ב"ה יש לנו 5 ילדים, חסדי השם על כל אחד מהם!
יחסית צפופים אבל לא נורא.
אני מעל שנה אחרי לידה, מאוששת פיזית, נפשית ומשפחתית ב"ה!
מסתדרת ב"ה היטב עם השגרה. עובדת במשרה חלקית וגם בעלי מאוד נוכח ושותף בבית מכל הבחינות.
ובזמן האחרון אני מפנימה את התחושה שאני לא מצליחה באמת להגיע מספיק לכל אחד מהילדים. ברמה הרגשית, נפשית. לא טכנית. לא מצליחה לשמוע חצי ממה שיש להם לספר ולשתף.להיות יותר מעורבת ושותפה לחיים שלהם, לחוויות שלהם, לרגשות ולתחושות שלהם. ולא מחוסר אכפתיות או רצון.
באמת משתדלת ב(מעט) שעות שאני איתם, להיות ממש איתם.
אז קודם כל- אם יש לכן תובנות לגבי העניין הזה,
ושאלה שניה זה התעורר בי ביתר שאת דווקא עכשיו בגלל מחשבות על המשך ילודה.
מצד אחד למה לא?! אני מאוששת, הבית התאפס מלידה קודמת, הזוגיות במקום טוב והכל טוב, ברור שאני רוצה עוד ילדים.
מצד שני עוצרת ושואלת- למה כן?! מכוח האינרציה? כי כך מקובל חברתית? כי יש לי עוד הרבה שנים ללדת בעזרת השם אז ברור שאני אמורה ללדת עוד כמה ילדים?
יודעת את כל התשובות השכליות, אבל ביחס לשאלה הראשונה אני שואלת את עצמי אם אין לי מספיק פניות לילדים הקיימים, למה להוסיף עוד??? חמישה ילדים זה ברכה עצומה ב"ה! בואי תשקיעי בהם את האנרגיות שלך...
אז אשמח לשמוע מכן, אמהות יקרות, ואמהות לכמה וכמה ילדים (ולא מתיימרת בכלל למספר דו ספרתי, אבל אולי גם לכן יש תובנות חשובות עבורי איך מגיעים לכל הילדים ולא מרגישים ש'תפסת מרובה לא תפסת'- וברור שנשאל בשיא הכנות ומתוך הערכה עצומה אליכן ולא חלילה בשיפוטיות או בקורת)?????
אז מי שתשמח לשתף, אשמח מאוד להחכים מכן!
תודה רבה!

תודה! את כמו תמיד מחזקת אותי בדברייך המחכימים והמחזקים!

וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...