יש סגולה מיוחדת לכבוד יום הולנטיין?חסדי הים
כן! סגולה בדוקה!חבקו"ק בנשמה!
ללמוד מסכת עבודה זרה בעיון
אתה צוחק על הולנטייןימ''ל

כאילו שעצם עניין הסגולות לא מגיע מהגויים.

תגדיר סגולהוהוא ישמיענו
פעולה/חפץ ה'משפיעים' על דבר מסוים באופן מיסטי וללא קשר ממשיימ''ל

למשל:

40 יום פרק שירה לזיווג - למה 40 ולא 39? למה פרק שירה ולא 7 פעמים פרק קכ''ו בתהלים? למה לזיווג ולא לפרנסה?

חמסה נגד עין הרע - למה כף יד ולא אוזן? למה נגד עין הרע ולא לזיווג?

קריאת פרשת המן ביום שלישי לפני קריאת בשלח לפרנסה - למה פרשת המן ולא הברכות בפרשת עקב? למה ביום שלישי ולא רביעי?

הצד השווה הוא שאין קשר בין המעשה לבין הדבר שכביכול מושפע, ואין שום סיבה הגיונית שהמעשה ישפיע.

אז שיהיה גם הולנטיין סגולה, למה לא? גם ככה לא צריך שיהיה היגיון.

ומה עם הסימנים בר"ה?ברגוע

הם גם 'סגולות' והמקור שלהם מהגמ' לא מהגוייםברגוע

אה והוא ישמיענו
(וגם המהר''ל בבאר הגולה בתחילת באר שני מדבר על זה ומסביר מדוע זה מותר)
אותו דברימ''ל

ושם מדובר על 'סימנא מלתא', כלומר שזה סימן בעלמא.

וכבר אמרו שהסימן הוא כדי לעורר את הלב, לא שיפעל באופן סגולי.

אז המקור של הגמ' מהגויים?ברגוע

קראת מה שכתבתי?ימ''ל

זה ספציפית לא אבל זה לא ממש סגולה אלא 'סימנא' וגם זה מוסבר כבקשה ו/או חיזוק לתשובה ולא כסגולה.

וכן, גם בגמרא יש דברים שנלקחו מהגויים.

למשל במשנה "יוצאין בביצת החרגול ובשן שועל ובמסמר מן הצלוב משום רפואה".

וגם דברים כמו "לא ישתה אדם מים לא מן הנהרות ולא מן האגמים בלילה מפני הסכנה, ואם צמא יאמר לעצמו 'פלוני, אמרה לי אמא היזהר משברירי שברירי ברירי רירי ירי רי' "

כתבת בכותרת שזה אותו דבר אז שאלתי.ברגוע

בכ"מ עדיין לא ברור לי

מי אמר לך שעניין הסגולות הגיע מהגויים?

באיזו תקופה התחיל עניין הסגולות?

אז ככהימ''ל

אני יודע שזה הגיע מהגויים כי סגולות נובעות משני דברים שלתורה אין חלק בהם (ואפילו התנגדה להם באיסורי מכשפים למיניהם ודרכי האמורי) :

א. ע"ז או טיפשות - הרמב''ם מאריך על המקור של הסגולות והקשר שלהן לע''ז בפירוש המשנה (ע"ז פרק ד' משנה ז'. לשאלתך באיזו תקופה, הוא אומר שבתקופת אברהם אבינו).

ב. שרלטנות - אנשים שכותבים קמיעות או מוכרים מנטוס כדי להשיג כבוד/כסף מאנשים.

ההתחלה של הקטע בפירוש המשנה המוזכר:

"ממה שראוי שתדעהו, שהפילוסופים השלמים אינם מאמינים בקמעות, אלא צוחקים מהם ומאלה החושבים שיש להן השפעה. וביאור זה יארך, ואמנם אמרתי זאת ליודעי שרוב בני האדם ואולי כולם מרומים בהם תרמית גדולה מאד, ובהרבה דברים מסוגם, ויחשבום דברים אמיתיים, ואינם כך. עד שהטובים החסידים מאנשי תורתנו חושבים שהם דברים אמיתיים....."

אני בטוח שיש עוד מקורות לסגולותוהוא ישמיענו
חוץ מ2 הקטגוריות שהבאת.

והרמב"ם, עם כל גדולתו- הוא צד אחד של התורה שבע''פ. יש מצב שאם היית למשל שואל את הרמב''ן או מישהו אחר (נא אל תיתפס לדוגמה)- הוא היה אומר הפוך מהרמב''ם.
אני לא מקבל את התפיסה הזאת שרק הרמב"ם הוא היחיד שמבין בענין וזהו.
לא כל דבר שהוא לא בדרך הטבע ו/'רציונלי' הוא לא קיים
אז תראה במהר''ל שהבאתיוהוא ישמיענו
ו7 פעמים פרק קכ''ו בתהילים זה לא סגולה?והוא ישמיענו
והברכות בפרשת עקב?
אולי גם אתה מאמין בסגולות, פשוט מה שלא נראה לך או שאתה לא מבין- אתה קורה לזה סגולה בביטול?

יש 'סגולות' (לשיטתך) שגדולי ישראל אמרו. כגון מהבעש''ט הקדוש וגדולי החסידות והקבלה.
אתה יותר מבין מהם?
גםימ''ל

נתתי סתם דוגמאות שרירותיות, כמו שה'סגולות' הן שרירותיות.

יש גדולי ישראל שחילקו סגולות, נכון.

לפעמים המניע הוא סתם לחזק ולפעמים כסגולה.

ויש גדולי ישראל שהתנגדו לסגולות האלה ובכלל.

אני לא יותר גדול מאף אחד, אבל כל אחד בוחר במה להאמין ואני דבק בשיטה ש"אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" ולכן עצם זה שמישהו גדול ככל שיהיה (מה גם שרובן המוחלט של סגולות שכאלה צצות מעצמן, ובמקרה הטוב מקבלות אישור. כמו ה'חמסה' שהיא סגולה ערבית שאומצה ע''י הבן איש חי) קרא לדבר מסוים סגולה בדרך נביאות לא הופך את זה לדבר אמיתי.

אוקיי. זכותך המלאה כמובן.והוא ישמיענו
אני פשוט דבק בשיטה שהתורה היא אחת ומורכבת מצדדים שונים, ולעיתים רבות אף מנוגדים בעיניים שלנו.
וצריך לנסות לראות אותה ככזאת
אבל זהוימ''ל

שמה שאנחנו מדברים עליו הוא לא התורה, לא היה קיים בתקופת הנביאים והתנאים.

אין לו רמז בתורה (חוץ מזה שאנחנו קרויים "עם סגולה" :X) וכאמור אפילו להפך.

מדובר בדבר שנכנס בדורות מאוחרים בהשפעות זרות.

אבל יש סגולות שכתובות גם בשו"עברגוע

אתה יכול ללכת לפי שיטת הרמבם ולכתוב שאין להם ערך לפי הרמבם, אבל איך אפשר לומר שהם טיפשות או ע"ז?

(כמובן שאני לא בא להגן על כל הסגולות שיש היום. רק רוצה לומר שאי אפשר לבטל לגמרי את עניין הסגולות, ופשוט צריך לבדוק מה המקור של כל דבר.)

נכוןימ''ל

ועל כגון אלו כתב הרמב''ם מה שכתב.

סגולות במהותן הן מטופשות - כלומר משוללות היגיון, או קשורות לע''ז (מתחברות ל'כוחות' של הכוכבים ע''י חומרים מסוימים או בזמנים 'מסוגלים' מסוימים - מה שנקרא בתורה 'מעונן'. כמו שהרמב''ם מסביר באריכות במקור שהזכרתי).

או שהן הגיוניות ואז הן לא סגולות, כמו שנהוג לומר שסגולה לפרנסה זה לצאת לעבוד.

משוללות היגיון *שלנו*ברגוע

אולי יש כאן עניין פנימי שאתה ואני לא מסוגלים להבין אבל גדולי עולם שאמרו אותם כן?

לא כל דבר שאנחנו לא מבינים הוא טפשי, ובטח שלא ע"ז.

הרמב"ם לא כתב שם שכל דבר שלא מובן בשכל שלנו הוא טפשי/ע"ז, הוא מדבר שם על צלמים ועל "דברים הדומים להם", אי אפשר להכליל מזה את כל הסגולות.

אתה בעצמך הבאת דוגמאות מהגמ' לסגולות, גם עליהם הרמב"ם אמר שהם ע"ז?

לא, משולל היגיון מיסודוימ''ל

אין הסבר לדברים האלו, לא תמצא הסבר למה סגולה מסוימת פועל איך שהיא פועלת. למה חומר מסוים פועל לעניין מסוים, למה אותיות בסדר מסוים פועלות ל'הצלחה' (מזכיר לי שפעם ראיתי אצל חבר שלי קמע של מהרא''ש, ביקשתי ממנו את הקמע ועיינתי מעט באותיות חסרות הפשר לכאורה הכתובות עליו עד שהבחנתי שלמעשה כתוב שם השם של הצדיק הנ''ל בהיפוך אותיות. הפלא ופלא).

ודברים שהם באמירה - בסופו של דבר תמיד ההסבר יהיה שזו תפילה. אז למה אומרים אותם כסגולה ולא כתפילה? זו הונאה.

40 יום זה זמן עיבור..אחרי 40 יום נקבע מין הולד.יהודי פשוט.
כנ"ל יוצא (לספרדים) להגיד 40 יום סליחות עד יום כיפור.
אני מסכים שיש הרבה אמונות טפלות, אבל ממש לא הייתי מזלזל במה שכתבו ראשונים ואחרונים.
בבקשהימ''ל

א. זה לא נכון, אמנם מסתבר שככה חשבו בזמן חז''ל אבל היום ידוע שזה לא נכון והמין קבוע לפי הכרומוזומים. ממילא סגולה שנבנית על בסיס זה בהכרח משוללות יסוד.

ב. נניח ש40 יום הוא הזמן שבו נקבע מין הולד - איך זה קשור לקריאת 'פרק שירה' (שגם המקור שלו עצמו מפוקפק) באותו פרק זמן? איך זה קשור לזיווג? ומעל הכל - איך זה פועל בכלל?

1. לגבי ב'- תלמד.והוא ישמיענו
אני לא למדתי לכן אני לא מזלזל בזה..
וגם מי שכן לומד וחושב שהוא יודי צריך לבוא בענוה גדולה ביותר כלפי דברים של גדולי ישראל

2. זה שאתה לא מבין איך זה פועל וקשור זה הכי לגיטימי בעולם. השכל האנושי שלנו מוגבל, עד כמה שהיינו רוצים לדעת הכל. מה שאני לא מבין בו אין לי דעה עליו, וזה אומר לחיוב ולשלילה. יש גם דברים שהם מעל השכל האנושי הקטן שלנו, והם אפילו יותר מציאותיים מהמציאות כפי שאנו מכירים אותה.

כמובן היסודות האמוניים שלי הם שכליים ומבוססים, אחרת לא הייתי מאמין בה'/ בתורה/ בנבואת משה/ בחכמים. אבל אח''כ אני יכול להאמין גם בדברים שאני הבאמת קטן לא מסוגל להגיע אליהם בכוחות עצמי ושכלי, או בכח השכל האנושי האוניברסלי. גם הוא מוגבל
זה בדיוק הענייןימ''ל

שאין מה ללמוד, אין הסברים.

זה בהגדרה דברים 'נסתרים' שאף אחד לא יודע מה העניין שלהם.

לא ראיתי סגולה אחת שיש לה איזשהו הסבר, הכל זה מעין נבואות (שרובן ככולן לא מיוחסות למישהו מתחילתן).

אם יש לך דוגמה לסגולה עם הסבר הגיוני אשמח שתתן לי.

הבנתי מה אתה אומר, אז אני אומר שוהוא ישמיענו
שלא לכל דבר צריך הסברים שכליים
ולא כל דבר אפשר להבין בשכל אנושי.
אז למה אני סומך עליהם?
כי אני סומך על גדולי ישראל ויודע שכל מה שהם אומרים לי הוא שכלי והגיוני ואמיתי, ואז אני יכול גם לקבל דברים שהם אומרים שאני לא מבין ולסמוך עליהם בעיניים עצומות.
ה' אמר לי לסמוך על חכמים, 'לא תסור מכל הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל'- 'אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין'. אם הכוונה רק לדברים שהייתי מגיע אליהם מעצמי- אז מי צריך את החכמים?

חוץ מזה, *לדעתך* אין הסברים כי אתה יודע את כל הנושא בשלימותו- כמותם
תראה את דברי הרמב''ן (דברים י''ז, א')והוא ישמיענו
"ימין ושמאל" - אפילו אם אומר לך על ימין שהוא שמאל או על שמאל שהוא ימין לשון רש"י וענינו אפילו תחשוב בלבך שהם טועים והדבר פשוט בעיניך כאשר אתה יודע בין ימינך לשמאלך תעשה כמצותם ואל תאמר איך אוכל החלב הגמור הזה או אהרוג האיש הנקי הזה אבל תאמר כך צוה אותי האדון המצוה על המצות שאעשה בכל מצותיו ככל אשר יורוני העומדים לפניו במקום אשר יבחר ועל משמעות דעתם נתן לי התורה אפילו יטעו

וזה כענין רבי יהושע עם ר"ג ביום הכיפורים שחל להיות בחשבונו (ר"ה כה) והצורך במצוה הזאת גדול מאד כי התורה נתנה לנו בכתב וידוע הוא שלא ישתוו הדעות בכל הדברים הנולדים והנה ירבו המחלוקות ותעשה התורה כמה תורות וחתך לנו הכתוב הדין שנשמע לבית דין הגדול העומד לפני השם במקום אשר יבחר בכל מה שיאמרו לנו בפירוש התורה בין שקבלו פירושו עד מפי עד ומשה מפי הגבורה או שיאמרו כן לפי משמעות המקרא או כוונתה כי על הדעת שלהם הוא נותן (ס"א לנו) להם התורה אפילו יהיה בעיניך כמחליף הימין בשמאל

וכל שכן שיש לך לחשוב שהם אומרים על ימין שהוא ימין כי רוח השם על משרתי מקדשו ולא יעזוב את חסידיו לעולם נשמרו מן הטעות ומן המכשול ולשון ספרי (שופטים קנד) אפילו מראין בעיניך על הימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין שמע להם"
אתה משליך מ'לא תסור' שנאמר על פסיקת הלכה על סגולות? ברצינות?ימ''ל

תראה את הפסקה האחרונה שהבאתי מהרמב''ן.והוא ישמיענו
ראיתי. זה לא רלוונטי לענייןימ''ל

מאוד רלוונטי. כי אתה הופך את החכמים לאנושייםוהוא ישמיענו
כמו כולנו ואז ברור שמה שהם אומרים שאני גם כן לא מבין הוא שטות
החכמים אנושייםימ''ל

והם גם טועים לפעמים, הראיה שהם חלוקים ביניהם לא מעט כך שבהכרח לפחות חלקם טועים.

וגם הם אומרים שהם טועים, כמו המחלוקת המוזכרת בגמרא בין חכמי אומות העולם לחכמי ישראל אם השמש מסתובבת מסביב לארץ (אומות העולם, והמציאות כידוע) או אם לא (חכמי ישראל) - ורבי אומר "ונראין דבריהם מדברינו". ויש עוד מלא דוגמאות לטעויות עובדתיות שלהם, וזה בסדר גמור כי הם בני אדם ובני אדם טועים.

"לא תסור" לא רלוונטי לעניין כי התורה עצמה מצווה לנהוג לפי פירוש החכמים (=סנהדרי) לתורה - ויכול להיות שעל אותו דבר ינהגו אחרת בדורות שונים, וזה בסדר. אין כאן קביעה כללית שהחכמים יודעים הכל.

רגעימ''ל

לא בשכל אנושי?

אז על מה מבוססות הסגולות הללו? נבואה? הן הרי לא כתובות בתורה.

ושוב - רוב ככל הסגולות לא מוזכרות אצל ה'חכמים' אלא עוברות בציבור, והמעט שכן לא הגיעו מאותם חכמים אלא אומצו על ידם (וחלקם במובהק הגיעו מהגויים, כמו החמסה שהזכרתי שאומצה ע''י הבן איש חי).

נכנסת פעם לראש של הבן איש חי אווהוא ישמיענו
גדול ישראל אחר?
כשתיכנס תוכל להבין, אם זה בשכל אנושי שלו או בקבלה או משהו אחר.

ורמז: גם אני לא מבין. אבל אני מאמין להם
נו שוין. נראה לי שמיצינוימ''ל

רוצה לדבוק באמונה בסגולות שיבושם לך.

אחי מחילה.יהודי פשוט.
א. גם אם המדע אומר מה שהוא אומר, הוא רק יכול לקפוץ, חז"ל לא חשבו, אלא הם ידעו נקודה. (ויש אגב גם מחקרים שמוכיחים את זה, קראתי פעם בהידברות אבל זה בכלל לא משנה)

ב. לא דיברתי על פרק שירה, רק הסברתי על המספר 40. לגבי פרק שירה אין לי מספיק ידע בנושא לענות על זה.

שבת שלום (:
אוקייימ''ל

היהדות שלנו קצת שונה.

שבת שלום

המהר''ל אגב אומר בדיוק את מה שהוא אומרוהוא ישמיענו
על המדעים שחז''ל דיברו עליהם
מסופקניימ''ל
צטט אותו בבקשה.

וכמו שהזכרתי לעייל חז''ל עצמם כתבו שהם טעו, וככה גם כתבו הגאונים בתשובות הגאונים וראשונים. הגישה הזו שחז''ל לא יכולים לטעות היא דבר חדש, לא ברור לי מאיפה זה הגיע.
לומר מול עובדות מוכחות ש'המדע יכול לקפוץ' זה לעצום את העיניים וזה ילדותי, לא זו היהדות.
אוקיי. תפתח נתיב התורה פרק י''דוהוא ישמיענו
תראה שם בהרחבה, אני מצטט יחסית מעט.
בין היתר הוא אומר:

"..ואם כן לא הותרו לאדם ללמוד החכמות אלא בשעה שהוא פנוי מן התורה ואי אפשר לו לעסוק בתורה כלל. והטעם כי כבר אמרנו ההפרש שיש בין התורה ובין שאר החכמות, כי התורה היא חכמה אלקית לגמרי שהוא משפט השם יתברך וכמו שהארכנו למעלה, ומאחר שהתורה היא משפט אלקית ולא תמצא מעלה זאת בשמים כי השמים הם גשמיים, וכל אשר בני האדם עוסקים בהם אין החכמה הזאת חכמה אלקית נבדלת, ולכך לא תמצא התורה במי שכל חכמתו הוא בשמים במה שאין החכמה הזאת חכמה אלקית. ולפי זה אף שאר חכמות כמו חכמת הטבע שהם מעיינים במציאת עולם הזה הגשמי אסורים"

"..שאמר כי היא חכמתכם לעיני כל העמים, מפני כי האומות הם שרוצים להתחכם בחכמה הזאת ביותר והיו מתחכמים בזה בחכמה עצומה מאוד מאוד, כאשר ידוע ותמיד באו אחרים אחריהם ובטלו טרחם אשר טרחו ועמדו עליהם.
וכמו שבא אחד שהיה נקרא בעל תכונה חדשה, אשר נתן ציור אחר וכל אשר הבינו הראשונים אשר לפניהם ונתנו הראשונים ציור ומהלך לכוכבים ומזלות ולגרמים השמים סתר את כלם ונתן ציור חכמה חדשה רק שהוא עצמו כתב כי עדיין לא יוכל ליישב את הכל.
וכאשר ישראל חושבים תקופות ומזלות ונותנים טוב טעם ודעת, כי דבר זה שהיה מחלוקת ביניהם בזמן אשר מסבב השמש גלגלה והירח גלגלה לא השוו דעתם, כי איך יהיו משוים את דעתם כי כל אחד התחכם מדעתו ושכלו ואיך אפשר לעמוד על הרגעים ועל השעות שמסבב כל גלגל וגלגל,
אבל חכמי ישראל שהיה הדבר מקובל בידם מפי משה מסיני שמסר לו השם יתברך הוא בלבד אפשר לו לדעת האמת. וכך הוא כי הדבר שהוא בידינו מקובל לנו במהלך החמה והלבנה אומרים על זה שהוא יותר נכון ויותר מקובל, ומכל שכן כאשר היו חכמי ישראל הראשונים שהיו יודעים כל הדברים על אמתתם כפי מה שקבלו מפי הנבואה מפי משה, ולכך על זה נאמר כי היא חכמתם ובינתם לעיני כל העמים"

בציטוט השני הוא התכוון לקופרניקוס.
ללמדך שחכמי האומות משערים,
וחכמי ישראל פשוט יודעים. בקבלה שמגיעה עד משה רבנו.
מוכח במציאות שהמדע כל הזמן משנה את דעתו.
שים לבימ''ל
א. הוא מדבר על אסטרונומיה, שלדבריו היא הלכה למשה מסיני (הרמב''ם בהלכות קידוש החודש אומר שזה אמנם היה ככה בעבר אבל השתכח מאיתנו) ולא בכל המדעים.

ב. קופרניקוס בזמנו שיער, היום הכל מבוסס ומצולם. וזה עצמו מכיח - המהר''ל טעה וקופרניקוס צדק. איך אפשר להכחיש מה שניתן לראות בעין?

ג. כמו שהזכרתי במחלוקת לגבי אסטרונומיה הגמרא אומרת שחכמי אומות העולם צדקו ולא חכמי ישראל. מעניין לראות אם המהר''ל התייחס לזה.
ב'. אתה לא צודק. קופרניקוס טעהוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ט בשבט תש"פ 16:30
השיטה ההליוצנטרית של קופרניקוס שהשמש עומדת במרכז היקום כבר היום מוכחת כאינה נכונה באופן ודאי. גם אם היא יותר קרובה מהמודל של תלמי

ג'. בוודאי שהוא מתייחס לזה. בבאר הגולה (נדמה לי באר רביעי).
האסטרונומים הצ'כים טיכו ברהה ויוהנס קפלר עצמם אמרו לתלמיד המהר''ל ר' דוד גנז שחכמי ישראל עשו טעות שהודו לחכמי האומות כי חכמי ישראל צדקו. אבל בכל אופן למהר''ל אין בכלל שאלה- לא מדובר על דברים גשמיים כפשוטם, אלא על משלים לעניינים רוחניים

לגבי א'- לא יודע. ולא חושב שזו שיטתו של המהר''ל

מוזמן לעיין למשל פה:
דוד גנז – ויקיפדיה
חכמי ישראל צדקו, שהשמש 'למטה'הסטורי
כלומר מאירה את הצד השני של הכדור. אלא שהם לא העלו על דעתם שיש צד שני. פשוט שלא בגלל זה המעינות חמים בלילה.

אבל עצם הדיון הזה מראה בברור, שחז"ל עסקו במציאות לפי הראיות שהיו לפניהם. אם הראיות שהיו באותו דור, הוכיחו שחכמי אוה"ע צדקו - חז"ל הודו להם.

השיטה של קופרניקוס, היא 'בגדול' השיטה עד היום, עם תיקונים קטנים. אגב לא מדובר על מרכז היקום, אלא שכדור הארץ ושאר הכוכבים הקרובים אלינו, סובבים סביב השמש. ולא שהשמש וכל שאר הכוכבים מסתובבים סביבנו.
נו באמתימ''ל
במחלוקת ביניהם קופרניקוס צדק.
נכון שהוא עשה חצי דרך, אבל זו חצי דרך יותר מהמהר''ל.

מה חכמי ישראל צדקו, שהשמש עולה מעל הרקיע ולא מתחת לארץ? 🙄
ושוב - ממה נפשך הם טעו....
זו לא חצי דרך יותר מהמהר''לוהוא ישמיענו
כי המהר''ל לא התבטא על הנושא. זו חצי דרך יותר מהמודל הגיאוצנטרי של תלמי.

לא כולם מסכימים עם התפיסה שלך שחכמי ישראל שדיברו על הטבע- התכוונו לפשט. יש שאומרים שמדובר על משלים. המהר''ל הוא אחד מהם (בניגוד למשל לרמב''ם). עיין בבאר הגולה
זו היתממות כי הוא שלל את דבריו ביחס לתאוריה המקובלתימ''ל

בזמנו ובחז''ל.

גם לומר שחז''ל לא דיברו כלל על הטבע אלא דיברו במשלים (ותיארו מציאות שגויה לשם כך) זו היתממות וטמינת הראש בחול.

וכל זה בשביל מה? כדי לומר שחז''ל לא היו בני אנוש שיכולים לטעות? הרי הם עצמם לא חשבו ככה לא על עצמם ולא על קודמיהם.

לומר שחז''לוהוא ישמיענו
היו בני אדם,
אבל ממש ממש לא כמונו (!).

"אמר רבי זירא אמר רבא בר זימונא אם ראשונים בני מלאכים אנו בני אנשים, ואם ראשונים בני אנשים אנו כחמורים ולא כחמורו של רבי חנינא בן דוסא ושל רבי פנחס בן יאיר אלא כשאר חמורים" (שבת קי''ב, ב')

"אמר רבי יוחנן: לבן של ראשונים כפתחו של אולם,
ושל אחרונים כפתחו של היכל –
ואנו כמלא נקב מחט סידקית.
ראשונים - רבי עקיבא,
אחרונים - רבי אלעזר בן שמוע.
איכא דאמרי: ראשונים - רבי אלעזר בן שמוע,
אחרונים - רבי אושעיא בריבי.
ואנו כמלא נקב מחט סידקית" (עירובין נ''ג.)

שים לב- בעירובין מדובר על הבדל של דורות בודדים.. ק''ו על הדורות שלנו..
המהר''ל מרחיב על זה כבר בפתיחה של ספרו באר הגולה- על היחס הנכון לחז''ל
אל תשכח שהתנאים החיו מתים..
וגם כמה אמוראים עשו זאת ע''י תפילתם- כמו רבה שהחיה את רבי זירא.

השכל שלנו לא מתקרב לעשירית אחוז מהשכל שלהם. ואדם גדול כיום זה אדם שמכיר בפחיתותו זאת (כדברי המהר''ל שם)
מה זה קשור למען השם?ימ''ל

מדובר על גדלות נפש, על גדלות רוחנית.

ממש לא שהם ידעו הכל בכל הקשר שהוא.

זה שהיו להם כלים פחות משיש לנו זו פחיתות? לדעתי ממש לא.

ואם לדעתך כן אז תתכחש למציאות או תמציא תירוצים מופרכים כאילו לא התכוונו למה שאמרו?

הם לחלוטין ידעו יותר ממך וממניוהוא ישמיענו
אז כל אחד שמתבטא על דברי חז''ל וחושב שדברים מסויימים לא רלוונטיים-
שיערב לו.
חוץ מזה שזה מוסיף לגאוה ולתחושת החכמה העצמית שלנו אני לא רואה בזה תועלת. חבל.

לא, אני לא מתכחש למציאות. יש דברים שחז''ל אמרו והם לא התכוונו ללמד אותך מדעים. הם התכוונו ללמד אותך תורה. או שנסמכו על המדעים שהיו בימיהם- זה לא רלוונטי. כשאתה לומד את דבריהם אתה לומד תורה מסיני.

אבל בשביל להבין יש גם את הרב קוק, והמהר''ל, והגר''א, והבעש''ט ור' נחמן ועוד רבים. ואתה בוחר אם להיפתח אליהם או לקדש את אלוקי השכל האנושי. בדיוק כמו שעושים בפקולטות למדעי הרוח כשלומדים את התורה הקדושה כלימוד מדעים/ 'מקצוע'
ויש את הרמב"ם שחולק מכל וכלאריך וייס
תאמין במה שתרצה.
אני מאמין ביהדות אחת שלימה.והוא ישמיענו
היהדות של הרמב''ם והיהדות של שאר גדולי ישראל היא אותה היהדות.
ולא כמו ש@ימ''ל הזכיר פה איפשהו שהיהדות שלו שונה מהיהדות של מי שחלק עליו.
לא מאמין בזה. התורה היא אחת והמחלוקות מבררות צדדים שונים אבל ממש לא סותרים לחלוטין. גם אם אנחנו לא תמיד מבינים איך הכל מסתדר
טויב נו, לא אמרת בזה כלוםאריך וייס
במדעי הטבע? פיזיקה? אסטרונומיה?ימ''ל

מה שאתה אומר זה להוציא את דבריהם ממובנם ולהפכם לחסרי פשר ולדברים שברור שאינם נכונים ולכן יש להגן עליהם בכל מחיר עד שהם הופכים ללעג (וקשה להאשים את המלעיגים כשגם הדתיים בימינו מתייחסים לדברים כנכונים) במקום לומר את הדבר הפשוט שזו אינה פחיתות להתבסס על הכלים שיש לך. זה לא כבוד לחז''ל אלא זלזול בהם ובדבריהם.

לומר שמי שמתייחס כך לחז''ל (כמו שהתייחסו הגאונים והראשונים) זה להתייחס לחז''ל "בדיוק כמו שעושים בפקולטות למדעי הרוח כשלומדים את התורה הקדושה כלימוד מדעים/ 'מקצוע'" זו חוצפה.

לגבי הפסקה האחרונה- דיברתי על מי שמקדש את השכל האנושיוהוא ישמיענו
וחושב שאין בלתו.
והנה הוצאת גם את דבריי מפשוטם.

אין לי כח להמשיך לדון.
אני דן עם אנשים שפתוחים לנסות לשמוע וללמוד, לא עם אנשים שיודעים כבר את הכל
לסיכום, בנות סגולות זה נורא.אריך וייס
במיוחד כאלו אם עין אחת.
איזה שטויותמשתמש אנונימי

מאוד התחברתי לגישה של @והוא ישמיענו

וסגולות עובדות. עובדה.

יש לי הרגשה שכל השוללים הם אשכנזים..

..והוא ישמיענו

אני גם אשכנזי,

אני פשוט לא מהשוללים

אם כך, יש להעריך אותך עוד יותר..משתמש אנונימי

אחלה גישה. אשריך. ממש נהניתי לקרוא אותך

סגולות עובדות עובדה, גם ערעאק על הבטןאריך וייס
וממי אתה מתחבא בדיוק?
זה לא אתה, זאת את.משתמש אנונימי

חוצפהultracrepidam

להיכנס כמשתמש אנונימי כדי ללכלך על אשכנזים.

אני לא צוחק, זה באמת עצבן אותי

באמת ציטטה מעט, מה שהשאיר הו"א, כאילו היא מסקנההסטורי
במחילה, אבל גייסת חלק מהכתוב במהר"ל, הפוך מדעתו. רק שתוך כדי ההתארגנות לשבת, לא היה לי זמן לפתוח.

מסקנת המהר"ל שמדעים מותר ומצווה ללמוד, מה שאסור אלא בזמן הפנוי מהתורה - זה דברים כמו אסטרולוגיה, שאין מהם תועלת. בגדול הוא מביא את קופרניקוס, כראיה לסתירת חשיבות הפילוסופיה היוונית, שבמשך כמעט אלפיים שנה, 'סגרה' את כל המדע במיקשה אחת, מה שגרם לאנשים, ביניהם גם גדולי תורה, להמשך לדעות מסויימות נגד חז"ל בשאלות של השגחה וכד'.

המדע של היום בכלל לא עוסק באותם שאלות בדרכים אלו.

כל מי שלמד אי פעם פרק מהר"ל, יודע שלכבד את דברי חז"ל, זה להבין את הרעיונות העמוקים שרמזו ולא להבין כל מיני תיאורים מציאותיים כפשוטם.
במחילה, אבל אתה צודק.והוא ישמיענו
הייתי צריך לצטט רק את החלק על קופרניקוס,
כי לא דיברתי בכלל על ענין לימודי המדעים. אלא על היחס הנכון לחכמת חז''ל

המשך הדברים שלך זה בדיוק מה שאמרתי
חז"ל עבדו עם המדע של זמנםהסטורי
רס"ג, הכוזרי, הרמב"ם והרמב"ן עם המדע של זמנם.
המהר"ל (נתיב התורה פרק י"ד) מזכיר בפירוש, שקם אחד "בעל תכונה חדשה", אלא שכיון שהדברים עדיין לא ברורים (מדובר אחרי קופרניקוס, לפני גליליי! - הוא כותב לפי המדע הישן.
גם גדולי הדורות האחרונים, עבדו ועובדים עם המדע של זמנינו.

הגישה של הידברות, אינה גישה של תורת ישראל, אלא גישה נוצרית. בעבר האינקוויזיציה העלתה על המוקד מדענים של התישרו, היום באוניברסיטאות הנוצריות משתמשים במודע בפסדו-מדע, בשביל שהגישה המדעית תתאים לגישות של פעם...
בדיוק למהר''ל הזה כיוונתי. וגם בעוד מקומותוהוא ישמיענו
הוא מתבטא באופן דומה
שבוע טוב יהודי פשוט.
לא הבנתי מה הקשר שהראשונים או האחרונים עבדו עם המדע של זמנם? לא אמרתי שהמדע הוא פסול. אמרתי שלא מזיז שהמדע אומר x, בעוד שבגמרא הקדושה תנאים קדושי עליון אומרים y.
כשיש סתירה אני בוחר להקשיב לחז"ל הקדושים.

לגבי הידברות אני לא יענה, אני לא מבין בזה, ואני גם לא רוצה שנגלוש לדבר על הידברות..רק נתתי דוגמא למחקר "מדעי" שאומר אחרת.
גם חז"ל עבדו לפי המדע של זמנםהסטורי
ואם אתה משתמש למשל (שמתאים לדיון שהתפתח כאן), בטכנולוגיות הבנויות בזכות חקר החלל (לדוגמא: G.P.S) - אתה כנראה מקבל שכדור הארץ מסתובב סביב השמש.
טוב נו, תרפא צהבת בעזרת יונים.אריך וייס
או שתגיד לילדים שלך בגן חיות שנחש יש לו עיסוק של 7 שנים. או שאולי שמא תגיד באותו גן חיות שסלמנדרה נותרה מהאש. לי לא אכפת, העיקר הבריאות.

טוב נו. ואתהוהוא ישמיענו
תלמד את הילדים שלך שחז''ל הקדושים קשקשו.

איי הדמגוגיה.
בינתיים או שלא הבנת בכלל את מה שאנחנו אומרים (כי אתה בכוונה נותן דוגמאות שכאלה), או שאתה סתם מנסה להגחיך/ לחילופין להטריל.
אבל זה מובן, אפשר להכיל את זה. קשה להודות בעובדה שלא הבנת.

סליחה על העקיצה.. התגובה הזאת שלך פשוט מעצבנת
מבין?ימ''ל

בעיניך חז''ל קשקשו רק שצריך לטייח את זה ולומר שהכל משלים (כלומר שידעו את האמת אבל המציאו מציאות שגויה בשביל משל) ושהם לא באמת התכוונו למשמעות דבריהם למרות שאפילו פסקו הלכה על פיה.

בעינינו הם היו חכמים שדיברו לעניין, וזה במסגרת הכלים שהיו להם.

נראה לי ברור מי מכבד את חז''ל ומי מוציא אותם 'קשקשנים'.

וואלה יפה לך. גם אתה בכלל לא הבנתוהוא ישמיענו
אז אני אנסה להסביר:

לפי חלק נכבד מגדולי ישראל-
בחלק גדול מהדברים (לא אמרתי כל בשום שלב) שחז''ל אומרים- הם לא התכוונו לדבר על המציאות הגשמית. הם כן- השתמשו במדע שהיה ידוע להם אז כדי לתאר דברים רוחניים. כלומר השתמשו בה כמשל למציאות הרוחנית.
בדיוק כמו שבתורה כשכתוב יד ה'- אין לנו ברירה אלא להבין שמדובר על משל. ואע''פ שאיננו מבינים מדוע במקום אחד נאמר 'יד' ובמקום שניה- 'עין' אנחנו מבינים שיש כאן שימוש באלגוריה כמה שיותר ספציפית בשביל שיתקרב לשכלנו המוגבל. כך כותב רס''ג במאמר שני באמונות ודעות.
אותו הדבר- ואני לא משווה להקב''ה (אגב כל הסיבה שעל זה אתה לא חולק זה כי אין לך ברירה מצד שאי אפשר להגשים את האלוקות. אבל זה כלל לא אומר שאין משלים אחרים בתורה שבכתב ושבע''פ)- בחז''ל יש משלים, ולמשל באגדות דרבה בר בר חנה הם לא באו לספר לך להבדיל אין סוף הבדלות סיפורי אלף לילה ולילה ח''ו (שאגב, כמה מהסיפורים שם, מיוחסים לאגדות אלו). וכן אתה מוצא במדרשים- שיש הרבה סיפורים יפים, (ולמשל מחבר הקוראן התייחס אליהם ככאלה כנראה, כשהתבסס על מדרש רבה ע''פ דעות מסויימות במחקר).
כשחז''ל למשל עסקו בד' יסודות- בם לא מלמדים אותך גיאולוגיה או פיזיקה. זה ממש לא הענין. הם מלמדים אותך עקרונות רוחניים נצחיים (כן, שלא ישתנו בשום מחקר שבעולם!) שמתלבשים על המדע הקדום של אז.
זה בדיוק הענין של חכמה בגויים תאמין, תורה בגויים אל תאמין. חז''ל באו ללמד אותך תורה. לא את חוקי הפיזיקה או את תורת הרפואה. אדם שאומר למשל- אותי לא מעניין תורת הקבלה, או החסידות או המהר''ל ושאר גדולי ישראל שמפרשים את הדברים הללו (כמובן למי שבר הכי.. אני לא, ולכן לא כל דבר אני מבין)- כי הוא חושב שזה שטויות או 'לא פשט' (ולכן גם לא אמת- ?? מעניין מאיפה הגישה הזאת נכנסה ליהדות) או לא יודע מה- בוודאי שיטען שאין סברה ואין היגיון. כי הוא קבע שאין היגיון, בגלל ענוותו המרובה ולימודו בנושאים אלו.

אפשר לטעון בדיוק הפוך ממה שטענת- מי שמתייחס לכל דבריהם ללא יוצא מן הכלל כתורה מסיני- דוקא הוא זה שמרומם את דבריהם.
ולהבדיל מגישתכם שהופכת את חז''ל לחכמים בימיהם, ככל שאר חכמי האומות. ולתורה שבע''פ כ'עוד חכמה'..

תראה, חז''ל ודאי לא צריכים את הכבוד שלי ושלך. ולדבר על עניינים רוחניים ולא גשמיים זה ודאי לא קשקוש..
הטעות הגדולה שלנו זה שאנחנו מחשיבים את השכל האנושי שלנו מעל הכל. צריך בודאי להשתמש בשכל (שים לב @אריך וייס) אבל כדאי גם לדעת שלשכל שלנו יש גבול. ומי שחושב שהוא מבין את הכל בגלל שהוא קרא הרבה- יש לו הרבה מה לעבוד ולהתפלל לה' שיזכה לענוה. כי ענוה לא באה מעצמה עם הלימוד אם האדם לא זוכה לזה ומטהר את עצמו.

בכלל היחס לאגדתות התלמוד דורש הרבה מאוד תיקון ואיזון
זו בריחהימ''ל

הרי ברור לך שאני לא מדבר על אגדתות בסגנון מאמרי רבה בר בר חנה, בהם ברור שאין הכוונה לפשט כמו שהרמב''ם מאריך בהקדמה לפרק חלק על הגישות השונות למאמרי חז''ל.

הדיון הוא על הדברים המדעיים שבדבריהם. והדברים האלו הם לא תורה מסיני ולא בכלל תורה שבעל פה שבחוצפתך אתה חוזר על זה שמי שבגישה שחז''ל טעו בעניינים מדעיים כמו שכותבים במפורש גאונים וראשונים רבים הוא מתייחס לתורה שבע''פ כ'עוד חכמה'.

עד מתי תקדשו את הבורות? ובשביל מה?

לא זו התורה שנאמר עליה "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים".

לא נעים לי הדיוןוהוא ישמיענו
אני לא טוען את זה על הראשונים, לא אמרתי את זה.
בכל אופן, לא נעים לי הירידה פה לפסים אישיים זו לא היתה כוונתי. ומצטער אם חטאתי בזה ה כלפיך.

אבל מה שחשוב, בכל אופן-
הדעה שלך ודאי לגיטימית. אני ממש לא אומר שלא. חלק מגדולי ישראל אמרו אותה ואני במובנים רבים מאוד מזדהה עם גישת הרמב''ם, שתדע. אבל יש גם את הדעה שאני הבאתי וניסיתי לאזן אותך, וגם אותה מביאים חלק מגדולי ישראל. אולי לא ראית, אולי ראית והעדפת להתכחש אליה.
מה שאתה עושה פה נראה לי כניסיון להשתיק לגמרי את הדעה הזאת.
ולזה אני לא מוכן בדיון שמטרתו לברר את האמת.

אז יהי רצון שנזכה לברר את האמת, מתוך נחת של תלמידי חכמים דא''י ולא מתוך לימוד של בני בבל שנקראים חובלים.
ושנזכה לראות גם את התורה ככזאת בע''ה

לגבי המשפט האחרון-
הכוונה לא מה שהתכוונת אליה.
ונזכה לזה בע''ה בב''א
לא זילזלתי בחז"ל . רק ניסתי להראות כמהאריך וייס
חילול ה'יש בזה שלוקחים דברים כפשוטם.
עיין ערך ביוטיוב
למשל זה...
זה בדיוק מה שאני אומרוהוא ישמיענו
אתם לוקחים את הסגולות של חז''ל כפשוטם ולכן מעדיפים לומר שהם טעו בהסתמך על המדע הקדום.
אז לזה אני לא מסכים.
אבל בסדר.. זכותכם
האמתיהודי פשוט.
שאני לא מכיר שום אחת מהדוגמאות שהבאת, לצערי אני לא מספיק בקיא בש"ס.

אני לא בא להתווכח, אני משתדל להתרחק מזה כמה שיותר בפורום, תחשוב מה שבא לך. זכותי ב"ה לחשוב ולדעת שחז"ל הקדושים לא היו חכמים כהגדרתך, חכמה רגילה שעוברת ומשתדרגת עם הזמן. זכותי לחשוב שכל מילה שחז"ל אמרו הכל קודש, ואמת. וגם אם כיום הדבר לא מסתדר על פי המדע אז אני אומר קטונתי שאני לא מבין את דבריהם עד הסוף. אבל חלילה לי להגיד שדבריהם היו זמניים בלבד..
שבוע טוב 👍
בפשטות העניין של פרשת המן, הוא להתחנך שהפרנסה מהקב"ההסטורי
(לא יודע למה דווקא ביום שלישי)
זו ההונאהימ''ל
אם העניין הוא להתחנך אז למה זה מוצג כסגולה ולא כלימוד? ולמה בזמן מסוים?

כדי לשכנע שקר צריך משהו להיתפס בו:
אילן גבוה (ורצוי להרחיק עדותו - ''הספרים הקדושים'' או משהו כזה לא ספציפי) או חצי אמת כמו התחזקות באמונה (מי יהיה נגד?) שעל הדרך היא גם תהיה סגולה כי למה לא.
כמדומני שבמשנ"ב מוזכר כל יוםהסטורי
אין לי זמן לבדוק כרגע
נו, תן להם שיאכלו מנטוס כסגולה... אי אפשר לשכנע אותםאריך וייס
אל תערבב בין הדבריםוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ' בשבט תש"פ 18:46
בין ברסלבים לבין מי שלא.
וגם בתוך ברסלב אל תערבב כי יש זרמים שונים בעשרות השנים האחרונות (אני לא נמנה על אף אחד מהם.. אבל בכל זאת אתה יודע שלא כולם חסידים של ההוא).

אתה יכול כמובן להמשיך לזרוק סיסמאות כמו מה שכתבת פה בכותרת, שלא רלוונטיים,
ואתה יכול לחקור ולברר. אבל זה דורש עבודה, ופתיחות מחשבתית. ואתה תבחר מה אתה מעדיף..
עניין הסגולות זה באמת נושא מוזר ומעניין. אבלמבקש אמונה

לא נראה לי שהעובדה שזה לא הגיוני אומר בהכרח שזה הגיע מהגוים.

יכול להיות שיש קשר רק שאנחנו לא מבינים אותו. 

אני שמעתי פעם דווקא מהרב בן ציון מוצפי (שהוא הכי נגד דברים כאלה) סגולה די מוזרה..

אחת לעובר במצב עכוז - שהבעל ישתה ישר ממעיין ויעביר מפה לפה לאשתו. 

ושמע,

נניח הגמרא שאומרת שאחרי הקידוש לתת את הכוס קודם לאשה כדי להתברך בבנים. (ברכות נא ב)

יש בזה היגיון יותר מסתם סגולה??

אני חושב שאם זה בא מחכם גדול ומוכר זה בסדר כי כנראה הוא מבין מה שאנחנו לא.

..והוא ישמיענו
(מחזק אותך)
דוקא האמירה ש'כל מה שהוא לא הגיוני= לא קיים'- זו בערך האמירה הכי גויית שאני מכיר. כל גויים שכחי אלוקים. וזה הגיע מאנשים כגון מרתין לותר, שלצערנו יש להם השפעה מסויימת גם על עם ישראל. (לדברי הרב קלנר שליט''א זה חודר לצערנו גם לישיבות..)
לא מתאים לעם ישראל.
יש זרמים ביהדות שמאוד הולכים עם השכל ורק איתואריך וייס
הנצרות היא דווקא הפחות רציונלית ( בהשוואה בין הדתות, לא באמת דת זה הגיוני) . חוץ מזה,סגולה זה ממש לא חינוכי. זה כאילו דרך עוקפת לקבל דברים מה'? מה מקום התפילה והחזרב בתשובה עם יש סוגלות? עיין ערך נחש הנחושת.
נכון, הנצרות היא לא רציונלית באופן מוחלטוהוא ישמיענו
הבעיה המרכזית בנצרות חוץ מזה שזה עבודת אלילים- כלומר היא מגשימה את האלוקות ומגדירה אותו- זה שהיסודות, כלומר הבסיס שלה- הן לא רציונליים.
אחד מאבות הכנסיה, טרטוליאנוס (חי במאה השלישית למניינם) אמר על האמונה בשילוש:
"רק משום שזה אבסורד, יש להאמין בכך... זה ודאי משום שזה בלתי אפשרי".
(אח''כ לא פלא למה יש אנשים גם בתוכנו שחושבים שאמונה זה להאמין בדבר לא רציונלי אחרת זו לא אמונה.. לעניות דעתי זו השפעה ישירה של הנצרות- דרך התרבות המערבית. יש מאמר של הרב קוק במאמרי הראי''ה על זה שצריך לתקן את זה).

לבסס את יסודות האמונה שלך על אבסורד, על דבר לא הגיוני ולא מבוסס- זה לא רציונלי בעליל. וזה לא רק בענין הזה, לאורך כל הדרך הנצרות מאמינה בדברים מופשטים שהיא לא יודעת להסביר. הערכים הכי בסיסיים בנצרות- כמו 'אהבה' ו'חסד' לא יורדים למציאות, כי האמונה שלהם מנותקת מהחיים. זה אבסורד מאין כמוהו. או להגיד שבעבור משפט אחד שהאדם אומר הוא נגאל מהעולם הזה הרע וקונה חיים נצחיים.. (כמדומני הרמב''ם באגרות מדבר על זה).

אנחנו היהודים, ואני יודע שיש אנשים שיחלקו על זה, לפחות אני מאמין בזה- מאמינים ביסודות שלא ניתנים להפרכה. יסודות רציונליים. למשל- יציאת מצרים, מעמד הר סיני, אחדות ה', הבחירה הנצחית בעם ישראל שאינה תלויה במעשינו אלא אך ורק ברצון ה', השגחה, שכר ועונש ועוד. אם זה היה משהו לא רציונלי שניתן להפרכה- אני אומר לך מראש שלא בטוח שהייתי יהודי מאמין.
ולמשל, ברור לי שה' לא מתגלה בעולם הזה דרך יחידים. מי מאמין לזה? ה' מכיר את השכל האנושי הוא הרי עשה אותו (גם ע''פ הנצרות והאסלאם). לכן לא ייתכן שיבוא איזה מישהו, שיאמר על עצמו שהיתה לו התגלות ואם אני לא מאמין בו אני פתאום כופר. במי אני כופר? בשכל שלי? שה' נתן לי? סה''כ משתמש בחוקי ההיגיון שהוא טבע בעולמו!

מה שאני בא להגיד, זה שאמנם היסודות האמוניים שלנו רציונליים ומבוססים, יותר מכל דת אחרת.
אבל אחרי שהאמונה התבססה אצלנו, אנחנו יכולים להאמין גם לדברים אחרים גם אם נראים לנו פחות רציונליים. כי ה' עזר לי ע''י הכלים הרציונליים שלי להבין שזה לא חזות הכל. יש מציאות מעל השכל האנושי, והיא קיימת הרבה יותר מהמציאות המוחשית אותה אנו רואים.
משה רבנו, למשל- אומר לעם ישראל שהוא יוציא אותם ממצרים. בהתחלה לא מאמינים לו. אבל אחרי שזה קורה- הם יכולים להאמין לו גם לגבי ההיסטוריה שהוא מספר- על מנין שנות העולם, על הדורות שקדמו. זה מבואר בכוזרי במאמר ראשון.

אז על אותו העיקרון- אחרי שהתורה אמרה לי מה היחס הנכון לחכמי התושבע''פ אני יכול לסמוך עליהם.

הדבר שהכי חשוב לי זה שנכיר במצב של הדור שלנו. מצד אחד- דור גדול ונפלא, שזוכה להארת תחילת תהליך הגאולה.
אבל מצד שני, ביחס לחכמת היחידים- כמו שמבאר הרב קוק זצ''ל במאמר הדור- אנחנו ממש קטנים. הבעיה היא ששכחנו את היחס הזה, ואנחנו צריכים קצת יותר ענוה.. על זה המהר''ל זעק בזמנו לא פעם. להכיר בפחיתות שלנו לעומת חכמינו הקדושים.
ורק ע''י הענוה תבוא הגאולה, כמו שהתורה אומרת ''ויספו ענוים בה' שמחה, ואביוני אדם בקדוש ישראל יגילו".
אמן. שנזכה לזה בע''ה
תראהימ''ל

לא אמרתי שכל סגולה הגיעה מהגויים, אלא שעצם הרעיון של סגולות שהן פעולות או חפצים שפועלים באופן מיסטי זה דבר שמגיע מהגויים. הסגולה שהזכרת בשם הרב מוצפי על העברת מי מעיין מפה לפה, עם כל הכבוד זה נשמע פגאני ואין שום סיבה להאמין שיש מאחורי זה סודות נשגבים שפועלים באופן רוחני שהעובר יתהפך. זה לא יהודי.

לגבי כוס של ברכה, העניין הוא להשתתף במצווה.

אני מדבר על הרעיון...מבקש אמונה

יהודים מאמינים שאנחנו אמנם רואים חפצים ודברים שקורים בגלל כך כך,

אבל העולם האמיתי הוא ההקבלה הרוחנית שיש לכל חפץ או מעשה,

או קביעה של צדיק שכך יהיה למרות שלא אמור להיות.    למה אתה חושב שזה דווקא פגאני?

ואם היום היה סיפור על מצורע שאיזה רב (הנביא אלישע) אמר לו לטבול דווקא בירדן?

מים בכלל מרפאים צרעת? ומה עם העובדה שיש נהרות אחרים? 

ומה עם לשלוח אדם לשים משענת על ילד שנפטר כדי להחיות אותו?

או לזרוק קמח לתוך סיר עם סם מוות ולהגיד שזה מעביר אותו?

לא הכי הגיוני... אבל עובדה שנביא עשה את זה.

לגבי הכוס של ברכה, 

אם זה רק משום שתשתתף במצווה, זה לא היה משנה מתי האשה תשתה.  (וזה היה אמור לעזור לכל אשה)

אבל כתוב שם שהגבר מביא קודם כל לאשתו בשביל שתתברך.   

הגדרת יפה!והוא ישמיענו
אתה משווה בין נבואות וניסים לסגולותימ''ל
אנחנו מאמינים בניסים ומאמינים בנבואה, אלו דברים שכתובים בתורה ויש להם מקור בניגוד לסגולות שהן דבר שרירותי.

כשאלישע אומר לנעמן לטבול בירדן - לא הירדן ריפא אותו יותר מכל מעיין אחר וגם לא היה מרפא מצורע אחר אלא עצם זה שהנביא אמר מרפא, ואותו דבר לגבי שאר המופתים - אין כוח לחפץ או למעשה אלא לרצון ה' שאמר אותו לנביא או שהנביא אמר בבחינת 'צדיק גוזר'. אין לדברים הללו (טבילה בירדן, הנחת מקל הליכה על מת וכדו') שום ערך כשלעצמם.

ואתה צודק, זה לא משנה מתי האישה שותה וזה 'עוזר' לכל אישה (ואיש, כתוב שם גם על איש) - לא כתוב שם למי להביא קודם.
אממ.. אין לי זמן כרגע לתגובה. אבל רק לגבי היין...מבקש אמונה

ראיתי שהפרישה, אליה רבה, ושערי תשובה והטור

כתבו שהאשה מתברכת מבעלה. ולכן צריך שלא יהיה הפסק בין טעימת האיש לאשתו.

אז נראה שזה לא בדיוק כמו שאתה אומר...

אני מבין את הטענה שלך.. אני צריך לחשוב איך לנסח את דעתי

כן. להתפלל שה' יעקור עבודה זרה מארצנווהוא ישמיענו
אפשר גם להרבות בליצנותא דע''ז
סגולה גדולהבת 30אחרונה
להתפלל, ללמוד תורה ולקיים מצוות.
ממש כמו כל יום.
תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

תלויאביעד מילוא

אם זה ספק שיכול להתברר ולהתיישב במציאות אז לחכות.

גם צריך תמיד לשאול האם בקשר יש את כל מה שמחפשים ונכון כדי להקים בית

אז אני אחזור לשאלה היסודית יותרעַלְמָה

איך יודעים מה צריכים כדי להקים בית?

יש לי הרבה רצונות ושאיפות וכו', אבל אף פעם לא באמת הייתי נשואה כדי להבין מה אני צריכה בבעל..

לכן מבררים מה חשוב לנואביעד מילוא

זה תהליך שמתחיל בזהות שלי ובערכים שחשובים לי ואיך יראה הבית שאני רוצה להקים, ואז מתוך זה בפגישה מבררים האם יש מכנים משותפים, האם יש מציאת חן

אכןoo

לא באמת אפשר לדעת בלי ניסיון

וגם כשיש ניסיון אנשים יכולים לטעות בבחירה שוב

התשובה והמאפיינים העיקריים מאוד תלויים באורח החייםזמירות

באופי ובהרגלים מהבית. כי הרבה מהרצונות והצרכים שלנו טבועים בנו מתוך הרגלים שרכשנו בבית ההורים בשנות ילדותינו ובגיל ההתבגרות, ועיצבו את האופי שלנו.

ברור שיש את הדברים המאוד בסיסיים:

התאמה באורח החיים הדתי וההשקפה הדתית, מציאת חן פיזית ורגשית, הרגשת משיכה ותשוקה מאוד כייף לנו ביחד ויש געגוע וחוסר כשלא נמצאים ולא מתראים כמה ימים…

היכולת לנהל שיחה פתוחה, מקשיבה ומכבדת, בייחוד בזמנים של חוסר הסכמה

ויש נושאים שעלולים להיות יותר מורכבים בדרך להחלטה, ומקור לספקות וחוסר ביטחון מה יקרה בעתיד:

מצבים רפואיים ידועים ומחלות כרוניות, האם יש שקיפות מלאה בקשר הזוגי או שיש הרגשה שיש חורים מהעבר שלא ידועים, כסף - האם יש בטחון כלכלי להקמת בית ומשפחה, כלומר לפחות אחד מבני הזוג כבר יכול לפרנס בצורה סבירה, או שהפרנסה תלויה בניסים ונחיה בהתחלה מהיד לפה?

אם כל צד מבני הזוג מגיע מעדה ותרבות אחרת, אשכנזים מול עדות המזרח, עשויים להיות פערי מנטליות.

גם הייתי מכניס כאן את היחס של כל צד בנושא חלוקת אחריות במטלות היומיום, ניקיון, ואחזקת הבית. יכולים להיות כאן פערי מנטליות… הגבר למשל בא ממשפחה שבה האבא לא לוקח חלק בעול תחזוקת הבית ואצלם הכל האמא עושה, אבל אנחנו בדור אחר וכן רוצים שהגבר ישא בעול ובמטלות המעצבנות…

וחשוב לציין שכמה שלא נהיה סגורים ובטוחים בהחלטה, אחרי הנישואים, כשמגיעים לחיים המשותפים ביחד, בהכרח יצוצו דברים חדשים שלא יכולנו לבדוק אותם לפני הנישואים.

אבל כן נוכל להתמודד ולמצוא פתרונות, להכיל הבדלים ולבוא לקראת הצד השני, וגם פה ושם נושאים שלא נוכל לפתור באופן מושלם ונצטרך להתפשר.

מאוד תלוי באילו נושאים ונקודות הספקותזמירות

בשלב מסוים, המשך הציפייה אינו מוסיף נתונים חדשים על הפרטנר אלא רק מעכב את הנכונות לקבל החלטה, לחתוך או להחליט שזה זה.

כנראה שאת מכירה אותו מספיק זמן, מכירה את הערכים המרכזיים שלו, ראיתם אחד את השניה ברגעי כעס או לחץ, אתם יודעים מה שואפים לבנות – ואין באמת מידע חדש וקריטי שעומד להתגלות שבוע הבא.

אין ודאות של 100% בשום דבר. בחירה זוגית אינה "גילוי" של משהו שקיים במאה אחוז, אלא החלטה ליצור את הוודאות הזו יחד.

את צריכה להבדיל בין ספק מוצדק לחשש מטבעי: אם יש דברים שהם מהותיים - חוסר התאמה בערכים, תקשורת לקויה, אורח חיים והשקפה שונים, ראייה שונה של מציאות החיים והתכנון לעתיד- זו סיבה מוצדקת לעצור.

לעומת זאת, פחד מהחמצה או פחד מהתחייבות הם תגובה אנושית טבעית למעבר בין שלב ההססנות לשלב ההשקעה.

יכול להביא מעצמי - הכרנו והחלטנו להתחתן עוד לפני שהיה לי תואר. אנחנו לא דוסים ולא מסוג המשפחות שמסתמכות על פרנסת האישה.

תודה לאל שמי שהיום אשתי האמינה בי, נענתה להצעת הנישואין (אחרי 3 חודשי היכרות ביננו), התחתנו, בתחילה הייתי סטודנט והיא פרנסה, חיינו בצמצום רב, ואח"כ סיימתי את הלימודים, השתלבתי בעולם הייטק, נולדו לנו ילדים, גרים בבית מרווח, וב"ה חיים באושר

תודה על התגובהעַלְמָה

אבל איך אני יכולה לדעת מה מהספקות באמת מוצדק?

כדי לנסות להגיב ולהסביר- צריך להבין מהן הספקות שאתזמירות

מתמודדת איתן 🤔

לדעתי אדם צריך להגיע לוודאותצדיק יסוד עלום

ודאות היא לא שהכל מושלם, אלא שאני שמח בעיקר שפגשתי ומוכן לעבוד איתו ולגדול איתו. ברגע שבו פוגשים את זה יש ודאות ואין מקום להכניס ספקות

אבל יכול להיות שבן אדם יחליט להכניס את עצמו לוודאועַלְמָה

יראה את הטוב במי שמולו, יבחר בו,

ובעצם יתחרט אח"כ על החבילה שהוא לקח על עצמו?

שתי נקודותיהודי שואף לטוב

מה זה להכניס את עצמו לוודאות ואז לראות את הטוב? זה עובד הפוך. רואים את הטוב, נוצר חיבור ורואים פוטנציאל לצמיחה משותפת, ואז בוחרים.

ואם אח"כ יתחרט על הבחירה?

פחד ממחוייבות.

יש משהו עכשיו שגורם לך לחשוב שבהמשך לא יהיה טוב? פער שאינו פתיר בעבודה משותפת, בכוחות משותפים שאת כבר מכירה בשניכם?

אז למה לחשוש ממה שלא קיים במציאות?

פחד הוא דבר נהדר כשהוא גורם לזהירות בהתקדמות, אבל הוא דבר נורא כשהוא תוקע. (אגב, אלו שתי תגובות לפחד לא רק בפן הרעיוני. יש אנשים שכשהם נתקפים בפחד מאיום פיזי הם נדרכים ופועלים הרבה יותר טוב, בחושים מחודדים, ויש שמשתתקים ונתקעים במקום)

אז חדדי חושים, שהפחד יהיה פחד בריא שעוזר להתקדמות ולא תוקע.

החוש שהכי חשוב שיהיה חד הוא הראייה.

עין טובה.

לראות טוב. לחפש את הטוב. לדון לכף זכות, ובעיקר, להאמין בטוב. שהוא קיים, שהוא יכול, שהוא יגדל, והכל שואף אליו.

כי אלוקים טוב.

"וירא אלוקים את כל אשר עשה והנה טוב מאד"

את רואה בו טוב? הוא עושה לך טוב? גורם לך להיות טובה יותר? הוא רואה בך טוב? ושניכם אוהבים טוב?

טוב מאד.

ודאות שיש עם מה לעבודיהודי שואף לטוב

לא ודאות שאני כרכע בשיא הקשר ואנחנו תמיד בעננים, שברור לי שהוא הכי טוב.

פשוט הבנה שיש בסיס לקשר, בסיס משותף בשיח וערכים, ואמונה שעם הקשר הנוכחי ועם האישיות שלך ושלו אפשר להצמיח ולהפריח את הקשר מעלה-מעלה.

אז בסיסעַלְמָה

בסיס זה טוב

טוב.. תודה!

כמה תנאים מינימליים:צדיק יסוד עלום
  1. שנעים איתו וכיף ונחמד

2. שהוא מודע לחסרונות שלו ולא נרקיסיסט

3. שאין דברים שהם ווטו (לא כדאי להתחתן עם חילוני כי זה מורכב, זה בסדר להטיל ווטו על חסרונות אובייקטיביים)

לכולם תמיד יש חסרונות ובתוך הקשר מתגלים עוד חסרונות, ככה זה באופן טבעי. המטרה היא למצוא דבר עיקרי - הלב שלו, המילה שלו, המידות שלו, האמיתיות שלו, הרצון שלו - ועל זה לשים את הכסף

וחשוב מאוד מאוד לבדוק שהוא לא נמנע רגשיתשבורת,לב

אםהפיאחרונה

תקופה את מרגישה שאין לך חשק לראות אותו שכל דבר שהוא עושה מכווץ אותך

זה לא התלבטות זה לא זה ..

ואם יש משהו אחד שלא מסתדר לך זו התלבטות

מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

ואז הוא עלול לרצות שוב לטוס, אחרי הטעימה, יבואפ.א.

התיאבון…

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

זו בדיוק הנקודהבחור עצוב

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

בסדר, זה לא שהוא מוריד זבלנוגע, לא נוגעאחרונה

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילוא

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

הוא סופר גאון רגשית, פשוט זה עניין של ניסוי וטעייהנוגע, לא נוגע

צריך לפעמים להקשות עליו, להגיד לו להעלות רמה, ולדייק אותו. כלומר להעלות אותו על המסלול האישי שלך.

פעם קראתי כתבהמשה

על מישהי שנפרדה מהחבר שלה בגלל שהיא הבינה שהיא פשוט נמצאת בתוך לולאת צ'ט. הוא פשוט אמר לו מה לעשות והוא עשה.

די נוהפי

הוא לא באמת יכול להחליף בן אדם

הוא גם קוטע כל רגע ומביא מלא עצות

הוא נכשל בתור גבר או אישה

נקווה שלאבחור עצוב

שתהיה שנה טובה! בע"ה כולנו נמצא את החצי השני שלנו ולא נזדקק לפתרונות ביניים.

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1אחרונה

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילוא

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

חיפשתי באינטרנטנקדימוןאחרונה

ובאתר שלהם יש רשימת שדכנים עם מספרי טלפון. תחפש את מי שהכי קרוב אליך ולנסות ליצור קשר ישירות.

אולי המיזם לא התרומם, ורק נשאר אתר...?

מה מחזק אתכם בשמירת נגיעה?פצלשלי2

שלום

שואל באמת כדי לחזק את עצמי

אני לא רוצה משפטי חכמה וכאלה אלא ממש דברים שאפשר לשבת וללמוד ולהעמיק בהם שיחזקו אותי מהבחינה הזו

יש לציין שאנחנו שומרים ולא נפלנו אבל אני מרגיש בקושי עצום לפעמים בנושא וזה מפריע לשנינו ואני פשוט רוצה להתחזק

שבוע טוב ותודה מראש

לזכור שמחוייבים ואם זה זה, אז נזכה לכך בהמשךארץ השוקולד

אישית, לא מעמיק בהלכות, שמח שלשנינו זה אתגר כי זה סימן שאוהבים ומקיימים את ההלכה כי צריך למרות הקושי ויודעים שזה זמני (מאורסים)

יישר כוח גדול!נחלת

לאחרונה אני מאמץ את המשפטנקדימון

קיבלתי החלטה, ואני יכול לעמוד בה.

לדמיין סיטואציות של שמירת שבתפ.א.

הרי בשבת לא היית מדליק חשמל בגלל רצון רגעי או דחף עז להכין משהו

זה לא כל כך יעילPaslash

בגמרא בסוף מסכת עבודה זרה מובא מקרה בנוגע ליין נסך של יהודים שיושבים עם פרוצה גויה, שהיין לא נאסר. והסיבה: שאמנם גובר על היהודים יצר העריות, אך עדיין לא מוכנים לשתות יין נסך (ולכן לא סביר שהם נתנו לגויה לגעת ביין). עיין סט:

או כמו שאמרו במקום אחר, גזל ועריות - נפשו של אדם מתאוה להן ומחמדתן.

האמת שאהבתי!! יפה!!נתקה

לכבד את עצמיהפי

זה לא קשה

תודה על כל התגובותפצלשלי2

והאם יש לכם שיעורים שאתם אוהבים לשמוע בנושא ובנושא זוגיות בכללי?

מחפש בסגנון הרב שרקי כזה רציונלי פשוט ובהיר

פשוט לו אין הרבה

יש לרב ערן טמירשלומית.

סדרה יפה. עוסקת בעיקר בדייטים כפי הזכור לי אבל לא רק

אם אינך חושש.....נחלת

מרב המוגדר חרדי, ממליצה מאוד על הרב אבנר קבאס (הרבה הומור....)

ורבנים נוספים העוסקים ומרצים בנושא. לצערי איני זוכרת את

שמותיהם, אבל שמעתי ברדיו וכן ראיתי ביוטיוב.

ישנם ביניהם כאלה שממש מפרטים מהפגישה הראשונה. באתר "הידברות". מצויינים.

אגב, באתרי השידוכים השונים ביוטיוב יש טיפים טובים מאוד

ומאמרים טובים מאוד בנושא.

בהצלחה!

פעם היתה חוברת ישנהאריק מהדרום

"מגע הקסם" לא יודע אם אפשר להשיג אותה בחנויות אולי באינטרנט אפשר.

אצל המחברת בהר נוףפתית שלג

מעולה שיש לכם קושי לשמורPaslash

אם לא היה קושי זה היה נורה אדומה. כדאי שתתרגלו, זה הולך לחזור בראונדים כל חודש

ועכשיו ברצינות - אין פתרון קסם. רק אני יכול לומר שזה קשה וצריך להסתכל קדימה. לזכור שזה תחום בזמן ושיש ודאות מתי נגמר. ותכלס חזרתי על מה שארץ השוקולד אמר

לא תמיד אם לא קשה, זה אומר משהו ("נקודה אדומה")יעל מהדרום

לק"י

זו הערה לגבי מי שלא מרגיש קושי, שלא ייבהל שמא משהו לא בסדר בקשר.

וגם נראה לי שיש קצת הבדל בתחושות לפני החתונה ואחריה.

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

שמע - לא יזיק לנסותנתקה

אולי נגיד שכשאתם הולכים

אם זה לא מציק

אז שיהיה לך חפץ אחר ביד שאתה משחק איתו

כדור כזה של התרמות דם או מפתחות

החלטה חד משמעיתshindov

קנס של מאה שקלים, אם לא עומדים בהחלטה. אתה תעמוד בהחלטה. הכי טוב לא להיפגש. לא תהיה לך שום בעיה.

קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורהנוגע, לא נוגע

צריך להכיר טובה לה' שהפגיש ביניכם, זה ממש לא מובן מאליו, ולשמור את מה שהוא מצווה.

לזכור שלצד השני גם יש אח שלא רוצה שמישהו יגע באחותו בלי מחוייבות.

לצאת מהפרספקטיבה המצומצמת של מה אני מרגיש, להסתכל מלמעלה על העניין ולהתחבר לאמת המוסרית והתורנית שלא נוגעים לפני חתונה.

לזכור שמטרת האיסור היא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב - זה הזמן הכי טוב להתחבר לצד של "וארשתיך לי לעולם" ושל "אחותי כלה". לקשר הפנימי השורשי שהוא הרבה מעל הגוף והמגע. עכשיו אתם באורות הגבוהים המיוחדים שבהמשך החיים אתם תכניסו אותם לכלים, ואם עכשיו אתם מצמצמים את האורות, זה יכול להשפיע על כל העתיד שלכם.

נפלא ממש, נוגע לא נוגע.נחלת

וואוו "נוגע לא נוגע" 😉 - זה הפטרוןנתקה

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

מה? מה הקשר אם יש לה אח או אין לה אח?דריה פלג

מזכיר את התפיסה כאילו מי ש"אחראי" על "טוהר האישה" זה לא היא אלא הגברים בחייה..

או כמו הקטע הדפוק שיש לחלק מהגברים לכבד אישה רק כתלות בהאם יש גבר בסביבתה שאותו צריך לכבד.

הרבה פעמים אם מישהו מתחיל עם מישהי והיא לא בעניין, היא יודעת שהוא לא יפסיק לנדנד עד שהיא תגיד "יש לי חבר". כי אז יש פה גבר שהוא צריך לכבד, אם סתם האישה בעצמה לא רוצה זה לא מספיק

אני לא מאשימה אותך ברעות החולות האלה, אבל צריך לשים לב שלא נגררים לשם בטעות

אני יותר מהגוררים, לא מהנגרריםנוגע, לא נוגע

זה לא משנה אם בפועל יש לה אח או לא, זה בא לשקף לבחור תחושה מצד מה ששנוא עליך.

אז אם כבר מתאים יותר לשאול- ומה אם אין לבחור אחות (למרות שלך תוכיח שאין לו)

עדיין לא הבנתי את התשובהדריה פלג

למה שמישהו ירצה "שלא יגעו באחותו" כאילו היא איזה אובייקט שברשותו, מילא היית אומר "שרוצה שאחותו תשמור מצוות" וגם על זה היו לי קושיות

אם קשה, תוותריהודי שואף לטוב

הרגזתי אותך? מצויין.

חלילה לוותר.

קח את הכעס הזה שקפץ לך הרגע, ותחשוב מאיפה הוא מגיע.

זה פשוט לא שייך. 'נישט שייך'.

להשקיע את זה עמוק בנפש.

זה פשוט לא שייך.

בנוסף, מבחן המרשמלו.

תחזיק חזק. הגעגוע בונה את הקשר.

יפה מאוד.נחלת

אני מגדירה לעצמי את התקופה של הדייטיםעַלְמָה

כ "תקופת אימון לעתיד"

ואז כשקשה לנו לשמור (גם אנחנו שומרים) אנחנו זוכרים רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגע.. אלא בשביל להתכונן למשהו גדול יותר שיבוא אחרי החתונה.

וגם לזכור את החומרה של זה וללמוד (כל אחד לבד) על החשיבות של זה עוזר מאוד.

לזכור רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגענחלת

כל כך יפה ונכון! תודה!

הקפדה על הלכות ייחודadvfb

לזכור שזה איסור יהרג ואל יעבור, כפשוטודורש טוב לעמי

כך פסק החפץ חיים. (מצד איסור קריבה לנידה). אמנם ברמת ההתפרטות ההלכתית יש מקום לדון לגבי סוגים שונים של נגיעת חיבה, אך הגבול דק מאד. רגב זה רלוונטי גם לקשיים אחרי החתונה כשאסורים. ומחומרת העוון נלמד על שכר הנזהר ממנו.

יפה מאוד. תודה.נחלתאחרונה

עצה של מאמנת - טובה או לא?איזו

נפגש עם בחורה מעולה תקופה ממושכת, מאוד מתאים מבחינת כימיה, סגנון, ערכים משותפים, נתונים טכניים. מאוד אוהב אותה. יש לי רק משהו שמציק לי: לא מרגיש שאני נמשך אליה מספיק. היא אמנם מוצאת חן בעיני, אבל בראש שלי דמיינתי את אשתי עם שיער חלק ולא כמו שלה. זה מרגיש לי נושא כל כך מטומטם ולא מהותי, אבל מנסיון עם אחרות, זה בדרך כלל מה שיותר מדליק אותי.

דיברתי עם מאמנת לחתונה על הבעיה הזו. היא אמרה שאם הבחורה סה"כ די מוצאת חן בעיני ויש פרט מסויים בחיצוניות שמפריע, אפשר לבקש/להציע לה בעדינות (לא לדרוש!) שאולי תעשה החלקה כי זה יגביר לי את המשיכה מ7 ל10. היא הציעה שאפילו נבוא שנינו אליה לייעוץ והיא תתווך לה את הנושא הזה.

אמרתי לה שבעיניי זה נשמע מאוד רע, וייתכן מאוד שהבחורה תיפגע. מבחינתי אני צריך לקבל ולהימשך לבחורה כמו שהיא עכשו, ללא מניפולציות שאני מבקש ממנה לעשות על עצמה. לא יודע, נשמע לי רעיון חצוף. המאמנת אמרה שבנים אחרים כבר עשו את זה והבחורה לא נפגעה ודווקא שיתפה פעולה.

מה אתם, ובעיקר אתן, אומרים?

דווקא אני מכירה כמה וכמהשלומית.

ג'ינג'ים "כתומים אש" ומאוד רגועים ושקטים באופי, ובקושי מכירה ג'ינג'ים סוערים

אומרים שיש עוד תקווהפורחת מבפנים

מרגישה שחייבת להוריד את הדברים אל הכתב, ולעצמי כתבתי מספיק. אז משתמשת גם באופציה הזו.

יש לי סיבות טובות מאוד לפחד מנישואים. חלקן קשורות ברקע שלי, חלקן נוגעות לאופי שלי, חלקן לעובדה שכבר שלושים שנה אני לבד.

לא רק לבד במובן של רווקה, לבד במובן שלמדתי וסיגלתי לעצמי במשך הרבה מאוד שנים דרכי התמודדות בודדות. בשנים האחרונות יש מגמת שיפור ואני שואפת לשינוי מהותי בפן הזה, אבל בינתיים, מה שחזק ומוכר לי יותר זה הלבד.

ועכשיו הוא הגיע לחיים שלי. והפחד קיים ונוכח וחזק ולעתים משתלט, אבל את זה אני מכירה. אני רגילה לפחד ולעשות. המוח שלי הוא מהאלה שמייצר קטסטרופות ורוצה לשמור עליי משינוי בכל מחיר, ולמדתי להתמודד איתו בכל מיני סיטואציות אחרות בחיים.

הסיבוך הנוכחי מגיע כשאני לא בטוחה ממה נובע הפחד. האם, בפשטות, מהאופציה להתחתן ולשנות ולאבד ולהיכנס לשלב חדש ולא מוכר בחיים, לסכן המון ולהרוויח המון?

או האם זה הפחד להתחתן איתו באופן ספציפי. משהו שקשור בו. זה הופך קשה יותר ויותר להפריד בין הדברים, כי המוח שלי כהרגלו מחפש את הבעיות, את האיפה זה לא יעבוד, את איך הדברים יתקלקלו. כדי לשמור עליי, כמובן, אני יודעת. אבל הוא מטשטש לי את הגבולות בין מה שישנו לבין מה שיכול להיות. ואני כבר לא יודעת אם אני נבהלת כי יש מה להיבהל, או אני נבהלת כי ככה אני, כזו שנבהלת. לפעמים גם כשאין ממה.

על מה מסתמכים כשיודעים שהשכל לא כלי יעיל כרגע? אינטואיציה. האינטואיציה אומרת להמשיך. המוח שלי צועק עליי שאיך אני יכולה לקבל החלטות על סמך אינטואיציה. איזה מפחיד זה לא להיות מסוגלת לסמוך על עצמי.

ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי. אבל אולי גם כן?

אני יודעת, יודעת, יודעת מה תגידו על מה שאני הולכת לכתוב. ועדיין. זו מחשבה שלא מרפה: אולי יכול להיות יותר טוב מזה? אם טוב ברמה כזו עכשיו, אולי יכול להיות טוב ככה ועוד יותר?

אולי מול מישהו אחר יהיה לי יותר קל? אולי המוח שלי צודק, אולי אלו אותות אזהרה?

ואני יודעת את התשובה. את זה שהפרפקציוניזם ייקח ממני אופציה לחיים. את זה שאויבו של הטוב הוא הטוב ביותר. את זה שזו שאלה שאני יכולה להמשיך לשאול לנצח, מול כל אחד שיבוא, כי אין מושלם.

אין מושלם.

אז מה כן יש?

אני לא יודעת אם אני מפחדת להתחתן, או שאני מפחדת להתחתן איתו.

אני לא יודעת אם אני לא סומכת על האחר באופן כללי או שאני לא סומכת עליו באופן ספציפי.

ואין לנו על מי להישען, אלא על אבינו שבשמיים.

קודם כל, עם כל הקושינוגע, לא נוגע

האינסופי, המפרק, הלא הגיוני, של הרווקות -

לזכור שה' נוכח שם, ולא רק כמלווה, אלא כמי ששם אותנו בתוך זה ומעביר אותנו תהליך שנבחרנו לעבור.

דבר שני, עם כל ההתרגלות להרגל, בסופו של דבר יגיע השלב שההרגל כנראה יקרוס מעצמו מרוב קושי, אז עדיף להקדים את המאוחר ולהפיל אותו באופן יזום.

לגבי האינטואיציה - זה באמת לא פשוט, אני חושב שיש שתי שאלות משלימות שיכולות לתת תשובה אינטואיטיבית יחסית בהירה - מה היית עושה לפני עשר שנים ובעוד עשר שנים אם היית נפגשת איתו אז?

אם נניח-

בגיל עשרים (בהנחה שבגיל הזה היה פשוט יותר) הייתי רוצה להתחתן איתו. ואז עולה החשש- אבל אולי זה כי לא הייתי מספיק מודעת.

ובגיל ארבעים גם הייתי רוצה להתחתן איתו כי גם אחרי כל המודעות יש התאמה טובה וכמה אפשר לבד.

אז יוצא שאת מכוסה גם מצד המודעות וגם מצד החיבור הטבעי.

כל הכבודזיויק

על המודעות העצמית.

פחד זה רגש לגיטימי.

לא מצופה שתבטלי אותו.

השאלה היא אם את יודעת לנהל אותו? תהיי מסוגלת?

וואו איזה יופי את (אזהרת תגובה ארוכה לפנייך )נגמרו לי השמות

איזו מודעות, איזו רגישות, איזו תבונה.

את נשמעת אישה פשוט מקסימה!

ובאמת נשמע שבתוכך הכל, שאת יודעת הכל, וכמו הניק שלך – כאשר את פורחת מבפנים ויש לך את השלווה הזו מבפנים אז הכל ממש ממש בסדר 😊

כמו בפעמים שהקשבת פנימה כאן בכתיבה שלך והיו "הבלחות" כאלו של רוגע ושלווה ויציבות וטוב פשוט ושלם.

כמו במילים שכתבת עליו: "ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי". נכון שזה כאילו "קצת" מילים אבל נשמע שהן מבטאות כ"כ הרבה. ונשמע שטוב לך איתו, ואפילו טוב מאוד, כמו שכתבת "אם טוב ברמה כזו עכשיו".

אז טוב מאוד שכתבת את כל ההודעה הזו, זה ממש עושה סדר (או לפחות מתחיל לעשות) לכל מה שמתחולל בפנים, והייתי ממליצה לך פשוט להמשיך – להמשיך ולכתוב כאן או רק לעצמך וממש לפרוט דבר דבר.

לכתוב ולפרט – מה מפחיד?

ומה עוד?

מה מפחיד בלהתחתן דווקא איתו?

מה קשור דווקא בו שמפחיד אותך?

באילו פעמים את לא סומכת עליו (אם יש כאלו) ספציפית?

באילו פעמים את מפחדת לא לסמוך עליו ספציפית?

ממש להסתכל לפחד בלבן של העיניים, לא להתעלם או להדחיק אלא להיפך – לכתוב ולפרוט ולפרט את כל הפחדים. פחד פחד.

ואז גם להתחיל לענות לו. אחד אחד ולעומק.

קודם לכתוב ואז להבין, כי כאשר כותבים יש לדברים התחלה ואמצע וסוף ולא הכל נמצא לנו במוח (ובלב) בבליל בלתי נגמר של מחשבות ולופים שבאמת אי אפשר למצוא ידיים ורגליים שם...

וככל שאת כותבת את מזהה באמת קולות של פחד דווקא מההחלטה להתחתן, מעצם השינוי, מעצם הלא מוכר והלא יודע, שזה הכי הכי טבעי והגיוני שיש בעולם יקרה!

ובטח אחרי שכתבת שיש לך סיבות לפחד מעצם הנישואים ואפילו התחלת לפרט אותן: כאלה שקשורות ברקע שלך, שנוגעות באופי, ולהיכרות שלך את עצמך בלבד עד עכשיו.

ובאמת שהמוכר והחזק זה הלבד במה שסיגלת עד עכשיו כל השנים אז בטח שזה מפחיד, אפילו מפחיד נורא להניע לשינוי!

המוח שלנו מורכב מתבניות ואוהב באמת את המוכר והידוע ואל תזיזו לי את הגבינה שלי, ככה אנו מתוכנתים. וכשבאים לעשות שינוי, גם שהוא שינוי לטובה, זה מפחיד! לעיתים משתק מפחד! לכן כ"כ חשוב להקשיב לפחדים האלה, כמה שצריך, ובעיקר – לענות להם. בכנות ועד הסוף.

ואת מקסימה שכתבת שאת רגילה לפחד ולעשות. זה באמת מדהים איך שלמדת ולימדת את עצמך להתמודד עם דרכי החשיבה של המוח שמייצר לך קטסטרופות ובעצם רוצה רק לשמור עלייך משינוי בכל מחיר. ואת מתמודדת, ואת עושה, ואת לא נמנעת, ואת ממש מצליחה! אלופה שאת!

ואולי תקראי לאינטואיציה הזו שלך שדיברת עליה גם "הקול הפנימי שלי", ובעצם תחזקי את עצמך בכך שיש בתוכך נשמה, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות! והרבה פעמים הקול הפנימי הזה שלנו הוא הוא הביטוי של הנשמה ושל החלק אלוק ממעל שלנו. ודווקא הקשבה לקול הזה זה המפתח.

ודאי שלא אפשרי להעביר כאן על הכתב את העומק של הדברים, וודאי שיש כאן דיוקים רבים שצריך להעביר ולעבור, אבל זה באופן שטחי וכללי – להקשיב לקול הפנימי שבך.

כמובן בליווי של ההקשבה גם לפחדים, הפירוט שלהם והמענה להם דבר דבר ולעומק כאמור. ותמיד תמיד כדאי גם להתפלל על זה לקב"ה שבידו הכל, להתפלל לבהירות, ולשלווה, ולהחלטות הכי טובות ונכונות.

ואפשר גם לכתוב את כל הטוב שאת כן רואה בו, באיש הזה שעומד מולך 😊

ואיפה את כן סומכת עליו, ואיפה את כן רוצה להתחתן דווקא איתו.

וכנ"ל איפה מפחיד לך דווקא בו, איפה מפחיד שאת לא סומכת דווקא עליו?

ואז בטבלה נפרדת את יכולה לכתוב את הפחדים מעצם ההחלטה להתחתן ומעצם הנישואים, בצורה נפרדת ממנו ספציפית, וככה לראות יותר בבהירות איפה זה הפחד מעצם השינוי ואיפה זה הפחד מהבחירה דווקא בו ספציפית. זה יעשה לך עוד יותר סדר. ואת גם ממש ממש טובה בזה אז פשוט להמשיך ולפרוט לעצמך הכל 😊

ולגבי מה שכתבת בסוף של מה אם יש איפשהו שם מישהו אפילו טוב יותר וכו',

אז בדיוק כמו שכתבת, חשוב לזכור שאין באמת אף אדם אפילו אחד מושלם. לא גבר ולא אישה.

רק רק הקב"ה לבדו מושלם.

אנחנו כולנו בני אדם.

ו"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". אין.

כלומר לכולנו יש יתרונות, לצד חסרונות.

וכדאי לראות את האדם שמולנו כמכלול.

האם את המכלול הזה אני רוצה?

האם במכלול הזה אני בוחרת?

(והאם הוא/היא רוצים אותי ואת המכלול שאני? האם הוא/היא בוחרים בי ובמכלול שלי?)

עוד דבר מהותי מאוד מאוד הוא ה*עבודה תוך כדי תנועה* כלומר ההבנה שנישואין, זוגיות, הוא דבר של תחזוקה מתמדת והשקעת אנרגיה מתמדת. לכן שני בני זוג שמגיעים גם עם שלמות בבחירה, גם עם רצון אמיתי להיות יחד ולעבוד על כך כל הזמן, גם בוחרים אחד בשנייה כל יום מחדש ומבינים שהשקעה תמיד תמיד צריכה להיות - הסיכויים שלהם להצלחה וחיי נישואין מאושרים עולים בצורה ענקית.

ולגבי החששות והספקות:

קודם כל חשוב להפריד האם הספקות הן מ*הבחור עצמו*

או האם הספקות הם מ*ההחלטה עצמה להתחתן* ומהמעבר המפחיד והגדול מרווקות לנישואין.

אם התשובה היא המקרה הראשון - צריך להמשיך בנחת להיפגש עם הבחור ולראות האם באמת זה זה.

ורק את יכולה באמת לענות לעצמך ולהחליט מה הכי נכון עבורך

(כמובן שתמיד טוב להתייעץ כמו שאת עושה פה, אבל חשוב להבין שבסוף רק את יכולה להחליט את ההחלטה ולא אף אחד אחר).

כדי לדעת אם זה זה או בדרך להיות זה,

תוכלי לשאול את עצמך מספר שאלות:

האם את מעריכה את בן זוגך הנוכחי?

האם את רואה בו אבא טוב לילדייך?

האם כיף לך איתו בזמן הפגישות ונעים לך איתו?

איך התקשורת ביניכם?

איך מתנהלים חילוקי הדעות ביניכם?

האם את מרגישה שאת יכולה להיות את כאשר את לידו?

האם בין לבין הפגישות את מתגעגעת אליו או חושבת עליו?

האם הוא מכבד אותך?

האם יש לך חיבה אליו?

האם יש לך משיכה אליו?

אחרי שתעני לעצמך על השאלות הללו,

אפשר לעבור לרגש של הבילבול. בתוך הבילבול הזה נמצא (ואולי בעצם מסתתר) הפחד.

פחד עמוק וגדול מאוד.

פחד לטעות.

פחד לחיות חיים שלמים ללא אהבה, כזו טובה ואיכותית

פחד להיכשל בבחירת בן הזוג

זה חשוב שאחרי שתביני את עצמך תיתני גם לו מקום, לפחד.

תביני מה בדיוק מפחיד אותך?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם כן תתחתני לבסוף עם הבחור?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם לא תתחתנו בסוף?

מה יקרה?

ומה עוד יכול לקרות?

ואיך את תהיי?

ומה יקרה לך?

ואיך את תרגישי?

ומה זה אומר עלייך לדעתך?

ותני לעצמך להרגיש גם בגוף את התחושות שתרגישי כאשר תעבדי על המקום הזה של הפחד.

האם יש כיווץ בגוף?

איפה בדיוק? בבטן? ברגליים? בראש?

האם הגרון נחנק? יש דמעות?

אולי אין בכלל כלום?

תני לעצמך להרגיש.

תהיי שם.

אחרי שתעברי את כל השלבים האלה עם עצמך,

תוכלי להיות יותר חכמה כלפי עצמך.

תוכלי לראות יותר בבהירות דברים.

וזה תהליך, כמובן, לא תוך שניה הכל מסתדר ומתבהר.

אבל זה תהליך חיוני שחשוב לעבור עם עצמך.

חשוב גם לזכור שהפחד הוא באמת רגש טבעי.

זה באמת מפחיד.

זה באמת דבר בעל משמעות עצומה לחיים - עם מי לחלוק אותם, לנצח

ההחלטה הזו בהחלט מפחידה.

ואם נקשרים ואוהבים - גם אז הפחד הוא לעיתים בלתי נמנע

כי מה יקרה אם חלילה נאבד את זה?

גם פחד מאובדן ממשי ח"ו של האדם האהוב

וגם פחד מאובדן של הקשר שמתבטא בדמות גירושין בפועל או גירושין רגשיים וחיים ללא אהבה.

זה באמת מאוד מאוד מפחיד.

עם כל אהבה גדולה בא גם פחד גדול.

עם כל אהבה גדולה בא גם סיכון לאבד אותה

עם כל סיכוי גדול בא גם סיכון גדול

אבל אם לא מסתכנים לעולם - גם לא אוהבים עד הסוף לעולם.

את את מוכנה לוותר על אהבה שלמה ולהיות רגועה שלעולם לא תטעי ולעולם לא תיפגעי?

או שאולי את מוכנה לפחד לפעמים ולהרגיש בלבול ולא כל-יודעת לפעמים ולקחת את הסיכוי שאולי משהו יקרה - אבל מצד שני לקחת בשתי ידיים את הסיכוי לאהבה גדולה ושלמה?

זו בחירה רק שלך. ❤

דבר נוסף שעוזר לבהירות בהחלטה -

קודם כל - בדיוק כמו שכתבת בהודעתך, אנחנו יודעים שבכל אדם יש יתרונות וחסרונות.

ז"א, שכל אותן תכונות מאוד טובות שכן יש בבחור הנ"ל, בכלל לא בטוח שיהיה בהבא בתור שלו יהיו או שלא את התכונות שמהותיות לך.

לכן צריך גם את זה לקחת בחשבון.

תמיד צוחקים שאם כל גבר וכל אישה יכלו לעשות "מיקס" של כל התכונות הטובות+הפיזיות הטובה בכל מי שיצאו איתם לאורך כל השנים - הם היו מגיעים לנוסחה של גבר/אשת החלומות.

קצת מההוא,

את זה מההוא,

את זה מההיא -

ויוצא מר/גברת מושלם/ת

ובכן,

לצערנו זה לא קיים.

ולא רק שזה לא קיים,

כל ההשוואות האלה שיש לנו מקשרים קודמים,

יוצרים אצלנו מעין "תרמיל" שהולך ונהיה מאוד כבד על הגב...

בתרמיל הזה נמצאות ההשוואות.

וככל שיוצאים עם יותר מדויטים - כך התרמיל הזה גדל וגדל

ואותו בחור שכרגע נמצא איתך בקשר - נמצא איתך בקשר + עם כל התרמיל שלך וכל מי שאי פעם יצאת איתו.

הוא אפילו בלי לדעת נמצא בתחרות סמויה (או גלויה) עם כל אותם מספר הבחורים עמם יצאת בעבר.

עם כל תכונה ותכונה טובה של מי מהם,

עם כל פרט גופני של מי מהם,

עם כל כימיה, רגש של אהבה, תשוקה ומשיכה שהרגשת לכל מי מהם,

עם כל חוויה וחוויה שעברת איתם

וזה בנוסף לכל מה שאת סוחבת על עצמך עוד מינקות וילדות - וכל הדפוסים והמשפחה הגרעינית וכו' וכו' -

ו...

זה הרבה.

זה לא קל.

צריך באמת להיות כמעט מלאך ומושלם כדי להצליח לנצח בתחרות הזו.

ולעמים נראה שלתחרות הזו פשוט לא יכול להיות מנצח.

אז אם אפשר לבוא לפגישות איתו ולראות רק אותו כפי שהוא,

ורק אותך כפי שאת,

בלי כל המטענים של האחרים ובלי כל ההשוואות - 

זה יכול לעשות הרבה טוב.

אפשרות לבחון רגע את הדברים בנקיות, בלי כל ההפרעות וההסחות שיש ברקע.

ואז לשאול את עצמך אז מה כן יש בו?

במה הוא טוב?

מה את אוהבת בו?

מה את מעריכה בו?

וכן הלאה.

---

ואם הפחד והחשש הוא מ*עצם ההחלטה להינשא* ולא מהבחור עצמו-

ישנם כמה דברים שיוכלו לעזור:

1. נסי לברר בתוכך את החלק ההססן הזה.

ממה הוא מפחד בעצם?

האם הוא נתקל בעבר (אולי בילדות? אולי מודל ההורים? אולי חוויה קשה שבה הוא ראה איך נישואין מתפרקים או לא מתפרקים אבל גורמים לאדם סבל? משהו אחר?) במשהו שיכול לגרום לו לפחד ולהסס?

מה התרחיש הכי מפחיד שממנו הוא הכי מפחד?

מה קורה בתרחיש הזה?

מדוע הוא פיתח את חוסר הודאות הזה?

האם זה תרם/תורם לו באיזשהו אופן במשך השנים?

האם בעבר הוא גם היה שם? מה הוא גרם לך להרוויח/להפסיד?

מה כן עשית או לא עשית בגללו?

מה יקרה אם תקשיבי לו ולא תלכי על זה? מה תרוויחי? ומה תפסידי?

ומה יקרה אם לא תקשיבי לו, תתמלאי בחלק הבטוח שלך ותלכי עלך זה - מה תרוויחי אז? ומה תפסידי אז?

תנסי להיות רגע עם עצמך בשלמות - ממש להרפות את הגוף, לעצום עיניים, לנשום לתוכך פנימה ולהיזכר ברגע אחד בחייך שבו הרגשת ביטחון. ממש רגע שבו הביטחון עטף את כל כולך והלכת איתו בראש ובלב ופעלת לפיו.

מה את רואה שם?

מה היה שם באירוע הזה?

איך הרגשת שם?

איפה בגוף הרגשת את הביטחון הזה?

נסי להיות שם רגע ולקחת את הביטחון הזה, שהוא גם חלק ממך, ולנסות לתת לו יותר ויותר את הבמה - ממש לדמיין אותו גדל וגדל בתוכך עד שהוא ממלא את כל כולך.

מי את שאת מלאה בביטחון עצמי?

מי זאת שואלת ושואלת שהיא בטוחה?

מי את שאת לרגע נפרדת מחוסר הודאות?

2. ישנה טכניקה מוכרת לקבלת החלטות,

שבה אומרים להפוך את ההחלטה ממצב אקטיבי (אני בוחר) למצב פסיבי (בוחרים בשבילי) - ולפי זה לראות מהו באמת הרצון האמיתי יותר של האדם.

במקרה שלך,

אם אני אשאל אותך מה יקרה אם תיפרדו מחר, בן זוגך יהפך לבן זוגה של אישה אחרת - ינשא לה ויהיו להם יחד ילדים משותפים.

ז"א, אם הוא יחליט זאת מחר ויחתוך ממך וילך לאחרת -

מה תרגישי אז?

שהרווחת?

או שהפסדת?

את התשובה הזו תיקחי ותדעי את ההחלטה שלך יותר בשלמות.

3. הדבר העיקרי, ואולי היחידי יש יאמרו שיקבע האם זה יהיה זה או לא יהיה זה

זה אך ורק *את ובן זוגך* והבחירה שלכם אחד בשנייה בכל יום מחדש!

אם תבחרי להיות שם,

אם תאמיני בעצמך ובבן זוגך ובמה שיש ביניכם,

ותקחי את האמונה והבחירה והביטחון הזה יום יום שעה שעה - *זה* מה שיגרום לכם להצליח!

*זה* מה שיגרום לנישואים שלכם לעבוד לנצח,

*זה* מה שיהפוך את זה ל*זה*!

וכמה שזה חשוב לומר זאת,

כי לצערנו בדור הזה הבלבול כל כך כל כך גדול, אנשים הולדים ומסתובבים בעולם הזה פשוט מבולבלים וגם אחרי שהתחתנו, כבר לא יודעים מה ואיך והאם ומדוע

בטוחים שרק אם ימצאו את האחד הזה שעוד יותר טוב מההוא,

ואת האחת הזאת שעוד יותר מוצלחת מההיא - אז הם באמת יהיו מאושרים!

וזה פשוט לא נכון!

מה שהם באמת צריכים זה לבחור בו/בה! בשלמות!

להביט לו בעיניים ולראות בו את האחד *שלך*, כי הוא *שלך*,

להביט לו לתוך הנשמה ולראות בו את השותף לכל חייך,

ולא רק עכשיו, ולא רק באירוסין, ולא רק החתונה, ולא רק בשנה הראשונה והשנייה, ולא רק בשנה ה20, אלא כל יום מחדש!

ההבחירה הזו,

האמירה הברורה הזו,

תגרום לך כל יום לבחור בו מחדש,

להפוך את הנישואים שלכם ללא מובנים מאליהם,

להשקיע ולתת,

להקדיש זמן ומרחב זוגי לכל אורך הדרך

וזה, באמת באמת זה מה שיגרום לך לאושר נצחי ולנישואים חזקים, טובים ומטיבים ב"ה.

4. הייתי מציעה לך להקשיב יותר לגוף שלך, לרגש שלך,

ולא רק לשכל.

שהוא שם, והוא חריף וחכם וחזק - ואת זה את יודעת ואף אחד לא יקח לך.

אבל אל תתני לו להעיב על השמחה שלך ועל כל מה שיכול להיות לך טוב בחיים האלה רק כי הוא אוהב לנתח ולשאול אלף פעמים ומכל זווית על כל אירוע שקורה לו בחיים.

אני לא אומרת חלילה להתעלם ממנו,

הוא שם ויש לו תפקיד חשוב,

אבל מאז שסיים את תפקידו ובחן רציונאלית האם הבחור טוב לך או לא, מתאים לך או לא,

*שם*, תני יותר מקום לגוף ולרגש שלך.

שאלי את עצמך

מה אני מרגישה כשאני לידו?

איזה רגש עולה בי כשאני חושבת עליו?

ועלינו יחד?

ועלינו מגדלים ילדים?

ואיפה אני מרגישה בגוף שלי את כל זה?

מה החוויה הגופנית/פיזית שלי כשאני נמצאת לידו?

איזו תחושה הוא מעלה בי?

תהיי שם רגע ותשהי בתחושות האלה.

גם הגופניות וגם הרגשיות.

ותני להן רגע למלא את כל כולך.

את יכולה אפילו לתת להם שם או לדמיין אותן בצורה מסוימת עם צבע מסוים - ואז בכל פעם כשיעלו החששות - תביאי את הצורה המוחשית הזו שדמיינת לאותן החששות שיענו להן,

שיהיו שם לעשות סדר בדברים.

תני להם את המקום שלהן ואת הזמן שלהן ותרגישי אותן, ותשהי ברגש ובחוויה הגופנית הזו.

בצורה הזו, תהיי בטוחה גם שכלית, גם רגשית וגם גופנית,

ובצורה הזו תוכלי קצת להרגיע את החלק ההססן והחושש שבך כשתצטרכי.

5. לגבי החשש "מה אם יש יותר טוב?"

אז כמובן שאפשר לדעת רק את מה שיש כרגע.

ואם כרגע יש מישהו שאת אוהבת, מעריכה, טוב לך איתו,

ואת חושבת שיש כיוון ויש דרך לעבור איתו גם מכשולים וקשיים – אז הכיוון מאוד חיובי.

ואחרי כל השאלות והבירורים האלו תאמיני בעצמך שיש לך ותהיה לך את התשובה הנכונה עבורך.

ואז אחרי שמחליטים החלטה - שכמובן חשוב מאוד שתהיה בשלמות ובבהירות -

כל מה שישאר לך לעשות זה להיות שלמה איתה

שזה אומר - לשים רגע את הפחדים בצד ולחיות, ולהשקיע באופן אקטיבי כוונה ורגש ומחשבה ומאמץ לטובת הקשר, ואם וכאשר הקשר שלכם יגיע לחתונה - גם אז - לזנוח את כל ה"מה היה אילו" ולחיות בכאן ועכשיו.

ויותר חשוב - להשקיע בכאן ועכשיו.

להחיות את הכאן ועכשיו כל יום מחדש.

לכוונן את כל האנרגיות שלך - במקום לבלבול ולספקות שיכרסמו - לבנייה. לביחד שלכם. 

להחליט החלטה ברורה ש*כך החלטתי ואני עכשיו נותנת את כל כולי לנצח למען זה*-

ואז אפשר לנתב את כל הבלבולים והפחדים ולתעל אותם לצורך עשייה חיובית.

לכמה שיותר אהבה, וזמן ביחד, ונתינה, והשקעה, וחיבור, ושיחות, ואיכות.

הנישואין מעניקים לבני זוג שייכות אמיתית זו לזה.

התחתנו. אני האישה שלו. הוא האיש שלי. כמו שהילדים שלי הם שלי ואני אמא שלהם, וזו לא שאלה בכלל.

וזה הופך את הזוגיות שלנו למשהו חי וקיים, יציב ובטוח, ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי.

אז החתונה בעצם מעבירה אותנו ממוד של 'האם' למוד של 'איך'.

זו החלטה חד פעמית וגורפת (שהיא קפיצה למים בעיניים עצומות, לא משנה כמה זמן וכמה לעומק מכירים), שמעבירה את הקשר משאלת ההאם הקשר הזה טוב לשאלת האיך נגרום לקשר הזה להיות טוב.

ויש בידינו המון המון איך!

כלומר יש בידינו היכולת להגיע לטוב שלם, גדול, עצום ומקיף ב"ה.

6. ואם יש גם חשש ופחד שאומר לך: "מה אם אחרי החתונה "פתאום" פוגשים מישהו אחר"?

אז את עונה לו -

מתחתנים כאשר יש שלמות בהחלטה ורצון אמיתי לחיות יחד כל החיים.

מה יקרה אחרי החתונה?

אם תכירי מישהו אחר?

זה בכלל לא נכנס למשוואה כאשר יש שלמות, כי אם את אוהבת אותו ובחרת בו - אז בחרת *בו*. וזהו.

אז הוא שלך.

וזהו.

אין עוד אחרים.

אין.

עושים ניתוק במוח - וכל הגוף והנפש מכווננים למצב הזה ש*כבר מצאתי*

ולא למצב של *אני עדיין מחפשת*

כאשר את במצב של כבר מצאתי,

אז אפילו יהיו מיליון בחורים טובים - זה לא אמור להזיז לך - כי יש לך את בעלך שלך.

הוא שלך, ודי.

אז את לא תהיי ביחידות עם אחרים, ולא תשחנשי עם אחרים, ולא תגעי באחרים וכו' - וכך יהיה יותר קל לא "לפול" בפניהם, אם יש גבולות ברורים גם טכניים וגם נפשיים בעמדה הנפשית - זה בכלל לא אמור לקרות.

וכדי לחזק את ה"לא אמור לקרות" הזה - ממשיכים לעבוד על עצמנו ועל הזוגיות שלנו יום יום גם אחרי החתונה -

ממשיכים להשקיע אחד בשני ובעצמנו,

ממשיכים לצאת לדייטים קבועים גם כשנשואים,

ממשיכים לקחת אחד את השנייה כלא מובן מאליו בכלל,

ממשיכים לתת, להשקיע, לאהוב, להתרכז פנימה ולכוון את כל האנרגיות והאהבה לבית פנימה בכל התחומים שיש - וממילא מה שיש בחוץ בכלל לא מעניין כבר.

7. ומה עונים לחששות או פחדים שאומרים לנו שאם נתחתן הכל יהיה "דפוק"?

למשל, שלא תישמר האהבה והתשוקה שלנו?

קודם כל לענות להם את האמת - שהדבר המרכזי שיקבע האם זוגיות הכוללת נישואין תשמר -

הוא בני הזוג עצמם.

והמודעות והמאמצים שלהם עצמם.

הכל תלוי איך מתייחסים לנישואין ואיך רואים אותם.

האם ההתייחסות אליהם היא כ"מזהמים" את כל הדברים הטובים הנ"ל,

או ההאם ההתייחסות היא כמעצימים, מרחיבים ומעמיקים את כל הנ"ל.

איך אומרים? הכל תלוי בעיני המתבונן.

כל מה שנחשוב שיכול "לזהם" את הנישואין  - יכול להיכנס באותה מידה גם למערכת זוגית ללא נישואין, וגם לאדם רווק ללא כל זוגיות.

ואתן מספר דוגמאות -

קודם אכתוב את ה"חשש" (שיופיע בגרשיים) ואז את התשובה אליו:

- לדוגמא "עול הפרנסה":

עול הפרנסה יכול לדכא, לבאס, להכביד ולהעיק גם על רווק,

גם על רווקה,

גם על זוג ללא נישואין

וגם על זוג במסגרת הנישואין.

אנשים צריכים לעבוד כדי להתקיים, זו המציאות בימינו,

ויוקר המחיה שעולה וכל מה שקשור בזה לא תורם, אבל זה לא שייך לנישואין או לא נישואין,

אפשר לראות זאת אצל כל אדם באשר הוא.

-"גידול-חינוך- טיפול והשקעה בלתי פוסקת מכל היבט אפשרי בילדים":

גם כאן

אם אדם רוצה ילדים,

ולא משנה אם זה רווק או אם זו רווקה שמחליטה לקחת תרומת זרע/הורות משותפת/כל דרך אחרת - היא תצטרך להתמודד עם עול גידול הילדים.

אא"כ אדם לא רוצה ילדים כלל - ואז אמנם אין לו את "עול הילדים", אבל באותה מידה גם אין לו את "הילדים עצמם", האושר שבהם, ההמשכיות שבהם, החיים עצמם שבהם וכל היתר.

- כל מורכבות נוספת אצל הילדים כמו טמפרמנט, נכות ל"ע וכו' - כל זה רק קל יותר להתמודדות במסגרת יציבה של משפחה עם שני הורים מתפקדים, מאשר אצל אם חד הורית או אב חד הורי.

- "מערכת היחסים עם המשפחה המורחבת/סביבה- מתערבת/מעורבת/מגוננת מדי/מתעלמת/מפלה" - 

גם כאן - אם אדם רוצה להיות לבד כל חייו, ללא שום זוגיות באשר היא - אז את המשפחתולוגיה של הצד השני הוא אכןן לא יחווה.

כי בכל דרך אחרת - זוגיות ללא נישואין גם היא כוללת בתוכה משפחתולוגיה לא מעטה של הצד השני.

אז גם כאן - שוב תלוי בעיני המתבונן - מהם היתרונות ומהם החסרונות,

מה אני מרוויח/ה ומה אני מפסיד/ה ומה יותר כדאי לי.

אני מאמינה שאנשים שבוחרים בנישואין מעדיפים להרוויח את כל הטוב שבהם גם אם יצטרכו "להפסיד" ולהתמודד פעם בחודש עם חמות לא מי יודע מה...

וכמובן גם בתוך הקושי/הקשיים עצמם ללמוד להשתכלל ולמצוא כלים נכונים ומתאימים לנו גם בעת הקושי עצמו.

- "שינויים ומעברים בחיים" -

- גם כאן רוצה לומר לפחות על עצמי,

בתור אישה שעברה תוך כדי נישואים גם אובדן של אב בגיל צעיר,

גם חזרה בשאלה של בעלי,

גם דיכאון אחרי לידה,

גם משברים אחרי הלידות

גם מחלות של הורים 

ועוד הרבה דברים -

ובכולם, עם יד על הלב, המציאות שה' זיכה אותי שיהיה לי את אישי לידי - רק העלתה אותה, עשתה לי טוב, ובהרבה מובנים אפשר לומר שהצילה אותי.

מערכת הנישואין הייתה שם כדבר הטוב, המנחם, המרפא, העוזר, התומך והטוב שבחיים.

לא חלילה המפריע לכל זה.

אינני יודעת כיצד אדם לבד יכול לעבור דברים כאלה, זה נורא גם ככה, ולא מאחלת את זה לאף אחד בעולם.

והרבה אנשים, רואים את המציאות המשותפת שלהם ובני/בנות זוגם אליהם הם נשואים, כברכה גדולה.

ועם הברכה הזו הם מתמודדים עם שלל אתגרי החיים,

ששוב, גם ללא הנישואין כל אדם עובר או יעבור אי אילו משברים בחייו, כל אחד וה"שק" שלו איך שאומרים.

לא הנישואין הם אלו שגורמים לכל ה"לכלוך"/"זיהום"/"קשיים"/"משברים"- הם יכולים להיות קיימים ללא שום תלות בהם,

ואם משכילים ומתאמצים לדעת איך לשמר ולהתמודד עם הכל בצורה נכונה ובריאה - רק צומחים מזה.

- "קושי לשמר תשוקה" -

לימוד נכון של כל נושא האישות והשקעה בו -  גורמים גם לפן הזה להתעמק, להתעצם ולהתרחב עם השנים.

גם כאן - צריך להתאמץ, צריך לעבוד, צריך לשמר, צריך להשקיע, צריך לדבר, להיפתח, גם בתוך מערכת של נישואין אפשר וצריך להשקיע וללמוד עוד ועוד גם בנושא זה, ובשניים זה נותן הרבה יותר.

לכן, אם נחרוט על לוח ליבנו שני "סטיקרים" אולי הכי חשובים -

1.  בן זוג זה המשפחה שכן בוחרים - שייכות אמיתית ושורשית.

2. ההצלחה של הזוגיות לא קשורה בהכרח רק לנתוני הפתיחה/האדם, אלא להחלטה - אני שלו והוא שלי, אני אוהבת אותו, אנחנו ביחד.

ומי שיקבע אם נצליח או לא - זה רק או בעיקר אני והוא,

ההחלטה שלנו לאהוב, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין,

הבחירה שלנו אחד בשנייה, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין

המודעות שלנו לכך

וההשקעה שלנו בפועל לכך.

- וכמובן כמובן *ללמוד* על הנישואין

מהי המהות של הנישואין,

תמיד להיות במודעות, למידה, הקשבה, נתינה והשקעה.

ועוד דבר חשוב על אהבה בכללותה ובמהותה:

אהבה -

היא התחייבות ללא תנאים כלפי אדם לא מושלם

לאהוב זו לא רק הרגשה חזקה,

זו החלטה.

זו בחירה.

והבטחה.

מי שאיתי – בעלי/אשתי הוא/היא הכי מושלם *לי*.

וואו יצא ממש ארוך,

המון המון ברכה והצלחה יקרה

ב"ה שתראי בחוש ובמתיקות בשלווה ובבהירות את כל הטוב שיש

תחשבי על אימוןshindovאחרונה

מאמנת טובה תעזור לך לארגן את הראש.

אולי יעניין אותך