך בהצלחה גדולה בע"ה.
את צודקת. וזה תהליך שמתפתח ואנחנו עדיין בתחילתונאור97
הרבה סיבות גורמות לחשש הזה של בנים.
ויש בנים שזה לא מפריע להם. בד"כ כאלה שיותר נוטים להתבונן ולא לצעוד בדרך הרגילה שבה צועד הרוב (משני המינים).
אני לא שוללאוי טאטע!
שזה מתאים לבנות מסוימות
אבל כפי שכתבתי בכותרת "בעקבות השרשור של הפי" זה נכתב בהקשר של דיון שהתפתח שם
ואם כבר, אז סיפור ממש יפה שאולי תאהבי (ואולי גם @נאור97)
בשם הרב יוסף משאש
"בעיר אלג'יר בזמן הגאון מוהר"ר עייאש
היתה בתולה אחת גדולה בנוי בת איש עשיר, חכמה בתורה הרבה ושוקדת יומם ולילה על לימוד התורה. וקפצו עליה בני אדם רבים ונכבדים. והיא לא רצתה
בשום פנים ואופן להיות לאיש, מטעם בן עזאי : נפשה חשקה בתורה. ויקבול עליה אביה לפני הגאון הנ"ל. וישלח אחריה וידבר על לבה דברים טובים. ולא אבתה לשמוע לו, מ"קל וחומר" מבן עזאי : שהוא איש, ומצווה על "פרו ורבו", ועם כל זאת אמר "ומה אעשה ונפשי חשקה בתורה", וכל שכן היא, שאינה מצווה על פרו ורבו. ויאמר לה הרב: הלא גם בתלמוד תורה אינה מצווה ואין לה שכר! ותשחק ותאמר לו , כי נעלמו ממנו לשעה דברי הרמב"ם ז"ל, שגם האשה יש לה שכר לימוד ואמנם - יהי רצון שיתקיימו דבריו שאמר, שלא יהיה לה שום שכר לא בעוה"ז ולא בעוה"ב. כי אינה עוסקת בתורה לצפוי שכר, רק לשם אהבתה של תורה. וייפעם הגאון מדבריה אלה , ויפטריה לשלום ברוב ברכות. ויאמר לאביה: הנח לה לעשות רצונה כי בזה תהיה זכותה נפישא להגן על בני העיר. וכן היה. פעם אחת ראה הגאון בחלומו, והנה בלשת באה לעיר להרוג ולשלול. ויצאה אותה הבת לבדה בחרב שלופה לקראתם, ותכריע את כלם לטבח, ותהי תשועה גדולה. וייבהל הרב מראשית החלום, וישב בתענית. ואחר שלשה ימים בליל שבת באה בלשת לעיר מהספרדים, דרך הים. וה' בחסדו הטיל רוח סערה אל הים , וכל אוניותיהם כליל נשברו וצללו כעופרת במים אדירים , ויושע ה' את כל העיר מיד מצ"רים. וידע הרב רמז החלום: שזכות אותה בתולה הגינה על בני העיר".
וכמובן שאני לא ממליץ לנהוג כך למעשה😁 אבל העיקרון של הסיפור ממש יפה בעיני
(⁦🛡️⁩מתחבא מראש שלא יסקלוני🙈)
חחח וואונאור97
למה שיסקלוך? הפוך, זה בעדן..
על הלא להתחתן...אוי טאטע!
וזה כזה אתה לומר שזה בעדן⁦...
אההנאור97
חחח
ואי מרגש... לא רוצה להגידלב אוהב

אבל מזדהה עם הבחורה הצדיקה הזאת ....

היית רוצה ללמוד כל היום ולא להתחתן?נאור97
אממלב אוהב

אולי

אבל כן ללמוד תורה כמו גבר. מאוד הייתי רוצה

כנראה אני מתגעגעת להיותי גבר באחד הגלגולים חח

קודם כל את יכולה, יש מקומות כאלהנאור97
אבל את מכירה את העולם הזה? למדת פעם גמרא?
ואי גברים שיהיו בריאיםלב אוהב

לא חיפשתי פיתרון חח

(ישר מציעים פיתרון ישר... קרה לי מלא בפורום)

נכון, אפשר ללמוד תורה. אבל לא יכולה, יש לי מחוייבויות קודמות...

לא ניסיתי בחיים ללמוד גמרא, 

אבל לימוד של דברים אחרים כן... 

אחמ אחמ מה לעשות שניחנו בהגיון בסיסי..נאור97
חשבתי שאת פשוט לא מכירה.

ובגלל זה שאלתי למה את ככ מזדהה איתה. היא למדה כמו גבר וזה עולם אחר לגמרי מאשר לימוד כמו שכתבת למטה.
אהלב אוהב

לא חשבתי שזה משנה אם יש רצון ללימוד גמרא דווקא או בכלל לעצם לימוד שהוא תורה

ובאמת אני לא מכירה...

בלימוד אמונה וכו' הקב"ה הרבה יותר מורגש כי עוסקים "בו"נאור97
בלימוד גמרא זה יושב רק בתת מודע (אם בכלל)
מעניין.. כן אמונה, כמו חסידותלב אוהב

השאלה איך זה באמת מרגיש עם גמרא.. אף פעם לא חוויתי אז לא יודעת להגיד

מומלץ לנסות להכיר.. זה באמת עולםנאור97
מיוחד, שונה מהרגיל, קצת מוזר גם..
אבל מספק ברמה אחרת.
אחרי שיגעת את השכל בדבר ה' אתה מרגיש כאילו כל המציאות שלך במקום אחר מבחינה תודעתית. במקום רוחני יותר. קשה להסביר..
מאמינה שיום אחד אתנסה בזה בעז"ה.לב אוהב

צריך ללמוד ארמית קודם ...

לומדים תוך כדי..נאור97
לא בטוחאוי טאטע!
ש"מומלץ" לנשים לנסות
בית הלוי על פרשת משפטים
"אמנם באנשים יש עוד מעלה א' על הנשים דנשים בלימודם אינם מקיימות שום מ"ע רק הוי מבוא לקיום המצות ונמצא דהלימוד אצלם הוי מבוא להתכלית שהוא קיים המצות ולא הוי תכלית בעצמו אבל באנשים הוי הלימוד גם מ"ע לעצמו וכמו הנחת תפילין וכדומה ונמצא הוו ב' בחינות מבוא להמצות וגם תכלית בפני עצמו."
עיקר הלימוד של נשים זה בבינה להבין דבר מתוך דבר איך התורה מתחברת אלי נוגעת לי שזה בעצם כמו לימוד הלכה זה רק מבוא למצוות ועבודת ד'
לעומת עיקר הלימוד לשמה של בנים שזה כמו שהתניא כותב בפרק ה' שגם אם זה מציאות שלא הייתה ולא תהיה עצם זה שזה שאתה מבין ותופס את רצון ד' וחכמתו(כניגוד לבינה הנשית) זה מה שמקרב אותך ל-ד'

האמת היא שאני ממש לא יודע איך ולמה נשים לומדות
אבל כך יוצא מדבריו וזה נשמע הגיוני ומסתדר עם הבנתי באופי הנשי
אם אני טועה אשמח שיתקנו אותי
לגמרי הקטנתה את הלימוד הנשיבחיפושיםם

לא לגמרי הבנתי מה אתה מתכוון שזה הלימוד הגברי... אבל מהניסיון שלי לימוד תורה נשי מממש לא רק נוגע לחיים שלנו. זה אולי לא התפלספות של גמרא... זה פשוט משהו אחר.. בנות יותר ילמדו נתיבות שלום, עין איה, מדבר שור וכו וכו וכו וגם גמרא. פשוט לא בעיון וכל היום כמו גברים. יותר בנות ילמדו לימוד פשוט יותר (גם, לא כולם).

זה כמו ששמעתי פעם ש- נשים וגברים זה אותו דבר בשכל שלהם. רק שגברים- השכל יותר נוכח וחזק. ונשים- הרגש יותר חזק. זה לא אומר שיש להם פחות שכל. ואתה יכול לראות את זה היום שנשים מגיעות למקומות רחוקים בדיוק כמו גברים... 

בכללי אני חושבת שבגלל שהיום נשים מגיעות כל כך רחוק, ויש נשים שלומדות הרבה שנים (רפואה , טכנולגיה וכו)             

לא יכולות להיות נשים שישבו הרבה שנים בשביל לחזק את לימוד התורה הנשי?

למה זה מקטין?אוי טאטע!
דווקא רוב הגברים היום יותר אוהבים את הסגנון לימוד הנשי (עייני ערך השיעורים של סיון רהב מאיר ודומיהם)

כל הדוגמאות לדברים שבנות יותר לומדות שכתבת זה דברים שיותר מתחברים לחיים שלנו ויותר רלוונטים, לעומת הלימוד של הגברים שזה "התפלספות של גמרא" על מקרים שהגיוני שבחיים לא יקרו, ובנות פחות מתחברות לזה...

לא יודע מאיפה הבנת שאני מזלזל בנשים או באינטליגנציה שלהן... מה שכתבתי זה שיש פשוט סגנון חשיבה שונה, ואין בעיה שנשים יצליחו ויפתחו קריירה ואין בעיה גם שילמדו תורה, זה פשוט לימוד תורה שונה
והבית הלוי אומר שהלימוד תורה הגברי הוא יותר גבוה, ולכן רק בנים מחויבים במצוות תלמוד תורה, כי הלימוד הנשי הוא לא משהו שצריך להיות מצוה נפרדת אלא זה פשוט דרך להתחזק ולהתקדם בעבודת ד' שברור שמי שזה מתאים לה תעשה אותו
לעומת לימוד תורה גברי שעצם תוכן הלימוד לא מקדם אותי בעבודת ד' אלא המצווה שבזה והדבקות ברצונו וחכמתו של ד'
אני גם לא ממש מכירנאור97
אבל באופן כללי זה לא מוחלט לדעתי מה שכתבת.
ובפרט היום ששני המינים התקרבו יותר זה לזה מבחינת תכונות אז יתכן שללא מעט נשים כן יתאים הלימוד.
לא חושבאוי טאטע!
שזה קשור...
וגם עצם זה שרק בנים מצווים בלימוד זה לא משהו שהולך להשתנות
אולי זה יותר יסביר
למה זה מקטין? - לקראת נישואין וזוגיות
ואולי כדאי גם לקרוא בפנים את כל המקור
Beit HaLevi on Torah, Mishpatim
לדעתי זה דווקא כן קשורנאור97
התכוונתי שחלוקות מגדריות בדברים היום הם כבר לא שחור לבן כמו פעם. יש הרבה שילובים שונים. למרות שבבסיס כן יש חלוקה. ולכן יתכן מאוד שגם פה זה ככה.

וזה שרק בנים מצווים לא אומר שזה בהכרח מתאים רק להם.
זה אומר שהם חייבים את זה בשביל תיקונם ובשביל חיבורם לה' (למרות שגם בבנים יש כאלה שהנתיב שלהם רגשי יותר או מעשי יותר-חסד נגיד).
אבל זה לא אומר שאין נשים שגם צריכות את זה. אם היה אסור להן אז באמת היית צודק.

אבל בכל אופן אני לא מכיר בנות כאלה אז אני לא יכול לנתח יותר בהרחבה. אולי תשאל את @תהילים קיט צז
קראת אתאוי טאטע!
הבית הלוי בפנים?
לא באתי לומר שלנשים לא מתאים ללמוד
הלימוד "לשמה" כהגדרתו לא, ולכן הלימוד שלהם הוא לא ציווי וחובה אלא משהו שכדאי לעשות כדי להתקדם בעבודת ד'
כן. זה לא סותר שיתכן שיש בנות שעצם הלימודנאור97
הוא מה שהן צריכות. ולא רק כאמצעי לידיעת הלכה או לעבודת ה'.
זה מה שהתכוונתי
לא מדויק. תלוי איךultracrepidam

זה כמו שפעם גיליתי בדייט שאחרי נסיון לדבר איתה על דברים עמוקים, האישיות המיוחדת שלה התגלתה רק כשדיברנו על דברים יומיומיים

נכון. אלו שתי בחינות. אבל אצל רוב האנשים החלוקה לעיל נכונהנאור97
מתקשר לקדושת הטבע וכו'.

האמת ששמתי לב שאצל חבר'ה רגשיים יותר ותמימים כאלה באמת הגמרא זה בעיקר מה שנותן להם חיות ודביקות.
השאלה היא באיזה לימוד אתה "רואה" את הקב"הultracrepidam

לפני כמה וכמה שנים היה טור בנושא הזה, כמדומני זה היה טור של הרב משה שילת בעולם קטן, ואפילו שמרתי עותק, אבל זה היה לפני עשר שנים אולי....

הוא ציטט שם שלימוד גמרא זה עצם היהדות, או משהו בסגנון הזה

אני רואה את ההגדרה שכתבת ולא יודע אם היא לא מצומצמת מדי וסוגרת מדי

נכון (זכור לי גם המאמר הזה שלו במעורפל מאוד)נאור97
אני חושב שאפשר להגדיר את זה דומה לקב חומטין של נפש החיים לגבי לימוד מוסר..
מי שלומד קצת אמונה זה יעזור לו להרגיש את הקב"ה יותר גם בגמרא. פחות במובן חוויתי של התלהבות אלא יותר במובן תודעתי, שהקב"ה נוכח כאן ושזה עצם היהדות.
לימוד הגמרא הכי מאמץ את השכל ואז האדם מרגיש שהוא נשאב כולו לדבר ה' (במקום שמחשבתו וכו').
אתה שוב נגרר לסיבות פרטיותultracrepidam

זה לא בגלל משהו חיצוני. לא בגלל המאמץ השכלי, לא בגלל ריבוי הפרטים. זה משהו עצמי שקשור לתהליך של "תלמוד" שלא קיים במסגרות האחרות. אולי טיפה במשנה. שילוב של קבלת עול, ידיעת ה', ועבודה. אבל אי אפשר באמת לפרוט את זה

ברור שהכוונה למאמץ שכלי בעיסוק בהבנת דבר ה'נאור97
ומתוך קבלת עול ועבודה. כמו בכל המצוות ובתפילה. זה הרי הבסיס להכל.

הכוונה היא שבלימוד תורה הייחודיות היא בגלל שזו עבודת ה' עם השכל אז האדם מרגיש שכולו שקוע בדבר ה' (יש פאן דומה גם בתפילה בכוונה גדולה מצד הרגש. האדם מרגיש שכל מציאותו קשורה עם ה')
מקצת היכרותultracrepidam

רוב אם לא כל המקומות שנשים לומדות "כמו גברים" זה ממש ממש לא כמו גברים (כמות, היקף, עומק, תוכן, זמן, ידע, הבנה)

אני לא מחפשת ללמוד כמו גברלב אוהב

אני מחפשת אלוקות ורוחניות

ולרוב בלימוד של משהו יותר מתחברים למקום הזה...

בהצלחה (גם אם כן היית רוצה הייתי מאחל הצלחה)ultracrepidam

חח תודהלב אוהב

ואני לגמרי מקבל את האמירה שלימוד מחבר לרוחניותultracrepidam

לא תמיד, כמובן, אבל הוא כלי טוב לזה, ואולי את הרוחניות שמשיגים על ידי לימוד קשה להשיג בדרכים אחרות

ולימוד מעמיק "כמו גברים" הוא רמה מאד מסוימת (שאגב גם לא כל הגברים מצליחים)

משתתף בצערך

האמתלב אוהב

זה באמת סוג של צער, אז תודה על השיתוף בצער... 

וכן זה נחמד להיות קשור למקור של משהו מאוד עוצמתי כמו התורה, שמחבר אותך ישירות לה' (גם אם לא תמיד זה מורגש, וגם אם לפעמים הלימוד קשה ומתיש...)

ונשמע מעניין הלימוד המעמיק הזה.. למרות שכנראה לא ייצא לי לחוות אותו.. 

מחילה.. אדם שמתחתן אישה והבית היא חייומוש השור...
ועל זה מדברים.ילדים.בית.איך היה לך בישיבה
איך היה לך בעבודה. ועל זה הדרך....
כל אחד שחותם בכתובה לא מתחייב שהוא יהיה תלמיד ישיבה אלא שאישתו תהיה במקום הראשן והוא ימלא את כל צרכיה הפיזיים והרוחניים.... אם גם מסתדר שילמד תורה ואישתו שמחה מעודדת ותומעת מצויין. אהל האישה במקום הראשון. וכך גם השיח
אם אתחתן עם אברךלב אוהב

אז אני מצפה ממנו להיות רגיל רגיל רגיל

אין לי בעיה לחברותות איתו אני אשמח מאוד

אני אשמח שיעשיר את הבית בתורה

שילמד בבית בקול

שיגיד דברי תורה על השולחן

אבל שיקשיב, יכיל, יהיה רגיש, וכו'

יש אנשים שהלימוד שלהם גורם להם להיות מנותקים קצת ממה שקורה בעולם

אין לי בעיה שלא יידע מה קורה בעולם אבל כן תהיה לי בעיה אם הלימוד יגרום לו לא להיות מודע לעצמו

ויש כאלה, שפשוט לא שמים מקום לעולם הנפש והרגש בחיים שלהם (בלי קשר לאברכות.. )

אצל רוב האנשים הלימוד דווקא יוצר יותר רגישותנאור97
זה שיש אברכים שהם מוחות מהלכים, קריינגים כאלה, זה לא שכיח. וגם הם אנשים טובים, רק פחות שמים לב לעולם הנפש.
מוחות מהלכים.. לגמרי.. קשה לי איתםלב אוהב

אולי את פשוט יותר בקטע של מישהו שקשור לחסידותתפוחית 1

אה כן חח לגמרי..לב אוהב

בדיוק מה שאשתו של הרופא מדברת איתופה לקצת
על הכל!
כולל על העבודה שלו ועל רפואה, אבל על עוד הרבה נושאים אחרים

לכל אחד יש משהו אחד בחיים שמעסיק אותו ביותר, זה לא מפריע לדבר גם על דברים אחרים

ומניסיון, אפשר גם להנות מלשמוע אותו מספר מה למד ולדבר איתו על זה או אפילו מללמוד איתו ביחד
בתור אברכית...לעבדך באמת!
זה שבעלי אברך לא הפך אותי לחברותא שלו ב"ה...
וגם אם יוצא שמתחיל דיבור שאני מרגישה שמבחינתי הוא לא כ"כ מובן לי, אני אומרת לו בצורה נעימה, ש.. בוא נעבור נושא, או תגיד לי דבר תיירה שיותר מתאים לי, ולתורה שלי.
אבל בכללי, האברכיות היא לגמרי מסירות נפש, ששווה את זה כ"כ.
והלוואי ובעלי רק ימשיך וילמד כל החיים..
וימלא את הבית בדיבורים של תורה ושמחה.
וגם, מוסיפה.. לפעמים כיף ממש להיות חברותא של בעלי(:
בעלי אברךלירוש
בעלי אברך, ומדברים על הכל. כל נושא. התורה כן תופסת מקום מאוד חשוב בחיים שלנו, אבל איך זה קשור לשיחות ?
וכן, המון פעמים לומדים ביחד גמרא או שולחן ערוך יחד וזה ההנאה הכי גדולה שיכולה להיות. ומרגישה שהרווחתי.
אנחנו בני אדם, לפני שאנחנו דוסים/אברכים/פרחי כמורהאורות הכתובה
גם מטיף במסגד, לפני ואחרי שהוא מטיף, הוא בן אדם
שאוהב לאכול חומוס. והוא אוהב לראות כדורגל. ולשתות בירה

גם ניאו נאצי אנטישמי אוהב ללכת לרקוד במועדון עם חברים ולצאת למסעדות ולעשות עוד המון דברים שבן אדם נורמלי עושה

וגם אברך. יש לו רגשות ורצונות ומאוויים ותקוות ופחדים וילד קטן בתוכו שלפעמים עצוב או מעוצבן ולא יודע למה ולכן הוא עוד יותר עצוב ומעוצבן, ורק צריך חיבוק אוהב וקרוב

ואתה תעשה כביסות וטיטולים וקניות והמישור הטכני יתפוס הרבה מאד עם הזמן, אפילו הרוב מבחינה כמותית

וגם אתה אוהב בירה וג׳אנק פוד ומוסיקה ולצאת עם חברים ואלף דברים שבן אדם עושה. גם אתה תמשך פיזית לאשתך.
הטייטל 'אברך'/'כדורגלן'/'מהנדס'/'הילאי'/'אוכל מוות' משנה פה?
יש רק הבדל בסיסיוהוא ישמיענו
אצל אומות העולם החכמה והחיים הם שני מישורים נפרדים, כמו שהיה אצל היוונים- פילוסופיה לחוד ותרבות הגוף לחוד. כמו שאריסטו אמר 'עכשיו אני לא אריסטו. עכשיו אני אוכל', וכמו שהעולם אומרים שמתמטיקאי הוא לא משולש..

אבל תלמידי חכמים זה משהו אחר. כמו שריה''ל אומר על הנביא שהוא מדרגה חמישית, מעין זה גם הת''ח הוא אדם שונה. כמובן רק כאלו שנותנים לתורה להשפיע עליהם.
בעמ''י הקודש מרומם את החול. התורה הופכת אותנו לאנשים שונים, גם בהתנהלות הגשמית שלנו. היא עליונה יותר, מסתם עוד איזה מטיף גוי במסגד ש'אוהב לאכול חומוס', ולא בטוח בכלל שהדרך הנכונה לבן תורה היא לאכול ג'אנק פוד וכדו'. יש הדרכות בחז''ל, למשל איך אוכלים ועם אילו אנשים אוכלים וכמה זמן אוכלים.

מעניין שדווקא כתבת את זה בחנוכה..

ברור שזה לא סותר את זה שאנחנו בני אדם. אבל לטעון שהשיח של אברכים הוא אותו דבר עם נשותיהם כמו השיח של כל בן אדם- זה לא נכון. מניח שגם עובדתית.
לא כל כך מבין את הבסיס לפסקה האחרונהאורות הכתובה

הבסיס הוא ההשוואה שעשית לאוכלוסיות אחרותוהוא ישמיענואחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנותאחרונה

ו"לא מתלהבים משטויות"...

זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי

אולי יעניין אותך