איך לדעת אם הוא שומר עיניים?באנונימיות

איך לדעת אם הבחור שאני יוצאת איתו שומר עיניים ? 
לקוות שהוא יעלה את הנושא ? זה מסוג הנושאים שהצניעות יפה להם ולא מדברים עליהם כל כך ...
מאד חשוב לי שהבית יבנה על יסודות הצניעות והטהרה וקשה יהיה לי לקבל שהוא לא מתבייש להסתכל על נשים (במיוחד כאלה שלא לבושות צנוע [כי אולי יש להן יצר הרע לזה ואולי הן לא מבינות את הנושא כמו שצריך או תינוקות שנשבו, לא לקטרג חלילה על בנות ישראל)]
ואולי אפילו עוד יותר קשה אם הוא נכנס לכל מיני אתרים של נשים לא צנועות שמוכרות את גופן ונשמתן (המבין יבין)

ואם תגידו לי להעלות את הנושא , זה יהיה ממש לא נעים וגם אני לא רוצה לתת לו הרגשה שאני בוחנת אותו ואפילו אם קצת לבחון מותר אז אני בכלל לא בטוחה שהוא יגיד לי את האמת ואז זה יהיה שקר והוא עלול להרגיש רע בגלל זה וזה יסגור אותו וגם בהמשך הוא לא יגיד לי לעולם כי אז זה כאילו שהוא הודה שהוא שיקר לי אז לפני שהתחתנו ויהיה לנו משבר גדול ונריב אני כבר רואה את זה קורה ...

מה אתם חושבים ? (עדיפות לתשובות של נשים)

קודם כלהפי
לנשום.. אין סיבה שהוא לא שומר אם הוא בחור דתי.
דבר שני אני לא חושבת שאת צריכה לפתוח מה היה פעם.
ואם זה מרגיז אותך (הכי מבינה אותך זה באמת מגעיל) תגידי לו שאת מצפה שיהיה לו פלא מסונן ושלא יראה סדרות לא במקום.
ברגע שהוא יבין כמה את מקפידה על זה הוא יקפיד גם .

וגם להתפלל שיביאו לך בחור צדיק ממש להתפלל על זה
הסיבה היאבאנונימיות

שאני קראתי מחקרים מזעזעים באמת מזעזעים וגם הבנתי שיש בנות שנופלות בדברים האלה...
וזה הכל בגלל שאנחנו ממש לפני הגאולה השטן מוציא את כל כוחו וזה ניסיון גדול מאד מה שאמרו חז"ל בגמרא "יתיי ולא אחמינה" שמעדיפים למות ולא להיות בדור של הגאולה (בגלל שיהיה כל כך קשה רוחנית עם כל כך הרבה פיתויים כמו שיש לנו היום שהכל כל כך זמין וקל והצניעות פרוצה, פעם בשביל לחטוא היה מאד קשה ולפני כן עוד יותר..ופעם כל העולם היה צנוע גם נשים גויות [יחסית] והיום כולן מתלבשות בפריצות רבה וככל שזה יותר פריצות ופחות צניעות זה יותר "שווה" וזה מעורר גועל וחלחלה שזה ככה ובא לי לבכות כי אי אפשר כבר לקוות לבחור שומר עיניים צדיק והמון המון תפילות צריך לזה אבל לפי הסטטיסטיקה רוב הסיכויים שהוא נפל ונופל ואו מכור ואל תגידו לי "לכל אחד יש עליות וירידות" כי זה ממש לא כמו לא לקום לתפילה נגיד או קושי בלשבת ללמוד תורה , ואפילו קראתי על זה המון וכתוב שזה חטא מאד מאד חמור [אני מתכוונת פה גם לשפיכת זרע לבטלה..שלפי מה שהבנתי זה בא ביחד ו/או בגלל אי שמירת עיניים] ומפאת כבודכם לא אפרט אבל יש על זה פירוט רב וגם בזוהר ואני לא רוצה להידבק בחטאים כאלה מלוכלכים מצטערת .. אני רוצה בית קדוש וטהור..
ואל תגידו לי "אל תיכנסי לו להתמודדויות" כי אם זה מישהו שאני יוצאת איתו אני חייבת לברר וזכותי לדעת ולפסול על זה ועוד יותר אם הוא יהיה בעלי , מה , אני אגיד לעצמי גם אז "אל תיכנסי לו להתמודדויות" ?!?! היעלה על הדעת ?!

אם את לא אוהבת את הבחור אז מה זה משנה?פצלש13
למה לרצות בית קדוש וטהור עם מישהו שאת מוכנה להחליף בגלל קשיים?
קודם כלבאנונימיות

האהבה האמיתית באה לאחר הנישואין ומתחזקת עם הזמן.
וזה לא שאני "מוכנה להחליף בגלל הקשיים" .. פשוט איך זה מסתדר ?! ואם לא אז כנראה הוא לא מי שאני מחפשת..

ולא בדיוק הבנתי אותך,נקצין רגע ,אם במקרה היפותטי אני אוהבת מישהו אז זה לא משנה שהוא גנב רוצח רמאי וכו' ? מה זה השטויות האלה.. סליחה שאני זה

ואם יהיה לו קשיים ח״ו אחרי שתתחתנו אז תעזבי אותו?פצלש13
תקחי את הילדים ותעזבי?
לא אמרתי שאת צריכה להתפשר בזה, ומישהו שרואה בתקופה שהוא יוצא אז יש לו במה להשתפר, אבל אם הוא עשה את זה בעבר והוא משפר את עצמו אז מעלתו גדולה...
אני מדברת על לפני החתונהבאנונימיות

אחרי החתונה זה כבר סיפור אחר
(זה גם למה אני לחוצה ...)

כמה הפחדותקוד אבל פתוח
כואב לי על הפחדות שמופצות בשם התורה.

רק לשים את הדברים על השולחן, שזל זה ספק דאורייתא ספק דרבנן, ממש לא מוסכם על כולם שזה החטא הכי גדול בתורה, המקור היחיד לכך הוא בזוהר.
מי שמכיר את עולם הקבלה גם יודע איך לקבל את הדברים, אך מי שלא ורואה ציטוט כזה עוברים לו מחשבות שאני לא חושב שאליהם התכוון המשורר.
לא מקבלתבאנונימיות

לא הבנתי אתה מסתייג שזו עבירה חמורה ? דבר כזה עוד לא שמעתי..
רק בזוהר ? ממש לא . אני מציעה לך ללמוד את החטא של ער ואונן וללמוד את מסכת נידה דף י"ג

רגעמבשר שלום
זה כתוב גם ביבמות דף לד עמוד ב,רק זה לא אומר שזה חטא כזה חמור
את יכולה לא לקבלקוד אבל פתוח
ולכן כואב לי על זה.
כואב לי על נערים ששונאים את עצמם ואת גופם על מעשה מאוד אנושי.
כואב לי על קשרים שנגרמים בגלל בורות ששופטת גברים רק בגלל זה, כי הם בוחרים לשתף והאישה לא יודעת איך לאכול נכון את זה.

לגבי האם זו עבירה חמורה, לא אמרתי שלא וגם לא אמרתי שכן (והוה זהיר במצווה קלה כבחמורה). אני לא חושב שהדיון הזה רלוונטי... בכל מקרה, היחס אל זה כאילו על זה עומד בשורש של כל המצוות וכו' לא נכון. וגם לא נכון להתייחס לזה כך.
כתבת דברים נכוניםארץ השוקולד
ואני ממליץ לעיין במאמרו המאלף של הרב יצחק רונס בכתב העת "צהר" טז, שם האריך לדון בלשונות החריפים.
מחילה, אבלכי בשמחה תצאו.

המאמר, כפי מה שזכור לי,
בסה"כ מביא את העזר מקודש בסימן שם,
ומסביר אותו ל'המון הנבער'.
קטנתי מלחלוק על רבי אברהם מבוטשאטש,
אבל הדידקטיקה של הרב רונס שם הרסנית, לדעתי
(אני מאוד מחבב אותו ברמה האישית,
ובעל חוב קטן כלפיו, אבל דן עניינית לחלוטין).

הסב-טקסט של המאמר הוא:
אל תתיאש ותזרוק הכל, זה לא כזה חמור.

חינוכית, זה מזעזע פעמיים, לפחות:

א. ואם זה רק איסור דרבנן, מקלים בו ראש?

ב. ולו יצוייר שזה באמת איסור כ"כ חמור,

וכי אין לאדם תשובה?!

ג. עם כל הכבוד לאשל אברהם (שהוא העזר מקודש),

גדולי ישראל אחרים, ביניהם גם פוסקי הלכה מובהקים,

התייחסו בכובד ראש גדול מאוד לאיסור הזה.

נגיד שהזוהר מפחיד ומגזים סתם, נגיד (ה' ישמור),

אבל הרמב"ם פסק להלכה דברים מאוד מפורשים בנושא,

מתשובות של הפוסקים רואים שהתמונה לא כ"כ פשוטה.

בסוף, העזר מקודש הוא דעת יחיד,

ולבנות עליה תורה שלמה של עבודת השם,

נגד שאר הדעות בפוסקים,

נשמע לי הקטן קצת רחוק.

מחילהמבשר שלום
לגבי מה שרצית לשאול אני לא יודע,אולי אפשר לשאול בפורום של הנשואים איך הם עשו וכמה זה משפיע לחיי המשפחה.

רק היה דבר אחד שקצת הפריע לי שכתבת "ואפילו קראתי על זה המון וכתוב שזה חטא מאד מאד חמור [אני מתכוונת פה גם לשפיכת זרע לבטלה..שלפי מה שהבנתי זה בא ביחד ו/או בגלל אי שמירת עיניים] ומפאת כבודכם לא אפרט אבל יש על זה פירוט רב וגם בזוהר ואני לא רוצה להידבק בחטאים כאלה מלוכלכים "

בגמרא בערכין דף טו כתוב שלשון הרע שקול כנגד גילוי עריות,שפיכות דמים ועבודה זרה.
בגמרא ביומא דף פו נראה שהחטא הכי חמור(מבחינת כפרה,וממילא מבחינת חומר המעשה)זה חילול ה',גם למי שלומד הלכה רואה שאין כזה שיגעון סביב המעשה הזה,אני לא בא להמעיט או משהו-רק בפוסקים ובהלכה זה לא נחשב חטא חמור כמו שנראה ממה שאת כותבת.
זה נכון שבספר הזוהר נראה שזה חטא מאוד חמור(אולי אפילו אין כפרה?)אבל משאר הספרים לא נראה ככה.

וחץ מזה שאני לא בטוח שיש קשר ישיר בין אי שמירת העיניים לשמירת הברית.

אני חושב שכדאי להיזהר מלהוציא שם רע על בחורי ישראל,מה גם שאני לא בטוח עד כמה התופעה הזו רווחת בקרב הבחורים הדתיים.
...ברגוע

רק לגבי מה שכתבת "בפוסקים ובהלכה זה לא נחשב חטא חמור כמו שנראה ממה שאת כותבת"

תסתכל בשו"ע אה"ע כג

אני יודעמבשר שלום
לכן אמרתי.
לגבי דברים שהשו"ע אמר להתרחק "מאוד מאוד" הוא לא כתב על זה.
וגם הבאתי מהגמרות על זה.

ואם אפשר,
אני לא מבין למה זה נהיה חטא כל כך פופולרי לדבר עליו.
זה בחינת"כל הלומד תורה מבפנים תורתו מכרזת עליו מבחוץ",חטאים שנמצאים בחדרי חדרים צריכים לדבר עליהם בחדרי חדרים.
כמו שהרב צבי יהודה זצ"ל אמר שגם על דברים שבצניעות צריך לדבר בצניעות.
מה אמרת?ברגוע

הוא כותב כמו הזוהר ש"עון זה חמור מכל עבירות שבתורה".

יופימבשר שלום
אתה באמת לא פתחת?
החלקת מחוקק שאומר שזה פחות חמור מנידה בשם הספר חסידים,וגם בית שמואל.
נידה זה ערוה,אז זה פחות חמור מעריות.
אני לא מאמינהבאנונימיות

לא אמרתי שזה החטא הכי חמור .. מה אני מבינה ? 
כתוב שבית המקדש השני נחרב בגלל לשון הרע, ברור שצריך להיזהר וללמוד על זה חפץ חיים ושמירת הלשון אבל זה לא סותר ששפיכת זרע לבטלה זו עבירה חמורה ואתה אומר שאתה לא בא להמעיט מהערך אבל אתה כן...

לא בטוח שיש קשר ?
"כל הצופה בנשים - סופו בא לידי עבירה"

"עוצם עיניו מראות ברע גם תפילתו תועבה"
"ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם"
אני יכולה להמשיך...
זה לא אני אמרתי זה חז"ל ושלא תעיז להשוות את עצמך או להגיד שאתה יודע יותר טוב מהם... וקל וחומר לקב"ה בפסוקים מפורשים

ומה זה להוציא שם רע על בחורי ישראל ? אתה מוזמן לפנות לרב יהושוע שפירא הרב של ישיבת רמת גן ולהגיד לו שהוא מוציא שם רע ..וגם לארגון שעושה עבודת קודש שקרא "עזים בקדושה"
הלוואי שזה לא היה בקרב בחורי ישיבות (יש פחות אבל לצערי יש..בגלל זה אני לחוצה)

אההמבשר שלום
לא אמרת שזה החטא הכי חמור?אז מצטער,ככה הבנתי מדבריך,טעיתי.

אני יכול להביא עוד מקורות,רק כדאי שתראה שמה שהבאת שסופו בא לידי עבירה יכול להיות בלבוא עליה-נידה או אשת איש.
לגבי "לא תתורו" זה איסור עצמי בלי קשר אם הוא יוביל למעשה גופני כזה או אחר.
רציתי לומר שגם בחור שלא ראה נשים באותו יום יכול לפול,וגם מי שלא שומר יכול לא לפול..
זה לא קשר ישיר של מי שקונה גלידה יש לו גלידה..
התכוונתי שנראה מדבריהם של רבותינו שזה לא החטא הכי חמור,אבל אמרת שלא התכוונת לכך.

אני לא מכיר אישית את הרב יהושע שפירא ולא שומע אותו(לא מאידיאל,פשוט יש לי רבנים אחרים)אם הייתי בהרצאה שלו והיה נשמע לי שיש בדברי הרב הוצאת שם רע על קבוצות בעם ישראל אני חושב שהייתי אומר לרב שממה ששמעתי מהרב יש הוצאת שם רע,ושהרב יסביר לי למה היה מותר לומר כך.
לגבי עזים בקדושה אני לא מכיר,אם הם מוציאים שם רע,זה באמת בעיה,והם יתנו את הדין.
אבלבאנונימיות

אבל כן עבירה מאד חמורה (לא הכי אבל עדיין)
אני מרגישה שיש קצת סלט :
יש שני דברים : 
1) שמירת עיניים
2) שז"ל

משניהם אני מפחדת ואני רוצה שבעלי לעתיד יהיה אדם שישמור עיניים ויהיה צדיק (וכפועל היוצא מזה שלא יהיה שז"ל)

נכון אתה צודק שלא בהכרח זה תלוי אחד בשני אבל זה דיי כן .
ופה אני אמשיך להביא לך פסוקים :
"וַיַּרְא אֱלוֹהִים אֶת הָאָרֶץ וְהִנֵּה נִשְׁחָתָה, כִּי הִשְׁחִית כָּל בָּשָׂר אֶת דַּרְכּוֹ עַל הָאָרֶץ"
ובנידה י"ג ב' כתוב : "לא תנאף – לא תהא בך ניאוף בין ביד בין ברגל"
ובמסכת עבודה זרה כ' ב' כתוב :"ונשמרת מכל דבר רע" - מפרשים שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי טומאה בלילה.
ועוד כתוב במסכת נידה (יג, א):"כל המוציא שכבת זרע לבטלה חייב ****" לא נעים לי לרשום...
אני יכולה להמשיך אבל אם המסר עבר אז לא צריך...

ובגלל כל הדברים האלה אני מפחדת ממש וממש בוכה ומתפללת כל יום שהקב"ה ישלח לי מישהו צדיק ושומר עיניים (אפילו שלא יהיה תלמיד חכם) ואני מאד רוצה בית קדוש וטהור !!

טובמבשר שלום
זה בגלל שיש לך בתוך הראש לחץ מאוד גדול מהחטא הזה.

מה שאני רציתי לו שזה לא החטא הכי חמור.
לגבי הגמרא בעבודה זרה הגמרא אמרה שהרהור יכול להביא לידי,אבל הקשר של אי שמירת העינים=הרהור הוא לא ודאי כמו קניתי גלידה ולכן יש לי גלידה.
הגמרא שאומרת שחייב מיתה-נכון,גם על עוד עבירות חייב מיתה.
הגמרא בנידה לא נפסקה ברמבם שחייב מיתה,כתוב שיהא בנידוי וכאילו הרג את הנפשושזה איסור גדול(קדושה,איסורי ביאה,פרק כא הלכה יז).

אני חושב שאת חוששת מידי,אני לא יודע איך זה באמת,אבל אני לא יודע כמה חטאים של הבעל בזמן נערותו משפיעים על הקדושה וחיי הנישואים.
אני חושב שמי שלמד בישיבה רצינית,ונמצא בעולם תורני,ולומד תורה(כתוב בגמרא בקידושין בדף ל בראתי לו יצר הרע בראתי לו תורה תבלין,ואם תראי גם בגמרא בסוטה בדף כא שתורה מגנה מהיצר)יהיה לו בית קדוש.
את יכולה לדבר עם נשואות עד כמה מה שהבעל עשה כשהיה יוצק צעיר משפיע על החיים בבית.
בכל מקרה אני מאחל לך חג שמח וזיווג הגון בעיתו ובזמנו.
השאיפה שלך נפלאהברגוע

באמת!

אבל אני לא חושב שאת צריכה להתעסק עם זה יותר מידי.

את כן יכולה לברר אם הוא משתדל לשמור את העיניים (רואה סרטים/סינון באינטרנט ובכלל מה מכניסים הביתה/איפה מסתובב וכו'),

אבל לא לחשוב יותר מידי אם הוא נפל בעבר או אפילו נופל עכשיו פעם ב..

גם בגלל שזה לא בהכרח מעיד על העתיד (גם מי שלא נפל עלול חלילה ליפול אחרי החתונה)

וגם בגלל שיש תשובה בעולם, ובמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.

אין אפוטרופוס לעריות, בעיקר בדורנו שיש הרבה יותר נסיונות מבעבר, לכן חשוב בעיקר לראות איפה הרצון שלו נמצא, כמה חשוב לו לשמור על הקדושה שלו ושל הבית שהוא יבנה בעז"ה.

וביחד עם ההשתדלות שלך, תאמיני בקב"ה שבזכות התפילות והרצון הכ"כ חזק שלך תזכי לבעל צדיק וקדוש!

הסתכלת בדרשות חז"ל על הפסוקים?ארץ השוקולד
דרשו את "ולא תתורו" על עבודה זרה ודומיו ולא על צניעות.

הבעיה היא שבחינוך הדתי מפחידים בחורים דווקא על זה..
מסכים עם הדבריםארץ השוקולד
על הרבה דברים נאמרו לשונות חריפים ויש לדון אם לשון חריפה ננקטת על דברים שלומרתם פחותה כדי לאזן.
רק הערה הסטוריתארץ השוקולד
יש לך טעות מבחינה הסטורית, על אופן הלבוש כבר מפורש ברש"י בגיטין דף צ עמוד א שדרך הגויות היה להתלבש באופן פרוץ, ככה שזה לא חדש.

על ספרים (וביניהם ספרי קודש) לפני כ-400 שנה נהגו לצייר נשים ערומות, ככה שזה לא היה הקפדה של אנשים להימנע מזה.

בתוספות מפורש דברים נוספים.

לא בא לי לדון כרגע בהיבטים תורניים, בא לי להעיר שהסטורית היו תקופות פרוצות יותר.

יתכן שהאמוראים שחששו מימות המשיח חששו מהסכנות הפיזיות כמו השואה...
אל תתווכח איתיבאנונימיות

על פירושים ופסוקים כי אני מודיעה לך מראש שאתה תפסיד חושף שיניים אני בת של רב ולמדתי במדרשה מאד "חזקה"

בפרשת שלח מופיע צו הכתוב: "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" (במדבר טו, לט). רש"י מסביר שהלב והעיניים הם סרסורי הגוף: העין רואה, הלב חומד, והגוף עושה את העבירה.

בפועל, התורה מציגה את הדברים בסדר ההפוך מכפי פירוש רש"י

רש"י שם את ראיית העין כקודמת לחמדת הלב. ייתכן, אמנם, שהלב מקיים שני תפקידים. הראשון אכן קודם לעיניים, בכך שהלב מסיט את האדם להתעניין במה שאינו שלו. הסקרנות הטבעית מובילה את האדם להסתכל, כאשר העיניים הולכות אחר הלב (מדרש תהילים יד, א). מכאן, העיניים מובילות את הלב לחמוד, ולעיתים, יבוא האדם לידי חטא
​​​​​​​
ועוד אתקוף אותך :

סנהדרין ס"ג ב' : "ולא עבדו עבודת כוכבים אלא להתיר להם עריות בפרהסיא" ורש"י מסביר על זה : "שהיה יצרן תקפן על עריות אמרו נפרוק כל עול תורה מעלינו ואל יוכיחונו על העריות אבל על עבודת כוכבים לא תקפן יצר"

פתחתי גיטין ולא מצאתי רש"י על זה..מה דיבור המתחיל ?

לגבי היסטוריה ברור שהיו תקופות יותר ופחות (תלוי גם בעמים) אבל בגדול .. אתה לא יכול להשוות בכלל בכלל להיום

"יתכן שהאמוראים שחששו מימות המשיח חששו מהסכנות הפיזיות כמו השואה."  - נראה לך שמלאכים מחיי מתים פוחדים
מאימת בשר ודם ומענייני העולם הזה ??!! הם פחדו רק מהעולם הבא ומהסכנות הרוחניות!

לגבי הפסקה הראשונהקוד אבל פתוח
מניח שלא נכנסת לכרטיס האישי שלו. בכל אופן, מדובר בתלמיד חכם רציני.

את יכולה לדון איתו, אך אין לי ספק שהוא יוכל לענות לך.

(ובלי קשר, ממליץ לך לא לזלזל באנשים, בוודאי אם את לא יודעת עליהם הרבה).
סליחהבאנונימיות

@קוד אבל פתוח אתה צודק,לא היתה כוונתי לזלזל פשוט אני רגילה שמתייחסים אליי (ולבנות בכללי) כאילו הן לא מבינות בתורה בכלל ...
אני מתנצלת אם גרמתי לך @ארץ השוקולד אי נעימות . לא היתה כוונתי לזלזל כי אם להגן על כבודי ועל כבודן של בנות ישראל.

(הלבנת פנים אני לא בטוחה כי זה פורום אנונימי)

את חושבת שאין הלבנת פנים בפורום?פוטפוט

פעם כתבתי משהו, והגיבו לי בצורה כ"כ פוגעת שבכיתי שעתיים...

אני לא זוכר שזה קרה לי אי פעם

הרגשתי שנעצו לי בלב לא סכין אלא מסור מפלצתי

הכוונהבאנונימיות

@פוטפוט
כוונתי היתה הלבנת פנים במובן ההלכתי (עם כל המשתמש מכך ומפאת חוסר הזמן לא ארשום פה)

כמובן שצריך להיזהר לשמור על כבוד האדם איתו מדברים .. (אבל רק שתדע שיש קולא להתווכח ולהתלהט אם זה בנושאים הלכתיים ולימוד תורה וזה מקובל בהרבה חברותות אך באמת צריך לא לרדת לפסים אישיים [שלדעתי לא ירדו אבל בסדר])

היתה שם וואחד הלבנת פנים במובן ההלכתיפוטפוט

אם היית רואה אותי זה מה שהיית רואה.

אולי את מתכוונת האם הייתה שם הלבנת פנים 'ברבים'.

לדעתי ברור שכן, שהרי בוודאי שלא הייתי נעלב ככה אם הוא היה שולח לי את מה שכתב בהודעה פרטית.

זה לא מחייב..מה שרשמת בשורה הראשונהתפוחית 1
יש סיבה שבגללה את חוששת?חיות צבעונית
או רק כי הוא גבר?
אם קורה משהו יש עניין לדבר עליו אבל לפתוח כמשהו תיאורטי פחות נראה לי. אולי לשאול את עצמך מה יעזור לך לסמוך עליו
תגובה למעלהבאנונימיות

רשמתי לאחת הנקראת "הפי" למעלה..("הסיבה היא")

צר לי לאכזבקוד אבל פתוח
איו דרך.
בחור נורמאלי לא ישתף את זה מעצמו. ואם תשאלע יש הרבה בחורים שלא יראו את זה בעין יפה.

מה כן אפשר לעשות?
להבין יותר מה זה אומר ממקורות טובים (המון גופים תורניים אוהבים להלחיץ לצערי), לדעת שאם זה קורה, זה לא אומר שום דבר על האהבה שלו כלפייך, ואם זה קרה בעבר, זה כבר לא רלוונטי כשהוא במקום אחר בחיים.
בנוסף, את יכולה לברר איפה הוא רוצה להיות בעניין הזה, נניח אם הוא מסנן את הסרטים והסדרות שהוא רואה, או שלא רואה בכלל, אם יש לו סינון בטלפון (כמובן אם אין לו סינון זה לא אומר שהוא רואה דברים כאלה. אבל אם יש לו, סביר להניח שהוא לא רוצה לראות).
הרבה פעמיםחיים של
בחורים שואלים אם לשתף
ואם כן מתי...

לא יודעת אם הוא ישתף אותך בזה..
מה שבטוח זה שאת לא רוצה שהוא ישתף אותך!!
לא הבנתיבאנונימיות

@חיים של מה זאת אומרת אני לא רוצה ? ברור שאני רוצה.. כן שיגיד לי מה הוא חושב על זה .. איפה הוא נמצא .. ומה השאיפות שלו בנושא

כי את לא מכירה את הנסיוןקוד אבל פתוח
לא מבינה למה הוא עושה את זה, ואיך זה לא אומר כלום על האהבה שלו אלייך.

בדיוק כמו שלא תרצי שיגיד לך שיש בעבודה שלו מישהי ממש יפה, והוא מנסה להימנע מאינרקציה איתה, כי הוא ממש נמשך אליה. זה אנושי לגמרי, מעולה שהוא עושה את זה, וגם זה מה שאת מצפה ממנו. אבל אם הוא ישתף אותך בזה, זה יהיה נורא.
אני מתכוונתחיים של
שאם הוא צופה בפורנו את לא באמת רוצה לדעת מזה...
זא את מעדיפה לדעת שהוא לא...

אם את תדעי שהוא צפה או צופה את נפרדת ממנו?
את מתכוונת בתור נשואים או רווקים ?באנונימיות

רווקיםחיים של
את זהבאנונימיות

אני מקבלת ותודה רבה !
אבל מה שרשמת בתגובה למעלה ממש לא מקובל עליי

מציע לכולם ללמוד מהספר 'שמחת הבית וברכתו' על הנושאצהרים
אגיד לכם למה אני העליתי את זהבאנונימיות

קוראת פה כל הזמן על זוגות נשואים שהבעל לא שומר את העיניים או יותר גרוע וזה צף או פתאום מגלים או פתאום רואים שזה הרבה יותר חמור ממה שדיברו עליו לפני החתונה,ואני מאד חוששת ולא רוצה להגיע למצב כזה וריב גדול ובושה וללכת לרב ולעבור את כל התהפוכות הנפשיות האלה,אני מראש רוצה אדם ששומר עיניים וכו' 
אין אפוטרופוס לעריות ! הוא יכול להגיד שהוא כבר לא שם והוא יכול לא להסתכל על נשים כשאני לידו אבל אני לא אוכל להיות בטוחה מה באמת קורה מאחורי גבי!

פה נכנס המקום שלחלל הפנוי
אמונה בו ואמונה בתשובה.
את יכוחה לקבל בית קדוש וטהור כזה שלא חשבת אפילו כמה קדוש וטהור וזה יהיה דווקא עם מישהו שנפל בעבר.
אוי כן איך אני מבינהחיוך מביא חיוך
נפגשתי גם עם אחד כזה, באמת הייתה בו יראת שמיים והוא היה מדהים. במקרה שלנו הוא סיפר לי וכ"כ הערכתי את זה שהוא גם היה כנה איתי. אבל פחדתי. ככל שהקשר יותר התקדם פחדתי יותר וראיתי שזה ישב גם על הפחד שזה יוריד הערך שליבעינו. הכי אני לא כולה להתחרות בדמיונות הוא רואה שם.
אז מצד אחד הבנתי את הקושי שלו וגם כאב לי מאוד בשבילו בכלל על בחורי ישראל שכ"כ הרבה נופלים (עד אז לא הייתי מודעת בכלל על התופעה זה שבר אותי) ומצד שני פחדתי מההשלכות.
אבל וואלה אני כבר לא יודעת איך להתייחס לזה.
כשיש מצבים שהבן אדם רואה לפעמים דברים לא שייכים גם לידי (נגיד תכנית מסויימת שסטנאפיסט אומר גסויות זה ישר עולה לי ועוד יותר)
בקיצור. אני מבינה שאני כנראה לא אבין את זה עד הסוף.
סוף סוף מישהי שמבינה אותיבאנונימיות

@חיוך מביא חיוך תודה רבה על החיזוק.. אני לא רציתי להגיע לשם אבל כן,גם בגלל זה : מפחדת שהוא ישווה אותי לכל מיני בחורות לא צנועות (עוד יותר אם זה דמיונות של נשים באתרים לא צנועים) והאהבה שלו אליי תפחת,ושהוא לא יהיה מסופק בי... ושנהיה ביחד אבל לא באמת ביחד כי הוא יחשוב על אותה אחת הלא צנועה שהוא מפנטז ... בוכהבוכהבוכה

פה רק מחזקחלל הפנוי
מה שחשבתי לכתוב בתגובה שלי אבל אגיד פה

יש פה מקום של חוסר ביטחון עצמי. זה אותו דבר שיש לגבר עם מישהי שחסרה בתשובה והייתה עם מישהו.

יש פה משהו שהוא מעבר לעניין של הקדושה וטהרה.

צריך להתייחס לזה

וזה דיון שלם אחר וחשוב בפני עצמו.
אני מבין את הטענהultracrepidam

אבל לדעתי מדובר בטעות (אמנם נפוצה).

בחור לא צריך "לא לשמור עיניים" כדי להיות מסוגל להשוות בין המראה שלך למראה של בנות אחרות.

מספיק שהוא יצא פעם עם מישהי אחרת שאולי יפה יותר

או שהוא פעם עבד במקום מעורב

או שהוא הלך ברחוב שהלכו בו נשים

או נסע באוטובוס שהיו בו נשים

והוא ראה אותן, ויש לו למי להשוות. זה כל כך פשוט.

ובכל זאת, אם הוא יאהב אותך את תהיי יפה בעיניו יותר מהן, והוא יאהב את המראה שלך. באמת. וגם אם הוא יראה מישהי אחר כך, ואפילו אם הוא ישים לב אליה, עדיין את תהיי יפה יותר בעיניו.

ואם לא תהיי יפה מספיק בעיניו - זה שהוא ראה עוד מישהי לא ישנה הרבה. השאלה היא כמה הוא ראה ועד כמה, אבל זאת שאלה כמותית. אין בחור שלא ראה נשים אף פעם בחיים.

כך אני מבין את המציאות. לשאלה מה בחור ראה יש השפעה הכרחית מעטה מאד. כמובן הוא יכול לבחור שיהיה לזה השפעה משמעותית יותר, אבל זאת תהיה בחירה שלו, וזה לא הבחור שאת מחפשת. בחור שהוא כמו שאת מחפשת, גם אם הוא ראה ואפילו הסתכל על מישהי - זה כנראה לא באמת שינה את מי שהוא ואיך הוא מתייחס אלייך

אולי הבעיה זהמבשר שלום
שאת קוראת קבוע בפורום של נשואים-מי שמשתף משתף בעיקר בבעיות החמורות יוצר וחמורות פחות,מי שנהנה וטוב לו לא משתף,לא?
אני לא חושב שכל כך הרבה זוגות באמת מגיעים למשבר זוגיות בגלל זה.
(אני לא באמת מכיר את המציאות,רק ככה מסתבר לי)
לא נכנסים לנשו"ט!קוד אבל פתוח
זה ממש לא מייצג
מי שאין לו בעיות, שזה הרוב, לא ילך לשם...
באותה מידה הוא יכול להגיד לך שהוא לא רואה והוא כן רואה...אנונימי77463
כנראה שהפחד שלך בנושא הוא כמו שתיארת בתגובה אחרת שלך, שאת מפחדת שלא תהי מספיק מושכת בעבורו, וזה לא ישנה מה הוא יגיד לך כי תמיד תוכלי לפחד שאולי הוא ישתנה בעתיד.
לכן כדאי לך ללמוד לתת בו אמון ולבנות את הקשר שלך בהרבה מישורים ולא להתבסס רק על זה שהוא לא ראה מישהי לא צנועה מימיו.
והרשי לי לחדש לך ולשאר הפתיים פה שחושבים שזה לא נפוץ בקרב דתיים שזה ממש לא נכון, ונדיר ביותר בחור שלא ראה תוכן לא צנוע, השאלה היא האם אחרי שהוא ראה הוא הפסיק, ולא אם הוא ראה או לא. (ודווקא מהסיבה הזו עדיף לך מישהו ששולט בעצמו וראה והחליט להפסיק מאשר מישהו שלא ראה מעולם ולא תדעי מה יכולת השליטה שלו...)
התלבטתי אם להגיבחלל הפנוי
אבל החלטתי בגלל התגובות שרצות כאן והתגובות שלך על התגובות

הנושא הזה הוא מסובך ביותר מכמה סיבות. הסיבה העיקרית שזה כזה מסובך היא כי יש פער עצום ומטורף בין הגבר לאישה בנושא הזה, בהבנה בנושא , הבנה במלחמה, הבנה בתיקון.

כולם יודעים להביא את הזהר על הנושא הזה כדי להפחיד. כך עשו הרבנים בישיבות וכך עשה גם אבא שלי שדיבר איתי על הנושא בתור ילד.
בעיני ובעיניי כמה מרבותי כיום הדבר הזה הוא טעות גמורה.
יש את הזהר שמביא את מה שמביא בנושא אבל אחריו הגיע הארי זל שמביא תיקון לדבר ואחריו הגיע הבעשט ואחריו רבינו הקדוש שבא וגילה לנו את תיקון הכללי שזה קודש קודשים.

@באנונימיות אני יכול להבין את הפחד והחשש שלך בעניין הזה. מאוד יכול להבין.
אני לא יודע מאיזה ציבור את מגיעה בדיוק. אבל זה יכול למאוד להשפיע. ולכן אני לא יודע לתת לך עצה וגם לא בהכרח תקבלי מה שיש לי או לאחרים להגיד בכל זאת זה אינטרנט ואנונימי ולא תמיד מוכנים לשמוע ולקבל דברים אחרים ממה שאנחנו מכירים וחושבים שיודעים. עם זאת אנסה בכל זאת ומקווה שתתני ללב ולשכל לשמוע

היו פה כבר כמה פעמים שרשורים על הנושא הזה והיו כאלה שאמרו שאין דבר כזה מישהו שלא נפל בזה ומי שאומר שהוא לא נפל בזה הוא שקרן וקמו אנשים והתנגדו לאמירות האלה.
כנראה שיש כמה צדיקים שלא נפלו בזה. הם בודדים מאוד לדעתי אבל כנראה יש כאלה. אני יודע שמשםחת אבוחצירא עניינם היה לשמור על הבנים מראייה של בנות ולכן הם קדושים כמו שהם.

אבל אני יכול להביא לך צדיקים אחרים גדולי עליון שכנראה נפלו על זה כי כתבו על זה. רואים זאת בוודאות אצל רבי נתן מברסלב בליקוטי תפילות שלו. איך הוא שופך את הלב שלו לתשובה בפני ה' יתברך.

לא יודע מה איתך אבל לקבל בעל בכמה של רבי נתן זה משהו אחר. וכן הוא היה יכול להגיע לרמה שלו רק בזכות מה שהוא עבר

וכן כך כולנו. כל אחד מעוצב ובנוי באישיות ובאופי שלו בזכות ובגלל מה שהוא עבר, ראה ושמע.
אם את יוצאת עם מישהו והוא מוצא חן בענייך ואת רואה שהוא ירא שמיים וכו.. כל זה בגלל שהוא עבר את מה שעבר וכו.

את לא יכולה לתאר לעצמך את גודל המצפון של הגברים שנפלו איפה שנפלו ,הולכים איתו בגלל כל הרבנים והאנשים שצועקים על זה ומביאים מקורות שמפחידים את האדם. דיברתי עם מספיק אנשים שאוכלים את הלב שלהם בקטע אחר . וזה כואב לשמוע את הצער הזה. אנשים חושבים שאין להם זכות בתורה ואין לבם זכות לבוא ולהתפלל כי רק לפני שניה נפלו אז מאיזה זכות יש להם. ואיזה אישה תרצה אותם וכו.
מזל שיש את רבינו הקדוש שמגחה להו תיקון פשוט ואומר לנו שלא משנה לאיזה נפילה נפלת אתה תמיד שייך ובן מלך.

אבל הדבר הזה תלוי באמונה של התשובה. השאלה אם יש לך את האמונה האמתית של תשובה גמורה או לא.

יש לך לדעתי זכות לשאול אותו אבל זה צריך להיות בזמן שאתם מספיק קרובים כדי לשאול את הדבר הזה כי אם הוא כן נפל בזה ועשה תשובה ובאמת הצליח להשמיך הלאה ואת פתאום שואלת אותו על העבר שלו אבל לך זה מצייר משהו על ההווה.
אם יש עניין בהווה שהוא עובר זה כבר משהו אחר וכנראה לא יגיד לך את כל האמת כי זה קשה לו גם ככה.

אני יכול להגיד לך שאני העליתי את הנושא ועם התהליך שעברתי עם זה עם ארוסתי לשעבר והיא ידעה לקבל את זה ולהבין בערך. אבל זה היה אחרי שהיינו ביחד תקופה.

מאיך שאת כתבת ואיך שאת מגיבה אני מרגיש שלא משנה איזה תשובה תקבלי, אם זה לא תשובה שהוא בחיים לא נפל אז זה הורס לך את הרצון של הבית הקדוש וטהור שאת חולמת עליו ולא תוכלי להיות איתו. ואז או שיקח לך זמן למצוא מישהו שלא נםל אך פעם או שתפלי על מישהו שמשקר לך או שה' ישלח לך במהרה בהשגחה פרטית מישהו שלא נפל.
או שתקבלי את זה שיש פה משהו הרבה יותר מסובך ומורכב ממה שחשבת ותעשי חישוב מחדש של דעתך על הנושא הזה.

כתבתי המון וזה קצה הקרחון שיש לי מה לדבר על הנושא.

מקווה שחידדתי כמה נקודות ושהצלחתי להבהיר את המסר שלי
יפה כתבת..הודעה
נותן הסתכלות קצת אחרת וחומר למחשבה
אזבאנונימיות

@חלל הפנוי אז אתה אומר בעצם שגם אם הוא נפל בעבר זה לא אומר שלא יהיה בית קדוש וטהור ?
אבל אם הוא יחזור לזה שוב ? אם זו עברה שחזר ושנה בה ונעשית לו כהיתר ? אם יהיה לו הרהורים אחרי נשים ? (קראתי בספר שהיה אסור לי לקרוא אבל הייתי נורא סקרנית כי זה נושא שמאד עניין אותי שיש כאלה שמספרים שכשהם בתפילה תמונות של זוועות עולות להם ובלימוד תורה וכו' ואני מפחדת ...)
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות יותר גס ?
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות קרוב יותר למעשיי בגידה ?
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות רחוק מהקב"ה בלב ורק כלפי חוץ הוא "כאילו" יהיה דתי ? 
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות פחות ירא שמיים ומקפיד ושומר עיניים ?
בוכהבוכה​​​​​​​בוכה

היי היי הייחלל הפנוי
שניה רגע.
קודם כל לנשום
כן אני אומר שאם הוא נפל בעבר זה לא אומר שלא יהיה לכם בית קדוש וטהור, אפילו יכול להיות שיהיה לו יותר רצון לדבר כזה מאשר מי שלא נפל. (הרבה פעמים מי לא מתרחק לא מרגיש רצון להתקרב גם)
לגבי כל שאר השאלות. התשובה היא יכול להיות.
אבל התשובה הזאת היא גם לגבי אנשים שלא נפלו לעולם , גם אצלהם יכול להיות שיקרה כל מה ששאלת.
ויותר מזה את בחיים לא יכולה לדעת על האדם שום דבר מה יקרה בעתיד. את יכולה לשמוע ולראות איך אדם מתנהג ואיך הוא רוצה לראות את החיים שלו ולבחור להאמין לו על פי הנתונים שיש לך.

אני אגיד לך יותר מזה, יכול להיות שאפילו את תפלי בזה. כן כן. את. לשמרית עיניים ומחשבות וכו .. דווקא את שמחפדת מזה כל כך גם את יכולה ליפול.
אף אחד לא מלאך.
אבל יש לנו כח בחירה ורצון. ועם זה אנחנו חיים את העולם הזה.

והשאלה היותר גדולה היא איך אנחנו פועלים אחרי נפילה? נופלים ומרגישים רחוקים מה' עד כדי כך שאנחנו לא מרגישים ראויים להתקרב (עצת הסטרא אחרא) או שאנחנו קמים מיד ומאמינים בתשובה.

אני חושב שצריך מאוד להעריך את אלו שנפלו וקמו ורוצים בקודש ובקדושה ובטהרה. אלו אנשים שדווקא יש להם כח לעצור את עצמם.

תארי לך בחור שאין לו התמודדות עם הדבר הזה בכלל. מתחתן
ופה יש שתי אופציות , או שהוא יפחד מזה מאוד ולא יבין ולא כלום ואז יהיה מאוד קשה בחיי האישות ומצוות עונה, כי הוא לא מבין את הדבר הזה והאכילו אותו שזה רע כל החיים עד כדי כך שזה העלים לו את היצר לדבר הזה. וזה חתיכת סיפור. (מבוסס על כמה חברים שלי שנפתחו בפני בבכי)
או שפתאום מגלה את הדבר הזה בפעם הראשונה ואז מתחיל להתמכר לזה בצורה אחרת ולא מצליח לעצור את עצמו כי בחיים לא התמודד מול הדבר הזה עד שזה מגיע לאיסור כרת לא עלינו..(גם מקרים שקרו)

בקיצור לא בא להפחיד יותר אלא בא להסביר שאנחנו לא יכולים לדעת אף פעם מה יהיה. אנחנו יכולים לבחור להאמין אחד לשני בלאיפה הוא שואף להיות מבחינת קדושה
ולגבי עניין התפילהחלל הפנוי
יש סיפור עם רבי נחמן שהגיע אליו מישהו ששאמר שכל פעם שהוא מתפלל עולה לו צלב.. חפשי את הסיפור.

לכולם יש מחשבות זרות למינהם בתפילה. כל אחד ןהנסיונות שלו (עבודה זרה, צניעות,עבודה, לימודים, וכו.. אפשר לסיים תפילה בלי שהתפללת באמת) השאלה איך מתמודדים עם זה..
תגובה דרך מה שכתבתאנונימי77463
זה שהוא לא נפל לא אומר עליו כלום, זה כל כך לא סביר שהוא או משקר לך או ששומר פתיים ה׳ והוא פתי רציני...
בוא ניקח את הבחור שלא נפל אף פעם:
אבל אם הוא יחזור לזה שוב- ואם הוא יתחיל ליפול?
אם זו עברה שחזר ושנה בה ונעשית לו כהיתר ? ואם הוא הוא יתחיל וישנה?
אם יהיה לו הרהורים אחרי נשים ?
אין אדם בריא בלי הרהורים, אפילו לתנאים יש הרהורים וזה אחת משלוש עבירות שכל אדם נופל בהם בכל יום.
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות יותר גס ?
ואם זה שלא נפל גס מלכתחילה?
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות קרוב יותר למעשיי בגידה ?
ואם השני שלא למד לשלוט ביצר יותר קרוב לבגידה?
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות רחוק מהקב"ה בלב ורק כלפי חוץ הוא "כאילו" יהיה דתי ?
ואם בגלל שהוא לא חזר בתשובה אז אין לו רצון להתקרב לה׳ בכלל?
ואם בגלל הדברים האלה זה יהפוך אותו להיות פחות ירא שמיים ומקפיד ושומר עיניים ?
ואם יום אחד אותו בחור יהיה פחות ירא שמיים?
לא הייתי מעלה את הנושא הזה כשאלה לגביוחופשיה לנפשי
גם אם היה לי מאוד חשוב לדעת, זה אישי בטירוף ואנשים מתביישים לדבר על זה.
מקסימום הייתי מדברת על ניסיונות וכאלה, לא באופן ספציפי.
אממבאנונימיות

@חופשיה לנפשי כאילו לזרוק את הנושא לאוויר כזה ולראות מה הוא יגיד בנושא ?
ואם הוא ידבר על זה בתאוריה אבל לא ישתף את ההתמודדויות שלו וכו' ?

אז אני אבין אותוחופשיה לנפשי
זה נושא שמביך מאוד לדבר עליו כי לא רק שזה חטא שהרבה מרגישים מאוד רע עם עצמם כשהם עושים אותו זה גם עניינים של צניעות וזה מביך פי כמה לדבר על זה עם בחורה
אבל זאת בדיוק הבעיהבאנונימיות

ואין בנמצא לפותרה

קצת קשה לי עם מה שאת אומרתמדרשיסטית20
שאת מתייחסת לזה כאילו זה כל האדם ושם מתחיל ונגמר הכל. יש תשובה בעולם. ותהיי בטוחה שבחורים יראי שמיים גם אם הם נמצאים שם הם ממש לא רוצים להיות שם. קחי את הקושי הכי הכי גדול שלך בחיים ודמייני שמישהו כותב את אותם דברים שאת כתבת רק בנושא שעליו את הכי בעבודה. זה קצת לא פייר. הקושי שלך זה לא כל התמונה, זה לא הדבר היחיד שמגדיר אותך. אם קשה לי לדוג' להתנתק מסדרות ושירים לועזיים זה בהכרח אומר שאני לא רוצה בכל נימי נפשי לעבוד את ה' ולהתנתק מתרבויות שזרות לי ? החיים יותר מורכבים מזה. גם אם יש נפילות יכול להיות במקביל חיים מלאי טוב וקודש, מלאי שאיפות ורצון להיות עובד ה' נקי קדוש וטהור. כולנו בדרך, כולנו בעבודה.. זה מקסים ממש שזה חשוב לך, לא מבטלת את זה. רק מנסה להציג את התמונה בצורה היותר מורכבת שלה...
תודה באנונימיות

תודה רבה לך@מדרשיסטית20 , את נשמעת מאד חכמה ובעלת ניסיון .
חשוב לי להסביר שזה לא בהכרח שהוא לא ירא שמיים ולא עושה מלא מצוות אחרות אבל חשוב לי מאד היסוד הזה..

.. מחילהפצלש צנוע
עבר עריכה על ידי פצלש צנוע בתאריך ט"ו בניסן תש"פ 20:08

בתור נשואה אני באה להגיד לךקורונה משמחה
שאת צודקת מאד ברצונות שלך קודם כל
וצר לי לבאס אותך אבל תתכונני לזה שגם אם הוא באמת דוס ממש ושומר עיניים וכו -
סיכןי סביר מאד שהוא נופל בדברים כאלה גם.
כמובן מקוה בשבילך שלא תתקלי אבל כדאי שתתכונני לזה כי אם זה קורה אבל הרצון של הבחור הוא לצאת מזה , וכמובן אם זה לא התמכרות, שזה נושא אחר (ואת מגלה את זה אחרי החתונה-)- זו ממש לא עילה לפרק נישואין)
תסתכלי (או לא) כמה שרשורים יש על זה בנשואים טרייםותביני
וכן המחקרים מדברים בעד עצמם..
מה שכן פלאפון כשר זה בהחלט א ב,
או לפחות רצון וכוונה להחליף לכזה
אל תצפי שבחור ישתף אותך בזה לפני החתונה , ושאחרים ידעו על מעשיו.
זו התמודדות הדור
והעיקר הכוונה והמעשים וההכוונה של הבחור
בהצלחה
תודה רבה !!!באנונימיות

@קורונה משמחה תודה רבה !!! כבר התחלתי לפקפק קמעה בעצמי אחרי שכמעט כולם פה יצאו עליי.. שכאילו אני פה הלא בסדר...
אני מבינה מה את אומרת .. אז מראש לחפש מישהו שיש לו פלאפון כשר ולבדוק בבירורים של ההתחלה אם בבית יש להם אינטרנט ללא סינון ?

אף אחדחלל הפנוי
לא אמר שהרצונות הם לא בסדר.
רצון לבית קדוש וטהור זה מדהים.
בעיקר חלקו על החשש והפחד הגדול הזה שלך שאם תגלי שנפל בעבר וכו.
עלה לי סיפור מזל שנזכרתי.. רק שם פהחלל הפנוי
היה צדיק בשם המגיד מזלוטדשוב.
היה לו אבא שהיה צדיק חריף מאוד אםשר לחפש עליו סיפורים מזעזעים בהחלט. הלך על פי הזוהר והארי זל
בכל אופן, הוא נפטר ומונה להיות ראש אב בית דין בשמים.
התחילו להגיע מלא נשמות לבעש"ט וביקשו עזרה כי נידונו לגזר דין גיהינום ובכו ובכו.
הבעש"ט שם לב שזה בעצם כל מי שנפטר ישר מקבל דין גיהינום. אז הבעש"ט עשה עליית נשמה ובדק מה קורה. ראה שאביו של המגיד מזלודטוש נהיה ראש אב בית דין של שמים אז הוא דרש מה' יתברך בכבודו טבעצמח דין שמים להוריד אותו מהתפקיד הזה.
שאלו את הבעש"ט מה טענתך להוריד אותו?
אמר, כל מי שנפל בברית אפילו רק פעם אחת הוא ישר שולח אותו לדין גיהנום וזה לא דין צדק כי לא היה לו (לאבא של..) יצר לשמירת הברית ולא לחם בזה אף פעם ולכן לא באמת יכול לדון את הנשמות האלה.
בשמים קיבלו את טענתו של הבשע"ט והורידו אותו מאב בית דין וכל הנשמות שנשלחו לגיהנום קבלו משפט חוזר ועלו לגן עדן.

סליחה אךבאנונימיות

@חלל הפנוי אני חושבת שאנחנו לא משדרים על אותו הגל, יש הבדל בין "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" לבין האיש שאני מחפשת להתחתן עימו, והתכונות והמידות שלו ... 

אבל את כן דנה אותו על העברחלל הפנוי
וזה לא משנה לך מה הוא עכשיו כי את מפחדת מהעבר שלו
את נכנסת לתחום שאת לא אמורה להכנס אליוadvfb

אם תוך כדי זוגיות את חוששת שהוא נחשף לדברים לא ראויים או עשה מעשים לא ראויים - זה מקרה בעייתי ממש.

אך בעיות העבר? זה משהו שלא כדאי לך להתעסק.

באופן כללי בכל נושא שקשור לדת/מוסר לא כיף שהבן/בת זוג שלך היא 'בוחנת כשרות' שלך.

חושב שעצם זה שאדם עשה דברים בעבר זה לא מעיד על הווה.

אם הקב"ה מקבל את החוזרים בתשובה, מי אנחנו שלא נקבל אותם?

אגיד לךבאנונימיות

סליחה, אני לא צריכה לברר על יראת השמיים של בעלי לעתיד ? אז נכון שלאו דווקא זה מעיד אבל חשוב לי הדבר הזה בגלל הדברים שמניתי למעלה.

לא דיברתי על זוג נשוי, בזוג נשוי אני מסכימה שלא צריך להיות שאחד מבני הזוג או שניהם הם המשגיחים אחד של השני (יש פעמים שכן אבל ככלל לא)

לגבי אם הקב"ה מקבל חוזרים בתשובה - סליחה אך דברים יצאו מפרופורציות. לא אומרת שהם אנשים רעים ולא אומרת שלא צריך לקבל אותם בחברה.. כן חושבת שצריך לגנות את זה,להסביר יותר בנושא,לעשות שיעורים,כינוסים,ולהקפיד יותר בביה"ס אולפנות וישיבות תיכוניות.
אבל כן מותר לי לרצות בית קדוש וטהור עם כל המשתמע מכך (זה בסדר גמור שגם ממני יהיו לו דרישות - שאקפיד מאד מאד על צניעות חיצונית ופנימית וכדו')

פה אני לא מסכיםחלל הפנוי
מספיק מגנים ויש מספיק שיעורים ותורות וכו על החומרה של העניין ומינית פה מספיק בעצמך...

צריך אולי לעשות יותר שיעורים לבנות ולבנים על אמונה של התשובה ועל כוחה ווכו
לא מסכימהבאנונימיות

אתה חושב שזה יותר מידי אבל ממש לא,אתה מוזמן ללכת לציבור הליטאי והחסידי ולראות כמה חומרות וכמה גדרות יש בנושאים הללו ובאמת האחוזים שם נמוכים יותר .

וזה לא סותר שצריך לדבר ולעשות שיעורים על תשובה אבל צריך גם להיזהר לא לדבר על זה יותר מידי כי זה גם יכול להביא למצב של "יש תשובה , הכל טוב."

וכמה נערים ואנשים שונאים את עצמם כשהם נופלים בזה?חופשיה לנפשי
כמה?
המון, אני חותמת לך שזאת העבירה שהכי גורמת לאנשים להרגיש רע עם עצמם ושאין להם מחילה על זה.
ואני לא חושבת שזה בסדר, זה לא בסדר ואנשים צריכים להתאפק מראש, אבל הם צריכים גם פתח לתשובה נקודה.
שמדברים על תשובה באופן עמוק ורציני לא מגיעים לזהadvfb

שמדברים באופן שיטחי התשובה הופכת להיות הצדקה להמשיך לעשות עבירות.

לציבור החסידי והליטאי יש את המעלות והחסרונות שלו ולנו יש את המעלות והחסרונות שלנו.

יש רבינו בעולםחלל הפנוי
את טועה ובגדולחלל הפנוי
אן את חושבת שבציבור הליטאי וחסידי האחוזים נמוכים יותר.

העולם גם ככה יודע לתת לעצמו ביקורת. צריך יותר דיבור של תשובה.

ומי שאומר יש תשובה הכל טוב אפשר לחטוא אז הוא לא אמיתי עם עצמו וזו לא תשובה כמו שיודעים.

מי שאומר יש תשובה הכל טוב הוא צודק. עשית תשובה אתה מתקרב לה' תשמח!! הכל טוב!!!
לחלל פנויבאנונימיות

חחחחחחח אהבתי שלקחת את המשפט שלי והפכת אותו. כעין "ויש עניין שהכל יתהפך לטובה" צוחק

אבל אני לא מסכימה איתך על זה שאצלם זה לא אחוזים נמוכים יותר . המציאות מחייבת זאת . מכיוון שיש שם הרבה יותר מודעות לנושא של אינטרנט פרוץ/פלאפונים פרוצים והרבה יותר הקפדה על כך.

זה שיש מודעותחלל הפנוי
לא אומר ששמירת הברית שלהם באחוזים גבוהים משאר האנשים. בכלל בכלל לא
נכון בגלל זהבאנונימיות

כתבתי מייד לאחר מכן "ויש הרבה יותר הקפדה על כך"
האחוזים שם לפלאפונים כשרים/מאושרים גבוהה וגם הרבה יותר בתים בלי מחשבים או עם אינטרנט אבל מסונן ברמה גבוהה מאד (אתרוג וכדו')

אז אם הם שומרים יותר על העיניים הפועל היוצא מזה זה שיש פחות שז"ל

ערכתי, כיון שאיני מעוניין להתעסק במצבם של אנשיםבן חורין

אם הדיון היה דיון חינוכי תאורטי, אז כנראה הייתי אומר את מה שכתבתי קודם.

בפועל אני לא מוצא כ"כ ענין וטעם להיכנס לשאלה האם הם באמת שמורים יותר או לא, מעדיף להימנע מלהתעסק בלכלוך של אנשים, ועיסוק בהשערת חשדות ביהודים.

(לפחות אלא אם כן יש לזה נפקא מינה ספציפית מוגדרת וברורה, שהדיון הוא עליה.)

ועדייןכי בשמחה תצאו.

הרבה מגיעים למקומות מאוד לא פשוטים,

וסיפורי הזוועה של קובי לוי יוכיחו.

ול@חלל הפנוי, שם דווקא חוסר המודעות גורם,

ואכמ"ל.

לגופו,

תמשיכי להתפלל על בית קדוש וטהור.

אמן תזכי לזה בקרוב ממש ממש!

מרגיש לי שאת ממש לחוצה, וזה בעוכרייך.

(אני גבר שב"ה לא נמצא בתהומות האלה, בחסדיו,

וזה לא אומר שאין לי ניסיונות מאוד קשים בנושא).

לא כדאי לפתוח את זה עם בחורים,

למה לך להיכנס לביצה הזאת,

שאת אפילו לא יכולה להבין את המקום שלה בנפש?

היית רוצה שיינברו לך על המקום הכי קשה לך בצניעות הלבוש?

זו בערך התחושה..

תסמכי על זה שאם הוא מחובר לתורה ולומד בחשק,

כנראה שאלו לא הבעיות שלו, לפחות לא ברמה קשה.

תסמכי על זה שאם יש לו פלאפון כשר, הוא לא שם.

תסמכי על זה שאם את רואה אותו צנוע איתך,

ובנות יודעות לשים לב טוב איך מסתכלים עליהן (ואכמ"ל),

הוא כנראה צנוע גם כשהוא בחדרי חדרים.

צניעות משפיעה גם על כל עולם המושגים,

על היחס לסוגיות כאלה ואחרות.

תני לעצמך להאמין בטוב שיש בו, ברצון שלו להישמר,

ובעיקר בקב"ה שיזכה אותך בבית שאת רוצה.

אם אשה חלילה נקלעה למצב שבעלה נופל,

זה גם מאת ה', שמוריד שאול - ויעל.

נקודה נוספת: לפי מעשיו.

יש שרשור בפורום שאסור להיכנס אליו (נשואים טריים),

שממש התרגשתי לקרוא חלקים ממנו.

אחד שם פתח את זה שאשתו קוראת דברים לא לרוחו,

וכשנשאל - התוודה שגם הוא לא הצדיק היותר תמים.

הפותח כתב שיקבל עליו הרחקות,

לאחר כמה ימים כתב שראה אצלה שינוי.

כלומר, יש לך הרבה חלק במקום של בעלך,

ובע"ה אם תישמרי על עצמך ותתפללי וה' יסייע יקדש אתכם (ת"מ).

תודה !באנונימיות

תודה רבה ! שמחה לשמוע תגובה בוגרת ועניינית ! 
בעז"ה בלנ"ד אאסוף את כל הטיפים  והדברים שקיבלתי מהשרשור פה ואתחזק .

ע"פ רעיון התשובהadvfb

נמחל לחוטא ואין עליו את כתם החטא כעת לאחר שחזר בתשובה.

את משאירה עליו את כתם החטא

איך זה בדיוק מסתדר עם רעיון התשובה?

מי שעשה תשובה מליאה לא יכול לבנות בית טהור? טענה תמוהה מאוד.

מבין את הרגישות שיש כלפי הנושא הזה במיוחד. אבל לאור הנ"ל נראה לי את מפתחת רגשות שליליים לא בגלל הדתיות/הקדושה שבנושא, אלא מתוך רגשות סובייקטיבית אישית שלך שלא קשורה לדת.

אני לא חושב שאת צריכה לבטל את הצרכים המיוחדים שלך אבל אל תקשרי אותם לריבונו של עולם אם זה לא קשור.

אני חושב שהפנמת נושא התשובה משנה את החשיבה גם בנושא הזה כמו בכל הנושאים.

אני לא מסכימה איתך.עדיים

אין לי כח להכנס לנושא הזה

אבל אני חושבת שכל אחד צריך להתעסק רק בלהטיף לעצמו ולא לאחרים

ולגלות הבנה למקום שבו אחרים נמצאים.

רק אומר שלא כל מי שמכיל דברים כאלה נמצא במקום טוב יותר ממי שיותר קשה לו. וגם הפוך. כל מקרה לגופו.

חג שמח.

לא הטפתי לאף אחדadvfb

אמרתי את הסתירה הלוגית שנמצאת בתיאולוגיה הדתית שלה.

אם יהיה לך כוח לענות ותשכנע אותי אשמח ממש לדעת על טעותי.

לא אמרתי לקבל את הרעיון התשובה זה להכיל את זה.

גם לא שללתי את הרגש הלגיטימי מסלידה מדברים כאלו, ואני חוזר בי,

הרגש הסלידה מזה הוא במקורו דתי.

מגנים מספיקחופשיה לנפשי
למעשה מגנים כל כך הרבה שבני נוער(ולא רק) פשוט שונאים את עצמם כשהם נופלים בזה
השורה האחרונה שלך לא נכונה ביסודה.עדיים

זה כמו לומר

הקב"ה רחמן ,מי אנחנו שלא נהיה כמותו?..

הקב"ה גומל חסדים לכל, מי אנחנו שלא?..

זה היה פראפרזהadvfb

לא התכוונתי לקחת את את זה באופן מוחלט.

אומרים שבימות המשיח כל הנשלים יהיו דומים למשלים..

פרוץ שהפך לתנא קדושפוטפוט

א. ראי שכתוב בבבא מציעא פה,א, שאפילו חוטא עצום הפך בסוף לתנא קדוש! למרות חטאי העבר הוא תיקן ונהיה טהור וקדוש בדרגת ר' אלעזר בן רשב''י! אנונימית אל תתיאשי אם בחור חטא!

וזו הגמ':

רבי נקלע לעירו של רבי אלעזר ברבי שמעון לאחר מותו.

אמר להם, יש לו בן לאותו צדיק? האם רבי אלעזר ברבי שמעון השאיר אחריו בן?

אמרו לו: יש לו בן! וכל זונה שנשכרת בשנים שמשלמים לה בשכרה שני זהובים (כפול מאחרת בגלל יופיה), שוכרתו בשמנה. משלמת לבנו של רבי אלעזר ברבי שמעון שמונה זהובים בגלל יופיו.

אסמכיה ב"רבי". רבי הסמיך אותו שיקראו לו "רבי" כדי לעודדו ללימוד התורה, ואשלמיה, ומסר אותו לרבי שמעון בן איסי בן לקוניא, אחוה דאמיה, אחי אמו, כדי שילמד עמו. וכו'...

כי גדל, כשגדל בתורה, אתא יתיב במתיבתא דרבי. הגיע לישיבתו של רבי, וישב בה.

בלוויה שלו, רצו להכניס לקבר ר' אלעזר, אך נחש עצר אותם, ויצאה בת קול ואמרה: יצתה בת קול, ואמרה: לא מפני שזה גדול מזה, אלא שזה היה בצער מערה, רבי אלעזר ברבי שמעון התחבא עם אביו במערה שלש עשרה שנה מפחד הרומאים. וזה, בנו של רבי אלעזר ברבי שמעון, לא היה בצער מערה.

ב. עוד דבר נאמר בגמ': "דיינו שמגדלות את ילדינו ומצילות אותנו מן החטא"

אחד האמוראים הצדיקים אמר את זה... משמע שבלי אשתו הוא היה מתקשה בזה.. לא היית מתחתנת איתו??
ונאמר "השרוי בלא אשה, שרוי בלא חומה" - עצם זה שחשוב לך איסור לא תתורו, אפילו שיש המון עבירות יותר חמורות ממנו, זה בגלל שה' ברא אותך כ'חומה' של בעלך.
אנונימית, גם אם בעלך נפל, עצם הנישואין איתך יטהרו אותו וישמרו אותו. 

ג. עדיף לא לשאול ישירות, אך אפשר שתגידי כמה את חושבת שסרטים וסמארטפון זה פרוץ ואי אפשר להתקרב לזה, ותראי איך הוא מגיב.

ד. לפי הרמב"ם שז"ל זה רק איסור דרבנן.

ומה שנאמר ער ואונן שה' הרגם, החטא היה שהם ביטלו פריה ורביה!!! "לבלתי נתון זרע לאחיו! לא עצם השז"ל!

תגובותבאנונימיות

תודה רבה על התשובות המעניינות.
הרשה לי להקשות :

א') גם אלעזר בן דורדיא עשה תשובה והקב"ה קיבל אותו,אין לי בעיה עם תשובה, הבעיה היא שהוא מוזמן לחיי העולם הבא .. זאת אומרת הקב"ה לא צריך "להתחתן" איתו ... לקב"ה זה לא מעלה ולא מוריד אם האדם הוא הרשע הכי גדול או הצדיק הכי גדול ... לי כן. (ולכל אחד ואחת יש גבולות בזה ואי אפשר להגיד לכולם כל אחד שחוזר בתשובה לא משנה כמה ואיפה הוא היה - תתחתנו איתו/איתה . אין דבר כזה)

ב') כשאומר מצילות אותנו כוונתו רווקי ישראל,אז זה לא נכון לצאת מנקודת מבט שהוא חטא כי אין מקור לזה,כן אפשר להגיד שאולי היו לו התמודדויות אבל לא להגיד שהוא לא עמד בהן.

ג') כן זה עלה מקודם,אני חושבת שזה רעיון טוב.

ד') לפי המקורות שאני יודעת,הרמב"ם מונה את "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" בספר המצוות לאו מ"ז (על פי הספרי בפרשת שלח "ולא תתורו אחרי לבבכם" זו מינות, "וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם", זו זנות, כמו שכתוב בשופטים "ויאמר שמשון אל אביו אותה קח לי כי היא ישרה בעיניי" (על הגויה הפלשתית מתמנתה)

לגבי ער ואונן אצטט לך את רבינו בחיי :

"וימת גם אותו" : מלת גם תורה ששניהם בעבירה אחת מתו, ודרשו רז"ל בשלמא אונן כיון שאמר לו אביו והקם זרע לאחיך חשב בדעתו שאין הבנים הנולדים נקראים זרעו לפיכך שחת ארצה, אלא ער מאי טעמא עבד הכי, כדי שלא תתעבר ותכחיש יופיה. והיתה כונת יהודה כשאמר והקם זרע לאחיך, על אחיך שמת, כמו (בראשית כ) אמרי לי אחי הוא, שפירושו עלי. ומן הכתוב הזה למדו רז"ל כל המוציא שכבת זרע לבטלה חייב מיתה. והשחתה זו שאמר ושחת ארצה הוא עון דור המבול שכתוב בו (בראשית ו) כי השחית כל בשר. ונקרא ער רע בעיני ה', וכן באונן וירע בעיני ה', וכן באנשי סדום (בראשית יג) ואנשי סדום רעים וחטאים לה'.

אחרי קריאה של השרשור שובצהרים
לדעתי את בסדר גמור. מותר לך לרצות מישהו שלא נמצא במקומות האלה.
מה שכן, כמו שאמרו כמה אנשים, לא תוכלי באמת לדעת. ולכן כדי להוריד את הסיכויים לכך, חשוב שתבררי שיש לו טלפון פשוט ושבבית יש לו אינטרנט מסונן ובטח לא טלוויזיה וכו'

וחשוב שתקבלי את המציאות שאין לך שום וודאות
לגבי שום דבר. לא מה שהיה בעבר ולא מה שיהיה בעתיד בתחום הזה, ובעצם בכל תחום. אין דבר כזה להיות בטוח במשהו.
זה לא עניין של לגיטימי או לאadvfb

זה עניין של מה גורם לקשר להיות יותר חזק ומה לא.

מה גורם לבניית בית בקדושה ומה לא.

אם מעשי העבר גורמים לכך או שלא.

אפשר לדון על זה. זה הנושא.

לא חושב שזה הנושא שהיא פתחה איתוצהרים
(ואם כבר, מי אמר בכלל שזה בעבר? אולי זה עכשיו?)
לגבי ההווה -זה עניין של אמוןadvfb

מה התחושות מהבחור.

תמיד אפשר לחשוד שהשני הוא כזה וכזה.

הכל לפי העין רואה. אם הוא נאמן אליה... יכול להיות שהוא בתחפושת בנושא הזה או בנושא אחר.

אתה צודק, פשוט נראה לי שהדיון על העבר הוא יותר עקרוני בנושא שהיא פתחה.

תודהבאנונימיות

תודה רבה, כיף לשמוע קצת קול הגיוני פה 

חח אני חושב שהקול של השאר לגמרי הגיוניצהרים
וגם הקול שלך! זה בסדר שיש חילוקי דעות, וכל אחד יעשה איך שמתאים לו.
אני לא חושב שיש כאן חילוקי דעות..ברגוע

לא ראיתי משהו שהגיב אחרת ממך

(אני רק לא מסכים איתך שצריך לשפוט אותו לפי הטלוויזיה שיש בבית של ההורים שלו)

אתה בעצם טוען שכל השרשור סתם התארך ללא צורך?צהרים
כולם אומרים אותו דבר? אולי לא הבנתי נכון, אבל אם הוא כל-כך התארך כנראה שיש וויכוח כלשהו.

(לא קשור לשפוט. רוב האנשים נכנסים לתכנים לא צנועים בטעות. ולכן מי שלא נחשף בילדותו דרך הטלוויזיה לתכנים כאלו סיכוי גדול יותר שלא נפל בזה.)
...ברגוע

השרשור התארך בעיקר לגבי איך להתייחס למישהו שנפל בעבר.

אני הבנתי ממך שאתה מדבר על משהו שעכשיו נופל " שלא נמצא במקומות האלה"

אבל עכשיו אני מבין שאתה מדבר גם על העבר..

בנושא הזה אני בהחלט חולק עליך

אני לא אמרתי מה דעתי.צהרים
טענתי שהרצון שלה לגיטימי. אתה חולק על הלגיטימיות של הרצון שלה?
חח אז ברור שאף אחד לא חולק עליך..ברגוע

כל אחד יכול לרצות מה שהוא רוצה,

לגיטימי גם שמשהי תחליט לפסול את כל האשכנזים,

השאלה היא אם זה דבר נכון/מומלץ.

את תראי את זה בפגישות.עדיים

תטיילי איתו וכבר תראי הכל..

לא הייתי סומך על זהצהרים
רוב הבחורים עם טקט וישתדלו יותר בדייט
אחרי שמרגישים נוח הדברים האלה לרוב משתחררים..עדיים

אבלבאנונימיות

מה זאת אומרת ? ואם הוא מפאת כבודו או כבודי לא מתסכל על נשים אחרות כשנטייל בחוץ / שנהיה עסוקים בדיבורים? זה לא אומר שום דבר...כי לא בטוח שיהיה ניסיון גם בזה בכלל..
וגם בל נשכח שפגישות זה קצת לא באמת איך שהאדם ,רק בשלבים מאוחרים וגם אז לא לגמרי (אם תרצו אפרט על זה אך לדעתי זה דבר ידוע ומובן לכל) 

צודקת רואים את זה בפגישותami

אפשר להבחין בזה בפגישות

ולדבר על זה בשלב מתקדם יותר. לא בהתחלה.

קחי בחשבון - שיש הבדל בין רווק לנשוי, ובין מצבו היום למצב אליו שואף.

מי שמחפש מושלם - ישאר רווק.

תגובות של אנשים פה לא לענייןבאנונימיות

סליחה אך תגובות של אנשים פה ממש לא לעניין השרשור , לא באה לדון אם שמירת העיניים ושז"ל זה דאורייתא או דרבנן וכמה זה אסור וכמה זה פוגע .

אני רוצה שבעלי יהיה צדיק ברמה של שומר עיניים לפני וכמובן אחרי ומתעניינת איך לדעת וכדומה .
אני לא מבינה למה אנשים פה מתחילים לתרץ את כל העניינים האלה ומוציאים אותי כאילו "לא בסדר" שאני לא "מקבלת" אותם וכדו' ועוד מגדילים להביא לי דרשות ופסוקים לדבריהם (שאגב לא השבתי אף תגובה ופרשנות ריקם ואפילו הגדלתי להקשות)

ועוד אומרים לי "זה שהוא לא שומר עיניים לא אומר לא ירא שמיים וכו' , את מוציאה לעז" וזה ממש מעצבן אותי כי אני לא אמרתי מילה על זה  , כתבתי שאני מחפשת מישהו ששומר עיניים ואיך לדעת . אם הייתי אומרת שאני מחפשת אדם ירא שמיים והייתי מסבירה שבשבילי ירא שמיים זה שמירת עיניים אז התגובות היו רלוונטיות ,כרגע הם לא.

אני לא יודעת אולי לא הסברתי את עצמי טוב בתחילת השרשור או שאולי יש לאנשים פה צורך להשקיט את מצפונם ...

בכל מקרה תודה רבה על ההתייחסות ומבקשת שכל אחד לפני שהוא מגיב לשרשור יקרא את תחילה את השרשור ואת השאלה הפותחת ויחשוב : האם מה שאגיב עכשיו עונה לשרשור . תודה.

המחלוקת היא אכן על סולם הערכים שאת מציגהadvfb

עצם זה שאת מציגה שמי ששמר בעבר הוא צדיק יותר, זאת אמירה שמפריעה לאנשים פה אני חושב שגם לך כדאי לקבל את העובדה הזאת.

לגבי עצם הנושא - השאלה אם הצד השני חושב ע"פ התיאולוגיה שלך וגם הוא רוצה מישהי שבחיים לא עברה על נושאים של קשר לא ראוי בין המינים וכולי אז אפשר לפתוח את זה.

אבל את לא יכולה בדר"כ לדעת מה דעתו בנושא ולכן אם דעתו היא לא כזאת אז לא תוכלי לפתוח את זה.

מה שכן - הנורמה - זה לא לפתוח נושאים כאלו.

אני לא אלוקיםבאנונימיות

ואני לא יודעת מה קורה בעולמות העליונים.

מה שכן אני יודעת מה מפריע לי ומה חשוב לי - ולי חשוב זאת אומרת , בשבילי צדיק זה אחד ששומר את העיניים. (על פי מידת היסוד שיוסף מסמלה בעולם ואין כאן המקום להאריך)

לגבי שאר הדברים שנכתבו - אז לפי זה אין לי שום דרך לדעת? מה שנקרא בשפה העממית "אללה בבלה"? אצא אם מישהו ואתחתן בלי שום ידע לגביו בנושא הזה? לא נשמע לי כל כך..
וכבר כתבו פה כמה עצות טובות , אם למישהו יש עוד מה להוסיף בנושא אני אשמח ..

את לא מוכנה להתמודד עם הטענהadvfb

"אני לא אלוקים ואני לא יודעת מה קורה בעולומות עליונים"

א-להים נתת לנו תורה ובא מובא רעיון התשובה. הוא אמר לנו איך להתייחס לזה, לחש לנו באוזן. ממש כך.

זאת אותה תורה שרואה דבר יסוד בשמירת העיניים.

את עקרון שמירת העיניים את מוכנה לקבל ואת עקרון התשובה לא?

חלילה חלילה, שתרגישי חוסר לגיטימציה ברגש שלך. זה אחלה רגש, וזה מעיד המון על רגישות לנושא דתי שהוא סופר חשוב.

רק ראית השני בתור ציר של סיפור הסטורי מסויים זה לא בדיוק תמיד נכון.

/:באנונימיות

עוד פעם אנשים נכנסים לעניין הזה אוףף מחילה אבל אני לא צריכה להתחתן עם כל בן אדם שחזר בתשובה כי יש תשובה בעולם והקב"ה מקבל אותו וואי...

אקצין בשביל להעביר את הנקודה שלי :
אתה היית מוכן להתחתן עם מישהי שהיית חילוניה גמורה (תינוקת שנשבתה אמנם) ואין משהו שלא עברה עליו אבל חזרה בתשובה ? אה למה לא ? יש תשובה בעולם .. והקב"ה מקבל ... אם אדם לא מקבל אז לפי טענתך לא מקיים את התורה כי חלק ממנה זה רעיון התשובה שהקב"ה לחש באוזננו ...
הקיצר אני מקווה שהבנת
וסליחה שאני מתעצבנת יש לי קצת פתיל קצר לפעמים

-נערך כי אין לי כוח-חופשיה לנפשי
זה בסדר גמור שזה מעצבן אותךadvfb

ואני אפילו מתנצל אבל עדיין לא הבנתי באופן הגיוני למה לא.

לי אישית אין בעיה לצאת עם חוזרת בתשובה (מנטלית זה אתגר, זה כבר דיון אחר).

אני לא רואה שום בעיה בזה. באמת שאני לא מבין מה הבעיה.

אולי זה ראיית האדם כראיית ההסטוריה שלו?

אני אישית מבחין בין השניים.

יש אותי ויש את ההיסטוריה שלי. הם שני דברים שונים.

אזבאנונימיות

כנראה שיש בך אהבת ישראל כל כך גדולה שכך אתה מרגיש,בכל אופן לרוב המוחלט זה יפריע במידה כזו או אחרת....

הייתי שמח לחשוב כך אוליadvfb

הרגישות שלי לחטאים הם לא גדולים. זה גם יכול להיות

בכל אופן - החשיבה הדתית שלי שונה משל.

הנורמה היא לא להתעסק בזה.

אפשר ללמוד משהו מנורמה?

את אכן חושבת שכולם חיים אללה בבאללה?

וואלה ממש מציע לך לפנות עם החשש הזה לדמות חינוכית בנושא שתלבן איתך את העניין. ממש שייך לדעתי.

אני חושב שאת מבלבלת בין שני מושגיםחזיז ורעם

ישנו המובן היומיומי של המילה "צדיק" וישנו המובן הקבלי...

לא רלוונטי, זאת הרגשתי.באנונימיות

למאי נפקא מינה? אני לא מעבירה שיעור בנושא כי אם פורסת בפניכם את שאלתי ובקשתי

מתי את רואה את עצמךadvfb

מוכנה לשתף דברים מיניים אישים? זה כנראה הזמן שאולי אפשר.

אבל איך?באנונימיות

פשוט לשאול אותו ישירות "מהם ההתמודדויות שלך בנושא והאם אתה נכשל וכמה" ?

אני לא רוצה לגרום לו אי נעימות ולא רוצה שהוא יסגר או יגיד לי תשובה שרק תספק אותי אבל לא תהיה נכונה וזה יפגע באמון או שאתחתן איתו על סמך זה ולאחר מכן אגלה אחרת ..

אמון זה לא מדע מדוייקadvfb

ולכן נראה לי שרק בקשר מאוד מאוד מתקדם תהיה פתיחות בנושא הזה.

ממליץ בחום לדבר עם דמות תורנית רבנית נשית שתעזור לך עם החשש שלך.

תודה רבה !באנונימיות

הבעיה שאין מספיק התייחסות לזה לצערי בעולם הנשי..

אם למדת במדרשה אז אני מניחadvfb

שיש שם דמויות נשיות שבעלות אוזן קשבת לעניינים אישיים ותורניים.

אני לוקח בתור השראה את האלו שמעבירות שיעורים במכון אורה בנושא של דייטים וכולי..

אני חושב שלא במקרהבן_אהוב

אפשר לומר שזאת בעיה חדשה ולכן לא הייתה התייחסות נשית עד כה,

אבל אני חושב שזה פשוט כי אישה לעולם לא תצליח להבין איך גבר חושב ומה זה יצר של גבר...

את בסדר גמורחופשיה לנפשי
אני פשוט לא חושבת שצריך לשפוט אנשים על פי העבר שלהם אלא ביחס להווה.
אני מקווה שבלי קשר תמצאי את הדרך לפתוח את זה כי זה חשוב למרות שזה מביך.
וואיחיים של
סליחה שהגבנו🙄
לעניות דעתימדרשיסטית20
אני יכולה להגיד על עצמי שעקבתי באופן הדוק אחרי השרשור ואולי זה התגובות המזועזעות שלך אחרי ההודעה הפותחת שיותר תסכל אותי מאשר עצם השאלה בהודעה הראשונה.
חושבת שזה לגיטימי מה שאת מבקשת ואני מחזקת את ידך. ממש.
פשוט כשהתייחסת לנושא הכללי היה לי חריף מידי מה שכתבת.
מה הכוונה?באנונימיות

@מדרשיסטית20​​​​​​​ סליחה אך אשמח שתרחיבי במילים .. ואל תדאגי אני לא נעלבת בקלות (מוחלת על כבודי מראש) ואין פה שום הלבנת פנים כי זה פורום אנונימי.

בעיקר הסגנון ורוח הדברים היתה לי קשה..מדרשיסטית20
להביא לך ממש ציטוטים ? 😅
"ואל תגידו לי "לכל אחד יש עליות וירידות" כי זה ממש לא כמו לא לקום לתפילה נגיד או קושי בלשבת ללמוד תורה , ואפילו קראתי על זה המון וכתוב שזה חטא מאד מאד חמור.."
"..ומפאת כבודכם לא אפרט אבל יש על זה פירוט רב וגם בזוהר ואני לא רוצה להידבק בחטאים כאלה מלוכלכים מצטערת .."
וכו' וכו'
אמרתי זאת כיבאנונימיות

האמת ? מפריע לי שבגלל שזה נושא פרוץ אנשים מזלזלים בזה .  וגם בגלל שזה מזולזל - זה נושא פרוץ ..וגם שבגלל שיש תשובה אנשים זלזלים.
ופשוט פתחתי איזשהו כעס עצור בי בנושא...
אולי באמת הייתי קצת בלשון קשה (תאמיני לי שיש עוד מקורות ובכלל לא ציטטי הכל ובדיוק מה  אומרים בהם כי זה לא לגופו של עניין) אבל נמאס לי שמזלזלים בי וחושבים שאני לא יודעת..או שבגלל שאני לא גבר עם התמודדויות אז אין לי מילה בנושא (זכות להגיב) זה ממש מעצבן ואני אחת שמתעצבנת מהר לצערי חחחחח

אנשים לא מזלזליםultracrepidam

ולהתקיף נושא בצורה חריפה גורם דווקא לתגובת נגד. שלך נראית כמו זלזול, כשבעצם מדובר בתגובה של "הי תרגעי, האנשים האלה חיים בינינו והם באמת רוצים להיות בסדר אז בבקשה אל תתקיפי אותם שלא יתייאשו סופית".

ולכן לא כדאי להתעצבן מהר. זה מה שגורם לתגובת נגד. זה פוגע בקשרים עם בני אדם גם כן, את יודעת. ולא רק בזוגיות.

ובאותה הזדמנות אכתוב שלדעתי הסיבה שהגיבו לך בתשובות שלא עונות על השאלה שלך זה בגלל שרצו לתת פרופורציות נכונות. יש כאן את התשובה המאד יפה הזאת הייתי ממליץ לך לברר על סינון באינטרנט בבית, - לקראת נישואין וזוגיות והוא כותב בסוף על פרופורציות, ונראה לי שזה חלק ממה שגרם לתגובות נגד - אם תגידי "אני רוצה מישהו שכל המשפחה שלו אוכלים רק אוכל בריא כי אני רוצה חיים בריאים" הגיוני שהיו עונים לך שאת מחפשת משהו לא נכון? אז גם כאן, אומרים לך שאת מחפשת בחור מסוג מסוים בגלל חששות מסוימים, אבל במבט אחר יכול להיות שתביני שאת יכולה להתייחס לזה אחרת, וגם בחור שכרגע מבחינתך לא רלוונטי הוא בעצם בסדר מבחינת השאיפה הרוחנית שלך

צודקבאנונימיות

@ultracrepidam אתה צודק ובגלל זה לא נכנסתי לדברים או הבאתי את כל המקורות בנושא אלא רק הגבתי למי שחשב בטעות שזה שרשור "איך לחזק אנשים שנפלו" או "למה הגישה שלך לא נכונה" ובגלל זה כתבתי תגובה שאנשים צריכים לענות לשרשור ולא להיגרר לדבר על הנושא האם שמירת העיניים ושז"ל זה טוב או רע וכמה.
הרבה אומרים לי שכשאני מתווכחת אני מתלהטת מהר ולפעמים יוצאת מפרופורציות .. כן, אני לא מושלמת וצריכה לעבוד על מידותיי.

אחותי, אני לא חושבת שאנשים מזלזליםמדרשיסטית20
בזה, ההפך הוא הנכון. אני חושבת שאנשים מדברים בעיקר מתוך כאב וייאוש .
אני חושבת שזו בעיקר הקפיצה כאן.
באמת זה נושא כואב בטירוף, ואני חושבת שעיקר הקושי בו זה ההלכאה העצמית. ואז כשמישהו מבחוץ פתאום בא בביקורת זה ממש קשה. תחשבי שזה התקפה דו צדדית. גם מבפנים וגם מבחוץ. אימלא. זה קשה בטירוף. בעיני, רק נדמה שאנשים מזלזלים, אבל באמת הם פשוט כואבים את זה..
מסכים לכל מילה!ami

..הללויה~
נשמה~
קודם כל מה כוונתך ב'שמירת עיניים'?

את מתכוונת לבחור שפשוט מוריד מבט כשיש בחורה לא צנועה?
או לבחור שהולך עם העיניים ברצפה?

את יכולה לבדוק זאת לפני שאת מתחילה לצאת, לשאול פשוט את מי שהציע על העניין הזה..

ואם כבר התחלת לצאת בדרך כלל את תשימי לב לכך בעצמך לפי ההתנהגות שלו בהליכה פשוטה ברחוב.

אישית אני לא חושבת שזה נושא שצריך לדבר עליו עם הבחור,
לא שייך.
אבל בדרך כלל אפשר לשים לכך לב בעצמך.

הרבה בהצלחה!
מועדים לשמחה~

ומוזמנת בשמחה לפרטי אם תרצי.
הללויהבאנונימיות

3> נשמה טהורה תודה רבה רבה !!!
כוונתי כמה שפחות להסתכל על נשים (גם שכביכול אין בזה בעיה כמו פרסומות ב"עלוני שבת" של נשים צנועות) והידיעה שיש מדרגות והשאיפה היא להתקדם בזה כמה שיותר גבוה...

לגבי לבדוק לפני - זה בעייתי קצת כי אנשים לא שמים לב לדברים האלה לצערי ויודעים להגיד על המשודך דברים כאלה ... (וגם זה קצת מפדח לשאול חח)

לגבי לבדוק בהליכה ברחוב - זה קצת בעייתי כי כמו שכתבתי בתגובה אחרת פה ; לא תמיד האדם (שני הצדדים) הוא באמת 'הוא' בדייטים .. זה אמנם הולך ופוחת עם הזמן אך ...
ויכול מאד להיות שמפאת כבודו או כבודי כשנלך לטייל - הוא לא יסתכל,וזה אומר אמנם שהוא מכבד ו/או שיש לו בושה אך לא לגבי האם הוא שומר עיניים ..

לגבי שלא שייך לדבר על הנושא - אז מה אעשה מה אני לא יודעתתתת

תעקבי אחריואוורסט
אולי תשכירי חוקר פרטי? אולי תבקשי מהשבכ שייאכן בשבילך את המס שלו? יכולה לנסות גם עם המסוקים של המשטרה שאוכפים את הסגר...
לא יפהחידוש

פףףבאנונימיות

לא אני מתעלפת מהתגובות פה באתר לפעמים .
אין לך משהו מועיל לומר ? מאד פשוט - אל תגיב.
די,עברנו את הגיל...

ואם היית רציני אבל בחרת להציג זאת בצורה צינית ילדותית :

אני לא מקבלת שאין דרך לדעת,אמרו פה כבר כמה טיפים טובים..
מציק קצת ההרגשה של חתול בשק .. חייבים לברר כמה שאפשר על מה שרוצים לדעתי.

...אוורסט
עבר עריכה על ידי אוורסט בתאריך ט"ז בניסן תש"פ 01:41
.
מחילה שאני אומרת אבלבאנונימיותאחרונה

שמע אתה חצוף .

ואתה גם טועה , בעולם הבא אדם מתחבר לזיווגו המתאימה לו בשורש נשמתו (לא יודעת איך בדיוק ומה זה אומר זה כבר עניינים קבליים)

וברור שמותר צריך וחובה לברר עניינים שחשובים לאחד הצדדים לפני החתונה, מה אתה מציע ? להיות סומא ?או כמו שאומרים בסלנג הרחובי :"אללה בבלה" ?

..הללויה~
ואו את ממש נשמה טובה!
זה כיף לקרוא שזה בא לך ממקום כל כך נקי ואמיתי.

זה באמת שאלה.
אין לי מה לענות לך מעבר למה שעניתי~

אני חושבת שזה דבר שדורש הרבה הרבה תפילות!
תתפללי על כך.
ובעזר ה' הוא יתברך יעזור לך ויכוון אותך לבן תורה אמיתי, ירא שמיים ושומר עיניים.

בהצלחה נשמה~
הייתי ממליץ לך לברר על סינון באינטרנט בבית,בן חורין
עבר עריכה על ידי בן חורין בתאריך ט"ז בניסן תש"פ 00:29
עבר עריכה על ידי בן חורין בתאריך ט"ז בניסן תש"פ 00:17

למרות שזה ממש לא מחייב כלום. אבל זה כן אומר מה רמת החשיפה האפשרית שהיתה לו.

אם הוא ירא שמים באופן כללי, אז יש להניח שהוא גם משתדל בזה.

אגב, אם הוא מתבייש להסתכל עלייך בפגישות, זה אמנם לא אומר אם הוא נכשל או לא,

אבל זה כן מגביר את הסיכוי שליבו ממש לא גס בזה, הוא עדין מרגיש לא בנח. כך לענ"ד.

(לא אומר ח"ו משהו על אנשים שלא מתביישים להסתכל, יש אנשים שמסוגלים לכבוש את יצרם ולהסיח את דעתם.

אבל בכל זאת הגיוני שמי שכן מתבייש- זה לא נעשה לו כהיתר.)

יותר מזה אני לא יודע איך לעזור לך בענין הזה. זה באמת דבר שקצת קשה לראות אותו.

ובאופן כללי, אם הנושא הזה מטריד אותך, אני ממליץ לך לשים את הדגש על רמת החשיפה ועל הרצון שלו.

לחפש מישהו בלי יצר זה לא מעשי ולא נכון, ולהבדיל בין מישהו שכבש את יצרו במאה אחוז (או לחילופין, לא נפגש כמעט אף פעם עם דברים שהיו עשויים לעורר את יצרו, ובמעט שנותר- הוא כבש את יצרו) למישהו שכבש את יצרו קצת פחות זה כמעט בלתי אפשרי. ובכנות- אני גם לא בטוח שזה מה שאת מחפשת, אע"פ שודאי שלהיות נקי במאה אחוז זה מעלה עצומה, אני מעריך שאת פשוט רוצה מישהו שהוא במצב טוב...

במובן מסוים הייתי אומר, שהמורכבות כאן היא שזה יותר מאשר מצוה מעשית רגילה. זו מצוה שכרוכה בתיקון המדות, וכמו הרבה מצוות כאלה היא קשה יותר וההתייחסות אליה צריכה להיות מורכבת יותר (כמו כיבוד הורים בשעת כעס ובכלל לא להתעצל בלעזור להם, כמו לשון הרע, כמו "ואהבת לרעך כמוך", כמו "לא תונו"- לא לצער אנשים, כמו כוונה בתפילה, ועוד הרבה). אז כולנו רוצים מידות מתוקנות ומחפשים זיווג עם מידות מתוקנות, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה. האם תחפשי מישהו שאף פעם לא כעס? ולא דיבר לה"ר? הדגש צריך להיות פחות על הפן הכמותי, ויותר על הפן האיכותי- איפה המדות שלו מהבחינה הזאת- איפה ההרגלים שלו, כמה הוא חזק, וכמה הוא רוצה ומשתדל.

ואגב, אני חושב שאם היו מבינים את זה, שיש פה מורכבות של מדות, כמו בלה"ר וכמו במריבות עם ההורים וכו', אז גם השיח על הנושא היה יותר בריא באופן כללי. ובדבר הזה, אני מבטיח לך שלמרות שהרבה אנשים נכשלים, זה לא בהכרח בגלל רוע מידותיהם, אלא בגלל קושי הנסיונות.

ובכלל, אני מאמין שאם תחפשי מישהו עם מידות טובות, ועם מקום חזק של עבודת המידות באופן כללי- אז אני מאמין שגם בנושא הזה הוא עובד על המדות שלו, וגם רואה תוצאות.

הרבה הצלחה!

(רק הערה- אמנם ברור שמישהו שיש לו איזושהי מידה שהוא מאה אחוז בה- זה דבר גדול מאד ונפלא ונהדר, אבל אלה אנשים נדירים מאד, וגם אז- אצל כל אחד הדגש בד"כ במידות קצת שונות. ובכל מקרה, אנשים מהסוג הזה הם אנשים שלזכות בהם (ואולי גם להיות מהם...), זה לא רק ענין של השתדלות אלא הרבה הרבה מעבר לזה. זה כמו לחפש בבא סאלי...)

לגבי פרופורציות, רציתי לכתוב כמה דברים, אבל החלטתי שלא. במקום זה אולי הייתי ממליץ לך לנסות לדבר עם מישהו שמדבר על הנושא עם חבר'ה צעירים, ויש לו יותר מושגים עד כמה זה משפיע על האנשים ויוכל לשים בפרופורציות הנכונות את החששות שלך. לענ"ד את קראת כמה דברים מפחידים, אבל לא מבינה את המציאות בפועל (בייחוד את המציאות הנפשית שמאחורי זה), ולא את ההשלכות שלה.

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך