וזה גורם להם להשוות בין אנשים.
מצד האמת כל אדם הוא שווה.
כשאמרו למשל שחייב כל יהודי לומר "בשבילי נברא העולם", זה מדבר בדיוק על זה.
הגמרא מסבירה שבגלל זה נברא האדם (הראשון) יחידי- כדי שנדע שאדם יכול להסתכל על עצמו ולומר- אני הכל, העולם שלי, הוא שוה המון, בלי שום קשר ובלי שום תלות, בולי שום יחס לעולמות של האחרים.
וזה לא במובן שאני מבטל את האחרים- להיפך, גם הם שוים בלי תלות בעולם שלי...
כל אחד מאיתנו הוא עולם, יהלום, אוצר. שווה הכל.
יש אנשים שמרגישים צורך שיהיה להם בעולם אנשים "שוים יותר", ו"שוים פחות", כי הם מסתכלים על העולם בצורות לא נכונות (בלי להיכנס לפרטים, כי זה עשוי להיות תלוי באדם), ולכן הם מנסים לסדר לעצמם "תפיסת עולם" שבנויה על כמה כל אחד שוה. אז מי שאמרה לך את השטות הזו- היא כנראה כזאת.
וכמו שאמרת, אנשים שמתעסקים בזה- הם אנשים רכלנים. כי זה בדיוק הענין. אנשים מתעסקים ברכילות, כי יש להם קושי להפנים בצורה שלמה את המשמעות של זה שהתפקיד שלנו בעולם הוא לחיות כמה שיותר קרוב לה', כמה שיותר נכון, ולהוסיף כמה שיותר טוב בעולם. לכן במקום לראות את כל היופי הפנימי שבאנשים, לעודד אותם ולחזק אותם להיות חזקים וטובים יותר, הם מתעסקים בלמדוד את המציאות בחיצוניות שלה- לראות מי נראה טוב, מי נראה מוצלח, מי חזק, מי מועיל, מי מזיק, וכדו'.
צריך להבין ולהפנים כראוי שמה שבאמת צריך להעסיק אותנו- זה המאבק של הנשמה בעולם האמיתי, הרצון שלה להתגלות ולהוסיף אור וטוב. לא המאבקים החיצוניים של מי שוה יותר ומי פחות בעולם הזה.
ואני אוסיף עוד משהו- אחרי שמבינים את זה שהמאבק של הנשמה הוא הדבר האמיתי, ומסתכלים על היופי הפנימי שבאדם, אז רואים גם את היופי החיצוני שלו, ובלי צורך להשוות לאחרים. כי אז רואים כל תכונה וחוזק שיש לו- באור האמיתי שלה. אם זה שהוא עושה תואר- אז זה כלי שהוא מרויח, וגם משקיע בו, ומוסיף איתו טוב- לעולם ולבית שלו. ואם הוא יודע לנהוג- אז יש לו כלי אחר, שהוא יכול לעשות איתו דברים טובים. (וגם לחיות טוב יותר- זה גם חלק ממה שה' רוצה שנעשה בעולם. ה' רוצה שנחיה טוב. שתהיה לנו נפש בריאה, שמחה ורגועה.)
אז כל דבר טוב שיש לנו- אנחנו פשוט צריכים לשמוח בו באמת, לראות את הזכות שזכינו להחזיק בזה, להודות לה', ובעזרת ה' להיות טובים...
ואני בטוח שיש בך הרבה דברים טובים. כי בכל אדם יש דברים טובים, ובשביל הדברים האלה נברא העולם.