צומת דרכים...חגהבגה
מרגישה פה הכי בטוחה ועטופה להעלות את הנושא.ממדתי הוראת אנגלית, תואר ראשון ביהדות.
תמיד רציתי להיות מורה. לתת מעצמי, להעניק, ללמד, להקשיב, להכיל ף, לכוון לחנך. וגם החופשיים עם הילדים היה נשמע לי כיף.
מקצוע ההוראה. לא מתגמל, אפילו עשירית ממה שמגיע למורים, אבל אני לא פותחת על זה דיון.
היה לי נסיון מאוד מאוד קשה בבית ספר מסויים, עם המנהלת. בתכלס, אני עובדת שנתיים, כשהשנה רוב השנה אני בחל"ד+ חל"ת..
לא רוצה יותר. לא רוצה, למכור את עצמי, להראות. כמה שאני מסוגלת, לצאת מגדרי ו לעשות כל שיעור קרקס לילדים שיקשיבו, להוכיח ששוה לתת לי שעות משרד החינוך, ואז קביעות. לעשות השתלמויות, עוד ועוד, כדי לקבל כמה אחוזים מסכנים במשכורץ. לקבל על הראש מה מנהל/ת, כי היא כל כך רוצה לעזור לי ואני כזו צעירה ופזיזה, ועושה כל כך הרבה טעויות.
לעבוד שעות על גבי שעות, להשתדל לשמור על שפיות, לעבוד בבית, בלילה. ביום, ביום החופשי, כדי לקבל תלונות מההורים.
רוצה להתקדם.
לעסוק במשהו שאני אוהבת.
או לפחות שיכניס משכורת נורמלית ויציבה הביתה.
אני מוכשרת. לא רוצה להתבזבז. ואני יודעת להשקיע.
אבל אני צריכה עבודה, עכשיו. בעל אברך, משכנתא ו3 אפרוחיות, לא מאפשרים לי לחשב מסלול מחדש וללכת ללמוד הכל מהתחלה בתואר מחייב ודורש.
חושבת על ייעוץ חינוכי תואר שני.
חובת על לימודי הנדסאות- תעודה מהירה, משכורת יציבה שאפשר להעלות.
ובלי קשר- מכורה לאיפור.
מתה על זה.
חולמת לאפר כלות ביום חתונתם.
אבל זה כ"כ לא ריאלי, וצריך להשקיע המון כסף ומאמץ בהתחלה- ומי ערב לי שאצליח.
אוף.
מה עושים?
אין לי עבודה לשנה הבאה, והמנהלת הנוכחית,הדבר האחרון תעשה זה להחמיא לי או להמליץ עליי...
כותבת אבל תקחי בערבון מוגבל כיעמקאביב
אני עקרת בית. יש לי חברות שעשו תואר שני בייעוץ חינוכי אומרות שאין כל כך עבודה. לא כל בית ספר מחזיק יועצת. בבית ספר של ילדיי, באחד מבתי ספר יועצת גם מלמדת עוד דברים, בבית ספר שני יועצת היא יועצת בשלושה בתי ספר.
בנוסף בתור אימא לא הייתי סומכת על יועצת שהיא לא הייתה מורה, אין לה ניסיון מעשי לא בתור מורה ולא בתור אימא לגילאי בית ספר. מה היא כבר יכולה לייעץ?
בקשר לאיפור הבנתי שאין הרבה עבודה אלא אם כן את ממש תעבדי בסלון כלות או סלון יופי.
יש לי כמה חברות שעשו השמה לאחות, אמרו שיש מלגה ללימודים רק שנתיים למי יש להן תואר ראשון.
אולי תבררי על זה.
מצטרפת להמלצה על לימודי סיעודאוהבת טבע
רק אם אוהבת את המקצוע...
בטחון תעסוקתי, משכורת יפה, אין ספור וריאציות לעבודה, את בוחרת אחוזי משרה, צורך נואש של המשק...
יש לי גיסה שעשתה הסבה כזואם כל חי

הייתה מורה לאנגלית ועכשיו לומדת סיעוד

הלימודים זה קריעה (גם כלכלית) והיא אמא ל-2

אבל בטווח רחוק זה משתלם

דווקא כלימודי תואר ראשוןאוהבת טבע
יש לזה ממש הרבה מלגות...
אותה מלגה שיש לתואר ראשון יש גם להסבהקטנה67
ומאחר שהסבה היא פחות שנים, הזה יוצר יותר משתלם
עונה לכולןחגהבגה
קודם כל תודה רבה ממש על התגובות!!
חשבתי על זה, אבל זה לימודים ממש דורשים, ואני לא מתחברת לדם, חולאיים כאלו ואחרים... הכוונה, קשה לי עם זה מדיי..
אם תלמדישוקולד פרה.
יהיה לך זמן וכוח גם ללמוד וגם לעבוד?
תואר שני זה יום בשבוע..חגהבגה
אז כן זה קריעה, אבל זה שנתיים, שאני יכולה לשלב...
שולחים את הבעל לצאת לעבוד גם כן ומחשבים מסלול מחדש.הר הצופים
אני במצב דומה לשלך.. רק שלי העבודה לשנה הבאה מובטחת בנתיים.. ולפי דעתי הכי חשוב שהבעל יצא לעבוד כדי שתהיה לפחות יציבות כלכלית
מבחינת הבעלחגהבגה
הוא עובד כמה שיכול בשילוב..
אני לר מוכנה לוותר על התורה שלו, הוא מיוחד וגאון, באמת...
והוא מביא הכנסה מאוד יפה יחסית לאברך. בזכות ההכנסה שלו שרדנו את תקופת הקורונה...
לא קשורYNZS

רק הייתי חייבת לכתוב שריגשת אותי באהבת תורה שלך

ממש לא מובן מאליו ובמיוחד לא במצב שלך!

תודה יקרה...חגהבגה
שאפו גדול לך על ההערכה ללימוד התורה!!!!!!!! אשרייך!!!!השם בשימוש כבר
תודה רבהחגהבגה
אני חושבת שכל אחת שהייתה במקומי הייתה חושבת אותו הדבר ..
עונה לגבי יעוץאורי8
אני יועצת, המשכורת היא כמו של מורה , בתוספת גמול יעוץ( שזהה לגמול חינוך שמחנכת מקבלת).
חייבת לומר שמשכורת של מורה / יועצת עולה משמעותית במשך השנים, ואפשר להגיע למשכורת יפה וגם לביטחון כלשהו של קביעות, אם את עובדת משרד החינוך.
אני מאוד אוהבת את העבודה, רק חשוב לדעת , יועצת חייבת ללמד כמה שעות שבועיות( משתנה ביו אופק חדש לעוז לתמורה, אבל חייבת ללמד).
לגבי הנסיון שהיה לך , גם אצלי מקום העבודה הראשון היה מזעזע מבחינת יחסי אנוש. יש גם מנהלים הוגנים , שאפשר לעבוד איתם, אם זו הסיבה אל תתיאשי כ"כ מהר.
אני לא מספיק יודעת האם יש עבודה בתחום, השאלה גם איפה את גרה, נראה לי שבפריפריה קל יותר למצא עבודה ביעוץ.
ודבר נוסף, בבתי ספר יסודיים , פעמים רבות אין משרת יעוץ מלאה בבית ספר אחד, היתה לי תקוםה שעבדתי ב2 בתי ספר. בתיכונים יש משרה ליועצת במקום אחד.
אבל במהלך השנים, זה הרבה מדייחגהבגה
תודה ממש על התשובה, את נותנת לי נק' מבט מבפנים וזה ממש חשוב לי.
עד שיגיע חמשכורת מ גמלת יש הרבה דם יזע ודמעות....
אני מורה כבר 4 שנים, והעלייה בשכר איטית מאוד.רק להודות
יש לי כמעט את כל הגמולים, תואר ראשון ותעודת הוראה, אני מלמדת 24 שעות פרונטליות במהלך השבוע, והמשכורת לא משו בכלל.
אני מבינה למה הרבה מורים פורשים בתחילת הדרך
את באופק חדש?אורי8
אם לא, זה באמת גרושים. יש גם גמולים שמוסיפים משמעותית ( חינוך/ חנ"מ/ הגשה לבגרות בתיכון)
לא מספיק מבינה ברווחיות של על מקצועות, רק יכולה לומר שאח של קיבל בהי טק עם נסיון של שנה בערך את מה שאני מקבלת במשרד החינוך עם ותק של 19 שנה.
אבל חוץ מהי טק, איפה זה שונה? איפה מקבלים משכורות גדולות מייד בהתחלה? ( שאדע לכוון את הילדים שלי... )
תכווני את הילדים שלך למה שהם אוהבים לעשותמיואשת******
אם אתה אוהב לעשות משהו אתה נהיה טוב בזה ונהנה להשקיע בזה. מה שיעלה את המשכורת שלך. בכל תחום
עד כמה שידוע לי ברב המקצועות החופשיים בשוק מתחילים מ7-8. אדריכלות נגיד. נראה לי גם לאחיות יש משכורות טובות היום.
אבל ממש ממש חשוב שיאהבו מה שהם עושים
זו הבעיה שהייתה שליחגהבגה
חשבתי שאני אוהבת.
גיליתי שלא משנה כמה אני מוכשרת בזה, בפועל העבודה בשטח סיוט...
תמיד צריך לדבר עם מישהו שעובד בתחוםמיואשת******
הבת שלי שקלה מגמה מסוימת וחשבה שזה מהמם
מצאתי מישהי שעובדת בתחום והיא חסה איתה שעתיים והסבירה לה מה עושים ואיך העבודה בפועל והיא היתה בהלם וירדה מזה
זהו. שמאוד נהניתי בעבודה מעשיתחגהבגה
ושני ההורים שלי מורים.
אבל כשאת הכנת למערכת משפילה, מדכאת, ומייאשת (הנהלה- משרד החינוך- הורים), אף אחד לא מכין אותך לזה.
מה גם, שכל שנה הילדים חצופים יותר וישי המורים כבולות יותר.
בקיצור זה מאוד דינאמי.
מאוד מתחרטת שלא למדתי משהו של מחשבים, ו לפחות כך המשכורת שלי הייתה נורמלית...
אם את חושבת שתהני ב"משהו של מחשבים"ריבוזום
אז לגמרי לכי על זה! באמת משכורות טובות ומשרות מסודרות. אבל לא כדאי לדעתי אם את לא נמשכת לתחום.
משרות של המון המון שעות, יש לצייןירושלמית טרייה
אני הייתי בהייטק ועכשיו לא מסוגלת לחזור. לא מסוגלת לעבוד 9-6 לפחות( או 7-4 לפחות).
זה גם משהו שכדאי לקחת בחשבון.
פעם לפחות הוראה הייתה עבודה טובה מבחינת שעות. כל האופק חדש ועוז לקשקוש הרסו גם את זה.
לא יודעת כמה אהנהחגהבגה
אבל אם לא אסבול והמשכורת תהיהב יציבה ו יחסית גבוהה, זה שווה
ברור...אורי8
לא התכוונתי ברצינות לכוון לפי משכורות, רק לידע כללי. ביתי הגדולה נמצאת בצומת כזו וכל השיח הוא על מה היא רוצה ..אבל לפעמים כשמתלבטים בין אפשרויות דומות וחושבים גם על לפרנס משפחה, כדאי לדעת גם כמה מרוויחים , ולבדוק עם עצמך עד כמה השיקול הזה משנה לך.
ברור שזה חשוב מאד לדעת מה המשכורתמיואשת******
אני חושבת שרב המקצועות בשוק הן משכורות סבירות חוץ מאנשי חינוך בנמוך והי טק בגבוה
נראה לי שגם מורים מתחילים היום במשכורות כאלהאורי8
אני ממש לא התחלתי במשכורת כזו. אבל זה השתנה. נראה לי שדובר שמשרה מלאה של מורה מתחיל תהיה 8000 ברוטו. לא מספיק יודעת מה בפועל.
בהיטק מתחילים עם משכורות גבוהות יותר.
זה רק למורים בתיכון ורק בתנאים מסויימים עדייןבתי 123
רוב המורים זה גרושים צריך להיות עשיר כדי להרשות לעצמך להיות מורה
מתחילים עם משכורת של פחות מ2000רק להודות
פחות מ2000?1234אנונימי
למשרה מלאה?

זה הרבה הרבה פחות משכר מינימום
נדיר להתחיל במשרה מלאה משרד החנוךחגהבגה
ומנהים כושים לך הרגשה שעשו לך את הטובה הכי גדולה בעולם, שנתנו לך כמה שעות מסכנות של החלפת מקום
כמובן שהתחלתי בחצי משרה.. להתחיל במשרה מלאה נשמע חלוםרק להודות
אפילו אני התחלתי עם יותר לפני 18 שניםאורי8
לא הגיוני. לפני 18 שנה התחלתי לעבוד , אפילו לא משרה מלאה , משהו כמו 80 אחוז והרווחתי בערך 3500, וזה לפני עידן אופק חדש, שהעלה משמעותית את המשכורות
זה תלוי בהרבה גורמיםדבורית
אני התחלתי לפני 8 שנים בפחות מ 2000
רק בשנה ה 7 בערך התחלתי להרגיש שאני לא עובדת בחינם
אני עדיין לא מרוויחה משכורת יפה
מאוד מאוד קשה להגיע למשרה מלאה
עבדתי כמה שנים ב2 בתי ספר בשביל משרה מלאהאורי8
וזה ממש קשה. עם הרבה תפילות, ב"ה אני כבר כמה שנים במקום אחד. בתיכונים יש משרות מלאות ליועצות. ביסודי כמעט ולא.
אני בתיכון אבל קטן 🙁דבורית
וזה באמת קשה כי בייעוץ ממילא עושים הכל אז זה לא משתלם חצאי משרות
אני משלימה כל פעם בשעות הוראה כאלו ואחרות
מקווה מאוד שאצליח להתברג במקצוע ספציפי שישלים לי את המשרה
בדיוקדבורית
שאלת אותי?רק להודות
כןאורי8
כתבת שהעליה במשכורת איטית מאוד.
אנימיודעת שבאופק חדש כל דרגה מעלה ב7 אחוז, ובדרגות הראשונות בכל שנתיים עוברים דרגה.
בנוסף יש עליה קטנה על הותק , כל שנה.
אם את לא באופק חדש, זה באמת גרושים
אני עובדת בממ"ד דרך עמותה אז אין אצלנו אופק חדשרק להודות
לכן כל השעות שלי פרונטליות
ממש חבלאורי8
מציעה לך לחפש עבודה דרך משרד החינוך , עם אופק חדש. תקבלי לפחות פי שתיים. וגם ההתקדמות בשכר הרבה יותר מהירה ומשמעותית.
בינתיים מעדיפה לעבוד לא דרך משרד החינוך, אני שומעתרק להודות
שהפיקוח דורש הרבב וממש לא מתחשק לי כבר להיכנס לזה
אם את לא באופק חדשלוטי
ממליצה בחום לעשות כמה שיותר השתלמויות.
אם בעתיד תעבדי דרך אופק חדש הדרגה ההתחלתית שלך תקבע גם לפי מספר הגמולים שיהיו לך.
לצורך הדוגמא- אני נכנסתי לאופק חדש אחרי שלוש שנים בהוראה עם 8 גמולי השתלמות פלוס כפל תואר. נכנסתי ישר לדרגה 3. אם לא הייתי עושה השתלמויות כנראה שהייתי מתחילה בדרגה 1.5. ואם הייתי מתחילה לעבוד מההתחלה באופק חדש אחרי 3 שנים הייתי לקראת עליה מדרגה 1 ל2.
אני אישית עשיתי את ההשתלמויות בסמינר של בית יעקב. הן מאד קלילות, אבל עולות. מצד שני, כבר מזמן הרווח שיצא לי מהן עבר את מה ששילמתי.
יש לי 13 גמולים כבר ב"הרק להודות
אני באופק. העליה מאוד איטיתדבורית
הדרגות כמעט לא משנות
הותק יותר
הפער שאת מציינת לדעתי נובע מהנחת היסוד שמורה מקבל משרה מלאה, מה שבפועל מאוד קשה להשיג
בטח בייעוץ
דרגה מעלה ב7 אחוזאורי8
זה כמה מאות שקלים. מוזר לי שאת אומרת שהן לא משנות. אני ובעלי במערכת החינוך. דוקא הותק לא מעלה כ"כ הרבה.
אחוז זה דבר יחסי לגודל המשרהדבורית
אני לא יודעת אם את באופק או בעוז לתמורה
אבל באופק אפשר לעבור דרגה רק כל 25 חודש כך שבפועל יוצא שלמרות שסיימתי את כל ההשתלמויות (את הרי יודעת כמה שעות יועצת עושה..) עליית הדרגה מתעכבת רק אחת לשנתיים פלוס.
לכן אחרי 8 שנים אני רק בדרגה 3
הותק כבר העלה לי את השכר מהר יותר
מה גם שבדרגות הראשונות השכר ככ זעום בחצאי משרות כך שהאחוזים האלו כמעט ולא מורגשים
מעניין אותי אם את באופק, את עובדת כל יום עד שעות מאוחרות?רק להודות
לא יודעת אם הגבת לי , אבל יכולה לענותאורי8
עבדתי באופק , ובשנים האחרונות אני בעוז לתמורה.
כשהייתי באופק סיימתי בדרך כלל ב15:10/ 15:30( תלוי במערכת השעות של בית הספר, עבדתי בשניים). וזה נחשב 8 שעות עבודה, כי החשבון של השעות של מורים הוא שעה= 45 דקות( בתוספת ההפסקות באמצע).
תחשבי - משרת אם מלאה היא 34 שעות, זה יוצא 4 ימים ארוכים, יום חופשי ויום קצר.
בעוז לתמורה( תיכונים) אני מסיימת בדרך כלל ב15:10, חשבון השעות זהה, שעה = 45 דקות. יום אחד ב16:00. ויש לי יומיים חופשיים. ( יש עוד דברים שמקצרים את היום, כמו שעת תפילה שנחשבת לשהיה וכו..) בסך הכל אני עובדת כמעט משרה מלאה.
להגיע הביתה בארבע נחשב מאוחר אצלך?
ביחס לאיך שמורות עבדו פעם- כן.
ביחס למקצועות אחרים - סביר בהחלט.
בתוך השעות כלולות גם שעות שהיה( בעוז יותר שהיה). מורות יעילות מצליחות לעבד בהן ולהפחית עבודה בבית, אבל בהחלט יש גם עבודה בבית. וגם טלפונים מהורים.
תודה על ההסבר!!רק להודות
אני באופק, רואה שענו במפורט 🙂דבורית
לא חוזרת בשעות מאוחרות כי אני פורשת את המשרה הקטנה שלי על יותר ימים
יש לך פיקוח שיושב לך על הראש,?רק להודות
אני מורה לאנגלית, והבנתי מהרבה מורות לאנגלית שיש להן מפקחת שדורשת ממש הרבה..
אני בינתיים נהנית שאין עליי פיקוח
יש פיקוח, לא יושב על הראשדבורית
תמיד יכולה להתייעץ במקרים מורכבים
יש מדריכות , יש מליאות ומפגשים
יש חובת דיווח ותוכניות
אבל לא מרגישה שיושבים לי על הראש אלא שעוזרים לי לבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר
זה בדיוק מה שמלחיץ אותי בנושארק להודות
לא אוהבת דוחות, תכנונים, הספקים...
כנראה זה תלוי גם בביה"ס
יש לי כמה חברות שממש מתלוננות על זה
את ביסודי?
לא, בחטבדבוריתאחרונה
טוב אותי זה מארגן
אבל זה ממש לא נעשה בלחץ או במינון מעיק
סתם רעיון שעלה ליאורוש3
אולי ללמד אנגלית בהקבצות בתיכון?
יודעת שבכללי חסר מורות לאנגלית.
גם אני יודעת שחסרחגהבגה
ולא מוצאת עבודה...
אוף. נשמע מתיש וקשהמיואשת******
מה עם הוראת אנגלית פרטי? יש מקומות שיש לזה מלא ביקוש ואז אפשר אחרי צהרים לללמד ובבוקר ללמוד את מה שחפצה בו נפשך
חשבתי על זהחגהבגה
אבל... אני לא מתה על אנגלית, הלכתי על זה כי רציתי ללמוד הוראה למשהו... לא סתם הוראה. ויש ביקוש לאנגלית ואני טובה...
ואז אם כל אחה"צ אהיה מורה פרטית מתי אראה את הגורות שלי?
אז בערב לתיכוניסטים ?מיואשת******
או שעה וחצי על יום שזה שתי תלמידים ליום. ובינתיים תלמדי משהו אחר שאת אוהבת. זה לזמן מוגבל
הבעיהחגהבגה
שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד.
איפור. זה החלום שלך. תגשימי אותו! ❤️מיואשת******
הלוואי הלוואי...חגהבגה
ההורים שלי ממש ממש נגד, וזה המון כסף...
למה נגד?מיואשת******
ניסית ללמוד עצמאית מסרטונים ובלוגים ברשת? יש המון הדרכות וחומר. תנסי ללמוד לבד קצת, תציעי לשכנות לאפר אותן, תנסי ותראי איך הולך
זה בדיוק מה שאני עושהחגהבגה
אני מאוד אוהבת. כבר שנים לומדת באינטרנט.
ניסיתי לאפר חברה, ואת אחותי... חברה יצא סביר, אחותי יצא זוועה..
אני מאוד אוהבת להתאפר ומשקיעה בשבת ואירועים, ונהנית מזה גם סתם ביום יום לעבודה...
נגד- כי זה מקצוע שלא צריך להיות חכם במיוחד (בלי לפגוע באף אחת!!!), ויש לי תואר ראשון, ו אנחנו רוסים כאלה....
ומי שבאמת מצליחה בזה ועושה קריירה זה מעטות והסחכוי שאצליח קלוש...
מאוד קשה להצליח בזהבאורות
צריך ללכת להרבה השתלמויות, החומרים עצמם יקרים, ולהשקיע המוןןןןן בשיווק ופרסום. ולהיות עם כשרון
זה בדיוק הבעיהחגהבגה
מה אם לנסות להתקדם לאקדמיה?באורות
לא יודעת מה זה דורש. אבל כל המכללות והאוניברסיטאות עם אלפי קורסי האנגלית שרצים שם? היתרון שלא צריך להתעסק בכלל במשמעת.
וגם- אם את טובה בעריכת אנגלית, אז אפשר להציע עריכת עבודות לסטודנטים. או הכנה לאמירם וכאלה.
זהו אני לא מעולה מעולה באנגליתחגהבגה
וואו באותו מצב בדיוקהבוקר יעלה
וכמעט כל הפרטים שלנו זהים.. מלחיץ חח
חחחחחחגהבגה
תשמעיעלה למעלה
זה שיש לך תואר זה יתרון, וזה שעשית אותו דווקא בהוראה לא אומר שאת חייבת לעבוד בהוראה
יש עוד המון מגוון של עבודות ודורושות תואר אבל הם לא מורה! ויכול להיות לך מושקע וכיף שם
יש לי חברה נגיד שלמדה הוראה ובסוף הלכה לעבוד רכזת בבני עקיבא, ומרוויחה יפה וטוב ונהנית מהעבודה!
אז בשלב ראשוני לפני שהולכים על תואר שני או הסבה, הייתי מחפשת עבודה שהיא פשוט לא הוראה!
יכול להיות שתמצאי דברים ממש מעניינים
אבל איפה?חגהבגה
גם אני חושבת על זה אבל לא מוצאת שום דבר מעניין...
לחפש!עלה למעלה
כל מיני דברים באזור ובע"ה תמצאי
יש כל מיני עבודות שקשורות לחינוך אבל הם לא הוראה
אולי במתנס הקרוב לידכם? במועצה?
עכשיו עולה לי רעיון, אולי מזכירה אישית בהייטקירושלמית טרייה
צריך להיות דוברת אנגלית או עם אנגלית ברמה גבוהה. זה לא מזכירה רגילה, זה נקרא AA, עוזרת אדמיניסטרטיבית, משהו כזה. אבל באמת אין לי מושג מה המשכורות!
מזדהה איתך לגמרי במיוחד עם הדרישות של ההשתלמויותבתי 123
והיחס הלא פרופרציונלי בין העבודה הקשה וההתמודדויות הרבות לבין המשכורת הזעומה.
גם אני חשבתי על הסבה או תואר שני והאמת שמכל הבירורים שעשיתי ברוב המקצועות היום מאוד קשה למצוא עבודה שממס משתלמת.
אלא אם כן את הולכת לכיוון של הייטק ואז לפני הלימודים תבררי בדיוק במה יש יותר דרישה בשוק.
אולי קורס קיו איי או הוראה למבוגריםעמקאביב
נגיד אולפן או קורס אנגלית למבוגרים, הכנה לפסיכומטרי , עבודה עם דוברי אנגלית או רוסית (אם את מדברת )
תודה רבה לכולכן!!!💟💟💟חגהבגה
חגהבגה היקרה!!אם_שמחה_הללויה
רוצה לאחל לך בהצלחה!!למרות שאני לא מתחום ההוראה מכירה את צומת דרכים הזאת, גם לי יש תואר וגם באיזה שהוא שלב הבנתי שבמקצוע שלי אני מוציאה המון כוחות והוא לא מתגמל כלכלית.
והכי חשוב..אל תפסיקי לחלום!! תמשיכי לאפר , אפילו בחינם!
תודה נשמה שלי יקרהחגהבגה
אני פשוט אבודה. .
שולחת קורות חיים
מחפשת משרות
בודקת מיילים
ו העיקר
אינלי מושג מה אני רוצה לעשות..
מתפללת לה' שישלח לי עצה טובה....
וואי מזדהה גםרות א

גם אני למדתי תואר בחינוך רק שאני ממש לא רוצה להיות מורה.. תכל'ס למדתי בשביל שיהיה לי תואר. 

וגם אני עובדת עצות במה לעבוד/ מה ללמוד ולבנתיים השנים עוברות..

מאחלת לך ממש הצלחה!!

ולגבי האיפור- כמו שכתבו לך אני גם ממליצה לך ללמוד.. את יכולה להתחיל בזה כעסק מהצד, אני אישית מכירה הרבה בנות שמתעסקות באיפור ויש להם עבודה בזה ב"ה. (חלק מהן עובדות בזה בתור עבודה מהצד וחלק זה העבודה שלהן..אבל כמובן שזה עסק שדורש הרבה לשווק את עצמך ובכלל להיות עצמאית זה לא מתאים לכל אחת)

לגבי האיפור -תפוחים ותמרים
אני הזמנתי מישהי אלי הביתה, שהיא גם מאפרת וגם מספרת/עושה תסרוקת - לפני הברית של הקטן - והמחירים ממש צנועים יחסית להשקעה -
200 איפור מלא
150 תסרוקת בשבילי
60*2 תסרוקת לבנות הגדולות

זה לקח חצי יום (משהו כמו 10 בבוקר עד 1330 בצהרים) - היא הגיעה אלי (ברכב) - עם מזוודה ענקית של איפור

ואי אפשר לעשות את זה בלחץ (וואו... אני אאחר למעון.... ) היא עשתה לי 2 תסרוקות נסיון עד שמצאנו מה שמתאים בדיוק

וכמובן, לא כל יום יש לך 2 לקוחות, ולא כל אחת צריכה את כל מה שאני הייתי צריכה. נשמע חלום להרוויח כמעט 500 בשלוש וחצי שעות, אבל זה הרבה יותר מורכב מזה.

אין בכל המלל הזה כדי לשכנע אותך ***חלילה!**** לעסוק במשהו שאת סובלת ממנו.
נשיקות רבות
תודה רבהחגהבגה
היא בהחלט לקחה לך מעט מאוד, צדיקה..
אני מודעת לכל הסיפור בזה, גם לעניין העסקי, השיווקי ולכן זה מרתיע אותי, בנוסף לשאר הדברים..
ומזדהה בקשר להוריםאם_שמחה_הללויה
גם אמא שלי רוסיה;) ותמיד כל מה שאני רוצה לעשות זה *לא מספיק רציני בשבילה*
נראה לי רפואת שיניים הולך אצלם, לא? אופק המדבר
כל תחום רפואי/פרא רפואי מתקבל;)אם_שמחה_הללויה
כדאי לך לנסות לפנות לחברות כוח אדםסודית
לפעמים יש להם תחום 'נושק' לזה שלך, בדרך כלל זאת לא תהיה עבודה עם ביטחון תעסוקתי משמעותי, אבל השכר יכול להיות טוב והשעות גם.
שווה לנסות.
זה פיתרון לעכשיו.
בנוגע לשאלה 'מה תעשי כשתהיי גדולה',
אני לא יודעת.
איפור יכול להיות בשעות מאד לא נוחות, הכנסה לא צפויה, כתחביב זה נחמד לא הייתי מנסה יותר מזה.
מה שאת כותבת על הוראה זה ניסיון רע במקום אחד. אולי אחרי שתנוחי קצת בעבודה אחרת,
יהיה לך חשק לנסות שוב.
כי זה מקצוע עם ביטחון תעסוקתי.
יועצת זו משרה יחסית נחשקת וקשה להאמין שיתנו אותה לאשה צעירה שמאסה במקצוע ולא למורה שחוקה עם וותק גדול.
מקווה שתמצאי משהו נחמד
רק משהו לגבי יעוץאורי8
רוב היועצות שאני מכירה( כולל אני) עובדות ביעוץ מאז שהן צעירות , לא אחרי שהיו מורות שחוקות.
וכן, בהחלט יכולה להיות עבודה למישהי צעירה, בעיקר בפריפריה, אבל לא רק. רואה במפגשי יעוץ הרבה יועצות צעירות.
ומסכימה שהנסיון הגרוע שלך עם ההוראה , הוא ממקום אחד, יש גם מנהלים הוגנים, אולי תנסי מקום אחר, ויהיה לך אחרת. גם אני התחלתי במקום מזעזע. היום, ברוך ה' , עובדת במקום טוב.
דרך אגב, גם בהייטק יש בוסים מזעזעים. ותככים ומלחמות כח.ירושלמית טרייה

אבל כנראה האחוז שלהם נמוך יותר, ובעיקר, אין בעיות משמעת.

ברורחגהבגה
אבל אין הכנה אחרי שעות העבודה, ואין הורים שמשגעים את השכל, לדרישות של משרד החינוך...
איזה תחום חשבת בהייטק? כיוון של תואר?בתי 123
תכנות, קידודחגהבגה
אגב תכנות1234אנונימי
יש קורסים של תכנות בחינם לנשים. תחפשי בגוגל she codes, כדי לעודד נשים להשתלב ההייטק, הם מעבירים בחינם קורסים. יש כל מיני שפות שאפשר ללמוד שם, וגם אפשרות לקורסים למתקדמים. הם בפריסה ארצית, אז שווה לבדוק לפי דעתי.

יש גם קבוצות בפייסבוק שאולי תקבלי בהן יותר מידע.

יש קבוצה שנקראת "משרות הייטק ושיווק ללא ניסיון" שאני חושבת שתוכלי להתייעץ שם, וגם קבוצה שנקראת "נשים בהייטק" שגם שם אפשר להתייעץ איזה קורסים כדאי לקחת.

לגבי הנדסאים, זה אומנם לא תואר מהנדס, אבל בכל אופן זה דורש השקעה גם מעבר לשעות הלימודים. אם זה מעניין אותך, שתדעי שיש מקומות שבהם לימודי הנדסאים מותאמים להורים ולאנשים שכבר עובדים, אז הרבה פעמים זה לימודי ערב פעם - פעמיים בשבוע, שזה יכול להקל.

יש עוד תחום שנקרא QA, בדיקות תוכנה. אם אני לא טועה, זה גם מאפשר להיכנס להייטק, אבל לא בהכרח מחייב תואר, ואולי מספיק קורס מקדים.

מקווה שתמצאי את מה שאת מחפשת! בהצלחה!
תודה רבהחגהבגה
כן אני כל יום בודקת שם, ההרשמה של מאי נסגרה, אני מחכה שתיפתח ההרשמה הבאה.
Qa זה לא משכורות של היטקמיואשת******
כי זה לא הי טק. זה בדיקות. להריץ כל מיני תוכנות ולכתוב מתי הצליח מתי לא. עבודה די משעממת ולא דורשת הרבה מאמץ מחשבתי. זה טוב למי שצריכה משכורת ביד ומיד, המשכורות סבירות אבל לא קרובות להי טק . לטווח הארוך זה לא נותן כניסה לשוק הי טק לא נסיון, לא מביא לשום מקום מיוחד.
אין "הכנה" אחרי שעות העבודה, יש "סתם" עבודה אחרי העבודה הריון ולידה2

ההודעה שלך קצת הצחיקה אותי

אני כותבת באנונימי כי אני חוששת מאאוטינג. אני בעלת תואר הנדסי (מאוניברסיטה, כלומר לא עשיתי שום "הסבה" כזו או אחרת) ועובדת בהייטק (לא ליד או בערך, ממש הייטק על כל המשתמע מזה).

כמעט בכל ערב אחרי שהילדים הולכים לישון אני חייבת לפתוח את המחשב ולהמשיך לעבוד. לפעמים עד השעות הקטנות של הלילה כי התחייבנו לספק גרסה ללקוח וזה לא מעניין אף אחד שמי שהיה אמור לספק לי משהו סיפק לי אותו באיחור, ולכן אני עכשיו באיחור ומוצאת את עצמי עובדת עד 3 ו-4 לפנות בוקר (קרה, קורה, יקרה).

נכון שהמשכורת יפה, אבל זה לא בגלל שהעבודה נורא קלה ולא תובענית. אם את מצפה לא לעבוד בערב מהבית - הייטק זה ממש לא התחום.

אין הורים שמשגעים את השכל? לא, אבל יש בוסים מזעזעים שמצפים שלא יהיו לך חיים ואינטריגות ותככים ואנשים שמנסים להוציא אותך רע כדי להתקדם (כי להתקדם אומר יותר כסף ויותר יוקרה וכבוד והערכה).

אז אני לא מצטערת שאני בתחום הזה, מגיל קטן היה ברור לכולם שהראש שלי הולך לכיוון הזה, אבל זה לא קלי קלות ובהחלט יש לזה מחיר (שגם המשפחה שלי משלמת).

בכל אופן שיהיה הרבה בהצלחה!

יש הרבה עבודות בהייטק שלא צריך לעבוד אחרי שעות העבודהoo
והשכר טוב והבוסים נחמדים ומבינים מנסיון שלי
אני כבר מעל 15 שנים בתחוםהריון ולידה2

כנראה שההגדרה שלנו למה זה הייטק שונה.

בכל המקומות שאני הייתי בהם הלחץ תמיד היה חלק בלתי נפרד מהעבודה.

יש אולי מקומות של כאילו "הייטק" שעובדים 8-5 ולא עובדים מהבית - השכר בהתאם (וגם רמת העניין, אבל זה נושא אחר).

כמו שאמרתי, אני עובדת בהייטק ממש ולא "ליד" או "בערך". אני מדברת על הייטק בסגנון של מה שאתן קוראות עליו בעיתונים (אם כי אני לא עובדת בסטארטאפ כרגע, עבדתי בעבר).

מי שבתחום מבינה למה אני מתכוונת, כי יש הייטק ויש "הייטק". וגם יש משמעות לאיפה למדת, למשל אצלנו בעבודה כולם בוגרי טכניון או אוניברסיטת תל אביב (לא אגיד איפה אני למדתי). אין אצלנו אף בוגר של לימודי "הסבה" כאלה או אחרים (יש לי חברות שעשו קורסים כאלה, גם הן מגדירות את עצמן כעובדות בהייטק. מיותר לציין שהייטק זה ממש לא... זה יותר דומה למה שמיואשת תיארה, בלי עניין, בלי מחשבה, וכן גם בלי לחץ גם ובלי עבודה אחרי שעות העבודה. השכר שלהן בהתאם. אבל העיקר שהן עובדות "בהייטק").

שכל אחת תעשה מה שטוב לה

אני עובדת בהי טק אמיתי מאד והלחץ הוא נקודתי ממשמיואשת******
סטטרטאפ זה משהו אחר. התיאורים שלך מתאימים לסטרטאפ
הי טק רגיל (כן, אמיתי, לא משרד החינוך ובנקים. הי טק אמיתי) יש בו נקודות לחץ, פעם פעמיים בחודש יוצא לי לעבוד שעות נוספות ולפעמים גם בלילה. אבל ממש לא כדרך חיים. ואני מכירה עוד הרבה כמוני במקומות כמו אינטל אלביט ודומיהם. 9שעות ביום זה לא עבודה קלה ובהחלט דורשת אבל לעבוד עד 3 בבוקר זה ממש לא משהו שקורה באופן רגיל.

ויש לי תואר אמיתי מאוניברסיטה וכנל לאנשים שעובדים איתי.
גם אצל בעלי זה לא ככהבאורות
הוא עובד בהייטק אמיתי מאוד. מרוויח יפה מאוד (מעל 20). עובד בערך 9 שעות ביום. משלים עוד קצת בלילה/שישי,/מוצשים אבל בדרכ כי הוא רוצה ולא בהכרח כי מישהו יושב עליו להשלים.
הוא פשוט עובד טוב אז ההספקים שלו יפים. זה יותר נמדד בהספקים מאשר בשעות על הנייר. לפעמים יש פתאום פרויקטים דחופים והוא יכול ללכת לשבת על המחשב ב12 בלילה. אבל נדיר מאוד.
גם בעלי ככה בדיוקקטנה67
הייטק אמיתי ( חברה מאוד נחשבת בשוק, לא אציין שם מפאת אאוטינג), משכורת יפה מאוד. לרב עובד תשע שעות ביום ללא לחץ מעבר. לעיתים יש לחץ נקודתי שדורש קצת יותר אבל זה ממש פעמים בודדות
והוא גם עם תואר מאוניברסיטה נחשבת וכו'
אוקיי, שמחה שהניסיון שלכן אחר הריון ולידה2

לא רואה סיבה להמשיך את הדיון ולדון בחברות או במשכורות שציינתן, אז אעצור כאן.

רק טוב לכולן!

בעבודה בהייטק יש את הבחירהoo
לקחת עבודה עם לחץ/ שעות מעבר, בחינוך חייבים לעבוד שעות מעבר
השנייקל שליאפונה
לשלב. את יכולה לחפש משרה שעתית בשכר גבוה/עצמאית/פרילאנס ובמקביל להוריד היקף משרה בהוראה. זה עשוי לתת לך מרווח נשימה ותוכלי לחשוב מה את היית רוצה באמת לעשות.
בשלב שלך בכלל לא הייתי חושבת בכיוון של לימודי תואר נוסף. את יכולה לרכוש לימודי תעודה שתדרוש ממך השקעה של כמה חודשים אבל במקביל לעבודה כך שתוכלי להחזיר מעמד כלכלית, וכך יהיה לך מקצוע נחמד שאפשר להתפרנס ממנו לא רע (למשל הנה"ח, חשבות שכר, מן הסתם יש עוד בסגנון). אפשר לחפש קורסים כאלה במשרד העבודה. עבודה כזאת הרבה פחות לוחצת מהוראה.
אבל לטווח הרחוק תחשבי מה את אוהבת ואיך אפשר להתמקצע בזה, גם אם זה לא מאד כלכלי. היתרון הגדול בהוראה (חוץ מהחופשות) היא הגמישות בהיקף המשרה. את יכולה לתחזק חצי משרה בהוראה במקביל לעבודה נוספת וככה להשיג בטחון כלכלי יחסי וגם שלוות הנפש וסיפוק. אבל דחוף תעברי לתיכון... מכל הבחינות.
תודהחגהבגה
את צודקת בעיקרון...
אבל בפועל נורא קשה ליישום.. נורא
אמא שלי אומרת שמורים תמיד צריך.. בנתיים פניתי לבערך 10 בתי ספר, וכלום...
מבינהאפונה
גם אני במקצוע ש"תמיד חסרים מורים" ובפועל בקושי מצאתי מ"מ לסטאז' ומאז אני מתגלגלת ממקום למקום והיו שנים שלא מצאתי בכלל. אבל כשמצאתי זה היה משרות שוות😁
מבינה?חגהבגה
לבתי ספר, עושים לך כזאת טובה שלוקחים אותך למילוי מקום מסכן, ואת יוצאת מגדרך כדי שישאירו אותך, ומבחינתם, את ממלאת סתימות.
ממש מבינהאפונה
אבל אל תתייאשי.
רלוונטי מבחינתך ללמד בבי"ס לא דתיים?
את בקשר עם המדריכה של המקצוע באיזור שלך לחט"ב ותיכון?
כן ולאחגהבגה
בעיקרון אין לי בעיה ללמד החילוני.
אבל, אם אלמד ואצטרך להעביר שיעורים על ערכים שנוגדים את האמונה שלי? חד מיניות, שוויון עם ערבים, וכו', לא אוכל לעשות זאת בלב שלם...
ולא בקשר עם אף מדריכה/ מפקחת
את מורה לאנגלית, לא מחנכתאורי8
לכן נראה לי שתתקלי פחות במקרים שתצטרכי ללמד על ערכים שאת לא מאמינה בהם.
אני למדתי אנגלית במקצועיחגהבגה
אבל יותר אוהבת להיות מחנכת...
ברור שלא תוכלי להיות מחנכת בביס חילוני. גם לא יתנו לךמיואשת******
למה לא? יש לי חברה דוסית ממשלפניו ברננה!
מחנכת בביס חילוני.
באמת? למיטב הבנתי זה די נדירמיואשת******
גם ההורים מאד לא אוהבים את זה
אולי תלוי בישוב גם
יש מצב גדול שזה תלוי איפהלפניו ברננה!
וגם היא בתחילת יסודי, אולי זה קשור
מכירה הרבה מחנכות דתיות בחילוניחגהבגה
גם בתיכון.
מה את אומרת. אני כנראה לא מספיק מעודכנתמיואשת******
נשמע לי ממש קשה ומאתגררק להודות
גם ליושוב אתכם
אבל באמת זה מורכב שם עם ההורים. אולי גם קשור ליישוב שבו היא מלמדת.
הייתי הולכת על זהאפונה
כרגע את מתלבטת אם לעזוב את ההוראה, בשום עבודה אחרת לא תהיי מחנכת.
זה עוד לא השלב שסוגרים עם מורים חדשיםאורי8
מבינה את הלחץ שלך, אבל מהכרותי עם בתי ספר, הם עדיין בהערכות של לבדוק אילו מורות חסרות לשנה הבאה, רק בחופש מתחילים להזמין לראיונות.
במיוחד עם חופשת הקורונה ששיבשה הכל.
בבתי ספר יסודיים סוגרים עם מורים חדשים, רק לקראת סוף החופש, כי המפקחים לא מאשרים קודם( איפה שאני מכירה בבתי ספר שאני ובעלי עבדנו בהם).
בתיכונים לרוב יחזרו אלייך בתחילת החופש הגדול, לא לפני. המנהלים עוד לא הגיעו לשלב הזה, עוד עסוקים בסגירת השנה הזו. אל תתיאשי, יש ביקוש למורות לאנגלית, ובאמת כדאי לנסות תיכון, והגשה לבגרות, הבנות בשלב הזה רציניות יותר ורוצות להצליח בבגרות ולכן לרוב ישתפו יותר פעולה מאשר ביסודי, וגם השכר גבוה יותר.
למה קיבלת תלונות מההורים?עמקאביב
האם מורות אחרות הסתדרו עם אותם הורים?
כי זה דור ההורים היום...חגהבגה
כן, גם מורות אחרות מנהלות שיחות עם הורים, בשמו. הזויות להורים שדורשים, כועסים, מתלוננים, מוחים, וכו' וכו'.
כמה הערותגיטי
א. אל תתיאשי כל כך מהר. זה נורמאלי שאת מיואשת מההוראה. ככה זה כתל השנים הראשונות... רק אחרי 10 שנים מתחילים להרגיש יותר טוב. והערכה.
ב. הביטחון התעסוקתי שיש בהוראה זה משהו מיוחד. אי אפשר סתם לפטר.. . זה ממש חשוב בעיניי.
ג. המשכורת באופק חדש כבר מתחילה להיות נורמאלית
ד. אפשר לשלב איפור או משהו דומה ביחד עם הוראה. אל תעזבי לפני שיש לך משהו אחר מבוסס..
ושוב אל תתיאשי. רוב המורים עברו בהתחלה מה שאת מתארת... זה נורמאלי...
איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

כשהיו קטנים נתתי בעיקר בלילה כדי שיוכלו לישון טובקופצת רגע

במהלך היום אם היה נראה לי שמרגישים לא טוב.

לא זכור לי שחששתי שיעלה החום 'יותר מדי' בלילה, כן בדקתי מה איתם לעתים קרובות מהרגיל.

אם לילדים שלך יש נטייה לחום מעל 40 או לפרכוסי חום אז יותר מבינה את החשש, ואז גם יש יותר הגיון לתת בלילה בכל מקרה.

אם לילדים אין נטייה להעלות חום גבוה והחום לא מפריע להם לישון, לא חייבים לתת לדעתי, אבל כן צריך לשים לב ששותים מספיק...

שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןoo

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית

זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי

תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.

לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת

וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב

וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.

אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט

או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".

הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.

לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו. 

לא היא אמרה נדיבותהמקורית

האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת

היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות

(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)

בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
והוא קנה לי סדרה שלמה בשם מכתב מאליהו בת 4 כרכים, כשקראתי רק את הכרך הראשון (שם קראתי את מה שכתבתי) וזהו לא התקדמתי מעבר, אז אין לי מושג 🫣
גם לי יש אותההמקורית

אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭

אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית 

יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול

כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים

ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.

ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.

נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.

בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.

וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.

נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.

אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.

זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.

אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ. 

לדעתי הכי חשובאהבה.אחרונה

לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום

זה ממש מעט

לחי נפוחה ושן כואבתytrewq

לא קשור לפורום, אבל לא יודעת את מי לשאול...

שמתי לב שלבן ה4 אחת הלחיים נפוחה. שאלתי אותו אם כואב לו בשיניים הוא אמר שכן ושהיה לו כואב כשאכל ארוחת ערב (לא הייתי איתו בזמן הארוחה)

אני מה זה לא מבינה בזה... זה משהו שמחייב טיפול בימים הקרובים? או שאם זה עובר אז סבבה ופשוט להמשיך בביקורת קבועה? 

צריך לבדוקדיאט ספרייט
ללכת לרופא שיניים.מוריה

סביר להניח שיביאו אנט', ואח"כ יטפלו בשן.

ללכת כמה שיותר מהראהבה.

לדעתי

אפילו פרטי אם יש אופציה 

קרה לי לאחרונה עם ילד..קיבל אנטיביוטיקהמולהבולה

חשוב לפנות בהקדם כי זה עלול להחמיר ממש

אגב זה לא ממש כואב לו כי זה נפוח.כרגע שמתנפח זה כבר פחות כואב

הייתי מדברת על רופא אונליין או קופצת מיד על הבוקר לעזרה ראשונה לצילום וקבלת אנטיביוטיקה לפני שבת

רפואה שלמה!

צריך רופא שיניים דווקא?ytrewq
הייתי מתחילה בשיחת טלפוניתמולהבולה
אם את בטוחה שה משהו יתכן שילמו לך דרך הטלפון
אם את במכבי, יש להם שירות טלפוני במכבידנטמוריה
תבדקי באתר איך מגיעים אליהם.
כלליתytrewqאחרונה
רעיון מה אפשר לקנות לבחור ישיבה חרדי?ואז את תראי

בן 26

רווק

בגדול הכי נשמע לי זה ספר אבל לא יודעת איזה ולא ממש רוצה לשאול אותו...

יש לכן רעיון?

נגן מוזיקהכורסא ירוקה

שובר לגלידה שיכול לצאת עם חבר

אם הוא בקטע אז אולר

אם יש לו תחביבים אז משהו שקשור אליהם

יש סט ספרים בשם 'המשודך המתוסבך'התברזל!
סדרה קומית, דתית-חרדית, הרבה ממליצים - אני לא קראתי אבל מכירה חומרים אחרים של המחבר.
אפשר שובר לחנות ספריםמתואמת
אלא אם כן חשוב לך להביא משהו פיזי, ואז אפשר לבחור ספר גנרי כלשהו בחנות ספרים ששייכת לרשת ולצרף פתק החלפה.
אהממ פחות מהיכרותי ספר..חנוקה

אחים שלי עונים להגדרה הזו

מה ישמחו לקבל- וואו מלא.

משקפי שמש

ארנק

שובר ליציאה לאוכל (רק לשים לב שזה בכשרות המקובלת אבל בירושלים נניח יש המון מבחר)

פעם קנינו לאחים שלי מתנה כניסה לחדר בריחה הם נהנו ברמות! זה קצת יקר, לא כתבת תקציב..

אפשר שובר לאטרקציות שונות ומגוונות

אגב סוודר יפה גם יתקבל בברכה (אבל צריך להכיר גם את הטעם וגם את המקובלות)

בקבוק טרמוס איכותי (ששומר על חום באמת יותר משעה-שעתיים)

מקציף חלב לקפה.

חפתים (בחורים שאוהבים אלגנט מחזיקים קולקציה יורת גדולה מאוצר העגילים שלי)

עניבה

צעיף/כפפות

נעלי בית חמות

פיז'מה חמה

גאדג'טים לפי תחומי ענין, צריך להכיר את הבחור המדובר.

לידיעה- חרדים לא כל כך קונים ספרים.

ספרי לימוד- בחור ישיבה אז יש לו בישיבה

ספרי קריאה- לוקחים מספריה

ספרי עיון- זה יכול להיות שכן, אבל מאד אינדיווינדואלי כל אחד לפי טעמו מה יקנה.

מעניין מה שכתבת בסוף...מתואמת

אנחנו לא חרדים, אבל אפשר לומר שקרובים לשם (חרד"ל/דת"ל תורני), ואין דבר שישמח יותר את הבנים שלי מאשר ספרים חדשים (ספרי קודש, הכוונה, אבל גם ספרי קריאה) וגם את בעלי, בעיקרון, אבל הוא כבר למד למנן את עצמו, כי הספריות אצלנו מתפוצצות...

מה שכן, צריך לדעת מה בדיוק הם רוצים וצריכים. בעבר הייתי קונה לבעלי ספרים ולא קולעת לטעם שלו🙈 אז למדתי לתת לו לקנות לעצמו...

אבל אצל הבנים שלי - המתנות הכי שוות שקיבלו לבר מצווה היו שוברים לקנייה בחנות ספרים. הם התלבטו שעות אילו ספרים לבחור, כמו שנשים מתלבטות איזה בגד לקנות...

אצלנוoo

בעלי והילדים (חרדים) לא קונים כמעט ספרי קודש

יש להם מספיק ממה שקבלו/ קנו בעבר

יש לי ילד אחד שקונה ספרי קריאה וילד שני שלא אוהב לקרוא

אז לא יהיה לו מה לעשות עם שוברים לספרים

והמתנה הכי טובה בעיניי לבחור ישיבה חרדי היא כסף מזומן שיקנה מה שהוא רוצה

או שוברים שאפשר לקנות בהם הרבה סוגי דברים

כי זה גיל שהטעם האישי מאד ספציפי וגם אם מכירים אותו

לא בטוח שקולעים לטעם

אז זה באמת שונה מאצלנו...מתואמת

הבנים שלי ממשיכים לקנות אף שהמדפים שלהם מתפוצצים מספרים🤭

בכל אופן, הפתרון שהצעת בסוף הוא טוב לכל מי שלא יודעים מה לקנות לו🙂

יש הבדל גדול בין גיל ההתבגרות לגיל 261112
נכון, אבל אני מאמינה שזה יישאר להם גם בבגרות...מתואמת
זה פשוט עניין אישי כנראה. לא קשור למגזריעל מהדרום
חח אני גם מאדדד אוהבת לקראחנוקה

וגם בילדות

אבל ספר זה מהדברים הלא שווים לחובבי קריאה

תמיד גמרתי את הספר ביום או בלילה שקניתי אותו.

כן היה לנו מנוי לכל ספריה אפשרית..

אני גם אוהבת לקרוא, ודוקא מעדיפה להחזיק בביתיעל מהדרום

לק"י

ספרים טובים. כאלה שאני קוראת הרבה.

חבל רק שאין הרבה כאלה...

(ואוהבים לקנות ספרים זה לא בהכרח כל חובבי הקריאה).

תלוי איזהחילזון 123
יש ספרים שכיף שיש אותם קרוב ואפשר לקרוא בהם שוב ושוב
הוא לא כזה...ואז את תראי

לא יילך לחדר בריחה או מסעדות

מאוד למדן

לא יסתובב עם משקפי שמש

ארנק, עטשומשומ

חגורה, סוודר, מחברת, מנורת לילה  

גאדג'טים שקשורים לתחביבים שלי כמו ציור/ נגינה / קריאה 

אז משהו נחמד שקשור ללמידהמרגול

תלוי מה התקציב

אבל הייתי משקיעה בבקבוק תרמי טוב (בשביל שתיה קרה/חמה/גם וגם). אם תרצי אשלח לך המלצה.

תקני בצבע בנאלי. נגיד שחור.

משהו שלא מסובך גם לנקות.

כיף לקחת ללימודים, ולא צריך בשביל זה טעם אישי מי יודע מה.

את יודעת איזה כיף זה שהשתיה החמה לא מתקררת בגלל שהתרכזת שעה? ואפשר להביא מהבית קפה טעים ולא את הקפה-חדר-מורים שבישיבה.

או משהו אחר שקשור, לא מספיק יודעת מה מותאם לבחור ישיבה:

תיק ללימודים (צריך לדעת איזה גודל בערך הוא צריך)

סטנדר נוח ללמידה עצמה?

אם הוא מסכם/כותב לעצמו הערות אז מחברת מעולה עם עטים טובים.

בעצם, אם אוהב קפה או תה אז אפשר להביא מגוון של תה/קפה שווה. (משהו איכותי)

מתלבטת אם אפשר לעשות שידוך על סמךאהבה.אחרונה
מה בחור יאהב לקבל מתנה חחחחחחח 
אויש זה ממש אינדוודואלי... אצלנו יש חולשה איומהאמהלה

לספרים.

אין מצב שיוצאים לקניות ולא חוזרים עם ספרים....

וזה ככה ברוב המשפחה שלי.

וזה בנוסף כמובן להשאלה מהספריה של 9 ספרים לשבוע

זה פשוט לא מספק אותנו...

אין  כמו ספר חדש טרי מהחנות

ולפותחת-

הכי טוב זה להביא סכום כסף או שובר מתנה כמו גיפטא

אם דווקא מתנה

אז:

ארנק

מברשת לכובע- אפשר לחרוט שם

עט עם חריטה

צעיף

אוזניות בלוטוס

אולי סטנדר שולחן?אביגיל ##
ארנק או נגןמולהבולה
מה התחביבים שלו?דיאן ד.

מה הוא אוהב לעשות בזמנו הפנוי?

זה לא קשור רק למגזר, גם בתוך מגזרים לכל אינדיבידואל יש העדפות משלו.

מנסה מהיכרותי-אנונימיות

סוודר שווה

פיג'מה חורפית

סטנדר

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

המשאף הכתום הוא סטרואידיםקטנה67
סטרואידים בשאיפה משפיעים הרבה פחות מסטרואידים שניתנים בצורה סיסטמית (כלומר בכדור), זאת תרופה יעילה מאוד ויש לה את ההשפעות שלה אבל הן הרבה יותר מאוזנות והגיוניות מאשר טיפול פומי בסטרואידים ולכן גם נותנים אותה הרבה יותר בקלות. חשוב להבין שלקוצר נשימה יש השפעות מאוד משמעותיות בפני עצמו ולכן בחישוב של סיכון מול תועלת, מומלץ לקחת טיפול מניעתי עם התופעות שלו ולהימנע מהסיכונים של קוצר נשימה
כןבשורות משמחות

זה החומר של הסטרואידים?

כי זה זולל כוחות מהגוף

בטח!! זה סטרואידיםמולהבולה
כל הילדים שלי ככה
תופעה ידועה של סטרואידים שיש במשאפיםהמקוריתאחרונה
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחי

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

בעיני הנקודה החמורה היא1112אחרונה

שהוא ידע שהוא מציק לו.

ואסור בשום אופן להציק אח קטן

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

לדעתי זה לא עדיףחילזון 123
אצלהם זה עיקרון שצריך לשנות את התורה. מבחינתם זה היהדות .

דתלש בד''כ יודע שיש תורה, הוא אישית לא מאמין, או מאמין בכלליות אבל אין לו כח להשקיע ולקיים...

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

תודה על הרעיונות ❤️דיאט ספרייט

אולי יעניין אותך