מרגיז ממש!
כמה דברים יש פה:
1. הריצוי שכל כך מחרפן אותך, כי את מרגישה במקום שני אחרי שכנים וחברים, וברור שאת אמורה להיות במקום הראשון!
2. זה שהוא לא מבין למה לא לתת את הרכב, בסדר. אבל לתת אפילו שאת לא הסכמת, גם אם לא מבין את הבעיה, זו בעיה.
3. שכן חסר טקט, נצלן במידה מסויימת.
יש משהו שהוא אולי לא נכון, אבל אנושי, שלאחרים אנחנו יותר נחמדים ומנומסים מאשר בתוך הבית. נעלי בית, לובשים בבית... בפנים אנחנו יותר משוחררים, פחות מבקרים את עצמינו ופחות עוצרים לחשוב. זה היופי, וזה גם הכיעור... אולי זה מה שגורם לו להתנהגות הזו, להתנחמד בחוץ, ובבית פחות. ודאי שיש כאן משהו לא טוב, שצריך לתקן.
ההרגשה שלך להיות במקום שני היא קשה ומעליבה. אבל יש מצב שהוא באמת לא מתכוון עד כדי כך, ולא שם לב כמה זה פוגע בך. אולי יהיה נכון לפתוח את זה איתו ברוגע, דוקא בזמן שכן חשב עלייך והעדיף את רצונך על פני מישהו אחר. להגיד לו כמה זה טוב וחשוב לך, ואיזו הרגשה נהדרת. וכשזה לא, זה פוגע.
הקטע של לא להבין למה את חושבת משהו ועדיין לעשות כמו שאת אומרת, הוא עניין של כבוד ואמון. ז"א אפילו שאני חושב אחרת, אני לא נותן לשכן כי כך ביקשת.
זה עוד נושא לשיחה, וגם לבדיקה עצמית: האם גם את מצליחה לתעדף את רצונו למרות שאת חושבת אחרת?
ולגבי השכן, הייתי אומרת לו ישירות ובאופן נעים אבל ברור, שלך זה נורא מפריע לתת את הרכב, ואת יודעת שבעלך נותן כי יש לו לב טוב, אבל אם אפשר בבקשה לא לבקש.
אלא אם כן זה יביך את בעלך, ואז כדאי להימנע.
בהצלחה יקירתי!
והלואי שיהיה לכם פורים שמח בכל זאת