צומת דרכים...חגהבגה
מרגישה פה הכי בטוחה ועטופה להעלות את הנושא.ממדתי הוראת אנגלית, תואר ראשון ביהדות.
תמיד רציתי להיות מורה. לתת מעצמי, להעניק, ללמד, להקשיב, להכיל ף, לכוון לחנך. וגם החופשיים עם הילדים היה נשמע לי כיף.
מקצוע ההוראה. לא מתגמל, אפילו עשירית ממה שמגיע למורים, אבל אני לא פותחת על זה דיון.
היה לי נסיון מאוד מאוד קשה בבית ספר מסויים, עם המנהלת. בתכלס, אני עובדת שנתיים, כשהשנה רוב השנה אני בחל"ד+ חל"ת..
לא רוצה יותר. לא רוצה, למכור את עצמי, להראות. כמה שאני מסוגלת, לצאת מגדרי ו לעשות כל שיעור קרקס לילדים שיקשיבו, להוכיח ששוה לתת לי שעות משרד החינוך, ואז קביעות. לעשות השתלמויות, עוד ועוד, כדי לקבל כמה אחוזים מסכנים במשכורץ. לקבל על הראש מה מנהל/ת, כי היא כל כך רוצה לעזור לי ואני כזו צעירה ופזיזה, ועושה כל כך הרבה טעויות.
לעבוד שעות על גבי שעות, להשתדל לשמור על שפיות, לעבוד בבית, בלילה. ביום, ביום החופשי, כדי לקבל תלונות מההורים.
רוצה להתקדם.
לעסוק במשהו שאני אוהבת.
או לפחות שיכניס משכורת נורמלית ויציבה הביתה.
אני מוכשרת. לא רוצה להתבזבז. ואני יודעת להשקיע.
אבל אני צריכה עבודה, עכשיו. בעל אברך, משכנתא ו3 אפרוחיות, לא מאפשרים לי לחשב מסלול מחדש וללכת ללמוד הכל מהתחלה בתואר מחייב ודורש.
חושבת על ייעוץ חינוכי תואר שני.
חובת על לימודי הנדסאות- תעודה מהירה, משכורת יציבה שאפשר להעלות.
ובלי קשר- מכורה לאיפור.
מתה על זה.
חולמת לאפר כלות ביום חתונתם.
אבל זה כ"כ לא ריאלי, וצריך להשקיע המון כסף ומאמץ בהתחלה- ומי ערב לי שאצליח.
אוף.
מה עושים?
אין לי עבודה לשנה הבאה, והמנהלת הנוכחית,הדבר האחרון תעשה זה להחמיא לי או להמליץ עליי...
כותבת אבל תקחי בערבון מוגבל כיעמקאביב
אני עקרת בית. יש לי חברות שעשו תואר שני בייעוץ חינוכי אומרות שאין כל כך עבודה. לא כל בית ספר מחזיק יועצת. בבית ספר של ילדיי, באחד מבתי ספר יועצת גם מלמדת עוד דברים, בבית ספר שני יועצת היא יועצת בשלושה בתי ספר.
בנוסף בתור אימא לא הייתי סומכת על יועצת שהיא לא הייתה מורה, אין לה ניסיון מעשי לא בתור מורה ולא בתור אימא לגילאי בית ספר. מה היא כבר יכולה לייעץ?
בקשר לאיפור הבנתי שאין הרבה עבודה אלא אם כן את ממש תעבדי בסלון כלות או סלון יופי.
יש לי כמה חברות שעשו השמה לאחות, אמרו שיש מלגה ללימודים רק שנתיים למי יש להן תואר ראשון.
אולי תבררי על זה.
מצטרפת להמלצה על לימודי סיעודאוהבת טבע
רק אם אוהבת את המקצוע...
בטחון תעסוקתי, משכורת יפה, אין ספור וריאציות לעבודה, את בוחרת אחוזי משרה, צורך נואש של המשק...
יש לי גיסה שעשתה הסבה כזואם כל חי

הייתה מורה לאנגלית ועכשיו לומדת סיעוד

הלימודים זה קריעה (גם כלכלית) והיא אמא ל-2

אבל בטווח רחוק זה משתלם

דווקא כלימודי תואר ראשוןאוהבת טבע
יש לזה ממש הרבה מלגות...
אותה מלגה שיש לתואר ראשון יש גם להסבהקטנה67
ומאחר שהסבה היא פחות שנים, הזה יוצר יותר משתלם
עונה לכולןחגהבגה
קודם כל תודה רבה ממש על התגובות!!
חשבתי על זה, אבל זה לימודים ממש דורשים, ואני לא מתחברת לדם, חולאיים כאלו ואחרים... הכוונה, קשה לי עם זה מדיי..
אם תלמדישוקולד פרה.
יהיה לך זמן וכוח גם ללמוד וגם לעבוד?
תואר שני זה יום בשבוע..חגהבגה
אז כן זה קריעה, אבל זה שנתיים, שאני יכולה לשלב...
שולחים את הבעל לצאת לעבוד גם כן ומחשבים מסלול מחדש.הר הצופים
אני במצב דומה לשלך.. רק שלי העבודה לשנה הבאה מובטחת בנתיים.. ולפי דעתי הכי חשוב שהבעל יצא לעבוד כדי שתהיה לפחות יציבות כלכלית
מבחינת הבעלחגהבגה
הוא עובד כמה שיכול בשילוב..
אני לר מוכנה לוותר על התורה שלו, הוא מיוחד וגאון, באמת...
והוא מביא הכנסה מאוד יפה יחסית לאברך. בזכות ההכנסה שלו שרדנו את תקופת הקורונה...
לא קשורYNZS

רק הייתי חייבת לכתוב שריגשת אותי באהבת תורה שלך

ממש לא מובן מאליו ובמיוחד לא במצב שלך!

תודה יקרה...חגהבגה
שאפו גדול לך על ההערכה ללימוד התורה!!!!!!!! אשרייך!!!!השם בשימוש כבר
תודה רבהחגהבגה
אני חושבת שכל אחת שהייתה במקומי הייתה חושבת אותו הדבר ..
עונה לגבי יעוץאורי8
אני יועצת, המשכורת היא כמו של מורה , בתוספת גמול יעוץ( שזהה לגמול חינוך שמחנכת מקבלת).
חייבת לומר שמשכורת של מורה / יועצת עולה משמעותית במשך השנים, ואפשר להגיע למשכורת יפה וגם לביטחון כלשהו של קביעות, אם את עובדת משרד החינוך.
אני מאוד אוהבת את העבודה, רק חשוב לדעת , יועצת חייבת ללמד כמה שעות שבועיות( משתנה ביו אופק חדש לעוז לתמורה, אבל חייבת ללמד).
לגבי הנסיון שהיה לך , גם אצלי מקום העבודה הראשון היה מזעזע מבחינת יחסי אנוש. יש גם מנהלים הוגנים , שאפשר לעבוד איתם, אם זו הסיבה אל תתיאשי כ"כ מהר.
אני לא מספיק יודעת האם יש עבודה בתחום, השאלה גם איפה את גרה, נראה לי שבפריפריה קל יותר למצא עבודה ביעוץ.
ודבר נוסף, בבתי ספר יסודיים , פעמים רבות אין משרת יעוץ מלאה בבית ספר אחד, היתה לי תקוםה שעבדתי ב2 בתי ספר. בתיכונים יש משרה ליועצת במקום אחד.
אבל במהלך השנים, זה הרבה מדייחגהבגה
תודה ממש על התשובה, את נותנת לי נק' מבט מבפנים וזה ממש חשוב לי.
עד שיגיע חמשכורת מ גמלת יש הרבה דם יזע ודמעות....
אני מורה כבר 4 שנים, והעלייה בשכר איטית מאוד.רק להודות
יש לי כמעט את כל הגמולים, תואר ראשון ותעודת הוראה, אני מלמדת 24 שעות פרונטליות במהלך השבוע, והמשכורת לא משו בכלל.
אני מבינה למה הרבה מורים פורשים בתחילת הדרך
את באופק חדש?אורי8
אם לא, זה באמת גרושים. יש גם גמולים שמוסיפים משמעותית ( חינוך/ חנ"מ/ הגשה לבגרות בתיכון)
לא מספיק מבינה ברווחיות של על מקצועות, רק יכולה לומר שאח של קיבל בהי טק עם נסיון של שנה בערך את מה שאני מקבלת במשרד החינוך עם ותק של 19 שנה.
אבל חוץ מהי טק, איפה זה שונה? איפה מקבלים משכורות גדולות מייד בהתחלה? ( שאדע לכוון את הילדים שלי... )
תכווני את הילדים שלך למה שהם אוהבים לעשותמיואשת******
אם אתה אוהב לעשות משהו אתה נהיה טוב בזה ונהנה להשקיע בזה. מה שיעלה את המשכורת שלך. בכל תחום
עד כמה שידוע לי ברב המקצועות החופשיים בשוק מתחילים מ7-8. אדריכלות נגיד. נראה לי גם לאחיות יש משכורות טובות היום.
אבל ממש ממש חשוב שיאהבו מה שהם עושים
זו הבעיה שהייתה שליחגהבגה
חשבתי שאני אוהבת.
גיליתי שלא משנה כמה אני מוכשרת בזה, בפועל העבודה בשטח סיוט...
תמיד צריך לדבר עם מישהו שעובד בתחוםמיואשת******
הבת שלי שקלה מגמה מסוימת וחשבה שזה מהמם
מצאתי מישהי שעובדת בתחום והיא חסה איתה שעתיים והסבירה לה מה עושים ואיך העבודה בפועל והיא היתה בהלם וירדה מזה
זהו. שמאוד נהניתי בעבודה מעשיתחגהבגה
ושני ההורים שלי מורים.
אבל כשאת הכנת למערכת משפילה, מדכאת, ומייאשת (הנהלה- משרד החינוך- הורים), אף אחד לא מכין אותך לזה.
מה גם, שכל שנה הילדים חצופים יותר וישי המורים כבולות יותר.
בקיצור זה מאוד דינאמי.
מאוד מתחרטת שלא למדתי משהו של מחשבים, ו לפחות כך המשכורת שלי הייתה נורמלית...
אם את חושבת שתהני ב"משהו של מחשבים"ריבוזום
אז לגמרי לכי על זה! באמת משכורות טובות ומשרות מסודרות. אבל לא כדאי לדעתי אם את לא נמשכת לתחום.
משרות של המון המון שעות, יש לצייןירושלמית טרייה
אני הייתי בהייטק ועכשיו לא מסוגלת לחזור. לא מסוגלת לעבוד 9-6 לפחות( או 7-4 לפחות).
זה גם משהו שכדאי לקחת בחשבון.
פעם לפחות הוראה הייתה עבודה טובה מבחינת שעות. כל האופק חדש ועוז לקשקוש הרסו גם את זה.
לא יודעת כמה אהנהחגהבגה
אבל אם לא אסבול והמשכורת תהיהב יציבה ו יחסית גבוהה, זה שווה
ברור...אורי8
לא התכוונתי ברצינות לכוון לפי משכורות, רק לידע כללי. ביתי הגדולה נמצאת בצומת כזו וכל השיח הוא על מה היא רוצה ..אבל לפעמים כשמתלבטים בין אפשרויות דומות וחושבים גם על לפרנס משפחה, כדאי לדעת גם כמה מרוויחים , ולבדוק עם עצמך עד כמה השיקול הזה משנה לך.
ברור שזה חשוב מאד לדעת מה המשכורתמיואשת******
אני חושבת שרב המקצועות בשוק הן משכורות סבירות חוץ מאנשי חינוך בנמוך והי טק בגבוה
נראה לי שגם מורים מתחילים היום במשכורות כאלהאורי8
אני ממש לא התחלתי במשכורת כזו. אבל זה השתנה. נראה לי שדובר שמשרה מלאה של מורה מתחיל תהיה 8000 ברוטו. לא מספיק יודעת מה בפועל.
בהיטק מתחילים עם משכורות גבוהות יותר.
זה רק למורים בתיכון ורק בתנאים מסויימים עדייןבתי 123
רוב המורים זה גרושים צריך להיות עשיר כדי להרשות לעצמך להיות מורה
מתחילים עם משכורת של פחות מ2000רק להודות
פחות מ2000?1234אנונימי
למשרה מלאה?

זה הרבה הרבה פחות משכר מינימום
נדיר להתחיל במשרה מלאה משרד החנוךחגהבגה
ומנהים כושים לך הרגשה שעשו לך את הטובה הכי גדולה בעולם, שנתנו לך כמה שעות מסכנות של החלפת מקום
כמובן שהתחלתי בחצי משרה.. להתחיל במשרה מלאה נשמע חלוםרק להודות
אפילו אני התחלתי עם יותר לפני 18 שניםאורי8
לא הגיוני. לפני 18 שנה התחלתי לעבוד , אפילו לא משרה מלאה , משהו כמו 80 אחוז והרווחתי בערך 3500, וזה לפני עידן אופק חדש, שהעלה משמעותית את המשכורות
זה תלוי בהרבה גורמיםדבורית
אני התחלתי לפני 8 שנים בפחות מ 2000
רק בשנה ה 7 בערך התחלתי להרגיש שאני לא עובדת בחינם
אני עדיין לא מרוויחה משכורת יפה
מאוד מאוד קשה להגיע למשרה מלאה
עבדתי כמה שנים ב2 בתי ספר בשביל משרה מלאהאורי8
וזה ממש קשה. עם הרבה תפילות, ב"ה אני כבר כמה שנים במקום אחד. בתיכונים יש משרות מלאות ליועצות. ביסודי כמעט ולא.
אני בתיכון אבל קטן 🙁דבורית
וזה באמת קשה כי בייעוץ ממילא עושים הכל אז זה לא משתלם חצאי משרות
אני משלימה כל פעם בשעות הוראה כאלו ואחרות
מקווה מאוד שאצליח להתברג במקצוע ספציפי שישלים לי את המשרה
בדיוקדבורית
שאלת אותי?רק להודות
כןאורי8
כתבת שהעליה במשכורת איטית מאוד.
אנימיודעת שבאופק חדש כל דרגה מעלה ב7 אחוז, ובדרגות הראשונות בכל שנתיים עוברים דרגה.
בנוסף יש עליה קטנה על הותק , כל שנה.
אם את לא באופק חדש, זה באמת גרושים
אני עובדת בממ"ד דרך עמותה אז אין אצלנו אופק חדשרק להודות
לכן כל השעות שלי פרונטליות
ממש חבלאורי8
מציעה לך לחפש עבודה דרך משרד החינוך , עם אופק חדש. תקבלי לפחות פי שתיים. וגם ההתקדמות בשכר הרבה יותר מהירה ומשמעותית.
בינתיים מעדיפה לעבוד לא דרך משרד החינוך, אני שומעתרק להודות
שהפיקוח דורש הרבב וממש לא מתחשק לי כבר להיכנס לזה
אם את לא באופק חדשלוטי
ממליצה בחום לעשות כמה שיותר השתלמויות.
אם בעתיד תעבדי דרך אופק חדש הדרגה ההתחלתית שלך תקבע גם לפי מספר הגמולים שיהיו לך.
לצורך הדוגמא- אני נכנסתי לאופק חדש אחרי שלוש שנים בהוראה עם 8 גמולי השתלמות פלוס כפל תואר. נכנסתי ישר לדרגה 3. אם לא הייתי עושה השתלמויות כנראה שהייתי מתחילה בדרגה 1.5. ואם הייתי מתחילה לעבוד מההתחלה באופק חדש אחרי 3 שנים הייתי לקראת עליה מדרגה 1 ל2.
אני אישית עשיתי את ההשתלמויות בסמינר של בית יעקב. הן מאד קלילות, אבל עולות. מצד שני, כבר מזמן הרווח שיצא לי מהן עבר את מה ששילמתי.
יש לי 13 גמולים כבר ב"הרק להודות
אני באופק. העליה מאוד איטיתדבורית
הדרגות כמעט לא משנות
הותק יותר
הפער שאת מציינת לדעתי נובע מהנחת היסוד שמורה מקבל משרה מלאה, מה שבפועל מאוד קשה להשיג
בטח בייעוץ
דרגה מעלה ב7 אחוזאורי8
זה כמה מאות שקלים. מוזר לי שאת אומרת שהן לא משנות. אני ובעלי במערכת החינוך. דוקא הותק לא מעלה כ"כ הרבה.
אחוז זה דבר יחסי לגודל המשרהדבורית
אני לא יודעת אם את באופק או בעוז לתמורה
אבל באופק אפשר לעבור דרגה רק כל 25 חודש כך שבפועל יוצא שלמרות שסיימתי את כל ההשתלמויות (את הרי יודעת כמה שעות יועצת עושה..) עליית הדרגה מתעכבת רק אחת לשנתיים פלוס.
לכן אחרי 8 שנים אני רק בדרגה 3
הותק כבר העלה לי את השכר מהר יותר
מה גם שבדרגות הראשונות השכר ככ זעום בחצאי משרות כך שהאחוזים האלו כמעט ולא מורגשים
מעניין אותי אם את באופק, את עובדת כל יום עד שעות מאוחרות?רק להודות
לא יודעת אם הגבת לי , אבל יכולה לענותאורי8
עבדתי באופק , ובשנים האחרונות אני בעוז לתמורה.
כשהייתי באופק סיימתי בדרך כלל ב15:10/ 15:30( תלוי במערכת השעות של בית הספר, עבדתי בשניים). וזה נחשב 8 שעות עבודה, כי החשבון של השעות של מורים הוא שעה= 45 דקות( בתוספת ההפסקות באמצע).
תחשבי - משרת אם מלאה היא 34 שעות, זה יוצא 4 ימים ארוכים, יום חופשי ויום קצר.
בעוז לתמורה( תיכונים) אני מסיימת בדרך כלל ב15:10, חשבון השעות זהה, שעה = 45 דקות. יום אחד ב16:00. ויש לי יומיים חופשיים. ( יש עוד דברים שמקצרים את היום, כמו שעת תפילה שנחשבת לשהיה וכו..) בסך הכל אני עובדת כמעט משרה מלאה.
להגיע הביתה בארבע נחשב מאוחר אצלך?
ביחס לאיך שמורות עבדו פעם- כן.
ביחס למקצועות אחרים - סביר בהחלט.
בתוך השעות כלולות גם שעות שהיה( בעוז יותר שהיה). מורות יעילות מצליחות לעבד בהן ולהפחית עבודה בבית, אבל בהחלט יש גם עבודה בבית. וגם טלפונים מהורים.
תודה על ההסבר!!רק להודות
אני באופק, רואה שענו במפורט 🙂דבורית
לא חוזרת בשעות מאוחרות כי אני פורשת את המשרה הקטנה שלי על יותר ימים
יש לך פיקוח שיושב לך על הראש,?רק להודות
אני מורה לאנגלית, והבנתי מהרבה מורות לאנגלית שיש להן מפקחת שדורשת ממש הרבה..
אני בינתיים נהנית שאין עליי פיקוח
יש פיקוח, לא יושב על הראשדבורית
תמיד יכולה להתייעץ במקרים מורכבים
יש מדריכות , יש מליאות ומפגשים
יש חובת דיווח ותוכניות
אבל לא מרגישה שיושבים לי על הראש אלא שעוזרים לי לבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר
זה בדיוק מה שמלחיץ אותי בנושארק להודות
לא אוהבת דוחות, תכנונים, הספקים...
כנראה זה תלוי גם בביה"ס
יש לי כמה חברות שממש מתלוננות על זה
את ביסודי?
לא, בחטבדבוריתאחרונה
טוב אותי זה מארגן
אבל זה ממש לא נעשה בלחץ או במינון מעיק
סתם רעיון שעלה ליאורוש3
אולי ללמד אנגלית בהקבצות בתיכון?
יודעת שבכללי חסר מורות לאנגלית.
גם אני יודעת שחסרחגהבגה
ולא מוצאת עבודה...
אוף. נשמע מתיש וקשהמיואשת******
מה עם הוראת אנגלית פרטי? יש מקומות שיש לזה מלא ביקוש ואז אפשר אחרי צהרים לללמד ובבוקר ללמוד את מה שחפצה בו נפשך
חשבתי על זהחגהבגה
אבל... אני לא מתה על אנגלית, הלכתי על זה כי רציתי ללמוד הוראה למשהו... לא סתם הוראה. ויש ביקוש לאנגלית ואני טובה...
ואז אם כל אחה"צ אהיה מורה פרטית מתי אראה את הגורות שלי?
אז בערב לתיכוניסטים ?מיואשת******
או שעה וחצי על יום שזה שתי תלמידים ליום. ובינתיים תלמדי משהו אחר שאת אוהבת. זה לזמן מוגבל
הבעיהחגהבגה
שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד.
איפור. זה החלום שלך. תגשימי אותו! ❤️מיואשת******
הלוואי הלוואי...חגהבגה
ההורים שלי ממש ממש נגד, וזה המון כסף...
למה נגד?מיואשת******
ניסית ללמוד עצמאית מסרטונים ובלוגים ברשת? יש המון הדרכות וחומר. תנסי ללמוד לבד קצת, תציעי לשכנות לאפר אותן, תנסי ותראי איך הולך
זה בדיוק מה שאני עושהחגהבגה
אני מאוד אוהבת. כבר שנים לומדת באינטרנט.
ניסיתי לאפר חברה, ואת אחותי... חברה יצא סביר, אחותי יצא זוועה..
אני מאוד אוהבת להתאפר ומשקיעה בשבת ואירועים, ונהנית מזה גם סתם ביום יום לעבודה...
נגד- כי זה מקצוע שלא צריך להיות חכם במיוחד (בלי לפגוע באף אחת!!!), ויש לי תואר ראשון, ו אנחנו רוסים כאלה....
ומי שבאמת מצליחה בזה ועושה קריירה זה מעטות והסחכוי שאצליח קלוש...
מאוד קשה להצליח בזהבאורות
צריך ללכת להרבה השתלמויות, החומרים עצמם יקרים, ולהשקיע המוןןןןן בשיווק ופרסום. ולהיות עם כשרון
זה בדיוק הבעיהחגהבגה
מה אם לנסות להתקדם לאקדמיה?באורות
לא יודעת מה זה דורש. אבל כל המכללות והאוניברסיטאות עם אלפי קורסי האנגלית שרצים שם? היתרון שלא צריך להתעסק בכלל במשמעת.
וגם- אם את טובה בעריכת אנגלית, אז אפשר להציע עריכת עבודות לסטודנטים. או הכנה לאמירם וכאלה.
זהו אני לא מעולה מעולה באנגליתחגהבגה
וואו באותו מצב בדיוקהבוקר יעלה
וכמעט כל הפרטים שלנו זהים.. מלחיץ חח
חחחחחחגהבגה
תשמעיעלה למעלה
זה שיש לך תואר זה יתרון, וזה שעשית אותו דווקא בהוראה לא אומר שאת חייבת לעבוד בהוראה
יש עוד המון מגוון של עבודות ודורושות תואר אבל הם לא מורה! ויכול להיות לך מושקע וכיף שם
יש לי חברה נגיד שלמדה הוראה ובסוף הלכה לעבוד רכזת בבני עקיבא, ומרוויחה יפה וטוב ונהנית מהעבודה!
אז בשלב ראשוני לפני שהולכים על תואר שני או הסבה, הייתי מחפשת עבודה שהיא פשוט לא הוראה!
יכול להיות שתמצאי דברים ממש מעניינים
אבל איפה?חגהבגה
גם אני חושבת על זה אבל לא מוצאת שום דבר מעניין...
לחפש!עלה למעלה
כל מיני דברים באזור ובע"ה תמצאי
יש כל מיני עבודות שקשורות לחינוך אבל הם לא הוראה
אולי במתנס הקרוב לידכם? במועצה?
עכשיו עולה לי רעיון, אולי מזכירה אישית בהייטקירושלמית טרייה
צריך להיות דוברת אנגלית או עם אנגלית ברמה גבוהה. זה לא מזכירה רגילה, זה נקרא AA, עוזרת אדמיניסטרטיבית, משהו כזה. אבל באמת אין לי מושג מה המשכורות!
מזדהה איתך לגמרי במיוחד עם הדרישות של ההשתלמויותבתי 123
והיחס הלא פרופרציונלי בין העבודה הקשה וההתמודדויות הרבות לבין המשכורת הזעומה.
גם אני חשבתי על הסבה או תואר שני והאמת שמכל הבירורים שעשיתי ברוב המקצועות היום מאוד קשה למצוא עבודה שממס משתלמת.
אלא אם כן את הולכת לכיוון של הייטק ואז לפני הלימודים תבררי בדיוק במה יש יותר דרישה בשוק.
אולי קורס קיו איי או הוראה למבוגריםעמקאביב
נגיד אולפן או קורס אנגלית למבוגרים, הכנה לפסיכומטרי , עבודה עם דוברי אנגלית או רוסית (אם את מדברת )
תודה רבה לכולכן!!!💟💟💟חגהבגה
חגהבגה היקרה!!אם_שמחה_הללויה
רוצה לאחל לך בהצלחה!!למרות שאני לא מתחום ההוראה מכירה את צומת דרכים הזאת, גם לי יש תואר וגם באיזה שהוא שלב הבנתי שבמקצוע שלי אני מוציאה המון כוחות והוא לא מתגמל כלכלית.
והכי חשוב..אל תפסיקי לחלום!! תמשיכי לאפר , אפילו בחינם!
תודה נשמה שלי יקרהחגהבגה
אני פשוט אבודה. .
שולחת קורות חיים
מחפשת משרות
בודקת מיילים
ו העיקר
אינלי מושג מה אני רוצה לעשות..
מתפללת לה' שישלח לי עצה טובה....
וואי מזדהה גםרות א

גם אני למדתי תואר בחינוך רק שאני ממש לא רוצה להיות מורה.. תכל'ס למדתי בשביל שיהיה לי תואר. 

וגם אני עובדת עצות במה לעבוד/ מה ללמוד ולבנתיים השנים עוברות..

מאחלת לך ממש הצלחה!!

ולגבי האיפור- כמו שכתבו לך אני גם ממליצה לך ללמוד.. את יכולה להתחיל בזה כעסק מהצד, אני אישית מכירה הרבה בנות שמתעסקות באיפור ויש להם עבודה בזה ב"ה. (חלק מהן עובדות בזה בתור עבודה מהצד וחלק זה העבודה שלהן..אבל כמובן שזה עסק שדורש הרבה לשווק את עצמך ובכלל להיות עצמאית זה לא מתאים לכל אחת)

לגבי האיפור -תפוחים ותמרים
אני הזמנתי מישהי אלי הביתה, שהיא גם מאפרת וגם מספרת/עושה תסרוקת - לפני הברית של הקטן - והמחירים ממש צנועים יחסית להשקעה -
200 איפור מלא
150 תסרוקת בשבילי
60*2 תסרוקת לבנות הגדולות

זה לקח חצי יום (משהו כמו 10 בבוקר עד 1330 בצהרים) - היא הגיעה אלי (ברכב) - עם מזוודה ענקית של איפור

ואי אפשר לעשות את זה בלחץ (וואו... אני אאחר למעון.... ) היא עשתה לי 2 תסרוקות נסיון עד שמצאנו מה שמתאים בדיוק

וכמובן, לא כל יום יש לך 2 לקוחות, ולא כל אחת צריכה את כל מה שאני הייתי צריכה. נשמע חלום להרוויח כמעט 500 בשלוש וחצי שעות, אבל זה הרבה יותר מורכב מזה.

אין בכל המלל הזה כדי לשכנע אותך ***חלילה!**** לעסוק במשהו שאת סובלת ממנו.
נשיקות רבות
תודה רבהחגהבגה
היא בהחלט לקחה לך מעט מאוד, צדיקה..
אני מודעת לכל הסיפור בזה, גם לעניין העסקי, השיווקי ולכן זה מרתיע אותי, בנוסף לשאר הדברים..
ומזדהה בקשר להוריםאם_שמחה_הללויה
גם אמא שלי רוסיה;) ותמיד כל מה שאני רוצה לעשות זה *לא מספיק רציני בשבילה*
נראה לי רפואת שיניים הולך אצלם, לא? אופק המדבר
כל תחום רפואי/פרא רפואי מתקבל;)אם_שמחה_הללויה
כדאי לך לנסות לפנות לחברות כוח אדםסודית
לפעמים יש להם תחום 'נושק' לזה שלך, בדרך כלל זאת לא תהיה עבודה עם ביטחון תעסוקתי משמעותי, אבל השכר יכול להיות טוב והשעות גם.
שווה לנסות.
זה פיתרון לעכשיו.
בנוגע לשאלה 'מה תעשי כשתהיי גדולה',
אני לא יודעת.
איפור יכול להיות בשעות מאד לא נוחות, הכנסה לא צפויה, כתחביב זה נחמד לא הייתי מנסה יותר מזה.
מה שאת כותבת על הוראה זה ניסיון רע במקום אחד. אולי אחרי שתנוחי קצת בעבודה אחרת,
יהיה לך חשק לנסות שוב.
כי זה מקצוע עם ביטחון תעסוקתי.
יועצת זו משרה יחסית נחשקת וקשה להאמין שיתנו אותה לאשה צעירה שמאסה במקצוע ולא למורה שחוקה עם וותק גדול.
מקווה שתמצאי משהו נחמד
רק משהו לגבי יעוץאורי8
רוב היועצות שאני מכירה( כולל אני) עובדות ביעוץ מאז שהן צעירות , לא אחרי שהיו מורות שחוקות.
וכן, בהחלט יכולה להיות עבודה למישהי צעירה, בעיקר בפריפריה, אבל לא רק. רואה במפגשי יעוץ הרבה יועצות צעירות.
ומסכימה שהנסיון הגרוע שלך עם ההוראה , הוא ממקום אחד, יש גם מנהלים הוגנים, אולי תנסי מקום אחר, ויהיה לך אחרת. גם אני התחלתי במקום מזעזע. היום, ברוך ה' , עובדת במקום טוב.
דרך אגב, גם בהייטק יש בוסים מזעזעים. ותככים ומלחמות כח.ירושלמית טרייה

אבל כנראה האחוז שלהם נמוך יותר, ובעיקר, אין בעיות משמעת.

ברורחגהבגה
אבל אין הכנה אחרי שעות העבודה, ואין הורים שמשגעים את השכל, לדרישות של משרד החינוך...
איזה תחום חשבת בהייטק? כיוון של תואר?בתי 123
תכנות, קידודחגהבגה
אגב תכנות1234אנונימי
יש קורסים של תכנות בחינם לנשים. תחפשי בגוגל she codes, כדי לעודד נשים להשתלב ההייטק, הם מעבירים בחינם קורסים. יש כל מיני שפות שאפשר ללמוד שם, וגם אפשרות לקורסים למתקדמים. הם בפריסה ארצית, אז שווה לבדוק לפי דעתי.

יש גם קבוצות בפייסבוק שאולי תקבלי בהן יותר מידע.

יש קבוצה שנקראת "משרות הייטק ושיווק ללא ניסיון" שאני חושבת שתוכלי להתייעץ שם, וגם קבוצה שנקראת "נשים בהייטק" שגם שם אפשר להתייעץ איזה קורסים כדאי לקחת.

לגבי הנדסאים, זה אומנם לא תואר מהנדס, אבל בכל אופן זה דורש השקעה גם מעבר לשעות הלימודים. אם זה מעניין אותך, שתדעי שיש מקומות שבהם לימודי הנדסאים מותאמים להורים ולאנשים שכבר עובדים, אז הרבה פעמים זה לימודי ערב פעם - פעמיים בשבוע, שזה יכול להקל.

יש עוד תחום שנקרא QA, בדיקות תוכנה. אם אני לא טועה, זה גם מאפשר להיכנס להייטק, אבל לא בהכרח מחייב תואר, ואולי מספיק קורס מקדים.

מקווה שתמצאי את מה שאת מחפשת! בהצלחה!
תודה רבהחגהבגה
כן אני כל יום בודקת שם, ההרשמה של מאי נסגרה, אני מחכה שתיפתח ההרשמה הבאה.
Qa זה לא משכורות של היטקמיואשת******
כי זה לא הי טק. זה בדיקות. להריץ כל מיני תוכנות ולכתוב מתי הצליח מתי לא. עבודה די משעממת ולא דורשת הרבה מאמץ מחשבתי. זה טוב למי שצריכה משכורת ביד ומיד, המשכורות סבירות אבל לא קרובות להי טק . לטווח הארוך זה לא נותן כניסה לשוק הי טק לא נסיון, לא מביא לשום מקום מיוחד.
אין "הכנה" אחרי שעות העבודה, יש "סתם" עבודה אחרי העבודה הריון ולידה2

ההודעה שלך קצת הצחיקה אותי

אני כותבת באנונימי כי אני חוששת מאאוטינג. אני בעלת תואר הנדסי (מאוניברסיטה, כלומר לא עשיתי שום "הסבה" כזו או אחרת) ועובדת בהייטק (לא ליד או בערך, ממש הייטק על כל המשתמע מזה).

כמעט בכל ערב אחרי שהילדים הולכים לישון אני חייבת לפתוח את המחשב ולהמשיך לעבוד. לפעמים עד השעות הקטנות של הלילה כי התחייבנו לספק גרסה ללקוח וזה לא מעניין אף אחד שמי שהיה אמור לספק לי משהו סיפק לי אותו באיחור, ולכן אני עכשיו באיחור ומוצאת את עצמי עובדת עד 3 ו-4 לפנות בוקר (קרה, קורה, יקרה).

נכון שהמשכורת יפה, אבל זה לא בגלל שהעבודה נורא קלה ולא תובענית. אם את מצפה לא לעבוד בערב מהבית - הייטק זה ממש לא התחום.

אין הורים שמשגעים את השכל? לא, אבל יש בוסים מזעזעים שמצפים שלא יהיו לך חיים ואינטריגות ותככים ואנשים שמנסים להוציא אותך רע כדי להתקדם (כי להתקדם אומר יותר כסף ויותר יוקרה וכבוד והערכה).

אז אני לא מצטערת שאני בתחום הזה, מגיל קטן היה ברור לכולם שהראש שלי הולך לכיוון הזה, אבל זה לא קלי קלות ובהחלט יש לזה מחיר (שגם המשפחה שלי משלמת).

בכל אופן שיהיה הרבה בהצלחה!

יש הרבה עבודות בהייטק שלא צריך לעבוד אחרי שעות העבודהoo
והשכר טוב והבוסים נחמדים ומבינים מנסיון שלי
אני כבר מעל 15 שנים בתחוםהריון ולידה2

כנראה שההגדרה שלנו למה זה הייטק שונה.

בכל המקומות שאני הייתי בהם הלחץ תמיד היה חלק בלתי נפרד מהעבודה.

יש אולי מקומות של כאילו "הייטק" שעובדים 8-5 ולא עובדים מהבית - השכר בהתאם (וגם רמת העניין, אבל זה נושא אחר).

כמו שאמרתי, אני עובדת בהייטק ממש ולא "ליד" או "בערך". אני מדברת על הייטק בסגנון של מה שאתן קוראות עליו בעיתונים (אם כי אני לא עובדת בסטארטאפ כרגע, עבדתי בעבר).

מי שבתחום מבינה למה אני מתכוונת, כי יש הייטק ויש "הייטק". וגם יש משמעות לאיפה למדת, למשל אצלנו בעבודה כולם בוגרי טכניון או אוניברסיטת תל אביב (לא אגיד איפה אני למדתי). אין אצלנו אף בוגר של לימודי "הסבה" כאלה או אחרים (יש לי חברות שעשו קורסים כאלה, גם הן מגדירות את עצמן כעובדות בהייטק. מיותר לציין שהייטק זה ממש לא... זה יותר דומה למה שמיואשת תיארה, בלי עניין, בלי מחשבה, וכן גם בלי לחץ גם ובלי עבודה אחרי שעות העבודה. השכר שלהן בהתאם. אבל העיקר שהן עובדות "בהייטק").

שכל אחת תעשה מה שטוב לה

אני עובדת בהי טק אמיתי מאד והלחץ הוא נקודתי ממשמיואשת******
סטטרטאפ זה משהו אחר. התיאורים שלך מתאימים לסטרטאפ
הי טק רגיל (כן, אמיתי, לא משרד החינוך ובנקים. הי טק אמיתי) יש בו נקודות לחץ, פעם פעמיים בחודש יוצא לי לעבוד שעות נוספות ולפעמים גם בלילה. אבל ממש לא כדרך חיים. ואני מכירה עוד הרבה כמוני במקומות כמו אינטל אלביט ודומיהם. 9שעות ביום זה לא עבודה קלה ובהחלט דורשת אבל לעבוד עד 3 בבוקר זה ממש לא משהו שקורה באופן רגיל.

ויש לי תואר אמיתי מאוניברסיטה וכנל לאנשים שעובדים איתי.
גם אצל בעלי זה לא ככהבאורות
הוא עובד בהייטק אמיתי מאוד. מרוויח יפה מאוד (מעל 20). עובד בערך 9 שעות ביום. משלים עוד קצת בלילה/שישי,/מוצשים אבל בדרכ כי הוא רוצה ולא בהכרח כי מישהו יושב עליו להשלים.
הוא פשוט עובד טוב אז ההספקים שלו יפים. זה יותר נמדד בהספקים מאשר בשעות על הנייר. לפעמים יש פתאום פרויקטים דחופים והוא יכול ללכת לשבת על המחשב ב12 בלילה. אבל נדיר מאוד.
גם בעלי ככה בדיוקקטנה67
הייטק אמיתי ( חברה מאוד נחשבת בשוק, לא אציין שם מפאת אאוטינג), משכורת יפה מאוד. לרב עובד תשע שעות ביום ללא לחץ מעבר. לעיתים יש לחץ נקודתי שדורש קצת יותר אבל זה ממש פעמים בודדות
והוא גם עם תואר מאוניברסיטה נחשבת וכו'
אוקיי, שמחה שהניסיון שלכן אחר הריון ולידה2

לא רואה סיבה להמשיך את הדיון ולדון בחברות או במשכורות שציינתן, אז אעצור כאן.

רק טוב לכולן!

בעבודה בהייטק יש את הבחירהoo
לקחת עבודה עם לחץ/ שעות מעבר, בחינוך חייבים לעבוד שעות מעבר
השנייקל שליאפונה
לשלב. את יכולה לחפש משרה שעתית בשכר גבוה/עצמאית/פרילאנס ובמקביל להוריד היקף משרה בהוראה. זה עשוי לתת לך מרווח נשימה ותוכלי לחשוב מה את היית רוצה באמת לעשות.
בשלב שלך בכלל לא הייתי חושבת בכיוון של לימודי תואר נוסף. את יכולה לרכוש לימודי תעודה שתדרוש ממך השקעה של כמה חודשים אבל במקביל לעבודה כך שתוכלי להחזיר מעמד כלכלית, וכך יהיה לך מקצוע נחמד שאפשר להתפרנס ממנו לא רע (למשל הנה"ח, חשבות שכר, מן הסתם יש עוד בסגנון). אפשר לחפש קורסים כאלה במשרד העבודה. עבודה כזאת הרבה פחות לוחצת מהוראה.
אבל לטווח הרחוק תחשבי מה את אוהבת ואיך אפשר להתמקצע בזה, גם אם זה לא מאד כלכלי. היתרון הגדול בהוראה (חוץ מהחופשות) היא הגמישות בהיקף המשרה. את יכולה לתחזק חצי משרה בהוראה במקביל לעבודה נוספת וככה להשיג בטחון כלכלי יחסי וגם שלוות הנפש וסיפוק. אבל דחוף תעברי לתיכון... מכל הבחינות.
תודהחגהבגה
את צודקת בעיקרון...
אבל בפועל נורא קשה ליישום.. נורא
אמא שלי אומרת שמורים תמיד צריך.. בנתיים פניתי לבערך 10 בתי ספר, וכלום...
מבינהאפונה
גם אני במקצוע ש"תמיד חסרים מורים" ובפועל בקושי מצאתי מ"מ לסטאז' ומאז אני מתגלגלת ממקום למקום והיו שנים שלא מצאתי בכלל. אבל כשמצאתי זה היה משרות שוות😁
מבינה?חגהבגה
לבתי ספר, עושים לך כזאת טובה שלוקחים אותך למילוי מקום מסכן, ואת יוצאת מגדרך כדי שישאירו אותך, ומבחינתם, את ממלאת סתימות.
ממש מבינהאפונה
אבל אל תתייאשי.
רלוונטי מבחינתך ללמד בבי"ס לא דתיים?
את בקשר עם המדריכה של המקצוע באיזור שלך לחט"ב ותיכון?
כן ולאחגהבגה
בעיקרון אין לי בעיה ללמד החילוני.
אבל, אם אלמד ואצטרך להעביר שיעורים על ערכים שנוגדים את האמונה שלי? חד מיניות, שוויון עם ערבים, וכו', לא אוכל לעשות זאת בלב שלם...
ולא בקשר עם אף מדריכה/ מפקחת
את מורה לאנגלית, לא מחנכתאורי8
לכן נראה לי שתתקלי פחות במקרים שתצטרכי ללמד על ערכים שאת לא מאמינה בהם.
אני למדתי אנגלית במקצועיחגהבגה
אבל יותר אוהבת להיות מחנכת...
ברור שלא תוכלי להיות מחנכת בביס חילוני. גם לא יתנו לךמיואשת******
למה לא? יש לי חברה דוסית ממשלפניו ברננה!
מחנכת בביס חילוני.
באמת? למיטב הבנתי זה די נדירמיואשת******
גם ההורים מאד לא אוהבים את זה
אולי תלוי בישוב גם
יש מצב גדול שזה תלוי איפהלפניו ברננה!
וגם היא בתחילת יסודי, אולי זה קשור
מכירה הרבה מחנכות דתיות בחילוניחגהבגה
גם בתיכון.
מה את אומרת. אני כנראה לא מספיק מעודכנתמיואשת******
נשמע לי ממש קשה ומאתגררק להודות
גם ליושוב אתכם
אבל באמת זה מורכב שם עם ההורים. אולי גם קשור ליישוב שבו היא מלמדת.
הייתי הולכת על זהאפונה
כרגע את מתלבטת אם לעזוב את ההוראה, בשום עבודה אחרת לא תהיי מחנכת.
זה עוד לא השלב שסוגרים עם מורים חדשיםאורי8
מבינה את הלחץ שלך, אבל מהכרותי עם בתי ספר, הם עדיין בהערכות של לבדוק אילו מורות חסרות לשנה הבאה, רק בחופש מתחילים להזמין לראיונות.
במיוחד עם חופשת הקורונה ששיבשה הכל.
בבתי ספר יסודיים סוגרים עם מורים חדשים, רק לקראת סוף החופש, כי המפקחים לא מאשרים קודם( איפה שאני מכירה בבתי ספר שאני ובעלי עבדנו בהם).
בתיכונים לרוב יחזרו אלייך בתחילת החופש הגדול, לא לפני. המנהלים עוד לא הגיעו לשלב הזה, עוד עסוקים בסגירת השנה הזו. אל תתיאשי, יש ביקוש למורות לאנגלית, ובאמת כדאי לנסות תיכון, והגשה לבגרות, הבנות בשלב הזה רציניות יותר ורוצות להצליח בבגרות ולכן לרוב ישתפו יותר פעולה מאשר ביסודי, וגם השכר גבוה יותר.
למה קיבלת תלונות מההורים?עמקאביב
האם מורות אחרות הסתדרו עם אותם הורים?
כי זה דור ההורים היום...חגהבגה
כן, גם מורות אחרות מנהלות שיחות עם הורים, בשמו. הזויות להורים שדורשים, כועסים, מתלוננים, מוחים, וכו' וכו'.
כמה הערותגיטי
א. אל תתיאשי כל כך מהר. זה נורמאלי שאת מיואשת מההוראה. ככה זה כתל השנים הראשונות... רק אחרי 10 שנים מתחילים להרגיש יותר טוב. והערכה.
ב. הביטחון התעסוקתי שיש בהוראה זה משהו מיוחד. אי אפשר סתם לפטר.. . זה ממש חשוב בעיניי.
ג. המשכורת באופק חדש כבר מתחילה להיות נורמאלית
ד. אפשר לשלב איפור או משהו דומה ביחד עם הוראה. אל תעזבי לפני שיש לך משהו אחר מבוסס..
ושוב אל תתיאשי. רוב המורים עברו בהתחלה מה שאת מתארת... זה נורמאלי...
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך