התייעצות.. מה הייתן עושות?אמא3
אמא לשלושה פיצים (3 ומטה..)
חודשיים אחרי לידה, כולם איתי בבית בגדול (פה ושם שולחת את שני הגדולים עם בייביסיטר לגן שעשועים).
קשה לי קצת לתאר את הקושי שלי אבל מנסה כי מחפשת נורא תשובה מחכמת נשות השבט
הלידה ב''ה הייתה טובה, תינוקת מתוקה ויחסית רגועה. גם אני הרבה יותר בטוחה בעצמי ובהורות שלי, מעיזה להשאר עם שלושתם אפילו בזמן המקלחות והשכבות מידי פעם.. וכאילו הכל טוב וורוד ונפלא.פעם בשבוע מנקה את המקרר ואת החלונות, מרגישה אימא משקיעה, מתחזקת זוגיות טובה סה''כ, משתדלת מאד לקבל את בעלי בשמחה ובאהבה, להשקיע בשבילו במה שאפשר ויודעת שהוא אוהב בכל המובנים..
אבל בעצם בלב שלי
די מהומת אלוקים...
אני מסתובבת עם מחשבות קשות. לפעמים רוצה למות, להיעלם, לא להיות כאן יותר. מרגישה לא מאוזנת.... זאת ההרגשה העיקרית. שאוהבת את בעלי אהבת נפש אבל מרגישה שהרצון שלי להיות לידו קשובה ומכילה ואוהבת
לפעמים גורם לי לרצות שילך כבר כי נגמר לי הכוח להחזיק את המסכה של האישה המושלמת. זה לא נורא קשה כי ב''ה הוא לומד רוב שעות היום אז אין לנו המון זמן זוגי, אבל זו הרגשה שמאותתת לי שמשהו לא לגמרי בסדר.
אוהבת את הילדים, מחבקת המון, מרגישה איך הם מגדלים אותי ואיך הגבולות הפנימיים מתרחבים עם כל אחד מהם. שמחה על הבחירה לגדל אותם בבית ולא להכניס למסגרות.
אבל... לא טוב לי. לא טוב לי.
אני בעצם כועסת נורא. כמעט ולא על הילדים אבל כן על כל העולם בערך... הכל מכעיס אותי. בלב כמובן. זאת שהילדים שלה ככה וזאת שלא מתביישת לומר/להראות/לעשות ככה. יוצאת לגינה עם הילדים וחוזרת כועסת מבפנים על האימהות שאמרו/שחושבות/שעושות..והכי מתעצבנת שאומרים- יא, את לא נראית כאילו את בחופשת לידה, איך את עם כל הילדים ככה, אני לא הייתי מסוגלת.. זה הכי מקפיץ אותי...
ואז אני מתפלאה שאוכלת ככ כרבה שוקולד ביום 🤔 (זוכרות אותי?'... )
ובאמת אני תוהה
יש בי קול שאומר- זה נורמאלי.
צאי
תעשי קניות
תהני
אל תחשבי כל כך הרבה
זה יעבור!
והקול השני....
אולי זה לא נורמאלי?
אולי אני צריכה טיפול? אולי משהו לא בסדר?
אולי אם אמשיך ככה יקרה לי משהו לא טוב וכבר לא אהיה במודעות שאני שקועה עמוק?

אשמח לשמוע אתכן..
אבל פליז ברגישות..... (משמעותי לי לכתוב את כל זה, תהיו עדינות..)
תודה יקרות!!
ומוסיפה..אמא3
קראתי פה בפורום המון את ההמלצה לקחת בתשלום נערה שתסייע בביביסיטר וניקיון בתקופות מורכבות. ובאמת מראש סיכמתי לפני הלידה עם מישהי שתיקח את הילדים בבקרים. אבל אחרי כמה ימים הרגשתי שזה פשוט נורא לי ככה...
א- אני מתגעגעת אליהם
ב' המושג הזה של ''לישון כשהתינוק ישן'' לא עובד אצלי. בכללי שנצ מדבר אליי רק בשבת ..ובהריונות.. אבל אחרי לידה ''לנוח'' הזה מושג אמורפי לחלוטין שאין לי מושג איך להתמודד איתו.. כשהילדים לא היו איתי הרגשתי משועממת, לא רגועה, מתעסקת בכלום בפלאפון..
לכן נראה לי שהפיתרון זה לא- לא להיות עם הילדים. בבוקר.. לא טוב לי ככה ולא טוב לי להיפך, בקיצור...
נשמע כמו דיכאון אחרי לידהמצפה להריון.
תפני לטיפול בהקדם, גם נראה שאת מאוד מבולבלת עם עצמך מצד אחד רוצה לשלוח את הילדים למסגרות ומצד שני לא... שיהיה המון בהצלחה נשמע לא קל
לא יודעת אם יצא לך לקרוא אבל גם אני כתבתיבתי 123
פה כמה פעמים על הנושא הזה.. ואני רק עם ילד אחד בבית
..מצד אחד את בבית מצד שני את עם הילדים אז אין מצב גם להיות עקרת בית ואישה מושלמת כי העבודה עם הילדים בבית יותר קשה מהעבודה בחוץ
.. מצד אחד זה הכי טוב לילדים מצד שני זה קורע נפשית

בלי עזרה זה פשוט בלתי אפשרי יש לך אפשרות למצוא להם מסגרת? לכמה חודשים לפחות? יש מטפלות שעובדול לפי שעה אז אולי ליומיים בשבוע?
ואז מה?...אמא3
כלומר, אני נהנית מלהיות איתם בבית. זה טוב לי! אני שמחה בזה!! וכשהם לא נמצאים- אני לא נהנית.. באסה לי ומחכה שיחזרו...
מרגישה שהתשובה נמצאת במקום אחר.. לא יודעת אם צודקת..
וואי, ובהצלחה עם האחד שלך
בדיוק.. גם אני נהנת זה לא סותר את זה שזהבתי 123
מדכא וקשה
צריך למצוא משהו ממלא אולי לצאת בערב לשיעור של נשים
ורק מוסיפה שאם הרגשות הקשים שדברת עליהםבתי 123
נמשכים כדאי מאוד לפנות לעזרה
זה נורמלי שיש דיכי וקצת מחשבות וחרדות אחרי לידה לא כל דבר זה דיכאון קליני אבל בהחלט להיות עם היד על הדופק לשתף מישהי קרובה אליך אמא/ חברה
יקרה!בימבה אדומה
נשמע ממש ממש כמו דיכאון אחרי לידה! תתקשרי מחר לאחות בטלפון של הקופה! היא תפנה אותך לאן שצריך! קבלי מליון חיבוקים על מה שאת עוברת!!
כן?..אמא3
לפי מה שקראתי זה לא ממש דיכאון אחרי לידה, זה מה שמבלבל אותי...
מתוך האתרמשל משרד הבריאות-
שינויים קיצוניים במצב הרוח- לא
בכי פתאומי ללא סיבה נראית לעין- ממ, כמעט ולא
אי-שקט- כן
חוסר ריכוז- לגמרי
דאגנות יתר- לא יודעת... חרדות אימהיות טבעיות נראה לי
כעס- לגמרי
קשיי שינה גם כאשר התינוק ישן או עייפות נמשכת- לא
מחשבות על אובדניותמצפה להריון.
זה השיא של הדיכאון והתהום
נשמע שאת ממש חיה בהכחשה
פני לטיפול ותצילי את עצמך
לדעתי תדברי מחר עם האחותבימבה אדומה
תפרטי לה. ויש לה גם שאלות מנחות לשאול אותך...
זה כן נשמע דיכאון אחרי לידה. טיפול בד״כ תרופתי וקצר טווח.קרן-הפוך
נפוץ מאוד ואין לה מה להתבייש.

לגשת לבירור אצל רופא פסיכיאטר של קופת החולים.

לא חושבת שיש מה לערב אחות קופ״ח, כמו שהציעו פה.
לפנות ישירות לרופא המקצועי.

מכירה מקרוב מבנות משפחה שחוו דברים דומים, טופלו ועברו זאת בלי שום זכר למה שהיה.

לטובתך, כבר מחר תחפשי ותקבעי תור.
הצעתי אחותבימבה אדומה
כי הן הגורם שתמיד שאל אותי כל מיני שאלות בכיוון. וגם כי לא היה לי מושג למי כן פונים ב"ה...
לדעתי לערב כמה שפחות גורמים בדרך.קרן-הפוך
הרופא המקצועי כבר יודע מה לשאול ולברר.

כלא מרגישים בקו הבריאות הולכים להתייעץ עם רופא משפחה, שיש בעיות גינקולוגיות - הולכים ישירות לרופא נשים... וכשיש חשש לדיכאון אחרי לידה, רק חשש ולא וודאות, הולכים להתייעץ עם פסיכיאטר.
אבל יש תור לפסיכיאטר מהרגע להרגע? 🤔בימבה אדומה
מניחה שאפשר למצוא, גם במחיר של נסיעה לעיר אחרת.קרן-הפוך
אכן...בימבה אדומה
פשוט היה נראה לי הגיוני לפנות לגורם מקצועי שידע לומר 'כן, את צריכה לקבל טיפול!' וכמה שיותר מהר...
אני בטוחה שיהיו הרבה תשובות חכמות בהמשךהרקולסית
אבל רוצה להגיד מה שעולה לי; נשמע שאת מנסה להבין אם מה שיש לך מצריך טיפול או שאפשר בלי.
החוויה שלי היא שטיפול פסיכולוגי טוב הוא דבר משנה חיים לטוב! ולדעתי לא צריך להיות במצב גרוע כדי לקבל אותו.. לדעתי זו הזדמנות לתת לעצמך משהו שיכול לשפר לך את החיים, גם אם את לא צריכה אותו נואשות.
לא מבינה בדיכאון אחרי לידהבארץ אהבתי
(שמעתי שיש ארגון בשם ניצה שאפשר להתייעץ איתו, נראה לי שבחינם, אולי אפילו רק כדי לדעת אם זה הכיוון).

אבל אם לא זה העניין, ממליצה לך לשקול לעשות אימון אישי. אני עשיתי וזה היה לי ממש טוב ולימד אותי המון. ונשמע לי שזה יוכל לעזור לך לברר עם עצמך מה באמת יכול להיות לך טוב ואיך לעשות את זה במציאות.
(אפשר גם למצוא מישהי בסטאז', ואז זה לא כל כך יקר).

וכל הכבוד על זה שאת עם הילדים בבית, ממש לא מובן מאליו!
עונה לךהמקורית
היי קודם באמת קופצת פה נורה אדומה נורא גדולה ממה שאת מתארת.
גם אם השאלון לא מראה על כך מה שאת מתארת כן נשמע כמו דכאון אחרי לידה. מה גם שאת ב'קבוצת הסיכון' מה שנקרא.
את עם 3 קטנים בבית והיי זה לא פשוט בכלל! כל הכבוד לך שזה לא יוצא עליהם או על הבעל. אבל בהרגשה שלי הכעס הפנימי עליו הוא בגלל שהוא משוחרר כביכול מהעול ואת סוחבת אותו איתך יום יום כל היום. ואז את מרגישה מתחפשת.
אני חושבת שאת כן צריכה לפנות לגורם מקצועי כי זהלא נהיה קל יותר.
מה גם שאולי כדאי לך לשקול יציאה לעבודה ולשים את הקטנים במסגרות. גם אם לא נראה לך זה משמעותי לנהל חיים נפרדים מהאמהות בהם את מרגישה משמעותית ונצרכת. יש לזה מחיר וקושי אבל לדעתי זה נצרך
עונה לך בכל העדינות:תפוחים ותמרים
לא טוב לי. לא טוב לי.
לפעמים רוצה למות. להיעלם. לא להיות כאן יותר.
מרגישה לא מאוזנת.
אין לי כוח להחזיק את המסכה.

את מתארת חיים פנימיים סוערים וקשים, רוויי כעס.
מנגד את מספרת שאת שמחה על הבחירה שלך.
ושאת מתפקדת מצוין.

