לפני ל-"חיים" ומתלבט על השידוך...יסוד היסודות
עבר עריכה על ידי יסוד היסודות בתאריך י"ט באייר תש"פ 11:00
היי.

לא מזמן כתבתי פה על סיטואציה שאני לא מרגיש כלכך רגש כלפי המשודכת, ובכל אופן המשכנו בשיחות טלפוניות וגם נפגשנו פגישה שמינית שבוע שעבר.
אז לכאורה מצידה כבר לסגור את השידוך אבל משום מה אני לא מרגיש שום התחברות אליה. כלומר אני לא נגעל ממנה או משהו כזה, פשוט מרגיש לי שאולי זאת לא היא... אין את הקליק הזה. ניסיתי והתאמצתי לנסות לפתח את הקשר וההתחברות הזאת אבל זה לא עובד. הלב לא מרגיש חיבה/אהבה כלפיה. אני קצת מרגיש פספוס שלא חתכתי לפני כי הייתי חוסך לי המון זמן ומאמץ אבל עכשיו אני חושב לחתוך ואין לי מלים כ"כ מה לאמר... ההורים שלה מאוד חיוביים בעניין והם כבר קוצים להכין אותה לחתונה. אני מצדי לא סגור על זה סופית. מצד המשודכת, מרגיש לי שהיא לא סגורה על זה עד הסוף ואני די חושב שההורים דוחפים אותה לסגור. עדיין לא דיברתי איתה על זה כיוון שאני לא יודע איך היא תגיב.
כיוון שאני גם חבדניק אז פתחתי אגרות קודש(וכמה פעמים) והרבי פשוט נתן את ברכתו לצד החיובי שלכאורה משמע כן לסגור שידוך. ובאחד המכתבים היה שהרבי כתב לזוג שהיתה להם בעיה בשלום בית ושצריך לפתור אותה ביניהם והכל יסתדר. אז אולי יש כאן רמז מהשמיים שזאת כן היא(חלק השני של הנשמה) אבל אני פשוט לא מרגיש את זה. לפעמים אני מרגיש איזה דקירה בלב כשאני חושב על החיים שלי איתה. לא יודע, זה לא במובן השלילי חס ושלום אבל אני מפרש את זה בתור תגובה של הלב שאומר ש-"היא לא מתאימה לך".

אשמח לשמוע דעתכם מה עליי לעשות.
טרם דיברתי עם המשפיע שלי כיוון שהוא מאוד לחוץ בעניינים שלו בבית וכו'
תראהרקלתשוהנ
כל מה שאתה מתאר נשמע פשוט כמו מישהו שפגש מישהי, והיא אחלה והכל אבל היא לא אשתו.
מבינה ממש את החוסר נעימות ממנה ומההורים, אבל להתחתן מחוסר ברירה זה מתכון מושלם לחיים גרועים.
אתה צריך לברר עם עצמך מה אתה רוצה, אולי לדבר עם מישהו קרוב שמכיר אותך, אם לא המשפיע אולי מישהו אחר? אבל לא אחד שילחץ עליך לסגור כי כבר עברו 8 פגישות או שטויות כאלה.

יש עניין שהאהבה הגדולה מגיעה אחרי החתונה, את צריך להיות חיבור כלשהו, רצון כלשהו. בטח ובטח לא צביטה.

בקשר לאגרות קודש אין לי מה לומר...זו לא הדרך שאני פותרת התלבטויות בחיים שלי.
ואם תחליט שלא, זה ירפה ממך או שתחשוב כל הזמן שפיספסת את אשתך?
בדיוקJASMIN

שיש את החוסר הזה , שאתה לא ממש שלם, אז למה? גם לה מגיע מישהו שיעוף עליה.  אני מכבדת דעות של רבנים, אבל לא הרב מתחתן איתה.

בטח שלא לסגור כשמרגישים ככהים...

חשוב לזכור שזו רק פגישה שמינית בסה"כ ואין מה לחפש ניצוצות אבל כן רצון בקשר

חתונה זו קפיצה גדולה והיא תמיד תהיה מלווה בחששות שונים 

ניפגשתי פעם עם מישהו גם איזה תקופה שככה הכל היה טוב והוא היה מעוניין אבל לא התחברתי ובסוף סיימתי את הקשר. במשך איזה תקופה שלא היה כלום הייתי חושבת על הקשר הזה וחושבת שאולי טעיתי וחבל שלא נתתי יותר הזדמנויות. כשניסיתי לחזור או לפחות לדבר הוא לא היה מעוניין, ואחר כך בכלל גיליתי שהוא שיקר לי על משהו....

בכל אופן כשהכרתי את בעלי זה היה שונה, הכל לטובה

בקשר לאיגרות של הרבי- אל תנחש!  תפעל כפי שמנחה אותך ליבך

תודהיסוד היסודות
יש לי חברים שאחרי פגישה ראשונה שנייה ושלישית הם כבר סגרו כיוון שהרגישו שזה זה והיו גם ניצוצות... זהו, לי חסר החלק הזה ואני אכן חושש שזה יכול להביא לחוסר זוגיות בעתיד.
כמה שונה זה כשהכרת את בעלך? האם הרגשת אותו דבר כלפיו כמו עם הבחור הקודם שכמעט סגרת איתו?
לא משנה מה - אל תתחתן ואל תסגור שידוך אם אתה לא שלם בזה!!!נגמרו לי השמות
זה קריטי
קריטי
ועוד פעם קריטי

אם אתה לא בטוח
אם אתה מרגיש שהיא לא מתאימה
אם יש דקירה בלב -
אז *לא* להתחתן כך!

אתה יכול או להמשיך להכיר
ורק אם יש נשיאת חן, חיבה, רצון להיות יחד, משיכה ועוד דברים חשובים וטובים להחליט להינשא בשלמות
או להיפרד.

אופציה של להינשא בחוסר רצון היא לא אופציה!
ולא משנה כמה לחץ חברתי או סביבתי יש.
תקשיב לעצמך.
תקשיב ללב.
בבקשה!

(לא אומרת בהכרח להיפרד עכשיו
אבל בטח לא להינשא כך.
כפי שאמרתי - אפשר או להמשיך להיפגש ולראות אם יש מגמת שיפור
ואם לא - לחתוך.)
הייתי מציעה לא לסגור עד שאתה מדבר עם המשפיע שלךפה לקצת
לא הייתי סוגרת במצב כזה, ולא הייתי רוצה שהצד השני יסגור איתי ככה.
תגיד לה שאתה עוד צריך לדבר עם המשפיע שלך או שפשוט תיצור קשר עם המשפיע, תגיד לו כמה זה דחוף ומאמינה שהוא יפנה לך זמן.
ואם לא מצליח, תתייעץ עם דמות אחרת בוגרת שאתה סומך עליה.
פשוט לא....ליאן
קצת מנסיוןמתנחלים
אני עם אשתי כבר החלטנו שהפגישה הבאה היא פגישת סיום שלנו.כי אנחנו מרגישים קושי.בקיצור בדרך לפגישה זאת שהכירה ביננו דיברה איתי ועלתה איתי ביחד על הבעיה והיא הפתיחות ביני לבין הבחורה.
בקיצור לקראת סוף הפגישה כשיצאנו מהקניון באחד הערים בצפון..התיישבנו על ספסל ופתאום שנינו דיברנו על כך שאנחנו לא מספיק פתוחים..מפה לשם..אחרי חודש החלטנו להתחתן והיום חיים כבר כמה שנים באושר ובשמחה עם ילדים.

בנוסף אני לא חבדניק..ובלי לפגוע לא הייתי הולך על פי דברים שכתב הרבי לפני הרבה שנים.. הייתי מתייעץ עם אדם שאפשר לסמוך עליו ולתאר בדיוק את ההרגשה.

בנוסף 8 פגישות ממש לא מספיקות..במיוחד שמתלבטים..בהצלחה ושיהיה בשעה טובה.
ובנוסף זה אחרי שבעבר ביטלתי אירוסין כי חשבתי שזו זו..ובסוף עמתנחלים
תודהיסוד היסודות
לגבי ההודעה הראשונה,
משמע שלא היה ביניכים קשר רציני אבל אלרי חודש התחתנם. למה?אם אפשר לשאול ...מה גרם לכם להתחתן בסוף ? כי במצב שלי אנשים פה ממליצים שלא להתחתן.
אני אמנם יותר פתוח מהמשודכת אבל המון פעמים שאנחנו בשיחה או בפגישה ושותקים. ורוב השיחה/פגישה נמרחת רק בשתיקות. והשתיקות האלה זה לא שאין מה לדבר, גם בשיחות החיבור והרצון להמשיך שיחה לא מתעורר.

לגבי ההודעה השנייה,
לא הבנתי את מה שכתבת.
ביטלתה אירוסין כי חשבת שהיא האחת ובסוף התברר שלא?
זה הענייןים...

חוסר פתיחות, הרגשה שיכול לצאת מזה משהו אבל אין התקדמות בקשר. שנפגשים ודווקא הוא השקיע בפגישות אבל זה עדין הרגיש לי כמו פגישה ראשונה.

גם אני יזמתי שיחה שאחרי הוא אמר שהוא שמח על זה ומרגיש שזה קידם את הקשר, אבל אני לא הרגשתי שום שינוי אחרי זה

ובסוף החלטתי שאין טעם להמשיך להשקיע כדי שאולי יצא מזה משהו 

לך יכול להיות אחרת, זו בחירה שלך ו 8 פגישות זה באמת לא הרבה, אבל לא לסגור כשאתה מרגיש כך, ובכל מקרה הכל לטובה

אענה כאן בפני הציבורמתנחלים
היה קשר טוב והיה לנו טוב אבל הרגשנו תקועים.
גם טיילנו טיול וגם נפגשנו עם ההורים אבל היה משהו תקוע.
וקלטנו שפשוט מה שחוסם אותנו זה חוזר הפתיחות..ומשם העסק התקדם מעולה.נשואים כבר שנים רבות עם ילדים.

לגבי הביטול אירוסין-ביטלתי עם מישהי לפני כי פתאום גיליתי כל מיני דברים שלא שמתי לב.
מודה לה' שלא התחתנתי איתה וחיכיתי לאשתי כיום ⁦️⁩
בעצם כתבת רק למה לאחולת שוקולד
יש סיבה *כן* לסגור איתה?
נשמע שאין לך שום רצון לעשות את זה אז בעצם למה כן
ה-לא שולל את ה-כןיסוד היסודות
הדברים שכן יש לה ומה שחשוב לי שיהיה בבחורה זה יראת שמיים ומידות טובות. ב"ה יש לה וזה לא מה שיוצר פה את הבעיה. לכן לא כתבתי את זה בתחילת השרשור. אני אוסיף את זה אם זה קריטי. תודה.
בכלל הייתי בראש של להתחתן וזהו. כאילו שתיהיה מי שתיהיה העיקר להקים בית ומשפחה... אבל במהלך הפגישות הבנתי שזה לא ככה ואיאפשר להקים בית בלי רגש ואהבה. ועכשיו זה מאוד מעיק לי.
איאפשר להקים בית בלי רגש ומשפחהאהבתחינם
איאפשר.
שמחה כלכך שעלית על זה לפני שהיה מאוחר.
מדברת רק מנסיון!
בעלי עובר המון המון המון כדי להפוך לבן אדם טיפה אוהב, וחמים
טיםולים,פיסכולוג ,יועצים מה לא...
וזה לא פשוט בכלל.
כי אישה דורשת!
תודהיסוד היסודות
מקווה שאמצא את המלים המתאימות להסביר לבחורה
מדד די פשוטבת 30
המחשבה על לסגור שידוך איתה משמחת אותך?
אם לא, אז אל תעשה את זה.
אירוסין וחתונה אמורים להיות אירוע משמח.
אם אתה לא שמח, אז למה לעשות את זה?
בדיוק על זה חשבתי.יסוד היסודות
עבר עריכה על ידי יסוד היסודות בתאריך י"ט באייר תש"פ 12:35
ברגע שסיפרתי לרב(משפיע) שסגרנו זה לא היה במצב שמח כלכך. כאילו היתה הרגשה של "בסדר, סגרנו" ולא ממש יצאתי מהכלים שלי...
כנראה שאני אצטרך לחתוך. תודה רבה
בהצלחהבת 30
לא פשוט, כנראה. אבל עדיפה חוסר הנעימות הזאת עכשיו מאשר לחיות כל החיים בתסכול.
לדעתי אתה כבר ענית לעצמך - 'לא'rivki
נפגשתם ודיברתם כבר די הרבה, אז אם עדיין אין לך חיבה וחיבור אליה- זה לא זה.

במקביל תבדוק את עצמך אם יש לך רצון אמיתי להתחתן. כי גישות רומנטיות כמו 'החצי השני של הנשמה' הרבה פעמים מפריעות.
הייי יכול להיות לכך הרבה סיבותסנדינה
יכול להיות שאתה מפחד ממחויבות ופתאום חתונה קצת מלחיץ וזה לא מספיק זמן בשביל לפתח רגשות לדעתי אני חושבת שלא כדאי לסגור עדין את השידוך כי לא מתחתנים בלי רגש וחבל שתצטער על זה אחר כך אני אומרת שתיקח שבועיים הפסקה להחליט אם הקשר הזה חסר לך
בהצלחה רבה
מצטרפת באופן מוחלט*אשתו של בעלי*
לאלה שכתבו לך "לא"...
ככה לא מקימים בית לצערנו.
חבל על רגשות האשמה והחרטה שעוד יגיעו...ויגיעו!
גם ככה,באופן הכי פשוט/רגיל/אוהב/מחבר... זוגיות זו עבודה יומיומית קשה ביותר.
גם כשהזוג אוהב,מחובר,מרגיש שייכות,מאושר,שמח וכו'...יש לו עבודה לא פשוטה בכדי לשמר את זה,
אז כשנקודת ההתחלה מקרטעת כמו שתיארת,זה רק יגביר את הבעיות והרגשות השליליים...וחבל!
באמת חבל!
מגיע לך להרגיש שלם,להרגיש חיבור,להרגיש שמחה...
בעיה להמשיך.כלה נאה
תחשוב גם על הבחורה. זה לא הוגן.
עכשיו לא נעים לך לבטל, אבל תאמין לי שהיא הייתה מעדיפה שתבטל ולא להיות נשןאה לבעל שאין לו רגש כלפיה.

אני חושבת שחייב להיות חיבה כלשהי.

האם אתה מתגעגע לפגוש אותה?
כיף לך איתה בפגישחת?
מחכה לטלפון ממנה..?
אם לא. אתה בבעיה. תבטל.
אני חושב שהגעת לפורום הלא נכון...פשוט אני..

רוב האנשים כאן לא מקבלים החלטות על סמך המשפיע שלהם, ובטח שלא על סמך פתיחת ספר אקראית וחיפוש רמזים בעמוד האקראי שנפתח.

אין רמז משמים בפתיחת ספר בעמוד אקראי, גם לא רמז מהרבי. יש בזה ממש חשש עבודה זרה. 

הלכות עבודה זרה לרמב"ם:

אין מנחשין כעכו"ם שנאמר לא תנחשו. כיצד הוא הנחש? כגון אלו שאומרים הואיל ונפלה פתי מפי או נפל מקלי מידי, איני הולך למקום פלוני היום, שאם אלך אין חפציי נעשים. הואיל ועבר שועל מימיני איני יוצא מפתח ביתי היום, שאם אצא יפגעני אדם רמאי, וכן אלו ששומעים צפצוף העוף ואומרים יהיה כך ולא יהיה כך, טוב לעשות דבר פלוני ורע לעשות דבר פלוני, וכן אלו שאומרים שחוט תרנגול זה שקרא ערבית שחוט תרנגולת זו שקראה כמו תרנגול, וכן המשים סימנים לעצמו אם יארע לי כך וכך אעשה דבר פלוני ואם לא יארע לי לא אעשה, כאליעזר עבד אברהם וכן כל כיוצא בדברים האלו הכל אסור וכל העושה מעשה מפני דבר מדברים אלו לוקה.

אם אתה לא מרגיש שאתה רוצה להתחתן איתה, בטח ובטח אחרי 8 פגישות, אז אל תתחתן איתה. תחליט אם מתאים לך להמשיך ולנסות, ואם לדעתך זה חסר סיכוי - תודיע יפה ובצורה מכובדת שאתה לא מעוניין להמשיך.

ואולי בעצם הגעת דווקא לפורום הזה, כי זה מה שרצית לשמוע (ללכת אחרי הלב, לא אחרי שטויות של פתיחת ספרים)..?

תודה. לא הייתי מזלזל אבליסוד היסודות
לאידך גם לא תמיד אני רוצה לקבל את התשובות האלה לשאלות שאני שואל (באגרות קודש). למה ע"ז?
חוץ מאגרות קודש עושים ככה עם תנ"ך ותהילים. מה השוני? שניהם בלשון עבר אבל הרבי לימד שכל דבר שיש בו קדושה הוא נצחי. ומשמע שגם פסוקים וגם מכתבים מאגרות קודש הם דברים נצחיים, נכתבו בעבר אבל רלוונטים גם להיום.
לקרוא לזה שטויות זה כמו להגיד שקריאה בתורה זה שטויות.
אנשים שפתוח אג"ק ראו ניסים ונפלאות. ואין צורך להאריך כאן.
אז כן, רציתי להתייעץ עם המשפיע אבל הוא מאוד עסוק כרגע ואני חייב לסגור את העניין הזה כמה שיותר מהר (חבל על הזמן שהולך). אני הולך אחר הלב אבל לא תמיד הלב צודק. אז אני מבקש הכוונה בעניין.
אז תתייעץ עם מישהו אחר, לא עם המשפיעפה לקצת
רב מהישיבה שאתה מרגיש איתו בנוח, חבר טוב ומבוגר, מישהו בסגנון הזה ולא עם חבר צעיר או בפורום עם אנשים שמזלזלים בדברים שחשובים ויקרים לך.

אל תמשוך את זה, תרחם גם עליה...
אבל גם אל תסגור איתה ככה, מאותה סיבה.
אין קשר בין הדבריםפשוט אני..

ללמוד אגרות קודש זה יפה וחשוב, כמובן שגם ללמוד תנ"ך.

לחפש מכתב שהרבי כתב אשר מזכיר את המצב שלך, כדי לנסות להבין מה הרבי היה אומר במצב שלך, זה גם נחמד.

אבל לפתוח בעמוד אקראי, מתוך מחשבה שיהיה נס והעמוד האקראי הזה הוא הוא התשובה לשאלותיך - זה בדיוק מה שהרמב"ם אסר בהלכות עבודה זרה.

זה כמו ההבדל בין לפתוח ספר הלכות לפי הנושא שאני מחפש עכשיו (למשל: הלכות ברכת המזון), לבין לפתוח עמוד אקראי בספר הלכה, כדי לדעת האם אני צריך לברך עכשיו ברכת המזון (ואז תצא לי תשובה על הלכות עירוב בכלל, אבל אני אנסה "לתרגם" אותה לנושא שחיפשתי).

ולהגיד "אנשים שפתחו אג"ק ראו ניסים ונפלאות" זה כלל לא טיעון. אני יכול למצוא לך אלפי עדויות באינטרנט על אנשים שעשו מעשה עבודה זרה של ממש (כולל בודהיסטים, קתולים ושאר מרעין בישין), והם בטוחים שבזכות זה חייהם ניצלו.

אני מתפלל לרפואת החולים לא בגלל שמישהו אחר התפלל ונושע (והרי יש גם עובדי עבודה זרה שמתפללים לצלם ומחלימים, ויש יהודים יראי שמים שמתפללים לקב"ה ומתים, אז אין בכך שום הוכחה לכלום), אלא כי אנחנו יהודים ואנחנו מצווים להתפלל לקב"ה, ואנחנו מאמינים ש-ה' ישמע את תפילתנו וירחם עלינו.

מי שהאמונה הדתית שלו מבוססת על סיפורי נפלאות, חייב לעקור אוזניו ועיניו כדי שלא יתבונן במציאות הכואבת של אנשים רבים, וכך אמונתו תישאר איתנה על סמך המקרים שנוח לו להסתכל עליהם בלבד.

כל מילה שלך נכונה.כל הכבודמתנחלים
תראה הרבי מאוד אהב את הרמבםציפ'קה
שבעצמו כתב "וזאת האישה אשר לקחה בכתובה וקידושין והיא כשרה לו ולקחה לפריה ורביה, והיא מצוה- וה' יתברך לא יגזור בעשית המצוה"

בסופו של דבר, יש לך בחירה חופשית.

וכן, היית צריך לחתוך מזמן.
דקירות בלב זה סימן להתקף לב נשמה...מוש השור...
אולי זאת לא היא... את זה תדע רק אחרי 120 .
אצל אדם וחווה לא היה אולי כי פשוט לא היה.
אצלנו יש אולי בכול דבר בחיים. קוראים לזה בחירה חופשית.
מעבר לפתיחה באגרות קודש ושיחה עם המשפיע אתה צריך ללמוד לקבל החלטות בעצמך ולהבין שיש השלכות לאי קבלת ההחלטות בזמן.במיוחד בשידוכים שזה דיני נפשות.
זה לא שהיא לא מתאימה לך- אתה לא מתאים לה...
אתה מחפש ריגושים פרפרים בבטן דקירות בלב בקיצור טיפול נמרץ... זה לא חיי נישואחים
חחחחיסוד היסודות
אני לא מחפש פרפרים, אני מחפש להרגיש שההחלטה היא נכונה ואמיתית.
שבאמת יש משהו שהוא מעבר לשכל (הקר והלא רגשי).
לדעתי זוגיות לא בונים רק עם שכל.
נכון, אני צריך לדעת לקבל החלטות ואני קיבלתי החלטה. מה רע בלהתייץ ולבדוק שאכן ההחלטה היא נכונה עבורי?
אם קיבלת החלטה על מה יש להתייעץמוש השור...
אתה שואל מה רע?כלה נאה
יש רבנים שטוענים שהאבה תבוא אחר כך. תשקיע תאהב.
ולא תמיד זה נכון.
רואים הרבה שהאהבה לא הגיע. ושני הצדדים ומרגישים אומללים.

מצד שני. יש אנשים שמרוב לחץ ופחד להתחתן הם מאבדים את הרגש. ובכל מעומד ימצאו משהו למה זה לא זה. ויש גם הורים כאלה. שהם מעכבים את הילד מלהתחתן, כי מפחדים להשאר לבד או כל מיני בעיות.

אולי תפנה ליועץ נשואים או רב כמו אבנר קוואס או הרב שמחה כהן ותתיעץ איתם.

לבנתיים תגיד לבחורה שאתה צריך עוד קצת זמן לחשוב. זה הכניס אותך ללחץ ואתה רוצה לבדוק עם עצמך ממה הלחץ.
כי רק אתה!! יכול לדעת אם ההחלטה שקיבלת נכונה*אשתו של בעלי*
אף אחד מלבדך לא יכול לדעת.
לא רב
לא יועץ
לא הורים
רק אתה!
תחושת הבטן אומרת לך לא-,אז לא.
תקשיב לבטן.
החרטות ורגשות האשמה שיהיו לך אח"כ אם תחליט אחרת,לא ירפו ממך.
לדעתי אדם חייב ללמוד להכיר את עצמו ולסמוך על התחושות בטן שלומוש השור...
התחושת בטן שלך אומרת שלא.
תתייחס לתחושת בטן. וכמובן לסיים את הסיפור בצורה הכי מכובדת שיש ואהבת לרעך כמוך והכי מהר שיש - שלא לצער יותר ממה שצריך את הזולת
השנקל שלי בענין...רננה*

יש שתי דרכים, בגדול - לסגור שידוך

או כשהלב רוצה, והמוח לא מתנגד

או שהמוח רוצה, והלב לא מתנגד.

כל אחד יגיד שדרך אחרת עדיפה..

אבל אם המוח רוצה והלב כן מתנגד -

לא כדאי.

זו דעתי הקטנה ובלי להכיר לעומק והכל,

אבל ככה זה נשמע.

לא נשמע כמו לחץ של לפני סגירה אלא ממש חוסר חיבור

ורוב הענין בפגישות הוא לבדוק את נושא החיבור.

נכון שניצוצות וכוכבים ממש לא תמיד קורים,

ויהיה מי שיגיד שעדיף אפילו בלי

אבל אם יש הסתייגות ורתיעה מהבן אדם עצמו,

זו בעיה.

בטוחה שהיא עצמה היתה מעדיפה שתהיה כנה,

ולא שתסגור אתה כאופציה לא מוצלחת לנישואין.

חייבת להגיב כי זה בעיניי זועק...לב אוהב

שאתה לא מתחבר.

ואפילו ראיתי בספר שערי שידוכין שהרבי אומר במקרה של התלבטות לבדוק אם יש משיכת הלב!

לא נשמע שיש לך בכלל משיכת הלב. 

ואם אתה רוצה עוד חיזוק, אתמול התארחה בפורום של הרווקים פסיכולוגית שמבינה בנושאים האלו

והיא אמרה על 3 לא להתפשר:

"בעייני יש 3 דברים שאסור להתפשר עליהם

1. מידות טובות של בן /בת הזוג

2. תקשורת טובה /תקשורת שמתפתחת לטובה

3. משיכה מינית/התאהבות/מציאת חן"

תודה על התגובהיסוד היסודות
לפי מה שאמרו לי, אפילו קמצוץ של משיכת הלב מספיקה כדי להגיע למצב של חתונה. (אני תמיד הייתי בספק אבל ננתי לזה צ'אנס).
אני לא יודע אם מה שהפסיכולוגית אמרה זה לכלל המגזרים או למגזר מסויים (דתיים-לאומיים בעיקר?) כי לפי הבנתי להרבה מגזרים העניין הזה שונה. לחלק יש את 3 התנאים שהצבת. לחלק יש 2 ולחלק אין כלל כי ההורים מחליטים.

אשמח ללינק אם יש. תודה
מזה לאיזה מגזר?? הלב של החרדים בנוי אחרת?לב אוהב

אתה באמת לא רוצה לחזור לכאן עם שרשורים של "ואי מההתחלה לא כזה הרגשתי אליה ואמרו שהאהבה תבוא עם הזמן, וואלה הכל כרגיל.. נחמד מדי פעם אבל לא מעבר"....

התגובה כאן על מה ניתן להתפשר 

אז רגע, יש לך קמצוץ של משיכת הלב?

חלק מההגדרות תלויות מגזר או תת מגזרהסטורי
וגם אצלי, שאני ציוני ברמ"ח ושס"ה, חלק מההגדרות שהוזכרו לא היו בשיח לפני החתונה בכלל ואחרי החתונה זה בכלל לא הפריע.

לגבי משיכת הלב, הגדרה שנתן לי אחד הר"מים שלי, שכנראה תתאים לך יותר - "שייכות". כלומר, האם אתה מרגיש שאיתה אתה רוצה לחלוק את כל החיים, עד 120? האם אתה רואה את עצמך מוביל איתה ילדים לחופה? וכו'.
זהירות!הסטורי
נתחיל ככה - פעם בכמה שבועות, נפתח כאן עוד שרשןר של מישהו, ששכלית התאים והיו מידות טובות וכו' וקיווה שיסתדר. בלי תחושת שייכות - לא מתחתנים. נקודה.

לגבי האגרות - מודה, אני מאוד רחוק משימוש בדרכים כאלו. אבל 'לטעמיך', אפשר דווקא להבין רמז הפוך, כשזוג כבר נשוי, באמת צריך לעשות כל מאמץ לפתור את המורכבויות. מי שעוד לא נשוי, צריך ללמוד מכאן, שלזה לא נכנסים.
(ולשיטתי, העובדה שכל תשובה באגרות, אפשר להסביר לכל מיני כיוונים, אומרת שזו לא שיטה לקבל לפיה החלטות).
לעניות דעתי, אל תיתן "ללחוץ" אותך..ד.

ואני לא חושב שאתה יכול בענין כזה לסמוך על תשובה שנפתחה לך באגרות קודש..

הרבי מלובאוויטש עצמו מעולם לא אמר לפסוק כך.

מה שכן אמר, היה כשהרב גרונר זצ"ל (שנפטר כעת מהקורונה.. נורא), שאל אותו. אמר לו: אתה צריך להרגיש אם הלב שלך נמשך להצעה. בזה לא אני אוכל להגיד לך וגם לא מו"ח (אז עוד הרבי הריי"צ היה הרבי). 

אז אתה הולך לשאול ב"איגרות" בדבר שיש לך הדרכה מפורשת מי אמור לתת את התשובה - וזה הלב שלך?...

תשקול בנחת.

רגש, תחילת אהבה, זה לא דבר מבוטל..

נכון אבליסוד היסודות
המענות באגרות קודש הם מצד האמונה שהאדם מכיר בראייה של הרבי ומתבטל אליו. הרבי יודע ורואה יותר ממה שאנחנו רואים. אם הוא אמר כך וכך סימן שעפ"י הרוחניות כך אמור להיות וכן כך יומשך למטה בעולם הזה בגשמיות.
בד"כ אנשים שפותחים ומקבלים תשובה לרוב גוף המכתב קולע ומדבר על המצב של אותו אדם. אבל כל הברכות שהרבי מברך במכתביו הם תקפים לכולם- בפתיחת האגרות קודש.
אז מצד אחד אני רוצה להאמין שבגוף המכתב אכן זה המענה שקיבלתי ושהברכה תתקיים, אבל מצד שני גם לא מרגיש בנוח עם המכתב הנ"ל. היה עוד מכתב בנוסף לקטע הקטן שהזכרתי וגם הוא דיבר בעניין החתונה אז זה קצת לא הגיוני שקיבלתי מענה לזוג טרי שהתחתן ופתאום צצה להם איזו בעיה.
אני לא מסכים עם זה..ד.

אתה מניח שמה שאתה פותח באיגרות קודש, זה "המענה של הרבי". 

גם אדם שמאמין בראיה שלו ומבטל עצמו אליה - זה אם היה שומע הוראה מפורשת מפיו. ההנחה שמה שפותח באיגרות באקראי היא התשובה לענין, זו הנחה שאין לה הוכחה, שהרבי עצמו מעולם כנראה לא אמר אותה - ועל כן להסתמך עליה בענינים קריטיים, כשיש לסברא ולתחושה העצמית מה לומר, זה נראה לי דבר לא נכון. לכאורה גם נגד ההלכה. הרי אם אדם מרגיש שלא מתאים להתחתן עם פלונית - אז יש כאן ענין של "ואהבת לרעך כמוך". איך אפשר להסתמך על דבר שאינו מוכח, כנגד זה?

כותבת לך שוב כי לדעתי זה ממש דיני נפשותנגמרו לי השמות

בבקשה איש יקר!

בבקשה!

אל תתחתן ואל תסגור שום דבר אם אתה לא שלם ולא בטוח!!!

לא משנה אם רב בכבודו ובעצמו אומר לך זאת פנים מול פנים,

או באיגרות קודש

או בת קול יוצאת מהשמים ואומרת

אני חלילה חלילה לא מזלזלת לשנייה

והם עצומים וקדושים

אבל בהחלטה *שלך*

על החיים *שלך* - אתה ורק אתה תישא בתוצאות.

ואשתך

והילדים שלכם.

לא אף אחד אחר.

אף אחד אחר לא יחיה את החיים שלך במקומך

אף אחד אחר לא יהיה בתסכולים הזוגיים שלכם

במצוקות

במחשבה חלילה על גירושים שיש כבר ילדים מסכנים

אף אחד!!!

החיים שלך בידיים שלך.

אתה אדם בוגר וטוב עם לב ושכל ישר

השתמש בהם בבקשה!

הקב"ה שם *אותך* בעולם עם שכל ולב ורגש כדי שתדע מה טוב לך ומה לא.

נתן לך את יכולת הבחירה.

"ובחרת בחיים" -

תבחר בבקשה בחיים!

נישוןאין הם הדבר הכי עמוק וקדוש שיכול להיות

החלטה עצומה

לא עושים אותה ככה "על הדרך"

לא עושים אותה מלחץ חברתי

לא עושים אותה כי קשה ואיכס בבית ההורים

לא עושים אותה כי פתחתו או רב אמר לנו או מישהו  אמר לנו

לא עושים אותה שלא שלמים

לא עושים אותה שאיןם חיבור, חיבה, משיכה, תקשורת טובה ומידות טובות 

לא עושים אותה!!!

נישואין עושים מאהבה או לא עושים בכלל כמו הפרסומת הזו על החומוס אחלה...

וזה ממש ממש נכון.

יש מספיק אתגרים גם בתוך הנישואין

אז לפחות, לפחות להגיע לשם בשלמות בבחירה.

אח"כ הכל יכול להיות פתיר ועם תקווה.

יש כ"כ הרב סיפורים קורעי לב על מי ששמע לרב או לאיגרות או ללחץ חברתי או כל דבר אחר - והתחתן בלי שום שום שלמות - ואני לא רוצה להתחיל לתאר אפילו את הייסורים והסבל והאומללות שלו, של אשתו ושל הילדים. ממש לא חסר.

אתה אדם בחירי!!!

זה הדבר העיקרי שמבדיל אותנו!

הבחירה!

תחשוב על עצמך ועל החיים

תחשוב על הילדים העתידיים

תקשיב ללב

תקשיב לרגש

תקשיב לשכל

תחכה!

אל תסגור שום דבר לכאן או לכאן אם אתה לא בטוח - אבל תמשיך להיפגש *ואם* ורק *אם* כן תרגיש בהמשך את השלמות והחיבור וכו' - רק אז תזגור

ואם לא - אז לא!!!!! פשוט ***לא****!!!!

ואם כבר עכשיו אתה בטוח שאין שלמות ואין חיבור ולא יעזור אפילו עוד מאה פגישות - אז תחתוך עכשיו!

בהצלחה איש יקר,

בשורות טובות

וואו תודה רבה!יסוד היסודות
את פשוט טועה, וזה חבלפשוט אני..

בדבר הכי חשובפשוט אני..

"חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל" זה המשפט המפורסם של ז'אק כהן ז"ל, מתוך הפרסומות של חומוס *צבר*, ולא חלילה חומוס *אחלה* כפי שכתבת.

נוווווווווו איתך!!!!נגמרו לי השמות

הורדת לי את הלב...

באמת!!!!

לב הולך טוב עם חומוס פשוט אני..

גם סליחה תתקבל בברכה כאן (:נגמרו לי השמות

מקרה אבוד 🤦נגמרו לי השמות
אחי היקריהודה224
מכיוון שאינני חבדניק אז אני לא שואל באיגרות קודש.
אבל אם אתה בחייך רגיל לקבל החלטות כבדות משקל על סמךהאגרות קודש, אז תסמוך על זה אבל אם לא זה יפה לרווחא דמלתא או לצורך ההרגשה הטובה, אבל לא לסיטואציה כזו. ואם כן ראוי מאד שתשקול את צעדיך...
אני אומר את זה כי אחי התחתן עם מישהיא גם בצורה הזו לא היה שום קשר אמיתי אלא סתם דמיונות.... ובסוף הוא התגרש גירושין ממש מכוערים.... אני חושב שצריך שיהיה ממש רצון אמיתי בין בני זוג להתחתן הרצון צריך להיות ברמה של פרפרים
אני לא מדבר על משיכה או תאווה. מדבר על רצון אמיתי להתחתן, ולא הרגשה של "אמרו לי אז אני עושה כי אני לא מבין" אלא רצון אמיתי ופנימי.
ולא לא לאמירות של המשיכה תבא אחרי החתונה,אין לסמוך על ניסים.
אני כותב את הדברים בתור חרדי שמכיר את האמירות האלה ממש!
יישר כח, תודה!יסוד היסודות
אני גם מרגיש ככה. אישית זה כאילו מעלה לי כל מיני מחשבות של "הרבי בירך אותי וכו' אבל אם אני אלך נגד המענה אז אני כביכול אצער אותו כו'". אולי זה דמיונות ואולי זה אמיתי, לי זה מרגיש אמיתי. אבל כמו שאמרתם עם המציאות אני צריך להתמודד. תודה על העזרה. אני אפרד ממנה ואמשיך בדרכי. שבת שלום
או להיפרד או לתת צ'אנס. במצב כזה לא להתארס בשוםוואוו
אופן.
יש "שיטה" טובה לדעת.... (כשמדובר בשאלה של רגש)שקד ותמר
תחשוב רגע מה היית מרגיש אם היא היתה מודיעה לך שהיא רוצה לבטל.. שמח או מבואס?
אם שמח. אז ברור שתבטל!
אם מבואס, יש על מה לדון...
בהצלחה בכל מקרה!
תודהיסוד היסודות
זה מה שניסיתי לדמיין בימים האחרונים. מה תיהיה ההרגשה... אמנם כשאני מדמיין את עצמי נפרד ממנה אני לא מרגיש שמחה אלא הקלה (אולי זאת השמחה המדוברת?)
אז איפה ההתלבטות בדיוק?עוד סתם אחד
אין זה הוגן, לא כלפיך ולא כלפיה, להתחתן אם אתה חש הקלה מהמחשבה על פרידה ממנה. אתה מדמיין את ההורים שלך ככה? את כל מי שמהווה מודל לזוגיות מבחינתך?

וסליחה שאני אומר, כן? אבל הרבי - ובטח שאגרות הרבי - לא יצטרכו לחיות עם מי שתתחתן איתה עד 120. אתה כן.
ההתלבטות היא אם אני עושה את הצעד הנכון.יסוד היסודות
כי מצד אחד היא בחורה טוב ועם מידות טובות אך פשוט אין לי רגש/משיכת הלב אליה.
המענות של הרבי הן ברכות ולא סתם ספר בארון. אני מאמין שזה אמיתי, אבל ברור לי שכל העיקר זה הרכות ולאו דווקא גוף המכתב. למרות שגם לזה לפעמים יש משמעות- שזה כן יכול לצאת בהשגחה פרטית רלוונטי למצב של האדם שביקש את ברכתו של הרבי. כמו אצלי שבהשגחה פרטית יצא על ענין שלום בית. כן יש איזה משהו פה שהוא לא באופן מקרי.
רגע, המצב עוד אותו דבר?בת 30
אתה עדיין מתלבט?
אממ...יסוד היסודות
לי כבר אין התלבטות, רק מנסה להרגיע את העניינים ולמצוא את הדרך הנכונה לבטל את השידוך הנוכחי מבלי לפגוע בבחורה.
כרגע ההתלבטות היא אצל הבחורה, כלומר היא הציע לתת לזה עוד צ'אנס... לעשות הפסקה או להמשיך להיפגש על אף שאני לא חושב שזה יוביל לשינוי.
כל הכבוד לךבת 30
אם תסכים לצ׳אנס הזה שהיא רוצה לתת*אשתו של בעלי*
זה יכול לטפח בה ציפיות שווא וחבל...ואז האכזבה שלה תהיה גדולה פי כמה.
אם אתה החלטת שזהו,אז תחתוך.
סתם מריחת זמן לשניכם...
סבבה תודה.יסוד היסודות
אשמח אם תוכלי לייעץ לי איך להיפרד בשלום, מה לומר כו' אני די טרי בעניין הזה ב.ה
הכי פשוט והכי כנה שאפשר...*אשתו של בעלי*
שחשוב לך לא לעכב אפחד מכם.
שאתה לא רוצה למשוך את הזמן לחינם.
שאתה לא מרגיש בשל ומוכן לחתונה במצב רגשי כזה.
וזהו!
אבל אולי אפשר להבין הפוך...בת 30
שהברכה היא לשלום בית...אז תתחתן עם אישה שיהיה לך שלום איתה, שאתה שלם איתה.
מעין הכוונה בשבילך לעשות מה שנכון לך
בדיוק על זה חשבתי אתמול.יסוד היסודות
תודה
בדרך כלל כששואלים צריך מישהו בקיא שיפרשן, לא?ירושלמית טרייהאחרונה

אין שמחה כהתרת הספקותשקד ותמר
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך