לא כ"כ ברור לי אם התחושות שתיארת נובעות מחוסר בטחון עצמי, או מתפיסה שהיא לא הכי מדויקת, אז אנסה בעז"ה להתייחס לשני הדברים..
א. אם אין לך בטחון עצמי, צריכה להיעשות כאן עבודה, בעז"ה (אני מגיבה על סמך הדברים שכתבת כאן, ואם לא כך הדברים- אני מתנצלת מראש אם זה יישמע קשוח מדיי, וכמובן שאין כאן שמץ של ביקורת.. אני מתמודדת עם תחושות כאלו בעצמי הרבה פעמים)
אני פותחת בזה, כי מהחוויה האישית שלי, לא משנה לי כמה שאנשים יגידו לי שאני טובה/נחמדה/צדיקה- כל עוד אני לא שם ולא מאמינה בזה, זה לא רלוונטי.
ז"א, שאם עכשיו אכתוב לך רק את מה שתכננתי לכתוב בהמשך- גם אם הכל יהיה נכון ומרגיע ומיישב בשכל, אני לא בטוחה שזה ישפיע על הרגשת הקטנות שתיארת כאן..
אז אולי כדאי לבדוק עם עצמך אם תחושות חוסר הבטחון האלו קיימות גם בתחומים אחרים, או שזה רק בהקשר הזה..
ב. אני לא יודעת עם מי נפגשת עד היום או מה ההיכרות שלך עם הנושא, אבל לדעתי אתה יוצא כאן מכמה נקודות הנחה לא כ"כ נכונות שרק מלחיצות אותך יותר-
מי קבע שאתה צריך להיות העילוי של הישיבה?
מי אמר שאתה צריך להיות הרב הפוסק של אשתך?
למה כל הדברים האלה אמורים למנוע ממך להתחתן עם בחורה 'דוסית'?
מי אמר שבחורות שיש להן במשפחה רבנים עסוקות כל היום בהשוואות?
קיצור. עלו לי עוד כמה תהיות לגבי הקביעות שלך, אבל זה העקרון..
הרבה פעמים קורה שנוצרת לנו בראש איזו תפיסה לא נכונה שמעכבת אותנו.
למשל- המחשבה שצנוע=מכוער, המחשבה שענווה=מסכנות, המחשבה שלהתחתן עם אישה דוסית=בעל שהוא העילוי הכי מושלם שיש).
ולכן, המלצה שקיבלתי פעם-
לנסות לחפש מקרים שסותרים את התפיסה השגויה, או להעמיק עוד קצת בנושא כדי להבין שזה לא באמת ככה.
למשל- יש לי חברות שמתלבשות צנוע וגם יפה, אני מכירה אנשים שהם מלאי ענווה ופשטות, אבל לא חושבים שאין בהם ערך, וכן. אני גם מכירה דוסיות שנשואות לבחורים מתוקים מדבש שהם לא רבנים וגם לא עילויים גדולים.. אבל הם פשוט משתדלים לעבוד את ה' הכי טוב שהם יכולים.
ובמסגרת מאמציי לניפוץ המחשבה שלך..(;
כמובן שאני יכולה להגיד רק בשמי, אבל אני דיי בטוחה שזה נכון לגבי עוד הרבה בחורות-
אני מחפשת בעז"ה בעל ששמח בה' ובתורה, ולומד כפי הכוחות שלו.
אני מחפשת בעל שידע להרכין את הראש לפעמים, להגיד 'אני לא יודע', וילך לשאול רב.
אני לא מחפשת חברותא.
וגם לא מישהו שאי אפשר לדבר איתו על מכונת הכביסה שהתקלקלה (או על כלמיני דברים אחרים שנוגעים לעולם הזה לצורך העניין).
אני משתדלת שלא לחפש תבנית (ע"ע אבא/אח/עילוי), אלא בן אדם.
אני לא מחפשת את הבחור הכי טוב בישיבה- אני מחפשת את הבחור הכי טוב עבורי (חח זה נשמע קצת אנוכי לכתוב את זה ככה, אבל בעקרון..)
להמשיך..?(;