"שמחה כאתגר"אוהביה
מה אתם עושים בשביל להיות שמחים?
גם כשאתם ממש לא!
טוב אז אנחנו בחנוכה,
חג שאמור למלאות את ליבנו בשמחה וגיל,
חג של "נר איש וביתו"
חג ממלא, במשהו שלא כלה, באור, אמיתי...
אבל בשבוע האחרון ובכללי בזמן האחרון
אני שומע רואה, וקורא, הרבה על אנשים שלא שמחים, שקשה להם,
במה? בפרנסה, בלימודים, עם עצמם, בבית, עם הילדים, עם האשה/בעל, ובמיוחד במיוחד עם המחסור באשה/בעל ובגדול גם עם החיים עצמם...
ושלא תבינו לא נכון, אני הכי מזדהה עם זה,
אני כותב פה עכשיו דווקא כי ממש צובט לי שאני שומע שבן אדם מצטער כל-כך עד כדי שיצא לי כל השבוע להיות פשוט במליון מחשבות על מליון אנשים שקשה להם והם עצובים בגלל כל מיני דברים שבאמת קשיים להם,
ותכלס למה מגיע להם להצטער כל-כך?!
תאמינו לי שכולם אנשים עם לבבות ענקיים וכולם צדיקים כל אחד בדרכו שלו, וכולם בסוף רק רוצים לשמח את ה'.
אז למה?!
את זה לא נדע בתכלית, כי בסוף בסוף זה הכל עוד מההתחלה, והכוונה שאנחנו לא יכולים להבין מספיק איך עובדת ההשגחה הפרטית, ה' סידר לכל אחד חיים עוד מלפני בריאתו,
ועם כל זה שאפשר להבין שאנחנו לא מבינים,
עדיין... העצב תמיד מצליח למצוא דרך לחלחל בדרך להשלמת החסרון של האדם...
ובאיזה שהוא שלב בשבוע אני מסתכל במראה וניראה כאילו אני בעצמי מתמודד עם כל הקשיים של כולם,
ואז אני מבין שאני בעצמי עצוב על דברים ומצבים שלא קורים איתי בכלל,
נטו בגלל שזה מעסיק אותי,
אז חשבתי מה אפשר לעשות בשביל להפסיק להיות עצוב,
ותכלס התשובה פשוטה,
הבנתי שאני פשוט צריך לקחת על עצמי את השמחה "כאתגר"
כי ברגע שמשהו מאתגר אותי הוא מעסיק אותי ושמשהו מעסיק אותי הוא משפיע עלי,
גם אם אני ארצה וגם אם לא.
אז בעקבות הדברים הנ''ל התחלתי לפתח לי כל מיני תזכורות ושיטות כדי להפוך את השמחה אצלי לאתגר,
וחשבתי....
אולי יהיה לאנשים עוד רעיונות יצירתיים לאיך להפוך את השמחה
ל-"אתגר"...
אז איך אתם עושים את השמחה לאתגר, גם כשממש קשה לנ"ו?
היי יש ספר כזה 'שמחה כאתגר'אמברלה
לגבי מה שכתבת, אני מזדהה מאוד.
בעומק העניינים כדאי לדעת שכשקורה לנו משהו שהוא נראה לנו רע אז בביפנוכו בעצם זה טוב, רק שהטוב הזה מגיע מעולם נעלה יותר - עלמא דאתכסיא שהוא הרבה יותר קרוב לה' יתברך והוא בבחינת י-ה שבשם הויה ולכן נאמר ''אשרי הגבר אשר תייסרנו י-ה'' כי אדם שמקבל ייסורים הוא בעצם קרוב יותר לה' כי הוא מקבל השפעה מעולם יותר רוחני.

בפשטות, אני לא נותנת לעצבות להיכנס. נקודה.
שמים שירים, משתוללים, משתגעים. אני לא מתייחסת לעצב, כי הוא אורח רע שרוצה להפיל אותי וכשהוא משתלט עלי אין לי מקום לחשוב ולהסיק מסקנות כמו שרבינו אומר שעיקר יישוב הדעת הוא על ידי שמחה, כי רק על ידה אפשר להנהיג את הדעת ולחשוב.
כשאנחנו בעצבות אנחנו כמו תחת סם שמטשטש לנו את יכולת ההבחנה וההבנה
חחח כן לקחתי מהספר את הרעיון לכותרת...אוהביה
וברור שעצבות זה רע, אבל יש מצבים שלא עלינו הצער הופך אצל אדם להרגל בגלל כל מיני קשיים ולצערי זה מצב דיי שכיח, ובמצב כזה בנאדם יכול להראות רגיל ביום יום ואפילו לחייך ולצחוק הרבה, אבל בפנים הוא פשוט עצוב ומה שהעיקר זה הפנימיות, אז בעצם מה שאני שואל זה איך במצב כזה בנאדם מאתגר את עצמו בשמחה בצורה כזאת שזה יהפוך אצלו להרגל ויחליף את ההרגל הישן
שומע יובל דייןמזמור לאל ידי
מדבר עם חבר
רואה סרט טוב
שותה אלכוהול
הולך לישון
אוכל משהו מתוק
קונה לעצמי משהו שאני אוהב

זה בגדול...
נשמע נחמד,אוהביה
אבל זה פתרונות זמניים לכאורה, מה השיטה שלך להחזיק את השמחה לטווח הארוך?🤔
וכשיבוא לך איזה פעם לשמוח מוזמן בכיף לכמה כוסיות ארק ואיזה דיבור😜
אני חושב,והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"ח בכסלו תש"פ 23:43
אומר לך מנסיוני הדל. כל אתגר וכל קושי שיש לאדם נועד לרומם לו את ההסתכלות על החיים, נועד לדייק אותו ולתת לו פרופורציות נכונות על החיים.
אתה לומד להעריך נכון יותר את החיים.

אמנם בתכל'ס, אדם שיש לו צער ממשהו- ינסה קודם כל להדחיק אותו. הוא לא ישאל את עצמו- 'אז למה בעצם זה קרה לי? ואיך אני יכול לקחת את זה למקום כזה שזה יקדם אותי?'. לא. אנחנו מנסים להתעלם מזה. אנחנו לא בוחרים לסבול, אנחנו בוחרים בחיים. ואנחנו גם לא בוחרים להתמודד עם הסבל. כי זה לא מצב טבעי..
אבל מה קורה כשהסבל הוא באופן כזה שזה כבר באמת מפריע לחיים? ומה קורה כשאי אפשר לבטל את זה באופן של התעלמות?

למשל, בהתחלה כשאדם מתמודד עם מוות- יש מנגנון טבעי שנקרא הדחקה. האדם לא מבין מה קרה. זה דפוס פעולה של המוח שפשוט מגונן על האדם. עוזר לו לעכל לאט. אורך התהליך הזה משתנה מאדם אחד לשני. אצל חולים סופניים ל''ע יש משהו אחר שנקרא 'התמקחות'- האדם לא משלים עם מה שקרה לו, הוא אומר- 'תנו לי עוד שנתיים ואני אעשה הכל', כלומר הוא לא מקבל את המציאות שלו ר''ל.
אבל התהליך הזה לא מחזיק הרבה זמן.

האדם חוזר למציאות, והוא צריך לספק לעצמו תשובות- וקודם כל התשובה לשאלה הכי חשובה-
'אז איזה טעם יש לחיים שלי כעת'? 'בשביל מה אני חי?'

והאדם חייב להתמודד. לא תמיד הוא יתמודד מיד, לפעמים זה ייקח תהליך ארוך שנקרא 'אבל פתולוגי'- האדם מעכל את האבל רק אחרי מספר שנים. אבל זה מגיע..

אני חושב שברגע שהאדם יתן הגדרה יותר נכונה ויותר מדוייקת (/מאוזנת) לחיים- יהיה לו יותר קל להתמודד עם ייסורים. אם כל החיים הם הגשמיות- המצב הגשמי שלו כעת הרבה יותר גרוע. אבל אם הוא שם לב אל הנשמה שלו- ומבין יותר במדוייק את המקום של הגוף שלו בחיים, את התפקידים שלו ואת חשיבותו ביחס לשאר חלקי האדם למשל- יקל לו יותר. והחיים שלו יהיו יותר משמעותיים ויותר מלאים, דווקא בזכות הסבל. כי הוא לא ברח ממנו. כי הוא התמודד וצמח מזה

וכמובן- הרבה אמונה. בלי אמונה, שנותנת לכל דבר את המשמעות הנכונה לו, ומגלה לנו שהעולם הזה זה לא העיקר אלא האמצעי, הרבה יותר קל.

ועוד דבר אולי- עצם ההתמודדות עם הסבל מחזקת אותך. זה בטוח.
יעיד על זה השירות הקרבי. אתה עושה מסע אחרי שבוע מאז שהתגייסת. מסע ממש קטן- 3 ק''מ. אבל זה נראה לך כל כך נצחי... אחרי עוד שבוע בערך אתה עושה מסע 4 ק''מ והפעם עם פק''ל מים. אתה סובל, באמת סובל.
אחרי שבועיים- עוד מסע. ואחרי שבועיים- עוד אחד, וחוזר חלילה.. וכל פעם רק יותר ארוך ועם יותר משקל.
בסוף אתה עושה מסע כומתה באורך עשרות ק''מ. ופק''ל מים זה הדבר הכי קל שיש.
אז זה גם מתקשר למה שחז''ל אומרים (בראשית רבה ל''ב, ג'):
"אמר רבי יוסי בן חנינה: הפשתני הזה בשעה שהוא יודע שהפשתן שלו יפה, כל שהוא כותשה היא משתבחת וכל זמן שהוא מקיש עליה היא משתמנת, ובשעה שהוא יודע שהפשתן שלו רעה, אינו מספיק לקוש עליה אחת עד שהיא פוקעת, כך אין הקב"ה מנסה את הרשעים, אלא את הצדיקים, שנאמר: "ה' צדיק יבחן" "

כשמסתכלים על זה ככה- אפשר לעבוד על השמחה, ולרומם אותה שתהיה פחות תלויה בדברים גשמיים. ואז השמחה היא דוקא יותר קבועה ויותר ממלאת את הנפש. 'ולישרי לב שמחה'.
וגם- הרגשות של האדם מתחדדים וזה נכון אמנם גם בצד של הכאב אבל זה נכון גם לגבי השמחה- כשהיא באה השמחה יותר גדולה
מה שאתה אומר,אוהביה
זה שבנאדם שעצוב זה נובע בעצם מאי השלמה עם המצב שגרם לו לעצבות?
אם כן אז לכאורה אני נוטה להסכים איתך,
אבל זה בדיוק העניין,
שאני אומר שעצם ההבנה של הדברים כדברים רעים זה מה שגורם לבנאדם לחשוב שרע לו ואז להכנס לעצבות ואז לא משנה עם כמה דברים הוא ישלים זה יהיה תהליך שלא נגמר, כי התווספו כל הזמן עוד ועוד דברים שיצטרך "להשלים איתם" כי הוא מתרגל לזה שקוראים לו דברים רעים ושיש דבר כזה בכלל.

אני לכאורה מדבר על מצב סופר אידיאלי,
כמו שהמגיד פעם שלח אדם לר' זושא לשאול אותו איך מברכים על הרעה ור' זושא למרות שהיה דלפון ובלי כלום ענה פשוט בחיוך שמקרין אושר אמיתי לאותו יהודי שהוא לא יודע מה המגיד רוצה ממנו, ושהוא פשוט מלא בכל טוב ואין לו שום רעה ולכן לא יודע לענות לו איך מברכים על הרעה...
כאילו האתגר זה לראות מלכתחילה את הרעה כטובה ולברך עליה כעל טובה וממילא לא תצטרך לעסוק עם "הרעה" וככה ממילא לא תיהיה לך מציאות של עצבות..
עכשיו מה שנשאר זה להבין איך בעצם עושים את זה, וזה לא אמור להיות קל בכלל, זה למה קראתי לזה אתגר...
אני דוקא רוצה להציע משהו מעט שונהוהוא ישמיענו
תראה, המדרגה של רבי זושא היא מדרגה גבוהה. יש לנו קצת מושג, בכל זאת, מי היה ר' זושא.. לא אדם רגיל. וגם נקודה שחשוב לשים לב אליה שר' זושא לא הקטין את עצמו. מי שקורא את הספרים שמלקטים את התורות שלו 'מנורת זהב' ו'זהב המנורה' שם לב לזה. הוא, כדרכם של כל גדולי החסידות כמעט מדבר הרבה על ענוה פסולה. כמובן זה לא סותר את הסיפור הנ''ל, אבל רק ראיתי לנכון לחדד על הדרך את הנושא הזה.

ובכל אופן, לענייננו- יש שתי אפשרויות.

האפשרות האחת היא שהאדם יגיד לעצמו- וואי, המצב שלי כ''כ נפלא אין לי שום רע בחיים וה' נותן לי ומרעיף עלי כל כך הרבה טוב. ופה זה יכול לבוא משני מקומות שונים ואפילו מנוגדים-
מקום אחד זה המקום של ר' זושא. מקום של אמונה תמימה ובטחון גמור בה'. תמונת המציאות של ר' זושא היא נפלאה. הוא באמת לא רואה שום רע בחיים שלו, כי מבחינתו הרע הזה לא קיים.

אני חושב שזה מתחבר מאוד גם ל'תם' במשל של ר' נחמן. התם בסיפור מקבל מאשתו מים, ואומר 'הו איזה מרק נפלא', או שהוא מקבל את המעיל ואומר 'הו איזה פעלץ' נפלא', ו'איזה תבשיל מדהים'. אומר לך את האמת, בהתחלה לא התחברתי לתם. הזדהיתי מאוד עם מה שר' נחמן כותב לגבי החכם, אבל לגבי התם חשבתי לעצמי- 'על מי אתה עובד? אתה עובד על עצמך!' במקום להתמודד עם המציאות, ולהודות לה' שלפחות את זה יש לו- הוא בוחר להתעלם ממנה ולברוח למחוזות רחוקים של דמיונות.. הרי יש לך מים! תשמח במים, אל תודה לה' על זה שיש לך מרק נפלא.. כי אין לך באמת, אז גם ההודאה לה' היא לא שלימה. והמפליא שר' נחמן קובע אותו כמודל האידיאלי!!

אבל אני חושב שאפשר להסתכל על זה אחרת. באמת ר' נחמן רוצה ללמד אותנו שאפשר לרומם את ההסתכלות שתגיע למקום כזה שלא חסר לך דבר! אין לך כל הבדל בין מים לבין מרק, כי העיקר אצלך הוא לתת לגוף כח כדי לעבוד את ה'. אתה שמח בחלקך שנראה לך באמת חסד חינם מה'. אתה כולך מתפעל ממה שה' נותן לך ולא עושה השוואות עם אחרים (זה מוזכר הרבה בסיפור שם- איך שאשתו מסתכלת החוצה ואומרת לו תראה באיזה מצב אנחנו ובאיזה מצב הם- והוא אומר לה שמה שיש לנו זה בדיוק מה ששייך לנו).
זו דרגה מאוד גבוהה. לא כל אחד בר הכי.
ופה אני מגיע למקום השני שממנו זה יכול להגיע- התעלמות מהמציאות. כל עוד אנחנו לא בדרגה לא של ר' זושא ולא של התם במשל המופלא של ר' נחמן- אנחנו מתעלמים מהמציאות. למה? כי בפה אנחנו אומרים שהכל טוב אבל בשכל- אנחנו יודעים (בתודעה שלנו) שהמציאות הזאת רעה. פינו ולבנו אינו שווה. וכאן זה מסוכן, זה יכול לקחת אותנו למקום של דמיונות,
ודמיון זו לא תשובה לשאלות. זו בריחה. ומתישהו זה גם לא יחזיק והקשיים יעלו פתאום ולא נעמוד בזה. זה עלול לשבור אותנו.

ולכן, כאן אני מגיע לאפשרות השניה. לאנשים פשוטים כמונו (חוץ ממי שלא..), נראה לי שהפתרון הוא ע''י הכרה ברע שהוא רע. אמונה לא סותרת את זה שיש רע בעולם הזה, שהוא רע- הוא לא טוב. כי העוה''ז הוא צמצום, הוא השתלשלות של השתלשלות מהמקור האלוקי. הוא גשמי ולכן כ''כ מורכב ומסובך. ''אמת אמר אל יברא שכולו מלא שקרים''..
והדגש צריך להיות על אמונה. אמונה- מלשון אמון, אנחנו יודעים ובטוחים, בלי צל של ספק, שה' מנהיג את המציאות. שיש השגחה כללית, וגם השגחה פרטית. העולם אינו הפקר.
יש רע בעולם, נכון, לא בטוח שהרע הזה יוביל למקום יותר טוב עוד בעוה''ז- גם נכון, אבל זה בודאי טוב. זה הדבר הכי טוב עבורנו, ועדיף לסבול בעוה''ז שהוא מוגבל ושיהיה לנו שכר בעוה''ב בלי גבול- ה' מפעיל כאן עבורנו את מידת הרחמים..
ואנחנו לא יודעים חשבונות שמים. אנחנו רק יודעים שה' הוא טוב, ומה הכוונה טוב- בלי גבול ומידה. אין יותר טוב מה'..
ה' שם בנו שכל אנושי, ואנחנו צריכים לזכור שיש לשכל הזה גבול. לפעמים יש אשליה כזאת שאנחנו יכולים להשיג הכל כי אנחנו כל הזמן יכולים להוציא את השכל שלנו מהכח אל הפועל, ללמוד עוד ולקנות ידיעות. אז צריך לדעת שמי שברא לנו את השכל והגביל אותנו- רצה שנתהלך גם בתמימות, 'תמים תהיה עם ה' אלוקיך'.
וכפי שכתבתי, זה לא סותר, ולדעתי זה חייב- לבוא ביחד עם הכרה במציאות כפי שהיא. כי ההכרה במציאות כפי שהיא- כוללת כמובן את ההכרה בטובו האינסופי של הקב''ה

סליחה על האריכות...
מקווה שהיה לך מעניין לקרוא
וואו. תודה על זהחיות צבעונית
בשמחה. גם עזר לי לחדד את הדברים לעצמיוהוא ישמיענו
תודה על ההשקעה!אוהביה
ודווקא היה מעניין מאוד (:
מסכים מאוד עם רוב מוחלט של הדברים
אני אשתדל להגיב מחודד יותר בהמשך.
תוספת קטנה לדבריםוהוא ישמיענואחרונה
אגב, עכשיו שאני חושב על זה,
זה מאוד מתחבר עם ההתנהלות של איוב. איוב כל הזמן טוען שהרע לא מגיע לו- הוא צדיק, נקודה. לעומתו הריעים טוענים כל הזמן שאם יש לו רע סימן שהוא לא באמת צדיק. לתפיסתם הפשטנית צדיק= טוב, לא צדיק= רע.
אבל איוב, למרות שלא מבין עדיין בדיוק למה מגיע לו כל הרעה הזאת- ממשיך לטעון, ובצדק- שאין לו שום חטא.

נשמע יומרני מדי? דוקא אם איוב היה אומר שהוא רשע- זה לא היה נכון, זה היה שקר. הוא היה מנמיך את עצמו, זה נקרא 'ענוה פסולה'.
הריעים אכן טוענים שאיוב הוא חנפן, הוא חושב שאם הוא יאמר לה' שהוא צדיק אז ה' כביכול ישתכנע.. אומר לו אחד הריעים "תקות חנף תאבד", לא כדאי..
אבל איוב לא מוכן לעשות שקר בנפשו. הוא אומר:
"גַּם הוּא לִי לִישׁוּעָה, כִּי לֹא לְפָנָיו חָנֵף יָבוֹא" (איוב ג', ט''ז)

אני לא חנפן, אומר איוב. בניגוד אליכם- אתם מנסים להתייפייף בעיני ה' על חשבוני ואומרים לי שאני חוטא. תדעו לכם שה' לא אוהב שאתם מחניפים לו! אבל אני- באמת צדיק. אז אני מכיר בזה שאני צדיק, אחרת זה יהיה חנופה. ה' אוהב אמת.

ואיוב לא מוכן גם לקבל את זה שאומרים לו שהמציאות שלו תוביל אותו לטוב יותר גדול, הוא לא רואה איך במציאות זה אפשרי. הוא אוהב תשובות אמיתיות, לא דברי הוואי, כמו שהוא אכן אומר לריעים שלו על התירוצים שלהם.
ואכן ה' כועס על הריעים בסוף הספר, ואומר שהצדק עם איוב.

אגב מצאתי עכשיו מאמר בול בענין הזה-

ביאור:חנופה בספר איוב – ויקיטקסט

אלא, שההתמודדות היא ע''י הכרה במציאות ואמונה, המון אמונה.
איוב הוא איש אמת, זה דבר שמאוד ניכר בספר.

ובאמת, בספר איוב אחרי דברי אליהוא- איוב משתכנע. וע''פ הרמב''ן יש בזה סוד גדול, ומסבירים שהכוונה לגלגול נשמות. בכל אופן הענין הוא שצריך לרומם את האמונה.
אממלב אוהב

יש פעמים שב"ה יש לי שמחה טיבעית

אבל אני יודעת שיש סיטואציות בחיים שפתאום קורים דברים

וקשה להיות בשמחה

אז מה עשיתי השבוע, 

פשוט הקשבתי למחרוזת שירים של ר' שמעון וזה החזיר לי את השמחה... 

(זה באמת סגולה מיוחדת לשמוע את זה, מאוד עוזר לקושיות באמונה....)

ר' שמעון?בן_אהוב
בר יוחאי....לב אוהב

כן אמת, שירים של רבי שמעוןאוהביה
אכן מיוחדים משהו, וגם בכללי כל דיבור של צדיקים
(במיוחד שמגיעים בשירה איכותית) זה סגולה, כי דברים שיוצאים מהלב נכנסים ללב ומחזקים את האמונה מהשורש והאמונה מחזקת את השמחה הטבעית (:
הלוואי על כולנו שמחה טבעית וניצחית.
בעיקרפשוטת עם
פרופורציות בחיים
וחיבור לנשמה.. לשחרר את הכאב לא להתעלם ממנו . לתת לעצמך לישון לילה על הכאב ולהרפות ממנו בבוקר..

בכללי אני רואה את השמחה כמצב הטבעי שלי בתור בן אדם.. מבחינתי האתגר הוא להתמודד עם כאב ועצב ולא "איך להיות בשמחה" דומה אך שונה בהסתכלות.
בערך כמו ש...אוהביה
@והוא ישמענו אומר...
תכלס זה באמת שאלה כזאת, אם "לסור מרע ולעשות טוב"
או "להסיר את הרע בעזרת הטוב"
זאתמרת להתמודד עם העצב ואז תבוא השמחה
או להתמודד עם העצב בעזרת שמחה...
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך