מה לעשות כשהבחור סגור?נכנעת לה' יתברך

שלום לכולם, אשמח לשמוע עצות.

אני נפגשת חודש וחצי עם בחור מקסים, מתוק מדבש, לב גדול. זורם ונעים ביחד, יש נושאי שיחה משותפים ויש שאיפות תורניות וכלליות משותפות ב"ה. שנינו די ביישנים באופי ובכללי פחות נשמעים בחברה גדולה (מול חברים ובקבוצות קטנות כן, אבל בחברה גדולה אנחנו נחשבים יותר מהשקטים).

בפגישות הראשונות הבושה הייתה מאוד גדולה ובקושי העזנו לדבר. אח"כ חלה התקדמות מסוימת ומרגישים קצת יותר בנוח אחד עם השני. 

מלכתחילה, אני חיפשתי בחור שהוא דווקא יותר פתוח ודברן שיצליח ל"דובב" אותי וככה הקשר ייבנה. אך ידוע שרבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום והוא זימן לי בחור יותר שתקן ממני (שלא נראה לי שקיימים הרבה כאלו). באמונה וברצון אמיתי לבנות קשר עם בחור ירא שמיים ומקסים המשכתי בקשר למרות שהזרימה לא הייתה טבעית והשיחה הייתה מאוד מאוד דלה בלשון המעטה. 

עם הרבה אומץ וקושי, הצלחתי להתחיל ולחשוף בפניו ראשונה את הנפש שלי. ומנגד, ציפיתי שזה יקרה גם. אני לא יודעת איך זה אצל בנים בכללי, אבל לבנות, ולי באופן אישי, הרגש נבנה ומתפתח כשאני מצליחה להכיר את הלב של הצד השני. חוויות מהישיבה, צבא לימודים הם סבבה ונחמד כמובן לשמוע אותם, אבל הרגש נפתח כשנכנסים לעומק.

אנחנו ביחד כבר כ"כ הרבה זמן לדעתי, וזה תמוה וקשה לי שהוא עדיין סגור אליי. הוא לא מדבר איתי בצורה אישית, הוא לא חושף בפניי איך הוא מרגיש (למרות שאני מבינה מההתנהלות שלו שהוא די בטוח בקשר).

אני רוצה, כ"כ כ"כ רוצה שהקשר יצליח, מתפללת, בוכה מתחננת שמשהו ישתנה. ואני מתחילה לתהות, האם אחרי חודש וחצי שאנחנו ביחד זה הגיוני שאני בקושי מרגישה אליו משהו? וזה הגיוני שהוא עדיין לא נפתח אליי? 

אני באמת מנסה לקדם את הקשר בזה שכל פעם מביאה את עצמי עד הסוף, בהתלהבות, בשמחה, בשיתוף, בסבלנות. מתאמצת ממש כדי להעיז ולדבר ולשתף למרות שזה קשה לי. אז אני חושבת שהוא כבר הצליח להכיר קצת מהלב שלי. אבל מתי אני אכיר קצת משלו? והאם זה בכלל יקרה? 

אחרי כל הזמן הזה.... לתת עוד הזדמנות? או להבין שזה אופי מסוים ואני צריכה להחליט אם אני מוכנה לקבל אותו ככה או שזה לא מתאים לי?

אשמח אם יש עוד שנתקלו בחוויות מהסוג הזה, ואחרי זמן הופתעו לטובה, שישתפו ובע"ה נזכה ללמוד מכל אחד.

תודה להש"ית שיש על מה להתלבט.

תוכלי לשתף אותה בתחושה הזאת?advfb

אם כן אני חושב שיכול להיות שכדאי לך לנסות.

יצא לך לשאול אותו יותר לעומק? איך הוא מגיב?

כןנכנעת לה' יתברך

שיתפתי אותו. הוא יודע ממש איפה אני עומדת. אמרתי לו שאני בשכל שלמה וברגש לא. ושאני צריכה שהוא ייפתח אליי רגשית כדי להתחבר. הוא אמר שהוא ינסה לעבוד על זה. אבל ממה שזה נראה זה לא הכי קורה..

תהיי ספיציפיתadvfb

איפה זה נתקע? יצא לך לשאול אותו יותר לעומק? איך הוא הגיב?

מה את לא יודעת עליו ומסקרן אותך? אולי מה הוא חושב עליך? דברים אחרים?

ככה זה שגבר אומר אני אנסה לעבוד על זההפי
תשאלי אותו מה תעשה כדי לעבוד על זה..
לפעמים זה מרגיש שעל מנת להרגיע הוא אומר את זה. השאלה האמיתית זה אם הוא הבין אותך ומה הצעדים שיעשה כדי לשנות את זה..
חחחחחadvfb

זה נשמע ממש ציני, אבל התוכן של דבריך יכול להיות נכון..

הוא נכוןהפי
הוא ציניadvfb

יכול להיות שהבחור שהיא יוצאת איתו גבר על מקסים ומנסה לעבוד בכל כוחו על הדבר.

אולי הוא עובד על זה לא נכון? אולי משהו אחר? אלף ואחת דברים יכולים לקרות.

וגם דבריך נשמעים ממש מכללים ("ככה שזה שגבר אומר.." כאילו מדובר בכל הגברים)

אל תכעסי עלי. קחי את זה בתור ביקורת עניינית.

כן הוא כזה.נכנעת לה' יתברך

אני יודעת שהוא מנסה ממש לעבוד על זה.. אני רואה השתדלות וניסיונות לקדם את העניין. אבל משהו פשוט תקוע. ואני כבר מפחדת שזה יגיע למצב של כמעט אירוסין ובסוף זה ייפול על זה.

אני לא כועסת ..הפי
אני רק אומרת שיש לכם נטייה לעשות את זה
את מציירת עולם פיסימי וזאת נטו החלטה שלךadvfb

את מייחסת (במודע יותר או במודע פחות) חוסר ישרות בתור תכונה גברית וזה מזעזע. במיוחד שזה לא נכון.

ישרות זה דבר שמעיקרו הוא שווה אצל נשים וגברים.

אמ לא, אני מייחסת אכפתיות מהגברהפי
מרוב שאכפת לו והוא לא רוצה לצער לפעמים הוא אומר שהוא יעבוד על זה (העיקר שהיא תרגע) כי מאוד אכפת לו והוא נבהל.
דיברתי על ישרותadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"א באדר תש"פ 00:17
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"א באדר תש"פ 00:15

הכוונה לכנות. שהוא לא שווה בלב ופה לפי התיאור שלך (אומר משהו אחד ומתכוון למשהו אחר).

גם, גבר לא יותר אכפתי מבחורה באופן כללי.

למה צריך בכלל לצייר איזו דמות של 'גבר'? כשנשים הן שונות אחת מהשנייה כך גם גברים.

עצם זה שלוקחים בנאדם ושמים אותו בתוך 'קופסא' (סטיגמה) זה נראה לי לא נכון. זה מזיק. זה הופך את עולם לכם כללים נוקשים ופסימי.

אני חושב שזיהת נכון. יש הרבה מקרים שזה מתבקש שזה יהיה המצב, אבל ההכללה בנושא מזיקה לגמרי. כאמור אותו אחד שהיא דיברה עליו הוא לא כזה בכל אופן (כמו שהיא כתבה). כך שאם הופכים את הזיהוי האינטואטיבי שלך לאמת מוחלטת שתמיד קובעת העולם שלנו יהיה עולם נוקשה, חסר גמישות ואכזר.

העולם שלך העולם שלי שונההפי
אני כתבתי שזה שגבר כזה לא נובע מתוך עולם אכזר אלא הפוך מתוך האכפתיות שלו הוא מאוד רוצה לשנות את זה ולעשות למען הבחורה אבל הוא לא יודע איך.. ולפעמים הוא אומר כן לפני שהוא חושב על זה.
זה לא מראה לי על אכזריות אלא על שוני
לא הבנת את דברי אתנסח באופן פשוט יותרadvfb

אכפתיות או כנות (להיות אדם כנה זה להגיד 'אני לא יודע' במקום שאתה לא יודע) זאת תכונה שהיא שווה ב100% אצל בנים ואצל בנות. המין של האדם לא מועיל(/גורע) לו בשום צורה כדי להתמודד עם הדברים הללו.

הדימוי שנתת (שגבר מנסה לרצות אותה כי אכפת לו ולכן הוא לא כנה וכולי) נובעת מכך שישרות וכנות זה דבר שלא מצוי בעולם שכולו שקרים ותחפושות וממילא הגבר הוא 'המחזר' וממילא עליו האחריות לעשות באופן אקיטיבי ולהוות גב - ומשני העובדות הללו - אכן אופייני שגבר יחרטט את האישה כי אכפת לו ממנה. אך זה ממש לא מחייב.

מה שדיברתי על הסתכלות על עולם אכזר - כי הצורת חשיבה שלך גורמת לייחס ישר תכונה שלילית לגברים (חוסר כנות) וממילא בדמיון שלך שאת תפגשי גבר את תייחסי אליו את זה. אז זה לא נכון, מסיבה פשוטה - רוב האנשים בעולם אינם ישרים (עובדה קשה אכן וגם אם זה לא נכון, בכל אופן החלוקה בין גברים לנשים היא שווה בתחומים הנ"ל).

מדויק ביותר חח ונקרעתי כאןלב אוהב

אחרי התפילותבת מלך!!!!
מגיעים המעשים..
תגידי לו!
תשתפי אותו שאת מרגישה שאת מתקדמת בקשר והוא סגור ולא משתף ושיספר לך איך מבחינתו נראה קשר ואיך הוא ממתקדם ומה הוא מצפה מקשר בין בני זוג ומה הוא מצפה מאישה בדייט ובעתיד-בבית
אולי קשה לו והוא יגיד לך את זה
אולי הוא לא בטוח בקשר
תגידי לו שאת רוצה לדעת לשם מה התכנסתם
שישתף אותך באיך הוא רואה התנהלות בריאה של קשר
זה מה שענהנכנעת לה' יתברך

הוא אמר שאין לו בעיה שאני ישאל שאלות והוא יענה. ואז אני שואלת משהו אישי - והוא עונה את התשובה הכי קצרה ותמציתית שגורמת לי כבר להרגיש לא נעים ששאלתי. 

הוא אמר שלדעתו קשר בין בני זוג לפני החתונה זה קשר כמו עם החבר הכי טוב, שמספרים הכול (הסכמתי איתו אבל הוא לא הכי מיישם את זה)

הוא בטוח מאוד בקשר (שזה גם היה תמוה בעיני איך הוא בטוח בקשר אם אפילו לא התייעצנו על דברים אישיים ביחד עדיין?! אז שאלתי אותו והוא אמר לי שהוא מאוד פשוט בעניינים האלה. מספיק לו שנעים לו בחברת הבחורה, ושהיא עם שאיפות תורניות דומות ומידות טובות וזהו. כאילו רמז שהוא החליט כבר. הלכנו להתייעץ עם הרב שלו בעניין הזה, וגם שם, הוא והרב הבינו שהוא כבר בעניין ועכשיו רק מחכים לי.. מחכים שהרגש שלי יתפתח. אבל זה לא יקרה אף פעם אם לא תהיה פתיחות מצידו)

ושוב, התנהלות בריאה של קשר מבחינתו זה לדבר על הדברים הפשוטים היומיום. זה ממש מספיק לו.. והוא לא צריך יותר מזה.

ה'לא נעים' הזה הוא מסוכןadvfb

ברגע שהרגשת ממנו לא נעים כדאי מאוד שהוא ידע מזה. וכדאי מאוד שהוא ידע לענות לך על הצורך של בתשובות שעונות.

אולי כדאי לגלוש לנושאים כאלה בצורה של 'דרך אגב' ויותר זורם כדי שיהיה לו יותר נוח לענות? אולי הוןא יכול לעלות קשוי ספסיפי שיש לו בדבר.

צריך לראות ממש איך שזה קורה למה זה קורה מצידו ואיך לפתור את זה מצידך (ומצידו).

צריך לזכור שגם אני סגורה יחסית וביישנית.נכנעת לה' יתברך

גם לי מאוד מאוד קשה, ואני ממש לא רגילה לזה מקשרים אחרים, להיות זו שיותר פתוחה. כנראה שזה עבודה שה' רוצה שאני אתקדם בה. ולשאלה ששאלת, אני באמת לא יודעת איך להזרים שיחה בדרך אגב, ואיך להוביל אותה לעומקים. כי כפי שכבר ציינתי, אני גם ביישנית מטבעי.

אשמח לרעיונות/עצות איך עושים את זה

אוסוציאסיותadvfb

מדבר על מקרה שקרה לו עם דודה שלו. זאת פחתיחה טובה ללשאול על המשפחה שלה ואח"כ שלו ומשם לגלוש על דברים משפחתיים.

קשה להסביר אבל אולי למי שיש חשיבה אוסציאסטיבית זה יותר מפותח. אפשר לנסות לחשוב בראש הזה ולעשות זאת גם אם זה לא באוטומט.

יש איזההפי
משפט של הרב קרליבך איך אתה יודע שאדם חבר שלי וחשוב לי מאוד? שאני מספר לו סוד שלי.
משהו כזה..

לפי דעתי זה קרוב למה שאמרת שאת רוצה שכן תגיעו למקום עמוק יותר שאתם משתפים אחד את השני.

את יכולה להיות אמיצה ולהתחיל לספר לו על משהו שהוא חשוב לך .. ובעל משמעות (זה לא צריך להיות סוד ענק ).
מתוך ההתמודדות שלך את יכולה לשאול אותו מתי היה לך משהו משמעותי בחיים שהרגשת שעמדת בו?

אני יכולה לעזור לך איכשהו תמיד אנשים בוכים לידי ומספרים לי את סיפור חייהם..(לא רק בדייטים) פשוט צריך לשאול שאלות לא לשפוט אותם ובאמת לרצות להקשיב.
שאלה ליהפי
בגדול הוא אדם פשוט שיודע מה הוא רוצה?

כי לפי מה שקראתי זה נשמע שהוא בעניין ורוצה ואין באמת שום בעיה מצידו.

אצלך את מרגישה שהיית רוצה שהוא יפתח יותר אבל את צריכה לזכור שהוא לא את ... אסור ללחוץ עליו להפתח.
צודקת מאודנכנעת לה' יתברך

אבל עד כמה לחכות? מבחינתי יכולה עוד חודש אפילו.. אבל אם זה לא יקרה בסוף.. הלב של שנינו יישבר. ואני לא רוצה לעמוד במקום הזה חו"ח.

אולי כדאיברגוע

שתדברי עם הרב שלו בלעדיו ותסבירי לו מה שכתבת כאן

נכון^בת מלך!!!!
לפעמים חסרה הכוונה (או ניעור) וכשזה בא מדמות מוערכת וקרובה, האדם מתעשת על עצמו
כבר דיברתינכנעת לה' יתברך

אני באמת לא האמנתי שאהיה כ"כ אובדת עצות שאבוא להתייעץ באינטרנט.. התייעצתי עם רבנים ורבניות, שלי ושלו, אני באימון חתונה ליווי צמוד, חברות נשואות, אמא שלי. ופשוט הגעתי למצב שאני כבר לא יודעת מה לעשות וזה שלב שהוא קריטי.. זה לא שאנחנו בפגישות ראשונות והכול עוד יכול להשתנות.

הרב שלו אמר שהוא באמת בחור סגור. ולהיפתח זה משהו שהוא כנראה יצטרך לעבוד עליו עם כל אחת אחרת לפני החתונה. השאלה, האם אני מוכנה להיות זו שהוא יעבוד איתה על זה? והאם יש לי סבלנות לתהליכים..

אני יכולה לענות על עצמי שיש לי סבלנות.. אני פשוט מפחדת מאוד מאוד מאוד שאני אתאזר בסבלנות ואתן לתהליך לקרות ובסוף לא יקרה שינוי.. וניאלץ להיפרד.. זה כאב לב..

הייאנייי12
בתור אחת שעברה מצב די דומה..
ניעור מהרב שלו בהחלט יאיץ את התהליך.
לפי מה שאני מבינה בחור ישיבה?!
אם כן הם מאוד מאוד ביישנים, לוקח הרבה עד שנפתחים.

אולי תנסי את למצוא מקום שכן יכול לגרום בו שהוא יפתח אלייך ותראי בו גם את המידות האלה של הרגש שאת מחפשת...

אבל, כן להתייעץ עם הרב כנראה שניעור יעזור פה..

אחרי שהם שומעים, זה ככה, זה יעבור אחרי הנישואים ותראה שזה אחרת זה באמת נפתח
אני חושבת שכדאי יותר לתת לו ליזוםבת מלך!!!!
תפתיעי אותו ותגידי לו שיארגן לכם מקום מעניין לדייט ומשחק מפתיע
זרקי אליו את הכדור..
שיתמודד, שיחשוב, תאתגרי אותו ותראי איך הוא

ועוד משהו-מה מעניין/מדליק אותו? יש לו איזה תחום או תחביב שהוא טוב בהם?
בקטע הזה הוא מאוד יוזםנכנעת לה' יתברך

כל הדייטים היו במקומות מהממים, כיפיים, והוא כ"כ משקיען שהוא הלך יום לפני הדייטים לבדוק את המקום! שאין בוץ, ושיש ספסל נוח לשבת עליו, הביא משחקים, הביא אוכל. הוא ממש שם.. לא חושבת שזו הבעיה

תחביב - אין כ"כ.. ללמוד תורה.. שאגב גם את זה ניסינו.. ללמוד ביחד.. כן הוביל לעומקים אבל עומקים יותר בקטע של דיונים פוליטיים חח ולא ממש נתן לי להכיר אותו..

יש את המשחק הזה של השאלותחיות צבעונית
שכל אחד שולף שאלה וצריך לענות עליה. אולי תעשי את זה במסגרת של זמן. 'נגיד עם איזה מחשבה אתה הולך לישון?' ויש לו 5 דקות לענות על זה והוא צריך למלא אותן.
אם זורם לכם יש דבר כזה שנקרא כתיבת רצף, שבמשך נגיד 2-3 דקות כותבים את כל מה שצף ואסור להרים את העט מהדף. גם אם אין מה לכתוב פשוט כותבים "אין לי מושג מה לכתוב, אין לי מה לכתוב..'' ואז אפשר לקחת איזה שאלה או דבר מסויים שהיית רוצה להכיר בו ופשוט כותבים את כל מה שעולה, ואז אפשר להחליף דפים או לקרוא בקול ולדבר על זה. יוצאים דברים גם מצחיקים וגם מאד עמוקים
ואת אלופה ממש שקודם כל צללת למים והסרת מעצמך חומות ועוד יותר על זה שאת מנסה לעזור לו ולהיות שם בשבילו בתוך זה.
וואו רעיונות יפים!! תודה!!נכנעת לה' יתברך

עוד משחקיםmishi

הי לך,

יש עוד 2 משחקים שאני מכירה (וניסיתי לא פעם )-

1. so do you - משחק קופסא עם מלא שאלות, חלקן פנימיות יותר, חלקן קלילות.. לא לשחק לפי החוקים דווקא אבל זה ממש יכול לפתוח נושאים

2. אגב, לשלב יותר ראשוני אולי- משחק שחברה הכינה עם מלא פתקים שיש בהם המון מושגים- החל מ"אמונה, בריאות, שמחה" וגם "לחגוג ימי הולדת" וכאלה- כלומר הרבה דברים שיכולים להיות חשובים לאנשים. ואז לוקחים כל אחד 5 פתקים, וכל אחד בתורו מוסיף פתק מהקופה וצריך לוותר על מה שפחות חשוב לו ממה שיש לו אצלו כרגע. זה יכול לחדד סולם ערכים כזה..

3. יש שאלון שנקרא "שאלון ההתאהבות" - שמעתי עליו מציפי חוטובלי בהרצאה שלה- תקראי עליו בגוגל, ואם את אמיצה... בהצלחה

אשרייך!נכנעת לה' יתברך

לא יודעת מאיפה להשיג סו דו יו בתקופה הזאת אבל בהחלט משהו שארצה לעשות אחרי הקורונה!

אהבתי ! אבדוק מה מתאים לי ומה מעיזה להעלות ואנסה.. המון תודה! מעריכה את העזרה

פשוט מרגש לקרוא את התאור שלך אותורשש

אנ'לא נרדמת, אז קחי עיצות באהבה:

נשמע בחור מיוחד ממש ממש

קחי את המושכות, קצת girl power

כמה רעיונות:

ספרי לו שכתבת על זה בפורום, שמבחינתך זה המחסום להתקדמות בשידוך

רצוי גם שתדגימי, כלומר שתחשפי מחשבות ורגשות

אפשר שתקריאי או תראי לו מה כתבת עליו כאן, אם קשה לך בספונטני להחשף

אפשר גם להגיד (בעצמך או מסר מהוריך לרבו או להוריו) משפט מעט חריף כגון "לדעתי פגישות אמורות להתקדם, אם אין התקדמות זה בזבוז זמן ואני אאלץ לשקול להפסיק להיפגש עם הרבה כאב לב אם הנושא הזה לא יזוז בצורה משמעותית בהקדם"

לסבתא שלי היתה שיטה נפלאה לדיבוב

היא היתה פותחת נושא ואז שואלת על כל פרט ופרט פיצפון (מה אכלת בחתונה? למה שניצל ולא עוף? ניגשת להגיד מזלט גם לאמא שלה? היא שמחה? זיהתה אותך? וכו וכו)

נראה לי מתאים למקרה שלך:

כלומר את בוחרת נושא שבבחור קלאסי אמור לפתוח אותו ולחשוף ריגשית ולגלות אישיות

בבחורינו הנחמד רק להעלות את הנושא לא יעבוד - נכון?

אז פשוט תדובבי/תחקרי בחן נשי

מי האדם הכי קרוב אליך? למה? אתה מספר לו על רגשות או שזה יותר קשר חברי? חסר לך לפעמים האפשרות לחשוף רגשות? האם אתה חושב שקשר בישני כזה יספיק לאישתך? איך לדעתך תיפתח לאישתך?

ותשמרי כל הזמן בשיחה הספציפית הזו שלא יברח לsafe zone שלו של שיחות לוגיות וכדומה

פשוט תקלפי כמו בצל שיכבה אחר שיכבה

הצלחה!!

נפעמת מההשקעה שלך ..נכנעת לה' יתברך

תודה גדולה על הרצון הכנה לעזור לנו! 

לגבי לספר לו על הפורום.. ממממ די מתביישת.. את הרעיון השני כבר עשיתי ואני כן חושבת שאין צורך להבהיר את זה שוב, הוא יודע איפה אנחנו עומדים.

וסבתא שלך נשמעת אישה נפלאה!! איזה כוח חזק זה, כוח הדיבוב חח. אני פחות מהסגנון הזה של האנשים אבל מוכנה לנסות ולהשתדל ומי יודע, אולי משם תצמח הישועה.

בכל אופן, תודה גדולה!

ואת לא מסוגלת לעשות את זה טכני?רשש

"אני רוצה להראות לך משהו"

בום, שולפת דפים מודפסים מהתיק (כי בתוך הטלפון זה יהיה פחות נעים שיראה את השם שלך כאן ויוכל לראות אולי עוד שאלות מהעבר או העתיד וכן שאולי תרצי להוריד דברים ספציפיים ממש)

נותנת ושותקת

זהו, המילים ידברו בעד עצמן

לא ילך?

בתיאוריה זה נשמע מאוד יפהנכנעת לה' יתברך

לקחת, לשים לו את הדפים מול הפרצוף - בין רגע הוא מבין את הצורך העמוק שלי ונרתם כל כולו למשימה ואפילו נהיה רגשי.

הבעיה שזה רחוק לי מאוד..

א. מה שהצעת כאן זה לבחורות אמיצות בלבד (ואני לא נמנית ביניהן)

ב. מתביישת ממנו מאוד! עדיין לא מרגישה בנוח לחשוף ממש את הרגשות שלי - ככה לפרצוף...

ג. מתקשה להאמין שזה ייצור שינוי, חושבת שזה בעיקר יהיה מביך לי ולו (וחבל, אנחנו גם ככה מובכים מאוד אחד מהשניה)

בכל אופן, תודה על העיצה.. אולי ביקום מקביל זה היה יכול לקרות, במקרה שלי - פחות.

את חמודה חבל"ז!!!רשש

הצלחה רבה בכיוון אחר

אני חרדית, והעיצות שלי היו בסגנון לא מקובל בעליל אצל חרדים (כי הפגישות שונות לחלוטין)

האמת שכחרדית, ואולי זה מה שמתאים לך, ברור לי שהורי היו אומרים לשדכן שאני מורידה את השידוך כיון שאחרי X פגישות אין התקדמות מספיקה

בד"כ אם זה השידוך האמיתי הבחור תופס את עצמו אחרי שבוע שהוא מתבשל עם עצמו על העניין ומחזיר את השידוך עם שינוי רציני מצידו

היי נכנעת,קרה לי

קודם כל את נשמעת ממש מקסימה ברמות.

וכמה את משקיעה..יפה לך וממש לא ברור מאליו.

ועכשיו לעניין שרציתי להגיב לך,

בגדול ממה שכתבת אני מתרשמת שמי שאת רואה זה הוא..יש גם אנשים כאלה.

אני רק רוצה לשתף אותך שאני הכרתי בעבר בחור טוב אבל ממש ממש שקט..

ובדיוק כמו שכתבת, הוא ביקש ממני כבר בדייט הראשון כשראיתי שאין זרימה בשיחה ושהשיחה מתאפיינית בכך שאני מדברת (ואני לא דברנית מאוד גדולה) והוא עונה בקצרה, הוא ביקש ממני לשאול כל הזמן שאלות ואדובב אותו כי הוא לא יודע לדבר עם בנות..  והבחור היה כבר בן 29..

הייתה לו סוג של חרדת בנות או משהו כזה, השקט שלו היה קיצוני ברמות ולי היה לא קל בכלל.

כשהוא התקשר אלי הרגשתי שהוא לחוץ ברמות על ,ההרגשה הייתה כאילו יש לו משימה שהוא חייב להשלים ועשה את מירב המאמצים לקצר כמה שאפשר, לא הייתה נינוחות, לא היה כיף.

לי זה היה נראה כמו בעיה שצריך לטפל בה אצל איש מקצוע, מסוג הדברים שלא מעלימים בזבנג.

כמו שכנראה את מבינה, לא המשכנו..

אני מציעה לך לברר את כל הנושא של קשרים עם חברים ומדוייטות,

האם גם עם חברים הוא כזה שקט?

האם היה לו קשר טוב מבחינת השיח עם מדוייטת כלשהי?

האם לדעתו, יש משהו שאת יכולה לעשות כדי לעזור לו להפתח או שזה עניין מהותי יותר שהוא צריך לטפל בו?

האם וכמה השקט מפריע לך וכו'.

שלוםנכנעת לה' יתברך

קודם כל תודה רבה, ותודה על השיתוף! לפעמים זה מקל לשמוע שאני לא לבד על הסירה הזאת.

אני האמת חושבת שהבחור שאני נפגשת איתו זה מקרה פחות קיצוני ממה שאת מתארת כאן. כשדיברתי עם חבר שלו הוא אמר לי שהוא נחשב שקט בחברה, אבל עם החברים הקרובים הוא מאוד יכול להיפתח והוא כן מדבר.

את מעלה נקודה שלא חשבתי עליה ..יכול מאוד להיות שזה קשור לקשרים קודמים.. הוא לא העלה את זה עדיין בפגישות ולא היה נעים לי לשאול כמה זמן הוא כבר בפגישות ואיך זה היה לו.. אולי זה הדבר הבא שכדאי לי לנסות ולעשות ואולי זה יפתח דברים טובים..

תודה גדולה!

משמח לשמוע שהמקרה שלך קל יותר.קרה לי

אני רק רוצה להוסיף שבדייטים אנחנו באים להכיר את הבחור איך שהוא ולא באים לשנות אותו..

לא חושבת שבהכרח דיבור ישיר על ה"בעיה", וזאת לא בעיה אובייקטיבית, תעזור

הצעתי לנסות לגרום לו להפתח בכל מיני דרכים (הציעו לך כאן כמה הצעות) ואז להחליט עם עצמך אם זה מספיק לך או לא, האם את מוכנה לחיות איתו על דעת זה שישאר כזה למרות שתמיד יש סיכוי שהמצב ישתפר ולא לבנות על שיפורים עתידיים. 

חושבת שיש לך חלק לא מבוטל בהרגשת הביטחון שלו בקשר, שאפו.

האמת עכשיו שאת אומרת את זהלב אוהב

קצת בעיה

נשמע שהוא לא מבין את הקושי שלך, לא בגלל שהוא לא מבין אותך, בגלל שהוא באמת בסדר עם המצב.

אם היית אומרת לי שהוא מבין את הבעיה והוא גם רוצה לשאוף לשפר אותה, אז יש עם מה לעבוד

אבל אם מבחינתו המצב מצוין ורק נשאר שאת תרצי ויאלה חתונה

אז כאילו בעייתי

זה קצת פערים...

נכון ולא נכוןנכנעת לה' יתברך

הוא פשוט ומספיק לו יומיום. ולכן לא רואה את הבעיה כמו שאני רואה אותה. שיתפתי אותו שמבחינתי זה בעיה ולכן בשביל שייבנה הקשר בינינו הוא מוכן לעבוד ולהתאמץ על זה (עושה את זה יותר בשבילי ולא כי הוא חושב שצריך). אני חושבת שהוא באמת מנסה... פשוט אולי זה לא מספיק לי.

ואולי צריכה להתחזק במידת הסבלנות.

אהה..לב אוהב

אז באמת תבדקי אם זה מתאים לך רמת הפתיחות הזאת במידה וזה לא משתפר

(טוב לא חידשתי לך כלום)

מלא בהצלחה לכם!

משהו קטן לא ברוראוי טאטע!
מצד אחד הוא אומר שהוא בחור פשוט וקשר מבחינתו זה לשתף בחוויות יומיומית
מצד שני הוא אמר שהוא ינסה לעבוד על זה, כלומר שכן יש לו עומק והוא פשוט עוד צריך זמן כדי להיפתח "ולהיפתח זה משהו שהוא כנראה יצטרך לעבוד עליו עם כל אחת אחרת לפני החתונה"
אז מה הוא בדיוק? או שגם לך לא ברור?

בכל מקרה, כל הכבוד לך על ההשקעה והכוחות נפש!
ואיך שלא יהיה, שתזכי בקרוב
בהחלט לא ברורנכנעת לה' יתברך

לא מצליחה להבין אותו לגמרי.. לכן כל ההתלבטות הזו.. 

תודה רבה! בע"ה! שכל האיחולים יחולו עלייך

אולי כדאי לנסותאוי טאטע!
לשאול אותו את השאלה הזאת ממוקד
האם הוא באמת מאה אחוז פשוט ובלי דיבור ושיתוף בעומק, ואז נשמע ממך שזה יהיה לך יותר קשה
או שכרגע זה מה שטוב לו אבל הוא כן שואף לדיבורים עמוקים ולשתף ואז יש מה לעבוד

לפי מה שכתבת פה נכון ולא נכון - לקראת נישואין וזוגיות
זה נשמע שהוא לא באמת מרגיש צורך בזה והוא באמת צריך קשר פשוט, ואם זה ככה אז גם האמירה שלו שהוא ינסה לעבוד על זה בשבילך לעניות דעתי פחות רלוונטית, לא כ"כ מבין בזה, אבל אני חושב שאם הוא לא משתף ממקום שמרגיש צורך בזה, אז זה תמיד יישאר חיצוני טכני, וזה לא מה שאת רוצה, שוב לעניות דעתי

ומצטרף למה שעדיין כאן כתבה
שהגיוני שיש לו משהו שחוסם אותו, או שהוא מודע אליו ולא מספר, או שהוא בכלל לא מודע
בכל מקרה כדאי להעלות לו את הנקודה הזאת
ושיעשה קצת עבודה פנימית אם עצמו, להבין אם זה נובע מחסימה כלשהי

אמן! תודה גם לך
חייבת להגיד שאני קוראתלב אוהב

ופשוט מעריצה אותך על ההשקעה שלך ועל זה שאת לא מוותרת ובודקת את הקשר לעומק

ורוצה את הקשר ואפילו קצת נלחמת עליו!

אולי אני אלמד ממך להיות במקום הזה

ולגבי שאר הדברים, בטוחה שיענו לך כאן בצורה חכמה  

בהצלחה ממש!

אם תרצי בפרטי, בכיף

תודה רבה, שה' יזכה אותנו לשמוח תמידנכנעת לה' יתברך

המון הצלחה!ultracrepidam

מקווה להצלחתך!

אני הייתי מציע לחפש אנשים שמתעסקים בסיוע בתחומים האלה וללכת אליהם. בעיני עדיף ללכת יחד.

מדהים שבאמת הקשר טוב בבסיס, מדהים שאת יודעת בדיוק מה חסר, מקווה שתצליחו למצוא את המפתח

בע"ה! ננסה לחשוב גם על הכיוון הזה..נכנעת לה' יתברך

יקרהחיים של
נשמע שצריך כאן הרבה סבלנות כדי שהקשר יירקם נכון.
את לא טיפוס דברן וזה מקשה על העניין.
אבל.. מים שקטים חודרים עמוק...
מידת הסבלנותנכנעת לה' יתברך

כמה שאת צודקת.

אני מרגישה שבעניין הזה אני נמצאת בסתירה פנימית. מצד אחד יש לי את הסבלנות לחכות שזה יקרה, אך מצד שני יש את לי את הסבלנות לחכות אך ורק אם אני יודעת שזה בוודאות יקרה. 

ובגלל שנסתרות דרכי ה' ושאין לי שום דרך לדעת בוודאות מה צופן העתיד אני בסתירה עצומה מול עצמי מה לעשות. כל זמן שאני מחכה הקשר מתחזק מבחינתו, ועלול לקרות מצב שבו לא יקרה שינוי משמעותי ואני איאלץ לסיים את הקשר, שיוביל לפגיעה מאוד קשה.. 

או לחלופין להחליט שאין לי מה לחכות יותר ולחשוב עם עצמי האם אני מוכנה לוותר על החלק שבי שמחכה לעומק ולפתיחות ולהחליט להתחתן גם בלי זה...

תגידיחיים של
נשמע שאת מרגישה שהחיבור הרגשי לא משו.
איך הוא עם זה?
מבחינתו מספיק ככה?
כן.. אבל זה גם לא שאין חיבור בכללנכנעת לה' יתברך

את מתגעגעת אליו?חיים של
חושבת עליו?
את מרגישה שאת יכולה לספר לו הכללל?
ויותר קיצוני...
את רואה אותו לידך בחדר לידה?
זה חשוב כל הדברים האלהחיים של
אני מאחלת לך שהוא יצליח להיפתח!!
תודה רבה! תפילות!נכנעת לה' יתברך

יכול להיות שלו זה מספיק כי היא יותר חשופה ממנורשש

אם ככה היא מרגישה וכותבת, ברור שהוא מרגיש את זה ועף עליה חבל"ז

היי לך,חוויתי משו דומהעדיין כאן
אז אני חוויתי משהו מאוד דומה למצב שלך.
אני רוצה להעלות נקודה חלילה לא כדי לבאס אלא כדי להאיר את עינייך ושתחשבי על זה..
אצלנו גם אני הרגשתי שאני ממש שם מבחינת רצון,פתיחות והשקעה והצד השני לא ככ היה שם.
היו רגעים שיותר היה אבל בגדול הרגשתי שמשהו סגור,תקוע וחסום.
עבורי תקשורת ופתיחות זה דבר מאוד חשוב לכן שמתי לב לזה מההתחלה וניסיתי לברר כל הזמן את הנקודה עד שכבר לא יכולתי להכיל את זה.
(יש נק שכבר אי אפשר להתקדם ככה וזה סתם יוצר תסכול)
אני בעד לחשוב בצורה כנה ואמיצה-
האם זה מתאים לך להיות בצד המדובב?(על אף שהוא נשמע לך מתאים מאוד)
האם הסגירות הזאת מתאימה לך?
לפעמים הסגירות ו"התקיעות" יושבת בבלל על משהו אחר שהוא לא חושף בפנייך..
בכל מקרה בהצלחה רבה!שהקב"ה יהיה בעזרך
גם עבורי זה מאוד חשובנכנעת לה' יתברך

מזדהה ממש עם התסכול!! מאוד קשה להיות במקום הזה.

העלת שאלות טובות ומשמעותיות. צריכה לחשוב ולברר עם עצמי באמת האם נכון לי להמשיך בקשר.. בתפילה לרבש"ע לעצה טובה.

תודה רבה לך!!!

שמחה שעזרתי..אם מוזמנת לפנות בפרטי אם תרצי עדיין כאן
במאמר מוסגרתפוח יונתן
אציין שאני מאוד מעריך את ההתמדה וההשקעה שלך בקשר. לפי הניסיון שלי, בנות מעל גיל 28 יוותרו אחרי פגישות ספורות בלבד אם יקלעו לסיטואציה שלך, גם בנים ככל הנראה 🙁
כל מקרה לגופונכנעת לה' יתברך

אבל כן, מאמינה שצריך המון מאמץ והשתדלות בקשרים זוגיים על מנת להתקדם. שיהיה בסיעתא דשמיא.

היי,י.על

לא משנה מה יהיה בקשר ומה תחליטו

הכי חשוב שתהיי קשובה לעצמך. תסמכי על התחושות שלך.

את אומרת שיש התאמה חיצונית- שאיפות, מידות וכו' אבל לא נוצר חיבור

אל תוותרי על מה שחשוב לך באמת, תנסי לחפש בתקווה למצוא

קצת מדאיג שהוא אומר שמספיק לו לדבר על היומיום וזהו 

הפערים הללו עלולים לצור תסכולים נוראיים בהמך לשניכם אם לא תצליחו להגיע לעמק השווה 

ממה שכתבת נשמע כאילו הוא לא יודע מה זה כשכן יש חיבור..תשאלי אותו את זה- האם היה לו פעם חיבור נפשי/רגשי עם מישהו/מישהי?

אם היה לו -אפשר יותר להירגע, אבל אם הוא הטיפוס של הזאב הבודד שלא מכניס ולא יכניס אף אחד זה סימן פחות טוב. אני לא יודעת איך בודקים את זה..לדעתי כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע לבד.

בהצלחה

מסכימהנכנעת לה' יתברך

תודה גדולה על ההשקעה בתגובה! לוקחת הרבה תובנות ממנה.. בע"ה יתברך השתדלות אמונה ורצון יובילו להתקדמות.

אולי זה יכול לעזורבלבב שלם
א) אפשר לעשות דברים שגורמים לאדם שמולך להפתח. לדוגמא אפשר לעשות רשימה גדולה של שמות של רגשות. וכל פעם בוחרים רגש מסויים וכל אחד אומר לשני מתי הוא חווה את הרגש הזה ומה יש לו להגיד על זה. לחילופין כל אחד בוחר אחד כדי לאתגר את השני. זה לדעתי יכול קצת לפתוח אבל לעשות את זה על הרבה רגשות. ב) יש דבר שנקרא 'שיקוף' והכוונה היא שעל כל דבר (או על דברים שמגדירים) שהאחד אומר השני חוזר על דבריו איך שהוא הבין. זה גורם להקשיב לשני יותר טוב וזה גורם לרגש מאוד להפתח. לדוגמא- הבחור אומר אתמול הייתי בטיול עם החברים והיה ממש מדהים! הבחורה- אמרת שאתמול הייתי בטיול וממש נהנית (ואני שמחה לשמוע..). עכשיו, זה נשמע ילדותי אבל הדבר הזה עושה פלאים ופותח לבבות. ובמיוחד שהשיקוף מגיע לשיחות עומק (בחורה- אני ממש מעריכה את ההשקעה שלך ומה שאתה טורח בשבילי. בחור- אמרת שאת מעריכה אותי -ומסמיק-. וכשהשיקוף הפוך אז בכלל זה מעלה את הרגשות)
ג) תגידי לו שאת מעריכה אותו על שהוא משקיע ועושה כל כך הרבה בשבילך! תחזרי על זה שוב ושוב ותגידי לו שגם את צריכה פירגונים והערכה. ואפשר גם לעשות את זה בהתחלה ביחד וכאילו מאולץ אם זה טוב לו, ובהמשך זה פותח מאוד את הלב.
אזהרה- כל זה מנקודת המבט והניסיון שלי ויכול להיות שלא מועיל לכולם. וגם כשפותחים את הלב אם חלילה הקשר נפסק יותר קשה.. בהצלחה רבה!!
וואו איזה השקעה!נכנעת לה' יתברך

פשוט מחמם את הלב לראות שיש אנשים שמוכנים להשקיע את הזמן שלהם ולעזור לאנשים זרים שהם אפילו לא מכירים!!!

לקחתי המון מהתגובה הזו ואפילו ניסיתי כאן חלק מהדברים ויכולה לומר בשמחה שיש התקדמות! תודה לה' 

שתזכו כולכם!

בשמחה גדולה. שמח מאוד לשמוע!!בלבב שלם
פשוט לדבר ולהבהיר איך את מרגישהמחפשת111

דבר ראשון שלדעתי כדאי לעשות זה לדבר. פשוט להגיד לו: תשמע, אני מרגישה שלאורך כל הקשר אני מאוד משתפת בחוויות האישיות שלי, ונחשפת בפניך, למרות שזה מאוד לא קל לי ולא בא לי בטבעיות.. ומאוד הייתי רוצה שגם אתה תשתף בחוויות שלך, זה מאוד חסר לי כשזה לא קורה.. זה יכול לקרות בזמן שלך, בקצב שלך וכמה שמתאים לך לספר,, יחד עם זאת חשוב לי שתבין שקשה לי כשרק אני משתפת ואני לא ממש מכירה אותך...

לקחתי! תודה גדולה!נכנעת לה' יתברך

בכיף ממש, מקווה שיעזורמחפשת111

מכירה מקרובאורית יעל
תדובבי אותו. תשאלי שאלות . לפעמים זה שלב . כאשר הוא ירגיש שהוא מסוגל ממש לשתף.
ולאט הוא יפתח .
יגיע בעז"ה.
אל תתיאשי
אשמח לדעתנכנעת לה' יתברך

ראית שינוי אחרי שעשית את זה? משהו הצליח להיפתח?

תודה על השיתוף!!

כן ללא ספקאורית יעל
הפגישה הראשונה היתה שאלה תשובה .
פגישה שניה יותר נפתחתי והוא כנל .
פגישה שלישית כנל .
כל פעם קצת
עד שבסוף הוא בא לבד וסיפר לי שהוא במילואים . יש לאחין שלו יום הולדת. אימא שלו עוברת ניתוח 3 ימים הוא יהיה איתה
זה בחור שאני מכירה מאירועים הוא בן דודה של בנות דודה שלי
והוא היה שקט תמיד .
היי נכנעת,Yakir12
כמו שהעלו כאן בתגובות, נראלי שהשאלה הגדולה היא האם את רוצה להכיר את הלב שלו? אם את בעניין ורואה המשך טוב, אז יהיה מדהים אם תוכלי לגרום לו לדבר על זה.
נראה שהיא מאוד רוצה.י.על

השאלה אם הוא יאפשר.

הגיוני ממשYakir12
אבל עדיין, למרות שהיא כתבה שהיא מאוד רוצה, קשה לדעת באמת.משהו כזה באמת יכול להוות חסם גדול מבחינתה, כזה שיכול (גם אם לא במודע) "להוריד" אותו בעיניה (זה קרה לי, במקרים קצת שונים, לא מנסה חלילה לדחוף מחשבות). נראלי שרצון מלא יוביל בשלב הבא "לשים את הקלפים על השולחן" ולשאול אותו איפה הוא.
יש משהו בדבריכםנכנעת לה' יתברך

זה בא ברגעים. זמנים שאני ממש ממש רוצה ומתאמצת בשביל לנסות "לשים את הקלפים על השולחן" כדבריך. וזמנים שאני בחסימה מטורפת מול החוסר הזה של השיתוף שגורם לי לרצות לברוח מהקשר...

מה שאני משתדלת לעשות זה לברר כל הזמן מול מה הרצון שלי עומד ולזכור שהרגש זה רכבת הרים. אז נכון שאתמול לא רציתי אותו, אבל יומיים לפני כן כן. והחיזוק הכי גדול לרצון ולרגש זה השכל - שמזכיר לי שיש פה בחור זהב ושאולי סבלנות תעזור.

בכל אופן, תודה על הרצון שלכם לעזור לי בבירור!

בהצלחה מאוד!Yakir12
לי אמרו פעם ש"אם זה לא יהיה פשוט, זה פשוט לא יהיה" אנחנו אף פעם לא מקבלים בדיוק מה שאנחנו רוצים, אבל חשוב שהתחושה הבסיסית תהיה של רצון גדול, ונינוחות. יותר מדי זמן ספקות זה לא סימן טוב.
ושוב, בתקווה שיפתחו הלבבות (שניהם)
חולקת עליךנכנעת לה' יתברך

מכירה מקרוב זוג נשוי אחרי המון המון ספקות לאורך המון זמן. אוהבים, מכבדים ומעריכים אחד את השני מאוד, ויש להם את התקשורת הכי טובה שיצא לי לראות אצל בני זוג.

אמןYakir12
הלוואי
קודם כל ממש בהצלחה!כי בשמחה תצאו.
ראיתי והתמלאתי אמפתיה ורצון שיהיה לך טוב, את נשמעת נשמה טובה ממש!

גברים זה עם, וכמובן יש ויש. אם הוא צעיר, ייתכן שהוא לא כ"כ מבין מה את רוצה רוצה ממנו. לי לקח הרבה זמן ובגרות לדעת לדבר את הנפש שלי. תנסי לחפש, ולהיעזר באנשים שמבינים בזה, את המילים איך להסביר לו מה מפריע לך. אחרת הוא יהיה מתוסכל מהתסכול שלך ומזה שהוא לא מבין מה את רוצה מחייו, הרי הוא כ"כ משתדל וכו'.

וואו, המון הצלחה ובשורות טובות בע"ה!
לא צעירנכנעת לה' יתברך

קודם כל תודה רבה! בע"ה שיהיה גם לך רק טוב!

הוא אוטוטו בן 26.. בנוי מאוד מבחינת הנפש והמידות שלו, עובד על עצמו כל הזמן, מסור ואכפתי. אני באמת לא יודעת להסביר את זה שהוא פחות משתף ויותר סגור ומניחה שזה קשור לאופי ענוותני, פשוט, שלא מסתבך ומתעמק יותר מידי...

אתה צודק מאוד לגבי התסכול שלו מהתסכול שלי ואני קצת התחלתי להרגיש את זה.. אבל ב"ה לאחרונה מרגישה קצת שינוי בעקבות חלק מהעיצות שנתנו לי כאן שכבר יישמתי וניסיתי. אז מאמינה שהכיוון חיובי.

תודה רבה!

לא יודע אם אנחנו מדברים באותה שפהכי בשמחה תצאו.
תודה על האיחולים!

עבודת מידות זה עניין אחד, ויכולת להבין מה עובר על הנפש שלי זה עניין אחר.

הוא אדם מאוד שכלי? אצלי זה כנראה היה הגורם העיקרי להקשיב פחות לנפש, לצאת מאזור הנוחות. אז פתרתי את כל הבעיות דרך השכל ולא באמת הבנתי אנשים רגשיים (או נשים). זה לא גרם לי לא להיות רגיש כלפיהם, או להם להפסיק לפנות אלי כדי לקבל תמיכה וחיבוק (הגברים, כמובן), ועדיין לא באמת הייתי מודע לנפש שלי.
חפרתי לך על עצמי, למרות שזה בטח לא מעניין אותך, כדי להסביר שזה יכול להיות מורכב יותר מבגרות או מידות.

כיף לשמוע שמתקדם בכיוון חיובי!
בשורות טובות במהרה (בנחת..) בע"ה!
צודק, דייקת.נכנעת לה' יתברך

אכן, אדם מאוד שכלי. וייתכן שמשם נובע חוסר היכולת לדבר את הנפש. תודה ששיתפת על עצמך, דווקא מאוד מחדד ותורם לי להבין קצת איך המוח הגברי עובד...

יש בזה דווקא משהו משמח, יכול להיות שלוקח זמן להבין איך מדברים את הנפש - אבל בסוף זה לגמרי יכול לקרות.

שאלה, השינוי משכלי לרגשי הוא בר השגה אצל כל אדם?

תודה בע"ה, ישועות בקרוב לכל עמ"י!

שמח לשמועכי בשמחה תצאו.
לגבי השאלה שלך, קשה לי לדבר על כל האנשים השכליים בעולם, גם לו יצוייר שהייתי מכיר את כולם היטב.
מניח שאצל רבים זה אפשרי, אם הם מוכוונים על זה.
יש תרגילים שעוזרים לזה, למשל להתחיל לומר 'אני מרגיש' במקום 'אני חושב', לשמוע/לקרוא שיר ולנתח כיצד הזמר או הכותב הרגיש, לנתח סיטואציות וכו'.
כמובן, כל זה בתנאי שהוא רוצה להתחיל תהליך של שינוי בעניין.

מרגיש לי שכדאי לפתות אותו להתחיל את התהליך הזה, ויש שתי דרכים מרכזיות: חיובית ושלילית.
החיובית היא להסביר כמה טוב עם זה, והשלילית היא כמה רע בלי זה.
תשתפי אותו כמה טוב זה מוסיף לך, ואיך זה צובע את החיים שלך בגוונים עשירים ועמוקים יותר.

וואו, בע"ה..!
אהבתי את התגובהחיים של
רעיונות מקסימיםנכנעת לה' יתברך

תודה גדולה!

בשמחהכי בשמחה תצאו.
רק בקשה קטנה, ברשותך:
אם יש בשורות טובות, תעדכני אותי במסר.
אני כמעט ולא פה בשגרה נטולת הקורונה...

המון המון הצלחה!
תודה! בלנ"ד בע"ה!נכנעת לה' יתברך

שלום יקרה, מתלבטת מאד אם להגיברחפת..
חוויתי משהו קצת דומה, אבל לא הייתי מאחלת לאחרים את הדרך הזו לחתונה, בעז''ה שכולם יתחתנו בבהירות ובקלות! היה קשה ומפרך

אניח את הסיפור שלי פה.. כי במבט לאחור היה שווה הכל. ב''ה ב''ה. משהו כמו לידה;)
אז ההיכרות שלי עם אישי ידעתי בשכל שזה מעולה אבל ברגש היה משהו חסום או לא קיים בכלל. היה מאד קשה לי לעלות על זה.
מה לא עשינו, שיחות ייעוצים, משחקים, יצירות, טיולים חוויות.. התחושה שלי הייתה שאני מהלכת באפילה.. נאבקת כל הזמן להוריד את הדברים מהשכל אל הלב.
כשהגענו לשלב של לקבל החלטה, הבאתי אותו לכל מיני אנשים שירגיעו אותי, שזה לא תלוש ונראה להם מתאים. היה לי חשוב לשמוע מהם שהוא אדם טוב עם מידות טובות גם בעיניהם.
לפעמים זה עזר ולפעמים לא.. היום אני יכולה לפרש את זה שאולי הרגש היה כלוא בפחד.
בכל המצב המבולבל הזה, חיזק לי להבין שאפילו שהשיחות שלנו לא הכי זורמות וצריך עבודה כדי להתחבר יותר, יש לצידי אדם שמוכן לעבוד ולהתאמץ על הקשר איתי. כ''כ לא מובן מאליו.
היה לי גם מאד קשה לחשוב לסיים למרות שניסיתי כמה פעמים..
בפועל הגעתי לחתונה עם חששות מאד גדולים. מאמינה שזה לא מתאים לכל אחת/ד..
ב''ה כיום יכולה להגיד שמייד אחרי החתונה כמעט לא נשאר כלום. היציבות והחוזק של הקשר היו ללא עוררין וגם הלב נרגע.

אם יש לך עוד שאלות, יותר ממוזמנת לכתוב לי האישי.
דברים שעזרו לנורחפת..
שהוא התקשר כל יום. דיברנו גם בלי הרבה תוכן.. סתם סיפור יומנו.
עלינו על זה שבכתיבה יותר קל להיפתח רגשית אז כל פעם שיחה משהו והשיחה החלה להיחסם, עברנו להתכתבות. אפילו על דף תוך כדי פגישה!
(כמובן הוא מצידו הבהיר לי שזה מבורך מצידו אז שאחפור כמה שיותר)
משחקים: so do you, פלסטלינה, ציורים, כתיבה,
מוזיאון.
חוץ מהאנשים שהתייעצתי איתם והפגשתי אותו איתם מהמשפחה שלי ועוד, הכרתי גם את המשפחה שלו. כל זה לפני אירוסין

עזר לי גם לאסוף הודעות שלו שעשו לי טוב על הלב ולחזור לקרוא אותן כל פעם שהיה קשה.

והכי חשוב, לדבר את מה שעובר עליכם!
הייתי ממש מלמדת אותו מה טוב לי ומרגיע אותי, כל הזמן מתקדמים בזה ב''ה.

היה לי קשה שאנחנו כאילו ''מכריחים את הקשר'' או ש''זה לא אמיתי אם זה לא בטבעי''
אז לא! ככה בונים! אבן על אבן.
משפט אחד שהלך איתי בכל התהליך ממישהי מיוחדת (מהפן המקצועי) שהתייעצתי איתה הוא ש:
''אם לא תתני מקום לשינוי מלאכותי גם שינוי אמיתי לא יהיה''.

זהו, חפרתי כאן את ניסיון חיי..
מקווה שה' יכוון אתכם לטוב ביותר עבורכם. בדרך הנכונה לכם.
בהצלחה אהובים!
יפה מאודארץ השוקולד
חמודה שאת מנסה לעזורחיים של
שאפו
לא יכולה להודות לך מספיק במילים ולהביע את הערכתי אלייך!!!נכנעת לה' יתברך

(עונה לך כאן לשתי ההודעות ביחד)

את פשוט מתארת בצורה מדויקת לחלוטין את מה שעובר על הנפש שלי במהלך הקשר הזה! כל הזמן אני נלחמת בשביל להרגיש, כל יום בודקת מחדש האם משהו זז לי שם בפנים, עד כדי תסכול.

גם הוא מתקשר אליי כל יום, וגם אנחנו כבר נפגשנו עם המשפחות למרות שעוד לא החלטנו כלום, וכן, גם אנחנו עושים כל הזמן דברים כיפיים ביחד כדי לעורר את הרגש מתוך היכרות לא בשיטת "לשבת על ספסל ולדבר". וכמובן, ייעוצים עם מלא אנשים, מפה ועד להודעה חדשה... וגם לי, כל פעם שעולה מחשבה לסיים את הקשר, מאוד קשה לי איתה.

מודה ומזדהה שייתכן ביותר שיש בי פחדים פנימיים שמונעים ממני לגלות את הרגש שחבוי. תודה שעוררת אותי לזה!

זה בהחלט קשה ומבאס להיות בעמדה כזו של "להכריח את הקשר" אבל כמה נפלא ומיוחד לגלות שהמאמצים נושאים פרי בסופו של דבר... "אבן על אבן" כדברייך. אימצתי ;)

שמחה מאוד מאוד לשמוע שאת שמחה במקום שלך ושאת שלמה עם ההחלטה ואשרייך שהמשכת למרות כל הקושי! זה ממש גדולה בעיני! זכות..

הרעיון עם ההתכתבות הוא מבורך - מאמינה שזה יהיה נוח גם במקרה שלנו.. 

כמה אמונה, ביטחון והשתדלות צריך כדי להקים בית בישראל! תודה לה' גם על הקשיים!!

מתפללת להגיע לחתונה עם ביטחון ולא חששות, אבל תודות לך מוכנה גם לאופציה הזו, להשליך עצמי על השי"ת..(בסוף, לא משנה מה, זו ההחלטה הכי גדולה שמקבלים בחיים וצריך באיזשהו מובן "לקפוץ למים").

מעריכה את השיתוף, הכנות, אין לך בכלל מושג כמה זה עזר לי.. ואיזו מצווה ענקית את אוחזת..

שיהיה בריאות איתנה לך ולבעלך, אושר, שפע ונחת בהכול! סיעתא דשמיא.

אשמח להמשיך לדבר איתך בפרטי אשרייך ומה טוב חלקך.

אולי מכיוון אחראנייי12
יש מצב שהוא יצא עם בנות לפני, ופיתח רגש או משו ונפתח ממש, ופתאןם אחרי כמה פגישות שהיו מוצלחות שמע, לא ועוד לא?

כי אם כן זו גם יכולה להיות סיבה לאי פתיחות רגשית
וואו. את מדהימה!י.על

מדהים!!!לב אוהבאחרונה

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

ברור שצריך להשתדל להתחתןחסדי הים

עם אחת שיצאו בנים צדיקים.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולדאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך