זה היוםלב אוהב

שאני מאחלת לעצמי חתן שבוער לרבי שמעון... 

אני באמת מעריצה אותךהפי
איך כל פעם את מוצאת איזה תקווה לאחוז בה..
מהממת
לי פשוט אין כוח כבר
ואייי ♥לב אוהב

מחזק שאת חושבת ככה, באמת באמת....

תודה :-*

♥♥הפי
באמת את מדהימה !
תבחני אותו אם הוא יודע בעומק את שיטת רבי שמעון במוקצה, בדברחסדי הים
שאינו מתכוון ומלאכה שאינה צריכה לגופה.
תבקשי ממנו שיתן כמה דוגמאות שרבי שמעון דורש טעמא דקרא.
תנסי לראות אם הוא יודע את כל השבחים של רשב"י לתורה שמוזכרים בזוהר.
ידיעות זה יפה אבל זה לא אומר בהכרח על הנשמה...לב אוהב

אי אפשר להגיע לנשמה בלי להכיר ולדעת.חסדי הים
זה כמו שבחורה תגיד שהלב שלה בוער לבחור שהיא לא מכירה.

נשמת רשב"י מתגלה בדרשות שלו של פסוקים, פסקים שלו במשנה ובגמרא ובאמרות שלו במדרש ובזוהר ובסיפורים עליו.
מי שלא מכיר את זה וטוען שהנשמה שלו בוערת לרשב"י אז זה שקר.
אפשר לבעור למשהו גם בלי להיות *בקיא* בולב אוהב

האמת שאני די מתחבר למה שאתה כותבאורות הכתובה
זתומרת, להיות 'תלמיד' שלו (במלעיל)

מה שכן, אפשר להיות 'תלמיד' בכל מיני צורות

דרך אחת זו התורה. שבאמת אני תוהה כמה מהחוגגים את היום מחוברים אליה או מכירים אותה ברמה סבירה (מעיד על עצמי שאני לא. ואני גם לא 'חוגג' ביום הזה. יותר 'מציין' אותו בצורה מעודנת).

דרך אחרת זה לקחת ממנו הנהגות במידות ודרך ארץ.
שזה קצת מורכב, בהתחשב בכך שהרבה עשו כרשב''י ולא עלתה בידם, ויפה תלמוד עם דרך ארץ, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון. ועוד כנה וכהנה.
אבל..אם יהודי מוצא איך להתחבר אל רשב''י, להיות תלמיד שלו- בדרכו שלו- אולי יש לזה מקום

@לב אוהב אנחנו נהיה בסדר אם החתן שלך ילמד מרשב''י לתת לך שני הדסים בכל ערב שבת
חחח במקום פרחים.. אני אחלה עם זהלב אוהב

ואפשר לקחת מרשב"י את המסירות נפש על התורה או מסירות נפש בעבודת ה'... 

נקודה יפה, תודהאורות הכתובה
אני חושב שגם מי שטוען שהוא מכיר את משנת רשב''יוהוא ישמיענו
במלואה/ כפי שהיא (ואפילו אם מדובר במימרות מסויימות שלו בלבד כפי שהן) זה שקר..
ואם הוא לא אומר את זה בקול, ורק חושב אז הוא עושה שקר בנפשו.
ברור שיש מדרגות רבות בלהתחבר לרשב''י, אבל בסוף- מי אנחנו ומה אנחנו כלפי רשב''י....
ברור שאנחנו צריכים ללמוד את תורתו, והעיקר כמו שאורות הכתובה כתב- לא לצטט את התורות שלו, זה יפה אבל זה לא עיקר, העיקר זה להידבק בתורה שלו, ובמידות. זה חיים אחרים, זה לא דיקלום של סוגיות. זה חיים.. אז מה שלב אוהב כתבה מאוד נכון. אני לא מבין כנגד מה באה התגובה שלך- למה בעצם אתה מתנגד? לרגש? לזה שאנשים מתחברים לרשב''י, גם אם נניח הם ע''ה שלא בקיאים בתורתו מספיק לטעמך?
אם אתה בא לחדד את החשיבות בלימוד תורתו- אדרבה תגיד, אבל אל תגיד שמי שלא בקיא זה שקר.

בעיני מי שהעיניים שלו נוצצות ממשהו שהוא שומע בשם רשב''י, זה גדול לאין ערוך ממי שסתם מדלקם תורה שלו בלי להתרגש. כי הראשון הפנים הרבה יותר את תורתו, וזה גם לפעמים (אני מדגיש- לא בהכרח, לעיתים) מורה על הגישה שהוא ניגש מלכתחילה לתורה, אולי גם על המידות שלו- כמו מידת הענוה.

זו ממש לא חכמה לדעת, אין שום חכמה כזאת. יש חכמה בלחזור על הלימוד, לגרום לזה שאדע. אבל אין שום חכמה בזה שלבנאדם אחד יש זיכרון מטורף שהוא לא עמל עליו אלא קיבל אותו בשלימות מה', והוא זוכר לצטט כמו תוכי מלא דברי תורה. אם זה מה שה' היה רוצה מאיתנו הוא לא היה מאפשר למלאך להשכיח ממנו את התורה שלמדנו.. החכמה הגדולה היא לעבוד על המידות שלי, להידבק בתלמידי חכמים, להיות אדם שחי את התורה. זו חכמה. זה דבר חדש שלא היה באדם קודם בפועל והנה הוא הוציא את זה מהכח אל הפועל. את האנשים מהסוג השני שלא מתאמצים וסתם מדקלמים, אני אישית לא נוטה להעריך, נראלי לענ''ד שגם ה' לא. כל הענין זה לקנות את הכל בעמל. את התורה, את המידות, את קומת האדם. אני לא אומר חידושים, אני אף פעם לא מחדש. זה נראה לי פשוט בסיסי
ישכ. שאלה- בדרך כלל לאנשים הפשוטים יש התלהבות כשהם שומעיםנוגע, לא נוגע
לדוג' רשבי. אבל האם זה אומר שהם מחוברים אליו יותר לדעתך ממי שלא מתרגש אבל לומד הרבה את דבריו?
והאם קשר אמיתי בדברים כאלה הוא קשר בעל אופי סוער או קשר בעל אופי עדין?
אתה צודק ואני צריך מעט לסייג את דבריוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ח באייר תש"פ 00:44
התכוונתי בדברי לאזן קצת. אבל באמת לא ביום אחד מגיעים לדרגה כזאת של להתרגש מרשב''י.
אני חושב שהדרך הראשית לחיבור אל גדולי ישראל היא דרך השכל- בונים את ההכרה שלנו בצורה כזאת שבסוף היא מובילה אותנו גם להתרגשות אמיתית מהתורה שלהם, למשל מתורת רשב''י. זו הדרך הכי אידיאלית, כי אז הרגש נובע לגמרי מבפנים.
אבל מה שאני בא לומר, זה שישנן גם דרכים משניות. אפשר להתחבר לרשב''י גם בלי הדרך של השכל, או יותר נכון בלי המסלול הארוך הזה. החיסרון הוא שזה יהיה פחות אמיתי, פחות מבוסס. במילים אחרות- הרגש יהיה קצת חיצוני. כמו שיש למשל אדם ששמח כי הוא שלם, זה שמחה שיוצאת מהפנים אל החוץ, וזה תהליך די ארוך להגיע למקום כזה, ויש שמחה שאדם מעורר בכל מיני אמצעים חיצוניים- אי אפשר לומר שהשמחה הזאת היא לא אמיתית, היא שמחה, אבל זה לא אותו הדבר. אז אני חושב שגם כאן- יש אנשים שמתחברים לר' שמעון ברגש, אנחנו יודעים שרגש זה דבר לא יציב מספיק בפני עצמו והוא חייב לנבוע מהשכל ולהתבסס עליו כדי שהוא יהיה הכי אידיאלי ויציב שאפשר, אבל אי אפשר לזלזל בו ולטעון שהוא שקר.

במיוחד כואב לי שמדובר על ר' שמעון, שמגלה את הפנימיות של עם ישראל, שבאמת כולם מחוברים אליו- כל אחד ברמתו, אבל לא שייך לעשות חילוקים בעמ''י מי מחובר אליו יותר ומי לא ומי משקר את עצמו... זה לא ר' שמעון

לגבי השאלה השניה- אני עונה לענ''ד, קשר אמיתי שייך לכל האופיים השונים, ה' לא בורא יהודים מסויימים שיכולים להידבק בצדיקים ויהודים אחרים בלי יכולת כזאת. יש פשוט סוגים שונים של חיבור ותפקידים שונים. כן, בהחלט יכול להיות אדם שהתפקיד שלו להידבק למשל בר' שמעון דרך הרגש שלו, אז זו לא הדרך הראשית כמו שהגדרנו, האידיאלית *לציבור* אבל זה כן תפקידו ושלימותו של *אותו אדם*. לכל אחד יש תפקיד מיוחד, ולכן ניתנים לו יכולות וכשרונות שונים. יש המון יהודים טובים, שמה לעשות- ה' לא נתן להם כישרון להיות תלמידי חכמים גדולים, אבל ה' לא רוצה ולא דורש את זה מהם. הם צריכים להיות עובדי השם בדרכם המיוחדת.. זה רצון ה'! שהאדם ישתמש ביכולותיו לעבודתו.
צריך לזכור תמיד שיש את הרובד האובייקטיבי- שלגביו חסדי הים צודק... אבל האמת מורכבת גם מהרובד האישי של כל אחד ואחד- הרובד הסובייקטיבי, שגם הוא אמת, הוא חלק חשוב מהאמת. ולכן גם אדם שמחובר ברגש- אולי מצד האמת האובייקטיבית הוא לא מספיק מחובר, מצד האמת הסובייקטיבית- הוא כן, כי זוהי יכולתו שנובעת מתפקידו כרגע. זה מה שהרב קוק אומר שאסור לזלזל בשום מחשבה או הרהור או הרגשה של קדושה. כי זה דבר אמיתי, יש בזה אמת
ככה אני רואה את זה לעניות דעתי
^^^ תגובה ממש טובה!!! וחשובה...לב אוהב

כמו שכתבתי לפני כן צריך להכיר את המחשבה והתורהחסדי הים
של רשב"י כד להרגיש בעירה אמתית לדרכו של רשב"י. לא צריך לדעת ממש את הכל אבל צריך היכרות עמוקה.
גם אם בהתחלת הלימוד הוא לא ישר מתקשר לרשב"י מתוך שלא לשמה הוא יבוא לשמה. הוא יחיה את התורה של רשב"י.

אדם יכול להתלהב ממשהו אחד שרשב"י אמר אבל כדי באמת שהלב יבער לדרך שלו צריך להכיר אותו קודם יותר בהרחבה.
כל החסידות והרב קוק זה רבי שמעוןשובאל
אז לא צריך להכיר את כל דבריו של רבי שמעון כדי להיות מחובר לתורתו
אני לא מסכימה.תפוחית 1
הרבה אנשים מהציבור המסורתי בוערים לרבי שמעון ממש, ולא הכי בקיאים בכל דברי תורתו
יש כאלה שלא בקיאים בכלל.. ועדיין מרגישים קשורים אליולב אוהב

בצורה בלתי מוסברת... 

מסכימה איתך  

דבר ראשון הייחודיות של רשב"י זה גם בפסקיםפצלש חדש ישן

אבל בהחלט המייחד שלו והמאפיין שלו זה תורת הסוד

וכן, לרוב הכוספים אליו יודעים ומתחברים גם ברמה כזו או אחרת לפנימיות התורה

נפלתי באחרוןכי בשמחה תצאו.

ו@לב אוהב, מתפללים עלייך ושתמצאי חתן צדיק ומתוק,

שתאהבו ותשמחו יחד! בע"ה בקרוב ממש ממש

אשריך.והוא ישמיענו
הלוואי שהייתי יודע בעומק דבר אחד מהתורה,
כבר בדבר הראשון שהוא כתב- הוא העמיד רף יותר מדי גבוה, מי יכול להעיד על עצמו שהוא מבין בעומק.... שאני לא בטוח שגם הוא עומד בו (אבל אני לא מתווכח- מאמין לכם)
טוב נו, לא בעומקכי בשמחה תצאו.

אבל להגדיר בבהירות ברמה שאחרים יבינו.

זה בדיוק היה בדף היומי בחודשיים האחרונים..

נכון אבל הוא כתב להבין בעומק והוא ישמיענו
ואי תודהההה.. איזה כיף אמן ואמן!!לב אוהב

איך הבערה הזו מתבטאת?נוגע, לא נוגע
בהרגשה וברצוןלב אוהב

הרגשה של דבקות

שמשהו בפנים שואג וכוסף

משהו בפנים מתגעגע ונכסף 

לרשב"י 

ולקב"ה

לקב"נ אני מבין. זה טבעה של הנפש/נשמהנוגע, לא נוגע
אבל למה לרשבי? בגלל שהוא היה דבוק חזק בה' ומהווה דוגמא בשבילנו?
קשה להסביר את זהלב אוהב

במיוחד במילים

זה לכסוף למשהו גבוה שמתבטא ע"י הנשמה של הצדיק או ע"י התורה שלו

לא בדיוק יודעת להגיד איך זה מרגיש... 

אני אפעם לא יודע איך להגיב לדברים כאלה..נוגע, לא נוגע
מישהו מכיר את הנשמה של הצדיק?

ובכללי את מכירה מישהו שחווה משהו שהוא יודע להגדיר בוודאות שזו הנשמה שלו ולא סתם רגש או דמיון?
מבינה..לב אוהב

אבל זה עובדה

זה כמו להיות בכותל ולהתרגש

או לשמוע פיוט קדוש

או איזה ניגון וכל הגוף שלך מתעורר בדבקות כזה...

אין לזה הסבר....

אני לא חושבת שזה דמיון או דברים חיצוניים שגורמים לך להתלהב....

יש דברים שאתה יותר קשור אליהם ומרגיש את זה פשוט 

זה קורה לי גם לפעמיםנוגע, לא נוגע
אבל זה נראה לי פשוט רגש אנושי ולא מעיד על קשר פנימי מיוחד. לא שאני כופר בקשר כזה, השאלה היא האם זה המקור להרגשה הזאת.
אולי אתה צריך לתת לזה יותר מקוםלב אוהב

ולהאמין שזה לא סתם רגש סתמי... 

קשה להאמין במשהו שאני לא יודע שהוא נכוןנוגע, לא נוגע
ואין לי דרך לבדוק.

מה שכן, גם אם זה רגש סתמי זה משל לדבר האמיתי
מלא דברים שקשורים באמונהלב אוהב

לא בהכרח אפשר לאמת אותם ע"י השכל... 

גם אם כן, פה זה אחרתנוגע, לא נוגע
כי השאלה היא לא האם זה נכון אלא האם מה שאני מרגיש זה הדבר הזה. זאת שאלה על המציאות שאני מרגיש. זה שאני אאמין לא ישנה את האמת
אהה.. אבל אף אחד לא יוכל להתווכח איתךלב אוהב

שלא הרגשת.

הרגשת זה בטוח.

להבין מה ההרגשה הזאת בדיוק באה להגיד או בעקבות מה נוצרה ועל מה באה, זה כבר אולי נתון לפרשנות באמת.

מצאתי משהו אולי דוג' איך זה מרגישלב אוהב

אבל לא הבערה, יותר הרגש הזה...

נכון כמו אדם שאתה מאוד אוהב ומכיר, אבל הוא לא לידך מכל מיני סיבות אז אתה מתגעגע אליו

ולפעמים הנפש שלך יוצאת אליו מרוב געגוע

אז ככה גם לרשב"י יש איזה הרגשה כאילו אתה מכיר וקשור אליו ושייך אליו, וזה רגשות של כיסופים וגעגוע כזה...

זה דוגמא טובה אבל זה חוזר לשאלה הקודמתנוגע, לא נוגע
שאולי זה רגש סתמי
כשאתה מתגעגע למישהו שאתה מכירלב אוהב

אתה מתחיל לחשוב- רגע זה אמיתי או דמיון?

אז פה אותו דבר... 

בפנים אתה מרגיש שזה מוכר לך, לכן אתה נכסף לזה!!! 

כיסופים זה רק למשהו שיש לך קשר חיבור, געגוע וכו'....

אחרת אין לזה הסבר... 

ההבדל הוא שאותו אני מכיר באמת ואת רשבי לאנוגע, לא נוגע
ואולי אני נכסף לרשבי כי הוא היה דבוק בקבה ובטבע האדם יש נטיה לקבה אז הוא נכסף למישהו שהיה קרוב אליו. אבל זה לא קשר עצמי לרשבי
מעניין.. ויצא לך לכסוף לצדיק חי? אולי ככה זה יותר מורגש...לב אוהב

לא יצא אבל גם אם כן זה לא מעיד לדעתי כי זה לא שאתה נכסף אליונוגע, לא נוגע
אלא פשוט מחובר לדרך שלו, למידות וכדומה ולכן רוצה להתחבר אליו.
כיסופים זה הרבה מעבר. זה קשר עמוק עם מישהו שנוגע בנקודות פנימיות ושורשיות בך.
אם אני מרגיש ככה כלפי מישהו זה כלפי הרב קוק אבל גם כלפיו זה יותר כמייצג אמת אלוקית שלמה יותר.

*מעבר לזה אני לא מבין על סמך מה מגדירים אדם כצדיק. מישהו יודע מה עובר בנבכי נפשו? איזה תאוות יש לו? האם הוא מונע גם מגאווה?
רק אשתו והקרובים אליו אולי יודעים מי הוא באמת.
היו כאלה שנתפסו כצדיקים ובסוף התגלו כהיפך מצדיקים.
חשבתי על מה שכתבתלב אוהב

רק רוצה להגיד שהאמירה הזאת שמה הרגש הזה שעכשיו עולה בי *באמת* אומר

הוא יכול להיות גם כלפי הקב"ה...

כלומר לדוג' בתפילה אני יכול להרגיש רגע של התעלות או כיסופים או התרגשות (איך שתקרא לזה)

ואז לפי שיטתך אפשר אולי לכפור ברגש הזה ולהגיד, רגע אולי זה דמיון? אולי האווירה היא זאת שמרגשת אותי?

אולי נטעו בי אמונות דתיות ולכן פיתחתי "רגש דתי"... ואולי אם הייתי חילוני זה בכלל לא היה מזיז לי.

ואגב אצלי באמת רק כלפי צדיק אחד מסוים בחיוו הרגשתי כיסופים כאלה או געגוע...

לגבי העניין האחרון שאתה פותח. זה נושא קצת רגיש לדון בו לדעתי. וגם אני רואה שאתה פועל מהשכל

ואצלי זה הרבה מאוד מהרגש והתחושות, אז הטענות שלי לא רלוונטיות מבחינתך....

ואני לא מזלזלת בשכל, זה חשוב מאוד, פשוט אין לי מענה מהמקום הזה.

ויש מצב שגם אם היו נותנים לך מענה, עדיין היית פועל לפי מה שאתה חושב בסופו של יום, אז זה לא כזה משנה.

אני חושב שנכון. אבל העניין זה המודעות לדעתינוגע, לא נוגע
אם אדם מודע לכך שגם אם הרגש לא באמת משקף הוא עדיין כלי להתקרב לקב"ה זה מצויין. לאט לאט, עולים מדרגה לדרגה.
אבל אם חושבים שהוא באמת משקף ואנחנו שם זה לא טוב.

מההבנה שלי במה שלמדתי חיבור אמיתי עם הקב"ה יש למי שהגיע למצב שהנשמה שלו בגילוי (וגם זה לדוגמא לא שלם. יש הרי חיה ויחידה). זה סוג של תחושה שמרגישים שהיא שונה מתחושה רגילה. כמו שנביא אמיתי יודע שהוא לא הוזה אלא מתנבא ולכן הוא חייב מיתה אם עבר על נבואת עצמו.

מעניין מי זה הצדיק הזה..

אני לא חושב שלפעול מהרגש או מהתחושות זה לא נכון. פשוט לפעמים יש הרבה תחושות שנוצרות כתוצאה ממידות לא שלמות (כגון חוסר בטחון שיוצר רצון לסמוך על אחרים. בפרט רבנים).
ואדרבה, אם אראה שזה לא נובע משם (וזה בירור לא קל בכלל) אשמח ללכת אחרי תחושות כאלה כי אני גם חושב שיש גבול לשכל.
זה גם מדרבן בעבודת ה'לב אוהב

שיש תחושות כאלה, כי יש הרגשה של קרבה ורוחניות... 

בלעדיהם הייתי אומרת שזה מאוד קשה.

זה קצת כמו מתנה כזה לדעתי, שאתה יכול להרגיש קצת קרבת ה' או לפחות לדעת לאן לשאוף משם.

וטוב נכון, בדברים שמאומתים ע"י השכל קשה להבחין מה אמיתי ומה לא. מסכימה...  

נכוןנוגע, לא נוגעאחרונה
למרות שהדרגה הגבוהה יותר היא לעשות את האמת כי היא אמת ולא לחפש את ההרגשות. וזה מוביל לענווה שהיא הכלי להשראת השכינה באמת
למה דווקא רבי שמעון?פשוט אני..
מה רע ברבי עקיבא?
או אולי דווקא חתן שבוער לרבי אליעזר?

רשב''י היה תנא גדול מאוד, בדומה לשאר התנאים.

כנראה פשוט היו לו יחסי ציבור טובים יותר.
כי היום לג בעומרלב אוהב

כמובן שיש עוד צדיקים...  

אבל אני חושבת שזה כמו שפצלש חדש ישן כתב

שזה הפנימיות והסוד שנמשכים אליה פשוט... 

היום לג בעומר היום לג בעומרנוגע, לא נוגע
יש לו הכי הרבה הלכות בש"ס, בבלי וירושלמיכי בשמחה תצאו.

לא בדקתי, אבל ר' אשר וייס אמר, וכנראה הוא בדק...

נניח וזה נכון, למרות שזה לא נשמע סביר.פשוט אני..
רוב ה''מעריצים'' שלו לא יודעים למנות אפילו הלכה אחת שלו.
"...וכולהו אליבא דרבי עקיבא"...הייליגברען

במבט שטחי הייתי אומר שרבי יהודה מככב הרבהפלונפון מירוסלב

הוא מופיע גם בפירוש משניות סתומות הרבה.

וסתם הלכה כרבי מאיר וכו'.

כיון שרשב''י תנא מיוחד מאודוהוא ישמיענו
מחבר נסתר ונגלה, מחשבה ומעשה.
אפשר להרחיב בזה הרבה. הוא רואה תמיד את שורשם של דברים, בכל ענין. ר' שמעון דריש טעמא דקרא.

תנסה לראות מה המכנה המשותף של כל הסוגיות הללו, מלאכה שאצ''ל, אינו מתכוון, הם לא עשו אלא לפנים, שבת ל''ג- שהרומאים התכוונו לטובת עצמן, שחיטה שאינה ראויה לא שמה שחיטה, ועוד- בסוגיות של ר' שמעון יש מכנה משותף מאוד מיוחד. ובודאי זה קשור לסגולת ישראל.. תעיין בענין. זה קשור בשורה הראשונה שכתבתי ג''כ
זה לא מדעתי,והוא ישמיענו
אני באמת לא יודע ולא מבין כלום,
ראיתי את זה ברב הנזיר. אני קצת עייף אבל אפשר מחר להרחיב קצת ולתת הפניה לרב הנזיר, שוב אין לי מה להרחיב מעצמי כלום. רק מה שראיתי שהרב הנזיר כותב.. מאוד התלהבתי מהדברים. הוא ממש מחבר סוגיות שלימות של ר' שמעון ומראה לך שיש פה שיטתיות שלימה שמעמידה בראש את המחשבה, את הצד הנסתר שמשפיע על הצד הנגלה, כמו ב'מלאכת *מחשבת* אסרה תורה'.

הסוגיה לענ''ד שאולי הכי ממחישה את זה- זה שר' שמעון אומר לגבי אדם שחישב להרוג את ראובן ובטעות הרג את שמעון- שהוא פטור. אבל גם בשאר הסוגיות רואים את זה. אפשר לפרט בע'ה מחר
כן נשמח לפירוטנוגע, לא נוגע
ואי יפה...לב אוהב

יחסי ציבור טובים יותר?!?!?! זה הש"ס שמתאר אותו כדמות ענקית.פלונפון מירוסלב

וכן, הש"ס הכיר את רבי אליעזר, ורבי עקיבא.

וגם שיבח אותם בצורה יוצאת דופן. אבל רשב"י קיבל תוספת קטנה.

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפיאחרונה
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfbאחרונה

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פ

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה

לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב. 

כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.

הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.

זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר

אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

כל כך לאאני:)))))
רדודהאופטימיאחרונה

אולי יעניין אותך