יש כ"כ הרבה מצבים עצובים מאד שיוצא לי לראות שאנשים פשוט זונחים את ההורים, דבר שאפילו אצל החילונים לא קורה,אפשר לתרץ את זה בהקמת בית והשקעה בזוגיות אבל בסוף בסוף, אנשים זונחים את הכיבוד הורים ואני רואה הורים שנקרעים מזה שהיחדים שלהם פשוט לא באים או שפשוט מתרחקים לסוף העולם ומגיעים אחת לחצי שנה,זו התורה? זו ההלכה? איפה ההכרת הטוב למי שגידל וטיפח וקנה ועשה לכם? באמת שאני אדם דתי וגדלתי בישיבות אבל אני לא מרגיש שייכות לאנשים שנוהגים ככה, הקמתם בית,יופי כפיים לכם, אבל אל תשכחו את המוסר הבסיסי ביותר, תורה זה לא רק לדעת דף גמרא ולשים את הטבעת,תורה זה לנהוג באנושיות כלפי מי שגידל אתכם, תורה זה ערכים בסיסיים להיות שם בשבילם ולא לנטוש אותם לעת זיקנה, לתת להם להנות מהנכדים, להעניק להם חום ואהבה, להזמין אותם לשבתות, לבוא לבקר באמצע שבוע פעם או פעמיים, זו התנהגות יהודית אמיתית.
לפעמים נדמה שבציבור הדתימרכזניק
יש כ"כ הרבה מצבים עצובים מאד שיוצא לי לראות שאנשים פשוט זונחים את ההורים, דבר שאפילו אצל החילונים לא קורה,אפשר לתרץ את זה בהקמת בית והשקעה בזוגיות אבל בסוף בסוף, אנשים זונחים את הכיבוד הורים ואני רואה הורים שנקרעים מזה שהיחדים שלהם פשוט לא באים או שפשוט מתרחקים לסוף העולם ומגיעים אחת לחצי שנה,זו התורה? זו ההלכה? איפה ההכרת הטוב למי שגידל וטיפח וקנה ועשה לכם? באמת שאני אדם דתי וגדלתי בישיבות אבל אני לא מרגיש שייכות לאנשים שנוהגים ככה, הקמתם בית,יופי כפיים לכם, אבל אל תשכחו את המוסר הבסיסי ביותר, תורה זה לא רק לדעת דף גמרא ולשים את הטבעת,תורה זה לנהוג באנושיות כלפי מי שגידל אתכם, תורה זה ערכים בסיסיים להיות שם בשבילם ולא לנטוש אותם לעת זיקנה, לתת להם להנות מהנכדים, להעניק להם חום ואהבה, להזמין אותם לשבתות, לבוא לבקר באמצע שבוע פעם או פעמיים, זו התנהגות יהודית אמיתית.
באמת הכל נכון ויפהסיה
להזמין לשבתות צריך אישור של הצד השני. וכבר קרה שהזומנו בלי רצון של הצד השני וזה שבת גיהנום הורים שמים לב.אז מה עדיף להזמין ולתת תחושה מגעילה? הצער והכאב אחכ עצומים
הלואי הלואי והיתי יכולה לעזור להם אז שוב להעלם מהבית בערב לעזור להם זה אומר שבעלי אמור לשמור על הילדים ןזה אומר שאין לי כח בבית לנקות פתאום התעורר בי כח לנקות להם וכו
בקיצור זה מורכב מורכב
אולי כשהילדים גדולים ועצמאים ואת לא תלויה את יכולה בשעת אחרי הצהרים לבלות אצל ההורים
אני נגיד באה לבקר אותם על חשבון זמן שלי אחת לשבוע זה אומר עשר וחצי בלילה אחרי שהילדים ישנים וזה מסתדר לבעלי לשמור
ואני מתקשרת מהעבודה אליהם כי בערב שוב לא אדבר בטלפון איתם כשאני צריכה להיות עם המשפחה כמובן שיחה של חמש דקות זה כן
תירוצים תמיד היו ויהיו-וזה כולל גם אותילמה לא123
בסופו של דבר,למשהו שממש חשוב לנו,אנחנו מוצאים זמן
זה לא זמן!! זה העניןסיה
למה צריך לריב על זה עם הבעל??יהודה224
למה יש מריבות על כל מיני נושאים?סיה
זאת מריבה שאין לה בסיסיהודה224
יכול להיות אבל מה זה כבר משנהסיה
שורה תחתןנה לא הולך חלק ואין לי כח לכאבי לב לכן בוחרת להתרחק. יכולה להתקרב אבל זה יהיה עם כאבי לב ענקיים לי ולהם ולכולם
ברור שזה משנהיהודה224
ולא בגלל שאמא שלך עקמה את האף אז אני לא רוצה לבא להורים שלך...
אנחנו זוג בוגרים לא ילדים קטנים...
לא מסכיםסוס פרא חופשי
לא מאחל לאף אחד מה שהם עוברים ושמח בשבילך שהכי מבאס ומעליב שראית זה שאמא של אישתך מעקמת את האף.
יפה שהעלת את הנושא...rivki
בציבור הדתי.משוטט
אבל אכן, מי שלא בא להורים שלו או מונע מבת/בן הזוג שלו לבא להורים שלהם. הוא איש לא מוסרי. כפוי טובה ורע במהותו.
אנחנו אף פעם לא באים לשבתמופאסה
הורים שלי קלילים, יש לאבא שלי נוסח קבוע
"תדליק את המנגל אנחנו בדרך"
שבת זה סיוט בבית אחר
זה גם פתרון.משוטט
עוד פעם המנגל???😅משמעת עצמית
חחחחחחח
️ ממה להיגמל???מופאסה
ככה מדבר מכורלמה לא123
חחח![]()
אהבתי 😍סוס פרא חופשי
סתם הכללהמישהו כל שהוא
לא יודע מאיפה לך נתונים על קשר להורים בציבור החילוני או הדתי מלבד הקרובים אליך שלא בטוח שהם קבוצת מחקר מאפיינת
מה הקשר הכללה?מרכזניק
שוב פעם סתימת פיות במסווה של הלכה.
עדיף להיות בת יענה ולא להעלות דברים.
האמת שאני רואה בדיוק ההפך.....44444
הדור שלנו הרבה יותר משפחתי.
היום ממש נפוץ הורים שמגיעים הרבה לילדים לעשות בייביסיטר.
כם אנחנו נמצאים יותר עם המשפחה שלנו בשבתות לעומת הורינו.
אני לא הכרתי כמעט אף סבא וסבתא של חברות שלי.
היום- הילדים שלי מכירים הרבה סבים וסבתות של חברים שלהם.
בכלל יש הרבה יותר יפגשים משפחתיים היום.
כנראה גווקא בגלל שהרבה משפחות גדלו מאד תוך 2 דורות (נפוץ בעיקר אצל צאצאי ניצולי שואה) הרצון והצורך במפגש עולה.
וזו^^^^ עוד רעה חולה של הרבה דתייםמרכזניק
אם אתה מדבר בביטחון כל כך גדול..קורא סמוי
כנראה שבדקת את הנתונים לעומקם ולרוחבם לפני שיצאת כנגד ציבור כל כך גדול.
אשמח שתעלה לפורום את המחקר שערכת שעל בסיסו הנחת את הקביעה הכל כך נחרצת שלך
תודה
יש אנשים שלוקים בהבנת הנקרא כנראהמרכזניק
ורק הרגע דיברת על סתימת פיות..קורא סמוי
משעשע
אתה קבעת קביעה שיש בעיה אצל הדתיים. "דבר שאצל החילונים לא קורה" (ציטוט שלך)
לדעתי אתה מפספס את הנקודה וכך אמרו לך לפני אחרים שהנקודה היא לא דתיים חילונים אלא סגנונות משפחה שונים אולם אתה מתעקש על עמדתך.
לכן ביקשתי לדעת איך קבעת זאת,
בדקת לפי מגזרים? קבוצת ביקורת?
כמה משפחות כבר בדקת לעומק וגם את המניעים שלהם?
לומר קביעה על ציבור שלם בלי שיש לך את הנתונים הנ"ל מבחינתי נחשב כהכללה.
לא ממש חא סתמתי פיות אל תהיה דמגוגמרכזניק
אז למה הוספת את המילים 'דתיים' 'חילונים'קורא סמוי
אם לא כדי לעשות השוואה בין שני המגזרים?
אם היית אומר שאתה מזהה בסביבתך תופעה מדאיגה ואתה רוצה להעלות אותה ולדון בה ולנסות למצוא פתרון, אף אחד לא היה אומר לך כלום.
אבל אתה התחלת לחלק שהבעיה קיימת אצל דתיים יותר מחילונים ופה אנשים שאלו אותך בהוגנות, מניין לך?
אז במקום לתקוף, תענה. אתה יודע או לא?
על זה נאמר, "נכון? לא נכון? חרטט בביטחון"
כי מה לעשות שזו המציאות?מרכזניק
נו באמת...קורא סמוי
אתה לא רציני..
מספרים בבקשה
כמה כבר יצא לך להכיר?
עשר? עשרים?
שני המגזרים שאתה מדבר עליהם מסתכמים במליוני אנשים!
ועם מי שאתה מכיר בדקת מה הגורמים לכך? בעיות אישיות? מריבה עם אחד הצדדים? הוראה מבעל מקצוע?
[לנו אישית היתה תקופה שקיבלנו הדרכה מאיש מקצוע לעשות הפסקה בנסיעות להורים עד שנבנה ונסדר משהו בזוגיות שלנו, שאם היינו נוסעים זה היה הורס את מה שרצינו לבנות. אז גם לי חסר בכיבוד הורים? נו באמת!]
מה המדד שלך?44444
ברור שאצל דתיים זה מאתגר יותר.
בתור מישהי שהמשפחה שלה גרה בכל הארץ...... אני מתפללת ליום שבו כל ימי שישי יהיו חופשיים במערכת החינוך ויעבירו אותם לקיץ.
אבל בעיני זה לא מדד יחיד.
ובאמת שלא ראיתי הבדל בין המגזרים זה הרבה יותר אופי של ההורים והילדים.
רצינית? כיף לך עם ילדים בבית בלחץוואוו
גן וביה"ס זה לא מעון.....44444
גם חינוכית זה נכון בעיני שילד בשעון חורף יהיה שותף לניקיון וסדר של הבית ביום שישי.
נכון ש"העזרה" דורשת לא מעט ממני אבל זה נכון חינוכית והם עדיין עוזרים כבר בגיל 5-6....
בכל מקרה אני אשמח למסגרות עם יום חופש נוסף ל"השלמות" ועוד ימים בקיץ.
בנוסף, זה היום שבו הם נמצאים עם אבא בבוקר שהוא לא בתפילה או ארוחה כמו בשבת.
אגב, הצעתי שיהיו צהרונים. מי שרוצה- יכול לשים. העניין שיותר פשוט לעשות ככה מפגשים משפחתיים ולסוע להורים.
להפסיד ביה"ס מתחיל להיות מורכב ככל שעולים בגיל וגם חינוכית....
אגב, המצב הנוכחי משגע- כל מסגרת מסיימת בשעה שונה מעל שעה כל יום שישי בעלי בהלוך וחזור. גם בבוקר ההתארגנות לוקחת זמן והלחץ הרגיל.
דוגרי- יום שישי גם אנחנו רוצים קצת נחת בלי לחץ של בוקר ופיזורים למסגרות.
אם לא היה ביה"ס הייתי נותנת להם להשאר בפיג'מה. זה גם מה שאני עושה...
וכמובן חופש בשישי מאפשר מפגשים משפחתיים44444
חושבת שלדתיים יש סיסמאות וערכיםוואוו
ויש אנשים שלוקים בחוסר הבנה סביבתי ורגישות לאחרמוש השור...
כרגיל תגובות של מתנשאיםמרכזניק
אדם מעלה משהו שכואב לו ןאנשים פשוט שוחטים ותוקפים, שיהיה לך בהצלחה אתה והיראת שמים שלך.
תודה על הברכה בהצלחה ביראת שמייםמוש השור...
זה יותר האדם מצקצק וכותב את זה במסווה של משהו שכואב לו.....44444
זו לא סיסמא זו הלכהמישהו כל שהוא
והאם אכן הדבר נכון? ולא הגזמה או פרשנות?
ולכן היה ראוי לומר ראיתי אצל כמה מחברי כך וכך.
ולא לדבר מה קורה אצל כלל הציבור
אם זה דברים רעים אז זה באמת ככהרשש
אני לא בקטע של לתקוף, מנסה פשוט להבין את הגישה
אם זה דברים רעים אז זה באמת בעיה
או שזה אמת ואז זה לשון הרע
או שזה טעות ואז זה הוצאת שם רע
וכיון שזה על קבוצה רצינית מעמ"י אז זה על ציבור
מה לא מדויק במה שכתבו כאן לגבי לשון הרע?
מענין לשאול מורה הוראה רציני האם המטרה של "להעלות תופעה" מתירה את העניין
לא שאני לא נכשלת בזה פשוט חורה לי שאנשים מגיבים לא לגופו של עניין כשאומרים להם על משהו שזה לשון הרע - מבינים?
או שתביא טיעון הלכתי שמראה שזה מותר או שתגיד "צודק" ותחזור בתשובה על הטעות
מה הקשר להגיד "העלתי תופעה" או "סתיפת פיות"?
אשמח לתשובה אמיתית ולא מתלהמת, אני באמת מנסה להבין
תגובה לרששליאור1980
לא חושב שאם מישהו מעלה סוגיה לדיון ישר צריך לקפוץ , להיעלב או להצטנף תחת איצטלה הלכתית.
מילא אם היה בא בקטע של לתקוף או להשמיץ אבל הבנאדם סך הכל העלה תהייה.
לשיטתך גם אם מישהו יעלה תהיה בנושא "למה בציבור החרדי יש יותר לימוד תורה מבציבור הדתי לאומי" אז ישר תגידי לשון הרע וכד' , שלא לדבר על כל הנעלבים בשם המגזר שיקפצו .
האמת לא ראיתימופאסה
אין שום קשר לדתי או חילוני...יהודה224
וחלק מזה זה גם לבא שבת אם זה הכבוד שלהם מה לעשות..
החומרה לדתיים הרבה יותר גדולה זה הענייןמרכזניק
נכון...יהודה224
לא פאסה ...החיים זהה לא שחור או לבןמוש השור...
זה ממש תלוי בסוג המשפחה בה גדלתקורא סמוי
ממש לא נראה לי קשור לדתיים חילונים. סתם הכללה גסה ומוטעית
לדוגמא, אנחנו שנינו דתיים אבל רוב החיכוכים שלנו היו על הנסיעות להורים..
אצלם הנוהג להיות כל שבוע אצלם ואצלנו הפוך..
וכן, שנינו דוסים..
דבר נוסף, אצלנו החינוך בבית היה לגדול, להיות עצמאי ולא להישאר מתחת לסינר,
אתה גדלת בצורה שונה ולכן אתה לא מבין את זה.
גם לאישתי לקח זמן להבין שזה לא שאני אוהב פחות או אכפת לי פחות אלא שככה אני..
כל שבוע לנסוע להורים????44444
תתפלאיקורא סמוי
בהתחלה כבר במוצ"ש הם היו מזמינים לשבת..
זה היה יוצר פיצוצים
כל שבת לשבת שלמה???44444
כאילו זה בסיסי שאנשים יעשו שבת בבית שלהם ובצד השני....
הם גם גדלו ככה?
אצלינו אני בכורה והבן שלי היה הנכד הראשון ובאמת היה הרבה לחץ.
אבל... זה התחיל משבת בחודש(אצל כל זוג הורים) וירד.....
כמובן הסברנו יפה והכל...
אגב, בהתחלה הם היו ההורים הרחוקים ולא היה לנו רכב.
אח"כ זה התחלף....
חשוב מאדאמא וגם
לא חושבת שנכון להאשים ולהכליל ציבורים. וגם סתם טיפ לחיים:
מתקפה גוררת התגוננות או מתקפת נגד...
חשוב מאד לעורר את הצורך בכיבוד הורים למי שצריך

עם ההרגשה שלך אני לא אתווכח...רק אציין עוד נקודהbinbin
דתיים ו"חילונים" שניהם בני אדם, ריב ומחלוקת בין משפחות והורים קיים בכל מגזר,
ההבדל בדרך כלל זה שאצל דתיים משתדלים לשמור על כבוד, לא תראה הרבה צעקות בין כלה וחמותה וישתדלו לשמור את הריב ב4 קירות.
צריך לחשוב על הכל , על בן הזוג ששונה ממני, על המשפחה ששונה, דעות ומנהגים שונים וזה טבעי שיהיו הרגלים שונים אחד מהשני. צריך למצוא את האמצע ואת הדרך ללכת יחד, וזה אצל דתיים ראוי לשבח כי לזה אנחנו שואפים.
מה הקשר לדת??!?מוש השור...
יש מנטליות של הורים למה הם הרגילו את הילדים.
לרוב הורים שהרגילו שבאים בשמחה והכול קליל... אז ככה הילדים ירגישו ויגיעו הרבה. וההפך.... כשההורים מתבגרים הם צריכים יותר שיגיעו אליהם.. אבל ההרגל שהם הנחילו לילדים שנים על גבי שנים יותר חזק...
וכמובןיש מקרה יוצאי דופן שבהם נדרשת התערבות ייעוצית או טיפולית...
הקיצור פנקו את הילדים תזמינו אותם תנו להם הרגשה טובה.
אל תעירו להם...
יפה שהעלית את הנושאאם_שמחה_הללויה
יחסים עם הורים זה נושא מורכב בכל מגזר. ללמוד לכבד ומצד שני להציב גבולות שלא תהיה התערבות מיותרת. לפעמים דווקא המרחק עושה טוב לשני הצדדים, ללמוד לכבד מרחוק.
יש כאן ים שרשורים על בעיות כאלה ואחרות עם הורים.
לפעמים לאדם לוקח שנים כדי. ״להתבגר״ . וללמוד לדעת לכבד. אני מדברת על עצמי, לדוג׳ לקח לי זמן להתגבר על האגו ולהצליח לקבל עזרה כלכלית מהוריי, כשדחיתי את העזרה הזאת הם היו נפגעים ולא הבנתי למה רק רציתי גמה שפחות להיות תלויה בהם
מה הסיפור עומד מאחרי ההודעה?מופאסה
הלוואי שאלו היו הבעיות שלנו...נעמה4
אז- הילדים גרים רחווווק ונאלצים לשכוח מהמשפחה):
(בעקר אם הזוג קצת שינה סגנון והורים לא סובלים את זה.): )
עצוב לשמועוואוו
ערכתילמה לא123
מדברת עלינואהבתחינם
שלא תדע כמה זה מורכב אצלנו.
אז כן, אנחנו נוסעים אחת לחצי שנה
וכמה שאני מנסה לתת להם מקום של סבא וסבתא(תמונות,שיחות וידאו, לשתף בגידול הילדים)
זה לא באמת עוזר, כאילו הם לא רוצים לדעת.
תודה על המכתב! אולי זה רק נדמה כי אי אפשר לדעת באמתנפש חיה.
ההנחה שכתבת , נכונה. לזכור ולכבד, לעזור מתי שאפשר ולהעריך וכו'...
לא אצל המשפחות הצעירות זה אפשרי .
עושים מה שיכולים.
שוב תודה על תשומת הלב
ושלא נדון אף אחד
והאמת והשלום אהבו.
אני חושבת שמשפחה וקשר עם הוריםוואוו
אולי תפרטלצמוח ולהצמיח
אישית, אני לא מכירה את המציאות שאתה מתאר.
להיפך. רואה סביבי משפחות שמאד בקשר עם ההורים מכבדות ומעריכות.
כיבוד הורים זה וודאי מצווה חשובה ויסודית ביהדות וראוי להשתדל לקיימה באופן הטוב ביותר.
בדיוק עכשיו בפרשת השבוע האחרונה ראינו שהיא מופיעה בלוחות בצד של מצוות כלפי שמיא, כיוון שמשווים כבוד הורים לכבוד שמים.
שנזכה.
קצת לחשוף לך מה שהולך מאחורי הקלעיםנב"י
ובכל אופן גם אני חשבתי כמול שא' ב' זה קשר משפחתי ואמרתי שאין מצב שנתרחק בקשר גם אם נגור רחוק ועובדה שעם השנים המצב הולך ומחמיר והגיע עד למצב שמנסים לשכנע ילד קטן בגיל יסודי בת"ת חרדי כמה שההורים שלו לא בסדר כי הם לא מרשים לו אייפון ושישכנע אותם ולא יוותר. זה כמובן אחרי שהסברנו ונימקנו את ההחלטה שכאמור לא התקבלה.
אתה היית מסכים שיגידו כך לילדיך? זו רק דוגמא אחת מתוך אינספור.
סבא וסבתא שאין להם מושג מתי ימי ההולדת של הנכדים שלהם ומעולם לא אמרתי על כך מילה, זה תקין מבחינתך?
לפעמים הקשר הרחוק זה הכי הרבה כבוד שאפשר לתת בלי לריב. אגב, גם כל האייפון לא אמרנו מילה, דווקא מתוך כבוד. פשוט לקחנו צעד אחורה עם הילדים כדי לבנות מחדש את האמון שלהם בחינוך שאנחנו נותנים להם.
עם כל זאת שומרים על קשר טלפוני שבועי ומאמינה שאם אי פעם יזדקקו לעזרה כלשהי לא נהסס לעזור בשמחה רבה.
הלוואי ולעולם לא תעמוד בניסיון כזה.
זה צודקיהודה224
אבל את מתארת מצב שבו הסבא והסבתא לא מכבדים את תפיסת העולם והחינוך שבניהם מעניקים לנכדיהם שזה נדיר ולא מצוי ברמה של להסית את הנכד נגד ההורים שלו זה ממש בעייתי אבל לדעתי לא מצוי בכלל.
(כותב בתור בן להורים חוזרים בתשובה)
זה בדיוק העניין שהוא רואה את התופעה ומיד משליך על הילדיםנב"י
אז גם מתמודדים עם כל הקושי לבד וגם מאשימים אותם בחוסר כבוד הורים.
להסיק על אנשים שבגלל שהם דתיים ורחוקים מההורים אז הם שכחו את המוסר הבסיסי ולא נוהגים באנושיות למי שגידל אותם זה ממש לעשות עוול לציבור שלם, דווקא כדי לא לבייש את ההורים בחיים לא היית שומע את המקרה שאמרתי לך עכשיו וגם הפותח של השירשור לא היה יודע מזה ,למראית עין מאוד קל להפנות אצבע מאשימה ויכול להיות שיש ילדים שבאמת זונחים ולא מקדישים תשומת לב להורים אבל זה בטח שלא קשור להיותם דתיים ובטח שאי אפשר להכליל מכאן על כל מי שרחוק מההורים.
לא קראתי הכל...מגיבהמותק 27
במיוחד אם יש פקקים אז הנסיעה יותר ארוכה וזה לנסוע ולחזור באותו יום..
בקיצור בימי הולדת של הילדים הם מגיעים אלינו, ואנחנו מגיעים אליהם 3 פעמים בשנה (משתדלים), בחוהמפ, חוהמס וחופש גדול. בכל אחד מהמקרים ליום אחד ואחכ חוזרים להורים שלי שגרים בינינו לבין חמי וחמותי, זה בדיוק האמצע אז יוצא מעין הפוגה בדרך..
אבל מה אפשר לעשות,זה הפתרון היחידי...
לגבי ההורים שלי, הם גרים ארבעים דק' מאצלנו אך בכל זאת נפגשים בעיקר בשתות אחת לשבוע שבועיים. הקשר יותר אנטנסיבי ויותר חם. ההרגשה היא שרוצים שתבוא.
זה שונה מאןד מהצד השני...
וזה תלוי תרבות, מנטליות וכו לכן אין ככ מה להשוות..
בנוסף, זה גם עניין של גיל ההורים ומצבם המשפחתי.44444
להורים בני 60 בפנסיה, בלי ילדים קטנים שכוחם במותניהם...
להורים בני 80 שכבר ממש קשה לארח לשבת או לנסוע לשבת.
זה ממש משתנה.....
במקרה שלנו .מותק 27
משני הצדדים. ואין קטנים בבית...
גם בגיל 60 רוצים כבר קצת שקט ואין הרבה כח, אז צריך למצוא איזאורין
איזונים
כיבוד הורים מצווה ענקית וצריך להתאמץ בהסודית
זוכרת שסבא וסבתא שלי זכרונם לברכה כשהיינו קטנים (והם היו בריאים מספיק גם כדי לטייל בחו"ל,) היו באים פעמים בשנה בתחבצ ואנחנו נסענו אליהם בחלק מהחגים לפעמים לשבתות. הלוגיסטיקה הייתה מסובכת אבל זוכרת ומאד מתגעגעת גם אליהם גם לבית שלהם הצנוע והמבריק ובמיוחד להתרגשות של הפגישה. איך הם שמחו כשבאנו.
פתאום עולות לי דמעות.
לכן לדעתי פחות משנה כמה זמן נמצאים איתם בפועל44444
אלא, כל היחס מסביב, ההרגשה שנותנים, רמת המאמץ.
הפותח מצפה לפעם פעמיים בשבועסודית
עונהדור רביעי
עם קטנים זה קשה, אבל לא כל הזוגות עם קטנטנים..
מותר לחשוב קצת על ההורים! והציפיה שהילדים יתאמצו ולא להפך היא ההלכה.
יומיים אצל הורי האם ויומיים אצל הורי האבסודית
תלוי בהרבה פרמטרים. סה"כ ביקש לעורר את הלבדור רביעי
הרבה מהאנשים שכותבים פעמיים בשנה כותבים44444
הם לא סופרים את כל האירועים המשפחתיים שהם נפגשים בהם, טיול בחוה"מ, טיול בקיץ וכד'....
בפועל נפגשים הרבה יותר מפעמיים בשנה....
במשפחות ברוכות ילדים יש שנים גם עם 4 אירועים בכיף......
אגב, יש לי חברה שהגיע ממשפחה ברוכת ילדים שאמרה לי שהם הרבה פעמים לא נוסעים לשבת להורים כי אין מקום לכולם.
בהתחלה חשבתי שהיא התכוונה ללינה ואז היא הבהירה לי שהתכוונה מקום לשבת.....
גם להורים זה מאתגר.....
בדיוק אישה בת 50+ שיתפה אותי בקושי שלה באירוח הילדים למרות שהיא מאד מצפה להם וכולם גרים רחוק ממנה.
היא אמנם צעירה אבל עובדת משרה מלאה ורוב הנכדים צפופים וקטנים.
ולדעתי עד לפני כמה שנים היה לה עוד ילדים בתיכון.
כשחושבים על זה אם נגיד יש לה 3 ילדים נשואיים ומתאים לה לארח חצי מהשבתות זה יוצא לכל ילד פעם בחודש וחצי..... וזה עם 3 נשואים....
יש משפחות בציבור הדתי עם 5 ילדים- מס' נפוץ. אפילו אם כל שבת יארחו ילד זה פחות מפעם בחודש....
אני יודעת שזו הציפיה שלו ולכן כתבתי שהמדג לכיבוד הורים44444
ובעלי במשך לא מעט שנים לפני החתונה ובטח אחיו הפנימיסט ראו את הוריהם הרבה הרבה פחות מפעם- פעמיים בשבוע.
מרגש. ממש. זה גם מראה איזה רווח זה גם לילדים כשיש מפגשיםאורין
עם ההורים ומאמץ לכבד אותם.
לא קשור לדתיים חד וחלקחופשיה לנפשי
לא רואה קשר לציבור הדתי.44444
דווקא בסביבתי אני ממש לא רואה שנפוץ שילדים מתנהגים ככה להורים שלהם.
יש מקרים אבל ממש לא נפוץ וזה בדר"כ בגלל מצבים מורכבים.
אגב, בסביבתי יש הרבה חוזרים בתשובה ורובם בקשר טוב עם ההורים. מה שכן, לרוב יש רקע מסורתי כלשהוא אז מבחינות מסויימות זה יותר קל.
בעיני העניין הוא פחות התדירות של המפגשים ויותר הגישה.
מה שכן נפוץ בציבור הדתי שבאמת הרבה לא גרים ליד ההורים שלהם.
בכל מקרה, ספציפית לגבי מפגש זה מורכב.....
אם ההורים גרים קרוב אז זה פשוט יותר אבל עם הורים שגרים רחוק הרבה פעמים לא אפשרי להפגש באמצע שבוע אלא אם הם מגיעים בעצמם, ז"א שבדר"כ זה לא רלוונטי למי שלא פנסחונר ולהורים שלא צעירים... וכבר קשה להם.....
מצד שני שבת שלמה- במיוחד בקיץ ובמיוחד שהילדים גדלים זה כבר מאתגר וקשה.....
לנו יש צד קרוב וצד שהוא שעה וחצי נסיעה.
שבתות קיץ זה סיוט.
לילדים אין חברה ומתים משעמום וחם בחוץ.
בנוסף, מגיעים מאוחר בלילה והם הפוכים כל יום ראשון.....
וגם לסבא וסבתא לא תמיד יש כח לארח שבת שלמה ילדים על כל מה שכרוך בכך.....
בנוסף, יש 2 צדדים.....
והרבה מבוגרים לא ששים להתארח אצל הילדים בשבת. גם זה לא קל....
אם יש עוד אחים רווקים זה מורכב יותר...
לכן בעיני זה פחות האירוח אולי יותר הגישה והיחס.
אצלינו למשל, בחורף אנחנו מגיעים יותר ובקיץ פחות.
יותר לכיוון בחורף- כל שבת שלישית אנחנו לא בבית. פעם בחודש וחצי אצל הורה.
קיץ- כל שבת רביעית לא בבית- פים בחודשיים אצל הורה.
"שבת אצל הורה"- זה יום שלם שנמצאים איתם זה יכול להיות שבת בר מצווה או חג.
אמצע שבוע- ההורים מגיעים אלינו כשיכולים.
פים ניסינו להגיע להורים הרחוקים. הבעיה שבאמצ"ש זה יוצא בשיא הפקקים וזו היתה נסיעה הלוך של 3 שעות!!!
מה שכן- אנחנו מתייצבים לכל אירוע משפחתי ממפגש קליל עד חתונה. לא מפספסים למעט מקרים נדירים.
אבל....
כרגע אין לי מתבגרים וההורים שלנו סה"כ נוחים ומקסימים ואין לי ילדים צפופים.
אני מניחה שאם הם היו פחות נעימים היינו מצמצמים מפגשים.
המפגשים המשפחתיים לרוב לרוב יוצאים לא בגוש דן/ ירושלים44444
נכון.. גם אצלנו יש אחים רווקים.. לכן יותר קשה להורים להגיעמותק 27
ניסינו להזמין את ההורים שלי מספר פעמים אבל בכל פעם ישנה בעיה כי אחותי הרווקה בת 27 באה אליהם לערב שבת לסעודה ואחכ חוזרת לבית שלה שנמצא במושב אחר.. והיא לא תישאר שבת לבד.. היא מגיעה כל שישי בערב.. ואז מצד אחד ההורים שלי מתבאסים שהם לבד בהמשך השבת, ומצד שני הם לא רוצים לצאת ולבוא אלינו כי מרחמים עליה מה היא תעשה ואיפה תהיה... לא פשוט..
לפעמים ההורים בעצמם מטפלים בהורה מבוגר וחולה.44444
כך היה אצלינו באחד הצדדים.
זה נפוץ בהרבה משפחות.
לעובדים זרים מגיע יום חופש ע"פ חוק (או כמה שעות- לא יודעת בדיוק...)
והרבה משפחות נותנות אותם בשבת ואז ההורה המבוגר שצריך טיפול ולא יכול לסוע- אצלם.
יתכן שיותר נפוץ בציבור הדתילהשתמח
1.בציבור הדתי הרבה גרים יותר רחוק מההורים, לדוג' בגלל האידיאל הגדול של יישוב הארץ גרים ברחבי יו"ש וכשגרים ביישוב מנותק יותר קשה להיפגש עם הורים.
2. היום החופשי שהכי קל להיפגש בו הוא שבת, ואצל דתיים אי אפשר לבוא לחלק מהשבת.
3. אצל דתיים יש יותר ילדים, יותר צפופים ויותר ילדים קטנים. וקשה לנסוע עם ילדים. אני עם תינוק אחד כרגע ב"ה, וכל נסיעה לשבת מוציאה אותו מהשגרה, לפעמים לוקח כמה ימים לחזור לשגרה... אותו דבר לנסוע בערב או אפילו לחזור הביתה אחרי שבע, זה עושה בלגן בלילה ויום אחרי. בנוסף, בכל נסיעה יש צרחות כל הדרך בנסיעה. ועם יותר ילדים זה לא נראה לי נהיה יותר פשוט.
4. אצל דוסים שהבעל מקפיד שיהיה לימוד תורה משמעותי כל יום, אז אם הוא כל היום בעבודה/ לימודים הערב צריך להיות מוקדש ללימוד תורה וכל יציאה באה על חשבון זה. ברור שיש עוד ערכים חשובים אבל אם נוסעים פעם פעמיים בשבוע זאת פגיעה משמעותית בלימוד.
ועם כל זאת אני לא אומרת שבסדר להזניח את ההורים. אם אפשר לבקר אז חשוב להתקשר ולדבר. וכן חשוב גם לבוא לבקר יותר מפעם בחצי שנה אבל הגיוני שהתדירות יותר נמוכה.
הצעת להזמין הורים לשבת אבל זה לא תמיד נוח להורים במיוחד כשגרים רחוק. וכשיש הרבה אחים קטנים בבית עם ההורים אז גם קשה לארח משפחה גדולה לעיתים קרובות.
ועוד משהולהשתמח
לא חושבת שזה במכווןבלדרית
לא חושבת שחילונים מקפידים יותר על מצוות כיבוד הורים, הם פשוט גרים אצל ההורים עד גיל מאוחר, גרים בממוצע קרוב יותר ויש להם אפשרות לנסוע בשבת לביקור קצר.
מצבים של נתק ממש הם לא בריאים ונורמטיביים.
אבל למרות כל מה שכתבתי, כן כדאי להתקשר לפחות גם אם קשה להגיע לבקר.
למה לדרוך על פצעיםבשורות משמחות
זה תלוי מורכבות משפחתית. גם אני יכולה לומר שאני מכירה הורים שמעודדים את הילדים שלהם להתפתח וליישב חורים בארץ, ואחר כך מתלוננים שלא מגיעים אליהם כמעט לביקורים.. במקרה הזה זה מחיר על העצמאות.
עם שעות העבודה המקובלות במשק ובמצב הפקקים הבעיה44444
בעבר שהגעתי מהעבודה ב-17:00 לאיסופים עם ילדה בת 3 שהורידו לה שנת צהריים אפילו להורים שגרים במרחק חצי שעה+ בזמן הפקקים לא היה רלוונטי לי ללכת עם הילדים.
הם באמת הגיעו אלינו אבל הם היו פנסיונרים שהוציאו את הילדים מוקדם מהמסגרות.
כמו שכתבתי- אני מתפללת ליום שבו יום שישי יהיה יום חופשי מהגנים ובתי הספר- יום צהרון.
ככה יהיה יום לסוע להורים בעיקר בקיץ שהשבת מאתגרת....
זה אפילו מאפשר בחורף לסוע בחמישי בערב ולתת לילדים להשלים שעות שינה ביום שישי....
בלי לפחד שירדמו בנסיעה הלוך וזה יהפוך את היום....44444
יכול לפרט מעשית איך זה מתבטא ההזנחה של ההורים ?וואוו
צודק לגמרי. לא צריך להוסיף כלום. אבל ב"ה, דומני שלא מאד מצויד.
[אני לא מתכוון "צודק" שזה דווקא אצל דתיים וכד'. אינני יודע. אבל בדברים ה"חיוביים" שכתבת, על איך שאמור להיות. נכון מאד. לגמרי]
תזכרו שבבוא היום אתם תהיו סבים וסבתות ולכם יהיו חתנים וכלותmom
והם לא ירצו לבוא והם ימצאו תרוצים ואתם תהיו לבד שבתות וחגים ולא יהי לכם כח ללכת לשכנים ותאמרו לעצמכם איך זה קרה לי? דעו שאיגויסים זאת מחלה של כול האנושות והיא עוברת בסיבוב. כמה זה יכאב לכם ששום נכד לא מתקשר ולא נכנס. אז תבינו שאתם הייתם אגויסטים ומלאים תרוצים כרימון והנה עכשו אתם תאנים יבשות, שיש שמחכים לקחת ממכם את כול השדה..... תהיו טובים ונחמדים זה יחזור אליכם בחזרה...
כמה שזה נכון!כלה נאה
^^^^^^^rivki
בעיניילצמוח ולהצמיח
גם אם הייתי מעדיף לא לרדת לעולם זה שאני כאן זה כנראה לטובתי הנצחית, וגם במצבים שאלו לא הורים "אידיאלים". הקב"ה לא התבלבל וידע בדיוק לאן הנשמה יורדת. והוא נתן בהורים אמון והנשמה בוחרת לאיזה הורים לרדת לתיקונה השלם. (נכון יש מצבים בלתי נתפסים ומזעזעים שקשה להכיל, אבל גם זה חלק מההשגחה למרות הקושי).
זה שכולנו נהיה יום אחד בעז"ה במצב הזה של ההורים המבוגרים ונקבל יחס מקביל חזרה, זה תוצאה של ההתנהגות שלנו, כי הילדים לומדים דרך דוגמא אישית וחינוך. אבל זה לגמרי לא שיקול למה עלינו להשתדל לכבד הורים... (כי זה בעצמו שיקול אגואיסטי באיזשהו מקום
)גם זה נכון. קודם כל צריך לנהוג כך מצד האמת הפשוטה.ד.
מוסר בסיסי. הכרת הטוב בסיסית.
מה שהיא כתב, זה סוג של "המחשה". מעין "ואהבת לרעך כמוך"..
נכון (רק לא ברור למה הגבת אלי.. גם אני כתבתי בכיוון זה)ד.
הרב כלפון כהן מהאי ג'רבה פסקmom
הציבור הדתי לאומי מוצף במטלותסודית
למה לא תיסעו אתם אל הזוג הצעיר והעמוס?
יש תחב"צ טובה ולא צריך אפילו לנהוג.
החילונים לא מחויבים ללימוד תורה, לא גרים בפריפריה מחוסר תקציב, ולא מגלדים הרבה ילדים.
אז אולי פה ושם יוצא להם לקיים מצוות כיבוד הורים.
אצל החילוניםלמה לא123
הסבא והסבתא מגדלים להם את הילדים
וזה מקסים. אגב גם הרבה דתיים לאומייםסודית
וגם הורי מעורבים הרבה בגידול הילדים שלנו וזה קשר מקסים
זה מקסיםלמה לא123
כל עוד זה לא בא על חשבון הזמן של ההורים,אלא לרוב כתוספת.
אבל לצערי,זה כן מה שקורה בד"כ
אבל הורי בעלי תמיד מצפים שהנכדים יגיעו אליהםסודית
אולי כי הסבא למד במרכז וככה הוא חושב שזה כיבוד הורים?
מרכזניק, מה יש לך להגיד על הקבעון המחשבתי הזה, במרחק של חצי רחוב
נו.. אם זה חצי רחוב,ד.
כ"כ קשה לנכדים להגיע? הסבא/סבתא צריכים להיות אלו שבאים?
כמובן, יפה מאד שגם הם מגיעים מפעם לפעם - אם מקבלים אותם בסבר פנים יפות.
ובוודאי שזה כיבוד הורים - הלכה מפורשת - לא צריך ללמוד בשביל זה במרכז הרב. זה בכל מקום שלומדים קצת שולן ערוך..
אבל בכללי, אם זה השיח, שבמרחק כ"כ קטן, דנים מי "צריך", במקום לרצות להגיע הדדית בעיתים סבירות - זה כבר לא כ"כ טוב...
קטנים מכדי לחצות כביש לבד.סודית
תמיד יש צדדים למטבע.
נו.. אז זה משהו אחר.ד.
ניסית לומר לה, שמאד תשמחי אם היא תגיע - וכך תוכלי תוך כדי שיחה לכבס ולנקות, ושתיכן תשמחו..
לפעמים זה יכול לשכנע.
ומידי פעם להיפך.
זה עבד רק אחרי לידה, היא באה לעזור לתחזק את הביתסודית
לא הייתה אף כוס בארון, לעומת זאת היו 18 בקבוקי סימילאק מלאים למחצה..
אבל אני לא הצלחתי לישון כשהיא שטפה את הכלים בקול רעש גדול
ומאז יש עוזרת.
היא לא מסוגלת להנות מהנכדים לבדה, תכלס כל הביקור זה לשוחח איתי עליהם. צפיה משותפת. כשהם בונים לה בסלון בלגו.
זה מזכיר לה איך הבן שלה בנה..
אם אבקש כמו שהצעת- היא תצטרף אלי לכביסה, ואני לא רואה מה כיבוד הורים יש בזה. (יש לה נכות פיסית)
תגידי לה שאת לא צריכה עזרה - רק נחמד לשוחח תוך שאת מכבסת..ד.
התייאשתי מלהסביר אני עושה מה שכן אפשרסודית
שוב הכללות...וואוו
צודקת לגמרילמה לא123
לפי מה שעיניי רואות. בציבור החילוני זה מאוד מקובל
אבל,ברור שלא אצל כולם בכלל
זה לא לגמרי קשור..ד.
מדרשה/מכינה/הסדר/צבא וכו' - זה לפני שמתחתנים.
סבים וסבתות שיש להם נכדים בגיל זה, גם יודעים שרוב הזמן אינם בבית באותה תקופה (אגב, אני ראיתי שלפעמים דווקא אז, נכדים מוצאים זמן להגיע אל סביהם, לתועלת עצמם. פינה טובה, חמה ועצמאית..)
ובהמשך, כשמגדלים ילדים וכו' - אפשר יפה מאד למצוא זמנים הגונים להגיע אל ההורים. זו שאלה של מושגים וערכים.
זה קשור ועוד איךסודית
שני עולמות.
הפותח מוזמן לנסוע בעצמו לנכדיו.
באמת שהתחבצ נעימה יאמר לזכות שר התחבורה

שהוא דתי! אז בטוח מכבד את הוריו... ;)וואוו
אבל בשנים הללו, עדיין אינו בעל משפחה.ד.
ואדרבה, לדברייך (שעובדתית קצת מכלילים), ה"דתי" בגיל זה נמצא יותר בארץ.
ולגבי אח"כ, כשכבר מקימים משפחה, אפשר להגיע אל ההורים. יש שבתות, לא חייבים בתדירות עצומה. יש טלפון ואפשר ליזום שיחות. על זה דיבר פותח השרשור, והוא ממש צודק. ואכן, מסתבר שעדיף לראות את זה לפני השלב שמרגישים כבר בעצמם את החסר אם ילדים לא מבקרים מספיק..
[וחלק חשוב מ"עול לימוד תורה" - זה לקיים אותה.. כולל כיבוד הורים. "הלומד על מנת לעשות"]
תגובה לסודיתליאור1980
בפועל, מרבית הפריפריה מיושבת על ידי חילוניים ומרבית לומדי התורה באופן אינטנסיבי זה חרדים.
באופן כללי, לא מבין מה אנשים פה ישר נעלבים ומתגוננים כשבנאדם מעלה משהו שמפריע לו ולוקחים את זה כעלבון מגזרי.
בגדול, אין ספק שבציבור החילוני הקשר של ההורים עם הילדים והנכדים קרוב בהרבה מאצל דתיים וזה נובע בין היתר מזה שאצל דתיים מעודדים יותר למסגרות שבהם הילד רחוק מהבית בגיל יותר צעיר וגם בגלל שאצל חילונים יש בדרך כלל פחות ילדים אז להורים יותר קל לעזור עם הנכדים.
יחד עם זאת, הקביעות של "חילונים לא לומדים תורה ולא מיישבים את ארץ ישראל וכו'" זו כנראה הגרסה החרדלי"ת המודרנית לגירסת "העגלה הריקה והעגלה המלאה" של פעם.
צאו מזה, ארץ ישראל מיושבת ב"ה יפה ומתפתחת וזה ממש לא רק אך ורק בגלל החרדלניקים (ברור שהם עושים את זה יפה מאוד אבל ממש לא רק הם) וגם לימוד התורה בעם ישראל לא מתקיים אך ורק אצלם ולמען האמת במקומות אחרים הוא אפילו חזק יותר.
קצת צניעות חבר'ה.
זה ממש לא מה שאני רואה סביבי.44444
במקום מגורי הקודם כמעט אף אחד לא גר בצמידות להוריו- במרחק הליכה ועדיין ילדים פגשו בסבא וסבתא שהם בין פעם בשבוע לפעם חודש הגי הרבה לרחוקים מאד.
בדר"כ באמת הסבא וסבתא הפנסיונרים היחסית צעירים הגיעו לביקור.
פעם בחודש זה באמת יותר נפוץ אצל הורים רחוקים מאד/ מבוגרים שגרים יחסית רחוק/ הורים יחסית צעירים שמטפלים בילדים ובהוריהם המאד מבוגרים וכד'....
ומעבר לזה הוא לגמרי הכליל ובא לצקצק.44444
ובכלל דרישה למפגש של יום- יומיים בשבוע לכל צד אולי אולי רלוונטי להורים פנסיונרים שגרים מרחק הליכה.
ואני בכלל לא רואה פה הבדל בין דתיים לחילוניים.
להפגש 3 פעמים בממוצע בשבוע עם הורים שאפילו גרין שעה נסיעה עם פקקים לצד זו דרישה לא סבירה.....
זו דרישה לא סבירה גם מצד ההורים שיש להם לפעמים חמישה ילדים44444
גם הם צריכים את השקט שלהם.
גם פנסיונרים צעירים יש להם הרבה עיסוקים לא פעם וזה מצויין ובריא שרק יומיים- שלושה בשבוע מוקדשים למםגשים עם הילדים/ נכדים.
וואי וואי איזה הכללות...וואוו
שמעתי מפוסק גדול שאחרי הנישואים והבאת ילדים המשפחהאנו ני מית
אתה כותב בכאברשש
אתה הורה? אח לנשואים?
סתם מעניין אותי
אני תמיד אומר לחבר שלי בבדיחות בנושאסוס פרא חופשי
ושלספרדים יש כמה נשים ורק זוג הורים אז ההורים קודמים.
לא הבנתי... 🤔44444
חרם דרבינו גרשום מאור הגולהסוס פרא חופשי
ושספרדי יכול להתחתן עם כמה נשים אז ההורים הם מיעוט ולכן יש להתחשב בהם.
הכל בבדיחות כמובן.
יש לנו תמיד את הדיון על היחס-קשר הורים/אשה.
המון בדיחות בהמון אהבה.
מושכים אחד את השני לדרך האמצע ולעשות את הכי טוב והאור שיש בעולם.
בכל צחוק יש אמת. יש סיכוי שאשכנזים יותר פורשים כנפיים...או ר
מה הכוונה?סוס פרא חופשי
לא מבוסס מחקריתאו ראחרונה
סליחה על העדתיות הכל מאהבה כל אחד ומה שטוב לו
לפעמים זה נכון להתנתק ברמה מסויימת...צריך עזרה עכשיו
מפה לאן?In development
נשואים כבר כמה שנים טובות
קשה לי מאוד
בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל
ולי פשוט נמאס
בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.
ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!
אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!
פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות
לא מצליחה לסמוך עליו
עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה
ניסיתם אולי לגלות את השורשHakuna.Matata
קניות לדירהפצל"פ
זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת
ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך
איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?
אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות
אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון
ריהוט ביד 2עוד מעט פסח
במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).
אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.
במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.
אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).
יד 2 ומסירההשקט הזהאחרונה
על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.
חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים..
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד
יהיו עלויות רבות בחתונה,
יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?
זה עניין סובייקטיביחילזון 123
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים
מתחתנים עוד חודש בעז"ה
קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה
היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש
מה עושים?
אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף
ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה
אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים
ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים
אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי
אז אין מה לשמור.
אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.
דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.
זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.
ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.
דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.
דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים.
שמיכה זוגיתמשה
מזל טוב!כל היופי
אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.
אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.
למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.
שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.
ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.
וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.
אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית
בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול
חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים
לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם
אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו
ויש דברים שהעברנו הלאה
קניתם סבתא??זיויק
אהלןIn developmentאחרונה
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות
"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"
או
"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"
אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,
אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.
אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,
אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות,
אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,
אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,
אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה
אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"
אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"
נעצור רגע.
ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -
אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?
ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?
וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה
ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.
רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?
מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?
כי כולנו אנושיים.
ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.
נצליח לראות את האנושיות שלו.
את האנושיות שלה.
כמוני.
גם אני בן אדם
גם היא
גם הוא.
אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ?
או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?
ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח?
או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?
ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?
ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?
בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני
אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו
ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק
אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?
זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה
הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.
נכון מאודנגמרו לי השמות
באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות
וקודם כל בינינו לבין עצמינו
ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר
זה כבר משמעותי מאוד מאוד.
כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי
שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.
קרה לכם פעם?
מבקש את עזרת הרגישים.
מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.
תודה
קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול
זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?
או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)
וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?
וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.
צריך להביןנגמרו לי השמות
הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.
כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:
"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?
"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?
אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?
נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.
וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש.
כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.
וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.
לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק
אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.
רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.
ב"הצלחה רבה
בתור התחלהמישהי נשואה
לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים
זה מאוד קשה.
אבל-
זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות
אבל בלי קהל.
הקהל מפריע מאוד לריכוז
וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג
אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.
יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת
צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
המלצות על מטפליםאישדרומי
אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.
(אחרי סשן שלא ממש פתר)
מילואים וצניעותחלי2001
הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא
והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב
אני רותחת מעצבים
איך להגיב ?