יש סגולה מיוחדת לכבוד יום הולנטיין?חסדי הים
כן! סגולה בדוקה!חבקו"ק בנשמה!
ללמוד מסכת עבודה זרה בעיון
אתה צוחק על הולנטייןימ''ל

כאילו שעצם עניין הסגולות לא מגיע מהגויים.

תגדיר סגולהוהוא ישמיענו
פעולה/חפץ ה'משפיעים' על דבר מסוים באופן מיסטי וללא קשר ממשיימ''ל

למשל:

40 יום פרק שירה לזיווג - למה 40 ולא 39? למה פרק שירה ולא 7 פעמים פרק קכ''ו בתהלים? למה לזיווג ולא לפרנסה?

חמסה נגד עין הרע - למה כף יד ולא אוזן? למה נגד עין הרע ולא לזיווג?

קריאת פרשת המן ביום שלישי לפני קריאת בשלח לפרנסה - למה פרשת המן ולא הברכות בפרשת עקב? למה ביום שלישי ולא רביעי?

הצד השווה הוא שאין קשר בין המעשה לבין הדבר שכביכול מושפע, ואין שום סיבה הגיונית שהמעשה ישפיע.

אז שיהיה גם הולנטיין סגולה, למה לא? גם ככה לא צריך שיהיה היגיון.

ומה עם הסימנים בר"ה?ברגוע

הם גם 'סגולות' והמקור שלהם מהגמ' לא מהגוייםברגוע

אה והוא ישמיענו
(וגם המהר''ל בבאר הגולה בתחילת באר שני מדבר על זה ומסביר מדוע זה מותר)
אותו דברימ''ל

ושם מדובר על 'סימנא מלתא', כלומר שזה סימן בעלמא.

וכבר אמרו שהסימן הוא כדי לעורר את הלב, לא שיפעל באופן סגולי.

אז המקור של הגמ' מהגויים?ברגוע

קראת מה שכתבתי?ימ''ל

זה ספציפית לא אבל זה לא ממש סגולה אלא 'סימנא' וגם זה מוסבר כבקשה ו/או חיזוק לתשובה ולא כסגולה.

וכן, גם בגמרא יש דברים שנלקחו מהגויים.

למשל במשנה "יוצאין בביצת החרגול ובשן שועל ובמסמר מן הצלוב משום רפואה".

וגם דברים כמו "לא ישתה אדם מים לא מן הנהרות ולא מן האגמים בלילה מפני הסכנה, ואם צמא יאמר לעצמו 'פלוני, אמרה לי אמא היזהר משברירי שברירי ברירי רירי ירי רי' "

כתבת בכותרת שזה אותו דבר אז שאלתי.ברגוע

בכ"מ עדיין לא ברור לי

מי אמר לך שעניין הסגולות הגיע מהגויים?

באיזו תקופה התחיל עניין הסגולות?

אז ככהימ''ל

אני יודע שזה הגיע מהגויים כי סגולות נובעות משני דברים שלתורה אין חלק בהם (ואפילו התנגדה להם באיסורי מכשפים למיניהם ודרכי האמורי) :

א. ע"ז או טיפשות - הרמב''ם מאריך על המקור של הסגולות והקשר שלהן לע''ז בפירוש המשנה (ע"ז פרק ד' משנה ז'. לשאלתך באיזו תקופה, הוא אומר שבתקופת אברהם אבינו).

ב. שרלטנות - אנשים שכותבים קמיעות או מוכרים מנטוס כדי להשיג כבוד/כסף מאנשים.

ההתחלה של הקטע בפירוש המשנה המוזכר:

"ממה שראוי שתדעהו, שהפילוסופים השלמים אינם מאמינים בקמעות, אלא צוחקים מהם ומאלה החושבים שיש להן השפעה. וביאור זה יארך, ואמנם אמרתי זאת ליודעי שרוב בני האדם ואולי כולם מרומים בהם תרמית גדולה מאד, ובהרבה דברים מסוגם, ויחשבום דברים אמיתיים, ואינם כך. עד שהטובים החסידים מאנשי תורתנו חושבים שהם דברים אמיתיים....."

אני בטוח שיש עוד מקורות לסגולותוהוא ישמיענו
חוץ מ2 הקטגוריות שהבאת.

והרמב"ם, עם כל גדולתו- הוא צד אחד של התורה שבע''פ. יש מצב שאם היית למשל שואל את הרמב''ן או מישהו אחר (נא אל תיתפס לדוגמה)- הוא היה אומר הפוך מהרמב''ם.
אני לא מקבל את התפיסה הזאת שרק הרמב"ם הוא היחיד שמבין בענין וזהו.
לא כל דבר שהוא לא בדרך הטבע ו/'רציונלי' הוא לא קיים
אז תראה במהר''ל שהבאתיוהוא ישמיענו
ו7 פעמים פרק קכ''ו בתהילים זה לא סגולה?והוא ישמיענו
והברכות בפרשת עקב?
אולי גם אתה מאמין בסגולות, פשוט מה שלא נראה לך או שאתה לא מבין- אתה קורה לזה סגולה בביטול?

יש 'סגולות' (לשיטתך) שגדולי ישראל אמרו. כגון מהבעש''ט הקדוש וגדולי החסידות והקבלה.
אתה יותר מבין מהם?
גםימ''ל

נתתי סתם דוגמאות שרירותיות, כמו שה'סגולות' הן שרירותיות.

יש גדולי ישראל שחילקו סגולות, נכון.

לפעמים המניע הוא סתם לחזק ולפעמים כסגולה.

ויש גדולי ישראל שהתנגדו לסגולות האלה ובכלל.

אני לא יותר גדול מאף אחד, אבל כל אחד בוחר במה להאמין ואני דבק בשיטה ש"אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" ולכן עצם זה שמישהו גדול ככל שיהיה (מה גם שרובן המוחלט של סגולות שכאלה צצות מעצמן, ובמקרה הטוב מקבלות אישור. כמו ה'חמסה' שהיא סגולה ערבית שאומצה ע''י הבן איש חי) קרא לדבר מסוים סגולה בדרך נביאות לא הופך את זה לדבר אמיתי.

אוקיי. זכותך המלאה כמובן.והוא ישמיענו
אני פשוט דבק בשיטה שהתורה היא אחת ומורכבת מצדדים שונים, ולעיתים רבות אף מנוגדים בעיניים שלנו.
וצריך לנסות לראות אותה ככזאת
אבל זהוימ''ל

שמה שאנחנו מדברים עליו הוא לא התורה, לא היה קיים בתקופת הנביאים והתנאים.

אין לו רמז בתורה (חוץ מזה שאנחנו קרויים "עם סגולה" :X) וכאמור אפילו להפך.

מדובר בדבר שנכנס בדורות מאוחרים בהשפעות זרות.

אבל יש סגולות שכתובות גם בשו"עברגוע

אתה יכול ללכת לפי שיטת הרמבם ולכתוב שאין להם ערך לפי הרמבם, אבל איך אפשר לומר שהם טיפשות או ע"ז?

(כמובן שאני לא בא להגן על כל הסגולות שיש היום. רק רוצה לומר שאי אפשר לבטל לגמרי את עניין הסגולות, ופשוט צריך לבדוק מה המקור של כל דבר.)

נכוןימ''ל

ועל כגון אלו כתב הרמב''ם מה שכתב.

סגולות במהותן הן מטופשות - כלומר משוללות היגיון, או קשורות לע''ז (מתחברות ל'כוחות' של הכוכבים ע''י חומרים מסוימים או בזמנים 'מסוגלים' מסוימים - מה שנקרא בתורה 'מעונן'. כמו שהרמב''ם מסביר באריכות במקור שהזכרתי).

או שהן הגיוניות ואז הן לא סגולות, כמו שנהוג לומר שסגולה לפרנסה זה לצאת לעבוד.

משוללות היגיון *שלנו*ברגוע

אולי יש כאן עניין פנימי שאתה ואני לא מסוגלים להבין אבל גדולי עולם שאמרו אותם כן?

לא כל דבר שאנחנו לא מבינים הוא טפשי, ובטח שלא ע"ז.

הרמב"ם לא כתב שם שכל דבר שלא מובן בשכל שלנו הוא טפשי/ע"ז, הוא מדבר שם על צלמים ועל "דברים הדומים להם", אי אפשר להכליל מזה את כל הסגולות.

אתה בעצמך הבאת דוגמאות מהגמ' לסגולות, גם עליהם הרמב"ם אמר שהם ע"ז?

לא, משולל היגיון מיסודוימ''ל

אין הסבר לדברים האלו, לא תמצא הסבר למה סגולה מסוימת פועל איך שהיא פועלת. למה חומר מסוים פועל לעניין מסוים, למה אותיות בסדר מסוים פועלות ל'הצלחה' (מזכיר לי שפעם ראיתי אצל חבר שלי קמע של מהרא''ש, ביקשתי ממנו את הקמע ועיינתי מעט באותיות חסרות הפשר לכאורה הכתובות עליו עד שהבחנתי שלמעשה כתוב שם השם של הצדיק הנ''ל בהיפוך אותיות. הפלא ופלא).

ודברים שהם באמירה - בסופו של דבר תמיד ההסבר יהיה שזו תפילה. אז למה אומרים אותם כסגולה ולא כתפילה? זו הונאה.

40 יום זה זמן עיבור..אחרי 40 יום נקבע מין הולד.יהודי פשוט.
כנ"ל יוצא (לספרדים) להגיד 40 יום סליחות עד יום כיפור.
אני מסכים שיש הרבה אמונות טפלות, אבל ממש לא הייתי מזלזל במה שכתבו ראשונים ואחרונים.
בבקשהימ''ל

א. זה לא נכון, אמנם מסתבר שככה חשבו בזמן חז''ל אבל היום ידוע שזה לא נכון והמין קבוע לפי הכרומוזומים. ממילא סגולה שנבנית על בסיס זה בהכרח משוללות יסוד.

ב. נניח ש40 יום הוא הזמן שבו נקבע מין הולד - איך זה קשור לקריאת 'פרק שירה' (שגם המקור שלו עצמו מפוקפק) באותו פרק זמן? איך זה קשור לזיווג? ומעל הכל - איך זה פועל בכלל?

1. לגבי ב'- תלמד.והוא ישמיענו
אני לא למדתי לכן אני לא מזלזל בזה..
וגם מי שכן לומד וחושב שהוא יודי צריך לבוא בענוה גדולה ביותר כלפי דברים של גדולי ישראל

2. זה שאתה לא מבין איך זה פועל וקשור זה הכי לגיטימי בעולם. השכל האנושי שלנו מוגבל, עד כמה שהיינו רוצים לדעת הכל. מה שאני לא מבין בו אין לי דעה עליו, וזה אומר לחיוב ולשלילה. יש גם דברים שהם מעל השכל האנושי הקטן שלנו, והם אפילו יותר מציאותיים מהמציאות כפי שאנו מכירים אותה.

כמובן היסודות האמוניים שלי הם שכליים ומבוססים, אחרת לא הייתי מאמין בה'/ בתורה/ בנבואת משה/ בחכמים. אבל אח''כ אני יכול להאמין גם בדברים שאני הבאמת קטן לא מסוגל להגיע אליהם בכוחות עצמי ושכלי, או בכח השכל האנושי האוניברסלי. גם הוא מוגבל
זה בדיוק הענייןימ''ל

שאין מה ללמוד, אין הסברים.

זה בהגדרה דברים 'נסתרים' שאף אחד לא יודע מה העניין שלהם.

לא ראיתי סגולה אחת שיש לה איזשהו הסבר, הכל זה מעין נבואות (שרובן ככולן לא מיוחסות למישהו מתחילתן).

אם יש לך דוגמה לסגולה עם הסבר הגיוני אשמח שתתן לי.

הבנתי מה אתה אומר, אז אני אומר שוהוא ישמיענו
שלא לכל דבר צריך הסברים שכליים
ולא כל דבר אפשר להבין בשכל אנושי.
אז למה אני סומך עליהם?
כי אני סומך על גדולי ישראל ויודע שכל מה שהם אומרים לי הוא שכלי והגיוני ואמיתי, ואז אני יכול גם לקבל דברים שהם אומרים שאני לא מבין ולסמוך עליהם בעיניים עצומות.
ה' אמר לי לסמוך על חכמים, 'לא תסור מכל הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל'- 'אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין'. אם הכוונה רק לדברים שהייתי מגיע אליהם מעצמי- אז מי צריך את החכמים?

חוץ מזה, *לדעתך* אין הסברים כי אתה יודע את כל הנושא בשלימותו- כמותם
תראה את דברי הרמב''ן (דברים י''ז, א')והוא ישמיענו
"ימין ושמאל" - אפילו אם אומר לך על ימין שהוא שמאל או על שמאל שהוא ימין לשון רש"י וענינו אפילו תחשוב בלבך שהם טועים והדבר פשוט בעיניך כאשר אתה יודע בין ימינך לשמאלך תעשה כמצותם ואל תאמר איך אוכל החלב הגמור הזה או אהרוג האיש הנקי הזה אבל תאמר כך צוה אותי האדון המצוה על המצות שאעשה בכל מצותיו ככל אשר יורוני העומדים לפניו במקום אשר יבחר ועל משמעות דעתם נתן לי התורה אפילו יטעו

וזה כענין רבי יהושע עם ר"ג ביום הכיפורים שחל להיות בחשבונו (ר"ה כה) והצורך במצוה הזאת גדול מאד כי התורה נתנה לנו בכתב וידוע הוא שלא ישתוו הדעות בכל הדברים הנולדים והנה ירבו המחלוקות ותעשה התורה כמה תורות וחתך לנו הכתוב הדין שנשמע לבית דין הגדול העומד לפני השם במקום אשר יבחר בכל מה שיאמרו לנו בפירוש התורה בין שקבלו פירושו עד מפי עד ומשה מפי הגבורה או שיאמרו כן לפי משמעות המקרא או כוונתה כי על הדעת שלהם הוא נותן (ס"א לנו) להם התורה אפילו יהיה בעיניך כמחליף הימין בשמאל

וכל שכן שיש לך לחשוב שהם אומרים על ימין שהוא ימין כי רוח השם על משרתי מקדשו ולא יעזוב את חסידיו לעולם נשמרו מן הטעות ומן המכשול ולשון ספרי (שופטים קנד) אפילו מראין בעיניך על הימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין שמע להם"
אתה משליך מ'לא תסור' שנאמר על פסיקת הלכה על סגולות? ברצינות?ימ''ל

תראה את הפסקה האחרונה שהבאתי מהרמב''ן.והוא ישמיענו
ראיתי. זה לא רלוונטי לענייןימ''ל

מאוד רלוונטי. כי אתה הופך את החכמים לאנושייםוהוא ישמיענו
כמו כולנו ואז ברור שמה שהם אומרים שאני גם כן לא מבין הוא שטות
החכמים אנושייםימ''ל

והם גם טועים לפעמים, הראיה שהם חלוקים ביניהם לא מעט כך שבהכרח לפחות חלקם טועים.

וגם הם אומרים שהם טועים, כמו המחלוקת המוזכרת בגמרא בין חכמי אומות העולם לחכמי ישראל אם השמש מסתובבת מסביב לארץ (אומות העולם, והמציאות כידוע) או אם לא (חכמי ישראל) - ורבי אומר "ונראין דבריהם מדברינו". ויש עוד מלא דוגמאות לטעויות עובדתיות שלהם, וזה בסדר גמור כי הם בני אדם ובני אדם טועים.

"לא תסור" לא רלוונטי לעניין כי התורה עצמה מצווה לנהוג לפי פירוש החכמים (=סנהדרי) לתורה - ויכול להיות שעל אותו דבר ינהגו אחרת בדורות שונים, וזה בסדר. אין כאן קביעה כללית שהחכמים יודעים הכל.

רגעימ''ל

לא בשכל אנושי?

אז על מה מבוססות הסגולות הללו? נבואה? הן הרי לא כתובות בתורה.

ושוב - רוב ככל הסגולות לא מוזכרות אצל ה'חכמים' אלא עוברות בציבור, והמעט שכן לא הגיעו מאותם חכמים אלא אומצו על ידם (וחלקם במובהק הגיעו מהגויים, כמו החמסה שהזכרתי שאומצה ע''י הבן איש חי).

נכנסת פעם לראש של הבן איש חי אווהוא ישמיענו
גדול ישראל אחר?
כשתיכנס תוכל להבין, אם זה בשכל אנושי שלו או בקבלה או משהו אחר.

ורמז: גם אני לא מבין. אבל אני מאמין להם
נו שוין. נראה לי שמיצינוימ''ל

רוצה לדבוק באמונה בסגולות שיבושם לך.

אחי מחילה.יהודי פשוט.
א. גם אם המדע אומר מה שהוא אומר, הוא רק יכול לקפוץ, חז"ל לא חשבו, אלא הם ידעו נקודה. (ויש אגב גם מחקרים שמוכיחים את זה, קראתי פעם בהידברות אבל זה בכלל לא משנה)

ב. לא דיברתי על פרק שירה, רק הסברתי על המספר 40. לגבי פרק שירה אין לי מספיק ידע בנושא לענות על זה.

שבת שלום (:
אוקייימ''ל

היהדות שלנו קצת שונה.

שבת שלום

המהר''ל אגב אומר בדיוק את מה שהוא אומרוהוא ישמיענו
על המדעים שחז''ל דיברו עליהם
מסופקניימ''ל
צטט אותו בבקשה.

וכמו שהזכרתי לעייל חז''ל עצמם כתבו שהם טעו, וככה גם כתבו הגאונים בתשובות הגאונים וראשונים. הגישה הזו שחז''ל לא יכולים לטעות היא דבר חדש, לא ברור לי מאיפה זה הגיע.
לומר מול עובדות מוכחות ש'המדע יכול לקפוץ' זה לעצום את העיניים וזה ילדותי, לא זו היהדות.
אוקיי. תפתח נתיב התורה פרק י''דוהוא ישמיענו
תראה שם בהרחבה, אני מצטט יחסית מעט.
בין היתר הוא אומר:

"..ואם כן לא הותרו לאדם ללמוד החכמות אלא בשעה שהוא פנוי מן התורה ואי אפשר לו לעסוק בתורה כלל. והטעם כי כבר אמרנו ההפרש שיש בין התורה ובין שאר החכמות, כי התורה היא חכמה אלקית לגמרי שהוא משפט השם יתברך וכמו שהארכנו למעלה, ומאחר שהתורה היא משפט אלקית ולא תמצא מעלה זאת בשמים כי השמים הם גשמיים, וכל אשר בני האדם עוסקים בהם אין החכמה הזאת חכמה אלקית נבדלת, ולכך לא תמצא התורה במי שכל חכמתו הוא בשמים במה שאין החכמה הזאת חכמה אלקית. ולפי זה אף שאר חכמות כמו חכמת הטבע שהם מעיינים במציאת עולם הזה הגשמי אסורים"

"..שאמר כי היא חכמתכם לעיני כל העמים, מפני כי האומות הם שרוצים להתחכם בחכמה הזאת ביותר והיו מתחכמים בזה בחכמה עצומה מאוד מאוד, כאשר ידוע ותמיד באו אחרים אחריהם ובטלו טרחם אשר טרחו ועמדו עליהם.
וכמו שבא אחד שהיה נקרא בעל תכונה חדשה, אשר נתן ציור אחר וכל אשר הבינו הראשונים אשר לפניהם ונתנו הראשונים ציור ומהלך לכוכבים ומזלות ולגרמים השמים סתר את כלם ונתן ציור חכמה חדשה רק שהוא עצמו כתב כי עדיין לא יוכל ליישב את הכל.
וכאשר ישראל חושבים תקופות ומזלות ונותנים טוב טעם ודעת, כי דבר זה שהיה מחלוקת ביניהם בזמן אשר מסבב השמש גלגלה והירח גלגלה לא השוו דעתם, כי איך יהיו משוים את דעתם כי כל אחד התחכם מדעתו ושכלו ואיך אפשר לעמוד על הרגעים ועל השעות שמסבב כל גלגל וגלגל,
אבל חכמי ישראל שהיה הדבר מקובל בידם מפי משה מסיני שמסר לו השם יתברך הוא בלבד אפשר לו לדעת האמת. וכך הוא כי הדבר שהוא בידינו מקובל לנו במהלך החמה והלבנה אומרים על זה שהוא יותר נכון ויותר מקובל, ומכל שכן כאשר היו חכמי ישראל הראשונים שהיו יודעים כל הדברים על אמתתם כפי מה שקבלו מפי הנבואה מפי משה, ולכך על זה נאמר כי היא חכמתם ובינתם לעיני כל העמים"

בציטוט השני הוא התכוון לקופרניקוס.
ללמדך שחכמי האומות משערים,
וחכמי ישראל פשוט יודעים. בקבלה שמגיעה עד משה רבנו.
מוכח במציאות שהמדע כל הזמן משנה את דעתו.
שים לבימ''ל
א. הוא מדבר על אסטרונומיה, שלדבריו היא הלכה למשה מסיני (הרמב''ם בהלכות קידוש החודש אומר שזה אמנם היה ככה בעבר אבל השתכח מאיתנו) ולא בכל המדעים.

ב. קופרניקוס בזמנו שיער, היום הכל מבוסס ומצולם. וזה עצמו מכיח - המהר''ל טעה וקופרניקוס צדק. איך אפשר להכחיש מה שניתן לראות בעין?

ג. כמו שהזכרתי במחלוקת לגבי אסטרונומיה הגמרא אומרת שחכמי אומות העולם צדקו ולא חכמי ישראל. מעניין לראות אם המהר''ל התייחס לזה.
ב'. אתה לא צודק. קופרניקוס טעהוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ט בשבט תש"פ 16:30
השיטה ההליוצנטרית של קופרניקוס שהשמש עומדת במרכז היקום כבר היום מוכחת כאינה נכונה באופן ודאי. גם אם היא יותר קרובה מהמודל של תלמי

ג'. בוודאי שהוא מתייחס לזה. בבאר הגולה (נדמה לי באר רביעי).
האסטרונומים הצ'כים טיכו ברהה ויוהנס קפלר עצמם אמרו לתלמיד המהר''ל ר' דוד גנז שחכמי ישראל עשו טעות שהודו לחכמי האומות כי חכמי ישראל צדקו. אבל בכל אופן למהר''ל אין בכלל שאלה- לא מדובר על דברים גשמיים כפשוטם, אלא על משלים לעניינים רוחניים

לגבי א'- לא יודע. ולא חושב שזו שיטתו של המהר''ל

מוזמן לעיין למשל פה:
דוד גנז – ויקיפדיה
חכמי ישראל צדקו, שהשמש 'למטה'הסטורי
כלומר מאירה את הצד השני של הכדור. אלא שהם לא העלו על דעתם שיש צד שני. פשוט שלא בגלל זה המעינות חמים בלילה.

אבל עצם הדיון הזה מראה בברור, שחז"ל עסקו במציאות לפי הראיות שהיו לפניהם. אם הראיות שהיו באותו דור, הוכיחו שחכמי אוה"ע צדקו - חז"ל הודו להם.

השיטה של קופרניקוס, היא 'בגדול' השיטה עד היום, עם תיקונים קטנים. אגב לא מדובר על מרכז היקום, אלא שכדור הארץ ושאר הכוכבים הקרובים אלינו, סובבים סביב השמש. ולא שהשמש וכל שאר הכוכבים מסתובבים סביבנו.
נו באמתימ''ל
במחלוקת ביניהם קופרניקוס צדק.
נכון שהוא עשה חצי דרך, אבל זו חצי דרך יותר מהמהר''ל.

מה חכמי ישראל צדקו, שהשמש עולה מעל הרקיע ולא מתחת לארץ? 🙄
ושוב - ממה נפשך הם טעו....
זו לא חצי דרך יותר מהמהר''לוהוא ישמיענו
כי המהר''ל לא התבטא על הנושא. זו חצי דרך יותר מהמודל הגיאוצנטרי של תלמי.

לא כולם מסכימים עם התפיסה שלך שחכמי ישראל שדיברו על הטבע- התכוונו לפשט. יש שאומרים שמדובר על משלים. המהר''ל הוא אחד מהם (בניגוד למשל לרמב''ם). עיין בבאר הגולה
זו היתממות כי הוא שלל את דבריו ביחס לתאוריה המקובלתימ''ל

בזמנו ובחז''ל.

גם לומר שחז''ל לא דיברו כלל על הטבע אלא דיברו במשלים (ותיארו מציאות שגויה לשם כך) זו היתממות וטמינת הראש בחול.

וכל זה בשביל מה? כדי לומר שחז''ל לא היו בני אנוש שיכולים לטעות? הרי הם עצמם לא חשבו ככה לא על עצמם ולא על קודמיהם.

לומר שחז''לוהוא ישמיענו
היו בני אדם,
אבל ממש ממש לא כמונו (!).

"אמר רבי זירא אמר רבא בר זימונא אם ראשונים בני מלאכים אנו בני אנשים, ואם ראשונים בני אנשים אנו כחמורים ולא כחמורו של רבי חנינא בן דוסא ושל רבי פנחס בן יאיר אלא כשאר חמורים" (שבת קי''ב, ב')

"אמר רבי יוחנן: לבן של ראשונים כפתחו של אולם,
ושל אחרונים כפתחו של היכל –
ואנו כמלא נקב מחט סידקית.
ראשונים - רבי עקיבא,
אחרונים - רבי אלעזר בן שמוע.
איכא דאמרי: ראשונים - רבי אלעזר בן שמוע,
אחרונים - רבי אושעיא בריבי.
ואנו כמלא נקב מחט סידקית" (עירובין נ''ג.)

שים לב- בעירובין מדובר על הבדל של דורות בודדים.. ק''ו על הדורות שלנו..
המהר''ל מרחיב על זה כבר בפתיחה של ספרו באר הגולה- על היחס הנכון לחז''ל
אל תשכח שהתנאים החיו מתים..
וגם כמה אמוראים עשו זאת ע''י תפילתם- כמו רבה שהחיה את רבי זירא.

השכל שלנו לא מתקרב לעשירית אחוז מהשכל שלהם. ואדם גדול כיום זה אדם שמכיר בפחיתותו זאת (כדברי המהר''ל שם)
מה זה קשור למען השם?ימ''ל

מדובר על גדלות נפש, על גדלות רוחנית.

ממש לא שהם ידעו הכל בכל הקשר שהוא.

זה שהיו להם כלים פחות משיש לנו זו פחיתות? לדעתי ממש לא.

ואם לדעתך כן אז תתכחש למציאות או תמציא תירוצים מופרכים כאילו לא התכוונו למה שאמרו?

הם לחלוטין ידעו יותר ממך וממניוהוא ישמיענו
אז כל אחד שמתבטא על דברי חז''ל וחושב שדברים מסויימים לא רלוונטיים-
שיערב לו.
חוץ מזה שזה מוסיף לגאוה ולתחושת החכמה העצמית שלנו אני לא רואה בזה תועלת. חבל.

לא, אני לא מתכחש למציאות. יש דברים שחז''ל אמרו והם לא התכוונו ללמד אותך מדעים. הם התכוונו ללמד אותך תורה. או שנסמכו על המדעים שהיו בימיהם- זה לא רלוונטי. כשאתה לומד את דבריהם אתה לומד תורה מסיני.

אבל בשביל להבין יש גם את הרב קוק, והמהר''ל, והגר''א, והבעש''ט ור' נחמן ועוד רבים. ואתה בוחר אם להיפתח אליהם או לקדש את אלוקי השכל האנושי. בדיוק כמו שעושים בפקולטות למדעי הרוח כשלומדים את התורה הקדושה כלימוד מדעים/ 'מקצוע'
ויש את הרמב"ם שחולק מכל וכלאריך וייס
תאמין במה שתרצה.
אני מאמין ביהדות אחת שלימה.והוא ישמיענו
היהדות של הרמב''ם והיהדות של שאר גדולי ישראל היא אותה היהדות.
ולא כמו ש@ימ''ל הזכיר פה איפשהו שהיהדות שלו שונה מהיהדות של מי שחלק עליו.
לא מאמין בזה. התורה היא אחת והמחלוקות מבררות צדדים שונים אבל ממש לא סותרים לחלוטין. גם אם אנחנו לא תמיד מבינים איך הכל מסתדר
טויב נו, לא אמרת בזה כלוםאריך וייס
במדעי הטבע? פיזיקה? אסטרונומיה?ימ''ל

מה שאתה אומר זה להוציא את דבריהם ממובנם ולהפכם לחסרי פשר ולדברים שברור שאינם נכונים ולכן יש להגן עליהם בכל מחיר עד שהם הופכים ללעג (וקשה להאשים את המלעיגים כשגם הדתיים בימינו מתייחסים לדברים כנכונים) במקום לומר את הדבר הפשוט שזו אינה פחיתות להתבסס על הכלים שיש לך. זה לא כבוד לחז''ל אלא זלזול בהם ובדבריהם.

לומר שמי שמתייחס כך לחז''ל (כמו שהתייחסו הגאונים והראשונים) זה להתייחס לחז''ל "בדיוק כמו שעושים בפקולטות למדעי הרוח כשלומדים את התורה הקדושה כלימוד מדעים/ 'מקצוע'" זו חוצפה.

לגבי הפסקה האחרונה- דיברתי על מי שמקדש את השכל האנושיוהוא ישמיענו
וחושב שאין בלתו.
והנה הוצאת גם את דבריי מפשוטם.

אין לי כח להמשיך לדון.
אני דן עם אנשים שפתוחים לנסות לשמוע וללמוד, לא עם אנשים שיודעים כבר את הכל
לסיכום, בנות סגולות זה נורא.אריך וייס
במיוחד כאלו אם עין אחת.
איזה שטויותמשתמש אנונימי

מאוד התחברתי לגישה של @והוא ישמיענו

וסגולות עובדות. עובדה.

יש לי הרגשה שכל השוללים הם אשכנזים..

..והוא ישמיענו

אני גם אשכנזי,

אני פשוט לא מהשוללים

אם כך, יש להעריך אותך עוד יותר..משתמש אנונימי

אחלה גישה. אשריך. ממש נהניתי לקרוא אותך

סגולות עובדות עובדה, גם ערעאק על הבטןאריך וייס
וממי אתה מתחבא בדיוק?
זה לא אתה, זאת את.משתמש אנונימי

חוצפהultracrepidam

להיכנס כמשתמש אנונימי כדי ללכלך על אשכנזים.

אני לא צוחק, זה באמת עצבן אותי

באמת ציטטה מעט, מה שהשאיר הו"א, כאילו היא מסקנההסטורי
במחילה, אבל גייסת חלק מהכתוב במהר"ל, הפוך מדעתו. רק שתוך כדי ההתארגנות לשבת, לא היה לי זמן לפתוח.

מסקנת המהר"ל שמדעים מותר ומצווה ללמוד, מה שאסור אלא בזמן הפנוי מהתורה - זה דברים כמו אסטרולוגיה, שאין מהם תועלת. בגדול הוא מביא את קופרניקוס, כראיה לסתירת חשיבות הפילוסופיה היוונית, שבמשך כמעט אלפיים שנה, 'סגרה' את כל המדע במיקשה אחת, מה שגרם לאנשים, ביניהם גם גדולי תורה, להמשך לדעות מסויימות נגד חז"ל בשאלות של השגחה וכד'.

המדע של היום בכלל לא עוסק באותם שאלות בדרכים אלו.

כל מי שלמד אי פעם פרק מהר"ל, יודע שלכבד את דברי חז"ל, זה להבין את הרעיונות העמוקים שרמזו ולא להבין כל מיני תיאורים מציאותיים כפשוטם.
במחילה, אבל אתה צודק.והוא ישמיענו
הייתי צריך לצטט רק את החלק על קופרניקוס,
כי לא דיברתי בכלל על ענין לימודי המדעים. אלא על היחס הנכון לחכמת חז''ל

המשך הדברים שלך זה בדיוק מה שאמרתי
חז"ל עבדו עם המדע של זמנםהסטורי
רס"ג, הכוזרי, הרמב"ם והרמב"ן עם המדע של זמנם.
המהר"ל (נתיב התורה פרק י"ד) מזכיר בפירוש, שקם אחד "בעל תכונה חדשה", אלא שכיון שהדברים עדיין לא ברורים (מדובר אחרי קופרניקוס, לפני גליליי! - הוא כותב לפי המדע הישן.
גם גדולי הדורות האחרונים, עבדו ועובדים עם המדע של זמנינו.

הגישה של הידברות, אינה גישה של תורת ישראל, אלא גישה נוצרית. בעבר האינקוויזיציה העלתה על המוקד מדענים של התישרו, היום באוניברסיטאות הנוצריות משתמשים במודע בפסדו-מדע, בשביל שהגישה המדעית תתאים לגישות של פעם...
בדיוק למהר''ל הזה כיוונתי. וגם בעוד מקומותוהוא ישמיענו
הוא מתבטא באופן דומה
שבוע טוב יהודי פשוט.
לא הבנתי מה הקשר שהראשונים או האחרונים עבדו עם המדע של זמנם? לא אמרתי שהמדע הוא פסול. אמרתי שלא מזיז שהמדע אומר x, בעוד שבגמרא הקדושה תנאים קדושי עליון אומרים y.
כשיש סתירה אני בוחר להקשיב לחז"ל הקדושים.

לגבי הידברות אני לא יענה, אני לא מבין בזה, ואני גם לא רוצה שנגלוש לדבר על הידברות..רק נתתי דוגמא למחקר "מדעי" שאומר אחרת.
גם חז"ל עבדו לפי המדע של זמנםהסטורי
ואם אתה משתמש למשל (שמתאים לדיון שהתפתח כאן), בטכנולוגיות הבנויות בזכות חקר החלל (לדוגמא: G.P.S) - אתה כנראה מקבל שכדור הארץ מסתובב סביב השמש.
טוב נו, תרפא צהבת בעזרת יונים.אריך וייס
או שתגיד לילדים שלך בגן חיות שנחש יש לו עיסוק של 7 שנים. או שאולי שמא תגיד באותו גן חיות שסלמנדרה נותרה מהאש. לי לא אכפת, העיקר הבריאות.

טוב נו. ואתהוהוא ישמיענו
תלמד את הילדים שלך שחז''ל הקדושים קשקשו.

איי הדמגוגיה.
בינתיים או שלא הבנת בכלל את מה שאנחנו אומרים (כי אתה בכוונה נותן דוגמאות שכאלה), או שאתה סתם מנסה להגחיך/ לחילופין להטריל.
אבל זה מובן, אפשר להכיל את זה. קשה להודות בעובדה שלא הבנת.

סליחה על העקיצה.. התגובה הזאת שלך פשוט מעצבנת
מבין?ימ''ל

בעיניך חז''ל קשקשו רק שצריך לטייח את זה ולומר שהכל משלים (כלומר שידעו את האמת אבל המציאו מציאות שגויה בשביל משל) ושהם לא באמת התכוונו למשמעות דבריהם למרות שאפילו פסקו הלכה על פיה.

בעינינו הם היו חכמים שדיברו לעניין, וזה במסגרת הכלים שהיו להם.

נראה לי ברור מי מכבד את חז''ל ומי מוציא אותם 'קשקשנים'.

וואלה יפה לך. גם אתה בכלל לא הבנתוהוא ישמיענו
אז אני אנסה להסביר:

לפי חלק נכבד מגדולי ישראל-
בחלק גדול מהדברים (לא אמרתי כל בשום שלב) שחז''ל אומרים- הם לא התכוונו לדבר על המציאות הגשמית. הם כן- השתמשו במדע שהיה ידוע להם אז כדי לתאר דברים רוחניים. כלומר השתמשו בה כמשל למציאות הרוחנית.
בדיוק כמו שבתורה כשכתוב יד ה'- אין לנו ברירה אלא להבין שמדובר על משל. ואע''פ שאיננו מבינים מדוע במקום אחד נאמר 'יד' ובמקום שניה- 'עין' אנחנו מבינים שיש כאן שימוש באלגוריה כמה שיותר ספציפית בשביל שיתקרב לשכלנו המוגבל. כך כותב רס''ג במאמר שני באמונות ודעות.
אותו הדבר- ואני לא משווה להקב''ה (אגב כל הסיבה שעל זה אתה לא חולק זה כי אין לך ברירה מצד שאי אפשר להגשים את האלוקות. אבל זה כלל לא אומר שאין משלים אחרים בתורה שבכתב ושבע''פ)- בחז''ל יש משלים, ולמשל באגדות דרבה בר בר חנה הם לא באו לספר לך להבדיל אין סוף הבדלות סיפורי אלף לילה ולילה ח''ו (שאגב, כמה מהסיפורים שם, מיוחסים לאגדות אלו). וכן אתה מוצא במדרשים- שיש הרבה סיפורים יפים, (ולמשל מחבר הקוראן התייחס אליהם ככאלה כנראה, כשהתבסס על מדרש רבה ע''פ דעות מסויימות במחקר).
כשחז''ל למשל עסקו בד' יסודות- בם לא מלמדים אותך גיאולוגיה או פיזיקה. זה ממש לא הענין. הם מלמדים אותך עקרונות רוחניים נצחיים (כן, שלא ישתנו בשום מחקר שבעולם!) שמתלבשים על המדע הקדום של אז.
זה בדיוק הענין של חכמה בגויים תאמין, תורה בגויים אל תאמין. חז''ל באו ללמד אותך תורה. לא את חוקי הפיזיקה או את תורת הרפואה. אדם שאומר למשל- אותי לא מעניין תורת הקבלה, או החסידות או המהר''ל ושאר גדולי ישראל שמפרשים את הדברים הללו (כמובן למי שבר הכי.. אני לא, ולכן לא כל דבר אני מבין)- כי הוא חושב שזה שטויות או 'לא פשט' (ולכן גם לא אמת- ?? מעניין מאיפה הגישה הזאת נכנסה ליהדות) או לא יודע מה- בוודאי שיטען שאין סברה ואין היגיון. כי הוא קבע שאין היגיון, בגלל ענוותו המרובה ולימודו בנושאים אלו.

אפשר לטעון בדיוק הפוך ממה שטענת- מי שמתייחס לכל דבריהם ללא יוצא מן הכלל כתורה מסיני- דוקא הוא זה שמרומם את דבריהם.
ולהבדיל מגישתכם שהופכת את חז''ל לחכמים בימיהם, ככל שאר חכמי האומות. ולתורה שבע''פ כ'עוד חכמה'..

תראה, חז''ל ודאי לא צריכים את הכבוד שלי ושלך. ולדבר על עניינים רוחניים ולא גשמיים זה ודאי לא קשקוש..
הטעות הגדולה שלנו זה שאנחנו מחשיבים את השכל האנושי שלנו מעל הכל. צריך בודאי להשתמש בשכל (שים לב @אריך וייס) אבל כדאי גם לדעת שלשכל שלנו יש גבול. ומי שחושב שהוא מבין את הכל בגלל שהוא קרא הרבה- יש לו הרבה מה לעבוד ולהתפלל לה' שיזכה לענוה. כי ענוה לא באה מעצמה עם הלימוד אם האדם לא זוכה לזה ומטהר את עצמו.

בכלל היחס לאגדתות התלמוד דורש הרבה מאוד תיקון ואיזון
זו בריחהימ''ל

הרי ברור לך שאני לא מדבר על אגדתות בסגנון מאמרי רבה בר בר חנה, בהם ברור שאין הכוונה לפשט כמו שהרמב''ם מאריך בהקדמה לפרק חלק על הגישות השונות למאמרי חז''ל.

הדיון הוא על הדברים המדעיים שבדבריהם. והדברים האלו הם לא תורה מסיני ולא בכלל תורה שבעל פה שבחוצפתך אתה חוזר על זה שמי שבגישה שחז''ל טעו בעניינים מדעיים כמו שכותבים במפורש גאונים וראשונים רבים הוא מתייחס לתורה שבע''פ כ'עוד חכמה'.

עד מתי תקדשו את הבורות? ובשביל מה?

לא זו התורה שנאמר עליה "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים".

לא נעים לי הדיוןוהוא ישמיענו
אני לא טוען את זה על הראשונים, לא אמרתי את זה.
בכל אופן, לא נעים לי הירידה פה לפסים אישיים זו לא היתה כוונתי. ומצטער אם חטאתי בזה ה כלפיך.

אבל מה שחשוב, בכל אופן-
הדעה שלך ודאי לגיטימית. אני ממש לא אומר שלא. חלק מגדולי ישראל אמרו אותה ואני במובנים רבים מאוד מזדהה עם גישת הרמב''ם, שתדע. אבל יש גם את הדעה שאני הבאתי וניסיתי לאזן אותך, וגם אותה מביאים חלק מגדולי ישראל. אולי לא ראית, אולי ראית והעדפת להתכחש אליה.
מה שאתה עושה פה נראה לי כניסיון להשתיק לגמרי את הדעה הזאת.
ולזה אני לא מוכן בדיון שמטרתו לברר את האמת.

אז יהי רצון שנזכה לברר את האמת, מתוך נחת של תלמידי חכמים דא''י ולא מתוך לימוד של בני בבל שנקראים חובלים.
ושנזכה לראות גם את התורה ככזאת בע''ה

לגבי המשפט האחרון-
הכוונה לא מה שהתכוונת אליה.
ונזכה לזה בע''ה בב''א
לא זילזלתי בחז"ל . רק ניסתי להראות כמהאריך וייס
חילול ה'יש בזה שלוקחים דברים כפשוטם.
עיין ערך ביוטיוב למשל זה...
זה בדיוק מה שאני אומרוהוא ישמיענו
אתם לוקחים את הסגולות של חז''ל כפשוטם ולכן מעדיפים לומר שהם טעו בהסתמך על המדע הקדום.
אז לזה אני לא מסכים.
אבל בסדר.. זכותכם
האמתיהודי פשוט.
שאני לא מכיר שום אחת מהדוגמאות שהבאת, לצערי אני לא מספיק בקיא בש"ס.

אני לא בא להתווכח, אני משתדל להתרחק מזה כמה שיותר בפורום, תחשוב מה שבא לך. זכותי ב"ה לחשוב ולדעת שחז"ל הקדושים לא היו חכמים כהגדרתך, חכמה רגילה שעוברת ומשתדרגת עם הזמן. זכותי לחשוב שכל מילה שחז"ל אמרו הכל קודש, ואמת. וגם אם כיום הדבר לא מסתדר על פי המדע אז אני אומר קטונתי שאני לא מבין את דבריהם עד הסוף. אבל חלילה לי להגיד שדבריהם היו זמניים בלבד..
שבוע טוב 👍
בפשטות העניין של פרשת המן, הוא להתחנך שהפרנסה מהקב"ההסטורי
(לא יודע למה דווקא ביום שלישי)
זו ההונאהימ''ל
אם העניין הוא להתחנך אז למה זה מוצג כסגולה ולא כלימוד? ולמה בזמן מסוים?

כדי לשכנע שקר צריך משהו להיתפס בו:
אילן גבוה (ורצוי להרחיק עדותו - ''הספרים הקדושים'' או משהו כזה לא ספציפי) או חצי אמת כמו התחזקות באמונה (מי יהיה נגד?) שעל הדרך היא גם תהיה סגולה כי למה לא.
כמדומני שבמשנ"ב מוזכר כל יוםהסטורי
אין לי זמן לבדוק כרגע
נו, תן להם שיאכלו מנטוס כסגולה... אי אפשר לשכנע אותםאריך וייס
אל תערבב בין הדבריםוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ' בשבט תש"פ 18:46
בין ברסלבים לבין מי שלא.
וגם בתוך ברסלב אל תערבב כי יש זרמים שונים בעשרות השנים האחרונות (אני לא נמנה על אף אחד מהם.. אבל בכל זאת אתה יודע שלא כולם חסידים של ההוא).

אתה יכול כמובן להמשיך לזרוק סיסמאות כמו מה שכתבת פה בכותרת, שלא רלוונטיים,
ואתה יכול לחקור ולברר. אבל זה דורש עבודה, ופתיחות מחשבתית. ואתה תבחר מה אתה מעדיף..
עניין הסגולות זה באמת נושא מוזר ומעניין. אבלמבקש אמונה

לא נראה לי שהעובדה שזה לא הגיוני אומר בהכרח שזה הגיע מהגוים.

יכול להיות שיש קשר רק שאנחנו לא מבינים אותו. 

אני שמעתי פעם דווקא מהרב בן ציון מוצפי (שהוא הכי נגד דברים כאלה) סגולה די מוזרה..

אחת לעובר במצב עכוז - שהבעל ישתה ישר ממעיין ויעביר מפה לפה לאשתו. 

ושמע,

נניח הגמרא שאומרת שאחרי הקידוש לתת את הכוס קודם לאשה כדי להתברך בבנים. (ברכות נא ב)

יש בזה היגיון יותר מסתם סגולה??

אני חושב שאם זה בא מחכם גדול ומוכר זה בסדר כי כנראה הוא מבין מה שאנחנו לא.

..והוא ישמיענו
(מחזק אותך)
דוקא האמירה ש'כל מה שהוא לא הגיוני= לא קיים'- זו בערך האמירה הכי גויית שאני מכיר. כל גויים שכחי אלוקים. וזה הגיע מאנשים כגון מרתין לותר, שלצערנו יש להם השפעה מסויימת גם על עם ישראל. (לדברי הרב קלנר שליט''א זה חודר לצערנו גם לישיבות..)
לא מתאים לעם ישראל.
יש זרמים ביהדות שמאוד הולכים עם השכל ורק איתואריך וייס
הנצרות היא דווקא הפחות רציונלית ( בהשוואה בין הדתות, לא באמת דת זה הגיוני) . חוץ מזה,סגולה זה ממש לא חינוכי. זה כאילו דרך עוקפת לקבל דברים מה'? מה מקום התפילה והחזרב בתשובה עם יש סוגלות? עיין ערך נחש הנחושת.
נכון, הנצרות היא לא רציונלית באופן מוחלטוהוא ישמיענו
הבעיה המרכזית בנצרות חוץ מזה שזה עבודת אלילים- כלומר היא מגשימה את האלוקות ומגדירה אותו- זה שהיסודות, כלומר הבסיס שלה- הן לא רציונליים.
אחד מאבות הכנסיה, טרטוליאנוס (חי במאה השלישית למניינם) אמר על האמונה בשילוש:
"רק משום שזה אבסורד, יש להאמין בכך... זה ודאי משום שזה בלתי אפשרי".
(אח''כ לא פלא למה יש אנשים גם בתוכנו שחושבים שאמונה זה להאמין בדבר לא רציונלי אחרת זו לא אמונה.. לעניות דעתי זו השפעה ישירה של הנצרות- דרך התרבות המערבית. יש מאמר של הרב קוק במאמרי הראי''ה על זה שצריך לתקן את זה).

לבסס את יסודות האמונה שלך על אבסורד, על דבר לא הגיוני ולא מבוסס- זה לא רציונלי בעליל. וזה לא רק בענין הזה, לאורך כל הדרך הנצרות מאמינה בדברים מופשטים שהיא לא יודעת להסביר. הערכים הכי בסיסיים בנצרות- כמו 'אהבה' ו'חסד' לא יורדים למציאות, כי האמונה שלהם מנותקת מהחיים. זה אבסורד מאין כמוהו. או להגיד שבעבור משפט אחד שהאדם אומר הוא נגאל מהעולם הזה הרע וקונה חיים נצחיים.. (כמדומני הרמב''ם באגרות מדבר על זה).

אנחנו היהודים, ואני יודע שיש אנשים שיחלקו על זה, לפחות אני מאמין בזה- מאמינים ביסודות שלא ניתנים להפרכה. יסודות רציונליים. למשל- יציאת מצרים, מעמד הר סיני, אחדות ה', הבחירה הנצחית בעם ישראל שאינה תלויה במעשינו אלא אך ורק ברצון ה', השגחה, שכר ועונש ועוד. אם זה היה משהו לא רציונלי שניתן להפרכה- אני אומר לך מראש שלא בטוח שהייתי יהודי מאמין.
ולמשל, ברור לי שה' לא מתגלה בעולם הזה דרך יחידים. מי מאמין לזה? ה' מכיר את השכל האנושי הוא הרי עשה אותו (גם ע''פ הנצרות והאסלאם). לכן לא ייתכן שיבוא איזה מישהו, שיאמר על עצמו שהיתה לו התגלות ואם אני לא מאמין בו אני פתאום כופר. במי אני כופר? בשכל שלי? שה' נתן לי? סה''כ משתמש בחוקי ההיגיון שהוא טבע בעולמו!

מה שאני בא להגיד, זה שאמנם היסודות האמוניים שלנו רציונליים ומבוססים, יותר מכל דת אחרת.
אבל אחרי שהאמונה התבססה אצלנו, אנחנו יכולים להאמין גם לדברים אחרים גם אם נראים לנו פחות רציונליים. כי ה' עזר לי ע''י הכלים הרציונליים שלי להבין שזה לא חזות הכל. יש מציאות מעל השכל האנושי, והיא קיימת הרבה יותר מהמציאות המוחשית אותה אנו רואים.
משה רבנו, למשל- אומר לעם ישראל שהוא יוציא אותם ממצרים. בהתחלה לא מאמינים לו. אבל אחרי שזה קורה- הם יכולים להאמין לו גם לגבי ההיסטוריה שהוא מספר- על מנין שנות העולם, על הדורות שקדמו. זה מבואר בכוזרי במאמר ראשון.

אז על אותו העיקרון- אחרי שהתורה אמרה לי מה היחס הנכון לחכמי התושבע''פ אני יכול לסמוך עליהם.

הדבר שהכי חשוב לי זה שנכיר במצב של הדור שלנו. מצד אחד- דור גדול ונפלא, שזוכה להארת תחילת תהליך הגאולה.
אבל מצד שני, ביחס לחכמת היחידים- כמו שמבאר הרב קוק זצ''ל במאמר הדור- אנחנו ממש קטנים. הבעיה היא ששכחנו את היחס הזה, ואנחנו צריכים קצת יותר ענוה.. על זה המהר''ל זעק בזמנו לא פעם. להכיר בפחיתות שלנו לעומת חכמינו הקדושים.
ורק ע''י הענוה תבוא הגאולה, כמו שהתורה אומרת ''ויספו ענוים בה' שמחה, ואביוני אדם בקדוש ישראל יגילו".
אמן. שנזכה לזה בע''ה
תראהימ''ל

לא אמרתי שכל סגולה הגיעה מהגויים, אלא שעצם הרעיון של סגולות שהן פעולות או חפצים שפועלים באופן מיסטי זה דבר שמגיע מהגויים. הסגולה שהזכרת בשם הרב מוצפי על העברת מי מעיין מפה לפה, עם כל הכבוד זה נשמע פגאני ואין שום סיבה להאמין שיש מאחורי זה סודות נשגבים שפועלים באופן רוחני שהעובר יתהפך. זה לא יהודי.

לגבי כוס של ברכה, העניין הוא להשתתף במצווה.

אני מדבר על הרעיון...מבקש אמונה

יהודים מאמינים שאנחנו אמנם רואים חפצים ודברים שקורים בגלל כך כך,

אבל העולם האמיתי הוא ההקבלה הרוחנית שיש לכל חפץ או מעשה,

או קביעה של צדיק שכך יהיה למרות שלא אמור להיות.    למה אתה חושב שזה דווקא פגאני?

ואם היום היה סיפור על מצורע שאיזה רב (הנביא אלישע) אמר לו לטבול דווקא בירדן?

מים בכלל מרפאים צרעת? ומה עם העובדה שיש נהרות אחרים? 

ומה עם לשלוח אדם לשים משענת על ילד שנפטר כדי להחיות אותו?

או לזרוק קמח לתוך סיר עם סם מוות ולהגיד שזה מעביר אותו?

לא הכי הגיוני... אבל עובדה שנביא עשה את זה.

לגבי הכוס של ברכה, 

אם זה רק משום שתשתתף במצווה, זה לא היה משנה מתי האשה תשתה.  (וזה היה אמור לעזור לכל אשה)

אבל כתוב שם שהגבר מביא קודם כל לאשתו בשביל שתתברך.   

הגדרת יפה!והוא ישמיענו
אתה משווה בין נבואות וניסים לסגולותימ''ל
אנחנו מאמינים בניסים ומאמינים בנבואה, אלו דברים שכתובים בתורה ויש להם מקור בניגוד לסגולות שהן דבר שרירותי.

כשאלישע אומר לנעמן לטבול בירדן - לא הירדן ריפא אותו יותר מכל מעיין אחר וגם לא היה מרפא מצורע אחר אלא עצם זה שהנביא אמר מרפא, ואותו דבר לגבי שאר המופתים - אין כוח לחפץ או למעשה אלא לרצון ה' שאמר אותו לנביא או שהנביא אמר בבחינת 'צדיק גוזר'. אין לדברים הללו (טבילה בירדן, הנחת מקל הליכה על מת וכדו') שום ערך כשלעצמם.

ואתה צודק, זה לא משנה מתי האישה שותה וזה 'עוזר' לכל אישה (ואיש, כתוב שם גם על איש) - לא כתוב שם למי להביא קודם.
אממ.. אין לי זמן כרגע לתגובה. אבל רק לגבי היין...מבקש אמונה

ראיתי שהפרישה, אליה רבה, ושערי תשובה והטור

כתבו שהאשה מתברכת מבעלה. ולכן צריך שלא יהיה הפסק בין טעימת האיש לאשתו.

אז נראה שזה לא בדיוק כמו שאתה אומר...

אני מבין את הטענה שלך.. אני צריך לחשוב איך לנסח את דעתי

כן. להתפלל שה' יעקור עבודה זרה מארצנווהוא ישמיענו
אפשר גם להרבות בליצנותא דע''ז
סגולה גדולהבת 30אחרונה
להתפלל, ללמוד תורה ולקיים מצוות.
ממש כמו כל יום.
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדדאחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

מממדרייב

כשצד אחד צריך לחזר להתעניין ולהוביל את הקשר, והצד השני  יושב בשילוב ידיים בוחן את המחזה,  אז כן. יכולות להיות הרבה 'טעויות' שיפרקו את הקשר...  

"ישחקו הנערים לפנינו"

הקשר מורכב ונועד לשניים. ושני הצדדים מפסידים בפירוקו. נקודה למחשבה

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

פשוט תהיי עצמךבחור עצוב
ותסבירי לבחור במילים ברורות מאוד מה טוב לך ומה לא.

תודה!אני:)))))
פשוט לבוא עם אנרגיה טובה I guessחתול זמני

תראי אני מניח לעצמי שכל־אחד נמשך ומתחבר למשהו אחר.

לכן אין טעם להביא מישהי שהיא לא את.

אין טעם לזייף התלהבות אם את לא מתלהבת.

מה בכל זאת מדליק אותי, זה נחמד כשבחורה באה עם חיוך ומביאה הרבה מעצמה, מדברת מספרת אבל האמת גם זה לא חובה. אפשר גם לשתוק קצת בוייב רגוע ונחמד. להיות בתחושה של ביטחון, לא שבאנו להרשים או משהו. כמו חברים שנפגשים לדבר לשחנ"ש ולבלות.

לנתב את הפגישה למקום שטוב לך ונחמד לך נניח הוא בייניש שוקיסט ומזמין אותך לפלאפל סעדון ולא בא לך. תגידי האמת פחות זורם לי אוכל שומני וזה אולי נלך למקום אחר. לא להיגרר למצב שהאווירה נעשית מאולצת או משהו.

מה אוניברסלית גרוע לדעתי (האובייקטיבית): לשחק בטלפון בזמן הפגישה, לא "לנכוח" בפגישה (איך להסביר את זה... כאילו את מנותקת ומשדרת שהדבר שהיית הכי רוצה זה להתחפף... אבל אם זה באמת ככה, אז עדיף כבר לשדר את זה...),

בקצרה כעתארץ השוקולד

1. להשקיע גם בקשר, יכול להיות בהבעת עניין בהודעות בין הפגישות, בהגעה בחלק מהדייטים לאזור שלו, בחלק מהתשלום,  הצעת רעיונות, ויכול להיות באופן אחר.

מקובל שהגבר מגיע בהתחלה אל האישה, אבל כדי שהקשר יעבוד לדעתי, צריך עבודה משותפת, תדאגי שהוא לא ירגיש שרק הוא דוחף בקשר.

2. לא לצפות שהוא יבין רמזים בהתחלה, אם משהו עולה שמפריע לך או את רוצה משהו תשתפי, אתם בונים יחד קשר, הוא עדיין לא מכיר אותך וממילא יהיה לו קשה להבין אותך ברמיזות.

3. דברים שהיית רוצה שהוא ישתף, תשתפי גם.

4. תהיי עצמך, אל תנסי ליצור תדמית שונה ממי שאת.

5. לתת תחושה טובה, חשוב שיהיה כיף.

6. טעויות יהיו לכל אדם מדי פעם, אם זה דברים לא משמעותיים תקבלי את הטעויות בהבנה ורוגע.

בהצלחה רבה

כן?הפי
סתם נקודה 6 של @ארץ השוקולד הזכירה ליחתול זמני

1. להשקיע מאיזה פגישה? על מנת עדיין לשמור על דינמיקה נכונה.

שניה/שלישית לדעתיארץ השוקולד
לדעתי, רק רק דבר אחד:*צדיק יסוד עלום

והוא לא מוגזם, ולא תובעני, ולא בשמיים. רק דבר אחד בלבד:

א ד י ב ו ת.

זה כל כך קל וכל כך נשי וכל כך מרים לגבר כשהאישה אדיבה.

אדיבות פירושה: ההפך מסנוביות. כשגבר מרגיש שאישה היא חתולה משועממת שמולה הוא צריך ללהטט בלי לקבל רמז האם היא נהנית או מתעניינת או אותנטית - זו חוויה מסרסת ומתישה שמוציאה את הנשמה.

גם ככה אתן משקיעות שמונה שעות בבחירת שמלה והתאפרות והסתרקות, תקדישו עוד חצי שעה להתכוננות איך לבוא ולהיות נעימה, נוכחת ומביאה את עצמי במפגש.

בחורה סנובית, מאופקת, לא הדדית, לא מרימה, אדישה להתלהבות גברית, מגיבה בסיוג, עונה באיחור להודעות, מבליטה ספקות ולבטים, משתעממת, חותכת מוקדם - כל הדברים האלה הם פשוט מעפנים ומוציאים את המיץ מהחשק לצאת לדייטים, והופך אנשים לשחוקים ומשועממים ומסוייגים...

סיוגים:

*זו החוויה האישית הרעה שלי מבנות משועממות ולא אדיבות שחותכות מוקדם, לא חייבים/חייבות להסכים

**הגיוני שזה משתנה פר מגזר ופר סגנון יציאה לדייטים (חרדי / דת"ל / לייטי)

***להיות אדיבה אין פירושו להיות "מחוייבת" - אפשר להיות אדיבה ועדיין לחתוך אחרי דייט ראשון

****להיות אדיבה אין פירושו להיות "מזוייפת" - לא צריך לצחוק מבדיחה לא מצחיקה ולא צריך לזייף התעניינות בסיפור לא מעניין. אדיבות היא פשוט ההפך מאטימות, היא רפלקטיביות והדדיות והנכחה עצמית.

_אבל אישה צריכה שיחזרו אחריההההה_חתול זמני
גם נכון. ושייזמו ויובילו.אני:)))))
וירימו משקלים כבדיםחתול זמני

יילחמו עם דובים

יפתחו שימורים

ויושיטו ידם למדפים הגבוהים

כן גם ,אולי בלי החלק של הדובים..אני:)))))

אתה רוצה שאמנה את הדברים שנשים עושות?

דווקא החלק של הדובים הכי מגניב חתול זמני
נשים מסתפרותחתול זמני

נשים מתאפרות

מול הארון שעות מתלבטות

רק דבר אחד אינן מבינות

כך או כך הן מספיק חמודות.

נראה לי המשפט הכי מהמם ששמעתי מבחורה זהחתול זמני

"לא התאפרתי כי אני מרגישה בנוח איתך".

זה מעניין..אני:)))))

כי אני דווקא לאחרונה חשבתי על משפט שמישהו אמר פה פעם, שהלוואי שנרצה תמיד להראות במיטבנו מול הבני זוג.

ויש סיפור על צדיק אחד שלפני שנכנס לבית לאשתו היה מסתכל במראה ומסתדר.

אפשר להראות במיטבנורקאני

בלי איפור...

האיפור זה תוספת נחמדה להתייפות עוד יותר

כל אחד והיכולות שלואני:)))))

גם תכשיטים זה תוספת..

נכוןרקאני

אפשר להראות במיטבנו גם בלי תכשיטים

אני חושבת שהבסיס זה להיות נקיה ורעננה עם בגדים נקיים

וחיוך

יותר מזה זה תוספת

..אני:)))))

זה אני חושבת מול אנשים זרים אבל בבית כן להשקיע יותר. למה להישאר עם הבסיס?

לא סתם עזרא תיקן שימכרו בכול עיירה תמרוקים ותכשיטים. 

אישה אוהבת להתקשט ולהשקיע בנראות וכל הכוחות האלה נועדו בעיקר לבית וחבל שמשקיעים יותר ביציאה מהבית.

אולי אנחנו לא מדברות על אותו דבר...

כי בסוףרקאני

ביום יום קשה להשקיע

ולכן חשוב לזכור שהבסיס הוא מהמם

ולא צריך להתאמץ כדי להיות רעננה ויפה לבעלך

מידי פעם אפשר גם להתקשט ולהוסיף

אבל כן לזכור שגם כשאין כוח להשקיע

עדיין יש דרך קלה לקבל את בעלך מהממת

וזה פשוט להתקלח ולהתלבש יפה ולחייך

להיות נקייה זה משהו בסיסי שמצופה מכל אחד גם אם הוא לא אישה\בעלי.

אבל אני כן מבינה שלא תמיד יש כוחות להשקיע וזה בסדר גמור!(:

יש נקייהרקאני

ויש נקייה ורעננה ומחייכת 😉

שמעתי פעם דבר מענייןנקדימוןאחרונה

מפסיכולוג קנדי...

הוא ניתח את הרעיון של האיפור במבט תת-מודעי כזה, ואמר שהסיבה בגללה נשים התחילו להתאפר (לפני נצח בימי קדם קדמונים) זה למעשה כדי להראות בריאות. מכיוון שאישה בזמן הווסת היא עייפה יותר, חלשה יותר, וחיוורת יותר לפעמים אז האיפור נועד להחזיר את המראה הבריא ובכך לשדר לגבר (ולעולם) שהכל בסדר ותקין ב"ה.

מכאן זה כמובן התפתח למשהו קצת יותר תרבותי, כמו כל תופעה אנושית אחרת..

זה הסבר ששם דגש על היחסים הגופניים בעיקרו, אבל זה נשמע לי מעניין והגיוני. זהו, סוף שיתוף.

איני נגד איפורחתול זמני

דווקא זה יכול להיות נחמד מהצד האומנותי שבזה (יש לי תפישה קצת אחרת ביחש ליופי אני חושב)

חושבני שיש משהו גם בזה וגם בזה

אני לא מתחברת לאיפור כבד...

וכל אחד ומה שהוא מתחבר

לוקחת כמה דברים לתשומת ליבי..

בסך הכל יש לכם דרישות מינימליות..אני:)))))

זה מעניין..אבל זה באמת ככה?

אני מרגישה שבנות יודעות יותר להציף קשיים ופערים ובנים יודעים יותר לטאטא ולהסתכל בעיקר.

זה ידועהפי

לחייך × מיליון.. גברים אוהבים שאישה מתנהגת באצילות חיוך לא להיות מנחוסית/ קרה

הכרת תודה : על הכל .. על הזמן על הידיעה אפילו על המים / מיץ/ התעניינות / חוכמה  ( אבל שזה יהיה אמיתי לא סתם להגיד תודה)

להקשיב לו באמת.. ( לדבר על רצונות שלו / פחות רגשות לא מרגישים בנוח כמונו)

להיות באנרגיה נשית תשאירי לו את הזכרי

גם אם הוא לא מתאים .  תהיי דבש

קארמה is a...

זהו  כל השאר מלמעלה

תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלתאחרונה
לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
המלחמה הזו רוקנה לי את החשק קצת אז אני מבקשמוקי_2020

ממישהו שיסע לגבעת השידוכים (בין חוף בת-ים לחוף ראשון ויביא משם תמונות וסירטונים ויעדכן מה קורה. 
האם היא פעילה ? האם כבר התחילו להגיע לשם זוגות בשלב השידוכים ?

אגב, אני בונה על הגבעה הזו גם בשבילי.
אבל זה יקח עוד קצת זמן ויהיו לי את 20 מיליון השקלים החסרים בבנק שתמיד הגדרתי כתנאי להקמת משפחה.
כרגע יש שם 73 שקל, שזה בערך מחיר של לאפה עם שווארמה בישראל, אבל אני חזק, אני אכין כדורי בשר- הרקולסים בבית (חפשו מתכון)   ולא אקנה את הלאפה הכ"כ טעימה הזו של שיפודי...
כל פעם אני מתבלבל בין שיפודי התקווה לשיפודי ציפורה, אבל זה אחד מהם. 

לסיכום, אני מודה מראש למי שיארגן לנו עדכון נחמד משם. זה חשוב לכל עם ישראל וגם לי. הגבעה הזו מבורכת.
תודה.

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלתאחרונה

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.
יש לרב שמחה כהןאשר ברא

ספרים מצויינים. וגם לרב סבתו סדרה של שיעורים.

וגם הספר של הרב מרדכי שטנברג על זוגיות חובה לדעתי.

הבסיס (שנראה מובן מאליו אבל הוא לא)נוגע, לא נוגע

תשמח ברצון ותשמור עליו..

אאוצ'🙈הרמוניה
חחנוגע, לא נוגע
אפשר להסתכל על הצד החיובי- כשאתה עובד על לשחזר את זה, זה אחרת ממי שאצלו זה מובן מאליו
בהצלחה!לגיטימי?

א. קישור לשרשור שפתחתי פעם שאולי רלוונטי

האם הגעתם מוכנים לקשר הראשון בחייכם? - לקראת נישואין וזוגיות

ב. בעיני צריך לחלק את ההכנות לכמה מישורים.

יש את המישור הרוחני - שכולל בתוכו את ההכנה הנפשית, עבודת המידות וכו', אבל גם דברים פרקטיים שצריך לדעת כדי לנהל בית.

יש את המישור המעשי - שכולל בתוכו גם דברים מחשבתיים* וגם דברים מעשיים - מה יהיה המקום שלך בבית? מתכנן לקחת חלק בנקיונות\בישולים\קניות\נהיגה - אולי כדאי להתחיל לרכוש בזה מיומנויות.

*מחשבתיים:

איך אני הולך לפרנס את הבית והמשפחה?

מה אני עושה עם הכסף שיש לי עכשיו - בהנחה שאני בונה עליו לטווח ארוך?

ג. אל תזלזל בשלב שאתה נמצא בו - לבנות את עצמך, להכיר את עצמך, להתמודד עם עצמך - הוא חשוב, כדי שתוכל לעשות זאת עם אחרים ומול אחרים.

תודה על כל התגובות 😊❤️ל המשוגע היחידי

הערה:

כתבו פה פעמיים על עניין הפרנסה.

עד כמה זה משמעותי אם אני בחור ישיבה שכרגע לא הולך להתעסק בכסף רציני בשנים הקרובות, וכנראה יהיה אברך לפחות בהתחלה.

זה חשוב להתחיל לבנות את זה עכשיו? אצלינו הרבה מחכים עם זה עד שיוצאים לשוק העבודה אחרי כמה שנים...

כשאתה מתחתן אתה חותם על מסמך משפטיאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 7:35

שבו אתה מתחייב לזון את אשתך, אמנם אשתך יכולה למחול לך על זה אבל עקרונית היא יכולה להחליט גם להפסיק למחול יום אחד ואתה תתחייב לצאת לעבוד.

כאשר אדם רווק אין לו ריחיים על צווארו והרבה יותר קל ללמוד בשקט לימודים עיוניים, אומר לך כסטודנט עם 5 ילדים וכסטודנט רווק לשעבר, עם 5 ילדים זה הרבה יותר קשה, גם ללמוד תורה הרבה יותר קשה עם 5 ילדים.

גם בצבא, ישנן מורכבויות רבות כנשוי שאין לרווק, בכתובה אתה לא מתחייב רק לזון את אשתך, באופן כללי הרבה דברים נעשים דווקא יותר מורכבים כשמתחתנים ולא להפך.

אמנם אפשר להתפרנס גם בלי לימודים עיוניים, אפשר להיות נהג משאית או מתווך נדל"ן או שוחט או מאבטח במקומות מסויימים לבוגרי סיירות, ולעשות משכורות יפות מאוד.

אתה רוצה להיות אברך, אני מניח שהשאיפה להיות גדול בתורה וללמוד לרבנות או לדיינות יום אחד ולא להשאר אברך לנצח שזה אידאל יפה אבל אתה צריך להבין שעם הזמן ועם הנישואין ועם הילדים שיהיו בריאים אתה סוגר על האפשרויות של העתיד שלך.

אני לא הולך להתחיל לשכנע אותך מה עדיף רשב"י או רבי ישמעל לא נכנס למחלוקת, כי בסוף אתה כנראה צפוי להקשיב לרבנים שלך ולא לי אבל אעיר כמה נקודות בעניין זה.

1. נקודות החוזק נכון להיום של ישראל ביחס לאויביה הן שיש לישראל הרבה מאוד אנשים טכנולוגיים, ללמוד חדו"א, ליניארית והתמרות לפלס זה חשוב מאוד לעם ישראל כדי שננצח במלחמות.

2. גדול הנהנה מיגיע כפיו מירא שמים.

3. על פי החתם סופר העיסוק במצוות ישוב הארץ (קרי להתפרנס ממקצוע בארץ ישראל) שקול למצוות תפילין.

4. ללמוד מדעים מדויקים לפי הרמבם זה חלק ממצוות אהבת ה'.

5. על פי הגר"א חייבים ללמוד 7 החוכמות כדי להבין מה שהתורה אומרת.

זה לגבי האידאלים כשלעצמם בלימוד מקצוע עיוני ופרנסה בארץ הקודש, לגבי הכתובה כאמור מה שאתה מתחייב זה המינימום הנדרש ממך כבעל וכאבא, לא המקסימום, בפועל מה שידרש ממך כדי להקים בית יהיה הרבה יותר כדי שהבית יתפקד אבל פרנסה לבית זה די תנאי הסף הבסיסי על פי היהדות, זה שאשתך יכולה למחול לך בינתיים כשאתה אברך וסטודנט ומתמחה, זה בסדר אבל היא יכולה להחליט גם לא.

ותאר לעצמך אחרי 10 שנות אברכות נניח יש לך 4 ילדים ואשה ושכירות ופעוטונים פרטיים וכמובן רכב גדול, מה עושים? תלך לעבוד בסופר? תעשה השלמת הכנסה כמשגיח כשרות? אפשר.

בפועל אני מקווה שהבית שלך לא יתפרק במצב הלחץ הזה כי גירושים עולים הרבה כסף וגם יש מזונות וכתובה ופתאום אין המשכורת של האשה ואתה צריך לשכור דירה לבד, הרבה גרושים מתפרקים כלכלית לפחות בהתחלה 

תראהל המשוגע היחידי

השנים הראשונות בישיבה הם הכי חשובות כדי שיהיה בסיס של תורה לכל השנים.

השאלה זה

1. אם שווה לי לוותר על חלק מהם עכשיו כדי להתחיל ללמוד מקצוע

2. או אולי בכלל לדחות את הרצון לחתונה לעוד הרבה שנים אחרי לימוד ותורה ומקצוע

3. או (כמו שבעיקר עושים אצלינו), כן נשארים בשיבה כמה שנים ומתאברכים ואחרי כמה שנים משלבים לימוד מקצוע.

כי בסוף אני צריך לוותר על משהו, השאלה זה מה הכי חשוב, ובזה אני לא בטוח. יכול להיות שבאמת תגידו: חכה אל תתחתן עדיין תכין את עצמך כמה שנים טובות יענו 24 כזה, (וגם אז לא בטוח שאני יסיים מקצוע).

אני אישית גם לא מתכנן להיות ר"מ או מו"צ או משהו כזה אבל אני מבין את החשיבות של הזמן ולכן בנושא הזה אני מאוד מתלבט...

לא הזכרת שירות צבאי…ואתה לא צריך לוותר על משהופ.א.

אלפי הלומדים בישיבות ההסדר, כ 2500-2800 בכל שנתון, כפול 5 שנים של המסלול - כ 12,000 סך תלמידים בשלבים השונים בישיבות ההסדר - יכולים להעיד שיוצאים לחיים עם בסיס מצויין של תורה, ידע, יכולת לימוד וכו'

מי שלא נשאר בישיבה, יוצא לחיים בגיל 23-24, גיל מצויין להתחיל רכישת מקצוע לחיים וגם להתחתן    

בעיקרון אני מסכים איתךל המשוגע היחידי

אבל זה עדיין נראלי מוזר שההכוונה להתחתן היא בסביבות גיל 24 והלאה ואז כל ההכנות נסובות סביב זה.

הרי אם אני בן 19 ומתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות (נגיד בסוף המסלול הצבאי בהסדר- 21 כזה), אין שום סיבה להימנע מזה אם לא התחלתי ללמוד מקצוע,

כי בסוף השנים שעוברות, לדעתי יותר חשובות בהקשר של בסיס זוגי לחיים ושווה להסתבך קצת עם לימוד מקצוע, וגם בלימוד תורה שברור לי שיותר חשוב לחיים מאשר לימוד מקצוע בשנים הראשונות.

אא"כ אתה אומר לי שיש סיבה אמיתית לזה שמעכבים עם חתונה ואז אין הכי נמי הכל בא אחרי זה.

מה שאני התכוונתי בהכנה לעניין הפרנסה:לגיטימי?

יש דברים שקשורים ללימודי מקצוע שאפשר להתחיל איתם כבר עכשיו. לדוגמה:

א. האם יש לך כבר תעודת בגרות? אם חסר לך בגרויות, אולי להשלים עכשיו.

ב. האם נבחנת בפסיכומטרי? אז בבין הזמנים עכשיו, לא לדחות.

ג. האם המקצוע שמעניין אותך הוא תורני? האם אפשר לעשות מסלול מיוחד לבינשים נניח לתעודת הוראה?

מעבר לזה - בעיני נכון לנסות לייצר הכנסה כבר עכשיו.

האם מותר לך לפתוח עסק עצמאי? נגיד ללמד ילדים קריאה בתורה לבר מצווה. עבודה בבין הזמנים. שטיפת בית כנסת פעם בשבוע. וכו'.

חלק מהכסף הזה ללמוד איך להשקיע - כעצמאי בקרן השתלמות. וגם הפרשה לפנסיה. 

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, זה נהיה משמעותי בהמשך.

מי שיחכה עם הכנסה (חוקית ומסודרת) לאחרי הסדר+אברכות+לימודים מקצוע -

למיטב הבנתי, יש לזה השלכות מאוד גדולות על הפנסיה שלו.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאתה צריך להסתכל קדימה - לא על 3-4 שנים הבאות, אלא 30-40 שנה ויותר.

איזה סגנון חיים אתה מצפה?

איך תממן את זה?

איך ואיפה תראה המשפחה שלך?

נישואין זה לעבור למגרש של הגדולים, וזה דורש לחשוב בראש שונה ממה שיש בשלב הקודם.

באופן אישי, תמיד רציתי לדעת שלמי שאני יוצאת איתו יש תוכנית. שהוא חשב על הדברים - גם אם התוכנית כוללת עשור בישיבה מעבר להסדר, אם יש לו תוכנית איך הוא מתכוון לממן את זה ומבין את ההשלכות לטווח הארוך - סבבה.

אם הוא אומר לי, אה, כולם מסתדרים, נזרום - לא בשבילי.

קודמי, אריק מהדרום, כבר שם את האצבע על הנקודהפ.א.אחרונה

שגם בעייני היא הקריטית בעניין ההתפתחות האישית של כל אדם - העול והאחריות המוטלים עליך כאשר אתה כבר בעל משפחה עם ילדים.  

להתחתן בגיל מאוד צעיר זה לא העניין שעשוי להשפיע. אפשר לחיות כזוג צעיר באופן מאוד מצומצם, מאוד חסכוני, ובמקביל ללמוד ולהשקיע הרבה בכל דבר שקשור להתפתחות אישית. הן תורנית, הן מקצועית, גם בתחביבים.  

כל עוד אין ילדים, אין הרבה הבדל מהיותך רווק.  נכון שצריך להחזיק בית - אבל ההוצאות על קיום  בתנאים צנועים ומינימליים לזוג צעיר ללא ילדים הם באמת דבר שכל זוג יכול לקחת על עצמו.  

גרים באיזו יחידת דיור של חדר אחד, אפילו למשך שנתיים ושלוש ראשונות.  

הבעיה, הקושי, ההתמודדות עם מעמסת החיים האמיתיים, הריחיים על הצוואר בלשונו של מי שהגיב לך לעיל, @אריק מהדרום, זה כאשר אתם, כזוג, כבר הורים לילדים.  

בגלל אורח החיים, ההשקפה הדתית, אני מניח שלא תרצה לדחות את הרחבת המשפחה למשך כמה שנים אחרי הנישואים.  וכאן הקונפליקט המרכזי בנישואים בגיל מאוד צעיר לפני שרכשת השכלה ומקצוע ויכולת להתפרנס בצורה ראויה לכל החיים שלפניך.   פרנסה ומקצוע שיהיה אהוב עליך.  לא משהו שנכפה עליך בגלל שאתה גבר אבא לילדים וחייב בכל מחיר להביא פת לחם הביתה.  

ציינת שמה שבעיקר עושים אצלכם זה האפשרות השלישיתאריק מהדרום

אני לא חושב שזו בחירה טובה עבור רוב בני האדם.

כמה מה שאני כותב ישפיע עליך? ברמת העיקרון זה משתנה הרבה מאדם לאדם ומישיבה לישיבה.

תתייעץ עם אדם שמכיר אותך ורוצה בטובתך, זה יהיה יותר טוב מלהייעץ איתי.

כן צודקל המשוגע היחידי

אני באתי לפה בעיקר כי לשמוע דעות מגוונות.

בעז"ה הכל יהיה גם עם התייעצות רצינית,

בסוף זה ההחלטות הכי גדולות שאני אעשה בחיים (נראלי).

אשריך!

למה אתה חושב שזה לא בחירה טובה? מענייין אותי.

זו דעתי האישית וזה לא קשור לענייני לנ"ואריק מהדרום

אני לא סבור בכלל שנדרש חינוך מסגרות קודש בלבד שבחורים נשלחים אליהם אחרי הישיבה התיכונית.

אני נגד הערצה לתלמידי חכמים ולבני אדם באופן כללי.

אני חושב שחלק גדול מעולם הישיבות של היום נשען על סיבה פוליטית.

אני חושב שמפעל הישיבות אחראי לנשירה של עשרות אחוזים מבוגרי הציונות הדתית.

אני חושב שהמודל של תיבת נח נכשל.

אני אומר את זה שנים בקבוצות ווצאפ אבל כל זה איננו קשור לענייני לנ"ו, זו דעתי האישית בקצרה אם תרצה אפשר להמשיך בפורום אחר.

מוסיף ומחזק את חשיבות אחריות הגבר לפרנסת משפחתופ.א.

כל אחד בציבור הדתי מאוד מעריך את הלימוד ואת החשיבות של בניית בסיס רוחני ותורני חזק לפני הקמת בית ומשפחה. אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות המעשית שמוטלת על כתפי הגבר היהודי.

בסופו של יום, על פי ההלכה והכתובה, האחריות לרווחה הכלכלית של הבית היא עליך – 'ואנא אפרנס'. זו לא רק חובה טכנית, זו המדרגה המוסרית של להיות 'בעל' שדואג לאשתו ולילדיו בכבוד.

צריך לומר ביושר: המודל שבו חברה שלמה נשארת בכולל לאורך שנים הוא תופעה ייחודית לישראל, והיא רחוקה מלהיות המודל ההיסטורי של העם היהודי. בחו"ל, הקהילות החרדיות חיות אחרת לגמרי – שם אנשים יוצאים לעבוד, מתפרנסים בכבוד ותורמים לקהילה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלהם.

התחושה היא שבישראל המצב הזה השתרש לאו דווקא מסיבות רוחניות טהורות, אלא כתוצאה מהמבנה הפוליטי והצורך להשתמש בפטור 'תורתו אומנותו' כדי להימנע מגיוס. המציאות הזו יצרה מצב שבו אלפי משפחות חיות בעוני כרוני, כשהנטל הכלכלי נופל על האישה או על קופת המדינה. 

האם זה באמת 'לכתחילה'? האם זו דרך התורה להסתמך על צדקה וקצבאות כדרך חיים, במקום לחיות חיי יצירה ועבודה?

בקהילות חרדיות בארה"ב ובאירופה, הנורמה היא שילוב של קביעת עתים לתורה עם יציאה למעגל העבודה. שם, המוסר העצמי והאחריות הכלכלית מתבטאים באחוז גבוה של בעלי השכלה גבוהה, תארים אקדמאיים, בציבור התורני.  

מניח שמוכרת לך הישיבה-אוניברסיטה בארה"ב.

בין שאר בוגריה המפורסמים- הרב ד"ר אהרון ליכטנשטיין זצ"ל, שעמד בראש ישיבת ההסדר הר עציון באלון שבות שנים רבות.  

או הרב אליהו רחמים זייני, שעומד בראש ישיבת ההסדר והישיבה הגבוהה אור וישועה בחיפה.  בעל תואר ד"ר במתמטיקה, מהטכניון, היה מרצה בטכניון ורב הטכניון.  

בביקורים שיצא לי לעשות באנגליה, נחשפתי בקהילות החרדיות שגרות בלונדון לריבוי בעלי מקצועות חופשיים, וחיים ברווה כלכלית גבוהה מאוד.  

גם אולי המקום להזכיר שעל רקע הלחצים המשפטיים והציבוריים להפסקת תקצוב ישיבות ומוסדות חינוך חרדיים שאינם מלמדים לימודי ליבה או שאינם עומדים בחוקי הגיוס, עלו איומים מצד עסקנים חרדים להביא כספים מחו"ל מתורמים פרטיים וקרנות כדי לגשר על הפערים התקציביים-גם זה מוכיח שהחרדים בחו"ל עובדים ומתפרנסים היטב ורק בארץ חיים בעוני עמוק מרצון.  

הרב זיני לא היה רב הטכניון כי לא היתה משרה כזאתאריק מהדרום
הוא היה רב בית הכנסת שבתוך הטכניון והוא שנים רבות ניסה לבקש מאנשים להפסיק לקרוא לו בצואר הנ"ל ובכל זאת אנשים ממשיכים לקרוא לו כל.
חידשת ליפ.א.

אולי יעניין אותך