חומצה פולית וברזלבדולח
מתי צריך לקחת והאם זה חשוב?
חומצה פולית וברזללילך זוארץ
בדולח שלום את שואלת על חומצה פולית וברזל מתי צריך לקחת , אז אני בגישה שצריך לקחת רק כאשר חסר או הרמה נמוכה בבדיקות הדם וגם כאשר יש סימפטומים של אנמיה כמובן אפילו שהיא לא נראת בבדיקות הדם  ולא באופן קבוע כי זה מומלץ לנשים .
אבל זה מאוד תלוי בתזונה שלך אם את לא אוכל מזונות שעשירים בברזל וחומצה פולית באופן קבוע וסובלת מסימנים קלים של אנמיה כמו רוב הנשים היום ( נשירת שיער , סחרחורות , חיורון קל ...).
 
בכל אופן לפי הרפואה הקונבנציונלית מומלץ לכל אשה שמנסה להיכנס להריון לקחת מ 3חודשים לפני חומצה פולית .
 
חג שמח ושנה טובה
שאלה נוספתאנונימי (פותח)
האם מגיע רק בכדורים או שניתן להכניס לגוף (לפחות בכמויות קטנות) דרך האוכל ואם כן באיזה מוצרים מדובר.
תודה רבה
 
 
 
 
לשאלתך על B9יעל -ND
לשאלתך, ממליצה לך לערוך בדיקת דם, ובכל חוסר של אחת מוויטמיני B לקחת את אותו הויטמין ובנוסף B-קומפלקס. במקרה, ואין מחסור בוויטמיני B איני רואה שום צורך בתוספות. במקרה ויש מחסור, לא מספיק לאכול נכון, קודם כל יש להשלים את החסר, ואחר-כך אפשר לשמור על הערכים הטובים בעזרת תזונה נכונה.
יחד עם זאת, יש להדגיש, שהיום בעידן ההנדסה הגנטית, קשה מאד לקבל את המזינים דרך האוכל.
ולגבי ברזל וחומצה פולית, אני ממליצה לנשים בהריון לקחת אותם גם אם בדיקות הדם שלהן לא מראות מחסור, כטיפול מונע נגד הפלות.
שלום יעללילך זוארץ
את צודקת בקשר לאוכל אבל אם לא סומכים על סידן מחלב ועל ברזל מעוף אלא יודעים לשלב חלבונים קיטניות פחמימות ממקור אורגני וטוב אפשר עדיין לקבל ויטמינים מאוכל , לפי השיטה שאני עובדת איתה לא טוב גם להרגיל את הגוף כל הזמן לויטמינים סינטטים חיצוניים כי גם אז הגוף מפסיק לספוג אותם מהמזון שאנחנו אוכלים .
 
 
שלום לילך,יעל -ND

אם תקראי את התגובה שלי - אני מדברת על מצבי מחסור וטיפול מונע ולא לקיחה גורפת לכל החיים.
לגבי סידן בחלב, כידוע היום היטב, סידן החלב אינו נספג ולא תורם לגוף. יתרה מזאת, זרחן החלב גורם לגוף לאבד את אותו הסידן שכבר היה לו. וכל זה - בנוסף לנזקים אחרים של החלב. לכן אני לא רק שלא ממליצה על צריכת החלב, אלא גם מבקשת להימנע ממנו.
לגבי הברזל, אני מעדיפה מקורות שונים מהעוף, שלא כל-כך עשיר בברזל.
ולגבי אוכל אורגני - אומנם, הוא בהחלט עדיף, אבל בשל עלותו אי-אפשר להמליץ עליו לכל אחד.
גמר חתימה טובה, 
יעל
שנה טובה וגמר חתימה טובה אנחנו מדברות על אותו דברלילך זוארץאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך