גיל- עדיין רלוונטי בשלב כזה?אנונימי (פותח)
הבחור הציג את עצמו בסוף שנות העשרים לחייו
לא התרגשתי, 7 שנים אני יכולה לסבול בתור הפרש

ואני גם לא נגד הפרש גדול מסוים או משהו כזה
כי אני יודעת שיש אנשים בוגרים ויש ילדים
והכל אינדיווידואלי
וכן, לפעמים משקרים לגבי הגיל כי לפעמים אנשים פוסלים סתם כך
ומבחינתי זה בסדר

עוד לא יצאנו פגישה ראשונה, רק 2 שיחות טלפון עד כה
ובינתיים הולך בסדר
התרשמתי ממנו לטובה
בחור עם לב טוב
גומל חסד
ירא שמים

באמת, אין שום דבר שנראה חשוד לגביו
שאני צריכה לחשוש..
המשפחה בסדר
הסביבה אומרים עליו רק טוב

באחת השיחות הוא אמר לי שהוא צריך להתוודות
אחרי שיצא לנו לדבר ושנראה לו שיש כיוון כלשהו
הוא אמר לי, אני לא בסוף שנות העשרים לחיי
אלא מתקרב למחצית שנות השלושים לחיי.. 35 אוטוטו..

בהתחלה חשבתי וואלה, בסדר
לא נורא,
כי ב"ה, באמת השיחות זרמו מעבר לצפוי
ושנינו קיבלנו רושם חיובי

אבל בחור שמבוגר ממני ב11-12 שנה זה לא מוגזם מדי?
לדעתכם אודה
לי היה קשה משהו אחר מהסיפור שתיארת~א.ל
היה לי קשה שהוא הציג את עצמו כמישהו בגיל מסוים ומסתבר שהוא בגיל אחר..

אני לא יודעת אם מותר לשקר לגבי הגיל. אולי, מה שכן אפשר לעשות זה להגיד :"אני  בסביבות גיל ה..." כשלא מציינים את הגיל המדויק.

אבל לשקר?!

אולי אני טועה
גם אני חשבתי אותו דבר..על השקר שזה יותר צורםתמר!!
אני מסכימה עם ליטל,אנונימי (פותח)
בע"ה

הרי אם הוא ירא שמים איך הוא מעז לשקר?
לי זה מפריע.
בכל מקרה, אם הנקודה הזו לא כ"כ מפריע לך, תוכלו להפגש פעם אחת, ואז תוכלי להתרשם ממנו יותר.
(בכלל, שיחות טלפון מרובות לא יותר מידי מועילות אם עדין לא נפגשתם)

ואם תראי שבאמת הוא בחור טוב ואת מתרשמת ממנו לטובה, אני ממליצה בכל מקרה לברר ולבחון יותר לעומק את הנקודה הצורמת של השקר בהתחלה.

בכל מקרה, שיהיה ב"הצלחה, וחג שמח!!

....אנונימי (פותח)
1.יכול להיות שהסביבה הציעה לו לשנות
2.והגיוני שהיא בירר אם מותר או לא כי זה לגבי כל עתידו
3.אם הוא התוודה זה כבר טוב..
גם לי השקר ממש צרםשרבוב
בסוף התברר שהוא קרוב לארבעים אולי לחמישים!אנונימי (פותח)
שקר = שקר= שקרן

אני מציע לא לנסות כלל!

לא מתחתנים עם מישהו ששיקר לך , זה מתחיל כך וממשיך בהרבה שקרים אחרים.
אני אוהבת את הגישה שלךביקור
ואני גם מבינה מאוד את החשש שלך.
זו באמת דילמה, כי, לכאורה אין לכך חשיבות מהותית כפי שאת אומרת.
לעניות דעתי ומנסיוני הדל ביותר אני יכולה להגיב:
אם את מרגישה שהוא בוגר כפי גילו, בריא בנפשו, אז למה לא בעצם?
זה נשמע מאוד התחלתי, אם יש לך אומץ להמשיך, תמשיכי, תני עוד צ'אנס
תכירי אותו יותר, שתוכלי להיות  בטוחה שהסיבה שעד כה לא התחתן זה פשוט כי הוא חיכה לאחת שלו ועד עכשיו היא היתה רק ילדה.....
תרגישי נח איתו ובסביבתו, ואיתו בסביבתך....
והעיקר שיהיה בהצלחה רבה!!

אשמח לשמוע איך דברים מתקדמים
את מבינה שההפרש הוא כך שהיא בת 24-3 בערך והוא 35??~א.ל
לדעתי זה יותר מדיאנונימי (פותח)
וחמור מההפרש זה שהוא הציג את את עצמו בהתחלה בצורה לא מדוייקת.
אני לא חושב שיש מקום לשקר לגבי הגיל.
אני תמיד אומרת לבדוק ולקחת בחשבון עודיהודית פוגל
נתונים, למשל כמו - כן, קשה לאמר את זה - את רמת ה"מבוקשות" שלך. לפעמים חייבים לעשות ויתור די גדול כי בלי זה זה לא ילך.
האומנם רלוונטי למקרה הזה?Curious
הבחורה בתחילת שנות העשרים לחייה, מלכתחילה לא פסלה על 7 שנים הפרש (יש שכן יפסלו - ואני יכולה להבין כי זו מנטליות אחרת לחלוטין - אבל היא לא פסלה!) וביינתיים מתברר שלא רק שמדובר בהפרש באמת ענק - אלא שהוא משקר!!!
ופה הפשרה היא בר על המידות....
ממש לא נראה לי שייך מה שכתבת ....
עוד משהו...~א.ל
יש לי הרגשה שהכרתם לא בדרך רגילה.. כלומר לא דרך שדכן וכו'.
אולי זה גם חלק מהשיקולים שצריך לקחת בחשבון. כלומר שזה דורש ממך לברר עליו יותר מהרגיל, כי אין את הגב הזה שנקרא שדכן, חברה וכו' שיעזרו בבירור
לכל אלו שנבהלו מהשקר...אנונימי (פותח)
היו הרבה פסלו אותי בגלל המקום מגורים שלי (סוג של מטולה אילת מבחינתם..) אז גם אני נאלצתי לשקר שקר קטן. אמרתי שאני מירושלים (10-11 חודשים בשנה אני בירושלים, אז זה הבית שלי יותר מהבית האמיתי שלי)

וסיפרתי לו את זה בסוף השיחה הראשונה שאני מאיזה חור נידח,אחרי שראיתי שאנחנו זורמים.
השקר הזה הכי פחות מדאיג אותי משום מה.

ליטל, ביררתי עליו למרות שההכירות לא דרך רגילה. מסתבר שאני מכירה חלק מהמשפחה המורחבת שלו. ועוד ועוד.. וכולם סיפרו בשבחו.

יהודית, לצערי או לשמחתי (עדיין לא יודעת) אני "מבוקשת" ב"ה ולא חסר לי הצעות..
חסר לי דבר אחד, שמכל ההצעות האלה יהיה מישהו אחד שלפחות נהיה באותו סגנון..
לדעתי זה הפרש גדול מדיי... ולא דבר טובeliore
בס"ד

בלי קשר לשקר

נניח שזה בסדר.. כי הוא סיפר עוד לפני הפגישה מה שמוכיח שהוא לא התכוון להסתיר אלא רק 
שתהיה לו הזדמנות להציג את עצמו..

(למרות שאני נגד שקר כזה)

אבל עצם ההפרש גדול מדיי וזה ודאי או קרוב מאוד לודאי ייצור פערים גדולים בסגנון.. 

מה גם שצריך לחשוב גם על העתיד
וזה לא נראה לי כזה טוב שהילדים יהיו קטנים והאבא מאוד מבוגר..

אבל לשיקולך כמובן
אני מסכימה.~א.ל
רגע רגע רגעביקור
מה זאת אומרת "וזה לא נראה לי כזה טוב שהילדים יהיו קטנים והאבא מאוד מבוגר.."
זה לא כ"כ קשור לפער, אדם בגיל זה יהיה קצת מבוגר לילדיו גם אם יתחתן עם מישהי קרובה לגילו!
אז מה את/ה אומר/ת?? אדם בגיל 35 מבוגר בכדי להתחתן עכשיו? לא נראה לי שהתכוונת/ה לכך,
אולי זה עלה רק לטובת "ללין" אבל זה פשוט לא נראה לי הוגן,

וסתם נראה לי לפעמים ש...:הרבה פעמים רווק נראה ו"נשאר" קצת צעיר יותר מעמיתיו הנשואים.. הילדים שלו ואשתו הצעירה ישמרו על צעירותו... (ולפחות שתהיה להם אמא צעירה...)
היום ב"ה תוחלת החיים מאפשרת זאת. כמובן לא מלכתחילה אבל שוב-זה נראה לי לא נכון להביא שיקול זה בסיטואציה זאת. (הוא בן 35)

אני ממש לא מאמין במה שאת אומרת..eliore
בס"ד

התכוונתי שכיוון שהיא צעירה והקב"ה עוד שמר לה את הזכות להיות צעירה עוד הרבה שנים בשביל הילדים שלה
די חבל שהאבא שלהם לא יהיה כך.. לטעמי זה משמעות מאוד 12 שנה מאו דמשמעותי...

זה נכון שזה לטובת ללין הוא לא איבד את הזכות להתחתן אבל הוא איבד את הזכות להיות צעיר עבור ילדיו 
ומישהי כ"כ צעירה ביחס אליו לא צריכה להפסיד את הזכות הזו שבעיניי לפחות היא מאוד משמעותית
מלבד עצם הפער שהוא בעצמו בעיה..

אתה באמת חושב שזה גם שיקול?~א.ל
בודאי שזה שיקול כאשר ההפרש כ"כ גדול...eliore
בס"ד

אדמה לך מצב..

אני הייתי מאוד מבואס אם אבא שלי היה היום קרוב ל70

אם הוא היה מתחתן עם אמא שלי  שהוא היה בגיל 35 ואני נולדתי רביעי ויש עוד ארבע אחריי

יוצא שאני נולדתי 6 שנים אחרי שהם התחתנו הווה אומר גיל 41

היום אני בן 23 סה"כ שווי הזכייה 64

עזבי שיש לי עוד אחים קטנים שכשהם יהיו בגילי סביר להניח שלא יהיה להם אבא 

לי זה היה מאוד קשה ברוך ה' שהמצב לא ככה

מילא אדם שהוא מתחתן עם בת גילו זה מה יש מה שנקרא 
וזה המציאות של המשפחה שנכפתה מלמעלה.. 

אבל בחורה צעירה לא צריכה להכנס למצב כזה ואני חושב שזה מאוד משמעותי

אני לא אומר שזה בלתי אפשרי אבל זה סתם כניסה למצב שהוא מאוד לא פיר עבור הילדים
וגם כלפי עצמה זה דבר מוגזם 7 שנים הפרש זה סביר זה הגיוני אך במקרה כאן הוא חמור יותר
מה גם שיתכן שהוא גם יותר משלושים וחמש שהרי הוא אמר באמצע שנות השלושים 
אם זה היה פחות היה עדיף לו לומר אם זה היה בדיוק אז שהיה אומר נראה פשוט שזה באמצע נוטה כלפי מעלה...

והיא מסתבר בת 23 - 22 למה לה להכנס לזה?

מה גם שבד"כ ההפרש הכל כך גדול בגיל יזמין פערים בודאי אין לי ספק בזה
עם החלק האחרון הסכמתי..אני גם חושבת שזה הפרש גדול~א.ל
זה לא סתם הפרש גדול הוא בעל תולדותeliore
ה"תולדה" שאתה מציג רלוונטית לא רק אליה~א.ל
אלא לכל בחורה אחרת. והרי היא שאלה על עצמה.
התולדה שאתה מציג בעצם אומרת שאין לבחור צ'אנס, כי תמיד זה לא יהיה הוגן עבור ילדיו בגלל גילו המבוגר.

התולדות שאמורות להעסיק אותה, הן אחרות לדעתי
הדגשתי , זה לא שאין לו צאנ'ס אך מצידה זה תולדה לאeliore
בס"ד

מחייבת עד כדי לא הגיונית ולא פירית שהרי למה לה להכנס לתסריטים כאלה..
וזה קשור ישירות להפרש
אם אין הפרש ניתן לומר שוב זה מה שיש וזהו עכשיו שזה גם ככה פער גדול מדיי הדבר הזה מקבל נופח
כי זה בכלל לא מחייב מבחינתה להכנס למצב של התולדה שהצגתי לכן זה כן קשור אליה 

וזו היתה כוונתי מקווה שהובנתי כראוי הפעם..
אני לא יודעת אם אני מסכימה בכ"ז...~א.ל
מצטערת שאני קצת חוזרת על עצמי.
קשה לי עם עצם האימרה הזו שהצגת. עם המהות שלה. מוזר לי שבכלל אנשים מסתכלים ובוחנים דברים ע"ס הדבר הזה. אני לא רואה בזה "תסריט"- זו מילה מאוד קשה ולדעתי אפילו יכולה לפגוע. אולי זה ידרוש מהם לחשוב על אלטרנטיביות אחרות, לעבוד טיפה יותר קשה, אבל לא באנו לכאן לחיות חיים פשוטים ולכל זוג ההתמודדויות שלו.
אני בכלל לא מסתכלת על העניין הזה ,לא חשבתי בכיוון, זה מוזר לי שכן מתייחסים לזה ככה ואני לא בטוחה שאמורים לבחור אנשים ע"ס המדד הזה.

ברור שעיקר הבעיה זה עצם ההפרשeliore
בס"ד

אם לא היה הפרש גדול לא הייתי מתייחס ככה לדבר הזה 
אבל במקרה כזה אני כן אתייחס
כי זה לא רק ההפרש אלא הוא עושה כמה דברים משלו
ש-מה?~א.ל
בעצם אתה אומר שהיא צריכה לשקול  כך: אם הילדים שלי יזכו בגיל 23 לראות את אבא שלהם, אז זה בסדר
ואם לא- אז לוותר?

זה קשה לי מאוד לשמוע
אם הוא היה בן 60, אז זה באמת היה שיקול~א.ל
אבל זה הפרש של 11 שנים בערך.
אני חושבת שזה הרבה
אבל יש הרבה שטוענים שזה הגבול האחרון שבו עוד אפשר לנסות ואפילו להצליח.
בין סבא שלי לסבתא שלי היושרבוב
14 שנים וחצי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ולא, הילדים שלהם לא היו מסכנים בכלל!
אמרתי שעצם ההפרש הוא העיקר ומעבר לזה כן.. זה שיקולeliore
מה שאתה בעצם כותב...Curiousאחרונה
זה שבגיל 35 אין לגבר זכות להיות אבא, ועל כך אני חולקת עליך (אם כי לא על ההפרש הגדול)
מכירה משפחות רבות וטובות שההורים מבוגרים יותר - והן משפחות לתפארת.
היית מבואס אם אביך היום היה קרוב לגיל 70? - מכירה מספיק אנשים במצב הזה והם רחוקים מלהיות מבואסים.
ומה אם אנשים חולי סרטן ולב, שעדיין יכולים להביא ילדים, אך הסיכוי שיראו אותם מגיעים לגיל 20 הוא נמוך? האם לדעתך הם צריכים להימנע מלהביא ילדים לעולם?
ותביט על החיים של הילדים של האנשים האלה - אלה שאני מכירה הגיעו ב"ה לחיים מאושרים מאד. 
בקיצור - היזהר בדבריך. אם נולד ילד לאנשים מבוגרים - זה אומר שהקב"ה אישר להם אותו, ואף אדם אינו יכול לקבוע שזה אינו טוב.
לא נראה לי ששיקרת...Curious
10-11 חודשים בשנה את בירושלים - אז מקום מגורי הורייך הוא מוצאך במקור - לא היכן שאת גרה... 
לא אהבתי שהוא שיקראמונהה
מצד שני, הוא שיקר מכיוון שכנראה ידע שאם הוא יגיד לך מלכתחילה שהוא בגיל ככה וככה את תפסלי..

לכן הוא נתן לך הזדמנות להתרשם ממנו.

עצה שלי, אל תתרגשי מההפרש שהוא אומנם דיי גדול.

מציעה שתיפגשי עימו ותראי איך הולך.

בהצלחה.
לי בא להתחיל לשקר.אני12345
בין כה וכה האף שלי כבר ארוך.
חח חמודה ~א.ל
הי הצתרפתי מאוחרליאת28
הי

עזבי אותך מכל מה שנאמר פה אני חושבת שפגישה אחת לא תזיק וכל ההתלבטויות שלך
יתמוססו ברגע שתראי אותו ותדברי אותו
נכון הוא שיקר לגבי גילו
אבל שימי את זה בצד לרגע ישש לו סיבה טובה לשקר למרות שאני לא בעד
תשאלי את עצמך מה היה קורה אם הוא היה אומר לך שוהא בן 35? אך היית מגיבה ?
תפגשו אולי בכלל לא תהיה מציאת חן
וכול הענין של הגיל לא רלוונטי
בעזרתו יתברך שתמצאי את זיווגך ההגון במהרה בשמחה ובקלות
ליאת
הפרש של שנתיים נשמע לי סביראנונימי (פותח)
אמנם כשהבחורה מבוגרת יותר מהבחור מדובר בסקאלה שונה לגמרי ממקרה שבו הבחור מבוגר יותר מהבחורה (דבר נפוץ יותר מהסיבה הפשוטה: בנות בוגרות ובשלות לנישואין מוקדם יותר מבנים) אבל כמו שציינתי הפרש של שנתיים הוא דיי סביר, רק חשוב לציין שההפרשים האלה (אפילו שנתיים) יכולים לגרום לעיתים לפער משמעותי- תלוי מהו גילך.
יש לי חברה שיצאה עם בחור שהיה צעיר ממנה ב-3 שנים, ואחרי הפגישה הראשונה היא מספרת לי בטלפון:
"עדי, את לא תאמיני איזה פגישה נוראית הייתה לי, נפגשתי עם בחור צעיר ממני ב-3 שנים ופשוט הרגשתי כמו אמא שלו וממש לא כמו בחורה שיוצאת איתו לדייט!!".
כמובן שהמקרים הם לכאן ולכאן, ויש הרבה זוגות מאושרים שהבחורה מבוגרת מהבחור לעיתים אף יותר משלוש וארבע וחמש שנים...
(החברה שלעיל בסוף התחתנה עם הבחור הזה, סיפור ארוך לפעם אחרת).
בדיוק כמו תחושה של: "אני מרגיש ילד קטן לעומתה" יכולה להיות גם תחושה של: "אני מאוד נהנה בחברתה".
שורה תחתונה:
אם זה הנתון היחיד (או בין היחידים) שמעכב ומונע ממך לצאת עם הבחורה, אני לא רואה שום סיבה שלא לנסות לבדוק אם זה הולך. שוב- כמו שכבר ציינתי- המקרים הם לכאן ולכאן, אין כלל מאוד ברור וחד משמעי.

שיהיה בהצלחה.
אפשר למחוק/לנעול, נשלח בטעות כשישור (במקום כתגובה)אנונימי (פותח)
צורף לשרשור הלא נכון שייך לשרשור שמתחיל ב..eliore
בס"ד

בהמשך לדיון על הפרש הגילאים
------אוהלי
התחתנתי בגיל 17 עם מישהו בן 28 בחור זהב. חבל להפסיד אדם טוב בגלל הפרש גיל. בחיי היומיום לדעתי לא מרגישים...

אבל הייתי בודקת טוב שהוא "שינה מהאמת" רק בקשר לגיל כי נמאס לו שמתיחסים אליו בהתאם,או שהוא שקרן באופן כללי...
מצטרף לדעהמשה4
שהגיל הוא לא כ"כ משמעותי,

ושאכן צריך לבדוק יותר למה הוא לא אמר את האמת.

העיקר זה לא הגיל אלא טוב הלבאנונימי (פותח)
בתור מי שנשואה לבחור שגדול ממני בהרבה אני יכולה לאמר לך שגיל זה לא דבר מהותי. את צריכה לבדוק את הקשר עם בן אדם ולא להתחשב בגיל. וכמו שכבר כתבו- לדבר איתו על השקר שהוא אמר לך בהתחלה. וגם מזה לא להתרגש יותר מידי.
הרבה תפילות להצלחה בהחלטות.
רק טוב.
דעת הרבי מלובביץ'בוזי נוזי
הפרש של לא יותר מ10 שנים.
אני הייתי מאד נזהרת, מאד מאד..נפשי ישובב
קודם כל, שיחות טלפון מבלי להפגש זה מסוכן מאד מפני שאפשר להסתתר היטב מאחורי שיחת הטלפון, מרגישים הרבה יותר משוחררים (משני הצדדים) והקשר יכול להיות שונה לגמרי פנים מול פנים- הרבה פחות זורם ולא קשור באמת.. הבן-אדם יכול להתגלות באור שונה לגמרי.. והדברים הללו נאמרים מניסיון אישי רציני, ומחברה שלי.. לכן כמה שפחות שיחות טלפון- מספיקה שיחונת אחת לפני שנפגשים בפעם הראשונה.. 
דבר שני- לשקר בקשר לגיל זה משהו שהיה מציק לי מאד עד כדי הדלקת נורה אדומה על האדם. זה שקר לכל דבר..
ובפועל- זה הפרש ענק.. תחשבי שהבן-אדם עבר הרבה יותר בחיים שלו ממך- רק מבחינת הגיל, אפילו בלי לדעת מה עבר עליו בחיים.. הוא יכול להיות הרבה יותר עייף ו"זקן" כביול מהחיים, מאשר הצעירות שלך.. וזה מאד משמעותי.. ושוב- כל זה בלי להכיר את אישיותו אבל רק כדי להבין מה יכולה להיות המשמעות של גיל והפרש כזה... לכן, המלצתי היא שתזהרי מאד מאד עם הקשר הזה, תבחני אותו היטב, ואת עצמך אם זה טוב לך, ותבררי עליו בכל דרך שאת יכולה.. זה חשוב מאד..!

בבשורות טובות. 
אני מאד מאד הייתי מעדיפה שלא  להתערב...א-ל-קיים
בס"ד

אך מכיוון שאני חשה, שיש כאן לא רק משום השקר, אלא, יש כאן עניין של זלזול בכבודו של אדם. עדיף היה אם לא היה  מתייחס לגילו, או מסביר מדוע הוא זקוק לשקר. הרי באופן לא "פיירי" כמעט, הוא לקח את החלטתך מידייך ושם את עצמו לשופט על אמונך בו.

סלחי לי עד מאד. כאב לי לכתוב אך אני מאמינה שאסור לשתוק אם ישנו ספק רב, והרגשה לא טובה בקשר לשקרים מסוג זה עד לפני שמכירים את הבן-אדם. אני מאמינה שאם היו כנים איתי מלכתחילה, הייתי חשה הערצה מסויימת, ובאמת מנסה שלא להיות קבועה בדעתי בנשא.

הרי הוא שפט אותך, שלא תוכלי להחליט ולשקול בדעה צלולה ללא השקר שלו. הוא לא רצה שתשפטי אותו, אך הוא כבר שפט אותך מלכתחילה כפי שכבר הסברתי לעיל.

אני באמת מאמינה שבזוגיות, חשוב מאד לדעת להעריך האחד את השני ביושר. משום שיושר הוא הצהרת כבוד לזולת. וכפי שכבר כתבו שקל מאד להתחבא מאחורי שיחות טלפון. כל בת ישראל צריכה לדעת שכבוד הדדי הוא אחד מעמודי התווך של זוגיות. ושכבוד הוא דבר שאו שיש אותו טבוע בתוך הבן אדם או שפשוט אין לו\לה ידע של כבוד ממשי. אני מאחלת לך ולו הרבה הצלחה ומי יתן והקב"ה ישלח הצלחה בכל אשר תפנו. ושישלח לכל אחד מכם את זוגו\תו, ולא ישים שום מכשול בדרככם אם הדבר נכון הוא.

שנה טובה, וגמר חתימה טובה לכל עם ישראל, ושרק תרבה אהבת החינם ביננו ותשרה האחווה והאהבה באהלי עם ישראל!
אני חושב שזה תלוי בך ורק בך,ברוךש
זה שהוא שיקר, מגעיל אותי, מאידך, הוא בטח עשה את זה בכדי לא להבריח אותך בהתחלה, ואני לא רוצה להכנס לנכון או לא נכון לעשות. אבל בהחלט דבר מובן.

לגבי הגיל, יש אנשים שנשואים בהפרש גילאים כזה. מעבר לזה את לא בהכרח צריכה לדעת. לדעתי האישית, כל עוד העניין לא מרתיע אותך עד עמקי נשמתך, תתייחסי אל זה כמו כל קשר רגיל, ותבחני אם הבחורצ'יק הוא האדם שאת רוצה.

אומנם ישנם אנשים שנרתעים מזה, בערך כמו שיש אנשים שנרתעים מכל דבר שונה, כמו גרוש, אלמן, חוזר בתשובה, וכל דבר אחר שנראה לנו קצת שונה. אבל נו, לא כולם חייבים לחיות בימי הביניים החשוכים, ומותר לבדוק אותו בתור בן אדם.

המון סיעתא דשמיא, ושהקב"ה יסדר את כל העניינים בצורה הטובה ביותר.

תשאלי רב!!!!אנונימי (פותח)
תחשבי שכשהוא יהיה בגיל 100- את תהיי בת 88.....  w.w.m.n
למה זה מובן? זה לא מובן..~א.ל
סליחה על החדות.
זה פשוט לא לעניין.
מסכימה עם ליטל וחושבת ש...ליברלית
גמני מסכימה עם ליטל , השקר הוא הדבר הנורא בסיפור הזה.

בנוסף כן אני חושבת שההפרש גדול מידי , חפשי מישהו בסביבות הגיל שלך

לעניות דעתי'ערבות הדדית'
בעמיאח"ה

אם הגיל אפשר להיסתדר.(אני מכיר זוג בהפרש של 11 שנים.. וחיים באושר.)
אבל- השקר- שאמת-אחת המידות שהקשר עומד עליו, לעניות דעתי צריך שאלת רב בעניין.(ד"א תבררי עליו אצל הרב שלו.)
יכול להיות שקר חד פעמי ויכול להיות רב פעמי..(אולי הוא חשב לשנות מפני השידוך..)
מבט חדש על הענייןאנונימי (פותח)
כאשר זוג מכיר ולמרות הפרש הגילאים מחליט להתארס שיהיה להם במזל טוב.
אבל!!! השקר, שכלם בצדק מזדעזעים ממנו, מטרתו הייתה ל"השיג" בחורה צעירה למרות גילו המופלג.
לצערי רבים מהרווקים המבוגרים בני 30 + הם בררניים לגבי גיל הבחורות, ובחורה בגילם או צעירה מהם בשנה שנתיים אינה מתאימה להם, והתירוצים שלהם שונים ומגוונים ובדר"כ מעצבנים ולא רלוונטיים. 
הרי רוב הסיכויים שאם בחורה בגילו היתה אומרת שהיא בת 30 ואח"כ חוזרת בה הוא היה מעיף אותה לכל הרוחות. כידוע הרבה ממה שמותר לבחורים אסור לבנות...
אולי תחשבו על כל הרווקות המבוגרות ותפסיקו להציע לצעירות בחורים מבוגרים. רק אל תתטענו שאולי הצעירה תפספס את הזיווג שלה...
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך