אני משתמש קבוע פה,
והחלטתי לשתף משהו אישי אז פתחתי פצל"ש
ניסחתי מחדש משהו שכבר היה קיים אצלי בפתק בפאלפון כל מיני פריקות אישיות.
אז תודה על כל תגובה
1. לו רק ניתן היתי עושה זות מזמן
קורה לי תמיד שאני יושב עם רבנים, חברים, בני משפחה והם שואלים על דייטים. על חוויות, על מה אני מחפש וקשים.
תמיד הם אומרים "וואו" ומתלהבים ממה שאני מספר. וזה מעצבן. למה? רק מתלהבים. תנו לי ביקורת שלילית שאדע איך לצאת מכאן. שאדע מה אני לא עושה טוב כבר שלוש ארבע שנים.
מה עוזר לי שאומרים לי שזה מאוד יפה איך אני יודע מה אני רוצה ומה אני מחפש.
זה ממש לא נכון, אני אובד עצות. אולי אני מדבר יפה ומנסח את עצמי טוב
בשטח לא מצליח להתקדם
2. הורים הבדלים
שניה לפני שיצאתי לישיבה לעוד שבועים נעמדתי מול הדלת עם התיק על הגב ואמרתי לאמא, "אמא אני ותמר נפרדנו, אני לא חושב שטוב לי בקשר הזה"
לא ממש חיכיתי לתגובה. כשחזרתי לאחר שבועים לבית בכלל שכחתי מכל זה, וחיכה לי מכתב מאמא שלי על השולחן בחדר, אמא שלי לקחה את זה מאוד קשה. ואני בוא נודה על האמת רק פרחתי מאז שנפרדתי מימניה. ואין לי מושג למה. התברר לי בדיעבד שאמא שלי אולי עשתה איזה דייטה ב4 חודשים שהיא ידעה מהקשר הזה.
חודשים אחרכך בשיחת חולין עם אבא שלי הוא כזה זרק, תגיד מה עם תמר? אוווו אבא ניפרנו ממזמן ושכחתי מקיומה
3. ביטחון מול יאוש
ב"ה ריבנו של עולם תמיד עוזר לי. אני רואה את זה.
אבל לא יודע היאוש עומד שם בפינה ואני מדי פעם מסתכל עליו
4. הסחות דעת
אין ידעתי שזה יקרה,
עוד לפני שפגשתי אותה אמרתי לרב שלי שאני חושש מסיטואציה כזו כשאתחיל לימודים במקום מעורב.
ישבנו והוא עזר לי לכתוב עם עצמי כללים כדי לא להגיע לשם.
והנה, אני שנה אחרכך באוניברסיטה יושב עם חברה טובה מהלימודים ונזכר איך הגדרתי לעצמי כללים לא להגיע לזה, ועברתי על כולם. והנה הכנסתי לעצמי לראש מישהי שהיא לא רלוונטית. היא בזוגיות. אין מה לדבר בכלל על זה שהיא נכנסת בדיוק ל5 תכונות שאני תמיד חיפשתי.
במחשבה לאחור לא יצא לי להנות עם בנות שיצאתי איתם כמו שאני נהנה בחברתה.
אפילו אלו שיצאנו הרבה זמן
5. כמות מול איכות
ישבנו פעם כמה חברים מהשיעור ללא הנשים (כולם שם היו נשואים חוץ מימני)
וצחקו על אחד החברים שהוא האדם שיצא עם הכי הרבה בנות, היה יוצא עם 2 בשבוע.
והוא הגיע לסכום נכבד של בנות עד שהתחתן.
אני זוכר את היום שבדרך חזור מדייט שבוודאות היה לא טוב שלחתי לו הקלטה בוכה, שאני הולך לשלוח הודעה שתגרום לי לעקוף אותו.
וזה מעצבן כי אני עוד לוקח הפסקות בין קשר לקשר ורק פעם אחת יצא לי שניה אחרי פרידה להתחיל משהו חדש
6. הפנקס פתוח
על כל אחת כתבתי, מי הכיר לי אותה, למה נגמר. ומה אני יכול ללמוד מימנה או מה יש לי לשפר.
היה איזה יום שהכנסתי הבאה בתור ברשימה, קראתי לה "אשתי האלופה".
ומאז אני מוסיף מעליה בנות. והיא רק יורדת ברשימה
7. ניסיונות
לכל אחד יש ניסיון אחר בעולם הדייטים.
רוב החברים שלי מקוששים הצעות, אבל אצלי אני חייב לדעת לסנן. ואני מרגיש מאוד מאוד לא נעים.
אני כבר לא זוכר מי פנה אלי ושאל אם אני פנוי.
אבל זה לא חוכמה אם אני לא יודע להגיד לא שזה לא מתאים. או בכלל לדעת איך לתאר לשדכן מה אני מחפש.
8. הרגל
התחלתי להתרגל, כל תחילת קשר אני כבר עושה את אותה צורת עבודה, שואל את אותם שאלות וגורם לה להתלהב מאותם שטויות. לוקח אותם לאותם מקומות, מגיעים לאותם שיחות עמוקות.
די. אני צריך לאפס את הראש ולשכוח הכל אזמה שהצד השני מתלהב. לי זה מרגיש אותה דרך שאני כבר יודע את הסוף
9. רשימה
-אני מתבייש להציג את מה שאני באמת מחפש, כן אני אגיד את זה בקול! לא מפחד מבנות כאלה וכאלה! כל עוד היא מודעת למה שהיא עושה והיא עשתה את זה מבחירה לא אכפת לי!
-ואיך תציג אותה להורים? -אה נכון..
-הכרתי מלא בנות שלבושות ככה והעולם התורני שלהם אדיר!
-אבל אתה בייניש אין אחד בישיבה שמסתובב עם בנות כאלה.. -נכון...
-אבל גיליתי שמישהי עם אופי יותר טום-בוי זה עובד לי הכי טוב! הקשר הכי זורם! אבל מה... -די!!!
10. הסנדלר הולך יחף
מה מה מה הם פונים עלי בשאלות על דייטים?! כל החברים הצעירים האלה, תפנו למי שכבר נשוי.
מה אני יודע
11. תפילות
כתה ח' ראש הישיבה בדרשה אחרי התפילה אומר "תתפללו כבר עכשיו על דברים שתצטרכו בהמשך, מה אכפת לכם? תפילה לא שבה ריקם"
טוב... יאללה אני מזכיר מהיום חינוך ילדים, שלום בית, ושאזכה לאישה מדהימה משורש נשמתי ושלא אפגע באפאחת בדרך.
אז את שומעת? אני מתפלל עליך כבר מעל 10 שנים.
יום הולדת האחרון. היה זמן פנוי היתי בירושלים יאללה כותל!
החלטתי לקרוא את ספר תהלים. שני פרקים אחרונים נשארו לי, אוח. יונה שיחררה לי מתנה על הראש, אה זה גם הגיע לחולצה. מהההה זה זה
12. שדכן
טוב לא אנחנו לא מתאימים, אבל רגע יש לי חבר בדיוק באותו ראש כמו שלך! באמת באמת, אני לא אומר את זה בשביל להקל עליך את הפרידה.
רגע.. מה התארסתם? יייאאא כיף לשמוע.
ילדה מהשכונה: "הי אתה יודע שחברה שלך התחתנה עם מישהו אחר?"
מח: כן ברור אני שדיכתי!!!
לב: ---דמעות---
פה: אהההה טוב
13. אחד למאה
יש לי חברים שבחברתם אני מרגיש נינוח, אני לא צריך לצאת מגדרי בשביל שיהיה שיחה זורמת. אני לא צריך להשקיע מאמץ בשביל אווירה טובה.
ויש לי חברים שבחברתם אני צריך קצת יותר השקעה אבל זה שווה את זה.
ויש אנשים שקשה, הם דורשים יותר מידי אנרגיה בחברתם.
ככה אני בוחן קשר שלי עם הגברת בדייט. כמובן אחרי תקופת ההכרות.
לא רוצה להוציא יותר מידי אנרגיה ולחשוב יותר מידי על מה אני אומר בשביל שהשיח יזרום.
אני רוצה שהאישה שאיתה אזדקן ארגיש לצידה בנוח.
ולא הנוחות הזו זה לא תולדה של הכרות. אני מזהה את זה מול אדם שהרגע נפגשנו בתחנת אוטובוס וזרמנו על שיחה מדהימה. או עם חברותא צעיר שמעולם לא דיברנו והרגע הרב שלו שידך בנינו.
למה עם בנות זה עובד לי רק אחת ל..