החיים החדשים קצת השאירו אותי המומה..אניחדשהכאן
היי נולד לנו תינוק ראשון לפני כמעט שבועיים..
מרגישה שלא הגעתי מוכנה לזה נפשית .. החיים השתנו ממש.. ניהו לי בעיות שינה.. קשה לי להירדם.. נדודי שינה.. לחץ וסטרס.. דאגות יתר לתינוק.. מחשבות אינסופיות על התינוק..
למזלי הגענו ל״חיים החדשים״ האלה עם זוגיות מאוד טובה ויציבה ובעלי עוזר לי המון פיזית ונפשית ותומך בי ובאמת מחפש לעשות הכל כדי להקל עליי..
הוא איתי 24/7 מלבד 3 שעות ביום שנאלץ ללכת
אני ממש בהלם מהסיטואציה החדשה, לא האמנתי שאפשר לדאוג ברמה כזאת, לאהוב ברמה כזאת, להקשר ברמה כזאת,
כל הדאגה הזאת גורמת לי לבעיות שינה ולחסך בשינה..
אני מפחדת מהעתיד.. אם אני עכשיו דואגת לו ככה מה יהיה כשהוא שיגדל או שיעלם לי בלילות? אני לא ישן לילות בגללו?
הגעתי למסקנה לצערי שמלבדו אני לא רוצה בכלל עוד ילדים, זה ממש גדול עליי, כל הדאגה הזאת כל הלחץ הזה כל השינוי הזה..

האם לדעתכן ארגיש אחרת מתישהו?
מציינת שבכללי אני אדם רגיש מאוד ..
יקרהמישהי11
קודם כל חכי עם ההחלטות לעוד ילדים לאחרי שההורמונים ירגעו, ובכללי עדיף לא להצהיר סתם אלא לזרום, אם יתאים עוד שנה שנתיים שלוש אז יתאים ואם לא אז לא.ילד ראשון זה שוק ומלחיץ.ומפחיד ותחושת אחריות מטןרפת...לאט לאט בשגרת החיים התחושות מתמתנות, אבל אין ספק שהדאגה של אמא נשארת.תמיד...אם את מרגישה (לא עכשיו, נגיד עוד חודש חודשיים כשקצת תתאזני) שזה ממש פוגע לך באיכות חיים שווה לדבר עם איש מקצוע
מפחדת לשתף את זה עם איש מקצועאניחדשהכאן
אמא שלי אומרת לא לשתף עם אף אחד אחרת יחשבו שאת לא מסוגלת לטפל בו ויערבו רווחה ודברים כאלה
למה שיחשבו ככה?מישהי11
הכי לגיטימי בעולם שיהיה קשה ומורכב... אני אמא מצויינת ועדיין יוצא לי לפעמים לכעוס על הילדים שלי, אז יקחו לי אותם? לא כל כך מהר לוקחים ילדים.
אל תדאגי מזהלהשתמח
את ממש לא צריכה לפחד לפנות לאיש מקצוע. כל יולדת חווה הלם טוטאלי בלידה ראשונה. נורמלי לגמרי. אם היו מעבירים לרווחה על דברים כאלה היו מעט מאוד ילדים שגדלים בבית.
הדאגה שלך ממש מובנית וזה ממש לא קשור ליכולת לטפל בתינוק!!!אחת מהשומרון
אמא שלך טועה! הרגשות שלך נורמלים לחלוטין וכדאיEu
ואף רצוי לשתף מישהי זה יכול לעשות רק טוב
אני עובדת סוציאלית...Mami12
לא לוקחים ילדים כי יש קושי לאמא, להפך.. כשהאמא רוצה לחזק את עצמה רגשית זה רק מראה כמה היא רוצה להעניק ,כשטוב לאם טוב לתינוק.
גם ברווחה עוזרים לך לצאת מהמקומות הקשים האלה ע"י שיחות, מתן כלים, עצות .
למי לוקחים ילדים? לאמהות בזנות(וגם אותן קודם מנסים להוציא מיזה ורק אז..), אמא תחת סמים ואין למשל אבא שיכול לקחת אחריות .
בטח ובטח לא אמא שרוצה להשתפר וכך להיות טובה יותר לילד שלה.
זה לא נכון מתוקהמחי
אם עוד כמה שבועות החרדות האלה לא עוברות או לפחות נחלשות, את תעשי טובה ענקית לעצמך ולתינוק שלך כשתפני לאיש מקצוע.
בימנו הרווחה כבר לא מוציאה ילדים מהבית, חוץ מבמקרים קיצוניים ממך כמו ש @Mami12 כתבה, אז אין לך מה לחשוש מזה. להיפך, הם עוזרים לאמא למצוא בתוכה את הכלים כדי שהילד יוכל להישאר אצלה ולגדול ברוגע ובנחת.
בהצלחה אהובה! תחכי עוד קצת, תראי אם העניינים נרגעים, ואם לא זה בסדר, התופעות האלה קורות להרבה אמהות אחרי לידה ואיש מקצוע יכול ממש לעזור
נשמע מזרחיאבא גנובאחרונה
החשש ש "הרעים יקחו אותו"
זו ממש שטות. לא לפחד לקבל עזרה מקצועיתבתשוש
אני סובלת מדכאון אחרי לידה, פניתי לרופא, לעובדת סוציאלית, לכל מי שרק יכולתי. אף אחד לא שפט אותי, לא אמר לי שאני לא בסדר או חס ושלום שקל לקחת ממני את הילדים.
התחושות שאת מתארת הן סבירות, הגיוניות ודי רגילות למצב והשלב שאת נמצאת בו.
הכי טוב בשלב הזה לא לחשוב על העתיד (אפילו לא על מחר!), ופשוט להתמודד עם כל יום איך שהוא מגיע. כרגע - פשוט לשרוד. וזהו.
זו תקופה קשה, נוראית, מפחידה, אבל ברוך ה' חולפת.
וכל מה שאת מרגישה - הוא בסדר גמור. גם רגשות שליליים, גם רגשות חיוביים.
הכל בסדר! את נורמלית!

באהבה רבה.
ההורמונים אחרי לידה משתולליםיראת גאולה
מה שאת מתארת אלו בדיוק ההורמונים שמכוונים להגנה על התינוק, כמו אצל בעלי חיים (להבדיל).
לאט לאט תישארי עם האהבה העצומה, דאגה סבירה, ובעז"ה בלי לחץ בכלל.
יקירתי זה כלכך נורמלי מה שאת חווה!המקורית

עברת מסע מטורף של 9 חודשים שסחבת הריון ועברת לידה, זה לא דבר של מה בכך

אני חושבת שלצערי לא מכינים נשים כמו שצריך לחיים של אחרי הלידה, ולא רק מבחינת הטיפול הטכני בתינוק, אלא גם לגבי התחושות הנורמטיביות הללו שנובעים מטרוף של שינוי בהרומונים ומהתרגשות ומהסתגלות למצב החדש

במיוחד אחרי ילד ראשון

אז קודם כל - את נורמלית! הכל חדש לך ולא ידעת איך זה לפני ולא ידעת איך זה ירגיש אז הכל נראה לך מוזר וחריג. את רק שבועיים אחרי לידה אל תשכחי את זה! 

אני מציעה לך קודם כל להוריד את רמת הסטרס ולהרשות לעצמך להיות אמא, להתאושש ולהסתגל מהמצב החדש

אני חושבת שבמידה ועוברת תקופה של חודש חודשיים שלוש והתחושות הללו לא מרפות כן יש מקום לפנות לטיפול, ולא - לא לוקחים את הילדים והרווחה לא תדפוק לך בדלת כי את אמא גרועה

היום דכאון אחרי לידה הוא מאוד נפוץ, ובכלל גם דכדוך אחרי לידה (שזה לא בהכרח דכאון ויותר אופייני לתקופה בה את נמצאת עכשיו) ואם מדובר בחוסר איזון הורמונלי שלא ניתן לטפל בו מלבד באמצעים קונבנציונליים אז הכל בסדר. מטפלים וממשיכים הלאה.

ובנוסף - המחשבה על עוד ילד לא רלוונטית כרגע. את מחלימה מלידה.

לאט לאט הכל יתבהר והתמונה תראה אחרת, רק תני לזמן לעשות את שלו

ההלם אחרי הילד הראשון הוא הכי קשהאורי8
היה לי הכי קשה אחרי הלידה הראשונה, יותר מכל הלידות שהיו אחריה והיו קטנים די צפופים בבית.
יש תחושה שנגמרו לך החיים, שעכשיו הכל סביב התינוק.
חייבת לומר לך שזה ירגע, את תכנסי לשגרה, ומאמינה שגם הרצון לעוד ילד יבוא מתישהו.
אצלי אחרי שאר הלידות היה קושי הרבה יותר מתון, ידעתי איך להתמודד ולמה אני נכנסת.
לגבי הדאגה, זה מאוד טבעי, תמיד יש דאגה, היא מלווה אותנו עד 120.
אם אחרי זמן תרגישי שהדאגה לא נכנסת לפרופירציות, ומפריעה לך בחיי היום יום, כדאי לפנות ליעוץ בעניין של הרגעת חרדות.
וממש אין לך מה לפחד, מה שאת חווה נורמלי, אף אחד לא יערב רווחה, אפילו כשאשה בדיכאון ויש מי שמטפל בתינוק , לא מערבים רווחה, וודאי שלא בגלל דאגנות של האמא.
הכי הכי נורמלי מותקאורוש3
הלם של ילד ראשון. תני לעצמך זמן. הרגע ילדת. הרגע. אל תחשבי מדי קדימה. כל יום על היום עצמו. כיף שבעלך איתך! תתאוששי בנחת. תכף תזרח השמש ויתחיל להתחמם, תתחזקי, תצאי קצת, ההורמונים יתאזנו. יהיה בסדר. לאט לאט
מכיוון שאת כותבת על תחושות קשות לא מעטאמא יקרה לי*

לי נראה שאת ממש צריכה עזרה. מישהי שתיתן לך כח ותעזור לצלוח את החרדות הרבות.

אמנם ילד ראשון והתקופה שלאחר הלידה זה אכן אתגר ודורש הסתגלות, אבל תעשי לעצמך טובה גדולה

ולכי למישהי טובה ופרטית שתסייע לך לצלוח את התקופה הזו.

אל תשארי עם החרדות שלך לבד.

תמיכה מהפורום לא תפתור את מצוקתך...

אפשר לפנות לארגון ניצה והם יפנו אותך לאשת מקצוע טובה.

שיהיה בקלות ובנחת.

ממש מסכימהאנונימית לרגע1
נשמע שזה מידי מטריד ומעסיק . בהצלחה רבה רבה!
מאוד נורמלילמה לא123

גם אני הייתי ככה

אל תחשבי כרגע על העתיד,תעברי כל יום ותהני ממנו. אין לנו מושג מה יהיה עוד דקה,אז בעוד כמה שנים?

רוב הנשים יולדות לפחות עוד ילד אחד,אז כנראה שהתחושה הזו עוברת לכולן

ממש מזדהה...גם אני הרגשתי ככה אחרי הלידה הראשונהEu
את סהכ שבועים אחרי לידה אני מאימנה שלאט לרט הדברים יתאזנו..בנתיים תנסי לא לדאוג מדברים שהם כרגע רק בדמיון (העתיד שיגדל וכדומה) ולהשקיע את הזמן בלהנות מהמתןק החדש ולהתחזק פיזית ונפשית..
מבינה אותך אני גם הרגשתי ככה בלידה ראשונהמחכה להריון

חיבוק גדול!! והזמן יעשה את שלו את שבועיים אחרי לידה וכל מה שאת מרגישה כרגע זה טבעי לגמרי בעזרת השם תרגישי טוב ותתאוששי ותהנו יחד

הכאפהאנונימי (2)
של הילד הראשון.
טבעי לגמרי ! עובר מתישהו.
תרפי.
תשחררי לחץ .
את אמא שלו. את יודעת הכי טוב מה הוא צריך.
השם שומר .
הכל יהיה בסדר..

ועוד משהו. תתנחמי. יש כאלה שמקבלות שניים ראשונים במכה או שלוש.

יעבור נשמה!! ככה זה בהתחלה!! א. יהיה יותר קלוואוו
כי תתרגלי למציאות החדשה ב. התינוק יגדל ולאט לאט הכל יתאזן... עד הילד הבא בע"ה ואז כבר תהיי עם ניסיון ובטחון.הרבה נחת וסבלנות לתהליך!
ערב טובחרותיק
לידת תינוק היא באמת אירוע שהופך את החיים מלמעלה למטה.
יש כאן מסיבה של הורמונים משתוללים בגוף.
יש כאן סדרי עדיפויות שהיו עד כה והם כבר לא רלוונטיים,
יש כאן עייפות פיזית ולפעמים גם כאבים, בין מהלידה, בין מההנקה, בין מחולשה של הגוף לאחר ההריון.

ויש את הידיעה שיש עכשיו יצור שתלוי בך בכל מובן שהוא, וכן, זו אחריות גדולה ומפתיעה במקצת.

אז כל הסלט הזה שאת מתארת, מובן לחלוטין!

מה יכול לקרות בהמשך?
או שהמצב ישתפר מעצמו, והכל יירגע, שזה נפלא. וזה גם מה שקורה לרוב הנשים.
או שלא. החרדות שאת מתארת יתגברו כשהוא יתחיל להתהפך, לזחול, ללכת.
את תוותרי על הכל בשביל שלא להשאיר את התינוק רגע אחת רחוק ממך,
ואת תאבדי את עצמך.

זה לא חייב להיות ככה. את לא צריכה לעבור את זה לבד וזה שבעלך בסביבה זה נהדר, אבל זה עדיין שניכם לבד.
יש לזה כמה פתרונות.
אחד זה- להשאר עם המשפחה, אם יש ואפשרי.
שני זה- למצוא לך קהילה תומכת בסביבה שלך, לא אינטרנטית.

פתרון שלישי, שבו אני מציעה את עצמי, זה ליווי מקצועי.
הליווי הזה מצד אחד נותן מענה לצורך החברתי, לצורך של לא להיות לבד, ולהרגיש שיש איתי עוד מישהו,
ומצד שני, ייתן לך ידע על התינוק, יתן לך כלים להכיר אותו ולהבין אותו ולדעת איך לטפל בו בצורה הטובה ביותר שגם תשאיר אותך שפויה.

על עצמי אני יכולה להגיד לך שהליווי שחוויתי בזמן שאחרי הלידה הציל אותי ממש. הייתי עם תאומים, וכבר נכנסתי לדיכאון, ועצם זה שהיו את האנשים שליוו אותי, עזר לי לצאת מזה.

אז אם את מעוניינת לעזור לעצמך, ולמשפחה שלך,
פשוט תפני אלי.
אהובה! את אמר מהממת ויהיה לו רק טוב בע"ה!אחת מהשומרון
תפני את כל הפחדים והמחשבות לתפילות.. ולחיזוק הביטחון בה' שדואג לו וידאג לו תמיד.
כשאת דואגת תתפללי, ותאמרי לה' שאת סומכת עליו.
תזכרי ששלושה שותפים באדם- את, אביו ורבונו של עולם. כמו שאת דואגת ככה פי אלף ה' דואג לו, ואיזה כיף שיש לילד שלך ככה פרוטקציות אצל מלך העולם
ואיי מזדהה ממש!מלאת אושר
גם אני ילדתי ילד ראשון השנה (בן 7 חודשים) ובהתחלה הייתי ממש בחרדות הייתי מתעוררת מחלומות זוועה של דברים שקורים לו באשמתי.. בימים אחרי השחרור מהבית חולים בכל מקלחת שלי כשהייתי איתו לבד בבית - בזמן שהוא ישן, הייתי מדמיינת שהוא צורח, והקולות היו כל כך אמיתיים שהייתי אשכרה עוצרת את המקלחת ואז מבינה שהוא באמת עדיין ישן וממשיכה..

אבל כן אני יכולה לעודד אותך שזה עובר מתישהו!!! לאט לאט בלי שאת שמה לב הקטנציק כבר נהיה פחות שברירי וחסר ישע, וגם לאט לאט את חוזרת לשגרה נפגשת עם חברות חוזרת לעשות את מטלות הבית- ולפחות אצלי ברגע שחשבתי גם על עוד דברים ולא רק עליו זה ממש עזר לי להרפות מהלחץ.

אבל כן, לקח לי זמן לעכל, ועדיין מעכלת שלהיות הורים זה פשוט לחץ מתמיד.. אבל ב"ה שהוא בא מלווה בכזה אושר

בהצלחה וגידול קל!!
המקלחת- לגמרי אניסורבה
עדיין מדמיינת צרחות בראש 😱
סבלת מחרדות גם לפני הלידה?רינת 29
ממש לא לוקחים ילדים לאמהות במצבך. מציעה לך כמה שיותר לשתף ולקבל תמיכה. גם מקצועית.
איזה כיף שבעלך איתך כל הזמן כמעט!
מתישהו תרגישי אחרת, בוודאות. אבל אין סיבהעודאנונימית
שעכשיו תשאירי לבד עם כל הרגשות הקשים האלה. זה נהדר שבעלך תומך בך ואיתך אבל ברמת הסטרס שאת מתארת כדאי מאד לערב גם איש מקצוע.
ילד ראשון זה מעבר קשה מאד וחבל שלא מדובר יותר.
קצת הסבר ביולוגי שיסביר לך כמה את נורמליתבאורות
יש אזור במוח שלנו שנקרא האמיגדלה. הוא אחראי על זה שנרגיש תחושות של לחץ או פחד בתגובה לגירויים שונים.. ומחקרים מראים שהאזור הזה גדל משמעותית אחרי הלידה, גורם לנו להיות מגוננות וחרדתיות על הילדים שלנו
אני ממש מבינה אותך על התחושות שזה גורם לך של לא לרצות עוד ילדים, היה לי את זה גם בפעם הראשונה שלגדולה קרה משהו מפחיד ואמרתי לבעלי שאני לא חושבת שאני מסוגלת להרגיש את החרדה הזאת על עוד ילדים! אני חושבת שהכל שאנחנו גדלות האמהות ככה גם תחושת הבטחון גדלה בנו וזה באמת עניין של זמן לתהליך שעוברים בהדרגה. מזל טוב!
כל כך מבינה...offset

שבועיים אחרי הלידה הראשונה לא הבנתי למה אנשים מביאים תינוקות לעולם...

הסתבכתי עם ההנקה והפצעים וחשבתי שלא אישן יותר לילה שלם...

כשאני רואה אישה אחרי לידה ראשונה, אני מרחמת עליה, כי אני יודעת כמה זה קשה...

ואיי ממש ממש מבינה את תחושותייך!!אוהבת את הקב'ה
שולחת לך חיבוקים!!
שבועיים אחרי לידה...זמן אם

זה ה-מון שינויים בבת אחת! פתאום יש מישהו שהחיים שלו תלויים בך. פתאום לתוך הזוגיות נכנס גורם שלישי, פתאום את לא אדון לעצמך- ללכת, לבוא, לישון, לקום,  פתאום נולדים רגשות חדשים.... כל כך הרבה שינויים... תני לעצמך לעכל, להתארגן.. עוד לא צריך טיפול ולא כלום, מקסימום עזרה עם התינוק כדי שתוכלי הרבה לישון.. לא סתם חופשת לידה היא 14 שבועות. זה ברור ומוסכם שלוקח זמן לארגן את החיים מחדש, ושצריך לנוח הרבה.. בקיצור- ברור שזה הלם. ברור שזה מורכב- כי מצד אחד וואו זה כל כך מקסים וכיף להיות אמא לתינוק, מצד שני פתאום הוא 'מחליט עלי', אני כבר לא חופשיה. אז קודם כל תני לעצמך את הזמן. מינימום מינימום שלושה חודשים.  דבר אחד מציעה לך לעשות והוא איזה מן מבחן שיש בטיפת חלב שנועד לאתר דיכאון אחרי לידה, כי אולי פרץ הרגשות האלה לא יחלוף אז כדאי להיות עם יד על הדופק. אבל חוץ מהדבר הזה- מציעה לך לא לעשות כ ל ו ם .פשוט לתת לעצמך ולבעלך להסתגל למצב החדש.  

הרגשות נורמליים. נסי לצאת לשעה שעתיים ביום בלי הילד77777

לקניון, לעיר או לטבע לחזור קצת לנשום בלי הילד ולהרגיש את העולם המוכר.

אם יש לך חברה שילדה לא מזמן ואתן יכולות לצאת לטייל עם הילדים בעגלה

זה גם יכול לעזור. תראי שאת לא היחידה שדואגת. תקבלי טיפים לכל מיני קיצורי דרך

שמקלים על החיים וסתם תרגישי בן אדם שפוי כשתפגשי עם אמהות אחרות.

אם אין לך כזו חברה יש הרבה פעמים חוגים או סדנאות בקניונים להתעמלות עם תינוקות וכד' 

שבהם תוכלי לפגוש עוד אמהות במצבך ולגלות שזה מהנה לחלוק איתן.

יש לך תמיכה מהמשפחה?רינת 29
בעלך מקסים ממש אבל גם בשבילו הכל חדש.
הרבה נשים נעזרות באמא שלהן אחרי הלידה הראשונה והיא קצת יותר מנוסה ונותנת בטחון.
יש לך אפשרות כזאת?
חלק מהעבודה שלנו כהורים - זה לדעת לשחררחניתה

קשה

אבל הכרחי 

מאוד מבינה אותך מאוווווודדדדדאהבתחינם
בנוסף ללחץ הזה שהבן שלי היה בן 3 שבועות היינו בטיפול נמרץ כי ירד במשקל, שילשל והקיא בקשת
אז נוספו לי עוד חרדות
הוא עכשיו ב"ה בן חצי שנה ,ועדיין יש איתי, במיטה, לידי
לא מסוגלת שישן בלול
בנולד הוא ישן איתי כי תינוק חדש, ופחדתי לא לשמוע, והייתי קמה 40 פעם בלילה לבדוק שהוא נושם ה' ישמור, ושאין משהו לידו שיציק לו, ושלא קר חם לו וכו..
היתי מעירה אותו מעצמי כל 3 שעות לאכול, שחלילה לא יהיה רעב. והכל מחרדות בלבד.
וזה עד היום ככה
מתעוררת בלילה המון למרות שלידי והוא ישן לילה שלם ב"ה, אבל בודקת שהוא בסדר והכל בסדר ומזיזה אותו שיגיב.
כל חום שהוא מעלה אני במיון מהפחד שיש משהו ואני לא יודעת.
אמא שלי הציעה לי ללכת לטיפול .
כנראה שאלך...
כל ההתחלות קשותיעל -ND

אין מקצוע שיודעים מהלידה. ואמהות - זה גם מקצוע. מקצוע הכי חשוב בעולם.

תאגרי נסיון ויהיה בסדר.  

כולנו לומדים. ועם כל ילד הבא לומדים דברים חדשים.

בהצלחה!

הרבה כותבות "תהני מהתינוק" וכד'סורבה
אבל לא כולן נהנות 😕
צודקת ממש ומוסיפההתמסרות
שגם לאהוב את התינוק לוקח זמן לפעמים גם כמה חןדשים
מנסה לעזורמומין אמא

אפתח במזל טוב,

אכן ילד ראשון זה הלם לגמרי, זוכרת את התקופה הזו למרות שעברו 15 שנה מאז

כל אחת עוברת אותה שונה אבל לא נראה לי שמישהי עוברת את זה ללא קושי כלל

ההורמונים מבלבלים לנו את הגוף ( ואגב גלולות מניעה יכולות לגרום להחמרה- לשים לב ממש אם את תקחי בהמשך איך הגוף והנפש מגיב...).

חשוב לשתף - את יכולה לשתף אצל מי שלמדת קורס לקראת לידה,את האחות בטיפת חלב (אם את מרגישה שהיא אדם מקשיב ומבין- אני גרה בישוב והאחות מדהימה) או אשת מקצוע שמתעסקת בנשים לאחר לידה.

אני לא הייתי מחכה שבוע שבועיים- כי זה יכול לעבור מהר ויכול לעבור כמו נצח לך לבעלך ולתינוק.

יתכן שברגע שתשתפי ויתנו לך קצת כיוון את כבר תרגישי הקלה.

ב"ה שיש לך בעל עוזר, זה לא ברור מעליו- אל תשכחי להגיד לו זאת ולהודות לו.

כדאי לקבל עוד עזרה, אם אתם גרים בקהילה- תמיד יש עזרה ליולדת אחרי לידה- ולא להתבייש.

במועצת בנימין יש מה שנקרא אם לאם - עזרה של נשים לאמהות צעירות (ולא רק) יתכן שיש גם באזורים אחרים- מומלץ בחום בדיוק למצבים כמו שלך.

כל אישה אחרי לידה צריכה מנוחה פיזית ונפשית- לא משנה אם זה יל ראשון או עשירי- לא סתם כתוב בגמרא שגוף האישה מתפוקק אחרי לידה, זה חוויה טראומתית לגוף  ולא קיבלנו עם התינוק ספר הנחיות- לגידול בנחת ובשמחה.

לומדים עם החיים אט אט מה עושים עם היצור הזה שקיבלנו בנס מה'. הרבה תפילות שהגידול יעבור בנעימים ובקלות.

כעת את צריכה לטפל בעצמך- אז תשמחי עם האוצר שקיבלת ותחליטי שאת גם  מטפלת בעצמך לו מעט כמו שאת מטפלת בו.

דברי עם מישהי כפי שכתבתי למעלה , לכי לאיזה טיפול עיסוי מפנק ( או כל דבר אחר בסגנון שמרגיע ואת אוהבת...לא להתקמצן!!) וה' יתן לך כוח ושמחה ולב אוהב ופחות דואג =)

בהצלחה, אהובה

ואווו קראתי כל תגובה ותגובה ואתן פשוט מלאכיות!אניחדשהכאן
תודה רבה על העצות , התחושה שאני לא מוזרה ושזה קרה לעוד נשים מלבדי, אקח את העצות לתשומת ליבי
מקווה שלאט לאט המצב ישתפר , בנתיים לקחתי על עצמי שכל פעם שארגיש בלחץ ומפחדת פשוט אתפלל לה׳ שיתן לי כוחות פיזיים ונפשיים להתמודד עם המצב..
תודה רבה לכולכן
יקירתיאם+7

כל כך הרבה דברים טובים ונכונים וחכמים אמרו לך.

קטונתי.

רק משהו אחד מדגדג לי, מנסיוני האישי.

תבדקי B12!!

זה מאוד אופיני שיורד לפני/אחרי לידה.

ואצלי, באופן מיידי זה מביא לחרדות הזויות ודמיונות, הגרוע מכל- בצבעים הכי חיים שאפשר.

ממש חיה בסרטים, ואני אמא ותיקה כבר, כן, ואז תופסת את עצמי ונזכרת שלא בדקתי הרבה זמן B12.

או שלא לקחתי את הכדורים.

וזה משפיע מידית!

בהצלחה מתוקה!

תרגעי,

עוד מעט, ממש אוטוטו תצליחי גם להנות מההורות המדהימה!

צודקת ממש!!אניחדשהכאן
זה בדיוק מה שאמרה לי הרופאה
ואכן היה חסר לי המון b12
וואלה! תתמידי בכדורים ותראי בעזרת ה' שינוי משמעותי!אם+7

אם יש חסר רציניאפונה
עדיף לקחת זריקות
יש את ניצהמילים טובות

ארגון של נשים מקסימות שנמצאות שם בדיוק בשביל מקרים כאלו.

יצירת קשר - ניצה

תחשוב טוב יהיה טובאו ר
למצוא לדאגות כלים מעשיים, ללמוד מה שאפשר לגבי הטיפול בתינוק וממה להימנע. ואז אם עושים מה שצריך, אז אפשר לנסות לדאוג פחות.
מה שלי עזר להפחית קצת דאגה זה לשפר את האמונה שלי, לבטוח בהשם, אני עושה מה שאני יכולה, אתה גם אבא שלהם בבקשה תשמור עליהם.
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח