ועוד יותר הגיע הזמן שילחמו בשחיתות השסניקית שהפכה את הרבנות לכספומט.
הח"כים של ימינה מתחילים סופסוף לצאת חזק נגד ביבי ונגד שסנוגע, לא נוגע
ועוד יותר הגיע הזמן שילחמו בשחיתות השסניקית שהפכה את הרבנות לכספומט.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^הָיוֹ הָיָה
כדי להחזיר הביתה את הדת"ל, ימינה צריכה להיות דת"לאיתן גיל
היא לא.
דבר עם היסטורי, הוא יסביר לך את זה בסמוטריצ'ית.
הדיבורים החריפים ממש לא מזיזים ליסודית
דת"ל שמצביעים ליכוד, כנראה לא מעניין אותם הקרב על חלוקת עוגת הדיינות. אולי מצידם שימנו תלמידי חכמים גדולים גם אם הם חרדים.
אבל מצטערת שהצבעתי ליכוד, בגלל מפת הריבונות. מה ריבונות יש כאן אם מוסרים צירי תנועה ויוצרים מובלעות.
כצפוינוגע, לא נוגע
כולכם טענתם שלא יחיל ריבונות.סודית
כנראה שלחצו עליו חזק מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע
לא מאמינה לבנט ושקדסודית
גנץ גם תעלומה. הוא התנגד, הוא רצה נסיגה של 90,000 מתיישבים. עכשיו הוא מורה לצבא להערך לריבונות?!
מוטי יוגב אומר שהמפות השתנו לרעתנו.
המפה שפרסמתם פה, לא כרסמה את כביש 60 כמו הנוכחית. אז אם השתנתה לרעתנו עדיף לוותר עליה
נכון. אבל ימינה מראש אמרה שצריך לקחת מהתוכנית רק מה שנוח לנונוגע, לא נוגע
ימינה לא עומדת מול טראמפ, זה ההבדלסודית
הוא מאבד את זה
ולכן היה צריך להצביע לימינה שדאגה שביבי ישאר בימיןנוגע, לא נוגע
פרסמו שלמנהיגי יש"ע נפתח ערוץ ישיר לשיפור המפותסודית
בעז"הנוגע, לא נוגע
תשווי בין המפות ותראי בעצמך.אריאל יוסף
וראי גם מה הגבתי לך כבר אז כשטענת שהתוכנית טובה ליהודים>>>
רק על האומץ לספח מגיע לנתניהו את הקול - אקטואליה וחדשות
(המפה שפורסמה אז מופיעה בתגובה שהשבתי לדברייך שבקישור)
את טענת שאם תצביעי ימינה גנץ ישרטט את המפה>>>
וכן. האמריקאים דורשים מפה מדויקת - אקטואליה וחדשות
אז הצבעת ליכוד וכנראה מי שמשרטט את המפה עכשיו מקובל עלייך.
אגב - זו היתה עמדתי והיא לא השתנתה מאוד מאז>>>
רעה מאוד, אך בצידה גם תועלת. - אקטואליה וחדשות
מה התועלת?סודית
במה?אריאל יוסף
הוא החיל כבר ריבונות?ספק
אתה מתכוון שעדין יש סיכוי שזה לא יקרה?סודית
את אומרת שפסקת ההתגברות עברה?ספק
גם אותה הוא הבטיח להעביר בתוך שבוע בממשלה.
נתניהו יביא לאישור הכנסת הצעה שמראש מובטח לה רובאיתן גיל
בגלל העדר רוב הוא לא יביא לאישור הצעה להעלות את הערבים לאוטובוסים ולהסיע אותם החוצה לעבר הירדן.
לגבי פסקת התגברות, אני מתנגד כדעת עו"ד יורם שפטל שלא חשוד כשמאלני.
היה לו רוב להעביר את פסקת ההתגברות.ספק
וסבבה שאתה מתנגד - זה לא קשור לעניין.
הלוואי שאתה צודק אבל בגלל המשפט שלוסודית
סודית יקרה מאוד, את כנראה מה-זה לא בעניינים של התנהלות בתה"דהָיוֹ הָיָה
זה לא "עוגת הדיינות".
זה דרכי הנהגה.
אם את מדברת - כנראה מעולם לא היית קרובה לאיזו פרשיה אומללה...
מלבד שיש עוד כמה דברים חשובים לצה"ד, ו-כן, אפילו בנטשקד יותר מועילים בזה מביביהו, קל וחומר בצלאל, אבל מלהתווכח על זה כבר התייאשתי.
דיינות לא עניינה את ימינה בגלגולים שונים ב- 20 שנים אחרונותאיתן גיל
טוב שימינה נזכרה מאין היא באה, וחבל שנזכרה בסיטואציה של ישיבה בספסלי האופוזיציה הקרירים.
אלא שלא מעטים חושבים שמחאת ימינה היא צינית, מניפולטיבית, ומזוייפת, ואין מאחוריה ולא כלום זולת דמגוגיה זולה לנגח את ש"ס. איך שלא יהיה, לא שקד החילונית היא האדם המתאים לבטא את דבר הציונות הדתית.
כך או אחרת, בנט, שקד, וסמוטריץ, כשהיו לשון מאזניים יכלו לדרוש ולקבל תיק דתות מורחב- לפני חינוך, תחבורה, משפטים, ובטחון. אין לי אמפתיה כלפי אלה שדורשים לנעול את האורווה אחרי שהסוסים ברחו ממנה.
שאלה אחת לי אליך:הָיוֹ הָיָה
מה רמת הקרבה הכי קרובה שיש לך לאי מי מהמועמדים לדיינות בשנים האחרונות?
גיסאיתן גיל
אפשר לעזור בעוד משהו?
ובכן, אצלי זה אבא ושני חברים.הָיוֹ הָיָה
ואני מודיע לך בזה שהיא עזרה מאוד מאוד.
כמו"כ הייתי מעורב גם לגבי כמה אחרים, ומודיע לך כנ"ל גם לגביהם.
אולי גיסך לא הצליח ולכן אתם כועסים נורא? (מה שיסביר את כלל עמדותיך נגדם?)
איפה קראת כעס אצליאיתן גיל
חוזר ואומר, עובדתית סוגיית דיינות ודיינים לא עניינה במיוחד את הציונות הדתית במשך 20 שנים. היו כמה דרישות מן השפה ולחוץ אבל לא יותר מזה.
תזכיר לי מתי בפעם האחרונה דרשה ימינה, או באחד משמותיה הקודמים, את תיק הדתות. אציע לך לגלגל אחורנית בתגובות קודמות שלי, במהלך השנה וחצי האחרונות. יצא לי הגרון מלכתוב שוב ושוב שהציונות הדתית צריכה לחדש ימיה כקדם ולהיות מפלגה דתית, ולא כלב צעצוע של הליכוד בכל מה שקשור לארץ ישראל השלמה.
ימינה לא עצרה את הרס הבתים במגרון, בעמונה, ובנתיב האבות. ימינה לא סילקה את חאן אל אחמר, אבל "הליכוד אשם...".
ועל זה עניתי לך:הָיוֹ הָיָה
ששקד פעלה רבות בעניין הדיינים.
לגבי כעס, לפעמים אני מסכים איתך שקצת איבדו את הצפון, ההבדל שאתה מאוד אוהב להשמיץ אותם בכללי, מה שיוצר תחושה שאני כמו בעלת הבית הרודפת אחרי העכבר, ואתה כמו החתול הרודף אחריו (מקווה שהמשל מוכר.)
לגבי הפינויים, יש עניין של מגבלות כח. מי שחושב שסמוטריץ', (מקימה של רגבים, למי ששכח) אדיש לפינויים או לבניה ערבית - שיקום.
ימינה דרשה וקיבלה את תיק הדתות בבחירות תשע"ג.אריאל יוסף
זה היה אפילו בעידן בנט, כשהוא עצמו שימש כשר והרב בן דהן שימש כסגנו.
אם נתעלם מהסבבים בהם לא הוקמה ממשלה, מדובר בסה"כ לפני 2 כנסות.
בנט לא הזיל דמעה בתשע''ג כשזרקו את החרדים מהקואליציהאיתן גיל
בנט לקח את תיק הדתות כמי שכפאו שד, אבל עזוב, זה היה מזמן. כולנו זוכרים איך הוא הפקיר במצח נחושה את המועמדים הציוניים לרבנות הראשית, ואת הרב אליהו בפרט.
אתה מתעלם מהעובדות. ימינה בקדנציה האחרונה התעקשהנוגע, לא נוגע
הם ניסו גם שיהיה שר מהליכוד בדתות (אלקין) אבל שס שגם הם לשון מאזניים שמה וטו מוחלט והצליחה. ולמה? כי ימינה גם אז הייתה קטנה.
חחח. גם לי גם לך לא יהיהאיתן גיל
לפחות פורמלית ימינה היא התארגנות חדשה שלא היתה קיימת בבחירות קודמות. חוץ מזה, הפעם בחרה ימינה להשאר בחוץ, ולכן הליכוד לא חייב לה שום דבר. פשוט.
טוב. מיותר. אתה מבין שהתכוונתי לבית היהודינוגע, לא נוגע
כי הליכוד דואג למשפחה הגרעינית שלואיתן גיל
כששני אחים רבים מתערב אבא ומפשר ביניהם, מה שאין כן כשאח אחד עוזב את הבית. אתה הבנת את זה?
אז אתה מודה שהציונות הדתית לא באמת מעניינת את הליכודנוגע, לא נוגע
^^^הָיוֹ הָיָה
@איתן גיל, פשלה..
מה אתה רוצה מהחיים שלי?איתן גיל
שתודה שלמרות החסרונות שיש, מפלגת הצה"ד היא זו שדואגת לצה"ד,הָיוֹ הָיָה
ולא הליכוד
לו היו דואגים לציונות הדתיתאיתן גיל
זה היה תוצאה מהתמודדות של רב חרדי אשכנזי אחד מול 3 מהצה"ד.הָיוֹ הָיָה
ובצד הספרדי - מלחמה קשה מאוד של השמאל נגד הרב אליהו.
פלוס תמיכה מסיבית, שלא לומר מכריחה, של הגרע"י על חברי הגוף הבוחר. ותמיכה פומבית של הרב שטיינמן.
וכמובן - תמיכה של ביבי בחרדים, הן ספציפית, והן לאורך השנים לפני - בהענקת המשרות שמזכות בזכות הצבעה.
כך שלהסיק מכך שהליכוד עדיף, זה, איך נאמר, קצת עקום.
הליכוד לא שייך לכאןאיתן גיל
ההגנה על בנט מעליבה ולא ראויה.
ימינה בחרה לא להצטרף, והותירה את השותפות האחרותאיתן גיל
אם ימינה היתה לוקחת את החינוך, יואב גלנט היה נשאר ח''כ מן המנין. או בלשון חז''ל תפסת מרובה לא תפסת (כלום).
שוב אתה מתעלם מהטענה שטענתי ועובר לנושאים אחריםנוגע, לא נוגע
כשאין לך מה לענות אתה לא חייב.איתן גיל
כן, התקפות נגד ש"ס הם גם מצווה גדולה וחשובהאינליאז
וגם בסופו של דבר , יעזרו מבחינה אלקטוראלית
הם נבחרו כדי לשבת באופוזציה ולצעוק??ה-מיוחד
מה הם בן גביר??
נהנתי מהדימוי... צחוק הגורל...הָיוֹ הָיָה
זה עדיף מלהיות קישוטיםנוגע, לא נוגע
הם נבחרו כדי להשיג מה שאפשר.אריאל יוסף
לא כדי להיות בממשלה בכל מחיר בלי להשיג בה שום דבר.
אם אי אפשר להשיג בקואליציה יותר מאשר באופוזיציה - אופוזיציה היא גם אופציה.
כן, תתפלא, גם שם אפשר להשיג דברים. דוגמה קטנה וטריה מאתמול:
תוספת של 50 מיליון שקל לעמותות שנפגעו מנזקי הקורונה - ערוץ 7 חדשות, פוליטיקה, תרבות, יהדות ועוד
בן גביר לא היה משיג גם את זה מהאופוזיציה,
ולא מצליח להיכנס לכנסת בכלל.
אלו ההבדלים ביניהם.
הבנתי את ההיגיון שלךה-מיוחד
זאת בדיוק הסיבה למה הצבעתי לעוצמה
להשיג מה שאפשר ולא להיות בממשלה בכל מחיר.
אם אי אפשר להשיג בקואליציה יותר מאשר באופוזיציה- אופוזיציה היא גם אופציה
ואני מתעלם במופגן מההישג הזה. הייתי שמח מאוד אם בן גביר לא היה משיג (והייתי מאוכזב אם כן)
הייתי מאוד שמח אם כל ההקלות לעסקים שנפגעו יהיו בצורה שמוותרים להם על תשלומי ארנונה ותשלומים שוטפים אחרים אם יש בתקופת הקורונה ועוד מוותרים להם על מיסים ל 3-6 חודשים הקרובים. היה הרבה יותר אפקטיבי
אז מה ההבדל בין ימינה לעוצמה לפי ההיגיון שלך?אריאל יוסף
אם ממילא שתיהן לא נכנסות בכל מחיר...
הסיפור הוא שמבחינת עוצמה, הקואליציה היא לא אופציה.
היא לא היתה נכנסת אליה, גם אם היתה משיגה בה יותר מבאופוזיציה.
מבחינתה האופוזיציה היא לא "גם אופציה" אלא האופציה היחידה.
לכנסת נכנסים כדי לפעול. לשם מה בן גביר צריך להיות שם אם אינו פועל דבר?!
אזכיר שעצם הכניסה לכנסת גם היא "הישג" שהוא לא משיג, ומאותן סיבות בדיוק.
אני מקווה שאתה שמח שהוא לא השיג והיית מתאכזב אם כן...
אם אכן כך, נותרה השאלה לשם מה הצבעת לו.
בעיני אין אידיאל בלהיות בקואליציהה-מיוחד
בעיני אין לי בעיה שיצעק ויהיה הסמן הימני קיצוני של הכנסת
הייתי שמח אם הוא היה נכנס ואני יחיה גם עם זה שהוא לא
השאלה היא עליך למה הצבעת למישהו שרק צועק?
אין לך גם אידאל להיות בכנסת...אריאל יוסף
גם לי אין שום בעיה שיהיה בכנסת סמן ימני.
לא הצבעתי למי שרק צועק אלא למי שעובד ועובד נכון.
עובד נכון כדי להיכנס ועובד נכון כדי לפעול במקסימום בכלים שיש לו שם.
אתה "מתעלם במופגן", כלשונך, מהעבודה שלו. אני לא.
מתעלם מ"ההישג" הזהה-מיוחד
הישג אמיתי זה להוריד מיסים מהאלה שסבלו לא "להקצות" להם 50 מיליון שבספק אם יגיעו למי שבאמת נפגע. זה טוב לכותרות אבל זה לא עזרה אמיתית למי שסבל.
גם התעלמת מרוב הדברים שכתבתי והיית מתעלם מכל הישג שלו...אריאל יוסף
אתה מזלזל בכל מה שלא מושלם בעיניך אפילו בלי לבדוק מה מועיל ומה לא ואם מדובר בהישג ממשי.
מזל שאנשי עוצמה לא משיגים כלום וממילא אין ממה להתעלם...
סיבוב שעריםאשר ברא
איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?
ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.
קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת
)
לא צריך להרשםברגוע
יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה
יש שם גברים ונשים בהפרדה
והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגועאחרונה
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי
מדמיין -
מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.
את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.
לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -
*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם
*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.
לטווח יותר ארוך, האפשרויות -
*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)
*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.
*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.
נ.ב.
למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...
לאו דווקא עוד שבועייםoo
איראן פשוט נכנסה לסבבים
ותכלס
חיזבאללה חי ובועט
כנ"ל איראן
(כן פגעו בהם
מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)
מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים
ואנחנו נמשיך לחיות על החרב
כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה
לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי
הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.
כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.
אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.
צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.
בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.
חיים מספיק כרגילoo
כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל
מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות
זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
חיים.
תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...
(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).
תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי
אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.
מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
להלן הסיבה:שלג דאשתקד
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
מוזר לכבד בהפטרההסטורי
מעליל עלילות דם.
בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:
אתה רואה….סיעתא דשמייא1
… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.
אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.
מה?!?!?שלג דאשתקד
באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?
עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר
רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")
והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים
למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1
.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .
חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.
אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.
אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות
כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.
תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!
חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר
עליך. זה לא נותן לי כרגע.
והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.
מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים 
אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'