קצת מטריד אותי...מחפשת111

יוצאת עם בחור כבר מעל חודש, חלק מהפגישות שלנו היו בזום בעקבות המצב.. והיו איזה 4-5 שנפגשנו פנים מול פנים.

בשום פגישה הבחור לא הציע לקנות לי משהו.

בפגישה השנייה היה לי ממש קר אז הלכנו לקופיקס וקניתי לעצמי שתייה חמה. הוא לא הציע לשלם,

עכשיו אני יכולה קצת להבין, כי זו רק הפגישה השנייה והוא לא ממש ידע עם רוצה להמשיך (כנראה).

אבל עכשיו, כשמשכנו ואנחנו יוצאים, הוא עדיין לא מציע. וכן, הסתובבנו במקומות שהיו חנויות פתוחות.

ואני שואלת את עצמי מאיפה זה נובע?

הכי קל לי ללכת למקום ש'הוא קמצן'.. אבל אני לא יודעת,

כי הבנתי שאין לו הרבה ניסיון עם בנות, ובכללי אני תמיד מגיעה עם בקבוק מים ושותה באמצע והוא- כלום. לא מרגיש צורך.

עכשיו זה מתחיל להפריע לי.. כי הייתי רוצה שהוא ישקיע בי יותר. 

והייתי רוצה לבדוק את המקום הזה אצלו.. בנות, מה הייתן עושות במצב כזה? רומזות.. או בדרך אחרת?

ובנים, אולי תאירו לי משהו מהמקום שלו שאני לא רואה או מבינה...

תודה לכולכם!!

חוסר מודעותכי בשמחה תצאו.
ככה זה היה אצלי..

בהצלחה!
ומה קרה בהמשך?מחפשת111

איך דבר כזה קורה?הפי
חמש פגישות.. ופגישות זה לא שעה...
אתה לא רעב באמצע? צמא?
לא יודעת.. אולי זה קטע של בניםמחפשת111

וגם את תגידיהפי
חוץ מפעם אחד בקופיקס לא שתית ואכלת כלום?
אולי זה גם בעיה אצלך
אני אם רציתי לנשנש משהו הייתי הולכת לחנות עוגיות או מאפים..

וזה לא קשור אליו אפילו
לא..מחפשת111

הייתה פעם שקניתי כמה דברים לשנינו ושנינו אכלנו מזה.. 

..הפי
והוא לא הציע לפחות?
..חידוש

לא חושב שזה אמור להטריד אותך. אצלך זה מובן מאליו, אצל מי שפחות מכיר את ה'קודים המקובלים' זה לא כזה מובן מאליו שצריך לקנות משהו.. כמו שאמרת, הוא בעצמו לא שותה וגם מסתמא לא חושב שאת בראש הזה. לא חושב שזה קשור לקמצנות

קודם כל הכל בסדרultracrepidam
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך ז' באייר תש"פ 09:53
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך ז' באייר תש"פ 09:51

ודבר שני, כדאי שתמצאי דרך להביא את זה למודעות שלו

1 צד שלישי (שדכן?)

2 להעלות את הנושא לדיון, ולהסביר לו את ההגיון למה בחורה רוצה שישלמו עליה. תשמעי מה יש לו להגיד על זה

משהו בסגנון של "באופן עקרוני אני מרוצה בקשר, אבל אם היית מציע לקנות לי משהו חם לשתות זה היה ממש משפר את הקשר"

כדאי לחשוב על איך ומה, אבל אלה הדרכים בעיני

-----כיוון חשיבה מסוים, לא יודע אם רלוונטי ---------------

חשוב לשים לב - יש הרבה אנשים שבשבילם להוציא כסף על אוכל בחוץ זה מותרות מטורפות. זה לא בדיוק קמצנות, זה סוג מסוים של קמצנות או חסכנות אבל לא בדיוק. קיים אצל בחורי ישיבה תורניים בעיקר ממשפחות תורניות - שאז יש פחות כסף שמתגלגל ולכן חוסכים הרבה (תחשבי - הוא לא עובד, אז ההוצאות שלו הן נטל משמעותי יותר), וממילא כל הנורמה של לקנות אוכל בחוץ היא נורמה אחרת. ואז הוא יכול לראות את זה כך- "טוב, היא נורא צמאה, אז שתשתה. הרי זאת הוצאה ממש חריגה, אז היא בטח לא מצפה שאני אממן אותה." כמובן לא חשיבה מודעת אבל הוא רואה א זה כאילו עברתם ליד חנות תכשיטים ובחרת לקנות שרשרת.

וזה שהוא כזה כרגע לא אומר שהוא לא יכול להתרגל למשהו אחר. זה לא קשה, זה פשוט דורש תהליך של הסתגלות.

וגם - קחי בחשבון שאת מגיעה עם בקבוק מים, שזה כמו להגיד "את מה שצריך אני מביאה מהבית. לא צריך לדאוג לי"

הקטע הואמחפשת111

שדיברנו על זה.. על זה שהבחור 'צריך' לשלם ,

והוא הסביר את זה מהצד שלו ואמר שאי אפשר לצפות מבחור שיוצא עם מלא בחורות כל פעם לשלם על מישהי שהוא לא סגור עליה.. (זה לא המקרה שלו, הוא לא יצא עם הרבה)

ואז אמר שברגע שהבחור כן מעוניין, אז הוא מבין שהוא כן צריך לשלם

וממש התלבטתי אם להעלות את זה גם לגבינו אבל זה הרגיש לי ישיר מידי..

אז בגדול הוא כן מודע לדברים, אבל ניראלי לא עושה את הקישור אלינו..

מה, עד כדי כך אני צריכה להסביר את עצמי?!

חחחחחחהפי
ואי בנים זה עם
בואי לא נפתח..Half a man
גם בנות זה עם, ולא פחות מורכב..
לא יודע למה זה מעצבן אותי, למרות שאני כן יחסית רגיש בדברים האלה (נראלי)
וכן, אני יודע זה בצחוק.
אם זה בצחוקהפי
אז תצחק
לא עבדHalf a man
שנים של ניסיוןהפי
טוב נוHalf a man
הוא צעיר? בחור ישיבה?ברוקולי

זה יכול להסביר את זה 

לפעמים זה חוסר מודעות + חוסר יכולת 

אבל מי שמחליט מראש לא לשבת באיזה מקוםהפי
ככה כמה פגישות צריך להביא מראש בקבוקי מים משהו קטני לנשנש
וזה גם עושה את העבודה
ברור שאני מסכימה איתךברוקולי

רק אומרת שלפעמים בגילאים צעירים יש חוסר מודעות 

ולא בהכרח צריך להרחיק לכת עם המסקנות 

אבל היא כתבה שהוא מאוד רגיש ומתחשבברגוע

אז ברור שמדובר בחוסר מודעות.

לא מבין למה לעשות עניין מה"צריך" הזה.

אולי לא קראנו אותו שירשורהפי
היא לא כתבה את זה..
חח זה לא פיירהפי
היא כתבה את זה אחרכ
מה נראלך אני קוראת פה תגובה תגובה
נוותר לך הפעםברגוע

בעיהultracrepidam

לדעתי הוא צריך לעשות עבודה עם עצמו. להיות מוכן להשקיע.

הטיעון שלו הוא טיעון הגיוני לכאורה, אבל לא נכון בכלל. כי זה מה שבונה את הקשר. בדיוק כמו שהוא נוסע כדי להפגש איתך, ומקדיש זמן כדי להפגש איתך, שישקיע גם כספית (חוץ מההוצאה על הנסיעה). הוא לא יכול להיות נשוי 20 שנה ורק אז להחליט שהוא היה צריך להשקיע מראש.

אז נכון, חלק מהכסף שלו (בדיוק כמו הזמן שלו) יושקע - או הושקע עד היום - בדברים שהתבררו כטעות. אבל להמנע מלהשקיע זאת טעות חמורה יותר.

יכול להיות שזה יושב על פחד, ואז הוא צריך לפתור את הבעיה

ואם הוא ישלם כי הוא הבין שהא "צריך"י.על

כי הוא מענויין בך, זה יפתור לך את תעלומת ה"קמצן לא קמצן"? לא חושבת.

ואם בחור משלם כבר מההתחלה זה מלמד משהו על זה שהוא קמצן או לא? גם לא חושבת.

אי חושבת על הסיטואציה שתיארת שהיה לך קר וקנית לעצמך שתייה-

זה נראה לי הכי הגיוני בעולם שאת תשלמי על מה שהזמנת , יכול להיות שאולי היית גם צריכה להציע לו (אחי אומר שכשהוא רעב הוא חושב שכולם רעבים ומציע לכולם וכשהוא לא רעב אף אחד לא רעב מבחינתו חח)..

ואולי זה היה מעורר אותו יותר לשים לב אלייך כמו ששמת לב אליו.

לא בקטע של בחור ובחורה אלא בקטא של אדם לאדם כמו עם חברה שלך,ממש לא בקטע פמניסטי אלא אנושי פשוט.

ועוד נק'- כתבת שאת באה בכל פעם עם בקבוק שתייה..את שותה במהלך הדייט והוא לא.. למה שיחשוב שצריך לדאוג לך?..

סליחה אני לא חושבתקל"ת
שיש מה להשוות חברה וחברה לגבר ואישה.
גבר צריך לחזר אחרי האישה, אין מה לעשות
ולמה זה חייב לבוא לידי ביטוי דווקא בתשלום?..י.על
עבר עריכה על ידי י.על בתאריך ז' באייר תש"פ 11:11

אולי אין לו?

אולי הוא לא אוהב את הכללים האלה ומעדיף להיות נאמן למה שמרגיש לו נכון?

ואם הוא לא החליט שהוא מעוניין עדיין ועוד מתלבט הוא צריך להתנהג כאילו היא כבר ה"אחת" שלו?

אם הוא מתנהל כראוי בשאר הפרמטרים- מתקשר וכו' זה לא נחשב חיזור?

תחשבי על כמות הדייטים שהבנים יוצאים 

בכל פעם הם צריכים לשלם  על כל הבחורות והן רק לקבל .זה אממ.. מגעיל כזה, לא?..

האיש צריך לחזר אחרי האישה שלו או זו שהוא הבין שהוא מעוניין בה כאישה שלו

עונהקל"ת
1. שימי לב שהסיטואציה שהבחורה מתארת זה יותר מכסף. הבחור אפילו לא שאל אותה אם היא רוצה לשתות משהוא, לא צריך כסף בשביל לעשות זאת, צריך רגישות כלפי הצד השני.
2. כן תשלום זה חלק מחיזור , הם לא צריכים כל פעם לשלם, אבל בהתחלה, פעם-פעמיים , מ- 5 שקל של כוס שתייה הם לא יתרוששו.
ואם המחשבה שעוברת לבחור בראש זה- "אני אשקיע רק בבחורה שאהיה בטוח בקשר איתה" אז זה מחשבה אגואיסטית ולא רגישה. ועוד להגיד את זה ישירות לבחורה שאתב יוצא איתה- צריך להיות ממש חסר טאקט כדי לעשות את זה.
א.שימי לב שהיא אמרהי.על

שהיא לוקחת איתה בקבוק שתייה. היא שותה והוא לא.

ב.היית רוצה שבחור שלא החליט עדיין אם הוא מעוניין בך ישלם עלייך ויוציא עלייך כספים? אני למשל, לא. זה היה גורם לי להרגיש "חייבת" ולא אוהבת חובות.

אני דווקא חושבת שהדבר הכי מהמם בעולם זה שכל אחת מאיתנו תפגוש סופסוף את האחד שלה והיא תגלה שהוא לא ממש הצליח להתחבר לכל עשרות (מאות?) הבחורות שהוא פגש בדרך ולא חיזר והתפזר סתם.. יש משהו יפה ונכון ביחס ענייני בהקשר הזה,

זה ממש לא סותר יחס אנושי טוב ומתחשב בזולת בכלל ובמדוייטות בפרט.

הקודים האלה הם לא תורה מן השמים. צריך להפעיל שיקול דעת בריא ובכלל הסתכלות נכונה. לדעתי.

עונהקל"ת
א.אז עוד יותר תמוה - אתה רואה שהבחורה שותה לך בדייטים מהבקבוק שלה, אז לא תציע לה לשתות פעמים הבאות??
ב. התשובה שלי הינה חיובית. הייתי רוצה שיציע להוציא עלי כספים, גם אם הוא עדיין לא החליט שאני אשתו.(לא בהכרח אומר שכל פעם אקבל את ההצעה, אבל שלפחות יציע). לפי התאוריה שלך זה לגיטימי לגמרי שעד שהם לא יהיו נשואים הוא לא יוציא עליה שקל. לי אישית יהיה מאד קשה להמשיך קשר כזה עם בחור כי אני מחפשת מישהוא קצת יותר ג'נטלמן, כי אם לא יראו את הג'נטלמניות הזו לפני החתונה אז גם לא תגיע איתו בכלל חתונה.
אבל זו אני, יכולה לחלוק עלי, כל זוג מה שמתאים לו.
א. לא מבינה את הגישה הזאתי.על

היא שותה, הוא לא. הוא צריך לדאוג לה בגלל שהוא בן וזה תפקידו. 

למה לבוא מלכתחילה בגישה שחייבים לדאוג לי? אנחנו אנשים בוגרים.(אני בעד שילמדו בנים להיות רגישים וכו אבל מהצד שלנו, הבנות- למה לבוא עם גישה כזאת? גישה כזאת יכולה רק להביא אכזבות בחיים)

את רוצה לראות שהוא איכפתי? תבדקי את המידות שלו בהקשרים רחבים יותר , לא אומרת להתעלם מהנק' הזאת אלא לראות את התמונה הכוללת. 

החוקים האלה מקשים לראות את האדם

בדייטים אני רוצה להכיר את האדם ושלא יצטיין בקיום קודים שמישהו לימד אותו היטב קודם. את באמת רוצה להחליט אם הוא כזה או אחר לפי קיום קודים או לא? הקודים האלה הם מסך עשן. בחור יכול להיות סופר ג'נטלמן לפני ואחר לגמרי אחרי שכבר תהיי שלו, אני קווה לפחות שאת מבינה את זה כדי להתייחס לזה נכון.

צודקת, כל אחד ומה שנראה לו נכון.

טבע האישהקל"ת
שכשהיא בוחנת קשר היא בודקת אם הבחור משקיע בה ואכפתי כלפיה, יש כאלה יותר קריטי להן ויש כאלה פחות, אבל זה נורמלי לגמרי וזה לא נקרא "לבוא בגישה שחייבים לדאוג לי".הוא לא חייב כלום, זה מן רצון כזה שהאיש שלצידי ידאג לי.

זה לא קשור לפעול על פי קודים וחוקי דיטיים, לבחורה מפריע שהבחור לא מציע לה לשתות כי היא רוצה שהוא ישקיע בה, זה חסר *לה* בקשר, אז מה את רוצה להגיד לה? שלא תייחס לזה חשיבות כי מן הסתם אחרי החתונה הוא ישקיע בה יותר?
אני דווקא מבינה את הצורך הזהי.על

רק שהייתי רוצה לראות ולהרגיש את אחרי שזה נראה לי מתאים וגם לו, והוא מעוניין באמת ורוצה בזה.

יש משהו מערבב ומבלבל ולא נח כשזה בא כחלק מקוד מובנה.

טובקל"ת
לא יודעת, אני נפגשתי עם בחורים שכבר בתחילת קשר באמת רצו להציע לי לשתות ובאמת רצו לשלם,מטוב ליבם ולא מאיזשהוא שידול.
אולי גם כדי להרגיש גברים😜
ואז מה?מחפשת111

הוא יקנה לי כי אני ביקשתי.. זה לא כיף

אני רוצה שזה יבוא ממנו.. 

אל תבקשי ממנוultracrepidam

אל תבקשי ממנו לקנות. אבל צריך לדאוג לזה שהוא יפנים את הצורך שלך. אולי אם תעלי את הנושא לשיחה בלי להתמקד בפרט בשאלה של "תקנה בשבילי", אבל כן להזכיר את זה, אולי זה יעזור.

אם יש אדם חכם שיכול להיות צד שלישי בתחום הזה, זה יעזור

אבל מסכים, המצב קצת בעייתי

תעלי לו למודעותקל"ת
שזה מפריע לך וחשוב לך בקשר איתו.
אם הוא מאד רוצה אותך והוא גבר לעניין שמוכן להשקיע בקשר, אז הוא ישנה את מנהגו- כן, כי ביקשת ואת חשובה לו, אז זה יפה בעיני.
אם גם אחרי שאמרת לו שזה מפריע לך הוא ממשיך בשלו, אז זה כבר אומר דרשני..
מובן ביותר, גם לי זה היה מפריעהודעה
את יכולה לרמוז או אפילו להגיד בדרך עקיפה או משהו..( למרות שהרבה בנים לא קולטים רמזים והם צריכים תכל'ס- שלנו זה קצת יותר קשה לפעמים לומר דברים כאלה בפנים)
ותראי איך הוא מגיב לזה, אל תנסי לחנך אותו. תבחני את המקום הזה גם במקומות אחרים.
יש כאלה שבאמת לא מודעים ולא חושבים על זה וכאן את יכולה גם לנסות אולי לומר לשדכן ש"יאיר" לו על העניין אם הוא לא מודע.

איזה עוד דרךמחפשת111

את חושבת שיש לבדוק את המקום של נתינה/ השקעה בצד השני? 

אפשר לראות את זההודעה
בהתנהלות של בן אדם.. הוא אחד שגם לעצמו לא קונה? כן קונה? משקיע בדברים שחשובים לו? מול המשפחה? חברים? אפשר לראות אם הוא מתחשבן מדי או לא.
תצטרכי לראות את זה בפגישות אבל, בזום לא רואים דברים כאלה בד"כ, גם לא בשיחות טלפון.

לפעמים זה באמת מחוסר מודעות ויש מקום לומר את זה. ולפעמים זה גם לקחת פרוייקט שיכול להיות שזה סתם להוציא אנרגיות.
תבדקי את זה מולו.
מה שכתבו פה זה גם יכול לעזור- לומר לו את הצורך שלך ושזה מאוד ישמח אותך אם.. ואז לראות איך הוא עם זה.
מבינה אותךקל"ת
היה לי מקרה דומה.
הייתי שואלת את עצמי- האם זה בא לידי ביטוי רק באוכל או שחוסר הרגישות בא לידי ביטוי בעוד היבטים?
הוא בא לקראתך במקום הפגישה?
הוא יוצר קשר טלפוני בין פגישה לפגישה?

אם זה בכללי שהוא לא מתחשב, גם בעוד דברים אז אני אישית הייתי חותכת. אם זה רק העניין של הכסף אז הייתי מדברת איתו על זה דוגרי.
רק שאני אבין..את ביקשת שתייה והוא לא קנה גם וישב לשתות איתך? וואו אין לו בדיוק אינטליגנציה רגשית..
אזמחפשת111

בכללי הוא כן מאוד רגיש ומתחשב.. אני לא חושבת שזה העניין.. אולי זה באמת חוסר מודעות.

ולא, כל אחד קנה לעצמו משהו.. 

אהה סבבהקל"ת
נשמע יותר טוב...
אז לפי מה שתיארת למעלה כן דיברתם על זה והוא כן תיאר בפנייך את האג'נדה שלו בנושא...
בעיני אג'נדה לא נכוהה וקצת אגואיסטית אך תעשי מה שנכון לך...אם את מוכנה להכיל את זה וסהכ טוב לך איתו אז תמשיכי.
בהצלחה!
אמהפי
זה שאת מגיעה עם בקבוק מים לפגישה זה לא משהו רע..
אבל מה שאת מספרת שזה כבר פגישה חמישית והוא לא הציע לך או שאל אותך אם את באלך משהו זה מוזר
אין לי מושג מה הייתי עושה
אוף חדשכאן
באמת באמת שפשוט תגידי לו שאת רוצה שיקנה לך, שישקיע בך. באופן הכי יפה שיש.
גבר רוצה להשקיע בבחורה שהוא יוצא איתה (ואם לא, גם טוב. ביררת משהו חשוב..). זה לא כזה משנה מאיפה זה מגיע. יכולות להיות 1001 סיבות..
פשוט תגידי שזה ממש ישמח אותך ויעשה לך טוב על הלב. (זה אולי לא נעים להגיד אבל לפעמים זה מה שצריך לעשות בקשר..)

המון המון הצלחה!!
אולי אני באמת אעשה את זה.. כשאתה אומר את זה ככהמחפשת111

האמת אף פעם לא הבנתיפוטפוט

את הענין לקנות משהו באמצע פגישה.

אם בגלל רעבון או צימאון, למה הם לא אכלו או שתו לפני שיצאו מהבית? צריך לבוא לפגישה רעננים ולא רעבים וצמאים.

ומה, כל 60 דקות הבחור\ה חייבת לאכול או לשתות משהו? זה לא תקין

ואני רואה שהבחורה רצתה להרגיש שהוא ''משקיע'' בה.

ההשקעה האמיתית היא בשיחה, האם הוא גורם לך לחייך? אמפטי כלפיך? מתעניין בך? מצחיק אותך?

השקעה לא נמדדת בחטיף.

זה הגיון גברי, אולי את חולקת, אבל זה הגיוני. הבחור בסדר גמור. את יכולה להודיע לו שההגיון שלך פועל אחרת.

וחוץ מזה - בעיני זה מוזר לאכול באמצע פגישה, לא מנומס.

והרוצה לחלוק יחלוק.

והצפיה שהוא ישלם עליך אם את קונה רק לעצמך.. מה??

....מחפשת111

כשאני מדברת על לאכול או לשתות משהו זה כבר בפגישות מקדמות יותר שמרגישים ממש נוח אחד עם השנייה,

וכן, בחורה היא לא כמו בחור והיא כן צריכה לשתות או לאכול משהו כל כמה זמן.

וחלק מההשקעה בבחורה מתבטאת גם בהוצאה כספית

אוי...חיים של
רק לי זה נראה לי מוזר ממש??
אני לא מצפה שיצא איתך למסעדה בפעמים הראשונות ויבזבז עלייך כסף...
אבל כמה שקלים רק בשביל הגנטלמניות?

אני חושבת שבפגישות הוא אמור להראות שהוא לארג וגנטלמן. ויש קודים מסוימים וידועים.

אם הבחורה מבקשת לשלם זה משו אחד. אבל שהוא לא יציע? זה מוזר.
לא כולם מכירים את כל הקודיםultracrepidam

וחשוב להדגיש שהיא מגיעה עם בקבוק מים לפגישה, אז יש הגיון במחשבה ש"היא לא צריכה".

וכן, מישהו יכול להיות איש טוב גם אם הוא לא מראה שהוא לארג וגננטלמן

זה קוד בסיסיחיים של
האם חיזור =רק כסף?ברוקולי

לא רואה את זה כחיזורחיים של
גם קוד בסיסי לא כולם מכירים. זאת המציאותultracrepidam

זה קוד בסיסי בחברה שאת חיה בה. יש אנשים שחיים בחברה שונה, יש אנשים שלא מכירים את הקודים החברתיים (הבחור טרי בעסק). מוזר בעינייך - סבבה.

לעצם העניין אני מסכים שזה קוד בסיסי. רק לא מתפלא שמישהו לא הולך לפיו

יש גם כאלה שמכירים אתי.על

הקודים אבל כופרים בהם

כי הם זיוף אחד גדול.

נכוןקל"ת
וסביר להניח שהם יתחתנו אחד עם השני.
בה לכל סיר יש מכסה
וואי זה כזהקל"ת
מחשבה של גבר
חחח סליחה🙊
בדיוק כמוultracrepidam

כמו שאת מצפה מגבר שייקח בחשבון רגשות של אשה

את כאשה צריכה להבין תחושות ומחשבות של גבר

נכוןקל"ת
אני מבינה שזה מחשבה של גבר. זה מה שאמרתי
בפגישה ראשונה אני לא באמת לא מבין מה העניין..מבקש אמונה

לא שיש לי בעיה להזמין, או להביא משהו לאכול וכו'.

אבל ניחא אם התחלתי עם הבחורה והיא רוצה לצאת, אז יש בסיס וחלק מהחיזור זה להזמין...

בפגישה של שידוך אין לאף צד מושג מי מולו, מי יודע מה עובר לה בראש יש מצב שהיא רק מחכה שיגמר.

כולה באנו לראות אם בכלל בא לנו להכיר.   מה להזמין עכשיו? בשביל מה? אתה מזמין בסוף מקבל סירוב...

נראה לי מיותר.  אם אני עושה את זה, זה רק מצד לשמח בת ישראל.  

אהלן, אנסה להציע הצעהadvfb

מציע מאוד לא לשפוט. בגלל שלאדם עצמו אין את הצורך הזה (הוא לא מרגיש צורך שתציעי לו משהו או שתשלמי עליו) אז הוא לא יודע שזה חסר לך, פשוט מאוד. לי אישית בתור בן אין לי צורך שישלמו עלי ("אני גבר, מה פתאום שישלמו עלי?!") ולכן אני לא מבין אישה שכן יש לה את הצורך בדר"כ. לכן אני חושב שאת יכולה לדבר על הצורך הזה כשלעצמו בלי קשר למקרה.

לא יודע מה להציע לך, איך לרמוז לא או אולי להגיד לו במפורש כי זה באמת לא נעים אבל המודעות שלך לחוסר מודעות שלו ולא להסיק מסקנות היא חשובה מאוד. נראה לי שעל אף החוסר נעימות, הרבה יותר יזיק לקשר אם לא תגידי כלום. כי כל הזמן הוא לא יענה על הצורך שלך ואת תשתקי ואז תתפוצצי מבפנים. לא משנה לאיפה תקחי את זה אני חושב שאמירה שלך אליו לא תפוצץ את העסק, רק תוכל לרפא אותו.

אני חושב שהכי יפה שאת יכולה להציג זה לא לדבר לא עליו ולא הוא לא עושה טוב וכולי. אלא לדבר עליך, על הצורך שלך. בכל קשר יש בהתחלה חוסר תיאום בצרכים שונים שהזולת צריך אותם והצד השני לא מודע. היום זה יהיה לך בזה שהוא לא משלם עם מישהו אחר זה יכול להיות במשהו. אם לבחור עצמו חשוב להתקדם בקשר אז הוא יהיה הרבה יותר ממעוניין לדעת איך לענות על הצורך שלך. אולי שאת אומרת זה כמו שזה, שזה מפריע לך לקשר באופן כללי אני חושב בתאקט ובדגש הנכון גם אם זה יההי קצת לא נעים זה ממש שווה את זה. אין לך מה להפסיד, יש לך רק מה להרוויח.

קיצר, נראה לי שכדאי להגיד ולנסות כמה שיותר שיהיה נעים. לדבר עליך בעיקר ולעשות את זה באווירה טובה ולא בחוסר בטחון. בחיוך

בהצלחה רבה!!

סליחה מראש על הבורותמבשר נריה
אבל אני באמת לא מבין למה זה כל כך ברור מאליו.. אני רואה את זה יותר באופי של בחורים, יש כאלה שרגילים לזה וזה זורם להם.
לי כמעט לא יוצא לקנות אוכל בחוץ ואם כן- זה רק כי אני ממש רעב. לא מתחבר לזה פשוט.
אני אעדיף להביא עוגיות או משהו מהבית, לא יודע אפילו למה.
לא קראתי את כל התגובות, אבל בגדול ראיתי שכולם די הזדעזעו ממנו ואני די מופתע. לא מבין למה יש דרישה כזאת מגבר, עוד אין ביניכם שום מחויבות- כן, גם בקשר מתקדם זה לא אומר שאת תחת חסותו. יש לך כסף בדיוק כמו שלו יש (אולי אפילו יותר אם הוא בחור ישיבה)
למה את לא תשלמו עליו?
(ברור שזה לא ישים, לי זה ירגיש מאוד מוזר ואני לא אתן לזה לקרות, אבל אני רוצה להמחיש עד כמה זה לא הגיוני הדרישה הזאת לדעתי)
וסתם מוזר לי.. זאת אומרת, מה העיקר? האישיות שלו או הכסף שלו? לא יודע.. כמובן שאני מאוד מקצין אבל בכל אופן זה התחושות שלי
זה לא עניין של 'דרישה'advfb

זה עניין של צורך, אם לבחורה יש צורך בזה, אם אפשר, למה לא לפרגן?

עזוב את כל עניין ההגיוני, זה נטו רגשי..

צורך במה? בלאכול משהו או שדווקא אני אשלם?מבשר נריה
אם היא רוצה לאכול- תפאדל
אם היא רוצה ש*אני* אשלם- ממש לא מבין

ובכללי כל הקודים האלה, לא חייבים להיות רובוטיים, גמישות זה חלק מהעניין. אני מעדיף לא ללמוד קודים כאלה אלא פשוט לבוא עם מי שאני מתוך ידיעה שאני אדם מתחשב ורגיש כמו שאני אל אנשים אחרים
חחח איזה תמים אתהי.על

תמימות זאת לא המילה הנכונהadvfb

להבין פשר של סיטואציה רגשית זזאת לא 'ערמומיות'. מי שרוצה שיפרגנו לה זה אחלה שבעולם.

יפה. מקווה שאתה מפרגן באותה צורה גם לחברים שלך חחי.על

אם נכנס לניונסיםadvfb

באמת בפגישות הראשונות זה לא יהיה מתוך צורך לפרגן כל עוד אני עדיין לא מחובר אליה.

חושב שחצי חצי זה אחלה לגמרי ואח"כ שיותר נקשרים אז בזרימה. 

אם ההשקעה של הבחור מתבטאת באופן אחר אז זה גם סבבה. מה שמרגיש לשניהם, לא צריך לעשות פוזות (ואם צריך אז לפחות לא להתייחס לזה ברצינות).

חחח יא גב גברadvfb

היא רוצה שתפרגן לה, שתראה לה שהיא חשובה לך. לשלם זה לא הכסף זה הנשמה שבו.

אל תלך לפי אף קוד, אני שמעתי גם בחורות ששלמו כל בחורים שיצאו איתם (כן ירבו חח). אבל תהיה רגיש לפי איך שהבחורה שאיתך מגיבה. הייתה בחורה שהיה ממש לא נעים לה שישלמו וקלטתי וסבבה. חצי חצי זה אחלה. כל מקרה לגופו אבל.

סוף סוף מישהו מבין את הצורך הזה חחחמחפשת111

הצעד הראשון להבנת הצורך הזהadvfb

היא לדעת שאני אישית לא חווה אותו באופן כזה אלא חווה אותו בדרכים אחרים..

את יכולה לחשוב איך  את  ממלא למי שאת יוצאת איתו את הצורך הפירגון. ולהסביר לו שכמו שהוא מרגיש טוב שאת מפרגנת לך לך זה במשהו אחר, בדרך אחרת. (זה בתוכן, בסגנון זה צריך להיות עדין מאוד)

הרגשתי צורך להגיב.. @מבשר נריה זה בשבילך...שאלה-לי

סתם כי מהיכרות עם זה שלבחורים זה באמת פחות הגיוני ומקובל להשקיע בפגישות..

אז למה כן?

בהכי בסיסי, בחורה רוצה להרגיש רצויה, מוערכת.. רוצה להרגיש שמישהו רוצה בה, שמח בה ורוצה להשקיע בה.

בפשטות, בחורה היא אותה אבידה שאבדה לבחור מישראל שהולך ומחפש אותה. ואבידה צריך לחפש היטב, וצריך להשקיע בשביל למצוא אותה.

ברור שאם הייתה לך אבידה יקרה מאוד, היית דואג להציע פרס כספי למוצא, להשקיע ולתלות מודעות, לפרסם ביד 2 וכו'..

זה אותו היגיון.

מבחינת בחורה, כשהיא באה לפגישת שידוכים, כמה שזאת בדיקה שבאה רק לבחון התאמה וכו'.. הכל מעולה וטוב! אבל, קודם כל אישה באה לשם ומחפשת את העניין הבסיסי הזה של הריצוי, של ההשקעה, של הבן מלך שמחזר אחר אבדתו (וזה לא במילים שלי!). אישה מחפשת את החיזור, את ההשקעה, רגישות אצל נשים מתפרשת כתשומת לב לפרטים, כשבחור שם לב שעברו שעתיים ולא אכלנו משהו אז פתאם הוא מוציא עוגיות או מיץ שהוא הביא מהבית או סתם הביא לפני, זה יוצר אצלינו נעימות בלב. כשבחור מתעניין ושולח לי הודעה איך היה לי המבחן- אם סיפרתי לו אתמול שיש לי מבחן היום, זו מבחינת אישה רגישות. כשאני מספרת לבחור על משהו ממש ממש מבאס שקרה לי, אני רוצה שהוא ישאל, יתעניין, ישתתף בבאסה... זו רגישות אצל אישה. ונכון, בחסדי שמיים, הרגישות הנשית והרגישות הגברית הן שונות מאוד. הרבה בחורים יחשיבו את עצמם רגישים (והם באמת כאלה!) אבל מבחינת בחורות, זו לא לגמרי אותה שימת לב לפרטים....

נשים רוצות להרגיש בטוחות ורצויות, מחוזרות.. במובן הכי הכי בסיסי עוד מבריאת העולם כשהנשים נבראו, נותן ומקבל, משפיע ומקבל, אלה באמת שתי בחינות במציאות, עם השלכות....

ולכן נשים ישמחו שהבחור יחשוב על מקום או יוביל אותן למקום במהלך הדייט, שהוא יביא עוגיות או שתייה, שיתעניין, שישאל אם סיפרתי  משהו שעצוב לי... תשומת לב זה המילה. הרבה הרבה יותר ממה מביאים וכמה.

*** במקביל, בנות ישראל היקרות! גם לנו יש הרבה עוד מה להתקדם בעניין, כן, אי אפשר להיות קומונרית שמנהלת את העולם, רגילה להגיד ולתת ולעשות, ופתאם מגיעה לפגישה ומצפה שהבחורצ'יק יעשה הכלללל בשבילי. פרופורציות בהקשר הזה.

תודה. מסכים איתך לגמרימבשר נריה
אני לגמרי איתך שגבר צריך להשקיע, להיות רגיש ובמקום מסוים גם לחזר.
פשוט צרם לי שה'דרישה' היא דווקא עם כסף ושעל ההתחלה רק הבחור ישלם
זה לא אמור להיות ברור מאליומחפשת111

אבל זה כן מאוד מקובל, וזאת אחת הדרכים לראות את ההשקעה של הבחור בבחורה.

ואין לי בעיה שיביא משהו מהבית, לא חייב לקנות בחוץ מבחינתי.. אבל זה לא קרה עד עכשיו.

ונכון שאני לא תחת חסותו, אבל זה כן משהו שנותן הרגשה טובה שאני יקרה בעיניו ושהוא חושב עליי ואכפת לו ממני.

ואגב, אני כן 'שילמתי' גם עליו.. כשהבאתי כמה חטיפים לפגישה (בלי הרבה מחשבה לפני, ספונטנית..)

וברור שזה לא העיקר!  יש בו עוד הרבה וזה לא מלמד על כל האישיות שלו

הפורום נועד כדי לדבר גם על דברים שמפריעים לא? אז זה אחד הדברים שמפריעים לי.. 

אחלה הצעה. תודה, אנסה ליישםמחפשת111

בכיף. בהצלחה!advfb

..מופלטה
עבר עריכה על ידי מופלטה בתאריך ח' באייר תש"פ 22:08

בלתקאורות הכתובה

אישית הייתי פשוט שמח שתשאלי אותי

אם אני עושה משהו, שנתפס כלא ברור/לא מיטיב מבחינתך, הייתי רוצה לדעת

אולי הוא פשוט לא מודע. אולי הוא קמצן. אולי הוא יותר מדי מודע וחשב משום מה שלא תרצי מסיבות שאינני מכיר

הייתי פשוט שמח לשמוע שאלה ישירה, בצורה נעימה (אפשר גם להדגיש שאת שואלת בשביל להבין)

זה יכול להיות מאד לא קל לשאול ישירות..מביך וזה..

אבל..קחי בחשבון שזה בן. אל תבני שהוא יבין רמזים, לא משנה כמה עבה וצועק לשמים הרמז מבחינתך.

יש לך דוגמא לניסוח של שאלה?מחפשת111

כן ובעניין הרמזים.. אני מתחילה להבין שבנים לא קולטים כ''כ רמזים.. זה כזה מתסכלללחושב

כן, יש לי עצה בשבילך.י.על

פעם הבאה כשתצאו ואת רואה שהוא לא שתה (את ב"ה דואגת לעצמך..)

תדאגי לו ו (ממליצה לך גם לחשוב ולהרגיש את זה.. אל תכעסי עלי זה לא בא מכוונה רעה אבל באמת קצת צורם לי) ותשאלי אותו אם הוא לא צמא כי הסתובבתם כ"כ הרבה וזה לא הגיוני ..כי אם את מרגישה צורך לשתות למה הוא לא?...

תסבירי לו את הצורך הזה שלך ופשוט תשמעי מה יש לו לומר. 

לא רק בעניין השתייה, בכל דבר, שימי לב שגם הוא בנ"א למרות שהוא "גבר". אני חושבת שיש סיכוי לא רע בכלל שזה יחזור אלייך.

בהצלחה 

רעיוןקל"ת
קודם כל עצה שלי- אל תביאי לפגישות בקבוק אישי שלך, זה קצת לא סימפטי שצד אחד שותה בלי להציע לצד השני..
מה שאני הייתי עושה- הייתי אומרת לו דוגרי שהפגישות יחסית ארוכות ואת תרצי יותר לשבת לשתות או לפחות שתקנו שתייה יחד ותשבו במקום בחוץ. תראי מה הוא אומר, לא רואה סיבה שהוא ייתנגד.
לגבי התשלום- וואלה מורכב ולא נעים להעלות את זה..ותכלס אמרת שכבר דברתם על זה בעקיפין והוא אמר לך מה הוא חושב אז לא הייתי מעלה את הנושא שוב.
אנחנו קולטים רמזיםHalf a man
פשוט לא של בנות.
אתן לא ברורות גם כשאתן מנסות לדבר במפורש
פשוט תשאלי, איך שאת מבינה בשפה שלךאורות הכתובה
זו את, את מכירה את עצמך הכי טוב, ובטח שטוב מאיתנו.
הייתי ממליץ לך לחשוב מראש מה את רוצה בערך לומר.
אולי אפילו לנסח על דף.
זה משו שיוצא לי לעשות ברגעים גורליים מבחינתי.
וב''ה הדרך הזו של לפתוח, יחד עם ההכנה מבחינתי, בכלים שלי- עשתה מאד טוב עד כה בקשרים אצלי
תזרקי אותו מיד!ברוניש

יש כל כך הרבה ערסים עבריינים עם BMW שיציעו לקנות לך את העולם כולו ומעבר, שחבל לבזבז את הזמן שלך על בחור תמים שלא מבין נשים שרוצות משהו ולא מביעות את זה אפילו ברמז.

עזבי, הוא לא בשבילך. הוא בטח ימצא סתם בחורה פשוטה כמותו שלא חושבת בזמן הפגישות על "מה הוא יקנה לי" אלא על דברים ברומו של עולם. את מלכה. את צריכה מישהו שיפנק אותך, עם BMW וסטייל.

תגובה לא הכי מכבדת..תפוחית 1
כמה נק' שיעזרו לך לפתור את הפלונטריודו ל-ה' חסדו

קודם כל,מקסים שהתקדם ושאת רואה בו הרבה טוב.
ומה בכ"ז לעשות ?

א. תחשבי על הרבה הרבה פרשנויות מיטיבות, שמוציאות אותו סבבה, מה גורם לו לא לקנות כלום כלום כלום.
כשתהיה לך בראש נוסחא שרואה אותו בטוב, יהיה לך הרבה יותר קל לפתוח את המקום הזה מולו. 
בינתיים, זה ממש חוסם את הרגש שלך, ולא מאפשר לזרום בקשר. כך שברור שחשוב שתפתרי את זה.

ב. יש לכם פה פער בצרכים ובחשיבה של מה נכון ומה לא נכון.
לשתף אותו, זה תרגיל מס' 1 של להביא את הקושי שלך בקשר, אל הקשר. שזו מיומנות לכל החיים בזוגיות. אף פעם אל תצפי שהוא יבין מרמזיפ בדיוק מה את צריכה. יש לו הסתכלות שונה על העולם.

חשוב לדבר איתו על זה מהמקום של , כשאני בדייט ארוך אני צריכה קצת ריענון. כשאתה קונה / מביא מראש, זה נותן לי הרגשת בטחון שיש לי על מי להישען. ואולי הגזמתי, אבל זה מכניס אותי לסרטים שאתה עלול להיות מידי חסכן ואני לא יודעת איך אני מסתדרת עם התכונה הזו. וכו'...
מה אתה אומר? איך אתה מרגיש בעניין?

היית מוכן שנעשה משהו אחרת?

שיחה כזו היא בדיוק יצירת הקשר , ויציאה מהטכני ומהיבש, ללב שלכם, לרגשות, לבניית הקשר.

נשמע לי שלהגיד לו את זה יכול בקלות להכניס אותו למגננהקוד אבל פתוח

אפשר להסביר לו מה היא צריכה בלי להאשים אותו בקמצנות או משהו כזה...

'הייתי שמחה אם היית מציע לי לשתות, אני יכולה לבקש לבד, אבלה התחושה שאתה דואג לי עושה לי ממש טוב' אמירה כזאת לא מכניסה אותו למגננה שבה הוא ירגיש צורך להצדיק את עצמו וגם תיתן לו את האפשרות להבין מה יעזור לה ולקשר...

אמרת לו את זה?קוד אבל פתוח

א ב של כל קשר זוגי זה תקשורת, וזה נמדד דווקא בדברים שלא שקשה להגיד, וזה בהחלט משהו שקשה ולא נעים להגיד

הוא בטח אשכנזי או תימני!!!. סתם. אבל כן יש עדות או אנשיםחסדי הים
שזה במודעות שלהם להיות לארג'ים לאנשים בסביבתם.
אנחנו האמירקאים גם ככה שיש במודעות לפנק.

אז זה יכול להיות חוסר תקשורת אבל זה כן אומר משהו על הבחור.
יש שדכנית\שדכן ברקע?Eden24

אם יש, לפנות אליהם ושיעירו לו על כך.

בנוסף, כתוב בגמרא שאחד מהפרמטרים למדוד אופי ואישיות של בחור זה ע"י התבוננות "בכוסו, כיסו וכעסו" (כשהוא שיכור, כשהוא נדרש לתת כסף וכשהוא כועס).

כמובן שתמיד יש לדון לכף זכות כי אנחנו בלחץ, לא יודעים איך לפעול, חושבים שאולי אין צורך לצד השני כי הוא לא ביקש..

אבל בשביל זה יש לנו את התקשורת.

אני פחות בקטע של ישירות על נושאים כאלה, בפרט כשזה בפגישות, אז משתמשים במשחק.

תציבי לו סיטואציה שאת בלי ארנק. אתם כבר בחנות, את באה לשלם והופ, שכחת את הארנק באוטו.

פה את מודדת אותו גם בכיסו וגם בכעסו. הוא מוכן לשלם עליך? הוא מזעיף פנים? מסנן מילים על כך שאת לא אחראית?

נכון, זה נשמע רע כשאנחנו בוחנים ככה, אבל אלו החיים. אנחנו מכירים בחור זר שאיתו אנחנו הולכים להקים בית ובשביל לבדוק את הדברים הנ"ל צריך להשתמש בתחכומים, כי לא הכל בא בצורה טבעית כמו שאנחנו מציירים לנו..

מקווה שהצלחתי לתת טיפ קטן, בהצלחה !

וואו וואו..קל"ת
היכונו להרבה תגובות זועמות של מה שאמרת🙈

הבחינות האלה במקום תקשורת בריאה באמצעות דיבור זה גורם מספר אחד לכשלים בזוגיות.
ככה ככה..Eden24

נתחיל בזה שאת צודקת, תקשורת זה כלי מדהים ומקסים ואכן הבלטתי אותו.

מנגד, לבוא לבחור בפגישה חמישית ולשאול "סליחה, למה אתה לא משלם עלי?" או בצורה עדינה יותר.. "יש מצב שתוכל בבקשה לשלם עלי?" יכול לזעזע אותו ולגרום לו לחשוב שהיא מחפשת רק פינוקים ושישלמו עליה וכן הלאה.

צריך לדעת איך להשתמש בתקשורת, מי קבע שתקשורת זה רק ע"י שיח? זה מתבטא במאה ואחד דברים ואחד מהם זו דרך המשחק.

בנוסף, ממה שאני רואה פה רובנו דתיים, מאמינים בתורה ובטיפים שהיא מביאה לנו, אז למה להתעלם מהם?

לפי דעתי זה אחלה, עברתי די הרבה שידוכים כדי להעיד שיש בזה מן האמת וזה גם מתיר לעצמך ספקות אז למה לא?

לא הבנתיקל"ת
א. אם נלך לדוגמא שאמרת, זה שאני "שוכחת את הארנק" ורואה שבמצב זה הבחור שילם עלי, לא מלמד על יכולת הנתינה שלו, זה די להעמיד אותו במצב שאין לו ברירה.
ב. כמובן שהכוונה לא הייתה שהיא תשאל אותו בצורה בוטה "למה אתה לא משלם עלי". רעיון איך ליישם זאת- לדוגמא כשמדברים כל צד מה הוא מחפש בצד השני אז הבחורה יכולה לתאר שחשוב לה בחור שמשקיע בה ובקשר (לא כמו שהבחור תיאר, שהוא משקיע רק כשהקשר רציני).
ג. התעלמות מטיפים שהתורה נתנה? על מה את מדברת?
יותר מזה. שמעתי פעם לבחון את הבחור בכעסה' אלוקינו

לדוגמא לאחר ב*כוונה* . כן כן . לקבוע שעה , ולהגיע אחרי20דק. 
לא כל הזמן ברור , פעם אחת נגיד... לראות איך הוא מגיב
הלווו זה לא משחק - זה בן אדם לחיות איתו את כל חייך.
לבחון וכמה שיותר ! לבחון את הקשר לו עם ההורים / אחים / לשאול את מי שנמצא איתו בחדר בישיבה איך הוא , ולא רק חבר שרואה אותו פעם בשבוע, אלא זה שאיתו בחדר יום יום 
לשאול את המפקד שלו בצבא
וכו וכו . 
ב"הצלחה. 

אגב, הרעיון של לשכוח את הארנק מצוינת לדעתי.ה' אלוקינו

לפנות לשדכן שיעיר לו? ממממש לא מסכימה !!! מה הקשר שהשדכן יעירלו? איזה בושה זו.... מעליב ביותר. 

ואי מזה לא נעים ליהפי
אני כל חיי מאחרת ותמיד שואלים אותי בחצי חיוך זה מבדק?
חלאס עם המבדקים אתם לוקחים ממי שבאמת ככה חיים את הזכות לחירות

אם היו עושים עלי מבדק הייתי כל כך נפגעת ואו.. למה לעשות למישהו משהו שאתם הייתם מתעצבנים????
בגלל זה הדגשתי. פעם אחת . חשוב לבדוק שהוא לא מתעצבןה' אלוקינו

ושהוא לא אדם עצבני. וזה אחת הדרכים לבדוק . כי בדייטים כולם נחמדים ולא עצבניים. ואז אחכ יש גירושים 

אני לא אוהבת את זההפי
זכותך. זה דעת של גדולים, לא רק שלי .ה' אלוקינו

את לא מכירה את האדם שמולך , יש שחקנים ...
וצריך לבדוק עם מי את עומדת להתחתן.
עדיף לחתוך בדייט ולא אחרי ילד או 2
זה לא משחק

לגבי בדיקות... לדעתי יש שיטות יותר טובותמבקש אמונה

אם תתני מצב שאת בלי ארנק לאף בנאדם לא נעים לצאת כל כך אנוכי...

צריך לתת מצב שמסתדרים אבל השני יכול לעזור או לפחות לתת הרגשה נעימה.

לדוגמא, שתי בנות שחברים שלי יצאו איתן,

לאחת מהן חבר שלי עשה בדיוק בסוף הפגישה כאילו קצת נתקע האוטו והוא יודע לתקן אבל יקח כמה דקות זמן..

רצה לראות אם תגיד לו "בהצלחה" ותלך תשאיר אותו לבד בלילה. 

היא נשארה איתו ובאמת גם אח"כ התגלה שהיא בחורה מאד אכפתית..

השניה, חבר שלי אמר לה בסוף הפגישה בערך אותו דבר שהוא נתקע קצת, והיא אמרה לו "מקווה שתסתדר" והלכה...

והיא באמת התגלתה כאגואיסטית גם בדברים אחרים.

ואי זה כלכך פוגעהפי
מה פוגע בזה?מבקש אמונה

קודם כל, הצד השני בכלל לא יודע שזה מבויים..

דבר שני, גם כששומר בסופר בודק לך בתיק את נפגעת?

מה לעשות שאנחנו לא בוחנים לב וכליות

תעשה לי טובההפי
איך היית מרגיש אם בחורה היתה עושה לך מבדקים?
יפה תודה
זהבכלל לא עניין של הצד השני זה צריך להיות עניין שלך איך אפשר "לחיות עם עצמך" שאתה כל הזמן עסוק בלעשות מבדקים לצד השני..
הייתי מרגיש מצוין...יש הרבה אנשים לא טובים והיא לא נביאהמבקש אמונה

ככה לבוא לדייט?הפי
העולם רע בוא נבדוק אם את זכאית?
יודע מה גם אם הבחור היה מלאך והוא היה עושה לי מבדק הייתי חותכת זה פשוט חוסר אמון וקשר שנבנה על שקר
כן ככה.. לא בודקים אם היא מחבלת, אלא מידות טובות.מבקש אמונה

גם אליעזר בדק את רבקה... מזל שהיא לא נעלבה.

נכון זה חוסר אמון כי הוא לא מכיר אותך.

חבל שתעלבי,

זה החיים שלו, ואם אנחנו אוהבים אחד את השני אנחנו אמורים לשמוח שהשני שומר על עצמו. 

את בחורה טובה, אבל הוא לא נביא, והבאה עלולה להיות מרשעת

מסכימה.תפוחית 1
אולי היא הלכה כי היה לה אוטובוס אחרון?
קצץ עין טובה לא מזיקה אף פעם ⁦
לא פירטתי מספיק...מבקש אמונה

היא הלכה כאילו לא אכפת לה ולא התנצלה ולא ביקשה להתקשר כשהכל יסתדר...

תכלס זה היה כמה מטרים מהבית שלה, אבל העיקר מה שכתבתי למעלה

אממברוקולי

לא הייתי משליכה על התנהגות של בחורה מסיטואציה נקודתית שאין לבחורה ממש יכולת לעזור בה 

אפשר להישאר לתת הרגשה טובה.. כמה דקות זה לא קשה.מבקש אמונה

לדעתי זה משקף, והנה העובדה.

בטח שאפשר, ורצויברוקולי

אבל אי אפשר להסיק על התנהגות של בחורה מסיפור אחד

זה לא הסיפור.. זה ההתנהגות.מבקש אמונה

אם מישהו לא נשאר איתך כשאתה צריך אותו, למה שפעם הבאה יהיה אכפת לו?

(לא מתכוון במקרה שהוא הולך ומתנצל שהוא באמת חייב, זה כנראה אכפת לו

אלא סתם מאחל בהצחלה ולהתראות)

נו באמתברוקולי

זו הקצנה משמעותית 

אני מסכימה שיותר יפה היה להישאר

[ אך לא היינו שם ומה שאתה שמעת זה הצד הסובייקטיבי של החבר שלך הרי אתה לא יודע את הצד שלה] 

אולי היה לה אוטובוס אחרון? אולי לא הרגישה טוב? אולי היה לה מאוד לא נעים להישאר בלילה לבד בחור שרק עתה פגשה? אולי היא ליוותה אותו בטלפון? 

ואולי היא לא קראה את הסיטואציה נכון? ואולי זו באמת הייתה התנהגות לא נעימה 

כשאנחנו מנסים ללמוד על האישיות של הצד השני, אנחנו לומדים עליו ממכלול 

אבוי לנו אם כל השיפוט שלנו בבחירת בן זוג היה נמדד על כל אמירה או התנהגות שאנחנו מבצעים 

למעט מקרי קיצון, מה שלא בסיפור שתיארת 

כן באמת..זה ממש לא הקצנהמבקש אמונה

אז אמרתי, מסתכלים מה ההתנהגות.. גם אם חייבים ללכת אז מי שאכפת לו מתנצל שהוא חייב ללכת

אותה בחורה פשוט הלכה כאילו יאללה תסתדר לבד.  זה אומר הרבה...

לכולם יש נסיבות, אבל רואים אם באמת בא להם לעזור או שהם מנסים לברוח

יכול להיות , שנינו לא נדע ברוקולי

ולכן בעיני, הסיפור הנקודתי הוא לא העניין 

מה שרציתי להגיד בתגובה הקודמת 

שצריך להיזהר לא להשליך על מקרה אחד ויחיד ולהסיק ממנו על הכל, קורים טעויות/ אי הבנות 

[וכמובן- אפחד לא אמר שאתה טועה, לפעמים יש גם התנהגויות לא מתאימות (או לא מתאימות עבורנו) ]

יתכן... אז תקחו את השיטה.מבקש אמונה

שלצד השני תהיה אפשרות לא להתייחס לזה שצריכים אותו...

בלי ארנק זה די דוחק אותו לפינה

אני נגד ה "מבחנים" האלה לשני המינים ברוקולי

טוב.. ואני נגד הימורים מבקש אמונה

גם ה"מבחנים" האלה, הם הימוריםברוקולי

לא כך?קורץ

תראי, לא קובעים על בדיקה אחת.מבקש אמונה

אבל בלי לבדוק בכלל זה הימור לכל דבר... 

כמו שעושים בירורים עם חברים גם זה בדיקה. ושגם יבדקו אותי כמה שרוצים.. בכיף! 

החיים מזמנים לנוברוקולי

את הבדיקות האלו בצורה טבעית 

לא תמיד. וזה הימור לסמוך על זהמבקש אמונה

אמנם באיחור.. אבל עדייןמבקש אמונה

אשמח לשמוע מה בדיוק ובפירוט את הסיבה להתנגדות למבחנים.

אם שנינו מבינים שצריך מבחן, רק שאת מחכה שזה יקרה בצורה טבעית ואני חושב שצריך ליזום.

מה ההבדל תכלס? 

בקצרהברוקולי

'במבחן יזום' יש יותר סיכוי לדחייה אחרי כישלון, לצורך העניין אם אתה מעמיד את המדויטת למבחן הצפייה שלך הן השכלית והן הרגשית שהיא תעמוד 'במבחן' שהצבת לעצמה 

ולכן אם היא תיכשל הסיכוי שתתאכזב / שתסיים את הקשר/ תסתכל בצורה 'שלילית' על הסיטואציה גדול יותר ובצדק- כי זה לא תואם את התבנית שיצרת לעצמך במח

לעומת זאת- 

בחיים הדינמים שלנו, קורים הרבה פעמים סיטואציות שאפשר להעמיד למבחן בדיוק כמו המבחנים שרצית להעמיד בצורה מלאכותית אבל שהם קורים תוך כדי הם מקבלים צורה ומשמעות אחרים בהתאם לסיטואציה ברמה השכלית והרגשית , כך שיובילו להחלטות חכמות יותר.

ובעיני, זה הרבה יותר בריא. 

סבבה הבנתי אותך. אם כי לדעתי זה לא נכון...מבקש אמונהאחרונה

אני לא רואה מקרים מהמציאות שתומכים בתאוריה הזאת

יותר להפך - עד שמגיעים המקרים הטבעיים בנאדם כבר נקשר ומשוחד.

בתוספת מאמרים של צדיקים שאמרו לברר באופן יזום ולא לסמוך על המזל...

אבל בסדר, רציתי להבין מה הטענה אם זה כי לדעתך לא יפה או מסיבה אחרת

תודה על ההסבר

נכון יפההפי
סליחה?הפי
ואי אני בשוק מזה כל-כך עזוב..
מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניהאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
אולי תשאלי פהadvfbאחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelicoאחרונה
אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

גדולות? זה פרופורציונאלי...elico

לגודל שלו.

וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?

הוא דיבר על בשלותמבולבלת מאדדדד

ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות. 

הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

בקשה קטנהintuscrepidam
האם אפשר בבקשה דוגמאות שלדעתך בנות חותכות בגללן למרות שהיה נחמד כפי שתיאר הבחור?
קרה לילגיטימי?

בגלל הגיינה לקויה.

משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.

לגיטימיintuscrepidam
אשמח לדוגמאות נוספות. הרושם שלי ושל רבים מחבריי שהרבה התאמות מעולות נפסלו לשווא.
מסכימהמבולבלת מאדדדדאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך