מאיר ברגר, הפרשן הפוליטי של עיתון "המבשר", מבקש מכלי התקשורת להפסיק למקד את האש בציבור החרדי ולטעון שכולו מפר ברגל גסה את הנחיות משרד הבריאות.
''דנה וייס, אני חרדי אבל לא מטומטם. אני רוצה לחיות בדיוק כמוך, להרגיש טוב כמו ההורים החילוניים שלך. ויודעת מה עוד אני רוצה, היום יותר מתמיד? לחזור כבר לעבוד ולשלם מיסים, כמו שהיה עד עכשיו וכמו שיהיה אחרי המגיפה הארורה", כתב ברגר במאמר שפרסם בעיתון הארץ.
הוא מבקש מהעיתונאים היושבים באולפני הטלוויזיה, ''תפסיקו לטנף על הילדים החרדים שלי, על ההורים החרדים שלי, על הסבתא החרדית שלי, על השכנים החרדים שלי. על למעלה ממיליון חרדים שפויים בישראל, שרוצים לחיות בדיוק כמוכם ולהרגיש טוב בדיוק כמוכם כי הם יצורים אנושיים עם מוח שבינתיים עובד מצוין ומבין את גודל הסכנה והמשמעויות שלה''.
ברגר מדגיש: ''מאה שערים מייצגת אותי ומיליון חרדים אחרים בדיוק כמו שהיא מייצגת אתכם ואת המקורזל המקועקע ממרמורק-הבימה''.
''החרדים מתפרשים בשכונות רבות נוספות בירושלים - בהר נוף, בבית וגן, ברמת שלמה. גם בני ברק, בה התקיימה הלוויית רב 'הפלג הירושלמי', מורכבת מהרבה פרטים מגוונים. כך גם אשדוד, תל אביב, חיפה וכמעט כל עיר מעורבת בארץ. החרדים האלה, בגלל שהם נורמלים בדיוק כמוכם, נמצאים עכשיו בסגר מלא-מלא. הם מתפללים בבית או מתחת לבית במרחב הפתוח ושומרים נגיעה גם בין גברים לגברים. למה? כי הם נורמלים''.
ברגר פונה למשטרת ישראל ומבקש לטפל במפרי החוק: ''באשר לחובשי הכיפה השחורה המפרים בחוסר אחריות את הנחיות משרד הבריאות, הנה פנייה פומבית לשוטרי משטרת ישראל: אתם הרי אלופים בטיפול ברוצחים. טפלו ביד קשה גם ברוצחים הללו ויפה שעה אחת קודם. הם רוצחים אותנו פיזית, הם רוצחים אותנו ציבורית. בגמרא כתוב: 'הקם להרגך, השכם להרגו'. בבקשה, התייחסו אליהם ככאלה''.