מבוכה לבנט: מנהיג הג'יהאד האיסלאמי נקבר בסוריה - סרוגים
כשמדברים יותר מידי...
מבוכה לבנט: מנהיג הג'יהאד האיסלאמי נקבר בסוריה - סרוגים
כשמדברים יותר מידי...
מתוך 120 אנשים שישבו בכנסת במשך 4 שנים, סמוטריץ' הגיע למקום השלישי במספר הצעות החוק שהגיש.
לא מספר הצעות שהוצעו, וההבדל גדול כי על מנת להעביר חוק דרושה יכול והשקעה רצינית
אז היית יכול.
זה לא שיש מצוות עשה מהתורה לשרת בצה"ל
בוא ספר לי איזה קשרים וייחוס אבות גרמו לכך?
כי אולי אני אשיג גם..
בחייאת, אל תגחיך את עצמך...
וחוץ מכל זה, מה הצרות עין הזו? נניח, הצליח לעשות גם וגם וגם, נניח, אדם מן היישוב לא יכול, בפרט לא אתה.. נו, בגלל זה הוא הפך להיות טרייף? עולם מטורלל ראיתי.
(מלבד שהגבת כמובן שלא ממין העניין... מחר נדון מי היה הרמטכ"ל הכי טוב ותספר על מישהו שהוא הרביץ לחברה בגן... איך זה קשור לנידון לכל הרוחות?)
מה בקו"ח של לימוד תורה+אקדמיה+צבא+עסקנות לא מתאים להנהגה? בעיני זה הכי מתאים שיש!
אני רואה בינתיים רק שחצנות נבובה ושנאה עיוורת.
(זו "דעתך"... מה נקרא אצלך "חוסר דעה"?...)
בכלל לבקש דחיה ללמוד תורה וללמוד למודי חול זה מניפולציה.
ואת הדחיה הוא ביקש לשם לימוד תורה, אחרי 24 הוא גם הלך ללמוד לימודי חול.
או שכבוד תורתו שליט"א סובר שמי שביקש ללמוד בגיל 18 נאסר עליו ללמוד לימודי חול באיסור קונם לעולם ועד?
אגב, טרם הבאת אישושון אחדון קטנטון לזה שהיה לו איזשהוא פרוטקציון...
רק חידה אחת טרפ נפתרה לי: באיזה צומת הספקת להיפגש איתו ומה היה שם שהספקת לצבור כל כך הרבה שנאה ותיעוב...
עד לפני חודש בנט מעולם לא היה ח"כ בלי להיות שר.
בתור שר עשה הרבה יותר מח"כ, אך הדברים לא יופיעו במדדי החקיקה.
ממילא כבר ניסית לטעון כאן כמה פעמים שבנט לא עשה כלום.
אפשר להתנגד לעמדות שלו ועדיין להיות ענייני כלפי היכולות וההצלחות הפוליטיות שלו.
כמוהו גם חברתו איילת שקד.
ברם, זה לא יצא לפועל כל עוד נתניהו שולט בליכוד. סביר להניח שגם אחרי עידן נתניהו השפעת נתניהו לא תעלם בן לילה.
אם הציונות הדתית רוצה לבנות את עצמה מחדש על מנהיגות של בנט לאחר שבעט בה פעמיים, נכונה לה אכזבה קשה.
מאז ומתמיד הטיבו הסקרים עימו עד שבאו תוצאות האמת, וקלקלו את החגיגות. סביר ששגרה זו לא תשתנה בבחירות הבאות שתהיינה מתי שהוא.
סיכום ביניים לעשייתו הפוליטית מצביע על יכולות מרשימות בכל מה שקשור לעיתונות ויחסי ציבור. לפיכך להגיד שהוא לא עשה כלום, זה פשוט לא נכון.
לגבי השורה האחרונה - זה פשוט לא נכון, אבל אני מבין שהעובדות לא רלוונטיות כאן.
זו לא הסוגיה כאן (אגב - נתניהו לא תורם להם יותר).
כולל אחד את השני. אבל עדר מעריציהם הסומא לא רואה את זה, רק כשמישהו מעז לפתוח נגדם את הפה הם מזדעזעים עד עומק נשמתם.
אנשים רואים טוב מאוד את הויכוחים ביניהם, אף אחד לא סומא. אבל אנשים גם יודעים להתעלות מעל הדברים הנמוכים - החל משיקולים קטנוניים וכלה בשיקולים אמיתיים אך קלי משקל, לטובת השיקולים המרכזיים והכבדים באמת.
אגב, אינני יודע מהו סוג המשקפיים שלך, אבל אני, וכמוני רבים לא כל כך רואים אותם "משמיצים" אחד את השני, אלא מתווכחים בכבוד. לגיטימי. (למעט אותה מערכת בחירות אוממלה בה התפלגו, אבל אני מקווה שאתה בכ"ז מספיק בר דעת שלא להביא דווקא אותה כראיה) מנגד - הם יודעים לעבוד מצויין ולהביא הישגים טובים ומשמעותיים. כ"א מהם.
כמובן ש"מעריציהם" כלשונך, מתחלקים בין אלו שיותר נוקטים את הצד של סמוטריץ' לאלו שיותר בצד של בנט, וממילא - לכל צד תהיינה ביקורות כאלו ואחרות על הצד השני. אבל אנשים בוגרים יודעים להתעלות מעל זה, לראות את המשותף. לשאוף ולעבוד למען המטרות הנעלות שחותרים אליהם. ולא לעסוק במנהגי גנונים ולהתכתש כילדים. או לנקוט בגישת "או הכל או כלום" אשר את כל הצרות שבעולם המיטה על מחזיקיה.
ואתה יודע מה, אם היית כותב לי את הביטויים המעליבים שלך - החרשתי, כי הייתי מבין מאיפה זה בא לך, אבל @חיים עם משמעות, שכתב כ"כ יפה ונימוסי, ונימק דברי טעם, זה מה שיש לך לומר לו? להשמיץ אותו גם? אולי תעצור לרגע ותחשוב על מה שהוא כתב? די נדמה לי שזה עלול לקדם אותך בחיים.
הרי אין אדם רואה בנגעי עצמו, אז אולי דווקא אתה עודר אחרי פוליטיקאים כמעריץ סומא?
מדוע להשמיץ כל הזמן את האחרים?
ואין שום פוליטיקאי שהינו קדוש עליון החסין מביקורת. העדר העיוור שנוהה אחר הצמד ההזוי והלא קשור בנט-סמוטריץ' (קרח ועדתו - אין שום דבר שמאחד ביניהם מלבד אהבת המחלוקת) ואשר דעתו מנווטת ע"י קונגלמורט התקשורת המזייפת והמגויסת מבית אל, אפילו לא מעלה בדעתו שזו הדרך הנורמלית להתייחס לפוליטיקאים. לדעתכם אני צריך להעריץ פוליטיקאי כלשהו, כל הבנה אחרת תגרום לקצר בחיווט שלכם.
זה מאוד מאוד מביך לעניות דעתי. אבל זכותו של כל אדם להביך את עצמו בפומבי.
כן, כולל רבנים.
היחיד כאן שמשתטה לדעת הוא אתה.
ואכן זה מבוכה לבנט. אחרי שיום שלם פמפם על זה שגנץ ונתניהו מאשרים קבורה בעזה, בסוף מסתבר שהוא בכלל נקבר בסוריה. והכי מצחיק זה שבנט כותב "הצילו אותנו מעצמנו" כדי לא לצאת טמבל שטעה.
כל היום זה בנט. זה לא הופך את זה לנכון. ובסופו של דבר אפילו המציאות לא הסתדרה עם הקונפירציה של בנט, אז אין הוכחות למה שבנט אמר, יש עובדה שהוא לא נקבר ברצועה- מבוכה לבנט.
העובדות הן שהיחיד שצעק על זה אתמול זה בנט, ובסוף זה לא קרה. שום גורם ביטחוני, שום גורם מדיני, רק בנט שמאז האופוזיציה לא מפסיק לדבר.
זה שהמגמה פה באתר היא להלל את הרב בנט והרבנית שקד ולהגיד קדוש על כל מילה שיוצאת מפיהם זו הבעיה. זה שבפורום הזה אסור לדבר דברים טובים על הרב רפי וחייבים לשכוח מהטעויות של שקד ובנט זה הנקודה הבעייתית. מותר לבקר את בנט ושקד, כמו שאתם אוהבים לדבר סרה ברב רפי.
מה הקשר להלל? הבנאדם תקף את האישור להביא לעזה, מאוד מסתבר שזה נכון - ע"פ פרסומי מצרים שהתכוננה לזה. בסוף המשפחה בחרה אחרת, כולם יודעים שזה המשפחה וכולם יודעים שזה שינוי התכנון.
אבל העיקר להסביר בתילי תילים למה בנט נדפק...
"כי הרי אף גורם אחר לא דיבר על זה" למה ציפית? באמת? לשלטי חוצות??
מותר לבקר אותם, אני מבטיח לך שביקורת (עניינית) יש לי עליהן לא פחות ממך. אבל זה לא הופך להיות מצווה להכפיש אותם בכל שניה על כל דבר.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.