תפקוד לא מעיד על מצב נפשי. והוא משהו שכן אפשר "לזייף" (למשל לעטות מסכה).
התחושה הפנימית היא שקובעת את המצב הנפשי. ואצלך היא לא טובה.

זוכרת היטב את הפיצול הזה בנפש שלי כשאיבדתי הריון. בת זוג, עובדת, אמא - אבל בפנים- סערה.....
אני אישית פניתי לטיפול תרופתי ושיחתי עוד לפני ששקעתי לגמרי, אבל בהחלט הייתי בדרך למטה.

ממליצה לך מאד לפנות לטיפול. גם פסיכיאטרי. ולמנוע הריון בינתיים. את מוזמנת לאישי אם תעדיפי.
חיבוק חם יקרה!

הי יקרהאני זה א
קודם כל, כל הכבוד על האומץ שבשיתוף. החוויה שלי שטיםול הוא משהו חיובי תסתכלי על זה כמשהו לעצמך. יכול להיות שזה דיכאון ויכול להיות סתם בלבול אבל זה בעיני מצריך בירור.
יכולה להגיד לך שאני עם אחד בבית קבוע ולא פשוט לי להיות כל הזמן בשביל אחרים כל הזמן אפילו שזה מספק אותי מאוד וזו בחירה שלי בעצם. אולי למצוא לעצמך זמן שהוא בשבילך יותר יכול לתת לעזור אבל לא במקום לטפל ברגשות הפנימים שסוערים בקרבך. בהצלחה אהובה וחיבוק ענק.
נשמע שאת צריכה להתבונן שוב בבחירות שלך, כי למרות שאתהחלטהזוגית
🥴כל הזמן כותבת שזה מה שאת רוצה וטוב לך בעצם רע לך מאד עד כדי מחשבות אובדניות. אגב, זה נשמע קשה בטירוף להיות עם 3 פיצים בבית אחרי לידה. לרוב הנשים אני מניחה שזה לא מתאים ובטח לא מיטיב, אולי גם לך, בתקופה המסויימת הזו זה לא מתאים?
ותשתפי את בעלך ותורידי את מסיכת האישה המושלמת. למה זה טוב? מה טוב בזוגיות שבה את כל הזמן עושה הצגה שהכל מושלם?
אני גם חושבת ..שלפעמים נאחזים בבחירה חיצוניתמעין אהבה
ומרוב שמקובעים בצורת המחשבה שהתרגלת אליה כבר שוכחים שיש טוב אחר שיכל לקרות

מה הכוונה?

בחרת להיות איתם בבית?
ואת מצד אחד מתפקדת ו''טוב'' לך עם זה
אבל בעצם לא טוב לך!! בפנים רע לך
אז מי אמר שזה בגלל זה?

באמת לא מחייב
אבל מה שבטוח שלהיות בתפקיד 24 שעות ביממה בטוח לא עוזר לצאת התחושות כאלה קשות בפנים
מה ששכחת שזה שתשימי במסגרת לא יפתור לך את הבעיות אבל יאפשר לך מרחב פנוי
להתחבר לעצמך
להרגיש את עצמך
לבטא את עצמך
לזמן נחת
לפנק את עצמך
לצאת
להתאוורר
לפגו חברות
ללכת לטיפול אישי
לחוג
ללמוד צשהו
לנוח סתם ככה
להספיק דברים שנותנים לך סיפוק

ובעיקר להרגיש את
עצמך
להתחבר לרצונות שלך
לחלומות שלך

כרגע נשמע שאת במן משימתיות כזאת
להצליח להיות האימא והאישה שדמיינת שאת תריכה להיות

ונשמע ששמת לעצמך רף גבוה מדי
או שלא מותאם לך באמת

וצריך כנות כדי להודות בזה
וגם
צריך מרחב שמזכיר לך
שאת פה ושאת קיימת
ושמותר לך
פשוט
להיות
את

ואת כנראה שכחת קצת מי זאת האת הזאת
ולשעתי לשים במסגרות זה ממש חובה במצבך

ואגב
אני גם הייתי עם 2 הגדולים שלי בבית
ותפקדתי ובחוץ הכל היה טוב
ואהבתי אותם והרגשתי שאני מתליחה
ובלב אפילו קצת התגאתי שאני מצליחה ככה להיות איתם לבד מהבוקר עד הלילה-הם גם צפופים בגיל

ואז אחרי שנה
הרגשתי בלב שאני הלכץי לאיבוד
שבלב יש מלא תסכול ומרירות ומסכנו. וחוסר חשק
ולא יודעת מה שלומי ומי אני ומה החלומות שלי
ריק כזה
עצוב
ריקני
חסר הרגשה

ולמזלי תפסתי את עצמי
שלא מתאים לי יותר להיות רק בשביל ואני חייבת ליצור איזון
וחייבת להיות אני בתוך הסיפור הזה

ושלחתי למסגרות וב''ה מאז הכל הכל אחרת
אני כן נשארת שנה בערך עם כל תחנוק בבית
אבל גם זה לא נשאר כלל ברזל

העיקר להקשיב

ומה שקורה לך בפנים זועק לשינוי

ממליצה ממש מיד לשים במזגרת
ללכת לרימון או טיפול לחיבור לעצמך
ולשאוג לפינה אחת לפחות במהלך השבוע שאת עושה משהו שמשמח וכיף לך- חוג-שעור-קורס -מפגש וכו

וואי תודה...!!!אמא3
קראתי והנהנתי (ככה כותבים? )
לגמרי הגדרת נכון-
אני ככ רוצה להיות האישה והאימא שרציתי להיות!!
ואני לא מוכנה לקבל את הפער.. נאבקת בו כל הזמן..
כרגע הפיתרון להכניס למסגרות קשה לי נורא, כולי מתקוממת מבפנים.. אבל לשמור לי משבצת פנויה כשהדגש הוא *לי* נשמע לי הכרחי וגם ישים.. אאמץ בעז'ה.
תודה לך
ושוב.. תודה לכולכן!
זה משבר מוכראורוש3
מזדהה מאוד מאוד. הפער בין מה שרציתי וחלמתי למה שקורה. וזה נורמלי. ובגדול צומחים מהמשבר הזה.אבל בתיאור שלך היו כמה משפטים של נורות אדומות למשהו יותר חמור מזה. לכן בעיני קודם כל ללכת לבדוק דיכאון. אולי לשלול אולי לטפל. ואח''כ. לי למשל הועיל טיפול רגשי לעניין הפערים הללו. לא מושלם. עליות וירידות. אבל עזר
אני ממש מזדהה ומבינהמיואשת******

גם אני רוצה להיות מי שרציתי להיות

ולא מצליחה

ולפעמים נשברת

ונשמע שאת צריכה אויר, ונשימה, ומרחב, ולהרפות

ולהתחבר מחדש באהבה גדולה

אין לי עצות רק חיבוק עצום!

וואובת 30
אני מאוד מבינה אותך.
מאוד מאוד.
כשקראתי שאת מנקה מקרר וחלונות פעם בשבוע עם שלושה קטנים בבית, איך אומרים? פה חשדתי...
לא רוצה לפרט על מה אני עברתי, אבל הדבר העיקרי הוא שלמדתי שדבקות בעקרונות שהאמנתי בהם בכל מאודי- הרסה לי חלקים חיוניים בחיים.
לפעמים החיים חזקים מכל עקרון, לא משנה אם זה בחינוך, ההורות, בסוגיות וכד'. העקרון שעומד מעל לכל שאר העקרונות הוא החשיבות של השמחה הפנימית שלך. בלי שמחה פנימית- כל השאר ריק מתוכן ומתסכל ומעמיס ומעייף.
שווה לוותר על כל מיני דברים חשובים מאוד כדי להחזיר לעצמך את שמחת החיים. לחזור להיות עצמך בלי להרגיש שאת מאחורי מסכה.
המאבק בפער בין איך שרצית למציאות הקיימת הוא מתיש, אין לו סוף וממילא רוב הסיכויים שלא תצליחי במאבק. עדיף לשחרר, להשקיע אנרגיות במציאות ולא במאבק לשנות אותה.
מאחלת לך שתצליחי להשתחרר מהמסכה, ולשמוח במי שאת, ולא רק במי שאת רוצה להיות
מעניין, גם אני קפצתי מהמקרר והחלונותתפוחים ותמרים
זה נתן לי מושג על גובה הסטנדרטים שלך
וואו מדויק...עלה למעלה
חשוב לראות איש מקצוע כמובןמיקי מאוס
ואם אין לך דיכאון וסתם קיבלת קצת אוזן קשבת? מה רע?

חוץ מזה- נשמע שאת דורשת מעצמך הרבה יותר מדי! מקרר פעם בשבוע חודשיים אחרי לידה??? גם בלי 3 זה מוגזם. תשחררי קצת איפה שאפשר. לא רק אם את לא יכולה אלא במודעות. לייצר לך יותר זמן לעצמך וגם זמן כלשהו בלי הילדים לצאת להתאוורר (אם אפשר אפילו בלי הקטנה הכי טוב אבל לפחות בלי הגדולים)
להיות רק בבית זה מתכון בטוח לדיכאון...
תודה לכולכן!!!אמא3
לחלוטין נשמע שמחייב טיפול מידיאורוש3
על ידי פסיכיאטר קודם כל. תרופות זה לא משהו רע. דיכאון אחרי לידה זה חוסר איזון כימי במח! אז קודם כל להחזיר איזון. אחר כך כמובן צריך גם לטפל בהשלכות הרגשיות וכו' ע''י שיחות עם פסיכולוג. מדהימה שאת תופסת את עצמך! ממש ראוי להערכה! לכי בהקדם!!
ועכשיו רק בלי קשר. הסטנדרטים שלך סופר סופר גבוהים. נגיד אני לפני שחזרתי לעבודה אפשר לומר שהייתי עם תינוק אחד בבית בבוקר. כחצי שנה אחרי לידה. עם שני ילדים במסגרות ולא התקרבתי קילומטרים לסטנדרט שלך! לא בנחמדות לבעל לא ביחס לילדים ולאאאאא בבית. ואת דקה אחרי לידה ממש דקה. עם שלושה תינוקות!!! אז כצעד ראשון. שחררי קצת מהבית. תשכחי ממקרר וחלונות וכו'. תנמיכי דרישה. תנוחי. ותטפלי בעצמך. ואז עם התהליך תוכלי מחדש לבחון את השארתם בבית. אם מתאים או לא. וכל בחירה נכונה לזמן ולמקום היא לגיטימית. בהצלחה נשמה
אני רק אכתוב שאת נשמעת אמא ואישה מהממתמק"ר
שצריכה עזרה (קטונתי מלהבין אם זה עזרה נפשית או טכנית או להוריד מעצמך קצת ציפיות).
אבל מהממת
הרבה כוח!
חחח הצחקת אותי (אם הקטונתי להביןאמא3
כאילו
אמאלה
גם אני לא סגורה על מה בדיוק אני צריכה)
תודה על הפירגון
מתוקהמחכה עד מאוד
מנסיון עזרה שהיא רק טיפול רגשי לכי למישהי עם המלצות . לא חושבת יש לרוץ לרופא....יחלקו עלי.
וגם שתפי את בעלך!! את לא צריכה להיות שם בשביל תפקיד האשה המושלמת תהיי את הוא יכול להיות שם בשבילך בעזה
נשמע שאת צריכה לעשות קצת בשביל עצמךלהתחיל מהתחלה
אני כרגע גם אחרי לידה עם שתי קטנות בבית וזה ממש חונק אותי,
וראיתי על עצמי שהימים שאני יוצאת רק עם הקטנה לדברים בשביל עצמי (שיעור/ קורס) ממש מחייה אותי.
אז למרות שכיף לי להיות איתן בבית, ממש חשוב להשתחרר לפעמים כי זה ממש קשה להיות 24/7.
לגבי עזרה נפשית, אני מתנסחת בזהירות אבל קודם הייתי מנסה פשוט לצאת- זה ממש אוויר לנשימה.
שיעור תורה/ חוג נחמד/ תחביב או סתם טיול בטבע עם ספר טוב. כמובן בלי הגדולים. ואם יש אפשרות גם בלי הקטן
אם תראי שזה לא עוזר הייתי פונה לעזרה.
זה מה שאני הייתי עושה.
אני לא חושבת שזה דיכאון אחרי לידהליאן
כי לדעתי כל אישה ואפילו האישה הרגועה והעדינה והאדישה עלי אדמות שתישאר עם 3 ילדים קטנים בבית 24/7 תרצה באיזה שהוא שלב לקפוץ מהגג.
אני עם כל הילדים משעה 4 בערך ולפעמים באלי פשוט להתאדות..
את לא נשמעת בדיכאון את נשמעת פשוט נורמלית .
אני לא יודעת מהן כל הסיבות שבגללם בחרת בחינוך ביתי. אבל ממליצה לך לחשב מסלול מחדש ..
לדעתי זה לא בריא לא לך ולא לילדים
חיבוק גדול גדול!מחי
נשמע קשה בטירוף, ואת אמא מהממת.
הזדהיתי מאוד עם תחושת הגעגועים החזקים לילדים כשהם עם בייביסיטר ושבזמן הזה את בעצם לא עושה שום דבר מועיל ורק מחכה שהם יחזרו. כשהייתי בחופשת לידה כמעט כל בוקר כשהתינוק ישן הרגשתי ריקנות איומה וגעגועים לבן השנה ו9 שהיה במסגרת, וכשהוא חזר הביתה היה קשה (והרבה פעמים מאוד מאוד קשה) לתזז בין שניהם אבל הרגשתי מסופקת ושיש לי משמעות.
אני בכל זאת חושבת שזה טוב לקחת עזרה ושיהיה לך זמן לעצמך בלי הילדים, אבל שלא תשארי בודדה בבית בזמן הזה, אלא שיהיה לך עיסוק קבוע, ודווקא מחוץ לבית, בשעה הזו שהם עם בייביסיטר. התעמלות, חוג, התנדבות, עבודה מסויימת, מה שאת רוצה שיתן משמעות לשעה הזו, שתרגישי שיש לך משמעות נוספת בחיים מלבד הילדים.
בהצלחה רבה רבה!
ורק בשביל להסיר ספק ממליצה בכל זאת על שיחת יעוץ עם רופא/פסיכולוג, אם זה לא דיכאון הם ידעו להגיד לך שאת לא בדיכאון, ואם זה כן חשוב לטפל בו. אף אחד לא יכריח אותך לקחת כדורים, והרבה פעמים רק שיחות טיפוליות יכולות לעזור מאוד גם בלי כדורים.
תודה על ההבנה וההזדהות 🤗אמא3
אחרי שיחה ארוכה עם בעלי אתמול בלילה..אמא3
אתמול קראתי את מה שכתבתן לי ודי נבהלתי... ב''ה כשבעלי הגיע הביתה סיפרתי לו קצת יותר בפירוט על מה שאני מרגישה
(מישהי שאלה באחת התגובות למה מול בעלי אני שמה מסכה ולא משתפת- מניחה שכל אישה שבבית חווה את הפחד הזה להיות ''האישה הממורמרת שבבית''. אני די משתדלת לא להיות כזו.. שברגע שהבעל נכנס רק מתלוננת איזה גרוע היה וכמה אני עייפה.. ולא לספר רק על ''מה'' היה בבית אלא ''איך'' הרגשתי ודברים מתוקים שהילדים אמרו.. לא'ידעת, בא לי שהאיש שלי לא *יתאמץ* להקשיב לי אלא שיהיה לו כיף לבוא הביתה בערב.. ב''ה הזוגיות שלנו נהדרת, ברור לי שזה איכשהו קשור...)
אז באמת שיתפתי יותר לעומק באכילה הרגשית מוגזמת, ובכעס, ששניהם סימפטומים לזה שהנפש לא במקום.. ושזאת באמת קריאה פנימית לאיזה שינוי וגדילה.
אז
התחזקה בי ההבנה שזה *לא* דיכאון
אלא
אמא קצת עייפה, הרבה מותשת
שמבררת את עצמה ואת הרצונות שלה
וצריכה להגדיר לעצמה מחדש ציפיות ויעדים.

תודה על ההתבררות שקרתה בעזרתכן!!
הזמנתי משאבה ובע''ה אתחיל לפיצית, מה שיאפשר לי לצאת ערב לבד, לעצמי, שזה באמת בד''כ מחזיר את השפיות
ומרימה להנחתה- נקודה למחשבהאמא3
עבר עריכה על ידי אמא3 בתאריך כ"ד בכסלו תש"פ 08:05
חשבתי על זה שוב
ומחקתי
זה לא לגמרי נכוןאורוש3
אמרו את זה בהתאם לנתונים שלך! שלושה תינוקות ביחד אחרי לידה זה קשה. ומסגרת יכול להיות גם יומיים בשבוע של ארבע שעות או משהו שיעזור לך חודשיים שלושה עד שתתאוששי מהלידה. דווקא ראיתי הרבה כבוד לבחירה הזו בתגובות. ולמשל אני אמרתי לך לטפל קודם בתחושות ואז לעשות חושבים בכללי.
בקשר לשיחה עם בעלך. מחזקת אותך! זה הצעד הראשון! באמת!! וזה מעולה.
ממליצה בכ''ז לראות איש מקצוע אפילו רק לשלול. כי בכללי התיאור הגיוני למצב חוץ מהמחשבות הקשות והאובדניות. תלכי!
יש בזה משהו.תודה!אמא3
מחקתי גם 😘ליאן
בני כמה הגדולים? אני פשוט מאמינה שגםבתי 123
לעקרת בית מגיע "חופשת לידה" קשה להיות בבית גם עם תינוק וגם עם עוד ילדים בלי עזרה בכלל
אני מסכימה איתךבת 30
באופן עקרוני היה נכון שילדים יהיו עם אמא בבית עד גיל 3 לפחות. ככה באמת יותר נכון לילדים, באופן פשוט.
אבל פה נכנסים החיים אל מול העקרונות.
החיים היום, המציאות שלנו כנשים היום, מייצרת מצב שבו מעטות מאוד הנשים המסוגלות לכך- לא רק מבחינה כלכלית אלא מבחינה נפשית.
הרי חינוך הבנות היום- תורני ככל שיהיה- מכוון את כל הבנות להשכלה, לפיתוח עצמי של יכולות מכל הסוגים. וזה לא שאנחנו מתחתנות בגיל 16-17. ממש לא. הרוב מתחתנות אחרי שכבר חיו חיים מלאים- שרות לאומי או צבאי שבו עשו דברים מיוחדים ומעצימים, לימודים גבוהים, עבודה, התנדבויות ומה לא.
אז לקחת אישה שבאה מרקע כזה ולשים אותה בבית לכמה שנים עם כמה תינוקות, זה פשוט לא הולך. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה...אי אפשר להציב לבנות רפים גבוהים בכל מיני תחומים שלא שערום סבתותינו ולצפות שאחרי החתונה הן יהיו כמו סבתותינו. זה לא הוגן ולא ריאלי. וזה מה שגורם לתסכול הכי גדול ולחנק הנפשי שהרבה מרגישות.

אז במציאות המורכבת הזאת- מסגרת לילד היא אכן פתרון. כמובן שזה לא הכל או כלום. אפשר להישאר עם כל תינוק עד גיל שנה, אפשר לשלוח למסגרת חלקית וכד'.
אבל במציאות לא אידאלית, גם הפתרון הוא לא אידאלי
תיארת מעולה את הקושיאמא3
עוד מקווה ומתפללת למצוא נוסחא שכן תצליח
בלי מסגרות....
תיארת כל כך מדויק את דילמת ה"אמא/קריירה"תפוחים ותמרים
ברור שתמיד כל אחת מוצאת את האיזונים שלה, אבל צודקת שבדור של הסבתות הבסיס כולו היה שונה לחלוטין.

כשאמא שלי הלכה ללמוד פסיכולוגיה אף אחד לא הבין איזה ג'וק נכנס לה לראש.... הציעו לה משרה נהדרת בבנק כולל משכורת 13.
כשאחותי הלכה ללמוד פסיכולוגיה זה כבר היה בגיבוי אינטלקטואלי, רגשי וכלכלי של אמא, ממקום חממתי ולא פורץ דרך.
אני רוצה לענות לך דווקא כי אני כן הייתי בענייןמעין אהבה
וכן חשבתי שאני אשאר איתם בבית תקופה לא קצרה
אז כן מבינה את הרצון והסתכלות שלך

אני לא אחת שדוגלת במסגרות כאידאל מגיל אפס

אבל

אני כן דוגלת בלא לחיות לפי אידאלים מקובעים
אלא להקשיב למציאות

אמא שמתארת שהיא עם הילדים בבית וטוב לה והנפש מאוזנת
ברור שרגעים קשים יש לכולן
אבל שהסה''כ היא בשמחה ואיזון
אז מעולההה ואשריה

אבל את מתארת מצב שבו בנפש בפנים האיזון הופר בעצם
הנפש לא מקבלת מה שהיא זקוקה והתחושןת שאת מרגישה הן הזעקה דלה לעזרה והקשבה לבקשה הפנימית שלה

ולכן
עם כל הכבוד והחשיבות והיופי בהשקעה בגידול בבית של הילדים

שום אידאל יפה לא יותר חשוב מבריאות נפשית ושמחת חיים שלך
וזה הכי הכי טובת הילדים שלך

כשאני הגעתי לנק' משבר הזאת והיה לי קשה לשלוח למסגרות בעלי אמר ךי ששה לא חוכמה לתת את כל הכוחות בפול גז ישר בשנים הראשונות של האמהות ואז להשאר אמא מותשת ועייפה..
צריך לחשוב מראש ותמיד להרגיש שבאגע הנתון הזה יש לי כוחות להעניק מתוכן
ולפעמים ביטולה הוא קיומה- הזמן שאני מאפשרת לעצמי עכשיו הוא נטו משרת את טובת הילדים באמת
ולא מטרה אגואיסטית שלי

ובמצב כמו שאת כתבת
בעיני זה יותר חשוב ויותר אידאלי ויותר לכתחילה לשלוח למסגרת מאשר להשאר בשם אידאל לא מותאם לכאן ועכשיו

מה גם שהגדול שלך בן 3 ובעיני בגיל הזה מלכתחילה מסגרת יותר טובה ומעשחרה ומפתחת ומשמחת מאשר בבית. רואה כמה טוב זה עשה להם.
תינוק זה שונה

ואם כרגע נח לך להתחיל הדרגתי עם חוג או ערב לעצמך וזה יעשה את העבודה אז בסדר גמור

מנסיוני לי זה לא הספיק

ממסגרת לקרוא שוב ושוב ושובאמא3
נתת לי הרבה נקודות למחשבה
תודה!
היאני זה א
לא חושבת שזה מתנשא וגם לא חושבת שזהסותר את העיצות שנתנו לך.
כן נכון להיות עם הילדים בבית זה מהמם אבל צריך להכין כלים מתאימים בשביל זה. אי אםשר חהשוות את הדור של היום לדור של םעם. כתבה את זה בפירוט [@בת 30.
אני בכל זאת אוסיף מהמקום שלי. בשני הגדולים הייתי עם כל אחד שנה בערך ואז שלחתי למסגרת את הגדולה כי הרגשתי שמיציתי בבית ורציצי לצאת קצת והשני כי הייתי בעיצומם של לימודים. השלישי כבר הרגשתי בשלה להישאר איתו בבית זה היה לגמרי רצון שלי וכשהיה בן 2 ילדתי עוד אפרוח וזה לא היה קל להיות עם 2 הרגשתי סיפוק ואני לא מתחרטת שהייתי איתם בבית עד גיל 3.(מתכננת גם עם הקטן להישאר) אבל כן היום אני מרגעשה קצת שחוקה והחלטתי שאני צריכה למצוא זמן לעצמי לעשות משהו בשבילי. זה לא מחייב לשלוח חמסגרת אבל כן למלא גם את הנפש שלי בשיעור או חוג שיהיו בשבילי.
גם לי לאחרונה עלו תחושות קשות של בלבול והתביישתי נורא לדבר עליהן. כשפתחתי אותם מול אשת מקצוע זה כבר הקל מעלי הרבה מאוד.
תודה!!!אמא3
הרעיון של להיפתח מול אשת מקצוע מרתיע אותי מכל מיני סיבות. אבל אולי באמת זה יהיה הכיוון מתישהו.. תודה!!
גם אותי מאוד הרתיע בפרטאני זה א
שיש לי משהו בעבר שפחדתי שיתייגו אותי בגללו בסוף פתחתי את הנושא מול קרובת משפחה שהיא אשת מקצוע.
באמת עלה לי רעיוןאמא3
לפתוח מול מישהי שאני מכירה, אשת מקצוע יחסית מבוגרת שזה לא יאיים עליי, אלא מין שיח נשים כזה אבל כן היא עם כלים מקצועיים... בע''ה. מקווה למצוא אומץ. תודה לך!
בקשר להנחה שלךהחלטהזוגית
זה לא נכון לדעתי לחיות ככה, בחשש לצאת ממורמרת מול בעלך... הוא בעלך. למה את צריכה להסתיר את עצמך ולצמצם את עצמך ככה בשביל לשמור על ״זוגיות נהדרת״? לי זה נשמע ככ מבאס, לעבור יום קשה עם ככ הרבה רגשות שליליים ואז כשהבן זוג נכנס ללבוש חיוך ולספר לו איזה מתוקים הילדים היו... מה איתך? עם מה שעובר עלייך, עם מי שאת? לא חשוב לך שהוא יכיר אותך, ידע מה עובר עלייך, יתמוך בך כשקשה לך?
קראת את הספר אשת חיל של ליהיא לפיד?אמא3
היא מתארת בספר את שני הצדדים- האישה המותשת מיום שלם בבית ופורקת מול בעלה את כל התסכולים שהיו.. והבעל העייף שחוזר מיום עבודה ורוצה את האישה שלו ובמקומו מוצא אישה עייפה ממורמרת ומותשת ..
יש בזה משהו!
מצד אחד טוב שתהיה טבעיות בין בני זוג והכי אותנטיות, ומצד שני טוב גם כאישה להציג בפני הגבר שלנו את הצדדים היפים שלנו לפני הפחות יפים ופוטוגנים...
את בטח לא מתנגדת להנחה שיפה שאישה תתארגן דקה לפני שבעלה מגיע, תסדר את המטפחת ותיראה טוב, נכון? למרות ש''זה צה שהיא'' ... אז מבחינתי גם בעניין השיתוף, אני מספרת לו הרבה פעמים את הרגעים היפעם והטובים (וב''ה יש המוןןן כאלה) ואיך הילדים היו מתוקים.. כן, מעדיפה כמה שפחות לקטר.. ולהביא את ה''אני'' שלי זה בעוד תחומים ומחשבות ורגשות והרהורים שאני חולקת איתו
וברור ברור ברור
שיש שיתוף גם במקומות הקשים והכואבים!! אבל לפעמים לוקח לזה זמן.
בסוף הוא האיש שלי
והחבר שלי
וקצת הפסיכולוג שלי
וזה הכל ביחד מה שאני מגדירה ''זוגיות נהדרת''
אבל את צודקת שצריך לא להזניח את השיתוףאמא3אחרונה
ותודה על ההארה הזו
הפער בין מה שמדמיינים למציאות הוא עצוםהריונית ותיקה
ואת כאילו לא מוכנה לבלוע את הפער הזה , נאחזת באיזו מציאות מושלמת .
תרפי - תחציני את הקושי את ההתמודדות את הכעס כן גם מול בעלך ( הכי מול בעלך!!!!) את אשה חכמה שאת שמה לב לנורות האזהרה והן דולקות עכשיו כל כך חזק.
כל הזמן שמתי לב שאת כותבת שכל הרגשות השליליים בלב - את רוצה לגדל את הילדים נכון ? להיות שם ? אז לא לשמור בלב בבקשה ! זה גורם מספר 1 למחלות קשות חס וחלילה.
מותר לך , מותר לך , מותר לך!!!!!
בהצלחה
תודה.... !אמא3
וואי
כל אחת שמגיבה ברגישות ובהכלה ככ מרגשת אותי.. תודה!!
את נשמעת אישה מדהימהאם_שמחה_הללויה
כל כך התרשמתי מאורח רוח שלך בתגובות!
אני גם עם שתי קטנטנות בבית גילאי 1-3(עכשיו בהריון עם שלישי).אני כל כך מזדהה עם התחושה שלך שכמה שלא קשה לנו, אנחנו עושות את הדבר הנכון. לפעמים דווקא הקולות של האנשים בחוץ, באמת נשמות טובות , שמתוך דאגה אומרות שנשלח למסגרות וזה יקל עלינו הם אלא שמעוררים בנו כעס, כי זה כל הזמן מערער את הבטחון שלנו.
לי אישית מאוד עזר לדבר עם נשים בעלות אידיאולוגיה כמו שלי, הרי חינוך ביתי באמת עושים לא סתם ,אלא באמת מעקרונות פנימיים שקשה לוותר עליהם. את מוזמנת לפנות בפרטי, נחליף טלפונים בכיף. יש אתר באופן טבעי , מדור חינוך ביתי, גם שם אפשר להחכים ולהרגיש שאת לא המטורפת היחידה שעושה את זה ושזה אפשרי.
בכל אופן, אני מסכימה עם התגובות שאת דורשת מעצמך יותר מדי ושתנמיכי את הרף. את לא צריכה להיות מושלמת, את צריכה להיות מאושרת!
אתן לך גם עצות מעשיות שעוזרות לי להשאר שפויה:
לישון!! אני מתארת לעצמי שעם שלוש קטנטנים את לא יושנת טוב. אמא מותשת זה אמא כועסת.לפעמים המנוחה והשינה עושים את שלהם. אז תנצלי כל זמן שאת יכולה. החלונות והמקרר ואפילו הכלים יחכו. קודם תדאגי לעצמך, הם יושנים צהריים, לכי תשכבי עם התינוק. לכי לישון מוקדם בערב.
מה שתמיד עזר לי לא להכנס לדכאון אחרי לידה , זה להראות טוב. גם בבית, לא להסתובב כל היום עם טרנינג. באמת להתאפר קלות, להתלבש נח ויפה ,כיסוי ראש מתאים,לשים עגילים., בושם, כל הדברים של הבנות. זה אומנם ״מסיכה״, אבל זה עובד.זה נותן מצב רוח ועל הדרך גם עוד יותר בעלך יעריך ויאהב אותך, יחמיא לך. וזה יעלה את הבטחון העצמי והערך שלך.
לצאת כמה שיותר החוצה עם הילדים ולא לשבת בבית.לי בינתיים יש רק 2 , אז אולי באמת טכנית עם 3 זה יותר קשה במיוחד שהתינוק קטן. אבל אני הייתי יוצאת עם 2 כשהתינוקת הייתה פיצית וזה היה מציל אותי.
מסכימה עם הקודמות, על ליצור זמן לעצמך, על לדבר עם הבעל. כשלא מדברים עם הבעל הוא לא יודע שאנחנו עוברות קושי .
לבקש עזרה, לא להתבייש. יש לך חמות/ אמא שיכולה לעזור? ליזום בעצמך, זמן לעצמך. כי אף אחד לא ידאג אם לא תדאגי לעצמך.
וכמובן להתפלל, כל פעם שקשה , שה׳ ישלח כוחות, שייר מאיתנו כעס שנזכה להיות אמהות רגועוות , שמחות.
טוב חפרתי הרבה, בהצלחה לך, אני בטוחה שתצליחי בדרך שבחרת ותגיעי לאיזון. עצם זה שזיהית שיש בעיה זה אומר שאת בדרך הנכונה.
הו תודה 🤗🤗🤗אמא3
(סמיילי מלא הקלה)
תודה על העצות (בדיוק קמה משנ'צ)!
בע''ה... לגמרי להתפלל ......
תודה יקרה
ובהצלחה רבה רבה גם לך!!!!
רק רוצה להגידבת 30
שבגילאים הצעירים מאוד זה לא לגמרי חינוך ביתי. חינוך ביתי זה מי שלא שולח לא לגן, ולא לגן חובה ולא לבית הספר היסודי ולפעמים גם לא לתיכון. ההתמודדות עם כמה קטנים זה לא אותה התמודדות כמו ילדים גדולים שכל יום, כל היום נמצאים בלי מסגרת.
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאהאחרונה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאהאחרונה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגעאחרונה
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה
ילדה יחסית גדולה מוצצת אצבע ורוצה להפסיקממתקית

מאוד מפריע לה שהיא מוצצת (בת 9 וחצי) אבל לא מצליחה להיגמל.
היא כל הזמן אומרת לי בכעס "אמא למה לא קשרת לי את הידיים כשנולדת.." מצחיקה (יש לי גיסה שקשרה לבת שלה את היד בגיל ינקות והיא באמת הפסיקה למצוץ, אני לא העזתי לעשות את זה לבת שלי, אבל עכשיו היא ממש סובלת מזה)

אבל יש לכן טיפים איך לעזור לה להפסיק? ניסינו מרה, לא עזר.
יש לה כבר פצע באגודל מהמציצה וכואב לה.
אציין שהיא לא מוצצת בחוץ, בבית היד שלה דבוקה לפה.

זה עובר לבד בסוף? 

לפעמים עובר לפעמים לאאיכה
אני הפסקתי לבד בגיל 15

אחותי עדיין מוצצת, היא בת 25 🤭

אני מכירה שיש אפשרות לשים בפה איזה התקןכתבתנו

שימנע את היכולת להכניס את האצבע ולמצוץ.

לא יודעת מי מתקין (רופא שיניים? אורתודנט?) אבל כנראה גוגל / AI ידעו להגיד.

חוץ מזה, סתם רעיון, שאולי  יעזור אם היא בעצמה כבר מתלוננת ורוצה להפסיק, שתסתובב עכשיו לתקופה (לא יודעת כמה נחשב שצריך כדי להפסיק את האוטומט של הגוף) עם כפפות. מעריכה שזה לא נוח ונעים למצוץ איתן, וזה יזכיר לה לא להוריד כשהיא בלי לשים לב תקרב את האצבע לפה.

בהצלחה

כפפה?כורסא ירוקהאחרונה

אבל אני חושבת שבכל מקרה הרצון זה הצעד הראשון.

אם כל פעם שהיא מתחילה היא תקלוט ותפסיק לאט לאט זה יהפוך מפעולה שקורית בהיסח דעת לפעולה מודעת ואז היא תוכל לפני זה לחשוב אם היא באמת רוצה, לעצור שניה ולותר

תינוק בן יום שלא מפסיק לינוק, מה עושים?אנונימית בהו"ל

הוא יונק יעיל, ממלא טיטולים יותר ממה שצריך ביממה השניה לחיים, אפילו עלה במשקל מאז הלידה במקום לרדת!

אבל הוא באמת כל היום על השד, וכשלא אז הוא בוכה... ואני עוד לא השלמתי שעות שינה מהלילה של הלידה, והשד שלי רגיש בטירוף (ברוך ה' לא פצוע אבל בקצב הזה זה יגיע גם)

לא רוצה לתת לו תמ"ל (גם אין צורך), מוצץ אומרים רק אחרי שההנקה מבוססת, החלטתי שזה נקרא כבר הנקה מבוססת מספיק אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מילא עכשיו בבית חולים, אבל מה אני אעשה מחר כשרני חוזרת לשאר הילדים, הוא ילמד לפתוח פערים בין הנקות מתישהו בקרוב?

(וגם ההנקות כואבות נורא מהתכווצויות של הרחם אז מוסיף לסיוט)

כתבת כבר מזמן... אולי עברמתיכון ועד מעון

אבל זה ממש תקין שתינוק רוצה כמה שיותר ידיים והנקה בימים הראשונים (וגם אח"כ)

אולי יעניין אותך