בלידה הראשונה שהיתה בזירוז הייתי בשערי צדק, עם רופא פרטי (ד"ר פלוטקין), והוא זה שנתן את ההנחיה להתחיל במינון כזה נמוך, ולהעלות מאוד בהדרגה (3 טיפות נוספות כל חצי שעה). האחיות שם קצת התעצבנו כי זה שונה מהפרוטוקול הרגיל, אבל בגלל שהוא היה רופא פרטי הן נאלצו לעשות לפי ההנחיות שלו. בשבילי זה היה מעולה, הצירים התפתחו בהדרגה, וב18 טיפות כבר היו צירים אפקטיביים שקידמו את הפתיחה ולא היה צורך להעלות עוד (ולא הרגשתי שהם היו יותר עוצמתיים מהצירים שהיו לי בלידה הראשונה שלי שהיתה טבעית ובלי זירוזים).
בלידה הבאה הייתי בעין כרם, ביקשתי לעשות באותה שיטה - להתחיל ממש נמוך ולהעלות בהדרגה. שם האחיות זרמו עם הבקשה, התחילו מ-2 טיפות והעלו ב-3-4 כל 20 דקות-חצי שעה. כששהגיעו ל-22 היו כבר צירים מעולים ופתיחה טובה והאחות פשוט ניתקה את הפיטוצין כי היא אמרה שהגוף שלי כבר הבין שהוא בלידה ומייצר את הצירים מעצמו.
מה שהיה טוב יותר בעין כרם היה שגם אפשרו לי יותר תנועה - שמו את המוניטור והעירוי באותו צד של המיטה ככה שיכולתי לקום מהמיטה, הביאו כדור פיזיו, ואפשרו ואפילו עודדו תנועה (אחרי שהצליחו למקם את המוניטור בצורה טובה כך שלא זז מכל תנועה שלי).
אגב, לגבי המוניטור - כדאי להביא מטפחת אלסטית (נמתחת), זה יכול לעזור לקשור אותו מעל המוניטור (האחות שאלה אותנו אם יש לנו אבל לא היה, בסוף הסתדרו בדרך אחרת).
וכדאי גם לבקש בפירוש שימקמו את המוניטור והעירוי באותו צד של המיטה (בעיקר אם את בלי אפידורל, עם אפידורל זה מן הסתם פחות משנה).
בהצלחה, ושיהיה בקלות ובשעה טובה!