מה הדבר שהייתם עושים וכרגע נמנעים ממנו?
אם הייתם חילוניים (בהנחה שאתם לא)ינשוף קטן
אני-ינשוף קטן
קעקוע
אוי טאטע!

אם לב אוהב רואה את זה היא רוצחת אותי🤭
נא להיזהר חחלב אוהב
יווווו? רוצה כרטיס?נפש חיה.
כלומר אם לא היינו מאמינים?השתדלות !
|מתחכם|
אני לא יודעת לענות על שאלות תאורתיות

כן אוח התכונתי להוסיףינשוף קטן
ולא מאמינים.
ככה שגם להתאבד בא בחשבון ![]()
חחח אבויהשתדלות !
רציתי לכתוב שהייתי מתאבדתנופת צוף
הייתי לומדת ריקוד/אומניות לחימה(שיש בזה מין הריקוד גם)פרח-אש
כן יש גם נפרד לבנות אבל לא מספיק
למה זה לא מספיק?הפי
חוזרת בשא-לה.בתוך בני ישראל
(אולי) קל יותר בטכני מאשר ברגשי, אבל הטכני מקרב גם את הרגשי.
לא חושבת שישחופשיה לנפשי
יש מצב שהייתי מפסיקה לשמור נגיעהרקשאלה
אממ עושה דבריםלב אוהב
חברתיים מעורבים...
אולי פותחת ערוץ יוטיוב. או הולכת למשהו בפוליטיקה...
את יכולה להיות בפוליטיקה גם כדתייהרקשאלה
מרגיש לי חשוף מדיי בתור דתייה...לב אוהב
אני יודעת שיש דתיות בפוליטיקה אבל לא מרגיש לי נכון בשבילי...
זה כבר נראה לי יותר קטע של אופירקשאלה
נכון.. יש מצבלב אוהב
אולי גם בגלל שאני יודעת שיהיה לי קשה לשמור על הגדרים שלי...
לוקחת שיעוריםחיות צבעונית
טיול למקום רגוע בחו"ל, ומוצא בחורה נחמדה לחברותמבקש אמונה
ואח"כ כנראה גם מתחתן,
אבל בגלל שבדת מותר רק מה שמוביל לחתונה זה יותר קשה להתחיל קשר.
יותר קל התחיל קשר כנהadvfb
קשר לא כנה יותר קל בחברה חילונית.
לא ממש... אנשים פוסלים על אלף דברים מפחד לטעות.מבקש אמונה
ואני לא מתכוון לקשר לא כנה... גם כשהייתי חילוני וויתרתי על קשרים כאלה
אני אומר שברעיון נראה שבלי הלחץ ברקע היה יותר קל להתחיל קשר ואח"כ להתחתן.
הקטע, אני לא חושב שיש בעיה בדת, אלא שלקחנו את זה למקומות לא נכונים וכרגע קשה לי בלי אהבה
הפחד הזה באמת לא קשור לדתadvfb
יש קושי בחברה החילונית להתחיל קשר באופן כנה כאשר יש מגע פיזי בשבלב מוקדם. הדבר הזה גורם לקשר לא כנה. קשר אינטרסנטי. כשהקשר הגופני מתחיל רק אחרי שהקשר ממש חזק אז בטוח שהוא יבוא ממקום כנה.
הפחד שציינת ממש לא קשור לדת. אולי קשור לתופעה שקורת בציבור כפי שציינת יפה.
והשאלה, איך מתחילים קשר בלי לחץ במסגרת הדת?מבקש אמונה
מה מלחיץ בלהתחיל קשר במסגרת הדת?advfb
המטרה שמוגדרת מראשמבקש אמונה
זה שיש מראש מטרה להחליט אם להתחתן, ועד אז (לפי ההלכה) צריך להזהר מקרבה יתרה ולכן רבנים אומרים לזרז עניינים. והמטרה הזאת היא גדולה ומצריכה אחריות ומלחיצה אנשים.
לכן אנשים לא באים בגישה משוחררת אלא ישר מסתכלים על כל טעות שהצד השני עשה..
חכה חכה אם המחשבות על חתונהadvfb
גם מישהו בציבור החילוני רואה בגיל 30 חתונה באופק. זה לא ייחודי לאדם דתי.
כמו כן, פשר לשחרר. להנות, פשוט להנות. לא לחשוב על דברים גרניוזים חתונה וכולי, סתם כיף לי לדבר עם מישהי? מה לא? לא שווה להשקיע בזה?
האדם הדתי הוא מצטייר כ'כבד' אדם שעסוק בדברים רציניים כל הזמן. כדאי מאוד להשתחרר מההצטיירות הזאת. להיות קליל, מה רע?
שום דבר. אני לא חווה ולא יוצר את הדת כמגבלה. מה שאני רוצהחסדי הים
אוכלת בשרים כמה שבא לי ואחר כך חלבי, מדברת עםנפש חיה.
לא שומרת נגיעה ולא שומרת שבת
וצניעות כי ככה יותר יפה , לא כי ככה המצווה.
לא מחשבנת חשבונות שקשורים למראית עין
הולכת למקומות שכרגע כף רגלי לא דורכת שם
ככה:כתר הרימון
קעקוע ושרה במעורבאון17
מבינה את העניין בשאלה כזו, אבל לא אוהבת אותה.בוז
מצוות היהדות באות כדי להיטיב עם האדם, לא להרע לו. לכל דבר יש סיבה. גם אם נסתרת.
זה כמו שתשאל, הייתם חותכים את עצמכם אם לא הייתם מרגישים כאב?
לא, זה רע לחתוך את עצמך, גם אם אתה לא מרגיש את הסיבה. וזה רע לא ללכת בדרך התורה, גם אם קשה לך להאמין.
סליחה על הייבוש!
/אקליפטוס/
מתחברת מאודאון17
אפשי ואפשיאוי טאטע!
אין לי משהוהפי
ככה שהכל בסדר
אולי קונה כמה בגדים שאני נמנעת ללכת איתם היום לא אולי בטוח אבל גם הם לא מוגדרים כלא צנועים ..
מניחה שגם אם הייתי חילוניה הייתי דתיה
משפט יפה
אוי טאטע!
כן גםהפי
מכירה הרבה אנשים איכותיים וגם סוג של דתיים באופי..
יצא לי להיות בקניון עם בחורה שלא מוגדרת כדתייה אבל היא פשוט דתייה בחרה לבד את הבגדים הכי צנועים לא מרכלת.. נסיכה בת של מלך
וככה אני רואה דת
לא אורך חצאית או אם אבא שלך עם כיפה
אלא מה אתה
על מה אתה חושב מה אתה אוהב מה אתה עושה וכמה בפשטות שלך אתה מקיים את רצון ה'.
דת היא בעיקר חוקתיתחופשיה לנפשי
היהדות זה עצות איך לתקן את עצמינו ולהתקרב לה'- ולא להפך ח"ומבקש אמונה
אכן, יש רבנים שטוענים שהיהדות אינה דתחופשיה לנפשי
ככה אני מתנהלת לפחות.
אממ טוב, נכון שזה חוק מצד זה שאסור לעשות אחרתמבקש אמונה
אבל בתכלס זה כמו חוקי תעבורה או שאר דברים שאסור כי זה מזיק, או מותר כי לא מזיק
זה לא רק "חייבים לעשות את זה", זה לטובתנו.
העניין הוא שלא לכל המצוות יש הסבר הגיוניחופשיה לנפשי
נכון.מבקש אמונה
אבל מכיוון שבכללי המצוות ניתנו לטובתנו, והרבה חוקים אני כן מבין ורואה שזה טוב
באלה שאני לא מבין אני יודע ומאמין שזה גם טוב ולא סתם. רק שזה קשה להבנה
אכן, היהדות אינה דת אלא עם/ לאוםאריך וייס
זה שאת מתנהלת ככההפי
למה לקרוא לדת חוקים? ולמה לא נעים לנו?
נעים לנו ..
זה כמו שיש "חוק" שאומר לא לא לעבור באדום כדי שלא יקרה אסון?
רוצה לעבור באדום? זה נעים לך לעבור באדום?
אני נגד להפוך את הדת למשהו כל-כך מסגרתי וטכני
ויודעת מה אפילו מצוות שאני לא מבינה לא צריך לבכות ולהתמרד ..
אלא להבין שאבא שבשמיים רוצה טוב לך
לא מבינה מה הבעיה בהתנהלות הזוחופשיה לנפשי
אז יש אנשים שסבבה להם מצוות ויש אנשים שפחות(הנה, עוד מעט פורים, מבחינתי בחג הזה עם המצוות שלי מעיק עליי ובכל זאת אני מקיימת אותן)
הקטע עם הלא נעים היה בגלל שיש אנשים שלא אוהבים שקוראים לדת מערכת חוקים.
כי לא יודעתהפי
כאילו אפשר להגיד שיש בזה גם צד יפה שפחות מתחברים ובכל זאת עושים.
אבל מצד שני תנסה להתחבר מהדרך שלך זה יהפוך ליותר אמיתי לא?
תראי, בפעם האחרונה שדיברתי על זה עם מישהו זה היה באולפנהחופשיה לנפשי
יש מצוות שהן מעיקות עליי נורא(מצות, מגילה, משלוח מנות, צומות) ויש מצוות שאני סבבה איתן אבל כנראה שלא הייתי עושה אותן אם לא הייתי דתייה(תפילה, צניעות, שבת, שמירת נגיעה)
אה הבנתיהפי
בעיקר צניעותהעוגב
אבל אני שמחה לשמור את כל זה, כי זה המקום שלי לשים את רצון הקב"ה מעל הרצון שלי, דווקא במצוות האלה אני ממליכה אותו, הרבה יותר מבמצוות אחרות..
כרגע? לא משנה כלוםפסידונית
מעל הזמןי. צ.
ישן וקם לפי החשק
כי כדתי יש תפילות..
(אבל ברור שזה טוב, ולו בשביל המסגרת המינימלית, בנוסף לתחושה אחרי)
קינוח חלבי אחרי ארוחה בשריתפשוט אני..
צבעים בשיער עגילים בכל מקום בגדים צמודים ביקיני ביםמציאות.
מפסיקה לשמור נגיעה מהארוסהשקט הזה
חוץ מזה, אני חושבת שאני מתמודדת יפה עם מה שאסור. לא חושבת שיש לי חשק מטורף לאכול חזיר או משהו..
הייתי חוזרת בתשובה
חיהל'ה
קעקועים (-:אתחירותי
ובטוח הייתי נהנת מזה שאפשר ללכת לים בלי אלף שכבות (;אתחירותיאחרונה
האם בבקשהנחלת
יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?
הרבה יותר זולה.
יישר כוח.
זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
לא הבנתי נכוןנחלת
יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.
השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.
תודה.
בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
תודה רבהנחלת
הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.
אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר)
יש 2 דבריםרקאני
ספק אינטרנט
והגנה
HOT מספקים אינטרנט
רימון מספקים הגנה
רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.אחרונה
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת
ואולי גם מישהו כאן יודע?
1. נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?.....
2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.
3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות, מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?
שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.
תודה רבה!
עונה על השלישינקדימון
בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.
נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.
הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.
מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.
מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.
תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת
1. לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.
ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.
2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.
יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?
זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.
תודה.
את עם סינון של רימון?פצל"פ
כן.תודהנחלת
עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?
אני בןפצל"פ
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא
1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!
2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח
תודה!נחלת
בס"ד
תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).
דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין
אבל...מדכא קצת. סביב השואה.
אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר וייזר. למרות שמדובר
על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.
זה אגב סיפור אמיתי.
"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.
😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג
או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)
או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)
הרהורים של בוקר😏
כמובן שאלתי חבר טוב:
המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:
1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.
- למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.
2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.
- מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
- המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
- החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
- הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).
לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:
- עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
- עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.
במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.
או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?
תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.
בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.
הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:
- הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
- זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
- האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
- המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.
אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".
לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.
אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון
א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").
האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.
ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.
כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג
אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.
או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).
גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.
ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...
עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.
וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?
בקיצור, הבנת.
אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.
חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile
grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.
- היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
- יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
- דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
- האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
- היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.
בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏
אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:
Loving the @torwestfall cameo
וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.
ההמשך לא מעניין..
עזרה!צאט
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור
אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו
(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)
גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה
ופתחתי חדש
- צעירים מעל עשרים