הוצאות חתונה.זאב קדוש
בעז"ה חתונה עוד כמה חודשים..
יושב עם ההורים על ההוצאות ויוצא מלא כסף.. אפילו שאני עושה הרבה כדי לחסוך, לפחות 17,000 לכל צד בערך.

השאלה שלי היא - איך אני יכול לבקש מההורים שלי כאלה סכומים, וגם מהצד השני.. במיוחד ששני המשפחות, לא במצב כלכלי טוב...
אשמח לעזרה. תודה.
חתונת קורונה.משה

אבל צריך אומץ לזה. לוותר על כל המוזמנים המיותרים ולעשות ארוע קטן של עשרות אנשים או לא יותר ממאה.

בציבור החרדי יש קמפיין שימשיכו עם חתונות קטנותמחפש אמת

נקווה שיצליח

גמ"חים?הודעה
בצד שלי כן..זאב קדוש
מקווה ההורים שלי ישיגו..
חתונה זה עסק יקר.איכה
לא יודעת מה הסגנון שלכם, אבל יש הרבה נקודות שאפשר לחסוך בהם.

אתה מדבר על הוצאות לערב עצמו או כולל איבזור של הבית?

אני יודעת שלישות חתונה במערת המכפלה, זה מאוד זול.
הייתי שם פעם בחתונה והם הזמינו קייטרינג פשוט מאוד, הכל היה מעוצב מאוד יפה והיה שמח במיוחד.
(אבל זה לא מתאים לכולם)

אם תפרט פה על מה בדיוק ההוצאות אמורות להיות,
אולי נוכל להציע לך דברים במחירים זולים יותר.
מערת המכפלהזאב קדוש
זה בעיקרון התיכנון בעז"ה..
אבל זה לא כל כך הבדל גדול מאולם פשוט בירושלים..
-הוצאות בסיסיות.. לא משהו מיוחד..
אני יודעת שזה יותר זול מאולם רגילאיכה
(אולמות הרבה פעמים לא מסכימים לכל מיני דברים כי הם מורידים להם ברמה)
אולי זה חיסרון מבחינתם כי דורש הסעה, אבל יש לשם תחבורה יחסית נוחה. למרות שזה יכול להיות שיקול לעשות חתונה במקום אחר. (שירת ירושלים ממש זול, פביליון גם נחשב בסדר. אולמות בירושלים)

עד כמה שידוע לי, התזמורת הכי זולה היא נכספה של ישיבת הר המור / הראל טל (משהו סביב החמש וחצי)
צלם אני לא כל כך יודעת, אולי כדאי לשאול הנשואים טריים. אפשר לוותר על הסרט אם אתם רוצים (שזה קצת מבאס, לדעתי). יכול להיות שיונתן צילום מכל הלב (תכתוב באינטרנט) הוא במחיר נח. סתם כי ראיתי הרבה שאוהבים לחסוך שלוקחים אותו.
תקחו את הקייטרינג הכי זול שאתם מוצאים, אפשר לעשות מנה אחת (עיקרית בלבד, בלי ראשונה) ועדיין זה מאוד מכובד. הייתי בחתונה שהכיבוד בכניסה היה עוגות ושתיה קרה, זה ממש מספיק.

שמלת כלה, תסרוקות ומאפרת זה תלוי בכלה.
אבל יש המון גמלים מאוד זולים, ואפשר גם לתפור שמלה באלף חמש מאות (אבל זה דורש התעסקות מצד הכלה)
תסרוקת ואיפור אפשר לברר אצל חברות, יש גם מחירים זולים יחסית (סביב 1500). אני לא מציעה שום דבר , כי זה תלוי בסגנון של הכלה שלך.

לגבי קניות לבית,
לחרוש את יד 2 ואגורה.
אם אתם אשכנזים או שיש צד כזה, קחו בחשבון שיהיו מתנות והרבה. יש המון דברים שמקבלים במתנה ואין צורך לקנות. הייתי עושה בירור עם חברים שהתחתנו, מה הם קיבלו ומורידה מהרשימה של הקניות. בד''כ זה סגנון של דברים כמו - טוסטר, קומקום, סירים, מיקרוגל. לפעמים גם צלחות / סכום. הייתי מקציבה סכום להשלמות אחרי שרואים מה מקבלים ועושים השלמות (יש גם הרבה דברים שאפשר להחליף)
אם אתם משפחה ברוכת ילדים , יש הרבה גמחים.
יש הרבה גמחים שנותנים ציוד לבית לקראת חתונות במחירים ממש זולים. (עוד לא הייתי במקום הזה, אז הידע שלי קצת מוגבל)

יש עוד משהו שלא חשבתי עליו?
הזמנות, תבקשו מחברה של הכלה שעשתה מגמת גרפיקה. תדפיסו מינימום הזמנות והשאר תשלחו בוואצפ (רק לסבא סבתא , הרב מהישיבה וכזה צריך להשקיע בהזמנה. זה מאוד מקובל היום).

בשורה התחתונה,
תפתח שרשור הנשואים טריים ותבקש רעיונות לגמחים ואיך אפשר לחסוך ואיפה.
חוץ מזה, תפנה לכל החברים ולכל האנשים שאתה מכיר כדי למצוא גמחים , חנויות זולות במיוחד (אצל החרדים בד''כ) ומבצעים שווים.

המון מזל טוב , ובהצלחה!
וואי ממש עזר. תודה.זאב קדוש
.
אולי גם אתר "אגורה" יעזור לך. מסירה בחינם..מבקש אמונה

זה ממש לא יותר זול מאולםניצנים

מכירה מישהי שהתחתנה שם והיא אמרה שעלה להם בערך כפול 

כי היה צריך לשלם גם על השולחנות והכיסאות שצריך להביא במיוחד בנוסף לקייטרינג  

והסעות 

ואבטחה 

טוב,איכה
לא התחתנתי שם, אז לא מספיק יודעת.

על הסעות ואבטחה אפשר לוותר, תלוי משפחה.
לא ממש יותר יקרזאב קדוש
השכרת אולם במקום הכי זול זה 8,000.
ובמערה, כולל שולחנות ואבטחה וכו.. זה 6,500.

וגם זה משהו שונה בהרבה מאולם רגיל..
אם יביאו צ'קים זה יכול לכסות חלק מההוצאות..תפוחית 1
תלוי במנטליות של המשפחה והחברים
נכון..זאב קדוש
יהיה קצת..
..הללויה~
17 אלף כל צד כולל הכל? או רק על הערב עצמו?

גם אם רק על הערב עצמו~ זה לא נחשב יקר.
במיוחד בהשוואה למחירי החתונות שקורות בדרך כלל בשנים האחרונות..
ובפרט בציבור הדתי לאומי שרק הערב עצמו יכול להגיע ל50 אלף מכל צד.

אולי תנסו לצמצם עוד מעט~
באורחים
או בלהקה לא יקרה
או צלם טוב, אך בתחילת דרכו
או קייטרינג שמחולק לא לפי מנות אלא בופה

אני בטוחה שישנם עוד אופציות לחיסכון..

הרבה בהצלחה לכם~
ומזל טוב!

תודה.זאב קדוש
רעיונות טובים.
17,000 מקסימום לכל צד.. רק על הערב.זאב קדוש
לא כולל איפור, ביגוד, שבע ברכות, אירוסין, ועוד..

חתונה קודמת של אחות שלי, יצא 80,000 לצד של הכלה! (ההורים שלי)

ולצמצם עוד, זה גם רעיון. אבל אני רוצה שיהיה לכלה חתונה נורמלית ושמחה.. ולא שיהיה רק עשרה אנשים.. ו/או תמונות לא טובות,..
..הללויה~
אתם יכולים לצמצם באורחים לא הכרחיים. להזמין רק מי שאתם באמת רוצים שיבואו~
לא עשרה אנשים. אבל גם לא ארבע מאות..
עם כל האי נעימות לפעמים מאנשים, בסופו של דבר זהו האירוע שלכם.

ואולי באוכל.. כמו שכבר כתבתי.

ותנסו אתם לעבוד במקצת אם ישנה אפשרות,
ולהוריד חלק מהדברים לדירה (לדוגמא) בצורה זו.
אני מניחה שזה יקל על הוריכם.

תשב על כך עם הכלה שלך. ותחשבו..

בהצלחה.
כן..זאב קדוש
צימצמנו הרבה מוזמנים.. וגם לא חושב שיגיעו הרבה..

בעז"ה צריך למצוא זמן לשבת ולדבר .

תודה🙂
בלת"ק, מחשבות שעלו ליארץ השוקולד
1. כעת עם הקורונה היו מלא חתונות שהצטמצמו ממש, וזה לימד אותנו שניתן לעשות אירוע קטן יותר וזול הרבה יותר.

2. אני חושב ש"שבע ברכות" אמור להיות בית פתוח במשך שבוע שאנשים באים לחגוג שם ולפגוש את הזוג הטרי, כל פעם שיש מניין שאכלו שם בבת אחת אז אומרים "שבע ברכות".
אם תעשו דבר כזה, ניתן לעשות מסיבה צנועה ופשוט להזמין את המעגל הרחוק יותר להגיע במהלך השבוע לחגוג ויכול להוריד עלויות.

3. מקווה שלא יעליב, אבל חז"ל היו קובעים חתונה שנה מראש כדי שהזוג יוכל לעבוד ולהכין את הוצאות החתונה, למה לא לדחות בחודש-חודשיים שבהם תעבדו ואז יהיה יותר כסף לאירוע?

מעריך את החשיבה ויהי רצון שתזכו להמון שנים של רק טוב ביחד ושיתמלאו כל משאלות ליבכם הטובים לטובה
וואלה אני מסכיםאנונמי
לך תעבוד תעשו כסף תתחילו את החיים בצד ימין בתקווה שזה יתאפשר
לדחות חתונה בגלל כסף?תפוח יונתן
ההנחיות של הרבנים בימינו זה לעשות כל מה שאפשר כדי לא לדחות חתונות כי דחיית חתונה זה מתכון די בטוח לפרידה.
זה רלונטי יותר לזוגות בני 16-17. אבל הוא כבר בן 22.
^^^ברגוע

זה גם מתכון די בטוח לנסיונות קשים בשמירת נגיעה.

יש גם היום קהילות שיש הרבה זמן בין האירוסין לחתונה, אבל הם גם לא נפגשים בכלל בתקופה הזאת.

לא פשוט עכשיו שיתחיל ליבוד מהיום עד החתונהאנונמי
אבל בכללי כן צריך להכין כסף לפני החתונה שיהיה סכום בצד
מסכים שלא פשוט, אבל זה בחירה בין אפשרויות מורכבותארץ השוקולד
הצעתי את הפתרונות שלדעתי עדיפות.
חז"ל נהגו כך וכך גם כתבו וכן פסק הרמב"םארץ השוקולד
"דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך ישא אשה, שנאמר: מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו, מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו, מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה. אבל הטפשין מתחילין לישא אשה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית, ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה. וכן הוא אומר בקללות: אשה תארש בית תבנה כרם תטע כלומר יהיו מעשיך הפוכין כדי שלא תצליח את דרכיך ובברכה הוא אומר: ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו." (הלכות דעות פרק ד הלכה יא, מסתמך על הגמרא בסוטה דף מד עמוד א.)
המנהג בחז"ל היה לחכות בין אירוסין לשנה כדי להכין את ההוצאות לחתונה. (אם זכרוני אינו מטעני זה מופיע בתחילת מסכת כתובות)

ביחס להנחיות של רבני ימינו, ראוי לפצל בין רבנים בישיבות שמעריכים שהבחור יישאר בישיבה לאורך שנים ככה שלא ירוויחו כלום מלחכות לאלה המניחים שהבחורים יצאו מהישיבה.

אם פרידה נובעת מכך שהם לא מסוגלים להחזיק ביחד תקופה של מורכבות כלכלית, הרי זה דבר שילווה אותם הרבה אם הם לא יתכוננו כלכלית נכון, אז עדיף שיתחתנו עכשיו ויסבלו או יתגרשו בהמשך?
שידחו בחודשים בודדים ויתאפסו כלכלית, מה הם יפסידו מזה?
לפי ההגיון הזהתפוח יונתן

זוגות מאורסים שרואים שהמצב הכלכלי שלהם עומד להשתפר רק בעוד 5 שנים (חובות/לימודים/חוסר יכולת להתפרנס וכו') צריכים לחכות 5 שנים. לא הגיוני. כשבני הזוג מוכנים להתחתן ולממש את הקשר שלהם אבל דוחים את החתונה, זה תוקע את הזוגיות. וכידוע כשלא נותנים לקשר להתקדם, הקשר נסוג ויכול להדרדר.

למה שזוג יהיה מאורס אם הם יתייצבו כלכלית רק עוד 5 שנים?ארץ השוקולד
אם באמת המצב הכלכלי כה בעייתי לאותו זמן, לא מבין למה הם יצאו.
נניח שזה המצב והם היו חייבים לצאת, שישנו את התכנונים שלהם כדי שהמצב שלהם ישתפר באופן מהיר יותר.
במילים אחרות אתה אומר שלעניים אסור להתחתן. למי עוד אסור?תפוח יונתן

לג'ינג'ים?

לנמוכים?

שישנו את התכנונים שלהם כדי שיפסיקו להיות כאלה כמה שיותר מהר

למה אסור?ארץ השוקולד
אני אומר שישקיעו מעט בהתייצבות.
לא מבין מה רע לחכות עם להתחתן עד שעובדים.
אני לא מסכימה. למה שלא יצאו?תפוחית 1
שיצאו ויתחתנו בחתונה זולה מאוד (או מאוד מאוד)
ההתלבטות תהיה יותר גדולה אם גם מבחינה כלכלית לא תהיה להם את היכולת להחזיק משק בית..
עם ההצעה שלך אני מסכיםארץ השוקולד
והתכוונתי ליכולת להחזיק משק בית.

וביחס ליכולת לשלם על אירוע, הצעתי לדחות בחודש/חודשים בודדים כדי לעבוד ולהשיג סכום מספיק לאירוע. (וכמובן שנכון לשקול מה ניתן לצמצם בשביל האירוע, כי האירוע זה לא העיקר. ועל כך הערתי מוקדם יותר.

בלת"ק, מחשבות שעלו לי - לקראת נישואין וזוגיות
רעיון מעניין. תודה.זאב קדוש
.
בשמחהארץ השוקולד
בהצלחה
להתחתן עם מעט אנשים. לא להוציא מיותר- מינימום שבמינימוםנפש חיה.
גמחים
מקום זול
אפילו חתונה דגם קורונה - זול, משפחתי וחם
ואנשים באמת שמחים
בלי קשר למנה או לכסף.
הוא מתחתן רק עם אחתכי בשמחה תצאו.

ו@זאב קדוש, מזל טוב!!!
לגבי עלויות, הכל עניין של סדרי עדיפויות..
בהצלחה!
חח ברור. שכוייחזאב קדוש
עד כמה המצב הכלכלי לא טוב?תפוח יונתן

גרים בשכירות/משכנתא?

דירה משלנו..זאב קדוש
קצת לוחץ.. כמו כולם..
??תפוח יונתן

אז אתם עשירים.

מצב כלכלי לא טוב זה כשלמשפחה אין הון התחלתי כדי לקחת משכנתא.

למה שלא תמשכנו את הבית? יהיה לכם יותר מרווח נשימה.

אני חושב שהוא דיבר על ההוריםברגוע

גם אני מדבר על ההוריםתפוח יונתן

ככל הידוע לי ילדים להורים בלי דירה גם מתחתנים, והכל בסדר. כל שכן ילדים להורים עם דירה. בקיצור, אני לא רואה פה בעיה אמיתית.

מה?ברגוע

אתה ממליץ לו שיבקש מההורים שלו למשכן את הדירה שלהם?

הוא חושב איך אפשר לחסוך בהוצאות החתונה בשביל לא "ליפול" על ההורים שלו.

לא יודע איך זה אצלכםתפוח יונתן

אבל אצלינו במשפחה הכסף של ההורים ושל הילדים הוא משותף והחלטות על הוצאות מתקבלות פחות או יותר ביחד. כמו בין בני זוג, אנחנו הרי משפחה אחת, לא? ככה אף אחד לא "נופל" על אף אחד ואין בעיות.

אז אצל רוב האנשים זה לא ככה.תפוחית 1
לפחות הרוב שאני מכירה
חוץ מזה,תפוח יונתן

אם למשפחה יש דירה אבל היא לחוצה כלכלית, סימן שהם לא מתנהלים נכון, וצריכים למשכן את הבית. זה כמו בן אדם רעב שלא רוצה לחתוך לחם כי הוא מעדיף להשאיר את הכיכר שלם ויפה.

אתה סוטה מהנושאברגוע

הוא שאל איך אפשר לחסוך בהוצאות לחתונה.

לא חושב שאנחנו צריכים להכנס לכיס של ההורים שלו ולדון על ההתנהלות הכלכלית שלהם (בטח כשלא יודעים בכלל פרטים).

בדיוק.זאב קדוש
וואי,איכה
יש לך תפיסת עולם הזויה קצת.
אני לא יודעת מאיפה המסקנה הזו, אבל שכירות על בית במצטבר עולה כמו בית הרבה פעמים, בטח אם מדובר על משפחה שצריכה בית קצת יותר גדול ממטר על מטר.

בית לכל משפחה זה קצת בסיסי, וכדאי לרוב האנשים לשאוף לשם.

למשכן דירה זה הזוי, אולי כדאי להשכיר כדי להוציא ממנה רווחים. אבל אז אתה צריך לשלם שכירות..
זו טעות חשבונית נפוצה בציבורתפוח יונתן
עבר עריכה על ידי תפוח יונתן בתאריך כ"ו באייר תש"פ 16:34

שכירות על בית במצטבר לעולם לא תגיע לשווי הבית. אפילו לא לאחוז אחד משווי הבית, היא מכסה רק את הריבית. לא את הקרן. זה לא ששוכר שגר בשכירות 50 שנה באותו בית יכול להגיע לבעל הבית ולהגיד לו: "שילמתי לך את שווי הבית, עכשיו תעביר לי עליו בעלות".

גם אם מקווים שבית לכל משפחה זה בסיסי, שאיפות לחוד ומציאות לחוד. לא כולם יכולים להרשות לעצמם מותרות כאלה. ואם משפחה רואה שהיא לא יכולה לעמוד בזה, היא צריכה להיות מספיק כנה עם עצמה ולהגיע למסקנה שבעלות על בית זו רמת חיים גבוהה מדי בשבילם.

וכמו שכתבת, פיתרון נוסף זה להזכיר את הדירה ולשכור דירה זולה או קטנה יותר, אבל לא תמיד זה מתאים לגודל המשפחה.

שכירות על בית מגיעה לשווי שלו תוך 30 שנה בערךמחפש אמת

תוך 30 שנה הבית שאתה מדבר עליו הספיק להתייקר פי 2תפוח יונתן

רק מהשכירות שהוא הניב. זה עוד לפני עליית ערך.

אם מה שאתה אומר היה נכון, אחרי 30 שנה שוכר יכול לבוא לבעל הבית ולדרוש את הבית כמו שכתבתי. זה כמובן לא יקרה.

זה לא משנהמחפש אמת

1.ב30 שנה האחרונות זה התייקר לא בטוח לגבי ה30 הבאות

2.אם אתה קונה עכשיו בית אז אתה משלם לפי המחיר עכשיו כך שודאי זה עדיף על שכירות

3.גם אם בסוף תשלם למשכיר פי 100 משווי הבית זו עדיין לא סיבה שהבית יהיה שלך 

תשובותתפוח יונתן

1. כן בטוח, כי דיברתי על תנובת השכירות שלו. לא על עליית הערך. כל בית מניב שכירות גם אם הוא לא משנה את ערכו.

2. לא הבנתי מה רצית להגיד.

3. האם אני יכול עכשיו להיכנס כשוכר לבית ולעשות עסקה עם המשכיר שאני משלם לו דמי שכירות במשך 30 שנה וכך קונה את הבית? האם זה משקף את ערך הבית? התשובה היא לא, פשוט כי הבית עולה יותר מדמי השכירות שלו.

למה??אמא וגם
הדיל היה שהוא שוכר את הבית לא קונה אותו.
אם הוא היה רוצה לקנות הוא לא היה עושה את זה במהלך 30 שנה.
ברור שמי שקונה בית ורק משכיר אותו מרוויח יותר מערך הבית אחרי כמה וכמה שנים.
האמת שרוב האנשים שקונים ביתתפוח יונתן
דוקא כן עושים את זה במהלך 20-30 שנה. קוראים לזה משכנתא. ואם הדיל היה שהוא כן קונה את הבית מבעל הבית, ובעל הבית מעוניין למכור את ביתו לשוכר, כמה חודשי שכירות צריך בשביל זה?
זה ודאיאמא וגם
אבל לכן הם הולכים, לוקחים הלוואה,
*משלמים את כל הכסף ביד למי שמכר אותה* (או תוך כמה חודשים או שנה אבל בטווח זמן די קצר).
ואז הבית שלהם.

מי ששוכר בא לשכור ואין לו שום טענה שהבית שלו.
ואדרבה במשכנתא משלמים פי כמה מערך הבית כי משלמים גם ריביות.

זה שמישהו שכר בסכום שהבית עלה או דומה לו או יותר ממנו
זה כי הוא בחר לעשות עסקה בתשלומים שהתנאים שלה אחרים.
הבית לא בבעלותו, הוא לא אחראי על תחזוקת הדירה הכללית, הוא העדיף להיות יגול לקום וללכת מדי פעם לפי החוזה ועוד ועוד.
בעל הדירה בחר לקנות את הבית ועשה מאמצים בשביל זה.
כל הרעיון הזה ממש לא ברור לי....

הצורה היחידית שזה קורה זה במקומות כמו מגורים ציבוריים ולפעמים בחלק מהיישובים,
כשיש אינטרס למכור את הבית לשוכר ואז יוכנים להתחשב בסכומים ששולמו לשכירות כחלק ממחיר הבית,
אבל זה רק אם המוכר מעוניין בזה או אם זה סוכם בחוזה מראש.
אני איתךתפוח יונתן

לאורך כל השרשור אני טוען כמו שאת אומרת שבדמי שכירות אי אפשר לעולם לקנות בית. ולכן המסקנה היא שמי שגר בשכירות לא זורק את כספו לפח, להפך, הוא חוסך כסף שלא יכול היה לחסוך אם היה בוחר לקנות את הבית ומשלם הרבה יותר מסך כל דמי השכירות שלו.

ברור!אמא וגם
ואין להשוות בין אנשים מבוגרים בפנסיה שאין להם הוצאות דיור עוד להין מצב שצריך לדאוג גם לזה.
(ובטח במקרה של פטירה של אחד ההורים ל"ע).

זה לא נכוןמשה

השכירות של דירה היא בערך 2-2.5% ברוטו מערך הדירה כולה. יותר משתלם למעשה לשכור דירה ואת הכסף לשים בניירות ערך לטווח הארוך.

מקובל גם להניח שבערך חודש שכירות הולך על תחזוקת הדירה או על זמנים שבהם היא עומדת ריקה.

התועלת הגדולה בלקנות דירה היא בזה שלא יפנו אותך כי לבעל הבית מתחשק להעביר לשם את הבן שלו, או להעלות שכ"ד, או לא לתחזק את הדירה או כל דבר אחר.

למה צריך לקנות דירה על ההתחלה?ארץ השוקולד
אם אתם מתקשים לגייס סכום לאירוע של הערב איך יהיה לכם כסף לדירה?
מדובר על הדירה של ההוריםתפוח יונתן

יתכן, אני הבנתי שהוא אומר שקשה לשלם על עלות החתונהארץ השוקולד
והם רוצים לקנות דירה לעצמם במקביל ולא הבנתי
איך לחסוךכלנית1

1.הרשמה למי שבטוח מגיע דרך אפליקציה- כדי לא להזמין מנות מיותרות

2. מנות "משמחים" לחברי החתן והכלה אולי גם לכל המשתתפים- פשטידות ועוד, מוכנים מראש והגשת המנה למי שמגיע ולא להניח כלי משותפים על השולחן (כך אפשר יהיה לשמור את האוכל שנשאר גם בעידן הקורונה), כמו בחתונות קטנות של  הציבור החרדי.  שולחן לחברים או אפילו הזמנה של המשפחה לפני החופה וחברים מהחופה ואחריה (בציבור שלנו אי אפשר בלי חברים וריקודים בחופה...)

3. לבקש מהאולם להזמין את "קבלת הפנים" (עוגות, שתיה ועוד) - אחרי החופה, בשביל החברים, במקום לאנשים שבאים שעה לפני החופה ולהודיע על חופה בשעה מדוייקת.

4. לקחת רשימת מתנות חתונה (מאתרים או מחנויות כלי בית) ומי שלא שואל אפשר לומר שעדיפות ראשונה מזומן, כדי לכסות את ההוצאות (היום כולם מצטמצמים בגלל הקורונה) שיבחרו פריט מהרשימה. קובץ משותף שאפשר לערוך כדי לדעת מה נמחק מהרשימה

5. טייפ ורמקולים פשוטים- לבקש ממישהו מהמשפחה שאפשר לסמוך עליו. לא צריך מערכת הגברה לאולם קטן, אלא רק רמקולים איכותיים.

6. לגבי דחיית החתונה- כשמקפידים על ההלכות, קשה ולא מומלץ אירוסין ממושכים אם נפגשים יומיום

5. צריך מערכת ברמה גבוההמשהאחרונה

אבל זה  לא מאוד יקר. אפשר לקנות בכמה מאות שקלים מערכת בשביל ארוע קטן יחסית, או לשכור (עדיף).

אולי להוריד את האוכל בקבלת פנים. להשאיר רק קצת עוגות ושתייה.כל זמן

גם ככה יש סעודה שלימה אחרי זה! וזו הסעודה שהיא הסעודת מצווה!

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך