דבר תורה שלנ"ו - נסתר ונגלה בדייטיםאנונימי פלוס

ראיתי פסקה יפה של הרב קוק שחשבתי לשתף ביחס לכל ענייני לנ"ו...

"השקפת עולם גלויה ורציונלית, צריכה היא תמיד להתאחד עם השקפת עולם נסתרת מיסתית, ומשתיהן יחד, לכללותם והמון פרטיהם, תפרח השירה, תעוז הגבורה, יתהדר היופי ותרבה הדעת"

(שמונה קבצים, קובץ א' פסקה תר"ב)

"השקפת עולם" זה מושג שבעצם מתאר את היחס בינינו לעולם. אפשר להסתכל על העולם מהרבה זויות. אפשר לראות עולם עם מלא רחמים, אפשר לראות עולם של אהבה, אפשר לראות עולם של פחד, של שנאה של תחרות. הכל עניין של "השקפת עולם", איך אתה בוחר להתייחס לעולם. שני אנשים שונים יכולים לראות את אותו עולם רק מזויות שונות לגמרי, ולכן שניהם יחוו דברים שונים.

מי צודק? מה ה"השקפת עולם" האמיתית? איך צריך להתייחס לעולם?

הרב קוק טוען שיש שני השקפות עולם שונות שצריך לאחד אותם - "השקפת עולם גלויה ורציונאלית" ו"השקפת עולם נסתרת מיסיתית" - אם נשליך את זה ללנ"ו - מישהו או מישהי שמחפש את זיווגו הגון לו יכול להסתכל על זה בשני צורות - דרך רציונלית - להרשם למיזימי הכירותיות, לפתוח חשבון בשליש, לברר מה הדברים החשבים בבן/בת הזוג וכולי. זאת השקפה אחת שכל עיקרה להגיד מה צריך לעשות. מה ההשתדלות. מה אני יכול לפעול בשביל..

ההשקפה הנסתרת היא כבר עוסקת בחשבונות שמיים - הזאתי שלא הלך ובדיוק נתפסה - מהקב"ה, היא מצדיקה את הדין. וגם את החסד היא לוקחת בתור גמול מהשמיים - מושגים של השגחה - "מה' אישה לאיש".

ברגע שאני מבין שהשתדלות וכל הפעילויות שאני עושה לחיפוש הבן/בת זוג הראוי זה לא רק מתחיל ונגמר בהשתדלות שלי אלא זה חלק ממהלך א-להי גדול אני מתייחס לזה אחרת. אני מקבל אורך רוח, סבלות, גבורה. מקבל כוחות.

מי שמתייחס על ההשתדלות לבד (ללא הצד הנסתר) - הוא מאוד מצומק, מאוד קטן, תלוי הוא בסערות הזמן.

מי שמתייחס רק לנסתר - אינו חי בעולמנו. גם את הנסתר עצמו הוא לא מרוויח. המושגים של 'השגחה' ו'חסד מהקב"ה' לא קשורים לעולם בו הוא חי. הוא עוסק בכל הביטויים הללו בלי שהוא יכנסו אליו לתוך הלב בגלל שהם לא מובילים אותו לשום השלכה מעשית.

כדרכו הרב קוק מאחד נסתר ונגלה. כל האמירות הדתיות היפות ביחס ללנ"ו הם טובות בתור עולם פנימי, מוטיבציה, ולא להכריע הכרעות אישיות. הכרעות אישיות מכריעים ע"י השכל בלבד. הידיעה שהתמונה הכוללת נמצאת ביד הקב"ה - היא נותנת לנו את הכוחות.

אסור לערבב בין השניים - לקבל הכרעות ע"י אמירות דתיות ולקבל מוטיבציה בצורה חילונית. בדיוק להיפך.

יפה ממש..!הודעה
כמעט הצלחת לעצבן אותיכי בשמחה תצאו.
לא הצלחת כי זה מאוד קשה,
ושמור למשפחה שלי בערך..

במשפט, כי אין לי כח להרחיב או להתווכח:
המחשבות האלה היו לך עוד לפני קריאת דברי הרב,
אז מה הרב עשה לך שאתה דוחף לו משמעויות לפה...?
תגיד מה שאתה חושב ותעזוב את הרב בשקט.

והפיסקא האחרונה בכלל עלתה על כולנה,
ולא נבעה באופן לוגי והדרגתי מהדברים.
ישועות בקרוב, בע"ה.
קשוח.מדרשיסטית20
אתה אומר דברים חשובים (אני אישית לקחתי לצומת ליבי), אבל שים לב איך אתה כותב..
תהיה בטוח שכל כוונתו של הכותב היה להוסיף טוב בעולם ולא לעוות את כתבי הרב במכוון.
הוא באמת ניסה להבין את הפסקה, וככה הוא הבין אותה. אתה מוזמן ממש לחלוק על איך הוא מפרש אותה, אבל לבטל לגמרי את מקומו זה לא נראה לי לעניין.

חוץ מזה, לעניות דעתי בנושא-
בעיני בסוף אנחנו סובייקטיבים, וכל מה שנלמד אנחנו נראה מהעניים הקטנות שלנו ולא נצליח לרדת לסוף דעתו של הרב זצ"ל. ברור שחשוב מאוד לנסות כמה שיותר לדייק ולהיות אובייקטיבים. אבל בסוף אנחנו בני אדם, סובייקטיבים, אלף רמות מתחת לרב קוק. ולבטל את כל מה שהוא לא בדיוק מה שהרב התכוון אליו זו פשוט טעות בעיני. זה נכון שהרב התכוון למשהו מסויים, אבל נראה לי הדברים שלו כל כך עמוקים ורחבים שהם יכולים לכלול כל מיני דברים קטנים בתוכם.
מה שלי נותן את הכח ללמוד את כתבי הרב ולא ליפול מאימה זה ההבנה שאולי יש גם פשט שאותו אני כן יכולה להבין, רמה מסויימת שאני יכולה לתפוס. ותקווה שאם אני לומדת עם יראת שמיים אז גם אם אני לא מצליחה לכוון למה שהרב התכוון בדיוק אז ה' מכוון אותי למקומות ולתובנות שהם גם תורה ורצון ה'. בקיצור, יש הרבה באמצע.
^^^^והוא ישמיענו

בדיוק. כל מילה

יש לחזק את דברייך:הָיוֹ הָיָה

בכך שכידוע לכל מי שדרך על מפתנו של הרב, שיש לו ייחודיות גדולה בכך שכתביו הם אינספור רבדים, שלפי רמת האדם, היקף ידיעותיו ואיכות הבנתו, הוא מעלה את התובנות מהרב באופן מצומצם יותר או רחב יותר וכו'. משהו נדיר ביותר. 

נ. ב. דברי מכוונים אך ורק לחלק הזה, ולא הבעתי שום עמדה על נושא השרשור עצמו.

תודה על החידוד !מדרשיסטית20
כך הרגשתי גם במפגשים עם הכתבים של הרב. שמחה לשמוע שיש לזה ביסוס וזה לא רק התחושה שלי 🤭
יאללה עכשיו תביאי פסקה מהרב להוכיח את מה שאמרת..נוגע, לא נוגע
חח סתם
אני מסכים. ורק חושב שביחד עם זה צריך גם להתאמץ יותר ויותר להבין לעומק מה כוונת הרב. שבשביל זה צריך בקיאות בכתביו, בקיאות בתקופה ההסטורית שהוא חי בה, להכיר אותו עצמו יותר ע"י דברים שכתבו עליו תלמידיו ומכריו.
צריך גם להבין מה הכוונה של המושגים שהוא משתמש בהם.
צריך גם להיות עם ידע מרכזי בספרי מחשבה של ראשונים ובפילוסופיה כדי להבין יותר את החידוש של דבריו.
חד משמעית. מסכימה מאוד.מדרשיסטית20
עבר עריכה על ידי מדרשיסטית20 בתאריך כ"ז באייר תש"פ 11:20
וגם השתדלתי לציין זאת בדבריי.
תודה על החידוד !
נמצא מקורנוגע, לא נוגע
עקבי הצאן מאמר דעת אלהים. פסקה ראשונה ותחילת השניה

עקבי הצאן/דעת אלוהים – ויקיטקסט
יפה ! חח הקדמת אותי, באתי ללכת על האתגרמדרשיסטית20
לכי על זה.. בטח יש עוד מקורות ברב לזהנוגע, לא נוגע
פספסתי משהו, מה המטרה של המקור הזה?אנונימי פלוס

להראות שיש מקום ויש אמת גם בהבנות לא שלמותנוגע, לא נוגע
שהן גם גילויים מסויימים של האמת הגדולה
כל תורת הרב היא כזו, צריך מקור "מסויים"???הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ח באייר תש"פ 05:31

כל נקודות האמת שהוא רואה בכל האידיאות שפרחו בימיו כפטריות...

במיוחד למי שמכיר את שמנה קבצים... שמה הדברים ללא סינון...

ההבדל הוא שפה מדובר על תפיסה חלקית וסובייקטיביתנוגע, לא נוגע
של אמת שלמה. לא על לקיחה ובירור של דעות שיש בהן גרעין אמת כמו מה שכתבת
למה הפיסקה הזו קשורה לעניין?כי בשמחה תצאו.

הפיסקה מדברת על יחס נפשי ביני לבין החזיון,

או יותר נכון - לתארי החיזיון.

זה מניח את הסובייקטיביות 'מבית מדרשו של קנט',

שלא אליו נשוב אלא להר סיני (אגרות ראי"ה מד),

אבל למה זה בהכרח מניח את ההנחה שהכל סובייקטיבי מצד הפרשנות,

בדומה לשימוש הפוסט-מודרני בביטוי 'הכל סובייקטיבי'?

הטענה של מדרשיסטית לא הייתה שהכל סובייקטיבי מבחינת הפרשנותנוגע, לא נוגע
עיי"ש..
לטענה שהיא כן טענה הבאתי סוג של מקור
..והוא ישמיענו

לגבי ה'ישועות בקרוב בע''ה'- הישועה הכי גדולה תקרה כשנהיה מכבדים זה את זה

תלמידי ר' עקיבא לא נהגו כבוד כלפי לימוד התורה של האחר (כך ע"פ מהר"ל ומהרש"א),

ובודאי היו להם סיבות מספיק טובות למה הם לא הסכימו. ובכל זאת

נכון, אתה צודק ובכ"זחדשכאן
הוא קרא את הרב קוק ובגלל שהוא חושב את מה שהוא חושב, הוא ראה את זה בתוך דבריו.
כולנו ככה. לא נוכל לדעת לעולם למה באמת התכוון הרב קוק מלבד מה שאנחנו מבינים בדבריו.
יש לך הבנה אחרת, מוזמן לשטוח את דבריך. יש לך קושיה על דברי הפותח, מוזמן להקשות.
ועדיין, כולנו מתייחסים לדברים כתובים ע"פ ההבנה שלנו.

ואוסיף רובד נוסף לטעמי. מדבר מהניסיון האישי שלי..
הלימוד המשמעותי ביותר שלי בכתבי הרב קוק הוא הניסיון לראות את דבריו בחיים האישיים שלי. לנסות לראות האם אני יכול להבין את דבריו כיצד הם מופיעים אצלי (או לפחות במחשבה). זה יוצר חיבור והבנה. לדעתי זה האופן שבו אפשר להבין באמת ולהפנים את הדברים ולא רק הבנה מילולית של הדברים..
אשריכםכי בשמחה תצאו.

וגם ל@והוא ישמיענו (לפני העריכה).

לא דנתי לרגע על תוכן הדברים של @אנונימי פלוס,

אלא על הדרך בה הם (לא ) הוסקו מדברי הרב.

הייתי מאוד ענייני, גם אם קצת ציני ותקיף,

ולא היה שום דבר אישי בביקורת.

לגופו של עניין נטו.

@אנונימי פלוס, אתה מספיק טוב כדי לומר דברים בשם עצמך,

אתה לא צריך להתחבא מאחורי פסקה ברב שלא אומרת את זה

אף אחד לא חשב שהתכוונת רעה, חלילה,

ומחילה אם נגרמו לך תחושות לא נעימות...

@מדרשיסטית20, לאדם מותר ללמוד תורה ולטעות,

הוא אפילו מצווה בכך (הקדמה לתפארת ישראל, והמכשלה הזאת וגו'),

ואין אדם עומד על ד"ת אא"כ נכשל בהם תחילה. מעולה. 

@חדשכאן

אדם צריך לנקות את עצמו לפני שהוא ניגש ללמוד תורה,

לנסות להיפתח ככל יכולתו כדי להבין מה ה' רוצה לומר פה.

אדם חייב להתרגל לשבור תבניות, ולבדוק את עצמו שוב ושוב.

האם קורה לכולנו שאנחנו מגיעים לתורה עם מטען ורואים אותו שם?

ברור! ועם זאת, העבודה היא להתנקות, להיטהר,

להיפתח להתחדשות שיש במקור החיים של התורה.

שנזכה..

🙂חדשכאן
אבל מי אמר שהמטען לא נכון? בטח כשאני מבין ורואה שיש סמך לדבריי..

(ושכוייח על ההתייחסות המפורשת!)
אמרתי שהוא לא נכון?כי בשמחה תצאו.

אמרתי שאני אמור לגשת לסוגיא עם מינימום הנחות יסוד.

כמובן, אם למדתי את הסוגיא הקודמת ויש לי הנחות יסוד בדין יאוש / מוקצה,

למשל (סוגיות ארוכות שנבנות אחת על גבי חברתה),

נבוא איתם לסוגיא הבאה.

אבל!!! אהיה מוכן בכל רגע לנפץ או להחליף הנחה,

ואקבל שכר על הפרישה כמו על הדרישה.

"אמר אביי: אמרה לי אם: רביתיה דינוקא...

גדל פורתא תבורי מאני (רש"י: הפקיר לו כלים לשבר ולמלאות תאותו),

כי הא דרבה זבין להו מאני גזיזי דפחרא לבניה ומתברי להו

(רש"י: כלים סדוקים של חרס בדמים קלים) " (יומא פח, ב).

מעבר ל'מקור חז"לי לתאנטוס', יצר ההרס והמוות,

שמעתי בשם הרב טאו שליט"א,

שרבה נתן לבניו לשבור כלים כדי שיתרגלו לשבור תבניות חשיבה,

וכך להרחיב, לשכלל ולתאגר באופן תדיר את הכלים שלהם.

ואם חשבתי הדברים הללו לפני, זה אומר שהרב קוק לא כתב אותם?אנונימי פלוס

לא יודע אני קורא עברית ומנתח את מה שאני קורא.

ברור שיש לי הנחות יסוד וכיוונים שאני ממרחיב את הדברים לאיפה שאני רוצה לקחת אותם.

כל עוד לא עיוותתי את הדברים, למה לא לקחת אותם?

שאני יבין לפי ההנחת יסוד שלך - כשאדם מביא מקור הוא מתחבא מאחוריו?  - לא.

הבאת מקור בעניינים של אמונות ודעות (לא הלכתיים) זה נטו מבחינת הסגנון ולא מחייב כי אין אף אחד שיכול לחייב מה לחשוב.

אתה יכול להבין את ההבדלחדשכאן
בין לקרוא קטע שלא היתה לך דעה מסויימת בעניין והתחדשה לך בו נק', לבין שהיתה לך דעה מסויימת בעניין וכשקראת את הקטע מצאת אותה בו?

נראלי שזה העניין. לנסות לגשת לכל קטע כמו האופן הראשון.. (אח"כ כמובן אפשר לקרב את זה בחזרה לדעות ולחיים האישיים שלי)
לא רואה בזה פסולאנונימי פלוס

יש דברים שגם אני יודע אותם, עצם זה שהפסקה שאני רואה מכניסה לי את מה שאני כבר יודע לתור הגדרות - זה אחלה של דבר. זה מאפשר להשתמש עם הידע שכבר היה לי באופן שימושי. זה נותן לי את התמונה הכללית ועושה לי סדר בראש.

אנסה לענות בקצרה על הכלכי בשמחה תצאו.

בהקדמה לעין אי"ה הרב מחלק בין פירוש לביאור,

אבל יש מדרגה שלישית שהיא ה'טרמפ'.

לוקחים רעיון שיש לי, דוחפים אותו בכוח לתוך מקור,

ואז יוצא שהדברים שלי 'נשענים' על דברי הרב. פשש.. שכוייח.

כשאדם מביא מקור שטוען את הטענה שלו זה אחלה,

גם אני כמובן עושה את זה.

אבל צריך שהמקור יהיה קשור בוודאות לטענה,

ולא טוען משהו כללי כזה,

שאולי ביום עם ראות טובה יכול להזכיר לי בדל של צל של בחינה של התנוצצות של רעיון שיכול לרמוז לדברים שלי.

זה כמעט כמו לומר (ואני יוצא על רבנים, ספציפים, ידוע)

איך מתעלמים מכל התורה בגלל 2 פסוקים בספר ויקרא,

כי כל התורה אומרת אהבה וקבלת האחר,

אז זה ששני פסוקים אסרו משכב זכור לא מוציא מזה.

או כיוון שדרך ארץ קדמה לתורה, כלומר הנורמליות קדמה לתורה,

והנורמליות שהחברה מעורבת - קמ"ל התורה בעד חברה מעוברת.

נו בחייאת..

אני דן רק על סגנון הטענות ולא על התוכן.

יש היום סגנון שלם של 'לימוד אמונה', 

בו שני ביינישים יושבים מול ספר פתוח,

והם מברברים את כאבי הבטן שלהם לדעת.

בעיקר נחמד לעשות את זה בר' נחמן, 

כי ברור שמה שאני חושב הוא 'בחינת' החן והחשיבות,

או כל הנפצה אחרת.

זה לא לימוד תורה, זה מקסימום שחנ"ש מאולץ.

(יש לי השערה שזה קשור בניאו-שג"ריזם פוסט-מודרני,

אך טרם אימתתי זאת ואשמח לראיות בנושא)

השתדלתי להיות ענייני, גם אם מאוד מאוד ציני,

ואין לי בלבי עליך כלום, אח יקר ואהוב.

כנראה נישאר חלוקים.

מועדים לשמחה לגאולה שלמה!

אבל, יש לי שאלה.והוא ישמיענו
דיברת פה בשרשור ממה שראיתי על המהר''ל בהקדמה לתפארת. באותה הקדמה עצמה, הוא מבאר שבלימוד תורה- המצווה היא לעסוק בתורה, ולכן גם אדם שטועה הקב''ה אומר 'ודילוגו עליי אהבה'. הידיעה היא חשובה, אבל היא לא מגדירה את עסק לימוד התורה. והעיקר המאמץ של כל אחד, וכל אחד כידוע- יש לו כשרון אחר, עומק אחר ואישיות אחרת שנכנסת בלימוד.

אז איך אתה יכול לבוא ולומר, שאותם תלמידים שלומדים תורה ומנסים לפרש כפי הבנתם, והם טועים- לא אומר שלא, אז זה לא יותר משחנ''ש? לא הגזמנו?.. האם אדם שמחפש את האמת בלימוד, ואמנם ניגש אליה מתוך הענוה הנדרשת, אבל טועה. מה לעשות.. אנחנו לא אנשי כנה''ג ולא אחרוני אחרונים. אנחנו גמדים על כתפי ענקים ומנסים לגשש את דרכנו באפילה- הנחת את התורה רק לגדולי הדור. בעוד שהתורה באמת מונחת בקרן זוית.
אין בעיה שאדם יטעהכי בשמחה תצאו.
כלומר יש בעיה, ויקבל שכר על הדרישה שהיא טעות,
ולא פחות מזה גם על הפרישה מהטעות.

דברתי על מקרה שאתה לא מכיר אולי ממחוזותיך,
אבל לי יצא להיחשף אליו.
הם לא ברמה של ללמוד ר' נחמן,
הם בקושי יודעים לקרוא מהר"ל,
שזה א' ב' של לימודי אמונה.
אבל הם, 'לאור' או 'בהשראת' רבנו הקדוש זי"ע,
יעשו את השחנ"ש המאולץ, כלשוני שם.
זה לא לפרש לפי הבנתם,
זה לדבר על 'מה מאיר לי',
ולא כשלב שני.
אני מכיר את זהוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"ח באייר תש"פ 10:15

מ'מחוזותי', כי בכל זאת אני יהודי פשוט ולא רואה את עצמי שייך לאיזה אליטה כלשהי, או מחוז כלשהו, ובכל זאת זו לא תופעה כזאת לא מוכרת..

בכל אופן, נראה לי שלא צריך להמשיך את הדיון ונישאר באי הסכמה (מעריך אותך.. פשוט לא כ"כ נעים לי להתווכח חצי חיוך). הרב לימד אותנו שאסור לזלזל בשום דבר חיובי, לא הרהור, לא רעיון כלשהו, לא מעשה; שום גחלת של קדושה אסור לכבות מעל המזבח. מבחינתי כל יהודי שלומד תורה זה קודש קודשים. כל השאר יבוא אח"כ

אז זהו. לא ברור לי שזו תורהכי בשמחה תצאו.אחרונה

ולקרוא לדבר שהוא לא תורה בשם תורה,

זה להשקות צמאים בחומץ.

על זה באה כל המחאה

(ואני רחוק מלהיות קווניק קיצוני ונרגן).

בניסוח אחר: אם אין חפצו של אדם בתורת ה',

תורתו, דיליה, לא שווה הרבה, אם בכלל.

גילוי נאות:

הייתי לי אישית חברותא בספר מוסר,

בה עסקנו בכוונת תחילה סביב הנושאים שבספר,

וניסינו להבין איפה אנחנו מול הנושאים הללו.

חשבתי שזו הדרך בה אוכל לקיים את דברי הרב והרמח"ל,

לגבי עיון ביראת ה' היא חכמה וכתיבת ספר מוסר לעצמו.

כשלב שני זה נפלא!

כשלב ראשון זה כמעט אסון.

אשריך צדיק!

המתיקות שלך מעלה אצלי הרבה חיוכים

לא התייחסת לאף טענה שהבאתי כנגד הביקורת שלך עלי.אנונימי פלוס
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ"ח באייר תש"פ 09:57

לכן איני רואה צורך להוסיף להגיב על התוכן של דבריך. כבר הגבתי עליהם.

אתה אומר שאני משתמש באופן ציני בדברים שהרב קוק כותב לצורך הרעיון שאני מביא - זה בודאי לא נכון ולא אמיתי אבל אין לי שום צורך להוכיח את זה כל עוד אתה לא מבסס את הדברים שלך. אתה מוזמן לבוא איתי לפרטי עך זה כי זאת לא המטרה של השרשור לדון על איך מתייחסים ללמיוד כתבים הראי"ה או כל אדם אחר.

אח שלי היקראנונימי פלוס

באמת הדברים הנ"ל הם משמעותיים עבורי לא בגלל שהרב קוק כתב אותם אלא בגלל שאני חושב שהם נכונים.

אני משתמש בפלטפורמה של פסקה של הרב קוק בגלל שהוא כותב באופן ממש מדוייק ויפה וגורם לי לעורר את המחשבה.

אם מה שרצית זה להוריד את החותמת של "הרב קוק אמר" על הדברים שהבאתי - אז ממש תודה לך! הדברים שרציתי להביא הם משמעותיים (או שלא משמעותיים) בגלל שאני חושב שהם נכונים, לא בגלל שאדם כזה או אחר (גדול שיהיה) חשב אותם.

לא באתי לעצבן אף אחד, אם יש לך הערות על תוכן הדברים אשמח לשמוע

נ.ב - אולי באמת כדאי שאחדד את המטרה שלי שאני מביא דברים של הרב קוק. קיבלתי את התוכן של הערה שלך.

הרבה פה ראו להגיב לך על כך שכביכול ההאשמת אותי (לא באופן אישי כמובן) בצביעות. מלבד שזאת ההאשמה קשה, קשה לי לראות אפשרות רצינית לבחון את נכונותה (גם על כל משתמש אחר שכותב פה), לכן לא הייתי מרבה להשתמש בה.

יפה בן-ציון

הייתי מדייק מעט את המשפט האחרון - "לקבל הכרעות ע"י אמירות דתיות" - גם הביטוי עצמו לא נשמע טוב וגם לשלול אותו יכול להוביל לטעות. 

אולי אפשר לנסח זאת כך: לא להכריע בשאלות מעשיות עפ"י תפיסה אמונית מנותקת מציאות, ולקבל מוטיבציה מתפיסה שכלית-רציונלית, אלא להכריע עפ"י שיקולים הגיוניים ולקבל מוטיבציה מתפיסת עולם אמונית-כללית.

(זו בעצם החלוקה בכל החיים - בין המישור ההלכתי-מעשי ובין המישור האמוני-תפיסתי. לדעת ש"הכל לטובה" אבל גם "הנה אנכי נותן לפניך את הרע ואת הטוב, את החיים ואת המוות... ובחרת בחיים".)

^^^ ניסוח יותר טובאנונימי פלוס

התחברתי לכל מה שכתבתחיות צבעונית
לא הבנתי את הקשר של הפסקה האחרונה
נראה לי שהוא התכוון שלא להתלבט האם זה הזיווג שיעדו לך משמיםחדשכאן
40 יום קודם.
לדוג'..
אממ קראתי את זה שובחיות צבעונית
והאמת זה סותר את מה שהוא כתב קודם לא? אם הרב קוק מביא פה את העניין של האיחוד בין העולמות אז איך המסקנה היא שההכרעה היא רק על פי השכל? זה שוב יוצר פירוד
האמתחדשכאן
רק קראתי את הפסקה האחרונה ⁦⁩🙈
יכול להיות שההכרעה היא על פי השכלצהרים
ודברים אחרים הם ע"י ההשקפה הנסתרת. לכל תפיסה תפקיד שונה. זה לא סותר את האחדות ביניהם.
לא קראתי. מתייחס למה שכתבת..חדשכאן
באיחוד אני לא חושב שהוא מדבר על איחוי..
צריך להתייחס לשני הדברים אך לכל אחד יש את המקום הראוי לו.
התכוונתי גם לנתינת מקוםחיות צבעונית
והיה פה קצת ערבוב של עולם נסתר שהוא מתעסק בדברים שמעל השגתנו לבין עולם פנימי, שהוא מערכת היחסים שלנו עם ה'.
לגבי הראשון ודאי שאין מה להתעסק עם זה יותר מדי, אבל לגבי השני (ולפי מה שאני הבנתי לזה מתייחס הרב, אבל אולי אני טועה וכמו שכתבו לפני אף אחד לא באמת יכול לדעת למה בדיוק הוא התכוןן) חובה שהוא יקח חלק
מקווה שהבנתי מה את אומרת..חדשכאן
להבנתי, זה המקום שהוא לוקח בו חלק:
"הידיעה שהתמונה הכוללת נמצאת ביד הקב"ה - היא נותנת לנו את הכוחות."
כי האיחוד בין העולמות לא נוצר על ידי התודעה וההבנה שלנונוגע, לא נוגע
אנחנו מתנהלים בצורה טבעית עם בטחון בה'. ורק מודעים לזה שדרך ועל ידי ההתנהלות הטבעית הזו ה' מגלגל את כל העניינים המיסטיים פנימיים. כמו לדוגמא שה' דואג שניפגש עם אלה שיש בינינו קשר נשמתי כלשהו שיקבל את מיצויו על ידי שני דייטים בלבד, למרות שאנו לא מבינים מה תרמה לנו הפגישה הזו.

אני לא חושב שזה בדיוק המסר שהוא התכוון אליו, אבל זה יושב על עקרון דומה. לא צריכים להתחשב בשיקולים "רוחניים" כאלה אלא לפעול בצורה טבעית והקב"ה יגלגל את זה העניינים הרוחניים כבר מעצמו דרך זה.
דווקא לדעתי האיחוד נעשה על ידי התודעהחיות צבעונית
שהיא אחת ולא נפרדת
זה נכון לגבי התודעה הכללית לדעתי, שאנחנונוגע, לא נוגע
יודעים שבאמת הכל אחד. אבל לתפוס את זה במציאות, בתודעה הפרטנית, לראות איך זה בא לידי ביטוי, אנחנו לא יכולים.
לא יכולים אולי עד הסוףחיות צבעונית
אבל להתהלך עם זה, להתבונן בזה ואפילו להרגיש את זה לפעמים. זה שלא משיגים את זה ברגע לא אומר שזה לא בר השגה(גם אם עוד המון המון זמן, וגם אם בצורה חלקית)
יש המון דברים שהם מאד גבוהים ואנשים בוחרים לא לגעת בהם כי 'הם פשוט גבוהים'. אז כן זה גבוה, אבל גם אנחנו בשורשנו גבוהים מאד, ופשוט להניח את זה זה להתעלם מחלק מהותי (אם לא העיקרי) בנו.
נכון. אבל תלוי מהנוגע, לא נוגע
כיוונתי יותר לדברים כמו בדוגמא שכתבתי בתגובה הראשונה
צריך להבין את משמעות המונח "לאחד"אנונימי פלוס

ישנן שתי השקפות שונות והם עדיין שני השקפות שונות גם אחרי שאתה 'מאחד' אותם.

המהות של האיחוד לפי הבנתי היא ההבנה של האדם שגם אם מסתכל על הדבר מצדדים שונים, בסופו של דבר זה דבר אחד.

לעניינו - זה שאני מסתכל גם בהשקפה הרציונאלית וגם בהשקפה המיסתית - אני יודע ששניהם השקפות שונות שלי על העולם, אבל העולם עצמו  - הוא אותו עולם. מבחינה אובייקטיבית אמיתית לא שייכת חלוקה. בגלל שאנחנו סובייקטיבים מוגבלים אז אנחנו רואים צדדים שאנחנו לא יכולים לחבר בינהם עד הסוף.

רציתי בסופו להדגיש בסוף, שבסופו של דבר גם אם זה אחד, אנחנו מתנהלים בשני חשיבות שונות שאסור לערבב בניהם.

בנאדם לא מנהל משק בית או עסק כלכלח ע"פ אמירות דתיות, אל ע"פ דברים טכניים לכן אם בדברים טכניים שקשורים ללנ"ו הוא אומר הרבה אמירות דתיות ולא עושה את הדברים הטכניים כמו שעושים בכל דבר הוא פועל בצורה של מקדמת.

התכוונתי לאיחוד כזהחיות צבעונית
פשוט מהדברים שכתבת היה נשמע שבסוף יש מקום רק להבנה השכלית, אבל אולי לא הבנתי נכון.
לגבי 'האמירות הדתיות', לא יודעת למה בדיוק אתה מתכוון, אבל כל עוד זה חיצוני וודאי שאי אפשר לחיות על פי זה, אם מדובר במשהו פנימי אני חושבת שדווקא מבורך להתנהל ולחיות ואפילו לקבל החלטות לפיהן.
התכוונתי לפרקטיקהאנונימי פלוס

שאתה נמצא בעולם פרקטי אתה משתמש בחוקים של הפרקטיקה המסויימת שאתה עובד איתה. לא עם אמירות על השגחה וכולי. זאת הכוונה.

בפרקטיקה - יש מוקם רק להשקפה שיכלית.

להתייחסות לדבר כשלעצמו - יש מקום לעולם הנסתר ה'לא פרקטי'.

אז עם זה אני לא מסכימהחיות צבעונית
מה מניע אותך לפעול בפרקטיקה? כל אותן 'אמירות' אלו תובנות שעולות מהתבוננות על החיים ושנוגעות לך ולדרך שאתה צריך לעבור. אם תתעלם מהן בזמן התנהלות בחירה והחלטה, אז מעבר לזה שנוצר פה פירוד איפה בעצם אתה מתקדם? זה כמו ללמוד תורה ולהתנסות בה
לא הבנתי עם מה את לא מסכימהאנונימי פלוס

ודאי שהמוטיבציה צריכה לנבוע מעולם נסתר שמעל העולם המעשי.

אמירות דתיות הכוונה לתובנות לא פרקטיות אלא תובנות מאוד כלליות על השקפת עולם כללית שהיא בעיקר מקור למוטיבציה ולא כלי מעשי. יש תובנות שהם גם פרקטיות - מסכים.

החלוקה הזאת היא לא חלוקה ברורה, זאת סקאלה רחבה.

זה לא רק המוטיבציהחיות צבעונית
זה כל ההתנהלות. זה לחבר עולם פנימי להתנהלות בעולם חיצוני
נשמע לי גבוה מדיאנונימי פלוס

אני לא מבין למה את מתכוונת

אממ יש הסתכלותחיות צבעונית
בעיקר חסידית אני חושבת, של עולם פנימי מקרין לעולם חיצוני. זה אומר שכל ההתעסקות היא פנימה וזה מוביל למציאות החיצונית.
אולי חוסר ההבנה הוא בהתייחסות לאותן אמירות. אני מסכימה שיש כאלו כלליות שהן חיצוניות לאדם ואז לפעול לפיהן במעשה לא באמת נכון או מועיל, אבל יש אמירות שהן נובעות מהעולם הפנימי של האדם (שהמקור שלו הוא עליון יותר) והן מחוברות להתנהלות החיצונית. ככה אני מאמינה לפחות
אם תתני דוגמא אני יותר אביןאנונימי פלוס

אממחיות צבעונית
לדוגמא ההכרה שאני אלוקית, אז ברמה הכללית היא שבשורשי אני אינסוף, חסרת תבנית.
במעשה, אז אני אסתכל על המציאות כהזדמנות לשבור תבניות בתוכי כי יש בי את היכולת.
ואז לדוגמא אני אתבונן בתגובות שלי לדברים מסוימים או בבחירה של דברים מסוימים ולפעמים אבחר אחרת דווקא כדי לשבור או לחוות את זה שאני הכל. שאני מעל לטבע שנקבע לי
אנשים נולדים עם תכונות מסוימות ומחליטים שזה הם, אבל זה לא. לא עם ישראל לפחות
מקווה שהצלחתי להסביר
דווקא בגלל שהאמירה הזאת שהבאת כ"כ גבוההאנונימי פלוס

אני חושב שהיא ממחישה ממש את מה שכתבתי.

'אמירות דתיות' - אין הכוונה שלי לזלזל בהם. אך כל אמירה דתית היא מאוד מאוד כללית. 

אם ננתח את הדברים שלך אז זה לא ברור מאליו שהאדם הוא א-להי. יש בו הרבה דברים מוגבלים. ז"א כדי להעמיד את הדברים שלך למעשה באופן מבורר את תצטרכי לסייג אותם להעמיד אותם במקומם.

לכן להגיד - "הכל זה השגחה פרטית" זה נכון, אבל דורש בירור. בלי עבודת הבירור - אני לא יכול לקחת את הדברים באופן פרקטי - כי אחרת אני אשתמש בהם באופן מעוות.

מלבד העניין של הבירור אני מקבל את דבריך.

צריך אמירות מבוררות בלי קשר אם הם דתיות או לא. להיפך אמירות דתיות מבוררות הם ברכה גדולה. 

האמירה הזאת מאד כלליתחיות צבעונית
כי בסופו של דבר כולנו בנויים אותו דבר ומאותו שורש.
לגבי מה שכתבת הגוף הוא מוגבל, נכון, אבל האדם במהותו כן הוא אלוקי. גדולים ממנו שזה כמו אבן נחצבת מהר, התכונות שיש בהר נמצאות גם באבן. (או כמו טיפה מים) אז נכון שזה לא כל אלא חלק אבל לא סתם אנו נדרשים לדבקות.
מסכימה שצריך ללמוד ולברר כדי לא לעוות, אבל כדאי לשים לב שהחשש מזה לא גורם לי להימנע פשוט ולהתרחק ממי שאני באמת בעצם.
אדם הוא מורכב מגוף ונשמהאנונימי פלוס

הנשמה היא חלק א-לוה ממעל. הגוף הוא חומרי גשמי.

במתח הזה שבין שני החלקים הללו יוצר את מה נקרא אדם, למיטב הבנתי.

כדי לדעת מה אני צריך לברר מה אני, זהו.. לא?

אז אתה אומר שהחלקים שווים?חיות צבעונית
הגוף הוא משכן הנשמה. לכן כמובן שצריך לנהוג בו בכבוד ולשמור עליו, אבל הוא לא נצחי.
ולא הבנתי את השאלה בסוף
חלילה, התכוונתי לומראנונימי פלוס

שכדי שלתכונה הא-להית שאת מדברת עליה תהיה השלכה פרקטית צריך להתבונן ביחס שלה לגוף. איך הגוף יוכל לשמש ע"פ דרכו את הנשמה הא-להית.

מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנותאחרונה

ו"לא מתלהבים משטויות"...

זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
ביום בו הבנות תפסיקנה לשלוח תמונותהאופטימי
לבנים לא תהיה ברירה, והם אולי יגמלו סופסוף מהקלקול הזה..

בתקווה שהם לא יתחילו לצאת עם AI..

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד

אולי יעניין אותך