מקווה שזה קשור לכאןלא להרבה זמן
יש לי בעיה קטנה וטיפה מביכה שאין לי איפה לשאול.
לפני שנה אולי הייתי במשקל תקין והרגשתי יפה והייתי גם נראית טוב.
מאז העלתי 10 קילו וכרגע ממש בלחץ מזה וגם ממש רוצה להוריד אותם ופה הבעיה.
כל פעם שאני מנסה להתחיל בתהליך חדש של ירידה במשקל- נרשמתי לחדר כושר עם מאמנת אישית ועם תפריט מותאם, ניסיתי כמה סוגים של דיאטות. אבל בכל מה שהתחלתי, נפלתי ולא הצלחתי.
כרגע, לאחר המון נסיונות אני יודעת מאיפה זה מגיע. אני ממש רוצה לרדת במשקל, אני יודעת איך זה מרגיש להיות רזה שמוצאת בגדים ונראית טוב בעיני עצמה וסובביה. עכשיו- כשאני מתחילה בתהליך אני עושה אותו ממש באטרף ובלחץ וממש ממושמעת לעצמי, אך זה פוגע בי כי אני לא מצליחה להתפנות (קקי) ואז יוצא מצב שבו אני אוכלת הרבה (לפי תפריט) מבלי להתרוקן. וזה עוד יותר מנפח את הבטן ולא עוזר לרדת במשקל. היו לי שבועות שהצלחתי לשמור וירדתי 2 קילו בעצמי ואז שוב נכנסתי ללחץ הזה והעליתי אותם. בקיצור זה כמו גלגל שחוזר על עצמו ובאלי לצאת ממנו!!!!
מה אני עושה עם זה? יש איזה פתרון? טיפול שעוזר? אני לא מכירה כלום. חברה המליצה לי על פסיכולוגית תזונה אבל אני לא מכירה.
אשמח לעזרה שלכם.
עשייעל -ND

בדיקות, לבדוק אם אין לך סיבה רפואית.

לגבי העצירות - לשתות הרבה (מעל כוס מים כל שעה) ולאכול כמה שיותר פירות וירקות.

דגנים מלאים.

להימנע בכלל מקמח לבן וסוכר לבן בכל צורה.

תחפשי באינטרנטסלמנקה
סרטונים לרפלקסולוגיה למערכת העיכול. או לחיצות בכף היד. לפעמים יכול לעזור ממש
שבוע טוב חמודה ..Rivka236אחרונה

השאלה לא מביכה. זה דבר שהמון אנשים מתמודדים איתו (גם ענייני דיאטה וגם ענייני עצירות וכל היתר) .. 

אני אכתוב את העצות שלי בכמה נקודות כי זה כמה דברים שונים. אוקיי?  

 

אז קודם כל הקטע ה'פסיכולוגי' .. 

 

1) דבר ראשון להוציא לעצמך מהראש את המילה דיאטה וכל הלחץ וההרגשה המחייבת שגורמת לך להרגיש כמו עבד למשהו לא נחמד ולא כייפי בעליל. 

 

2) להחליף את המילה 'דיאטה' במילים כמו 'אני כרגע במסע של טיפוח ושמירה על עצמי כדי להיות מדהימה כמו שהייתי קודם. קטן עלי! כבר הייתי שם ככה שזה ממש לא ביג דיל. פשוט חזרה למה שאני מכירה ואוהבת' 

 

3) לשלב את הירידה במשקל (ה''דיאטה'') בכל מיני צ'ופרים ומתנות קטנות לא רק כשאת מורידה קילו או שניים אלא לאורך כל הדרך. פשוט לפנק את עצמך כי את הכי שווה והכי מגיע לך בעולם. כמו כן וכחלק מזה: לטפח את עצמך בכל תחום שמתאים לך (מבחינת גיל והרגלים). דהיינו להתלבש יפה/ להתאפר/ לעשות תסרוקות חמודות וכו' .. 

אני יודעת שבעודף משקל לא ממש בא לנו 'להתייפיף' ולהתגנדר כי אנחנו לא מרגישים ''במיטבינו'' מבחינה חיצונית, אבל הרעיון כאן הוא ממש להכריח את עצמך להיראות מטופחת ומקושטת בגלל שמבחינה פסיכולוגית כשאנחנו מטופחים כנ''ל אז הנטייה הטבעית היא לקבל מצב רוח ולהרגיש ביטחון עצמי שגורם לכל ה''דיאטה'' להיות הרבה יותר קלה. (שימי לב איך בימים שאת לא מרגישה הכי יפה/ מטופחת הנטייה היא להתייאש ולהפריז באכילה. נכון? - זה הרעיון! תנסי את זה בהפוך ותראי איך אוטומטית המוח נותן לגוף פקודה של לשמור ולא להפריז) - מנסיוני האישי. בדוק מליון אחוז !! 

 

- אוקיי, עכשיו לחלק המעשי:

 

1) לא להרעיב את עצמך כי זה הגורם העיקרי להרגשה של עונש (שפסיכולוגית גורם לנו צורך הכי בסיסי בעולם של 'להתמרד נגדו' ו'לפצות את עצמינו' באוכל, והרבה) .. 

 

2) לא לדלג על ארוחות/ לא לאכול בקושי פעם או פעמיים ביום! - ההגיון אומנם מסביר לנו שלאכול ככה או לא לאכול בכלל משמעו לרדת במשקל אבל זה גרוע ביותר גם מהסיבה של הכנסת הגוף למצב 'סטרס' כמו בזמן רעב, כך שהגוף מתעקש לשמור על שומנים כדי שאדם חלילה לא ''ימות ברעב'' .. קצת מצחיק, אבל ככה בנוי הגוף. והדבר הלא פחות חשוב מזה הוא שברגע שאת מכניסה לגוף מינימום אוכל ועושה מרווחים גדולים בין הארוחות -את מרגילה את מערכת העיכול והמטבוליזים לעבוד בעצלתיים -מה שגורם לבעיות עיכול (סליחה על הפירוט: קקי קשה ויבש שיוצא בקושי אחת לכמה ימים). 

כשאת מכניסה לגוף אוכל מתאים בתדירות גבוהה יחסית -את משאירה את המעיים במצב של אקשן, דהיינו לעכל את המזון ולהוציא החוצה את הפסולת. 

 

3) להבין שהגוף עובד בארבעה מחזורים ביממה: מהבוקר עד 12 בצהריים (פחות או יותר) זה הזמן של התרוקנות הגוף ואכילה בקטנה מה שנקרא. דהיינו פירות, ירקות, מים, מיצים טבעיים וכד' - לא להעמיס על הגוף ארוחות בוקר כבדות! 

מ 12 בצהריים עד 7-8 בערב זה הזמן שהגוף דורש אוכל. לאכול חופשי ארוחות מתאימות ולסיים עם האכילה סביב 8 בערב. 

מ 8 בערב עד חצות בערך זה הזמן העיקרי בו הגוף מטפל בכל האוכל שהצטבר. עיכול ופירוק המזון (דהיינו לא להעמיס על הגוף ארוחות בשעות האילה אלא לתת לו לנצל את מירב האנרגיה שלו לפירוק המזון. אפשר לשתות או מקסימום משהו קל כמו יוגורט וכד').. ואז מחצות עד הבוקר שלמחרת זה הזמן בו הגוף במנוחה מוחלטת. סופג את כל הוויטמינים והחומרים הטובים לו ודוחף כלפי חוץ את כל הפסולת שאמורה להתפנות מהגוף בשעות הבוקר. (גם במהלך היום אבל במיוחד בבוקר). 

 

4) לשים לב מה מכילים המזונות שאת אוכלת. לא תמיד מה שנראה 'דיאטתי' הוא בהכרח כזה. יש לא מעט סלטים עם קלוריות וסוכרים בכמות כפולה משקית במבה גדולה וכן הלאה .. 

להשתדל לאכול מזון שמכיל חלבונים (בשר/ דגים/ ביצים/ גבינות) ולשלב את זה עם ירקות ומינימום פחממות. (לא לדלג לגמרי על פחממות כי זה גורם להרגשת דכדוך עקב ירידה בסרוטונין, אלא לאכול מהם בכמות קטנה). 

הקלוריות שיש בחלבונים הולכות מטבען לאיזור השרירים בגוף לעומת הקלוריות מסוכרים ופחממות שמתיישבים לנו על הירכיים והכרס, אז תעשי את החישוב! .. 

 

5) לשתות מים, והרבה! משהו כמו ליטר וחצי ביום זה בסדר גמור. לא להפריז בשתייה מתלהבת של 3 ליטר ליום כי זה בהפוך על הפוך עלול לגרום לבצקות ושאר בעיות.. 

אם את לא מאילה שאוהבים לשתות מים - תכניסי לגוף נוזלים אחרים. מיצים, נס קפה, מרקים .. כל מה שיש בו הרבה מים. 

ברור שזה פחות טוב ממים אבל עדיין מצויין לגוף. חלילה לא לדלג על הקטע של שתייה רק בגלל שאת לא אוהבת מים. 

הרעיון הכי טוב בקשר לשתייה הוא או לשים לעצמך טיימר/ שעון שיצפצף לך כל שעה ויזכיר לך לשתות כוס מים או פשוט למלא בקבוק של ליטר וחצי במים ולהקפיד לשתות אותם עד הסוף במהלך היום. 

 

6) לעשות פעמיים שלוש בשבוע ''ימי מרקים''. דהיינו באותו יום כל הארוחות הן מרק ובנוסף לשתות את המים כרגיל פלוס אם בא לך פרי או ירק..? בכיף.

מרק הכוונה היא לא למרק צח אלא למרק פשוט שמכיל בתוכו קוביות של ירקות. אפשר להוסיף קוביות עוף ובהחלט להכניס פנימה חופן של אטריות או מעט תפוח אדמה. גם בשביל קצת פחממה באוכל והכי חשוב כדי שיהיה 'שמייח' בצלחת .. (לא הרבה אטריות! ממש חופן קטן עד בינוני לכל הסיר).

הימים האילה של מרקים הם מצויינים גם בגלל שהמרק די עשיר ומלא תוכן, כך שלא מרגישים רעב ובמיוחד בגלל שהעיכול באותו יום מצויין והכי חשוב: 3-4 ימים אחרי כל יום מרק את ממש רואה תוצאות של ירידה. (כן, אגב שכחתי לציין קודם שהזמן שלוקח לגוף להראות תוצאות של שמירה מסויימת או הפרזה חלילה זה 4 ימים. לכן לא להתייאש אם יום למחרת לא רואים שינוי. להמתין 4 ימים בסבלנות!)

 

7) לפני השינה לנסות לשתות כוס תה רגיל (חלש, לא חזק!) שמכיל כף דבש פלוס רבע כפית אבקת קינמון. אם אין קינמון אז ג'ינג'ר גם טוב .. (אני לא יודעת מה סדר היום שלך ומתי את בחופש אבל אם יש לך ימים שאת בבית: תכיני את התה כנ''ל החל מהבוקר ותמשיכי ככה עד הצהריים. כמה כוסות בהפרש של חצי שעה בין אחת לשנייה וזה גורם לרוץ לשירותים כמה פעמים. סוג של ניקוי כזה שלא מזיק לעשות אחת לשבוע או לעשרה ימים ..

 

- אני מקווה שהטיפים האילה יעזרו לך. לי אישית זה מאוווד עוזר.

סתם כזה לספר לך שגם אני קצת סבלתי מהקטע הזה של המשקל וכל מה שסיפרת. כרגע לא ממש כי אני דואגת לשמור על עצמי בכיף ובשמחה ובלי לחץ של ''דיאטה'' מעצבנת.

ביום יום אני פחות או יותר על משקל דומה עם ירידה של עוד קצת ועוד קצת בכל פעם .. אפילו ירידה של 200 גרם אבל באופן קבוע זה כבר שווה כי בגדול זה מצטבר לקילו ועוד קילו .. הכי חשוב לא להלחיץ את הגוף ולא לדכא את ההרגשה.

- לפעמים כשאני ממש חייבת לרדת איזה 3 קילו אז אני ''מכסחת את עצמי'' במשך 4-5 ימים עם תה דבש וקינמון במהלך החצי יום הראשון ואז בהמשך פירות וירקות.

 

- בהצלחה מליון פעם ושבוע מקסים !!   

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך