זה היוםלב אוהב

שאני מאחלת לעצמי חתן שבוער לרבי שמעון... 

אני באמת מעריצה אותךהפי
איך כל פעם את מוצאת איזה תקווה לאחוז בה..
מהממת
לי פשוט אין כוח כבר
ואייי ♥לב אוהב

מחזק שאת חושבת ככה, באמת באמת....

תודה :-*

♥♥הפי
באמת את מדהימה !
תבחני אותו אם הוא יודע בעומק את שיטת רבי שמעון במוקצה, בדברחסדי הים
שאינו מתכוון ומלאכה שאינה צריכה לגופה.
תבקשי ממנו שיתן כמה דוגמאות שרבי שמעון דורש טעמא דקרא.
תנסי לראות אם הוא יודע את כל השבחים של רשב"י לתורה שמוזכרים בזוהר.
ידיעות זה יפה אבל זה לא אומר בהכרח על הנשמה...לב אוהב

אי אפשר להגיע לנשמה בלי להכיר ולדעת.חסדי הים
זה כמו שבחורה תגיד שהלב שלה בוער לבחור שהיא לא מכירה.

נשמת רשב"י מתגלה בדרשות שלו של פסוקים, פסקים שלו במשנה ובגמרא ובאמרות שלו במדרש ובזוהר ובסיפורים עליו.
מי שלא מכיר את זה וטוען שהנשמה שלו בוערת לרשב"י אז זה שקר.
אפשר לבעור למשהו גם בלי להיות *בקיא* בולב אוהב

האמת שאני די מתחבר למה שאתה כותבאורות הכתובה
זתומרת, להיות 'תלמיד' שלו (במלעיל)

מה שכן, אפשר להיות 'תלמיד' בכל מיני צורות

דרך אחת זו התורה. שבאמת אני תוהה כמה מהחוגגים את היום מחוברים אליה או מכירים אותה ברמה סבירה (מעיד על עצמי שאני לא. ואני גם לא 'חוגג' ביום הזה. יותר 'מציין' אותו בצורה מעודנת).

דרך אחרת זה לקחת ממנו הנהגות במידות ודרך ארץ.
שזה קצת מורכב, בהתחשב בכך שהרבה עשו כרשב''י ולא עלתה בידם, ויפה תלמוד עם דרך ארץ, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון. ועוד כנה וכהנה.
אבל..אם יהודי מוצא איך להתחבר אל רשב''י, להיות תלמיד שלו- בדרכו שלו- אולי יש לזה מקום

@לב אוהב אנחנו נהיה בסדר אם החתן שלך ילמד מרשב''י לתת לך שני הדסים בכל ערב שבת
חחח במקום פרחים.. אני אחלה עם זהלב אוהב

ואפשר לקחת מרשב"י את המסירות נפש על התורה או מסירות נפש בעבודת ה'... 

נקודה יפה, תודהאורות הכתובה
אני חושב שגם מי שטוען שהוא מכיר את משנת רשב''יוהוא ישמיענו
במלואה/ כפי שהיא (ואפילו אם מדובר במימרות מסויימות שלו בלבד כפי שהן) זה שקר..
ואם הוא לא אומר את זה בקול, ורק חושב אז הוא עושה שקר בנפשו.
ברור שיש מדרגות רבות בלהתחבר לרשב''י, אבל בסוף- מי אנחנו ומה אנחנו כלפי רשב''י....
ברור שאנחנו צריכים ללמוד את תורתו, והעיקר כמו שאורות הכתובה כתב- לא לצטט את התורות שלו, זה יפה אבל זה לא עיקר, העיקר זה להידבק בתורה שלו, ובמידות. זה חיים אחרים, זה לא דיקלום של סוגיות. זה חיים.. אז מה שלב אוהב כתבה מאוד נכון. אני לא מבין כנגד מה באה התגובה שלך- למה בעצם אתה מתנגד? לרגש? לזה שאנשים מתחברים לרשב''י, גם אם נניח הם ע''ה שלא בקיאים בתורתו מספיק לטעמך?
אם אתה בא לחדד את החשיבות בלימוד תורתו- אדרבה תגיד, אבל אל תגיד שמי שלא בקיא זה שקר.

בעיני מי שהעיניים שלו נוצצות ממשהו שהוא שומע בשם רשב''י, זה גדול לאין ערוך ממי שסתם מדלקם תורה שלו בלי להתרגש. כי הראשון הפנים הרבה יותר את תורתו, וזה גם לפעמים (אני מדגיש- לא בהכרח, לעיתים) מורה על הגישה שהוא ניגש מלכתחילה לתורה, אולי גם על המידות שלו- כמו מידת הענוה.

זו ממש לא חכמה לדעת, אין שום חכמה כזאת. יש חכמה בלחזור על הלימוד, לגרום לזה שאדע. אבל אין שום חכמה בזה שלבנאדם אחד יש זיכרון מטורף שהוא לא עמל עליו אלא קיבל אותו בשלימות מה', והוא זוכר לצטט כמו תוכי מלא דברי תורה. אם זה מה שה' היה רוצה מאיתנו הוא לא היה מאפשר למלאך להשכיח ממנו את התורה שלמדנו.. החכמה הגדולה היא לעבוד על המידות שלי, להידבק בתלמידי חכמים, להיות אדם שחי את התורה. זו חכמה. זה דבר חדש שלא היה באדם קודם בפועל והנה הוא הוציא את זה מהכח אל הפועל. את האנשים מהסוג השני שלא מתאמצים וסתם מדקלמים, אני אישית לא נוטה להעריך, נראלי לענ''ד שגם ה' לא. כל הענין זה לקנות את הכל בעמל. את התורה, את המידות, את קומת האדם. אני לא אומר חידושים, אני אף פעם לא מחדש. זה נראה לי פשוט בסיסי
ישכ. שאלה- בדרך כלל לאנשים הפשוטים יש התלהבות כשהם שומעיםנוגע, לא נוגע
לדוג' רשבי. אבל האם זה אומר שהם מחוברים אליו יותר לדעתך ממי שלא מתרגש אבל לומד הרבה את דבריו?
והאם קשר אמיתי בדברים כאלה הוא קשר בעל אופי סוער או קשר בעל אופי עדין?
אתה צודק ואני צריך מעט לסייג את דבריוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ח באייר תש"פ 00:44
התכוונתי בדברי לאזן קצת. אבל באמת לא ביום אחד מגיעים לדרגה כזאת של להתרגש מרשב''י.
אני חושב שהדרך הראשית לחיבור אל גדולי ישראל היא דרך השכל- בונים את ההכרה שלנו בצורה כזאת שבסוף היא מובילה אותנו גם להתרגשות אמיתית מהתורה שלהם, למשל מתורת רשב''י. זו הדרך הכי אידיאלית, כי אז הרגש נובע לגמרי מבפנים.
אבל מה שאני בא לומר, זה שישנן גם דרכים משניות. אפשר להתחבר לרשב''י גם בלי הדרך של השכל, או יותר נכון בלי המסלול הארוך הזה. החיסרון הוא שזה יהיה פחות אמיתי, פחות מבוסס. במילים אחרות- הרגש יהיה קצת חיצוני. כמו שיש למשל אדם ששמח כי הוא שלם, זה שמחה שיוצאת מהפנים אל החוץ, וזה תהליך די ארוך להגיע למקום כזה, ויש שמחה שאדם מעורר בכל מיני אמצעים חיצוניים- אי אפשר לומר שהשמחה הזאת היא לא אמיתית, היא שמחה, אבל זה לא אותו הדבר. אז אני חושב שגם כאן- יש אנשים שמתחברים לר' שמעון ברגש, אנחנו יודעים שרגש זה דבר לא יציב מספיק בפני עצמו והוא חייב לנבוע מהשכל ולהתבסס עליו כדי שהוא יהיה הכי אידיאלי ויציב שאפשר, אבל אי אפשר לזלזל בו ולטעון שהוא שקר.

במיוחד כואב לי שמדובר על ר' שמעון, שמגלה את הפנימיות של עם ישראל, שבאמת כולם מחוברים אליו- כל אחד ברמתו, אבל לא שייך לעשות חילוקים בעמ''י מי מחובר אליו יותר ומי לא ומי משקר את עצמו... זה לא ר' שמעון

לגבי השאלה השניה- אני עונה לענ''ד, קשר אמיתי שייך לכל האופיים השונים, ה' לא בורא יהודים מסויימים שיכולים להידבק בצדיקים ויהודים אחרים בלי יכולת כזאת. יש פשוט סוגים שונים של חיבור ותפקידים שונים. כן, בהחלט יכול להיות אדם שהתפקיד שלו להידבק למשל בר' שמעון דרך הרגש שלו, אז זו לא הדרך הראשית כמו שהגדרנו, האידיאלית *לציבור* אבל זה כן תפקידו ושלימותו של *אותו אדם*. לכל אחד יש תפקיד מיוחד, ולכן ניתנים לו יכולות וכשרונות שונים. יש המון יהודים טובים, שמה לעשות- ה' לא נתן להם כישרון להיות תלמידי חכמים גדולים, אבל ה' לא רוצה ולא דורש את זה מהם. הם צריכים להיות עובדי השם בדרכם המיוחדת.. זה רצון ה'! שהאדם ישתמש ביכולותיו לעבודתו.
צריך לזכור תמיד שיש את הרובד האובייקטיבי- שלגביו חסדי הים צודק... אבל האמת מורכבת גם מהרובד האישי של כל אחד ואחד- הרובד הסובייקטיבי, שגם הוא אמת, הוא חלק חשוב מהאמת. ולכן גם אדם שמחובר ברגש- אולי מצד האמת האובייקטיבית הוא לא מספיק מחובר, מצד האמת הסובייקטיבית- הוא כן, כי זוהי יכולתו שנובעת מתפקידו כרגע. זה מה שהרב קוק אומר שאסור לזלזל בשום מחשבה או הרהור או הרגשה של קדושה. כי זה דבר אמיתי, יש בזה אמת
ככה אני רואה את זה לעניות דעתי
^^^ תגובה ממש טובה!!! וחשובה...לב אוהב

כמו שכתבתי לפני כן צריך להכיר את המחשבה והתורהחסדי הים
של רשב"י כד להרגיש בעירה אמתית לדרכו של רשב"י. לא צריך לדעת ממש את הכל אבל צריך היכרות עמוקה.
גם אם בהתחלת הלימוד הוא לא ישר מתקשר לרשב"י מתוך שלא לשמה הוא יבוא לשמה. הוא יחיה את התורה של רשב"י.

אדם יכול להתלהב ממשהו אחד שרשב"י אמר אבל כדי באמת שהלב יבער לדרך שלו צריך להכיר אותו קודם יותר בהרחבה.
כל החסידות והרב קוק זה רבי שמעוןשובאל
אז לא צריך להכיר את כל דבריו של רבי שמעון כדי להיות מחובר לתורתו
אני לא מסכימה.תפוחית 1
הרבה אנשים מהציבור המסורתי בוערים לרבי שמעון ממש, ולא הכי בקיאים בכל דברי תורתו
יש כאלה שלא בקיאים בכלל.. ועדיין מרגישים קשורים אליולב אוהב

בצורה בלתי מוסברת... 

מסכימה איתך  

דבר ראשון הייחודיות של רשב"י זה גם בפסקיםפצלש חדש ישן

אבל בהחלט המייחד שלו והמאפיין שלו זה תורת הסוד

וכן, לרוב הכוספים אליו יודעים ומתחברים גם ברמה כזו או אחרת לפנימיות התורה

נפלתי באחרוןכי בשמחה תצאו.

ו@לב אוהב, מתפללים עלייך ושתמצאי חתן צדיק ומתוק,

שתאהבו ותשמחו יחד! בע"ה בקרוב ממש ממש

אשריך.והוא ישמיענו
הלוואי שהייתי יודע בעומק דבר אחד מהתורה,
כבר בדבר הראשון שהוא כתב- הוא העמיד רף יותר מדי גבוה, מי יכול להעיד על עצמו שהוא מבין בעומק.... שאני לא בטוח שגם הוא עומד בו (אבל אני לא מתווכח- מאמין לכם)
טוב נו, לא בעומקכי בשמחה תצאו.

אבל להגדיר בבהירות ברמה שאחרים יבינו.

זה בדיוק היה בדף היומי בחודשיים האחרונים..

נכון אבל הוא כתב להבין בעומק והוא ישמיענו
ואי תודהההה.. איזה כיף אמן ואמן!!לב אוהב

איך הבערה הזו מתבטאת?נוגע, לא נוגע
בהרגשה וברצוןלב אוהב

הרגשה של דבקות

שמשהו בפנים שואג וכוסף

משהו בפנים מתגעגע ונכסף 

לרשב"י 

ולקב"ה

לקב"נ אני מבין. זה טבעה של הנפש/נשמהנוגע, לא נוגע
אבל למה לרשבי? בגלל שהוא היה דבוק חזק בה' ומהווה דוגמא בשבילנו?
קשה להסביר את זהלב אוהב

במיוחד במילים

זה לכסוף למשהו גבוה שמתבטא ע"י הנשמה של הצדיק או ע"י התורה שלו

לא בדיוק יודעת להגיד איך זה מרגיש... 

אני אפעם לא יודע איך להגיב לדברים כאלה..נוגע, לא נוגע
מישהו מכיר את הנשמה של הצדיק?

ובכללי את מכירה מישהו שחווה משהו שהוא יודע להגדיר בוודאות שזו הנשמה שלו ולא סתם רגש או דמיון?
מבינה..לב אוהב

אבל זה עובדה

זה כמו להיות בכותל ולהתרגש

או לשמוע פיוט קדוש

או איזה ניגון וכל הגוף שלך מתעורר בדבקות כזה...

אין לזה הסבר....

אני לא חושבת שזה דמיון או דברים חיצוניים שגורמים לך להתלהב....

יש דברים שאתה יותר קשור אליהם ומרגיש את זה פשוט 

זה קורה לי גם לפעמיםנוגע, לא נוגע
אבל זה נראה לי פשוט רגש אנושי ולא מעיד על קשר פנימי מיוחד. לא שאני כופר בקשר כזה, השאלה היא האם זה המקור להרגשה הזאת.
אולי אתה צריך לתת לזה יותר מקוםלב אוהב

ולהאמין שזה לא סתם רגש סתמי... 

קשה להאמין במשהו שאני לא יודע שהוא נכוןנוגע, לא נוגע
ואין לי דרך לבדוק.

מה שכן, גם אם זה רגש סתמי זה משל לדבר האמיתי
מלא דברים שקשורים באמונהלב אוהב

לא בהכרח אפשר לאמת אותם ע"י השכל... 

גם אם כן, פה זה אחרתנוגע, לא נוגע
כי השאלה היא לא האם זה נכון אלא האם מה שאני מרגיש זה הדבר הזה. זאת שאלה על המציאות שאני מרגיש. זה שאני אאמין לא ישנה את האמת
אהה.. אבל אף אחד לא יוכל להתווכח איתךלב אוהב

שלא הרגשת.

הרגשת זה בטוח.

להבין מה ההרגשה הזאת בדיוק באה להגיד או בעקבות מה נוצרה ועל מה באה, זה כבר אולי נתון לפרשנות באמת.

מצאתי משהו אולי דוג' איך זה מרגישלב אוהב

אבל לא הבערה, יותר הרגש הזה...

נכון כמו אדם שאתה מאוד אוהב ומכיר, אבל הוא לא לידך מכל מיני סיבות אז אתה מתגעגע אליו

ולפעמים הנפש שלך יוצאת אליו מרוב געגוע

אז ככה גם לרשב"י יש איזה הרגשה כאילו אתה מכיר וקשור אליו ושייך אליו, וזה רגשות של כיסופים וגעגוע כזה...

זה דוגמא טובה אבל זה חוזר לשאלה הקודמתנוגע, לא נוגע
שאולי זה רגש סתמי
כשאתה מתגעגע למישהו שאתה מכירלב אוהב

אתה מתחיל לחשוב- רגע זה אמיתי או דמיון?

אז פה אותו דבר... 

בפנים אתה מרגיש שזה מוכר לך, לכן אתה נכסף לזה!!! 

כיסופים זה רק למשהו שיש לך קשר חיבור, געגוע וכו'....

אחרת אין לזה הסבר... 

ההבדל הוא שאותו אני מכיר באמת ואת רשבי לאנוגע, לא נוגע
ואולי אני נכסף לרשבי כי הוא היה דבוק בקבה ובטבע האדם יש נטיה לקבה אז הוא נכסף למישהו שהיה קרוב אליו. אבל זה לא קשר עצמי לרשבי
מעניין.. ויצא לך לכסוף לצדיק חי? אולי ככה זה יותר מורגש...לב אוהב

לא יצא אבל גם אם כן זה לא מעיד לדעתי כי זה לא שאתה נכסף אליונוגע, לא נוגע
אלא פשוט מחובר לדרך שלו, למידות וכדומה ולכן רוצה להתחבר אליו.
כיסופים זה הרבה מעבר. זה קשר עמוק עם מישהו שנוגע בנקודות פנימיות ושורשיות בך.
אם אני מרגיש ככה כלפי מישהו זה כלפי הרב קוק אבל גם כלפיו זה יותר כמייצג אמת אלוקית שלמה יותר.

*מעבר לזה אני לא מבין על סמך מה מגדירים אדם כצדיק. מישהו יודע מה עובר בנבכי נפשו? איזה תאוות יש לו? האם הוא מונע גם מגאווה?
רק אשתו והקרובים אליו אולי יודעים מי הוא באמת.
היו כאלה שנתפסו כצדיקים ובסוף התגלו כהיפך מצדיקים.
חשבתי על מה שכתבתלב אוהב

רק רוצה להגיד שהאמירה הזאת שמה הרגש הזה שעכשיו עולה בי *באמת* אומר

הוא יכול להיות גם כלפי הקב"ה...

כלומר לדוג' בתפילה אני יכול להרגיש רגע של התעלות או כיסופים או התרגשות (איך שתקרא לזה)

ואז לפי שיטתך אפשר אולי לכפור ברגש הזה ולהגיד, רגע אולי זה דמיון? אולי האווירה היא זאת שמרגשת אותי?

אולי נטעו בי אמונות דתיות ולכן פיתחתי "רגש דתי"... ואולי אם הייתי חילוני זה בכלל לא היה מזיז לי.

ואגב אצלי באמת רק כלפי צדיק אחד מסוים בחיוו הרגשתי כיסופים כאלה או געגוע...

לגבי העניין האחרון שאתה פותח. זה נושא קצת רגיש לדון בו לדעתי. וגם אני רואה שאתה פועל מהשכל

ואצלי זה הרבה מאוד מהרגש והתחושות, אז הטענות שלי לא רלוונטיות מבחינתך....

ואני לא מזלזלת בשכל, זה חשוב מאוד, פשוט אין לי מענה מהמקום הזה.

ויש מצב שגם אם היו נותנים לך מענה, עדיין היית פועל לפי מה שאתה חושב בסופו של יום, אז זה לא כזה משנה.

אני חושב שנכון. אבל העניין זה המודעות לדעתינוגע, לא נוגע
אם אדם מודע לכך שגם אם הרגש לא באמת משקף הוא עדיין כלי להתקרב לקב"ה זה מצויין. לאט לאט, עולים מדרגה לדרגה.
אבל אם חושבים שהוא באמת משקף ואנחנו שם זה לא טוב.

מההבנה שלי במה שלמדתי חיבור אמיתי עם הקב"ה יש למי שהגיע למצב שהנשמה שלו בגילוי (וגם זה לדוגמא לא שלם. יש הרי חיה ויחידה). זה סוג של תחושה שמרגישים שהיא שונה מתחושה רגילה. כמו שנביא אמיתי יודע שהוא לא הוזה אלא מתנבא ולכן הוא חייב מיתה אם עבר על נבואת עצמו.

מעניין מי זה הצדיק הזה..

אני לא חושב שלפעול מהרגש או מהתחושות זה לא נכון. פשוט לפעמים יש הרבה תחושות שנוצרות כתוצאה ממידות לא שלמות (כגון חוסר בטחון שיוצר רצון לסמוך על אחרים. בפרט רבנים).
ואדרבה, אם אראה שזה לא נובע משם (וזה בירור לא קל בכלל) אשמח ללכת אחרי תחושות כאלה כי אני גם חושב שיש גבול לשכל.
זה גם מדרבן בעבודת ה'לב אוהב

שיש תחושות כאלה, כי יש הרגשה של קרבה ורוחניות... 

בלעדיהם הייתי אומרת שזה מאוד קשה.

זה קצת כמו מתנה כזה לדעתי, שאתה יכול להרגיש קצת קרבת ה' או לפחות לדעת לאן לשאוף משם.

וטוב נכון, בדברים שמאומתים ע"י השכל קשה להבחין מה אמיתי ומה לא. מסכימה...  

נכוןנוגע, לא נוגעאחרונה
למרות שהדרגה הגבוהה יותר היא לעשות את האמת כי היא אמת ולא לחפש את ההרגשות. וזה מוביל לענווה שהיא הכלי להשראת השכינה באמת
למה דווקא רבי שמעון?פשוט אני..
מה רע ברבי עקיבא?
או אולי דווקא חתן שבוער לרבי אליעזר?

רשב''י היה תנא גדול מאוד, בדומה לשאר התנאים.

כנראה פשוט היו לו יחסי ציבור טובים יותר.
כי היום לג בעומרלב אוהב

כמובן שיש עוד צדיקים...  

אבל אני חושבת שזה כמו שפצלש חדש ישן כתב

שזה הפנימיות והסוד שנמשכים אליה פשוט... 

היום לג בעומר היום לג בעומרנוגע, לא נוגע
יש לו הכי הרבה הלכות בש"ס, בבלי וירושלמיכי בשמחה תצאו.

לא בדקתי, אבל ר' אשר וייס אמר, וכנראה הוא בדק...

נניח וזה נכון, למרות שזה לא נשמע סביר.פשוט אני..
רוב ה''מעריצים'' שלו לא יודעים למנות אפילו הלכה אחת שלו.
"...וכולהו אליבא דרבי עקיבא"...הייליגברען

במבט שטחי הייתי אומר שרבי יהודה מככב הרבהפלונפון מירוסלב

הוא מופיע גם בפירוש משניות סתומות הרבה.

וסתם הלכה כרבי מאיר וכו'.

כיון שרשב''י תנא מיוחד מאודוהוא ישמיענו
מחבר נסתר ונגלה, מחשבה ומעשה.
אפשר להרחיב בזה הרבה. הוא רואה תמיד את שורשם של דברים, בכל ענין. ר' שמעון דריש טעמא דקרא.

תנסה לראות מה המכנה המשותף של כל הסוגיות הללו, מלאכה שאצ''ל, אינו מתכוון, הם לא עשו אלא לפנים, שבת ל''ג- שהרומאים התכוונו לטובת עצמן, שחיטה שאינה ראויה לא שמה שחיטה, ועוד- בסוגיות של ר' שמעון יש מכנה משותף מאוד מיוחד. ובודאי זה קשור לסגולת ישראל.. תעיין בענין. זה קשור בשורה הראשונה שכתבתי ג''כ
זה לא מדעתי,והוא ישמיענו
אני באמת לא יודע ולא מבין כלום,
ראיתי את זה ברב הנזיר. אני קצת עייף אבל אפשר מחר להרחיב קצת ולתת הפניה לרב הנזיר, שוב אין לי מה להרחיב מעצמי כלום. רק מה שראיתי שהרב הנזיר כותב.. מאוד התלהבתי מהדברים. הוא ממש מחבר סוגיות שלימות של ר' שמעון ומראה לך שיש פה שיטתיות שלימה שמעמידה בראש את המחשבה, את הצד הנסתר שמשפיע על הצד הנגלה, כמו ב'מלאכת *מחשבת* אסרה תורה'.

הסוגיה לענ''ד שאולי הכי ממחישה את זה- זה שר' שמעון אומר לגבי אדם שחישב להרוג את ראובן ובטעות הרג את שמעון- שהוא פטור. אבל גם בשאר הסוגיות רואים את זה. אפשר לפרט בע'ה מחר
כן נשמח לפירוטנוגע, לא נוגע
ואי יפה...לב אוהב

יחסי ציבור טובים יותר?!?!?! זה הש"ס שמתאר אותו כדמות ענקית.פלונפון מירוסלב

וכן, הש"ס הכיר את רבי אליעזר, ורבי עקיבא.

וגם שיבח אותם בצורה יוצאת דופן. אבל רשב"י קיבל תוספת קטנה.

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך