שאלות לגבי תפרים וקרעים...Eu
האם לשפוך שמן בחדר לידה עוזר?
האם תנוחה של חצי ישיבה 45 מעלות ורגליים מורמות מגביר סיכוי של תפרים וקרעים?
אשמח לשמוע מנסיונכן ומהידע שלכן
תודה מראש לעונות
ועוד שאלהEu
האם יש השלכות בריאותיות לפקיעת מים? נזק כלשהו לאמא/עובר?
היו פה שרשורים על השלכות של זירוזים למיניהן...אז אני יודעת שזה זירוז מכאני ולא כימי (תרופות) אבל האם גם לו יש איזשיהן השלכות?
תודה מראש
בקשר לפקיעת מיםoffset

בקורס הכנה ללידה של מיילדת מנוסה, 

היא התייחסה לעניין ואמרה שהחסרון של זה הוא העלאת הסיכון לזיהומים, ולירידות בדופק של העובר. 

וגם אם הלידה לא מתקדמת - זה ממש בעייתי.

שפקיעת מים עלולה לגרום לירידת דופק? למה?Eu
חשש לזיהומים אני יכולה להבין ..
הלחץ על הגוף של התינוק ועל חבל הטבור עולהרעותוש10
זה יכול לגרום לירידת דופק... זה אגב לא רק בפקיעת מים אלא גם כשיש מיעוט מי שפיר

תחשבי שכל ציר לוחץ את הרחם מכל הצדדים, כשאין מים- הלחץ עולה
הייתי יותר מיומייםלמה לא123

באחת הלידות בחדר לידה, לידה שלא התקדמה. היו חייבים לזרז בגלל בעיה רפואית

עם פתיחה ממש קטנה באיזור ה-2. בכדי להימנע מניתוח,פקעו מים (בד"כ פוקעים מפתיחה הרבה יותר גדולה) והלידה התחילה להתקדם יחסית במהירות. ישר התחילו צירים כואבים.

א"א לצאת גורף נגד משהו. זה מאוד תלוי,מצב,סבלנות ומה הדחיפות של זה

לא לצאת גורף...רוצה רק לדעת את ההשלכות לכאן ולכאן...Eu
מן הסתם לכל דבר יש גם יתרונות וגם חסרונות...
למה בדכ פוקעים בפתיחה יותר גדולה?Eu
אצלי פקעו בפתיחה מלאה אז מנסה להבין אם בכלל זה היה נחוץ...
קודם כללמה לא123

אם הלידה מתקדמת כמו שצריך,מה בוער לפקוע מוקדם?

הרבה פעמם פוקעים בשביל לזרז את הלידה.

לא פוקעים בפתיחה 2,כי לפעמים נעצרים הצירים,ואין לידה.אבל אחרי פקיעת מים,אין דרך חזרה.

דרך אגב,הצירים אחרי פקיעת מים הם הרבה יותר כואבים

שאת אומרתEu
"מה בוער לפקוע מוקדם?"
אני מבינה מזה שעלולות להיות השלכות? אחרת מה זה משנה אם פוקעים או לא?
(באמת שואלת)
למה להתערב כשאין צורך?למה לא123

לא יודעת, זה בדיוק מה שאני מנסה להביןEu
היום קלטתי שעשו לי פקיעה אפילו בלי לשאול. אני לא רוצה לכעוס (כבר עברתי מספיק כעס ועוגמת נפש מיחס של רופאים במהלך ההריון הזה והלידה
אז מנסה להבין את ההשלכות ואיך אני יכולה בדיעבד להתמודד הכי טוב גם פיזית (להבין ולדאוג לעצמי הכי טוב שאוכל) וגם נפשית (להבין דברים באופן רציונלי עוזר לי עם ההתמודדות הנפשית)
אין השלכות בריאותיות לפקיעת מים, אבל יש השלכות להמשך הלידהרעותוש10
היתרון- אם האישה כבר בלידה שמתחילה להיות פעילה זה יכול לזרז משמעותית את הצירים זה מחזק את הצירים והלחץ של ראש התינוק גם משפיע לטובה
בהקשר זה צריך לדעת שגם לידה ארוכה ארוכה שלא מתקדמת זה לא דבר טוב, לא לאמא ולא לעובר, גם אחרי ניתוח למשל זה יוצר לחץ גדול על הצלקת ולא מומלץ
לי פקעו מים כשהייתי בפתיחה 4 אחרי 12 שעות צירים- תוך שעה וחצי התינוק נולד ! (בלישה טבעית לחלוטין ללא אפידורל, זה למעשה הייתה ההתערבות היחידה) בהתחלה התנגדתי ביקשתי לדחות, קודם להתקלח ואז נפקע מים,
ואז התחילו כמה טיפות של מי שפיר לטפטף לבד- זה היה סימן שהגוף מוכן כי השק כבר התחיל להיקרע וגם הייתי כבר בלידה פעילה, צירעם סדירים והכך

במקרה הפחות טוב כשהפקיעה היא לא בזמן מתאים, מוקדם מידי למשל- יש סיכון לזיהום, לצניחת חבל טבור, ולשרשרת של התערבויות
כלומר ..Eu
אם זה בשלב פעיל זה דבר טוב אבל אם עוד לא בלידה פעילה אז לא טוב?
על רגל אחת- כן. זה החוכמה של המיילדתרעותוש10
נגיד אם פוקעים על ההתחלה אז זה סיכון של צניחת חבל טבור כי הראש של התינוק עוד לא מבוסס בתוך האגן (כמו פקק שאמור לסגור את הפתח) אז חבל טבור יכול לצנוח למטה מתחת לראש התינוק (ואז מצוקה וישר לניתוח...)

אם הלידה כבר פעילה והראש למטה- זה מגביר את הצירים ומזרז, יש כאלה שיגידו שיש חסרון שהצירים נהיים יותר כואבים, אבל גם הרבה יותר יעילים
החוכמה היא מתי זה כבר שלב פעיל ומתי זה מוקדם מידירעותוש10
לא מודדים את זה רק לפני פתיחה,
אלא גם צירים סדירים באופן כללי
אז לדעתך זה שעשו ליEu
פקיעה שכבר היתי בפתיחה מלאה עם צירים סדירים זה היה בשביל לזרז וזה היה רק לטובה? או שגם בנקרים כאלו עלולות להיות השלכות?
כןלמה לא123

רוצה לסבול עוד צירים בפתיחה מלאה עד שהמים יפקעו לבד?

לא צריך להתעקש סתם

דרך אגב מכירה מישהי שילדה את התינוק עם השק בשלמותו,זה נדיר 

מכירה מישהי שילדה ככה...רעותוש10
בלידה מהירה מאוד, יצא תינוק עם שק מי שפיר שלם, בחניון של הבית חולים
תראי הכל היה ממש מהיר ולא באמתEu
עצרתי רגע לחשוב
אין פה עניין של להתעקש או לא להתעקש במקאה שלי
אבל תסכימי איתי שמן הראוי להסביר או לפחות להודיע לפני שעושים זירוז כלשהו לא? ואם לדעתך זה היה רק לטובה אז למה רשמת לי "למה לזרז שלא לצורך"?
קודם כללמה לא123

לדעתי ומנסיוני לפני שפוקעים בד"כ אומרים לך שהולכים לעשות את זה.

אין צורך סתם לפקוע מים אם הלידה זורמת ומתקדמת יפה. אבל נשמע שהיית בפתיחה מלאה וזה עיקב את הלידה.

לי אישית היה קשה לסבול אפילו 5 דקות של צירים רק בשביל שיפקעו המים כשאני בפתיחה מלאה,הייתי מעדיפה שיעזרו לי.

איך אפשר לדעתEu
אם זה עיכב את הלידה ?
אני הגעתי
בדקו פתיחה - מלאה
לקחו לחדר ליד ה וישר עשו פקיעה
אני לא מיילדתלמה לא123

אבל נשמע שכשהתינוק נמצא בתוך השק,אין לו אפשרות לצאת לאוויר העולם (רק במקרים נדירים)

לכן או שממתינים שהשק ייפקע מעצמו,וא"א לדעת כמה זמן זה ייקח או שפוקעים לבד

כשהראש כבר למטה והוא מבוסס,למה סתם לסבול? פוקעים וזהו

אוקי הדברים שאת אומרת נשמעים הגיונייםEu
סתם מכעיס אותי היחס שקיבלתי שם
אווירה כללית לחוצה ובכלל לא אמרו לי שהולכים לפקוע היא פשוט עשתה את זה
ייתכן והלחץ היה כילמה לא123

הגעת בפתיחה מלאה?

זה מאוד מלחיץ אותם,הם לא יודעים מה קורה,את לא מחוברת למוניטור. בודקים ורואים פתיחה מלאה

צריך להתחיל להריץ הכל. והכל באחריותם,לא?

אול אני טועה וזה היה אחרת?

יכול להיות שזו הסיבה אבל בפועלEu
התיחסו אלי כאילו אני חפץ או מטרד שמפריע להם להוציא ממני את התינוק ולא אמרו לי שום דבר לפני שעשו אותו אלא אם ממש ממש התעקשתי שבעצם היתה לי יכולת להתעקש רק אחרי הלידה
(שיגידו לי אם עושים תפרים ושיחיכו עם חיתוך חבל הטבור שרצו לגזור ישר ועל זה היתי צריכה ממש להתעקש ואפילו בעלי לקח את היד שלה והזיז אותה מהחבל כי היא ניסתה שוב ושוב לגזור למרות שאמרנו במפורש 'לא')
וואו ממש נשמע לא טובלמה לא123

אני נזכרת שבאחת הלידות מי שתפרה אותי,התייחסה ממש לא יפה.וזה קטע ממש לא נעים לשכב ככה.

אבל זה היה לפני המון שנים,ואז היתה הרבה פחות מודעות,בלשאול את היולדת וכו

צריך לפחות להסביר למה לא מסכימים עם דעתך ולהתיעץ איתך (אלא אם כן הלידה ממש מהירה ואין זמן)

מקווה שבלידה הבאה תהיה לך חוויה מתקנת

על החבל טבורEu
זה היה כזה דפוק שעד עכשיו אני בהלם - הרופאה אומרת לי " כבר חיכינו 4 דקות וצריך לחכות רק דקה אחרת יש השלכות" המשפט הכי מטופש ששמעתי טוב שלא שמת לי סטופר - דקה זה טוב אבל החל מ61 שניות זה מתחיל להזיק ? פחח בסדר...
ועוד הדבר הזה שבזכותו היא שרדה 9 חודשים פתאום מזיק לה? פשוט חוסר הגיון איך שלא מסתכלים על זה
לא מבינה בזהלמה לא123

רק יודעת שיש עניין כל עוד החבל פועם,לא?

מה הפריע לה שזה עדיין מחובר?

בדיוק...Eu
בורות כנראה
וואי נשמע ממש לא נעים..רעותוש10
אני מציעה לך לפעם הבאה לבוא עם תוכנית לידה כתובה, כי במצב שהגעת כבר הרבה יותר קשה לדבר...
וכמובן ללכת למקום שמכבד תוכניות לידה כתובות
תלוי איזה אזור את גרה
היא הגיעה בפתיחה מלאהלמה לא123

לא נראה לי שיש לצוות זמן לקרוא במצב כזה

אולי כדאי בפעם הבאה לבוא מוקדם יותר

אחרי שבלידה הראשונהEu
באתי עם ירידת מים בלי צירים וסתם שרפתי שם 30 שעות עד שנכנעתי לאפידורל מרוב תשישות (מה שהוביל לשרשרת התערבויות נוספות כמובן) אז רציתי הפעם חוויה מתקנת והעביר כמה שיותר זמן בבית ובמובן הזה באמת זו היתה חוויה מתקנת כי הרגשתי לגמרי את הצירים וגיליתי בי עוצמות מדהימות...השלב בו ביקשתי אפידורל בלידה הראשנה היה בצירים יחסית לא כואבים עכשיו אני יודעת את זה בדיעבד אבל כנראה שבתפאורה ובתנאים הנכונים אפשר להתמודד עם הכל הרבה יותר טוב....מן הסתם לא חשבתי שאני אבוא פתיחה מלאה חחח אבל זה היה סוג של נס...באופן כללי איך אפשר לדעת "לבוא יותר מוקדם" מבלי להסתכן בסתם להיתקע שם? אני הרי לא בודקת לעצמי פתיחה...
אגב הכאב של הוואקום בלידה הראשונה היה יותר כואב מכל הצירים שהיו לי הפעם יחד...הרגשתי שמבתרים אותי חיה ורק בדיעבד אחרי שעברתי עכשיו עוד לידה אז הבהתי שזה ממש לא אמור להיות ככה
כשיש ירידת מיםלמה לא123

ואין התקדמות,זו בעיה

יכול להביא ח"ו לזיהום. למה היית תשושה,אם היית בלי צירים?

הגעתי בלי ציריםEu
הם התפתחו לאט לאט

לא עשו איתי כלום חוץ מלהמתין שם
היה עדיף שהיו שולחים אותי הביתה.
זיהום קורה בעיקר מבדיקות פתיחה
בבית כל עוד לא עושים אמבטיה או מקיימים יחסים הסיכוי לזיהום הוא קלוש
אבל את חייבת להיות בהשגחהלמה לא123

הם לא שולחים הביתה בכזה מצב.לפעמים צריך להוריד ראש ולא להתעקש,אין מה לעשות.

זיהום גם יכול לקרות אם יש GBS

הייתי שם ולר התעקשתיEu
היתי תמימה ולדעתי לא היתי צריכה לבוא
לא היה לי גי בי אס
אני לא לוקחת סיכונים כאלהלמה לא123

עם כל הכבוד אני לא רופאה,ואם ח"ו משהו יקרה אני כל החיים אלקה את עצמי על זה

נו...אז לקחת אפידורל סתם... את בחיים והילד בסדר,זה הכי חשוב

לא לקחתי סתם אני ביקשתיEu
ואני לא מסכיה אתך שרק התינוק חשוב
לא כתבתי שרק התינוק חשובלמה לא123

שניכם חשובים

אבל תסכימי איתי שהתוצאה יותר חשובה מהדרך

אם ח"ו את היית המיקרה הנדיר של זיהום או צניחת חבל טבור,את מוכנה לקחת סיכון כזה? רק בשביל חוויה טובה יותר?

אני חד משמעית לא!!!!

אפידורל זה לא סוף העולם,אני יולדת תמיד ככה,אין לי טראומות והכל בסדר.. ואני בכל לידה נמצאת שעות ולפעמים ימים בחדר לידה,ולא תמיד הכל מוצא חן בעיניי, אני עושה כמיטב יכולתי,והשאר בידי שמים

לגבי האפידורלEu
ממליצה לצפות

לגבי ירידת מים ממליצה לצפות בסרטון ששמתי קודם
עכשיו ראיתי את הסרטוןלמה לא123

כוותיקת אפידורלים,ברור לי שזו רק אני וכל אחת היא אחרת

אבל,לגבי 1,הרבה פעמים בלידות היו לי האטות ועצירות של צירים גם בלי אפידורל וגם עם אפידורל. יש כאלה שדווקא ההרפיה שבאה בעקבות האפידורל דווקא מזרזת ומקדמת את הלידה.

2. פתאום עוברת לדבר על פיטוצין,לפעמים אין ברירה אלא לזרז,גם בלי קשר לאפידורל.

לקחתי פטוצין גם בלי אפידורל.יכולתי להתעקש שלא,אבל גם יכולתי לצאת בלי ילד בידיים.

זה לא מדויק שכל גוף יודע ללדת,מליוני נשים מתו במהלך ההיסטוריה בלידות,יש נשים עם אגן צר שהתינוק יכול להתקע וכו

בסה"כ היא באה למכור את השיטה שלה,יש רופאים ועוד דעות שטוענות שאפידורל לא מאט לידה

קראתי הרבה חומרים על לידה טבעית,בפועל שום דבר לא עזר לי להתמודד עם התופת של הצירים,אני תמיד באה עם ירידת מים,ויש לי צירי תופת שעות על גבי שעות.אז עם כל הכבוד ל"טבעי",אני בנ"א ויש גבול ליכולת שלי לסבול כאב.

לידה טבעית כשהיא זורמת היא מעולה.אבל,לא צריך (לדעתי)להתקבע. בסופו של דבר באנו ללדת ילד בריא ולא שווה לקחת סיכונים,בעיניי.

סרטון הזה באמת לא משהו. ראיתי פעםEu
סרטון אחר שלה שבו היא מסבירה יותר בפירוט אבל לא מצאתי. היא טוענת שם שבאמת יש נשים שהאפידורל גורם להן להרפות וזה מקדם אבל אהי אישית מרגישה שהכאבי תוםת מהוואקום שהיה לי *בעקבות האפידורל* היו יותר חזקים מכל הצירים שהרגשתי ביחד בשלושה ימי ציאים שעברתי בבית בלידה הנוכחית הרגשתי שזה כאב שאני מסוגלת להתמודד איתו והוואקום הרגיש פשוט כאב לא טבעי (כי זה מה שהוא) שאני לא מסוגלת להתמודד איתו ובאמת זכור לי בתור הדבר הכואב ביותר שעברתי מימי
הוואקום עצמו כואב?למה לא123

או הקרעים והתפרים שלאחריו?

הוואקום בטוח היה בגלל האפידורל?

ההוצאה של התינוקתEu
ממני בוואקום היה כאבי תופת
צרחתי את גרוני כל כך שהיתי צרודה אחכ יומיים.
היה חתך יזום וכמובן הם מאוד כאבו אחרי זה.
כמובן שזה היה בעקבות האפידורל כי זה האט את הלידה והגיע למצב של האטה בדופק ולא יכולתי לעזור לקדם את הלידה בעזרת תנועה וכאלב למרות שהגוף שלי כן ניסה לעזור והקאתי 3 פעמים..מאמינה שהגוף שלי עזה מה שביכולתו לעזור ולכן הקאתי כי הפעם לא הקאתי כי יכולתי לקדם בדרכים אחרות (תנועה, מדרגות, הליכה על הים.. וכו)
זה יותר ברורEu
ממליצה לקרוא לפני שאת מטיפה לי על לקחת אפידורל ו"לא להתפנק"
מהן תופעות הלוואי והסכנות בהרדמה אפידורלית לאם ולעובר? - דולה זה גְּדוּלָּה
איפה הטפתילמה לא123

ואיפה טענתי "לא להתפנק"?

אנחנו מדברות לאחר מעשה,לקחת אפידורל והכל עבר בסדר,לא?

