שאלת השאלות.... בני עקיבא או אריאל??? עם כמובן נימוק וכו'מתנחלת:)

מה דעתך???

בני עקיבא "מזרוחניקים"?

אריאל סתם "חרד"לניקים"?

לפי דעתך מה יותר אידיאלי????(!)

למה????

(נא לשמור על דיון ברמה גבוהה...)

פשט שאריאל!!!אנא עבדא דקב"ה

פרט, נמק, והסבר...מתנחלת:)

לפי דעתי עדיף בנ"ע נפרדנ.ד.ב

כך שנוכל גם לשמור על עצמינו וגם להשפיע על האחרים

בני עקיבא היא תנועה מעורבת מאידיאל, התורה היא נפרדת מאידיאל.אנא עבדא דקב"ה

אריאל זה יותר אידיאלי אבל-רק מעט פשטות

בני עקיבא לוקחחחח

יש לך בני עקיבא בישוב?תיקו השמן

את מי שאלת??מתנחלת:)

רק מעט פשטותתיקו השמן

כן, סניף ענקאנא עבדא דקב"ה

אני זוכה להיות מדריך בסניף אריאל יחסית קטן (כרגע 40 חניכים), והקמנו את הסניף בגלל שהסניף (שנחשב לנפרד) הוא בפועל מעורב (זה לא רק פעולות, זו האווירה והרוח של התנועה...)

בני עקיבא נפרדיתקאי

כי זה תנועה של כל העם . שהרבה יותר משפיע ועושה 

זה לא מדויק...אנא עבדא דקב"ה

זה תנועה של עם כאידאל... ואידאל זה מאוד חשוב, אבל בפעול היא מחוברת לחלק בעם שהיא רוצה... (או שהשאר לא עמ"י חלילה)

העניין זה לא השפעה, התפקיד של תנועת נוער זה להשפיע קודם כל על עצמה ולגדל דור של עובדי ה'.

אי אפשר להקים דור עובדי ה' כשעובדים על עצמינו שזה נפרד, התנועה מעורבת מלכתחילה, הנפרד בבני עקיבא זה רק בדיעבד...

מה גם שהתנועה לא עומדת בור הערכים שלה...

בפועל אפשר לשער (אבל אינני בוחן כליות ולב) שתנועת אריאל מוציאה יותר עובדי ה' באחוזים... אני הייתי בבני עקיבא כמה שנים וזה מה שגרם לי להקים סניף של אריאל...

יש גם הרבה חרדלניקים בבני עקיבאיתקאי

בתאכלס כול הישבות היום בזכות בני עקיבא . פעם  כבר הפסיקו ללכת לשיבות ואז באה בני עקיבא וחינכה לישיבות.

פשוט בני עקיבא לא מותרת על כל עם ישראל זה ההבדל בינה לאריאל 

זה פשוט לא נכון!!!אנא עבדא דקב"ה

זה שיש הרבה חרד"לניקים בבני עקיבא (שאגב באחוזים זה לא נכון גם אם מצרפים את מי שבא מבית חרד"ל והוא עצמו לא כזה) זה לא הופך אותה לתנועה של החרד"לים...

גם לא כל הישיבות בזכות בני עקיבא... פרט טכני (הישיבות החרדיות היו קודם וישיבת מרכז והר המור וכו' לא קמו בזכות בני עקיבא...)

הציבור שהפסיק ללכת לישיבות וחזר זה הציבור ה"מזרוחניק", זה לאהראש של אריאל...

תנועת אריאל לא מוותרת ח"ו על אף אחד... היא ראלית... היא אומרת שקודם כל אני אתעסק בלחנך דור של עובדי ה' ברצינות, ואחרי כן הם ישפיעו... בני עקיבא ויתרו על הרבה מעם ישראל מראש... (אלא אם כן החרד"ל והחרדים הם לא עם ישראל (אם כן אז תעדכן אותי איםה להתגייר))

אוקיי אז ככהניצוץ.
פעם בהחלט היה צורך בהקמת ישיבות ואולפנות אז בנע באה ועשתה עבודה ממש טובה..
אבל היום זה מאוד מאוד שונה, אפילו הסניפים שנקראים "נפרדים" מעורבים באוירה, וחלק מהאינטרסים שידורים החניכים זה בנים בנות.
אז ללא ספק שהיום אנחנו ברמה אחרת לגמרי ויש את הצורך בסניף נפרד ממש-אריאל
ואני לובשת גאווה מאוד גדולה את הסמל של תנועת אריאל❗❗
אריאלמשתדל לחפש
בני עקיבא איבדו את זה ממזמן, עכשיו זה סתם חוג לילדים שמעסיק מתנדבים, אריאל תנועה צעירה יחסית ולכן הם עדין ערכיים...
אסור לזלזל בבני עקיבא (אני מדריך באריאל)אנא עבדא דקב"ה

בני עקיבא היא תנועה מאוד מאוד חשובה לעם ישראל, אסור ח"ו לזלזל בה... צריך להבין שהיאאיבדה את זה אבל לאלגמרי... יש הרבה מקומות שאם יהיה שם סניף אריאל זה פשוט לא ילך... למקומות כאלה צריך את בני עקיבא. כמובן שכיום בני עקיבא זה לא אידאל אבל לא צריך לזלזל....

לבחור לפי החברות הטובות שלך.חשוב להיות בחברה טובה ומגובשת.קרן-הפוך
בסופו של דבר, הפעילויות בתנועת הנוער מושפעות מאופי הנוער.
כן נפרד, לא נפרד - זה בחיצוניות.

אני גדלתי ביישוב, בבני עקיבא, קבוצה קטנה בשכבת הגיל - בשבט, כמה בנים, כמה בנות.
לא היתה שום השפעה לכך שהיינו מעורבים.

להיפך - החיים המעורבים הם החיים האמיתיים.
מספיק שבתי הספר ומערכת החינוך נפרדים.
תנועת הנוער והפעולות החינוכיות והערכיות במסגרת התנועה, כמו גם טיולים ומחנות קיץ - הרבה יותר כייף ביחד.
לפי דעתי - לבחור לפי החברות הטובות זה פשוט לא נכון!!!מתנחלת:)

בסופו של דבר הסניף זה אחד המקומות שמעצבים את האישיות שלי (עד כמה שחושבים שזה בקטנה וזה כולה פעילות...) ולכן אני חושבת שצריך ללכת למקום שטוב לך, בלי קשר למקום שהחברות שלך הולכות אליו!!!

אם המקום הזה לא מתאים לי מבחינה דתית (גם אם הוא יותר מדי חונק וגם אם הוא יותר מדי משוחרר) אז אני לא צריכה להיות בו...

החברה לא תכתיב לנו איך להתנהג!!!

ברור שצריך ללכת למקום שטוב לי בו. לכן התייחסתי למרקם החברתיקרן-הפוך
ללכת למקום שאין לי בו אף אחת מוכרת - רק בגלל שהוא נפרד, והמרקם החברתי בו לא משהו טוב...
לעומת ללכת עם החברות הטובות, הבנות הטובות שהן החברות שחי מהשכונה, מהקהילה, מהכיתה. להמשיך להיות חברת בנות מגובשת.
חיזוק לדברי שצריך ללכת לפי שיקולי החברה הטובה.קרן-הפוך
ברור שזה שיקול, אבל זה לא השיקול היחיד.אבןגבירול

לדעתי זה שיקול שולי, השיקול של יהודיצריך להיות בראש ובראשונהאנא עבדא דקב"ה

לדעתי זה שיקול שולי, השיקול של יהודיצריך להיות בראש ובראשונה מה רצון ה'? זהו! פה זה נגמר ומתחיל! ועם רצון ה' צריך ללכת ראש בקיר!!!!!!!

יפה! וכדאי להפעיל מחשבה ושיקול דעת בוגר משלך.קרן-הפוך
להפעיל מחשבה עצמאית. לבחור את הדרך שלך בחיים בצורה שקולה בלי להיתפס בצורה עיוורת למשהו או מישהו שאתה לא מבין את המשנה הסגורה של הדרך שלו.
יש פה ערבוב...אנא עבדא דקב"ה

את הקב"ה אני לא מנבה להבין, אני מקבל את דבריו כמו שהם, וכך גם גדולי הדורות. זה לא משנה מה אני אחשוב על לאכול חזיר... אם הקב"ה אמר שאסור אז אין שום דיון בכלל.

זה לא להיות עיוור, מי שבודק כל דבר הוא העיוור, הוא לא מבין שיש פה מישהו שמנהיג את העולם, והוא קובע מה כללי המשחק....

זה לא בהכרח נכון. קודם כל, היא בתאבןגבירול

ולבנות האיסורים האלה באופן כללי הרבה יותר קלים. שנית, השאלה היא מה האלטרנטיבה (אם האלטרנטיבה היא שהיא תשב על האינטרנט את השעות שהיא לא תהיה בסניף אז יש גם רבנים שיגידו שעדיף אולי ללכת לסניף. מה עדיף, כל מה שיוטיוב מציע?). ויש הבדל אם יש לה הרבה חברות והיא לא באמת צריכה את הסניף בשביל זה לבין אם אחרת לא יהיו לה חברות בכלל מה שמאוד מקשה לעבוד את ה'... ברור שיש בעיה במעורב, אבל מנפרד עלולות להווצר בעיות צד אחרות וצריך לשקול את זה.

למה אתה מתכוון שאתה כותב "לעבוד את ה'" ?אנא עבדא דקב"ה

בדידות יוצרת עצבות, ועצבות - יוצרת רפיון ויאוש.אבןגבירול

זה מקשה על לעשות כל דבר, כולל לעבוד את ה'.

הקב"ה לא שואל איך אתה מרגיש...אנא עבדא דקב"ה

הוא אומר לך לקיים מצוות... כמובן שחשוב לשמוח אבל בסופו של דבר ש הלכה. מה גם שצריך לשמוח בכל מצב...

אני אתן דוגמא איך, אני מגיע מבית חסידי (חרד"ל) ולומד ב"ה בישיבה חסידית, ואני ממש ממש מקפיד על טבילה במקווה כל יום, גם חצי שעה לפני סוף זמן תפילה. כשהמקוואות נסגרו שאלתי את חבר שלי מה הוא עושה עם טבילות כל בוקר והוא ענה לי בפשטות "מתקלח במקום ושמח לקיים "ולהם תשמע" ורצון ה' ולא לטבול."

האדמו"ר מצאנז זיע"א הקפיד לאכול בליל הסדר הרבה מרור בכדי להרדיש את המרירות. בסוף ימיו היה אסור לו לאכול מרור אז הוא בירך על מסירות נפש ולא אכל אבל שמח שמחה עצומה על שקיים רצון ה'.

גם כשלא כיף וכו' וצריך לשמוח לקיים רצון ה'...

בפועל אדם עצוב ובודד עשוי לקיים הרבה פחות מצוותאבןגבירול

יותר חשובות לפעמים. לא אומר שתמיד, אבל הרבה פעמים כן. לכן צריך לשאול ת"ח על כל מקרה לגופו.

באופן כללי גם מצוות שתלויות בלב אפשר לפטור בקלותאנא עבדא דקב"ה

פשוט להחליט שלא משנה מה קורה אני שמח במה ה' מגלגל אלי ואני מקשיב רק לו, פשוט לדעת שאם אני חושב אחרת אני בעצם ח"ו אומר לעצמי שאולי ח"ו "הקב"ה לא מנהל את העולם מספיק טוב כמו שאני רוצה" וזה ממש ממש נגוע בכפירה...

לא לכולם זה קל כל כך כמוך...אבןגבירול

ברור שזה עבודה..אנא עבדא דקב"ה

אבל זה מה שה' רוצה, ה' רוצה דווקא כשקשה לנו, לא כשיושבים רגל על רגל...

(אם אתה רוצה להתחזק בזה אתה מוזמן לחפש שיעורים של הרב אלימלך בידרמן או של הרב צבי מאיר זילברברג)

גם אם כרגע אין לה חברות בסניף והחברות הכי טובות שלה בב"עמתנחלת:)

זה לא אומר שאם היא תלך לשם לא יהיו לה חבורות...

אני נגיד - כל החברות שלי הלכו לאולפנה מסוימת אבל אני אמרתי שאם כל הכבוד זה לא מספיק תורני בישבילי אז אני לא הולכת לשם...

הלכתי לבד והיום ב"ה יש לי מלא חברות מהאולפנה הזאת אבל אני עדיין בקשר טוב עם החברות שלי מהאולפנה ביישוב.

זה נכון שהקשרים טיפה "השתבשו" אבל זה שאני באולפנה אחרת -  לא אומר שאני לא חלק מהן...

ברור, אני מדבר במקרה תיאורטי. בפועל כל מקרה לגופואבןגבירול

עם פרטים שונים.

אבל אני חייב לומר שהדרכתי בסניף תורני מאוד מחוץ ליישוב שלי (כי הסניף אצלנו מעורב מאוד), ולמרות שבהתחלה הצלחתי לשמור על קשר עם החברים ביישוב לאט לאט זה הלך והתפוגג וזה היה קצת חבל. אבל לא יודע, זה באמת משתנה מאדם לאדם וממקום למקום. לא מכליל. 

זה ברור שהקשר שלך יתפוגגמתנחלת:)

אבל תחשוב על זה שבסופו של דבר הלכת למקום יותר תורני ושכנראה יותר טוב לך... כל פעם כשאני מתבאסת שאני לא עם חברות שלי ושלפעמים הן שוכחות אותי - אני חושבת על זה שבסופו של דבר זו הייתה החלטה שלי כדי שלי יהיה יותר טוב ואי אוכל לעבוד את ה' באמת בלי לנסות כל הזמן להיות מספיק דוסית למרות שהאולפנה לא...

ברור, לא אמרתי שאני מתחרטאבןגבירול

הפוך במידה מסויימת זה נותן סיפוק לדעת ששלמת מחיר על מה שאתה מאמין בו. רק אני אומר שצריך לשקול את זה, כי אם בנאדם יודע שבגלל זה הוא יהיה בודד בסוף אז צריך לחשוב שאולי יש מקום לשקול מחדש. אולי לא. אני לא יודע. אבל זה שווה חשיבה.

אבל למה שיהיה בודד???מתנחלת:)

הרי זה ברור ששם הוא יכיר עוד אנשים ויתחבר לעוד אנשים...

לפעמים כן ולפעמים לא...אבןגבירול

אני אומרת רציני - לא יכול להיות שבנאדן ילך למקום מסויםמתנחלת:)

ובאמת לא יתחבר לאפחד.... זה פשוט לא הגיוני...

יש אנשים שקשה להם בסיטואציות חדשות, אנשים שקטיםאבןגבירול

חסרי ביטחון עצמי... לא לכולם קל.

לא אמרתי שלכולם קלמתנחלת:)

וזה ברור שיש כאלה שיקח להם יותר זמן, אבל אני מתכוונת שלא לומר מראש "אני לא הולך לבד כי אז לא יהיו לי חברים" כי אז זאת גישה לא נכונה!!

זה ממש ממש לא יהדות!!!אנא עבדא דקב"ה

זה לא משנה מה את חושבת??? התורה אומרת שאסור מעורב... החברות הם לא מדד לכלום, כמו שעם חברות לא היית הולכת לאכול ח"ו דבר אחר כך גם הן לא מדד בבחירת דברים של עיקרון של הלכה.

כמובן שאם בני עקיבא נפרד ונורמאלי אז אולי אפשר ללכת על פי חבורות אבל למעורב אסור.

נפרד זה לא חיצוניות, זה הלכה... או שמה את נגד להתעסק בהאם סוכה היא כשירה או לא כי זה חיצוניות.

מה גם שבוודאי בפנימיות צריך להיות נפרד...

יהודי שמפריד אומר בעצם את האמריה הכי חזקה של עמ"י "יש לי ולכל יהודי קדושה עצומה, אני שומר עליה! איך? הקב"ה נתן לי כללים...

אני לא חושב שהשו"ע כתב ספר על חצוניות.

חוץ מזה שחיצוניות זה חלק גדול מהיהדות... כהן שמקריב קרבן בשיא טהרת הלב עם כל הכוונות אבל בלי בגדי כהונה חייב מיתה!!! על מה??? על בגדים...

מלך ישראל שלא הסתפר בבוקר גרם לחילול ה'!!!!

וזה חיצוניות... החיצוניות והפנימיות זה ממש ממש ממש לא מנותק!

יש היום תופעה בציבור הדתי לאומי להגיד שאנחנו עוסקים בפנימיות... זה שטות...

אם מישהי היא בפנימיות צנועה וצדיקה אבל היא שמה חצאית צעל הברך היא עברה על ההלכה ואסור להתפלל לידה, כן זה חיצוניות!!!

אני לא חושב שהתורה נתנה לנו חיים לא אמיתיים...

ברור שיותר כיף ביחד... גם בגמ' כתוב שחזיר זה נורא נורא טעים, אבל אני לא אוכל מה שטעים או כיף... אני עבד ה', אני לא עושה מה שבאלי...

אשמח שתפנה אותי להלכה בתורה לגבי נפרד או מעורב.קרן-הפוך
בתורה או בהלכה?אנא עבדא דקב"ה

לידיעתי אין פסוק שאומר "אסור להיות מעורב" אבל ההלכה כן אומר אם כי לא תיד בבירור (וזו בוודאי גם רוח ההלכה).

מעתיק לך כמה קטעים משולחן ערוך אבן העזר סימן כא:

מעיף א': "צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד. ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה או להביט ביופיה. ואפילו להריח בבשמים שעליה אסור. ואסור להסתכל בנשים שעומדות על הכביסה. ואסור להסתכל בבגדי צבעונים של אשה שהוא מכירה, אפילו אינם עליה, שמא יבא להרהר בה. פגע אשה בשוק, אסור להלך אחריה, אלא רץ ומסלקה לצדדין או לאחריו.... והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה, כאלו נסתכל בבית התורף (פי' ערוה) שלה. ואסור לשמוע קול ערוה או לראות שערה. והמתכוין לאחד מאלו הדברים, מכין אותו מכת מרדות. ואלו הדברים אסורים גם בחייבי לאוין."

סעיף ו': 

אין שואלים בשלום אשה כלל, אפילו על ידי שליח, ואפילו על ידי בעלה אסור לשלוח לה דברי שלומים. אבל מותר לשאול לבעלה איך שלומה:

זה מאוד מאוד נדיר הלשון של השו"ע "מאוד מאוד".

בנוסף בבני עקיבא בוודאי יש קירצה, ושאלת שלום, וצחוקים וכו'.

זה חלק קטן מהמקורות, בעז"ה כיהיה לי עוד אשלח... 

אני לא מקבל טיעונים מ"רוח ההלכה"אבןגבירול

כי אתה לא יודע מה היא, ואיכשהו רוח ההלכה של הרב שרלו אינה רוח ההלכה של הרב אבינר.

אבל השולחן ערוך הוא כן ראיה לכל אדם בנפרד. כלומר מותר שיהיה מעורב בעיקרון רק שלכל הבנים בוודאי אסור ללכת אליו (הסתכלות ביופי בוודאי יש שם לכל בן נורמלי ובריא) ולבנות כנראה אסור בגלל קלות הראש והכשלת הבנים בשאילת שלום קלות ראש וכדו'. (בהסתכלות זה כנראה לא נחשב, הרי מותר להן להיות יפות).

אז יוצא מדבריך שמותר מעורב לאף אחד- זה אומר שאסור...אנא עבדא דקב"ה

אני מסכים איתך למסקנה, מה אתה רוצה.אבןגבירול

רק שמומלץ להביא נימוק מדוייק עם סברה/מקור ולא לזרוק דברים על "רוח ההלכה".

הבנתי בסדר.קרן-הפוך
אני די בטוח שההלכה לא מציבה כמה "מספיק"אבןגבירול

שיהיה נפרד. נפרד או מעורב אינה שאלה שיש כמעט בהלכה עד ימינו, אלא השאלות הן על קלות ראש, הסתכלות ביופי והרהור.

מכיוון שהנער התבגר הממוצע לרוב מקל ראש עם בנות כשהוא נמצא איתן (ולהפך), ומסתכל ביופיין (גם להפך, אך לבנות זה לא איסור.לכן הרהור הוא שאסור, כיף לכן) אז אומרים שצריך נפרד, אבל זה לא הלכה בפני עצמה - ולכן זה קצת מוזר לומר "מספיק שמערכת החינוך נפרדת, אז תנועה אפשר מעורבת". מעורב או נפרד זה לא המדד. המדד שהוא שבנאדם לא אמור ללכת למקום שהוא מסתכל ביופי הנשים ומקל ראש עימן (חבל...).

ההלכה אומרת בדיוק שאסור מעורב..אנא עבדא דקב"ה

אין לי כרגע זמן לחפש אך אתה יכול לראות בקלות אם תחפש באינטרנט מלא מקורות...

כל מה שכתבת זה מאוד חשוב, אבל חז"ל עשו גם לזה סייג...

כתוב בגמ' בבא בתרא דף נז: 

ועוצם עיניו מראות ברע - אמר רבי חייא בר אבא: זה שאין מסתכל בנשים בשעה שעומדות על הכביסה.

היכי דמי (-על מה אנו מדברים)? אי דאיכא דרכא אחריתא (- אם יש דרך אחרת) - רשע הוא! אי דליכא דרכא אחריתא (אם אין דרך אחרת) - אנוס הוא!?

לעולם דליכא דרכא אחריתא (אנחנו מדברים על מצב שאין דרך אחרת), ואפילו הכי מיבעי ליה למינס נפשיה (- ואפילו כך הוא צריך מאוד לשמור על עיניו... ואז הוא נקרא שומר עיניו בראות מרע).

אני כמעט בטוח שכל מי שבבני עקיבא הוא בגדר אנוס...

הייתי בבנ''עצבע לחיים

אבל לא סניף טוב איכותי כמו האלה ביישובים...

ותכלס בלשון המעטה זה לא היה הכי דתי בעולם...

אני חושב שעדיף אריאל

גם ביישובים לא הכל זוהר... מניסיון...אנא עבדא דקב"ה

צודק תלוי איזהצבע לחיים

מנסיוני כמי שהדריך באריאל בזמנואבןגבירול

אם להתעלם מהשאלה של מעורב או נפרד - 

אז האיכות מאוד משתנה לפי איזה עוד סניפים יש שם. לרוב כשיש סניף בני עקיבא וסניף אריאל באותו מקום אז לאריאל ילכו הדוסים הטובים יותר. אבל ביישובים שיש רק אריאל (כמו נריה) או שהבני עקיבא מדורדר במיוחד אז האנשים הרגילים באים לאריאל ואז זה לא שונה בהרבה מבנ"ע מבחינת האוכלוסיה בסניף. 

זה ברור שכשיש כמה אופציות וכל אחד הולך לאן שטוב לומתנחלת:)

אז בסופו של דבר גם בני עקיבא וגם אריאל יהיו יותר איכותיים, כל אחד לפי הסגנון שלו.

אבל השאלה - אם יש לך גם וגם - לאן עדיף ללכת?? ליותר נפרד או עם החברה לפחות...

זה גם עניין של עיקרון, בני עקיבא זה מעורב מאידיאל!אנא עבדא דקב"ה

אני לא אשלח את הבן שלי לתנועה מעורבת מאידיאל גם אם זה סניף נפרד....

ל"תנועה" אין כל כך קשר לסנף הבודד לרובאבןגבירול

כך שזה ממש לא קריטי. בנ"ע נוף איילון ובנ"ע בנתניה חוץ מהשם המשותף אין כל קשר בין התנהלות הסניפים ורמת העבודת ה' שם.

יש לציין שזה נכון לרוב אך לא תמיד וזה משתנה בין סניפים. וזה תלוי בפעילויות תנועתיות שהן מעורבות לרוב אז זה תלוי כמה הסניף מחליט ללכת אליהן (יש סניפים כמו חברון שלא הולכים פשוט, אבל לא כולם כמוהם).

אני הייתי חניך בבני עקיבא כמה שנים ולאחר מכן הקמתי סניף אריאאנא עבדא דקב"ה

אני יכול להגיד לך מניסיון שהתנועה זה מאוד משפיע... כל חניך, מדריך וקומונר רוצה להיות חלק ממשהו עם גאוות יחידה של התנועה שלו. וזו גם אמירה, האידיאלים של בני עקיבא הם לא האידיאלים של אריאל...

בוודאי שיש יוצאים מן בכלל.. אבל הם לא הרוב... לא כיף להיות סניף שלא יוצא לאף טיול בגלל שהוא נפרד...

אני מדריך בסניף שהוא בלי ספק אחד מה-3 הכי נפרדים בבנ"ער ג

לפחות, ואנחנו יוצאים לטיולים ומראים שם את עצמנו, ושומרים על ההלכה. בזכות הסניף שלי יש לא מעט דברים טובים בבני עקיבא ואני גאה בזה, ואנחנו שומרים על הרמה הרוחנית שלנו. אני מכיר את הסניפים הנפרדים של בני עקיבא יותר טוב מרוב האנשים פה, וזה ממש משתנה בין סניף לסניף... זה תלוי במקום ובאנשים

לא הכול שחור ולבן יש בחיים גם מורכבותיתקאי

אני משלם מיסים ואם המיסים האלה אלכים למופעות מעורביים 

ולתחבורה ציבורית בשבת 

מדינת ישראל האידיאל שלה זה לא תורה 

אז בואו גם ניסע לחול 

זה ממש לא אותו דבר...מתנחלת:)

התנועה שלך זו התנועה שמעצבת חלק מהאישיות שלך... זה ממש לא אותו דבר כמו זה שהאידיאל של המדינה הוא לא חיי תורה...

בני עקיבא לא מעורבים מאידיאל.ר ג

אין להם ערך של "לעבור על ההלכה", או"לחיות נגד השולחן ערוך". זה לא ערך ולא קרוב לזה. אמנם לא מקפידדים על כל סעיף וכל פסק בשו"ע, אבל המציאות של היום היא לא המציאות של פעם, ובמציאות של היום הבסיס של ההלכה שלפיו ההבדל בין הגברים לנשים הוא קדוש וצריך לשמור עליו מתבטא במציאות באופן קצת שונה ממה שהוא התבטא לפני 500 שנה. ברור שאין מקום לשחוק וקלות ראש, ושזה אסור, אבל בדיבור עם בנות אין איסור הלכי וגם לא היה. נכון שראוי לא להרבות בזה, אבל עם כל הכבוד ל"נשים דעתן קלה"- היום נשים לומדות לא מעט ואי אפשר לומר שהמציאות של היום זה מה שרבי יוסף קארו הכיר.ובני עקיבא הולכים לפי פסקים של רבנים מהדור האחרון. אמנם יותר כמו הרב שרלו ולא כמו הרב אבינר, אבל גם את התורה של הרב שרלו צריך לכבד בלי קשר לעמדה שלך.

להוציא לעז ולומר שבני עקיבא יש להם אידאל להיות מעורבים זו הוצאת שם רע על הרבה מאוד אנשים. 

זו לא הוצאת שם רע זו מציאות!!!אנא עבדא דקב"ה

בני עקיבא מפעילה סניפים נפרדים בדיעבד, וגם זה רק בגלל סניף הרבוע ותנועת אריאל...

בוודאי שאין להם אידיאל לעבור על ההלכה אבל תנועה שאומרת הקול ברור שהיא מעדיפה סניפים מעורבים היא תנועה מקולקלת, זה אידיאל והוא נגד ההלכה.

אל תגיד שטויות של פעם והיום. התורה היא אחת, והיא לא משתנת, ואין לך ולאף רב היתר להתיר דברים שחז"ל אסרו, ו"אין בית דין יכול לבטל דברי בית דין וגו'", ו"זאת התורה לא תהיה מוחלפת", ובוועידה האחרונה התנועה הצהירה שהיא מעורבת מאידיאל (אח שלי היה שם והוא אמר לי, אם אתה לא מאמין אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ולהתקשר אליו והוא יסביר לך).

כל מיני הסברים יפים שאתה מביא אתה חושב שהם הסיבה לכך שצריך להיות נפרד זה מאוד נחמד, אבל זה לא משנה "בטל טעם לא בטלה תקנה". (חוץ מזה שהסיבות האלו קיימות גם היום).

אל תעבוד על עצמך, בכל סניף מעורב (ובחב"ב גם נפרד) של בני עקיבא יש שם קלות ראש, זה איסור!!! וכן, יש איסור לדבר עם נשים סתם, שמא יגיע לקלות ראש... מה גם כשיש סניף מעורב ממילא הגבולות לא ברורים עד שעוברים על איסור נגיעה שעל פי חלק מהפוסקים זה דאורייתא!!!!!

הקדושה של יהודי זה דבר עצום, לא משחקים בזה. הדרך לשמור על הקדושה היא להתרחק מנשים. לא סתם השו"ע פסק "להתרחק מנשים מאוד מאוד [שגם הכפילות בשו"ע "מאוד מאוד" זה דבר נדיר ביותר]". מי שמזלזל בזה כנראה רק חושב שהוא מבין מה זה קדושה של יהודי אל תכלס' הוא מזלזל...

זו לא הוצאת לעז, זה אולי לשון הרע (וגם זה לא כי אם לא תשמע את זה ממני תשמע את זה מבני עקיבא)

פשוט תפסיקו להיות עיוורים!!!

ה' אומר משהו וצריך ללכת איתו עד הסוף, בלי חוכמות!!!

(מחילה אם הייתי תקיף מידי)

אני מכיר לא מעט אנשים בצמרת בני עקיבא.ר ג

נכון שיש כמה שמעדיפים מעורב, אבל יאיר שחל המזכ"ל לא. 

את המושג הלכתא כבתראי שמעת? השו"ע הוא לא בי"ד, ולכן אפשר לבטל את דבריו אם זה לא נגד הגמרא בפירוש (והגמרא לא כותבת למיטב ידיעתי שיש איסור מוחלט לדבר עם בנות, אלא שראוי למעט), וקלות ראש זה בעצמו גזרה ו"גזרה לגזרה לא גזרינן"- מותר לדבר עם נשים. ראוי להיזהר מאוד, שלא יגיע לקלות ראש, אבל אסור זה לא.

ואם התורה לא משתנה- אז איך זה שלנשים מותר לזמן בפני עצמן? ואיך זה שיש שמתירים היום קטניות, למרות שסבא של סבא שלהם גזר שאסור? ואיך זה שיש היום הרבה מאוד דברים שלא היו אסורים פעם?

תורה שבכתב היא קבועה, אבל התורה שבכתב היא הבסיס של הבסיס, היסודות ההלכתיים לכל דבר. הפרטים זה חז"ל, ואת זה אפשר לשנות...  עם ההגבלות של תורה שבכתב, ואם בי"ד גדול יותר, אבל חכמי הדור הם אלה שקובעים את ההלכות לדורם כי הם אלה שמכירים את המציאות. התורה לא באה להקשות עלינו, ואנחנו לא מחוייבים למה שאמר פוסק לפני 250 שנה אבל אנחנו כן לומדים ממנו.

ולגבי מי שאמר שזה אידיאל שבני עקיבא מעורב- אני לא שמעתי את זה, ונראה לי שזו הבנה לא נכונה שלו. אם אני טועה אשמח שתעמיד אותי על טעותי, אבל נראה לי שזו לא היתה הכוונה של מי שהבינו אותו ככה...

אני מבין אנשים שאומרים שאצלם עדיף מעב, ויש מקומות כאלה שבהם זה באמת עדיף, אבל באף אחד מהם זה לא ערך

יאיר שחל הוא מזכ"ל הוא לא התנועה עצמה.אנא עבדא דקב"ה

אם התנועה היתה דוגלת בנפרד אז במקום לעשות מסלול שולי ונפרד היו עושים מסלול שולי מעורב למי שלא יכול.

אתה אומר בעצם "אוקיי, אז הגמ' אמרה לי לעשות משהו אבל לא חייבה אותי אז אני אתעלם ממה שהיא אמרה ואעשה מה בראש שלי" - זו אמירה לא יהודית!!!

כן, התנועה דוגלת במעורב ואם אתה רוצה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואני אתן לך את המספר של אח שלי שהיה בועידה של בני עקיבא...

אגב לכל מי שאמר שאריאל דואגים רק לעצמם...אנא עבדא דקב"ה
אצלנו יש סניף בנ"עהכל עוד אפשרי

שזה התנועת נוער הדתית היחידה אצלנו, והסניף מעורב, ואני ממש תומכת בזה, אני חושבת שזה מכין אותנו יותר לחיים... כי בחיים אתה תתקל בעוד כל מיני דיונים, התנהגויות, וכו'... שלא התכוננת אליהם והכרת אותם ברוח החרדלניקית שחיית בה, ויכול להיות שאם תתקל בזה, זה מה שיהרוס לך ואותך... לדעתי, בנ"ע זה התנועה שלוקחת, פשוט אם אתה בה, וקל וחומר שאם אתה במעורב, אתה צריך להציב לעצמך ובכללי בתנועה ובחברה, ולא לעבור אותם, בסניף שלנו גם, יש דברים ברורים יותר, וברורים פחות, ואנחנו עובדים עליהם... וכמובן שאם שיש נושאים ומעריכים ופעולות ששם מפרידים בינונו, ואם רואים שקצת הגזמנו עם הקטע של המעורב מפרידים ביננו לתקופה..

אני לא שופטת פה אף אחד ומקווה שלא מכלילה...

סליחה שזססה מבולבל... פשוט כתיבה זה לא הצד החזק שלי....

מקווה שתבינו...

מי שמכין לחיים זה אריאל!אנא עבדא דקב"ה

תנועת אריאל (לפחות הסניף שלי ועוד הרבה סניפים אחרים שאני מכיר) מכינה אותנו לחיים האמיתיים - חיים של יהודי - חיים של תורה - עבודת ה'.

חוץ מזה שההלכה לא מקבלת את הטענה שזה מכין לחיים...

לצעריהכל עוד אפשרי

אנחנו עדיין לא חיים במדינת הלכה, ככה שבחיים קורים דברים שונים... ברור שצריך לחיות ולהתכונן לחיים שלי יהודי ירא שמים ושומר תורה ומצוות, וגם בנ"ע (לפחות בסניף שלי...) מכינה אותנו.... יש לנו שעות ופעולות של לימוד, של דרך ארץ, של כל מיני התנדבויות...

ההכנה האמיתית היא החיים עצמם, ובעיקרם- לימוד תורה.ר ג

כל דבר מעבר לזה הוא בונוס, ויכול להיות שהוא מאוד חשוב- אבל את הדברים הכי חשובים בחיים לומדים בעיקר מהתורה כולל כל חלקיה, מהליכותיה ומלומדיה. היא יסוד כל מעשינו באופן כללי ופרטי, ואל פיה אנחנו צריכים לחיות. אפשר לקבל את זה בשפע דרכים, ולכל אחד יש את האות שלו בתורה, אבל יש דברים שהם אוניברסליים ואי אפשר לברוח מזה. הלכות ריחוק מנשים נתונות במחלוקת, אבל אם יש אפילו קצת שחוק וקלות ראש- זה איסור דאורייתא. אין דרך לברוח מזה. והמלצת חכמים היא "ועשו סיג לתורה", וכדאי להתרחק מזה מאוד. 

אולי בנ"ע מכין לחיים בקטע של להציב גבולות וכו'מתנחלת:)

אבל אני לא חושבת שחניכים בכיתות ד'/ה'/ו' לא צריכים כבר להתעסק בזה....

אפשר לדבר עם חניכים מהזה הצבת גבולות וכו' אבל בגיל טיפה יותר בוגר ולא עם הקטנים... ולכן אני חושבת שלומר שהתנועה משרישה את זה בחניכים - לדעתי זה לא מהלך נכון....

התכוונתי לא לזה שבנ"ע מלמד אותנו להציב גבולותהכל עוד אפשרי

אלא לזה שלפעמים בבנ"ע, אנחנו מלמדים את עצמנו לזה, בגלל שאנחנו מכירים מציאות בבנ"ע יותר פתוחה....

אבל השאלה באיזה גיל צריך להכיר את המציאות הפתוחה...מתנחלת:)

אני חושבת שילדים בגילאים יחסית קטנים לא צריכים כבר ללמד את עצמם איך להתנהג במציאות יותר פתוחה...

זה רק שמתחתנים!צבע לחיים

אריאלבשמחה תמיד:)

מבחינתי החזון של בנ"ע יותר טוב. לא רק התורה זה החיים. מה עם עבודת האדמה? -למשל-

החזון של בנ"ע זה תורה ועבודה. שילוב של חומר ורוח.

החזון של אריאל זה תורה.

אני חושבת שזה מדהים לשלב בין שתיהם ולקדש את החומר

זה תלוי בסניף אני יודעת שסניף בנ"ע ברמת השרון הוא דוס ואז זה  בסדר

סניף מר"ן (רמת השרון) הוא סניף יחיד מתוך רבים...מתנחלת:)

אני שואלת פה לא על הסניף אלא בכללי על התנועה...

חוץ מזה שרוב הסניפים שהם באמת דוסים - לא יוצאים לפעילויות של התנועה, אז מה עשינו בזה??? הם לא ממש חלק מהתנועה...

לא מסכים...ר ג

הרבה סניפים דוסים יוצאים, ואני באחד מהם, ומשפיעים. אנשים יודעים שיש כזה דבר נפרד בעיקר בזכותנו, ואם הסניף כזה- אז יש לו פעולות חשובות יותר כחלק מבני עקיבא ולא מאריאל....

ואגב, סניף רמת השרון וסניף מרן זה לא אותו סניף

קצת קשה להגדיר סניף שיוצא לטיול מעורב סניף דוס...אנא עבדא דקב"ה

אני מציע שלא נעבוד על עצמנו, תנועת בני עקיבא היא מעורבת... גם אם המסלול נפרד תמיד יש את החלק המעורב, והחלק הזה הוא איסור הלכתי... (מה גם שלשם מתנקז כל הצחוקים והקלות ראש...)

החלק המעורב לא נמצא ברובע הנפרד.ר ג

הרובע הנפרד הוא עומד בפני עצמו בכל הפעילויות ולא עושה שום דבר (חוץ מהמפקד) עם בנות

גם מפקד מעורב אסור, אין שום עניין לחפש חצי כשיש לך שלם...אנא עבדא דקב"ה

וגם הפעילות בערב היא מעורבת...מתנחלת:)

לפחות זה מה שהיה אצלנו...

לאאtamar2007

אצלינו ב כ ל ל לא מעורב

לקדש את החומר ולטמא את הקודש???אנא עבדא דקב"ה

שטויות! שטויות! שטויות! שטויות! שטויות!

לקדש א החומר זו סיסמה חשובה, אבל היא פלוס... אנחנו עושים את זה רק בדרך של התורה, כמו שכתבתי למעלה עם התורה אנחנו צריכים ללכת ראש בקיר, בלי להתחכם...

לפני שאנו מתעסקים ב"חומר" אנחנו צריכים להיות בעצמנו קדושים. במקום מעורב אין קדושה!!!

(גם נהייה ראלים תנועת בני עקיבא לא מקדשת שום חומר כמעט... _הייתי חניך שם, אח שלי היה מדריך וחצי קומונר, הוא היה בועידה והתווכח עם ראשי התנועה על זה שהתנועה רצתה להכריז שהם נגד הסגירה של המרכולים בשבת... וכו')

חוץ מזה את לא יכולה לקדש חומר שלא רוצה\צריך להתקדש...

רק לגבי בנ"ע המרכולים בשבת תסתכל בקישורים שבפנים-אח בדם!!

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/389459

חניכי בני עקיבא מעודדים עסקים לשמור שבת - כיפה

אין לי כח כרגע להכנס לוויכוח כי זה נושא באמת מרוכב ויש כמה צדדים לכאן ולכאן. את הקישורים הבאתי רק כדי שתדעו עובדות.

וואי אנא עבדךניצוץ.
אתה פשוט טוב ולהסביר אבל לא צריך לקטול אחרים..
אבל אני מאוד אהבתי איך שאתה מסביר
אני ממש משתדל לא לקטול, מחילה אם פגעתי במישהו...אנא עבדא דקב"ה

אריאל!!באהבה ואמונה!!

לדעתי הרבה יותר אדיאלי יכול להיות כי אני שומעת רק דברים פחות טובים על מקומות אחרים..

אבל אני מדריכה באריאל ב"ה ואולי פחות רואים את התנועה בחוץ ובתקשורת כי היא דוסית ושומרת על עצמה אבל בתוך המקומות שהיא נמצאת היא עושה המווןןןןןןןןן

כל הבעיות ההילכתיותיתקאי

פשוט בני עקיבא לא מתארבת לכל סניף יש  רב שהוא מחליט מה לעשות 

ובשנים האחרונות בני עקיבא עושים שיפור ענקיתקאי

למשל יש סנימריון נפרד , מסעות ומחנות 

בני עקיבא נותנת לכל אחד את המקום שלו 

ויש מקרים שזה גם פיקוח נפש 

2 דברים:מתנחלת:)

א' - המחנות לא באמת נפרדים... ואני אומרת את זה אחרי שהייתי בכמה מחנות...

ב' - למה אתה מתכוון כשאתה אומר פיקוח נפש??

אני חושב שהכוונה היא לסניפים שלשם אריאל לא יכנסו.אנא עבדא דקב"ה

שם באמת חשוב בני עקיבא...

אריאל בחיים לא יכנסו ליישוב שלי..........הכל עוד אפשרי

איזה יישוב? אני מכיר יישוב שאמר אותו הדבר וזה קרה לו...אנא עבדא דקב"ה

אני מעדיפה לא לומר.....הכל עוד אפשרי

אבל גם לא יהיה לזה הענות

בכל שכבת גיל יש רובע נפרד במחנה ואני שם,ר ג

והוא באמת נפרד. מסלולים רק הרובע הנפרד בנים והכל הוא רק ברובע הנפרד. יש אנשים שזה מאוד חשוב להם גם בראש התנועה וכל הכבוד להם. לצערנו המצב הא א אידיאלי בכלל, אבל זה לא אומר שזה לא שווה כלום...

אני הייתי בכמה טיולים של בני עקיבא ברובע נפרדמתנחלת:)
ועדיין זה לא באמת היה נפרד... היו לנו דברים עם הבנים והיו מסלולים שאמרו לנו ״תחכו כי הבנים מקדימה עשו עצירה...״ זה לא באמת נפרד!!! הרי גם אם הבנים היו מקדימה - בסופו של דבר בעצירות הגדולות עצרו ביחד...

וזה היה סניף נפרד!!!
אני לא יודע מתי היית,ר ג

אבל היום במסלול של הבנים אין בנות, ובמסלול של הבנות אין בנים, זה שני מסלולים שונים. אני יודע גם מה היה פעם, ואני יודע גם מה יש היום בכמה סניפים, וזה לא בדיוק אותו דבר

לפני כמה זמן היית?ר ג

אני מדברת על שנה שעברה....מתנחלת:)

ולא רק על המסלולים - למה הנסיעה באוטובוס מעורבת???

אנחנו נסענו למחנה עם בנים באוטובוס, ועוד בנים מסניפים אחרים!!

הנסיעה זה משהו אחד. המחנה עצמו משהו אחר,ר ג

והנסיעה תלויה בסניפים שנוסעים... בשנת תשע"ט ברוב המחנות היה רובע נפרד שאליו יצאו הסניפים הנפרדים, ובו לא היו בנות עם בנים באותו מסלול...

עובדה שאצלנו היה רובע נפרדמתנחלת:)

ועדיין היו מסלולים שההפסקות היו ביחד וגם כל הפעילויות בערב היו ביחד...

נכון, אבל אם יש לך או חצי שטר או שטר שלם מה תיקח???אנא עבדא דקב"ה

זה לא שטר שלם או חצי שטר,ר ג

זה ההבדל בין שני שטרות בסכומים שונים כשהנמוך מביניהם בא עם מצרך כלשהו ששווה יותר מההפרש ביניהם... כמות האנשים שלמדו בזכותנו הרבה דברים במחנות גדולה מאוד. והקידוש ה' שזה עושה גם גדול מאוד

נכון, אבל זה לא שווה את זה בשביל לעבור על דבר ה'...אנא עבדא דקב"ה

עזרא קללללפלוני ושות

לא יורדים בשביל העם כמו בני עקיבא ולא נשארים בטופ כל הזמן כמו אריאל...(שזה כאילו אכפת לאריאל רק מעצמם)

קללל שבני עקיבאtamar2007

הרבה יותר מדגעשעם "תורה ועבודה"

*מדגישיםtamar2007

אנחנו סניף מופרד הרבה יותר מכל סניף אריאל 

ואנחנו בני עקיבא גאיםם

איזה סניף? ולמה אתם חושבים את זה?אנא עבדא דקב"ה

איזה סניף אתם?

איך הגעת לאמירה המעניינת הזאת?

מי אמר שהעיקר זה לשלב תורה ועבודה?

למה את מתכוונת כשאת אומרת עבודה?

טוב - הדיון הזה עתיק אבל...אנא עבדא דקב"ה

היום ראיתי בערוץ שבע שיש שידור של תחרות של בני עקיבא, טוב אני נכלס ומה אני מגלה שתנועת בני עקיבא העולמית, ש"חורטת על דגה תורה ועבודה עשתה אירוע בינלאומי של התנועה עם שירת נשים? איפה התורה? איפה העבודה (הרב נריה אמר שעבודה זו עבודת ה')????

אולי שמא מתנגדי בני עקיבא צדקו קצת???

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/435586

זה בידיוק הקטע של בניעקיבאיתקאי

שאין להם הגדרה . זה פשוט העם 

ואם כל העצב זה המצב של רוב העם 

איתך בכל מילה , אחי.. אני שונא ת'נשים האלה..ארי מש.

חתיכת מזויפים..

אריאל!!! אריאל!!! אריאל!!!רוצה בית מקדש

ברור שאריאל!

יש הרבה דברים טובים בבני עקיבא אבל יש בה גם הרבה בעיות הלכתיות!

ואם יש שם בעיות הלכתיות אז ברור שלא הולכים לשם!!

יאללה אריאל!! תורת חיים בעז!!

בצפייה לבניין אריאל!!

(גם תנועת אריאל וגם בית המקדש בימינו יחודש!)קורץ

חחח.. יא שרופה...ארי מש.

חחח ברור!!רוצה בית מקדש
הייתי חניכה ועכשיו אני מדריכההה!!😅
הי כמונייייייייבאהבה ואמונה!!

איזה שבט??

מעוז נחלההרוצה בית מקדש

אההה יפההבאהבה ואמונה!!

אני נחלה-שבט גדולקורץ

אני באריאל אבל אני ממש לא הולכת לכלום ממש לא מתחברת לקטע של12345678910

הסניף בכללי לא קשור אם הוא בני עקיבא או אריאל אבל בכללי אני חושבת שהכי טוב אריאל. כי בבני עקיבא תמיד יש בעיות בין בנים בנות וכולי

וואי סניף זה אחד הדבריםם!!!אנא ה'אחרונה

אבל רק אם זה אריאל!!! קורץ

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך