בעקבות שרשור שהיה פההמלך 1

יש לי סתירה ענקית בין שני שרשורים שהיו פה 

ציונות דתית זו שליחות - נוער וגיל ההתבגרות

השני אני לא מוצא היה בענין סרטים שערוץ 7 מביא 

אז ככה 

לאלה שכתבו שמה  

שהם לא מבינים מה הבעיה שערוץ 7 מביא את זה (רח"ל)  איך אתם אומרים שיש עוד היום ציונות דתית ואני סתם שונא את הציונות הדתית (עיין שם)

ולבודדים שכן הבינו את הבעיה 

אז אם אתם חושבים כמוני על ציונות הדתית (לשעבר) אוקיי

אבל אלה שמבינים את הבעיה ועדיין אומרים שציונות דתית 

ציונות דתית זה יראת שמים

ציונות דתית זה אמונה 

למה אתם עדיים חושבים שציונות דתית זה וכו זה וכו זה וכו (עיין שם) 

אתם לא רואים שבודדים הבינו את הבעיה בסרטים מכל השרשור 

@נשמה כללית וכל השאר

נ.ב 

מי שמוצא את השירשור ההוא על הסרטים נא לעתיק את הקישור 

זה לא היה בפורום הזה...שם רגיל
ולגופו של עניין?המלך 1

כן תודההמלך 1

מה שהתכוונתי הוא ששם רגיל
אם אתה פונה לאנשים מפורום מסויים או מצפה מהם לתגובות, עדיף לעשות את זה באותו פורום.
אוקיי,המלך 1

ראיתי חלק משני השרשוריםא-מ-ת

והאמת שגם הסכמתי עם הביקורת אם תסתכל שם.. אבל יש הבדל בין אנשים דת"ל להגדרה של "דתי לאומי", יש גם הרבה "חרדים" שאתה אומר-זה יראת שמיים? זה אמונה? אבל השאלה אם זה מעיד על הדרך או לא.. (חייב לעקוץ-לפחות אצלנו מודים בזה ולא מתחבאים ומראים כלפי חוץ ש"אני בסדר,אני בתלם,אני עושה מה שצריך-אבל בחדרי חרדים... )

ולא הייתי מודד רוב ציונות דתית לפי רוב מגיבים בשרשור מסויים בערוץ 7 שלא ידוע בכלל מה רמת דתיותם/אי דתיותם/מגזרם, אבל ספציפית אני מסכים כמו שהסכמתי כבר-יש יותר מדי הפרש בציונות הדתית בין האידיאלים לפרקטיקה לדעתי. באופן מכליל הייתי אומר שיש רמה בסיסית של יראת שמיים וקיום מצוות "טכנית",נקרא לזה " א' " ואמונה ועומק-משמעות למצוות,בשביל מה,להתקדם בהבנת אלוקים ומידותיו ממה שהגננת אמרה לך בגיל 3 ולא להגיד "אני מאמין אמונה תמימה"-כמו שהשכל שלך התפתח בידע התורני,אין צורך שרק בדעת אלוקים תשאר בהבנה של ילד בן 3.. להפסיק להגיד מילים כמו "ה' " "אמונה" "דבקות" יראת שמיים" וכדו' בלי להבין באמת את המשמעות אלא להתחיל ללמוד ברצינות למי אתה מתפלל,איך זה עובד ומה המטרה בחיים, נקרא לזה " ב' "-אז לדעתי החרדים תקועים ב-א' והציונות הדתית קפצה מעל א' ישר ל-ב',יעני-דילגה על הבסיס (של היראה וקפצה ישר ל"אהבה")...

(שוב אני מכליל וסליחה אם פגעתי-זו עניות דעתי)

אני מצטערת, אני לא מסכימה עם זהל9876

בלי קשר לשום מגזר ובלי הכללות, אצל כל אדם צריכים להיות שני המרכיבים: גם יראת שמים ואמונה והבנה ועומק, וגם קיום מצוות בלי פשרות. לא אחד על חשבון השני. אין בזה יותר חשוב או פחות חשוב.

אני חושבת שאי אפשר להגיד מגזר X לקח יותר קיום מצוות ומגזר Y יותר הבנה. זה אינדווידואלי לכל בן אדם בלי קשר למגזר שלו.

אומרת את זה בתור מישהי שחיה בין שני המגזרים.

כמו כן גם אם יש הבנה ועומק האתגר הגדול ביותר זה לקחת את זה ליום יום. וגם פה יש אנשים שמצליחים יותר ומצליחים פחות בכל מגזר

לא הבנתי בקטע הראשון שכתבת במה את לא מסכימה איתיא-מ-ת

אמרתי שיש א' וב' וברור שהתכוונתי ששניהם נצרכים, לגבי ההמשך-מעניין שאת אומרת את זה למרות שאת אומרת שאת מכירה,כי גם אני מכיר, אבל התכוונתי לשדר שיוצא מכל ציבור ולאידיאל,תראי את הסדרה "נעייס" ותביני,הם בעצמם מגדירים חרדי כ"ציות" שמעת? לא יראת שמיים,לא אמונה בקב"ה, "ציות"! כמובן שהם מתכוונים שצריך לציית גם לה',אבל אני לא חושב שזה סתם להתקטנן על המילה שהם בחרו אלא שזה בגלל שהם מצייתים לקודים ולהלכה ולא תמיד מבינים שזה רק אמצעי לקב"ה.

נכון שיש בחרדים ...המלך 1

אבל הם לפחות יודעים שהם לא עושים טוב 

הבעיה בשרשור שם זה זה לא שהם רואים סרטים זה בסדר 

אבל " לא להבין" מה הבעיה שמה 

זאת הבעיה 

האמת שהתכוונתיא-מ-ת

בדברי לאלה ש"יודעים שהם לא עושים טוב"-אבל ה"לא טוב" אצלם זה לא בגלל שהם מבינים את המשמעות ואת הבעיה האמיתית,הם לא מבינים שהם מזיקים לעצמם ולמציאות ושהתורה והמצוות זה בדיוק מה שמתאים לנפש שלנו, אלא "לא טוב"=לא מתאים, לא בא טוב בעין,"אסור" אבל סתם מבאס שאסור...   לפעמים נראה לי שאפשר לדרג אצל הסוג אנשים הזה את הדברים הבאים לפי סדר החשיבות: 1. הקודים ("לא מתאים" יותר חזק מ"אסור",על עבירות אפשר לכפר,אבל שספרדים ואשכנזים יתחתנו?? זה לא מתאים!)  2. המצוות (ההלכה,טכני)  3. הקב"ה (אין מספיק יחס אליו,מה הוא רוצה ממני באמת ולא מה החברה רוצה ממני)

אני יודע שיתקפו אותי שזה סטיגמות,אמרתי שזה לא כולם,אבל אני מכיר חרדים,יש לי המון קרובי משפחה כאלה.

(למשל דוד שלי עם 12 ילדים-לא כולם בנויים ללמוד בישיבה כל היום,אז אחד ברח ועשה צבא וברוך ה' שומר מצוות וירא שמיים,שמח בדרכו, אחד אחר מעיד על עצמו שסתם היה מסתובב בישיבה בלי לעשות כלום והאחרים לא יודע,לא דיברתי אתם אבל אני משער שגם להם לא לכולם זה התאים-למה?? למה כולם צריכים אותו דבר? חנוך לנער על פי דרכו,שים לב לנפש,זה לא רובוטים זה נשמות שצריכות להוציא את כוחותיהם אל הפועל ולהשפיע כל אחד בדרכו על העולם!)

גם אם אתה צודק לא ענית לנושא השרשורהמלך 1

עניתי בקצרהא-מ-ת

"אבל יש הבדל בין אנשים דת"ל להגדרה של "דתי לאומי"" (אני,שם,שם) זה בסדר? הכוונה שכמו שאנשים פרטיים לא מוסריים לא אומרים שהדת לא מוסרית אלא צריך ללכת לראות מה יש לדת לומר והאם הם הולכים באמת בדרכה-כך צריך לראות מה הדרך,התורה,שמציגה הציונות הדתית.

לכן לדעתי יש טענות טובות נגד ה"ציונות הדתית"-אבל לא אלה שהצגת,היית צריך לומר שהם או שלא סגורים על דרכם,או שלא מסכימים עליה, למשל אני באופן אישי מתנגד למושג  "ציוני דתי" כמייצג ציבור,משום שמזדהים עם ההגדרה הזאת אנשים שנמצאים על סקאלה יותר מדי גדולה-מחילונים/מסורתיים עד חרדים שקוראים לעצמם ציונות דתית.. לכן יש איזה 5 מפלגות לפחות (בית יהודי,האיחוד הלאומי,ימין חדש,עצמה יהודית,נעם..) שפונות ל"ציבור" הזה..

כשטוענים נגדי "אתם..." אני עונה בד"כ "מי זה אתם?" אנשים עם כיפה סרוגה? זה יותר גרוע מלומר שכל החרדים אותו דבר.. יש אנשים שבטעות משוייכים ל"דרך שלי" שאני בכלל חושב שהיא דרך הרב קוק אותה אני משתדל ללמוד,ושנוער "בני עקיבא" שלנו ודומיו בד"כ לא יודע בכלל מה תורתו והדרכתו ומקבלים כל מיני סילופים שלה וקפיצות מדרגה בעבודת ה',וזה במקרה הטוב שהם יודעים מי זה בכלל הרב קוק ולא אומרים משהו כמו "רגע הוא קשור לרב נריה או משהו,לא?"

אז אשמח אם יפסיקו לבוא בטענות ל"ציונות הדתית" אלא ימשיכו להתווכך על הדרך-אנחנו בדור של גאולה? צריך לחנך בצורה שונה? מה היחס הנכון למדינה? תורה/תורה ועבודה? וכו' וכו'...

(אמנם אני בעצמי משתמש במושג "ציונות דתית" בתגובותי,אבל אני מדבר בשפה שכולם מדברים,אין לי דרך אחרת להגדיר..)

אז אתה מסכים אם הטענות על האנשים האלה אבל לא על המגזר?המלך 1

כן אבלא-מ-ת

אבל אני לא רואה עצמי ראוי להוכיח על זה,לא מכיר אותם ולא יודע מה ההתמודדויות שלהם,על המעשים ברור-סרטים זה שלילי מהרבה סיבות,אבל "יתמו חטאים,ולא חוטאים.." 

נכוןהמלך 1

אני לא מוכיח שהם רואים סרטים אלא שהם לא מבינים את הבעיה שלהביא את זה בערוץ דתי זה בעיה 

ועדיין הם אומרים שצינות דתית זה לשמור את בית אבא ויראת שמיים וכו'

אתה יכול לך לראות אבל תבין שבערוץ דתי זה לא מתאיםהמלך 1

הגיבו שם 8 אנשיםברגוע

לא חושב שאפשר להסיק מזה מסקנות על כל המגזר

ונכון שיש הרבה שלא רואים בזה בעיה, שהציבור שלנו מאוד מגוון,

אתה יכול לבחור לאיזה תת זרם בתוך הציבור להתחבר.

לא הסקתי מסקנות על כל המגזרהמלך 1

אבל יש אנשים שכתבו בשני השרשורים ופשוט סותרים את עצמם

אני חושבתנועה גבריאל
שהדתיים הלאומים החזקים והחרדלניקים חושבים שסרטים זה לא דבר טוב,תלוי איזה סרטים,אבל כן הרבה סרטים שכותבים פה בפורומים הם נוראיים ובאמת לא לעניין שרשמו אותם,זה סתם גורם לאנשים להיכנס ולראות דברים שלא היו רוצים לראות.אבל אל תכליל עפי האנשים בפורום ציבור שלם. ישוב יש קשת רחבה מאוד בציבור הדתי.
אבל השאלה שלי על אותם אנשים שכתבו שאין להם בעיההמלך 1

ועדיין הם אומרים שהציונות הדתית וכו

שובנועה גבריאל
יש כל כך הרבה רבדים וסגנונות בציונות הדתית. יכול להיות שלאותם אנשים לא אכפת,אבל תכלס זה עצוב,כי יש סדרות לא לעניין בכלל. כל אחד שילך בדרך בה הוא מאמין ואני לא אשפוט או אכריח אותו לעשות משהו מסויים. וכן,יכול להיות שאותם אנשים רואים סרטים מסויימים ועדיין רואים בתור הציונות הדתית כמשהו נשגב,מה הבעיה?!אולי הם לא השאיפה שצריך להיות אבל בסופו של דבר כולנו מתמודדים. אתה חושב שאין חרדים שלא רואים סרטים?!יש מלא,יש כאלה שמחביאים מחשבים מאחורי הגב,אז בלי שטויות,כל ציבור נופל בזה בדרך שלו,יש כאלה שמחביאים את זה ויש כאלה שלא.
אז על זה אמרתיהמלך 1

חרדים שרואים סרטים באמת שמים מאחורי הגב כי הם מבינים שהם לא עושים נכון משא"כ הציונות הדתית 

איך אם הם רואים סרטים ולא מבינים בכלל את הבעיה אומרים שציונות דתית זה יראת שמים וכו'

זאת אומרת לא הציבורהמלך 1

התייחסתי  לסתירה של אנשים עצמם בין השרשורים

בסדרנועה גבריאל
יכול להיות שהקטע של הסרטים קשה להם,אבל עדיין הם רואים מעבר לזה את הטוב שבציונות הדתית ויש הרבה טוב. אני לא חושבת שיש סתירה.
ציטוט משםהמלך 1

ציונות דתית זה להיות איש במקום שאין אנשים

ציונות דתית זה לפעול למען עם ישראל

ציונות דתית זה לפעול למען תורת ישראל

ציונות דתית זה לפעול למען ארץ ישראל

ציונות דתית זה גדלות מחשבה שהכל מין שמיא ולמען שמיא

ציונות דתית זה לא לחשוש מלהיות עלה תאנה אלה לקדש את הפרטיות במסירות לכלל

ציונות דתית זה לחיות את ערכי הקודש?????

ציונות דתית זה להתחבר ולהאמין במדינת ישראל

ציונות דתית זה להתחבר ולהאמין לממשלת ישראל

ציונות דתית זה להאמין בראשית צמיחת גאולתנו

ציונות דתית זה לפעול למען הגאולה בכל מקום זמן ואמצעי

ציונות דתית זה לעשות את המקסימום ולא לחשוש שמנצלים אותך

ציונות דתית זה להאמין בהשפעה הסגולית של העבודה הקשה

ציונות דתית זה יראת שמים????

ציונות דתית זה אמונה

ציונות דתית זה ענווה

ציונות דתית זה שליחות

אין בנאדם אומר לי את זה ואותו בן אדם לא מבין מה הבעיה...המלך 1

שערוץ 7 מביא סרטים וממליץ עליהם 

נ.ב 

לא מתכוון ל @@רוצה_להיות_טוב

שכתב את זה אלא ......

בסדרנועה גבריאל
אולי אותו בן אדם שלא רואה בכך בעיה נמצא בסקלה מסויימת על קשת הציונות הדתית,אבל מכאן ולהפוך אותו להיות מייצג הציונות הדתית יש הבדל. אתה צריך להבין שאולי אותו בן אדם לא פועל נכון אבל אי אפשר להגיד עכשיו שהוא לא יראה שמיים וכו,כי זה רק ה' יודע. וכמו שיש כאלה שלא רואים בעיה בסרטים האלו יש גם חרדים שיראו את אותם סרטים ויתכן שגם הם לא רואים בכך בעיה,אז גם החרדים לא יראי שמיים?!לא נראלי.אתה לוקח בן אדם אחד ומכליל ציבור שלם בכל צורה שתסתכל על זה,וזה טעות גדולה.
אם ככה למה תייגת אותי????הָיוֹ הָיָה

אני כן כתבתי שם שזה בעיה.

ולכן כתבתיהמלך 1

אבל אלה שמבינים את הבעיה ועדיין אומרים שציונות דתית 

ציונות דתית זה יראת שמים

ציונות דתית זה אמונה 

למה אתם עדיים חושבים שציונות דתית זה וכו זה וכו זה וכו (עיין שם) 

אתם לא רואים שבודדים הבינו את הבעיה בסרטים מכל השרשור ההוא

ומה חשבת? שאני חושב שכל הצה"ד מושלמת?הָיוֹ הָיָה

ברור שיש מלא חסרונות, ויש יותר אנשים שאני לא מחזיק מהם מאשר כאלו שכן.

אבל ההשמצה הגועלית והכוללנית שם שם הייתה אכן - ממש גועלית,

לא ככה מתקנים דברים,

תאמין לי שאני פועל בנושא.... מכיר את הבעיות....

אם היה שייך לפתוח שרשור מספיק על רמה לדון בסוגיית "הצה"ד והיידישקייט - יחסינו לאן" - הייתי עושה את זה.

אבל שנינו יודעים שלא שייך.

ומה שיש כעת זה כמה אנשים שיש להם טראומות כאלו ואחרות, ואז, במקום לנסות לתקן מבפנים, ולהבין מהו התכנית המקורית והאמיתית, שלקראתה צריך להוביל, במקום זה החליטו כמו ילד שנדפק במשחק - "לשבור את הכלים", ופשוט להחליט שהציונות הדתית היא.... (כל ההודעה ארוכה של ההוא שירדתי עליו עיי"ש) וככה הם מרגישים טוב עם עצמם.

אי מצפה מאנשים, להבין שהציונות הדתית היא כן כל מה שבו נפתח שם השרשור שציטטת פה ממנו.

ולהבין שלצערינו - יש כאלה שאכן לא בדיוק ראויים להקרא ציונות דתית.

ולפעול - שהם כן יהיו ראויים לזה.

(ואגב, כבר ניתחתי פה לאחרונה (נראה לי בשרשור ההוא) בקצרה מדוע תופעה זו של הדרדרות רוחנית באגפים מסויימים אינה ראיה לכשלון דרכה של הצה"ד כמו שאוהבים להציג זאת מטיפי ההשקופע החרדים, אבל אין לי כ"כ כח לכתוב שוב, אם אתה לא זוכר וחשוב לך - תגיד ואכתוב בל"נ שוב בע"ה)

אז ככההמלך 1

1) סוף סוף הבנתי את (אי) ההבדל בינינו 

"ברור שיש מלא חסרונות, ויש יותר אנשים שאני לא מחזיק מהם מאשר כאלו שכן."

אז אתה מסכים איתי ואפילו אומר שרובם (יותר אנישם) ככה אבל עדיין צה"ד אתה חושב וכו'

2) בוא נפתח כזה שרשור ! רעיון חזק מאוד!

3) מה הסיבה מדוע תופעה זו של הדרדרות רוחנית באגפים מסויימים אינה ראיה לכשלון דרכה של הצה"ד?

....הָיוֹ הָיָה

1) מעולה. אם כי נראה לי שאתה משליך על מהות המגזר, ואני אומר - בא תראה את ההתקדמות הרבה, ועוד חזון למועד בע"ה

2)לא מאמין שיילך, זה יגלוש להשמצות הדדיות. זה נושא לשיחה רצינית, לא לשרשור בפורום ציבורי

3)אין לי כח עכשיו לכתוב הרבה, אומר בשני משפטים, יסוד העניין - מי שהיה באזור הרב זצ"ל ותלמידיו במטרה להמשיך - גם ילדיו בד"כ ממשיכים, הפאשלות קרו ממי שבא למצוא מחסה של מיש-מש כזה, לשמור על הפולקלור הדתי, או אפילו מחוייבות מסויימת ברמה כזו או אחרת, בלי להיות מחוייב באמת, הילדים קלטו את זה - ופרחו מהקן...

בנוסף, רבים ישנם שכל דתיותם בכלל היא בזכות הרב נריה, שעשה מה שיכל בקרב אנשים שאחרת היו מחללים שבת (כמו שהרב דרוקמן תמיד מספר - על זריקת הכובעים בסוף ח') ואין שום תביעה על המצב שבינוני שאליו הגיעו. ועם כל זה -המצב רק בהתקדמות, תראה כמה ישיבות יש היום, כמה סניפים נפרדים בבנ"ע ועזרא, מלבד כל אריאל, וכו' וכו'.

על 3) נכון וזה הבעיה באמתהמלך 1

אבל זה לא בעיה מהותית ב"ציונות הדתית".הָיוֹ הָיָה

ובאופן כללי כמ"ש - כמות הירא"ש האמיתיים, גודלת וגוברת.

רק שלאידך - כמות הנושרים גם גודלת.

כי באמת אין דרך אמצע.

או האמת - דהיינו הציונות הדתית האמיתית.

או כלום.

ציבור לא מסוגל להשאר חצי חצי.

התפקיד של כל אחד, הוא לדאוג שככל שיותר יהיה מעבר ימינה ולא שמאלה....

אז איך ימינה בסבב א קיבלה 4 מנדטיםהמלך 1

לא הבנתי את השאלה. בבקשה פרט.הָיוֹ הָיָה

אם ימינה קיבלה 4 זאת אומרת שזה לא קצת אנשיםהמלך 1

אלא חצי מצה"ד

חצי מהצה"ד מה?הָיוֹ הָיָה

לא בדיוק הבנתי את כוונתך.

איך זה לא מסתדר עם מה שכתבתי?

כיהמלך 1

אתה כתבת ובאופן כללי כמ"ש - כמות הירא"ש האמיתיים, גודלת וגוברת.

אז למה ימינה קיבלה 4 מנדטים?

אין קשר בין אידאולוגיה לפוליטיקהמישהו כל שהוא
לפחות לא קשר מחייב
יש רבנים בציונות הדתית שהצביעו לג' או שס ויש רבנים שהצביעו ימינה כלהאחד ונימוקו הפוליטי עימו (כלומר אני לא חושב שדרעי צדיק אבל אין לי ברירה כנל לא חושב שבנט צדיק אבל אין ברירה) כנל יש אנשים בציונות דתית שאינם מאוד דתיים ולכן מצביעים בנט או ליכוד (או לשמאל רח"ל)

אני לא חושב שיש טעם בזריקת לכלוך הדדית אבל לכל ציבור יש את החולשות שלו...
השאלה היא מה גודל החולשההמלך 1

כמה הם היו אמורים לקבל לדעתך?הָיוֹ הָיָה

1 וחציהמלך 1

אתה סבור שירא"ש לא היו אמורים להצביע לה?הָיוֹ הָיָהאחרונה

אכן מצאת מקום חרפתי מלך 1מישהו כל שהוא
אכן זו בעיה גדולה ורחבה בציבור שלנו
אני ממש לא מסכים אם כל אלו שכתבו שאתה מכליל לצערנו רוב רובו של הציבור רואה סרטים ולא רואה בזה בעיה.
והמיעוט שלא בטל ברוב או שיגדיר עצמו כציבור אחר תורני חרדלי או כל משהו אחר.

כל ציבור והבעיות שלו.. למשל הזילזול הבוז והעלבונות שמחלקים רבנים חרדים גדולים ומפורסמים לרבני הציונות הדתית הם איסור דאורייתא חמור יותר
וכפי שאמר דוד המלך
אומרים לי: דוד - הבא על אשת איש מיתתו במה? ואני אומר להם: מיתתו בחנק ויש לו חלק לעולם הבא, אבל המלבין את פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא" (בבא מציעא נט, א).

אם הציבור חוטא זה מחוסר ידיעה אבל כשרבנים גדולים ??

לכן אני מציע לכל אחד להתעסק בבעיות שלו ולא לחפש את החטאים של השכנים
השאלה מתחילה ממקום הרבה יותר קדום..קולמוס הנפש.

מה? לא הבנתי אותךמישהו כל שהוא
השאלה של מי שפתח את השרשור מתחילה הרבה קודםקולמוס הנפש.

אבל אין לי כח לפרט... סורי..

איזה שכנים ? בשבילי?המלך 1

שכנים לאו דווקא אלא כל אדם אחרמישהו כל שהוא
בקיצור שכל אחד יתעסק בלתקן את עצמו...
נכוןהמלך 1

אבל אל תתקוף אחרי זה מישהו שאומר את המצב הגרוע של הציונות הדתית 

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,