מה הסיבה המרכזית בעיניכם שיש בדורנו הרבה מעוכבי זיווג?חסדי הים
אתחלתא דגאולהוהוא ישמיענו
תסביר אתה מה הבנתוהוא ישמיענו
נסתרות דרכי ה'קל"ת
לא אוהבת שמפילים את האשמה על המשודכים עצמם
כמה מחשבות:לב אוהב

*גזירה של הדור (כמו נגיד הגזירה שבנ"י יהיו במדבר 40 שנה בלי להיכנס לא"י. אז אולי משהו בסגנון ח"ו. מקווה שלא...)

* רצון של ה' שנצטער יותר על חורבן הבית ונרגיש בצער של השכינה שאין לה בית דווקא בגלל שכבר הגענו לארץ ישראל ואנחנו רואים בעיניים איפה היה צריך להיות הבית.. ואולי קצת שכחנו מהכאב של השכינה.

* אולי תוצאה של עבירות בעניינים של בינו לבינה. שתי אפשרויות: או שזה תוצאה שלילית או/ו הקב"ה בכוונה מנסה אותנו כי יש כאלה שמצליחים לשמור על עצמם על אף מה שקורה בחוץ וזה לדעתי מוסיף זכות על הדור ומגן אולי אפילו על הדור....

*בירור וזיכוך של זיווגים

אז יש לך את אותה תשובה מהשרשור ההוא?חסדי הים
אלו תשובות מעניינות.
כן, לא רואה הבדל בשאלותברגוע

יש כמה סיבותultracrepidam

1 מודעות לרגשות מכניסה עוד כמה דרישות והופכת את הקיטריונים לרב-ממדיים

2 מעמד האשה גבוה ולכן לשני הצדדים יש אמירה, מה שמעלה בריבוע את הסיכויים לכשלון

3 בעקבות ערכי העולם המערבי המודרני, אנשים פחות בלחץ להתחתן וללדת ילדים, והרווח בחתונת פשרה ירד

4 (קצת דומה) בעקבות עליית גיל הנישואים בעולם, אנשים מרגישים לא בנויים להתחתן בגיל צעיר

5 בגלל שהעולם המערבי המודרני התרגל להתבגרות איטית, אנשים מתבגרים לאט יותר

אין שום רווח בחתונת פשרה!... סליחה. ממש צרם לי...לב אוהב

ראיתי אנשים שהתחתנו כי יאלה אין עם מי, אז נתחתן עם מי שאפשר להביא איתו ילדים.

מלא מרמור, תסכול, אכזבה, חוסר שימחה ואהבה.

מזעזע. 

עכשיו שמתי לב לאיזו שורה שלי הגבת. ואת לא צודקתultracrepidam

אני מכיר אנשים שהתגרשו אחרי שנות סבל בזוגיות ועדיין רווים נחת מהילדים שנולדו להם מהנישואין האלה. 

אין שום רווח ברווקות ארוכת שנים כי אולי נתחתן עם מישהו לא מושלם.

ואם מישהו רוצה להתמקד בצדדים הרעים בחיים שלו, הוא יוכל לעשות זאת גם אם יהיה נשוי לפסגת השאיפות וכליל השלמות

ואני מכירהלב אוהב

אנשים רווקים שנהנים מהעובדה שהם מסוגלים לנשום כל רגע ורגע

נו באמת.

לא מתחתנים רק בשביל להביא ילדים לעולם

ומה קשור להתמקד בצדדים הרעים בחיים? לא הבנתי...

קשה להאמין שיש אנשים שנישואיהם הם *רק* סבל צרוףultracrepidam

יש דברים טובים, יש דברים רעים. השאלה כמה דברים טובים וכמה דברים רעים.

חתונת פשרה אומרת שבשביל הדברים הטובים שווה לי להתחתן עם אדם אחר על אף החסרונות.

השאלה היא כמה דברים טובים יש, ועל זה כתבתי שהשאלה היא מה הרווח בחתונת פשרה.

אגב, רוב אם לא כל האנשים העולם מתפשרים. כמעט תמיד יש משהו שבו בן הזוג לא יתאים לשאיפות המקוריות, ומוותרים.

אבל כמה שנישואים יכולים להיות גרועים - יש בהם דברים טובים, כמעט תמיד (ואולי תמיד)

ומי שרואה בחיי הנישואין שלו *רק* סבל וצער, כנראה לא רואה נכון.

ולא כתבתי שמתחתנים רק בשביל להביא ילדים לעולם, אבל אם למישהו זה חשוב, אז כן, הוא מתחתן בשביל זה. והאמירה שלך היא בדיוק הדוגמה של מה שאמרתי שהרצון לילודה קטן ולכן הרווח בחתונת פשרה ירד. את פשוט משקפת את מה שאמרתי. לפני מאתיים שנה אף אשה לא היתה אומרת את מה שאמרת, וזאת בדיוק הסיבה שהיא התחתנה הרבה יותר בקלות. האם היא הרוויחה? לא יודע, אבל כאן השאלה היא למה היא התחתנה

תראה לא יודעת לגבי גבריםלב אוהב

כי גברים מצווים על פרו ורבו

אישה לא. אישה רגישה יותר. לאישה יהיה קשה להתמסר מכל בחינה אם אין לה את החיבור הרגשי.

אולי יש כאלה שבלית ברירה יהיו מסוגלות לעשות את זה. או גברים. כי הצד השכלתני יותר עובד אצלם והם יעשו שיקול של רווח מול הפסד.

לגביי אני יודעת שנפשית לא הייתי מסוגלת לעשות את זה. לכן זאת לא אופציה מבחינתי.

כאילו אני אפילו לא נכנסת לנישה של סבל מול אושר.

אני מחפשת בעז"ה אושר, ומה שה' יחליט זה כבר לא בשליטתי....

על אהבה אני לא מוכנה להתפשר. זה מהות החיים בעיניי... אני כן יכולה להתפשר על סוג הקשר. נגיד על חוש הומור. בסדר השלמתי עם זה שאולי לא יהיה לנו חוש הומור משותף. אולי לא יהיה הכי כיף כמו עם חברות שלי. אבל אהבה זה בסיס לדעתי. 

אבל מאמינה שיש כאלה שדברים אחרים יותר חשובים להם. נגיד אולי למישהו אחר החברות יותר חשובה. לשני חשובה הכי התשוקה. לא יודעת, כל אחד ולאן שהנפש שלו יותר נמשכת...

והייתי מפרטת יותר למה זה לא נכון להתחתן בשביל להביא ילדים ללא רגש של אהבה. אבל זה לא המקום... 

וחייבת לציין שהייתי אצל איזה רב והדבר הראשון שהוא אמר לי "את לא מתפשרת! זאת החלטה לכל החיים ולא מתחתנים מתוך הרגשה של התפשרות." האמת הייתי בשוק שהוא אמר את זה. לא כי לא חשבתי ככה, פשוט לשמוע את זה מרב זה היה מפתיע. 

ממש כואב לי שבכלל יש לך גישה כזאת. מאמינה שהיא נובעת ממקום רציונלי שחווה הרבה אכזבות. 

לא אהבתי את התגובה שלך, במיוחד הסיוםultracrepidam

ההנחה שלך היא שאת צודקת, ואני מדבר שטויות כדי להקל על עצמי מבחינה פסיכולוגית.

אולי להיפך?

לך יש סולם ערכים מסוים. לי יש סולם ערכים אחר. אני מבין את סולם הערכים שלך ומכבד אותו כסולם ערכים לגיטימי, אבל מרגיש שזה לא הדדי.

אם בעינייך מהות החיים זה אהבה, ואפשר לאהוב רק מישהו מושלם (טוב, "מושלם לי"), אז אי אפשר להתחתן עם מישהו לא מושלם, ואין מקום לפשרה.

בעיני מהות החיים היא חיים, ולכן להתחתן כדי ללדת ילדים זה מהות החיים, ומי שהיא אמא של הילדים שלי נותנת לי את מהות החיים, לא משנה מה החסרונות שלה.

ולא דיברתי על חתונה מתוך הרגשה של התפשרות

זה צורם בגלל מבט חד-ממדי - לקראת נישואין וזוגיות

ואי לא.. ממש לא מה שהתכוונתילב אוהב

וסליחה לא התכוונתי לכתוב בנימה מתנשאת או כזאת שיודעת הכל. ממש לא.

אבל עכשיו יותר מובן לי. אתה חושב שאני מצפה לשלמות ומבחינתך אין כזה דבר ולכן אתה משתמש במושג התפשרות.

אז זה לא מה שהתכוונתי. התכוונתי שיש נקודות יסוד מבחינתי לקשר שאיתם אפשר להיות מאושר, גם אם בפועל זה לא באמת שלמות, כי אין באמת שלמות. אבל מספיק שטוב לנו לא? ממתי צריך שיהיה מושלם. צריך שנרגיש טוב ונכון ושמח. לא אמרתי שרק מתוך שלמות יש אהבה. ממש לא. כן יש נקודות יסוד לקשר שמתוכם אפשר ליצור אהבה.

אצלי הנקודות יסוד זה שיהיה זורם, כיף, שיהיה רגש ומשיכה. זה בעיקר. 

אם מבחינתך אתה מסוגל להתפשר על הנקודות האלו אז welcome . מכבדת לגמרי. אני לא מסוגלת פשוט...

אם התכוונת לפשרות מצד דברים אחרים אז ברור מבינה לגמרי. סתם פשוט אני לא אוהבת את המילה הזאת. יוצר הרגשה מבאסת כזה... 

ואם אפשר לשאול, אם בעיניך מהות החיים זה ילדים, אז עד להיכן אתה מוכן להתפשר בשביל זה?

ואגב זה לא נטו בחירה שלך. אולי אתה תהיה מוכן להתפשר על חתונה ללא הכי אהבה (אם זה בכלל מה שהתכוונת) אבל מי אמר שהאישה שתבחר בה לזה תסכים לזה. אישה צריכה להרגיש שהאיש שלה רוצה בה וחושק בה. ושהיא לא רק דרך להביא ילדים....

לא אמרתי שזאת השאיפהultracrepidam

ברור שאין לי שאיפה של "אני רוצה להתחתן בלי אהבה".

אבל אני יודע מה המטרות שלי בחיים, ומה הדברים שאשמח שיהיו. אז להקים משפחה זה מבחינת קריטי. אם יבוא אליה הנביא ויגיד לי "אתה יכול רק עם מישהי שאתה לא אוהב", אני הולך על זה.

ברור שברגע שהחלטתי להתחתן עם מישהי, אוהב אותה. זה חובת האיש כלפי אשתו. וכן, זה לגמרי דבר נשלט. זאת בדיוק הסיבה שאנחנו מצווים על "ואהבת לרעך כמוך" (טוב, דעתי האישית בזה דווקא שונה, אבל זה לא לעכשיו)

בכל מקרה, חשוב לי שלא יכריחו אנשים לאהוב. שיהיה להם טוב. אם למישהו טוב זוגיות מסוימת - מי אני שאומר לו לא. ואיך אני יודע אם זה טוב לו - אם הוא בחר בזה במודע. יש הרבה שבוחרים בלי מודעות לקראת מה הם הולכים - בין בבחירה בחתונה ובין בבחירה ברווקות. וזה לא טוב.

ולגבי ההתנצלות - את לא צריכה להתנצל אישית, אבל כדאי להיזהר, כי אני כותב כמייצג את כל האנשים שמסכימים איתי

אממ הבנתילב אוהב

הלוואי וזה היה נשלט, אבל טוב זה כבר עניין לדיון אחר... 

בטח שלא מכריחים לאהוב חח הפוך העולם משתוקק לזה. מכל מגזר מכל תרבות מכל עם... 

אני מדברת מתוך צורך מוכר של מלא אנשים (ואפשר לראות את זה בפורום.)

ברור שבתוך זה נכלל הצורך להקים משפחה ולהביא ילדים.

סתם שוב, אני חושבת שאישה מרגישה מתי האיש שלה עובד על עצמו כדי לאהוב ומתי הוא אוהב באופן טבעי... 

אלא אם כן היא גם שכלתנית ופחות חשוב לה האהבה... 

ברור שאני מכבדת החלטות של אנשים. אם למישהו טוב בלי אהבה או בלי לא יודעת מה בזוגיות שלו, אז מצויין. פשוט זה ממש לא נראה לי מה שקורה בשטח. 

גם אם חתונת פשרה זה לא טובלהשתמח
מיעוט בחתונות פשרה מגדיל את מספר מעוכבי זיווג.
תולים את הזיווג בהשגחה בלבדadvfb

לדעתי זה קשור בהתפתחות של הנפשחיות צבעונית
שהיא מודעת כל כך היום, וחווה דברים הרבה יותר מדויקים ועמוקים. אז גם בזוגיות זה מופיע (אם לא הכנה לזוגיות), הרצון לחוות את זה בצורה בחירית עמוקה וכמה שיותר מדוייקת.
וזה גם מה שמוביל לגירושיןלמה לא123

כי בסוף זה לא יצא כ"כ מדויק כמו שחשבו

אני חושבת שזה כבר קשורחיות צבעונית
במוכנות ורצון לעבוד יחד.
אבל בתחושה שלי כשאנשים עושים עבודה נכונה ומתדייקים, הם לא נהיים בררנים אלא קשובים.
יש להיות בדמיונות ויש להקשיב לנפש. שניהם מסננים, אבל בעיניי לאחרון יש משמעות הכרחית
אם כבר הסיפורים ששומעים על רצון להתגרש היום, זה כי מלכתחילה לא ביררו נכון את הצרכים האמיתיים
הגירושין הםלמה לא123

כי אנשים חשבו שמספיק שהם דומים ויש פרפרים וכל השאר יבוא מאליו

הם לא מבינים שכל העבודה מתחילה דקה אחרי החופה,מי יותר ומי פחות

אוהבת לקרא אותך.משיח נאו בפומ!
^^^ פשוט מדוייק!!!!לב אוהב

בול פגיעה!מבקש אמונה

אז מה הפתרון?ברגוע

או שאת אומרת בעצם שהמצב היום מצויין ואין מה לשפר?

לעניות דעתי-והוא ישמיענו
וסליחה שאני נדחף,
העבודה שלנו כיום היא לברור את האוכל מתוך הפסולת.
כלומר, לסנן ולבחור את הדברים החשובים שאנחנו בוחרים כי הם אנחנו, משאר הדברים שרק בגלל סיבות 'לא עצמיות' נראים לנו כחשובים ומהותיים, ובלתי ניתן להתפשר עליהם.

במילים אחרות- לברר באמת מי אנחנו, ומי אנחנו מנסים להגדיר שאנחנו- אבל זו רק הלבשה חיצונית ולא מהותית.
לדעתי. אחת העבודות החשובות של הדור.
אני אומרת שאנחנו במצבחיות צבעונית
של התפתחות לכן כל ההסתכלות(ומשם העבודה) היא שונה
לא הבנתי מה העבודהברגוע

עבודת בירוריםחיות צבעונית
בעל הסולם קורא לזה בירור האמת והשקר המר והמתוק.
לאחר בלבול הסדרים האמת נהיתה מרה והשקר נעשה מתוק, והעבודה היא לחזור לסדרים הנכונים על ידי בירור ודיוק וחזרה לטבע האמיתי שלנו.
...ברגוע

לפי מה שכתבת קודם העבודה הזאת עוזרת לזוגיות טובה, אבל מה אפשר לעשות כדי לפתור את בעיית הרווקות המאוחרת?

אם הבנתי אותך נכון אז עבודת הבירורים רק גורמת לרווקות המאוחרת..

לא יודעת אם יש לזה ממש פתרונותחיות צבעונית
זה דור גאולה. אז מצד אחד יש אחישנה בהמון דברים, אבל מצד שני זה שלב של האורות הכי גדולים, אז לוקח זמן לבנות להם כלים..
כמובן שמצד עצמנו אנחנו לא אמורים לעכב כלום, אבל גם לא לדחוק את הקץ. זה מין תפר כזה בין עשייה לשחרור שמזמן אותנו ללמוד להתהלך בו
מדהימה שאת!לב אוהב

קצת עצוב לי שזאת הגישה שלכןברגוע

אני אשמח לשמוע אם יש רב/יועץ נישואין שתומך בגישה הזאת

(בעל הסולם כמובן לא דיבר על שידוכים..)

הלוואי והיה אפשר להדריך עוד בשיטה הזאת.לב אוהב

בעיניי זאת הדרך הכי מדויקת והכי נכונה שהמטרה שלה לא רק להתחתן

אלא להביא לזוגיות מצליחה ושמחה.

לא זוגיות שתוביל לגירושים כמו שרואים הרבה... 

ולא מוזר לך שכל הרבנים אומרים אחרת?ברגוע

הם מכירים לא פחות ממך, בלשון המעטה, את מצב הזוגות אחרי החתונה.

לא אמרתי שאין עוד סיבותחיות צבעונית
לעיכוב.
מדברים לא מעט על היאחזות בדמיונות שמעכבת. אבל זה לא סותר בכלל (אלא אם כן התכוונת למשהו אחר)
...ברגוע

התכוונתי לגישה שלכן (אם הבנתי נכון) שצריך כמה שיותר לדייק מה מחפשים וצריך לחפש את הבן זוג שהכי דומה לנו, ואין בעיה "לסנן" המון הצעות/בחורים שנפגשים איתם.

לא הכי דומה לנו... הכי מדויק..לב אוהב

לא רואה הבדל ענקברגוע

אני אתן לך סתם דוגמאחיות צבעונית
מכירה מישהי שרוצה רק אקדמאי כי גם היא כזאת, אז איך הוא לא יהיה.
מצד שני מכירה מישהי שמחפשת מישהו שעובד כי קריטי לה היציבות הכלכלית (במיוחד שלה יש קושי שם). הביטחון הזה הוא צורך נפשי שלה
הבנתיברגוע

אנחנו כנראה חולקים על מה נחשב צורך נפשי קריטי.

כי לדעתי אם מדברים רק על צרכים קריטיים, שחייבים שהבן זוג ימלא אותם, זה לא אמור לגרום לסינון יתר או ל"מעוקבי שידוך".

חוץ מזה שלדעתי יש יותר אנשים מהסוג הראשון שכתבת..

זה לא צורך נפשי שבן הזוג ימלאחיות צבעונית
כמו צורך של הנפש לחוות בתוך הזוגיות. זה קצת שונה
כמובן שאצל כל אחד הצרכים והתעדוף שלהם הוא שונה
אהה לאחיות צבעונית
הדיוק הוא מול עצמי. היכרות עם הנפש שלי והצרכים שלה (אגב כל אימון לחתונה מתעסק בזה) ומתוך זה וההכוונה של התורה ניסיון לבירור רצון ה' ממני ומההתנהלות שלי בעולם.
אני חוזר להתחלהברגוע

מה הגורם המרכזי ל"מעוכבי שידוך"?

אם הבנתי ממך נכון, אז הגורם הוא שאנשים רוצים לבחור את הבן זוג שיהיה הכי מדוייק בשבילם, ולכן זה לוקח הרבה זמן, כי בדרך הם צריכים לסנן הרבה.

הבנתי נכון?

בעומק של הדברים לדעתי הם לא אומרים אחרתלב אוהב

ההדרכות הכלליות לא שהן לא נכונות, הן פשוט לא מספיקות...

שורה תחתונה עצות כמו

תני צ'אנס כמעט תמיד

אפשר לדעת רק אחרי פגישה שניה

העיקר מידות טובות (חייב מידות טובות, אבל לא בלי זרימה וכימיה! )

אהבה נבנית עם הזמן (זה נכון אבל צריך להבין מזה אהבה ומזה רגש התחלתי שחייב שיהיה)

לא נכון לראות תמונה לפני

ועוד ועוד

זה פשוט לא מספיק למה שעוברים בעומק של הדייטים. 

ואת כמובן יודעת יותר מהם מה ההדרכות ה"מספיקות"ברגוע

קצת קשה לומר שזה מה שהם מתכוונים בעומק.

כשהרב יהושע אומר (כמובן שהוא לא היחיד) שלפסול יותר מ 5 בחורים זה מוגזם, כנראה שהוא לא מתכוון למה שאת כותבת כאן..

זה חוקים. אנשים לא פועלים באמת על פי חוקיםלב אוהב

ולקבוע לאוכלוסיה שלמה שיש חוק שאם אתה לא עומד בו- משהו לא תקין...

לי זה נשמע לא מדויק...

יש מלא סיבות למה הרבה הצעות במקביל נפסלו. וסיבות שהן לגיטימיות לגמרי...

אין בעיה, זאת הגישה שלךברגוע

רק אל תגידי שהרבנים מתכוונים בעומק למה שאת אומרת כשהם אומרים במפורש דברים אחרים

כי אם בן אדם יבוא ויישב איתם לעומקלב אוהב

ויסביר בצורה מפורטת מה בדיוק הולך שם..

החוקים כבר לא יהיו רלוונטים...

הדרכות כלליות נועדו לתחילת הדרך, לאנשים שרק התחילו לצאת ואין להם ניסיון

שיש לצערנו כבר ניסיון

בעיניי זה כבר לא רלוונטי

מה שכן, במידה ויש בעיה באובר דרישות או דמיונות. אפשר לעבוד על זה בסיוע של משהו (ולא ע"י עצות כלליות כי זה לא באמת עוזר. זה לא מעביר תהליך...) וזה בעצם מה שחיות צבעונית אומרת שזה תהליך של הבנה של הנפש. הבנה של הנפש לעומק ודיוק, זה לא בררנות 

את רצינית?ברגוע

הרב יהושע ישב ודיבר לעומק עם עשרות/מאות בחורים ובחורות.

את ההדרכות האלה הוא העביר דווקא ל"רווקים מבוגרים", ממש לא (רק) לצעירים.

דיברתי נטו על החוק הזה שאם עברת כמותלב אוהב

מסוימת שלא צלחה- יש כאן בעיה...

לא מכירה את שאר ההדרכות של הרב יהושע

דיברתי בכללי על עצות שאני שומעת שאנשים מצטטים... 

אבל מה לעשות שהרב אמר את ה"חוק" הזה..ברגוע

ברור שהרבה פעמים צריך לעבור תהליך ארוך,

אבל העיקרון, שהוא אומר במפורש (לגבי 70-80%), שאם מישהו הגיע רווק לגיל מבוגר הוא האשם היחיד. ושאין סיבה לפסול הרבה בחורים שנפגשים איתם (הרבה- מעל 5).

כאן אתן אומרות שהסיבה לרווקות היא המעלה של הדור שלנו, ושאנחנו לא אשמים בזה בכלל.

אההחיות צבעונית
וואו. זה אולי ישמע רע אבל חוץ מריבונו של עולם אני לא אקבל שאף אחד יאמר לי שאני אשמה בזה שלא התחתנתי.
זה ממש סדק לי את הלב מה שכתבת עכשיו

לגבי ההמשך, שוב - תפריד בין בררנות סתם לבין תהליכים שאנשים עושים, דברים שהם עוברים שגורמים להם לדייק את עצמם ואת הרצונות שלהם יותר. פשוט יש כאלה שהתהליכים האלה לוקחים יותר זמן, אז זה מתעכב.

סליחה שפגעתיברגוע

כמובן שהמטרה של הדברים שלי היא לא להאשים כאן אף אחד, אלא רק לכתוב את הגישה (של הרב יהושע) שלדעתי יכולה לקדם הרבה לקראת החתונה.

אפשר לבדוק את זה אחרתלב אוהב

והייתי שואלת אותך

מה מבחינתך נחשב לבררנות?

או לדוג' על מה בן אדם צריך ויכול להתפשר? מבחינת התאמה (לא מבחינה דתית)

אם לדוג' אני אגיד לך שנפגשתי והיה משעמם ולא זרם. תגיד לי שאני בררנית?

ומה אם אגיד לך שהיו לי 6 כאלה אחד אחרי השני (לא היו.. אבל סתם.. לצורך הדוג')

ואם אגיד לך שהציעו לי 5 בחורים ולא מצאו חן בעיניי... אני בררנית עדיין?

ואני אמשיך בדוגמאות...

* אם בחורה אומרת שכבר שנה אין לה הצעות! כן אין הצעות! אז היא עדיין אשמה?

* אם בחורה עד שסוף סוף קיבלה הצעה (יש כאלה שמחכות חודשים...) התברר שהבחור חסר רגישות ולא מכבד אותה. אז היא עדיין בררנית?

*אם בחורה מתמודדת עם פחדים ולקח לה זמן בכלל להבין את זה ועוד זמן כדי למצוא מטפלת טובה ועוד זמן כדי לעבור תהליך. אז היא עדיין אשמה? וכנ"ל לגבי חסימות/חוסר ביטחון וכו'...

ויש לי עוד מלא דוגמאות אם תרצה

קשה לי שמאשימים...

יש אולי כאלה שבאמת אשמים. אבל כדי לחרוץ גורל כזה, אני אצטרך לשבת שיחה מאוד מאוד ארוכה ועמוקה כדי להבין ...

עזביברגוע

מי שרוצה שישמע את השיעור

אני מפסיק לכתוב כאן

לא דיברתי על השיעור.. סתם שאלתי לדעתך...לב אוהב

אבל זה אכן נושא כבד. 

סתם תחשוב על זה אם בא לך... 

וואי זה נשמע ממש רע...קל"ת
האמת שאני לא מכירה את הרב, אבל לא משנה במי מדובר, על סמך מה בשר ודם יכול לבוא ולנקוב במספר מסויים של מדוייטים שממנו והלאה כנראה שהבנאדם אשם? איפה האמונה שאם האדם עושה השתדלות ובכל זאת לא הולך לו, אז כנראה זה רצונו של בורא עולם?
השאלה היא מה ההגדרה של השתדלותברגוע

(אני רק אסייג שהרב מדבר על הצעות "קשורות", לא הצעות מהשכנה של הדודה.. אלא כאלה שאם לא יתחתנו איתך הם יתחתנו עם חברה שלך/אנשים בסגנון שלך)

נו יופיחיות צבעונית
זה משנה את כל התמונה
זה אכן ממש משנה את כל התמונה....לב אוהב

נוברגוע

זה עדיין לא אמור לגרום לרווקות מאוחרת

לא.. התכוונתילב אוהב

שאת זה אני כן יכולה להבין.. אבל עדיין לא הייתי חורצת שזאת אשמה.

אולי כן מצריך בירור ובדיקה. 

אין עניין להאשים. אף אחד לא רוצה להישאר בודד ורווק. 

ואגב מגיל 25 בערך, לא יודעת אצל גברים, אבל אצל בחורות ההצעות מחברים ואנשים שמכירים אותך יורדות ממש.

ושדכנים בקושי בקושי מציעים אם בכלל. 

ואתרי היכרויות... לפעמים זאת האופציה היחידה.

לכן להגיע למצב שיהיה 5 הצעות טובות פוטנציאלות זה די ואוו האמת. 

השאלה היא למה להגיע לגיל 25 בלי שיהיו 5 הצעות טובותברגוע

ואני לא בטוח שהרב מגדיר הצעות טובות כמוך..

מי שרוצה לשמוע בעצמו- דקה 42

בשמחה - לקראת נישואין וזוגיות

גם לגבי זה ש"אף אחד לא רוצה להישאר בודד ורווק" הרב ממש לא מסכים.

(על זה הוא מדבר בתחילת השיעור..)

כל כך מלא סיבות אפשרויותלב אוהב

לפעמים לוקח זמן להבין מה אתה באמת מחפש

או לאיזה מגזר אתה באמת שייך או השקפה.

או איזה תכונות אופי באמת נכונות לך

או שסתם התחלת לצאת בגיל מאוחר כי הרגשת לא בשל מספיק עדיין

או שהתחלת לצאת מוקדם אבל למעשה לא באמת היית בשל ומודרך עדיין.

או שהתחלת לצאת וחווית משבר שמעכב אותך

או התמודדות מסוימת שגילית שמעכבת

מלא סיבות....

כמעט כל הסיבות שכתבתברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך כ"ה בשבט תש"פ 09:49

אלה דברים שתלויים באדם עצמו

הוא לא יכול לומר שמשמיים לא רצו שהוא יתחתן עד עכשיו ושאין מה לעשות

אז במקום המילה "אשם" את יכולה לומר "תלוי בו ובעבודה שלו"

אממ כן ולאלב אוהב

כלומר, אדם הרבה פעמים עם כל הרצון הטוב לא מודע לעצמו...

ולפעמים לוקח זמן עד שבאמת מבינים איזה סגנון מתאים

וזה לא ממש תלוי בנו. כאילו זה לא שאותם אנשים לא עבדו וביררו מה נכון להם.

הם עשו תהליך אבל מה לעשות שתהליכים בד"כ לוקחים זמן...

הוא לא אומר שזה מוגזםלהשתמח
ממה שאני שמעתי הוא אומר שזה דורש בירור באופן החיפוש/ בירור/ סוג הבחורים שיוצאים איתם. כי כנראה שאת לא יוצאת עם הסגנון שמתאים לך, כי בתוך הסגנון שמתאים לך אין סיבה לצאת עם יותר מ5 בחורים.
גם עם זה קשה לי.
לא בדיוקברגועאחרונה

הציטוט הוא: "משהו אצלך לא בסדר" (לא רוצה להתחתן/חוסר בעין טובה)

בשמחה - לקראת נישואין וזוגיות דקה 42

הצדיקים שמהם אנחנו לומדים לברר את עצמנו איכשהו התחתנו מהר.מבקש אמונה

יצחק התחתן מאוחרחיות צבעונית
ויעקב חיכה המון שנים לרחל. וזה אפילו לא רק עניין של חתונה
הניסיון שלנו הוא במציאת הזיווג, כל אחד עם ניסיון אחר שבא לשבור בתוכו עוד תבניות ולרומם אותו למקום רוחני גבוה יותר ומדויק לו יותר.
יצחק התחתן עם רבקה בלי שפגש אותה בכלל..ברגוע

כנראה הסיבה שהוא התחתן מאוחר היא לא שהוא סינן הרבה בדרך

אתה נתפס לסינוןחיות צבעונית
זה בכלל לא הנושא. לא שאני דיברתי עליו לפחות
זה כמו שתגיד שאדם שמתעקש לעבוד בעבודה שנכונה לו וליכולות שלו הוא מסנן.
כן, הוא מסנן הרבה הצעות עבודהברגוע

אפשר להתווכח אם הסינון נכון בשבילו או לא, אבל בפועל הגורם לזה שהוא לא עובד עדיין היא העובדה שהוא מסנן.

הוא לא עובד עכשיו.חיות צבעונית
אם הוא יהיה נאמן לעצמו ויתחזק באמונה הוא ימצא את מקום העבודה הנכון שלו.
אנשים מתחילים ומפסיקים באמצע תארים, עבודות, תעודות וכו רק כי מראש פשוט זרמו עם הדברים ועל פני השטח זה היה נראה בסדר.
בעצם חבל להתווכח...מבקש אמונה

אתה בטח יודע מה רבי נחמן כותב על "תאבה האשה ללכת אחרי"

כנראה זה משהו שרק אנחנו הגברים צריכים לתקן..

לדעתי הסיבה המרכזית היא התמכרות לפרפריםפשוט אני..
אנשים פוגשים בדייטים או במקומות עבודה/לימודים בני זוג פוטנציאליים, שיכולים באמת להתאים להם מכל הבחינות, אבל אם אין להם פרפרים בבטן אז הם פוסלים בק''נ טעמים. לחצאית חסר ס''מ, לכיפה חסרה שורה. הוא למד בישיבה שאני לא מסכימה עם דרכה, היא עשתה שירות לאומי רק שנה.
ועוד כהנה וכהנה.

אם היו לבני הזוג פרפרים, התאהבות, הם כמובן לא היו נתפסים לאותן נקודות של חוסר הטעמה, ובטוחים שזה השידוך המיועד שלהם.

אז הנה סוד קטן אך ידוע:

הפרפרים נעלמים. אחרי שנות נישואין לא נשאר מהם כלום, מלבד זיכרון מתוק של קשר בוסרי. אין שום סיבה לפסול מישהו רק כי לא ''מאוהבים'' בו.
לא אהבתי את התשובה הזאתultracrepidam

אנשים פוסלים על סיבות אובייקטיביות, אבל אילו הם היו מאוהבים הם היו מתעלמים מהן. אבל הרי התאהבות היא תופעה חולפת, אז שיתעלמו מהסיבות האובייקטיביות מראש. זה מה שכתוב כאן. איזה סיבות בעיניך הן מספיק טובות כדי לפסול? ומה מספיק בעיניך כדי להתחתן? המחשבה ש"אילו הייתי מאוהב הייתי עושה שטות ומתחתן איתה"?

^^^בוז
אתה צודק לגמרי.

כנראה לא הובנתי נכוןפשוט אני..

ברור שיש אלף ואחת סיבות טובות ונכונות לפסול שידוך, ברור שלא צריך להתחתן מתוך לחץ או מתוך מחשבה שאם לא עכשיו אימתי.

לא אמרתי שכל מי שפוסל אדם אחר, זה רק בגלל שאין פרפרים. ודאי שזה לא כך, ודאי שרוב הפסילות מגיעות מסיבות טובות.

התכוונתי שלפעמים באמת באמת יכולה לקום זוגיות מופלאה, אבל בגלל שאין פרפרים - מחפשים תירוצים בשביל להסביר למה זה לא מתאים.

אני שומע את זה מחברים שלי, שיוצאים עם מישהי ו"היא באמת מדהימה, כל מה שחיפשתי, אבל אני פשוט לא אוהב אותה" (בלבול קלאסי בין התאהבות לבין אהבה).

כמובן שזה עובד גם הפוך, לפעמים השידוך באמת לא מתאים אבל בגלל הפרפרים אז מתרצים בראש למה הפערים לא באמת משמעותיים ולמה אפשר להתגבר עליהם, ובסוף זה יכול להיגמר רע מאוד כאשר הפרפרים חולפים.

לא הייתי רץ לזלזל בפרפריםמשה

(בעיקר בתור מי שזלזל בהם בזמנו והעדיף את השכל על תהפוכות הרגש).

לפעמים ה"פרפרים" האלה הם סתם פרפרים. ואז הכותב פה צודק.

אבל

לפעמים הם ייצוג של משהו עמוק יותר שיושב בתת"מ ואין דרך אחרת להסביר אותו, אז הפרשנות לזה היא "פרפרים", או העדרם.

לא צריך ללכת עיוור אחריהם, אבל גם להתעלם מהם בכלל יהיה מעשה לא חכם.

לאנשים יש בחירה.בוז
כשאתה בוחר משהו, לא תבחר את הדבר הכי טוב?

פעם, ההורים החליטו. הוא והיא! זהו!
(אגב, קודם כל- מה זה פעם? תמיד היו לאנשים בעיות עם השידוכים)

היום יש כל כך הרבה מבחר, וכל אחד מחפש משהו כל כך ספציפי... כל אחד חושב שבגלל שהוא ה'אויצר' של הקב''ה מגיע לו בדיוק את מה שהוא מבקש, ואז בוררים בוררים בוררים...

אני לא אומרת שזה רע, זה פשוט מה יש.

כשאנשים היו מתחתנים לצורך זה שתהיה אישה בבית שתבשל ותוליד ילדים, ולאישה לא ממש היה דיבור בנושא, היה יחסית קל למצוא.
היום? היום אנשים רוצים בחורה דוסית אבל לא חנוקה; חכמה אבל מאמינה ורגשית. מסודרת, אבל לא עם הפרעת ניקיון... והרוב גם רוצים שהיא תהיה יפה בסטנדרטים של המדיה.

אז יוצא לפי התאוריה הזאת שלך-והוא ישמיענו
שיש מי שלא עומדים בסטנדרטים של החברה בכלל,
ואז הסיכוי שלהם להתחתן ושמישהי תרצה אותם- שואף לאפס?
לא יודע למה, אבל נשמע לי שיש פה במידה מסויימת עיוות של התרבות המערבית
בדיוק.בוז
ובוודאי שיש פה עיוות, כמו בכל דבר
אבל ב"ה שיש ה', וכבר 40 יום קודם יצירת הוולדתפוחית 1
הוא החליט מה למי, ככה שיש המון סיכוי גם למי שלא עומדת ברף הגבוה שסלט הציגה.
מכירה כמה בנות ובנים שלמרות בת הקול הנחמדה הזו מתו רווקיםבוז
כי הם לא היו מספיק יפים? חכמים? מוצלחים?תפוחית 1
או כי היו להם דרישות גבוהות מידי?
כי היו להם דרישות גבוהות מידי.בוז
דוגמא נהדרת לכך היא דודה של אבא שלי, שאף אחד מעולם לא היה מספיק חכם או נאה לטעמה.
היום היא בודדה, ואפילו החתול שלה מת.
אה סבבה זה כבר נשמע אחרתתפוחית 1
ממה שוהוא ישמיענו כתב היה נשמע שאת מסכימה איתו שכל מי שהוא לא העיפרון הכי חד אין לו סיכוי להתחתן
ועל זה כאב לי
זה לא מה שאמרתיבוז
אמרתי שהיום לכולם יש דרישות גבוהות...
בעז''ה כל מי שירצה יתחתן
אבל שיקח בחשבון שהוא יצטרך להתפשר בדרך
קצת צורם לשמוע את זהקל"ת
חתונה זו לא פשרה. צריך לרצות את בן הזוג ולא להתפשר על בן זוג. כמובן צריך לדעת לא להיות מקובעים בדרישות ולא להיות בררנים בדברים שטותיים אך זה לא נכון להגיד שלכולם היום יש דרישות גבוהות ובגלל זה הם נשארים רווקים. יש אנשים שהם בסדר לגמרי בדרישות שלהם והם באמת לצערנו לא מוצאים , ולא, הם לא צריכים להתפשר בגלל חוסר המזל שלהם.
זה צורם בגלל מבט חד-ממדיultracrepidam

כשמבינים שיש הרבה מישורים של התייחסות, מבינים שאדם יכול להגיע לחופה מתוך שלמות נפשית ורצון עמוק, אחרי שעשה פשרות רבות מאד.

יש לאנשים המון שאיפות או "דרישות" בקשר לבני הזוג שיבחרו - רמה שכלית מסוימת, רמה דתית מסוימת, יכולות מסוימות במובן הפונקציונלי (רוב האנשים לא ישמחו להתחתן עם אדם עיוור או נכה, גם אם מדובר באדם בעל מידות נפלאות), שאיפות לחיים, רקע משפחתי, "היסטוריה" זוגית, מראה חיצוני, ועוד מגוון. כל אחד מהאנשים שאני אפסול אותו על אחת הקטגוריות האלה, יכול להיות החלום של מישהו אחר. בשבילי הבחירה באדם הזה היא פשרה (ויתור על בן זוג עשיר, לצורך הדוגמה), את האדם האחר זה לא מעניין או שמסיבות מסוימות הוא החליט להתעלם מהפרט הזה.

זה כנראה נכון, שמי שיהיה מוכן לוותר על כל קריטריון חיצוני, כנראה יצליח למצוא הרבה בני זוג פוטנציאליים בעיניו. כמה שיותר על יותר קריטריונים, יהיו יותר.

זה לא אומר שיהיו כאלה שירצו אותו - הוא יכול לוותר על הכל ועדיין לא ירצו אותו. זה אכן קיים, אבל מטבע הדברים, הוא יצליח למצוא כאלה שיתפשרו ויסכימו להתחתן איתו.

ברור שיש איזון סביר לגבי השאלה על מה ועד כמה להתפשר, אבל תמיד אפשר יותר. ובכל מקרה, להתפשר זה לא דבר רע, ואם עושים את זה נכון זה לא פוגע בזוגיות בשום צורה

תודה רבה. בדיוק.בוז
האמתקל"ת
שהשקעת בכתיבה אבל לא ככ הבנתי מה אתה רוצה להגיד..
סלט רשמה מקודם שהסיבה לרווקות מאוחרת כיום זה שלכולם יש דרישות גבוהות וכנראה שהם צריכים להתפשר. יצאתי רק כנגד האמרה הזו. א. לא לכולם ב. לא כל דרישה היא גבוהה, יש דרישות לגיטימיות כמו שציינת רמה דתית וכו.

יכול להיות שהוויכוח בנינו הוא רק על הטרמינולוגיה,מפריע לי השימוש במונח "להתפשר" . זה קונוטציה שלילית לשמוע "הוא התפשר עלייך". אולי באמת השימוש במונח "ויתור" יותר מתאים- הבחור ויתר על פרמטרים מסוימים בבחירה שלו כי מאפיינים אחרים מצאו חן בעיניו
לא להתפשר בגלל שהאחר הוא נחות לעומתך...בוז
את בדיוק בתפיסת המחשבה שאני אומרת שהיא לא טובה.

להתפשר ולא לחשוב שמגיע לך משהו כי את משהו סופר סופר מיוחד וסנואופלייקי, אלא להיות בעלת ענווה ולהכיר בזה שגם אדם פשוט יותר מתאים לך. לא כי הוא נחות ח''ו.

ולכולם יש דרישות גבוהות, מי יותר ומי פחות.
ולא אתחיל לתת דוגמאות כי בפעם האחרונה שהתחלתי לדבר על זה התעצבנו עלי.
במקום לדרוך על אנשים בדרך להקמת ביתנפש חיה.
עדיף למצוא את המסלול בעלייה שלנו

מה טוב בי וגם מה טעון שיפור
ולא מה דפוק אצל האחר
(אני לא מדברת על טעם אישי. מדברת על המבט הראשוני ה"מסנן")

תופעת הפסילות
לא משנה אם על שטויות או מהות
לא תמיד נכונה.

עין טובה וגמישות
עוזרות הרבה בנושא הזה של הפגישות .

לא הבנתי אם את בעד מה שאמרתי או נגדבוז
מסכימה לגמרי עם מה שאת אומרת.

בעלי הוא ההיפך המוחלט ממה שחשבתי שיהיה לי ומה שרציתי...
בעד מה שאת אומרתנפש חיה.
בוז
גם אני בעדך 💓
מבט מסנן הוא לאו דווקא "פוסל"ultracrepidam

מזכיר לי את הבדיחה על השדכן ששאל בחור "לא מפריע לך שהיא __ (תשלימו כיד הדמיון)"? והבחור ענה "למה שיפריע לי? אני לא מתחתן איתה"

כשאני אומר "לא" להצעה, אינני אומר שהיא פסולה אלא שאני לא מעוניין להקים בית שבו היא תהיה בת זוגי. זה הכל. למה? אולי כי היא יפה יותר ממני. יכולות להיות המון סיבות. זה לא משנה. אי אפשר להכריח אותי להקים בי עם אף אחת

זה ברור! לכן ההחלטה חייבת להיות שקולהנפש חיה.
זהקל"ת
תלוי פרמטר העניין של "פשרה" .מה הכוונה מתאים לי אדם פשוט יותר? פשוט במה? חשוב לי רמה תורנית מסויימת, אני לא צריכה להתפשר עליה, חשוב לי מידות, לא צריכה להתפשר בהם. חשוב לי בלונדיני- צריכה להתפשר ולא לחלום בפנטזיה.
בכוונה נותנת דוגמאות כי זה ניואנסים חשובים
בלונדיני זאת שטותנפש חיה.
כי טעם זה דבר משתנה והעדפה זה דבר משתנה.

מהות ומידות זה דבר שמשמעותי הרבה יותר מהעיניים הכחולות שלו...
זה מה שאמרתי לא?קל"ת
בעניין של מראה וודאי שיש מה להתפשר...בוז
אחרי שאוהבים אדם מבחינת האופי לרוב מתאהבים גם במראה החיצוני שלו.
כמובן צריך שתהיה משיכה כלשהי, אבל לא צריך לחפש דוגמן מקטלוג. רובנו נראים, את יודעת, סטנדרטי... מה זה אני רוצה בלונדיני. תצבעי לו את השיער! הלאה.

רמת דת! פה אני נתקלת בהמון צביעות, את יודעת. הרבה בנות שרוצות מישהו יותר דתי מהן. תהיו אתן ברמה הזאת ואז תחפשו מישהו כזה. ואם אתן סולחות לעצמכן, תסלחו גם לשני, ותתעלו יחד.

לגבי מידות- למי אין מידות רעות? לרוב האנשים יש מידות טובות ומידות שצריכות תיקון. כל עוד את יכולה להסתדר איתן זה אמור להיות בסדר.

בנות שרוצות רק מישהו גבוה. בנים שרוצים רק מישהי רווקה.

יש דברים שאמנם אני מבינה אם אנשים לא רוצים להתפשר עליהם, ויש דברים שאסור בשום אופן להתפשר עליהם, אבל זה כבר סיפור אחר.

טובקל"ת
לא יודעת מה את חווה מבנות . אומרת לך את החוויה האישית שלי בתור רווקה. ווואלה כן, לצערי יכולה להגיד שיצאתי עם בחורים לא ככ נעימי הליכות, וכן, יכולה להגיד שמגיע לי יותר מזה
מאה אחוזנפש חיה.
זה גם נכון, שיש כאלה שלא מצליחיםultracrepidam

ולא בגלל עקשנות שלהם. והם לאו דוקא הפחות טובים, על אף שיש סבירות גבוהה יותר שאדם שאיננו נעים (ולא באשמתו) יישאר רווקשלא באשמתו, מאשר אדם שאנשים נהנים בחברתו

יש פער ענק בין אדם שהוא לא 'הכי חד בקלמר'והוא ישמיענו
(הגדרה מפגרת לכשעצמה.. אבל בסיידר לאמשנה עכשיו)
לאדם שהוא לא נעים
אתה באמת חושב שרק הכי חדים מצליחים?ultracrepidam

כמה? 10% הכי טובים? ברור שלא. הרוב מתחתנים. השאלה היא האם האנשים שנמצאים בחלק ה"לא מתחתן" הם בעלי חסרונות או אנשים אקראיים. זה יהיה טפשי להניח שאוכלוסיית ה"לא התחתנו מעולם" היא זהה סטטיסטית לאוכלוסית ה"מתחתנים".

האם לא סביר בעיניך שאנשים שהם על גבול המוגבלות השכלית יתקשו הרבה יותר להתחתן?

ו"לא נעים" לא התכוונתי אדם שמשתכר ומקלל אלא אדם שנולד מכוער, או לקוי שכלית, או כל חסרון קיצוני אחר

..והוא ישמיענו
מה הקשר בין הכותרת שלך לתוכן שלי?
ברור שיש קשר בין כשרונות חיצוניים, כריזמה וכדו' להצלחה בחתונה. אבל זו תופעה חברתית (שאפשר כמובן לשנות). מי שלא הכי חד בקלמר זה ממש לא אומר שהוא עם מוגבלות, הוא פשוט לא הכי חכם נגיד ככה- לפי הגדרות של אנשים, וזאת הגדרה מיותרת לכן אמרתי שהיא מפגרת. כי אנשים מחפשים יותר שכל מטוב לב/ מידות. ויותר כמה הוא מצחיק וגבר ובלה בלה.. ויש כמובן גם את האנשים שחושבים ששכל זה הכל ושהם פשוט גאונים.. ולכן אין מצב שהם 'יתפשרו' על פחות גאונה.. כי מגיע להם הרבה יותר (הרבה יותר מה? IQ? איך זה קשור לחיי משפחה מאושרים?)
זאת הקורולציה שאני רואה בנושא- חיצוניות מול פנימיות.
לא ארחיב פה כי את דעתי הרחבתי וחפרתי על זה מלא.

גם לפי מה שהתכוונת- יש פער ענקי בין לא הכי חד לבין בעל חיסרון קיצוני. כל מי שלא הכי חכם הוא בעל מוגבלות?
אני לקחתי את ה"לא הכי חד" כדגומה לא מייצגתultracrepidam

מבחינתי זאת היתה הדרך שלה לומר (האם ) "יש אנשים כל כך לא מוצלחים שהם לא מתחתנים" והתשובה שלי היתה שכנראה כן.

היא השתמשה בביטוי הזה, אני התייחסתי לרעיון שהיא הביעה. לא התייחסתי דוקא למישהו שסיים בית ספר עם תעודת "לא הכי חד בקלמר". לא יודע מה ההגדרות ומי בקטגוריה הזאת, התייחסתי לאותם דברים שהתייחסתי אליהם.

ואדם שמחפש להקים בית בודק גם אם הצד השני מבין משהו מהחיים שלו. וכמה שהוא יותר "חד", יש סיכוי להבנה טובה יותר של המציאות. זה לא "חיצוניות", זה פונקציונליות. ווגם אם זה היה חיצוניות, חיצוניות היא דבר חשוב. הקב"ה לא ברא אותה רק כדי להכשיל אותנו בטעות של הליכה אחריה

ברור. אני בא רק לאזןוהוא ישמיענו
חיצוניות היא חשובה כשנותנים לה את המקום הנכון לה. יש לה מקום, והוא ממש לא המקום העיקרי.
אדם לא השקיע כלום בשביל להיות הכי חד, ולהיות חכם. (ולכן האמירה 'לא מגיע לך מישהי פחות חכמה/ שהיא לא העיפרון הכי חד' היא אמירה מעוותת- כי באמת מה זה משנה- כמה הוא השקיע בשביל החכמה הזאת?.. בזה נבחן האדם איזה איכותי הוא? הוא צריך להודות לה' אבל לא להתגאות)

אבל מאמץ ועמל זה משהו שאנשים הרבה פחות שמים לב אליו,
וגם מידות- מי ש'למדן' יותר נחשב ממי שיש לו מידות טובות כמו צניעות וענוה.

זה מה שמפריע לי בהגדרות האלה ובנתינת החשיבות המוגזמת לIQ, יופי, הומור וכדומה. אנשים הולכים עם האף למעלה כאילו הם יותר טובים מאחרים, במקום להתבטל לה' להודות לו ולבוא עם עין טובה יותר לקשר
אבל זה שמישהי לא רוצה להתחתן איתך לא אומר שאתה שווה פחותultracrepidam

זה בסך הכל אומר שהיא לא רוצה להתחתן איתך.

למה הקישור של "למה את לא רוצה אותי, הרי את רצית את ההוא שהוא יפה וחכם, ואני התאמצתי הרבה כדי להגיע לאן שהגעתי"? 

נכון, אתה עשית יותר מאמץ, אבל היא לא אומרת איזה עולם הבא יהיה לך, היא בוחרת איזה עולם הזה יהיה לה. ואם העולם הזה עם הבחור היפה והחכם נשמע לה כדאי יותר, אז זה מה שהיא צריכה לעשות.

אם אנשים היו בוחרים עם מי להתחתן לפי העולם הבא של האנשים האלה, יועצי נישואין היה מקצוע הכי משתלם בעולם - כל הזמן עבודה בלתקן זוגיות (אולי לעורכי דין עם התמחות בגירושין היתה פחות עבודה כי אחוז הגירושין היה יורד, אבל גם זה לדעתי לא היה קורה אלא להיפך)

כשאני רוצה שמישהי תתחתן איתי, הנימוק שלי הוא לא "אבל מגיע לי כי עשיתי דברים טובים" אלא "כדאי לך כי אני יכול לעשות דברים שטובים לך"

טוב. אין ספק שאנשים בוחרים את העוה''זוהוא ישמיענו
שלהם כשהם בוחרים בן זוג, ולא את העוה''ב. לא חולק על העובדות הקיימות. גם אין ספק שיועץ נישואין לא מרוויח כזה הרבה (כי זאת ההסתכלות המרכזית שקיימת כיום.. ).
אבל העבודה של כאו''א היא לשאול את עצמו עד כמה הראיה שלו היא של עוה''ז ועד כמה היא של העוה''ב. השאלה היא מה נכון לעשות, לא מה קיים במציאות. אם בראש סולם העדיפויות של האדם ניצבות החכמה והיופי וכדו'- שישאל את עצמו טוב טוב עד כמה הוא מחובר לעוה''ב ולקודש בחיים שלו. לעניות דעתי בלבד.

לגבי הגירושין- זה לא היה עולה, כי ההסתכלות של האנשים על החיים היתה יותר עמוקה. בדיוק להיפך! ככל שמעריכים יותר תכונות כמו יופי או חכמה- לפי הסטטיסטיקה- תזכיר לי כמה אחוזי הגירושין בציבור החילוני והאם הם יורדים או דווקא עולים.
מי שמחפש ע''פ העוה''ב והעיניים שלו בדרגה של עוה''ז- באמת זה עלול להוביל לגירושין. אני אבל מדבר על אנשים שחיים את זה. שיש להם הסתכלות אמיתית, של קודש.

לדעתי מעשה בחכם ותם של רבי נחמן זו היא דוגמה נפלאה שממחישה את ההבדלים
כן..והוא ישמיענו
מפריע לי אבל קצת..
הנוכחות של ה' בסיפור קצת חסרה לי..
כאילו, כמה אנחנו נותנים לו מקום בהחלטות שלנו?
אצלי זה לא היה פחות מהתערבות שלו בשידוך...נפש חיה.
לעניין השרשור
צריך להבחין בין מהות לבין סתם רצון שעשוי להשתנות לפי העדפה אישית או בירור פנימי רציני יותר
אין בעיה ברף גבוהReminder
אבל צריך להתאים את עצמך לרף הזה..
אני חושבת שכל אחד צריך להיות מודע לעצמו ולמקום שלו.
ולצפות למשהו בסגנון הזה.
מצד אחד לא להרגיש שמתפשרים, ולהתחתן עם משהו רק כי האלו שהתאימו לדרישות שלך לא רצו אותך, אבל גם לא לצפות למשהו שכביכול נחשב יותר מכל מני בחינות (כמובן שאין דבר כזה נחשב יותר ופחות, כל אדם חשוב כשלעצמו, אבל יש פרמטרים מסוימים שחשובים, זה די אינדיוודואלי)
כי ככל הנראה זה לא יקרה...

שאלה מעולה. העולם השתנה.אשמח לתגובותמישהי 1
ההרגל לבחור מתוך המון סוגים
לדעת שתמיד יש עוד אפשרויות שם בחוץ ולכן אי אפשר באמת לאבד משהו. זאת פיקציה אבל ככה הורגלנו, קשה להתמקד ממש במה שיש עכשיו
גם הבדידות היא כבר לא בדידות תהומית כי הפלאפון תמיד איתנו.כן כן חברים.
עצוב אבל נכון
ולא דיברתי בכלל על ההרגל לפעול מתוך הרגש
ועל החיפוש אחר מלך/מלכת היופי על פי מודלים מדומיינים שאנחנו שטופים בהם מפרסומות וסדרות
ועוד רעות חולות של הדור שלנו
גם בנים שיש להם המון הצעות בו זמנית מתבלבלים מזה כי כשיוצאים ולא 'מרגש' על ההתחלה, תמיד הם ירגישו שההצעה הבאה הרבה יותר מושלמת ואפשר לוותר
טוב סליחה שהכללתי,גם בנות, פשוט אצלינו זה באחוזים הרבה הרבה יותר נמוכים
לא כ"כ התחברתי למה שכתבתמשתמש אנונימי

חוץ מהפלאפון אולי..

לא פגשתי בנים בררנים עד היום.. חוץ מאחד וזה גם כי הייתה לו דירה שעברה אליו בירושה שהוא מקפיד לספר עליה בדייט ראשון כדי להגדיל את מס' הבנות שירצו אותו ואח"כ מפחד שהסיבה שרוצים אותו זה בגלל הדירה הזאת..

בינתיים אצלי העיכוב נובע מזה לא מצאתי בחור מתאים אולי כי הוא לא קיים במציאות ..למרות שה"דרישות"  שלי די מינימאליסטיות..

חלק מתעכבים בגלל שעשו טעויות ואיבדו את המיועד להם .

פלאפון לא מפיג בדידותחופשיה לנפשי
הייתי מתה שהוא יפיג אותה
פלאפון כמשל..משתמש אנונימי

התחושה שהכל מונח לנו בידיים ,יש גישה להכל וכולם קשורים ומקושרים לכולם ומיליון פרוייקטים של שידוכים ואתרים ותמונות ומה לא..והתחושה שצריך רק להאמין ולחכות למושלם הזה שיצוץ מתוך השפע הזה שיפצה על כל מה שעברנו מקשה עלינו להתפשר..

אז לא הבנתי מה הקשר לבדידות, היא אכן לא תהומית ותודה רבה עלחופשיה לנפשי
זה
הבדידות קיימת. על אף האקמול בדמות הפלאפון שנועד להקלנפש חיה.
אולי.
זה ברור לי אבל עדיין חושבת שזה לוקח אחוז ניכרמישהי 1
אפילו כל קבוצות הווצאפ שיוצרות תחושת שייכות
אנשים התחילו לחשוב בשביל עצמםפסידונית

מה הדחף לעסוק בשאלות בומבסטיות?אנונימי פלוס

מספיק שכל אחד ידע מה הסיבות שהוא מעוכב זיווג.

לא רואה רווח גדול לדון בזה.

פחות מתחבר למטיפי מוסר 'מלחיצי חתונה' למיניהם שכל אחד מאשים את הדור בדרכו שלו.

מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

השאלה היא מה המטרה?ארץ השוקולד

להשיג כמה שיותר דייטים או למצוא דייט מתאים?

אם יש לה חוסר בדייטים אז שתעלה את זה בהמשך, אם יש לה הרבה והשאלה על התאמה אין סיבה לחכות עם זה.

(בכל מקרה, לדעתי אם יש המון פסילות על פער ערכי, כנראה שהחיפוש במקום הלא נכון)

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילואאחרונה

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1אחרונה

תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

תלויאביעד מילוא

אם זה ספק שיכול להתברר ולהתיישב במציאות אז לחכות.

גם צריך תמיד לשאול האם בקשר יש את כל מה שמחפשים ונכון כדי להקים בית

מאוד תלוי באילו נושאים ונקודות הספקותזמירות

בשלב מסוים, המשך הציפייה אינו מוסיף נתונים חדשים על הפרטנר אלא רק מעכב את הנכונות לקבל החלטה, לחתוך או להחליט שזה זה.

כנראה שאת מכירה אותו מספיק זמן, מכירה את הערכים המרכזיים שלו, ראיתם אחד את השניה ברגעי כעס או לחץ, אתם יודעים מה שואפים לבנות – ואין באמת מידע חדש וקריטי שעומד להתגלות שבוע הבא.

אין ודאות של 100% בשום דבר. בחירה זוגית אינה "גילוי" של משהו שקיים במאה אחוז, אלא החלטה ליצור את הוודאות הזו יחד.

את צריכה להבדיל בין ספק מוצדק לחשש מטבעי: אם יש דברים שהם מהותיים - חוסר התאמה בערכים, תקשורת לקויה, אורח חיים והשקפה שונים, ראייה שונה של מציאות החיים והתכנון לעתיד- זו סיבה מוצדקת לעצור.

לעומת זאת, פחד מהחמצה או פחד מהתחייבות הם תגובה אנושית טבעית למעבר בין שלב ההססנות לשלב ההשקעה.

יכול להביא מעצמי - הכרנו והחלטנו להתחתן עוד לפני שהיה לי תואר. אנחנו לא דוסים ולא מסוג המשפחות שמסתמכות על פרנסת האישה.

תודה לאל שמי שהיום אשתי האמינה בי, נענתה להצעת הנישואין (אחרי 3 חודשי היכרות ביננו), התחתנו, בתחילה הייתי סטודנט והיא פרנסה, חיינו בצמצום רב, ואח"כ סיימתי את הלימודים, השתלבתי בעולם הייטק, נולדו לנו ילדים, גרים בבית מרווח, וב"ה חיים באושר

לדעתי אדם צריך להגיע לוודאותצדיק יסוד עלוםאחרונה

ודאות היא לא שהכל מושלם, אלא שאני שמח בעיקר שפגשתי ומוכן לעבוד איתו ולגדול איתו. ברגע שבו פוגשים את זה יש ודאות ואין מקום להכניס ספקות

מה מחזק אתכם בשמירת נגיעה?פצלשלי2

שלום

שואל באמת כדי לחזק את עצמי

אני לא רוצה משפטי חכמה וכאלה אלא ממש דברים שאפשר לשבת וללמוד ולהעמיק בהם שיחזקו אותי מהבחינה הזו

יש לציין שאנחנו שומרים ולא נפלנו אבל אני מרגיש בקושי עצום לפעמים בנושא וזה מפריע לשנינו ואני פשוט רוצה להתחזק

שבוע טוב ותודה מראש

לזכור שמחוייבים ואם זה זה, אז נזכה לכך בהמשךארץ השוקולד

אישית, לא מעמיק בהלכות, שמח שלשנינו זה אתגר כי זה סימן שאוהבים ומקיימים את ההלכה כי צריך למרות הקושי ויודעים שזה זמני (מאורסים)

יישר כוח גדול!נחלת

לאחרונה אני מאמץ את המשפטנקדימון

קיבלתי החלטה, ואני יכול לעמוד בה.

לדמיין סיטואציות של שמירת שבתפ.א.

הרי בשבת לא היית מדליק חשמל בגלל רצון רגעי או דחף עז להכין משהו

זה לא כל כך יעילPaslash

בגמרא בסוף מסכת עבודה זרה מובא מקרה בנוגע ליין נסך של יהודים שיושבים עם פרוצה גויה, שהיין לא נאסר. והסיבה: שאמנם גובר על היהודים יצר העריות, אך עדיין לא מוכנים לשתות יין נסך (ולכן לא סביר שהם נתנו לגויה לגעת ביין). עיין סט:

או כמו שאמרו במקום אחר, גזל ועריות - נפשו של אדם מתאוה להן ומחמדתן.

האמת שאהבתי!! יפה!!נתקה

לכבד את עצמיהפי

זה לא קשה

תודה על כל התגובותפצלשלי2

והאם יש לכם שיעורים שאתם אוהבים לשמוע בנושא ובנושא זוגיות בכללי?

מחפש בסגנון הרב שרקי כזה רציונלי פשוט ובהיר

פשוט לו אין הרבה

יש לרב ערן טמירשלומית.

סדרה יפה. עוסקת בעיקר בדייטים כפי הזכור לי אבל לא רק

אם אינך חושש.....נחלת

מרב המוגדר חרדי, ממליצה מאוד על הרב אבנר קבאס (הרבה הומור....)

ורבנים נוספים העוסקים ומרצים בנושא. לצערי איני זוכרת את

שמותיהם, אבל שמעתי ברדיו וכן ראיתי ביוטיוב.

ישנם ביניהם כאלה שממש מפרטים מהפגישה הראשונה. באתר "הידברות". מצויינים.

אגב, באתרי השידוכים השונים ביוטיוב יש טיפים טובים מאוד

ומאמרים טובים מאוד בנושא.

בהצלחה!

פעם היתה חוברת ישנהאריק מהדרום

"מגע הקסם" לא יודע אם אפשר להשיג אותה בחנויות אולי באינטרנט אפשר.

אצל המחברת בהר נוףפתית שלג

מעולה שיש לכם קושי לשמורPaslash

אם לא היה קושי זה היה נורה אדומה. כדאי שתתרגלו, זה הולך לחזור בראונדים כל חודש

ועכשיו ברצינות - אין פתרון קסם. רק אני יכול לומר שזה קשה וצריך להסתכל קדימה. לזכור שזה תחום בזמן ושיש ודאות מתי נגמר. ותכלס חזרתי על מה שארץ השוקולד אמר

לא תמיד אם לא קשה, זה אומר משהו ("נקודה אדומה")יעל מהדרום

לק"י

זו הערה לגבי מי שלא מרגיש קושי, שלא ייבהל שמא משהו לא בסדר בקשר.

וגם נראה לי שיש קצת הבדל בתחושות לפני החתונה ואחריה.

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

שמע - לא יזיק לנסותנתקה

אולי נגיד שכשאתם הולכים

אם זה לא מציק

אז שיהיה לך חפץ אחר ביד שאתה משחק איתו

כדור כזה של התרמות דם או מפתחות

החלטה חד משמעיתshindov

קנס של מאה שקלים, אם לא עומדים בהחלטה. אתה תעמוד בהחלטה. הכי טוב לא להיפגש. לא תהיה לך שום בעיה.

קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורהנוגע, לא נוגע

צריך להכיר טובה לה' שהפגיש ביניכם, זה ממש לא מובן מאליו, ולשמור את מה שהוא מצווה.

לזכור שלצד השני גם יש אח שלא רוצה שמישהו יגע באחותו בלי מחוייבות.

לצאת מהפרספקטיבה המצומצמת של מה אני מרגיש, להסתכל מלמעלה על העניין ולהתחבר לאמת המוסרית והתורנית שלא נוגעים לפני חתונה.

לזכור שמטרת האיסור היא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב - זה הזמן הכי טוב להתחבר לצד של "וארשתיך לי לעולם" ושל "אחותי כלה". לקשר הפנימי השורשי שהוא הרבה מעל הגוף והמגע. עכשיו אתם באורות הגבוהים המיוחדים שבהמשך החיים אתם תכניסו אותם לכלים, ואם עכשיו אתם מצמצמים את האורות, זה יכול להשפיע על כל העתיד שלכם.

נפלא ממש, נוגע לא נוגע.נחלת

וואוו "נוגע לא נוגע" 😉 - זה הפטרוןנתקה

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

מה? מה הקשר אם יש לה אח או אין לה אח?דריה פלג

מזכיר את התפיסה כאילו מי ש"אחראי" על "טוהר האישה" זה לא היא אלא הגברים בחייה..

או כמו הקטע הדפוק שיש לחלק מהגברים לכבד אישה רק כתלות בהאם יש גבר בסביבתה שאותו צריך לכבד.

הרבה פעמים אם מישהו מתחיל עם מישהי והיא לא בעניין, היא יודעת שהוא לא יפסיק לנדנד עד שהיא תגיד "יש לי חבר". כי אז יש פה גבר שהוא צריך לכבד, אם סתם האישה בעצמה לא רוצה זה לא מספיק

אני לא מאשימה אותך ברעות החולות האלה, אבל צריך לשים לב שלא נגררים לשם בטעות

אני יותר מהגוררים, לא מהנגרריםנוגע, לא נוגע

זה לא משנה אם בפועל יש לה אח או לא, זה בא לשקף לבחור תחושה מצד מה ששנוא עליך.

אז אם כבר מתאים יותר לשאול- ומה אם אין לבחור אחות (למרות שלך תוכיח שאין לו)

עדיין לא הבנתי את התשובהדריה פלג

למה שמישהו ירצה "שלא יגעו באחותו" כאילו היא איזה אובייקט שברשותו, מילא היית אומר "שרוצה שאחותו תשמור מצוות" וגם על זה היו לי קושיות

אם קשה, תוותריהודי שואף לטוב

הרגזתי אותך? מצויין.

חלילה לוותר.

קח את הכעס הזה שקפץ לך הרגע, ותחשוב מאיפה הוא מגיע.

זה פשוט לא שייך. 'נישט שייך'.

להשקיע את זה עמוק בנפש.

זה פשוט לא שייך.

בנוסף, מבחן המרשמלו.

תחזיק חזק. הגעגוע בונה את הקשר.

יפה מאוד.נחלת

אני מגדירה לעצמי את התקופה של הדייטיםעַלְמָה

כ "תקופת אימון לעתיד"

ואז כשקשה לנו לשמור (גם אנחנו שומרים) אנחנו זוכרים רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגע.. אלא בשביל להתכונן למשהו גדול יותר שיבוא אחרי החתונה.

וגם לזכור את החומרה של זה וללמוד (כל אחד לבד) על החשיבות של זה עוזר מאוד.

לזכור רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגענחלת

כל כך יפה ונכון! תודה!

הקפדה על הלכות ייחודadvfb

לזכור שזה איסור יהרג ואל יעבור, כפשוטודורש טוב לעמי

כך פסק החפץ חיים. (מצד איסור קריבה לנידה). אמנם ברמת ההתפרטות ההלכתית יש מקום לדון לגבי סוגים שונים של נגיעת חיבה, אך הגבול דק מאד. רגב זה רלוונטי גם לקשיים אחרי החתונה כשאסורים. ומחומרת העוון נלמד על שכר הנזהר ממנו.

יפה מאוד. תודה.נחלתאחרונה

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילואאחרונה

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

אומרים שיש עוד תקווהפורחת מבפנים

מרגישה שחייבת להוריד את הדברים אל הכתב, ולעצמי כתבתי מספיק. אז משתמשת גם באופציה הזו.

יש לי סיבות טובות מאוד לפחד מנישואים. חלקן קשורות ברקע שלי, חלקן נוגעות לאופי שלי, חלקן לעובדה שכבר שלושים שנה אני לבד.

לא רק לבד במובן של רווקה, לבד במובן שלמדתי וסיגלתי לעצמי במשך הרבה מאוד שנים דרכי התמודדות בודדות. בשנים האחרונות יש מגמת שיפור ואני שואפת לשינוי מהותי בפן הזה, אבל בינתיים, מה שחזק ומוכר לי יותר זה הלבד.

ועכשיו הוא הגיע לחיים שלי. והפחד קיים ונוכח וחזק ולעתים משתלט, אבל את זה אני מכירה. אני רגילה לפחד ולעשות. המוח שלי הוא מהאלה שמייצר קטסטרופות ורוצה לשמור עליי משינוי בכל מחיר, ולמדתי להתמודד איתו בכל מיני סיטואציות אחרות בחיים.

הסיבוך הנוכחי מגיע כשאני לא בטוחה ממה נובע הפחד. האם, בפשטות, מהאופציה להתחתן ולשנות ולאבד ולהיכנס לשלב חדש ולא מוכר בחיים, לסכן המון ולהרוויח המון?

או האם זה הפחד להתחתן איתו באופן ספציפי. משהו שקשור בו. זה הופך קשה יותר ויותר להפריד בין הדברים, כי המוח שלי כהרגלו מחפש את הבעיות, את האיפה זה לא יעבוד, את איך הדברים יתקלקלו. כדי לשמור עליי, כמובן, אני יודעת. אבל הוא מטשטש לי את הגבולות בין מה שישנו לבין מה שיכול להיות. ואני כבר לא יודעת אם אני נבהלת כי יש מה להיבהל, או אני נבהלת כי ככה אני, כזו שנבהלת. לפעמים גם כשאין ממה.

על מה מסתמכים כשיודעים שהשכל לא כלי יעיל כרגע? אינטואיציה. האינטואיציה אומרת להמשיך. המוח שלי צועק עליי שאיך אני יכולה לקבל החלטות על סמך אינטואיציה. איזה מפחיד זה לא להיות מסוגלת לסמוך על עצמי.

ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי. אבל אולי גם כן?

אני יודעת, יודעת, יודעת מה תגידו על מה שאני הולכת לכתוב. ועדיין. זו מחשבה שלא מרפה: אולי יכול להיות יותר טוב מזה? אם טוב ברמה כזו עכשיו, אולי יכול להיות טוב ככה ועוד יותר?

אולי מול מישהו אחר יהיה לי יותר קל? אולי המוח שלי צודק, אולי אלו אותות אזהרה?

ואני יודעת את התשובה. את זה שהפרפקציוניזם ייקח ממני אופציה לחיים. את זה שאויבו של הטוב הוא הטוב ביותר. את זה שזו שאלה שאני יכולה להמשיך לשאול לנצח, מול כל אחד שיבוא, כי אין מושלם.

אין מושלם.

אז מה כן יש?

אני לא יודעת אם אני מפחדת להתחתן, או שאני מפחדת להתחתן איתו.

אני לא יודעת אם אני לא סומכת על האחר באופן כללי או שאני לא סומכת עליו באופן ספציפי.

ואין לנו על מי להישען, אלא על אבינו שבשמיים.

קודם כל, עם כל הקושינוגע, לא נוגע

האינסופי, המפרק, הלא הגיוני, של הרווקות -

לזכור שה' נוכח שם, ולא רק כמלווה, אלא כמי ששם אותנו בתוך זה ומעביר אותנו תהליך שנבחרנו לעבור.

דבר שני, עם כל ההתרגלות להרגל, בסופו של דבר יגיע השלב שההרגל כנראה יקרוס מעצמו מרוב קושי, אז עדיף להקדים את המאוחר ולהפיל אותו באופן יזום.

לגבי האינטואיציה - זה באמת לא פשוט, אני חושב שיש שתי שאלות משלימות שיכולות לתת תשובה אינטואיטיבית יחסית בהירה - מה היית עושה לפני עשר שנים ובעוד עשר שנים אם היית נפגשת איתו אז?

אם נניח-

בגיל עשרים (בהנחה שבגיל הזה היה פשוט יותר) הייתי רוצה להתחתן איתו. ואז עולה החשש- אבל אולי זה כי לא הייתי מספיק מודעת.

ובגיל ארבעים גם הייתי רוצה להתחתן איתו כי גם אחרי כל המודעות יש התאמה טובה וכמה אפשר לבד.

אז יוצא שאת מכוסה גם מצד המודעות וגם מצד החיבור הטבעי.

כל הכבודזיויק

על המודעות העצמית.

פחד זה רגש לגיטימי.

לא מצופה שתבטלי אותו.

השאלה היא אם את יודעת לנהל אותו? תהיי מסוגלת?

וואו איזה יופי את (אזהרת תגובה ארוכה לפנייך )נגמרו לי השמות

איזו מודעות, איזו רגישות, איזו תבונה.

את נשמעת אישה פשוט מקסימה!

ובאמת נשמע שבתוכך הכל, שאת יודעת הכל, וכמו הניק שלך – כאשר את פורחת מבפנים ויש לך את השלווה הזו מבפנים אז הכל ממש ממש בסדר 😊

כמו בפעמים שהקשבת פנימה כאן בכתיבה שלך והיו "הבלחות" כאלו של רוגע ושלווה ויציבות וטוב פשוט ושלם.

כמו במילים שכתבת עליו: "ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי". נכון שזה כאילו "קצת" מילים אבל נשמע שהן מבטאות כ"כ הרבה. ונשמע שטוב לך איתו, ואפילו טוב מאוד, כמו שכתבת "אם טוב ברמה כזו עכשיו".

אז טוב מאוד שכתבת את כל ההודעה הזו, זה ממש עושה סדר (או לפחות מתחיל לעשות) לכל מה שמתחולל בפנים, והייתי ממליצה לך פשוט להמשיך – להמשיך ולכתוב כאן או רק לעצמך וממש לפרוט דבר דבר.

לכתוב ולפרט – מה מפחיד?

ומה עוד?

מה מפחיד בלהתחתן דווקא איתו?

מה קשור דווקא בו שמפחיד אותך?

באילו פעמים את לא סומכת עליו (אם יש כאלו) ספציפית?

באילו פעמים את מפחדת לא לסמוך עליו ספציפית?

ממש להסתכל לפחד בלבן של העיניים, לא להתעלם או להדחיק אלא להיפך – לכתוב ולפרוט ולפרט את כל הפחדים. פחד פחד.

ואז גם להתחיל לענות לו. אחד אחד ולעומק.

קודם לכתוב ואז להבין, כי כאשר כותבים יש לדברים התחלה ואמצע וסוף ולא הכל נמצא לנו במוח (ובלב) בבליל בלתי נגמר של מחשבות ולופים שבאמת אי אפשר למצוא ידיים ורגליים שם...

וככל שאת כותבת את מזהה באמת קולות של פחד דווקא מההחלטה להתחתן, מעצם השינוי, מעצם הלא מוכר והלא יודע, שזה הכי הכי טבעי והגיוני שיש בעולם יקרה!

ובטח אחרי שכתבת שיש לך סיבות לפחד מעצם הנישואים ואפילו התחלת לפרט אותן: כאלה שקשורות ברקע שלך, שנוגעות באופי, ולהיכרות שלך את עצמך בלבד עד עכשיו.

ובאמת שהמוכר והחזק זה הלבד במה שסיגלת עד עכשיו כל השנים אז בטח שזה מפחיד, אפילו מפחיד נורא להניע לשינוי!

המוח שלנו מורכב מתבניות ואוהב באמת את המוכר והידוע ואל תזיזו לי את הגבינה שלי, ככה אנו מתוכנתים. וכשבאים לעשות שינוי, גם שהוא שינוי לטובה, זה מפחיד! לעיתים משתק מפחד! לכן כ"כ חשוב להקשיב לפחדים האלה, כמה שצריך, ובעיקר – לענות להם. בכנות ועד הסוף.

ואת מקסימה שכתבת שאת רגילה לפחד ולעשות. זה באמת מדהים איך שלמדת ולימדת את עצמך להתמודד עם דרכי החשיבה של המוח שמייצר לך קטסטרופות ובעצם רוצה רק לשמור עלייך משינוי בכל מחיר. ואת מתמודדת, ואת עושה, ואת לא נמנעת, ואת ממש מצליחה! אלופה שאת!

ואולי תקראי לאינטואיציה הזו שלך שדיברת עליה גם "הקול הפנימי שלי", ובעצם תחזקי את עצמך בכך שיש בתוכך נשמה, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות! והרבה פעמים הקול הפנימי הזה שלנו הוא הוא הביטוי של הנשמה ושל החלק אלוק ממעל שלנו. ודווקא הקשבה לקול הזה זה המפתח.

ודאי שלא אפשרי להעביר כאן על הכתב את העומק של הדברים, וודאי שיש כאן דיוקים רבים שצריך להעביר ולעבור, אבל זה באופן שטחי וכללי – להקשיב לקול הפנימי שבך.

כמובן בליווי של ההקשבה גם לפחדים, הפירוט שלהם והמענה להם דבר דבר ולעומק כאמור. ותמיד תמיד כדאי גם להתפלל על זה לקב"ה שבידו הכל, להתפלל לבהירות, ולשלווה, ולהחלטות הכי טובות ונכונות.

ואפשר גם לכתוב את כל הטוב שאת כן רואה בו, באיש הזה שעומד מולך 😊

ואיפה את כן סומכת עליו, ואיפה את כן רוצה להתחתן דווקא איתו.

וכנ"ל איפה מפחיד לך דווקא בו, איפה מפחיד שאת לא סומכת דווקא עליו?

ואז בטבלה נפרדת את יכולה לכתוב את הפחדים מעצם ההחלטה להתחתן ומעצם הנישואים, בצורה נפרדת ממנו ספציפית, וככה לראות יותר בבהירות איפה זה הפחד מעצם השינוי ואיפה זה הפחד מהבחירה דווקא בו ספציפית. זה יעשה לך עוד יותר סדר. ואת גם ממש ממש טובה בזה אז פשוט להמשיך ולפרוט לעצמך הכל 😊

ולגבי מה שכתבת בסוף של מה אם יש איפשהו שם מישהו אפילו טוב יותר וכו',

אז בדיוק כמו שכתבת, חשוב לזכור שאין באמת אף אדם אפילו אחד מושלם. לא גבר ולא אישה.

רק רק הקב"ה לבדו מושלם.

אנחנו כולנו בני אדם.

ו"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". אין.

כלומר לכולנו יש יתרונות, לצד חסרונות.

וכדאי לראות את האדם שמולנו כמכלול.

האם את המכלול הזה אני רוצה?

האם במכלול הזה אני בוחרת?

(והאם הוא/היא רוצים אותי ואת המכלול שאני? האם הוא/היא בוחרים בי ובמכלול שלי?)

עוד דבר מהותי מאוד מאוד הוא ה*עבודה תוך כדי תנועה* כלומר ההבנה שנישואין, זוגיות, הוא דבר של תחזוקה מתמדת והשקעת אנרגיה מתמדת. לכן שני בני זוג שמגיעים גם עם שלמות בבחירה, גם עם רצון אמיתי להיות יחד ולעבוד על כך כל הזמן, גם בוחרים אחד בשנייה כל יום מחדש ומבינים שהשקעה תמיד תמיד צריכה להיות - הסיכויים שלהם להצלחה וחיי נישואין מאושרים עולים בצורה ענקית.

ולגבי החששות והספקות:

קודם כל חשוב להפריד האם הספקות הן מ*הבחור עצמו*

או האם הספקות הם מ*ההחלטה עצמה להתחתן* ומהמעבר המפחיד והגדול מרווקות לנישואין.

אם התשובה היא המקרה הראשון - צריך להמשיך בנחת להיפגש עם הבחור ולראות האם באמת זה זה.

ורק את יכולה באמת לענות לעצמך ולהחליט מה הכי נכון עבורך

(כמובן שתמיד טוב להתייעץ כמו שאת עושה פה, אבל חשוב להבין שבסוף רק את יכולה להחליט את ההחלטה ולא אף אחד אחר).

כדי לדעת אם זה זה או בדרך להיות זה,

תוכלי לשאול את עצמך מספר שאלות:

האם את מעריכה את בן זוגך הנוכחי?

האם את רואה בו אבא טוב לילדייך?

האם כיף לך איתו בזמן הפגישות ונעים לך איתו?

איך התקשורת ביניכם?

איך מתנהלים חילוקי הדעות ביניכם?

האם את מרגישה שאת יכולה להיות את כאשר את לידו?

האם בין לבין הפגישות את מתגעגעת אליו או חושבת עליו?

האם הוא מכבד אותך?

האם יש לך חיבה אליו?

האם יש לך משיכה אליו?

אחרי שתעני לעצמך על השאלות הללו,

אפשר לעבור לרגש של הבילבול. בתוך הבילבול הזה נמצא (ואולי בעצם מסתתר) הפחד.

פחד עמוק וגדול מאוד.

פחד לטעות.

פחד לחיות חיים שלמים ללא אהבה, כזו טובה ואיכותית

פחד להיכשל בבחירת בן הזוג

זה חשוב שאחרי שתביני את עצמך תיתני גם לו מקום, לפחד.

תביני מה בדיוק מפחיד אותך?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם כן תתחתני לבסוף עם הבחור?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם לא תתחתנו בסוף?

מה יקרה?

ומה עוד יכול לקרות?

ואיך את תהיי?

ומה יקרה לך?

ואיך את תרגישי?

ומה זה אומר עלייך לדעתך?

ותני לעצמך להרגיש גם בגוף את התחושות שתרגישי כאשר תעבדי על המקום הזה של הפחד.

האם יש כיווץ בגוף?

איפה בדיוק? בבטן? ברגליים? בראש?

האם הגרון נחנק? יש דמעות?

אולי אין בכלל כלום?

תני לעצמך להרגיש.

תהיי שם.

אחרי שתעברי את כל השלבים האלה עם עצמך,

תוכלי להיות יותר חכמה כלפי עצמך.

תוכלי לראות יותר בבהירות דברים.

וזה תהליך, כמובן, לא תוך שניה הכל מסתדר ומתבהר.

אבל זה תהליך חיוני שחשוב לעבור עם עצמך.

חשוב גם לזכור שהפחד הוא באמת רגש טבעי.

זה באמת מפחיד.

זה באמת דבר בעל משמעות עצומה לחיים - עם מי לחלוק אותם, לנצח

ההחלטה הזו בהחלט מפחידה.

ואם נקשרים ואוהבים - גם אז הפחד הוא לעיתים בלתי נמנע

כי מה יקרה אם חלילה נאבד את זה?

גם פחד מאובדן ממשי ח"ו של האדם האהוב

וגם פחד מאובדן של הקשר שמתבטא בדמות גירושין בפועל או גירושין רגשיים וחיים ללא אהבה.

זה באמת מאוד מאוד מפחיד.

עם כל אהבה גדולה בא גם פחד גדול.

עם כל אהבה גדולה בא גם סיכון לאבד אותה

עם כל סיכוי גדול בא גם סיכון גדול

אבל אם לא מסתכנים לעולם - גם לא אוהבים עד הסוף לעולם.

את את מוכנה לוותר על אהבה שלמה ולהיות רגועה שלעולם לא תטעי ולעולם לא תיפגעי?

או שאולי את מוכנה לפחד לפעמים ולהרגיש בלבול ולא כל-יודעת לפעמים ולקחת את הסיכוי שאולי משהו יקרה - אבל מצד שני לקחת בשתי ידיים את הסיכוי לאהבה גדולה ושלמה?

זו בחירה רק שלך. ❤

דבר נוסף שעוזר לבהירות בהחלטה -

קודם כל - בדיוק כמו שכתבת בהודעתך, אנחנו יודעים שבכל אדם יש יתרונות וחסרונות.

ז"א, שכל אותן תכונות מאוד טובות שכן יש בבחור הנ"ל, בכלל לא בטוח שיהיה בהבא בתור שלו יהיו או שלא את התכונות שמהותיות לך.

לכן צריך גם את זה לקחת בחשבון.

תמיד צוחקים שאם כל גבר וכל אישה יכלו לעשות "מיקס" של כל התכונות הטובות+הפיזיות הטובה בכל מי שיצאו איתם לאורך כל השנים - הם היו מגיעים לנוסחה של גבר/אשת החלומות.

קצת מההוא,

את זה מההוא,

את זה מההיא -

ויוצא מר/גברת מושלם/ת

ובכן,

לצערנו זה לא קיים.

ולא רק שזה לא קיים,

כל ההשוואות האלה שיש לנו מקשרים קודמים,

יוצרים אצלנו מעין "תרמיל" שהולך ונהיה מאוד כבד על הגב...

בתרמיל הזה נמצאות ההשוואות.

וככל שיוצאים עם יותר מדויטים - כך התרמיל הזה גדל וגדל

ואותו בחור שכרגע נמצא איתך בקשר - נמצא איתך בקשר + עם כל התרמיל שלך וכל מי שאי פעם יצאת איתו.

הוא אפילו בלי לדעת נמצא בתחרות סמויה (או גלויה) עם כל אותם מספר הבחורים עמם יצאת בעבר.

עם כל תכונה ותכונה טובה של מי מהם,

עם כל פרט גופני של מי מהם,

עם כל כימיה, רגש של אהבה, תשוקה ומשיכה שהרגשת לכל מי מהם,

עם כל חוויה וחוויה שעברת איתם

וזה בנוסף לכל מה שאת סוחבת על עצמך עוד מינקות וילדות - וכל הדפוסים והמשפחה הגרעינית וכו' וכו' -

ו...

זה הרבה.

זה לא קל.

צריך באמת להיות כמעט מלאך ומושלם כדי להצליח לנצח בתחרות הזו.

ולעמים נראה שלתחרות הזו פשוט לא יכול להיות מנצח.

אז אם אפשר לבוא לפגישות איתו ולראות רק אותו כפי שהוא,

ורק אותך כפי שאת,

בלי כל המטענים של האחרים ובלי כל ההשוואות - 

זה יכול לעשות הרבה טוב.

אפשרות לבחון רגע את הדברים בנקיות, בלי כל ההפרעות וההסחות שיש ברקע.

ואז לשאול את עצמך אז מה כן יש בו?

במה הוא טוב?

מה את אוהבת בו?

מה את מעריכה בו?

וכן הלאה.

---

ואם הפחד והחשש הוא מ*עצם ההחלטה להינשא* ולא מהבחור עצמו-

ישנם כמה דברים שיוכלו לעזור:

1. נסי לברר בתוכך את החלק ההססן הזה.

ממה הוא מפחד בעצם?

האם הוא נתקל בעבר (אולי בילדות? אולי מודל ההורים? אולי חוויה קשה שבה הוא ראה איך נישואין מתפרקים או לא מתפרקים אבל גורמים לאדם סבל? משהו אחר?) במשהו שיכול לגרום לו לפחד ולהסס?

מה התרחיש הכי מפחיד שממנו הוא הכי מפחד?

מה קורה בתרחיש הזה?

מדוע הוא פיתח את חוסר הודאות הזה?

האם זה תרם/תורם לו באיזשהו אופן במשך השנים?

האם בעבר הוא גם היה שם? מה הוא גרם לך להרוויח/להפסיד?

מה כן עשית או לא עשית בגללו?

מה יקרה אם תקשיבי לו ולא תלכי על זה? מה תרוויחי? ומה תפסידי?

ומה יקרה אם לא תקשיבי לו, תתמלאי בחלק הבטוח שלך ותלכי עלך זה - מה תרוויחי אז? ומה תפסידי אז?

תנסי להיות רגע עם עצמך בשלמות - ממש להרפות את הגוף, לעצום עיניים, לנשום לתוכך פנימה ולהיזכר ברגע אחד בחייך שבו הרגשת ביטחון. ממש רגע שבו הביטחון עטף את כל כולך והלכת איתו בראש ובלב ופעלת לפיו.

מה את רואה שם?

מה היה שם באירוע הזה?

איך הרגשת שם?

איפה בגוף הרגשת את הביטחון הזה?

נסי להיות שם רגע ולקחת את הביטחון הזה, שהוא גם חלק ממך, ולנסות לתת לו יותר ויותר את הבמה - ממש לדמיין אותו גדל וגדל בתוכך עד שהוא ממלא את כל כולך.

מי את שאת מלאה בביטחון עצמי?

מי זאת שואלת ושואלת שהיא בטוחה?

מי את שאת לרגע נפרדת מחוסר הודאות?

2. ישנה טכניקה מוכרת לקבלת החלטות,

שבה אומרים להפוך את ההחלטה ממצב אקטיבי (אני בוחר) למצב פסיבי (בוחרים בשבילי) - ולפי זה לראות מהו באמת הרצון האמיתי יותר של האדם.

במקרה שלך,

אם אני אשאל אותך מה יקרה אם תיפרדו מחר, בן זוגך יהפך לבן זוגה של אישה אחרת - ינשא לה ויהיו להם יחד ילדים משותפים.

ז"א, אם הוא יחליט זאת מחר ויחתוך ממך וילך לאחרת -

מה תרגישי אז?

שהרווחת?

או שהפסדת?

את התשובה הזו תיקחי ותדעי את ההחלטה שלך יותר בשלמות.

3. הדבר העיקרי, ואולי היחידי יש יאמרו שיקבע האם זה יהיה זה או לא יהיה זה

זה אך ורק *את ובן זוגך* והבחירה שלכם אחד בשנייה בכל יום מחדש!

אם תבחרי להיות שם,

אם תאמיני בעצמך ובבן זוגך ובמה שיש ביניכם,

ותקחי את האמונה והבחירה והביטחון הזה יום יום שעה שעה - *זה* מה שיגרום לכם להצליח!

*זה* מה שיגרום לנישואים שלכם לעבוד לנצח,

*זה* מה שיהפוך את זה ל*זה*!

וכמה שזה חשוב לומר זאת,

כי לצערנו בדור הזה הבלבול כל כך כל כך גדול, אנשים הולדים ומסתובבים בעולם הזה פשוט מבולבלים וגם אחרי שהתחתנו, כבר לא יודעים מה ואיך והאם ומדוע

בטוחים שרק אם ימצאו את האחד הזה שעוד יותר טוב מההוא,

ואת האחת הזאת שעוד יותר מוצלחת מההיא - אז הם באמת יהיו מאושרים!

וזה פשוט לא נכון!

מה שהם באמת צריכים זה לבחור בו/בה! בשלמות!

להביט לו בעיניים ולראות בו את האחד *שלך*, כי הוא *שלך*,

להביט לו לתוך הנשמה ולראות בו את השותף לכל חייך,

ולא רק עכשיו, ולא רק באירוסין, ולא רק החתונה, ולא רק בשנה הראשונה והשנייה, ולא רק בשנה ה20, אלא כל יום מחדש!

ההבחירה הזו,

האמירה הברורה הזו,

תגרום לך כל יום לבחור בו מחדש,

להפוך את הנישואים שלכם ללא מובנים מאליהם,

להשקיע ולתת,

להקדיש זמן ומרחב זוגי לכל אורך הדרך

וזה, באמת באמת זה מה שיגרום לך לאושר נצחי ולנישואים חזקים, טובים ומטיבים ב"ה.

4. הייתי מציעה לך להקשיב יותר לגוף שלך, לרגש שלך,

ולא רק לשכל.

שהוא שם, והוא חריף וחכם וחזק - ואת זה את יודעת ואף אחד לא יקח לך.

אבל אל תתני לו להעיב על השמחה שלך ועל כל מה שיכול להיות לך טוב בחיים האלה רק כי הוא אוהב לנתח ולשאול אלף פעמים ומכל זווית על כל אירוע שקורה לו בחיים.

אני לא אומרת חלילה להתעלם ממנו,

הוא שם ויש לו תפקיד חשוב,

אבל מאז שסיים את תפקידו ובחן רציונאלית האם הבחור טוב לך או לא, מתאים לך או לא,

*שם*, תני יותר מקום לגוף ולרגש שלך.

שאלי את עצמך

מה אני מרגישה כשאני לידו?

איזה רגש עולה בי כשאני חושבת עליו?

ועלינו יחד?

ועלינו מגדלים ילדים?

ואיפה אני מרגישה בגוף שלי את כל זה?

מה החוויה הגופנית/פיזית שלי כשאני נמצאת לידו?

איזו תחושה הוא מעלה בי?

תהיי שם רגע ותשהי בתחושות האלה.

גם הגופניות וגם הרגשיות.

ותני להן רגע למלא את כל כולך.

את יכולה אפילו לתת להם שם או לדמיין אותן בצורה מסוימת עם צבע מסוים - ואז בכל פעם כשיעלו החששות - תביאי את הצורה המוחשית הזו שדמיינת לאותן החששות שיענו להן,

שיהיו שם לעשות סדר בדברים.

תני להם את המקום שלהן ואת הזמן שלהן ותרגישי אותן, ותשהי ברגש ובחוויה הגופנית הזו.

בצורה הזו, תהיי בטוחה גם שכלית, גם רגשית וגם גופנית,

ובצורה הזו תוכלי קצת להרגיע את החלק ההססן והחושש שבך כשתצטרכי.

5. לגבי החשש "מה אם יש יותר טוב?"

אז כמובן שאפשר לדעת רק את מה שיש כרגע.

ואם כרגע יש מישהו שאת אוהבת, מעריכה, טוב לך איתו,

ואת חושבת שיש כיוון ויש דרך לעבור איתו גם מכשולים וקשיים – אז הכיוון מאוד חיובי.

ואחרי כל השאלות והבירורים האלו תאמיני בעצמך שיש לך ותהיה לך את התשובה הנכונה עבורך.

ואז אחרי שמחליטים החלטה - שכמובן חשוב מאוד שתהיה בשלמות ובבהירות -

כל מה שישאר לך לעשות זה להיות שלמה איתה

שזה אומר - לשים רגע את הפחדים בצד ולחיות, ולהשקיע באופן אקטיבי כוונה ורגש ומחשבה ומאמץ לטובת הקשר, ואם וכאשר הקשר שלכם יגיע לחתונה - גם אז - לזנוח את כל ה"מה היה אילו" ולחיות בכאן ועכשיו.

ויותר חשוב - להשקיע בכאן ועכשיו.

להחיות את הכאן ועכשיו כל יום מחדש.

לכוונן את כל האנרגיות שלך - במקום לבלבול ולספקות שיכרסמו - לבנייה. לביחד שלכם. 

להחליט החלטה ברורה ש*כך החלטתי ואני עכשיו נותנת את כל כולי לנצח למען זה*-

ואז אפשר לנתב את כל הבלבולים והפחדים ולתעל אותם לצורך עשייה חיובית.

לכמה שיותר אהבה, וזמן ביחד, ונתינה, והשקעה, וחיבור, ושיחות, ואיכות.

הנישואין מעניקים לבני זוג שייכות אמיתית זו לזה.

התחתנו. אני האישה שלו. הוא האיש שלי. כמו שהילדים שלי הם שלי ואני אמא שלהם, וזו לא שאלה בכלל.

וזה הופך את הזוגיות שלנו למשהו חי וקיים, יציב ובטוח, ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי.

אז החתונה בעצם מעבירה אותנו ממוד של 'האם' למוד של 'איך'.

זו החלטה חד פעמית וגורפת (שהיא קפיצה למים בעיניים עצומות, לא משנה כמה זמן וכמה לעומק מכירים), שמעבירה את הקשר משאלת ההאם הקשר הזה טוב לשאלת האיך נגרום לקשר הזה להיות טוב.

ויש בידינו המון המון איך!

כלומר יש בידינו היכולת להגיע לטוב שלם, גדול, עצום ומקיף ב"ה.

6. ואם יש גם חשש ופחד שאומר לך: "מה אם אחרי החתונה "פתאום" פוגשים מישהו אחר"?

אז את עונה לו -

מתחתנים כאשר יש שלמות בהחלטה ורצון אמיתי לחיות יחד כל החיים.

מה יקרה אחרי החתונה?

אם תכירי מישהו אחר?

זה בכלל לא נכנס למשוואה כאשר יש שלמות, כי אם את אוהבת אותו ובחרת בו - אז בחרת *בו*. וזהו.

אז הוא שלך.

וזהו.

אין עוד אחרים.

אין.

עושים ניתוק במוח - וכל הגוף והנפש מכווננים למצב הזה ש*כבר מצאתי*

ולא למצב של *אני עדיין מחפשת*

כאשר את במצב של כבר מצאתי,

אז אפילו יהיו מיליון בחורים טובים - זה לא אמור להזיז לך - כי יש לך את בעלך שלך.

הוא שלך, ודי.

אז את לא תהיי ביחידות עם אחרים, ולא תשחנשי עם אחרים, ולא תגעי באחרים וכו' - וכך יהיה יותר קל לא "לפול" בפניהם, אם יש גבולות ברורים גם טכניים וגם נפשיים בעמדה הנפשית - זה בכלל לא אמור לקרות.

וכדי לחזק את ה"לא אמור לקרות" הזה - ממשיכים לעבוד על עצמנו ועל הזוגיות שלנו יום יום גם אחרי החתונה -

ממשיכים להשקיע אחד בשני ובעצמנו,

ממשיכים לצאת לדייטים קבועים גם כשנשואים,

ממשיכים לקחת אחד את השנייה כלא מובן מאליו בכלל,

ממשיכים לתת, להשקיע, לאהוב, להתרכז פנימה ולכוון את כל האנרגיות והאהבה לבית פנימה בכל התחומים שיש - וממילא מה שיש בחוץ בכלל לא מעניין כבר.

7. ומה עונים לחששות או פחדים שאומרים לנו שאם נתחתן הכל יהיה "דפוק"?

למשל, שלא תישמר האהבה והתשוקה שלנו?

קודם כל לענות להם את האמת - שהדבר המרכזי שיקבע האם זוגיות הכוללת נישואין תשמר -

הוא בני הזוג עצמם.

והמודעות והמאמצים שלהם עצמם.

הכל תלוי איך מתייחסים לנישואין ואיך רואים אותם.

האם ההתייחסות אליהם היא כ"מזהמים" את כל הדברים הטובים הנ"ל,

או ההאם ההתייחסות היא כמעצימים, מרחיבים ומעמיקים את כל הנ"ל.

איך אומרים? הכל תלוי בעיני המתבונן.

כל מה שנחשוב שיכול "לזהם" את הנישואין  - יכול להיכנס באותה מידה גם למערכת זוגית ללא נישואין, וגם לאדם רווק ללא כל זוגיות.

ואתן מספר דוגמאות -

קודם אכתוב את ה"חשש" (שיופיע בגרשיים) ואז את התשובה אליו:

- לדוגמא "עול הפרנסה":

עול הפרנסה יכול לדכא, לבאס, להכביד ולהעיק גם על רווק,

גם על רווקה,

גם על זוג ללא נישואין

וגם על זוג במסגרת הנישואין.

אנשים צריכים לעבוד כדי להתקיים, זו המציאות בימינו,

ויוקר המחיה שעולה וכל מה שקשור בזה לא תורם, אבל זה לא שייך לנישואין או לא נישואין,

אפשר לראות זאת אצל כל אדם באשר הוא.

-"גידול-חינוך- טיפול והשקעה בלתי פוסקת מכל היבט אפשרי בילדים":

גם כאן

אם אדם רוצה ילדים,

ולא משנה אם זה רווק או אם זו רווקה שמחליטה לקחת תרומת זרע/הורות משותפת/כל דרך אחרת - היא תצטרך להתמודד עם עול גידול הילדים.

אא"כ אדם לא רוצה ילדים כלל - ואז אמנם אין לו את "עול הילדים", אבל באותה מידה גם אין לו את "הילדים עצמם", האושר שבהם, ההמשכיות שבהם, החיים עצמם שבהם וכל היתר.

- כל מורכבות נוספת אצל הילדים כמו טמפרמנט, נכות ל"ע וכו' - כל זה רק קל יותר להתמודדות במסגרת יציבה של משפחה עם שני הורים מתפקדים, מאשר אצל אם חד הורית או אב חד הורי.

- "מערכת היחסים עם המשפחה המורחבת/סביבה- מתערבת/מעורבת/מגוננת מדי/מתעלמת/מפלה" - 

גם כאן - אם אדם רוצה להיות לבד כל חייו, ללא שום זוגיות באשר היא - אז את המשפחתולוגיה של הצד השני הוא אכןן לא יחווה.

כי בכל דרך אחרת - זוגיות ללא נישואין גם היא כוללת בתוכה משפחתולוגיה לא מעטה של הצד השני.

אז גם כאן - שוב תלוי בעיני המתבונן - מהם היתרונות ומהם החסרונות,

מה אני מרוויח/ה ומה אני מפסיד/ה ומה יותר כדאי לי.

אני מאמינה שאנשים שבוחרים בנישואין מעדיפים להרוויח את כל הטוב שבהם גם אם יצטרכו "להפסיד" ולהתמודד פעם בחודש עם חמות לא מי יודע מה...

וכמובן גם בתוך הקושי/הקשיים עצמם ללמוד להשתכלל ולמצוא כלים נכונים ומתאימים לנו גם בעת הקושי עצמו.

- "שינויים ומעברים בחיים" -

- גם כאן רוצה לומר לפחות על עצמי,

בתור אישה שעברה תוך כדי נישואים גם אובדן של אב בגיל צעיר,

גם חזרה בשאלה של בעלי,

גם דיכאון אחרי לידה,

גם משברים אחרי הלידות

גם מחלות של הורים 

ועוד הרבה דברים -

ובכולם, עם יד על הלב, המציאות שה' זיכה אותי שיהיה לי את אישי לידי - רק העלתה אותה, עשתה לי טוב, ובהרבה מובנים אפשר לומר שהצילה אותי.

מערכת הנישואין הייתה שם כדבר הטוב, המנחם, המרפא, העוזר, התומך והטוב שבחיים.

לא חלילה המפריע לכל זה.

אינני יודעת כיצד אדם לבד יכול לעבור דברים כאלה, זה נורא גם ככה, ולא מאחלת את זה לאף אחד בעולם.

והרבה אנשים, רואים את המציאות המשותפת שלהם ובני/בנות זוגם אליהם הם נשואים, כברכה גדולה.

ועם הברכה הזו הם מתמודדים עם שלל אתגרי החיים,

ששוב, גם ללא הנישואין כל אדם עובר או יעבור אי אילו משברים בחייו, כל אחד וה"שק" שלו איך שאומרים.

לא הנישואין הם אלו שגורמים לכל ה"לכלוך"/"זיהום"/"קשיים"/"משברים"- הם יכולים להיות קיימים ללא שום תלות בהם,

ואם משכילים ומתאמצים לדעת איך לשמר ולהתמודד עם הכל בצורה נכונה ובריאה - רק צומחים מזה.

- "קושי לשמר תשוקה" -

לימוד נכון של כל נושא האישות והשקעה בו -  גורמים גם לפן הזה להתעמק, להתעצם ולהתרחב עם השנים.

גם כאן - צריך להתאמץ, צריך לעבוד, צריך לשמר, צריך להשקיע, צריך לדבר, להיפתח, גם בתוך מערכת של נישואין אפשר וצריך להשקיע וללמוד עוד ועוד גם בנושא זה, ובשניים זה נותן הרבה יותר.

לכן, אם נחרוט על לוח ליבנו שני "סטיקרים" אולי הכי חשובים -

1.  בן זוג זה המשפחה שכן בוחרים - שייכות אמיתית ושורשית.

2. ההצלחה של הזוגיות לא קשורה בהכרח רק לנתוני הפתיחה/האדם, אלא להחלטה - אני שלו והוא שלי, אני אוהבת אותו, אנחנו ביחד.

ומי שיקבע אם נצליח או לא - זה רק או בעיקר אני והוא,

ההחלטה שלנו לאהוב, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין,

הבחירה שלנו אחד בשנייה, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין

המודעות שלנו לכך

וההשקעה שלנו בפועל לכך.

- וכמובן כמובן *ללמוד* על הנישואין

מהי המהות של הנישואין,

תמיד להיות במודעות, למידה, הקשבה, נתינה והשקעה.

ועוד דבר חשוב על אהבה בכללותה ובמהותה:

אהבה -

היא התחייבות ללא תנאים כלפי אדם לא מושלם

לאהוב זו לא רק הרגשה חזקה,

זו החלטה.

זו בחירה.

והבטחה.

מי שאיתי – בעלי/אשתי הוא/היא הכי מושלם *לי*.

וואו יצא ממש ארוך,

המון המון ברכה והצלחה יקרה

ב"ה שתראי בחוש ובמתיקות בשלווה ובבהירות את כל הטוב שיש

תחשבי על אימוןshindovאחרונה

מאמנת טובה תעזור לך לארגן את הראש.

עצה של מאמנת - טובה או לא?איזו

נפגש עם בחורה מעולה תקופה ממושכת, מאוד מתאים מבחינת כימיה, סגנון, ערכים משותפים, נתונים טכניים. מאוד אוהב אותה. יש לי רק משהו שמציק לי: לא מרגיש שאני נמשך אליה מספיק. היא אמנם מוצאת חן בעיני, אבל בראש שלי דמיינתי את אשתי עם שיער חלק ולא כמו שלה. זה מרגיש לי נושא כל כך מטומטם ולא מהותי, אבל מנסיון עם אחרות, זה בדרך כלל מה שיותר מדליק אותי.

דיברתי עם מאמנת לחתונה על הבעיה הזו. היא אמרה שאם הבחורה סה"כ די מוצאת חן בעיני ויש פרט מסויים בחיצוניות שמפריע, אפשר לבקש/להציע לה בעדינות (לא לדרוש!) שאולי תעשה החלקה כי זה יגביר לי את המשיכה מ7 ל10. היא הציעה שאפילו נבוא שנינו אליה לייעוץ והיא תתווך לה את הנושא הזה.

אמרתי לה שבעיניי זה נשמע מאוד רע, וייתכן מאוד שהבחורה תיפגע. מבחינתי אני צריך לקבל ולהימשך לבחורה כמו שהיא עכשו, ללא מניפולציות שאני מבקש ממנה לעשות על עצמה. לא יודע, נשמע לי רעיון חצוף. המאמנת אמרה שבנים אחרים כבר עשו את זה והבחורה לא נפגעה ודווקא שיתפה פעולה.

מה אתם, ובעיקר אתן, אומרים?

עונה משתי נקודות המבטרק רגע קט

פעם יצאתי עם מישהו שאני רציתי מאוד, ולו היה קשה להעמיק. באיזשהו שלב הוא ביקש ממני שאאריך את השיער כי זה יכול לעזור לו להתחבר יותר.

ואני לגמרי בחורה של קצר. בדיוק בתקופה ההיא עברתי לקארה, גם כי פיזית שיער ארוך קשה לאסוף וזה עשה לי כאבי ראש, וגם כי השיער שלי נהיה דק וקצר הרבה יותר יפה לי.

הייתי די מופתעת מהבקשה שלו, ואמרתי שאני מוכנה לנסות. לא אמרתי לו "אבל תדע שזה ייקח זמן..." . מפה לשם, במהלך הזמן הזה התברר שהוא היה תקוע מעוד הרבה סיבות, והשיער היה משהו טכני שהתקיעות הזאת התיישבה עליו. ב"ה נפרדנו. למה ב"ה? כי אחרי חצי שנה פגשתי את בעלי ואני אוהבת אותו עד השמיים וטוב לנו יחד והכי כיף בעולם.

ועכשיו גם מנקודת המבט שלך: יש איזשהו מאפיין פיזי אצל גברים, ש"עושה לי את זה", ולבעלי אין אותו. זה לא מוריד מהאהבה שלי לבעלי ומזה שאני נמשכת אליו ואוהבת אותו בטירוף. זה גרם לזה שלא הסתנוורתי בדייטים ראשונים, והאהבה והמשיכה נבנו בהמשך. אגב, גם היום אני יכולה לראות גברים עם המאפיין הזה ולרגע אחד להתפעל, אבל אני יודעת שזה רגעי ולא משתווה לאהבה ולקשר שלי עם בעלי.

בקיצור, מה שאני אומרת: ממש לא מתאים לבקש ממנה להחליק את השיער. תוציא את האפשרות הזאת ובאמת המאמנת נשמעת לא מקצועית.

תמשיך להעמיק ולחזק את החיבור ומאוד יכול להיות שהמשיכה תתפתח עם הזמן, גם אם מראש זה פחות "עשה לך את זה".

אולי יעניין אותך