ככה אני חושבת,זכותך לחשוב אחרת

,ברור שיש סיכון לכל הליך רפואי, לפעמים אין ברירה ואת לא צריכה להלקות את עצמך.מה שהיה היה והעיקר שהכל עבר בשלום

את חמודה...Eu
לגבי הלהלקות..

כמו שאמרתי במידה מסוימת הליגה הזו היתה תיקון ללידה הקודמת כל מה שעברתי בבית היה טבעי ומדהים ואינסטנקטיבי
בעה הלידה תהיה עוד יותר תיקון

(:

כתבת שבאת לביהח ולא הכל מצא חן אז זה התפרש כאילו את אומרת לי "לא להתפנק" אז כן וואלה לא נשמע לי הגיוני שיתיחסו אלי ככה ולא נשמע לי הגיוני שלידה...שהיא למעשה מסיבת יומולדת וגם פלא הבריאה במלוא מובן המילה ..לא תהיה מושלמת...אז החוויה בביהח היתה קצרה הפעם ב"ה וזה היה חוויה זוגית מדהימה עם בעלי אבל לפעמים עולים לי גם הקטעים הפחות טובים וזה מעלה בי כאב...מאמינה שהזמן יעשה את שלו
תתרכזי בפלא הקטן שלידךלמה לא123

הזמן תמיד עוזר,במיוחד כשהכל עבר בשלום

פשוט חברה עברה לידה שקטה לאחרונה,וזה ממש מלווה אותי. ובעיקר מכניס לפרופורציות.

העיקר שכולם בריאים ושלמים

המון מזל טוב

טוב קודם כלEu
אללא איסתור לא עלינו השם ישמור.
אבל מרגיש גם קצת לפעמים שזה מן תגובה קבועה כזאת לתת לנשים "תגידי תודה שיש לך תינוק וזהו" וקצת לבטל את התחושות שלהן לגבי חוויות הלידה.
אני אישית חושבת שברוב המקרים (כשהריון תקין כמובן והכל בסדר) אין שום סיבה שהלידה לא תהיה חוויה מדהימה של מסיבת יומולדת מופלאה כי זה מה שזה...
לי זה לא מרגיש כמו מסיבהלמה לא123

זה יום הולדת,זה יום של התחלת חיים,של לראות את אלוקים בעיניים,של לראות את האהבה שיצרנו.וכו וכו

אבל בכל אופן זה בא עם כאב פיזי לא מבוטל,עם עייפות,עם הרבה קושי.

ככה שזה יום לא פשוט ומאוד מבלבל ועם רגשות מאוד מעורבים.

ח"ו לא באה לבטל קושי,כתבתי את זה רק עכשיו בכדי להסביר לך כמה זה חיזק את עמדתי,עם כל הכבוד אני לא רופאה. הרופאים למדו ויש להם המון המון ניסיון.

אז נכון שיש להם גם הרבה ענינים של לרוקן את החדר לידה בכדי לפנות מקום ללידות אחרות ועוד סיבות ולכן חשובה המודעות שלנו.ויש עניין לבוא מוכנים. אבל אני קוראת לפעמים על נשים מאוד "חכמות" שמתעקשות על דברים ששמעו באיזשהו מקום ובטוחות שיודעות יותר טוב מהרופאים. זה עניין של חיים ומוות,זו לא בדיחה.

מאוד חשוב הביטחון והשלווה של היולדת וחשובה מאוד מאוד החוויה,אבל מעל הכל צריך מאוד להיזהר לא לעבור את הגבול.

כמו שאנו רוצים שיהיו קשובים אלינו,חשוב שנהיה קשובים לרופאים.

כשילדתי בפעם האחרונה,נכנסה דולה לחדר וסיפרה לי שהיתה פעם באיזשהו בי"ח (שמאוד דוגל בשיטה טבעית)ובחדר ליד החדר שליוותה,המוניטור צפצף כל הזמן,כשעברה ליד האחיות היא ראתה שבמוניטור ההוא יש כל הזמן האטות דופק.

אבל הצוות החליט שהוא לא מתערב כי הוא מעדיף לוותר על קיסרי ולנסות טבעי.

בסוף התינוק נולד פגוע

ברור לי שיש גם ספוריםלצד השני,על התערבוות מותרות. מה שאני באה להגיד זה, להיות חכמם ולא צודקים

בהצלחה

לא צריךEu
"להתעקש על דברים ששמענו באיזשהו מקום" אבל מותר לשאול על זה ולברר ומן הראוי שיתנו תשובה. וכן בעיני צריך להתעקש על דברים שמרגישים לך בלב ובטינטואיציה כי אחרי הכל זה הגוף שלך
לכן כתבתי שמודעות והידע חשובים מאודלמה לא123

אבל,עדיין הם הרופאים ,ואני לא כותבת ספציפית אליך,אבל יש נשים שמתווכחות עם רופאים על דברים שהן לא באמת מבינות בהם.

וברור שהם צריכים להתייעץ ולשאול אותך.על זה אני בכלל לא מתווכחת. ממש לא בסדר שהם לא עשו את זה איתך. זה זלזול בך,ובמצב כזה רגיש זו ממש תחושה נוראית

לגבי הירידת מים ממליצה לצפותEu
"רימון" לא נותן לי לצפותלמה לא123

לא נותן לך לצפות בסרטון של הירידת מים?Eu
תחפשי ביוטוב
"מה לעשות כשיש ירידת מים" אולי תגיעי אליה
היא מתעלמת מצניחת חבל הטבורלמה לא123

ועוד סיכונים.

צניחת חבל הטבורEu
זה דבר מאוד מאוד נדיר וקורה בירידת מים מוקדמת כשהעובר עוד גבוה מידי לא בירידת מים במועד..
בעברי ירידת מים מוקדמת (36)אפונה
מיילדת הורתה לי לעקוב אחר תנועות. כשהרגשתי תנועות היא אמרה שלא דחוף להגיע לבית החולים (כן ללכת, בעיקר בגלל שאולי היה צורך לנסות לעכב את הלידה).
מענייןלמה לא123

לפני הרבה שנים כשהייתי בקורס הכנה ללידה ההנחיה היתה לבוא מיד לבי"ח

כנראה שזה השתנה

לא השתנהברכת ה
זו עדיין ההנחיה
כן זו עדיין ההנחיהEu
וכפי שרשמתי זה מיותר.
צריך לעקוב אחרי תנועות. ואם יש ואת מרגישה טוב ואין חום או דימום אז אין סיבה למהר
מוזר...ברכת ה
לאחר ירידת מיםברכת ה
לא משחררים הביתה בגלל הסכנה מצניחת חבל טבור. שזה מצב חירום של ממש.
צניחת חבל טבורEu
קורה רק במקרים שהראש עדיין לא מעוגן טוב למטה לכן לרוב הסכנה בירידת מים מוקדמת ולא ירידה במועד
לרוב,אבל אם את חלק מהמיעוטלמה לא123

אני לא מבינה איך אפשר לקחת סיכון כזה

תסתכלי על הסרטון של הירידת מיםEu
לאו דווקאברכת ה
הראש לא תמיד מתבסס לפני הלידה, אלא רק תוך כדי (במיוחד בלידות חוזרות)
לא זו הסיבהאפונה
עבר עריכה על ידי אפונה בתאריך ז' באדר תש"פ 23:55
צניחת חבל טבור לא מתרחשת אחרי ירידת מים אלא במהלכה.

הסיבה שלא משחררים היא סיכון לזיהום.
לאו דווקאברכת ה
כל עוד הראש לא מבוסס זה יכול לקרות, וזה קורה.
הסיכון לזיהוםברכת ה
הוא בגדול כעבור 48 שעות לפחות.
אז זו לא סיבה להשאיר באשפוז מספר שעות לאחר ירידת המים...
נכון אבלEu
לצערי זה הפרוטוקול של הביהח. להשאיר גם אם עברה רק שעה ועוד לא התפתחו הצירים אז ברור שהלידה עוד רחוקה...סתם ליתר ביטחון משאיקים את כל הנשים בשביל הסיכוי הקלוש בצניחת טבור. זיהום מתרחש בעיקר בביהח זה לא מקום סטרילי ובעיקר מבדיקה של פתיחה שיכול להחדיר חידקים מהנרתיק אל הבפנים. בבית יש סיכוי קטן יותר לזיהום כל עוד את לא עושה אמבטיה או מקיימת יחסים. ואפשר גם למדוד חום אבל כל עוד את מרגישה טוב ומרגישה תנועות אין שום סיבה לבוא לפני שמתפתחים צירים כי אז סתם להיתקע שם וזה מתכון בטוח להתערבויות
רק מדייקת- מדובר לגבי ירידת מים בשטףברכת ה
בטפטוף אין סכנת צניחה...
היו ציריםEu
אבל כמו שכתבתי בדיעבד הצירים ששברו אותי היו הרבה פחות כואבים מהצירים שהתמודדתי הפעם בנקל בלידה נוחכית מבחינת עוצמתם...על כן מה שרשמתי על התפאורה הנכונה
נתפסתי על המשפט הזה-לפניו ברננה!
באופן כללי איך אפשר לדעת "לבוא יותר מוקדם" מבלי להסתכן בסתם להיתקע שם?
אפשר לבקש משכנה מיילדת או דולה לבדוק לך פתיחה מדי פעם..
יש דבר כזה?Eu
שכנה יודעת לבדוק פתיחה?
שכנה שהיא מיילדת או דולה 😅לפניו ברננה!
צריך לברר מראש מי באזור...
חברה שלי אמרה שככה היא עשתה.

רק מיילדת!!!!!!!ברכת ה
בודקת פתיחה.
לא שום דולה!
אמממ סבבה. למה?לפניו ברננה!
מה הכוונה למה?ברכת ה
זו בדיקה פנימית פולשנית ורק לגניקולוג או מיילדת יש הרשאה לבצע אותה
תוכנית לידה זה קצר וקולערעותוש10
זה לא ספר,
מדובר ב5-6 משפטים ככה זה אמור להיות,
אני חושבת שהם היו מסוגלים לעמוד בזה גם בפתיחה מלאה יכולות לעבור כמה דקות..

אני בכלל מציעה להגיע לבית חולים שמתאים (באופן יחסי) לאג'נדה שלך... לא להיכנס למקום שבדיוק הפוך ממנו- זה מתכון לאכזבות
לפעמים גם 5-6 משפטים זה הרבהלמה לא123

מסכימה איתך בעיקרון- אבל אם היה זמן לפקוע מים אז היה זמן לקררעותוש10
מסכימה איתךאפונה
עבר עריכה על ידי אפונה בתאריך ז' באדר תש"פ 23:45
אסור לעשות לך שום פעולה רפואית ללא הסכמתך.

בלידה האחרונה הייתי עם פתיחה מלאה וצירי לחץ ללא ירידת מים. המיילדת הציעה פעם-פעמיים לפקוע כי היה ברור שבשנים שהמים יורדים אני יולדת. סירבתי כי באופן כללי אני מעדיפה לא להתערב איפה שלא צריך ובאמת חיכיתי איזה עשרים דקות עד שהמים פקעו מעצמם וכמובן ילדתי ממש מיד. בדיעבד יכלתי לחסוך לעצמי 20 דק' של סבל, אני מבינה שאין לפקיעה בשלב הזה השלכות רפואיות. אבל ללא ספק צריך לקבל את רשותך להליך.
מציעה לך להמשך ללדת במקום שמכבד את בחירותיך ונותן לך לנהל את הלידה שלך.
גם לי פקעו את המים בלידה השניהתפוחים ותמרים
לא זוכרת שממש שאלו, אבל אולי כן. זו היתה לידה רשה, הילד נתקע בתעלת הלידה והוריד דופק. כמעט היה ואקום - בזכות המיילדת לא היה בסוף.
מאז אני מקפידה לומר מראש שאני לא רוצה שיפקעו לי את המים. בלידה האחרונה המיילדת אמרה לי: ברור שלא! והליגה הקודמת היא בדקה ועקבה, אבל אמרה שהמים יפקעו מעצמם, וכך היה.
אצלי תמיד פקעו מיםחיים בשמחה
אבל לא בפתיחה מוקדמת כי הראש של התינוק היה גבוה עדיין ויש חשש לצניחת חבל הטבור לפני הראש.
לכן תמיד חיכו שהראש יתבסס נמוך וזה קרה רק בשלב מתקדם מאד ואז פקעו.
חוץ מזה יש את החשש לזיהומים. משתדלים למעט בבדיקות פתיחה אחרי פקיעת מים כדי להשתדל למנוע זיהום.

זירוז מכאני הוא גם התערבות. לא משתמשים בזה אם לא צריך.
אם כך השאלה באילו מצבים לדעתך צריך?Eu
יכולה להגיד מתי זה הועיל אצליחיים בשמחה
לא מחייב שזה נכון לכל אחת.

כאשר הלידה הפעילה לא מתקדמת. שעות ארוכות של צירים קשים ומתישים והפתיחה לא גדלה.
הסבל הוא גדול. זו ההתערבות הכי מועילה בלידות שלי. מיד אחרי הפקיעות אני מתקדמת מהר מאד לפתיחה מלאה ולחיצות.
אצלי אף פעם לא פקעועדיין טרייה

המים ירדו לבד בפתיחה מלאה. אם הלידה מתקדמת בקצב טוב ממש אין סיבה לפקוע הצירים אחרי זה יותר כואבים, יש חשש לזיהומים ומרגע שיש ירידת מים הצוות הרפואי יותר לחוץ שתלדי מהר (אם זה בשלב מתקדם פחות נורא אבל אם את רק בהתחלה ויש עוד זמן עד הלידה יכולים ללחוץ יותר על זירוזים אחרים). מצד שני אם התהליך של הלידה קצת תקוע זה יכול לעזור לזרז אז לא הייתי שוללת את זה בכל מצב.

לגבי תנוחה ללידהאוהבת טבע
יש לי תנוחה שממש נוחה לי, והיא גם בריאה וטובה יותר ללידה מאשר שכיבה.
מרימים את ראשות המיטה ל90 מעלות, את יושבת על הברכיים כשגבך מופנה למיילדת, וחובקת עם הידיים את המיטה.
בצורה הזו את מנצלת את כוח המשיכה ללידה וגם יכולה לשמור על תנועתיות של הגוף - שאצלי עוזרת מאוד לכאבי הצירים.
לא היו לי אף פעם קרעים בצורה הזו, אבל אי אפשר לדעת אם זה רק בגלל זה. ברור שזה מפחית את הסיכון......
סוג של עמידת שש? הבנתי נכון?Eu
אני לא יודעת מה ההגדרה של זה בדיוק.אוהבת טבע
את פשוט יושבת על הברכיים ושאר הגוף זקוף. נוצרת לך זוית של 90 מעלות בברך, הבנת?
זה באמת פחות נוח למיילדת, אבל תמיד זרמו איתי...
אני מסבירה לה עוד בפתיחה המוקדמת בדיוק מה אני רוצה ואיך... וכשמגיע צירי הלחץ אנחנו מתארגנות לתנוחה הזו...
וואו! ואף פעם לא היו קרעים?Eu
אפשר לזאול כמה לידות?
לשאול*Eu
חחחח לא כזה הרבה...אוהבת טבע
בראשונה הייתי עם במצב שכיבה ונקרעתי ממש. אבל יכול להיות שזה בגלל שזה היה לידה ראשונה 💁‍♀️
בשתי הלידות הבאות, שמעתי על התנוחה הזו ובאתי יותר מבינה ובטוחה בעצמי...ולא נקרעתי בכלל!
לא חושבת שאם תבואי ותבקשי ממיילדת תנוחה מסוימת היא תסרב לך, מקסימום קצת להתעקש....
לצערי הרב ומנסיוני זה ממש לא נכון...אולי באמתEu
פעם הבאה אבוא עם יותר ידע וביטחון ואתעקש על זה
אני הייתי ככה בהדסה עין כרםרעותוש10
בתנוחה הזו?Eu
והיו תפרים?
יצאתי ללא תפר... אושר גדולרעותוש10
גם אני ילדתי שם ככהאפונה
תראי, הרבה פעמים בעיקר בתחום הרפואי זה מאוד תלויאוהבת טבע
בעמדה שאנו מציגים כלפי הרופא/אחות.
תבואי ממש בטוחה וסגורה על איך את רוצה את הלידה, תזכרי שאי אפשר להכריח אותך לכלום!!!!! אין דבר ברפואה שאפשר להכריח אותך!
דבר נוסף, כמו שאמרתי לך, אני מדברת על זה עם המיילדת עוד בפתיחה 3/4, כשאני עדיין שפויה ומדברת לענין...😆
ואני אומרת לה שבפתיחה 9 ואילך כנראה כבר לא אוכל לדבר ולא אדע אפילו איך קוראים לי... אז אני רוצה כך וכך ומסבירה לה בדיוק מה.
תיהיי בטוחה וברורה קודם עם עצמך - המסר יעבור למיילדת!
בהצלחה!!😗
אז זהו ש..Eu
אחד הדברים הטובים ביותר שהיו לי בלידה הזו זה שהגעתי בפתיחה מלאה כך שחלפה כשעה מרגע ההגעה ועד לרגע שהתינוקת היתה בחוץ...

אז בלי מילים הם נתנו לי תחושה שזה התנוחה שנוחה להם (ישיבה עם רגליים למעלה) ולכן זה מה שהולך להיות /:
ושאפילו שטיפה נטיתי לצד בהתחלה (כי קראתי ששכיבה על הצד זה גם טוב) אז הם החזירו אותי חזרה כן כן ממש ככה...הם מאוד לא היו עדינות וזה ממש מעצבן להיזכר בזה...אני רק מנסה להבין האם הקרעים נגרמו לי בגלל התנוחה הזו? והאם נגרם לי איזשהו נזק בעקבותם ו/או בעיקבות הפקיעת מים שעשו לי (בלי להגיד לי!) ואם כן איך אפשר לתקן ולהשתקם פיקס כי אני בתקווה בע"ה עוד לא סגרתי את הבסטה חחח
אלופה! להגיע עם פתיחה מלאה! וואויראת גאולה
אפשר להכין תוכנית לידה כתובה ולתת למיילדת,
אפשר שמי שמגיע איתך יהיה אחראי לתת לה.

וגם אני בשלבים האחרונים כבר עושה מה שאומרים לי... לא מצליחה לדבר בכלל, רק לסיים כבר😬

לגבי הקרעים - אי אפשר לדעת מה היה בלי זה. יש נשים שנקרעות גם בתנוחות ה"טבעיות" (ואז זה עלול להיות פחות מבוקר).

פקיעת מים - למיטב הבנתי, הסיכונים (שכמעט לא קיימים כשעושים את זה בצורה מבוקרת ומקצועית) הם רק בזמן הלידה עצמה ובלי השלכות לעתיד.
תודה (:Eu
האמת שזה באמת היה מדהים להעביר את כל הצירים בבית (שלשה ימים!) עם המשפחה
גיליתי עוצמות נפש אדירות...
וכן הבעל שלי בלידה היה הפה שלי מול הצוות ועשה זאת באופן מדהים
אז סהג זו היתה חוויה זוגית מדהיה ואני משתדלת להתמקד בזה אבל לפעמים נזכרת בצדדים הפחות נעימים ומתמלאת עצבות או כעס ):
לא נראה לי שתוכלי לדעת למה היו קרעיםלמה לא123

יכול להיות כמה סיבות,כמו:לידה מהירה

תנוחה

סוג עור

מספר לידה

תינוק גדול וכו

ואני אגיד לך יותר גרוע אפילו...Eu
אני החזקתי לבעלי שעמד ליד את היד והיא ניסתה לקחת את היד שלי ולשים אותה שאחזיק בידית של המיטה..עשתה את זה כמה פעמים הסתומה!
על זה כמובן התעקשתי...
מה למען השם הבעיה שלך שאתן יד לבעלי??? כמה טמטום אוף!!!
יש הגיון בהעדפה שלה שתחזיקי בדופן המיטה ולא בבעלך.קרן-הפוך
תנסי לדמיין את עצמך מדוושת באופניים בכביש עם עליה תלולה.

באיזה מצב הגוף שלך יפעיל את מירב הכוח על הדיווש וההתקדמות במעלה העליה:

עם אחיזה בכידון בשתי ידיים, או רק עם יד אחת (והיד השניה בכיס ..)?

אחיזה בידיות המיטה בשתי ידיים מאפשרת להפעיל את מירב הכוחות למטה, כדי לקדם את הלידה.
טובEu
שום דבר שתגידי לא יצדיק התנהגות חסרת רגישות שכזו..
ולידה זה לא כמו דיווש באופניים
היו לי ליחצות מעולות 2 לחיצות וכבר היתה בחוץ
מתנצלת. לא יכולתי להבין שהיית ממש בסוף הלידה.קרן-הפוך
חשבתי שהיית עדיין בתחילת הדרך והיא חשבה שהלחיצות לא מספיק אפקטיביות.
לא לא הם היו ממש לחוצותEu
ומגעילות ולא עדינות...
הם לא מורגלות ללידה טבעית פה אפידורל זה הברירת מחדל והרבה נשים אפילו בוחרות ומעדיפות לעשות התערבויות או אפילו קיסרי

לכי תביני..
לא יודעת איפה ילדת אבל תחשבי ללכת למקום שמתאים לךרעותוש10
אצלי ממש כיבדו את הרצון שלי ללידה טבעית, בהדסה עין כרם
למרות שהייתי בלידת ויבק שזה יותר מלחיץ כמעט ולא התערבו

חוץ מהסוף שהיה טיפה מלחיץ ונכנס מלא צוות וכו וכו כי חשבו שצריך לעשות ואקום,
אבל נכנסה רופאה בכירה במחלקה לסייע והצילה את המצב

לא יודעת מה את מגדירה *טבעי* אבל אצלי :
לא הציעו לי אפידורל כי לא רציתי, לא חתכו אותי, כיבדו את הדולה שבאתי איתה, איפשרו מוניטור על כדור פיזיו או בעמידה (בסוף נשכבתי מרצוני על הצד כי נגמר לי הכוח כבר), אחרי הלידה ישר הניחו אליי את התינוק
אחרי זה הייתי באפס הפרדה
אצלי כמה לידות ראשונותלמה לא123

עם תפרים

ואח"כ בלידות הבאות בלי תפרים

כל הלידות באותה תנוחה על הגב

כן ההודעה השנייה שלה הסבירה יפה ועל כן ממשEu
התרשמתי...
גם ממנה וגם מהמיילדות שזרמו על זה והתחשבו
(:
כן. ממש כך. זה באמת גם נותן לך תנוחה טובה לנוח בין ציר לציראוהבת טבע
גם עם אפידורל התנוחה הזו אפשרית?תוהה לי
לא - כי עם אפידורל אין שליטה על הרגליים.קרן-הפוך
תלוי כמה ההרדמה חזקהמיקי מאוס
דווקא בתנוחה כזאת לפעמים אפשר גם עם אפידורל כי יש לך הרבה תמיכה מהמיטה
תפרים וקרעים.קרן-הפוך
גם אם אין קרעים ויש ״רק״ חתך יזום, יהיו תפרים.

הרבה תלוי במזל, בתנוחת הלידה, בראש העובר, ובמיומנות המיילדת.

תנוחות לידה טבעיות (כמו נקבות בממלכת היונקים בעולם החי...) משפרות סיכוי לסיים בלי חתך יזום ובלי קרעים.
- כריעה
- עמידה על שש

התנוחות הטבעיות פחות נוחות למיילדת, אך טובות יותר לבריאות האם והיילוד.
כן התכוונתי תפרים באופן כללי..Eu
בין עם קרעים ובין חתך יזום...

אני מבינה שזה לא נוח למיילדת ובגלל זה הן לא מעודדות/מציעות את זה?
האם יש לתפרים האלו השלכות על העתיד? יחסי אישות/לידות הבאות וכו? האם יש דרך להחזיר את העור למצב הטבעי שלו (או קרוב לזה) ? הגמשה/ריכוך ?
מפנה אותך להסבר על לידה טבעית בבית חולים בילינסון.קרן-הפוך
לידה טבעית. למה זה טוב? | מרכז רפואי רבין

לתפרים יש השפעה מיידית על ההתאוששות מהלידה.
עם תפרים ההתאוששות יותר כואבת ויש קצת יותר מוגבלות בתנועה, בישיבה, בשירותים.
אחרי האיחוי - ב99.9% הכל חוזר לקדמותו ואין שום השפעה להמשך החיים, יחסים, עור, שום כלום.

ה 0.1% שנשארו - נשים שלא תפרו אותן טוב, תפרו יותר מידי והכל הדוק ולוחץ וצריך ללכת לרופא נשים כדי שישחרר תפר הדוק מידי.

ויש מקרים, שלא נדע, שיש קרעים מדרגה 3 עם פגיעה בבפי הטבעת - כאן הקרעים עלולים לפגוע לטווח קצר או ארוך בשליטה בסוגרים.
לגבי התפריםEu
מה שכתבת זה מעודד...כלומר אחרי המשכב לידה אין לזה השלכות להמשך? והיתרון של הימנעות מתפרים זה רק בגלל שלב ההתאוששות?

לגבי הקישור עוד לא פתחתי אבל מהכותרת אין לי שום ספק לגבי לידה טבעית ברור לי שזה הדבר הכי טוב והכי נכון לאם ולעובר וחבל מאוד שלא לכולם זה ברור (מיילדות ורופאים מסויימים)
אין השלכות להמשך.קרן-הפוך
עברתי 2 לידות עם חתך יזום ותפרים - וב״ה אין זכר מלבד זכרונות (וצלקת קטנה, כמו אחרי כל תפר בגוף - אך המיקום הספציפי הזה לא נראה לאף אחד ולא נמצא בכלל בתודעה אחרי ההחלמה).
זה לא תמיד עובר מיד אחרי המשכב לידה...מחי
יכול לקחת כמה חודשים טובים, חצי שנה, עד שהעור מתגמש בחזרה.
הכאבים בתנועה בדרך כלל עוברים תוך שבועיים, אבל לשאר הדברים יכול לקחת הרבה יותר זמן
אבל הוא תמיד מתגמש חזרה?Eu
יש דרך להקל על התהליך? לזרז אותו?
קראתי שמומלץ למרוח שמן קוקוס מישהי התנסתה בזה?
אם לא מדובר בקרעים קיצוניים אז אמור להתגמש בחזרהמחי
לא ניסיתי שמן קוקוס.
את יכולה לנסות למרוח איזה שהוא שמן או ג'ל סיכה ולעשות עיסוי פנימי וחיצוני.
אני אישית פשוט מחכה שהזמן יעשה את שלו
לא לגמרי נכון...באורות
לי אישית היו כאבים קלים באזור הצלקת גם חצי שנה אחרי ואפילו יותר. זה לא היה משהו דרמטי. אבל צריך להיות רגישים לגוף ואם משהו מרגיש לא טוב אפשר לפנות לפזיותרפיסטית של רצפת האגן לטיפול.
ובעיקר זה תלוי בגנטיקה.עודאנונימית
אגב למיילדות נח יותר לשמור עלייך מקרנים ותפרים כשאת על הגב מאשר בתנוחות אחרות כי הן רואות ונגישות לאזור...
אני חושבת שתפרים זה עניין גנטי בעיקרחיים בשמחה
מעולם לא השתמשתי בשמן שקדים. לא עיסויים ובלונים למיניהם ובכל זאת לא היה לי אף תפר - בכל הלידות. עניין של גמישות הפרינאום. יש נשים שהרקמה הזאת נוטה להקרע ופחות נמתחת. לא תמיד מאמצים עוזרים בעניין.
תנוחה זקופה יכולה גם להחמיר קרעים כי כח הכבידה מצטרף ללחץ והתינוק יוצא מהר יותר ופחות באופן מבוקר..
למה את מתכוונת תנוחה זקופה?Eu
ובאיזה תנוחה ילדת? אם לא מפריע לך לשתף
מאיפה המידע שתנוחה זקופה מזיקה?קרן-הפוך
עמידה על שש, כמו באיור שהבאתי לעיל, היא תנוחה זקופה ונחשבת לתנוחה הכי טבעית ואידאלית.
קישור להסברים על תנוחות לידה - תנוחה זקופה מועילה מאוד.קרן-הפוך
הקישור לתנוחות לא עולה /:Eu
כנראה עקב אינטרנט חסום / מסונן.קרן-הפוך
אעתיק ואשלח לך באישי.
תודה (:Eu
עניתי לך בפראיEu
פרטיEu
מאיפה הבאת את זה?אוהבת טבע
יש לך מקור?
ההיפך, תנוחה זקופה מזרזת לידה, מנצלת את כוח המשיכה הטבעי, ומפחיתה עד מעלימה סיכוי לקרעים!
👆👆👆 צודקת מאוד.קרן-הפוך
עד מעלימה... הגזמת לגמרי.עודאנונימית
רבות וטובות נקרעו בשלל בתנוחות הטבעיות, בינהן אני.
באמת זה בעיקר עניין של גנטיקה. בלידה הרביעית לא נקרעתי לראשונה, וילדתי על הגב. בלידה קודמת ילדתי כמו שתיארת (עם אפידורל אגב, זה אפשרי כשהמינון נמוך - ווקינג אפידורל)
בעיקרון את צודקת אבל יש פחות שליטה למיילדתרעותוש10
וככה היא לא יכולה לסובב קצת את התינוק, להאט את היציאה ועוד,
זה מוריד אבל עדיין לא מוחלט, גם אפשרי להיקרע בתנוחה כזאת, יש לי חברות שילדו כך ונקרעו (אולי יותר בקטנה)
לא יודעת עד כמה זה מבוסס העניין הזהבאורות
יש לי כמה חברות סביבי שילדו בתנוחות טבעיות שונות (על 6, כריעה, בתנוחה. כמו שהדגימו פה על הברכיים) וחלקן נקרעו קשות(קרעים מהדגדגן עד פי הטבעת). ככה שפשוט אין חוקים בזה לדעתי. אני ילדתי עכשיו בשכיבה וב"ה לא היה לי אף קרע. אמא שלי ילדה 6 לידות בשכיבה בלי אף קרע.
אני 5 לידות בלי קרעים/ חתכיםתפוחים ותמרים
כולן על הגב. אחותי נקרעה מאד. המיילדת בלידה הקודמת אמרה לי שזה עניין פיזיולוגי (גמישות הפירנאום).
בדיוקבאורות
כמו שכבר ענו לך פה-חיים בשמחהאחרונה
תנוחה זקופה אמנם מזרזת לידה,
מנצלת את כח הכבידה הטבעי

אבל דווקא בגלל שהתניוק יוצא מהר יותר המתיחה היא מהירה ולא הדרגתית ולכן התנוחה לא מונעת קרעים ואף עלולה לגרום לקרעים.

זה לא סותר שהתנוחה הזקופה מסייעת לסיים את הלידה מהר יותר ועשויה למנוע סיבוכים שונים.
תפרים הם לא אחד מהם.
בספר לידה פעילהרסיס אמונה
יש מנחים שמומלצים ללדת כדי לא להקרע
לא נקי אבל שווה את זה בעיניי.
התנוחה הכי מומלצתאפונה
להפחתת הלחץ על הפרינאום (וקרעים/חתכים) היא עמידה על 6, בה הלחץ מופעל על החלק הקדמי של פתח הנרתיק, שהוא גמיש הרבה יותר בהשוואה לפרינאום.
נגיד הייתן חייבות לעשות דיאטהכולנה

לא בשביל לרזות, שזה בונוס נחמד, אלא בשביל הבריאות.

כרגע ב"ה בריאה אבל כבר נושקת לגיל 40, עם 20 קילו עודפים, אמא שתאריך ימים בטוב, עם סוכרת מאזור הגיל הזה, עם סיבוכים נספחים, ואני רואה אותה וכל כך רוצה לשמור על עצמי ולדאוג לעצמי ולא מצליחה.

התזונה שלי לקויה ברמות, באמת מתביישת אפילו לכתוב את זה. ספורט ניסיתי כמה פעמים ולא התחברתי.

אני מפחדת למצוא את עצמי חולה ולהלקות את עצמי שלא סגרתי את הפה.  

אז נגיד שהייתן צריכות לעשות תהליך כזה, מה הייתן עושות?

תוכנית ליווי אישית או קבוצתית?

דיאטנית מהקוםה?

זריקות לא רלבנטי בשבילי

איזה עוד דרכים קיימות, אני צריכה לפתור את העניין מהשורש, חייבת לעשות שינוי. ממש מפחדת שלא אסלח לעצמי אם אהפוך לחולה. 

אני דווקא כן (בעיקר בהנקה)ואז את תראי
והאמת שזה בכלל לא עוזר לי לא לקנות כי 5 דקות ואני במכולת ליד הבית עם שלל גלידות וכו 😁
עוד שאלה - כמה בגדי יום חול ושבת יש לילדים שלכן?שושנושי

או במילים אחרות - כמה מכנסיים וכמה חולצות לילד בן 3.5?

קניתי בתחילת עונה ומשום מה מרגיש לי שזה לא מספיק. 

תוהה אם אני מוגזמת שצריכה הרבה או שזה באמת קצת מידי.

אמר לי הבוקר, שהוא לא רוצה לא את זה ולא את זה וכלום לא רוצה ואין לו חולצות בכלל. נבהלתי לרגע.

זה תלוי בכמה דבריםהשם שלי

בקצב של הכניסות,

אם משתמשים במייבש,

עד כמה הילד מלכלך בגדים,

וגם עד כמה הילד רוצה לבחור בעצמו בגדים, או שלא אכפת לו.

לשבת יש לכל ילד בערך 3 סטים, שיספיק אם מתלכלך ואם יש יומיים רצופים.

ליום חול, אני לא יודעת.

מספיק 4-5 סטים, אם מכבסים בתדירות מספיקה ואין צורך להורה או לילד ביותר מידי גיוון.

אם לא, כדאי שיהיה יותר.

וכדאי גם כמה חולצות לראש חודש, או ימים שצריך חולצה לבנה אבל לא ממש חגיגי.

אם ככה צריכה יותר, תודה על המענה.שושנושי

היו 4 סטים - סט אחד חולצה עם כתם שלא יורד. שם מכנס שנקרע.

תכלס לא נשאר כלום. הרגע מזמינה מנקסט.

אם חליפות טריקו פשוטות מספקות אותךיעל מהדרום

לק"י

יש בקיווי 3 חליפות ב-100 או 3 פריטים בודדים ב-50.

אבל משומה החולצות יותר גדולות ורחבות עם שרוול כמעט 3/4, ביחס למכנסיים.

(או שחלק התכווצו במייבש. לא יודעת).

ילד בן 4אפרסקה

יש לו בערך 10 חולצות של יום חול (חצי מהן משנה שעברה שעדיין עולה עליו), ובערך 20 זוגות מכנסיים שמתוכם חצי קצרים שקניתי וחצי ארוכים אבל דקים שנשארו לו משנה שעברה. אבל זה רק בגלל שהוא עוד מפספס מדיי פעם אז אני חייבת שתהיה לי תחלופה, אחרת לא הייתי קונה לו כ"כ הרבה.

שבת יש לו 2 חולצות לבנות ו-2 זוגות מכנסיים

אצלינו לבן 3.5 יש כרגע 6 חליפות ליום חול+חולצה 1יעל מהדרום

לק"י

אבל אני שוקלת לקנות לו עוד חליפה או שתיים.

ולשבת זה הצטבר, כי חלק מהבגדים מתאימים לו עוד משנה שעברה- 3 זוגות מכנסיים, ועוד איזה 5-6 חולצות, אבל חלקן סתם טריקו לבנות חלקות. אז זה פחות חגיגי, אבל נוח לי שיש לו.

אני כן צריכה לחדש לו, כי חלק כבר נראים פחות טוב.

אז ככהממשיכה לחלום

אני גיליתי שאני לא אוהבת כמויות גדולת מידי כי אז הכביסה הופכת למדהו דאני לא מצליחה להשתלט עליו..

מצד שני אני לא יכולה לרדוף אחרי בגדים נקיים כל היום.

אז מנסה ליצור איזון

שמתי לב שאני צריכה בערך 5 חולצות, 4 מכנסיים שמתאימים ליותר מחולצה אחת.

לשבת 2 אפשרויות, 3 חולצות לבנות לילד בערך.

זה גם משתנה לפי האופי של הילד, למשל ילד שמלכלך מאוד או נוטה לקרוע את הבגדים מצריך כמות גדולה יותר

לשבת מלא חולצות כי קיבלנו אבל שני מכנסייםבוקר אור

וואלה הייתי שמחה אם היה עוד אבל לא קריטי לי, הוא בן ארבע

ליום חול האמת מלא,  אבל רק כי קיבלנו. בפועל מכוסים כל יומיים אז משתמשים מקסימום בארבעה, אולי חמישה סטים

אצלנו בן 6כבתחילה

יום חול-

10-12 חולצות

7-8 מכנסיים

שבת -

6-8 חולצות

3 מכנסיים קצרות

4 מכנסיים ארוכות 

הרבה.טארקו

איזור ה15 מכל סוג ליום חול

איזור 5 מכל סוג לשבת

ורק דברים שנעים להם ללבוש

בתקופות של גמילה מחזיקה גם יותר מזה.

התדירות כביסות פה לא גבוהה ככ ולא יכולה לחיות בלחץ שאין להם מה ללבוש מחר.

בערךשיפור

10 ליום חול

4-5 לשבת

כדי שאני לא אהיה לחוצה על כביסות

אבל נראה לי מי שמסודרת ומכבסת ומקפלת בקצב טוב אפשר הרבה פחות

בגיל הזהאורוש3אחרונה

בין 7 ל- 10 ליום חול.

אני מרגישה שבחורף צריך פחות כי הסל מתמלא ברגע אז מכבסים יותר.

אם אין מייבש אז יותר.

לשבת 4 כזה אבל נגיד אם יש מאח גדול או קבלתי אז לא מקפידה על 4 מושקעים. שניים יפים. 

שאלה למשפחה עם יותר מ4 ילדים -חופשה בבית מלוןעם ישראל חי🇮🇱

תגידו, איך אתם נוסעים לבית מלון בלי רכב מתאים?

ב"ה 6 ילדים ,יש לנו רכב אחד 7 מקומות ורכב 5 קטן.

ממש לא רואה את עצמי נוהגת לצפון ובעלי ברכב השני.

רעיונות ,??????? תודה !!!!!

כן...זה יקרה עוד 5-6 שנים בערך 😅עם ישראל חי🇮🇱
אני משתגעתתתאנונימית בהו"ל

ושלום מראש לכל מי שתזהה אותי

אצלנו אין חלאקה ומספרים מתי שרוצים

הקטן שלי בן שנתיים בדיוק וסיפרנו אותו בקטנה בבית כל פעם ויצא עקום ולא יפה אז היום לקחנו אותו לספר כדי שיישר את הפוני ויסדר את האורך מאחורה.

היה לנו בלתם ולא יכולתי להגיע

מפה לשם הילד חוזר מסופררררר

מוכן לכיפה

הוא נראה בן 40!!

איפה התינוק שלי???

אני מתפדחת לצאת איתו לרחוב

אני מבואסת ככ שלא הייתי שם

מה עושים עכשיו??

אל תדאגי זה גודל מהרררר חיבוקקקאוהבת את השבת
זה ממש שינוי... גם בגיל 3 זה מעבר יעל מהדרום
וואוו בטח היית בשוקקשירה_11
לפחות זה גודל להם מהר 
אוי ואבוי הוא באמת ממש תינוקDoughnut

איזה קשה זה ושוק ממש❤️💕🩷 לא מקנאה בך על הטראומה...

ובאמת מקווה שזה יגדל מהר וישאר לך מזה רק סיפור לספר לו כשיגדל😉

שימי כיפה וזה יטשטש והוא בטוח עדיין חמודדדתגל ציון
וואי מה זה מבינה אותך!באתי מפעם

גם בחלקה בשבילי זה משבר... פתאום אין תינוק , יש ילד ענק! הרגת אותי הוא נראה בן 40 🤣🤣

איך אנחנו אוהבות אותם קטנים... פווו... 

תודה לכן⁦❤️❤️אנונימית בהו"ל

קראתי את התגובות שלכן מוקדם יותר ולא יכולתי להגיב אבל הן עזרו לי להירגע קצת.

הזכרתן לי שבאמת שיער גדל חח והוא באמת ככ חמודדד שזה הנס שלו😍

והמסקנה כמובן לא לשלוח את הבעל לספר לבד!!

אצלנו גם לא עושים חלאקהבארץ אהבתיאחרונה

והילדים שלי בערך מגיל שנה וחצי שנתיים מסופרים ממש (עם מכונה) והולכים עם כיפה.

לדעתי זה מתוק ממש...

טיולון מומלץ ללידה שניה עבור בת שנה וחצימזמור לתודה1

היי

לפני לידה, יש לי עגלה בוגבו דרגונפליי שהיא תהיה לתינוקת בע"ה.

אני מחפשת לגדולה (בת שנה וחצי ) טיולון קל, נוח, שיהיה מצב ישיבה ושכיבה מומלץ ולא יקר .

כל טיפ נוסף להכנה ללידה שניה יתקבל בברכה🙏🏼

יש לנו אינפנטי רויאל, ממש נחחידניסטית
מתקפל קטן ובקלות, ודי זול (סביב 500, ביד שניה ראיתי גם ב- 250 ופחות)
כנל בדיוק רציתי להמליץאמא לאוצר❤

המלצתי פה עליה כבר מלא פעמים

מעולה ביחס למחיר ובכלל

אני ראיתי בהרבה מקומות בפחות מ-500

ויש מבצעים וכו זה לגמרי מגיע גם ל-400 ... (ואם רלוונטי לכם אז מוכרים אותה בהרבה חנויות שיש בהצדעה כמו מוצצים ושילב ואז בכלל יוצא יותר שווה)

היא מחזיקה יפה מאוד יש לנו אותה שלוש שנים+ חרושה ללא הפסקה הרבה מהזמן גם עם שני ילדים עליה ומחזיקה יפה לגמרי! אני לא אגיד שהיא במצב חדש אבל היא לגמרי עדיין טובה.

אנחנו קנינו בפחות(אהבת עולם)

אחרי כמה המלצות. בינתיים מחזיקה טוב, אבל לא השתמשנו הרבה, אז לא יודעת להגיד.

אם רלוונטי, ממליצה להעביר לפני הלידה, שהגדולה לא תרגיש ש"לקחו" לה.

לא חשבתי על זה תודה רבה על הטיפמזמור לתודה1
גם לנו. מצויןכורסא ירוקה
הוא מתאים ונוח לשימוש במדרגות?21
כל טיולון די סיוט במדרגותאמא לאוצר❤
אבל הוא אחלה
הוא עם גלגלים קטנים(אהבת עולם)אחרונה
אבל הוא ממש קל, אז זה לא ממש משמעותי וממש נוח להחזיק אותו מקופל, אז אם הילד לא עליו, אנחנו היינו מרימים אותו מקופל.
תודה רבה נראית ממש אחלה אלך לראות ברשתותמזמור לתודה1
אני קניתירקאני

אינפנטי רויאל

עלה 400 שקל

ממש נוח

לי יש רוברסטו - מונה מוכרים במוצציםאני נשארת אני

אני קניתי יד נשיה בזול ממ שומצב חדש

ממש טיולון טוב

קל נח לקיפול ונוסע טוב ממש

אני אוהבת

משחקים לילדים קטנים. הלפ,שגרה ברוכה

אז ככה  

הגדולים גדלו

ויש קטנים שאני איתם בצהרים וכו' הגדולים מתעופפים לאנשהו או משחקים משחק של גדולים  

כמו מונופול, טיקט טו רייד או אליאס וכו'

נוצר מצב שלבן 5 ובן 2.5 פתאום אין לי מה שיעסיק.

והמחשקים שהיו כבר הרוסים (יצא שבשנים האחרונות קנילי כמה לגדולים) ובמגנטים הרבה הלך ונשאר רק קצת. וכו' וכו'. קולטת שחוץ מכמה פאזלים שנשארו אין לי תעסוקה לקטנים.

איזה משחקים תופסים לגיל הזה? אשמח לכיוונים שאדע. רוצה לקנות כמה..  בטח לקראת הקיץ.

חבילה חדשה של מגנטים?

מה לגבי משחקי קופסא כלשהם?

(יש אופניים ןבימבה אבל מחפשץ משהו שאפשר לשחק איתו בבית.

את מה שמשחקים בחוץ זה בעלי יוצא איתם. לי אין כח לזה) 

הילדים שלי אוהביםהשם שלי

מגנטים

קוביות

סברס

לגו דופלו

אם הם בעניין, אפשר בובות, כלי מטבח, מכוניות

אפשר גם לצייר, מדבקות, טושטושים, בר בצק.

יש גם משחקים של דגמים, כמו משושים.

מגנטים זה מעולהרקאני

פליימוביל

מכוניות, יש גם כל מיני מסלולים וכאלה שזה לבן 5 וגם סתם מכוניות

משחקי קופסא- דאבל, פרצופים מצחיקיםשקדי מרק
לגו דופלוברונזה

לאחרונה קנינו מאמזון בחול שככה יותר זול

ואו זה אחד המוצלחים!! הבן שלי בן 4 כל היום על זה

והקטנה בת שנה וחצי גם מצליחה ממש יפה להרכיב מגדל

ממש ממליצה

יש גם פליימוביל שהולך אצלנו טוב

ומשחק רכבות מעץ ממש רץ

וכמובן מגנטים

אצלינו מגנטים ופליימוביל הכי הולך עכשיושיפור
היו גם תקופות של כלי מטבח, מכוניות ודופלו
אצלינו קניתי את הרכבת של איקאה וזה הולך פה חזקזיקוקים

גם חבילה של חיילים קטנים

פליימוביל

מגנטים

לגו

קליקסים

פאזלים

משחק זכרון

כלי מטבח

זה מה שעולה לי כרגע🤔

דאבל פאזל ומשחק זיכרון גם יכול להתחיל להתאים לשניהמנגואית
רכבת עץ של איקאהחילזון 123

ואצלינו בכל גיל הכי רצוי זה פליימוביל

אפשר את החלקים היותר קטנים לשים בצד, אבל לשיקולך...

מגנטים משחק מעולהאמא לאוצר❤

משחקים אצלי שעות בגילאים שכתבת...

פליימוביל גם משחק אהוב

מטבח וכלי מטבח

משחקי קלפים קלים, כמו מלחמה, רביעיות לפי תמונות, משחק הפרצופים ועוד

אם בנים אז כל מיני משחקי הרכבה לגו ודופלו וכל אלה 

גם בנות יכולות לבנות בלגו ודופלו🙈חילזון 123
בד"כ אין מקום לזה במטבחאפונה
🤣אפרסקה

אהבתי חחח

ברור אבל הן בדר"כ יותר נהנות ממשחקים אחריםאמא לאוצר❤אחרונה
כמו מטבח, בית בובות, עגלה ובובה ועוד...
אצלי עובדשומשומ

מגנטים

קליקס

מכוניות - והרבה

חיות

ובגדול משחקי הרכבה 

תודה אלופות על הכיוונים!,שגרה ברוכה
מגנטים-כמה חבילות!חיות,אנשים של פליימוביל, מכוניותתגל ציון

כלי מטבח

בעיני אם יש קופסא מלאה מהסוגים הנ''ל

לא צריך הרבה מעבר

אצלי כל השאר סתם יושב בארון

אפשר לגדול יותר שיהיו משחקי קופסא לשחק עם חברים אבל הקטן עוד פחות בגיל

אולי לוטי קרוטי וכדומה

לנשות ישראל היקרות שאוהבות לעשות בדיקות הריוןבאתי מפעם

והבדיקות נורא יקרות!

תדעו שהזמנתי לפני איזה 9 שנים מלא בדיקות הריון בעלי אקספרס, בזיל הזול, ועדיין משמשות אותי!

הן נראות פשוטות ממש, מקלון קטנציק, אבל העיקר מזהה את ההריון.

מי שעושה הרבה בדיקות, שווה ממש. 

צריך לדעת שאם הן לא בתוקף הן כבר לא אמינות..טארקו
לשני הכיוונים
יש לזה תוקףמדברה כעדן.
לא הייתי בונה עליהן... 
התוקף שלהן עבר כברבאתי מפעם

אבל שימשו אותי נאמנה כמה שנים טובות, גיליתי איתן כמה וכמה הריונות וכשלא היה הריון יצא שלילי.

עכשיו שבאתי לקנות בסופר פארם קלטתי איזה מחירים מוגזמים. כשזה לא בתוקף כמובן לא לבנות על זה, אבל בגדול קונים בתוקף.

^^^^^רק טוב!

מסכימה איתך

קניתי גם לפני שנים.

בהריון הקודם היה קו ממש חזק ביום האיחור או יום לפני.

הפעם היה קו כמעט שקוף באותו זמן, כי הבדיקות כבר לא בתוקף. אבל היה קו.

ובדקתי כמה פעמים כשלא היה הריון וזה לא הראה כלום.

עולה גרושים ומחזיק לכמה שנים. לא מתקרב למחירים בארץ. 

לי היה פס(ממש פס, לא שקוף. אבל דק וחלש)טארקו
בבדיקה כזו שהייתה בסוף התוקף שלה

ולא היה הריון בפועל.(גם לא כימי או משו. עשיתי את הבדיקה בערב, בבוקר הלכתי לעשות בטא והיא הייתה אפס)

חח חמודה על ההמלצהאני נשארת אני
גיליתי בהריון השלישי אי שם לפני עשור כמעט

בהחלט שווה

אבל לא פעם ב9 שנים כי אין תוקף ואז לא אמין

יצא לי להשתמש בכאלו ללא תוקף והראו לפעמים קווים שקריים- לא כי מי- בדקתי בחברות אחרות ולא היה פס 

יש לך קישור? או שלא משנה איזה?ברונזה
יש באתר של יונה(אהבת עולם)
אשמח גם לקישור מנסיון של משהו אמיןלומדת כעת
זהו שקניתי מזמן... לא יודעת על קישורבאתי מפעםאחרונה
רק זוכרת שזה היה מעלי אקספרס 
שרירים תפוסיםשומשומונית

יש מה לעשות??

בהריון הראשון היו נתפסים לי השרירים (בכף הרגל ובשוק האחורי). גם בלידה. אבל זה היה ממש מהיר, מתחתי את הרגל לכמה שניות והשתחרר.

מאז לא סבלתי ב"ה.

והפעם, כל הזמן. הרבה בלילה. אבל כל פעם במקום אחר ברגל (לא ידעתי שיש ככ הרבה שרירים). וזה פשוט לא משתחרר. הבוקר התעוררתי מזה, ולקח יותר מרבע שעה עד שהשתחרר (התחיל מהכף רגל לשוק מאחורה ונתקע בצד). הכאב היה ככ חזק, עד רמת בכי🙈

אם למישהי יש תובנות, טיפים, רעיונות לויטמים שאולי חסרים וכו אשמח לשמוע. אולי תאירו את עיני. עברו הרבה שנים מההריון הראשון😉

אני גם סבלתי מזה. כואב ממש!ד' הוא האלוקים

ברמה הראשונית להתיישב במיטה, להוריד מיד את הרגל לרצפה עוזר.

(השריר מתכווץ, וכשאת מורידה רגל לרצפה את מותחת, אז זה עוזר)

ואז חקרתי את זה וראיתי שכותבים ששרירים תפוסים זה ממחסור במגנזיום, 

ובאגוזי ברזיל יש המון מגנזיום, אז קניתי לי שקית, ואכלתי 1-2 ביום 

(בהמשך אפילו על זה לא הקפדתי כלומר לא כל יום אכלתי)

ובהריון האחרון לא היו לי בכלל התכווצויות ב"ה!

צריך לשים לב שבאגוזי ברזיל יש סלניום, שבמינונים גבוהים עלול לגרום להרעלת סלניום.

ולכן חשוב ממש לצרוך בצורה מבוקרת!

בריאות שלימה, ובעז"ה בידיים מלאות אמא בריאה ותינוק בריא.

רק מציינתכורסא ירוקה
שאגוז ברזיל אסור יותר מ2 ליום זה ממש מסוכן
זו ממש תופעה מוכרת בהריוןהשקט הזה

א. כשזה קורה מייד למתוח את הרגל

ב. מגנזיום. או כתוסף או בבננות ודברים שמכילים מגנזיום

רק על השריר בתאומיםשירה_11
הייתי מניחה את הרגל על הרצפה ומיד זה היה משתחרר זה באמת כואב
כמו שכתבו לך, להוסיף מגנזיוםאיזמרגד1
ןמיידית כשזה קורה- לדרוך על הרגל, ושמעתי גם שלאכול עגבניה זה עוזר מיידית
אני גם מכירה שמגנזיום עוזרשיפור
מגנזיוםדיאן ד.

מאוד מאוד עוזר

אני לקחתי כמוסות, אפשר גם לנסות להוסיף בננות לתפריט.

וואי סיוטרקאני

היה לי גם בהריון

זה קורה כשיש חוסר במגנזיוםמאוהבת בילדי
וואי זה באמתתתת כואברוני_רון

ואצלי כשזה קורה, בגלל הסימפי אני אפילו לא יכולה לרדת לרצפה לדרוך על הרגל
כאבים אמיתיים

תנסי לקחת מגנזיום

תודה לכולן.מבינה שעניין של מגנזיום.שומשומונית

צריך אישור מרופא לקחת? מרשם? או שפשוט קונים בבית מרקחת?

זה סיוט, מתעוררת כמה פעמים בלילה. ומפחדת ממש אם יקרה בלידה, כי הפעם זה בעוצמה חזקה הרבה יותר מההריון הראשון🙈

2 בנוות ביום הבנתי שמספקות מגנזיום מספיק לגוף..אוהבת את השבת
תודה. אוהבת בננה אבל היא עושה עצירותשומשומונית

ובהריון תמיד יש קושי עם יציאות, אז מעדיפה להימנע😭... וגם זה יותר מדי פירות בשביל סוכרת הריון😭😭

יותר מדי מסובך כל המותר ואסור שלי🤭🤭🤭

אויש.. אז יש תוסף.. לא נראלי שבעיה בהריון..אוהבת את השבת
הוא גם עוזר לעוד דברים. אז שווה לקחת..
הבנתי שאין בעיה לקחת תוסף סתם ככהיראת גאולה

בפרט שכנראה באמת יש לך חוסר.

כמובן לפי הכמות היומית המומלצת שכתובה על האריזה.

לרובבשורות משמחות

חוסר במגנזיום

הרבה בננות

אגוזים וזרעים עשירים במגנזיום

קטניות עדיף מונבטות

בננותאפונה
אם הבנתי נכון את התיאורכל היופי

שמה שנתפס זה השוק, אז משהו יותר קל מלדרוך על הרגל - בשכיבה או בישיבה ליישר את הברך, להרים את הבהונות של כף הרגל למעלה ולהוריד.

זה מותח את השרירים בשוק ואצלי כמעט תמיד שחרר מיד.

אני אגיד אחרת מכולן פהכל היופי

לפני שאת רצה לקנות מגנזיום, תתייעצי עם רופא ואולי כדאי לעשות בדיקת דם.

מה שמשפיע על שרירי הרגל יכול להשפיע גם על שרירי הרחם וצריך להיזהר עם זה.

יש לי תור בראשון בעז"השומשומוניתאחרונה

אתייעץ איתו שוב. פשוט בשבועיים האחרונים הז נהיה בלתמ נסבל. כמה פעמים בלילה, ולהרבה זמן...

תודה 

אולי יעניין אותך