בעיה ביראת שמים?כי בשמחה תצאו.
כשאני רואה עצה בפוסקים לגבי ברכות וראה שהרב עובדיה זצ"ל חושש כי סב"ל, זה גורם לי להוציא שם שמיים. (הדוגמא האחרונה היא החיה ברקיע, שהרב עובדיה אומר לומר 'השם', ולא הבנתי למה זה קשור אפילו לסב"ל, כלומר יש לא תשא, אבל ממתי אסור להזכיר ש"ש תוך כדי לימוד? וכי לא ציטטנו בעשרות בתי כנסת של ישובים את הגמ' / הרמב"ם המורים לחייב מציב גבול אלמנה עם ש"ש?).
אשכנזי.
זו בעיה ביראת שמים או בכבוד חכמים?
אם אתה מסתמך על רבנים אחריםdavid7031

אני לא מבין איפה פה הבעיה. אתה עושה את זה מתוך ההבנה שזו ההלכה, וזה מה שמרבה בכבוד שמיים.

זה מקום בנפשכי בשמחה תצאו.
שהרב עובדיה זצ"ל לקח מאוד רחוק את הכלל של סב"ל והמסתעף,
אז גם בלי לראות פוסק אחרון שאומר אחרת במפורש,
אתה מרשה לעצמך לראות את המקורות שהוא עצמו הביא ולעשות אחרת.
אם לדעתך זו ההלכה, אז עביד איניש דינא לנפשיה..חידוש

אבל לא אומרים ש"ש כשלומדים נוסח של ברכה, כידוע וכהכרעת משנ"ב 

אם הבנתי נכוןהודעה
הרב עובדיה פסק שמותר להזכיר שם השם כשזה חלק מלימוד וכשיש פסוקים נגיד במדרשים וכד', הבעיה היא רק כשמגיעים נגיד ללימוד על ברכות ושם צריך להזהר לא לומר את שם השם בברכה עצמה כדי שלא יהיה מצב של ספק ברכה לבטלה. כי תחשוב שזאת ממש ברכה, אם אתה למשל אומר על הברכה של משיב גבול אלמנה ואתה לא נמצא בסיטואציה שצריך לברך זה בעייתי.

נראה לי שזה תלוי מי הרבנים שלך ומה המנהג אצלכם, אם כן או לא, אם אתה לא פוסק לפי הרב עובדיה (כך זה נשמע) מה הבעיה?
וזה מובן?כי בשמחה תצאו.
מה מנהג אצלנו? חסידים במקור, איך וויס...?
לא חושב שחששו לסב"ל כמו מרן הגר"ע יוסף.

אבל זו לא הסוגיא.
הסוגיא זה המקום שמתנגד לכלל וגם בלי ללמוד לעומק את כל הסוגיא מההתחלה (@חידוש, כי מה לעשות, א"א הכל), מכריע נגד מתוך הבנה שאפשר להקל בדין דרבנן (לגרע"י זה דאורייתא).

וכידוע עביד איניש דינא לנפשיה זה רק תחליף זמני לשליח בי"ד (טוב נו, למ"ד)
מה מובן?הודעה
על מה שהוא מסתמך? די מובן לא? זאת ממש ברכה זה לא כמו להזכיר פסוק.
חסידים, טוב זה רחב. יותר פשוט פשוט ללכת לפי הרב שלך למשל.

רגע, נראה אם הבנתי, אז הגר"ע פסק כי זה מדאורייתא ואתה, שנראה שלא קראת את כל הסוגיה, פוסק לעצמך שזה מדרבנן ואפשר להקל בזה? זה העניין?

ואשמח לתרגום של השורה האחרונה,אני עדיין לא בייניש חח
בלי מקור לא הייתי אומר סברא כזו כמחייבתכי בשמחה תצאו.

כזהירות מתוך יראת שמים אולי.
הראייה, שרבים אומרים לא לברך מציב גבול אלמנה,
ומורים לקרוא את הסוגיא.
אם זה אסור מדינא, מה המקום להיתר להיכנס למחלוקת הפוסקים בברכה זו?

רוב הראשונים שלא קוראים להם רמב"ם הבינו שלא תשא זה אסמכתא, וכך פסק הרמ"א. לא המצאה שלי.

בסוף, הערתי לחידוש בקריצה.
יש סוגיא בב"ק שאדם עושה דין לעצמו אם נעשה לו עוול.

בלשון הגמ' "עביד איניש דינא לנפשיה".

נחלקו הראשונים והפוסקים איך להסביר את האנרכיה, כביכול, הזו,

שאדם עושה דין לעצמו בלי לערב את רשויות החוק (שופטים ושוטרים),

יש מסבירים שהאדם מתפקד כשליח של הבית הדין לעשות צדק,

ויש מי שאומרים שהאדם יכול להגן על עצמו מפני הפסד,

ואף מפני עוול שאין בו הפסד למסקנת הסוגיא.

הידיעה שאת לא בייניש חשובה. אל תאבדי אותה

לבטל אותך מאמירת ברכות זה עוול חידוש

אבל תכל'ס, לא הבנתי מה בדיוק השאלה שלך

עזוב, קוצקריםכי בשמחה תצאו.
אמרתי ברכו עם קצת נקיפות מצפון מהמדרש,
עם שם שמיים,
אבל נראה לי שהן יעברו לי...
הבאתי לך את המשנב!חידוש

צריך לעיין בבית יוסףחידוש

הוא מביא את העניין הזה של המדרשים, ואם זה בלי ש"ש אז  לא מובן מה זה מועיל. מאידך, לא מובן ככ איך מותר. במיוחד שאתה לא באמת לומד אלא רק עושה טריק..

איזה סימן זה?כי בשמחה תצאו.
קיצור, למסקנה תראה שהם חולקים על החיד"א מתוך החיד"אכי בשמחה תצאו.

המקור לומר ברייתא דר"ע הוא החיד"א,

והמקור לאסור לברך מהגמ' הוא החיד"א,

אז עד שתקשה לי מחיד"א בברכ"י,

תסייע מהחיד"א בציפורן שמיר.

כמובן, הדברים נוגעים לשאלה איך פוסקים ב'לא תשא'.

הב"י בסי' רטו מביא את הרמב"ם שפוסק דאורייתא,

והחיד"א מביא לאסור ממנהג רבני א"י ומהר"ם רוטנבורג לגבי עצמו.

לא מצאתי את הב"י שהזכרת.

אשר על כן,

ובפרט שאין כאן נוסח ברכה (כגון מה שדברה עליו הגמ')

אשכנזי שסומך על עצת החיד"א נלענ"ד שלא הפסיד ואין למחות בידו. לכאורה. אולי.

קיצור חחהודעה
קטונתי, אני כנראה צריכה את החריפות והתנועת ידיים הזאת עם האגודל להכנס לסוגיה (זאת תורה גברית!!)
ראה ערך:

נו בסוף אולי הפתרון הוא שתלמד רבנות, תגדל בתורה ותוכל ללהתחיל לפסוק

ואם לא, תמצא על מה להסתמך פשוט חח

גוועלד.
נשארו לי שני מבחניםכי בשמחה תצאו.
זה לא הופך אותי לשום דבר..
רציני? יפה חחהודעה
נו הנה, תשאף.
תראה, איך התחילו כל הצדיקים? גם מרן ועוד הרבה כמוהו התחילו ככה ובסוף תראה לאן הם הגיעו. וגם פסקו הלכה!

סתם אבל עכשיו באמת, האמת שאני לא נכנסת מדי לעניינים ביינישים זה לא ממש התחום שלי ופה אני אשאיר אתכם עם הדיון הזה לפרטיו, אבל לענ"ד הגדולה עדיף ונראה לי גם יותר פשוט לסמוך על מנהג אבות/ רבנים שאתה משתייך אליהם או פוסק לפיהם, ואם מצאת סברה לפי מה שרצית אחלה חח אם לא, אז..
שאיפות זו לא הבעיהכי בשמחה תצאו.

ענווה, קצת.

כאחד שעשה כמה מבחני רבנות,

לא כל אחד שעשה מבחן גם יודע משהו,

והרבה שקבלו ציונים טובים ממני יודעים פחות, ולהיפך.

זה בטח לא ברמה של להכריע נגד גדולי ישראל.

גדולי ישראל מקיפים את כל התורה כולה ברוחב דעתם,

וגם אם יש לאדם מכון לאני-לא-יודע-מה,

הוא לא גדולי ישראל, שעמד ושתלן בכל דור ודור.

זהו. נקודה.

לגבי מנהג אבות,

אין מנהג אבות בלומר ברייתא של ר"ע כשאין מנין.

איזה מנהג שייך בזה?

ואם יש מנהג כזה, מאיפה אני אמור להתחקות אחריו?!

ואגב הרב עובדיה, הוא זה שחלק על המון מנהגים, מסיבותיו שלו.

בטח כשחזרנו לא"י והכל מתערבב,

המושג מנהג מאבד הרבה מחשיבותו

(בלי לזלזל, כמובן, בשום דבר).

אני צריכה בדידיםהודעה
לראשי תיבות האלה חח

לא הבנתי מה בעצם אתה כותב פה בפסקה השניה?
אבל הרב עובדיה שחלק עליהם היא הסתמך על משהו.
כשכתבתי מנהג אבות זה לגבי העניין של הספק ברכות להקל אם בפסיקה האשכנזית למשל או בכלל במקומות אחרים אתה כן מוצא מישהו שכותב אחרת על זה. ואז מכאן אין בעיה.
ראיתי כתבת לחידוש למעלה שמצאת של החיד"א על זה?
ר' עקיבא וארץ ישראלכי בשמחה תצאו.
המקור למתענייניםכי בשמחה תצאו.

יבי"א ב או"ח ד, ז:

"(ז) אולם נראה שמטעם אחר יש לפקפק על אמירת הברייתא דר"ע בכלל. שלפי הנראה שבאמירת ברכו את ה' המבורך וכן בעניית ברוך ה' המבורך ל"ו, אומר האזכרות כקריאתן, שאל"כ רק אומר השם, מאי אהני ליה אמירת ברייתא זו. וא"כ נראה שיש חשש הזכרת ש"ש לבטלה, מכיון שאין כאן עשרה. וכמ"ש בברכ"י (סי' רטו סק"ד) שאם יש הזכרה באמצע מטבע ברכה המובאה בש"ס, אין להזכירה בדרך לימודו. ושכן מנהג רבנן קשישאי בארץ הצבי. ע"כ. ובמחב"ר (שם) הוסיף שכן מצא למהר"ם בר ברוך בס' התשב"ץ (סי' תכב), שאינו קורא שם של ד' אותיות בתלמוד כי אם השם. ע"ש. (ובמק"א כתבנו בזה בס"ד.) וא"כ ה"נ אינו יכול להזכיר ש"ש אף שהוא דרך לימוד. וכיו"ב ראיתי להגאון מהר"א פוסק בשו"ת מור ואהלות (דמ"ח ע"ב) שהביא מרב גדול א' שבירך ברכת הלבנה ליל ט"ז לחדש, בהזכרת ש"ש בדרך לימודו במס' סנהדרין (מב). ועמד ע"ז מד' האחרונים (בסי' רטו) שאין להתיר ד"ז. ע"ש. [ונראה דלא סיימוה קמיה כי בש"ס שם מובאה ברכה זו בלא אזכרה, ברוך אשר במאמרו וכו'. אולם ברמב"ם (פ"י הי"ז מה' ברכות) הובאה בשו"מ =בשם ומלכות=]. וע' בשו"ת עני בן פחמא (חאו"ח סי' כא) מ"ש בזה. ואכמ"ל. ועמש"כ בספר חזון עובדיה (ס"ס לח). ועכ"פ נראה דיש להחמיר טובא בזה משום סרך הזכרת ש"ש =שם שמים= לבטלה. וה"ה בנוגע לאמירת ברייתא דר"ע. וע' בספר בן איש חי (ס"פ ויגש) שכתב, שהעלה בס' מקבצאל שאין לו' ברייתא זו בין ישתבח ליוצר משום הפסק. ודלא כמ"ש בחס"ל (סי' נז) לאומרה. אלא יאמרנה קודם עלינו לשבח. ע"כ. ומבואר שלא חשש אלא משום הפסק. ואפשר שכוונתו כשאומר השם ואינו מזכיר ש"ש כקריאתו. הלא"ה אין לאומרה בכלל, ושוא"ת =ושב ואל תעשה= עדיף וכ"ש שי"ל דבהזכרת ש"ש נראה שאומר דבר שבקדושה לצאת י"ח, ועובר עמ"ש שכל ד' שבקדושה לא יהיה בפחות מי'. ושוב מצאתי בספר טהרת המים (מע' ה אות פו) שבאמת כתב לפקפק בזה על החיד"א בצפורן שמיר שכ' ברייתא זו, שהרי יש בזה משום הזכרת ש"ש לבטלה, וכמ"ש החיד"א עצמו בברכ"י ומחב"ר (סי' רטו). והאו' בלי אזכרות לא מהני מידי. ע"ש. וע' בס' זכר נתן (דנ"ד ע"א) בשם ספר אור הישר שכתב על ברייתא דר"ע הנ"ל שאין לאו'. ע"ש. (וכעת אמ"א). וע"ע בכה"ח (סי' נ סק"ט) שהביא די הבא"ח הנ"ל. וע"ע בתשו' פני יצחק ח"ה (דקס"ח ע"א). ואין להאריך".

בפשטות, בכל סידור ספרד בליל שבת מופיע בסוף 'כגוונא'הסטוריאחרונה
שהמתפלל יחיד אומר אחרי "בנהירו דאנפין", את המשך המאמר "ולאמר ברכו את ד' וכו' - ברוך ד' המבורך" ושמות ד' מופיעים שם כרגיל בסידור. אז כנראה חסידים נהגו (עד כמה ששייך לדבר על 'נהגו' בשאלה של שעת הדחק) להגיד מדרש (או במקרה הזה, את המשך המדרש שכולם אומרים) עם שם ד', להשלים בדרך לימוד, את מה שמפסידים בגלל שאין מניין.
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך